Új privát üzeneted érkezett!

Kami, arra a pamut övre gondolsz, ami az első hónapokban rajtam tartotta a nem-kismama nacikat? :lol: Az jó lesz szerinted szülés utánra? Vagy nem azért veszed?
Szerintem egyébként aranyos, hogy örökbe akartok fogadni Zsebinek egy kengurut :) A gyerkőcök biztos nagyon értékelnek egy ilyen gesztust :) Ha meg a párod meglátja a gyerek arcát az Állatkertben, akkor tuti meggondolja magát ;)
Vendég

Lányok!
Róki már nagyon rég volt! Remélem minden rendben van velük! Ha valaki pár napig nem jelentkezik, már kezdek kombinálni...

Timi
Kép Kép
timocska

Nem, mostanra kell, szulesig, de igen, valami olyasmi (bar asszem a Brendonban masfele van).

OK, ha nem is kengurut (vegtere is ugy gondoltam, ha 4-5 eves lesz, hamarabb nem hiszem, hogy ertene a dolgot, bar ki tudja - mindenesetre addigra meg mar csak leszokunk a Zsebibabarol :) de tegnap kengururol volt szo konkretan... ) de valami kis allatot, ami neki tetszik. Igy "van is allata" meg nincs is, szeretheti, de meg nem kell rola gondoskodnia (es nekunk se), levinnie setalni meg etetnie... lehet rola fotoja, amennyit csak szeretne... es mellesleg az allatkertet is segitjuk vele. Szerintem is jo otlet, egy baratnom adta, aki karacsonyra igy kapott a parjatol egy pingvint :)

De az ijesztett meg igazabol, hogy miert jatszotta meg magat a parom a vendegek elott. Azt veszem eszre, azelott olyan kis csendes volt, szereny, epp ez tetszett benne. Mostanaban viszont egyre nagyobb a szaja, mindenre van valasza, meg ha ilyen is, mint a tegnapi, mindig a kozeppontban akar lenni es figyelem kivulrol es alig ismerek ra. Mi megy benne vegbe? A gyerek valtja ezt ki? Vagy en? Tegnap meg azert is cseszekedett, hogy a gombat mekkorara vagom "nem szereti a kajaban az egesz gombat" - ehhez kepest a hetvegi gombas rizsnek tobb mint a felet eltuntette csak ebedre, pedig "egesz gomba" volt benne (sajnalom, en imadom a gombat es szeretem, ha erzem, hogy meretes es van mit ragni rajta...) akkor nem volt ellene kifogasa... most viszont volt es persze megintcsak a vendegek elott, akik kijottek a konyhaba a fozeshez...
kami

Timi! Szerintem Zsuzsa még mindig nem épült fel teljesen :( Gondolom így a végén ez sokat kivesz Rókiból, azért nem jön mostanában. De azért jó lenne, ha legalább bejelntkezne, hogy minden OK! :)
Vendég

Kami!
Ez a fajta viselkedés tuti azért van, mert te babát vársz. Így mindig te vagy a középpontban, minden érdeklődő kérdés feléd és a baba felé irányul! Ez természetesnek mondható, hogy ő is szeretné fontosnak érezni magát, nem kirekesztve. Pont ezért csinálja ezeket, hogy felhívja magára a figyelmet, hogy "Hahó, nem csak a terhes párom és a baba létezik én meg csak keresem a pénzt, hanem én is itt vagyok!!!" Ez lehet, hogy még akkor is megmarad, ha megszületik Zsebi. De aztán előbb-utóbb beletörődik abba, hgoy innentől kezdve mindig Áron lesz az első és a legfontosabb mindenkinek! (kivéve persze a haverjait)!

Timi
Kép Kép
timocska

Kami, inkább azt nézd, hogy már csak kereken 30 napod van hátra! :) Hidd el, Zsebi érkezése benne is sokmindent megváltoztat majd! Az embernek átalakul az értékrendje :) Addig meg ne rágódj ezeken! Egyél valami finomságotés nézz meg vmi jó vidám filmet! Hidd el, megteszi a hatását! ;)
Vendég

Na, annyit beszéltünk a finomságokról, hogy én is eszem valami fincsit! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Es ezert ENGEM BANT??? Hat nagyon dedos, ha azt hiszi, hogy ez a megoldas. Es a ti parjaitok miert nem ilyenek? Ot azelott sose erdekelte, ha nincs a kozeppontban, sot, Barbi tudja (gondolom), tok visszahuzodo az alaptermeszete! Odabent is antoszocinak tartjak - nekem anno epp ezert tetszett meg, vegre valaki, akivel "csak ketten" lehetunk, nem kell jopofizni masokkal (akkoriban en is eleg antiszoci voltam, ki se mozdultam otthonrol es most se nagyon, de nem vagyok alapvetoen antiszoci...) Miert akar most "letaposni"???

Na, mindegy. Ne is fecsereljunk erre tobb szot. Majd megoldodik valahogy. (Csak velem meg az a baj, hogy ilyenkor kepes vagyok napokig nem szolni hozza, "bezarkozom" es ugy jovok-megyek, mintha egyedul lennek... az se segit...) Megittam a malnalevel-teamat, most egesz fini lett, lassan oltozok es megyek a Brendonba szerencset probalni. Jajjjj... ha mar szar nap, legyen full szar nap...
kami

Sziasztok!

Deako, Kami, ti már ennyire a finishben vagytok??? Te jó ég!

Róki tényleg nagyon el vagy tűnve, jelentkezz!!!

Jót röhögtem a "....full szar napon...", mármint hogy akkor legyen az egész elcseszve...:):) Kami, vegyél valami édességed útközben és felejtsd el a tegnapi butaságot.

Én ma térdig felcsaptam magam a reggeli bevásárlás alkalmával, a sok gyümi hurcolástól pedig bekeményedett a pocim rendesen, úgyhogy ma fekszem és semmit nem csinálok. (legalábbis ez a terv) Viszont a zöldségestől kaptam ma 2 db ingyen körtét, ami pozitív. Tök kedves volt, elbeszélgettünk...... :):) Hamarosan össze is turmixolom.............

Barbi, te azóta is jársz keddenként a felkészítőre, vagy csak alkalmanként? Remélem nem maradok le semmiről. Főleg attól tartok, hogy felkészítő nélkül a légzéstechnikát hogy alkalmazom majd szüléskor........
De addig még próbálok olvasgatni erről, ha már résztvenni nem tudok....:(

Bea

KépKép
babzsak27

Barbi, ezt a jégkockatartóban fagyasztást én is hallottam. De az nem baj, h nyitott? Mert sterilizálom, de aztán a mélyhűtőben nem száll bele valami baci? Mert amúgy tök jó ötlet!
Na nem mintha egyelőre ez lenne a legnagyobb problémám :) Mert az továbbra is a bepakolás! :evil:
Kami, értelek. De az ilyen viselkedés időnként minden pasinál van, aztán elmúlik, szerintem nincs köze a terhességhez. Sőt nőknél is van, az ún. "pasi leszólása mások előtt". Erre nekünk is figyelni kell, max. ők nem mindig veszik észre, h beszóltunk nekik, mi viszont igen. De ne félj, szerintem ez nem személyiségváltozás, hanem egyfajta "magabiztosság" jele, csak rosszul kimutatva.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! Jó kérdés... Passzolom :oops:

Mézes citromoscsirke falatokat sütök! Nyami! :D Kami, még Te adtad anno az ötletet az alufóliás trükkel ;) Így még mosogatni sem kell annyit :D Kíváncsi vagyok milyen lesz!
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem én is, de nem sokáig tudok maradni.

Anyu még mindig kórházban van, nincs semmi komoly, most már csk kezelésekre jár, maszírozásra, tornára stb. Legalább pihen egy kicsit. Csak így nekem nehéz egy kicsit, úgye itthon lakunk még anyuéknál és a három fiút (aput, öccsém és a párom) kicsit nehéz kiszolgálni. Főzni, mosni, pakolni stb., persze próbálnak segíteni, de inkább sok mindent nem merek rájuk bízni.

Tegnap is elég rendesen elfáradtam azért is nem jöttem. Főztem, mosogatam, mostam. Aztán "elszöktem" egy kicsit pancsizni, de hazafelé megint elfáradtam, mert bevásároltam. Mire hazaártem nekem is bekeményedett a pocim.

Melszívó: Én is olyat mint Kami, amihez ajándékba adtak tároló poharat is.

Cuccok: Holnap párommal megyünk nagybevásárolni, most már mindent meg szeretnénk venni nekem is és a picinek is. Utána jöhet nálam is a kórházi csomag összepakolása, illeteve a pici cuccainak kimosása, vasalása.

Timi, Sági: nagyon irigyellek benneteket a ma estéért, de nekem is más csak holnap estéig kell várni, hogy lássam az én pici drágámat. Nagyon kiváncsi vagyok megfordult-e és hogy mekkora.

Most ennyi! Rohanok is vissza főzni, nálunk borsó leves lesz és túrógombóc.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Megjottem. Voltam Brendonban, pocak-bandage kipipalva, es utana egy meresz otletol vezerelve elsetaltam a kinai piacig. Vettem orias Milkat magamnak, meg Haribot ennek a gyalazatos Makinak. Es onnan meg egy kis szupermarket... Mire hazaertem, mar itthon vart (!!!) es o is hozott vagy 3 normal tabla Milkat :) Meg pizzat, meg narancsot... meg el is nevettem magam, mennyire igyekszik...

A jegkockatartos dolgot en is tervezem, hogy csinalom, en Jools Oliver konyveben lattam eloszor (ajanlom mindenkinek, nagyon jo kis konyv!) - nala 1 kocka volt egy adag es neha repetazott a kolok... Szerintem -18 fokban nincs az a bacimano, ami befertozne a kajat, de Sagi mint egeszsegugyis ezt lehet, hogy jobban fogja tudni... nekem mindenesetre nagyon tetszik az otlet es tudom, hogy fogok venni vicces formaju jegkockatartokat, hogy meg mulatsagosabb legyen a dolog...

Barbi, biztos vagyok benne, hogy fini lesz a csirke, szerintem is jo dolog ez az alufoliazas :) Gyors, praktikus es a vegeredmeny nagyon finom! A koloknek is lehet majd ilyen kajakat csinalni am!!! Gyumolccsel egyutt hust osszesutni, vagy halacskat sutni... nem kell hozza plusz zsiradek se, eleg, ami benne van, a sajat leveben parolodik... a maradek meg mehet a jegkockatartoba kesobbre :)

Na, holnap reggel en is megnezem Mikromakit, hogy fekszik. Megfigyeltetek mar, milyen edesen tud mozogni a pocakotokban??? Nekem ide-oda taszigalja a feneket, szep lassan, helyezkedik, olyan kis edes, ugy megolelnem, de hat meg maceras lenne olelgetni :)

Hahh, megettem a pizzaszeletet. Nagyon jo valasztas volt, csirkes. Jol esett. Tud ez az Apamaki, ha akar...
kami

Na, látod Kami, apa is érezte, hogy valami nem volt kerek tegnap! :)

Most ebédeltem, majd ki pukkadok! :) De azért a tejeskávé még befér a pocakba! :D

Buksi néha nagyon kellemetlenül tud fészkelődni! Főleg, mikor a hólyagomat edzi, akkor... :shock: :shock: De amúgy én is nagyon szeretem, és jó lenne már babázni! :D

Lin!
Te is vigyázz magadra, csak óvatosan a "fiúk" ellátásával! Tudják ők is, hogy most nem csinálhatsz annyit, mint rendesen. Úgyhogy segítsenek! :)
Jobbulást anyudnak!

Jégkockatartóba hogy lehet egyszerre annyi tejcsit beletenni? Mármint úgy értem, hogy az a zacsi tök nagy, nem hiszem hogy egyszerre annyi tejet lefejnék. Vagy minden fejésnél külön zacsiba és lehet, hogy a 30 jégkocka hely helyett csak 4-ben lesz tejcsi? :roll: Vagy értetlen vagyok? :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo, te jegkockatarto zacsirol beszelsz? Mert a en szemem elott a szilikonos -jopofa formas jegkockatartok lebegnek, meg az, amit gyarilag adtak a hutohoz. A tejet a taroloedenyben fogom szerintem lefagyasztani, a kajat meg, ugymint gyumolcspep, ilyen-olyan pep, a normal, nyitott teteju hagyomanyos jegkockatartoba... Nemtom a tobbiek hogy vannak vele...
kami

Kezdodik a Club-on a Yummy Mummy, nezzetek 1 ora az egesz (2 resz) es jopofa es tudnak benne lenni hasznos dolgok is...
kami

Nekem a jégkockatartó zacsi is szimpi megoldás, de azt meg hogy lehet sterilizálni? Gondolom 10 év múlva hogy fogunk röhögni ezeken a párbeszédeken, minek mindent sterilizálni :P Dehát első gyerek, megmondták, h sterilizálni kell! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

De abba hogy teszel tejet? A fele mellefolyik szerintem! A szilard kajarol meg ne is beszeljunk... (A jegkockatarto zacsi, amit en ismerek, olyan, hgy van mondjuk 20 ks holyag egy nagy zacskon, aminek a tetejen egy kis lyukon ha folyatod a vizet, akkor a kis holyagok megtelnek vizzel es megnonek jegkocka mereture... De a kis lyukon csak folyadek megy be es annak is a fele melle... nem???)
kami

Igazat beszélsz. Hát akkor eleve rákötözöm a mejjemre :lol: Na jó, megindult a fantáziám, leállok...

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Nem haltam éhen...Rendeltem végül egy kicsi pizzát és a felét sikerült is megennem. Az utóbbi időben nem tudok egyszerre sokat enni.Lea most már nem csak a hólyagommal, hanem időnként a gyomrommal is focizik :)

Most pedig édesség gyanánt bevágtam a tegnepi muffinból egyet egy capuccino mellé. 2-3 napja vmiért kívánom a cappucinot, pedig soha nem kávéztam ,mondjuk időnként (ritkán) cappucinoztam.Na mindegy.

b.lin
oszd ki a fiúkat! micsoda dolog ez, hogy még bevásárolni sem mennek el? egy kicsit legalább igyekezhetnének legalább most...
jó, mondjuk én kényelmes helyzetben vagyok, a párom főz (istenien), mos, takarít, bevásáol stb. ha szükség van rá.Persze nem az én nevelésem...anyós egyetlen jó pontja, hogy egy ilyen hapsit nevelt fel nekem :D

Meg tudom érteni anyukáddal kapcsolatos aggódásodat. Az enyém is rendszeres vendég a reumatológiákon (gerincsérv,reuma stb.) , többek között Kméten is (ill. az utóbbi időben már csak oda szokott befeküdi ha kezelések kellenek).
Anyu a kezelések után 1-2 hétig nagyon kész van, de aztán pár hétig megint jobb. Neki a rendszeres itthoni torna vált be .

kami
örülök, hogy mégiscsak megoldódni látszik a helyzet :D biztosan rossz napja volt a párodnak tegnap ,persze ez még nem jogosítja fel őket de sajna ez van.
Nagyon utálom amikor egésznpos "egyedüllét" után megjön a kedves és egyszerűen nem lehet hozzászólni vagy ha mégis akkor semmi sem jó :( De az tuti hogy én még jobban harapok mióta kismama vagyok,sokszor olyan dolgok rosszul esnek és kezdek pityeregni amin leginkább rötyögni kellene de abban a percben mégis rosszul esik...
Én próbálom adagolni neki, hogy minden megváltozik körülöttünk a pici érkezésével, de szerintem ezt nem tudják felfogni...

barbus
én is úgy tudom, hogy felváltva kell szoptatni, pont azért , hogy rendesen legyen tejcsi mindkét mellben

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Úgy látom 4 után mindenki kidőlt :)

Csajszik!

Vsznű, h már beszélgettetek róla, de kíváncsi lennék 2 dologra, ami mostanság foglalkoztat...

1. baba-mama szobában lesztek-e?
2. miután hazamentetek hol alszik a kis lurkó? (veletek egy szobában v. külön)

Én szeretnék szülés után a picivel lenni, remélem lesz elég erőm hozzá és miután hazajöttünk külön szobába szeretném szoktatni...Aztán lehet hogy anyai szívem meggyengül és nem bírom ki, hogy nem mellettem van de azt gondolom utána nehezebb külön szoktatni...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Szia Mazsi! En vagyok :)

En szeretnek rooming-inben lenni, de erkezesi sorrendben lehet szobaba menni az Uzsokiban, igy ha a rooming-in szobak epp foglaltak, akkor marad a normal szoba, ahonnan fel 10-kor legkesobb ki kell adni a babat.

Itthon elso korben a szobankban lesz az agy, aztan par (3-4 honaposan) kikoltoztetjuk a fiunkat a babasarokba, 1-2 evesen pedig szobat cserelunk - lesz egy igazi gyerekszobaja. Mi babaszobat nem szeretnenk, ezert lett ez a dontes. Az elso idoben en szeretnek ejszka is ralatni, hogy alszik-e, lelegzik-e stb. Pont a fejem mellett lesz. De meg eleg kicsi lesz, mire "egyedulletre" szoktatjuk.

Na de ahogy Roki mondana, ember tervez, baba vegez...
kami

Sziasztok!

Én is vagyok! :)

Megjöttem a dokitól. Buksi ficánkolt rendesen, méhszáj zárt. Viszont még mindig faros!!! :( :( :( Pedzegette a doki, hogy ha így marad, kezdjek megbarátkozni a császár gondolatával!
Minden nap beszélgetek a lányommal, hogy forduljon meg, remélem hatni fog! Aztán meg kezdem a kutyapozíciót! :D :D

Mazsi!
Én is szeretnék baba-mama szobában lenni a kórházban, de ahogy Kami írta, érkezési sorrendben lehet menni.
Nálunk itthon külön szobája lesz a bébinek. Van légzésfigyelőnk és bébiőrünk is. Nem tudom én hogy fogom bírni az éjszakai ingázást. Ha nagyon nem megy, fáradt vagoyk stb. van egy kanapé a baba szobájában, max. ott alszok. Vagy végső esetben beköltöztetjük a kiságyat a hálóba.

Csajok!
Én is kérdeznék valamit:

- mondjatok jó tippeket bokadagadás, vizesedés ellen! Ugyanis a jobb bokám olyan szinten dagad, hogy a csizmát ma alig tudtam felvenni... :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Felpolcolni, felpolcolni, felpolcolni! Ez az egyetlen, ami segit(het). Mndjak azt is, hogy fogja vissza a kismama a vizfogyasztast - szerintem ez nem jo. Inkabb a sos kajakat kellene visszafogni, mert a so vsszatartja a vizet. Szoval hanyagold a sot, amennyire csak lehet!!!

Nekem menos napok utan (pl ma) estere bedagad, de reggelre mindig visszalohd, latszanak az ereim a labfejemen - ez a normalis. Ha reggelre meg mindig duci, mond a vedonodnek, hatha van valami kismamabarat vihajto szer, amirol o tud, mi meg nem...

Na, holnap nekem is kiderul, mi merre van a hasamban. Az elobb is produkalt Zsebi egy olyan mozdulatot, hogy majd' beszartam. Holnap reggel 10 korul mar okosabbak leszunk...
kami

Hali! Én azt olvastam, hogy anyatej tárolására kizárólag sterilizálható edény jó. Fejés előtt kezet, mellet lemosni+ steril tálkába fejni, amit le is lehet zárni. Különben a különféle baktériumok szívesen szaporodnak az anyatej-közegben, ha nem is a fagyasztóban, hanem a felolvadás során. Vagyis a szimpla jégkockatartókat szerintem el kéne felejteni.
Az Istvánban szerencsére minden szoba rooming-in-es. Azt vallják, hogy a mamának nemelsősorban pihenésre van szüksége, hanem hogy megtanulja, hogy van egy gyermeke, akit el kell látnia. Nekem ez nagyon bejön. Az első időkre a legtöbb anyuka azt javasolja, hogy minél közelebb legyen a baba, mivel úgyis föl kell kelni hozzá éjjel, s akkor már ne kelljen annyit sétálgatni.
No jóccakát!

Kép
Kép
deako

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást... jól esett hogy gondoltok rám!

Tegnap engedtek minket haza a kórházból, egy nap híján két hétig voltunk bent. :( És Zsuzsának még mindig hőemelkedései vannak és köhög, de a laboreredményei szerint baktériális fertőzése már nincs, ezért nincs értelme kórházban maradni, mert gyógyszert nem kap, és csak kiteszem az újabb fertőzések veszélyének. Őt is meg magamat is. Ezért aztán hazaengedtek.

Akit érdekel az egész szomorú történet, az ha a profilomban ráklikkel az összes hozzászólásra, ott visszaolvashat, mert a 2005-ös ősziekhez írogattam mikor hazaszabadultam egy kicsit. Hálistennek David tudott váltani napközben egy pár órára, akkor általában hazajöttem aludni, mert a kórházban nemigen tudtam. Sajnos éjjelre apuka nem maradhatott bent, anyukám pedig másfél nap után beteg lett a kórházban, úgyhogy maradtam én aki bent volt éjjel is. És mivel jó ideig Zsuzsának minden pár órában lázat kellett csillapítani éjjel-nappal, ezért igen keveset tudtam aludni. Senkinek nem kívánom azt a tortúrát amit egy kórház jelent pici gyerekkel, főleg nem hogy a szenvedését kell nézni. Borzasztóan megkínozták/tuk Zsuzsát a gyógyulás érdekében, szegénynek egész sokkterápia volt, már amellé hogy alapból szarul volt a betegsége miatt. Emellé borzasztóan le is fogyott, másfél-két kilót vesztett az eredeti súlyából, most 10 kg alatt van, egy évesen volt kb ennyi.

Szóval szörnyű élmény volt és még nem tettem magam túl rajta, meg ő sem. De majd próbálok bekapcsolódni újra a beszélgetésbe...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Elég ramaty éjszakám volt :( 11-kor kerültem ágyb de nem tudtam elaludni, aztán fél2-től két óránként fent voltam pisilni...
Úgy tűnik a természet próbál hozzászoktatni az éjszakázáshoz :)

A pocim sem akarja abbahagyni a keménykedést :( Naponta 10-12 alkalommal (ha éjszaka is beleszámít akár15x) keményedik...
Ma kell hívjam a dokimat,h ogy miz újs velem...Pedig tényleg pihizek :( Persze Leát ez nem nagyon izgatja mert bukfenc bajnokságok zajlanak nap, mint nap odabent :D Tök jó hogy most már ennyire érezni...

timocska
pihi,láb a magasba, só- és fűszerszegény étkezés...Jobbat nem nagyon találtak ki.A vízhajtókat tudomásom szerinte semmilyen formában nem ajánlják kismamiknak

Nem tudom, de az utóbbi időben állandóan szomjas vagyok (pedig a cukrom jó volt úgyhogy csaknem amiatt). Egyébként is egy kacsa voltam de most...
Hálistennek a lábaim nem dagadnak.Még...

rokica
nem irigyellek, de talán most már végeés jobban lesztek

gyerekszoba
amennyire biztos voltam eddig a külön altatásban, annyira el is bizonytalanodtam mostanság.A párom azt mondja, ogy egyértelmű a külön szoba.Persze légzésfigyelővel, bébiőrrel.A mostani szobájába nem nagyon fog egy ágy beférni úgyhogy még agyalok egy kicsit rajta mi legyen.
Képben vagyok az érvekkel, ellenérvekkel de kíülállóként az ember mindig tisztábban lát...Most hogy itt van velem egy kicsilány ...Olyan bizonytalan vagyok vagy mégse? :D

Na jó nem untatlak benneteket ezzel ,azért köszi a válaszokat .

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

mármint plusz ágy anyának...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok! :)

Nekem is elég pocsék éjszakám volt. Tegnap Balázs elment Lengyelországba, ahol kb szibéria van, 20-30 centis hó,, takarítatlan utak. Éjjel 1-kor értek oda. Addig nem tudtam elaludni... :(

Róki!
Én tudom, milyen kisgyerekkel kórházban lenni és látni a szenvedését. Persze, egy anya másként éli meg, mint egy keresztanyu! De most már tényleg bízzunk abban, hogy otthon Zsuzsának is gyorsabban megy a gyógyulás és hamarosan összeszedi magát! Neked pedig sok-sok erő és kitartás!

Kami!
Várom, hogy mit mond a doki neked! :)

Mazsi!
A lábdagadást (jobb boka) én is csak pár napja fedeztem fel. Főleg estére dagad és sok lógatás, állás, menés után. Megpróbálom többet felpócolva tartani, hátha segít! :( Holnap megkérdem a háziorvost is erről.
Hát a külön szobán én is sokat agyaltam. De talán így jobb lesz, megmarad az intim szféránk apával, de mivel az ajtók nyitva lesznek és lesz bébiőr, bármikor ott lehetünk a kicsi mellett. De mondom, ez mind attól is függ, Lilla milyen baba lesz. Ha sokat fáj a hasa és sokat kellene éjszak mászkálni, akkor átvariálunk mindent!

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi, én is folyton szomjas vagyok! Ami nálam azért is meglepő mert egyáltalán nem jellemző rám amúgy. És - ebből következően részben - én óránként járok jszaka pisilni... :roll:

Baba kórházban velem egy szobában lesz, kivéve lehet az első éjszakát, ha nagyon ki leszek purcanva lehet h jobb dolga lesz szakértő kezek között. Itthon meg a mi hálószobánkban lesz az ágya (csak 2 szoba van, szóval ezért is, de az elején szerintem mindenképp szemmel akarom tartani mit művel..)

Timo, még simán befordulhat! Már az én orvosom is mondta, h feni a szikét, de azóta Boldi hajlandó volt fejjel lefelé fordulni (persze mi van ha azóta visszafordult?)

Róki, ez szörnyű időszak lehetett, főleg így terhesen. De már vége, gyógypuszi Zsuzsának!

Nekem érdekes módon nem keményedik mostanában... pedig nem is pihenek, ugyanúgy járok dolgozni. Ez a magnéziumtól lehet? Néha gyanús, de csak Boldi nekitüremkedik a hasfalamnak.

Kami, mi volt a dokinál??

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Róki, örülök, hogy már otthon vagytok! Mostmár remélem minden rendben lesz!

Timi! Tényleg polcold fel a lábikód, és amennyire lehet, fűszermentesen étkezz! Vízhajtót nem kaphatsz tudomásom szerint, és azt mondják, hogy nem is szabad kevesebbet inni, hiszen így is elvonja a vizet a szervezeted a baba elől, ha meg kevesebbet iszol, akkor még annyi sem jut neki...
Gábor elvileg jövő kedden megy Szlovákiába - repülővel... Remélem addigra normalizálódik a helyzet, vagy ha nem, akkor max nem megy :D

Mazsi! Az én kórházamban alapból mindenkivel ott van a babája éjjel-nappal! Én ennek nagyon örülök! Az otthoni felállást meg ugyanúgy tervezzük, mint Timiék :)
Vendég

Mi ez a pangás?

Én még tegnap is, meg ma is a konyhát csinálom :shock: Tegnap fejeztem be a szortírozást, a konyha csilli-villi, csak az van visszapakolva, amiket tényleg használunk, na meg hagytam helyet Emma cuccainak :D Ma már csak dobozolok - a fölös dolgok mennek anyuhoz a pincébe! Kicsit költözés feeling-em van :?
Vendég

Nya szasztok. Most jottem haza - es fogyasztom jol megerdemelt ebedemet.

Elegedett vagyok, minden kerdesre kaptam valaszt.

Hat, eloszor is Zsebi csucsul a feneken, a kobakja van folul. Nem valoszinu, hogy ez mar valtozni fog, de vegulis eselye van... ha csekely is... 2 het mulva ujabb UH es akkor kitalaljuk a menetrendet.

Megvolt a CTG, minden OK volt. Ulsz egy szeken, 2 szij rad van kotve es ha eszleled, hogy mozog a baba, meg kell nyomni egy gombot (a kezedben van egy kis kapcsolo, azon).

Amit nem terveztem, de hirtelen otlettol vezerelve beprobalkoztam es osszejott, a szuloszoba-latogatas. De jo volt! Van egy vizsgalo helyiseg, itt nezik meg, hogy mennyire vagy kitagulva stb - ha valoban szulsz, mehetsz a kovetkezo szobaba, ami a beontos-borotvalos elokoszito. Itt van egy nagymeretu zuhanyzo (marmint tagas) es egy WC is. Lehet hasznalni a vajudas soran barmikor. A szoszedos szobaban van egy nagynagy agy es egy egyszemelyes (de nagy) agy. 2 db gumilaszti, nagy meretu, tudjatok. A kovetkezo szoba maga a szuloszoba, kivaloan folszerelt. Emellett van a babaellenorzo - minden, ami a babanak kell kozvetlen szuletes utan. Emellett egy masik szuloszoba 2 aggyal - osszesen 3 ugyanolyan, legprofibb szuloagy van, majdnem ulesig emelheto hattamlaval. Szules soran lehet kerni kejgazt, az EDA-t nem szeretik, de ha felmerul a szuksegessege (ok dontik el), akkor persze adnak. Valahol itt van egy kis oltozo a papaknak, kapnak alsot-felsot es papucsot, de el is vihetik a hazipapucsukat.

Vajudaskor fol kell venni a korhazi pamuthaloinget, semmi alsonemu, csak ez van rajtad egeszen a szules utanig: normal szules eseten meg 2 oran keresztul, csaszi eseten ugye 24 oran at. Ide gyakorlatilag semmit nem kell hozni (max papucs, torcsi, telo, fenykepezo, video, ivoviz, szolocuki, apunak kaja, ilyenek). Majd a megfigyeles utan le lehet zuhanyozni es akkor mar a sajat cuccodba bujsz bele.

Elso nap a babaval: szules utan kozvetlenul rad teszik, normal szules utan 2 oran keresztul veled maradhat (tehat a megfigyeles alatt), csaszinal nemtom, szerintem csak megmuti es elviszik a csecsemoosztalyra. Nem kerdeztem ra (pedig nalam momentan ez az esedekes :| ) Namarmost: babat csak akkor adnak ki rooming-in-be, ha a csecsemoorvos tetotol talpig kivizsgalta es minden OK. Igen am, de ez az orvos csakis delelott van bent, tehat ha te delben szulsz, arra a napra neked mar nincs rooming-in... Normal szules eseten egyebkent 5 nappal kell szamolni bentmaradasra, reggel 8-ig tart a nap. Ergo, ha 8-ig megszulsz, a szules napja az elso nap - de ha mar csak 8:02-kor szulsz, az a 0. nap, tehat masnaptol ketyeg az ora...

Mellgep: lehet vinni, a sterilizalast ok csinaljak, az etetes megoldhato a sajat tejeddel ejszaka, ha van tejed (lefejed, leadod, ok meg megetetik vele ejjel a babat). Egyebkent az elso nap teat kapnak a babak, nem is szerencses, ha rogton tejcsit kapnak, mert a szules soran a szulocsatornabol benyelt es esetleg bentmaradt nyak nem emesztodik, es ha erre kapnak tejet, kihanyjak szegenykek. Az 6 ora alatt tavozik kb a szervezetbol, "bukas" utjan, addig meg csak teat kap a baba a csecsemosoktol (persze lehet probalkozni szoptatassal, de az valszeg kijon...) A baba full ellatast kap a korhazban, kizarolag a hazamenos ruhat kell vinni - meg pelenkat is adnak.

Na, hat nagy hirtelen ennyi jut most az eszembe. Bocs akit untattam, mert nem Uzsokis :( Ja, es meg valami: Baratok kozt Nora is ott volt CTG-n, o is az Uzsokiban fog szulni :)
kami

Kami!
Köszi a részletes tájékoztatást, nekem nagyon hasznos! :) :)
Háát, nem túl jó, hogy Zsebi is szófogadatlan és nem irányban áll! Úgyhogy te is kutyapózolj! :)
Amúgy volt uh is?

Timi
Kép Kép
timocska

Nem szeretnek kutyapozolni. A dokiba azt mondta, higgyem el, nem veletlen van igy Zsebi. Neki igy jo. Megforgathatna kezzel is, de nem szerencses "beleszolni" a termeszet dolgaba. Es en hiszek neki! Legfeljebb csaszi oszt kesz! Bar most, hogy lattam a szulohelyisegeket, szivesen kiprobalnam a normal szulest is :) De ahogy a sors akarja. Ahogy Zsebi akarja.

Volt UH, persze, ott lattuk, hogy a feje van font. Koldokzsinor nincs ratekeredve, szepen ott gyulik mellette. Ez azert jo! A leletemen ez van:

- II. medencevegu fekves
- lepeny a fundusban tapad, grannum II-III fokban erett
- norm. flow az art. umbilicalison
- megfelelo novekedes es nagysag. Grav.s. 35-36
kami

És a méreteiről nem volt szó? Kiváncsi lennék, hogy mekkora! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Voltak hasznos infók nemcsak Uzsokisoknak is! Köszi a beszámolót :)
Én is úgy vagyok vele, hogy megvan az oka, hogy miért nem fordul meg! Emma is egyenlőre csak a csücslő pózt és a keresztben fekvést váltogatja, bár Zsebi és közte azért 5 hét van! Szerintem tök jól állsz hozzá, ha megbízol a dokidban akkor ez a legjobb amit tehetsz - magaddal is meg Zsebivel is :) Aztán lehet, hogy a végén mgtréfál a kis huncut ;)
Engem is érdekelne, hogy mekkora most!
Vendég

Nem volt szo meretrol, igazabol csak a fekvest szerettuk volna latni, az osszes tobbi info (mehlepeny stb) csak protokoll sztem, hogy ne lehessen "potyazasnak" felfogni... De jo nagy, lattam az UH-n :) Eeeedes oriasbalnabebi :) Tibaba is mondta, hogy na, jo nagy krapek ez mar... :D

Most olvastam a Velveten, Gorog Zita is csaszival szult kedden, 12 ora vajudas utan... na, ezt mindenkepp szeretnem elkerulni: kivajudom a belem, csak hogy vegul megcsaszarozzanak... Akkor mar jobb, ha faros es elore tudom, hogy csaszi!

Mondta a doki egyebkent, hogy meg tudna szuleszteni farosan is, regen ugye ez volt, neki van tapasztalata faros szulesben (nem egy mai kokas ugyebar...) de csak derekig bujna ki es onnan lelassulnak a dolgok, elszorul a koldokzsinor es 20-bol egy esetben vegzetes oxigenhiany lep elo... ISTEN ORIZZ! Egybol csaszit akarok ha ez a helyzet! O is efele hajlik szerencsere...
kami

Kami!
Persze, abban is van igazság, amit mondasz, hogy biztos oka van amiért csücsül, nem pedig "lóg"! Na, majd a természet eldönti, hogy mi lesz! :)
Végül is az a lényeg, hogy egészségesek legyetek mindketten! :)

Annyira nincs kedvem semmihez.... de nagyon-nagyon!
:shock: Pedig volna mit csinálnom. Még főzni sem akarok...

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! A tejcsinek viszont jó ha hagynak vajúdni egy darabig! Persze nem 12 órát... Mindenesetre állítólag könnyebben beindul a tejcsi csaszi után ha vajúdik az ember egy kicsit a műtét előtt - ezt a legtöbb kórházban már így is csinálják!
Vendég

Nekem sincs kedvem mashoz, csak aludni... hn 5-kor talizom egy baratnemmal, de ugyanabban a cipoben jarok, amiben Barbi is valamelyik nap. nincs kedvem... hideg van battyogni, bar OK, fel lehet oltozni, de... Eddig egesz nap talpon voltam es elfaradtam.. De lattam iker*ujszulotteket, meg szingli ujszulotteket, ez mondjuk megerte :)

Jaja, en is igy vagyok vele. Valahogy majd csak lesz... Tiba mindent meg fog tenni ertunk es ez nekem eleg is. O mar szerencsere sokmindent latott... meg fog oldani mindent!
kami

Timi! Én is csak kerülgetem a kupacot amit el kéne pakolnom :lol: Mindig találok vmi mást, amit éppen fontosabb megcsinálnom :D Szerencsére én megfőztem tegnap 2 napra, most ahhoz naggyon de naggyon nem lenne kedvem...
Vendég

Sziasztok!

Kami!
Köszi a jó infókat,egész biztatóan hangzik minden.Áronnal japcsolatban pedig biztos igaza van a Tibának!Ha csaszi akkor csaszi,a lényeg,hogy egészségesen jöjjön a világra! :P
Hány kismama van egyszerre ctg-n?

Róki!
Jó,hogy végre otthon vagytok.Most már akkor pihizzetek és hízlald a kis Zsuzsát! :P

Mazsi!
Nálunk Petike első naptól külön szöbában lesz mert a hálóban nincs már hely,de az biztos,hogy az első1-2 hónapba én meg lehet ,hogy apa is átköltözünk Petihez!

Tegnap a doki jóhírekkel árasztott el.Peti még mindig "irányba" van,szépen mocorgott és tekert a kicsi szive.Hétfőn labor,uh,strepto.tenyésztés és február 5-től ctg.Juhéééj,de izgalmas.Ahogy egyre közeledik a nap egyre jobban nem félek a szüléstől,a fájdalomtólEz normális?! :roll:
A mai nap nálam is az édes semmittevéssel telik! :lol:
Vendég

Nya, eddig aludtam.

Sagi, en masodmagammal voltam bent, kozben meg Baratok kozt Nora oltozkodott hazafele. Neki szerintem nem sok van mar hatra, napokban szamolja, ha jol ertettem...

Habi maganrendelojeben van UH?
kami

Nincs sajna a rendelőben uh.

Csak azért kérdeztem,hogy akkor nem egyedül kell ott ülni,lehet beszélgetni...Hány percig tartott kb?
Vendég

Nem hat, de a szuleszno is bent van, vele mindenkeppen lehet beszelgetni!

De akkor tegnap este hogy nezte meg Petya fekveset Habi papi?

Nekem mar tobb labor nem is lesz!!!!
kami

Kitapogatta.Egyik keze bent,másik kint és érezte a buksiját,hátát,popsiját.Na meg hát alul csak úgy kaparászik fent meg keményen rugdosódik.Mármint Peti. :P
Mikor mész legközelebb ctg-re?De volt reggel vérvételed?
Vendég

Hali mindenkinek!

Én is szunyókáltam egy keveset így ebéd után.
Délelőtt beszéltem dokival azt mondta ne izguljak ez a 10-12 x keményedő poci még nem olyan nagyon vészes, csak ne 1 órán belül keményedjen ennyit.
Azt mondja ezzel a hülye idővel sok kismama panaszos...
Ennyit a Mg szedéséről... :( Pedig tényleg hősiesen szedtem a 15.héttől...és szedem persze most is.

császár+tej
a februári kismamában pont erről van szó. Nem kell izgulni a csaszisoknak sem, h nem lesz tej, mert a dolog nyitja, h a méhlepény leválásást követően megszűnik a tejelválasztásért felelős prolaktin hormon gátlása így beindul a tejcsi .
Tehát nem a vajúdás (ill. a méhösszehúzódásokat keltő oxitocin) indítja meg a tejtermelést. Így tehát csaszi nem csaszi dől a lé :D hisz a méhlepényt így v úgy de eltávolítják.

Na jó irány vissza pihizni...Kellene egy "klaptop" :D +egy wifi és akkor ágyban, párnák közt tudnék szörfözni :)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok megjöttem,eddig nem volt netem most csinálták meg.
Ha valaki tud valami okosat mondani a vizesedésről az irja le légyszi ugyanis az elmúlt két napban ez is elkezdődött.Jól feldagad a bokám.Ma kükönösebben nem vagyok jól mert fáj a hasam bármit is teszek.Meg a lányok nem rugnak a hasamba hanem olyan mintha az oldaamnál akarnának kijönni.

Timócska
Jól gondoltam egyidősek vagyunk mert Én 03.17-re vagyok kiírva. Nálam is faros az egyik baba de mindegy mert nem enged rendesen szülni akkor sem ha befordulna.Kitartást és pihenj sokat

Barbus
Megtudom érteni hogy nincs kedved semmihez.Én is sokszor ugy vagyok hogy utálok egyedül lenni de ha meg jön valaki alig várom hogy elmenjen de szerintem ez normális is lehet a mi állapotunkban bár nem biztos csak Én igy gondolom.De jól vagy ugye?

Május
Hát a fogadott dokikról annyit hogy itt nálunk amig lehetett fogadni orvost és nem fogadtál itt bizony kinéztek a kórházból meg olyat is hallottam hogy hagyták szenvedni a kismamát csak akkor segítettk amikor már muszály volt.Azért remélem ez nálatok nem igy van. Konkrétan azért fizetjük a tb-t meg azért kapja a doki a füzetését hogy dolgozzon.Csak az a baj hogy ez már természetes lett.
kovacsné

Nem volt vervetelem reggel, Sagi, es mar nem is tervezunk vervetelt. Vizeletet se kellett leadni... nekem mar csak CTG lesz meg a 38. heten egy ujabb UH...

Na de a tapogatas az nem szaz %, erted, Tiba is kitapogatott, de aszondta, UH-zzunk inkabb. Azt, hogy hosszanti fekvesu, o is mondta, de nem volt benne biztos, hogy a fejet erzi-e fonn... Lent nekem is kaparaszgat Tsebi, de fent sem rugdosodik, az teny, engem meg egyszer se rugott bordan (ezt irtam is korabban...) Mikor lesz UH-d legkozelebb?
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?