Sziasztok!
Fleur
Nekem azt írták többen, amikor elkezdtem aggódni az evés és kilók miatt, hogy egyek ami és amennyi jól esik
Most én is ezt írom neked, főleg az elején nagyon nehéz karban tartani az étvágyat, nekem az éhségtől volt, és néha most is van hányingerem. Így ennem kell. Ennek következtében 3 kilónál tartok, amire a védőnőm azt mondta, hogy a szervezet visszapótolja most amire szüksége van. Ja, és mindegy hogy mit eszek, gyümölcs, joghurt, egyéb, amikről azt hiszem, hogy nem hízlalnak...
Én biztosan nem fogok beleférni a 10 kilós keretbe, de 15-ig még jó vagyok állítólag
Nagyon jó, hogy ilyen korán már szívdobogást láthattál, az első ilyen igazán különös érzés
Én ezt csak 8 hét után tapasztaltam meg, de ma is ebből az élményből élek
Minden rendben lesz, remélem nem aggódsz, mert nincs miért!
Évi77
Nagyon szép Dóri kislány, egész huncut a mosolya
Bírsz vele? Sosem felejtem el, mekkora pocakod volt ... talán tavaly februári talin?
Többen írtátok, hogy milyen doki az, aki azt mondja 1 vetélés után, hogy majd a 2. után vizsgálódik. Bár nekem szerencsére sosem volt ilyen feldolgozhatatlan élményem, mégis elgondolkodtam azután, hoyg egy ismerősnek szintén ezt mondta egy orvos. Mi, páciensek, leendő kismamák, kismamák, anyukák, babára várók persze csak a mi oldalunkat látjuk. De gondoljatok bele az orvos oldalába. Egy vetélés után nem biztos, hogy bármit is meg tud állapítani. Bizonyára hamarosan helyreáll a hormonszint, a szervezet. És ha valóban arról van szó, hoyg az embrió nem volt egészséges, akkor miért is vizsgálná az anyukát mindenhogyan, esetleg adna hormon tartalmú gyógyszereket, stb, beleavatkozva a természet rendjébe? Holott egy második, egészséges babát problémamentesen ki tud hordani a kismama. És a vizsgálatok, gyógyszerek sem garantálják, hogy újra nem történhet meg a szörnyűség. Tudom, hogy a második baba várása sokáig nem felhőtlen, és hogy a dokik legtöbbjének valóban csak egy eset vagyunk a sok közül. Ráadásul egyszerű vizsgálatokkal gondolom nem is lehet fényt deríteni arra, ha az anyukával van valami gond, ami miatt nem tudja kihordani a babát. Ha újra megtörténik, már nagyobb a valószínűsége, hogy az anyukánál baj lehet, ezért mondják a dokik, hogy a második után vizsgálódnak. Lehet őket ezért utálni, lehet rájuk haragudni, vagy mert nem azt teszik, amit mi akarunk.... Picit hasonló a helyzet akkor, amikor még nem jár le az 1 év próbálkozás, vagy már a project elején elmegy a pár dokihoz, hogy vizsgálja meg, minden okés-e. De hát feltételezzük, hoyg minden rendben, ne úgy álljunk hozzá, hogy ha baj van, akor most tudjuk meg. Hisz annyi minden befolyásolja a teherbe esést! És akkor csodálkozunk, hogy az orvos elküld, ha 1 év alatt nem jön össze a baba.
Tudom, sok a tényező, amit még lehetne taglalni, és lehet rám haragudni a picit ellenkező véleményem miatt. De nekem meglehetősen sokat kellett, hogy orvoshoz járjak, és meg kellett értenem őket is, ha nem akartam gyakran azon idegskedni, hogy a dokiknak milyen a stílusuk, és hogy nem embernek néznek..... Volt enélkül is elég bajom. Valljuk meg őszintén, mi minden nap, kivétel nélkül, tökéletesen végezzük a dolgunkat? Minden nap tökéletesen bánunk a kollegáinkkal, embertársainkkal? Tényleg azt várjuk el az orvostól, amit magunk is tudunk teljesíteni? Nem egy "picit" többet? ....
Junko
Nem tudom pontosan, ti hol tartotok most, leírnád nekem röviden, ha nem fáj nagyon?
Sokáig nekem is nagyon rossz volt, hogy a "régi" társaság közül alig maradtunk, akiknek nem sikerül. De egyszercsak te is átállsz azok közé, akik hitetlenkedve néztük az első pozitiv tesztünket! Talán csak egy ici-pici dolog hiányzik hozzá, talán nem is fizikai dolog. Csak valami a lélek legmélyén. Valami, amitől nem tudsz szabadulni, nem tudod elengedni, vagy túlzottan meg akarod érteni. Amint minden a helyére kerül, hatalmasat nőnek az esélyek. Ugye tudsz hinni ebben?
Anikó
Ha van néha energiád olvasgatni és eljutsz idáig, akkor megkérnélek, javíts a táblában: a születés várhatóan aug. 18-án lehet
Egyenlőre.... De szerintem ez sokkal korábban fog megtörténni