Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Barbi, én olyat vettem, amiben cumisüveg van. Külön vettem poharakat a tároláshoz, és külön egy mikros sterilizálót (amiben megintcsak van két cumisüveg). Szerintem mindegy, mert a cumisüvegben is lehet tárolni is, ahhoz is van olyan kupakszerű záróizé, illetve a pohár is csatlakoztatható a cumihoz, szóval szerintem egykutya.
Lázmérő engem is érdekel, talán ez az egy amit nem vettünk még, mert a Brendonban nem akartam, majd vm patikában megnézzük. Én se bízok a digiben, a higanyt meg nem szeretem. És hova dugósat veszel??? Ha érted mire gondolok, vagyis popsi, száj vagy homlok vagy mi? Mert cumialakút is láttam szájba, de abban meg végképp nem bíznék.

Deako, ez már nagyon izgi, bármikor jöhet Csenge, a súlya is tök jó.
Mazsi, nekem is tetszik a Lea, olyan frappáns.

Alvás, én mostanában tudok (kizárólag szopipárnával!, áldom a nevét aki feltalálta!!), de minimum 6x pisilek éjszaka, de nem túlzok, komolyan!!! Szörnyű, mert minden alkalommal mikor rá kell állni a lábamra félálomban, meg kell várni amíg a keresztcsontom úgy áll be, h elbírja a súlyomat, csillagokat látok. Aztán a nap folyamán már ok, csak mikor fekvésből felállok, akkor nagyon szar, ezért is jó, h nem "pihenek" :D

Kép
Kép
agiboldi

mazsi!
tökjó választás a lea, (nem mintha bármi közöm lenne hozzá :wink: ), de drukkoltam, h emellett döntsetek!

kovacsne!
hát igen, én is fáradtabb vagyok, meg nehezebben mozgok, de mégis úgy elbizonytalanodtam, h nem kellene-e még tovább dolgozni, de vlhol muszáj meghúzni a határt és ha belegondolok, h bármilyen okból szülhetek előbb is, akkor meg jól megijedek, mert igencsak le vagyunk maradva a tennivalókkal.
doki_nem_választás nekem azért lenne jobb, mert nincs felkért dokim most sem, az sztkba járok (igaz mindig ugyanahhoz), és nekem azt gondolom, megfelelne az ügyeletes doki is a szüléshez (választott szülésznővel). csak félek, h "kinéznek", amiért nincs saját orvosom. szvl, ha nem lehetne választani, akkor ezzel megszűnne ez a para :lol:

timo!
köszi a biztatást az otthonmaradással kapcs, a lelkem mélyén ebben bízom, h pár napig még nem találom a helyem, de aztán belerázódom. iszonyúan sajnálok mindenkit, akit megtalál a gyomorégés, mert én aztán tudom, h milyen hihetetlen szar. igen, nekem is ezt mondják, h milyen hosszú haja lesz kelének. hát szupi :?

deako!
ctg - ez igen! hát sztm én pont így fogok járni majd, pont tegnap mondtam a védőnőnek, h kele nem egy izgatott baba, van, h egy csomó ideig nem ficánkol, arról nem is beszélve, ha vlki meg akarja fogni a hasam, azt apán kívül nem sok mindenkinek "engedi"

barb!
lázmérő ügyben én abszolút digitális párti vagyok. egyrészt sztm pontos (legalábbis a mienk az), másrészt a gyorsaság egy picibabánál irtó sokat számít és egy higanyos az sokkal-sokkal több idő. megnéztem a linkedet, nekem fogalmam sincs, mi lehet ez a prizmalázmérő. se azt nem értem, h hova kell dugni, se azt, h milyen módon ad infót? :lol:

mellszívóból (bár ugye nekem az sincs) sztm is praktikusabb az, ami egyből elcsomagolható vagy cumisüvegezhető, mert kevesebbet kell vele pepecselni. na de majd jól megmondják azok, akik vettek is vlmilyet :D

majus3

Lázmérő:
mindenképp digitális. Nem tudom ti nem hallottátok, hogy a higanyos lázmérőt, vérnyomásmérőt már betiltották az unióban? Úgyhogy már a háziorvosnál is elektromos vérnyomásmérő van. Meg az sem utolós szempont, hogy a higanyossal legalább 10 percig kell mérni, míg a digitálissal egy-két perc az egész és ez egy izgő-mozgó babánál sokat számít! De ez csak az én véleményem!

Barbi, nekem olyan mellszívóm van, mint Kaminak. 2 cumisüveg hozzá és a tartozékok. Ja, és az ajándék 5 pohár! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na, rámjött a fészekrakás :D Elkezdtem kipakolni a konyhát - már kiselejteztem egy csomó mindent :D

Mellszívó - szerintetek lehet az Isis-hez cumisüveget is meg azt a poharat is csatlakoztatni? Ne nézzetek hülyének, de a két kép között én nem látok különbséget :roll: (megnéztem, a Brendon oldalán mindkettő fent van) Mert ha igen, akkor ez a cumisübeges ajándék poharas akció engem is érdekel :D

Lázmérő - Timó, én ezt nem is hallottam :shock: Higanyosban is van egyébként 1 perces! Az a baj, hogy erről a chicco prizma izéről sehogy sem találok több infót, csak ezért meg nem fogok elmenni sehova :evil: Egyébként lehet, hogy az újabb digi lázmérők már megbízhatóbbak! A védőnp azt mondta, hogy lehetőleg olyat vegyek, ami kijelzi ha lemerült az elem :shock: Énekelni ne énekeljen??? :evil:
Hú, ma semmi sem jó nekem... De most komolyan: szerintetek egyáltalán létezik ilyen? Apu csak nevetett amikor mondtam neki :lol:
Ágiboldi! Nekem eddig mindenki egyértelműen azt mondta, hogy popsiban kell mérni, az a tuti - ebben egyetértettek az okosok :D A fülhőmérő félrevezető lehet, ha esetleg picit gyulladt a füle (amit ráadásul esetleg nem is tud az ember...), a többi meg állítólag nem annyira megbízható :roll:
Vendég

Barbi!
Ehhez az avent isis-hez csak a cumisüveget lehet csatlakoztatni, viszont maga a cumisüveg is használható tárolóként, mert van kupaklezáró kütyüje. A poharakat nem lehet csatlakoztatni.

Én is úgy tudom, hogy a popsiban kell mérni, az a legmegbízhatóbb. A fülhőmérőről én nem sok jót hallottam. Szájba meg ugye alapból nem mérünk! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

En is csak ennyit talaltam a prizmalazmerorol, amit irtam, meg azt, hogy a sarga skala segitsegevel lehet leolvasni az erteket...

Lazmero: nekem digitalisom van, mindenhova dughato, Brendonban vettem 2,200 Ft-ert, Microlife MT1931, svajci gyartas (szamomra = minoseg). Ja, es kijelzi, ha merul az elem :D

Mellszivo: hat, azt meg nem neztem meg, hogy kozvetlenul a poharba lehet-e fejni, de ha nem, max atontom bele :)
kami

Kami, akkor ezek szerint van ilyen :D Mármint ami kijelzi az elemhibát! Csak mert a gyógyszertárban is elég hülyén néztek rám, amikor mondtam, hogy ez kritérium :lol: Szerintem akkor én is megnézem ezt! Köszi az infót! :)
Vendég

Barbi!

Leírás:
Az AVENT ISIS mellszívó készülék VIA tároló rendszerrel lehetové teszi
az anyatej gyors, könnyu és hatékony lefejését és tárolását.
Csatlakoztassa a VIA poharat az ISIS mellszívóhoz és fejjen
közvetlenül a steril VIA pohárba!ISIS MELLSZÍVÓ VIA TÁROLÓ
RENDSZERREL
Tartalma:
ISIS mellszívó
5 db 180ml-es sterilen csomagolt VIA pohár
5 db VIA fedél
2 db VIA csatlakozó elem
2 db szilikon újszülött cumi
2 db eteto cumi tartó készlet
tartalék alkatrészek
kami

Van hat, nekem ilyenem van :)

Ja es visszaterve a mellszivohoz: a mienkhez van 2 cumisuveg ES 5 db pohar + 5 db fedel akcioban - erdemesebb ezt venni, az ara ugyanannyi kell, hogy legyen...
kami

Kami! OK, ezt én is megtaláltam, csak az a kérdés, hogy a fejő-rész kompatibilis-e mindkettővel: cumisüveggel és pohárral is? Lehet, hogy felhívom az Aventet és megkérdezem :D
Vendég

Kép

Kép
kami

Barbi!
Megnéztem!
Csak a cumisüveggel kompatibilis, a pohárral nem. Az csak tárolásra szolgál. Legalábbis ebben a csomagban.

Timi
Kép Kép
timocska

Megyek, csinálok almás és meggyes rétest! Nyam-nyam! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, felhívtam az Aventet :D
Nagyon kedves volt a nőci (már egyszer beszéltem velük anno, hogy pontosan mekkora a mikrós sterilizálójuk, mert arról nem találtam infót sehol, nekünk meg elég pici mikrónk van)!
Szóval (hátha érint még vkit rajtam kívül :) ): az Isis mellszívó alapban a cumisüvegre csatlakoztatható, ha azonban a poharas rendszerrel veszi az ember, akkor abban van vmi csatlkozó fej, amivel a poharral is kompatibilis a cucc, de ez a csatlakozó csak ebben a pakkban van benne. Vagyis: ha az ember valaha is szeretne directly a pohárba fejni, akkor poharas szettet vegyen, abban benne van a csatlakozó is, a cucc meg alapból kompatibilis a cumisüvegekkel :D Na, ezt jól kiveséztük :D
Vendég

Szerintem igen, az AVENT cuccok mind kompatibilisek egymassal... erted, a poharas is ISIS, csak VIA ISIS!
kami

Timi, Kami! Köszi az infókat!

Rétes!!! Nyami!!!! Én is kérek!!! :D
Vendég

Nya, akkor itt nem segitett a logika :) Sebaj, nekem csak tarolashoz kell a pohar, fejeshez nem. Eredetileg nem is vettem volna poharat, de ha mar hozzam vagtak...
kami

Pont most beszéltem a barátosnémmal akivel taliztam volna: beteg lett, úgyhogy neki sem jó a mai nap.
Viszont most hívott Gábor, hogy mit szólnék ha azt mondaná, hogy leszervezett egy látogatást ma délutánra és megnéznénk Zsombort :D Naná hogy van kedvem!!! :D Mindjárt jobban vagyok :D
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk mert sütök-főzök.Vendégek jönnek este.

Barbi!
Tudom már kiveséztétek a mellszívó témát.Nekem olyan pakkom van amiben van 5 pohár,fedéllel,2 adapter a mellszívóhöz, 2 etető cumiadapter ami rácsatlakoztatható természetesen az avent cumisüvegekre és a poharakra is.Tehát a pohárba tudsz fejni és abból tudod etetni is a babót.Ja és van egy ajándék cumisüveg.
Lázmérő:DIGITÁLIS

Kami!
Szuper lett a Zsebi kép! :P

Mazsi!
Gratula a névválasztáshoz,nagyon aranyos név!!! :P

Deako!
Izgalmas!CTG!Baba bármikor,de azért még nőjön! :P
Vendég

Hey, Sagi! Epp most csinalom a fankodat, most kel a talban es nyomja fol a konyharuhat (emlekeztet a baba novekedesere a pocakban :D). Remelem jo lett a teszta, meg sose lattam, hogy kellene kineznie, lagynak lagy volt, talan mintha pukkadozott is volna... meglatjuk... IZGI!
kami

Biztos jó lesz!!!
Meglepi lesz?
Vendég

Nyeem, es tul.keppen jonnek vendegek is este, szoval nem eppen a legjobb az idozitesem a konyhai malackodashoz, de hat mit csinaljak, most jott meg hozza a kedvem :D Fu, egyre jobban dagad a konyharuha alatt!!! Szinte percrol percre lehet latni... REMELEM SIKERAL!!
kami

Jó lesz,de vigyázz nehogy túl keljen!Ha olyan másfél-kétszerese az eredetinek akkor már jó.
Vendég

Sagi, 21 db lett, kb 7 centi atmerovel (nyers teszta), ez tapasztalatod szerint realis? Szerintem egyebkent jo lett a teszta...
kami

Kami!
Ügyi vagy,az tuti jó.Nekem is 20-25 darab szokott lenni,olyan jó kis emberes fánkok!
Írtam,hogy ha sütöd akkor a tésztába nyomott gödör először lefelé legyen az olajba,mert akkor megmarad a gödröcske és majd bele tudod tenni a lekvárt vagy a pudingot.
Éljen Kami! :lol:
Vendég

Jaja, megoldottam. kesz is vagyok, mindjart megtomom lekvarral es szepen talcara teszem es nektek is adok belole :D
kami

Imeeeee.....

Kép

(Eloben nem ilyen sotet a tetejuk!!!!!)
kami

NAGY-NAGY GRATULA KAMIMAMINAK!!! :P
Vendég

:) Wihiiiiiiii! Eletem elso fankja :D Koszonom a szuperreceptet, Sagi! :D
kami

Sziasztok!

Kami ez igazán jól néz ki! Ágié a recept? Valahol le van írva? Ha nem leírnátok? Én is szeretnék ilyen guszta fánkokat sütni! :lol:

Látom mindenki jól van.Mi meg már megint betegek vagyunk Petrával! :cry:

zsuzsibo

Húúúú, Kami, ez a fánkfénykép idemásolás igazán gaz húzás volt!!!! Most szerezhetek fánkot még ma estére, nem tudom nélküle kibírni a mai napot. És pont egy csomó terhes kívánós nő orra elé rakni ezt a képet...!! :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Szia Deako!

Olvastam, hogy Baby Design Lucky babakocsit vettél. Én is pont ilyet szeretnék, de én csak egy szombathelyi céget találtam ahol ezt a típust kapni lehet. Megkérdezhetem, hogy Te hol vetted?

Köszi
Krisz-07[/img]
krisz-07

Hamiii nyamiii, nagyonfinoooom! De nem akartam erzelmeklet kavarni Agoboldi, bocsika :( Az Arpad-hidnal lehet kapni fankot az aluljaroban, finom is es sokfele van :)
kami

Jelentem nagyjából összepakoltam a kórházas cuccot. Így a 35. hét közepére már úgy éreztem esedékes. Viszont kérdés:
nektek ez MEKKORA táskába fért bele?????? Már ötször átrendeztem, de egy kis bőrönd nem elég, plussz hátizsák, és akkor még a pelenkát meg a popsitörlőt a kezemben fogom. Pedig semmiből nem raktam többet, sőt, csak 2 hálóing, 2 pár papucs, 1 köntös, bugyik meg a kenceficék stb. Mondjuk a betétek meg a mellszívó nagy helyet foglal, de igazából egy nagyméretű gurulós bőrönd lenne optimális, csak az hülyén festene...
Kami, Deako, aki már bepakolt! Mi a fenébe raktátok ezt a rengeteg cuccot??????

Kép
Kép
agiboldi

Nekem van egy kb 70 centis Samsonite utazotaskam, olyan, mint egy szafalade, abba belefert minden, sot, ha nagyon eroszakos lennek, meg bele tudnek pakolni par dolgot. DE: amit lehetett, kivettem a dobozabol (pl mellszivo). Az osszes piperet egy nagymeretu neszeszerbe tettem (egyedul a hajhab nem fert bele, mert tul hosszu, de hat az ugye barhol elfer a taskaban...) A nagymeretu dolgokat epphogy annyira hajtottam ossze, amekkora a taska feneke, hogy minel "laposabb" legyen (2 torcsi pl, haloingek a taska tetejen) A bugyikat, zoknikat stb 1-1 kismeretu szatyorba / tasakba tettem. Igy minden "rendszerezve van" es raadasul a hely is ki van maxinalisan hasznalva... igy erzem legalabbis...
kami

Hali!
Krisz: Óbudán, Eurocenter, mellett Stop Shop, azon belül van egy Kenguru Gold bolt, és ott kapható. Remélem mindkettőnknek beválik! Jó vásárlást!
Agiboldi: hát jót röhögtem a kínlódásodon, mert én ugyanezt csinálom:bepakolok, kipakolok, szelektálok, bepakolok máshogy, stb. Az uram azt tanácsolja, hogy csak azt tegyem be, ami azonnal kell, a többit aztán majd ő, vagy valaki behozza.De hát már a kezdő csomag is nagy - a köntösöm a fél táskámat elfoglalja :(
Kedves mellszívó-szakértők! Én sokkal emberibbnek tartom a kézi fejést - főleg hogy az elején nem lesz gigantikus mennyiségű tejünk - és a masszírozással sokkal inkább meg lehet indítani a tejtermelést, mint puszta szívással (mellszívó). A csecsemős nővérek elvileg mindenhol megtanítják a kézzel fejést - én ezt az utat választom.Max. ha nagyon nem megy, még mindig behozathatok egy mellszívót, de hogy eleve azzal menjek az kizárt.

Kép
Kép
deako

Jóreggelt! :)

Mától szombatig facér vagyok, Balázs elutazott Lengyelországba... már most halálra aggódom magam, remélem épségben odaérnek és vissza is! :cry:

Örülök, hogy nem csak én vagyok úgy a pakolással, hgoy már vagy háromszor ki és bepakoltam. Egy sporttáskába próbálom begyömöszölni a cuccokat, de annyira nem akar menni. Már csak a köntös elfoglalja a táska felét, a törölközők a másikat. A maradék meg? :D :D Új taktikát találok ki... :wink:

Kami!
Nagyon guszta a fánkod! Nagyon ügyi vagy, biztos fincsi is lett! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Deako!
Köszi az infót, kb. 56-szor jártam abban a boltban, igaz más miatt, de sosem vettem észre ezt a kocsit.

Krisz
krisz-07

Timi, ha kitaláltad az új taktikát jelezd légyszi, mert pillanatnyilag egy kisbőrönd (aminek fele valóban a köntös, másik fele a törölközők meg hálóingek, és kész) és egy hátizsák nálam a felállás, és még kimaradt az összes piperecucc, meg a pelenka, popsitörlő (a Boldié :) mert az én nedves wc törlőkendőm befért, lehet, h osztozunk inkább az övén...?
Deako, mellszívó nekem is gyanús tétel, de rajta van a kórház listáján, azért még megkérdezem a szülésznőt.
Ja, és persze sterilizáló folyadék is jó nagy üveg azt se raktam be, ha esetleg az is kell, akkor gurulós óriásbőrönd, úgy fogok oda beállítani mint egy amerikai turista, szerintem meg fognak rémülni ha meglátnak...

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

A tegnapi napom pihivel telt ( kivéve egy kis ebéd főzést), a hátsóm máris kockás. Egész nap gyözködtem Leát, hogy maradjon még min 8 hetet, idekint most úgyis olyan szomorkás az idő, hideg is van és még a szobája sincs kész :) Olyanokat bukfencezik pocakomban, mint még soha. Nem tudom, hogy ez a növekvő súlya miatt lehet-e (már hogy ennyire intenzíven érzem vagy tényleg nagyobbakat bukfencezik), mindenesetre helye az biztosan van még.

Újabb nagy hír...Ma reggel néhány csepp tejcsi jelent meg az egyik mellemből :)

kami
Látom tegnap nagy port kavart a guszta fánkod :)
Én du-n egy kis muffint kreáltam, a múlthéten pedig tarkedlit sütöttem (az már majdnem fánk :D )
De ügyes vagy,hogy elsőre így sikerült.

lázmérő
a higanyosokat én is úgy tudom, hogy tiltják, ennek ellenére a gyerekkórházak nagy részében, legalábbis ahol én dolgoztam (Heim Pál,Budai) higanyos van... :(
De a mai digi lázmérők már nagyon pontosak úgyhogy mi is azt vettünk.Flexibilis a vége így nem tudom felsérteni a popsiját és mindemellett gyors.
Egy a fontos a piciknek mindig végbélhőt kell mérni és a mért értékből 0,5°C-t levonni! Ez a legpontosabb érték.
Szerintem, hogy kijelzi-e az elem lemerülését vagy sem tök mindegy, úgysem mér ha vége az elemnek :)

mellszívó
deakonak igaza van
Az egyik barátnőm mesélte, hogy ő vett elektromosat(pontosan nem tudom melyiket de kiderítem majd) és amikor mellre tette majd be horpad a homloka :shock: és mindamellett iszonyúan fájt a melle.Szerintem amit kell, kézzel simán le tudjuk fejni, főleg az első időkben, aztán majd kiderül. De régen sem voltak mellszívók és mégis lejött aminek le kellett...

timocska
ne aggódj! biztos minden rendben lesz

Na jó most nyomás vissza pihizni.Ma úgy döntöttem nem főzőcskézek.Nem kívánok semmit :( Így nehéz kitalálni mi legyen a menü... De ne izguljatok éhezni nem fogok :)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Gyorsan beugrom, mielőtt nekiállnék a mai tétel-adagnak! :(

Deakao! Nekem a kézi fejésben az a bizarr, hogy egy tálba fejeget az ember (legalábbis egy képen így láttam), és már látom magam előtt, ahogy spriccel mindenfelé és x óra fejés után felborul a tál.... :roll: Persze ez csak az én képzettársításom a kézi fejéshez. Lehet, hogy hülyeség. :roll:

Pakolás: Én még nem pakolok. Elvileg még az egész február hátra van + én március első hetére is számítok. Aztán lehet, hogy megviccel az élet, de úgy érzem, hogy van még időm. :roll:
Vendég

Ági!
Pl. én sterilizáló folyadékot nem viszek, mert a kórházban az osztályon megcsinálják a nővérek a sterilizálást. Szerintem te is kérdezz rá! Aztán külön teszem, ami a szülőszobára kell (hálóing, papucs, bugyi, betét stb.) Ezek eleve nem kerülnek be a táskába. A többi egyenlőre reménytelen! :shock: Igazából még sosem mentem úgy látogatóba egy frissen szült kismamihoz, hogy megnézzem mekkora bőrönddel érkezett. Úgy gondolom, hogy a legszükségesebbeket berakom, aztán a többit úgyis be tudja hozni a párom, ha kell. De azért még próbálkozom! :)

Kami!
Mikor mész uh-ra?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok.

Fank elfogyott, mondanom se kell :) Pedig most jol jonne reggelire vagy 2, tejcsivel... Hat, tejcsi az meg van szerencsere...

Ugy szeretnek nektek segiteni csomagolas-teren, nekem sikerult :( Pedig nekem is van 2 nagydarab torcsim, egy bazinagy furdokopenyem, 3 haloing, amit leirtam a multkori listan, az mind bent van, meg a WC papir is, es higgyetek el, nem XXL a taskam... Egyedul ez a fertotlenito folyadek vagy tabletta vagy nincs bent, de azt meg nem is vettem, el ne felejtsem... (de azt pl tuti adnak a korhazban!) A lenyeg, hogy a nagyobb darabokat minel kevesbe hajtsatok ossze, igy pl a torcsi nem foglalhatja el a taska felet! Csak ha 4x-5x ossze van hajtva!!! Nalam az van legalul es el is tunik... Nya, mindegy, ugyeskedjetek, fog az menni!!!

Nincs ma jo kedvem. Tegnap a parom csunyat mondott nekem a vendegek elott es nagyon rosszul esett es esik azota is, es nem ertem, hogy tudott kiszaladni ez a szajan (semi extra egyebkent, konkretan nem csunya szo, csak nekem rosszul esett es hat beallt a kinos egy perc csend, amit vegul persze o tort meg). O nem ilyen - a ferjem volt ilyen, tole el is valtam. Persze azota hatszazhuszonotszor bocsanatot kert meg minden, de nekem a "sajnalom" meg a "bocsanat" igazabol semmit nem jelentenek - en az elore gondolkodas hive vagyok... es most nagyon szomoru... :( Na jo, nem depizek, inkabb eldugulok :(
kami

Kami!
És mit mondott az a gazember? :wink: Ilyenkor mi triplán érzékenyek vagyunk, tudom, mit érzel. Biztos ő sem gondolta komolyan, azóta már meg is bánta és biztos őszinte volt a bocsánat kérése! Persze, az még tetézi a dolgokat, hogy mások előtt mondta! :( De egy kívülálló ilyenkor semmi hasznosat nem tud mondan!
Fel a fejjel! :D

Csuklik a gyerekem és egészen a köldökömnél érzem...

Pann!
Jó tanulást, azért kukkancs be néha! :)

Mazsi!
Ma én sem főzök, főleg úgy, hogy egyedül leszek... :( Az idő is olyan ramaty, alig van valami kis világosság idebenn. Lehangoló nagyon! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Nagyon jól néz ki a fánk!!! :D Gondolom, sikert aratott ;)

Ágiboldi! Nekem is csak egy nagyobb sport tatyiba fért el a cuccom - és a mellszívó még nincs is benne... Pedig tényleg nem sokféle, de igazad van, a betétek, papírtörlő, köntös, stb elég sok helyet foglalnak! Meg az is igaz, ami az utazásokra, hogy 3 napra kb annyi cucc kell mint egy hétre :)

Timi! Gábor is Lengyelországba megy 2 hét múlva :) Szerencsére sikerült az 1 hetet 3 napra kialkudnia :D Biztos minden rendben lesz, ne aggódj!

Kami, fel a fejjel! Az én Gáborom sem ilyen, mégis kiszaladt a száján a hétvégén, hogy "Ne legyél már ilyen érzékeny!" De ahogy kimondta, látszott, hogy nem úgy gondolja és nagyon bántotta a dolog! Hidd el, biztos mi sem vagyunk mostanában mindig a legideálisabb társak - baba ide vagy oda! Persze, most sokkal több törődést meg megértést igénylünk (én is ezt szajkózom :) ), de nekik is kell a kényeztetés és megértés, és hát valljuk be, érzelmi oldalról a nők tudatosabban tudják kézben tartani a dolgokat ;) Kicsit ellentmondásos, tudom, de szerintem érted/értitek, hogy mire gondoltam ;)

Csajok, tegnap voltunk Zsombor-látogatóban! Hát én azt hittem, hogy elolvadok :D Nagyon édes gyerkőc! Kifaggattam a barátnőmet mellszívó témában és az alábbiakat mondta (lőjetek le, ha már sok vagyok, de nekem volt benne hasznos infó!):
Avent Isis-re esküszik! Ebben ugyanis van egy szilikon betét, aminek a kúp palást részén olyan, mintha domború virágszirom formájú kidudorodások lennének: ezek stimulálják a tejmirigyeket miután a vákuum rászipantotta a cicire a fejőgépet - szóval az egész folyamat sokkal természetesebb, mintha csak a vákuum meg a nyers erő dolgozik :D Bevallom, én jobban bízom ebben, nem szeretnék azon idegeskedni, hogy valamit elbénázok a kézi fejés során... De ez én vagyok.
Ők egyébként azt csinálják, hogy a felesleget feji le, illetve ha 2 szopi között nagyon feszül a cicije, és még messze a következő kajcsi, akkor is fej. Ezt a tejet elteszik 1 napra a sima hűtőbe, mert van, hogy éjszaka nem elég Zsombornak ami akkor rendelkezésre áll a ciciből, és akkor ezzel kipótolják. Ha mégsem lenne szükség rá, akkor egy sterilizált jégkocka tartóban lefagyasztják és dátumozott zacsiban teszik el a mélyhűtőbe. Szerintem nagyon praktikus!

Ti mit csináltok ma? Na, én ki sem mozdulok :D Mondjuk a fél konyha még rám vár - tegnap nem volt erőm befejezni...
Vendég

Hat, arrol volt szo, hogy majd ororokbefogadunk Zsebinek (illetve Aronnak) egy kengurut az allatkertben, mikor mar kicsit nagyobb lesz es tudja ertekelni, es a parom persze kapalozott ellene (mert az draga meg hulyeseg meg ilyenek - pedig barmennyivel be lehet szallni, az ember kap rola papirt meg minden, egy gyereknek ez tok nagy dolog - nekem anno az lett volna, de hat akkor meg nem volt ilyen...) es valahogy az jott ki a vegen, hogy idiota vagyok. Valahogy en mondtam, hogy " jo nagy ... (nemtom mit mondtam meg) idiota vagyok, mi?" mire o, "ha ... nem is, de..." Na es akkor mindenki szepen elhallgatott, gondolom neki is leesett, hogy mit is mondott... Aztan elkezdett valami egesz masrol beszelni, amire a vendegek roviden valaszolgattak, de ott volt a levegoben a ciki... aztan odajott es latvanyosan bujt meg minden, de hat koszi szepen...

Nem gondolom, hogy idiota vagyok, amiert orokbe akarok Aronnak fogadni valami kis allatot. Nem egy okor ara, raadasul en szabom meg az osszeget, es igy tuti kimegyunk neha az allatkertbe (ahova a parommal 2 ev alatt eddig egyszer se sikerult), ami egy gyereknek szerintem nagy elmeny! Latom pl a tesoim gyerekein... ok mindig mennek, ha Pestre jonnek... meg kint is, en is voltam veluk olasz allatkertben...

Hat ennyi a csufos sztori... es most tok csalodott vagyok es szomi :(
kami

Barbi!
hát, az nekem is kérdés, hogy milyen gyakran kell fejni. Van, aki azt mondja, hogy minden kaja után ki kell fejni a felesleget. Van, aki azt, hogy a természet tudja és úgy termelődik a tej. A fene se érti! :shock: Meg azt is mondják, hogy felváltva tegyük mellre a babákat. Van, aki azt, hogy egymás után kétszer ugyanabból a ciciből etessük! Ezt honnan fogjuk tudni? :shock:

Én sem terveztem mára kimozdulást, csak este a dokihoz.

Timi
Kép Kép
timocska

Hat en ezeket lanyok mind meg fogom holnap kerdezni a csecsemoosztalyon, mas egyebbel egyutt, szoval hatha okosabbak leszunk holnaptol. OK, ezek Uzsokis specialitasok lesznek, de a szoptatasrol gondolom nem Uzsoki-szinten fog beszelni a csecsemos... Ha van kerdesetek terhesagyi jellegu vagy akarmi (csecsemosokkel es szulesznokkel szeretnek beszelni), irjatok ide, en kigyujtom, az enyeimhez csapom es holnap valamikor jovok a valasszal!!!

Nekem ma muszaj visszamennem a Brendonba, tegnap valami kozbejott es akarok venni ilyen haspantot vagy mit. Ami neked is van, Barbi. Semelyik porcikam nem kivanja, de vegulis seta, voltam mar hidegebb idoben is setalni... persze jobb lenne itthon dogledezni helyette :( Utkozben majd veszek valami finom kajcsit, burkiflit vagy valamit, es jol megvigasztalom vele magam...
kami

Timi! A barátnőm azt mondta, hogy nemfej minden kajcsi után! Csak amikor kevesebbet eszik a gyerkőc, és marad - az mondta, lehet érezni :shock: Mondjuk nem feszegettem a dolgot, hogy honnan :?
Ja, és még azt mondta, hogy már a kórházban próbáljam felváltva tenni cicire a babát, mert ő (is...) nagyon szarul volt szülés után, csak az egyik oldalán tudott "kényelmesen" feküdni, és csak arra a cicire tette mindig Zsombort. Ennek az lett a vége, hogy abból a cicjéből már baba sírás hallatán megindul a tej, a másikból viszont sokkal nehezebben jön :shock: Aztán lehet, hogy ez is egyén-függő!
Vendég

Kami!
A pasik nem érthetik az ilyesmit! Annyira földhöz ragadtak tudnak lenni és mindenről rögtön a pénz jut az eszükbe! Hanyagold most egy kicsit a dolgot, aztán meglátod majd magától hozza fel újra! :) És tényleg ne légy depis, inkább csinálj egy jó kis forrócsokit, kucorogj be az ágyikóba és pihizz! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?