Új privát üzeneted érkezett!

hahó

ha minden igaz már csak egy vizsga maradt jövő péntekre.
amúgy megvagyunk.

Noémi
Tényleg jó, hogy írtál :!: örülök, hogy jó munkahelyet találtál. Heléna nagyon ügyi lehet a beszéddel.

Reditke
akkor már csak kilábaltok a sok betegségből...én úgy tudom 1 hét lehet a lappangás.
mi is sokszor végigadtuk a családon a vírust.

Zsombi
sajnálom hogy nem úgy sikerült a műtét. nagyon jó a hozzáállásod :!:
én is így vagyok vele, hogy még nem karaom a kicsit kiengedni a szoknyám alól :lol: a nagy már úgyis kint van :lol: :lol: szerencsére én is tudok még maradni vele itthon.

Macs
remélem nem lesznek gyakran rosszullétek a párodnál.
kuty: nagyon szeretjük. főleg a Gellért. de teljesen gyerekbarát a labrador. húzza afülét, rámegy motorral, meg ilyneke. az meg tűri :lol: :lol: :roll: rombolni rombol, kint a kertben. napi egy vödör szemét biztos képződik :roll: :roll: ő a 3. gyerek :roll: :lol:

j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy :)
drukk a vizsgához
labradorról gyerkecekkel nincs kép? Úgy megnézném a 3 gyerekedet!

Ma már én is fosok újra, 1,5 hete tünetmentes vagyok pedig! ennek sose lesz vége, már tele van a hócipőm.
Ráadásul hogy nehogy leengedjek egy picit, most derült ki hogy az iskoláskorú unikatesó, akivel vasárnap találkoztunk skarlát gyanús. Az osztályukban tombol a skarlás, a padtársa és a legjobb barátnője is az.
Nem tudom mi hiányozna még!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Jaj de jó, hogy kicsit beindult a topik. :)

Zsombi-Erika, napi 3x-i szopizás időnként nálunk is működik, attól függ, milyen idő van (tehát kinn vagy benn töltjük a napot), mennyire van elfoglalva stb. Éjjel van, hogy egyszer se kér, van, hogy 2x-3x, viszont reggel 6-tól 9-ig többé-kevésbé rajtam lóg, úgy alszunk.
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült a műtét, ahogy kellett volna.
Tudatlan vagyok: mi az a tyúkmell? Hogyan/mitől alakult ki?

Edit, fütyikenegetést épp most hagyjuk abba, jövő héten szeretnék menni kontrollra.
Milánnak gratula az elinduláshoz, hihetetlen, milyen nagy fiú már ő is!

Csatlakozom a gyerkőcét elengedni nem akarók táborához. :)

Csak mert múltkor kérdeztelek titeket azzal kapcsolatban, hogy hogy állunk Magyarországon génmanipulált cuccok terén: a férjem pár napja hallotta a tévében, hogy egy újságíró - számonkérőleg! - kérdezte a minisztert, hogy annak ellenére, hogy az Országgyűlés elfogadta a törvényt, miért nem kaphatók még mindig nálunk ilyen kaják, nem fogunk így lemaradni a világpiaci versenyben? Mire mondta a miniszter (Gráf), hogy bár az EU-s szabályok lehetővé tennék, hogy génmanipulált ez-az legyen az élelmiszerekben, de Magyarország törvényei e tekintetben sokkal szigorúbbak, tehát nálunk nem lesznek ilyen cuccok (azt nem tudom, azokkal mi van, amiket külföldről hoznak be, fognak-e behozni ilyesmit, de a magyar termékekben nem lesz!), és hogy a magyar termékek pont ettől lesznek jók és egyediek, hogy rájuk lesz írva, hogy nem tartalmaznak génmanipulált kütyüket.

Kép

Kép
liv

Reditkének:
Kép Kép Kép Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy :)
Köszi :lol: Nagyon helyes a kis családod. Ő is kisfiú? Erre már nem emlékszem...

Liv :) Majd mesélj mi volt a kontrollon. Remélem oké lesz a füttyös.

Két dologban szeretném kérni a véleményeteket.
Bár tudom hogy nagyon sokféle álláspont van ezzel kapcsolatban is, de mégis kiváncsi vagyok, ki mit gondol.
Milán kajával kapcsolatos mindkét kérdésem.
1. Tüdőgyulladás és hányos-hasmenős vírus 2 hete alatt leadott 50 dekát, ami 9 kiló körül nem kevés. Előtte már hónapok óta átaludta az éjszakát, a sokat vitatott és sokak által támadott, de nekünk nagyon bevált és általunk istenített, Aludj jól gyermekem módszernek köszönhetően. Viszont mióta elmúlt a betegsége ismét 2,5-3 óránként ébred éjszaka és eszik. Eleinte azt gondoltam pótolnia kell és rz rendjén is van. Egy hét alatt hízott 60 dekát, úgyhogy sikerült a pótlás. De!!! Azóta is ébred és nem kevesebbet mint éjszakánként kb 800-1000 grammotz beszippant. napközben is nagyon szépen és nagyon sokat eszik mindenféle kajákat így kizárt hogy éjjel pótoljon.
Kérdésem: szerintetek lehetséges hogy csak azért mert megszokta az ébredést, azért ilyen sokakat eszik? Szóval én alapban leszoktatnám a kelésekről, ha csak 60-70 grammokat enne egyszerre, mert akkor azt mondanám hogy tényleg rögzült nála és azért ébred, viszont nem hiszem hogy ha csak megszokás akkor képes lenne egyszerre 250-300 ml meginni. Éheztetni meg nem akarom. Szerintetek?
2. Akik szoptattak, majd a szoptatás után tápot kezdtek el adni. Meddig érdemes tápot adni? Én ezt nagyon nem tudom, mert Bálint sose ivott tápot, 11 hósan hagyta abba szopit és utána tejpépet majd 1 éves korától tejet iszik. Vannak irodalmak, ahol 36 hónapos korig követő tápszert írnak? Ez üzleti fogás lehet vagy tényleg szüksége van egy mindent evő és ivó yzép súlyban lévő gyereknek még tápszerre is ennyi ideig. Szerintetek?

Remélem nem voltam túl zagyva.
megyek fektetni. Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia Edit!

Csak gyorsan, mert mennem kell "Thomast és Jamest szerelni" :D:D:

1. szerintem ennyi idő alatt nem szokott vissza Milán az éjszakai evésre fizikailag, viszont lelkileg lehet, hogy ráérzett a "jóra" :D. Zsombi sem hiszem, hogy éhségében ébred még mindig éjszaka, viszont annyit eszik ilyenkor, amennyi csak van. Soha nem szokta előbb abbahagyni, csak ha már mindkét cici kiürült. Ezzel szemben nappal sokszor csak szopizik egy kicsit, aztán szalad tovább, vagy olyan is van, hogy már rég kiürültem :), de még nálam marad cumizni (ezt én nem nagyon díjazom mostanában...). Szerintem már nagy gondot nem fog a kondijának okozni, ha visszaszoktatod az éjszakai alvásra. Sok erőt hozzá!

2. mi nem tápszereztünk, de szerintem az allergén mivolta miatt, tehéntej helyett ajánlják a tápszerezést 3 éves korig. Egy éves korig én mindenképpen a tápszert adnám, aztán meg lehet próbálni a tejet, csak figyeld, hogy nem lesz-e tőle kiütéses, vagy hasmenős. Ha bírja, mehet az a tápszer helyett. Mi mondjuk még most is csak nagyon ritkán adunk Zsombinak tiszta tejet, inkább csak feldolgozott formában (sajt, kefir, joghurt), meg egyéb élelmiszer formájában, amiről nem tudjuk (mert nem olvastuk el), hogy tejet is tartalmaz :(. De mi pici kora óta atópiás dermatitisszel kűzdünk, úgyhogy leginkább emiatt várunk.

Többiek :)
Jól estek a hozzá(m)szólásaitok, köszi! :)

Judy:)
Nagon aranyos kis kutyátok, és nagyon két szép fiad van :):):) Ügyes legyél az utolsó vizsgán is! :)

Liv, Edit
Fütyikenegetés nálunk már egyáltalán nincs. Viszont mi tornáztatjuk :D:D minden este, márcsak azért is, hogy alaposan meg tudjuk mosni. Néha, egészen váratlanul, szűkebbnek látszik (1-2 havonta kb.), akkor elővesszük újra a Ftorocortot, és utána egy-két napig még kenjük körömvirág krémmel. Ez most nálunk bevált. Remélem, Nektek is jókat mond majd a doki.

Na, most tényleg mennem kell.

Pussz

Erika

Kép

Kép
zsombi

Edit, lehet, hogy éhes, lehet, hogy szomjas, én biztos kelnék és adnék neki.

Kép

Kép
liv

Edit,

1) Szerintem még pótol. Ilyen vírus után én is két-három hétig zabálok, hogy visszatérjen az erőm. A vizveszteséget hamar lehet pótolni, de az elveszett kalóriához több idő kell. Én adnék még neki éjszaka is egy-két hétig, aztán mehet a leszoktatás.

2) Mi Áronnak tápszert másfél éves koráig adtunk. Dokinénink 2 éves kor alatt nem ajánlja a tehentejet, így reggel és este itta. Aztán egyszer visszaköszönt a reggeli, majd az esti adag is. Tulajdonképpen ő szoktatta le magát róla. A főzelékekbe azért én is tehéntejet tettem egy éves kora után.

KépKép
Áron

Erika, Liv, Andi :)
Köszi-köszi a gyors válaszokat. még etetem éjjel, aztán pár nap múlva újra értékelem a helyzetet.
Ma csak 2x kelt.

Viszont most csak kutyafuttában jöttem és egy másutt is feltett kérdésemet itt is szeretném beírni.
Ha tudtok lszi válaszoljatok, aztán abbahagyom a kérdezősködést ígérem :lol:

Nekünk Bálint múltkor majdnem két hétig lenn volt a mamánál, amikor kórházban voltam Milánnal és utána jöttek-mentek a vírusok.
Amióta megjött, az egy dolog, hogy hihetetlenül hisztis és kiszámíthatatlan, erre készültünk, mert ez korábban is így volt, ha elment "nyaralni" pár napra, de!!!! most nagyon fura, hogy apját elutasítja és soxor nem is köszön neki, puszit sem ad, ha apja akarja levenni pl az előkéjét akkor hiszti roohamot kap, csak anya melegítheti meg a kakaót és még sorolhatnám.
Eddig imádták egymást és most ez a helyzet olyan nehéz, hiszen párom is olyan furán reagál, mint egy gyerek. Hiába magyarázom h majd elmúlik, de egyszerűen annyira rosszul esik neki és nem bír normálisan túllépni rajta. íTényleg kiteszi a lelkét, de soxor még egy mosoly reakciót sem vált ki.
Mondjátok, hogy ez normális és másnál is van ilyen és ez egy életkori dolog és pszichológiailag is alátámasztható, ettől ember is biztos megnyugodna és tudná normálisan kezelni a helyzetet.

Edit
Kép

Kép
reditke

Csak gyorsan Reditkének:

Márk dettó, ha olyanja van, visít, hogy csak anya adhatja oda a teát, anya veheti le a kabátot, anya adhatja oda az akármit, anya veheti ki az ágyból. Időnként fordítva is csinálja, hogy csak apa mindent, de gyakoribb a csak anya és nálunk ehhez még az sem kell, hogy "nyaralni" menjen valahova. :shock: Nem tudom mi ez a dili, de majd csak elmúlik.

Kép

Kép
macsek11

Ja még annyit , hogy betegségekkel küzdünk, Márk hazahurcolja és átadja mindenkinek. Most kötőhártyagyulladást is begyűjtött a sima köhögés+ taknyolás mellé. Olyan vírus tombol nála, ami kiütéseket is okoz, délelőtt tök jól van, délután meg 39 fok fölé ugrik a láza.

Mellette a munka, hiányzás, rémálom.

Remélem a hideg elviszi a bacikat!

Kép

Kép
macsek11

Edit, a gyerekeknél vannak időszakok, amikor egyszer anyát, egyszer apát részesítik előnyben, csak az egyiktől fogadnak el mindent, de ez nem azt jelenti, hogy a másikat nem szeretik. Bálint valószínűleg pont azért apát utasítja el mostanában, mert - ahogy írod - ő a favorit. Ezért őt kell megbüntetnie, amiért két hétre "magára hagyta". A gyerek így védekezik, hogy ilyenkor az újra találkozáskor elutasítja a szülőt, ezáltal, hogy nem engedi közelebb magához egy darabig, védi magát, éppen attól, hogy a szeretett apa újra magára hagyja. Ha ő eleve nem engedi apát közel magához, apa nem tudja majd magára hagyni. Ilyenkor a szülőnél fontos az extratürelem, és az, hogy folyamatosan biztosítsa a gyerekét arról, hogy bár Bálint undok vele, ő igenis attól még ugyanúgy szereti, és muszáj nagyon jól tolerálnia a hisztiket, elutasításokat, hogy Bálint tudja, lám, még így is számíthat apára. Feltételek nélkül, az undoksága, "büntetése" ellenére is, apa ugyanúgy szereti őt.

Kép

Kép
liv

Macsek, Liv :)
De jó, hogy írtatok. nagyon örülök neki. Én is idemásolom mit találtam hivatalosan. Apa megnyugodott.

Macsek jobbulást nektek és kitartás!

Most csak ennyi, mennem kell.
Puszi

a 2-2,5 évest nehéz elválasztani az anyjától.

Ha anya elutazik, vagy gyerek idegennel van akkor tűri ezt a gyerek.

De ha anya hazajön, v gyerek, akkor belecsimpaszkodik és nem tűr senki mást maga körül.

Rémületbe esik arra a gondolatra, h anyja újból elhagyja és ezt nem tudja megfogalmazni, kifejezni, csak a viselkedéséből érezhető.

Ez az érzés erősödhet este a lefekvés előtt és lefekvéskor.

Két és féléves korban előfordul, h a gyermek nagyon jól alkalmazkodik az egyik szülőhöz, ez általában az anya.

De!! méregbe gurul, ha a másik szülő is megjelenik a színen. Ebben a korban gyakran az apa a népszerűtlenebb, ő az akivel szemben a gyermek valósággal ellenséges magatartást tanúsít.

Fontos, hogy ezt az apa ne vegye a szívére. Bár ez nagyon nehéz, de meg kell érteni, hogy idővel ez elmúlik és a gyermek ezt nem az apa bántására, bosszantására csinálja, ez egy fejlődési lépcsőfok.

Javít a helyzeten ha az apa minél több időt tölt a gyerekkel, türelmesen, szeretettel fordul felé, gyakran játszik a gyerekkel, hogy a gyerek kedves, barátságos játszótársat is lásson benne, ne csak erőszakos betolakodót, aki közé és anya közé befurakodik.

De azt is meg kell tanulnia, h a szülei szeretik egymást, együtt akarnak lenni és nem hagyják, h a gyermek zsarnokoskodjék felettük.

3 évesekről

A fiúk ebben a korban az apjukra akarnak hasonlítani.

Ennek következtében különleges csodálattal viseltetnek az apjuk iránt.

Utánozzák édesapa mondásait, lehetőleg ugyanazt a hangsúlyt, hanghordozást használva.

Az apa magatartását veszik fel férfiakkal és nőkkel szemben.

De! A fiúk anyjuk, a lányok pedig apjuk iránt romantikus érzéseket táplálnak

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!!!
Edit utolsó hozzászólásához még annyit, hogy a gyerekeknek ilyenkor szükségük van az apjukra, mert ugymond szerelmesek az anyukba és teljesen át akarják venni az apjuk szerepét, ők akarnak lenni a férfi a házban :-) -)ez az Ödipusz komplexus.
De ugyanez van a lányoknál is csak akkor pdeig az apjukba szerlmesek :-) és az anya szerepét veszi át. Eztért rosz ha nincs ebben a korban valami okból kifolyólag a csonka a család mert igy nem tud kivel megharcolni a kisgyermek
Nem akarok amugy okoskodni csak épp most volt pszichológiából vizsgám és ezt tanultam :-D

Amugy mi jól vagyunk bár kicsit nyügős mostanában ma sajnos nem sokat bírtunk kimenni mert nagyn rossz idő volt :-(
Ti nem vagytok nyügösek emiatt a hülye idő miatt?

puszi
Betty

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Remélem nem lesz gond Helénánál abból, hogy nincs apukája:(
És sajnos mióta dolgozom engem is csak reggel és este lát, legalább a hétvége a kettőnké.

Ma ássák ki az alapot az építkezéshez, jó hideg időt fogtak ki, de legalább tavasz végére készen leszünk.

Tonyóékról tud vki vmit?

Nyűgösség nálunk is időjárás és alvás mennyiség függő ma végre ki lehet vinni őket, bár hideg van, és most gyógyultunk ki egy kis náthából

Noémi
fantikbaba

Csak röviden: Tonyóval épp ma váltottam levelet, megkérdeztem, hogy vannak, azt írta, hogy az ünnepek nehezebbek voltak, de azért jól, Bazsi nagyon szereti a bölcsit, Ákos is jól van, Tonyó pedig sokat dolgozik, és üdvözöl mindenkit.

Kép

Kép
liv

Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
szulokhaza

A Szülők Házától mindenki mattot kapott?! :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Viki alszik, gyorsan írok.

Remélem senki nem beteg ebben a fura időben. Nálunk a bölcsiben 2 csoportból 1-et csináltak, mert kevesen vannak.

Kata! Nagyon jó, hogy nem szokatlan újra dolgozni. :wink: Az első nap óta milyen a meló?

Nikk! hogy siekrültek a vizsgák, szigorlat?

Noémi! Ha tudsz majd tegyél fel képet Helenáról! Remélem gyorsan halad majd az építkezés.

Maccs! Köszi, most már úgy tűnik rendeződni látszik Viki alvása. Múlt hét közepe óta 1-szer kel, és keveset van fel. Bár szombat reggelre be akart kéredzkedni az ágyunkba, de nagy nyafik után ölembe ülve elmagyárztam, hogy már nagylány, és egyedül kell aludnia, hogy én is tudjak pihenni.
Remélem férjednél nagyon ritkán jelentkeznek majd a rosszullétek.
Imádom mikor a doki azt mondja, hogy no stressz. :x Akkor hogy dolgozon, éljen az ember, mert szinte mindenhol ez éri, elég a hiradót néznie.

Erika! Műtét : :cry: Remélem meggyógyul magától is már nem kell többet műtétre gondolnotok sem. Szerintem iskolás korbán "divat" a csúfolás.

REditke! Remélem Bálinttal kapcsolatos gondjaid megoldódtak.

Ma voltunk UH-on. Tutira kislány! Most már nem kérdés. Megmutatta 4D-ben is. 1,6 kg! Viki anno kicsivel kevesebb volt mint 1 kg, igaz vele korábban is voltam, 27 hetesen. Remélem nem lesz óriás bébi. Doki szerint, azaz az adatok alapján nagyaopának lesz szülinapi ajándék, mert nagyapa 7-ei, Melcsi úgy tűnik 10-ei lesz. Az biztos, hogy Melcsi nem szégyelős, teljesen megmutatta a pofiját, és mindenét, ami nagyon édi volt, mert még ásít is, sőt kidugta egyszer egypár másodpercre a nyelvét is.

http://kep.tar.hu/illesek weben a picurka mappában vannak.

KépKép
Kép
moszmota

Háát sajnos nem kezdődik valami jól az évünk :(
2 hét alatt 2 temetés volt a családban épp tegnep a nagypapámé :(
A kölcsönlakást amit kaptunk közben eladták,mától már új tulaj van ,nekünk csak 1 hete szóltak,eddig ingyen voltunk itt,most meg 55000 kér az új tulaj egy 40 m2 lakásért :(
Vizsgáim sikerültek már csak szigorlat van ,de azt majd vmikor ,most nincs rá erőm energiám.
Az épitkezést még mindig nem kezdték el :( Novemberbe akarták,így az átadás is csúszni fog rendesen.
Bandó is sokszor játsza a vagy csak apa vagy csak anya kérdést.Mi már egész jól túlléptünk rajta,az elején apaának is rossz volt,de nálunk ez szinte 50-50 %-ban működik most már.
Mi is sokat szenvedünk a náthákkal,most aránylag jól vagyunk azért.
Bocs hogy nem reagálok név szerint,de mennem kell

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok Csajok!

Elhatároztam, hogy most már írok egy hosszabbat is, mert kezd meghalni a topic. :?
A hétköznapi rohanásban mindig csak futólag bekukkantok, aztán már rohanok is tovább, este 1/2 10 mire nyugi van és csinálhatok valamit "szabadon", de akkor már igyekezni kell aludni, mert reggel nem bírok felkelni.

Márk nagy nehezen meggyógyult kopp-kopp, most kicsit még ráerősítettünk egy hosszú hétvégével. Sopronban a Hotel Fagus-ban voltunk, nagyon szép szálloda kis wellness résszel, gyerekmedivel, ajánlom mindenkinek, tetszett. Két hete pénteken Márk belázasodott, azzal kezdődött a betegség és párosult kötőhártya-gyulladással, kiütésekkel, taknyolással, nagyon csúnya köhögéssel. Elég makacs nyavalya volt, mert 1 hétig tartott a láz. Doki szerint vírusfertőzés volt, így AB-t nem adott. 1 héttel később, amikor még mindig nem javult Márk, elküldött minket vérvételre (pénteki napon), aminek nem lett meg az eredménye csak hétfőn. Ennek ellenére mondta, hogy ha péntek este van láz kezdjem el adni mégis az AB-t. Nem volt láz, így nem adtam. Hétfőn az eredményt látva azt mondta a doki, hogy annak ellenére adjak AB-t Márknak, hogy már 3 napja láztalan volt és jelentős javulásnak indult. ????? Hát én nem adtam neki, ismerős felnőtt doki is azt javasolta, hogy ilyenkor már minek adni. És mostanra szépen meg is gyógyult a fiam szerencsére. Szóval csak azt akartam elpanaszolni, hogy megint kicsit idióta volt a doki. Szeretnék másikat, de nehéz jót találni. A miénk pl. kijelentette, hogy hétvégén nem jön ki házhoz, menjünk ügyeletre, ha baj van és a telefonját sem veszi fel (utóbbit a gyakorlat mutatja). Amikor múltkor vasárnap este Márk tök szarul volt 39,4 fokos lázzal, ami nem akart lemenni és olyan vad köhögéssel, hogy azt hittük megfullad és tökre féltünk nehogy tüdűgyuszija legyen (gondolva Macs esetére is), szóval akkor jó lett volna egy orvossal beszélni megnyugtatás képpen, mert az ügyelet sem vette fel a telefont! Gondolom, olyan túlterheltek voltak, csak egy automata nyomta a szöveget. Iszonyú érzés, hogy tehetetlenül szenved az ember (gondolom senkinek nem kell magyarázni, szinte mindannyian átéreztétek már). Természetesen az ember megfizetné, csak legyen valaki.... Tehát éppen orvost keresünk. Nem tudom, a ti orvosaitok hogyan állnak ezen a téren, van-e olyan, aki hajlandó hétvégén is gyógyítani? Vagy én várok el túl sokat tőlük?

Más. Szobatisztasággal mi a helyzet? Márk hallani sem akar a biliről, így valószínűleg, mint minden mást ezt is jó későn fogja kezdeni, de nem erőltetjük.

Fütyi téma: akinél nem volt szűkület probléma, azoknál már mind megoldódott a letapadás? Nálunk még nem okés, nem lehet teljesen hátrahúzni, doki betegrendelésen ilyennel nem foglalkozik, nem tudom, nekem mikor kéne szakorvoshoz vinni, problémát amúgy nem okoz.

És most pár név szerint:

Violát, HVerát ősidők óta nem láttam, jelentkezzetek csajok!

Liv,
jó, hogy adtál hírt Tonyóékról! Máskor is mondj! Grafológia milyen, már elkezdődött?

Nikk,
mikor és hol lesz az új lakásotok/házatok? Részvétem a nagypapád miatt, remélem, csak lesz jobb is az évetek!

Moszi,
szóval Melcsi lesz? :) Jók a felvételek!

Erika,
drukkolok, hogy már ne nagyon kelljen kórházba mennetek, Zsombi stramm kisfickó!

Reditke,
őrület, hogy mennyi energiád van a 2 fickó mellett is, remélem, ti is kilábaltok már a betegségekből!

Maccs,
ugye már ti sem vagytok betik?

Kata,
munkába belerázódtál?

Dinó,
gyere és mesélj a fiúkról!

Tontica, Tcis, Áron-Andi
hahó hol vagytok?

És még nagyon-nagyon sokan, gyertek és meséljetek!

JA még egy valami, broncho-vaxom immunerősítővel van valakinek tapasztalata? Most ezt írta fel a doki...

Bocsánat, de most kidőlök, aztán remélem, jön mindenki csevegni!

M.

Kép

Kép
macsek11

Macsek, a mi gyerekorvosunk se jön ki hétvégén, őt se lehet felhívni, de végül is, ha belegondolsz (meg én is), hát igen, neki is van családja...

Dávid is pelusba pisil, kakil, nem baj, bőven ráér még, engem egyáltalán nem zavar.

Grafológia: megvan az első félévem, még 2,5 év, nagyon érdekes, izgalmas, örülök, hogy belevágtam. Jó lenne tudni, hogy vajon majd pénzt is lehet-e keresni vele.
Na jó, akkor most én is hosszabb leszek, bár nem így terveztem.
Egy csomót agyalok, hogy mit is kellene csinálnom. Nyilván szeptembertől vissza kéne mennem dolgozni, csakhogy az én munkahelyem nem túl családbarát, sokszor éjszakázós munka, ugyanakkor mégiscsak rugalmas, a főnök is, a beosztás is, rendszer nincs, de talán kialakítható. Nem vágyom vissza abszolút, de nincs jobb ötletem - egyelőre. Félek, hogy ha dolgozom, sokkal kevesebb időm lesz a családomra, és félek, hogy ha eljövök a munkahelyemről, megbánom, mert ott hagyok egy tutit és biztosat, és lehet, hogy aztán mehetek utána állást nézni... hova?
Mert a grafológiát szeretném csinálni, itthon, ahol a magam ura lehetek (2 év múlva), de honnan tudjam, hogy ezzel pénzt is fogok keresni?
Hogyan lehet helyt állni (és tényleg helyt állni!) egyszerre itthon, a suliban és a munkában is?
Mindig én mondom mindenkinek (és hiszem is), hogy ha az ember úgy érzi, akkor váltani kell, és igenis meg kell próbálni azt csinálni, amit szeret, mert ha gyávák vagyunk, nem tudunk előrelépni. De én leszek elég bátor? És ha igen, mi van, ha utólag megbánom?
Ezt most marhára nem akartam leírni, mármint nem terveztem, hogy leírom, de most már mindegy, nem törlöm ki. :) Nem azt mondom, hogy most mondjátok meg, szerintetek mi a megoldás, mert hát az úgyis csak utólag derül ki, hogy mit kellett volna. De mégis: mi a véleményetek?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok Lányok :)

Gondoltam én is bejelentkezem, legtöbbször már olvasni sincs időm, bár sajna látom, hogy nem is sokmindent kellene... :(
Szóval, szerintem is jó lenne fellendíteni a topikot.
Legyen az, hogy aki csak olvas, az is jelentkezzen be egy-két mondattal és néhány fotóval legalább, hogy lássuk a kölköket milyenek lettek. :)
Jó, hogy én adom itt az ötleteket, mikor én sem szoktam mostanság jönni. :oops: De hátha...

Mi megvagyunk.
Eszti egy kis szupercsaj. :D Folyékonyan beszél, gyönyörű kerek mondatokban, amik nem két-három szavasak, hanem tizenkét-tizenhárom legalább. Van is, hogy nehezen keveredik ki belőle... :lol: A szókincse fogalmam sincs mekkora. Egyszerűen mindent megért és mindent elmond felnőtt szavakkal simán. Tehát valószínűleg nagy a szókincse. :wink:
A szobatisztaság nálunk sem tökéletes. Hullámokban tör rá, hogy hol akar pelust, hol pedig nem. Én meg nem erőltetem. Így van, hogy két-három napig csak este pelusozunk, aztán újra egész napra. Gondolom nyáron megoldódik a dolog.
Ami még megoldódhatna nyárra, az az ekcémája. Iszonyúan néz ki szegénykémnek a bőre, de tényleg szörnyű. :( :( Kenem én mindenfélével, de tudom, hogy igazából mindegy. Idővel kinövi (remélhetőleg legalábbis nem marad meg neki felnőttkorára).
Ezügyben egyébként mindenféle tanács érdekelne! :!:
Imád énekelni, rengeteg gyerkőcdalt tud elejétől a végéig és verseket is.
Amit még nagyon szeret, az a rajzolás-színezés.
Meg a segítés. :D
Mert hát ugye itt van már nekünk a kisöcsi is. Ő meg egy szuper kispasi! :D Nagyon klasszul megértik egymást, olyan aranyosak. Bence jó kisbaba, sokat alszik, nagyokat vigyorog, már átfordul a hátáról a hasára, ügyes kis babi. :) És szerintem tök gyönyörű, jól sikerült ő is. :D :D :oops: :oops:
Eszti sokat segít Bence körül, énekel neki, pelusért rohan, ha kell (ha nem :D ), ringatja, stb-stb.
Mikor Bence szopizik, Eszti is szopiztatni szokta a babáját. :D :D Hát, az isteni!!! Még cuppog is hozzá... :lol: :lol:

Rólunk "röviden" ennyi.
Egy-két fotót mellékelek. Bocs, ha nem csak egy-kettő lesz belőle. :oops:
A beteg babócáknak és szülőknek, tesóknak sok-sok gyógypuszi!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi mindenkinek! Gyertek sokan-sokan!
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Akkor én is írok 8)

Megvagyunk, levizsgáztam mindenből.
Gergőnek sajna megint volt egy fülgyuszija, a műtét óta először. ma ment először oviba.

Szobatisztaság:
nálunk sincs még. ha ráültetem a bilire, mindig belepisil, de ennyi.
én is a nyárban bízom, Gergő is akkor lett szobatiszta.

Doki: a miénk sem jön ki 7végén és telefonon sem tudtam elérni, igaz csak egyszer próbálta,
Hát, valahol őket is meg lehet érteni. én az ügyeletre szoktam bevinni őket, eddig mindig jó volt.
egyszer kellett kórházi ügyeletre menni (fóülészet), na az nagyon rossz volt. most 7végén már nem is vittem, de jól is tettem, mert csak egy kórházba lehettet volna vinni, 160-an voltak állítólag. egész Bp és környéke. no comment...

Liv
Hát ez tényleg nehéz kérdés. Tényleg a legjobb lenne valami családbarát munkahely, csak nehéz ilyet tlálni, vagy nem lehet vele pénzmagot is keresni.

Ani
Gyönyörúek a gyerekek 8) jó hogy jelentkeztél 8)

puszi
én is teszek fel képet Kép Kép Kép Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Mi is vagyunk és jól. Nálunk ugye még nem járnak közösségbe a gyerekek, így szerencsére a betegségek is elkerültek eddig (kopp-kopp). Mindennap kb. 2,5 órát a levegőn vagyunk, játszóterezünk, Áron motorozik a barátjával vagy anyuka barátnőket látogatunk. A napok hihetetlen gyorsan telnek, Simon is már féléves. DE, még ő sem hajlandó forogni, ahogy a tesója sem tette féléves korában. MIndkettő nagyon nyugodt gyerek, bár az Áron igazából csak volt. Most sem panaszkodom, csak mi is beléptünk a vergődős hiszti korszakba.

Vasani! Én már annyiszor hiányoltalak, jó hogy jelentkeztél. Benedek nagyon helyes és Eszti egyszerűen gyönyörű. Nálunk is nagyon aranyosak a fiúk, de olyan fiús módon szeretik egymást. Áron sajnos még szeretgetés után van hogy pofozza vagy harapja a kicsit, de jobb mint egy -két hónapja. Ekcémára nekünk a doki, valami hidratáló kencét írt, most fogom elkészíttetni. Ezenkívül a Lanola-fett fürdőolajat fogjuk elkezdeni használni. Nálunk Simonnál jelent meg a hajlatokban egy-két folt, remélem nem lesz csúnyább. Figyelnem kell, hogy ne igyak kakót, ne egyek sok citrusfélét...

Juti! Gratulálok a vizsgákhoz! A prevenalt ti beadadtátok? Dokinéni, most mondta, hogy a praxisában a füles gyerekeknél nagyon bejött. A lavoros kép nagyon tetszik, nagyon édesek.

Macsek! Doki nálunk sem jön ki hétvégén, a telefont talán felveszi, ha üzenetet hagyok. Fütyinél mi most kezdtük a ftorocortot, három nap alatt sokat tágult a lyuk a fütyijén, dokink szerint max. két hétig lehet használni, utána visszük hozzá. Szobatisztaság nálunk sem megy.

Liv! Én talán visszamennék a régi munkahelyre és ott a biztos mellett keresgélnék. Nem egyszerű, én úgy látom, hogy munka mellett már rohanás lesz az élet, bárhol dolgozol is.

Nikk! Tényleg nem hangzik valami jól amit írtál! Továbbiakhoz minden jót!

Moszi! Megnéztem a csajszit, jaj, tiszta nosztalgia, de jó neked!

Andrea

KépKép
Áron

Síelni voltunk...

Kép

Kép

KépKép
Áron

Sziasztok :)

Vasani :) Juti :)
Olyan szépek a gyerkőcök és már milyen nagyok :D A Húgomnak a kislánya most 3 hónapos, mindig, amikor ránézek, arra gondolok, hogy úgy örülök, hogy az enyémek már nagyobbak :D

Nikk :)
Hát ez a hirtelen nulláról megemelkedett lakbér elhiszem, hogy "kicsit" padlóra vágott Benneteket, én is biztos összeráncoltam volna a szemöldökömet. És ez a legenyhébb kifejezés rá.
Az építkezéshez pedig extra-extra energiákat küldök :)

Macsek :)
Az orvosokról inkább ne beszéljünk, mert nekem is van néhány igencsak negatív élményem. A legutóbbi az volt, amikor dec. 24-én reggel Marci belázasodott és bevittük a Bethesdába. Iszonyat tömeg volt, 2 órát vártunk. Aztán mikor végre bekerültünk, a dokinő a sárga földig lehordott, hogy ilyen pitiáner problémával, mint a láz (mert akkor más tünet nem volt), nem kellene egyből dokihoz menni, nyugodtan lehetett volna várni. Nekem meg nem volt kedvem ecsetelgetni neki, hogy az ünnepekre vidékre készülünk nagyszülőkhöz, és hát Sümegen természetesen nincs rendelés, de még ügyelet sem. Ha ott komollyá vált volna a helyzet, mehettünk volna Keszthelyre vagy mittudoménméghová. És én nem vagyok orvos, az, hogy a gyerek lázas, egy csomó mindenre utalhat. Azért mentünk el, hogy ő talán biztosabban tud mondani. Erre....
A mi házidokink sem jön ki egyébként házhoz, nem adta meg a mobilját sem, úgyhogy nekünk sincs sok lehetőségünk. A hétvégi ügyelet kihívásától pedig akkor ment el a kedvem, amikor egyszer az akkor éppen 100 éves ügyeletes dokinéni egy 1000 éve megszűnt gyógyszert írt fel. No comment. :twisted: Szóval azóta, ha valami problémánk van, egyből irány a Bethesda.

Rólunk:
Nagyon jólesik, hogy érdeklődtök felőlünk+meló felől. Eddig elég pozitív a dolog, mivel csak 6 órázom, azért az nem annyira húzós, reggel is és délután is időben tudom a gyerekeket hozni-vinni. Marci imádja a bölcsit, minden reggel szinte "röpül" a gondozónénik ölébe, ad hatalmas puszikat, aztán megy játszani. És a gondozónőkön is látom, hogy nagyon szeretik Marcit, úgyhogy tényleg nyugodtan tudom otthagyni.

A múltkor írtam, hogy betegszabival kezdtem. A dolgozóban leadtam a tb-papírt, a könyvelő bevitte a tb-hez, ott mondták neki, hogy mivel nekem nincs meg a 180 nap biztosítási időszakom, ezért táppénzt csak minimálbér után fogok kapni (ami ugye kb. egyenlő a nullával). Kérdem én, hogy a búbánatba lenne most meg a 180 napom, ha eddig Gyed-en voltam, pont a gyerekkel? Hát ezen totál kibuktam. A könyvelő azt javasolta, hogy akkor ezután majd saját jogon menjek betegállományba, vagy vegyek ki szabit. De azt is hogyan, mikor a szabi is limitált+a betegszabi is. Ez a 180 nap pedig majd július közepén telik le, ez meg aztán a "hab a tortán", hogy most kezdődik a tél+súlyosbítva vagyok 2 gyerekkel :twisted:

Na most hirtelen befejezem, mert mennem kell szülőire.
pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
igen, ez a táppénz elég gáz, a gyáp-pal meg még nagyobb a szívás és az, hogy gyes mellett dolgozom, az is egy csomó dolognál hátrányos. Jól kitalálták... :(

Ándi, Judy, Anita,
képek szuperek!!! :D Külön örülök, hogy Ani jelentkeztél, mert olyan rég voltál, Benedek is gyönyörű gyerek!

Liv,
megértem a munkával kapcsolatos dilemádat, megnyugtatni nem tudlak. Ritka az a munka és munkáltató, ami mellett a családra annyi időt tudsz szentelni, amennyit akarsz, ráadásul az utazás is időrabló. Amióta dolgozom kész rohanás az életünk, 6 órás munkát nem igen találni, ha van, akkor általában nagyon gagyi, nem jelentenek be stb. Talán a helyedben visszamenék a régi helyre, kipróbálnám és ha nagyon nem megy, akkor más után néznék vagy betervezném a kistesót! :) Mivel van ott múltad, jobban lehet kompromisszumokat kötni.

Megyek mosogatni :( , örülök, hogy ennyien jelentkeztetek! :D

Kép

Kép
macsek11

Kép

Kép

Kép
macsek11

De jó hogy ennyien jelentkeztetek :) :) :)

Liv
Sajna én se tudlak munka ügyben megnyugtatni,nekem elég nehéz lelkileg,pont azért amit írtál,mindenre időt találni nagyon nehéz, és rossz hogy Bandóra sokkal kevesebb az időm.

Kata
Köszi a drukkot, jól fog jönni :)

Macsek
17. ker és remélem aug-szept legkésőbb
A doki nálunk szombaton jön ki,telefonon is mindig tudtam vele beszélni,egyszer volt csak kikapcsolva.
Vasárnap ő se jön ki.

Anita,Judy,Andrea,Macsek
Nagyon szépek a fiúk és Eszti igazi kiscsaj :)

Kép
Kép [/img]

Kép
Kép
nikk0830

Köszönöm a kedves fogadtatást! Jólesett! A gyerkőc-bókokat meg külön is köszi! :D
Olyan jó, hogy többen is írtak ma! :D
Milyen nagyok már a gyerekek!

Juti :)
Gratula a vizsgákhoz!
A fiaid még mindig nagyon tetszenek nekem és olyan klassz, hogy ilyen egyformák. :D

Liv :)
A munkakérdésről én is ugyanúgy vélekedem, mint az előttem szólók. Sajna teljesen nem lesz tökéletes egyik megoldás sem :( . Most nekem kitolódik az idő, de néha azért agyalok azon, hogy mégis hogyan kéne intéznem majd a munkába állást. Nem tudom, nagyon nehéz lesz. Mert a legfontosabbra (a családra) sokkal kevesebb idő jut és az rossz. Jaj, most inkább nem is gondolok rá...
Macsek tesóötlete? :D

Áron-Andi :)
De szépek a fiúk! :) Bár a sok öltözékből nem minden látszik, de úgy tűnik, hasonlítanak egymásra... Merre voltatok síelni? Tetszett a fiúknak?
A Lenola-Fett-ről még csak olvastam. De nyilván az is sorra kerül majd. Nagyon sok mindent próbáltunk már, a Pelsano-med is nagyon jó egyébként, csak amikor úgy igazán bedurran Eszti bőre, hát azon semmi sem segít :( :( . A szteroidos kenőcsnek nem vagyok híve, ráadásul csak néhány napra teszi rendbe a bőrét a lánykának.

Kata :)
Tök jó, hogy a munka zökkenőmentesen megy, ráadásul a bölcsi is okés! :)
TB-ügy: :evil: :evil: :(

Macsek :)
Klassz a fotó! Szép barna szeme van a fiadnak!

Nikk :)
Bandó haja egyszerűen szupi az első fotón! :D :D
Látom, a télapó-szakáll fürdőhabból máshol is nagy siker!! :lol:

Mi holnap megyünk szurira Bencével, drukkoljatok, hogy gyorsan túllegyünk rajta! Aztán meg lehet küldeni a gyógypuszikat! :D

Jó éjt!

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Minden kép szuper, jaj de jó, hogy ennyit feltettetek!

Köszi a válaszokat a kérdésemre. Ma beszéltem a munkahelyemen az illetékesekkel, és hát sokkal jobb volt a reakció, mint vártam: eldönthetem, hogy 4, 6 vagy 8 órában megyek vissza, tök jól tolerálják bármelyik döntésemet, így egyetlen szavam sem lehet.

Tesó: hát igen... Csak hát az a helyzet, hogy ez nemcsak rajtunk múlik. Majd a Jóisten eldönti, hogy mikor legyen.

Nem írtam le annak idején, de szeptemberben lett volna. Volt. De máshogy alakult. Nem volt könnyű, azért is nem írtam róla. Nem volt szívhang, aztán enyhe vérzés kezdődött, 8 hét után meg kellett volna csinálni a méhkaparást. Persze pont ekkor volt valami vírus miatt zárlat a Kútvölgyiben, irány újra a SOTE, beszéltem azzal a doktornővel, akinél Dávid született. Megbeszéltük az időpontot, aztán hétvégén megindult a vetélés. Így ismét ügyeletes orvoshoz kerültem (velem egyidős), aki csodálatosan bánt velem, emberileg, szakmailag a topon volt, ezt most nagyon őszintén mondom. Szóval sajnos így alakult. Nem is szeretnék írni róla többet, mert... nem kell magyaráznom, hogy miért.
Na, ezt se akartam leírni, de úgy látszik, ma ilyen napom van.

Kép

Kép
liv

:(
Liv, nagyon sajnálom a tesó-dolgot :cry:

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Kukk be ide: http://www.mamavar.hu/

Köszi!
Orsi
aja

Két napig nem jövök és tessék, indul a topik hurrá!!! :lol:

Anita :) szuper ötletén felindulva, hogy akik olvasnak azok is írjanak pár sort bejelentkezem egy picit.

Sajnos most nem tudok mindenkinek név szerint írni, de mindenkit elolvastam és MUKK MUKK.

Kölkök édesek, szépek, aranyosak és nagggyon nagyok már.
Bocs mindenki mástól (remélem fiús anyák nem sértődnek meg, hogy nem a fiúkat emelem ki, pedig őket is lehetne egyesével, annyira helyesek), de Anita Esztijét muszáj kiemelnem, mégpedig azért, mert az az igazság, hogy mint fiús anyuka, vagy nevetséges vagy nem, de kétszer is visszapörgettem a képet a leányzóra, hogy ilyen szép pofija van tényleg vagy smink van rajta. Na jó ne röhögjetek azért ki, de komolyan azt néztem :oops:

Macsek :) milyen energiám van nekem???!!! :shock: :lol:

Liv :) remélem azért jól esett leírni, de nem akarom emlegetni :( , viszont drukkolok teccshez és szuper a melóhelyed h 4-6-8 órát felajánlják, sztem mai világban ezt nagyon meg kell becsülni.

Rólunk pár szó: nagyon kopp, de 3 hete minden vírus-baci elmúlt és azóta nátha meg semmi nincs. Olyan jó lenne még pár ilyen hét. Mondjuk zárt közösségbe (játszóház, babamama klub, tücsökzene stb) nem járunk most, pont emiatt.

Fiúk egyre jobban imádják egymást, iszonyat kópék, együtt szaladgálnak, kergetőznek, rosszalkodnak, már Milán is tud sikítozni, gondolhatjátok mi van itt. veszekszenek, kiabálnak egymással, aztán röhögnek rajta nagyokat amikor viccesen leszídom őket. persze van pár lezúzás, dehát Milán hihetetlenül edzett már, csak akkor sír szinte ha vér folyik :twisted:
Bálint imádja, csókolja, szereti, mondja is és kell neki a pici csodálata, produkálja magát és tanítja.
Milán utánozza, csodálja, nézi és ahogy kikerül a látóteréből szalad utána és ketresi, kiabál neki.
Szóval mindegyiknek kell már a másik. És ez nagyon jó érzés, amellett hogy még mindig nehéz az egyik pici másik kicsi, de már jobb mint pár hónapja.

Milán leállt az éjszakai evésről, mert egy éjszaka hagytuk sírni, nem volt könnyű, de azóta este 8-fél 7ig szuszsa, akkor kaja és még alsz 8ig. Szóval megérte.
nekem még meg kell tanulnom újra aludni, mert én még ébredezek 3 óránként.

Én is valszeg visszamegyek dolgozni. Nálunk kicsit más a leányzó fekvése, mert saját cég, amit most a férjem visz, de muszáj lenne, úgy alakultak a dolgok.
Vegyes frusztrált érzések, de meglátjuk hogy tudjuk megoldani.
mama nincs, bölcsibe nem adom őket, bébiszitty drága ehhez, így valszeg egy barátnőmmel barterezünk majd, aki szintén zenész :)
Terv megvan, megvalósítás még kérdéses, de kb két hét múlva kezdenék.
Csak pár óra, meg nem is minden nap, de mégis vége lenne a csak babás időszaknak, amiből néha már nagyon elegem volt, ugyanakkor most meg nosztalgiával gondolok rá, így hogy lehet hogy már lassan vége.
Persze férjemmel megbeszéltük, hogy helyzet nem az, hogy mindenképp visszamegyek dolgozni és a fiúkat meg valahogy megoldjuk. Hanem a helyzet az, hogy vannak a fiúk mindenek előtt és ha az elhelyezésüket meg tudjuk oldani úgy, hogy ne legyen ez nekik sérülés, (értem ezalatt, hogy olyan idő és foglalkozás beosztással, ami pl egy mamával töltött délelőtt is lehetne akár, ) akkor megyek vissza dolgozni és meglátjuk, hogy a valóságban működik-e illetve hogyan működik. Ha nem megy, akkor befejezem. Szóval nagyon kellene hogy menjek, de nem mindenáron.
Mennem kell, mert Milánra ráesett egy 3 literes pezsgő fadobozostól :roll:

Edit
Kép

Kép
reditke

Nnna semmi baja. A pezsgőnek sem :lol:

és egy kép. Semmi extra, csak egy kicsit kipakoltak a tésztás fiókból :roll:

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Ne csináljátok ezt csajok!!!!

Pörög a topik, ahogy én meg beírok, megint meghal.

Nem hiszem el, hogy senki nem olvas. Ha pedig igen, akkor tessék csak annyit írni, ha többre nincs idő, hogy itt vagyunk, megvagyunk, olvasunk, jól vagyunk...betegek vagyunk...bölcsibe járunk...sokat eszünk..keveset alszunk...dumálunk ezerrel vagy bármi ami épp aktuális.

Nnnnna, irgum-burgum :twisted:

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke: en olvaslak! :D
Gyonyoruek a gyerekek, irtora irigykedem! :wink:
Csodajo lehet ahogy egyutt okorkodnek! :lol:

Liv: Teso: :cry: :cry: :cry: Nagyon sajnalom!
Most en is ettol rettegek ujra! Az elozo babammal febr. 12-re voltam kiirva. :cry:
Munka: :D :D :D

Csajok, annyira szepek a gyerekek hogy csuda, nagyon jo oket nezni a kepeket, milyen nagyok mar!!!

En fiam is nagyon szepen beszel, a pelusrol egyenlore meg nem lehet leszoktatni. 4 oraba jar bolcsibe es imadja, meg mindig Thomasfuggo es anyafuggo, allandoan a labam alatt van. :lol: Majd csinalok kepeket en is.

Bocsi de ennyi, reggeliztetnem kell.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Toncica!!!
Második vonalzó? Lehet gratulálni? És nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen.

Liv,
sajnálom a tesókát.
Nagyon klasz a munkahelyed hozzáálása. Én még azt se tudom, mi leszek, ha nagy leszek. A hetekben gondolkodtam, hogy esetleg el kellene mennem valamit tanulni. Én ugye egyetemről mentem szülni, abból meg nem lett végül diploma, munkahelyem nem is volt. Fogalmam sincs, mihez kezdek, ha abbahagyom a babázást.

Anita, ekcéma téma:
a barátnőm ökonetezik, ő maga teljesen átváltott ökonet termékekre, neki elmúlt az ekcémája. Talán érdemes kipróbálni a szappanjukat, mosószerüket, stb. Meg a grapfruitmagcseppeket ajánlotta külső belső használatra, bár lehet, hogy az csak a tüneteket nyomná el (bár ekcémánál az ember már ezzel is megelégszik).

Szobatisztaság:
nagyon hézagosan. Múlt héten még azt mondtam volna, hogy a kaki november óta csak bilibe megy, erre most kétszer is bekakilt, túl későn szólt. Pisihez viszont nem hajlandó bilizni, kényelmesebb a pelusba. Na majd nyáron anyám....

Rólunk:
engem őrületbe kergetnek a fiúk. A picur a napokban kezdett járni, de amúgy mindenre felmászik. Most is ő tanította rosszra Benedeket, felmászik a kanapé háttámlájára, onnan a falhoz tolt asztalra, feláll, s a villanyt kapcsolgatja. Benedeknek ez eddig eszébe se jutott. De ha bejut a hálóba, akkor az éjjeli szekrényen kitámasztva a lábát felmászik az ágyra, végigrobog rajta, majd túloldalt fel az íróasztalra, s máris püföli a számítógépet.
Már játszanak együtt, de nálunk a picur rögtön üvölt, ha úgy érzi, valami bántalom érte. Nálunk az nem nagyon jön be, hogy két gyerek kisebb gond, mint kétszer egy gyerek, mert két fiú együtt hajmeresztő dolgokat tud művelni. Mi lesz, ha már tényleg összedolgoznak! :wink: De azért rettentő aranyosak, ahogy pl. bújócskáznak, sikító versenyt rendeznek...

Keresek majd képeket, s igyekszem gyakrabban megszólalni itt is.

Ja, van egy téma, ami egyre jobban foglalkoztat: oviválasztás. Agyal már ezen valaki rajtam kívül? Majd kifejtem, hogy állunk.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Tontica,
elnézést kérek az elírásért! :oops:

Képek:
Kép
Kép
Kép

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Tontica, nagyon drukkolok neked, illetve nektek!

Kormi, nagyon jók a képek! A felmosós különösen! Levente mindjárt egyéves, nem semmi!
Ovi: muszáj agyalni, hiszen áprilisban van a beiratkozás. Dávid abba az oviba fog járni, ahova én jártam, sőt, még az óvónéni is ott van, aki a kedvencem volt. Megpróbáljuk először csak a délelőttöt, én legalábbis így tervezem, aztán meglátjuk, hogy mennyire szereti; ha jól érzi magát, maradhat délutánig. A munkám (ha addig nem lesz kistesó) olyan lesz, hogy csak heti 2 napot kell bemennem, a többit hazahozom, tehát Dáviddal is itthon tudok lenni a többi 3 napon, ha kell. Majd meglátjuk.

Edit, fiaid továbbra is tüneményesek!

Lányok, még régen volt itt szó többször az Elocom nevű kenőcsről (ekcéma), de mit is írtatok róla? Dávidon most eléggé kijött a füle mögött, nekem meg a kezemen, és ezt írta föl nekünk a bőrgyógyász.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
En is vagyok am.

Ugy erzem, ha nem nezek be egy hetig, akkor porog a topic, ha benezek akkor lefagy. (Reditke)

Nagyon kimerult vagyok a ket fiu mellett, a fene gondolta volna, hogy ilyen nehez. Ferjuram sokat segit, de megiscsak dolgozik hetkozben, igy csak este latom.

Balint az extrem dagadt, rovid ujszulottbol, vekony hosszu feleves lett. MAr van egy foga es hetfotol elmondhatom, hogy feleves koraig o is csak anyatejet kapott. De sajnos ebben benne van az is, hogy tul ket antibiotikum kuran es sima megfazasokon, sajnos nem az a stramm baba, mint Miki volt.
Mikivel voltunk a pszichiaternel, de ujat nem mondott, csak azt, hogy sokat vallalok, vagy vigyem fizetos bolcsibe (akar felnapokra), vagy a nagyszuloktol ne feltsem. (nem akarom reszletezni, de a frasz kerulget, ha anyoseknal hagyom...)

Noemi! Reggelente van az rtl-en a csak csajok, es abban volt egyszer tema az egyedulallo szulo. A lenyeg, hogyha Helenalat olyan csaladot, akihez kotodik (nagybacsi, nagyapa) es sokszor talalkoznak, az eleg ahhoz, hogy az "apa" kepe kialakuljon. Nem tudok jol fogalmazni, de a lenyeg ez volt.

Lenne par kerdesem
-ti kimossatok a gyerek fulet? (ugye az van, hogy nem szabad a palcikaval belenyulni, de a mosas nalunk nem hoz nagy eredmenyt es eleg randa igy. Meg szolt is mar a multkor Miki, hogy anya mosd meg a fulem...)
-kukacat ha hatrahuzom alatta mindennap van valami, ugye azt kimosom. De csak vizzel nem jon le. Azt szappannal vagy mivel kell mosni? Foleg a picuri miatt kerdezem, mert ugye nala csak a gyogyszertari kenocs johet szoba, de az nem segit.
-mosodiot hasznalt valaki? (balint ekcemas es allergias pottyos es minden baja van...) Vedono javasolta, de nekem eleg hihetetlennek tunik, hogy novennyel mossak!
-Milyen fogkremet hasznaltok? Nalunk most fogyott el a nenedent bebi ( a picuri adag ket evig birta, de nem azert mert ilyen szuper, hanem mert ennyire nehez volt raszoktatni a fogmosasra.) Mivel Miki meg nem tud oblogetni igy rendes gyerekfogkremet nem merek venni, mert arra ra van irva, hogy ne nyelje le. A nenedent meg marha draga-
-Szeptembertol szeretnem ha Miki oviba jarna, de eselyem sincs ha picivel otthon vagyok. Tudtok valami jo trukkot? Visszamenni nem akarok, de ugy latom Mikinek jot tenne akarcsak egy felnapos ovi is. Protekciom nincs, fizetost meg nem tudnam megfizetni.

Tontica, drukkolok!

Liv, barhogy is dontesz nem hiszem, hogy ne lenne visszaut! A kisteso meg osszejohet nem? Aztan vannak a szabik, tappenz....

Moszi, lassan Te is szulni fogsz!!!

Nikk, reszvetem a csaladodnak! Sajnalom az epitkezes dolgot. Nekunk is el kene kezdeni, de nehez az elet mindenhol....de akkor is muszaj belevagni, mert ha egyhelyben topogunk az sem jo. Igazabol csak ket dolog hianyzik: a penz meg a lelkesedes.

Macsek, en meg nem hallottam olyan dokirol, aki hetvegen is felvette volna a telefonjat! Viszont en is valtanek, de nem teszem, mert kicsi a falu es vegulis mindegy. Tessek jonni es minket is hianyolni...

Juti! En a szobatisztasagot meg el sem kezdtem. Ahogy mondani szoktad ezek a pontagyu fiucskak raernek meg...

Vasani, en azt sem tudtam, hogy a masodik fiu lett. Esztike meg mindig gyonyuru!

Aronandi! Mi a babe spanyol furdetot probaltuk, abban is valami olaj van. Miloyen a ket srac mellett? Te is pokoli neheznek tartod? Ha csak az egyikkel vagyok, olyan mintha egyedul lennek...

Kata! Jo hallani rolatok is!

Reditke! En is ugy varom, hogy a fiuk osszenojjenek.

Kormi! Olyan reg voltal mar. Ti terveztek harmadikat?

csengo
Vendég

Sziasztok!

Csengő,
hiányollak ám Téged is, csak már nem tudtam annyi nevet felsorolni! :) Én Márknak a fülét hetente kitisztítom fülpiszkálóval, persze nem mélyen nyúlok bele, és minden nap vízzel is mossuk, bár az nem olyan alapos. Kuki alatt nincs cuccos így csak vízzel locsolás van.
Fogkrémből a gyerek Elemex-et használjuk, valamennyi lehet, hogy lenyelésre kerül, de csak nagyon picikét nyomunk a fogkefére.

Ovi: Márk valószínűleg marad még egy évet bölcsiben, amúgy is olyan picike méretileg a kortársaihoz képest.

Tontica,
jaj de jó!!! Drukkolok!

Vasani,
Van egy Lipobase nevű zsíros krém, egész jól kezeli Márk ekcéma szerű kiszáradásait. Recept nélkül kapható.

Liv,
Elocom szteroidos, van akinek nagyon jó, férjemnek egyáltalán nem használt.
Kistesó :( , remélem hamar jön a következő!

Kormi,
csúcs minden kép, kis ördögfiókák! :)

Reditke,
olyan jó, hogy a fiaid így odavannak egymásért, édesek lehetnek. Igenis, sok az energiád, még a munkát is kipróbálod!!! :)

Megyek pihizni.

M.

Kép

Kép
macsek11

Jól van, gyarapodunk... :D

Reditke :)
Hát én nagyon jót nevettem a sminkes poénodon!! :lol: :lol:
Ááá, az én lányom szépségét csak tompítaná holmi smink :lol: :lol:
Nos, tényleg gyönyörű a drágám :oops: :oops: :lol:
Annyira szépek a fiaid! :) Nagyon tetszik a tészta szétszórós fotó! :lol:
Munka... hát, igen, látom ez sehol nem egyszerű kérdés... :?

Tontica :)
Örülök Nektek nagyon-nagyon!! Megy a sok drukk a továbbiakhoz!!

Kormi :)
Köszi az Ökonetes tippet! Te próbáltad? Bár lehet, hogy rosszul emlékszem: mintha Te írtad volna néha, hogy a fülednél ekcéma szokott kijönni... nem biztos :oops: :)
Szépek a fiúk, hihetetlen, hogy Levente mekkora!!! :)
Ovi: én azt hiszem idén még nem adom be Esztit..., de amúgy nálunk egy ovi van, így választásunk nem sok... de nem rossz ovi és ráadásul a szomszédunk (aki kb. rokon) az ovivezető.

Csengo :)
Jó Téged is "látni"! :) Fotók?
Fülmosás: általában belefolyik a víz (:)), így gyakorlatilag igen, mossuk. De én simán használom a fülpiszkát is... Amúgy miért nem szabad(na)? :oops:
Fogkrém: Elmex.

Lányok :)
Köszi a válaszokat ekcéma-ügyben. Hát igen, Ti is többféle fürdetőt-olajat-satöbbit írtok... Sajna, ebben a "téli" időszakban nemigazán használ semmi. Az Elocomot én már fel sem íratom... Viszont megrendeltem ma egy szerkentyűt, ami direkt az ekcéma és hasonló bőrbetegségek kezelésére van kitalálva. Remélem beválik majd...

Na, lefekszem...

További jó hétvégét Mindenkinek!

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Liv
Nagyon sajnálom :(
Boldog névnapot :)

ekcéma: Gellikének nagyon száraz a bőre, de szerintem ez nem ekcéma. csak télen gáz. fürdetőkenőccsel fürdünk és azzal kenem.
Még az eucerin fürdető is jó.
Gergőé is ilyen volt, szépen kinőtte.
viszont a fejükön a koszmót nem tudom megszüntetni :? :(

ovi: Gergőt sem vették fel anno még félnapra sem itt Érden a kistesó miatt.
így ő bejár Bp-re egy alapítványi oviba, ez nem olyan drága azért, 5 e havonta és nagyon jó. Gellikét is már előjegyeztettem. közel van mindkettőnk munkahelyéhez.

fül: én is mindennap mosom, meg néha pálcikázom, de nem az igazi :? :? fől3eg a Gergőé csúnya, de nagyon érzékeny a fülére és alig enged hozzányúlni. Jó még kitörölni textilpelissal vagy fürdőlepedővel is.
fogkrém: Elmex gyerekfogrém, de csak icipici.

kukker: én csak hátrahúzom nekik és a fürdővízzel mosom, nincs alatta cucc. de nálunk mind2 kölöknek le volt tapadva és szűkület is volt, így a gyereksebész megcsinálta nekik. azóta nincs alatta cucc.
a mosódiót nem ismerem. Mi az?

Tontica
drukkolok :)

Kormi
a srácok továbbra is gyönyörűek :)

Reditke
szerintem ez így jól hangzik melóügyileg :) drukk :) srácaid szépek :)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Tudnotok kell,hogy minden nap többször is benézek de nincs erőm írni.Jelenleg én is beteg vagyok tüdőgyulladásom van.

A fültisztításra szeretnék válaszolni.Szóval Ágotával most voltunk fülészeten és ismételten ki kellett mosni a fülét.Mind a kettőben 0,5mm-es fülzsír volt berakódva.Azért mentünk mert nem hallott rendesen.A doki bácsitól kaptam egy jó adag leszidást és a mosás is fájt Ágotának mert nagyon feltoltuk a dobhártyára.Pedig nem tisztítottam a fülét csak hetetnte egyszer fültisztítóval.Kimostuk és kész.Azt mondta a doki,hogy csak a külső részt szabad takarítani.Mondtam neki,hogy Ágotának két nap után már látszik a kosz a fülében és azt mondta ha a fül nincs piszkálva nem termel sok zsírt.Tehát majd beáll a kereslet kínálat.

Ekcéma:hát sajnos ez a nyavaja is a nagy lányomat gyötri.Szeptember óta szenved de a gyerekorvos mindent adott csak nem a megfelelő kenőcsöt.Volt olyan kence amivel kentük Ágotát és elmúlt a testéről majd mivel nem tudott máshol kijönni kijött a haja alatt.
Most eljutottunk a bőrgyógyászhoz aki megállapította,hoy atopiás dermetitiszes a lányom.Mi Protopic kenőcsöt kaptunk az arcra,nyakra,kézre.A többi helyre gyógyszertári kevert kencét írt fel.Nagyon sokba kerülnek.Ebben a kenőcsben nics szteroid azért javasolják a a látható börfelületekre mert nem tágítja ki az ereket és azok nem tudnak megpattanni.Mivel ennek a betegségnek társa a hurut az is utól ért minket.Megint a gégészeten voltunk vért vettek tőle és most várjuk az allergia teszt eredményét.

Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Judy :), köszi.

Fültisztítás: pálcikával NE, mert azzal csak befelé lehet tolni a zsírt! Sokkal többet nyom be a fülbe az ember, mint amennyit kiszed.
És alátámasztom, amit Krisztinek mondott az orvos.
Nálunk minden nap van fürdetés, de nincs minden nap fülmosás, max. egy kis sima vízzel. Ugyanis még régebben olvastam, hogy ha egy babának csak hetente 1x-2x mossuk a fülét, öntisztuló lesz. Minél többször mossuk, annál jobban zsírosodik. Amikor Dávid megszületett, én egyből így csináltam, hetente csak 1x-2x mostam neki, ez most is így van, és EGYÁLTALÁN NEM zsíros a füle, de abszolút! (Elvileg, ugye, a haj is így működne, csak ki az, aki kibírja, hogy ne mossa, bár erről is vannak kísérletek, hogy aki kibírta a zsíros hajat meg a viszketést, annak pár hónap múlva öntisztuló lett a haja.) Tehát a fület érdemes valóban ritkábban mosni.

Kép

Kép
liv

Sziasztok Lanyok, ezer bocs hogy nem irok MEG VAGYOK IJEDVE!
Voltunk uh-on az ugyeleten mert kicsit barnaztam erre:
Kép
Ket petezsak van de csak az egyikben latszik embrio a masikban semmi lehet hogy elhal de az is lehet hogy kesobbi baba! Szerintetek lehet hogy O is fejlodesnek indul? Volt valakinek ilyen tapasztalata? Ugy tudom gyakori az ilyen es nagyon sokszor az egyik baba felszivodik.

KépKép
KépKép
tontica

A sok-sok képen felbuzdulva én is dobok fel párat. A hsz-ekre remélem holnap lesz időm reagálni :)

Marci 1.
Kép

Marci 2.
Kép

Marci+Hanna
Kép Marci+Hanna

Marci 3.
Kép

Kép

Kép
anyamanya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint