Új privát üzeneted érkezett!

Zafi!

Ezt most nem tudom elõre, de hátha Beja meghitelezi neked. Vele könnyebben összefutsz bármikor mint velem, nem?

Norci
norci

Jaj,de örülök,hogy sikerült és erre egyes egyedül jöttem ra!
Sajnos ilyen nagy lett!
Ez azokbol a képekbôl van,-remélem emlékeztek-amiket abban az aruhazban csinaltattunk és Riki mar nagyon almos és éhes volt.Itt még csak 5 és fél honapos!
Igérem legközelebb kisebbet rakok!

Edit
edith16

Kedves Mamák, Kismamák!

Elöször is elnézést kérek, hogy ismeretlenûl elolvasom "magánbeszélgetéseteket". Nem szokásom, de párom nyitva hagyta az ablakot a gépen, és akarva akaratlan beleolvastam.
Tudom soraim nem fognak osztatlan sikert aratni a szebbik nem között, de úgy érzem az adott szituációban indokolt "megvédenem" személyemet és kissé apatársaimat.
Párom panaszkodott nektek, hogy szerinte keveset foglalkozom gyermekünkel,kevés idõt töltök vele játékkal, gondoskodással, sétával,..., szinte csak fürdetni vagyok hajlandó Romolát. És ebben látja okát annak is, hogy ha Õ kiteszi a lábát a helyiségbõl, kislányom hisztizni kezd.

Hogy kerek legyen a történet: Igenis, babánk megszületése után, mivel én otthon dolgozom, az átlagosnál jóval több idõt töltöttem, más "sajnálatosan" egész nap a munkahelyükön dolgozó apákkal szemben. Nemegyszer, ha beteg volt én voltam fent vele egész éjszaka és ringattam, babuzsgattam, hogy a mamája pihenni tudjon. Akkortájt még határidõs munkám sem volt ez hozzátartozik a tényekhez. Mostanság sajnos éppen akkor tudok dolgozni csak, ha Lauráék sétálnak, vagy fent vannak az emeleten, mert ha a "kis csibész" itt van a dolog lehetetlen. Állandó figyelmet követel, ami természetes.
Nem akarok családi dolgokat a nagy nyilvánosság elött lefolytani, de ha már Párom "kis közösségetek" elé terjesztette a dolgot, és sajnos engem nem ismerve némelyetek pálcát tört feletem, úgy gondolom, tiszteségesebb ha meghallgattatik mind két fél.

Valóba a gyermek ellátása dolgában az utobbi idõben, kissé eltávolodtam. A dolog akkor kezdödött, mikor valamilyen formában el kellett kezdeni nevelni gyermekünket.
Párom az elsõ pillanattol fogva az én véleményemet ebben a kérdésben figyelembe sem veszi. Ez nem álltalánosítás, hanem szószerint értendõ. Bármikor, bármilyen dolgot felvetettem, Õ csak kizárólag a maga véleménye szerint cselekedett.
Ha ez természetes dolog, hogy az édesapának nincsen beleszólása a gyermeke nevelésébe (bár ezt nehezen tudom elképzelni), akkor ennél a sornál mindenki hagyja abba az olvasást, mert a dolog ehez kötödik.

Még anno, figyelmeztettem Laurát, hogy szeretném, ha nekem mint apának jogai és nem csak kötelezetségei lennének. Sokszor elmondtam neki, hogy ha "kizár" Romola nevelésébõl, és abból hogy miként álítsuk be hármunk életvitelét,az én véleményemet semmibe veszi, a dolog oda fog vezetni, hogy Romola 100%-osan anyás lessz, és ennek Önmaga fogja látni kárát, mert a gyermekünk nem nagyon lessz meg késöbb mással, és egy idõ után ez neki nagyon fárasztóvá fog válni. (csak zárójelben, említem meg, hogy asszem nem bébiszitter vagyok, akinek ezt és ezt "kell" csinálnia, de beleszólni dolgokba nem lehet). És, így a gyermekem nevelésében, közös életün megszervezésében szépen lépésrõl lépésre szorultam egyre hátrébb. Példákat sorolhatnék, de asszem nem ez a dolog lényege.
Mára oda jutottun, hogy sajnos a fent említett dologok be is következtek, bár ha mamája nincs Romola közelében, akkor hosszu ideig és nagyon nyugodtan el van akár velem, akár nagymamájával. Természetesen ha Laura megjelenik, akkor "szabadul el a pokol".
Ezért érzem, hogy igaztalanul "vádol" most, és kizárólag az én felelõségemmé teszi a dolgokat, mikor elkövetkezett az a helyzet, amit én megjósoltam(és ez nem, "az én ugye megmondtam" dolog). Mélységesen el vagyok kenõdve, hogy ismeretlenül, a tények csak egy részét ismerve, némely hozzászolás nem sikerült éppen a legpártatlanabbra.

Végezetül: Én pont olyan mértékben és mélységben ÍMÁDOM a lányom (és szerintem minden apuka), mint bármelyik anya. Természetesen az anya-gyermeke, és az apa-gyermeke kapcsolat, már biológiai okokból kifolyólag is más.

És kedves anyukák, sose felejtsék el azt a "piciny", ámde nem elhanyagolható tényt, hogy az apukák azok akik álltalában "kötelesek" megteremteni a családi fészek anyagi biztonságát, amihez az esetek töbségében elég sokat kell dolgozni, és nem biztos, hogy mindég marad energia a házimunkák besegítésére. Éppen ezért, mikor bíráljátok Õket, Engem, sose feledjétek el ezt. Mert ez éppen annyira a család szeretetének a megnyilvánulása, mint a játék vagy a pelenkázás, legfeljebb nem annyira látványos, hiszen elszürkül a hétköznapokban.

Azt hiszem sikerült tárgyilagosnak maradnom, és nem lettem túl terjengõs.

Mindenkit üdvözölve: Romola apuka, Laura Párja.
Névtelen

Sziasztok!

norci: valóban együtt szültünk Zafival, és ahogy Zafi írja, Tomi kicsit gyorsabb volt. Persze könnyû volt neki, õt csak kiemelték, nem kellett küzdenie Kép

Edit: nagyon szépséges a fiad!!!

Képzeljétek: tegnap este Tominak nagyon folyt az orra és egyszerûen nem tudtam kitisztítani, annyira nem hagyta. Nem is tudott rendesen vacsorázni, csak a felét ette meg. Erre reggel fél 6-kor hallom, hogy dumálgat magában szép békésen. Aztán, mikor Danit mentem kelteni a szokásos reggeli kakaójával, meghallotta a lépteimet Tomi és rákezdte: mamamama (merthogy újabban mamama lettem). Persze bementem hozzá és nagyon vigyorgott. Levittem apjához és amíg megcsináltam a reggelijét, játszottak egyet. Aztán meg úgy visszaaludt, hogy csak néhány perce ébredt fel Kép

Kedves Romola apuka!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen mélyen érintettek a hozzászólásaink apa-ügyben. Mint régi házas és többgyerekes anya azt tudom csak mondani, hogy bizony vannak mélypontok a kapcsolatokban és a gyereknevelésben is. Van olyan, amikor az ember lánya behisztizik, mert úgy érzi, mindent megtesz és mégis semmibe veszik a munkáját. Ugyanez vonatkozik az apákra is, akik egész nap gürcölnek, hogy mindent megadjanak a családjuknak és este hazaérve egy fáradt és boldogtalan, zsémbes anyát találnak, aki elvárja, hogy most aztán apa vegye át a gyereket. Ráadásul a gyerek is a legrosszabb formáját adja, hiszen kifáradt az egész napos tanulásban, játszásban. Én is sokszor teszek így, aztán másnap mindig megbánom.
Nincs jogom sem tanácsot adni, sem beleavatkozni, de azt hiszem az a legjobb ilyenkor, ha megpróbáltok közös programokat szervezni - baba nélkül! Nálunk mindig bevált. És a babának is szoknia kell az embereket, akik ráadásul pl. a nagyszülei. Egy anya is lehet beteg, és akkor sem állhat meg az élet a családban.
Még egy ötlet, ami nálunk bevált: heti egy-egy délután, este szabad az apának ill. az anyának. És akkor a másik a teljes jogú szülõ Kép
Ne haragudjatok, amiért leírtam a véleményemet, de nagyon rossz érzés szinte tapinthatóan érezni a konfliktust. Segíteni szerettem volna.

Békés, szép napot és hetet kívánok mindenkinek!
bogancsi és Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Romola apuka: megértelek, hogy nehéz lehet a helyzeted. Nálunk a párom sokat segít, de a nevelés ügyben azt érzem sokszor, hogy én rengeteg dolognak utána olvasok, õ viszont nem hajlandó rá. Ez engem nagyon zavar. Egyéb tekintetben egy rossz szavam nem lehet rá, mert sokat segít, bármikor nyugodtan rábízhatom a gyereket, csak muszáj bizonyos dolgokat elmondani neki (nagyon jól fogalmaztad, mint egy bébiszitternek), mert nem tudja, hogy mire kéne odafigyelni. Pl. hogy ne adjon mézes kenyeret a gyereknek, vagy mákos tésztát.
Azt nagyon jónak tartom, hogy írtál, mert egy kicsit beleláthatunk a másik fél gondolataiba is, ami nem árt, ha azt akarjuk, hogy ne távolodjunk el egymástól még inkább.
Kitartás KépKép

Most készülõdünk a talira!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Remélem, nem tartotok bunkónak, hogy mindig csak a tali elõtt jelentkezem. A múlt hetünk igen izgalmas volt, apósommal szekrényt készítettünk Bálintnak a szobájába. Nyitott polcos lett, az alsó három polcot Õ is eléri, így majd szabadon garázdálkodhat a játékai között. Csináltunk a konyhába is egy szekrénykét, már tiszta asztalosnak érzem magamKép Viszont így olcsóbb...

Ágci, szia! Gabónak - így utólag is - nagyon boldog elsõ szülinapot kívánok!
Kérdésedre válaszolva: hát, igen, Bálint még dobálós, bár szerintem a talisok nem hiszik el, mert ott sose csináljaKép Itthon viszont nagyon garázdaKép Amikor pl. kérek tõle egy játékot, látszik rajta, hogy oda akarja adni, de nem adja, hanem dobja, csak néha sikerül a kezembe tennie.

Zsu, szia! Aha, asszem maradok a dokinknál, nincs végül is vele semmi bajom. Picit zavar ugyan, hogy ennyi sok betege van, de még úgy igazán nem érint a téma, majd ha terhes leszek, akkor gondolom igazán át, hogy jó-e Õ nekem, bár szerintem megtartom. Kép A szülinapra én bevallom nagyon lustán készülök, ugyanis családi szülinapozás lesz, ami azt jelenti, hogy 20 fõ fog összejönni, nem tudom bevállalni a saját készítésû tortát. Nem is sütöttem még életemben se sütit, se tortát, és 20 fõnek nem hinném, hogy elég lenne egy torta, asszem, marad a rendelés. Van itt a telepen egy jó kis cuki, ismerem a túrótortájukat, iszonyat finom, ezt fogom megrendelni. Valszeg emeletes lesz, ennyi embernek... KépKép

Mennem kell, Bálint egyszerûen üvölt, mert nem engedem a gép közelébe... Kép

Puszi mindenkinek,

Beja + üvöltõBálint

UI: Lesz ma tali?
beja

Talira megyünk!

Csak Vili bealudt, szóval nem tudom mikor érünk oda. Meg elõtte megyünk a könyvekért, azért várjatok.

Beja!
Nem tartunk bunkónak! Kép Asztaloskodni majd jöhetsz hozzánk is, cserébe sütök tortát nektek, jó ? Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Nagyon remélem, hogy egy rövid idõre (legalább a könyvekért, hogy Norci ne cipekedjen feleslegesen Kép) mi is beugrunk a talira, de sietni kell haza, mert du. jön apám, délelõtt pedig nekem kéne egy kabátot szerezni, mert megfagyok ebben az idõben Kép Nehezíti a vásárlást, hogy olyan kéne, ami vízhatlan, meleg, nagyon könnyû és február-márciusban is jó lesz még a pocakomra, ja, és ne legyen hosszú, mert azzal ugye nem lehet babakocsit cipelni... - na, ilyet tegnap nem találtunk, pedig lejártuk a lábunkat!

Megyek készülõdni, aztán igyekszünk mihamarabb megérkezni a jó meleg lakásba! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Márti! Nekem nagyon tetszik a Vilka. Olyan kedvesen hangzik. A Vilma nem annyira, de így becézve nagyon. Kép Én is bajban vagyok a következõ baba nevével (mondjuk még ráérek kitalálni Kép), mert a Lászlóhoz se illik akármi. Furcsa lenne, ha az elsõ gyerkõcnek ilyen konzervatív neve lenne, a másodiknak meg valami modern. Pedig bele vagyok szeretve a Jázminba, de arról Laci úgysem akar hallani se. Kép

Danimama! Hát, a TV-vel én is bajban vagyok. Mert ugye, itthon vagyok egész nap, ha nem is egyedül, hiszen Lacika itt van velem, de azért mégis hiányzik a társaság. Így aztán én, aki régebben szinte soha nem néztem a TV-t, eléggé megrögzött háttér-TVzõ lettem. Vagyis megy a TV szinte egész nap. Tudom, hogy ez nem jó, de én valamivel kevésbé érzem magam egyedül tõle. Viszont Lacika újabban egyre jobban figyel rá, úgy nézi a delejíziót, mint a nagyok. Sokszor odamegy elé, belekapaszkodik a polcba, amin van, és közvetlenül elõtte állva néz fel a képernyõre. Ez azért már biztosan nem tesz jót neki, de ha kikapcsolom, akkor egyrészt Lacika méginkább rajtam lóg, és semmit sem tudok csinálni tõle, másrészt meg nekem is hiányzik. Kép Próbálok inkább rádiót vagy zenét (CD-t) hallgatni, de azért az nem olyan...

Norci! Köszi a drukkolást, délelõtt bejött, a redõnyösökkel minden rendben volt, de délután lazítottál! Kép Az ablakosokat, akik 3-4 óra körülre ígérkeztek, fél8ig vártuk. Közben többször telefonáltunk, mindig azt mondták, hogy mostmár aztán rögtön itt lesznek. Fél8kor már legszivesebben a fenébe elküldtem volna õket, de azt mondták, max. fél óra, és készen lesznek. A fönökség itthagyott három melóst, azzal az utasítással, hogy amíg minden rendben nincs, addig innen el nem mennek. Este 9ig szenvedtek, semmi nem volt jó, a külsõ párkányok túl nagyok voltak, és nem volt hozzá célszerszámuk, hogy elvágják, a belsõknek meg nem volt jó a szöge, az ablaknál még passzoltak, de utána befelé a fal szépen eltávolodott a párkánytól, és ronda rés maradt. Mondjuk este 9kor egy lakótelepen már nem is nagyon illik fúrni-faragni, ráadásul Lacika 8kor szokott fürödni, és fél9kor lefeküdni. Szóval téptük a hajunkat, de megint félbe maradt a munka. Miután elmentek, még majdnem egy óra hosszáig tartott, mire újra használhatóvá tettük a gyerek- és a hálószobát. Kép Most éppen megint õket várjuk, reggel 8-9 közöttre ígérték magukat, a szokásos módon kipakoltunk, és õk a szokásos módon késnek. Kép Lassan beledilizek. Ráadásul a sok ki-be pakolástól és a munkával járó más zûröktõl lassan az egész lakás leamortizálódik. A bútorok, új és régi ablakok, szerszámosládák hurcolásával egy csomó helyen le lett verve a festék a belsõ ajtókról, az ablakoktól távol is mocskos kéznyomok rútítják a tapétát, és a kivert betontörmeléken való topogástól pocsékul felkarcolódott a parketta is. Azt hiszem, életem 3 legnagyobb hülyesége közé számítom ezentúl ezt az ablakcserét. Kép Remélem, nektek több szerencsétek lesz, és megbízhatóbb céget találtatok.

Bogáncsi! Szerintem a meglepihez nem lehet túl nagynak lenni! Kép Még én is imádok meglepi-ajándékot kapni, és persze adni is, pedig holnapután betöltöm a 32-õt. Kép

Szila! Mi 13 óráig a Cora-ban voltunk, úgyhogy nem tudtatok késõn érkezni hozzánk képest. A redõnyösök délben végeztek, akkor Laci kijött értünk, mert több ajándék 5letet is kinéztem, de se pénz nem volt nálam elég, se hazahozni nem tudtam volna õket babakocsival. Szóval mi ott voltunk, csak ezek szerint a véletlen most nem segített összefutnunk.

BMárti

BMárti
bmárti

Sia BMÁrti!

Hozzánk csütörtökön jönnek, én elõre látóan evakuálom magunkat anyósékhoz és ha nem fejezik be inkább ott alszunk Vilivel. Azért tényleg remélem több szerencsénk lesz, de a határid csúszás már nagyon gázos, így is.

Norci
norci

Sziasztok!

Laura! Nem lehet könnyû a helyzeted, pláne így, hogy közben már várjátok a második babát. Kép Én azt gondolom, hogy az apáknak nem csak kötelessége, hanem öröme is a babázás, de ezt nehéz lenne egy férfinak elmagyarázni, aki nem érzi ezt így magától. Az én Életem Párja is sokat dolgozik, de minden reggel korán kelünk vele, közénk vesszük Lacikát az ágyba, így a reggeli hancúrozás, együtt kávézás állandó programunk. Utána kijövünk vele a nappaliba, amíg készülõdik, aztán mindkettõnktõl szertartásosan elbúcsúzik, és elmegy dolgozni. Ekkor kezdõdik a mi napunk, megyünk szopizni, pelenkát cserélni, stb. Este mindig Laci eteti meg Lacikát, és õ is fürdeti, elõtte és utána meg megy a birok és a rosszcsontkodás. Így aztán jó is a kapcsolatuk, Lacika már akkor rohan az ajtóhoz, ha a kulcs megzörren a zárban, és ha Laci kiküldiben van, akkor reggel este hisztizik az apahiánytól. De ez nem megy felszólításra, ráadásul a férfiak (tapasztalataim szerint Kép) nagyon érzékenyek a kritikára és a kudarcélményre. Szóval szvsz ha felszólítod, hogy foglalkozzon többet Romival, azzal csak rontassz a helyzeten. Mondjuk amikor sértve érzi magát, mert Romi nem ragaszkodik hozzá (szerinte) eléggé, akkor azért finoman meg lehet neki mondani, hogy keveset vannak együtt ahhoz, hogy megismertje és megszeresse õt a lánya. De ezt is úgy, hogy az érzõdjön belõle, hogy õ egy imádni való, nagyszerû ember (biztosan az, hiszen te szereted!), és tutira odáig lenne érte a lánya, ha jobban megismerhetné, és ne az, hogy õ egy rossz apa, mert nem foglalkozik eleget a lányával. Amivel még talán segíthetsz a közeledésükben, az az, ha igyekszel sikerélményekhez juttatni a lánya körüli teendõkben, és ha éppen megtesz valamit, akkor azt látványosan nagyra értékeled. Pl. ha éppen úgy alakul, hogy hajlandó megetetni, akkor Romi kedvenc kajáját add nekik (Lacika 10 hónapos koráig gyümölcsöt vacsorázott Kép), hogy lelkesen egyen a lány, ne kelljen kinlódni vele, és utána köszönd meg, hogy segített, mond el, milyen fontos volt neked, hogy ezt vagy azt meg tudtál csinálni addig, kicsit tömjénezd (azért ne feltûnõen! Kép), hogy milyen jó apa is õ, hívd fel a figyelmét rá, hogy Romi milyen szeretetteljesen köpi rá a fõzeléket, és milyen édesen mosolyog RÁ közben, stb. Ez így most kicsit gyógypedesen hangzik, de a férfiakkal sajna úgy kell bánni, mint egy különösen érzékeny lekületû kamasszal. Kép
De ha most még nem is igazán sikerül egymásra találniuk, akkor se keseredj el. Az én apukám se tudott mit kezdeni velünk, amíg járni, beszélni nem kezdtünk. Utána meg le se lehetett vakarni bennünket egymásról. Kép

Megjöttek az ablakosok, mennem kell. Pedig már azt reméletm, hogy utólérem magam, amíg Laci az ablakosokra várva Lacikázik... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok

Bocs, hogy csak így bepofátlankodok, de egy sos kérdés?
39.3C a lázam, szoptathatok? Milyen gyógyszert lehet bevenni?

kösz

shane
shane

sHANE,
IGEN, PANADOLT VEHETSZ BE.
mITÕL VAGY LÁZAS? MELLGYUSZI VAGY MEGFÁZÁS?
áGCI

bocsi, benyomta a gyerkõc a gombot.
Ágci

Shane, szoptathatsz!!! Én Panadolt vettem be, de nyugodtam hívd fel a gyerekügyeletet, õk részletesen megmondják, mit szabad, mit nem!
Jobbulást!

H.
gesztenye

Sziasztok

Megfázva nem vagyok, mellgyuszim sincs, meg fogalmam se.
Múltkor volt egy egynapos, ennél enyhébb lázam aztán utána semmi.

Köszönöm

Shane
Shane

Sziasztok!

Azt hiszem Lauráék konfliktusának én is oka vagyok, mivel én írtam le, hogy van mikor nálunk Dorka nem akarja észrevenni az apját. Tüntetõlegesen nem néz rá és ez természetesen rosszul esik az apukának. Sajnos iszonyú sokat dolgozik a férjem és tényleg fáradtan már nincs nagy kedve velünk foglalkozni. Ahogy fent már írtátok van mikor az emberlánya behisztizik és nem bírja a gyürõdést és támadóan lép fel a párjával. Pedig nem ezt kéne tennünk, de a fáradtság és a társaság nélküliség teljesen elkeseríti az embert.
Romi apu és anyu, nálunk is lezajlanak ezek a viták, szerencsére eddig minden egyes vita után, rá kellett jönnünk, hogy nem egymással van bajunk, vagy nem a másikkal nem vagyunk megelégedve, hanem ez az embertelen hajtás, ami a megélhetésért és a jólétért megy, az hozza a családokat ilyen helyzetbe. A lényeg, hogy mikor kidühöngjük magunkat, kicsit megkönnyebbülve jobban tudunk egymásra figyelni és megigérjük egymásnak, hogy mindketten megpróbálunk a lehetõ legnagyobb figyelemmel a másik iránt lenni. Tényleg használjátok ki, hogy vannak nagyszülõk és menjetek el egy moziba vagy barátokkal beszélgetni, vagy legyetek csak kettesben! Romi apu ne haragudj Laurára, hogy leírta itt nekünk az érzéseit, mindenki tisztába van azzal, hogy sûrûn csak azért írunk ide, hogy egy picit elnyavajoghassuk az aktuális dolgainkat, amit abban a percben nagyon borzasztónak találunk és ha leírtuk, akkor már szebbnek látjuk a világot. Ezzel egyáltalán nem lettél a mi szemünkbe egy rossz apa, hiszen mindenkinek van férje és hasonló gondokkal küzdünk. Egyik nap jobban megy, a másik rosszabbul, egyik nap jó anya vagyok, másik nap meg jó háziasszony és van olyan nap, mikor egyiksem vagyok Kép

Szóval remélem ennyi közhely és okoskodás után nem utáltatok meg Kép

Hadd büszkélkedjek, Dorka tegnapról mára átaludta az éjszakát! Szóval mégis csak ajánlom ezt a módszert, amirõl egy hete írogatok! A napközbeni alvás úgy alakult nálunk, hogy megpróbálom elaltatni Dorkát és én alszom el Kép KépDorka meg játszik tovább...

Ti mostanában mennyit sétáltok? Ma csak 45 percet tudtunk sétálni, pedig jól felöltöztünk, de a végére már nagyon fázott a combom. Dorka orra és az arca olyan piros volt, hogy féltem valami baja lesz.

Vigyázzatok magatokra ebben a hidegben!

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Kihagytam pár dolgot:

Ágci:
csúcs szuper ez a torta!!!! Ez nagyon nehéz lehetett!Gratulálok! Azt hiszem te nyertél a szülinapi torták versenyén!

Edit: Jaj de édes ez a fiú!!! Kép nagyon franciás ebben a szerelésben!

Nekem hibásan jött le az elõzõ hozzászólásom, megnézem mi a baj, lehet, hogy így kétszer lesz fent, bocsi érte, ha ti mégis jól látnátok!

Üdv:
Zsuzsi
zsu26

Zsuzsi,
köszi!Kép Nem tényleg nem volt nehéz. És egész gyorsan kész. Egyébként szívem szerint túrótorta lett volna, csak azt még Cumika nem ehet.

Beja, írok madj holnap mélt. Megírom most. Olvasd el.
Ágci
Ágci

Sziasztok Lányok,
Szia Tonci Kép !

Elõszöris bocsi azoktól, akik nem voltak ilyen szinten kíváncsiak magánéletünknek erre a szeletére. Nekem nem kellett volna itt szóba hoznom.
Különben érdekes, ahogy utólag én is átgondoltam a dolgokat, rájöttem, hogy az elején bizony eléggé kizártam Apát a babázásból: pl. mindig az ölemben volt Romi, cicizés közben altattam el, és õ hiába kért, könyörgött, vitatkozott, veszekedett, kérlelt, stb., hogy a kiságyban hagyjam elaludni, én nem így tettem. És most csodálkozom, hogy nem õ altatja. Átgondolva valóban nem tudom, mit kezdene Tonci cicijével...
Na, de rólunk ennyit.

Képzeljétek el, ma úgy felhúztam magam! Kép
Úgy terveztük, hogy Tóni elvisz talira, majd elmegy ügyvédhez. De mivel én itthon elszöszmötöltem az idõt, Kép nem tudott már rögtön a talira vinni, elõtte nekünk is el kellett mennünk az ügyvédhez.
Nem is volt ott semmi gond, Romola hõsiesen (és csöndben!) tûrte a várakozást.
Egyszer csak jött két nõszemély, ügyfelek. És az egyik elkezdte szapulni Romolát. Kép
Megkérdezte:
- Hány hónapos a baba?
Mondom: 1 éves.
- Háááááááát, lehetne már nagyobb is.
Nyeltem egyet.

- Éééééééééés, kisfiú vagy kislány?
Mondom: kislány.
- Háááááááát, nem nagyon néz ki kislánynak!
Megint uralkodtam magamon.

- Miért nincs fülbevalója?
Kép

- Hány foga van már?
Mondom: kettõ.
- Eléééég kevééééés. És hol, alul? Fölül szokott jönni elõször!!!
(???)

Na, ez így folytatódott egy darabig, majd jött az utolsó kérdése:
- Ééééééééés, átalussza már az éjszakát?
Mondom: nem.
- Hoooooooogy? Egy ilyen korú gyereknek már régesrég.... stb.
Na, itt elfogyott a türelmem és visszaszóltam neki, hogy aki nem hajlandó felkelni a saját gyerekéhez, amikor annak szüksége van rá, az ne is vállaljon gyereket!!!

Mire õ: hát ... ööö ... igeeen, az én unokám 3 éves, és még mindig fel kell kelni hozzá éjszaka...

NO comment...

Ágci: ez a torta nagyon jól néz ki, nagyon ügyi vagy!

Edit: Riki gyönyörû baba!

Shane: ilyesmi nekem is volt, amikor a kislányom pár hetes volt. Csak néhány órán át tartott (éjszakától délelõttig), de nagyon rossz volt: lázas voltam, gyenge voltam, szédültem, forgott velem a világ, felülni alig tudtam az ágyban, nemhogy szoptatni. Felhívtam a kórházban az ügyeletes dokit még éjjel, aki azt mondta, hogy lázasan tilos szoptatni. Nekem a következõ szoptatásra le is ment a lázam valamennyire, így végül szoptattam tovább. De ez most elgondolkoztat, hogy a lányok azt írták, lehet lázasan szoptatni.

Na jól van, mára eldugulok, elnézést, hogy ilyen hosszú voltam.

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Kedves Mamák, Kismamák!

Mindenkinek köszönöm, aki elolvasta "kéretlen" hozzászólásomat, és külön köszönöm azoknak akik reagáltak és megirták véleményüket a dologról.

Tenger mély tisztelettel mindenkinek:
Romola apuka, Laura Párja
Névtelen

Sziasztok!
Vegre ide jutottam... Eloszor is: uj kepet tettem fel Danirol a profilomba. Akit erdekel kukkolja meg! Kép Most ez a kedvenc kepem, bar itt nem mosolyog...

A hetvegen ateltuk eddigi lebszornyobb ejszakankat: Dani hajnali 2-kor felebredt es hajnali 5-ig nem volt hajlando aludni... Ketten probaltuk altatni, mar a vegen kinunkban csak nevettunk... (Dani meg velunk...). Utana viszont jott ket nyugisabb ejszaka...

Bogancsi! Itt a recept: Hozzavalok: 15 dkg cukor; 1 cs. vanilia cukor 5 evokanal kakao; 6 evokanal olaj, 3 evokanal 5%-os ecet, 2.5 dl viz
Elomelegitjuk a sutot 20'-ig. Az elokeszitett hozzavalokat osszeturmixoljuk amikor jo habos hozzadagoluljuk a 25 dkg retesliszttel kevert sutoport es egy mokkaskanal szodabikarbonat es egy csipet sot. A masszat beleigazitjuk a tepsibe majd 200 fokos sutoben vegig eros langon sutjuk kb. 30' -ig.
Ezt a receptet a cscsemok szakacskonyve c. konyvben talaltam; en meg nem probaltam.... Kép

Agci! Nagyon edi Cumika az 1 eves kepen! Igazi nagy fiu! Kép
Szupi jol nez ki a torta! En nem bizots, hogy merek ra vallalkozni, olyan profinak nez ki a kepen! Kép

BMarti! Hogy zarult az ablakos tortenet? Kép Remelem, most mar nem volt semmi gigszer!!!!!

Most mennem kell.
Sziasztok! Danimama
danimama

Sziasztok!

Most elõször szörnyen megbántam a legutóbbi hozzászólásomat, osztom itt az észt a férfiakról, õk meg felhúzott szemöldökkel olvassák. Kép Hû, de ciki. Laura Párja, ha itt vagy még, elõször is bocs, ha megbántottalak. Igazad van, az egyik oldal ismeretében ítélkezünk, és ez persze féloldalas vélemény lesz. Dehát legalább mi itt egymással hagy legyünk elfogultak! Kép Természetesen lehet, hogy te egészen más vagy, de az én Páromat ha kudarcélmény éri olyan területen, ahol nem érzi igazán otthon magát, akkor õ bizony kimenekül a szituációból. (Ha most duzzogni fog, akkor legalább kiderül, hogy titokban õ is olvassa. Kép) Szóval én mindig igyekszem úgy intézni, hogy Lacikából lehetõleg minél több sikerélmény jusson neki, és hogy érezze, hogy hálás vagyok minden közremûködéséért. Ez utóbbi természetesen õszinte és igaz, és biztos vagyok benne, hogy minden anyukatársam így érez, csak talán nem mindig jut eszünkbe kimutatni, és ez baj.

Az ablakosok tegnap 8-9 óra közöttre ígérték magukat, hogy megcsinálják azt a (szerintük) fél órás munkát, ami még hiányzott. Ehhez képest fél12re sikerült ideérniük (ezen már meg se lepõdtünk), és fél5ig küzdöttek. Viszont mostmár majdnem minden kész és jó, csak a konyhába hoztak tökéletes méretre szabott, de nem megfelelõ típusú párkányt. Szóval jönnek mégegyszer, de akkor legalább már a szobákat nem kell majd kipakolni.

BMárti

BMárti
bmárti

SZiasztok!

Norci! Bocs, bocs, bocs!!!!!!! Egyszerûen nem tudtunk odaérni a talira, délután négykor még felhívtyam Coryt, a férjével beszéltem, mondta, hogy már otthon vannak, szóval, gondoltam, akkor már nincs értelme nekiindulni! De gondolom, szükséged van a pénzre, amibe kerülnek, úgyhogy ha gondolod, ma elmegyünk a könyvekért! Jó így? Ha igen, írj, és felhívlak, megbeszéljük a részleteket! És tényleg ne haragudj! Kép

Vettem végre tegnap kabátot, úgyhogy most már merészebb lehetek a nagy hidegben is - legalábbis remélem, hogy elég meleg lesz erre az idõre is!

Ti kenitek a gyerekek arcát valamivel hideg ellen? Mivel?

Na, jövök majd még, most csak Norci bocsánatát akartam elnyerni!

Márti+Ármin+Kép
márti

Márti!

Ne ízélj már Kép! Nálam bizományba vannak a köyvek és egy csomó elkelt. Sõt ami maradt, azokat meg mi megvesszük karácsonyra a családba. Azt viszont elfeljtettem neked melyik kell, azt írd meg légyszi és azt a kettõt köv. talira elviszem. Ja, de szívesen talizok veled egyébként a könyv ürügyén, de csak ezért ne caplass végig a városon!

Norci
norci

Norci!

De jó!!!! KépKépKép Akkor nem izélek! Hááát, ha nem gond, akkor mégsem a felétek vezetõ úton próbálnám ki az új kabátomat, hanem inkább itt a közelben a parkban, hátha mégis haza kell gyorsan menekülni! Így az ablakon kinézve egyébként kedve támad sétálgatni az embernek, csak ne mondana -10 fokot a rádió! Azt, hogy melyike könyveket akartam, már én sem tudom, de megnézem az archívban!

Márti
márti

Sziasztok!

Na, hazaértünk tegnap. A fejfájásom útközben elmúlt, mire hazaértünk, újra kezdte. Balu a melegben felébredt, fél órát nyafizott, mire elfogadta a cicit. Addigra már azt hittem, szétszakad a fejem. Estére végül szerencsére elmúlt. aludtam 10 órát éjjel, de még mindig mosott rongynak érzem magam Kép
Laura: köszi mégegyszer az életmentést Kép

cory

cory
Budapest

Lányok!

Nem írtátok meg, hogy szerintetek mennyit sétáljunk ilyen hideg idõben!
Erõszakoskodjunk magunkkal és legyen min. 1 óra vagy ilyenkor csökkenthetõ? Én majd megfagytam tegnap. Ráadásul Dorkának kicsit nagy overalt vettem, így úgy néz ki, mint akit betettek egy dunyhába Kép

Pedig olyan szépen süt a nap!!!

sziasztok!

Laura, Márti: milyen nagy a pocakotok? Éreztek már valamit?

Üdv:
zsuzsiék
Dorka éppen szilofonozik, mostanában mindent ver-üt, legalább ennek jó hangja vanKép
zsu26

Sziasztok!

Zsu! Mi is készültünk tegnap megfagyni a sétányon, amikor összefutottunk a védõnõvel. Kb. fél 4 lehetett. Azt mondta, hogy húzzunk haza, mert lefagy a fülünk! Kép Szóval azt tanácsolta, hogy ütemezzük a sétát a déli órákra, de csináljuk úgy, ahogy megszoktuk, mert a gyerek továbbra is igényelni fogja. Nálunk mondjuk Réka teljesen benyûgösödik estére, ha nem volt levegõn. Szerintem ha már nagyon fázol, ne nézd az órát, menj haza a melegbe. Az a lényeg, hogy levegõzzetek valamennyit!

Norci! Köszi, hogy küldted a könyvet, ma találkozom is Bejával, úgyhogy lebonyolítjuk az üzletet!Kép Ezt már elteszem szülinapi ajándéknak!

Szülinap! Úgy nézem, hogy a Kismama 2001. novemberi számában levõ szülinapi tortát fogom megycsinálni! Almás és túrós! Nyami!Kép
Jön az összes nagyszülõ, plusz a keresztszülõk, aki mellesleg a bátyám és a sógornõm! Így 8-an plusz a szülinapos leszünk! Nagyon várom már!Kép

De addig még van egy nyelvvizsgám, úgyhogy most húzok tanulni!Kép

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató válaszokat, szerencsére Petinek megjött az étvágya (kopp-kopp).

Pár napja Peti csak 1x alszik nap közben, az is csak 1 órácska.Kép Tiszta gáz, mert szerintem kevés neki, este így simán elalszik 8-kor, de aztán éjjel gyakrabban ébred.

Megnéztem a képeket és minden gyerek csodálatos.Kép Apa mostanában valahogy még büszkébb a fiára. Voltunk ui. most is babalátogatóban, valamint jobban megnézi a csöppségeket az utcán és az a mániája, hogy ilyen szép, okos, stb. gyereke csak neki van.KépKép Jókat mosolygok rajta, mert ugyan én is így gondolom Kép, de ugye mindenki más is.

Olyan jó idõ van innen bentrõl, de kint majd megfagytunk. Zsuzsi
Szerintem is csak addig legyetek kint, amíg jól érzitek magatokat.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Danimama: köszi a receptet, nagyon finomnak tûnik. Sajna elfelejtettem megírni, hogy mivel Tominak még csak 2 foga van, csakis pépes torta Kép jöhet számításba. Ma beszéltem a védõnõvel is. Szerinte csináljak, amilyet szeretünk, Tominak meg egy finom Milupa pépet Kép Szegény kölyök Kép Majd jövõre - remélem - ehet már rendes tortát is, persze csak ha lesznek fogai Kép

Séta-ügy: én is inkább csak 11 körül megyek ki Tomival, és egy óránál tovább nem maradunk ebben a zimankóban. És ezt is csak ha süt a nap. Ha nem, akkor csak rohanunk Kép
Ja, és tegnaptól újra felém ül a babakocsiban, mert így nem fúj a szemébe a szél.

Nagyon kedves karácsonyi hangulatú baba-mama klub volt ma Telkiben. A védõnõ sütött mézeskalácsot, mi meg díszítettünk. A gyerekek meg - már akinek van már foga - ették. De annyi maradt, hogy mindenki kapott még hazavitelre is 1-2 darabot.

Na, megyek, mert Tomi felébredt. üdv mindenkinek!
bogancsi és Tomi, aki puszikat küld, csakhogy menjek már Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi,
amit csináltam szülinapi tortát (feljebb) azt megcsinálhatnád Tominak, a gesztenyemasszát el tudja szopogatni, nyammogni is. A barátnõm kislányának is 2 foga volt hétvégén (azóta már kibújt még1), és vígan eszegette.Kép

GOrsi,
de csak Pesten, mert Szegeden Cumika a legszebb kisfiú.Kép

zsu,
én általában összekötöm vmi vásárlással, így félúton megmelegszünk egy kicsit. Persez ez kicsit macera, mert ha bemegyünk vhova, levenni a sapkát stb, hosszabb idõzés esetén a kabátot is a picirõl, de akkor legalább nem kell hazarohanni. Épp, hogy leértünk, már fordulhatunk is meg. Mi általában délelõtt szoktunk menni ide-oda, akkor még jobb az idõ, meg Cumi délután, ha alszik kiszámíthatalan, hogy mikor ébred. A sötétben pedig úúútál a babakocsiban. Egyébként én is gondban vagyok az overrállal, nekünk nem nagy, de szegénynek szvsz kénylemetlen a kocsiban. Mit csináljak? Úgy látom, mintha nem férne el. Na, de most ha elõállok megint: Drágám vegyünk már egy másik kocsot, nem igazán fog Kép így nézni a kedvesem.

Aki nem gyûjti a Pampers emblémájat, ezt:
Kép

Elküldené nekem, levélben megadom a címem.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ágci: ez csak a hagyományos peluson van vagy a bugyipelenkán is?

Bogancsi: szerintem simán elszopogat Tomi bármilyen tortát, hacsak nem kõ kemény. A mézeskalács tényleg elég kemény, de szerintem egy piskóta nem lehet az.

cory

cory
Budapest

Cory,
Bugyin is.
Ágci

Kép
Ágci

Ágci: Azon nincs ilyen jel. Én szivesen küldenék neked, mert ilyen megfontolásból rengeteg pelusoszacskó van még meg, de ilyen embléma tuti nincs rajtuk Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Cory,
Kép én is gyûjtöm a pelenkászacskókatKép, mondjuk mi nem mindig használunk Pamperst. Azért, Ágci, megnézem én is.

Szila
szila

Sziasztok!

BMárti: Neked aztán van idegrendszered ezekhez az ablakosokhoz! Bár, mi mást tehetünk, mint hõsiesen megvárjuk, míg hajlandóak elvégezni a munkájukat? Nagy urak ám a szolgáltatók!

Márti: igen, mielõtt kimegyünk, popsikenõccsel kenem be Romi arcát (ha nem felejtem el).

Zsuzsi: Romit én kint szoktam altatni délelõttönként. Délután már ebben a hidegben sajnálom kivinni.
Pocakméret: idegenek még nem látják, de én érzem a ruháimon, már csak egyetlen egy nadrág jó rám.

Lányok, miért érdemes gyûjteni a pelusoszacskókat?

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Laura,
én azért, mert hátha lesz valamikor valamilyen akció, és akkor legyen csomó embléma/vonalkód stb.Kép

Zsuzsi,
én is kint altatom Hangát délelõtt/délben. Bár baromi hideg van, de jól felöltöztetem és kész.

Én testápolóval kenem az arcocskáját, de állítólag van valami spéci krém a hideg ellen.

BMárti,
nekem sem lenne ilyen munkamorálhoz türelmem. És mindezek ellenére rendes árat kell majd kifizetnetek??

Képzeljétek, ma Hanga belekóstolt a krumplifõzelékembe.Kép Még bélszínrolót is evett egy ici-picit.Kép

Szila
szila

Sziasztok!

Márti!
Ha tudod írd meg lécci melyik kell, mert holnap mennék be anyuhoz és akkor elhozom neked is a könyveket! (Aztán befejeztem a seftelést Kép )

Kenõcs: nekem a doktornõ írt fel v.mit erre a célre, tök jó kence, én is azt használom a kezemre!

Séta: amennyi jól esik, meg attól is függ elalszik-e kint Vili, ma nem akart, szerintem mert kényelmetlen annyi ruhában alig fér el a kocsiban, meg újabban csak és kizárólag cicin akszik el, múltkor - ne röhögjetek nagyot - de még a kocsiban az autósülésben is, szerencsére oda tudtam fordulni hozzá, és nem jött épp rendõr Kép (még jó hogy nem én vezettem). No mindegy cserébe ma délelõtt és délután is aludt egy nagyot. Így van mézeskalácsom Kép (finom, csak nagyon magasra feljött), megyek is és csinálok rá cukormázat.

Ablakosok: drukkoljatok, hogy nálunk ne legyen nagy gáz! Csütörtökön jönnek.
Amugy az én fixa ideám, a szakisághoz is kellene ész, de sajna nem mindegyiknek adatik meg, sokszor ezért az elbaltázás.

Sziasztok!

Norci
norci

Sziasztok

Romi apuka
Lehet hogy már lemaradtam a hozzászólásból de azért még is írnék neked ki tudja hátha ezt is olvasod.
Szeretném mindjárt az elején leszögezni hogy senki nem akart Téged személy szerint bántani -bár Te úgy vetted- pusztán álltalánosságokben kissé megnyugtatni zaklatott párodat hogy más családokban is vannak ilyen helyzetek mint nálatok.
Szerintem nagyszerû, hogy írtál ez arra mutat hogy foglalkozol a családoddal tudod hogy milyen problémák bántják a feleségedet, innen már csak egy lépés a megértés, persze mind két oldalról.
Tudod ez itt olyan mint egy duma parti ahol mi "csajok" ki beszéljük a gondjainkat. Ez nagyon megnyugtató tud lenni. Nem akarunk mi pálcát törni feletted én nem olvastam olyan hozzá szólást ahol apuka lapátra tétele lett volna a téma, inkább mindenki arra bíztatta Laurát hogy próbáljon veled le ülni beszélgetni.
Csak Ti tudjátok mi is a helyzet nálatok voltaképp, és ti tudjátok a gondokat megoldani, mi legfeljebb segítõ fülek vagyunk.
Azt is vedd azért számításba hogy a párod babát vár és ilyenkor sérülékenyebb a lelki világa talán olyan dolgokért is megbántódik amiért máskor nem. Hidd el nehezebb dolga lesz ahogyan gömbölyödik aztán meg a két gyerkõccel nagyobb szüksége lesz rád mint valaha.
Rominak is apa lesz a támasza ha meg születik a baba, kicsit elveszti anyát.
Sok-sok sikert kívánok nektek a gondok legyõzéséhez és mégegyszer mondom hogy én örültem hogy olvashattam soraidat!

Laura
Ne foglalkozz a buta sértegetõkkel szerintem én "átharaptam volna a torkát" AZ üGYFELEKNEK!
Én örülnék ha férjem tudná mi az a Babanet, mit szeretek vagy mit szoktam csinálni.Nem baj ha egy kicsit irígy vagyok a párod miatt, mert nekem egy valami ki tûnt mindabból amit írt, az hogy nagyon SZERET benneteket!

Lányok
Milyen az a torta amiben nincs tojás, meg liszt?
A baba piskótában van, a többi hozzá valóban meg adalék anyagok? Nem kötöszködöm öszínte kíváncsiság hajt.

Voltunk UH-on minden rendben van Napsugárral. Most még náthás kicsit különben jól van. Egyre nagyobb távokat gyalogol egyedül. Le ejtette a távirányított és megpróbálta visszatenni az elemeket olyan édi volt! A haj pántomat ki veszi a hajamból és saját fejecskéjére teszi fel!

Adtok a kicsiknek felvágottakat?

Babákat meg nézegettük ma a fiúkkal, nagyon aranyosak!!KépKép)KépKép
dzsili

Sziasztok!

A cukormáz elõször folyt Kép , lettek absztrakt mintás kalácsok, nekem tetszenek Kép , tettem fel képet róluk az anyaság/karácsonyi menü - te mit fõzöl topicba!

Jõ éjt:
Norci
norci

Gorsi! Helena is csak 1x alszik mostanában nappal és 5 milliószor ébred éjjel. Ma fél órát aludt. Passz. Talán a foga: Meg az, hog nagyon élvezi, hogy tud mászni! Majd csak megunja. Kép
Pocakosok! És éreztétek már rugdosni a manócskáitokat?
Mentáék
menta

Norci! Ha jól emlékszem, ház, erdõ, tanya - remélem, vannak ilyenek! Kép És 500/db, ugye?

Séta: mi ma voltunk kicsit több, mint egy órát, végül is én sem fáztam, hála az új kabátomnak és Ármin sem, de errõl persze csak a hazajövetelkor tudtam megbizonyosodni. (legalábbis, mikor lecetkõztettem, semmije sem volt hideg) Az arcát hidratáló Labelloval kentem be, mert csak az volt nálam Kép

Jaj, muszáj mennem... jóéjt!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Csak elolvastam a mai hozzászólásokat és meg kellett állapítanom, hogy tök aranyosak vagytok Kép

Azt hiszem csodálatos dolog történik meg mindannyiunkkal, hiszen pici babák növekednek mellettünk, nekünk már megvan az életünk értelme! Annyira fantasztikus ez az érzés, amit baba nélkül még álmodni sem tudtam! Lehet, hogy most érzelgõsnek hatok, de ahogy nézem a babákat, csak azt látom, hogy ez a boldogság!

Na most befejezm, mielõtt mindenki savanyú uborkáért nyúlna! Kép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Végre eljutok ide is ... Kép
Már azt sem tudom, mikor írtam utoljára... közben az egész családon végigrohan(t) a hányós/hasmenõs vírus... Kép
Csengének még tegnap is kicsit hasmenése volt... a doki tanácsára kapott gesztenyét, mert a rizsre, sütõtökre, sárgarépára Manó már rá sem tudott nézni (sikerült olyan gesztenyemasszát találni, ami teljesen natúr - azt ne kérdezzétek, hol, mert Anya szerezte Kép) ... na most nem tudom, hogy a homeobogyó, vagy a gesztenye, vagy a kettõ együtt, de ma egy maszat kaki sem volt .. Kép Na ezen még a doki is jót derült .. Kép .. mivel 2 hete semmi láz, semmi hõemelkedés nem volt, a labor ismétlést elhagyjuk, de holnap azért megyünk UH-ra ... (Remélem semmit nem találnak ...) Viszont most egy hét alatt nagyon lefogyott... Kép
Ez a hideg borzalmas .. Kép Ma muszáj volt mennem vele, mert órám volt. Szegénynek csak az orra meg a szeme látszott ki... nem lehetett túl kényelmes neki ... Szerencsére holnap Após visz majd minket a dokihoz.

... megyek aludni... mostanában kicsit zaklatottan alszik, úgyhogy én meg alig....

jóéjt
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
A hétvégén szeretnénk mézeskalácsot sütni, de nincsen receptünk. Tudnátok segíteni?
Köszönöm, Sztike
sztike

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy csak ugy minden szo nélkül beszurtam ide a képet Rikirôl.Mar régota szerettem volna megtanulni,hogyan lehet képet berakni,de ami a formazasban le van irva,szerintem nem tul egyértelmü.Vagy csak én vagyok a béna.
Igazan Zafinak köszönhetem(Zafi!Köszi!),hogy sikerült.Multkor irta,hogy tett uj képeket az Ismerjük meg egymast-ba Rékarol és én megnéztem.Hat mit latok?Valaki leirta értelmesen ennek a dolognak a menetét,mert Zafinak sem sikerült elsôre.
Szerettem volna nektek megmutatni egyet azokbol a képekbôl,hamar ugy elmeséltem az akkori szitut.Igaz,azt mondtam,hogy nincs scannerünk és nem tudok mutizni,de aztan ugy oldottuk meg,hogy lefényképeztük a fotokat.

Bogancsi,Zsuzsi,Laura!
Köszönöm Riki nevében!

Menta,Dzsili!
Köszönöm a segitséget!
Ma is sirt ugy Riki,hogy nem vett levegôt.Méghozza azért,mert a fürdés befejeztével elvettem tôle a jatékot,ami nala volt.Nagyon zokon vette!
Ugy latszik,mar gyakrabban fog elôfordulni,mert mar kialakult a sajat kis akarata.Most a rafujastol oké volt.Ugy latszik multkor nem fujtam elég erôsen.
Egyébként eszembe jutott,hogy amikor otthon kapta az oltast,akkor is csinalta és egyszer mar itt is,amikor fölé hajolt egy pasi ügyürü-bügyürüzni és az neki nem tetszett.

Dzsili!Nagyon aranyosak a gyerekeid!Örülök,hogy Napocska jobban van és az UH is jo lett.

Zafi!Nagyon aranyos Réka!

Képzeljétek!Rikinek kibujt az elsô fogacskaja!Még nem igazan lehet érezni,inkabb még csak latni.
Meg van az oka,miért sir fel almabol mar napok ota.

Anyukam tegnap haza ment és ma reggel Riki kereste ôt.Kivettem az agybol és egybôl odanézett,ahol anyu aludt.Aztan nyögött egyet,mint aki azt mondja:Itt valaki hianyzik.

Edit
edith16

Zafi!
Leirnad azt a szulinapi tortareceptet amit a Kismama ujsagban lattal?
ELore is koszonom.
Danimama
danimama

Sziasztok!

Márti! Én vettem speckó "szél és idõjárás" krémet, de Csibészke örjöng, ha be akarom kenni vele (vagy bármi mással) az arcát. Én meg elnézõ vagyok, mert nõnemû létemre én is gyõlölöm, ha bármi kencefice van az arcomon, szóval nem nagyon erõltetem. Kép Egyébként mi nagyot sétáltunk tegnap is, élveztük a tiszta hideg idõt és a napsütést, persze ezer réteg ruha alatt. Kép

Laura! Ezen már én is sokat gondolkoztam, hogy mit tud tenni az ember, de fogasztóvédelem ide vagy oda, azt hiszem, tényleg csak reménykedhetünk, és ki vagyunk szolgáltatva a mestereknek. Pl. a szerzõdésben tudod mi van? Az, hogy ha nem a szerzõdés szerinti idõpontban szállítanak, akkor nem tudják garantálni, hogy az ár nem változik. Vagyis, ha késnek a határidõvel, akkor joguk van árat emelni. Kép

Szila! Már ki van fizetve minden, szóval mostmár csak reménykedni tudok, hogy egyáltalán visszajönnek még azzal az egy párkánnyal.

Norci! Nagyon drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen! Igazad van, kellene ész, meg jószándék is, dehát kétkezi munkásban, aki ráadásul alkalmazott, ilyet találni ritka kincs. Most, hogy hétfõn a fõnök személyesen volt itt egy emberével, mindjárt más lett a minõség is, meg a hozzáállás is.

Rebi! Hogyan adtad Csengének a gesztenyét? Csak úgy magában, vagy keverted, esetleg higítottad valamivel?

BMárti

BMárti
bmárti

Sztike!
Mézeskalács: anyaságról/karácsonyi menü-te mit fõzõl topic, gyere át!

Márti!
A ház nem biztos, erdõ tanya az oké (hú én pont a kertesre emlékeztem)

Most ennyi.
sziasztok

Norci
norci

Sziasztok!
Ezért érdemes, de csak az újankon van:
[url=http://pampers.babanet.hu/jatek.htm" TARGET="_top]http://pampers.babanet.hu/jatek.htm[/url]

Írtátok a testápolót, az nem nagyon jó, amiben sok hidratáló anyag van, mert a víz nem jó, ha fagy van. Gondolom el tudjátok képzelni, mit csinál a bõrrel. Ezt én is akkor tudtam meg, mikor 2 éve síelni voltunk, és a barátnõm mondta, hidratálóval ne kenjem be az arcomat, csak speckó krémmel. Szóval valami jó zsírossal lehetõleg.
Most megyünk reggeéizni:
Ágci

Kép
Ágci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?