Új privát üzeneted érkezett!

Orsi,

Teljesen megértem, ha eleged van/volt a pisiltetésből. Nálam rendszeresen voltak hullámvölgyek ebben a dologban. Mindig úgy éreztem, hogy rengeteg mentális energiát igényel (az első évben).

[quote]M írta:ivel igazából nem jutottunk el a fixálódásig, még csak úgy sikerül elkapni a pisit, ha nagyon figyelem vagy a gyereket, vagy az órát. Lehet, hogy hülye a kérdés, de "idomitódik" annyira a gyerkőc, hogy akkor pisil, ha bilizünk? A kérdés lényege tk elvi: hosszú távon én irányitok, vagy a gyermek igényei?

Igen, "idomítódik". Nem tudok olyan konkrét számokat írni, mint Zsanett, de nálunk is fokozatosan nőttek a száraz időszakok, és ha alkalma volt, szinte mindig pisilt a gyerkőc, azaz számított rá.

Nálam az órafigyelés vált be egy időben, segített lazítani. Felhúztam a sütő óráját X percre, amennyi abban a napszakban a ritmusához illett. Mentem az ügyeim után nyugodtan. Csipog az óra, pisilés (és peluscsere, ha elkéstem).
Persze ha csipogás előtt voltak panaszhangocskák, valami jele, hogy szeretne tőlem valamit a fiam, akkor nem vártam ki az időt.

De egyetértek Zsanettel: legfontosabb a lelki béke. Ha túl vagy terhelve, cserélj pelust és kész.

[quote]T írta:alán jól működne egy olyan részmegoldás, hogy reggel ébredés után, napközben alvás(ok) után, szoptatás közben/után, fürdés után és lefekvés előtt mindig bilire rakod. Már ez is tök sokat tud segíteni. A lényeg nem azon van, hogy ne legyen egy pisis/kakis pelenka sem, hanem azon, hogy a baba az ürítéssel ne veszítse el teljesen a kapcsolatát.

Egyetértek Zsanett tippjeivel. Az is elég lehet, ha esetleg van egy napszak, amikor kisebb rajtad a terhelés, és van kedved csinálni. Pl. más vigyáz a nagyobbikra.

Azt viszont nem hiszem, hogy nekem könnyebb lesz majd, csak mert a fiammal már csináltam. Egyrészt régen volt, másrészt akkor még csak egy gyerekem volt és nulla vállalkozásom.

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76

Livia,
azért sajnálom, hogy az első gyerkőcnél még nem ismertem a pisiltetést, mert akkor nekem is csak egy gyerekem, és nulla munkám volt :) most meg...
viszont a rutin csak számit valamit...

Kérdés: kisasszony nem kakál az edénykébe. Tudom, hogy kell neki, mert az látszik rajta, de semmi. Visszateszem a pelenkát, szinte azonnal belerottyant. Miért?????

orsi
orsko

Sziasztok!

Örülök hogy rátok találtam. :D

Sajna visszaolvasni még nem volt időm, de igyekszem.

Kislányom 1 éves, és érdekelne, hogy ilyen korban is el lehet kezdeni ezt a pelenka nélküli módszert?

Észrevettük, hogy pelenka nélkül sokkal jobban érzi magát, épp ezért jó lenne minnél hamarabb megszabadulni a pelustól.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Biobaba,
húsvét kicsit odébb van, szerintem én rendelek addig kisbilit.

Réka,
összedobjuk???

o
orsko

Orsi

Mennyi?

rikax1977

Orsi,

Máris megszokta volna a pelusba kakilást? :shock: Tippet adni nem tudok sajnos, nálunk ilyen nem volt. Kakilt pelusba néha, ha marhára nem kapcsoltam, de a lehetőségeket általában kihasználta.
Ha esetleg a többi körülményt változatlanul hagynád? Hasonló testhelyzet, helyszín, stb, esetleg pelus alatta, de kibontva...
Vagy eddig kakilt máshová is, csak sztrájkol?

Sancsi,

Üdv a fedélzeten. :)
El lehet kezdeni egy évesen is, persze! Egy picit talán több türelmet igényel, azt mondják. (Mivel már megszokták a pelusba pisilést, és mert függetlenednek, nem ölbebabák annyira.)
De ha a lányzó szeret pelus nélkül lenni, biztosan fogja értékelni a dolgot! :)

Benéztem a mothering.com-ra, az egyik nagy EC-s gyülekezőhelyre. Pont ott is kérdezte valaki egy egy éves kisfiúval, hogy érdemes-e elkezdeni. Többen válaszoltak neki, hogy igen.
Tippek voltak: kezdje a felkelések utáni pisiltetéssel, pucér popsis szaladgálás, ha a padlóra pisil (és persze, ha a bilibe), akkor mutassa a kézjelet és mondja, hogy mi ez és mi történt. Legfontosabb, hogy csak lazán, vidáman. :) Semmi versenyzés, görcsölés, ejnye-bejnye.

A könyvemben az egyik anyuka kb. óránként vitte pisilni, plusz ha látta rajt, hogy megáll, koncentrál, ilyesmi.

Azért nagyon erőltetni se szabad a dolgokat, Barnus ennyi idősen nagyon kezdett adni a függetlenségre. A bilit kellett a játszó levő gyerekhez vinni, nem fordítva, különben tiltakozott. :)

Itt a későn kezdők topikja a mothering-en: http://www.mothering.com/discussions/showthread.php?t=367104
Már a sok hozzászólásból is látszik, hogy sokan vannak! :)

livia76

Sziasztok!

Livia!
Köszi az infót.
Belenézek majd a másik topicba is.

Szerintem a kaki könnyebben fog menni, azt általában "hangaláfestéssel" kommentálja a kisasszony, de bizakodó vagyok.

Még egy kérdés: Mi van, ha bölcsibe fog menni, és még nem bilizik rendesen?
Ott sajnos nem fognak azzal szórakozni hogy rohangásszanak utána a bilivel. Vagy kb. fél év alatt meg lehet tanítani?

Orsi!
Bocsi hogy belekótnyeleskedek, de nem lehet hogy látta amint kiöntöd a bilit? Valahol olvastam, vagy mondták (nem tudom már), hogy nem szabad a gyerek előtt kiönteni a bilit, mert azt személyes veszteségnek tekintik, és utána nem akarnak majd bilizni.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

sziasztok nekem van három gyermekem ,az első kettö már leszokott a pelusrol de mind a ketten máshogyan!!!!
Sancsi !
Én csak azt tudom neked mondanni,hogy eggy évesen a babák még csak játszanak a bilivel!!Megismertetni meglehet a babával a bilit de szerintem többet ennél ne várj mert egy ilyen pici babánál még eggyáltalán nem alakult ki az az inger hogy tudja mikor kell a bilire ráülni!!!!Erőltetni eggyáltalán nemszabad mert pont az ellenkezőjét éred el vele!!A bölcsiben meg eggyáltalán nemfognak avval foglalkozni,hogy mikor kell a picinek bilire ülnie,elég nekik az ha kicserélik a pelust!nem rosszindulatbol mondom de a peluslevétellel még várjatok !!Perszehogy jólérzi magát pelus nélkül neked sem lenne jó ha batyut viselnél!!Annyit érez az egészből,hogy szabadon van apopsi de a biliig nemfog még elérni a pisivel,de ha másképp lenne az szerintem csak avéletlen müve még ilyen pici babánál!!!!!!!!De ha te úgygondolod próba "cseresznye"!!!!!!Neharagudj,hogy őszinte voltam és ha megbántottalak valamivel!!!A legnagyobb gyerkőcöm 8 a kőzépső 4és féléves a legkissebb pedig 6hónapos!!!!

:oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop

Liv, hmmm megszokta? ... lehet, erre nem is gondoltam. végül is 4 hónapos a hölgy, volt ideje.

még egy kérdés: ha kb fél óránként megyünk pisilni, és az egyik alkalommal nem megy, akkor mikor vigyem legközelebb? Ti hogyan csináljátok, csináltátok? Ha kivárom az újabb fél órát, simán lehet, hogy közbepisil.

Sancsi,
azt hiszem 4 hónaposnál még nem lehet ez a baj :)
orsko

Sziasztok!

Orsi!
Azt nem tudtam hogy csak 4 hónapos! :)

Tiop!
Köszi a hozzászólást.
Eszem ágában sincs erőltetni a bilit.
Majd kéri, ha úgy gondolja szüksége lesz rá, csak gondoltam, mit ahogy Te is írtad, "próba-cserkó", miért ne, főleg hogy pelus nélkül nem "kepeszt" (másik topic, amúgy ott megnyugtattál kicsit :) ).

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

[quote="orsko"]L írta:orskoiv, hmmm megszokta? ... lehet, erre nem is gondoltam. végül is 4 hónapos a hölgy, volt ideje.

még egy kérdés: ha kb fél óránként megyünk pisilni, és az egyik alkalommal nem megy, akkor mikor vigyem legközelebb? Ti hogyan csináljátok, csináltátok? Ha kivárom az újabb fél órát, simán lehet, hogy közbepisil.

Líviának igaza lehet, hogyha most kezdtek, akkor már könnyen lehet megszokás dolga is. Érdemes tovább próbálkozni, ha látod/hallod/érzed, hogy elkezdett kakilni, akkor tartsd oda a bili/mosdókagyló fölé. Persze csak ha nem ellenkezik. Ha nem akar, akkor tedd le, és a legközelebbi alkalomnál próbáld meg újra.

A pisit illetően: igen, ha az ember az egyikről lemarad, akkor könnyen felborul az időzítéses rendszer. Én régebben meg szoktam próbálni 5-10 perc múlva újra, ha egy kimaradt. Ha addigra megvolt, akkor onnan kezdek újra számolni, ha még akkor sincs, akkor pedig megvárom mire magától odaér - ilyenkor figyelni szoktam, hogy rögtön lássam, hogy tudjam mennyi idő telt el. Sok baba fél éves kor körül kezd ritkábban pisilni, de Lotte is 4 hónaposan ritkított, most már gyakran csak óránként, sőt az utóbbi pár napban néha 2 óránként pisil, bár gyanítom, hogy ez utóbbinak valami más oka van most.
zsanettrp

[quote="tiop"]
írta:
tiopÉn csak azt tudom neked mondanni,hogy eggy évesen a babák még csak játszanak a bilivel!!Megismertetni meglehet a babával a bilit de szerintem többet ennél ne várj mert egy ilyen pici babánál még eggyáltalán nem alakult ki az az inger hogy tudja mikor kell a bilire ráülni!!!!

Annyit érez az egészből,hogy szabadon van apopsi de a biliig nemfog még elérni a pisivel,de ha másképp lenne az szerintem csak avéletlen müve még ilyen pici babánál!!!!!!!!

Ez a fórum pont arról szól, hogy nem a véletlen műve, ha már csecsemő kortól a bilibe megy a pisi/kaki. :) Persze ha egyéves korára már teljesen beleszokott a pelenkába a baba, akkor valóban máshogy kell próbálkozni, mint ha az elejétől csinálja az ember. (Az inger viszont kialakult anno, csak aztán a pelenkázás hatására el is tűnt.)

Szerintem van értelme pelenka nélkül próbálkozni, ha van rá lehetőségetek és hozzá türelmetek. Illetve érdemes lehet papírpelenka helyett pamutra váltani, mivel ott megvan a nedvességérzet, amitől a legtöbb gyerek hamarabb rájön az összefüggésre.
zsanettrp

Orsko, Csajok,

van egy sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldás az ázsiai bilire, mint a rendelés. Én ma vettem egy műanyag kaspót kb abban a méretben, mint amit rendelni akartunk. Tökéletesen megfelel a célnak és nincs ráírva, hogy ez egy kaspó, nem pedig egy bili :) 119,- volt az ára!

Réka

rikax1977

Orsko,
ha későn szóltam és már megrendelted, természetesen átveszem...
Réka

rikax1977

Réka, nem rendeltem még, és én sem ragaszkodom semmihez, ha van olcsóbb megoldás. milyen a kaspó, hol vetted, hogy néz ki, kép ????
orsko

[quote="rikax1977"]
írta:
rikax1977van egy sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldás az ázsiai bilire, mint a rendelés. Én ma vettem egy műanyag kaspót kb abban a méretben, mint amit rendelni akartunk. Tökéletesen megfelel a célnak és nincs ráírva, hogy ez egy kaspó, nem pedig egy bili :) 119,- volt az ára!

Pontosan, bármi jó, csak kényelmes legyen. A homokozóvödör is jó megoldás lehet. Hajrá :)
zsanettrp

irtam, hogy Villő csak pelusba hajlandó kakilni. szokásos történet, amint az ember elkezd panaszkodni, a gyermek "megjavul" :) simán visszaálltunk, valahogy máshogy tartom, talán kényelmesebb...

Zsanett,
milyen őv tartja a pelenkát a gyermeken?

orsi
orsko

[quote="orsko"]i írta:orskortam, hogy Villő csak pelusba hajlandó kakilni. szokásos történet, amint az ember elkezd panaszkodni, a gyermek "megjavul" :) simán visszaálltunk, valahogy máshogy tartom, talán kényelmesebb...

Zsanett,
milyen őv tartja a pelenkát a gyermeken?

Dejó, hogy helyreállt a kakilás! Csak így tovább :)

Az övről most lusta vagyok képet csinálni, de gyakorlatilag olyan, mint ami itt látható: http://www.theecstore.com/index.php?mai ... ts_id=1463

Csak a mienk nem gyapjú, hanem fleece. Alapvetően egy gumi, bevonva. Ez egész nap rajta van, bilizéskor csak kihúzom alóla az elöl és hátul betűrt pelut.
zsanettrp

Voltunk a városban hétvégén és vettünk egy Baby Björn Little Potty bilit - nagy rakás volt belőle a bababoltban. Teljesen kényelmes! Lotte vékony testalkatú, de nem lóg bele túl mélyre a feneke. Mostanában a földön a játszószőnyegen töltjük a napok jó részét, és így csak hipp-hopp előhúzom a bilit az asztal alól, ráültetem (még fogni kell, nem tud önállóan ülni) és kész. Az ázsiai bili így most csak éjszakai műszakban dolgozik, illetve ha utazunk, akkor még azt visszük.

Zsanett
- Lotte 5 hónapos
zsanettrp

Zsanett,
néztem már azt a szalagot, csak nem tudtam mire való :)
azt pedig csak most vettem észre, hogy te Norvégiában laksz :)
orsko

Orsi,

Szuper, hogy Villő visszatért a régi kerékvágásba.

Ezt az övet a prefoldhoz én is ki fogom próbálni. Zsanett, anyatejes kakis időszakban is jó, vagy csak később?

livia76

Orsi: igen, itt lakunk a fjordvidéken, Norvégia nyugati partján. Szép hely :)

Lívia: mi az eleje óta prefold/tetra-öv kombit használunk, viszont Lotte nem kakil igazából a peluba, úgyhogy ez nemigen jelentett gondot nálunk. Az első 3 hónapban még rendszeresen volt "kakicsöpögés", ezekre pont jó a prefold/tetra. Egy időben tettem rá egy kis WC-papírt is, mivel legtöbbször nem is lett pisis a pelu, csak egy kakinyom volt benne - ezt meg a papír is felfogja.
Ha teljesen bekakil, az viszont nem marad benne a prefoldban, ha csak az öv tartja, ez szinte biztos. Ha naciba teszed a prefoldot, akkor jobb a helyzet. Mi házon kívülre is általában úgy megyünk eddig még, hogy a vízzáró naciba (Mio vagy ME) teszek egy prefoldot.
Ezen az oldalon van jó infó a prefoldban rejlő lehetőségekről: http://diaperpages.com/index.php
zsanettrp

Vettem a minap egy kb akkora homokozóvödört, mint az ázsiai bili, és a 4 hónapos lányom feneke nem fér bele :shock: eddig is mondtam, hogy nagyseggesasszony, de már tuti :)
a fiamnak olyan kis hegyes feneke volt babakorában, nem vagyok én ezekhez a méretekhez szokva...

Zsanett,
el tudom képzelni, milyen szép :)
milyen ruhát adsz a lánykára? A rugi nem túl praktikus... én mostanában a 3 éves fiam pulcsijaiba és zoknijaiba öltöztetem a kicsit.

orsi
orsko

Zsanettrp!
Neharagudj de én ellnem tudnám kébzelni,hogy én a 6és fél hónapos lányomat bilire tegyem még csak most tanúl ülni nemgondoljátok,hogy mindennek megvan a maga menete????????? :?
Nemtudom milyen szokás ez de nem is szeretném megtudni mivel három gyermek mellett képtelenség lenne azt csinálni amit ti!!!!! :shock:
Az ingert pedig egy hozzáértő személy mesélte egyszer!!!!!! :roll: :?
További jó időtöltést!!!!! :!: Nemzavarok többet!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

tiop, ?????????????????????
orsko

Nyugi:)
Baratnom 3 gyerekesen csinalja es megy neki. Pisiltetes szerintem nem ugyanaz, mint a szobatisztasagra neveles es az egeszen pici gyerkoc a szo klasszikus ertelmeben nem is ultetve van a bilire. Igy pisiltetett honfoglalo apank neje nagy valoszinuseg szerint es manapsag is szamtalan nep pisiltet igy. Csak ez nem anyaga a tori oraknak a suliban.

Van egy tok jo konyv a dologrol. Persze nem magyarul:( Infant Potty Training. Kb 400 oldal, majd 200 oldal pedig a tortenetet irja le.

http://www.timl.com/ipt/
http://babyparenting.about.com/cs/potty ... fantpt.htm
http://www.naturalfamilyonline.com/5-di ... aining.htm

ez nemetul: http://href.hu/x/27af
biobaba

Orsi, akkor valszeg érdemes lesz rendes ülős bilit kipróbálnotok lassan, mint a BBLP, ha a lányzó ilyen széles alkat. :)

Ruha: nem, rugdalózót egyáltalán nem használtunk. Eleve úgy készültünk ruhaügyileg, hogy hozzáférhető legyen. A leggyakoribb öltözék: body, lábmelegítő (babylegs), zokni. A bodyt így egy kézzel ki tudom kapcsolni alul. Van kivágott fenekű nacink is, de egyelőre túl bő a derekuk, és folyton kimászik belőle a póló, amíg ennyit emelgetjük a lányt, pedig amúgy azok is kényelmesek, nem kell kivetkőztetni. Majd ahogy elkezd mászni, lassan átállunk.
Majd sima nacikat is akarok használni, ahogy jön a tavasz, olcsó fajtát, ami gyorsan szárad, hogy lehessen váltogatni ha mégis bepisil. Ha elkezd mászni, akkor átváltunk prefoldról/tetráról bugyira, illetve szoktató-alsónacira. A lábmelegítő nálunk teljesen bevált, és a biliztetéshez ennél kényelmesebbet nehéz elképzelni. Aki tud kötni, annak semeddig nem tart szerintem.

A hosszú póló is kényelmes, de én egyelőre nem merek csak azt adni rá, mert nálunk nincs olyan meleg bent és a hasát nem melegíti rendesen. Az elején még mi is hordtuk, amíg nyár volt. Majd ha meleg lesz, akkor megint.

Kép Lábmelegítő
zsanettrp

Zsanett,
néztem a lábmelegitőt, jól néz ki. Sajna nem tudok kötni....
Kb eddig jó volt a hosszúpóló, de már annyira ficereg a csajszi, hogy nem használható. És nálunk sincs nagy meleg, 20 fokon érezzük jól magunkat.
orsko

Eddig csak gondolkodtam ezen a babylegs-en, de most eldöntöttem, hogy veszek a kicsinek jövő télre. Jól néz ki.

livia76

Nem olcsó a babylegs, de ha az ember biliztetésre rendezkedik be, akkor megspórolja más ruhákon - no meg a pelenka árán. Nekünk nadrágból sem volt eddig, csak méretenként 1, ha valahova mentünk.

A HésM-ben is lehet néha kapni togyogókra való lábszárvédőt, amit ha az ember visszahajt, akkor babákra is jó. Én eddig csak egyszer kerestem, akkor csak fekete volt, azt nem akartam, de vannak, akik találtak színesben is, érdemes megnézni.
zsanettrp

Azt gondoltam, hogy babylegs úgy lehetne csinálni, hogy veszek kicsi harisnyanadrágot és levágom a szárait. Hmmm???

Kicsit komolyabban veszem a pisiltetést, mert szegény Villőnek csúnyul a feneke. Ezzel új és új kérdések vetődnek fel. Pl mi a helyzet a cicinaltatással? Nálatok működik, összeegyeztethető?
orsko

Körkérdés

Van-e valakinek köztetek "hasfájós babája"?
(Lehet, hogy feltaláltam a spanyol viaszt, de szerintem nagyon sok hasfájás mögött lehet kakilási nehézség. Én azért csinálom olyan lelkesen a kakiltatást, mert így nagyon sok kinlódástól tudom megmenteni a fiamat.)

Orsko

Most nem tudok képet feltölteni a kaspóról, de majd igyekszem. Az nem baj, ha nem fér bele a baba feneke a vödörbe, a tied sem fér a wc-be :) De a kaspó szerintem egyébként is kényelmesebb lenne, mint a homokozóvödör, mert utóbbinak vághat a karimája. Azért jó az ázsiai bili, mert azon kényelmesen elüldögél a babó.

rikax1977

Réka,
szerintem is jobb lenne egy széleskarimájú valami, pl kaspó, de olyat nem láttam.
Az, hogy nem fér bele a fenek azt jelenti, hogy ha a hátsójához teszem a vedert, akkor kipisil belőle... használjuk a vödört, ha az ölembe ültetem, és a hátát a hasamhoz támasztom, be lehet irányozni, de szoptatás közben ez sem jó.
Hasfájáshoz nem tudok hozzászólni, szerencsére nem tartott hoszzú ideig a hasfájásos időszak.
orsi
orsko

Orsi

Ezek szerint mégis könnyebb dolgom van a kis "kukissal"? :) Egyébként én szoptatás közben még nem is próbáltam pisiltetni (szerintem nem is fogom, túl bonyodalmasnak tűnik), mert szerencsémre elég nyilvánvalóak nálunk a jelek, így van idő arra, hogy megszakítsam a szopit, levetkőztessem és megpisiltessem Momót.
Holnap megyek a Baumaxba (ha minden igaz) és nézek "tökéletes" kaspót. Veszek neked is egyet, ha találok. Hátha az majd beválik...

Réka

rikax1977

Orsko,

Légyszi, próbáld ki a levágott harisnya ötletedet, és számolj be, _mielőtt_ megrendelném a cuccot. ;)

Barnus fiam óriási cicinalvó. A férjem szerint egy időben fölös felkeléseket csináltam magamnak, hiszen utána pisilnie kellett, és minden kezdődött elölről. :? De én ezzel csak részben tudok egyetérteni. A fogzás szerintem többet éjszakáztatott engem, mint bármi más. :(
Praktikus haszna volt az ECnek, mert néha éreztem, hogy idegesen szopizik, valami gond van, és kiderült, (pl mert mutatta a pisijelet), hogy kakilnia kellett pár perccel a rendes esti pisilés után. Pelus le, dolog végez, alvás.

Réka,

Mi sem voltunk klasszikus értelemben hasfájósok, de volt egy újszülöttkori hajnali nyűglődés, ami végetért, amikor elkezdtük az EC-t, és így könnyen tudott kakilni.

Bilitéma: rémlik, hogy a nagyanyámnál láttam régen olyan bilit, ami szinte ugyanolyan volt, mint az ázsiai, csak plusz egy fül.

livia76

Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
szulokhaza

Réka, ne vegyél, de ha kapsz ird le milyen, hol találom, mert szerintem egyszerűbb nekem elmenni a közeli baumaxba, mint postán küldözgetni.

Livia,
a fiam csak cicin aludt, és azt gondoltam, hogy Villő azért nem, mert szopi közben pisiléssel "zaklatom". de lehet, hogy ő egyszerűen ilyen fajta. töbnyire kendőben alszik el...
ma nem jutottam el harisnyát venni, de holnap tuti.

orsi
orsko

Orsi

Sajnos nem jutottam el a Baumaxba, így nem tudtam "tökéletes" kaspót keresni. De itt van az, amit most használunk:

Kép

Sajnos nem lett valami jó a kép, mert nem látszik, hogy kifelé görbül a karimája. Egyébként rájöttem, miért jó még a nagy karima: ha véletlenül felborul, benne marad a pisi-kaki. :) Szerencsére!

Réka

rikax1977

Szokásos sirámaim, vagyis talán egy kicsit több. Sajnos (bizonyos szempontból persze nem sajnos) a férjem rendes munkábajáró férj lett, vagyis két gyerekkel vagyok napközben itthon. Ma a pisiltetés teljes kudarcba fulladt. Nem tudom, fog-e menni, mert azt nem akarom, hogy idegeskedés legyen belőle, és mindenki nagyon feszült legyen miatta. De sajnálnám, mert mégis csak fekszik benne egy kicsi energia, és Villőm annyira szeret pucér fenékkel létezni, olyankor akkorákat vigyorog, hogy öröm nézni :)
meglátjuk, mindenesetre, ha feladom is, akkor is nagy tanulság volt, és a következő gyerekekkel majd jobban fog menni :)
orsko

A harisnyás megoldásról én azt gondolnám, hogy le fog csúszni, illetve szétfeslik, ha csak simán elvágja az ember. De kíváncsi vagyok, ha valaki kipróbálta.

[quote="orsko"]S írta:orskozokásos sirámaim, vagyis talán egy kicsit több. Sajnos (bizonyos szempontból persze nem sajnos) a férjem rendes munkábajáró férj lett, vagyis két gyerekkel vagyok napközben itthon. Ma a pisiltetés teljes kudarcba fulladt.

Orsi, szerintem sokat segít, ha engedsz magadnak néha szünetet, az olyan napokon, amikor nem akar menni a dolog. Illetve újra mondanám, hogy nem kell folyamatosan csak a biliztetéssel foglalkozni, hanem valami részidős megoldást találni, ami működik. Ismerek olyan anyukát, aki 3 gyerekkel biliztet, és nemsokára jön a negyedik is. Ő is mindig azt mondja, hogy lazán kell kezelni a dolgot, nem stresszelni. (Sőt olyan is van, aki ikrekkel biliztet az eleje óta...) Szerintem érdemes bizonyos időpontokat megtartani, főleg ha a kakilásban már van ritmus, legalább azokat bilibe tenni. Ha pár napig nem megy, akkor legyen pelenka, aztán újra próbálni. Remélem sikerül valami egyensúlyt találnotok, én szorítok. :)
zsanettrp

jaja, a levágott harisnya... amolyan pótmegoldásnak jó, de ha valaki tutit akar, ne ezt tegye. Feslik, és lecsúszik, tehát be kellene szegni és gumit varrni bele.
orsko

Sziasztok,

olvasgattam a hozzászólásokat és kettő dologra reagálnék most hirtelenjében:

az ajánlott könyv kapcsán: van egy még rövidebb Infant Potty Basics, százegynéhány oldal, a www.white-boucke.com oldalon rendeltük meg, 13 USD

Én a kislányunkra egy saját (nem boka)zoknimat húztam, amikor bodyt hagytam csak rajta. Mivel kis vaskosak a lábacskái, nem lötyögött ratja, igaz, hogy a zokni sarka a gyerkőc tédénél volt, szóval kicsit idétlenül nézett ki, de a célnak megfelelt, melegítette :lol:
Szófia most 24 hetes, 3 hónapos kora óta bilizünk vele, nagy sikerrel - Lívia és Zsanett már ismerik a helyzetet :-)
Sziasztok!
Viki

Viki
vamberyviki

Lívia,
mintha olvastam volna valamelyik leveledben utalást a könyvedről. Írtál a témához?
Én mostanában fontolgatom az Infant Potty Basics (lsd. előző levél) magyarra fordítását. Pár kiadónak elküldtem a prezentációt a könyvről, egyvalakit érdekelt, kérte a könyvet elolvasásra. Hát majd meglátjuk...
üdv.
Viki
vamberyviki

Viki,

fordítás ügyben írok neked priviben, mert én is ugyanezt terveztem.
zsanettrp

Sziasztok!

Elmó kb két hete már meg tud fordulni, aminek nagyon örülök, de azóta gond van a pisiléssel. Ha hason van, nem látok jeleket, csak az "elgondolkodást" veszem észre, akkor pedig már késő. :D Ráadásul hason sűrűbben is pisil: 15-20 percenként (még csak anyatejet kap). Bár volt már olyan is, hogy hason fekve eltelt akár 40-50 perc is a pisiig. Mit lehet ilyenkor tenni? Ha negyedóránként pisiltetem, akkor állandóan csak megzavarom a játkéban, ami szerintem egyáltalán nem egészséges. Elmó szerint sem az, amit a tudtomra is ad. :( Sőt, attól is tartok, hogy a hólyagja sem edződik kellőképpen, ha már félteli állapotban rendszeresen ürül. Ha valaki tud, kérem segítsen!

Réka

rikax1977

Sziasztok!

Zsanett, VViki,

Annyira jó lenne, ha lefordítanátok és kiadnák itthon! Bár nekem hamarosan mindkét kezem tele lesz melóval (és pisis pelenkával ;) ), de ha tudok segíteni, szóljatok.

Réka,

Tutira olvastam erről a helyzetről már valamelyik topikban, mások is küzdöttek ezzel. Remélem, hamarosan hozzászólnak a friss kisbabások valami okosat, addig ami eszembe jutott:
Ha melegebb lenne, lehetne alulsemmiben a kölök, textilpelusokon fekve, és alatta pelenkázószivacson. Ha pisil, jelzel neki, kiveszed a pisis textilt és teszel alá szárazat. Ha be tudod valahogyan takarni, és megtűri magán, akkor nem fog most se megfázni szerintem.
A hólyagja miatt nem aggódnék. :)

De azt hiszem, azzal sincs semmi gond, ha lazítassz, és ritkábban, 40-50 percenként viszed pisilni és pelust cserélni, amikor úgy érzed, hogy kell neki.

livia76

Szia Réka,

mi is a hasonfekvéssel "küzdünk" (meg az Anita barátnőm is, aki még csak olvassa a fórumot :-) Szófia is kb. 3 hete fordul meg, ugynazok a "tünetek" mint Elmónál, nem jelez, vagy már késő. Szerintem ahhoz még túl gyengék a záróizmaik, hogy tartani tudják a pisit, ha csak egy kicsit is nyomódik a hólyag. Eleinte stresszeltem rajta én is, hisz teljesen olyan volt, mintha visszaesett volna, elfelejtette volna amit egyszer már megtanult. Aztán belenyugodtam, ez van. Szerintem is jobb, ha nem bolygatod játék közben. Én most azt csinálom, hogy ha tudom, hogy leteszem (és ilyenkor tuti átfordul hasra 10 másodpercen belül), akkor adok rá egy pelust (szégyen ide vagy oda), s abba pisilhet kedvére, én pedig nem stresszelek miatta. Vagy ha nincsenek nagyon hidegek, akkor azt csinálom, amit Lívia is javasolt: műanyaglepedő, rá textilpelus. Ennek talán az az előnye, hogy jobban nyomon tudod követni az időzítéseit és a babuci is könnyebben tanulja (nem felejti el) az összefüggést a pisilés ténye és a nedvesség érzése között.
Ha elkezdenek mászni, gondolom megszűnik ez a probléma, addig kell csak kitartani :-)
üdv.
Viki
vamberyviki

Ide nézzetek mit találtam a turiban!

Kép Kép
(Nem a gyerekre gondolok...)

Biztos hülyének néztek, mikor felkiáltottam a gyönyörűségtől :)

Egyébként a válaszokat köszönöm. Én kókuszmatracot tettem Elmó alá a konyhában (alatta járólap van), ami pár óra alatt megszárad. A szobában nem tudtam mit kezdeni a dologgal és én is pelust adtam rá :( . A műanyaglepedő nem is rossz ötlet. Be kell szereznem egyet. És most már attól sem kell félnem, hogy megfázik :)

Réka

rikax1977

Réka,

Mázlista!!! :) Mit küzdöttünk anno a barátnőmmel, mire varrtunk a fiamnak ilyen lyukasgatyót! Volt benne valami cimke, hogy honnan jött?

Baba alá: műanyaglepedő helyett nekem jobban bevált gyapjúpokróc (turiból szintén) és rá több rétegűre hajtott lepedő. Nem zörög, és puha. (A PVC alapú műanyaglepedőktől óva intenek mostanában.)

[quote]H írta:a elkezdenek mászni, gondolom megszűnik ez a probléma, addig kell csak kitartani

Milyen probléma szűnik meg??? Akkor kezdődnek a problémák! :lol: Most még legalább csak egy helyre tudnak odapisilni. :wink:

livia76

Én is először a cimkét néztem, de:

Kép Kép

:)

rikax1977

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?