Új privát üzeneted érkezett!

Orsi!

Éljen Lili! :D:D:D:D

KépKép
KépKépKép
beszti

Orsi! Nagy gratula Lilihez! :lol: Aranyos nevet választottatok! Irigykedem ám ezerrel! De hátha az én babám sem kukacosodik most meg. :roll:

Jó éjt mindenkinek!

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Orsi :)
Gratula Lilihez! :D Azért gondolom nem emészted magad, hogy a doki lelőtte a poént. :D
Talán febr.13-án mi is tudjuk, hogy Bianka vagy nem. :wink:

Noémi :)
Én is most kutatok bébisintér után, mert anyuék hazamennek, kell valaki fél napra...nem könnyű. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Köszi Csajok :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit: rémesen indul az évetek - remélhetőleg, annál jobban fog alakulni! Jobbulást mindannyiatoknak! Milán teljesítménye: :shock:

Orsi: ez szuper, gratulálok! Szerintem ez így igazságos - hogy beszerezhesd időben a rózsaszín rugikat! Nehogy már szegény lány kékben járjon! :lol:

Cat: nekem sajnos nem jó a február 9! Láttam nem sokan jeleztek még vissza - nem lehetne egy héttel későb????

Egcsi: sajnálom, hogy el kell költöznötök! Naaagy macera - de hátha még jobb helyet fogtok ki!

Puszi mindenkinek!
Virág

KépKép
virág33

Virág :)
Nekem a február 16 nem jó, de az utána következö péntek igen. Szóval február 23-a????

Ádámról nem is mesélsz? Ejj-ejj!!!

Reditke :)
Nem semmi a kispasid, hogy már jár! :shock: :shock: Biztos hamar lábraállt, hogy menekülni tudjon Bálint elöl. :D :D :D

Cat
Kép
cateye

Halihó!!!

Nagyon csendben és nagyon óvatosan, de azt hiszem túl vagyunk a víruson, péntek óta normális Bálint kakkancsa is. Remélem egy ideig most tényleg mindenféle nyavalya elkerül, mert elég volt.

Orsi :) De jó!!!! Gratu Lilikéhez! Gondolom nagyon boldogok lennétek, ha pöcsös lenne akkor is, de így a két fiú után ez valami hihetelen jó "ajándék". Irigy-irigy, hogy megtapasztalhatod mi a különbség fiú és lány között :lol:

Egcsi :) Jól ki tudtad használni, hogy anyudék ott voltak? lazítottál nagyokat? Várjuk a Biankás vagy B-fiús híreket majd.

Tényleg Virág :) csatlakozom az előttem szólóhoz. Mi újság a kisemberrel, megy már a formabedobó??!! :twisted:

Cat :) A te pasijaidról is ritkán hallunk. Mindig szorgosan szólsz mindenkihez, aztán a két jóképűről meg csak a nagy hallgatás. Mi újság duma fronton? Meg persze minden más is érdekel, de ez maradt meg bennem.

Itt is megkérdezem, nektek mi a véleményetek a lenti 2 dologról.
Bár tudom hogy nagyon sokféle álláspont van ezzel kapcsolatban is, de mégis kiváncsi vagyok, ki mit gondol.
Milán kajával kapcsolatos mindkét kérdésem.
1. Tüdőgyulladás és hányos-hasmenős vírus 2 hete alatt leadott 50 dekát, ami 9 kiló körül nem kevés. Előtte már hónapok óta átaludta az éjszakát, a sokat vitatott és sokak által támadott, de nekünk nagyon bevált és általunk istenített, Aludj jól gyermekem módszernek köszönhetően. Viszont mióta elmúlt a betegsége ismét 2,5-3 óránként ébred éjszaka és eszik. Eleinte azt gondoltam pótolnia kell és rz rendjén is van. Egy hét alatt hízott 60 dekát, úgyhogy sikerült a pótlás. De!!! Azóta is ébred és nem kevesebbet mint éjszakánként kb 800-1000 grammotz beszippant. napközben is nagyon szépen és nagyon sokat eszik mindenféle kajákat így kizárt hogy éjjel pótoljon.
Kérdésem: szerintetek lehetséges hogy csak azért mert megszokta az ébredést, azért ilyen sokakat eszik? Szóval én alapban leszoktatnám a kelésekről, ha csak 60-70 grammokat enne egyszerre, mert akkor azt mondanám hogy tényleg rögzült nála és azért ébred, viszont nem hiszem hogy ha csak megszokás akkor képes lenne egyszerre 250-300 ml meginni. Éheztetni meg nem akarom. Szerintetek?
2. Akik szoptattak, majd a szoptatás után tápot kezdtek el adni. Meddig érdemes tápot adni? Én ezt nagyon nem tudom, mert Bálint sose ivott tápot, 11 hósan hagyta abba szopit és utána tejpépet majd 1 éves korától tejet iszik. Vannak irodalmak, ahol 36 hónapos korig követő tápszert írnak? Ez üzleti fogás lehet vagy tényleg szüksége van egy mindent evő és ivó yzép súlyban lévő gyereknek még tápszerre is ennyi ideig. Szerintetek?
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Virág :D Cat :D
23 nekem jó.

Edit :D
3.ra még Nektek is lehet lány :D :D :D :lol: :lol: :wink:
éjszaka: nálunk minden betegség után eljátszák ezt. Ők isznak, de képesek akár 2 db 300 ml-is cumisüveget is kiinni....
szerintem ez megszokás, én mindig leszoktatom róla őket.

tápi: Máté 11 hótól, Levi meg 13 hótól kapott tápit. De ők olyan 1.5 évesen már nem fogadtál el, onnantól ivójoghurtot isznak mind a mai napig este.

nagyon kevés gyereket tudok, aki elfogadja a tápszert 2 éves kor felett is.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szerintem is megszokásból ébred. Hagyde még pár napig, aztán jöhet a jó öreg Ferber. :D

Az enyémek pont 18 hósan hagyták el a tápszert, és nem is fogadtak mást el innentöl kezdve. Csak vizet isznak. De lehet, hogy Milánod egyáltalán nem fogja elfogadni a tápszert, az anyatej után.

A fiaim jól vannak. Samunál pár hete beindult a duma, már elég sok szót mond, de mondatokat nem. Oli meg 2-3 hét fáziskéséssel mondja utána a szavakat sorban. Nagyon mulatságosak tudnak lenni. Samu pénteken összetörte a pofáját, mert megbotlott otthon a szonyegben, és az irodaszék fém lábára borult arccal. Felszakadt az ínye és a szája, meg hátradölt a felsö metszöfoga. Rohantunk vele a gyerek szájsebészetre, és fogászatra, persze mindez este volt. Helyrehúzták a fogát, úgy néz ki, hogy megmarad, csak csálé lesz. 3 napig csak pépeset ehetett, és a cumitól el kellett búcsuznia, ami a legnehezebb volt. Egy éjszakát bírtuk az üvöltést, és hajnalban megkapta a cumit mindketto. Nappalra viszont szépen leteszik, csak az esti alváshoz kell, már ez is eredmény. Szerencsére cumisüvegezni nem szoktak, ujjukat nem szopják, így van esély, hogy visszaerosödik a foga. Azóta azt hallgatjuk, hogy Samu mondja, hogy "én hös". :D :D :D Egyébként bölcsiznek, és nagyon szeretik.

Cat
Kép
cateye

Orsi, Cat :)
köszi h válaszoltatok és nagyon örülök a véleményeteknek. Hagyom még egy ideig akkor, aztán utána ha magától nem teszi, jön a brutalitás :lol: :lol:

3.-ra lány. Hát sajnos most egy darabig biztos nem lesz, utána meg már szerintem nagy korkülönbséggel tuti nem akarom én majd. Jó lenne, de az a baj, hogy pici a ház hozzá, nagyobbra most nincs esélyünk és sajnos a pénzügyi dolgaink sem úgy alakultak az elmúlt évben, hogy nyugodt szívvel bele mernénk vágni. Nagyon rossz érzés ezt írni, hogy ilyen anyagi és tárgyi dolgok állnak a baba útjába, de ha felelősen gondolkozunk, sajnos be kell vallani, hogy ez a helyzet.
Meg most úgy érzem idegileg sem bírnék egy harmadikat hirtelen a két kicsi mellé. Mamák 200 km-re, apa sokat dolgozik, bébiszitty heti 1-2x 1-2 órát, szóval totál egyedül 24 órában. De nem panasz, csak tények.

Cat :)
Édesek lehetnek a kis dumások. El tudom képzelni, hogy mit művelhet 2 ekkora gyerek, én egyen is halálra tudom magam röhögni néha. Persze nekem a pici is már nagyon produkál és utánozza Bálintot, hihetetlen. A hősnek jobbulást!
Egyébként kb 8 hónapos korában elkezdtem Milánnak adni tápot esténként és szereti. Most már 1 hete nem fogadja el a cicit csak tápozik. 4-5 napig még próbálkoztam, de két reakciója van, vagy elfordítja a fejét, eltolja magát és csukott szájjal mondja nemnemnemnem vagy el kezd hangosan kacagni, meg akarja harapni és fogdosni, de szívni semmiképp.

Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok :)
Kérdezőbiztos lettem :lol:
lszi-lszi
Nekünk Bálint múltkor majdnem két hétig lenn volt a mamánál, amikor kórházban voltam Milánnal és utána jöttek-mentek a vírusok.
Amióta megjött, az egy dolog, hogy hihetetlenül hisztis és kiszámíthatatlan, erre készültünk, mert ez korábban is így volt, ha elment "nyaralni" pár napra, de!!!! most nagyon fura, hogy apját elutasítja és soxor nem is köszön neki, puszit sem ad, ha apja akarja levenni pl az előkéjét akkor hiszti roohamot kap, csak anya melegítheti meg a kakaót és még sorolhatnám.
Eddig imádták egymást és most ez a helyzet olyan nehéz, hiszen párom is olyan furán reagál, mint egy gyerek. Hiába magyarázom h majd elmúlik, de egyszerűen annyira rosszul esik neki és nem bír normálisan túllépni rajta. íTényleg kiteszi a lelkét, de soxor még egy mosoly reakciót sem vált ki.
Mondjátok, hogy ez normális és másnál is van ilyen és ez egy életkori dolog és pszichológiailag is alátámasztható, ettől ember is biztos megnyugodna és tudná normálisan kezelni a helyzetet.

Edit
Kép

Kép
reditke

Csak egy gyors bekukkra van időm,

Reditke :) Danink még mindig cicizik, éjjel is 2x felkel. Különben én is gondolkodom mostanában, hogy el kellene már hagynia az éjjeli keléseket, mert egy időben átaludta az éjszakát simán, és én is kezdek kimerülni.
Bébiszittyó ügyben nagyon gondolkodom, mi legyen. Sehogy se jó, próbálom az elmémet helyrerakni ezügyben, és ha ok, majd keresek valakit. Közben kaptam sok ajánlást is, majd meglátom.

Orsi :) gratulálok a hugicához! Pocakos képed van valahol? Meg UH-osok???
Egcsi :) Andi :) pocakokat lehet már látni? :)

Cat :) jobbulást a kis hősnek!

Puszi
Noémi
Vendég

Sziasztok!

Orsi- Gratulálok a kislányhoz! :)
Nekünk ezúttal fiunk lesz, ha hihetünk a dokinak és húsvétre vagyok kiírva.
Nekem is bemondta az orvos a nemét, de nem bánom, mert titokban úgyis elképzeltem magamnak és tudtam, hogy nem lány, de nem mondtam ki hogy fiú, mert, mi van ha mégis lány és megsértődik, hogy az anyja fel sem ismeri a nemét. :roll:
Mit lehet tudni?

Editke-csak azért írok, mert nálunk pont ez van, hogy újabban ellenségeskedik az apjával a lányom. Aki ezt nem érdemli meg, mert a legnagyobb haverja, viszi korizni, programokra állandóan és türelmesebb is mint én.
Emellett anyás nagyon, de csak otthon, amúgy társaságban a régi.

Én azt gondolom, a kistesó miatt csinálja, vagy inkább azt hiszem, engem félt. Múltkoriban beteg voltam, és elesettnek látott most meg ugye a kicsi miatt kell vigyázni a hasamra, illetve lehet, hogy néhány jelentéktelen vitánkat sem tudja feldolgozni?!
Nem tudom, nálatok mi van, én ilyenekre gondolok.
Tápszert mi kb 6-7 hónapos kortól ittunk, jó sokáig( kb. másfél két év) mivel mindenki óvott a tejtől, mostmár tejet iszik, de csak 1 decit kap, hogy egyen is.

Cat-egy ismerős kisfiúnak szintén kilazult a metszőfoga egy rossz esés után, lötyögött is, de aztán helyrejött gond nélkül.

Na, már mentem is.

Bella
bella2

Sziasztok,

Itt vagyok én is mindig olvasó üzemmódban, csak sokszor lusta vagyok írni. De most már úgy szégyellem magam, hogy írok egy kicsit.

Gratulálok Lilihez. Kíváncsi vagyok majd, milyen lesz 2 fiú után egy kislány.

Edit :) Sajnálom, hogy ennyi betegséggel indult az évetek. Több már ne is legyen idén!
Szerintem a 36 hós korig javasolt tápszer üzleti fogás. Ha már mindent és változatosan eszik a gyerek, akkor nem hiszem, hogy szüksége lenne rá. Amúgy tapasztalatom nincs. Zéti 1 évesen hagyta abba a szopizást, és onnantól tejtermékeket kapott.

Noémi :) Zalán is csak szopizott eddig. Ő soha nem aludta át az éjszakát, egyszer mindig kelt. De mostanában ő is kétszer kel. Mivel már olyan nagy, és annyit mozog, gondolom több tejre van szüksége. Én magam mellé veszem, és amíg eszik, én alszom tovább, így annyira nem zavar a dolog.:)

Karácsonykor a fiúk is betegeskedtek, még a férjem is elkapta. Jó sokáig is tartott, mire kiheverte. A gyerekek hamarabb meggyógyultak szerencsére.:)
Zéti nagy dumagép. Elég sok mindent mond már, és folyton megnevettet minket. Persze ha látja, hogy humoros amit mond, akkor szajkózza egy darabig.
Zalánnak, aki eddig csak szopizott, ma adtam egy kis alma-őszit. Gondoltam ebben az esős időben úgyis itthon vagyunk, hát megpróbáljuk. Nem aratott nagy sikert, ahogy a képen is látszik.:)
Zéti közben mellette állt, és röhögve hajtogatta: nem ízlik neki, nem ízlik neki. Őrület, őrület!

Zalán elég nagy baba. Most, 5 és 1/2 hósan 73 centi és kb. 8 kiló. Zéti sem volt kicsi, de Zali hosszabb, és súlyra is több 20 dekával.:)

Talira nekem is jó a 23-a. Jó lenne már találkozni veletek.

Puszi, Alena Kép
alena9

Bella :) utánaolvastam, ilyeneket találtam, ez remélem aptyukomnak is megnyugtató lesz:

A 2-2,5 évest nehéz elválasztani az anyjától.

Ha anya elutazik, vagy gyerek idegennel van akkor tűri ezt a gyerek.

De ha anya hazajön, v gyerek, akkor belecsimpaszkodik és nem tűr senki mást maga körül.

Rémületbe esik arra a gondolatra, h anyja újból elhagyja és ezt nem tudja megfogalmazni, kifejezni, csak a viselkedéséből érezhető.

Ez az érzés erősödhet este a lefekvés előtt és lefekvéskor.

Két és féléves korban előfordul, h a gyermek nagyon jól alkalmazkodik az egyik szülőhöz, ez általában az anya.

De!! méregbe gurul, ha a másik szülő is megjelenik a színen. Ebben a korban gyakran az apa a népszerűtlenebb, ő az akivel szemben a gyermek valósággal ellenséges magatartást tanúsít.

Fontos, hogy ezt az apa ne vegye a szívére. Bár ez nagyon nehéz, de meg kell érteni, hogy idővel ez elmúlik és a gyermek ezt nem az apa bántására, bosszantására csinálja, ez egy fejlődési lépcsőfok.

Javít a helyzeten ha az apa minél több időt tölt a gyerekkel, türelmesen, szeretettel fordul felé, gyakran játszik a gyerekkel, hogy a gyerek kedves, barátságos játszótársat is lásson benne, ne csak erőszakos betolakodót, aki közé és anya közé befurakodik.

De azt is meg kell tanulnia, h a szülei szeretik egymást, együtt akarnak lenni és nem hagyják, h a gyermek zsarnokoskodjék felettük.

És!!!! a 3 évesekről

A fiúk ebben a korban az apjukra akarnak hasonlítani.

Ennek következtében különleges csodálattal viseltetnek az apjuk iránt.

Utánozzák édesapa mondásait, lehetőleg ugyanazt a hangsúlyt, hanghordozást használva.

Az apa magatartását veszik fel férfiakkal és nőkkel szemben.

De! A fiúk anyjuk, a lányok pedig apjuk iránt romantikus érzéseket táplálnak

Alena :)
de jó olvasni, picid olyan mintha a nagyot látnám :lol:
Hogy bírod? Gondolom már megvan a napi rutin.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit :D
nálunk nagymamától függetlenül vannak ilyen hullámok, amikor nagyon anyásak, és apa nem jó.... pedig ált. apa az "isten" tényleg szinte szó szerint.
Beszéltem a gyerekpszichológus ismerősömmel, és azt mondta, hogy ez teljesen normális jelenség, ha meg még valami elutazással is társul, akkor végképp.
"újraközeledésnek" hívják hivatalosan. ilyenkor van 1-2-3 hét, de akár 1-2 hónap is, amikor nagyon anyás a gyerek. Az anya-gyerek kapcsolat megerősítésére való ez az időszak, és ha a gyerek megkapja azt akkor, amire vágyik, vagyis anyát... akkor szépen elmúlik.

én pl. megdöbbenva tapasztaltam, hogy az 1 éve bölcsibe járó fiaim ca. 3 hét eltolással, de sírva mentek be 1 hétig, úgy hogy előtte ilyen sosem volt (nálunk a szeparációs szorongás is kimaradt)... de elmúlt és ma ugyanúgy rohannak, mint előtte :)
(pl. ebben az időszakban Levi amikor együtt voltunk vagy a lábam fogta, vagy a kezem)

tényleg nyugtasd meg a férjed, hogy életkori sajátosság.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit :)
Ha ennyit eszik Milán, akkor biztosan azért kel, mert éhes. Én még adnék neki tápit, de 36 hós korig azért az túlzás. :) Berci 18 hós kora óta tejet kap, fokozatosan szoktattam hozzá. :)
Anyuék még itt vannak vasárnapig, segítenek költözni is. Könnyebb volt a dolgom az biztos, de megint a "saját" lábamra kel állnom. :D

Baleset :( Duma :D Írjad a muris dolgokat amiket mondanak, később olyan jó lesz visszaemlékezni. :)

Pocak gömbölyödik. :D

Bella :)
Gratula a fiucskához! Név? :)

Kép :lol:

Kicsit rólunk. Pénteken költözünk. :) Anyuék vasárnap mennek haza, Bercire hétfőtől egy ismerős vigyáz. Remélem minden ok lesz és simán megy az átállás. :? A suli szuper, szerencsére nem kell megszakadni a tanulásban. 8) Pocakom nő, de nem híztam még csak 4 kg-t. :) Ha beköltöztünk majd jövök, remélem hamar kiheverem a megpróbáltatásokat. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi :)
Milyen lesz az új kéró? Hol van? Messze a régitöl? Könnyen találtátok? Azért pocakosan elég kemény lesz költözni. :( Anyudék nem mennek ki a tesó születéséhez?

Örülök, hogy jelentkeztél. Lucáról nem írsz semmit? :lol: Gratulálok a fiúcskához, és irigykedem a vegyespárosra!!! Gondolom nagy az öröm! Hogy fogják hívni?

Csúcs ez a kép! Igazi cici bubus Zali is!
A fiúk állandóan emlegetik Zétit (Téti). :D Samu meg azt, hogy a babán nem volt nadrág, persze csak mutogatja. :D

Szerintem korai még elhagyatni Danival az éjszakai szopit. Kicsi még hozzá. Általában úgy szokott lenni, hogy leszoknak az éjszakai kelésröl, aztán elromlanak, és újra visszaszoknak. Én még hagynám. Annyi új mozgásformát tanul most, kell az energia neki.

Cat
Kép
cateye

Edit :) -Akkor megvan a válasz. Tipikus eset vagytok!

Egcsi :) -4 kg-szuper! Milyen lesz az új ház? Vagy már írtad, akkor bocs.
Név?
Hát, nekem tetszik a Bernát, de mindenki lehurrog, hogy az kutyanév, de akkor is régóta tetszik...vagy Iván? De az meg olyan komoly egy kisbabának.
Örülök a vegyespárosnak nagyon, bár egy kicsit tartok tőle, hogy nehezebb dolgom lesz mint a Lucival, ő nagyon cuki, kicsit sokat beszél:? Képes megállás nélkül szövegelni, minél fáradtabb annál inkább.
Kérdezget, filozófál sokat, azt nagyon szeretem, mikor kettesben sétálunk pl. fagyizni, vagy vásárolni és beszélgetünk, pl. hogy ki lesz a kistesó anyukája, merthogy én az ő anyukája vagyok, tehát nem lehetek másé is:)
Megoldás- ő lesz!
Őszre megy az oviba, de már örömmel rajzol, vág, kirakózik. De a bölcsit is szereti, továbbra is.
Tényleg mi van Beával és Csengével?

Bella
bella2

Nekem is tetszik a Bernát. :D Hát a kisfiúval biztos több bajod lesz, de 14 év múlva meg kevesebb. :D :wink:

Beával beszéltem telcsin. Tanul és mellette Csengézik. Csenge szemüveget kapott, mert elkezdett kancsalítani. Közben volt egy allergiás rohama is szegénynek a mentolra, mert borsmentás teát ivott. :roll: Remélem azért bejön majd és mesél.

Cat
Kép
cateye

Bella! Miért gondolod, hogy több bajod lesz egy fiúval? Milyen téren? Az én fiam az elejétől kezdve nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba volt, s összehasonlitva a lányos ismerőseimmel, sokkal kevesebb problémánk volt. :lol: Az egyetlen gond szerintem a fiúk terén csak a "kuki" volt, meg esetleg más szemében annak tűnhet, hogy 3 évesen kezdett csak beszélni. Nekem nem volt az. :wink:
Gratula a fiúhoz!

Cat! esés sztori durva.

Pocakom nekem is hihetetlen nagy, pedig csak + 1 kg-nál tartok. :lol:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Bella! Orsi után én is kicsit félek mit tudnék egy fiúval kezdeni. De ha ugy lesz is biztos csak eleinte lesz furcsa

Orsi! Gratulálok Lilihez!

Edit! Nagyon ügyes Milán!!

Én már +18kg, a védönö ki is akadt, még mindig nem fogja fel ha most szülnék akkor lennék annyi ahonnan indulnom kellett volna, és akkor még a szopira nem is marad tartalék.
Tegnap készen lett a pelenkázószekrény, hétvégén kezdem átmosni a babaruhákat, most olyan lelkes vagyok, annyira édesek ezek a pici rucik:)
Meg Orsit is köszöntjük persze. Lesz tortája nálunk és anyuéknál is, anyosomnak már jövö hétre kértem.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Orsinak boldog szülinapot! :roll: Egy finom torta nekem is lecsúszna. Lehet, hogy apának a hétvégén cukiba kell vinnie?
Te már ott tartasz, hogy babaruhák mosása, hű, de gyorsan megy az idő. :lol: Az a lényeg, hogy Te örülsz a + 18 kg-nak, a védőnők meg általában soha nem elégedettek, vmin mindig kell paráztatni a kismamákat, nem? Bár tudom neked enélkül is volt elég. Nevek még mindig nincsenek? :wink:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Andi! Köszönjük, majd képet is teszek fel. Nevek valszeg Norbi és Kata. Védönökröl igen megvan a véleményem, egy biztos most mérleg nem jön a házba, bármennyire is kiakadnak hogyha nem eszik eleget ö sem.
Érzed már a baba mozgását?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Igen, már érzem, éppen ma 2 hete jelzett először. :lol:
Kár, hogy egy kis tortát nem tudsz küldeni. :D
Képeket várjuk!
Norbi név már Orsinál is volt, ugye? Kata is nagyon aranyos név, tesómnak mondogattuk, aztán fiú lett náluk is. :wink:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Andi! Igen, a Norbi már akkor is megvolt. A Kata meg azért tetszik, mert anyukám meg Katalin és mivel a vezetéknevük ua. igy majdnem ugy hivnák, de mégsem.:)

Képek:
Kép Kép Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen :)
Isten éltesse a nagylányt! Gondolom volt nagy boldogság. Milyen ajándékot kapott?

Nem tudom, hogy miért idegesítettek Orsinál a hízással, hát Te sem vagy egy drabális darab, a genetika meg csak genetika. Ne hagyd magad a kisfiúnál se. :D :wink:

Andi :)
Na az én fiaim nem túl nyugodt gyerekek, így ha Bella olyat kap mint Samum, akkor neki szokatlan lesz. De szerintem, hogy ott lesz Luca, az nagy segítség lesz. De hátha angyali Pétert kap. :D Csak a kukigonddal nehezebb egy kisfiú, de nálunk viszonylag az egyszerű volt.

Így szép az élet, hogy az egyik tűzről pattant, a másik nyugodtabb. :wink: Én már csak tudom.

Cat
Kép
cateye

Cat! köszi. Nem fogok most már foglalkozni mit mond a védönö, megtanultam hidd el:)

Ezt meg egy ideje készülök magamnak is felvenni emlékbe, de csak most jutottam el oda: http://karmen.fw.hu/szamol20ig.wav

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nagyon boldogot Orsinak.
Édes ahogy számol, Bálint is rögtön felkapta a fejét, mosolygott vadul és mondta Azt számolja a kislány, hogy egy kettő négy öt nyolc és van neki puncija :lol: :oops: A fiam.....

Edit
Kép

Kép
reditke

Andi :) - Nem tudom, miért tartok tőle! Talán, mert sok kis unokahugit láttam felnőni és az a világ ismerős nekem.
Meg egyébként is gyakran hallom azt, hogy no igen, a lányokkal könnyebb. Meg tapasztalom is a nővéremnél, hogy a fiai érzékenyebbek, anyásabbak, mint a lánya volt ilyen idősen... valami ilyesmi.
De elhessegetem ezeket a gondolatokat-csak egészségesen megszülessen!

Cat :) -köszi a hírt Beáékról! Jól bírod a melót?

Karmen-
:) 18 kg. szerintem nem is sok, pláne, ha tényleg olyan vékony vagy.
Csak jól érezd magad. Én sokat híztam az elsőnél, utáltam is tükörbe nézni. Szülés után viszont olyan extra energiákat adtak a kilók, ami kellett a három emelet megmászásához gyerekkel.
Gratu Orsinak!

Bella
bella2

Sziaztok Lányok!

Jelentem, élünk még, csak múlt héten még vizsgáztam, és hát éjjel tanultam, nappal meg ott a prücsök, aki már szuperül mondja, hogy "ana, tanyul", és persze becsukja a könyvemet, és "gyeje, jáccunk" felszólítással rak helyre.
Jól vagyunk, leszámítva, amiről Cat már beszámolt. Most kiderült egy vizeletvizsgálatnál, hogy magas volt a pisiben a nitrittartalom, ami állítólag attól van, hogy sok olyan zöldséget, gyümölcsöt evett, ami gyomírtós. Mostanában nem jártam biopiacra, az igaz, viszont rengeteg banánt evett a kiscsaj. Szóval, vigyázzatok, agyonkezelik ezeket a gyümölcsöket. Szóval lehet, hogy ettől volt az allergia.Szemüvegen eléggé kiakadtam, még felpróbálni sem volt hajlandó, nem tudom, hogy fogja hordani. Amúgy már nagy franc kölyök, tud vagy 50 mondókát kívülről, és egy csomó mondatot is mond. Hát lány, az igaz, dumája az van.

Bella :lol:
Nagyon örültem, amikor olvastaM, MI VAN! Gratulálok!

Cat :(
Szegény Samu!2 fiúval nem könnyű az élet, az fix.Remélem pihentető még a melóhely.

Orsi :lol:
Gratulálok a kiscsajhoz! Ennél a felállásnál kívánni sem lehet jobbat. Pocakod nagy már? Bocs ha írtad korábban, nem bírtam még mindent visszaolvasni

Karmen :lol:
Még nem is gratuláltam!

Edit
:D pasik, pasik...

Megyek olvasok még vissza egy kicsit

Ja, febr. 23 nekem ok!

Bea
regibeus

Szia Mindenki!

Bocsi, hogy megint nem név szerint írok, de még nem értem utol magam... :roll:
Már beköltöztünk, de azért van még mit pakolászni. Most alakul ki az új rendszer is, mert ugye anyuék hazamentek, Bercinek bölcsibe kell menni amíg én suliban vagyok. Elég jól bírja, mondjuk ismeri a csajt régebbről, de azért izgultam, hogy mi lesz az idegen környezetben. Pénteken már kakált a csajnál, úgyhogy már megbarátkozott. :D
Febr. 13-án megyek UH-ra. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a helyzet odabent. Már érzem a motoszkálást vagy 2 hete, de nem viszi túlzásba a manócska. Pocaktársak! A ti babátok milyen intenzíven mozog?

Mindenkinek üdv!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi! Péter után (akit az UH-n és CTG-n is mindig kergetni kellett, mert nem maradt soha nyugton), nekem is nagyon furcsa, hogy ez a baba sokkal kevesebbet mozog. Vagy csak nekünk nincs rá annyi időnk,mint az elsőnél? :roll:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Bea :D
köszi a kérdést. Pocak nő :D
bár elég vicces, mert a 12. héten 85 cm-es lett és azóta ezen stagnál :D
lassan kitölti a gyerek a kinyúlt helyet :D :D

tervezni sem lehetett volna jobban ez igaz :D majd kérem a jó csajos ruci lelőhelyeket :D :D :D

kitartás a szemüveghez!

kép róla a pocakról:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bea!
Szia! Na, ha már most sokat szövegel, akkor készülj fel, hogy ez csak fokozódni fog!

Mikor szeretnéd közösségbe vinni, vagy van esetleg kistesó terv? Vagy ez intim kérdés?

Egcsi-nekem nagyon korán megmozdult. Kb.14-15. hét, egy bezabálás után elkezdett kapirgálni. Aztán hetekig alig valami.
De mostmár nagyon sokat mozog, szinte mindig, vagy ha épp nem rúg, akkor csuklik, naponta 10X azt is.
A lánykám egy valóságos kis buddha volt hozzá képest. Ja, és nálunk már célegyenesben van, lent a feje! (De én már 31-32. hét)

Orsi-
nagyon más érzés 1 db gyermeket várni ikrek után?

Bella
bella2

Andi :) Bella :)
Köszi a mocorgós válaszokat! :) Megnyugtató, hogy másnál is hasonló a helyzet. :)

Andi :)
Nekem is sokkal kevesebb időm van erre a pocakra, mint annak idején Bercire. :( Lelkifurdim is van miatta, de sajna ez van.
Peti mit szól a tesó dologhoz?

Akkor készül már a bababirodalom? Én már most belekezdenék a vásárlásba, pedig hol van még a 32. hét. :D

Az én pocakom is rohamosan nőtt az elején, most szerintem nem nagyon. Össze kellene hasonlítanom az ugyanilyen korú Berci- pocakkal. 8)

Na mentem kajálni, ráindultam az őszibarackra. Iszonyú mennyiséget meg bírnék enni belőle. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Bella :D
most még semmiben sem más :D
én a 2 babával nehéznek csak a 33-34. héttől éreztem a babavárást, addig minden úgy ment, mint előtte.
most is ez van :D

a fiúk miatt más, mert könnyebben fáradok - bár mostanában annyira ez sem igaz, valahogy a 15. hét óta már jobban bírom őket is.

csüt. megyek genetika UHra, hozok majd képet is :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! Nagyon szép pocakod van. :roll: Az enyém is kb. ekkora.
Egcsi! Ilyen barackot leszel szives nem emlegetni, jó? :lol: A kedvenc gyümölcsöm, amióta olvastam, azóta állandóan eszembe jut, hogy de jó is lenne egy kiló. :) Péter testvérügyileg nagyon lelkes, mindig sorolja, hogy miket fog csinálni a tesóval (babakocsi tologatás, énekel neki, ha sir ... stb.) Reméljük akkor is marad vmi a lelkesedésből, ha itt fog ordítani.
:wink: Ja, és most Ő is kislányt szeretne, mint mi apával. :)

Többiek merre járnak?

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Én jelentem itt, de csak olvasom a pocakos híreket.
Olyan nosztalgikus :)
Orsi :) nagyon csini pocid van

Kerekedjetek, gömbölyödjetek :)

Most csak ennyi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Orsi :lol:
Már szép nagy pocid van! Milyen szülésre készülsz? Korábbi császár bekavarhat?

Bella :lol:
Nagy dumagép, az biztos, de én imádom. Tesótéma egyáltalán nem titkos, aug-ban szeretnénk visszamenni, remélem a 2. már hamarabb összejön.

Egcsi :lol:
Őszibarack, hm...

Cat :lol:
Akkor 23-a jó? És hol?

Bea
regibeus

Úgy látom, hogy mellben is combosodsz rendesen. Nem? :lol: :lol: :lol:

Bea :)
Nekem tökéletes a 23-a. Legyen a Vista kávézó. Jó?

Cat
Kép
cateye

Orsi! Tényleg nagyon csini a pocakod, irigyellek még csak akkora :lol: Nekem már nagyon követeli a sok fekvést, csak ugy jo, igy visszafogtam most minden mást, semmi sem fontos.

Bea! Köszönjük.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok :)
Ez a 23-a csak anyukás esti téma?
Ha igen, hány órától érkeztek?

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

De jó nézni a pocakos képeket. Orsi :), nagyon csinos a pocakod!

Bea :)
Nem semmi, hogy Csenge már így beszél. Hiába, igazi csaj.

Olvastam a másik topicban a leírást a két fiúról. Kíváncsi voltam, mire kell felkészülnöm.:)

Nálunk is elég izgalmasak már a napok. Amióta Zalán is pörög-forog, állandóan résen kell lenni. Zéti húzkodja, rángatja, néha oda is csap sajnos. A kicsi meg felnéz rá, hálás ha Zéti szórakoztatja. Már játszanak is együtt, nagyokat nevetnek. Nagy kópék!

Időm viszont alig van valamire. Estére hulla fáradt vagyok.
Bea :) neked hogy van erőd még tanulni is?

Amúgy egy szavam nem lehet a kicsire, mert nem tudtam, hogy ilyen gyerek is van. Nagyon jó alvó volt mindig is, és amióta beköltöztettük a gyerekszobába, átalussza az éjszakát. Reggel 7-1/2 8 körül arra ébred, hogy Zéti felkel. Ezen kívül délelőtt és délután is alszik. Ez nem a mi érdemünk, mert semmi különöset nem tettünk érte. Így kaptuk.:)

Talit nagyon várom, jól esne már egy jót dumálni. Nekem este lenne jó, fektetés után.

A két kópé:
Kép

Puszi, Alena
alena9

Jaj, de helyesek a fiúk.....

De nem nagy merészség ott a háttérben az a talpakon álló kovácsoltvas virág vagy egyéb tartó?! :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Alena! De vágyok már én is arra hogy Orsit a tesoval tudjam fotozni!:)

Orsi megint kezd beteg lenni, félö jövö héten itthon kell maradnia, viszont nekem már csak fekve jo, ha nem tudok eleget pihenni nagyon rosszul vagyok. Még jo lenne egy ideig nem fektetnének be, de nem tudom kire hagyni ha beteg lesz:(

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

[quote="cateye"]O írta:cateyersi :)
Úgy látom, hogy mellben is combosodsz rendesen. Nem? :lol: :lol: :lol:

samanta fox elbújhat mellettem már megint... most 75Dnél tartok.... mi lesz velem, ha tej is lesz benne???
persze áll, mint a cövek :) csak azt nem értem, hogfy a szopi után miért nem marad meg ez az állapot :lol: :lol: :shock:

Beus :D
szülés téma.
Tuti császár, ha faros, akkor a 38. héten programcsaszi, mert farosan a heget is jobban nyomja és nem várják meg a vajúdást.
Ha fejvégű, akkor indulunk a hüvelyinek, itt 2 esetben lesz azonnal császár:
1) a heggel gond van
2) bármelyik szakaszban is gyengülnének a fájások, vagy ritkulnának
én készülök a hüvelyire
jah, és túlhordást egyik sokim sem engedi.

Alena :D
édesek a fiaid :D :D

23ára én is készülök :D be van írva :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ma voltam UH, a baba jo nagy Orsihoz képest, aki születéskor (38. hét végén) volt alig nagyobb ennél. 32. héten most BPD 85mm, suly 2400g. A hasam 110cm már most, ami Orsinál 36 hetesen csak 104 cm volt. Amugy a szokásos, ahogy meséltem nagyon fáj ha rugdos, harántfekszik ö is ahogy számitottunk is rá, Pipolphen helyett Seduxenre tértek most át.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Örülök, hogy minden rendben a babával. :) Én holnap megyek UH-ra, már nagyon várom! Két dolog érdekel:
1, Egészséges
2, Kék v. rózsaszín cuccokat vegyek-e. :D
Persze az első a legfontosabb!
Szép nagy a pocid, már nekem is meg kellene mérni. Teljesen elhanyagolom a pocakfotózást, pedig Bercinél minden hónapban készült fénykép. :?
Orsi hogy van?

Üdv Mindenkinek! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Gyorsan UH hírek. Minden rendben a babával, egy héttel nagyobb a koránál. Minden kétséget kizáróan van valami a lába között. :lol:
Apuka szárnyal a boldogságtól és a büszkeségtől. :)
Az ötletbörzét viszont megnyitom, mert fiúnevünk még nincs. Szóval lányok minden B betűs név érdekel. :wink:

Üdv:
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?