Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Napok óta próbálok írni, talán ezt most végre sikerül elküldeni is...

Ágci! Gabónak nagyon boldog szülinapot kívánunk! KépKép
Kérdõívet küldhetsz nekem is!

Menta! Jó ötlet a a talira elhozni a furulyádat, de táncolni csak akkor fogok, ha Rebi is csatlakozik egy kis skóttal. Kép Úgyis nagyon régen voltatok már talin, egye fene jöhettek furulya nélkül is. Kép
A táncot egyébként nagyon élveztem, a lábamnak még szoknia kell... Ráadásul egész órán a legugrálósabb táncot vettük, jól kidöglött mindenki a végére. A kis ír fiú azt hiszi, hogy mindenki huszonéves és 3-4 évesen kezdett táncolni, azóta is gyakorol napi sok órában. Kép

Tikk! Hannának küldök egy nagy adag gyógypuszit, gyógyuljon már meg végre! KépKépKép

Bogancsi! Gratula Zsófi lányodnak, nagyon jó, hogy jó a nyelvérzéke!

Rebi! Nektek is jobbulást! KépKép Én is aggódtam, hogy Luca kiszárad, fõleg amikor már én is hánytam. Nem tudtam, van-e még mit szopiznia. Szerencsére elég volt neki. Õ nagyon gyorsan meggyógyult, én meg szenvedtem, mint a kutya.

Henke! De jó, hogy Barninak ilyen könnyen jönnek a fogai. Zsófinak én akkor vettem észre a rágófogait, amokir valaki megkérdezte, hogy hány foga is van ennek a gyereknek. Én mondtam, 8. Zsófi kinyitotta a száját, és kint volt mind a 4 rágófoga, plusz áttörtek az alsó metszõi is. Sajnos Luca már nem ilyen szerencsés, õ nagyon szenved. Egyszeree nõ neki a 4 rágó és a 4 metszõfoga.
Alvásügyben hogy haladtok? Az esti koreográfia nálunk is hasonló, csak a gyerekek száma 2. Kép Általában amíg Lucát altatom, addig Zsófi kártyázik, vagy mesél az apjával. (Ha nincs itthon, vár, amíg Luca elalszik.)
Szerencsére már napközben is egyszerre alszik a két lány, amióta Luca is áttért a napi egy alvásra.

Gorsi! Bizony Luca még mindig sokszor csak szopizik, mostanában megint alig eszik valamit mellette. Megemlítettem a dokinéninek, amikor kontrollra mentünk. Azt mondta, nem úgy néz ki ez a gyerek, mintha éhezne, és hát szopik , nem? Kép Szerintem sem fog éhen halni. Én kínálgatom, aztán õ eldönti, elfogadja-e, vagy nem. Zsófinak is voltak ilyen idõszakai. (Õ sem halt éhen, most is jó evõKép)

Márti! Nekem tetszenek a lánynevek, de szerintem már mondtam. Ugye holnap végre tényleg talizunk? Ármin adhatna kölcsön egy kis étvágyat Lucának, ebéd után meg aludjanak mondjuk 3 órát, amíg mi festegetünk. Jó lesz így? KépEgye fene, elõtte elvisszük õket sétálni is.Kép

Danimama! Én nem nagyon szeretem, ha a gyerekek tévéznek. Napközben nem nagyon van bekapcsolva, Zsófi általában hétvégén néz mesét (videóról), akkor Luca is belekukkant néha. Elõfordul, hogy napokig egyáltalán nem is kapocsoljuk be, de nem is hiányzik. Most a karácsonyi készülõdés idején idõm sem lenne rá.
Bevallom, egy dolog van, amit én nem tudok tv nélül csinálni, az a vasalás. ÚÚÚÚtálom, és valamivel le kell foglalni a szememet is. Kép Nem is vasalok túl sûrûn....

Akkor most ezt elküldöm, így is elég hosszúra sikeredett.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Márti! Nyugodtan elviheted bármikor szemészhez Ármint, mi rendszeresen járunk Rékával már 3 hetes kora óta, mert nálunk is van egy-két szembetegség! Kérj beutalót, ha kell és nyugodtan vidd el, fõleg ha aggódsz!
Most épp ott tartunk, hogy tornáztatni kell a szemét, mert nem úgy mozog, ahogy kellene. Persze egyéb beavatkozást még nem csinálnak, de minél elõbb felismerik, ha netán valami baj van, annál nagyobb esély van a gyógulásra!

Ágci! Gabónak nagyon boldog elsõ szülinapot kívánunk!KépKépKépKépKép

Mazsinak írtam a másik topikba, de még nem tudom, hogy megyünk-e!

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Torta túrótorta volt, receptet, Cory chates profiljából "loptam" Kép
Anyukámtól mikulásra kaptam egy kerek tortasütõt, azt akartam kipróbálni, nem volt egyéb alkalom.

1 kg túró, 2 csomag vaniliás cukor, 6 tojás sárgája, 2 csomag vanília puding összekeverve majd hozzátéve a habbá vert tojásfehérje, és porcukor ízlés szerint, kivajazott, lisztezett tortaformába kell önteni, majd elõmelegített sütõbe közepes lángon sütni, amíg meg nem sül, azaz szeletelhetõ állaga nem lesz.
Legközelebb nem gyümölcsöket rakok a tetejére, mert zselatin nélkül nem marad friss (a gyümölcstorta formábõl meg nem sikerült egybe kiszednem a tõrótorta tésztát múltkor), szóval legközelebb sablonból vágok formákat s azt szórom körbe fahéjas porcukorral, úgy díszítem.

Jaj megint milyen off vagyok.

BMárti!
Ablakosok Kép , drukkolok, hogy ma minden rendben legyen. Hozzánk jövõ hét csütörtökön jönnek, én majd anyósomékhoz menekülök.

Ma nincs nálunk melegvíz Kép és a lefolyókat meg a wc-t használni sem lehet, reggel ár zuhanyozn ise tudtam, és sajna csak tegna vettem észre a kiírást, hogy ma csövet cserélnek Kép , különben mára is evakuáltma volna magunkat.
Vili alszik, se mosni, mosogatni nem tudok, ágy hogy nem menekültök.

Bogancsi!
Elfelejtettem gratulálni a nagylányodnak az orosz versenyhez, akkor most! Kép S írigy vagyok ám, biztosan jó érzés ennyi klassz gyerek anyukájának lenni.

Tikk!
Hannának jobbulást!

Borcsa!
Milyen volt a vacsora?

Zsuzsi!
Dorka esti viselkedésérõl. Próbáld megértetni a pároddal, hogy a gyerekek ilyen viselkedése (akármilyen viselkedése) miatt a felnõtteknek nem szabad megsértõdni (még ha nem is esik jól neki, lesz még dackorszak, lesz még Dorka kamasz, stb, akkor mit fog csinálni). Szvsz ilyenkor elsõsorban a szülõnek kell elgondolkoznia a miérteken. Te meg tényleg próbáld minél jobban bevonni a párodat a gyereknevelésbe, akármilyen kevés ideje is van. Az én férjem is elég elfoglalt, itthon is sokat dolgoik, meg úgy van vele, hogy ha már ennyit gûrcöl, csak akkor éri meg, ha a munkán és a családján kívül a hobbijának is élhet. Neki is picit (pedig nagyon szeret minket), de nehezen ment, hogy Vilivel megtaláják a közös pillanatokat (akár az idõbeosztás miatt). Szerintem én is segítettem neki a következõkkel:
Reggel mikor Vili felébred átviszem hozzánk a nagyágyba és ott szopizik aztán hancúrozik velem és apával is, aztán én kiosonk reggelit csinálni. Míg eszünk Vili eljtászik egyedül. Apa reggel direkt elindul úgy munkába, hogy az esti fürdetésre hazaérjen. Mikor megjön picit játszik Vilivel, majd esti rituálé, mindig együtt fürdetünk, befûtött szobába meztelenkedés, csíkizés, hancúrozás, játszás, (ilyenkor Vili gurgulázva nevet apára) fürdetés. Majd félhomályban játszás, szopi elalvásig. Hétvégén van, hog a reggeli apával történõ hancúr elmarad, apa alszik tovább, viszont amíg én házimunkázok, addig apa szórakoztatja Vilit és ilyenkor a délutáni séta hármasban történik, vagy kettesben, de ezúttal én hiányzom.

Danimama: TV kérdés.
Én sokáig még szoptatni sem mertem tévé elõtt, ezt azért feladtam. Ha be van kapcsolva a tévé Vili tekintete könnyen ott ragad. Bevallom, délutáni nyüglõdés esetén mikor én sem bírom tovább, akkor szopi alatt bakapcsolom a tévét, olyankor Vili mindig háthhal van neki viszont, ha Vilit nem tudom levenni a cicrõl megbüfiztetni, nyerek egy percet mert mindig nyugton marad míg felfigyel a tévére és addig nézheti míg nem jön a büfi, viszont ha reklám van, vagy vmi agresszív jeelnt azonnal alkapcsolom. A tévében szerencsére nincs semmi nézhetõ, így én se sokat ragadok ott.
ÉN féltem a szeme miatt, meg állítólag a kiskori tévézésnek szerepe lehet az epilepszia kilalakulásában. Elõbbirõl mikor Vili lesetett az ágyról és szemorvosnál is voltunk, a doki azt mondta, hogy hülyeség. Lehet a második is az, hát nem tudom, de jobb félni mint megijedni.
Nagyobb gyerekeknél a tévé, hát azt gondolom mint mindenben a teljes tiltás itt sem vezet eredményre, viszont a szülõnek szelektálni kell.

Cory!
Mit kap Balu mikulásra?

Bocs a regényért!

Szép napot mindenkinek!

Norci
norci

Sziasztok!
Menta: Végül nem volt vágta valamiért, de most szombaton lesz tereplovaglás!

Heni: gratulálok a fogacskákhoz! Nálunk még mindig csak 2 alsó van, ezért még mindig csakis pépeseket eszik Tomi.

BMárti: A bevásárlás szuperül sikerült. Mindenkinek meg tudtam venni az ajándékát, csak a saját gyerekeinknek nem. Még lesz egy menet, amikor a kapott pénzekbõl kell magunknak vásárolnom, de majd viszem a gyerekeket is, mert õk már igen igényesek és válogatósak. A meglepihez meg már nagyok. De azért lesz meglepi is Kép

Norci: A Bauer Tehert én is ismerem, a kollégáim (külföldiek) költözködésénél kellett segítenem és napokat töltöttem a Bauerosokkal Kép
Köszi a gratulációt a gyerekeimhez Kép Imádom õket - még akkor is, amikor épp morcosak.

Márti: Nekem azt mondták, hogy 1 éves kor után elég, ha viszem Tomit, merthogy õ is bebandzsított néha. Mára már alig bandzsít, csak ha fáradt. De szerintem inkább vidd el, ha megnyugtat!
Anyukám Vilma Kép

Ágci: Gabónak én is boldog szülinapot kívánok!!!

Tikk: javuljatok!!!

cory: Az Emma nagyon tetszik, az gyönyörû név. Dallamos.

Szülinapi torta ügyben kérdezlek Titeket: Tominak nem lehet se tejet, se tojást, se tejterméket adni. Akkor mibõl csináljak tortát??? Megõrülök. Már mindenhol érdeklõdtem, de még semmi épkézláb ötletet nem kaptam, pedig közeledik a nagy nap.

Mikulás: azzal meg az a "bajom", hogy nálunk nincsenek dupla ablakok és fogalmam sincs, hová tegyem a csomagokat. Pedig most Tomi miatt újra indul a Mikulás Kép

Tévézés: szerintem a babáknak semmiképpen nem szabad tévét nézniük! Biztos, hogy árt a szemüknek. De, tudjátok, én elfogult vagyok, és nincs is tévénk Kép

Köszönjük a gratulációkat Zsófinak. Egyébként Juli se kutya: tavaly az országos angol középiskolai versenyen második lett és jutalmum 8 napra elvitték Angliába. Ja, most meg éppen matekversenyen van Kép
De a gyerekek tehetsége csupán mázli, én nem voltam egy szuper tanuló, férj is inkább csak az eszébõl élt, mint a szorgalmából. Viszont a nagyapák!!! Valószínûleg tõlük kapták a tudásszomjukat és a tanulni akarásukat!

Most épp családfõ nélkül vagyunk vasárnap délig, mert apa büdzsét álít össze Zalakaroson. Ott legalább békén hagyják a kollégái. Illetve csak telefonon és emilen keresik. Tegnap este vagy fél órát telefonoztunk Kép
Ja, és reggel nem értem el a vekkert, mert az õ oldalán ébredtem. Próbáltam elérni álmomban, gondolom. Még jó, hogy nem estem le a nagy igyekezettõl a másik oldalon Kép

Jó étvágyat!!! Megyünk ebédelni Tomival.

pusz
bogancsi és éhes Tomi Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Ágci! Gabónak én nagyon boldog szülinapot szeretnék kívánni! Kép Kép Kép Kép Kép

Márti-Ágci: Képzeljétek el (és, remélem nem haragszol, Ágci), ezen a névelíráson én is nagyot nevettem - utólag. Ugyanis amikor elõször olvastam, az jutott eszembe: hát, én már megint lemaradtam valamirõl, vajon ki lehet az a Bagó? Kép De lökött vagyok! Kép

Szila: Te ki tudod törölni a már elküldött hozzászólást???

Tikk: Jobbulást kívánok Hangának!

Bogancsi: Gratula a gyerkõcökhöz!

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Laura,
kitörölni nem, csak mást írni a helyére.Kép

BMárti,
mi voltunk, mondjunk elég késõn értünk oda hozzátok képest, mert mi jó egy órával késõbb indultunk itthonról, és útközben Hanga bealudt a kocsiban, úgyhogy csigatempóban siklottunk a Cora felé a biciklis úton.

Szila
szila

Lányok!!!!
Újra én...

Szóval most, hogy Zsuzsi szóba hozta, sokat gondolkoztam rajta, de végülis én is elpanaszkodom nektek apás bánatomat...
Zsuzsihoz hasonlóan én is úgy gondolom, hogy a párom keveset van Romolával. Mondjuk õ nem is bújhat a sok munka mögé, mert magánvállalkozóként sajnos eléggé kevés megrendelése van. Kép
Engem viszont rettentõen zavar, hogy még soha nem etette meg, összesen kétszer pelenkázta be, az is akkor történt, amikor Romi még "újdonság" volt. Sétálni se jön velünk soha, mondván, õ városi ember, utál sétálni.
Ezek a dolgok szerintetek is kizárólag anyai feladatok? (Mert szerinte igen.)
Csak a fürdetést vállalta el a baba körüli teendõkbõl, mondván, ez az apák dolga. De nem marad velünk, amíg Romola el nem alszik, hanem õ még megfésüi, és amint megtöröltem Romit rögtön kimegy a szobából. Nagyon ritkán fordul elõ az, hogy még hancúrozik vele ilyenkor egyet.
Ezek után nyilván nem meglepõ, hogy ha én elhagyom azt a helységet, ahol Romi éppen tartózkodik, Romola rögtön sírni kezd, még akkor is, ha az apja vele van. Ilyenkor persze vérig van sértve, és állítja, hogy én elneveltem Romit. Pedig tán több idõt kéne vele tölteni, nem?

Szerintetek minden férfi (apa) ilyen? Vagy jól gondolom, hogy nálunk hibádzik valami? De vajon mi?

Na mennem kell, valaki felébredt...

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Boldog szülinapot kívánunk Gabónak!!!KépKépKép

Laura
A séta sajna nálunk is nagyon ritka, hétvégén néha sikerül kikönyörögni, hogy menjünk együtt egy kicsit levegõzni. Viszont Levi pelenkázik, etet, fürdet. Van ugyan, amikor pár napig eléggé elhanyagol minket (sok munka, egyetem), de utána mindig kárpótol minket pl. egy teljes hétvégével. Olyankor pihizhetek is, és õ meg sokat játszik Petivel. Szóval szerintem egy férj segítsen be, amiben csak tud. Az mondjuk igaz, hogy kakis pelus esetén mindig riadóztat a párom.Kép

Ma voltunk mérésen. Peti fogyott 30dkg-t, úgyhogy most hetente kell járnunk.Kép Ha tovább fogyunk, akkor nem tudom, mi következik.

Peti nyügizik. Sziasztok

Gorsi
gorsi

Megint én.
Peti akkor fogyott, amikor egy hónapja fogzott ezerrel és 2 hétig csak szopizott, semmi más. Most megint uez van, alig tudom rávenni, hogy legalább 1-1 csipet mást is egyen. Félek, hogy megint fogyunk. Viszont úgy tûnik, megvan az elsõ fogunk alul.Kép
Köszi lányok a tapasztalatokat, megnyugodtam a hozzátáplálás terén, csak mivel fogyunk, muszáj mást is adnom. Azért optimista vagyok. A doki azt mondta, hogy azt ne várjam, hogy a gyerek hízni fog, az is jó, ha stagnál, mivel a 9 kg az átlagos súly 1 éves korban. Peti már meghízta a magáét az elsõ 6 hónapban. Csak ilyenkor eszembe jut Balu és azt gondolom, hogy márpedig híznunk kell.Kép
Na lelövöm a beszélõkémet, remélem hétfõn talizunk.

Csenge
Mikor adod az elsõ koncertedet?Kép

Bogancsi
Csak gratulálni tudok a gyerekeidhez.Kép

Sziasztok
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Vacsi: felemásan sikerült. Én jól éreztem magam, Luca viszont itthon nem akart enni. Apacska hõsiesen kitartott amig bírta, de 3/4 8-kor utánam telefonált, hogy futólépés haza.

Gabónak kicsit késve nagyon boldog szülinapot kívánok!

Apaság: nálunk Ricsi pelenkavasalástól a köldökápolásig bármit meg tud csinálni, de szivesebben segít azzal, hogy a kezem alá dolgozik. Viszont alkalmasint eljátszik Lucával, tanul Rékával - ebben türelmesebb is mint én. (És támogat az etetési-nevelési elképzeléseimben.)

Sértõdõs apákkal szerintem le kéne ülni beszélgetni, lehetõleg felkészülve a babák "barát-idegen felismerõ rendszerérõl" szóló szakirodalomból.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Koszi a hozzaszolasokat TV-zes ugyeben. En is hasonlo velemenyen vagyok; egyelore Dani nem nez TV-t -vagyis a multkor kivetelt tettem, mert egyszeruen nem tudtam megetetni allandoan tekergett a szekeben, kereste a kutyat stb. vegul odaultunk a TV ele, kerestem egy gyerekprogramot es o tatott szajjal figyelte, igy gyorsan belelapatoltam az extra adag ebedet. Kép
En nagyobb koraban engedem majd TV-zni, de csak mertekkel!

Norci! Koszi a torta receptet. Ugye jol ertelmeztem, hogy a vaniliapudingot csak por alakjaban kevered hozza, tehat nem kell elotte megcsinalni... ? Kép

Bogancsi! En is gratulalok a gyerekeidhez! Nagyon ugyesek es okosak! Legyel is rajuk buszke! Kép
En olvastam valahol egy tojas nelkuli piskota receptet - ha erdekel, leirom!

Laura!
En is csak azt tudom mondani, hogy le kellene ulni a paroddal es megbeszelni ezeket a dolgokat. En is azon a velemenyen vagyok, hogy igenis az apaknak is ki kell venniuk reszuket a gyereknevelesbol/babaellatasbol es nem csak elvarni a gyerekeiktol, hogy osztonosen szeressek oket...
Nalunk a parom rengeteget foglalkozik Danival. Szuletese ota o furdeti; estenkent o eteti (hetvegen tobbszor eteti). Sokszor pelenkazza; setaltatni rengeteket megyunk, egyutt. Amikor este hazaer mindig jatszik Danival. Ez meg akkor is igy volt amikor tanult es vizsgaznia kellett! En mostaban egy-egy este elmegyek bevasarolni vagy tornazni vagy szolariumozni o addig jatszik Danival... Es Dani imadja az apjat! Amint meghallja, hogy jon (vagy mondom neki) mar maszik a kapujahoz es all fel es vigyorog...
Neked is azt tudom mondani, hogy igenis kettojuknek szukseguk van arra is, hogy csak kettesben hanzurozzanak!

Danimama
danimama

Sziasztok!

Andi! Jöhettek holnap, Árminnak nem ártott az oltás, remélem, eztán sem fog! Fõzünk vmi fincsit, hátha Luca kedve is megjön az evéshez! Kép

Bogancsi! Az okos gyerekekhez gratulálok, a nyelvérzékért meg nagggyon irígylem õket! Kép A Menjugate a meningitisz elleni oltás. Én leveles tésztából, párolt almából és meggybõl sütöttem Ármin tortáját, nincs benne sem tojás, sem tej/vaj!

Norci, ZSuzsi! Húúúú, ezek a torták! Kép Kár, hogy a virtuális kóstolkodást még nem találták ki! Norci, ez a tárkonyos levesedre és a barackos csirkére is vonatkozik! Kép

Laura! SZerintem fõleg azt kell eldöntened, hogy neked milyen igényeid vannak az apa-gyerek kapcsolatot meg a házimunkát illetõen - sok nõ is úgy véli, hogy ezek tényleg nõi feladatok és nem bánja, ha a párja nem segít! Nekem nagyon nagy szerencsémm van, mert András a pelenkázáson kívül mindent csinál, méghozzá legtöbbször szívesen (viszont még sosem pelenkázta ki/be Ármint, úgyhogy nem is tudom, mi lesz, mikor szülni fogok?) - de nem akarlak azzal bosszantani, hogy lám-lám, nálunk minden milyen tökéletes, mert szerintem ugyan szinte az Kép, de biztos, hogy sokan mások nem tudnának úgy élni, ahogy mi. SEmmi extrém Kép, csak azt akarom ezzel mondani, hogy a lényeg az, hogy nektek megfeleljen, nem az az érdekes, hogy másoknál hogy van! Kép De persze a hagyományos családmodellnél bizony az apa a gyerekek számára inkább a megközelíthetetlen tekintélyt, szigort jelenti és az odabújást az anyjuknak tartogatják! Ha ez rosszul esik a férjednek, neki kell változtatnia! SZóval: szerintem "abszolút értékben" sem nem rossz apa, sem nem rossz férj az ilyen, hanem mondjuk tradicionális Kép - nekem nem jönne be, de hát nagyon különbözõek vagyunk!

TV: Ármin nem néz "direktbe" TV-t, ugyanakkor, mikor mi nézzük, akkor látja õ is, néha nagyon is belefeledkezik! Eleinte egyáltalán nem kapcsoltyam be, nehogy Ármin lássa, de pld. vcasalás közben én sem bírom ki másképp, a híradó is hiányzik, szóval, nem értek cvele egyet ugyan, de hetente többször is látja a TV-t bekapcsolva!

Gorsi! Ha azt mondanám, ne aggódj, nagyon bagolymondja lenne Kép, de ha visszaolvasod az én aug-szeptemberi írásaimat (Ármin akkor volt 9-10 hónapos), azok szinte csalk arról szólnak, hogy Ármin nem eszik, nem hízik, sõt, fogy ....most nagyon sokat eszik, igaz, most sem hízik nagyon. De most éppen emiatt nem aggódom! Kép

Karácsony: mi vettünk Árminnak fa építõkockát és még szeretnék vmi nagy kerekû, nagy testû autószerûséget, amit lehet toligatni, ráülni, megrakni Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Cory! Ez nem ér! Én is Emmát szeretnék!!! Kép

Tikk! Gyógyuljatok meg gyorsan! Kép Kép Kép

Szépek a torták!

Ma voltunk az LLL-es baba-mamán és tök jó volt. Csak azt nem értem, hogy ha egy kisbabából dõl a takony (már elnézést) és köhög, meg nyûgös, akkor mi a csudának hozza el egy anyuka? Attól tartok, hogy esetleg Helena is elkapta és akkor ez lenne egyfolytában a 4. náthánk.

Egyébként nekem a Zorka és a Zulejka is nagyon tetszik.

Andi! Majd csak eljutunk mi is egyszer a talira és akkor nem úszod meg a bemutatót! Rebivel egyetemben.

Csenge tényleg egy mûvésznõ, és milyen nagylányos!

Puszi!
Menta
menta

Sziasztok!

Laura: hát, szerintem ez elég gáz. Mi lesz, ha meglesz a kistesó? Nálunk az esti fürdetés, altatás apa feladata, én csak alvás elõtti szopira kapom meg Balut Kép Hétvégén meg én alhatok délig Kép Nekem rettenetesen nagy az alvásigényem, és ilyenkor igyekszem pótolni, hogy a következõ héten is használható állapotban legyek Kép

Gorsi: Ha Balu jut eszetekbe, akkor annyira nem kell híznotok Kép Balu születésekor: 2900g, 6 hónap 8150g, 7 hónap 8800g, 8 hónap 9040g, 9 hónap 9380g, 10 hónap 9750g, 1 év 9600g. Szóval szerencsére akkor már õ sem hízott rettenetes tempóban. Szerintem Peti jól néz ki Kép

Menta: ha a második lesz kislány, akkor õ Adél lesz, úgyhogy még elõzhettek Kép

Ma megnyírtam a fiúkat. Elég viccesen nézhettünk ki Kép Ültünk a szoba közepén egy nagy nejlonon. Balu ült elõttem, szopizott, és közben az apja vágta a haját Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Voltunk ma a doki néninél, nem igazán tudom megint mitöl lázasodott Hanna, de a doki se, így most hajnalban pisit vadászhatok zacsiba és viszem sos laborba, délután már lesz eredménye, remélem nem a veséje, ahogy gyanakodik a dokink.

Márti! Most valóban szép lett a súlya Hannának, de azért elötte nem mindig volt tökéletes.

Gorsi! A hozzátáplálástól túl nagy súlygyarapodást ne várj.de ne is izgulj. Hannának is volt egy idöszak amikor stagnált, aztán fogyott, de utána megindult újra a súlya.

Cory!Fodrászat az étkezöben?Kép ez jó.Kép

Lányok a torták fantasztikusak!! Elismerésem. Én nem sütöttem, mert nem olyan jó az albérleti sütö és Hanna is tiszta beteg volt meg én is, de jövöre biztos csinálok neki.
Bogáncsi! És ti is megvoltatok elégedve a Bauer Teherrel?

Apukák szerepe a gyereknevelésben témához no comment, mert lehet olvasgatja az oldalt, úgyhogy majd még próbálom elmondani a gondokat neki.Kép De kb ugyanazokmint nektek. Én arra gondoltam, hogy mivel kevesebb idöt töltenek együtt, nincs idejük ráhangoldóni, én úgy látom a párom, majd késöbb ha Hangya nagyobb lesz akkor fog tudni vele mit kezdeni.

Mindenkinek jó mikulás napot és bulit holnapra!

Pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!

Csak az apakérdés kapcsán kívánok szólni: eleinte nálunk is elég kétségbeejtõ volt a dolog, legalábbis engem kétségbe ejtett, mert nem így képzeltem el az egészet. Apánk szinte semmit nem foglalkozott Rékával, mert hogy nem tud még semmit csinálni, majd ha már tud beszélni, akkor jön el az õ ideje! Korábban ugye estére már igencsak nyûgös volt Réka, ezért mire apa hazaért, már csak a sírást látta: sírós gyerek anyáé! Ehhez még jött, hogy augusztusban kb. 3 hetet külön voltunk, úgyhogy elég szépen elszoktak egymástól. Én persze állandóan ezen pattogtam, hogy soha nem foglalkozik a lányával, legalább néha csinálhatnék én is valami mást! Ne legyen már természetes, hogy a gyerek az én dolgom, õ meg éli tovább a kis életét!
Aztán most ugye készülök a nyelvvizsgámra ezerrel (14-én lesz!), így kénytelen volt többször egyedül sétálni menni Rékával, meg itthon is lekötni hosszabb ideig, így mostanra már nagyon jól elvannak egymással, így apa is szívesen kezdeményezi a játékot! Meg azt hiszem belátta, hogy igazam van és nekem is jár egy kis kikapcsolódás. (tanulás?!)
Most már hatalmas vigyorral fogadja Réka az apját és "szalad" elé, mikor meglátja!Kép

Szóval mindanképpen azt tanácsolom, hogy próbáljátok rábírni a férjeket, hogy szánjanak idõt a gyerekükre! Most kell kapcsolatot kialakítani, késõbb már sokkal nehezebb lesz!

Jó éjszakát!
Pussz,
Zafi

ui.: akkor holnap páran együtt Mikuzunk!Kép
zafi

Sziasztok!

Futtában átpörgettem a hozzászólásokat, és láttam a táblázatban, hogy közületek többen laknak a XI. kerületben. Én is itt lakom. Lenne egy kérdésem: Melyik gyermekorvoshoz jártok? Mi a véleményetek róla? Mi körzetileg Dr. Balogh Örshöz tartozunk, és én most egy kicsit tartok tõle, mert a szoptatással kapcsolatban elég régimódi tanácsokat adott (etessem három óránként, teáztassam, amikor mellgyulladásom volt tápszert írt föl, hogy kipótoljam, amíg helyreáll a tejtermelés, hathetesen adjak gyümölcslevet, stb.)

Úgy láttam, ti is jártok az LLL baba-mama klubba, úgyhogy már biztos találkoztunk, mert én is voltam kétszer. Csak mindig olyan sokan vagyunk, hogy még nem tudtam megjegyezni a neveket, és nem is tudok mindenkit nicknévrõl beazonosítani. Eléggé leköti ott a figyelmem, hogy a babák zsivajától halljam mit mond Bianca, meg ti mirõl beszéltek, és közben még Szonja is épségben maradjon. :-)

Kata
cathy@freemail.hu
Névtelen

Sziasztok,
a további jókívánságokat is köszönjük szépen! A Bagón jót nevettem, no meg Laura mikor írtad a "megint lemaradtam vmirõl..." Azt hiszem ma ez volt a nap poénja.
Ma voltunk fényképezkedni családi fotó, a sajátkezûleg készülõ naptárunk címlap fotója lesz, nagyon szépek vagyunk rajta.Kép De majd csak pénteken lesz kész.

Azért Tikk "Hangyája" se rossz.Kép

Apuka és gyerek témához, én is kicsit neki voltam keseredve, aztán megbíztam feladatokal. Amolyan gyerekszórakoztatókkal. Pl. mikor fodrásznál vagyok, eélmennek ketten a Média Mártkba. HA gyorsan akarok végezni a takarításssal, akkor is elküdöm õket. Pl. most már odáig eljutottunk, hogy az este az õ játékidejük, addig én készítem a vacsorát, és a fürdés alatt nem is vagyok ott. Mikor Cumika ki akar jönni, kinyitják az ajtót, az apukája bíztatja szóljon nekem, õ meg szól, akkorbemegyek és enyém a kislegény.
Úgy gondolom, hogy nekünk sokkal könnyebb dolgunk van, hiszen együtt vagyunk ehgész nap a gyerkócökkel (persze ezért sokkal nehezebb is), és vhogy nekünk kell, õket terlegetnünk, ha maguktól nem jut el a fejükig.Kép Finoman, úgy meg lehet oldani, hogy irtó büszkék magukra, oszt' mi vagyunk a jófejek.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok

Menta
Örülök hogy jól alakulnak a dolgok, olvastam hogy a vajas kenyér nyerõ nálatok, szerintem ezek a csajok ezen fognak fel nõni már ha Napocskán múlik az biztos! KépKépKép

Gorsi
Nem tudom Napsi hány kiló, mert állandóan beteg és így nem tudunk méredzkedni menni ami azért nagyon jó lenne de szerintem 9 kilónál nincs több. Õ is kevés ételt fogad el a szopin kívül, megfigyeltem hogy az a nyerõ amit õ tud megenni egyedül. Tehát a kanalas cuccok eleve kizárva, fõzelék és társai, viszont amit fel tud csipegetni az jöhet. PL. fõtt krumpli, rizs, amit szemenként jó háromnegyed óráig képes nyámmogni, vajas kenyér a favorit.

Képzeljétek olyan beteg megint!

Ezért is nem írtam. Vasárnap reggelre, az egy hetes antibiotikum ellenére belázasodott és egész nap lázas volt vagy gyógyszerre hõemelkedése volt. Hétfõn hajnalban már 39 fokos lázzal hûtõ fürdõztünk, ekkora már nem ment le a hõje 38 fok alá. Hétfõn reggel doki aki szerint nem múlt el a torok fájása de a füle is be van gyulladva. Vigyem be a városba a fülészetre + másik anti bigyó. Na ilyen már volt, gondoltam el viszem a régi fizetõs doki bácsinkhoz, szerinte tuti a füle, mondom, hogy eddig mit kapott, és hogy már egy hete amióta anti bogyót kap has menése van. Erre szurit kaptunk három napig, most láztalan bár estére még van fõemelkedése. Tegnap kapta az utolsót + Sumetrolimot. Mára még gyógyszit nem kapott de kiütéses lett, a Sumetrolimot meg nem eszi meg pedig gyakorlott szegénykém már annyi ilyen vacakot kapott, ettõl viszont öklendezik. Vihetem vissza holnap, félek hogy marad a szuri még pár napig. Pedig úgy sír szegénykém, no meg a napi 2200 Ft-os vizsgálati díj sem esik jól ilyen tájt meg pláne, de ha muszáj! Annyira elesett volt most nagyon féltettem tiszta láz napokig, és még hol van a vége. Sajnos a hasmenése nem múlt el még mindig zöldet és hígat kakil sokszor. A popója is tiszta piros már, pedig a szõnyeg padlóm a megmondhatója mennyit szellõztetem. Remélem helyre jön. Az itteni dokinak meg nem tudom mit fogok mondani megharagudna ha megtudná hogy megint fizetõshöz járunk, mert õ egy kedves fiatal ember de határozatlan, mindig a kórházba küld vizsgálatra, és bár én megértem hogy tutira akar menni, nekem három gyerek mellett nem megoldott minden diagnózis megerõsítésért utazgatni. A régi dokink szerint viszont Napocsnak mivel már 10 hónapos mindent lehet enni, pl. sonkákat, szalonnát stb. és a szoptatás az jó-jó de így nem fog el múlni a hasmenése adjak neki répát meg ilyesmit!
De ha nem szereti, nem eszi meg akkor hogyan tömjem bele. Szerintem nem a szopitól van hasmenése, hanem a sok szar gyógyszertõl már bocsánat a szó használatért . Nem? Egy lázas gyerek nem hiszem, hogyha az anyukája tudja szoptatni répát akar enni.
Drukkoljatok nekünk kicsit jó?

A szombattal is bajba vagyok mert múlt hét szombaton vettem a srácoknak meg nekem jegyet a Herry Potter második részére, és õk úgy készültek egész héten, de ha a kicsit szurira kell vinni? Lehet hogy az apuja vállalja egyedül is, ez nekünk sajna innen kétszer jó fél órás út + a dokinál lévõ idõ……

Hozzánk már ma megjött a Télapó.
Mindenkinek sok-sok meglepetést kívánunk a csizmájába reggelre!

Kép

A fiúk nagyon örültek Napocska is bár kissé betegen tépkedte az ajándék papírokat, és szedte ráncba a mikulás figurákat. Nálunk kapnak némi csokit + valamilyen játékot így szoktuk. Én az új két részes Lõrinc L. László könyvet kaptam + egy szív konyakmeggyet és egy Nesquik nyuszi figurát télapónak öltözve. A párom egy Bonbont kapott aminek az egyik csokiját kibontottam és abba rejtettem el egy pecsét gyûrût amit már régen szeretett volna! Meglepetés volt! Sikerült!
Holnap reggel lesz a kicsi fiam Télapó az óvodában megyek fel veszem videóra, aztán el nyargalok anyumékhoz mertén nekik is veszek valami érdekes bonbont vagy ilyesmit amit elrejtek a papucsukon mire jönnek haza.

Apa ügyben
Rengeteget tudnék írni, milyen rossz érzés az ha apa dolgozik és nem jut ideje a családra. A gyerekek az anyjukhoz húznak majd ez természetes szerintem, és apuka azt érzi sokszor hogy kirekesztett nem fontos, esetleg hogy anyuka ellene neveli a kicsiket. Pedig errõl szó nincs, de minden elvesztegetett nap messzebbre viszi õket egymástól. Ezt még a saját férjemmel sem tudtam meg értetni, talán majd évek múlva megértik, hogy a családra is, kellett volna idõt szakítani még akkor is, ha ezt a pénztárca bánja. Egyenlõre sokuk sokat dolgozik, és nem veszi észre mennyi mindenrõl, marad le, vagy ha mégis nem magába néz inkább, megsértõdik miatta.
A párom a minap megkérdezte a fiát, hogy te már negyedikes vagy?
Én is irigy vagyok ám ha kedves oda adó segítõ kész apukról hallok, az én párom sem csinál itthon általában semmit a gyerekek körül sem de szereti õket ezt tudom. Példa erre az is hogy most is fel ajánlotta hogy vigyem el a fiukat nyugodtan szombaton majd õ el lesz a Napocskával. Egyébiránt a férjem az egyetlen akire szívesen hagyom a srácokat ha valamit intézek és nem vagyok itthon ilyen téren megbízom benne!
Egyébként el gondolkoztatok azon hogy mit tennétek már akinek ilyen minta férje van, ha egy idQ után a párotok megváltozna mondjuk több meló, fáradtabb, türelmetlenebb, rá ébred arra hogy nem kell neki házi melóznia mert van aki megcsinálja mindenképp??!!
Szakítotok, mert beszélni azt lehet róla de ha valaki egyszer rá ébred arra hogy nem muszály neki magának el végezni a melót így is el készül azt rá nem bírod arra hogy meg fogja a seprü nyelét megegyszer.Mert nálunk ez történt! most hagyjam ott akkor? Ez persze csak provokatív kérdés de jogos. Sokan vagyunk így sajna!

Baba név
A fiaim a Diána nevet kapták volna. Napsugárnál még tetszett a Kyra illetve fiú névnek a Kende, de mivel a legtöbben azt mondták a Napsugár szép csak nem névnek ez maradt mert nekem Õ az én kis Napsugaram és azt akartam hogy ezt fejezze ki.

Regény lettem.

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Sziasztok,lányok.
Megnéztem egy pár profilt, gyönyörûek vagytok. (A torták szvsz kínzásnak lettek feltéve. Kép) Azok is gyönyörûek. Kép

Menta,
én is veletek örülök cisztaügyben. Kép

Márti,
mélt majd írok. Ármin hihetetlenül szép. Kép

Olvastam, hogy TV-rõl is szó volt. Az Errõl-arrólban a Claudia só és tsaik-ban kitaláltuk, mit is csinálhatnánk. Az egyik, hogy feltettük a petíciónkat a www.szavazz.hu-ra (bocsi, nem tudok linket csinálni). Légyszi, menjetek fel a www.szavazz.hu-ra /Petíciók/Aktív petíciók/Erõszak és szexmentes fõmûsoridõt. Regisztrálni kell hozzá, de kérlek, ne sajnáljátok rá az idõt, jóóóóóóó? Adjunk egy szavazatot a saját gyerekeinkért.

Dzsili,
nekem nagyon tetszik a Napsugár - névként is. Kép

Laura,
nem akarok itten örömködni, milyen jó dolgom van a férjem mellett. De egy gondolat: nem egyedül csináltad meg az a gyereket, ne egyedül neveld fel. Persze ez nem neked szól. Nem tudnád elmondani a párodnak, mit hagy ki? Lehet, hogy ezt látta otthon, mikor gyerek volt. Én azért megpróbálnám bevonni, ha lehetséges, kedvesen noszogatva, hívva, tartson velünk egy kis sétára, mert NEKED annyira hiányzik, annyira szeretsz vele lenni, na, légyszilégyszilégyszi Kép. Ugye jössz, drágám? Ok, ez azért túlzás volt, félig viccnek szántam, nem tudom, hogyan lehet a te férjedet rávenni valamire, nem ismerem, de te a feleségeként kell, hogy ismert a gyenge pontját. Kép Remélem, nem írtam hülyeségeket.

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!
Mindenképpen pillantsatok be a Mikulás házába Rovaniemiben. Élõben látható nyitva tartási idõben. címe:
http://www.santaclauslive.com/
Ágci
Kép

Kép
Ágci

Sziasztok!

Most csak Danimamának: igen a vanília pudingot szárazon kell beletenni.

Norci
norci

Sziasztok!

Dzsili: nálunk, mielõtt Balu megszületett úgy nézett ki a dolog, hogy szinte minden házimunkát a párom végzett. Most, hogy az új lakásban lakunk, én mosok, takarítok (nagytakarítást együtt csináljuk), és lassan fõzök. A férjem pedig este amikor hazaér, bevállalja Balut, és csak szoptatásra kapom meg. De azt hiszem, nálunk én vagyok inkább olyan, hogyha megcsinálják helyettem, akkor minek küzdjek. Laci nem bír a fenekén ülni. Most hétvégén is, hogy kivettem a kezébõl a fakanalat, sütött Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

SZiasztok!

Mindenkinek köszönöm a dícséreteket a gyerekeimmel kapcsolatban. Sokszor elgondolkodom azon, vajon megérdemlem-e õket. Olyan hihetetlen, hogy ilyen szépek, jók, aranyosak, okosak... bocs Kép

apa-ügyben: Az elsõ gyerekünknél apa rengeteget segített, büszke és boldog volt, hogy végre gyereke van. Juli lányunk koraszülött volt és õ ment vele az intenzívre, õ volt vele, õ tudta meg, hogy "na, most már biztosan megmarad a baba". Így aztán õ a kedvenc. De õt már nem fürdette annyit, mint Zsófit. Dani viszont fiú, ugye. tehát vele inkább az ágyban hempergés volt jellemzõ. Tomi - hát õ egy ajándék apának is. Õ már lemondott arról, hogy legyen még egy gyerekünk és folyton könyörgött, hogy egyezzek bele. Most övé a fürdetés, meg elõtte egy kis játék, de egyelõre más nem.
Ezért fordulhatott elõ a következõ történet a napokban:
bementünk apa munkahelyére, ahol a hölgyek rögtön kivették a kezembõl és rohantak vele körbe, többek között apához is. Állítólag nem ismerte meg apját. Apa majdnem sírt ! Szerintem csak az történt, hogy meg volt illetõdve, ráadásul álmos is volt egy kicsit. Este viszont, mikor apa hazajött, akkora vigyorgást és kiabálást rendezett, hogy apa majd elolvadt Kép

Danimama: igen, kérem szépen a receptet!!!

cory: tök jó lehetett az a hajvágás Kép

Tikk: Bauerék nagyon rendesek voltak, még a különbözõ rigolyákat, extra kéréseket is elviselték és intézték. Pedig volt egy-két hülyeség.

Dzsili: gyógyuljatok!!!

Mikulás: nálunk tegnap este jött a nagyoknak, mert nem akartam, hogy ezért 5-kor keljenek fel. Annyira jó volt látni a nagy laklikat, ahogy boldogan bontogatják a csomagokat. Olyan felhõtlenül boldogok voltak! Tomi ma reggel kapta meg a 6 színes mûanyag sípoló betûs kockából álló ajándékát. Nagyon tetszik neki Kép

Na, most már eldugulok! Már csak azért is, mert Tomi tízóraizik. A Nagyitól kapott alma-narancs desszertet fogja megenni Kép

bogancsi és Tomi

bogancsi
bogancsi

Dzsili! Én Delma Ligh-ot adok Helenának, mert abban nincs tej!
Nagyon szorítok, hogy minél hamarabb meggyógyuljon Napsika!!!! Fontos, hogy tenyésztésre vegyenek mintát a kakijából, a torkáról. És ahonnan folyik valami, onnan is. Pl. pisi!!!

Kata! Üdv itt! Én az nlc-én Fodormenta vagyok. Innen még Borcsával találkozhattál. Pele, a pelusos a Tóúl az elsõ heteken-be szokott írni.
Hát a dokival kapcsolatban csak azt tudom írni, amit akkor is mondtam, hogy azt próbáld meg kideríteni, hogy szakmailag jó-e és ha igen, akkor tartsd me. (Pl. arra figyelj, hogy mindig megvizsgálja-e renedesen Szonját, belenéz-e mindig a szájába, meghallgatja-e, nem akar-e rögtön mindenre antibiotikumot írni...stb.)

Lányok! Nektek mi a véleményetek, váltson Kata dokit amiatt, hogy hülye dolgokat mond neki szopi ügyben?
Egyébként Kata, ha okosakat akarsz olvasni szoptatás ügyben akkor ajánlom a www.lll.hu -t és itt bal oldalona Segédletekre kattintva van a keresés. Ott keress rá az Iboly-ra (a szerzõre kattints) és az õ írásait olvasva nagyon kiokosodhatsz.)Kép

Tikk! Továbbra is szorítok, hogy gyógyulgasson Hanna!
Puszi!
Menta
menta

Sziasztok!

Gyorsan írok, bocsi nem személyek szerint, hanem témák.

Tv: én sem szeretem a tévét, Dorkának csak a teletubbiet engedem, mert tényleg jó, ez csupán 20 perc. Mivel napközben zenét hallgatunk vagy rádiót vagy programunk van, így eszünkbe se jut bekapcsolni, csak ha megérkezik apa, akkor rögtön bekapcsolódik a tévé. Mióta parabola antennánk van, jobban értékelem a tévét, mivel nem ezeket a bugyuta mûsorokat nézzük, hanem az ismeretterjesztõket és a híreket. Én Bécsben olyan családnál voltam bébiszitter, ahol nem volt tv és nagyon elítéltek minden modern dolgot. Ennek az volt a hatása, hogy a gyerekek olyan "elvont" gyerekek lettek. Pl. ha megpróbáltam A-ha (norvég együttes) zenét hallgatni, elkezdtek üvöltözni velem, hogy miért nem komolyzenét hallgatok (abból is a kortársat). A gyerekek 5 és 8 évesek voltak. Érdekes volt így élni, de örültem, mikor hazajöttem. Mint mindenre a tévére is igaz, mértékkel és értéket nézni.

Torta tej, tojás...nélkül:
ötletem: sima rizs és gyümölcs formában lehûteni. Különben Dóri a tortájából csak egy icipicit evett, az is töltelék volt. Tehát inkább készíts olyan tortát, aminek valamelyik alkotórészét megeheti.

Apa:
lehet megbeszélni, de ha nem gondolja igazán át a dolgokat, csak veszekedés lesz belõle. Így inkább a gyakorlatban próbálom apukát rávezetni, mirõl marad le, akkor észbe kkap és egy picit, többet foglalkozik a leányával. De szegény apának nincs sok türelme annyi stressz után (munka), így nem nagyon erõszakoskodom.

orvosváltás:
a lényeg olyan legyen a dokid, akiben megbizol, szimpatikus és kijön házhoz, ha beteg a gyerek, persze nem árt, ha jó diagnoszta. És sose legyél zavarba, azért mert a gyereked érdekei miatt váltanod kell!

Okos, tehetséges gyerekek:
ez tényleg az élet legszebb ajándéka, de azért a mi érdemünk is. Szóval, azért magunkra is lehetünk egy kicsit büszkék, nemcsak a hozott génekre!Kép

Alvás:
gyenge voltam, kezdhetem újra a szoktatást, mert 2-szer hajnalban megszoptattamKép Tegnap este újra kezdtem, így ma csak hajnalban kellett 5-kor szoptatni, azt gondoltam ez már belefér. Eddig nem minden nap jött össze a napközbeni alvás, elég fura...

Mikulásra: én nem készültem semmivel, apa igen, reggelre mindenki kapott csokit a cipõcskéjébe, csak apa nem Kép csúnya vagyok mi?

na befejezem, mert sok lettem. Különben jó volt benneteket olvasni!

üdv:
zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

REmélem, mindenki jó gyerek volt, és jól telepakolta ajándékkal a cipõjét/csizmáját a mikulásKépKép.

Apa: Nekem asszem mázlim van, mert apa igazán kiveszi a részét mindenbõl (!). Még a kakis pelenkát is kicseréli, ezen felül õ fürdet mindig, én csak beadom a vitaminokat aztán már magukra is hagyom õket. Aztán amíg pancs után öltöztetem, apa addig az összes széthordott játékot szépen elpakolja.Kép Általában jön mindig velünk sétálni, sõt még a parkban is ücsörög velünk (ez többnyire hétvégén van, mert hát ugye hét közben melózik). Viszont a munkájába (mert bizony azért sokszor elõfordul, hogy itthonról is dolgozikKép) annyira bele tud felejtkezni, hogy észre sem veszKép, és aztán még morog.

Zsuzsi,
elõfordul nálunk is hogy nagyritkán cicizik Hanga hajnalban: Aztán visszarakom a kiságyba, és egy kis nyeker után, már alszik is. Még vagy egy órát.Kép

mikulás: magunknak nem, de Hangának vettünk egy játszószõnyeget, azt az összerakósat. nagyon tetszik neki, már rá is jött, hogy lehet szétszedniKép.

tv: napközben én is inkább rádiót kapcsolok be, vagy cd-t teszek be, de reggel pl. nézi a napkeltét velünk, meg este is a híradót. Meg ha nagyon nem bírok vele, akkor elõfordul, hogy a bekapcsolt tévé segít. Amúgy utálom, hogy úgy bámulja.

Hanga is Delma Lightos kenyeret eszik. Ma megevett du. egy egész szelettel. Õ harapdálta falatonként azzal két fogacskájával, ami van neki Kép (szép magyar mondat lett, igaz?).

Most mennem kell, mert szétszedi a jány a házat.

Szila
szila

Menta!

Pele, a pelusosKépKép
pelcsi

Sziasztok!

Még meg vagyunk am,csak még mindig nagymamazunk.

Menta!
Örülök,hogy eltüntek Helenka cisztai!

Dzsili!
Napocska gyogyulgasson!

Apa-ügy:
Pont a minap panaszkodtam anyukamnak,hogy a parom nem nagyon valtoztatott az életstilusan,amiota Rikivel kint vagyunk.Nem pelenkazza,nem fürdeti,nem eteti.Ugy vettem észre,hogy inkabb jatszani szeret Rikivel,mast csinalni nem nagyon.
Nalunk abbol mas a helyzet,hogy Apa éjszaka dolgozik és ha haza jön nem tud egybôl lefeküdni.Mivel kb.hajnal 4-5 körül fekszik le(néha 6-kor),délutan 2 ora körül ébred.Addid én probalom csititgatni a gyereket,hogy ne kiabaljon mar annyira,mert Apa alszik.Aztan amikor felébred,jatszanak egy jo nagyot,amit Riki mar nagyon var.Ha apja megmozdul egy kicsit almaban,mar varja,hogy megszolaljon.Ha ez megtörténik,akkor fülig elvigyorodik és majd kiugrik a gatyajabol.Mar mondtam neki,hogy probaljon meg elôbb lefeküdni,hogy ne kelljen szinte egész nap suttognom,mert ez nincs tul jo hatassal Riki fejlôdésére sem.
Szoval végülis Apa itthon van egész nap,de még sincs itthon.Délutan altalaban sétalunk egy nagyot együtt,oda mindig eljön velünk.
Viszont ô szeret fôzni és elég sokszor szokott is.Mindig mondja,hogy miért reklamalok,nekem nem kell allandoan fôznöm.De én nem azt akarom,hogy fôzzön helyettem,hanem azt,hogy a gyerek körüli teendôkben segitsen többet,igy nekem is lenne masra is idôm.
Raadasul este is alszik,mielôtt elindul dolgozni,igy megint csöndben kell lennünk,ami olyankor mar elég nehéz,mert addigra Riki mar faradt.
Persze,hogy ô is csodalkozik,ha Riki csak nalam nyugszik meg,stb.De hat ezen csak ô valtoztathat.
Ja,még annyit,hogy ha kisebb feladatokat bizok ra,azt mindig megcsinalja.

Képzeljétek,Riki megint eljatszotta a nemveszeklevegôt stilust.Jol rank ijesztett megint.Öltöztetésnél hirtelen elkezdett sirni,de ugy,hogy elfelejtett lélegezni.Felvettem,nalam nem csinalt semmit,aztan apja hatba ütötte és attol "tért észhez".
Nem tudtuk elképzelni,hogy mitôl kezdhetett el ugy sirni,aztan este a fürdetésnél lattuk anyukammal,hogy piros a BCG oltasa körül.Ugyhogy valoszinüleg bele kaphattam neki,amikor öltöztettem.
Apukaja most élte at elôször és késôbb mondta,hogy még par perccel a történtek utan is remegett a keze.Aztan mondtam neki,hogy latja,hogy megviseli az embert?Mert multkori eset utan meg letolt engem,hogy én miért panikolok,miért sirok.
Remélem Riki ki fogja nôni ezt hamar.Tudom,hogy vannak ilyen gyerekek,de miért pont ô?Ugy meg tud viselni,hogy aznap ugy maszkaltam,mint egy holtkoros.
Abban a percben meg nem tudom,hogy egyaltalan visszatér e a lélegzete.Sikerül e olyan dolgot tennünk,amitôl levegôt vesz.
Tapasztaltatok mar ilyet?

Teszek uj képet a profilomba!

Edit
edith16

Kata,
nekem az a avéleméynem, hgoy fontos, hogy megbízz benne, valóban. Én mindig úgy gondolkodtam errõl a szopi ügyrõl, hogy ha a gyerekorovosm, ebben nem tud lépést tartani a világgal, akkor vajon másban? Érdemes rajta elgondolkodni!Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Csak szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített nekem kaki ügyben!
Jelentem, teljes siker!
Igaz, hogy csütörtökön megettem egy üveg szilva befõttet, megittam 1 liter õszilét és még megettem egy fél sütõtököt, de tegnap fiam kétszer is akkorát alkotott, hogy öröm volt nézni.
Ezek után fél éjszaka nem aludtunk, most már végképp nem tudom, hogy mi baja.
A lényeg, hogy ezt sikerült megoldanunk.
Köszönöm szépen még egyszer az ötleteket!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Túl van végre az egész család a víruson... tegnap elég gáz volt, mert párom is, én is kicsit haldokoltunk (meg a sógorom is, de õ nem itt Kép), Csenge meg már nagggyon jól volt ... Úgy vártam anyósomat, mint a Messiást...Kép .. viszont Manó lemaradt a Mikulásozásról Kép .. itthon azért kapott egy majdnem akkora csokimikut, mint õ, meg könyvet, meg lego-t, meg piros pici gumicsizmát. Na az még nagy neki, viszont egész nap abban caplatott, szopi közben meg mindkettõt a kezében lóbálta Kép .. szerencsére nem azzal aludt, mert akkor én már leszorultam volna az ágyról Kép

Mi is mentünk laborra az állandó láz miatt. Direkt nem én vittem a pisit, hogy tuti jó legyen (tenyésztésre)... erre ott szúrtak el vmit, és újra kellene menni... Csengének mondjuk már egy hete nincs láza/hõemelkedése, szerdán megyünk UH-ra, akkor lehet, hogy elõtte felmegyünk pisit levetetni...

A hasmenésre/hányásra kaptunk homeo bogyókat a dokinktól... China a neve, nekünk 3x5 bogyó kellett, Manónak meg 3x2, és arra jó, hogy vmilyen módon megköti a szervezetben a folyadékot, és nem enged kiszáradni ... Mondjuk azért nem árt inni is ... Kép Csenge is olyan ügyesen elszopogatta, hogy na ... Kép

Apa ügy:
Nálunk sincs minden teljesen úgy, ahogy én szeretném... De azt Ati is észre vette, hogy ha veszi a fáradságot, és foglalkozik Manóval, akkor az igencsak meghálálja, megy hízelegni, huncutkodik, örül neki, ha hazaér... Aztán persze megint minden fontosabb lesz, akkor Csenge elszokik tõle, nem marad meg nála... egy ideig... aztán minden megint OK lesz ...

... na megyek romokat takarítani ... Kép

pussz
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Megprobalok berakni egy képet.
Remélem sikerül!
image(rikike2)
edith16

Nem sikerült,majd még probalkozunk,de most menni kell.
edith16

Sziasztok!

Ma végre vágtáztak a lányaim, sõt tereplovaglás is volt és egyikük sem esett le a lóról! Ahogy elvonultak (5 ló) a terepre, egy domb mögött eltûntek, tisztára olyan volt, mint a vadnyugati filmekben Kép Nagyon élvezték, és én is!
Közben Dani vigyázott itthon Tomira, meg is itatta és nagyon jól eljátszottak együtt. Nagy vigyorgással fogadtak mindketten. Igaz, a kaki bennmaradt, de sebaj. Kép

Szép estét mindnyájatoknak!!!
bogancsi és Tomi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

A profilomban új kép van az 1 éves Cumikáról.
A buliról még nincs, de nagyon jól sikerült. Most csak ennyit írok, megyek eltakarítom a romokat. Kép
Ágci

Kép
Ágci

Edit, Ágci!
Nagyon helyesek a fiúk! Ágci! Ez a kép mûteremben készült? Nagyon profi!

Bogáncsi! Na végre! Annyira szuper érzés lehetett lányaidnak a vágta! Gratulálok hozzá és egy kicsit irígykedem is!

Edit! Ezt hívják affektív apnoénak. Affektív annyit tesz, mint hogy az érzelmek miatt van, az apnoé meg, hogy nem kap levegõt. Ez teljesen ártalmatlan és elég sok babának van. Ki fogja nõni. Amikor van, akkor az arcába kell fújni, vagy hideg vizet (de nem sokat) az arcába fröcskölni. Ki kell zökkenteni és kész. Szóval ne félj, nem lesz semmi baj!
Puszi!
Menta
menta

Pele! Kép
Menta
menta

Menta,
Kép
Igen, az útleveléhez.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Bogancsi! Amennyire a férjedre emlékszem a szülésrõlKép , ami ugye lassan már egy éve volt, nagyon szimpatikus volt nekem, ahogy támogatott téged és boldogan vonultatok a császárra, míg én azon a kényelmetlen széken kínlódtam!Kép Szóval csak azt akartam mondani, hogy én akkor azt láttam, hogy nagyon nagy az összhang köztetek és nagyon várjátok a picurt!Kép Na, ezt mind egy perc alatt figyeltem meg! De annyira tisztán emlékszem ARRA A NAPRA!!!KépKépKépKépKépKépKép

Ma megint voltunk úszni, 3 hónap után újra!Kép Nagyon klassz volt, Réka nagyon élvezte! Ahhoz képest, hogy mennyit kihagyott, nagyon ügyi volt! Még a merülést is megkockáztattuk, de nem nagyon sikerült! Remélem a bõrével sem lesz gond! SZerintetek ha az uszi bajt okozna, az mennyi idõ múlva jelentkezne?

Megpróbálom egy kicsit helyrepofozni az Ismerjük meg egymást-Zafi Rékababája. Majd nézzétek meg, ha van kedvetek!

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Voltunk tegnap Mikulásozni, nagyon jól sikerült, pedig nem ismertünk senkit, még egy krampuszos elõadást is megnéztünk, így pont fürdetésre épp hazaértünk.

És képzeljétek, Dorka ezen az éjszakán csak sirikézett, de nem kellett bemenni hozzá, így végre aludtam éjszaka. Párszor felébredt és sírt, de magától magnyugodott kb. 3-5 perc alatt. A napközbeni alvással még problémáink vannak, mert tegnap sem aludt napközben, de legalább éjszaka kezd végre rendesen aludni. Amire rájöttem, hogy azért fontos a szopi neki és ezért nem hagyom ki az esti lefekvéses szopit, csak úgy alakítom, hogy még félig ébren teszem be a kiságyába, hogy ne a cici legyen a megszokott elalvási helyzet, hanem a kiságya. Onnan vettem észre, hogy hiányzik az esti szopi, hogy mikor magától próbált elaludni, elkezdett cumizni az ujjával, amit eddig sosem csinált. Most, hogy megszoptattam este, nem is nyúlt a szájába.

Remélem mindenki egészséges és kellemesen töltitek a hétvégét!

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok

Edit
Anno az én fiam is csinált ilyent sQt most a hét végén Napocska is úgy ordított hogy bevörösödött a feje és nem vett levegQt. Tudom mit érzel szörnyq rosz érzés de nem fullad meg így egy egészséges baba. Már akinek nincs valamiféle rendellenessége. Ahogyan Menta írta próbáld meg kizökkenteni fújás vizezés stb.

Már gyógyulgatunk, leányzó felébredt mennem kell.

Tettem új képet a profilomba a gyerekeimrQl.

Pussz : Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Végre van apánk és férjünk 5 nap után!!! Húúú, már nagyon hiányzott. Tomi most rögtön megismerte és nagyon lelkes volt.

Zafi: köszi Kép Már nagyon régóta ismerjük egymást, úgyhogy volt idõnk összecsiszolódni. Néha egyébként tényleg úgy érzem, hogy egy öreg házaspár vagyunk, mert sokszor kitaláljuk egymás gondolatát is Kép Különben én tényleg nagyon boldogan vonultam a császárra, mert kíváncsi voltam, milyen lesz és nagyon örültem, hogy végig magamnál leszek és azonnal meglátom a babát! Tulajdonképpen féltem egy rendes szüléstõl (pedig igazán könnyûek voltak a többiek). És szerintem az látszott rajtam, hogy együtt mentünk be a kórházba a nagy gyerekeimmel (legalábbis õket elõbb letettük a sulinál) és õk nagyon aranyosak voltak és drukkoltak. Amikor hazamentünk, akkor is úgy alakult, hogy együtt mentünk haza mind a hatan. Ez csodálatosan jó volt!
Na, elég az ömlengésbõl Kép

Dani most nézi épp a Harry Potter 2. a barátja családjával. Kíváncsi vagyok, hogy tetszik neki.

pusz
bogancsi és Tomi, aki épp most ordibál, hogy fordítsam meg a kazettát Kép

bogancsi
bogancsi

Dzsili:
Annnnnyira aranyosak és szépek a gyerekeid!!! És szuper a fotó Kép Kép Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Megígértem beszámolok a szülinapi tortáról. Fontos volt nálunk, hogy nem lehet benne tejtermék, tej, hát a tojás is, de mikor a cukrászdába ezt elõadtuk, néztek ránk hülyén. No, arra a következtetésre juttam, hogy akkor otthon.
Ilyen lett:
Kép
és a recept:
4 gesztenyemassza, 2 zacsi zselatin, magozott meggy, meggylé, babapiskóta, marcipánmassza.
A gesztenyemasszát ledaráltam, összekevertem a zselatinnal, beleszórtam a meggyet. A babapiskótát beáztattam meggylébe, majd rétegesen massza babapikóta beleraktam egy folpackkal kibélelt torta formába. Ez lehet bármilyen, a mienk nem volt nagy, inkább magas.
Gesztenyemasszával kezdtem, piskótával fejeztem be. Elõzõ nap megcsináltam este, be a hûtõbe. Másnap kiborítottam, a marcipán masszát nyújtófával kinyújtottam, ráteríttem, és díszítettem. Hát nem valami profi módon, de az íze jó lett!Kép
És talán a legnagyobb dicséret az volt, hogy a barátnõm kislány, aki már elmúlt ugyan egy éves, de nem sokat eszik, egész jó kis mennyiséget evett belõle. Úgy kellett visszafogni!Kép
Mindenkinek ajánlom, a szülinaposnak is nagyon ízlett.
Ágci

Kép
Ágci

ZAfi! Bogancsi!

Ti ennyire együtt szültetek? Így már világos néhnáy korábbi hozzászólásotok is Kép

Ágci!
Szerintem szuper lett a díszítés is Kép

Zsuzsi!
Napközbeni alvás, hát Vilinek se ment a hétvégén, lehet front van? Mindegy Vili este most nagyon gyorsan elaludt.

Lányok holnap lesz tali? Mi mennénk és könyveket is viszek.

Norci
norci

Sziasztok!

Norci! IGEN! Nem emlékszem kristálytisztán, de talán fél óra különbség van a gyerkõcök között Tomi javáraKép

Azt hiszem, mi most kihagyjuk a talit, mert hát szombaton nyelvvizsgázom és most kicsit elkezdtem parázni!Kép Ilyenkor kell a lelkemnek, hogy elmondhassam: minden lehetséges idõt kihasználtam! Már most is furdalja az oldalamat, hogy miért nem az angollal foglalkozom!

Pussz,
Zafi
zafi

Zafi!

Ha Bejáék jönnek, akkor vele küldjek neked tanyás könyvet?

Norci
norci

Norci!

Ha ráérek fizetni neked jövõ héten, akkor igen, légyszi!
Köszi!Kép

Pussz,
zafi
zafi

Kép
edith16

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?