Sziasztok!
Torta túrótorta volt, receptet, Cory chates profiljából "loptam"
Anyukámtól mikulásra kaptam egy kerek tortasütõt, azt akartam kipróbálni, nem volt egyéb alkalom.
1 kg túró, 2 csomag vaniliás cukor, 6 tojás sárgája, 2 csomag vanília puding összekeverve majd hozzátéve a habbá vert tojásfehérje, és porcukor ízlés szerint, kivajazott, lisztezett tortaformába kell önteni, majd elõmelegített sütõbe közepes lángon sütni, amíg meg nem sül, azaz szeletelhetõ állaga nem lesz.
Legközelebb nem gyümölcsöket rakok a tetejére, mert zselatin nélkül nem marad friss (a gyümölcstorta formábõl meg nem sikerült egybe kiszednem a tõrótorta tésztát múltkor), szóval legközelebb sablonból vágok formákat s azt szórom körbe fahéjas porcukorral, úgy díszítem.
Jaj megint milyen off vagyok.
BMárti!
Ablakosok
, drukkolok, hogy ma minden rendben legyen. Hozzánk jövõ hét csütörtökön jönnek, én majd anyósomékhoz menekülök.
Ma nincs nálunk melegvíz
és a lefolyókat meg a wc-t használni sem lehet, reggel ár zuhanyozn ise tudtam, és sajna csak tegna vettem észre a kiírást, hogy ma csövet cserélnek
, különben mára is evakuáltma volna magunkat.
Vili alszik, se mosni, mosogatni nem tudok, ágy hogy nem menekültök.
Bogancsi!
Elfelejtettem gratulálni a nagylányodnak az orosz versenyhez, akkor most!
S írigy vagyok ám, biztosan jó érzés ennyi klassz gyerek anyukájának lenni.
Tikk!
Hannának jobbulást!
Borcsa!
Milyen volt a vacsora?
Zsuzsi!
Dorka esti viselkedésérõl. Próbáld megértetni a pároddal, hogy a gyerekek ilyen viselkedése (akármilyen viselkedése) miatt a felnõtteknek nem szabad megsértõdni (még ha nem is esik jól neki, lesz még dackorszak, lesz még Dorka kamasz, stb, akkor mit fog csinálni). Szvsz ilyenkor elsõsorban a szülõnek kell elgondolkoznia a miérteken. Te meg tényleg próbáld minél jobban bevonni a párodat a gyereknevelésbe, akármilyen kevés ideje is van. Az én férjem is elég elfoglalt, itthon is sokat dolgoik, meg úgy van vele, hogy ha már ennyit gûrcöl, csak akkor éri meg, ha a munkán és a családján kívül a hobbijának is élhet. Neki is picit (pedig nagyon szeret minket), de nehezen ment, hogy Vilivel megtaláják a közös pillanatokat (akár az idõbeosztás miatt). Szerintem én is segítettem neki a következõkkel:
Reggel mikor Vili felébred átviszem hozzánk a nagyágyba és ott szopizik aztán hancúrozik velem és apával is, aztán én kiosonk reggelit csinálni. Míg eszünk Vili eljtászik egyedül. Apa reggel direkt elindul úgy munkába, hogy az esti fürdetésre hazaérjen. Mikor megjön picit játszik Vilivel, majd esti rituálé, mindig együtt fürdetünk, befûtött szobába meztelenkedés, csíkizés, hancúrozás, játszás, (ilyenkor Vili gurgulázva nevet apára) fürdetés. Majd félhomályban játszás, szopi elalvásig. Hétvégén van, hog a reggeli apával történõ hancúr elmarad, apa alszik tovább, viszont amíg én házimunkázok, addig apa szórakoztatja Vilit és ilyenkor a délutáni séta hármasban történik, vagy kettesben, de ezúttal én hiányzom.
Danimama: TV kérdés.
Én sokáig még szoptatni sem mertem tévé elõtt, ezt azért feladtam. Ha be van kapcsolva a tévé Vili tekintete könnyen ott ragad. Bevallom, délutáni nyüglõdés esetén mikor én sem bírom tovább, akkor szopi alatt bakapcsolom a tévét, olyankor Vili mindig háthhal van neki viszont, ha Vilit nem tudom levenni a cicrõl megbüfiztetni, nyerek egy percet mert mindig nyugton marad míg felfigyel a tévére és addig nézheti míg nem jön a büfi, viszont ha reklám van, vagy vmi agresszív jeelnt azonnal alkapcsolom. A tévében szerencsére nincs semmi nézhetõ, így én se sokat ragadok ott.
ÉN féltem a szeme miatt, meg állítólag a kiskori tévézésnek szerepe lehet az epilepszia kilalakulásában. Elõbbirõl mikor Vili lesetett az ágyról és szemorvosnál is voltunk, a doki azt mondta, hogy hülyeség. Lehet a második is az, hát nem tudom, de jobb félni mint megijedni.
Nagyobb gyerekeknél a tévé, hát azt gondolom mint mindenben a teljes tiltás itt sem vezet eredményre, viszont a szülõnek szelektálni kell.
Cory!
Mit kap Balu mikulásra?
Bocs a regényért!
Szép napot mindenkinek!
Norci