Új privát üzeneted érkezett!

Kami!
Ezek tök aranyosak, bár nekünk már annyi bodynk van, hogy biztos nem veszek. Aztán menet közben kiderül, hogy elegendő-e! :)

Én örülök, hogy nem kell mennem sehová, ilyen időben még az orrom sincs kedvem kidugni! :D :D

Most nézem a táblát, Deako már átlépte a 36.hetet. Ő már biztos volt ctg-n. Vajon mi lehet vele? Igazán jöhetne beszámolni! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ok. Tegyük fel, hogy ha bekerülök, vki. csak felhívja a dokit. De ha bármi bajom van itthon, szerintem akkor is el kéne érnem, nem? Ezért ő a dokim, ezzel dolgozik meg a pénzéért. Vagy sokat várok? Egyébként azt mondta, hogy két feltétele van: 50E a szülés és 4E vizsgálatonként, ami jó ár (a többiekhez képest). Csak azt nem értem, hogy ha nem a magánrendelőjében vizsgál, hanem az egészségházban, a hivatalos rendelési idejében, akkor miért fizetek 4E Ft-ot?

Más: vajon a gátvédelem a szülésznők körében automatikus? Ha nincs választott szülésznőm (még nincs), akkor lehet, hogy az ügyeletes szülésznő ezt nem fogja alkalmazni? + Gondolom ezt a dokival is meg kell beszélni.

A ti kórházaitok, orvosaitok hogy viszonyulnak az alternatív testhelyzetek alkalmazásához a kitolási szakaszban? Tegnap ugyanis okosítottam magam a neten, és azt olvastam, hogy a gátvédelem akkor működik jól, ha a kitolási szakaszban is megválaszthatod a testhelyzetedet, nemcsak a vajúdás alatt. Ha kitolási szakaszra hanyatt fektetnek az ágyra akkor ennyit a gátvédelemről, mert akkor nem tudsz olyan testhelyzetet választani, hogy nem feszüljön annyira a gát ! Ti mit tudtok erről? :roll: :roll:
Vendég

Nekem tetszenek a body-k és 24 éves korig van méret...nem semmi! Már látom magam előtt, ahogy nagykamasz fiam ezt hordja "itthoni fetrengésre" :lol: :lol:

Félre a tréfát, melyik TESCO-ban lehet kapni? Pl. a Pólusban lehet? Mert mi oda járunk általában, de ott nem nagyon szokott lenni ilyesmi.
Vendég

Pann, ezek az ujsagok szerintem minden Tescora ervenyesek (ezeket dobaljak be a postaladakba)... es nem rohog az elirason, ertheto? 24 honap, nnna!!! :D Most,hogy igy felhivtad a tevedesre a figyelmem, en is elkepzeltem Aront egy helyes kis macis bodyban 24 evesen es azota is rohogok :D
kami

Há! Visszajött a babanet az errorból! :)

Nekünk is megvannak a bodyk, de csak 62-ig. Jöhet egy adag 68-as! :)
Vendég

kami
az a body nekem is n megtetszett, sztm én is fogok venni és 1700ért ingyen van :)

pann
ezt én se értem a dokifelkérésnél, mert én is azt hallottam, h onnantól 4-5ezer a vizsgálat plusz fix tarifa a szülés. és ha csak a szülésre akarom felkérni??? fel nem foghatom, miért kell kombinálni a vizsgálatokkal. engem leginkább ez tart vissza attól, h felkérjem a dokimat, h nem akarok magánrendelésre járni. az sztk nekem 2 utcányira van, időpontra lehet menni, teljesen jól felszerelt, tök nem vagyok érdekelt abban, h máshova mászkáljak.
úgyh én sokat várok a szülésfelkészítőtől, rem, ott találok szimpi szülésznőt (saját szülésznőt mindenképp szeretnék). ha nem túl eretnek gondolat és ez nekik nem ciki, nekem az lenne a legjobb, ha ügyeletes dokinál szülhetnék saját szülésznővel. persze az ügyeletes orvosnak is adnék pénzt, nem azt akarom megspórolni. hát meglátjuk, mi lesz mindebből, lehet, h marad a felkérés.

mobilszám
én nyilván nem tudom az sztk-s orvosom mobilszámát :), de ha magánrendelésre járnék, akkor szeretném tudni. sőt akikről hallottam, meg is szokták adni. nekem tök fura, h nálatok nem így van. mert tényleg egy csomó kérdés felmerülhet és megnyugtató a tudat, h "bármikor" felhívhatod.

gátvédelem
az arányokat látatlanba nem saccolnám (majd a szülésfelkészítő után....), de sztm kórház-, doki- és szülésznőfüggő is.

majus3

:D :D :D
2 perce nem tudom abbahagyni a kuncogást, miközben elképzelem 24 éves csemetéinket a kismajmocskás bodykban...

Én lehet, hogy elcsábulok, bár a múlthétvégén elkezdtük a kelengye begyűjtését, de bodyból szerintem sosem elég.
Babakocsink már van, a bútort (Faktum-Viktor natúr)már megrendeltük( 2-3 hét és itt van ) néhány rugi, body, hálózsák ,fürdőlepedő 2 db cumisüveg (optimistán állva a dolgokhoz csak ennyi, mert úgyis szoptatok ugyebár...) , 1 tartalék játszó-alvó? cumi (bár nem szertném ha cumizna, majd ha már mindkettőnk haja az égnek áll és végképp nem jutunk vele dűlőre megkaphatja :) ) az eddigi szerzemények.

timocska
az adatok: 29 hét; 30,5éves vagyok :) első baba; 2007 ápr.6 Kecskemét Megyei Kh;kislány ; Lea v. Emília?

doki
az én dokim elérhető mobilon, bár én a magánrendelésére járok 6E/alkalom és 2 hetente :shock: Viszont elérhető ha bmi baj van.
Szülésről még nem is beszéltünk, fogalmam sincs az épp aktuális tarifákról...

b.lin
tudsz vmi közelebbit a kméti árakról?

pihi
Gróf Apponyi kastélyszálló, csak a neten láttam a képeket, remélem nem csalódunk. Azt még nem próbáltam ki, hogy beleférek-e még a a fürdőrucimba :shock:

+10kg-nál járok momentán, a dokim szerint ez normális...én azért már érzem a plusszt és miután egy örökmozgó vagyok, voltam mindig sportoltam most nehezebben viselem, hogy egy kiselefántnak érzem magam :)
Na de sebaj, anyukámnál tuti jobb vagyok, ő 25kg-t :shock: hízott velem! Talán ezt nem fogom ütni.

pann
szerintem nyugodtan kérd el a dokitól a mobilszámát, ez a minimum

Én egyébként mindig kiakadok mikor azt hallom, hogy előre kinyögik a tarifát....Úgysem előre adod oda neki nem? És ha nem tudok annyit adni? Mit csinál? Visszadugja a gyereket?
Jaj mindig felhúzom magam :oops: a hálapénz dolgon. Persze eddig hálistennek nem nagyon voltam kórházba járós(kivéve munak miatt) és a tapasztalatom ,hogy nem attól függ egy doki hozzáállása mennyit kap, legalábbis akikkel én dolgoztam . Aki pénzéhes nem megy többet a beteghez bmennyit adsz, aki pedig hivatásásnak tekinti pénz nélkül is lekiismeretes.Szerintem a betegek rontották el a dokikat. De lehet, hogy rosszul látom. :?:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

újraén

mazsi!
szívemből szóltál, pontosan ugyanez a véleményem a dokik hozzáállásáról "Aki pénzéhes nem megy többet a beteghez bmennyit adsz, aki pedig hivatásásnak tekinti pénz nélkül is lekiismeretes". az odafigyelést nem lehet pénzért megvenni, v normális, v nem.

timo!
megnéztem a régi táblát, bedegúz30 volt, aki velem egynapra -helyre volt kiírva. ő mért nincs benne már? rég nem írt?

majus3

mazsi: Na ja, ezért tisztább a magánrendelő. Ott nem hálapénz van, hanem szolgáltatás. Fizetek és cserébe ellátnak, gondoskodnak rólam, elvileg jobb körülmények között és nagyobb odafigyeléssel.

majus: az én dokim mondta, hogy neki vhol vidéken van a magánrendelője, így nem várja el, hogy oda kijárjak.....de akkor mit kapok a pénzemért, ha továbbra is ugyanott, ugyanúgy vizsgál, mint eddig?!? Nem értem. :?
Egyébként én is hajlottam az ügyeletesnél szülésre, fogadott szülésznővel. Ha behozzák azt a bizonyos törvényt, hogy fizetni kell a 30%-ot, akkor szépen vissza is mondom a doki felkérését. Akármennyire is ciki. :roll:
Vendég

Mazsi!
Köszi az adatokat, betettelek, legközelebb már te is benne leszel a táblában! :D

Május!
Bendegúz30 egyenlőre el van rejtve a táblában, mert már nagyon rég írt. Persze, ha újra jelentkezik, akkor vissza"rejtem" :)

Timi
Kép Kép
timocska

pann!
ebből a szempontból megnyugodhatsz, az a törvény ránk már ezerszázalék, h nem lesz érvényes.
viszont így n n kilóg a lóláb, h a doki meg is mondta, h nem lesz plusz szolgáltatás. gyakorlatilag mondhatta volna, h 70 v. 90ezer a szülés és tiszta sor. mert kb ennyire fog kijönni a 4ezer/vizsgálat a szülésig + fix. ehhhh

drusza!
köszi az infót, rem, minden okés velük!

majus3

Sziasztok!

Már rég jelentkeztem, bár amennyire tudtam olvastalak titeket. Pár napig leblokkoltam a netet, mert feltöltöttem egy klassz vírusirtót amit egyébként a szolgáltató ajánlott.....na mindegy...
Aztán hét elején ablakcsere volt és tegnap itt voltak a kőművesek. Közben pedig a WC tartályunk vízcsövéről lecsúszott egy másik cső, így a konyhafalunk teljesen elázott, bontani kellett a WC-t.
Na ezektől eltekintve jól érezzük magunkat a leányzóval. Ő is igen aktív, főleg hajnalban........:):):) Úgyhogy irigykedem a jóalvókra!!!!

Utólag is gratu a pocikhoz, b.lin és barbus. És a jó eredményekhez is. Úgy néz ki, nekem is van még elég vasam raktáron...:)

A Kami body-jairól jutott az eszembe (a nagykorú bodys gyerekeken kívül...:):):) hogy hétvégén a Tesco-ban vettem 3 db szoptatós melltartót 299 FT/ db áron 2.990 Ft/db helyett. Ha valaki arra jár, érdemes a fehérnemű osztályra is ellátogatni. Nem tudom ugyan meddig tartott az akció, azért próbla cseresznye....
Kényelmes és az anyaga is okés...

mazsi, de jó lesz nektek!!!!! Én is játszom a gondolattal, hogy február közepén utoljára még kettesben el kéne utazni..... Mi sem voltunk sehol, egész évben a lakást csináltuk és még mi sem végeztünk.

Rókica, remélem már jobban vagytok!!!

Ja, én is csatlakoznék az előtejes kismamákhoz, bár eddig még csak 3-4x fordult elő az utóbbi 3 hétben.

Bea

KépKép
babzsak27

Majus ! Azt a bizonyos torvenyt sajnos feb 15-tel bevezetik. Epp tegnap mondta a hazidokim. Es egy balatoni kismama esetet meselte, aki itt fog szulni Pesten es saja ez a "buli" neki 25000 Ft-jaba fog kerulni... hogy a nem korzeti korhaz vagy a nem ugyeletesnel szules miatt, azt nemtom, de valszeg egyszerre vezetuk be a kettot... En arra tudok gondolni, hogy korhaza valgoatja, tenylegesen hogy es mikortol tartatja be, de mivel mindent lepapiroznak es e kell szamolni gondolom OEP meg mittudomenki fele nekik is, sokat nem tudnak majd trukkozni...

Bocs, hogy lehangoltalak benneteket, barcsa ne igy lenne, en utoljara a marcius 1-et hallottam es meg orultem is, hogy Zseb meg feb-ban szuletik (elvileg), de tegnap kiderult, potyara orultem... :(
kami

ES most csakazertis fel is hivtam a "Dr.info" vonalat, ami az Eu. Miniszteriumhoz tartozik, es megerositettek: valszeg a vizitdijjal egyutt vezetik be ezt is feb 15-en, de meg nincs magarol a torvenyrol se info!!! Ez kulon tetszik. Kevesebb, mint 1 honapon belul eletbe akarjak leptetni, de az info reszleg meg nem kapott semmi konkretumot a tajekoztatashoz!!!
kami

Sziasztok!
Lányok! Látom body-król írtok: Szerintem az Auchanba érdemesebb benézni, ha arra jártok. 5 db rövidújjú body 800 ft. Tök jó vidámak, színesek! (mi Budaörsön vettük, gondolom máshol is lehet)
elmo

Eeeennekem feher kell, azt lehet feheriteni, ha muszaj... De teny, hogy az Auchan-ar jobb...
kami

Kami, neeeeeeeeee! Arról volt szó, hogy fél évre "altatják" ezt a törvényt!!! Most akkor mi van??? :evil: :evil: :evil:
Most aztán iszonyat pipa lettem!!! Így is akkora fejetlenség van! Apum mondta, hogy pl.most bevezették 15én azt a rendeletet, ami szerint csak a legolcsóbb gyógyszert lehet felírni, pedig már be van jelentve, hogy márciusban beszüntetik :evil: :evil: :evil: Mi a jó franc folyik itt??? Mindent meg lehet csinálni???? Hú, nagyon kiakadtam...
Vendég

Eljen a magyar kormany! Hidd el, igazat mondok. Most beszeltem veluk telefonon... naluk illetekesebb keves van az orszagban... Az uf.szolgis csaj reszleteket nem tudott (pl hogy x idoben levo kismamakra hogyan vonatkozik a torveny vagy ilyesmi), de az idopont az feb 15...
kami

Mire vonatkozik pontosan ez a febr. 15.????
Az ügyeletesnél való szülésre Vagy a 3 legközelebbi körzeti kórház kérdésére?
elmo

ÁÁÁÁÁÁÁ! Ezért néztem tegnap végig az Eü-i Minisztérium honlapját, de egy betű nem volt ezzel kapcsolatban!!! Lelkes voltam, és a Eü-i Közlöny aktuális számait is végigböngésztem, de abban sem volt semmi, így épp kezdtem megnyugodni!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Jajj már rémlik... Mintha az lenne, hogy a félidőn túli kismamikra nem vonatkozik! De nem emlékszem pontosan...
Vendég

Viszont azt nem tudom, hogy akkor hol lehetne utána olvasni, ha az eü-i minisztérium honlapján nincs semmi :evil:
Vendég

Abban a tajekoztatoban, amit a miniszterium kiadott az info line-nak (dr.info), semi sincs, hogy kire vonatozik es kire nem. A vizitdijat nem kell fizetni gyermekagyas anyukanak meg kismaminak, az tuti - az le is van irva. Hat ez az, barbi, SEHOl nem lehet utanaolvasni. Mondom, meg az ugyfelszolgalatosok sincsenek a reszletekrol tajekoztatva!!!

Elmo, attol tartok, ezeket egyuttesen vezetik be, a vizitdijjal egyutt. Ezt gagyogta szegeny ugyfelszolgis lany.
kami

Hát csajok, pedig már olyan boldog voltam, hogy minden sinen van, aztán jön ez, hogy febr. 15-től bevezetik mégis! :evil: :evil: Szerintem igazából ők maguk sem tudják, mit kellene és mikor csinálni!!!!

Lányok!
Van köztünk olyan valaki, akinek a munkahelye nem tb kifizető hely és a TB-n keresztül kap táppénzt? Már csak azért kérdem, hogy mikor várhatok egy kis pénzt... :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo: soka. Es a jelenlegi kaotikus helyzet miatt miatt szerintem meg tovabb tart, mint eddig :(
kami

Azért remélem, mire megszülök, addigra folyósítják visszamenőleg az összeset! :D

Timi
Kép Kép
timocska

ÁgiBoldi!
Majd elfelejtettem... a szülésznő.
-Mostantól a 38. hétig hetente kell hozzá járni CTG-re, az utolsó két hétben hetente 2x.
-El kell dönteni, hogy epidurális érzéstelenítés lehetőség érdekel -e. A kórházban állandóan nincs altatóorvos (asszem ő adja be), ezért szülés előtt egy hónappal jelezni kell, hogy érdekel -e ez a fájdalomcsillapítás vagy sem. Ha épp akkor nincs bent a fazon, aki beadja akkor berendelik. Ha azt mondom, hogy érdekel, DE "akció" közben mégis úgy döntök, hogy nagylány vagyok, kibirom akkor ennek persze semmi következménye nincs! Tehát szerintem érdemes fenntartani lehetőségként.
Bementünk az alternatív szülőszobába, ahol egy kismamának épp 1 perces fájásai voltak. Őszintén szólva nagyon félve mentem be. Azt hittem, hogy nem lesz egy szép látvány szenvedni látni DE mosolygott, kedvesen beszélgetett velem. :shock: Ő kért epidurális érzéstelenítést és azt mondta, hogy tényleg nagyon jó!
-Amikor úgy érezm majd, hogy menni kell a kórházba őt kell hívnom (megadta a mobil számát) és nem a dokit. Ő is beér mire én már bent leszek, megvizsgál stb... és ő fog szólni a dokinak, amikor ténylegesen már jönnie kell.
-Borotválás és beöntés nem kötelező és a gátvédelem hívei.
-Kedden kell mennem a következő CTG-re, amikor összeírjuk, hogy miket kell vinnem majd magammal.

Kicsi össze-vissza sikerült leírni, remélem volt hasznos infó.
elmo

Kami, Sági!
Most tudtam meg, hogy az Uzsiban szülésfelkészítő febr. 7-én indul a faházban és utána szerdánként 17-től lesz mindig. A témákat nem tudom... :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Úgy tudom Kecskeméten 30 ezer forintól kezdődik egy szülés, ami fől mehet elég magas összegig, de átlagos 50 körül szoktak kérni a dokik. Mi a vizsgálatokért eddig 7000 ft-ot fizetünk, január 1-től 8000-t és három hetente járunk.

Eddig még nekem sincs meg a telefonszáma a dokinak, de már a multkor beszéltünk, arról hogy őt szeretnénk a szüléskor.

Egyépként a dokik se tudnak erről a rendszer még semmit, de úgy tudom a kismamáknak nem kell fizetni a kórházban.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Sajnos a hétfői talira én sem tudok menni, mert hétfőn vizsgázom, de remélem a következőre már odaérek :)

Az én dokim még a legelején megadta a mobilszámát, ha éppen nem tudom elérni, akkor sms-t is lehet neki küldeni és válaszol rá, vagy visszahív.
Én magánrendelésére járok havonta egyszer ott 6000 ft-ot fizetek. A szülésre azt mondta, hogy nincs konkrét tarifája mindenki annyit ad amennyit tud.

Kami,
Nem értem ezt a törvény dolgot. Múlt héten a kórházban a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy ez ránk biztosan nem fog vonatkozni, ezek szerint még ott sem tudnak semmit???

Bea, Mazsi,
Sajnos mi már 2 éve nem voltunk sehol nyaralni, telelni. Én is nagyon szeretnék már pihenni valahol, de szerintem idén nyáron is csak a szülőkhöz jutunk el. Sajnos a meddőségi kezelések és a lombik eléggé megterhelték a pénztárcánkat :(

Ruhák: Én is úgy érzem, hogy már csak egy hálózsákra van szükség, mert lassan több a ruhája Gergőnek, mint nekünk, de lehet, hogy megnézem ezeket a bodykat.

Móni

Kép
móni23

Köszi Elmo,

hasznos volt nagyon. Főleg, mert konzervatívabb hozzáállásra számítottam. Kíváncsi leszek, h az enyém mit mond, mert úgy hallottam, h a kézzel tágítás híve, nem tudom a gátvédelemről mi a véleménye.
Csajok, én nem is tudom, mi a gátvédelem. Azon túl persze, h nem vágják át. Mi az? Csinálnak még valami extrát, vagy csak nem vágják ha nem muszáj? Mondjuk, ez engem nem nagyon érdekel az az igazság, h egészségesen jöjjön ki Boldi, engem meg vágjanak ha ez segíti ezt, bánom is én.. persze azt feltételezve, h fölöslegesen nem teszik.

Most én is jól beparáztam a törvény miatt, de hátha nem vonatkozik. A schöpfit amúgy is be akarják zárni, csoda lesz, ha ez a szülés még törvényi bonyodalom nélkül lezajlik...

Olvaslak ám benneteket, csak nagyon dolgozom közben, azért nem írok.
Hétfőn is dolgozok, úgyhogy nem tudok menni talira, pedig úúúgy szeretnék. De februárban már én is otthon leszek, majd ismételjük meg.
Na folytatom a munkát, puszi.

Kép
Kép
agiboldi

Még jó, hogy sütöttem egy adag csokis muffint - volt mivel lenyugtatnom magam :lol:
Nem tudom Ti hogy vagytok ma, de a lányom egész nap rúgkapál, ráadásul elég "agresszíven" :roll: Biztos ez a hülye idő az oka... Csak a rossz, hogy jelenleg ugye ül a pocakomban, vagyis lefelé rúgdos, ami vagy a hólyagomat vagy a méhszájamat jelenti :shock: Időnként a bepisilés kerülget, máskor meg csillagokat látok :shock:
Vendég

Nagyjából végeztem a szoba kipakolással.. a többit csak apával együtt tudom! :D :D

Barbi!
Nyitom az ablakot, küldesz egy kis muffint? :wink: :P
Buksi teljesen a jobb oldalamon van, ott dolgozik, de keményen! :) Ismerős a majd bepisilek érzés! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Móni, most hogy mondod, tényleg mondták az előkészítőn, hogy minket még nem érint ez a nyamvadt törvény :evil:

Ágiboldi! Amennyire én tudom, a gátvédelemnél a szülésznő olajjal masszírozza a gátat, hogy jobban táguljon és nagyobb eséllyel elkerülhető legyen a metszés! Asszem javasolt tornáztatni a gátat szülés előtt meg lehet masszírozni is már előre - erről nemrég írogattunk ha emlékszel! Egyébként én is úgy gondolom, hogy ha kell, akkor inkább vágjanak, minthogy Emmának valami baja legyen!

Hú, megyek, beülök egy kád meleg vízbe hátha lenyugszik a kis pocok odabent... :?
Vendég

Timi! Küldtem a muffinból :wink: :D
Ügyi vagy! Azért pihizz is!
Vendég

Nekem is nagyon rugdos, vagyis ez már nem rugdosás, olyan erős és nagy, h az egész cuccot rángatja és feszíti, néha egész fájdalmasan. Igen, Barbi, nekem néha nehéz bepisilés nélkül megúszni... főleg, ha a barátom pont közben mond valami vicceset, akkor futva távozok a wc felé, nosztalgikus, mint mikor ovis voltam..

Kérek muffiiint......

Aha, szóval közben is masszírozza. (Azt tudom, h előtte nekem kéne, emlékszem, h beszéltük. Én nem fogom szerintem, mert amondó vagyok, h örüljünk, ha azok a lyukak ott nem viszketnek pillanatnyilag, dehogy kenek én oda bármit :) )

Kép
Kép
agiboldi

Lanyok! Ne mondjunk ilyet, hogy rank nem vonatkozik - senki nem tudja, vonatkozike-e rank! Megegyszer mondom: a z Egeszsegugyi Miniszterium informacios vonalan (Dr.info - direkt a reformokrol valo tajekoztatasra jott letre) dolgozo informacios kollegak SEM lettek tajekoztatva semmiroln ezugyben. Ha az le lenne nekik leirva, hogy kire nem vonatkozik, mondta volna a csaj, tudna mondani, de a jelenlegi kormanyinfo alapjan nem. Azt mondta, igen, tudja, hogy feb 15-ig mar nincs sok ido (teszteltem am rendesen a telefonban szegenyt, higgyetek el!), igen, tudja, hogy nem fair hogy a mindjart szulo kismamaknak is fizetni kell, de nem tud mast mondani addig, mig meg nem kapjak magat a torvenyszovegezest vagy valami tajekoztatot, de nincs semmijuk.

Namarmost: ha OK OTT nem tudnak semmit, en elhiszem, hogy meg nincs mit tudni. Semmi mas info nem szamit, akar az RTL Klub mondta, akar Mari neni a korhazbol, akar mas a forras. Ok tudjak a frankot elsokezbol, nem mas!

Na, ez van. Ha valami valtozas beall, arrol ugyis szolnak majd a hirek, mint ahogy a dobozdijrol is tudunk es valoban be lett vezetve, vagy a nem patikaban kaphato gyogyszerek listajat is nyilvanossagra hoztak. Lehet, hogy egy het mulva ismet telefonalok nekik, vagy 2 het mulva, ha addig semmi sem tortenik. De e pillanatban feb 15-e es mindenkire vonatkozik. Nnnna.

Egyebkent Tiba is azt mondta, meg nem tudnak semmit. O az ov. foorvos az Uzsokiban, ergo ha mas nem, o tuti tudna valamit, ha mar ertesitve lettek volna az intezmenyek. De nem lettek!
kami

Barbus! Én most jöttem ki egy óra ázás után a kádból! De jó volt...habok és nyugi....akkor lett volna tökéletes, ha nem keményedik vissza kijövetelkor a hasam, de így is jó volt. :D

Törvény: hát Kismamik, akkor várunk! Mindenesetre elég érdekes, hogy három héttel a törvény életbe léptetése előtt nem tudnak semmi konkrétat mondani! Ez kínos!
Vendég

sziasztok,
néha én is vagyok...
szerintem ezen a kórház témán még mindig kár idegeskednünk (én sem hallottam semmi konkrétumot, de most kicsit utánakerestem).

Nézzétek meg ezen a linken az Előzmény c. hozzászólást és esetleg így kérdezzetek rá az orvosotoknál:

http://forum.index.hu/Article/jumpTree? ... &t=9125583

...bár hiányolom kicsit a levél végéről az aláírást meg egy-két formalitást, hogy hivatkozási alapul szolgálhasson, de legalábbis biztató.

jó hétvégét! K
Vendég

Jaja, szerintem is jegeljuk megint a dolgot - mar banom, hogy felhoztam mert fenti ugyan teny, az egyetlen hivatalos info, es azt gondoltam, nem art, ha tudjuk, de ugy talalgatunk rola, mintha lenne ertelme es barmit szamitana, mit gondolunk. Sajnos nem szamit, ha be akarjak vezetni, be fogjak. Ha feb 15-tol, akkor akkortol. Fuggetlenul attol, hogy tok kaotikus az egesz. Par het (max 3) es okosabbak leszunk! Addig meg turelem.
kami

Pann! Én is most másztam ki a kádból :D de nekem is csak átmeneti segítség volt :(

Kami! OK, OK, senki sem jelentett itt ki semmi konkrétat! Mondjuk az, hogy az infó vonalon nem tudnak semmit, az szerintem sajna semmit sem jelent - legalábbis ha abból indulunk ki, hogy az egyéb infó vonalakon mennyit tudnak a "telefonos segédek" = ahány ember, annyi félét mondanak + erre rájön még az a fejetlenség ami most egyébként is megvan az egészségügyben... No comment... Az idegeskedés tényleg nem segít, inkább bosszantónak mondanám ezt az egészet, hogy minek riogatnak amíg semmi sem konkrét :evil:
Vendég

Bigsis! Nekem is ez az infórémlett, ami a linken van, csak nem pontosan emlékeztem!
OK, jegeljük a témát - befogtam én is a szám :D
Vendég

Hali! Szóval azért nem írtam, mert csak hétfőn megyek az első ctg-re, s gondoltam majd utána mesélek.De...
agiboldi: te hogy választasz gyerekorvost? a védőnő mintha azt mondta volna, hogy ő majd bemutat neki, de ez nem biztos. Szóval akihez területileg tartozom, azt fogja felhívni a védőnő, hogy nézzen ránk, ha már hazaértünk? Te mikor mész legközelebb a védőnőhöz? Ha most hétfőn hamar végzem a dokinál, akkor megpróbálok eljutni a vn-höz is.
TADAAM!!!nagyjából összepakoltam a kórházas cuccot. Hát nem egy retikül :) rendesen megbuggyan egy sporttáska!
Gátvédelem: nekem több szakember is azt mondta, hogy maga a gátmetszés is a gátvédelem része, mert így nem kontrolálatlanul reped mindenfelé.Részemről egyáltalán nem félek attól, hogy vágjanak, HA KELL. De ezt szerintem meg tudom beszélni a szülésznővel - ha elvállal :? - , mert pont ő vezetett körbe a szülőszobán, és ő mondta, hogy gátvédelem van automatikusan, de ha ez vágást követel, akkor vágnak.
Na egyszerre elég ennyi :D

Kép
Kép
deako

Na, elhoztuk a Zsebi goblent a keretezotol. Vegre sikerult rendesen bekeretezniuk. Ime a vegkifejlet (nylon meg rajta van, nem akarom leszedni addig, mig ki nem talaljuk, hol legyen...)

Kép
kami

Hát sziasztok :)

Tudom nagyon rég nem írtam, de megpróbálok most már többet lenni csak nagyon összejöttek nekem a dolgok mostanában, de remélem azért még nem zártatok ki a társaságból, és visszacsatlakozhatok közétek:)
Megpróbálok majd visszaolvasgatni, bár nagyon belehúztatok, ugyhogy nem lesz egyszerű :roll:
De azon leszek, hogy sikerüljön :D
Remélem mindenki jól van a kis pocaklakóval együtt, és mindenki készül már a nem is olyan távoli nagy találkozásra a kis csöppségével :)
Egyre izgalmasabb a dolog, legalábbis szerintem :)
Na de most már megyek olvasgatni egy kicsit visszafelé :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok! :)
Látom, nem volt nagy forgalom hétvégén!

Jelentem, kifestettünk! :)
hát nem volt egyszerű meló, baromira elfáradtam! De kész van nagyjából, már csak a bordűrt kell majd felragasztani, a laminált padlót lerakni, visszapakolni!
Ja, a lakásunk úgy néz ki, mint egy bútorraktár, minden egymás hegyén-hátán áll! :D :D
Most főzőcskézek, aztán egész délután pihi! :)

Remélem jól vagytok! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Hali,
Megkerestem azt a bizonyos hivatkozott törvényt: elég gáz, hogy az infó vonal nem tud róla semmit, legalább azt megmondhatnák, hogy melyik/mikori tv-t kellene átbogarászni, ha már ők nem képesek észben tartani a változásokat (ami még megbocsátható lenne egy ilyen friss tv. esetében).

szóval ez eum.hu-h is fenn van a 2006. CXV. tv.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.c ... 0600115.TV
vagy a Complex net jogtar-n
http://209.85.135.104/search?q=cache:La ... =clnk&cd=3

Itt a 11. és 13. paragrafusok érdekesek ill. a végén a Záró rendelkezések közül a 9. A többi csak az ínyenceknek, (nekem megfeküdné a gyomrom :lol: )

(a lényeg ua, mint a fentebb bemásolt link levelében, szóval nyugi 8) )
Jó pihenést (főleg a megfáradt festőművésznőnek :D )!
Vendég

Bigsister!
Az uf. szolgi jelen esetben nem azert nem tud felvilagositast adni, mert nem kepesek eszben tartani a valtozast, hanem mert semmi irasos, a lakossagnak hivatalosan kiadhato infot nem kaptak a miniszteriumtol. OK, hogy altalaban az uf szolgalatokon nem IQ bajnokok dolgoznak (bar en ezzel szemely szerint nem ertek egyet), de itt most nem errol van szo, hanem arrol, hogy a kedves miniszterium nem tajekoztatja oket (valszeg mert meg nincs is mirol). Egy masfel oldalas blablat kaptak mindosszesen, sajtotajekoztatot, csak ezt tudjak beolvasni az erdeklodoknek (a csaj szerint en voltam kb az ezredik, aki arrol erdeklodott, amirol en) es ebben semmi de semmi nem szol a reszletekrol.

Mivel a linkben is latszik, hogy hatalyba kellett volna lepnie a kivetelektol eltekintve a torvenynek (amibe az altalad emlitett rank vonatkozo paragrafusok ervenyesek lennenek), ezert ebbol nem lenne ertelme idezniuk, mivel nyilvanvaloan az egesz egy nagy f*s...

Nya, mindegy. Majd meglatjuk, mi lesz. Meg az is lehet, hogy valoban eletbe lep valami feb 15-en es mivel a korhazaknak nincs idejuk felkeszulni, nem tudnak eleget tenni... vagy kapnak turelmi idot, x honapot... vagy rolunk, kismamakrol kulon rendelet lesz... vagy nemtom. Mindenesetre most nem izgulok - sokkal jobban izgat az, hogy Zsebi fejvekvesu legyen (elarulom, kezdek hinni benne, hogy megiscsak fejfekvesu, kis tapasztalatcseret folytattam a teliekkel es mindenki azt mondta, hogy ha a csuklas, a szivhang es az apro toporgasok lentrol jonnek, akkor tuti fejfekvo a bebi... es ezek lentrol jonnek nekem! Meg azt is szeretnem, ha a 9. heten szuletne Zsebi, ami egy hettel ugyan kesobb van a hivatalos idopontnal, de igy marciusi lenne es Halak, mint en... de jo lenne!!!

En ma egesz nap koki voltam, aludtam egy nagyot delutan es most sem vagyok hiperaktiv, nemtom ti hogy vagytok vele. Timo, gratula a festeshez... 0remelem azota pihensz!!!

Na legyetek jok. Holnap ujabb het kezdodik. En tegnap ota iszom a malnalevel teat, napi 2x. A gatmasszazsra meg nem vettem ra magam, de lehet, hogy a este befogom Gedeiaput es ovatosan csinal valamit odabent...

Csoki,
Kami + Zsebi
kami

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem!
Akkor holnap 12-kor a Brendonnál? Kami Te bejössz előtte? Én f11-11 között megyek be!

Most mennem kell.
Puszi Nektek!
Barbi
Vendég

Barbi, kuldtem SMS-t!
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?