Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nemrég értünk haza a mai napi sétánkból. A tegnapihoz hasonlóan Joci ezt is végigdumálta! :D Olyan édes! Úgy forog a nyelve a kis szájában, hogy utánozni sem lehetne! :lol: Most pedig, biztosan a friss levegő hatására, alszik, mint a bunda! :)

Edith: Természetesen tisztában vagyok vele, hogy előbb-utóbb akadnak majd úgyis olyan balesetek, amiket nem fogok tudni megakadályozni, de azt, hogy a fejét ne verje be a padlóba forgolódás közben, azt megelőzhetem. :) A habtapit viszont csak hétvégén megyünk el megvenni, mivel a férjem akkor egész nap ráér fuvarozni minket! :lol: Addig is azt találtam ki, hogy leterítettem egy plédet és arra ráraktam a két szivacsot, amiket a két járókából vettem ki. Ezzel csak az a baj, hogy ha valamiért bele akarom tenni a járókába, akkor pakolhatok vissza. :?

Hogy őszinte legyek, kicsit megnyugodtam, hogy nem én vagyok az egyedüli, akinek bár van jogsija, de mégsem vezet! Vagy vezet, csak ritkán! De komolyan, igyekszem rávenni magam az újrakezdésre! :)
El is felejtettem mesélni, hogy tegnap reggel a férjemért jött az egyik kollégája, akit Joci már elég régen látott. Mivel ő is imádja a gyerekeket - van két huszonéves lánya - , elkérte tőlem, hogy egy kicsit babusgassa. Hozzáteszem, hogy egy elég nagytermetű, erős hangú férfiról van szó. Hát hiába minden kedveskedés a részéről, mert Jocinak legörbült a szája és elkezdett prüntyögni - nem sírt kimondottan -, úgyhogy vissza kellett őt vennem. Onnantól aztán már mosolygott is a bácsira! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Etterke: Megnéztem Rékus fotóit! Változatlanul gyönyörű a kislányod! :) A kedvencem az "Együtt fürödtem a delfinekkel" című kép. :D És milyen ügyesen áll már! :o

Sudi: Gery tortája nagyon jól nézett ki és biztosan finom is volt! Le sem tagadhatnád, hogy a te fiad, annyira hasonlít rád! :) Én eddig nem is tudtam, hogy a babákat ismét el kell vinni az ortopédiára, ha járni kezdenek! :o Bár végülis van benne logika! :)

Rita: Örülök neki, hogy különösebb inzultus nem érte Tomikádat az orvosnál! Én is már előre izgulok, hogy előbb-utóbb eljön az idő, amikor Joci fütyije kerül sorra! :(

Megyek, mert egy csomó mosnivalóm van és még az első adagot sem indítottam el a gépben!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith, "Még a tészta is elfogadható, bár azt a férjed is meg tudja, gondolom, főzni frissen! " Ezen a mondatodon jot mosolyogtam. Hogy te milyen sokat nezel ki a ferjembol! :lol: Az o fozestudomanya a 10 perces tasakos rizsnel kifujt. :roll:

Lanyok, azt a babaholmis listat en is megkoszonnem, ha valaki tovabb tudna nekem kuldeni! Nagyjabol mar megvettem mindent, legalabbis ugy erzem, de ha atfutnam a listatokat, lehet, hogy rajonnek, hogy valami kimaradt. A legzesfigyelo meg a babakocsi van meg hatra, na meg a kisagy. A kisaggyal viszont nem sietek, mert otthon kapunk az unokatesomektol, aztan itt meg majd veszunk, amikor visszajovunk vagy interneten kinezem es a ferjemmel megvetetetem, mielott visszajonnenk. Ha nem lesz meg addigra, akkor sem veszes, mert van egy mozeskosarunk es amikor visszajovunk, kb. 10 hetes lesz a baboca, ugyhogy akkor meg siman elfer benne. Egy-ket ejszakat meg csak atveszel abban.

Egy kerdes: van valakinek tapasztalata abban, hogy mennyi ido alatt keszul el otthon a baba utlevele? Mondjuk pont az enyemet is meg kell hosszabbittatni. Ja, es meg mindig ugy van, hogy az anya utleveleben lesz a picur vagy mar lehet kulon utlevele?

Cs-ne Kati, en is egyfolytaban mosok, pedig meg csak ketten vagyunk. Mi lesz meg kesobb?! :roll:

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Kati!
Jocinál is ezek szerint megfigyelhető az a jelenség, ami a legtöbb babánál 8 hónapos korban jelenik meg, vagyis hiába találkozott már valakivel többször is és hiába kedves az, egyszerűen anyánál érzi magát biztonságban a baba. Ismerkednek, kacérkodnak az emberekkel, de csak egy bizonyos távolságból. Persze vannak időszakok amikor ez nem jellenző és biztos vannak olyan babák is akikre ez nem igaz. Rékánál megfigyelhető volt ez pontosan 8 hónapos kora körül, most már lazább ezen a téren, de biztos előjön majd ez a viselkedési mód később is, biztos ti is láttatok már kisgyerekeket, akik az anyukájuk lábát szorítja és elbújnak mögé. Talán másfél éves kor körül szűnik meg ez. De az is lehet, hogy Joci most nem ismerte meg az embert. :lol:

Olive!
Én főzeléket is szoktam lefagyasztani ha marad, ha szereti a férjed, akkor mellé tud magának sütni valami virslit vagy natur husit. Szerintem a töltött paprikát is le lehet fagyazstani, esetleg valami rakott - húsos zöldséget, lecsót.
Én szívesen továbbíton neked a listám, de nem tudom az email címed. :cry:
A babáknak már saját útlevelük van, szükséges hozzá fénykép is. Mi itthon lefényképeztük kb 2 hetes korában Rékát és számítógépen megszerkeztettük, hogy igazolványkép legyen belőle. (tudod nem lehet semmi a háttérben, szemben legyen,nyitott szem stb, ami picit nehéz ilyen pici baba esetében) Egy nyomtatványt is ki kellett tölteni. Mi Madridban intéztük a Követségen keresztül, így picit talán eltérő, szüleid már most tudnának a magyar Okmányirodában infot kérni és beszerezni minden nyomtatványt, hogy hamar elkészüljön az útlevél, szerintem kb 2 hét alatt kész. Persze minnél korábban érdemes beadni, hogy ne emiatt tolódjon majd az utazásotok. Időpontot kell kérni az Okmányirodában.
Réka útlevél képei:
Kép

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sudi, latom Gery imadta a tortat :D :D Olyan kis tunemenyes. Majd korulnezek a kepeim kozott es indittom a sorozatot remelem nem fogok untatni senkit 8) 8)

Edith, latom kriszta imadja az etetoszeket :shock: :shock: :oops: :oops: :roll: :roll:

Etterke en is megneztem Rekus kepeit es mar epp kerdezni akartam hogy mit csinaltal a fufruval, hogyan oldottad meg, de latom meg mindig megvan :D

Nem birok napirende terni. Beszeltem az egyik baratnommel akimeselni hogy van egy kollegaja es annak egy 2 eves es egy 3 honapos babaja, a feleseget meg tegnap hivtak be katonaekhoz. 1 evre alvittek Afganisztanba. Ugyebar katonakat nem erdekli hogy kis gyerekek vannak es hat sokan meg 9-11 elott bealtak mert az egyetem ingyenes volt, meg sok mas hozzajarulast kaptak. El tudjatok kepelni hogy otthagyjatok apara 1 evig a gyereket es menni kell a katonasagba :shock: :shock: :shock: Allitolag szegeny csaj nagyon ki van, hat en meg a gondolatatol is.

Uj fordulat nalunk :!: :!: Peti mar ket napja amikor felultetem mar egybol felall :shock: :shock: Ha az olembe ul es talajt erez a laba alatt mar rugozik es nyomja is fel magat. Es nem labujhegyen csinalja ezt hanem bizony teljes talpan. Atfordulni meg mindig nem tud, hiszen a popoja akkor hogy nem birja atforditani, de ha a kezemet fogja rogton atfordul. Hason elvan de hamar megunja, ha eleteszek jatekot, konyvet elbabral vele de aztan eszebe jut hogy hogy is van es mar koveteli a visszafordulast. :roll: :roll:

Na most itt a hosszu hozaszollas es nem mutatja az elkuld gombot :evil: :evil: :evil:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Mi is a Petit itthon fenykepeztuk le. Leteritettunk a foldre egy feher torolkozott aztan apa ugrat korulotte, mer nalunk szembe kell nezzen, szeme legyen nyitva es persze feher legyen a hatter.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Megnéztem Én is most Kriszta kis naplóját. Hát, Edit ha ezzel megnyugtatlak, Gery sem nagyon bír a seggén megmaradni az etetőszékben!! :roll: :roll: :roll: :? :? :? Nagyon sokszor felállt, izgett mozgott....stb. Mostanában talán nyugisan végigüli amíg megetetem. Hát legalább látom, Nem csak Gery ilyen izgága!!! :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Andrea Én várom a képeket, nem hiszem, hogy valakit is untatnál!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Elég durva ez az eset amit leírtál a barátnődről! Nem is értem, Én semmi esetre sem hagynék egy 3 hós babát magára, apjára!!!! Nincs mód rá, hogy visszalépjen, kilépjen, vagy mit tudom Én!! Nem hiszem el!!! Ügyes Petike!

Gery állandóan felmászik a kanappéra, ami nem is gond ha itt vagyok, de akkor is felmegy, ha kint vagyok a konyhában. És a lefele menet még nem éppen tökéletes!!
:x :x De sokszor csak ül és nézi a tévét. Ma is most nemrég jöttem be, erre ült szépen, háta nekidőlve a háttámlának, szépen mint a nagyok, és nézte a tévét. :shock: :shock: :shock: Viszont legközelebb már arra jöttem be, hogy üvöltött mert leesett. Hát ez van, megint tiszta ideg voltam magamra, de egyszerűen az sem megoldás, hogy amíg főzök vagy valami, berakom a járóba. Így talán az esésekből tanulja az óvatosságot! :shock: :? :?

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Koszi a tippeket az utlevel keppel kapcsolatban. Jofej vagyok, eszembe se jutott, hogy itthon kene lefenykepezni, pedig fenykepesz az apja. :roll: Angliaban azert maskepp mukodnek a fenyekepeszek, mint Magyarorszagon. Itt a legtobbnek, mint ahogy a ferjemnek is, nincsen studioja meg laborja. Itt nem nagy divat a studio fotozas, mivel tul mesterseges. Eskuvoi kepeket pl. studiosakat meg nem is lattam. Mi se csinaltattunk meg otthon se, csak szabadterit.
Csak majd emlekeznem kell mielott hazamegyek, hogy vigyek magammal valami fotoszerkeszto programot, mivel anyukamek laptopjan nincsen.

Eszter, a fozelekek eszembe se jutottak. Bar en csak krumplifozeleket (ez meg nem fagyaszthato) es finomfozeleket szoktam csinalni. Az utobbit viszont talan lehet fagyasztani. Ezt szereti a ferjem sult virslivel.

Andrea, ez a katonasag nagyon durva! En biztosan nem birnam. Nemhogy 3 honaposan, de tobb evesen se tudnam otthagyni a gyerekem 1 evre! A ferjemnek van egy haverja, aki katona, de nekik nincsen meg gyerkocuk. Viszont a feleseg is megy vele mindig. Mar megjartak Ciprust, Afganisztant, Irakot, stb. Nem tudom, hogy lehet az, hogy a felesege mindig vele tarthat. Lehet, hogy o valami magasabb rangu tiszt es ezert? En aztan gyerek nelkul se koltoznek ilyen haborus orszagokba. Lehet, hogy jol megifzetik, de megeri? :roll:

Tok furcsa, hogy Petike is mar felall. Nemreg meg a szuletestortenetet olvasgattam. :shock:

KépKép
olive

Sudi, pont azon gondolkoztam valamelyik nap, hogy milyen jo lenne egy amerikai konyhas-nappalis haz vagy lakas. Nalunk is kulon van a konyha es a nappali, ugyhogy ha majd fozok, ki kell agyalnom, hogy hol hagyom a kiscsajt. Bar mire mar maszos-jaros korszakban lesz, nem hinnem, hogy itt fogunk lakni. Az uj hazat meg lehet, hogy szetveretem apaval. Mar emlitettem neki es nincs elajulva az otleteimtol. :roll: Egy kicsit meg gyozkodni kell. :wink:

KépKép
olive

GERY NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUK!!!!!!!!!!ERŐT,EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOGSÁGOT!!!KRISZTIÁN ÉS EMŐKE

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Etterke: Megnéztem Réka képeit és nyitva maradt a szám! Mindig szép kislány volt, de most gyönyörű lett! Annyira nőies és bájos.

Sudi: Gery evett is a tortából? Amúgy tök jól nézett ki a torta, ügyes vagy! Mosolyogtam, amikor írtad a kanapéról való lejutást. Ákos is mostanság tanulta meg, hogy nem fejjel előre kell lemászni, hanem meg kell fordulni és úgy hátrálni popsival. Ennek ellenére múltkor pofival előre jött le, apja meg is mutatta, hogy úgy csak a "hülye babák" jönnek le, az "okos babák" meg popsival előre. Amúgy Ákos szinte soha nem ül le/áll le, állandóan csinálnia kell valamit, ami nekünk szülőknek elég fárasztó. Én belehalnék, ha ennyit kéne mozognom. Szerintem ezért is sovány. Az összes gatyája nagy rá derékban, ami hosszra jó.

Erről jut eszembe:
FOGYÓKÚRA-TÉMA: A káposztaleveses-kúra nagyon hatékony, 5-6 napig bírtam egyszer és nem si híztam vissza, mert a kúra abbahagyása után is diétásan étkeztem. Akkoriban kb 5 kiló felesleg volt rajtam, egy hét alatt meg is szabadultam tőle. NEkem a fogyókúra terén mindig hatalmas volt az önuralmam. Holott sose voltam igazán túlsúlyos. Néha kiakadok, amikor egy-két ismerős csaj sóhajtozik, hogy milyen kövér, de közben tömi magába az édességet meg a pizzát, de annyit, hogy embertelen.

Bár én most a másik véglet vagyok: 15. boltban kaptam olyan gatyát ami nem csúszott le csípőmről, ugyanis a decemberi hajtás+karácsoyi betegség lefogyasztottak. Elkezdtem vitamint szedni így "visszahíztam" 48 kilóra. Ennyi vagyok most ruhában.....

Kép
mölli

Sziasztok!!!

Képzeljétek Krisztián már ügyesen felül,és szépen tartja magát!!!És mégszebben másik négykézláb...már előre is!!!!itt ott orrabukik,de megy neki,csak kell vlmi cél ami után másszon!
Ja és a tapi tapi mamára már ügyesen tapsol és a lóga lába lógára meg lógatja a lábát!
na ennyi a dicsekvésből,biztos untok már!

Sudi nagy gratula az autóhoz,csodaszép!
nagyon gyönyörű tortát készítettél!

Beszter gratula a házhoz,nagyon drukkolo,hogy minden úgy alakuljon ahogy ti is elképzelitek!!!

Egy kérdés!!!!!!!!most lesz 4.-én az első házassági évfordulónk és szeretném meglepni vlmivel az uracskámat!!!szóval mindenféle tippet szivesen fogadok!!!előre is köszike

Etterke már minen rendben van Rékával???én a banánt javasolnám!nálunk bevállt!

most megyek és neharagudjatok,ha valakinek nem írtam!!!ez nem azt jelenti,hogy titeket nem szeretlek!!!

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Emoke, gratula a kis Krisztiannak hogy mar egyedul felall, na meg a tapsolashoz es a logalabahoz. Aanyos lehet ahogy csinalja :D

Olive, majd meglatod hogy milyen gyorsan telik az ido. Nekem a szules mar olyan reginek tunik. Ti is igy vagytok vele lanyok?

Kezdem a kepeket. Van amihez irok is kis tajekoztatot.
Buszmagallo: nekem az elejen olyan furcsa volt hogy itt az emberek sorbaallnak a buszmegalloban es erkezesi sorrendbe szalnak fel fuggetlenul ha meleg, ha hideg, ha fuj vagy esik. Az is igaz hogy a busz elso ajtajan lehet csak felszallni, mivel a sofor mellett kezeled a jegyed. (Azt hiszem en rengeteg kepbe belelogok majd. Ez a kep maskulonben 2003-ban keszult) Kép Sor a buszra

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sudi, en NY varosatol kb 40 percre lakok kocsival, de azelott bent laktam NY varosban, jobbanmondva Queens reszebe. NY varos 5 reszbol all: Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens es Staten Island. A kepek tobbnyire Manhattan- es Queensbe keszultek, de majd jelzem

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Queens utcai (Sajnos nem egy jo gep volt akkoriban, viszont most mindegyik kepet alakitgassam arra nincs idom, Bocsi :oops: ) Amint latjatok a hazak eleg kozel vannak egymashoz. Sok csaladi haznal peldaul a kocsibeallo kozos, szoval mindket haznal van egy fel bealloja es azt meg kell osszak egymassal mert maskep nem tudnak a garazsba eljutni. Kép Kép Kép

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Azt hiszem holnap folytatom mert most a ferjem zavar alukalni :D :D Majd holnap leirom hogy a csaj miert nem tudja visszamondani a katonasagot, de ahoz meg egy kis eletformat is le kell irjak hogy jobban megertsetek es arra most nincs idom
Jo ejszakat

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Meg egyvalami, annakidejen irogattatok baba masszazsrol. Megvan meg valakinek? Eltudjatok emailezni nekem is? Koszi elore is

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Jó reggelt!

Joci, nagyon boldog hófordulót kívánunk neked! Nagyfiú vagy már, és nagyon ügyes! :) :) :) És gyönyörű! :wink: :wink: :wink:

Mölli, mi is állandóan azon csodálkozunk, hogy Kriszta hogyan bír annyit mozogni. Az este pont elkacagtam az apját, mert "birkóztak" és mire István tök kifulladt, Kriszta nagy hevesen már indult is tovább és incselkedett az apjával, hogy fogja meg! :wink: :wink: :wink:

Különben most én is dicsekszem egyet, mert már régóta megígértem Kriszta "tudományait", de azóta legalább bővült a repertoár! :roll:
Stabilan ül, kapaszkodva már régóta feláll, és már több másodpercre is elengedi magát és MEGÁLL EGYEDÜL. De aztán huppan! :lol: :lol: :lol: (Ezt különben már írtam, de nem vettétek észre. :? :? :? )
Reagál, azaz ismeri és felismeri a kutyát (ezt tanulta meg legelőször) a macikat a függönyön, a vasalót, a labdát, a tátát (ez apa, de itt a gyerekek mindig így mondják az apukának) és tegnaptól a babát. A kutyának mondja is hogy khrrr (ma reggel etetés után álmában is ezt hajtogatta :roll: :roll: :lol: :lol: ) a maci, a cica és a nyuszi az mind "szszszsz", a vasaló az phhh, és fúj neki, a labdára nem mond semmit, tá-tá-t állandóan ismétli, a babára pedig úgy reagál, hogy odamegy a tükörhöz, feláll és gyönyörködik magában, puszilgatja, sikongat, stb.

Ezenkívül a Lóg a lába nagyon jól megy, most már a csip csip csókára összeteszi a kezét és rázza, majd a hessnél kapálózik, tapsol a tapsi-tapsira, táj-táj-t (pá-pá) int, ha kedve tartja és ha azt mondjuk tánci-tánci akkor rázza magát, illetve rugózik és... pattogtat az ujjával. :shock: :shock: :shock: A nagyapjától tanulta. Ahogy elkezdenek táncilni, ő összeteszi a mutató és hüvelykujját és "pattogtat". :lol:

NA, ennyi elég is volt a dicsekvésből. Más már nem is jut eszembe.

Emőke, hát, valóban unjuk már a dicsekvéseidet, hiszen minden nap, egész nap leírod ide a fórumra! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Dicsekedj csak, ahogy kedved tartja, hiszen mindinki tudja, hogy mennyire büszke a saját babájára! :) És gyere gyakrabban! Különben gratulálok Morzsikának, nagyon ügyi baba! :)

Andrea, a te Petikéd is amilyen kicsi olyan ügyesen "kapaszkodik". Nem akar nagyon lemarandi a többiek után! :wink: :wink: :wink: Jó életrevaló aranyos baba! :)
Durva ez a katonás sztori, szerintem ingyenes egyetem ide vagy oda, a csajnak felelőtlenség volt beiratkozni, ha ő tudta, hogy családot szeretne. Nem szeretnék a helyében klenni, az tutti. De tudom, hoyg ott az ilyesmi nem vicc, és ha menni kell, hát menni kell. Szörnyű lehet! Brrrrr.
Jók a képek, folytasd csak, amikor lesz időd. Érdekes az a sorbanállás a busznál. Csak szerintem szörnyen időigényes.

Olive, neked akartam még írni, hogy töltött káposztát, töltörtt paprikát is jól lehet fagyasztani, gombapaprikást, borsó-, babfőzeléket, na meg mindent, ami eszedbe jut. Leveseket egytől egyig. Mégha esetleg krumpli is van benne.
A másik meg az amerikai konyha. Én nagyon szeretem őket, minidg is irigylem azokat, akiknek valamilyen formában nyitott a konyhájuk, ugyanakkor magamnak nem csinálnék. Tudom, ez így paradoxon, hogy irigylem, és mégsem. A konyhaajtó nagyon jó szolgálatot tesz. Szag ellen, mosatlan ellen (mert bizto akad majd idő, amikor ez is lesz), és baba ellen is. Mert az tény, hogy ott lehet melletted, illetve rálátsz a konyhából, ha a nappaliban van, de ha már odanő, hoyg mászik, akkor nem tudod sehogy elzárni előle a konyhát, ami hatalmas felfedezni való kincses terület egy baba számára. És megannyi veszélynek is a forrása. kriszat sokat van velem a konyhában, és nagyon jó terepnek bizonyul. itt más "játékai" vannak, edények, csészék, poharak, szűrők, fakanalak stb., amit máshová nem viszünk. De ha kijöttünk, becsukom az ajtót, és akkor pl. teregethetek nyugodtan, mert tudom, hoyg nem megy oda a forró sütőhöz.
Szóval, ez is csak egy szempont, a magam szempontja. De azért talán érdemes megfontolni ezt is, főleg, ha még szeretnétek babát ezután is. Átalakítani néhány év múlva is lehet, amikor majd ismét rátok tör az energia, a tenni, változtatni akarás. Mert néhány évig biztos nem lesz. Ez tapasztalat! :)

Na, mentem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Túl vagyunk az evésen, Joci most éppen a járókájában tesz-vesz, szó szerint, ugyanis az a legújabb szórakozása, hogy a rácsok között kidobálja a játékait és hiába teszem vissza őket, újrakezdi. Úgyhogy inkább nem is erőltetem a dolgot. Ha valamire szüksége van, úgyis kinyúl érte, bár probléma akkor is akad, mert ha rossz szögben tartja a játékot, akkor ugye nem tudja behúzni a rácsok között! :roll: :lol: Ilyenkor elkél a segítség! :)
Végre kisütött a nap, úgyhogy hamarosan indulunk sétálni! Délutánra egyébként is szélvihart jósolnak! :shock:

Edith: Jocikám nevében is köszönöm a köszöntést és a szép szavakat! :oops: :D Édes lehetett Kriszta, ahogy az apukájával incselkedik! :lol: És igazán nagyon ügyes már ő is, hogy egyedül áll és hogy ennyi szónak ismeri a jelentését! Tegnap egyébként én is próbálkoztam Jocinál, mondogattam neki, hogy: -Apa! Hol van apa? És előfordult, hogy rá is nézett a férjemre, de nem minden alkalommal, úgyhogy lehet, hogy amikor éppen sikerült neki, akkor az csak véletlen volt és nem tudatos!? :roll: Egyébként hogy ízlett Krisztának a Zakuszka? És a brokkoli? :roll: :) És még mindig nem mesélted, hogy mit szólt anyósod, mikor meglátta, hogy levágattál a macikás függönyből!!!??? Vagy úgy tett, mint akinek fel sem tűnt? :roll:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Etterke: Nekem is eszembe jutott, amiről írtál, hogy annak idején pont én hívtam fel a figyelmedet Rékus kapcsán arra a bizonyos újságcikkre, ami arról szól, hogy milyen változások történnek a babák érzelmi életében a 8. hónap körül! Kb. 3 napja Jocinál is megfigyelhető, hogy ha kimegyek a szobából, sírni kezd. De én eddig arra gondoltam, hogy csak attól ijedt meg, hogy egyedül maradt. Ma reggel viszont a húgom is vele volt és mégis elsírta magát, mikor magukra hagytam őket! :roll: Azért ez olyan jó érzés nem?! Hogy ilyen fontosak vagyunk nekik! Mondhatni pótolhatatlanok! :D

Olive: Már tegnap szerettem volna írni neked, hogy én is tudok ajánlani egy légzésfigyelő-márkát, méghozzá a Baby Control-t. Bár ha jól emlékszem, ez magyar gyártmány, úgyhogy elképzelhető, hogy csak itt Mo-on lehet hozzájutni! :roll: A Heim Pál Gyermekkórház ajánlása van hozzá és egy, az ottani orvosok által készített video-kazetta, ami elméletben és gyakorlatban is bemutatja az újraélesztés technikáját. (Bár sose legyen szükség rá!) Ez három érzékelőlapos és sohesem csinált téves riasztást, pedig kerek 6 hónapig használtuk. Megvásárolva 30.000 Ft körül van az ára, de mi feleannyiért béreltük.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

NA, senki?

Mindegy, azért leírom.
Szükségem lenne egy kis segítségre... Az iwiwen nem tudok se képet feltölteni, se üzenetet küldeni, és van, aki nem jön rá, ki vagyok. Kit kérhetek meg, hogy írjon a nevemben egy üzenetet és küldhetem el a képemet, hogy tegye fel?
Persze, mailben küldöm el az adatokat. Más megoldást nem tudok, és már szégyenlem magam, mert kétszer is rámkérdeztek... :oops: Pedig ismer az illető, mert tanárom volt, de annyi diák közül a nevem nem ismerős (akkoriban nem is így hívtak), és még képem sincs, hogy bár arról felismerjen...

Köszike előre is!
Pussz...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andrea: Tényleg olyan jó nézegetni a képeket, amiket feltettél! :D
Írod, hogy Petike mindenáron fel akar állni, ha felülteted. Joci már jóideje csinálja, de legtöbbször lábujjhegyen pipiskedik. Gondolom azért, mert még nem "érett a lába" az álláshoz! :roll: A szülésem már nekem is elég távolinak tűnik, de így sem telik el egy nap sem, hogy ne idéződjenek fel bennem annak a pár napnak az eseményei, amiket a kórházban töltöttünk! :)

Emőke: Krisztián is nagyon ügyes már! :D Kár, hogy nem tudsz gyakrabban írni!

Most elköszönök, mert Joci már nagyon mondja a magáét, azt hiszem reklamál a sétáért! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lányok!

Végre van egy kis időm írni, mert a kisfiam ma nagyon jól viselkedett, rengeteget aludt eddig, és így mindent megtudtam csinálni! Most meg haza jött apa és ő van vele!
Ma megyünk a védőnőhöz (előszőr) mert eddig ő jött ki hozzánk, és megméri mennyit nőtt az óriás bébi! Meg a doktorbácsi is megnézi a csípőjét meg a hasát ultrahanggal! Úgyhogy ma végre történni fog velünk valami!
Egyébként Nekem most azért ilyen furcsa ez a helyzet, hogy semmire nincs időm, mert amikor Áki született, akkor még Anyukámmal együtt laktunk és ő mindent megcsinált, nekem csak a gyerekkel kellett foglalkoznom! Sőt az első időbe még az volt a bajom, hogy unatkoztam mert Áki mindíg aludt!
Hát ez most megváltozott!

Zsuzsi sajnálom Alidát, hogy ennyit szenved a fogacskájával, meg Téged is, hogy nem tudsz pihenni!

Edit! Nagyon jó ötlet hogy akkor és most fénykép klubbot indítottál, Tényleg hatalmas változáson mennek keresztűl a bébik! És hogy a Te Krisztát milyen tünemény lehet! :lol: :lol: :lol: Jó lenne ha már Dávidról is tudnék írni hasonlót, de én egyelőre csak a súlygyarapodásáról tudok majd beszámolni!

Sudi. Nagyon jók lettek a szülinapos képek.
Gery is milyen sokat sokat változott 1 év alatt!

Na mára ennyi! Mindenkinek szép napot!!! :P

bogyo75

Edith: Ha ráér a séta után, én szívesen segítek! Addig küldd át az e-mailt!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jó, Kati, látom amióta írtam, "ezer" hozzászólás született! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az üzenetet végül elküldte, d eképet asszem még nem töltötte fel. Elküldöm hamarosan. Köszi előre is! :) Most megyek én is ebédelni a lányommal, majd sétálunk, mert gyönyörűen süt a nap és enyhe az idő is. Aztán 4-től babaklub, 5-től meg gyógytornász. Kíváncsi vagyok, változott-e a lába egy hét alatt?

kellemes, verőfényes délutánt mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: Sajnos többszöri próbálkozásom ellenére sem sikerült feltennem a képedet az iwiw-re, mert folyton azt írta ki, hogy: " A megadott file formátuma ismeretlen." :cry:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith, kuld at hozzam a kepeket. Azt hiszem a problema az hogy neked nem jpg formaban vannak, majd en atalakitom es vagy visszakuldom vagy felteszem neked.

Most csak epp bekukantottam. Latom ugyesednek a babak. Kriszta mar milyen sokat tud, el sem hiszem. Neha en a naplotokba szoktam reagalni Kriszta fejlodesere mert innen kiszallok es elfelejtem hogy meg mit is akartam irni, ilyenkor a naplodnal (amit rendszeresen figyelek) irok egy-ket sort :D :D Aranyos lehet ahogy a tukorbe nezegeti magat es simogatja, igazi no :D :D :D Joci is ugyes hogy meg a jatekokat be is tudja venni :) Nalunk meg csak a cumi hajitas van :)

Kesobb jovok, majd irok tobbet es kuldok kepeket a felallasrol

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Elôször is Jocinak nagyon boldog 8. hófordulót kívánok!!!! :D Látom minden nap valami új tudománnyal lep meg Kati!

Alida nagyon jól aludt az utóbbi két éjjel, csak egyszer kelt föl! Úgyhogy én is magamhoz tértem. Tegnap pedig férjem elvitte az egyetemre egy rendezvényre, míg én tanítottam, sôt egy kicsit elôbb, úgyogy volt egy órám gyakorolni! Egész hihetetlen volt, ledôltem az ágyra 10 percre és nem kellett felugrálni!

Edith:
Fantasztikus, hogy Kriszta mi mindent tud már!! Az önálló álláért külön gratulálok!! Nálunk nyitott konyha van, majd kell vennünk egy kis ajtóelzáró kerítést. Én sem szeretem, hogy a szagok bejönnek, ráadásul nálunk a hátsó bejárat - amit használunk - a konyhába nyílik és nagyon utáljuk! Alidának még mindig nem bújt ki a foga, de most legalább nyugodtabb. Neki is van új tudománya: csettintget a nyelvével! Nagyon szereti, mikor utánzom a hangocskáit, de a fordítottjáig még nem jutottunk el.

Andrea:
Jó erôs lehet Petike! Szerintem is felelôtlenség volt a csaj részérôl a katonasághoz jelentkezni, ráadásul ott nem babra megy a játék... Jó a képek!

Na megyek, mert kukorékol a kisasszony!
zsuzsi 81

Jó estét!

Edith: SIKERÜLT :!: :!: :!: :D Fent van a kép! Megkértem a húgomat, hogy segítsen, mikor hazaért. Valóban annyit kellett csak tenni, amire Andrea is gyanakodott, hogy át kellett menteni jpg-be. :)

Bogyó: Remélem mindent rendben találtak Dávidnál a csípővizsgálat során! És a méretek? Várjuk a beszámolót! :D Ha valaki, én tudom, hogy mekkora segítséget jelent, ha valakinek ott az anyukája, sőt nekem még a tesóm is, akikre mindig számíthatok! Ugyanis egyelőre még egy háztartásban élünk velük! :)

Andrea: Már nagyon kíváncsi vagyok a képekre! :)

Hát, délben rosszul tudtam, ugyanis nem délutánra ért ide a szélvihar, hanem állítólag éjjel fog. És az előbb hallottam a híradóban, hogy Angliában már két ember halálát okozta az orkán! :shock:

Többiek, hol vagytok!? Ma nem sokan írtunk! :?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok.

Kati :::

Én itt vagyok,csak soha nincs annyi időm ,hogy írjak.

Remélem mindenki jól van.

Nemsokára ideér ez a vihar....

Nem hiányzik.

Megyek ,mert a lányok a kádban vannak.

Később remélem még tudok jönni.

Kellemes estét!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Szörnyű ez a vihar, félek mi lesz. Németországban meg Angliában nagyon durva volt.

Olive, gondoltam Rátok, hogyan vészeltétek át?

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Hat, tenyleg borzalmas volt a szelvihar, ki se mertem ma egesz nap tenni a labam a hazbol. Az utcankban az osszes kuka fel volt borulva, nehanyat meg az uttestre is kirepitett a szel. Viszont szelloztetnem ma nem kellett, jart rendesen a levego csukott ablakoknal is. :) Delelott ledoltem a nappaliban a kanapen es ereztem a huzatot az arcomon. Most mar csak az eso esik, remelem, a szel mar nem jon vissza.

Ismet mostam es foztem egesz nap. Kezd megtelni a melyhuto. :)
Edith, a toltott kaposzta nekem is eszembe jutott, de azt meg sose foztem, mivel itt nem tudok savanyu kaposztat venni hozza. Na, meg a ferjemnek rossz emlekei fuzodnek hozza. A baratnomek lagzijan nagyon bezabalt, aztan meg hajnali 1-kor bevagott ket tanyer toltott kaposztat is. Fel 3-tol reggel 9-ig folyamatosan jott belole a lagzis lakoma. :oops: Azota nem akart toltott kaposztat enni. Ma egyebkent lecsos sertest es mustaros-mezes csirket (szoszos sok zoldseggel) foztem. A vegen egy kicsit elfaradtam, ugyhogy a halom mosogatnivalo ott maradt. Most jol jon, hogy nem amerikai konyhank van. :lol:

Mindig keszulok, hogy megnezzem en is babanaplokat, fenykepeket, de sose jutok odaig. Ha maskor nem, akkor majd otthon mindenkeppen bepotolom. Ott szerintem tobb idom lesz. Bar, anyukamra most rajott a tapetaztatas. Kitalalta, hogy milyen koszosak mar a falak az en szobamban es nem lehet, hogy a baboca egy ilyen szobaban legyen. A tapetazas lehet, hogy megtortenik nelkulem, de a visszapakolast, selejtezest nem uszom meg. 2 evvel ezelott mar megvettuk a tapetat, de eddig nem volt surgos nekik. :roll:

Andrea, tok jo, hogy tettel fel nehany kepet Amerikarol! Azt hiszem nekunk is van kepunk az utcankrol, csak meg kell talaljam. Sot, a neten talaltam egy nagyon regi kepet is, amikor meg nem voltak autok. A kiralynonek lehetett akkor valami unnepsege es abbol az alkalombol utcai bulit rendeztek. Akkoriban meg nagyon baratsagosak es osszetartoak voltak az emberek. A koronazast es az evfordulokat utcabalakkal unnepeltek. Majd azt a kepet is elohalaszom.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Boldog hofordulot Jocinak!!! Bocsi hogy csak most koszontom fel :oops: :oops:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Na jol eltracsoltam az idot a baratnommel a telefonon ugyhogy csak ezt a par kepet teszem fel. Apropo, remelem mindenki szerencsesen tulveszeli a vihart.

Itt egy kis nosztalgia a tavaly es az azelotti januarrol. Kép 2006 januar (aposom havat takarit)
Kép 2005 januar, naszut a Hawaii szigeteken

Kép Hawaii 2005

Kép Honolulu esti fenyben

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Katonasagrol annyit, hogy a csaj ha visszamondja akkor kap egy , na ezt angolul irom mert nem tudom mi a helyes magyar valtozata, "Discharged without honor" ami majdnem olyan rossz mintha bortonbe lett volna. Azt nem tudom hogy mi mindent kell meg visszafizessen akkor, de valoszinuleg sokmindent hiszen ha nem igy lenne akkor mar sokan kileptek volna. Sajnos ezek az emberek nem mostanaban leptek be a katonasaghoz, hanem meg 9-11 elott amikor meg szep volt az elet es senki nem gondolt haborura. Namost ha ezt a titulust megkapja akkor itt Amerikaban nehez az elete, hiszen mindenhol feljon es nemcsak hogy munkahelyek nem veszik fel, de a megelhetese is rossz lesz. Elesik minden hiteltol, mert ugye az ugynevezet credit reportba ez megjelenik. Namost nekunk akik nem itt notunk fel azt mondjuk hogy nem kell hitelkartya, de egy amerikai nem tud enelkul meglenni. Soknak 5-6-10 hitelkartyajuk is van es keves az az amerikai aki osszekuporgatott penzen vesz meg dolgokat. Mostmar kezdenek a vasarlasi szokasokkal leallni, de azt hiszem ez az egyik ami vitte elore az orszagot. Mindent el lehetet adni. Az egyetemi oktatast ha nezzuk evi 6-8 ezer dolcsinal kezdodik ami felmehet 50 ezerre is evente :shock: :shock: (egyetemtol fugg) Sokan befejezik az egyetemet es adosaggal a nyakukon kezdik el eletuket. Nekem is volt lany osztalytarsam aki a NAVY-ben volt, es 9-11 utan eleg sokrol tudtam meg hogy katonak voltak, igy azoknak menniuk kellett. Hogy mi lett utanna veluk azt nem tudom mert mas munkahelyre kerultem es megszakadt a kapcsolatom azokkal az emberekkel. Szoval, senki sem gondolta annakidejen hogy ez lesz. Tudom ezt igy nehez elmagyarazni, igazabol akkor lehet jobban megerteni ezeket az embereket hogy miert dontottek igy ha mar itt eltel egy kis idot es tudod hogy miert csinaltak ezt. Maskulonben sokan meg a zoldkartyaert is mentek a katonasaghoz, ugyanis akkor megadjak automatikusan. Annak idejen meg engem is be akartak szervezni a NAVY-be :shock: :shock:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Juj csak nagyon gyors bekukk, mert megyünk mérésre, meg szurira Geryvel!!!

Andrea!! Hát be..arás gyönyörűek a képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Hawai!!!!!!!!!!!!!!Komolyan irigyellek érte, gyönyörű, mesés hely, képet róla MÉÉÉÉGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem forgatták még véletlenül a Lost-ot????????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Én is egyszer de eljutnék oda!!! Lehet kérdésem? Úgy kb mennyibe kerül oda az út????Meg a szállás is persze????? Lehet ha most elkezdenék spórólni, akkor nyugdíjra össze is jönne....... :roll: :roll: :roll:
De a havas kép is szuper!!! Már lassan azt sem tudom milyen egy jó nagy hó! :cry: :cry: :cry:
És az sorállás a buszhoz!! :?: :?: :shock: :shock: :shock: Mondjuk ha több ajtó lenne, akkor talán hamarabb felférnéne nem? Csak akkor meg lógnának sokan? Ott nincs jegylukasztás? Emlékszem Görögországban, szinte minden buszra jutott egy ellenőr, aki végignézte mindenkinek a jegyét. Nem is voltak lógók. Mondjuk ott nem is olyan brutál a jegyár mint nálunk. Már kész anyagi csőd egy családnak, ha becsülettel megveszi a bérleteket!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Na tényleg mentem, itt most is nagyon erős a szél. Reggel mikor keltem, már úgy tűnt vége, de nem!!! Itt a hatodikon azért eléggé érezni!! Mint multkór a földrengést!! Hallotátok, ami 1-2 hete volt??? Én éreztem ám, még a karifa is belemozgott, meg a virágok, lámpa!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ilyet sem éreztem azeltt soha!!!!!

Na menetm!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Boldog hófordulót Jocinak!

Gratulálunk minden babának a fejlődéséhez! Nagyon ügyesek!

Mikor érdemes cipőt venni a babáknak? Ha már megtesz néhány lépést? Vagy a mostani szemlélet szerint nem kell cipő és jobb ha sokat van mezítláb a baba?

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Már korábban is akartam jönni, de nem volt elérhető az oldal! :shock:

Jocikám békésen szundikál, végignézte a babakocsiban ülve, hogy hogyan készül a rakottkrumpli, utána meg alaposan kitornázta magát a járókában. :D

Andrea: Petike arcáról csak úgy sugárzik a boldogság! Joci is olyan boldog-büszke mikor egy kicsit állhat! :D A többi kép is gyönyörű, amiket ide feltettél! Őszintén megmondom irígyellek is egy kicsit, hogy élőben láthattad ezeket a tájakat! Felejthetetlen nászút lehetett! Sajnos mi nem utaztunk sehová az esküvőnk után, de remélem egyszer még sor kerül rá, ha nem is kettesben, akkor hármasban. Vagy négyesben!? :roll: :lol: Egyébként ez a katonaság-dolog tényleg nem tréfa, nagyon meg kell gondolnia annak, aki vállalkozik rá!

Etterke: Örülök, hogy feltetted ezt a cipős kérdést! Én eddig úgy gondoltam, hogy majd akkor veszek Jocinak, ha már elindul. Kíváncsi vagyok, hogy másnak mi a véleménye?! :roll:

Sudi: Majd meséld el, hogy mi volt az orvosnál! A szilveszteri földrengésről hallottam a hírekben, te is arra gondolsz? Tényleg különös érzés lehet átélni, nekem hasonló élményben akkor volt részem, amikor kb. 2 éve felrobbant Törökbálint határában a petárda-raktár, na abba még a mi házunk is beleremegett! Olyan furcsa volt. Ültem a fotelban és tévéztem és egy pillanatra mintha megmozdult volna az egész ház! Meg persze hallottam a nagy durranást és utána láttam a hatalmas füstoszlopot felszállni az erdő mögül! Mindenki csak találgatott, hogy mi történhetett, aztán hamarosan bemondták a hírekben is! :o

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jocikának nagyon boldog Hófordit!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

[i]Sziasztok!

Andrea nem egyszerű a történet, gondoltam azért, hog van valami 'turpisság' ott. Hát sajnálom mindenesetre a csajszit, vagy inkább a babát?...........

CsKati!
Igen megjártuk a dokit, megkapta Gery a szurit. 8,5 kiló és 74 cm.
Már nem írtak tápszert, a 3-as következik, ami már boltban vásárolható. A mostanit már nagyon nehezen eszi Gery. Hát remélem az valami jobban ízesített dolog lesz, azt mondták rá egyébként, hogy babatej. Mindegy az, csak ehető legyen Gery számára.
Cipő:
Én most, hogy Gery elindult vettem neki két cipőt. Edig is volt neki, de most már tutit akartam. Amíg nem járt Gery itthon sose adok rá semmit, csak zoknit ugye, még most is!!!! És amíg babakocsiban volt, persze ráadtam cipőt, még nagyobat is mint a lába, hisz úgysem áll rá, nem járt benne, akkro meg nem teheti tönkre a lábát. Inkább csak a melegitő hatás és az, hogy Gery szokja a cipőt!!! Láttam babát, aki akkor kapott először cipőt amikor elkezdett járni, és bizony fontosabb volt a baba számára az, hogy mi az, hogyna kell leszedni, miért van az ott, mit keres az Ő lábán akármi is. Szóval szerintem ne várjatok addig amíg el nem indul a babátok!!!! Gery már nem is foglalkozik a cipőjével! Szépen megül az ölemben amíg rá nem adom! :lol: :lol: :lol:

Igen a szilveszteri földrengésre gondoltam. Én is épp ültem a fotelban, kávéztam, és mintha meglötykölték volna az agyamt, Én ezt éreztem, akkor felnéztem, hogy mi ez, miért szédülök Én ültő helyemben, és akkor néztem, hogy mozognak a dolgok..... érdekes volt!

Tegnap voltunk a 18. kerületi bölcsiben is beiratni Geryt. Nagyon szép a bölcsi, rendezett és gondos, a párom szerint sokkal katonásabb mint az itteni, szerinte az olyan lazább. Hozzá kell tenni, hogy az a bölcsi nagyobb, több férőhelyes. Itt egy csoportban 8-10 gyerek van max., ott meg akár 12 is! Azért persze, hogy nyugisabb a helyzet kevesebb gyerekkel, Én örülök is neki, mert legalább jobban tudnak figyelni az Én gyerekmre is!!!

Edit! Nagyon ügyes Kriszta. Vagy inkább Te, hogy így megérted Őt!!!!!??????? Gery folyamatosan magyaráz, én még nem kiséreltem megfejetni, hogy mikor mit próbál mondani és kinek minek, de biztos megvan mindennek az értelme a maga módján! :lol: :lol: :lol: :lol: A mama nekem, az már nagyon tuti, meg apának néha az apa. Meg ugye a Bucinak a szasza, vagy a szisza.......................... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja és mostanában egyre többet táncol Gery. IMÁDJA a zenét!!! MTV szokott most menni, és ha tetszik neki a zene, akkor bizony riszálja a seggét sőt két napja már a kezét is rázza előre, hátra és a fejét is szokta minth a nemet mutatná, csak tánc közben és szélesen vigyorog hozzá, nagyon tetszik ez neki!!! Olyan kis zabálni való ilyenkor!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [/i]
Tisztára olyan mint a Nicsak ki beszélben a kisfiú, mikor táncol, egy az egyben Ő jut Geryről az eszembe!! :lol: :lol: :lol: :lol: [/i]

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Nem tudtam eddig jönni, mert nem ment a net. HAtalmas vihar van itt, esik, még jégeső is hullt. Mindenesetre ez az időjárás meár teljesen megbolondult. Itt januárban tavasz, Kaliforniában meg fagy van! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Múltkor írtam egy rengeteg-írást, abban én is kérdeztem a cipőt, de szerintem senki nem olvasta el, ugyanis egyetlen kérdésemre sem kaptam választ, amit ott kérdeztem. Mondjuk, nem csodálom! :P :P :P :P

Tegnap meg akartam kérdezni a gyógytornásztól, de nem volt ott, ismét helyettesítették :evil: így én még nem adok cipőt a lábára. Azt mondják, jobban erősödik így a bokája, mintha be lenne kötve, de Kriszta már lépeget. Egyedül ellépeget az ágy mentén, és már a falba kapaszkodva is sokszor nekivág egy.egy körútnak.

Kati, írtam is, hoyg remélem, jó a formátuma a képnek, bár sejtettem, hoyg jpg-t fog kérni. Csak már annyira siettem, hogy nem tudtam átkonvertálni. Azért nagyon-nagyon köszönöm, és mondd meg a húgodnak, hogy örök hálám üldözni fogja ezért! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andrea, pontosan nem tudtam, hoyg ez a katonaságból való kilépés milyen következményekkel járhat, de sejtettem, hoyg nem tréfadolog. Mi itt, főleg a magyarok, abszolút nem vesszük komolyan a katonaságot, mert kinek van kedve szolgálni a román "hazát", de szerencsére már nincs is sorkötelezettség. István nem is volt katona, pedig már 6 és fél éve befejezte az egyetemet. Egyszerűen nem hívták. Nem mintha bármelyikünk is bánta volna.
Most megyek nézzem meg a képeket, amit küldtél! neked is köszönöm a felajánlott segítséget! :) MAjd még lehet, hogy élek vele! :wink: :wink: :P :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi: Jocinak egyelőre semmi baja a tápszerrel, bár aztán lehet, hogy mikorra akkora lesz mint Gery, már ő is unni fogja! :roll: :) A répát és csirkemellet ma már rizzsel adtam neki, nem mondom, hogy odáig volt tőle, de a lényeg, hogy megette. Kíváncsi vagyok, hogy hatással lesz-e holnap a székletére!? Amit a cipő kapcsán írtál, szerintem nagyon jó gondolat, mert így megszokják, hogy a lábukon van, mire útrakelnek! :) A bölcsi kapcsán vagy legyen az akár az ovi, én is remélem, hogy Joci minél kisebb létszámú csoportba kerül majd, mert annál nagyobb biztonságban fogom őt érezni, mint ahogy te is Gery-t. Remélem látunk majd videót a táncáról! :D

Edith: Már akartam kérdezni, hogy miért is kell Krisztával gyógytornászhoz járni?! Biztosan írtad, de úgy látszik véletlenül átugrottam azt a hozzászólásodat! :oops: :) A köszönetet majd továbbítom a húgomnak! :D

Emiatt az időjárás miatt elmaradt a mai napi sétánk, remélem, hogy holnap már nem áll az utunkba!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Már napok óta szeretném neked írni, de mindig elfelejtem ( :oops: ), hogy nagyon tetszett, hogy Gery-t a szülinapján, a születése órájában és percében fényképezted le. Olyan érdekes összehasonlítani a két képet egymással! :) Azt mondjuk nem ígérem, hogy Jocinál ugyanezt megcsinálom, mivel ő éjjel 1 óra 17 perckor látta meg a napvilágot! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati, azért viszem a gyógytornászhoz, mert azt figyeltem meg, hogy nagyon sokat lábujjhegyezik, amikor feláll. Pedig soha kompban nem volt, és ez főleg azokra a babákra jellemző! Masszíroznom kell a talpát és kiegyenesítenem a lábát térdnél lefogva, a lábfejét meg felfele nyomnom, ameddig csak bírja. Nem nagyon szereti, d eazért elég türelmes! Nincs baj, abszolút javítható, állítólag 2-3 napon belül már kellett volna legyen hatása, de nem tudom, mennyit javult, mert nem a gyógytornász volt ott tegnap.

Itt vagy még?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Rég jártam itt! És most sem tudok vissza olvasni.... Csak tudatni akartam veletek, hogy beadtam a vállópert! Ha minden jól megy április végére már elvált leszek!
Kicsit pocsékul vok, de sajna már nem birtam tovább, és megtettem!
Később még jövök, ha lessz erőm!
Pusza
Remélem jólvan mindenki?!

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

CsKati!
Hát igen Gery 1-2 hete kezdi nagyon nem enni a tápszert. Eddig pedig ment a dolog. :? :? Már nagyon sokat meghagy! Reggel is kb 100-120 ml-it ha megevett! Inkább a kalács meg ilyenek mennek. Most is beleevett a kajámba!! :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: Sajtos-tejfölös tészta, kicsit másként, most kreáltam. Na szóval végül a sütőben kicsit összesütöttem. Nagyon bejött Gerynek!
Amúgy ez a fotózás a párom kérése volt! Mert Gery szülinapján, Ő délutánra ment melózni, és mielött elment, a lelkemre kötötte, hogy mindenképpen fényképezzem le 14.25.-kor, akármit is csinál. Ez családi szokás, persze nehezebb lehet az eset az éjszakai babákkal. De minden évben amikor pl Andrásnak szülinapja van, akkor mindegy hogy melózik vagy bármi, az anyja a születése percében ha tudja felhívja és felköszönti szóban! Én is annak vagyok a híve, hogy aznap kell mindenképpen a szülinapost felköszönteni szóban minimum. Aztán, hogy ajándékot mikor kap az tök nyolc. :lol: :lol: :lol: :lol:
És persze tényleg egy jó kis összehasonlítás, mennyi változás történik egy év alatt!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Hú Mamóca nem semmi hírrel robbantál be!!!!!!!! Én azt hittem minden szép és jó, amióta beköltöztetek a szép házatokba!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?
Kitartás és fel a fejjel!!!! Valszínű, helyesen döntöttél, ha már nem bírtad tovább.......................................... Pusza!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Én, itt, ilyenkor! Brrrr.....

De nem tudok aludni. Képzeljétek, megnéztem egy filmet, A bukás - Hitler utolsó napjai volt a címe, és nagyon szar volt a vége. Jobban mondva egy jelenet a végén. Egy anya elaltatta, majd álmukban megmérgezte a 6 gyerekét, mert szerinte egy Hitler és a nemzeti szocializmus nélküli világban nincs értelme az életnek. Hááát, ledöbbentem, amikor láttam, hogy képes kioltani a saját gyerekei életét! És ez 100%-os, hoyg így is történt, hogy valóban volt egy ilyen elmebeteg nő.
Még most sem tudok magamhoz térni. Csak néztem Krisztát, és bőgtem, hogy hogy képes valaki ilyesmire. Ne haragudjatok, ezt nem politikának vagy bármi ilyesminek szántam, de nem volt akinek elmondanom. István már rég alszik, mert ő már látta a filmet.
Remélem, hamar eltelik ez az éjszaka!

Mamóca: nagyon sajnálom, amit írtál, amit tettél. De te tudod..., biztos, hogy ez volt az egyetlen megoldás, ha így döntöttél. És hogyan lesz tovább?

Aludjatok jól, megpróbálok én is. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Ejszakara en is ideertem, bar szerintem ez a babanetes ora egy kicsit el van csuszva. Nalatok is 1 oraval tobbet mutat?

Sudi, Gery tancolasan jot mosolyogtam. Nagyon edes lehet, ahogy razza a kis popojat! :lol:

Andrea, gondoltam ma rad! Este neztuk a ferjemmel az amerikai megasztar valogatasat. Elkepeszto nehany ember! Hihetetlen, hogy milyen szornyu hanggal magabiztosan allitjak, hogy nekik tuti hangjuk van es ok lesznek a kovetkezo megasztarok. Aztan meg fel vannak haborodva, ha felvilagositjak oket, hogy katasztrofalisan enekelnek.
A kepek csodalatosak, amiket a naszutatokon fenykepeztel.

Edit, errol a hitleres csalados anyukas tortenetrol en is hallottam. Tenyleg megdobbento, nem csoda, ha sirtal.

Kepzeljetek, ma a ferjem a volt uzlettarsa lakasat renovalta es a ficko hivott ki egy szakertot, hogy vizsgalja meg a falakat meg a plafont, hogy szukseges-e az ujravakolas. A ferjemnek nagyon ismerosnek tunt az urge, aztan par perc mulva rajott, hogy 12 evvel ezelott o fenykepezte az eskuvojuket. Azota a ficko mar el is valt es ujranosult. Annyi mindenkirol meselte mar, hogy elvaltak, akiknek o fenykepezte az eskuvojet, hogy ra is kerdeztem, hogy van olyan par is akik egyutt maradtak? :roll: Meg jo, hogy a sajat eskuvojet nem o fenykepezte, igy legalabb van eselyunk az egyutt maradasra. :wink: Viszont ha jobban belegondolok, csak nem birta ki es csinalt rolam nehany kepet, azokon viszont o nem volt rajta. :roll:

Errol jut eszembe, bar engem Mamoca nem ismer, nagyon sajnalom, hogy ez tortent veluk. Viszont, ha o ezt latta a legjobb megoldasnak, akkor biztosan igy lesz jobb nekik. Egy gyerkocnek is jobb a nyugodtabb kornyezet meg akkor is, ha az apa nem lakik veluk. Az nem vezet sok johoz, ha csak a gyerek miatt maradnak egyutt, mert a gyerkocok is megerzik a feszult hangulatot. Remelem, minel elobb osszeszedi magat es ujra boldog lesz.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Sajnos megint csak bekukk, egyszerüen nincs idôm!!! Most nálunk már este 9 van, Alida pedig úgy döntött, hogy már eleget aludt és most itt szórakoztat minket!

Edith:
én is láttam azt a filmet. Az az anyuka Göbbels felesége volt! Borzalmas volt az a jelenet! Tegnap mi is elég depis filmet láttunk, abban meg a szülôk bezárták az 5 tinédzser lányukat a házba és mind az öt öngyilkos lett. Na nem is írok ilyeneket!

Andrea:
nagyon édes Petike és akkorát nôtt!!!

Mamóca:
ôszinte részvétem! Sok erôt kívánok Neked!!!

Holnap vendégek jönnek estére, úgyhogy megintcsak nem lesz idôm, de azért sokat gondolok rátok, csak egyszerüen 24 óra nem elég a teendôimhez!

Mindenkinek szép hétvégét!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Most tulajdonképpen csak azért kapcsoltuk be a gépet, hogy CD-re tegyük a Jociról készült képeket, amiket eddig még nem hívattunk elő, de természetesen nem bírtam megállni, hogy be ne nézzek ide! És ha már benéztem, írok is! :lol:

Edith, Zsuzsi: Azt a bizonyos filmet én is láttam nemrégiben és engem is teljesen megdöbbentett. Utána egy ideig én is valamiféle "kábult állapotban" voltam! Az a nő annyira fanatista volt, hogy képtelen volt a mi számunkra normális ésszel gondolkozni. Meg volt győződve róla, hogy helyesen cselekszik, mert a gyerekei javát szolgálja! :shock:

Zsuzsi: Egyik este Joci is fél 10-ig fent volt, nagyon vidáman eldumcsizgatott, sikongatott, az ágyát kishíján szétszedte, mert a fejvédő alól kukucskált kifelé, aztán pedig egyik pillanatról a másikra elaludt. De mondjuk ez kivételes eset volt, mert késő délután elszunyókált és nem sokkal fürdés előtt ébredt fel, tehát emiatt nem volt álmos. Olyan elő szokott fordulni, hogy este a férjemmel halkan tévézünk a szobában és Joci már egy ideje alszik, de egyszercsak kinyitja a szemét, ránk néz - a kiságy oda van húzva mellém a mi ágyunkhoz - , néha még mosolyog is, de aztán alszik is tovább. Úgyhogy mi tényleg szerencsések vagyunk ilyen szempontból. Ezt most nem azért írtam le, hogy fájdítsam a szívedet! Remélem előbb-utóbb Alida is rászokik a tartós alvásra! :)

Holnap megyünk habtapit venni, remélem sikerül!

Kellemes, szép hétvégét mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?