Új privát üzeneted érkezett!

Hat figyu, Elmo, merlegeld, hogy mit ronthatnak el: egy CTG-t nem lehet elrontani, azt az orvos is megnezi es ugyis ujat csinal (akar o maga is), ha nem tetszik valami! Tehat ez "biztosnagos". A szulesnel lehet genya, de arra meg adsz neki manit, tehat nem lesz. En tuti nem fogok kiadni hetente nemtom 5 rugot csak azert, hogy elvegezze a KOTELESSEGET! Nekem se adott senki se penzt kulon, ha behoztam normal vagy promos keszletre egy kamionnyi margarint (a francba, pedig de jo lett volna, hetente 50 kamion jott :D) A szules az mas. Ott adok a dokinak is meg a szulesznonek is (de csaszi eseten a mutosfiunak, a verfeltakaritonak es a tobbinek nem!) Nem lopom en a penzt, se a parom (na jo, o igen - aaaaaa, csak vicc volt :D) nekunk is meg kell szamolnunk lassan, mibol elunk, miert varja el barki is, hogy egy a TB altal tamogatott beavatkozasra meg 150e Ft pluszt kiadjak???

Sagi, koszike a receptet elore is! meglepi-fankot fogok sutni az embornek - eccercsak hazajon oszt ott lesz a fank! :D
kami

Sziasztok!

Én most jöttem haza, anyut vittem be a rheumatologiára, egy bő hétre befektette a doki. Kicsit kezeltetik és legalább pihen egyet, de reméljük a vizsgálatok alatt nem derül ki semmi komolyabb baj.

Sági:

Nagyon szép a szoba, nagyon teszik ez a fenyős összeállítás. A pocid is nagyon aranyos. Nem sokat híztál?

Szia Mazsi:

Merre laksz Kecskeméten? Kihez jársz dokihoz? Ő lesz az első baba? Eü-ben dolgozól? Akkor lehet, hogy ismered a férjem, ő most mentős és dolgozott a Nyíri úton a SBO-n is. Neve: Molnár Zsolt.

Kami:

Előre is köszönjük a válaszokat, amit a dokitól kapsz majd.

Május:

Kb egy idősek vagyunk, hétfőn mért a védőnő és én is 7 kg híztam eddig, ami szerintem ideális, remélem a 10-nél meg is állok.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Tegnap új felfedezést tettem.Elmélyülten figyeltem a melleimet,és valami vízszerü lötyi jött belőle. Ennek örülnöm kéne? Lehet, hogy fogok tudni szoptatni??? Jó lenne. Barátnőmnek már 3 honapos kora óta volt előteje, és most is annyi teje van,hogy le is tud adni belőle. Nektek volt már hasonló tapasztalatotok? Vajon nem fog elapadni, v. ilyesmi :?:
fnetunde81

Szia Tunde! Eddig harom tejesunk van: Agoboldi volt az elso, aztan Timo, legujabb tejesasszonyunk Barbi :D En szoktam nezegetni a cicimet, de nem jon belole semmi, akarhogy is nyomorgatom. Hogy ez mit jelent, nemtom - de valszeg ez is mindenkinel mas: van aki igy is fog tudni szoptatni, es van, aki elotejjel sem... annyi mindenen mulik a szopiztatas es a lelki egyensuly nagyon eros befolyasolo tenyezo... aszongyak a tapasztaltak...
kami

Hali!

Megjöttem a szokásos napi sétából.Biztosan hülyének néznek már az emberek mert ált ilyenkor intézem a hentest, zöldségest stb és hogy ne kelljen cipekedni csak tolom a brinyót:-)
Elég nehezen tűröm a semmittevést, én még dolgoztam volna de leépítések miatt a kismamikat táppénzre küldték tök mindegy mikor szülnek, szóval 1 hónapja házitündérkedek intthon:-)

fnetunde

a lilypie.com oldalon megszerkesztettem a vonalzót ( nem is kellett regsiztrálni) és az ott kidobott kódot be kell másolni az itteni profilod aláírás rovatához.
arra figyelj hogy többféle kódot ad meg és a HTML kód nekem pl itt a profilban le van tiltva tehát a másik kódot kellett megadni.A profilodban látni melyik kód aktív.
Próbálkozhatsz a babafalva.hu-n is ott mgyarul találsz mindent de ott regisztrálni kell, a kódokat emailcímedre küldik el de azokat is be tudod másolni az itteni profilba és onnantól kezdve az jelenik meg...
remélem segített ha nem a kkor szólj és tovább vesézzük a dolgokat....

b.lin

nem Kecskeméten lakom de ott tanultam, dolgoztam a Megyei traumán ill a Honvédban is.
3 éve gyógyszeriparba igazoltam ...és bár imádom a kórházi munkát nem lehet megélni belőle+ közben férjhez mentem és így elkerültem 50km-re Kméttől.De szinte miden héten járok Kecsón a család ugyanis ott ill a környéken él. Imádom Kmétet de sajna a páromat ide köti a munkája úgyogy maradunk.

A párodat így névről nem ismerem,ha látnám valszeg ismerős lenne...

bébi
Igen ő az első és már alig várjuk szintén kiscsaj mint a tiétek csak még a név nem tuti és miután állandóan mocorog egyenlőre Ficánka néven fut...:-)

doki
dr.Pataky az orvosom, ált kevesen ismerik fogalmam sincs milyen szülészként, én hozzá járok/jártam nőgyógyászati dolgokkal,meg voltam elégedve vele, úgyhogy próba szerencse...
Te kihez jársz?

Milyen 4D-s UH tarifákról tudsz Kecskeméten? 18 hetesen Tankónál voltunk 15ezereért(cserébe egy DVD) most (majd 34 hetesen megyek- nem volt hamarabb időpont )a Nemeshez jelentkeztem be hátha olcsóbb de itt is 12000.
Bérczi Ildit nem tudod mennyiért néz meg?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

most megyek pihizni egyet...
az éjszakáim elég cefetül telnek mostanság, bár tegnap beszereztem egy szoptatós párnát és az elmúlt éjszaka már elég tűrhető volt.
A sima párnákkal nem tudtam kipárnázni kellőképpen mag, elcsúszkáltak+apát is letúrtuk az ágyról...A szopizós párnával egyszerűbb egy kicsit

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ÁgiBoldi! A dokim Szajkó Krisztinát ajánlotta. Kiváncsi vagyok milyen. Na majd holnap kifaggatom! Ha megtudok valami hasznosat írom.
Te / illetve a többiek, akik már beszéltek a szülésznőjükkel miket beszéltetek meg?
Tegnap mondta a doki, hogy babaruhát nem kell bevinni, csak mielőtt hozzuk haza a babákat. Te voltál bent szétnézni már?
elmo

sági!
nem akartam rádhozni a frászt (meg senkire), de ha már így alakult, akkor rem, meg is tudlak nyugtatni. a netes dokinő konkrétan azt írta, h ebben a terhességi korban nem mérvadó és maga a megítélés is szubjektív. szvl ha a baba rendesen fejlődik, akkor nincs vele teendő. mint írtam, a vörösbor :) kis mennyiségben ajánlott, mert javítja a vérkeringést, és tágítja az ereket.

előtej
ugyan nem jelentettem be írásban :) de nekem is van már viszonylag régen, de nem mindennap, csak néha. viszont én mindenütt azt olvastam, h semmi összefüggés a majdani szoptatás sikerességével

táblázat
nem akarok hülyeséget írni, de nem maradt ki vlki? tök úgy emlékszem, h volt velem egyidős kismami is, és most csak én árválkodok...
ja és javítsd majd légyszi a koromat alkalomadtán, 32....

pénz
sztm se kell adni a szülésznőnek előre pénzt, majd a szüléskor

majus3

Elmo, én szétnézni nem voltam, csak a szülésznővel amíg találkoztam annyit láttam, kipróbáltuk a CTG-t. Csak azt beszéltük meg, h egyelőre nem beszélünk meg semmit, hanem megyek majd a 35. hét után rendsezresen, és majd akkor.

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt, kicsit elaludtam ebéd után!

Kami:

Nekem is van már előtejem úgy legalább két hónapja, de ezt írtam is már.Úgy hogy négy.

Mazsi:

Én a Tankóhoz jár, én csak az ő árát tudom. De nagyon jó orvos, álitólag ő Kecskeméten a legjobb.
De sajnos nekünk már kétszer is azt mondta, hogy inkább ne készítsünk, mert nem fogunk belőle láttni semmit, mert úgy eltakarta magát, amikor meg megbögdöste, hogy hátha elveszi a kezét, akkor meg még hátat is fordított nekünk. Majd hátha legközelebb, az jövőhét csütörtök. Ez egyépként azoknak kellemetlen, akik messziről jönnek ide, csak azért hogy dvd-t csináljanak. Nekünk ezért szerencsésebb a helyzett, mert eleve minde Uh-ra hozzá járok és ha úgy van csak átkapcsolja a gépet 4D-re.
Küldök róla egy képet:

Kép

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Bocsi minden tejeskisasszonytol, akit nem emlitettem :D

En most keszulok dokihoz. Osszeszedtem a cuccokat (papirok) mmar csak fol kell oltoznom... de elotte meg ki kell talalnom, mit is vegyek fol... ugyhogy megyek is!!!!

Este jovok a valaszokkal - remelhetoleg lesznek... de leginkabb az Uzsokisoknak (Timo, Sagi), lesznek hasznosak szerintem... azert megosztom mindenkivel...

Na cccsa!
kami

Kami, várjuk az infot!

Lin, ez úgy hangzott, mintha a nőgyógyászról csatolnád a képet... :lol: értjük már miért hozzá jársz... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Neeeem, a nodokimrol en csatoltam es meg se dicsertetek a szep kek kopenyet es feher klumpajat! Most megyek is es meglatogatom :D
kami

Sziasztok megjöttem.Na talán elkészültünk.Hazahoztuk a babaágyakat össze is szerelte a párom.Bepakoltunk a babaszobába.Már csak egy ágyat kell bevinni ami a szoptatáshoz kell mert nem szeretném mindig atcipelni a babákat a mi hálószobánkba.A korházi csomagot is összeraktam,sorolom hogy mit ha valaki még tud valamit amit kihagytam irja le légyszives.
-2háloing
-papucs
-köntös
-törölköző
-tisztálkodo szerek
-eü betét,papirzsepi
-evőeszköz,pohár
-fehérnemü
azt hiszem kb ennyi
Kami!
Köszi a biztatást.Konkrétan nem tudom,hogy mi bánt mert Én soha nem voltam ilyen pesszimista csak egyszerüen már ugy ébredek reggel,hogy semmihez nincs kedvem meg utálok egyedül lenni. Csak már elég nehéz a pocakom és nem mindig indulok el sétálni. De bizom benne hogy majd job lesz.Köszi a cumisüveg tippet. Holnap megyek a védőnőhöz.Kiváncsi leszek milyen okosságot talál ki megint.Vagy egyáltalán lesz-e kedve az emberrel foglalkozni mert nála ez előfordulhat.

Barbus66!
Neked is köszi a biztatást.Bizom benne hogy majd lesz jobb is. nemtudom Te hogy vagy vele de már napról napra nehezebb ez a pocak.Had gratuláljak a pocidhoz nagyon szép

B.lin!
A Te pocid is szép.Te kb mennyi rennie-t szedsz be egy nap? Drukkolok anyukádnak és kivánom hogy ne legyen semmi baj.

Sági!
Tényleg nem jó a kókuszmatracnál a légzésfigyelő?Ugyanis Mi ma vettük meg a kókuszmatracot mind a két babának mert a bababoltos azt mondta az a legjobb.Neked is aranyos a pocid a babaszobád meg csodaszép

Rokica!
Jobbulást szeretnék kivánni és sok erőt a kitartáshoz. Ma hogy vagytok?
kovacsné

Sziasztok!
Megjöttem,babázni voltam! :P

Bea!
Kókuszmatrac?!Nem tudom,hogy mi igaz az egészből.Természetesen mi is azt vettünk.Szóval a párom kipróbálta.Még nylonba van a matrac,aláraktuk a légzésfigyelőt és utána rátettünk egy pár grammos dobozkát és amikor megmozdítottun-épp,hogy hözzáértünk-és már jelzet is a gép,hogy mozgás van.Úgyhogy szerintem nem lesz gond.
Vendég

Jót aludtam délután aztán pedig jött barátnőm a 1, 5 éves kislányával úgyhogy babáztam is egy kicsit.

b.lin

nem ismerős a párod, bár ahogy mondtam én 3 éve eljöttem már a kórházból

Tankó valóban az egyik legnevesebb doki és ráadásul a genetikai szűréseket is ő csinálja a legprofibban, ezért voltam én is nála. Ami a kórházi UH-t jellemzi az egy nagyüzem...
Teljesen kiakadtam az első alkalommal, hogy még csak meg sem mutatják a bébit, pedig csak oda kellene fordítani a monitort:-(

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó reggelt!

Önző módon magunkkal kezdem.
Teljesen jó lett a cukorterhelésem, úgyhogy nem kell diétázni :D :D :D A vérképem is szuper, a vizeletemben sem volt semmi baci, úgyhogy minden OK! Éljen-éljen! :D 4 hét múlva megyek legközelebb, aztán már én is a kórházba hetente CTG-re :shock:
Nekem is volt pár kérdésem, leírom, hogy mit beszéltünk, hátha vkit érdekel :)
Kérdeztem, hogy melyik szülésznővel szokott együtt dolgozni: megadta a telefonszámot, de mondta, hogy ha megyek az első CTG-re, akkor bemutat, és személyesen is megismerkedhetünk :) Azt mondta, hogy általában ez szokott lenni a "rutin"
Kérdeztem azt is, hogy felszívódó varrattal csinálják-e a gátseb összevarrását, és azt mondta, hogy persze, csak az a gond, hogy kb 2-3 öltés ugye kívül lesz, és ha a varratot levegő éri, akkor nem szívódik föl, szóval azt a 2-3-t kiszedik mielőtt az ember hazamegy :shock:
Nálunk a beöntés és a borotválás nem rutin ellátás - erről is megkérdeztem, hogy mi a véleménye. Azt mondta, hogy a nők min. 90%a borotvált alapból, magyarul ha vki otthon "elintézi magának", az bőven jó - ha mégsem, akkor csak a gátmetszés helyén borotválnak. A beöntésről azt mondta, hogy teljesen fölöslegesnek tartja, mert nagyon egyén-függő a dolog: vki beöntés nélkül se "csinál be" szülés közben (bocs a kifejezésért...), vki meg a beöntés ellenére is - egyébként meg van akkor nagyobb baja is a kismamának, mint még ezzel is bajlódni, ők meg nem csinálnak problémát belőle.
Terhestornára azt mondta a védőnő, hogy ha eddig nem csináltam, akkor már csak a légzőgyakorlatokat csináljam, nehogy vmi baj legyen, de a doki azt mondta, hogy nyugodtan csináljam ha nincs panasz, nem keményedik a pocim.
Asszem ennyi volt...

Mazsi, üdv a csapatban :D Jó a vonalzód!

Kami! Nálunk ugyanez van: minden videókazin, a videónk meg bedöglött... Nem tudod, hogy hol lehet digitalizáltatni?
Mi volt Tibánál?

Timi, Sági! Én ma főzök töltött paprikát :P

Timi, merre jársz? Minden OK?

Móni! Én is csak a 4. előadásra megyek majd - remélem a párom is el tud jönni! Szerintem az a videó hasznos lenne mindkettőnknek!

Ágiboldi! Neked már abszolút időszerű a tatyi összerakása! Mármint remélem, hogy Boldi még sokáig bent marad, de azért szerintem Te is nyugodtabb leszel ha meglesz :) Azért csak óvatosan azokkal az esti fordításokkal!!! Tessék vigyázni magadra!

Elmo! Szerintem sem kell a CTG-n pénzt adni a szülésznőnek! Egyébként nekem is azt a fertőtlenítő folyadékot mondta a védőnő! Azt mondta, hogy nagyon sokáig kitart!

Május! Boldog szülinapot ;)

Kórház: szerintetek nem fertőtleníti ki a csecsemős nővér amit kell, ha megkérem??? Még erről is én gondoskodjak egy kórházban??? Szerintem az is kiakasztó, hogy tányért, poharat meg evőeszközt nekünk kell vinni!!!
Vendég

Jó reggelt!

Arra ébredtem ma hogy az én kicsi lányom szét akarja rúgni az alsó fertályomat..-(
Az éjjel valószínű megfordult farfekvésbe és "isteni" ébresztést csapott nekem.
Lehet ,hogy megsértődött mert kimardt az esti mese...Lehtet hogy hülyeség de én amellett,hogy beszélgetek vele esténkét meseolvasás van ill. néhány mondókát is elmondok neki.Kiválasztottam 5-6 mesét ill. 5-6 mondókát és ezeket felváltva olvasom neki ill. időnkén tapa is olvas neki. Hm nem tudom,kíváncsi leszek, hogy felismeri-e ha már idekint fogja hallagtni? Állítólag igen.

Olvastam Raffaiék Lelki köldökzsinór c. könyvét és nagyon sajnálom, hogy vidéken nincs lehetőség anya-magzat kapcsolatanalízisre. Próbálta esetleg valamelyikőtök? A család némely tagja kinevetett amikor mondtam, hogy én beszélgetek vele, sőt mesélek is neki.

Ma nagy fába vágtam a fejszémet, már ami az ebédet illeti...Jó kis diétás csülök pékné módra készül...Még sosem csináltam.Dél körül kiderül, hogy pizzásáz lesz-e belőle:-)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Barbi,
Örülök, hogy minden rendben. Neked miért volt most is cukorterhelésed? Az én dokim biztosan nem lesz ott a ctg-kor, így nem is tud bemutatni a szülésznőnek, de ha legközelebb megyek én is rákérdezek.
Én is mondtam a férjemnek, hogy eljöhetne arra a videózásra, de azt mondta, hogy nem akar egy idegen nőt így látni, de lehet hogy még rábeszélem.

Mazsi,
Egyáltalán nem hülyeség, én is beszélgetek vele és mesét is szoktam neki olvasni.

Kami,
Mi volt a dokinál?

Lányok,
Ti gondolkodtatok már a szülés alatti homeopátiás gyógyszereken? A másik topicicban elég jókat írnak róla a lányok, de még nem tudom hogy én használnám e. Találtam egy oldalt, ahol leírják mit miért érdemes szedni vajúdás, szülés közben és a szülés után http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18
Ti mit gondoltok ezekről?

Móni

Kép
móni23

Szep jo reggelt. Most keltem fol. Mert hulye fejjel hiaba irtam fol magamnak tegnap a Szulestorteneteket a Zone Reality-n, elfelejtettem 7-kor megnezni igy font maradtam hajnal 1-ig, hogy az ismetles megnezzem - hat, nem erte meg. 4-5 idiota not valasztottak ki, en nem ertem: normalis, szereto csaladban elo nok nem voltak, volna, akiket vegigkiserhetnek??? Mindossze 1 csaszart mutattak (az erobiktanarno, aki a 35. heten meg igencsak high-impact erobikot tartott, nem volt hajlando normal modon szulni...) Szoval csak most birtam kimaszni az agybol...

Tegnap Tiba naggggyon aranyos volt. Mehszaj gyonyoruen zart, baba hosszanti fekvesu, de nem egyertelmu, mije hol van. Ez ugyanis egy trukkos baba. De mivel lentrol hallottuk csak a szivvereset, ezer valszeg (!!!) fejvekvesu lesz, csak nem lehet rendesen kitapizni. Eppen ezert jovo heten UH! Hurra!!! Igy a szulesmodszerekrol most nem is beszeltunk, azt mondta, ne filozofalgassunk - majd az UH amit mutat, annek megfeleloen tudunk mindent megbeszelni.

Az Uzsokiban a megfigyeles egyebkent csaszi utan nem 6, hanem 24 oras - nemhogy a baba nem johet be, de meg apuci is csak nagyon ovatosan, beoltozve mutosruhaba. Adnak mindent a babanak, kizarolag a hazavitelhez kell ruhat vinni. A csecsemosoket meg kell kerdezni a fertotlenitesrol, van ra mod. Igazsag szerint ahogy sejtettem, a dokibacsi a babas dolgokkal kapcsolatban nincs nagyon kepben, ezert csutortokon, amikor megyek, elkapok 1 csecsemosnovert es 1 szulesznot is, akik mindent el fognak mondani. Mindenesetre jo volt ujra beszelni a dokival es nagyon kedves volt es ez nagyon jol esett. Meg apucit is udvozolte :D (Mert tegnap egyedul mentem... apuci dolgozott...)

Ma este ceges vacsi, Kami is meg van hivva :D Jo lesz talizni a tobbiekkel, mar varom :D
kami

Sziasztok!

Nagy a pangás,hol vagytok csajok?!

Mazsi!
Tudnál írni többet erről az anya-magzat kapcsolatanalízisről???Én még nem is hallottam róla.Amúgy nálunk is van meseolvasás,mondóka és ének.Az utóbbi miatt sajnálom is szegény Petikét. :lol:

Barbi!
Szupi,hogy veletek is minden rendben van!!!
Fini töltöttpaparika!!!Nyami-nyami!Az enyém most kifejezetten jó lett! :lol:

Kami!
Hahóóó!!!Hol vagy?Mi volt tegnap?Minden Ok???

Timo!
Remélem neked is csaka sok dolog miatt nincs időd jelentkezni.
Tiszta hülye vagyok,mert ha valaki egy napig nem jelentkezik már kombinálok.... :roll:
Tessék mindenkinek életjelet adni!!!
Vendég

Kami!
Tök jó,hogy minden ok!!!

Móni!
Én is olvastam már ezt a homeos dolgot a vajúdáshoz és a szüléshez.Egy kicsit macerásnak találom az egészet,de lehet,hogy megpróbálom.Utána viszont fogok szedni tejserkentőt és sebgyógyulásra.Tervezek majd beszerezni a babónak hasfájásra,lázra is,de csak ha már megszületett és egy homeopata segítségével.
Vendég

Hahahat, varjuk ki a veget! meg semmi sem biztos, csak az, hogy jovo csutortokon UH lesz :)
kami

Hol van mindenki? :shock:
Vendég

Nem kellett pizzázni:-)
Fincsi lett az ebéd.

sági!
Ezt a spec.módszert két magyar pszichoanalitikus dolgozta ki.(Raffai Jenő és Hidas György)
Segítségével egyrészt optimálisan fejlődik a gyerek ill. lehetővé válik eddig biológiainak hitt működésekbe beavatkozni pl. méhlepény idő előtti sorvadása, magzatburok-repedés.

A kapcsolatanalízisen résztvevő bébik sokkal kiegyensúlyozottabban, gyorsabban fejlődnek a születés után (mind mozgás mind értelmi fejl. tekintetében)

Azt régóta tudják, hogy az anya testének minden rezdülése érinti pici lelkét, testét,ezért kidolgozták ezt a módszert melynek segítségével konkrét lehetőség nyílik a magzattal történő kapcsolatfelvételre, az anyák számára is érthetővé teszik a magzat lelki működését.

A 3. hónap környékén kezdik el és egészen a szülésig járnak "terápiára".
Az anyák képek, gondolatok formájában küldenek üzeneteket a picinek, amelyet az képes megérteni és válszolni rá mozgás, újabb képek, színek formájában. Pontosabban nem tatlálni leírást a könyvben, de több anyával történt interjú szerepl ahol különböző példákat hoznak. PL.megbeszélték a bébivel, hogy melyik név tetszene neki
A 36. héttől segítenek az elválásban hogy a születés-szülés ne legyen trauma egyiküknek sem.
De pl ezek az anyák képesek a méhükkel való egybeolvadásra, képesek mentális úton a kinyílt méhszájat becsukni v. sze.ellazítnai stb.

A módszer lehetőséget ad arra, hogy az anya tudatos v. tudatalatti félelmeit legyőzze és ezzel nyugodt légkört biztosítson a gyerkőcnek.

A terápiákat csak ők ketten végzik az országban és azt is Budapesten. A pontos elérhetőségüket nem tudom .

Tulajdonképpen szerintem mi is ezt csináljuk a magunk módján a kicsikkel, beszélgetünk velük, mesélünk, de módszerrel talán még közelebb kerülhetnénk hozzájuk.

Mindenesetre érdemes elovasni nagyon érdekes és tanulságos.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Olvastam, hogy a homeopátiás dolgokról írtatok. Én is tervezem a beszerzéseét, ráadásul az én háziorvosom homeopata (Így hívják)
íg nem lesz nehéz. Már megbeszéltük, hogy a 9. hónapban mnjek el hozzá és megbeszéljük mit vegyek. Egyépként nekem a terhesség elején nagyon fájt a hátam és arra is írt fel valamit és tényleg megszűnt a fájdalom. Úgyhogy én most nagyon el vagyok szánva. Ráadásul Petrának is homeós bogyókat adok a fogai növekedésénél és segít neki.

Kami!
nem mondod, hogy 10,30-ig aludtál????? ÉN IS AKAROK!!!! Nálunk a reggel 7 a legkésőbbi időpont, mert Petrus nem képes tovább durmizni. Hiába mondom neki, hogy az milyen jó dolog!

Nektek is nagyon megnőtt most a pocakotok? Nekem napról napra rohamosan nő. Lehet, hogy oriás bébi lesz?
Képzeljétek ráadásul találkoztam egy kismamával, akinek 3x kissebb a pocakja ez enyémnél és gondoltam megkérdezem mikorra van kiírva. 10 nappal későbbre mint én. Madnem padlót fogtam. Igaz ő 2 vagy 3 kilót hízott eddig én meg 13-at.
De ez akkor sem igazságos! Én már alig bírok cammogni Ő meg olyan mint aki csak a 4. hónapban jár. Szóval ki vagyok akadva!

zsuzsibo

barbus
gratu a jó eredményekhez!

móni!
a te linkedet nem néztem még meg, de alapból én n pártolom a homeopátiát. nulla mellékhatás, a legrosszabb, ami előfordulhat, h nem történik semmi :). viszont, ha mégis segít, az meg tökjó, szvl én sztm be fogom vetni a vajúdásnál és a szoptatásnál mindenképp

kapcsolatanalízis
én is olvastam a könyvet, még a terhességem elején. vannak dolgok, amiket csinálok belőle (hintaszékezés, kopogtatás), de azért arra nem vettem a fáradtságot, h el is járjak. igazából én jártam (nyilván más okból) 3 évig pszichoterápiára, amit n hasznosnak tartottam, tehát alapból hiszek a dologban, de ez a várandósságra leszűkített dolog nekem kicsit túlzás/erőltetett. az elérhetőségük egyébként sztm itt a babaneten is simán megszerezhető, úgyh ha érzel kedvet, hajrá! mindenképp nagy élmény lehet!

kami
gratula a méhszájhoz :lol: huhhh, a 24 órás megfigyelés csaszi után súlyosan hangzik (=babanélküliség), rem, nem lesz benne részed

lin
bocsi, de én is nevettem azon, h milyen jó pasi a nőgyógyászod :)

majus3

barbus
gratu a jó eredményekhez!

móni!
a te linkedet nem néztem még meg, de alapból én n pártolom a homeopátiát. nulla mellékhatás, a legrosszabb, ami előfordulhat, h nem történik semmi :). viszont, ha mégis segít, az meg tökjó, szvl én sztm be fogom vetni a vajúdásnál és a szoptatásnál mindenképp

kapcsolatanalízis
én is olvastam a könyvet, még a terhességem elején. vannak dolgok, amiket csinálok belőle (hintaszékezés, kopogtatás), de azért arra nem vettem a fáradtságot, h el is járjak. igazából én jártam (nyilván más okból) 3 évig pszichoterápiára, amit n hasznosnak tartottam, tehát alapból hiszek a dologban, de ez a várandósságra leszűkített dolog nekem kicsit túlzás/erőltetett. az elérhetőségük egyébként sztm itt a babaneten is simán megszerezhető, úgyh ha érzel kedvet, hajrá! mindenképp nagy élmény lehet!

kami
gratula a méhszájhoz :lol: huhhh, a 24 órás megfigyelés csaszi után súlyosan hangzik (=babanélküliség), rem, nem lesz benne részed

lin
bocsi, de én is nevettem azon, h milyen jó pasi a nőgyógyászod :)

majus3

Lányok! Hétfőn talizunk Kamival (amikor nekem be kell vinnem a táppénzes pappert a mh-re) - nincs kedvetek utána talizni?
Arra gondoltunk, hogy talizhatnánk a Brendonnál, és esetleg ebédelhetnénk is egyet :P Mit szóltok?
Vendég

Én nagyon szívesen mennék, de Petrát nem tudom kire bízni. Azt is sajnálom, hogy a multkoriról lemaradtam, mert nem kapcsoltam be a gépet.

zsuzsibo

Es nem tudod elhozni Petrat, Zsuzsi? A Brendonba mennenk, ott elfer :D
kami

tali
sajnos én jövő héten csütörtökig dolgozom, úgyh nekem nem jó az időpont. de a legközelebbi talin már tuti nem menekültök, a múltkorit is úgy sajnálom, h lemaradtam!

majus3

Sziasztok,
mazsi
azt hiszem sikerült a vonalzo, majd mindjárt kiderül, köszi az útmutatást. :P
Zsuzsibo
Hallom a te pocid is szépen nő, akárcsak az enyém,néha felkelni is alig bírok az ágyból, nevet is a férjem eleget. Nyugi, én is 14 kilot híztam, de nem is foglalkozom vele, nem úgy, mint a dokim, aki állandóan diétáztatna.

Kép
fnetunde81

Ja, suly. Tegnap megkerdezte tolem Tiba doki, hogy hany kilot is hiztam. Mondom, 15-ot. Hu, hat csak 10-et kellett volna! Mondom, konnyu azt mondani! Mire egy feloraval kesobb jott egy anyuka 1 honapos csodaszep bebijevel es elmondta, hogy o 20 kilot szedett fol szulesig es szoptatas alatt meg 10-et! Raneztem Tibara nagy hetyken, hogy nnna, tessek, jo vagyok, vagy jo vagyok? :D Kerdezte, hogy a parom mennyit hizott. Mondtam, hogy az elejen hizott, aztan meg lefogyott, sokat stresszel. Megparancsolta, hogy hizlaljam fol :D
kami

Szundiztam egyet,bár lehet, hogy éjjel meg fent kukorékolok majd.
Kezdem úgy érezni magam, mint az első hónapokban...
Éjjel pisilések, forgolódás (akkor még csak azért mert nem alhattam hason) délutánra meg kinyúlok mint akin az úthenger ment át.
Most ugyanez a szitu néhány hetes éjszakai pisiszünet után újra kijárkálok és forgolódás, de most már minden kényelmetelen:-( Na és persze nem tudok visszaaludni

fnentunde!
gratula! csak összejött:-) egyébként én is bíbelődtem vele mire rájöttem hogyan működik

homeopatia
Eddig nem nagyon hittem benne (de talán nem is hinni, hanem kipróbálni kellene) vszeg a szakmámból adódóan .
Egy biztos, mikor Németországban bébiszitterkedtem a gyerekek nem kaptak antibiotikumot, köptetőt stb. Kizárólag homeopatiás készítményekkel kezelték őket és jól is lettek.

Itthon kicsit átestek a dokik és a betegek is a ló túloldalára.Sajna legkisebb köhögésre is már a legerősebb AB-t írják fel aztán amikor igazán nagy szüksége van a gyereknekv.felnőttnek vmi ütős szerre, akkor csodálkoznak, hogy nem hat semmi...
Persze ez részben a szülöknek is köszönhető akik elvárják, hogy 2 nap alatt meggyógyuljon a gyerek ill ők maguk is, mindegy hogy csak egy kis nátha vagy tüdőgyuszi...
Na de nem szakmázom, mert csak hergelem magam
Szerintem mindennek meg van helye, tudni kell mikor mit. Meddig lehet elmenni homeopátiás készítményekkel és mikor kell kiegészíteni a hagyományos eszközökkel.
A legjobb kombi amikor egy dokinak megvan mindkét szakvizsgája és tud lavírozni a különböző gyógymódokban.
Szóval ártani nem ártotok az tuti.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok megjöttem.Ma voltam védőnőnél.Hát ez a nő nem egyszerü.Ő kérdezett engem.SZülésről,császárról,kórházról,arról hogy miért nem hiztam,stb... szerintem ezeket a dolgokat neki kellene tudni,vagy nem jól tudom?
Az éjjel nagyon rosszul aludtam folyamatosan fenn voltam de nappal meg nem akarok aludni mert attól félek,hogy akkor még ennyit sem tudok éjjel aludni.Megérkezett hozzátok a szélvihar? Ide igen.Nem semmi majdnem széttépi a házat

Sági
akkor bizom benne,hogy nem fürödünk be a kokuszmatraccal.De majd kiderül.Azért köszi.Jól vagytok?

Mazsi
Szia Bea vagyok.Az a csülök nagyon jól hangzik Én nagyon szeretem remélem sikerüt és finom volt
kovacsné

Sziasztok Csajszik!

Bocs, hogy nem jelentkeztem tegnap, de nem voltam itthon. Akartam kedden szólni, hogy nem jövök szerdán és csütörtökön, de elfelejtettem... :oops: :oops: :oops: Szóval, otthon voltam Egerben a szüleimnél, kikértem a házassági anyakönyvi kivonatunkat.

Mindjárt visszaolvasok, látom termeltetek szépen! :D Amúgy jól vagyunk, Lillus nagyon aktív, folyton izeg-mozog! :)

Sági!
Nagyon klassz Peti kuckója, biztos jól fogja érezni magát! :) Jó lett a töltött paprika? :)
Ja, Hábi ezt a 2 kt megjelölést nem a kiskönyvbe írta, hanem az uh papírra? Mert amúgy ez azt jelenti, hogy a méh 2 ujjnyira a köldök felett található. Nekem legutóbb 3 kt-t írt a kiskönyvbe.

Kami!
Köszi a válaszokat, a 24 órás megfigyelés kicsit vészes, de hát mindent a babáért. Remélem Buksi befordul addig! :)

Mazsi!
Üdv a csapatban, érezd jól magad! :) Mikor találjátok ki a kisasszony nevét?

Barbi!
Örülök, hogy jók az eredményeid, én biztos nem bírnám a diétát. Nekem az evés a hobbim az alváson kívül, úgyhogy nagyon nehéz lenne lemondani a fincsi falatokról! :)ű

Móni!
Sajnálom, hogy sok a vizsgád, de azért gyere, amilyen sűrűn csak tudsz! :)

Tali: én szívesen csatlakozom hozzátok, mondjátok mikor és hová menjek! :D

Bocs, ha most nem írtam név szerint mindenkinek, de csak gyorsan átfutottam a hozzászólásokat!
Nemsokára indulunk barkácsboltba, veszünk bordűrt a babaszobába és függönyt is! :) Hétvégén festünk! :P :P Végre!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Képzeljétek, megszületett ma 3 órakor az unokatesóm! Domonkos: 56 cm és 3890 g! Jó kis vasgyúró :D
Röviden a sztori: fejjel lefelé volt a pici, végig normál szülésre készültek, aztán vmiért a feje nem illeszkedett be rendesen a szülőcsatornába, meg a nyaka köré tekeredett a köldökzsinór, úgyhogy a biztonság kedvéért megcsászározták!
Végig minden oké volt, nem ijesztgetésnek írtam, csak mert többen írtátok, hogy nagyon nem akartok császárt, de szerintem jobb ha mindenki lelkileg felkészül arra, hogy bármi történhet az utolsó pillanatban is!

Timi, örülök, hogy minden OK! :D Még nem beszéltünk meg pontos időpontot hétfőre, de valahogy kajaidőben kellene a Brendonnál talizni!
Vendég

Sziasztok!

Benne vagyok a taliba,szóljatok pontosan mikor, hol! :P

Timi!
Szia!Biztos jó volt otthon! :P Mikor menjünk a Hábihoz?Vagy te már bejelentkeztél?Van felesleges függönyöm ha érdekel.Az anyóstól kaptam,de szerintem kislányos,úgyhogy kihagyjuk.
Kép
Vendég

Sziasztok!

Én is itt vagyok.

Délután voltam kismama uszáson/tornán. 33 fokos vízben vagyunk és minden porcikánkat megmozgatjuk, meg néha úszunk egy kis kört. Nagyon jól esett, és biztos a picikémnek is , mert addig nagyon nyugiban volt. Miután végeztem egy jó negyed óra múlva úgy elkezdett dolgozni, hogy majd szétszakadt a hasam. Biztos szeretett volna még pancsizni. Holnap délelőtt is megyek, valszeg csak délután jövök.

Alvás: Most már én is nagyon nehezen tudok aludni, este 11-12 mire naygnehezen elalszok, és hajnalban már rákezd a kisasszony, ha vissza tudok aludni, akkor is max fél nyolcig.
párom rajtam is vigyorogni szokott, ahogy kikelek az ágyból, vagy fekszek stb.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Jó reggelt!

Kivételesen egész jó éjszakám volt csak fél4 körül "rúgott ki" az ágyból a kicsi lányom:D

Ami a nevet illeti tulajdonképpen már leszűkítettük két variációra (Lea vagy Emília) most ezek között megy a variálás.
Azt hittem könnyebb lesz nevet válsztani...

Ma délelőtt lesz egy kis társaságom, barátnőm 1,5 éves kislánya személyében, úgyhogy ketten főzőcskézünk :)
Még gyorsan ki kell találnom, hogy mit.

barbus66!
gratula az ifjú Domonkoshoz

kovacsne!
ahhoz képest, hogy először csináltam szupi jó lett, mindenesetre nem kellett pizzát rendelnem :)

lubickolás
Mi 2 hét múlva megyünk a párommal egy hosszúhétvégére egy kastélyszállóba (elverni mardék üdülési csekkjeinket), már alig várom...
A nyár sajna házvásárlás és azóta is folyamatos felújítás miatt (s még mindig nics kész! :( )nyaralás nélkül telt, úgyhogy épp ideje egy kis kikapcsnak.

síelni mondjuk jobban szeretek, de hogy néznék ki ekkora pocakkal a sípályán? :D Nem is kellene nagyon mozognom, vinne lefele a súly... :) Na és persze hó sincs nagyon szinte sehol, amit kifejezetten sajnálok, mert imádom a friss téli levegőt és a havat.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jóreggelt! :)

Engem 6-kor ébresztett Lillus! :)

Mazsi!
Van egy közös táblázatunk (mindjárt felteszem), ha szeretnél bekerülni, írd meg az adatokat! :) Köszi!

Háát, nekünk is marha nehezen ment a névválasztás, kb. 2 hete tudjuk, hogy Lilla lesz. Valahogy egyik névre sem állt rá a szánk... :shock:

Melyik kastélyszállóba mentek? Biztos nagyon jó lesz, én nagyon szoktam élvezni az ilyen kikapcsolódós-semmittevős napokat! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na, itt az a bizonyos tábla:

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Mazsi! A síelést én is nagyon szeretem, és hiányzik is.... :( Márciusban szoktunk menni, de most úgy tűnik, idén márciusban mással leszünk elfoglalva! :) Elvileg jövőre már megyünk, persze csak ha lesz hó. :?

Timo! Valami lehetett ma hatkor, mert Gergő is csinált valamit, amitől egy mp. alatt kiment az álom a szememből! Azt hittem elsőre, hogy úgy döntött kijön! :shock: :oops:

Éééés: csatlakozom az előtejesekhez!!! Tényleg fura dolog ez.... :roll:

Kastélyszálló....úúú, de jó lehet!!! De nem irigykedem, mert nekünk jutott nyáron nyaralás, úh. ez így igazságos. :lol: Pihizzetek csak, az építkezés nem a legjobb kismami elfoglaltság!

Nálatok okozott vmi kárt a szél? Itt semmit. Legalábbis semmi olyat, ami látszódna az ablakból. :wink: Azt reméltem, hogy hátha nálunk is bemondják, hogy ne menjünk ki az utcára, és akkor a párom itthon maradhatott volna! :(

Hétfői találkozó: sajna államvizsgára készülök, és iszonyúan csiga vagyok, úh. most nem tudok menni, de remélem lesz még alkalom! Helyettem is nézzetek körül a Brendonban, mert még mindig nincs pl. kiságyunk!!! :shock: Egy ideje naponta győzködöm Gergőt, hogy még február közepéig maradjon bent, aztán jöhet ha akar, de jó lenne, ha megvárná a márciust! :roll:

Legutóbb felkértem a dokimat a szülés levezetésére, el is vállalta, miután közölte az anyagi feltételeit, de nem adta meg a telefonszámát, amin elérhetném...ez most akkor mi? Nekem kellett volna elkérni? Olyan béna vagyok az ilyenekben. :(
Vendég

Pann!
Milyen érzés előtejesnek lenni? :wink: Nekem fura, mert csak a jobb cicimből jön.. :shock:

Érdekesek ezek a dokik: mert az enyém is tudja, hgoy együtt fogunk szülni és nekem sincs meg a mobilszáma. Úgy tudom, hogy ha majd bemegyünk a kórházba, akkor onnan szólnak neki, hogy jöjjön be, addig az ügyeletes orvos megvizsgál stb. Ja, mennyi a dokid tarifája?

Nálunk a 10.-en baromira fúj a szél, csak úgy rángatja a redőnyt! Remélem "bejönni" nem fog a lakásba! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Engem is 6kor keltett Emma :shock: Lehet, hogy akkor kezdődött ez a nagy szél??
Próbáltam visszaaludni, de az már nem ment - azt nem mondom, hogy forgolódtam, mert az már erős túlzás :lol: Éjszaka is kb fél perc mire nyögések közepette átfordulok a másik oldalamra :oops:

Timi, nekem meg csak a bal cicimből jön az előtej :shock:

Mazsi! De jó lesz nektek!!! Mi sem voltunk nyaralni tavaly :( Sajna a telelés sem jött össze, de majd idén bepótoljuk már hármasban :D

Én úgy tudom, hogy ha választ az ember szülésznőt, akkor a kórházba menetelkor a szülésznőt kell hívni, és ő értesíti majd az orvost attól függően, hogy hogy alakulnak az események!

Mára pihit terveztem, ki sem akarom dugni a fejem a lakásból :D
Persze reggel amikor pakoltam el a konyhában rámtört az érzés, hogy ott is rendet kéne rakni, ki kéne szortírozni egy csomó mindent... Még egyenlőre ellenállok :D Úgyis meg fogom csinálni, a ruháinkat a múlt héten néztem át, meg pakoltam át, pedig az is csak úgy indult, hogy elteszem a tiszta cuccokat :lol:
Vendég

Barbi!
Ma én sem terveztem kimozdulást itthonról, még a végén elvisz a szél! :D :D

Lilla befészkelte magát a pocakom jobb oldalára, ott dudorítja ki valamilyét. Valszeg a popsija mert elég nagy! :lol: :lol:

Én pakolászok a kisszobából, mert holnap festünk! Nagyon nehezemre esik, de igyekszem lassan, apránként csinálni... :)
Már kétszer reggeliztem... :oops: :oops: és még mindig ennék valamit... nagyon ciki :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Helyes, csak szép lassan pakolj és nehogy emelj!!!

Nekem a múltkor volt ilyen farkas étvágyam :shock: Reggeliztem, uzsonnáztam, korán ebéd, aztán délután is kétszer uzsonnáztam vacsi előtt :lol: Érdekes, hogy csak 1 nap volt, azóta visszatértünk a normál kerékvágásba.

Ma reggel összeszereltem a légzésfigyelőt! :D Legalább kipróbálom, hogy a termosztáton hányas fokozat pontosan hány fokot jelent :)
Vendég

Sziasztok.
Most keltem fol. Ez azt jelenti, hogy eleg jol tudok aludni, nem? :D

Tok jol sikerult a tegnapi csoportvacsi, ejfel utan kavarodtunk haza. Akkor meg nem volt nagy szel. Ejszaka mar inkabb es itt most is fujdogal, neha eszelosen. Vacsi alatt ittam egy kis bort, persze megint lelkiismeret-furdalasom volt-van, most inkabb 2 deci volt, mint egy, es amikor jott az esti csuklasa Zsebinek, immaron itthon, szegenyke nem a megszokott egyenletes tempoban csuklott, hanem mint a reszegemberek a filmekben :oops: Es rengetegett toporgott lefekveskor. Vagy a szel miatt (remelem), vagy a jo kis kekfrankos miatt...

En se mennek ma sehova, de asszem este elmegyunk bevasarolni, mert semmi, azaz SEMMI kaja nincs itthon, muszaj lesz venni nehany finomsagot... addigra hatha elmegy ez az orkanhurrikan.

Uzsoki - szerintem is a szulesznok hivjak majd be az adott dokit, Tibat multkor igy hivtak be, mikor bekerultem... nalunk mondjuk nincs szulesznovalasztas, de barki behivja ot, meg o eleg sokat is van a korhazban amugy is, van, hogy hetvegen is bemegy "szetnezni", ahogy o mondta...
kami

Ahh, csajok, lehet, hogy megiscsak kimegyek egy boltig. Nincs itthon viz, valaki biztos szereli, vagy csotores volt, vagy mittudomen... se kaja, se pia, meg egy nyamvadt teat se tudok csinalni :( Mondjuk annak orulok, hogy kiurult a huto, meg a regi kajak is elfogytak, lehet ujbol feltolteni... ezt szeretem :D

Es meg valami: tudom, mindenkinek megvan mar minden ruhaja a babajanak, nekem is persze, DE a Tescoban matol lehet kapni 7 db-os 100% pamut rovidujju bodyt es en asszem nemtokk ellenallni. A 7 db kerul 1700 ft-ba... Tok konnyen kezelheto, akar feheritheto is, ha leeszi, asszem ma este veszunk egy csomaggal... Ime a fotoja:

Kép

0-24 eves korig a meret, hat, meglatom mennyire kicsi, de szerintem biztos jo lesz itthoni fetrengesre meg kajalasra vagy akar alvasra is...
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?