Új privát üzeneted érkezett!

Igen Meri, nagyon gyorsan telik az idő. Sőt már megkezdtem a nyolcadik hetet.

Fio: valamelyik este gondoltam Rád. Kezembe került az a cikk, amit már Te is emlegettél. Tudod, amiben arról írtak, hogy a babák éreznek fájdalmat, és néha csendben sírnak. Tényleg elkeserítő volt olvasni.
vivi79

Vivi: hol találtad ezt a cikket??

meriann

Szia Meri!
Már nem tudom, hogy hol találtam, de elmentettem a saját mappámban, átküldöm neked priviben.
vivi79

Vivi: köszönöm szépen. Erre még valahogy nem akadtam.

meriann

Kép Kép

meriann

Meri, légyszi egészítsd ki a táblát, hogy elvileg szept 4-én kellene születnie a babónak, ha pontos akarna lenni.
Köszi.
Amúgy szerintem nagyon jó ez a cikk, engem nagyon megfogott benne valami.
vivi79

Meri, ha már hozzányúlsz a táblázathoz, akkor most mondom, h egyszerre tudd beírni: nekem a 2. hónap volt (elvileg) a sikeres. (Vannak kis bizonytalanságok itt az időpontokban nálunk, de sebíj, nagyjából igaz ez.)

Vivi, én is szívesen fogadnám a cikket. HA megfogott benne vmi. Mer telőször, mikor azt írtad, elkeserítő, azt gondoltam, én inkább el sem olvasom... :)

De hülye vagyok, ne memlkészem, írtam-e Nektek, h kedden még nem derült ki semmi az afp-ről. Ja, asszem igen, bocs. :oops: Mindjárt telcsizek is egyet, hátha már tudják!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Kérem a véleményeket, őszintén.
Azért készítettem ennyire színesre, mert próbáltam a tavaszi virágok színpompáját visszaadni.
Ha nem tetszik, csinálok valami kevésbé színeset.
A leendő kismamik nézzék már meg a próbahókat, hogy jók-e.

Kép Kép

meriann

A nemeket a klasszikus színekkel jelöltem.
A leendő mamiknak azért van egy-egy szál hóvirág, mert jelenleg egyedül vagyunk, de már a közelben ott a másik szál, ami a babát szimbolizálja.

meriann

Élőben tudósítok! Beszéltem egy kedves nővel a Schöpf-Méreiből, még nem volt kiszámolva az eredményem. 5 perc múlva hívom, akkorra kiszámolja.
(Azt mondták, vissza kéne mennem holnap, de ha minden rendben, nem mennék, mert az nálunk azt jelenti, h meg kell vkit kérni, h hozza el a fiamat az oviból, aztán fektesse le, legyen vele 5-ig... Szívesen növelném a "betegforgalmat" a megszüntetés szélén álló kórházban, h mutathassák a számokat, de ennyire azért nem... Leygen elég, h aláírtam tegnap a tiltakozást. Pedig nem voltunk nagyon megelégedve, mért nem lehet időpontokat megadni, mért kell ömlesztve odaseregleni, aztán órákat várni?! Viszont emberileg nagyon helyesek voltak.)
Ja, és az amniocentézis /=magzatvíz-mintavétel/ eredménye 3-4 hét múlva lenne meg (ez lenne a köv. lépés, ha itt is eltérés van). De akkorra már majdnem megszületik a baba. Utána fogok olvasni, ha ezt javasolják, mielőtt nem élek a lehetőséggel, de azt hiszem, nem fogok.

Kép

Kép
nán-dorka

Ez is a határon van... 250 alatt van, akkor kell - erre nekem 258.
Atyaég, most bemenjek holnap?

Kép

Kép
nán-dorka

Ez a 8 nagy eltérésnek számít egyáltalán????
Laikus vagyok hozzá, de pl. egy 4d nem segít ilyenkor? Legalábbis következő vizsgálatnak?
Talán Arwen írta, hogy volt valami alaposabb vizsgálaton vett részt amiért fizetni is kellett. Esetleg az?
Már nem egy esetet hallottam, hogy a lehető legrosszabb afp eredménye lett a mamának, mégis 100 %-ig egészséges volt a baba.

meriann

Hülyén írtam le. A továbbvizsgálódási határ 1:250 kockázat. (Tegnap a dnő azt mondta. Most meg a telefonban 1:300-at mondtak.) Ha ennél kisebb számot kaptam volna, akkor javasolják a vizsgálatot. A szúrást.
Nekem 258, azt javasolták, menjek be. De mi értelme?

No, mindegy, nem akarlak Titeket ezzel terhelni, de most elég rossz, mert Apjuk most lesz éppen annyira befogva. No, most eljutottam a sírás határára, de nem merek, mert lehet, h mindjárt megérkeznek anyósomék, ővelük meg ezt nem tudom megbeszélni.

Kép

Kép
nán-dorka

Én is a 4d-re gondoltam. De most azt mondták a telefonban, h az uh a Down-kór diagnosztikája szempontjából nem mutat semmit. Azért lehet, h felhívok egy 4d-t.

Kép

Kép
nán-dorka

Nán-dorka még nézegetek, de megnyugtatásul:

"A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességű az ultrahang.
Dr. Nagy László"

meriann

meriann

A fenti oldalon az érdemes tudni rovaton belül van vizsgálatok a terhesség alatt .
Rákerestem, állítólag külföldön már nem is csinálnak afp-t, mert annyit téved.

meriann

Köszönöm, Meri! Kicsit kezdek megnyugodni. De még eléggé össze vagyok zavarodva. :(

Igen, csak nekem most összevetették egy másik hormonszinbttel. (béta hcg) De leeht, h ettől ugyanannyit téved.

Azt nem tudom, elmenjek-e holnap, meghallgatni, mit mondanak. De úgy érzem, mintavételpártiak. (Persze, hiszen azt csinálják.)

Kép

Kép
nán-dorka

Köszönöm, Meri! Kicsit kezdek megnyugodni. De még eléggé össze vagyok zavarodva. :(

Igen, csak nekem most összevetették egy másik hormonszinbttel. (béta hcg) De leeht, h ettől ugyanannyit téved.

Azt nem tudom, elmenjek-e holnap, meghallgatni, mit mondanak. De úgy érzem, mintavételpártiak. (Persze, hiszen azt csinálják.)

Kép

Kép
nán-dorka

Ebbe igaz, hogy nem lehet beleszólni Nán-dorka, de
én nagyon baba piszkálás ellen vagyok. Nem hiszem el, hogy másképp nem lehet, csak ha átszúrják a hasadat.
Lennie kell más megoldásnak is.

Küldök privit!

meriann

Merike:
szép lett a tábla, köszönjük. :)

Nán-Dorka:
én bemennék, de az amniot nem hiszem, h megcsináltatnám. Sztem is menj el inkább 4D-re. A praxisban Győrffy van, Ő nagyon híres szonográfus.
És ha itt a babaneten regelsz, akkor kapsz 1000 Ft kedvezményt.
Vendég

Nán-dorka javítottam a táblát, majd beszúrom a legújabbat.

Vegyek vissza a színességből??????????????

Környezetbarát mosás:
Most találtam, hogy a fehér ruhákhoz citrom levet, a színesekhez ecetet öntsünk a szín megtartása érdekében. Az ecetes öblítéshez ezt írják: vízzel háromszorosára hígított húsz százalékos ecetet előre bekeverten kell az öblítő tartályba önteni. Nem marad meg az ecetszag, semlegesíti a mosószermaradványokat, megakadályozza a sötét pamutholmi csíkozódását, segít megőrizni a stretch anyag rugalmasságát. Ha mindenképpen illatosítani akarunk, akkor pár csepp illóolajat kell cseppenteni az utolsó öblítővízbe.

meriann

Csak gyorsan Nán-dorkának, hogy a mintavétel 1% vetélési kockázattal jár. :!: A kórháznak meg kell a pénz, a tb-től. Gondold meg jól.

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!

Esztora sajnálom, hogy gondjaitok vannak, remélem sikerül megoldanotok!!!!!!!! Küldök sok pozitív energiát neked!!!!!!!

Voltam tegnap egy előadáson, egy termékcsaládot mutattak be nekünk, és nagyon jó környezetbarát tisztító szereik vannak. A pontos nevüket most nem tudom megmondani, talán GOLDN, vagy valami hasonló. Van web címük is, majd utána nézek, és leírom, hátha érdekel benneteket.

Persze nem tanultam semmit :oops: :oops: :oops: .
Elszomorít, de olyan nehezen tudom rávenni magamat. :roll:

Bodzi, azért sajnálom, hogy megjött, és nincs fürdetnivaló a pocidban. :cry: , de szorítok, hogy ha mesterségesen kell, akkor elsőre sikerüljön!!!

Ma megint voltam a masszázsgépen, nagyon jó. Szerintem holnap is megyek. Képzeljétek, ma rászántam magam, és AVIVA tornáztam. Ráadásul ma az ovuláció segítő tornát csináltam végig. Majd meglátjuk milyen eredménnyel. :lol: :lol: :lol:

Nikó

Kép
nikóska

Nán-dorka: Az egyik ismerősömnek valamilyen más úton csináltak vizsgálatot, ő már elmúlt 35 éves, ezért kellett, de nem szúrták meg a pociját, csak azt mondták nekik, hogy drágább, és nekik kell kifizetniük. Ők azt vállalták, mert a lány így is veszélyesztett volt.

Meri: a tábla nagyon jó lett!!!!

Kép
nikóska

Nikó nem valami olyasmi volt, hogy anyai vérből Angliában végzett vizsgálat? Most rémlik valami nekem is. :shock: Megpróbálom megkeresni.

KépKép
KépKép
fioona

Meri nagyon tetszik a tábla tündéri lett,igazi tavaszi!nagyon ügyes vagy!!!!!!!!!!
megbeszéltük du. a történteket.kicsit igazam volt mert az az igazság hogy R. nagyon jóban van 1 lánnyal évek óta.neki irta hogy" jó lenne téged átölelni" :roll:
rákérdeztem ha engem szeret miért akarja a Zsuzsát ölelgetni.én soha nem irnék ilyet senkinek aki csak a barátom?indok az hogy a pár éve Zsuzsánál bőr rákot diagnosztizálták és bármikor visszatérhet.ezért szokott neki ilyeneket irni.ezzel nem is lenne gond,mondhatnám hogy milyen rendes barátom van,igy törödik vele.az baj hogy ebből a barátságból engem teljesen kihagytak igy nem tudtam mire gondolni amikor is olvastam ezt a bizonyos mondatot.ez most állitólag változni fog?!

Bridzsi

Kép
esztora

Kösz, nagyon édes vagy, Fioona, ne keresd sokat, mert azóta kaptam címeket, mindjárt leírom, hogyan. :?

Kép

Kép
nán-dorka

fiona: nem tudom, mert igazán nem is kérdeztem rá, hogy hogy csinálták, majd ha tudok vele beszélni rákérdezek.

esztora: erre igazán én nem tudok mit mondani, én elég hitetlen vagyok a pasikkal kapcsolatban, úgyhogy az én véleményem nem mérvadó, inkább le sem írom.

Kép
nikóska

Megtaláltam!

http://www.gendiagnosztika.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=3&Itemid=41

Meri a tábla csodás!!!! :D

Hajni nekem is detto ez volt a csíkokkal. :( Már örültem, hogy engem elkerűl, majd az utolsó héten ellepet. :(
Most mandulaolajat használok, mandarin illóolajjal. 20 ml-hez 4csepp.

KépKép
KépKép
fioona

Most néztem, hogy erről a masszázs ágyról van weblap is, a www.ceragem.hu -n akit érdekel, meg tudja nézni.

Kép
nikóska

Kösz a hsz-eket. TEljesen öszhangban van azzal, amire közben jutottam. EL kellett mennem itthonról, és séta közben felhívtam ezt-azt.
Leírom, mire jutottam azóta. Rájöttem, h felhívhatom ezze laz orvosomat. Hát, mondta a 0, 5-1 vetélési %. Azt mondt,a meghallgathatom, mit mondanak, aztán döntsek. Mindenesetre magamban egymás melé raktam a két arányt:
4 ezrelék a betegség, jó esetben is 0,5 százalék vetélés.
Nem sokat haladtam ezzel. Mást ugyanis nem mondott!!!
Tudjátok, nem akarom semmiképp se a vetélést (jóhogy!), de az is furcsa érzés, tekintélytisztelő társadalmunkban, h polgári engedetlenséggel ne menjek el a javasolt orvosi vizsgálatra. :?

Aztán felhívtam a pszichológust,akihez jártam, h elmehetnék-e hozzá holnap egy órára, nem rendel holnap, DE! Megbeszéltük, mit szerettem volna, erre modnta, amit Ti is (csak akkor épp úton voltam, ne mitthon), h a vérvételes-uh-os vizsgálatot (Anglia) most is lehet, és ráadásul 2 nap alatt van eredmény (amnio 3-4 hét). Ez megnyugtatott: fogok vmit tudni (kb. 90 %-os bizonyossággal), de mégsem kockáztatom a babám életét.

Az orvosomról megint olyan vegyes érzés volt, h miért nem mondta ezt - képes let volna végighallgatni, h hát, igen, így lett vége a történetnek... :shock: :!: ???
A Schöpf-Méreitől meg szinte ördöginek érzem, h egy ilyenre próbálnak rábeszélni, mikor más is van! :shock: :(
Szóval igazatok van, Meri, Hajni, Fio.

Kép

Kép
nán-dorka

Esztora ez olyasmi, amit csak te tudsz eldönteni. Az biztos, hogy én nem tudnák elviselni egy ilyen szitut. Nagyon féltékeny vagyik! :oops: Neked kell tudnod, mennyire szavahihető a párod. Az biztos, hogy nagyon nem irigyellek. :(

Nán-dorka hamar meglett. :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Köszi, Nikóska, Fioona!
De nem borzasztó, lányok? Én szinte alig hiszem, h ilyen előfordulhat. (Az emberélet értékére gondolok.)

Most egy kicsit másra is tudok figyelni... Lássuk csak!

Esztora, örülök, h meg tudtátok beszélni! Ez nagyon jó jel! Úgy érzem, meg is nyugodtál nagyjából, ugye?

Meri, aranyos a tábla, jólesik ránézni a képek és színek miatt. És ha megyünk a melegebb időbe, még tovább melegíted a színeket? Én majd örömmel fogadnám a narancsos-vöröses színeket is. :P Fantasztikus, milyen ügyes vagy!

Kép

Kép
nán-dorka

Nándorka örülök hogy kicsit megnyugodtál és sikerült dönteni.járd végig ezt az utat melletted leszünk :wink:
az rvosokat én sem értem néha,megbizol benne aztán ez a vége.nekem ráirta az uh lapomra hogy méhlepény leválás?(kérdőjelel)
persze latinul csak védőnő kérdezte hogy ugye nem???????
képzeljétek Sandrát hallgatok Maria Magdalena-t éppen nosztalgiázom!
azt elfelejtettem köszönöm mindenkinek a kedves szavakat,Nikóska ez a baj velem is hogy átgázoltak már rajtam még régen(23 kg fogytam annyira kész voltam) de ez egy életre belém ültette a bizonytalanságot.gondolom mi lehet a te véleményednek is az oka.

Bridzsi

Kép
esztora

Akkor egy kicsit pozitívabban vettem Esztora mondandóját, mint Fioona.
Mindesetre van lehetőséged megismern iez ta lányt ? Hogy ne legyél annyira kihagyva a dologból?

Kép

Kép
nán-dorka

Esztora:
Hát nem is tudom, mit mondjak?
Én elég bizalmatlan vagyok, de Te ismered a párod.
Kívánom, h rendeződjenek a dolgaitok.

Fioona:
köszi. És ezt krémbe kevered? Vagy az olajat kened magadra?
Nekem most a DM-es Babylove krémet ajánlották, majd meglesem azt is. :lol:

Nán-dorka:
Örülök, h találtál megoldást. Amugy ez az Apf egy tök elavult dolog, nem is értem, h miért kell ezzel paráztatni a kismamikat. :evil:

Csajok, nem tom miért, de vettem ma egy tesztet és du megcsináltam.
Most tiszta boldog vagyok. A hétfőhöz képest ez már olyan szép. :) Kép
Vendég

Anno ez a teszt mutatta ki Marcumat is,
az így nézett ki a mensi napján délután:
Kép
Vendég

Most nézem csak, h a 2 és fél év alatt mennyit változott a teszt. :lol:

És még a hőgörbém és nem offolom a topicot. :)
Kép

Asszem már nem mérem. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Meri a tábla egyszerűen fantasztikus! Hogy találod ki ezeket a színeket? Nekem nagyon bejön és tudd, hogy nagyon jó kezekben van a táblakezelés :D

Nán-dorka: remélem nincs semmi gond, csak tényleg ijesztgetnek, mindenesetre tényleg fura a dokid, még jó, hogy van egy jó pszichológusod és persze itt, akik segítenek neked tanácstalanság esetén. A baba életét én sem kockáztatnám, hallgass a csajokra!

Hajni: én kenegetem magam Milupás terhességi csíkok ellenivel, mandulaolajjal és most vettem Nivea ápoló babaolajat is. A Milupásat mindig használom, az olajakat meg napközben. Nekem elég sokat viszket a bőröm,állítólag nyúlik és attól és ha bekenem olajjal, akkor megnyugszik. Aztán majd kiderül utólag, hogy ezek a szerek hatásosak voltak-e.

Esztora: én is nagyon féltékeny típus vagyok, így az én véleményem se annyira mérvadó. Mindenesetre ezt a mondatot én nem tudnám elviselni, ha a párom ilyet írogatna más csajnak. Ölelgessen engem és eszébe se jusson mást, nem igaz?!!!! A másik dolog pedig, hogy nem igazán hiszek a férfi-nő barátságban... Azért én a helyedben rajta tartanám az egyik szememet a továbbiakban...

Adri: nem unatkoztál net nélkül 4 napig? Borzasztó lehetett!

Képzeljétek, megérkezett a szopipárna! Annyira jó. Már délben azon feküdtem és olyan kényelmes, meg tévénézéshez is szuper, szóval egyelőre tényleg csak jókat tudok mondani róla.
szerika

esztora: párszor már átgázoltak rajtam, de most én úgy fogom fel, hogy ezeket át kellett élnem, hogy Zolira rátaláljak. Ő volt az utolsó, akinek esélyt adtam az életemben. Eddig nem csalódtam benne. De ilyen téren szerencsére nem egy kapcsolat teremtő ember, szerintem én vagyok a második az életében, pedig holnap után már 29 éves lesz. Remélem nem lesz böjtje ennek. Amúgy köszölte velem, ha én nem kezdeményezek annak idején, akkor tuti nem jövünk össze. Ilyen bátor az én párom. :lol: Ez a szerencsém. :D

Kép
nikóska

próba

KépKépKépKép
*orsi*

Hajni: szép a görbéd és persze a tesztek is :lol: jó a két csíkokra nézni :D :D :D
Én a mandulaolajat van hogy krémbe keverem, se simán is jó úgy tudom, szoktam úgy is, a niveásat csak simán magamra kenem...
szerika

Sziasztok!

Tegnap nem engedett be a babanet,ma meg miután megírtam kisregényemet,az elküld gombra kattintva eltűnt az egész,és a babanet sem jött be. :? :evil:

Kicsit később leírom megint...addig is puszi mindenkinek!

Orsi

KépKépKépKép
*orsi*

Hajni nekem a DM-es babylove mama olaj van és ezt keverem a testápolóba.igazából tapasztalatom nincs csak megérzés alapján vettem anno.én csak a 3.hóap után kezdtem el ezzel kenni magam.addig testápoló.
R.-ről annyit soha nem csalt még meg senkit azt mondja képtelen lenne rá.mivel nem tudom milyen is az ő barátságuk ezért nem tudtam hova tenni a dolgokat.idő kell az biztos hogy teljesen megnyugodjak.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora sztem sincs férfi-nő barátság. Az egyik fél részéről biztos nem az. De ez nem jelenti, hogy az pont a te párod. Azért én is gyanakvó maradnék. :shock:

Hajni én magában kenem. Bolti testápolót nem kenek sehova, a sok vegyi anyag miatt, ami benne van. Tudtátok pl. hogy az izzadságátló deokban mellrákot okozó anyagok vannak? :shock:
És rossz hír Nán-dorka, hogy a gyógyszertári krémekben is van némi kőolaj származék. Azok sem túl jók, igaz jobbak.
Na, nem offolom én se a topikot. :D

Hajni, azért teszteltél, mert tesztmániás vagy!!!! :mrgreen:

Szeri már akartam kérdezni a párnát. Tönköly? Az én párom már mutat némi féltékenységi jeleket. Bár tagadja, de rosszul esik neki, hogy a párnára fekve pihenek, és nem neki dőlök. :D

Nán-dorka sztem nem késő orvost váltanod. Ezek után, nem lehet megbízni benne. A kórház meg........ :roll: Most megint nagyon be tudnám hergelni magam, de inkább nem teszem. Ma már mérgelődtem eleget.

KépKép
KépKép
fioona

Jó éjt mindenkinek, én most már megyek pihizni.
Mindenkinek ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

üdv Nikó

Kép
nikóska

Esztora!
Egyetértek a többiekkel a párodat illetően. Én is féltékeny tipus vagyok. Nekem is nagyon rosszul esett volna ha ez velem történik. Szerintem se kéne ilyet irogatnia még akkor se ha a lány beteg volt. Vmi mást is írhatott volna amivel kifejezi együttérzését a lánynak. Remélem nem bántottalak meg az őszinteségemmel.

Hajni!
Ne gyűjtögesd a pozitív teszteket. :D Mi jut akkor nekünk? :roll:
Egyébként viccet félretéve nagyon örülök neked. Remélem én is hamarosan ilyet mutogatok majd a többi leendő kismamikkal együtt.

Nándorka!
Az én rokonságomban is volt már ilyen. Meg is csinálták az illetőnek a vizsgálatot hát persze vaklárma volt az egész. Csak fölöslegesen idegesítették fel őket. Teljesen egészséges babát szült.

Meri!
Annyira szuper az új táblánk!!!! Nagyon ügyi vagy! Nekem a karácsonyi is nagyon tetszett de ez sokkal jobban. Szupi!!!

Bocsi hogy a többieknek nem reagáltam.

Puszik!!
csipcsab

Sziasztok! Remélem, ilyen későn már mindenki alszik! Én netezgettem kicsit, a szűrésekről és a Down-kóros gyerekekről. Sírtam egyet, de volt, h a meghatottságtól, szépeket írtak. Meg azért az egésztől, de ennek meg kellett lennie. HA itthon, egyedül nem, akkor hol?
Kösz a biztatásokat. Sajnos a négyes teszt, ami nálam lehetséges, nagyobb bizonytalansággal dolgozik. Gyakorlatilag az eddig nézett afp-n és béta hcg-n kívül még 2 másik hormont néz. Megértettem legalább, h azért nem nézik Nyugaton az afp-t, mert magában kevésbé informatív. Szóval nézik, de nem magában.

Én olyan hanyag vagyok, h csak ritkán kenem magam. Szóljatok rám! :)

Kép

Kép
nán-dorka

eltünt amit eddig irtam :evil:
újra!
Marietta dehogy haragszom,nekem is ez volt a bajom miért kellene átöleni?
Nándorka sirás jó ilyenkor ki kell adni magadból különben csak gyűlik...
melletted vagyunk,leszünk mindannyian.

Bridzsi

Kép
esztora

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?