Sziasztok!
Szuszi! Hajrá!! Ennek a kitartásnak biztos meg lesz az eredménye.
Az nagyon jó, ha végigaludja az éjszakát. Mások éveket várnak erre.
Taptau, nekem is az alvós fotó a befutó!
Eszméletelen! Nagyon jó pasi lesz Máté, vagyis már az! Majd légycsapóval kergethetitek el a csajokat a játszótéren.
Zuzmó, kitartás!!! Most már tényleg nemsokára itt a csajszi. Pihenj sokat!
A szegycsontig nyomta fel a lábát?!!!!
Uhh, mi vár még rám...
Zsókuci, Kisborsó adatai ideálisak.
Összebeszéltek Mátémmal, hogy ő sem mutatja meg magát a 4D-ig?
Ha tehetitek, és nem vagytok babonásak, kezdjétek el időben a készülődést.
Én azt gondoltam, hogy majd január-februárban elintézünk mindent. Addig tényleg csak a babakocsit és a kiságyat rendeztük le. Most pedig sehogy sem állunk, nem haladunk, ahogy szeretnénk, és akár 6 hét múlva már jöhet Máté, én pedig parázok, hogy kész legyünk. Alapvetően már megvettünk mindent, de a lakás átrendezésére csak február elején kerül sor, és addig nem tudok rendezgetni. Elkezdtem kimosni a ruhákat, de a vasalás, elpakolás marad későbbre (most nem is tudnám hová tenni). Mi így jártunk, de még nincs veszve semmi.
Chesti, ezzel neked is válaszoltam. Baba-sarokról csak februárban tudok képet produkálni (mert szobánk csak jövőre lesz, ha építünk még a házhoz, addig egy szobában leszünk, ill. nyáron leválasztunk egy hálófülkét a nagy hálóból, és a többi Máté birodalma lesz, hogy szokja a különlétet).
Niki kinőtte az újszülött korosztályt, ez egyértelmű.
Nagyon ügyesen fogja azt az izét, és csini a csajszi!
A babamasszázst könyvből csinájátok? Vagy Te írtad egyszer, hogy jártatok tanfolyamra??
Ági, durva, ami veletek történt. Ilyenkor mindig felháborodok, mert a nemodafigyelésük miatt fölösleges aggódásoknak teszik ki a szülőket, és azokat a napokat nem adja vissza senki. Jó, hogy ennyire pozitívan állsz hozzá.
Lanett, köszi a könyves infókat. A suttogó titkai:
"Suttogónak eredetileg azt nevezték, aki különleges képessége folytán pusztán türelemmel és halk szavakkal lecsillapít egy megvadult lovat. Tracy Hoggnak ilyen rendkívüli tehetsége van a síró kisbaba megnyugtatásához, ezért hívják õt is suttogónak a hálás szülõk. Az Amerikában hihetetlenül népszerû szerzõ könyvébõl Ön is mindent megtudhat, amit egy csecsemõ gondozásáról és nevelésérõl tudnia kell. Legjobb, ha elõször a várandóssága alatt olvassa el, hogy megismerkedhessen Tracy alapelveivel, melyek a leghatékonyabb hagyományos és modern nevelési módszereket ötvözik, és ha ezekre támaszkodik, voltaképpen bármilyen problémát orvosolhat majd. Ha a baba megszületett, már tudni fogja, mitõl eszik és alszik jól, miért sír, mitõl nyugszik meg, milyen „szórakozásra” vágyik, és hogyan lehet elejét venni annak, hogy az egész családot az uralma alá hajtó kis zsarnok váljék belõle. Sok más mellett azt is tudni fogja, hogyan szoptassa és/vagy tápszerezze, fürdesse és masszírozza, mikor és mivel kezdje meg a szilárd étel bevezetését; és nem utolsósorban: hogyan birkózzon meg a gyermekágyi depresszióval, miként szervezze meg az életét és törõdjön önmagával. Külön erénye a könyvnek, hogy kitér az iker- és koraszülésbõl, valamint az örökbefogadásból adódó kérdésekre is, érdekessége pedig a baba- és az önismereti teszt, amelyek sokkal több tanulsággal szolgálnak, mint gondolnánk!"
Idézet a könyv fülszövegéről.
Könyvtárból már volt nálam, de bevallom, akkor csak átfutottam, és azóta sem volt bent, amikor kerestem. Férjem végigolvasta, és neki nagyon bejött. "Amerikás" hangvételű. Több barátnőm is dícsérte, mert bevált náluk több módszer, amit ez a nő ajánl. Nekem az tetszett benne különösen, hogy a babát személyként kezeli, és nem csupán egy ellátandó kis csomagként - ha értitek mire gondolok.
Tegnap voltunk dokibácsinál. Anya és baba tökéletes állapotban vannak.
Máté buksija 77 mm, pocakja 87 mm, combija 60 mm. A súlyát doki nem mondta, én pedig elfelejtettem megkérdezni a nagy gyönyörködésben. Értelmes fotót nem tudok mutatni, mert megmérni alig lehetett, annyira mocorgott, és most persze állandóan a kukuját mutogatta.
Fejjel lefelé volt, remélem, most már marad is úgy. Ezúttal a pocakjával az én hasfalam felé fordult. Doki mondta, hogy ilyenkor a tengelye körül szokott forgolódni, azt érezhetem én, amikor elindul magától a pocakom.
Méhszáj 3000.
34. héten kell menni legközelebb, lesz még egy labor, és a 36. héttől heti 2 NST, aztán szülünk.
Megint sokat írtam:shock:
, de most néhány napig úgysem tudok jönni. Holnap lesz egy pesti túrám is. Intéznem kell az egyetemen a halasztást. Remélem, nem kell sokat várnom.
Puszi mindenkinek!