Új privát üzeneted érkezett!

hali

Még egyben, bár tegnap este azt hittem szülünk. Egyszerűen úgy éreztem, hogy szétszakad a pocim, alig bírtam ülni, :o aztán a lefekvéssel jobb lett a helyzet. Pedig nem is vacsoráztam olyan sokat, hogy az miatt lett volna, sőt már előtte is elég nyűgös voltam. Fájt a derekam, a hátam, Jázmin meg csak döngölt, mint aki méltatlankodik, hogy nem fér el. :shock: Hol vannak már azok a cuki kis mocorgások.....Persze most is élvezem, ha rugdos, de nem mindíg. Sokszor már fájdalmas. Nem hittem volna, hogy képes a szegycsontomig dugni a lábát. :shock:

Ma este nst, holnap vérvétel és uh. Már előre félek, mekkorát saccolnak.

na puszi mindenkinek, teendőim után nézek

Ja, össze vagyok pakolva!!! :D

Kép
Kép
zuzmó

Szia Zuzmó!

Szegcsontodig a lábacskáját?!!??? :shock: Az igen!
Hú akkor aztán mostmár bármelyik pillanatban futás lehet! :lol:
Főleg ha megnézzük az eddigi statisztikákat, hogy a csajok türelmetlenek előbb jönnek :D
Ügyi vagy hogy kész a pakkod!
Szorítok Neked!

Luciáék mikor mehetnek haza?

lanett

Sziasztok!

Taptau, köszönöm kérdésed, igen, már Ádám is ügyesedik. Nekünk az első pár napunk nagyon nem volt egyszerű, meg Ádám a köldökzsinórral a nyakán született, aminek következtében enyhe nyaki és háti hipotónia alakult ki nála. A kh-ban ezt elfelejtették közölni velem, vagy nem vették észre, de szerencsére én ezt időben észrevettem és elkezdtem vele járni dévényes kezelésre és ennek köszönhetően már csak egy hajszálnyira vagyunk "lemaradva" az időre született, ugyanennyi idős babáktól. Ádám már forog és próbál kúszni, de az még nem az igazi. Nagyon édes, ahogyan a popiját folyton az égbe emeli és küzd. A kezeivel viszont, ami a finommozgásokat illeti, a szakbemberek szerint jóval ügyesebb a kortársainál, nagyon ügyin és pontosan nyúl és fog. Már ő is gagyog. Amikor nyöszörög vagy valami nem tetszik neki, akkor lebiggyeszti a száját és megy a mamamama. Ha huncutkodik, akkor a tetete és didididi a menő. Ő is sokat dumál, és ha nem figyelek oda, amikor szeretné, akkor kiabál, de olyan hangerővel, hogy néha meglepődök. Mi most 74/80-as ruhákat hordunk, bár inkább a 74-es a tuti, a 80-as még kicsit lezser. Szerintem Ádám olyan magas lesz, mint az apukája, legalábbis én ebben reménykedek.

Chesti, korábban kérted, hogy írjam le a szüléstörit. A Taptaunak írt pár sorom elején említettem, hogy az első pár napunk nagyon nem volt egyszerű, ezért is nem írtam erről eddig. Még mindig nem világos, hogy mi miért történt, és próbálok a dolgok után járni, de azt hiszem, amit nem tudok, az nem is fog már kiderülni. Egyébként a szülés nagyon "könnyű" volt, már amennyire egy szülés az lehet. Este fél hétkor mentem be a kh-ba és 0.45-kor kibújt Ádám. Természetes szülés volt, sem infúzió, sem inejkció, semmi sem kellett. Egyedül a gátmetszéshez kaptam érzéstelenítőt és persze a varráshoz, de mindössze három belső öltésem volt, szóval az sem volt gáz. Magam is meglepődtem, hogy milyen jól bírtam, és egyetlen percig sem gondoltam azt, hogy még egyszer soha. A férjem végig ott volt velem, ami nagyon sokat segített. Két olyan pillanat volt, amit soha sem fogok elfelejteni. Az egyik az az, amikor egy nyomás után kinyitottam a szemem és megláttam Ádám buksiját a lábaim között, a másik pedig az, amikor kicsiusszant és a férjem odahajolt hozzám, és suttogta a fülembe, hogy megvan. Hihetetlen boldogság volt az arcán, amit azt hiszem, még maximum egyszer fogok majd látni.

Zuzmó, kitartást Nektek az utolsó napokhoz. Hidd el, tudni fogod, ha mennetek kell, ne aggódj. Most már bátran jöhet a leányzó, hiszen a betöltött 37. hét után nem számít koraszülöttnek és a tüdeje is elég érett. Veled izgulunk, és drukkolunk, hogy könnyen menjenek a dolgok és ne legyen semmi komplikáció.

Zsókuci, akkor már teljesen nyugodt vagy, ugye? Mehet a vásárlás és a keresgélés. Az nagyon jó móka! Én amikor vettem egy-egy dolgot, általában nem raktam el, hanem napokig nézegettem, és álmodoztam, hogy milyen lesz majd, ha a babám már pl. abban a ruiban lesz. Ez olyan jó időszak!

Pusz

Ági

Kép
agnesm

Az előbb nem is írtam: mindenkinek csak ajánlani tudom a babaúszást.
Nagyon jó dolog, és nem csak a piciket mozgatja meg, hanem a mamát vagy papát is, aki a gyerkőccel van. Igaz, ez nem valódi úszás, inkább csak vízhez szoktatás. Szórakoztató, játékos formában tanitja meg az úszáshoz később kellő mozdulatokat sok-sok mondóka és ének kíséretében. Három hónapos kor után ajánlják, mi egy kicsit későn kezdtük. Ádám szemmel láthatóan élvezte, nem ijedt meg a sok víztől, viszont nagyon elfáradt, mire kiértünk vele a kocsiig, már szunyált is. Ha valakit érdekel, részletesen leírom, hogy mi volt, mennyibe került ilyesmi.

Mára kikapcsolom magam, mert lassan regényt írok. :oops:
Ági

Kép
agnesm

Sziasztok!

Taptau már 1 éves lesz a nagy legény, istenem :) Repül az idő, és ahogy írtad mutogat, és "beszél" meg járkál jajjjjj :lol: :lol:
Kérünk képeket :)

Zsókuci drága mi baj is lehetne Kisborsóval, tökéletes picurka :) Izgi mi, hogy nem mutatta meg magát :) Hányinger meg ilyenek elkerülnek már? :)

Lanett, de jó hogy aktívabb lettél :) Suttogó, én is csak hallottam róla az őszi babásoknál, eléggé megoszlottak a vélemények, de amit leszűrtem, hogy tényleg vannak benne hasznos dolgok, amiket megosztottak velünk :) Innen az álometetés is :)

Zuzmó nem tudom emlékszel e, nálam is igy kezdődött azt hittem már szülünk, mert Niki annyira rugdalt :) Figyeld meg amikor pár napig majd "csendesebb" lesz, na az már a készülődés részéről, akkor gyűjti az erőt a nagy napra :)

Agnesm el sem tudom képzelni mi lehetett a szülésednél, ahogy irsz róla, pedig olyan egyszerű szülésnek tünik.
Akkor ezekszerint rendben van már Ádám ahogy irtad, ez is furcsa, hogy nem vették ott észre gggggrrrrrr :x
Mi is megyünk majd babaúszásra elvileg jövő hónapban ha minden igaz :)

Share izgi már a készülődés :) Megvettetek már mindent? Alakul a babaszoba? Kérünk képeket :)

Kismamik, hogy vagytok? Mindennapok alakulnak? Kicsik jól vannak? :lol:

Nikim elkezdett megfogni dolgokat :) Annyira aranyos, húzza a szájához és gyömöszöli bele, bár még nem olyan ügyeske, mindenesetre már tudatos :)
Nagyon jól el van már napözben, és ha nem hozzá beszélünk akkor iszonyatosan elkezd "beszélni", amolyan "hhéééé itt vagyok, velem is, én is akar mondani" :lol: Persze ha hozzá beszélek akkor mosolygások, és figyeli a számat, hogy formázom a szavakat.:)
Elkezdtük a babamasszázst amit nagyon imád :) Végig mosolyogja, és "dumálja" :)
Ma voltunk hasi és koponya UH-n, minden rendben van úgy néz ki, és aranyosan végig gügyögte, el voltak olvadva a szemétől, és ahogy mosolygott :)
Jövő hónapban szeretnék elkezdeni a babaúszást is, ahogy megkapja a 3 hónapos oltását.
Agnesm ne kezdjük el itthon szoktatni a kádban?
Mi a Rubin hotelbe megyünk majd a 11-kerben. 3000 egy alkalom 2 felnőtt és a baba, lehet használni a tepidáriumokat, meg a nagy medencét :) Csak jókat hallottam róla.

chesti

Na valahogy igy fogunk már :)

Kép

chesti

Kép
Kép

chesti

Sziasztok,

na, újra itt :D
Ami még a mai naphoz hozzátartozik, hogy sajnos nem kaptam képet, mert nem volt jó még mindig a nyomtató :? De Zozó lefotózta a mobiljával, már csak annyi a gond, hogy ezt nem tudom felvarázsolni a gépre...egyelőre. :shock: :wink:

Ja, meg jöttünk le lifttel, nézegettem az AFP-s papíromat, és akkor vettem észre, hogy a testsúlyomat 20 kg-val (!) elírták!!!! Na akkor tök rosszul lettem, hogy akkor biztos nem is jó az eredmény, stb... De aztán a dokit felhívtam, és mondta, hogy ne aggódjak, annyira nincs jelentősége a súlynak ennél, mint gondolnánk. Normál tartományban van, és ez a lényeg. Na de gondolhatjátok, hogy levert a víz... :cry:

De képzeljétek, tegnap este Zozó érezte Kisborsót!!!! :D:D:D:D Annyira örült(ünk)! :D:D:D:D Fantasztikus volt!

Zuzmó,
Akkor gondolom azért volt izgalom tegnap este… :D Most már mondjuk izgalom minden egyes nap… :D
Nagyon drukkolok, hogy könnyű szülésed legyen, és persze várom majd az sms-t :D:D

Agnesm,
Igen, most már azért kezdek megnyugodni. Még a 4D-n kicsit izgulgatok, de már nem úgy mint eddig. Utána tervezzük elkezdeni a vásárlásokat.
Persze a babaszoba-projektbe már belekezdtünk – nagyon sok minden a teendő a szobával. Ma volt itt a villanyszerelő, az egyik ablakot ki kell cserélni műanyagra, aztán kell egy beltéri ajtó, meg a másik ablakot is át kell festeni. És ez még csak a januári terv volt. A februári meg festés, tapétázás, parkettázás. Aztán utána jöhetnek a bútorok… Szóval lesz mire költeni :lol: De nem baj. :D Kisborsónak MINDENT :D

Chesti,
Annyira kis cuki Niki-baba :D Örülök, hogy minden rendben volt az orvosnál.
Hányinger: hát, a reggeli fogmosás még mindig maga a pokol. Öklendezem, de aztán jól vagyok. Persze kb. 1 perces fogmosást bírok… :?
Ja, és a csuklás is megmaradt.
Kérlek, majd a táblázatba írd be a köv. vizsgálathoz: 01.29. 4D UH. Köszönöm!

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Chesti,
nem, nem, nem, a szülés közben nem történt semmi baj. Lehet, hogy félre érthető voltam. Ádámnak az egy perces apgarja 9/10, az ötperces pedig 10/10 volt, és úgy vitték el tőlem a csecsemő osztályra, hogy reggel hozzák vissza. Ehhez képest reggelre a koraszülött osztályon volt inkubátorban, és nekem senki sem szólt semmit. Vártam reggel a Kicsikémet, és nem hozták. A csecsemősök nem tudtak róla semmit, sem pedig az osztályon ügyeletes szülésznő. Kétségbeesve hívtam a szülésznőmet és a dokimat és ők "derítették ki", hogy Ádám a koraszülött osztályon volt, mégpedig inkubátorban. Nem tudom miért került oda és hogyan, de mostmár mindegy is, az a lényeg, hogy teljesen egészséges. Nem tudom, hogy a hypotoniát észlelték -e, vagy egyszerűen csak nem mondták, mindenesetre ha tudok róla, sokkal hamarabb elkezdtük volna a fejlesztést. De már ez is mindegy, túl vagyunk rajta és nem lett semmilyen maradandó következménye.

Szerintem kérdezd meg, hogy hány fokos a medence vize, amiben pancsizni fogtok, és ahhoz a hőmérsékletű vízhez szoktassátok Nikit. Mi 32 fokos vízben pancsiztunk, és előtte Ádám már pár napon keresztül ilyenben fürdött, persze fokozatosan hűtöttük a fürdővizét ilyenre. És igen, én szoktattam a sok vízhez is, egyre több vízben fürdött a nagykádban, úgyhogy ez sem volt neki annyira ilyesztő. Persze ő már tud magától ülni a kádban, ami nagy könnyebbség ilyen szempontból. De azért Nikivel is meg lehet ezt oldani, csak a Te derekad bírja. Vagy be lehet vetni Apát! :wink:

Jó éjt mindenkinek, holnap jövök.

Ági

Kép
agnesm

Zsókuci,de jó hogy már ilyen hamar érzi párod is.Na a Máté már a pociban is huncut volt,ha meg akartam mutatni apának ,akkor tuti sunnyogott,máskor meg olyan bulit csapott hogy csak na! :lol: :lol:

Agnesem,mi az a hypotónia???Bocsi a tudatlanságért! :? Hát ijjesztő lehetett ,hogy nincs ott a baba és senki nem tud,nem mond semmit!

Chesti,milyen ügyi már Niki is!Nálunk az őőő,heőőő ,ehh, volt az első hang! :lol: :lol:

Jó éjt!

Kép
taptau

Kép

Így mászok az ágyra:

Kép

Első szánkózás:

Kép

Kép
taptau

Kép

Kép

Barátkozom:

Kép

Kép
taptau

Úristen!

Tegnap este az ítram: ilyesztő!!!!!!!!!!!!Te jtó ég! Persze, hogy ijesztő és nem ly!!!!!! Ilyet még általános iskolában sem csináltam. Hát ez szégyen.

Kép
agnesm

Taptau,

az alvós kép a kedvencem, nagyon édi, de azért az a csücsörítés sem semmi! :lol: Nagyon kis huncutka.

Puszi

Ági

Kép
agnesm

Taptau,

az alvós kép a kedvencem, nagyon édi, de azért az a csücsörítés sem semmi! :lol: Nagyon kis huncutka.

Puszi

Ági

Kép
agnesm

Agnesem,általában a vakura csücsörít így,úgyhogy ritkán lehet jó képet készíteni a Mátéról!
Én meg észre se vettem,hogy írtad az ijjesztőt,nem azért írtam én is! :roll: :roll:

Szép napot!

Kép
taptau

Na én ,meg 2 jj-vel ez se semmi!Bocsi! :oops: :oops: :oops:

Kép
taptau

hali!

Megvolt az UH, csajszi kb. 3310g körül van, de a a doki szerint aki csinálta az UH-t inkább a több a valószínű. :shock:

Vasárnap lesz a következő nst aztán 27-én vizsgálat, ha addig még benn lesz. :wink:

Zsókuci!
A fogmosós hányinger ellen próbáld ki a nem mentolos fogkrémet, a blend a mednek van citromos és asszem trópusi gyümölcsös fogkrémje, nem gabifogkrém jellegű, hanem egész kellemes. Én még most sem bírom a mentolt :roll:

Taptau nagyon cuki a fiacskád!!!

Most ennyi, kicsit eldőlök, nem vagyok hozzászokva a korán keléshez

Puszi

Kép
Kép
zuzmó

Taptau, az alvós kép a kisfiadról haláli. :)

Agnesm, ilyen mindenkivel előfordul. nálam múltkor a súly volt súj. :)

Share, asszem te kérdezted, hogy hogy megy a szopi. hát haladunk. most a bizonyos időközönkénti szoptatással próbálkozom. vagyis 6, 10, 13, 17, 20, 23 órakor keltem és etetem. így az éjszakákat átalussza, sőt 6kor én ébresztem őt. a tejem lehetne több, de bizom a cicikben. reggel és délelőtt képes vagyok 100-130akat itatni vele 1/2 óra alatt, míg este 20-30-40-50eket tudok csak produkálni. vadul iszom a laktoherbet és szedek homeos bogyókat is. korábban használtam bimbóvédőt, de most letettem és így hatékonyabb az etetés. hát így állunk. mindenesetre az előírt súlygyarapodás megvan. ja és mérlegelünk folyamatosan.
szuszi

Sziasztok!

Szuszi, nem szeretnék bele szólni, de én úgy tudom, hogy a homeos bogyókat nem mindegy, hogy mivel kombinálod (gondolom, kaptál már tanácsot ez ügyben, de mégis....). Az utrica urens hatását pl. a laktoherb nem erősíti, hanem gyengíti, legalábbis nekem anno ezt mondták. Talán érdemes lenne megkérdezni egy szakembert, de nekem a gyógyszertárban ezt mondták, amikor mindkettőt venni akartam.
Ja, és azt is mondták, hogy ha kúraszerűen szedi az ember, akkor hatékonyabb.

Nekem van egy fél üvegnyi alfa alfám, ha szeretnéd, szívesen elküldöm Neked, mert én már nem tudom hasznát venni. Ha szívesen kipróbálnád és kéred, csak küldd át a címedet priviben, és feladom postán, vagy attól függ hol laksz, valahogy eljuttatom.

Taptau, a hypotón izomzat túl laza, ami az oxigénhiányos állapot következménye lehet. Ezért volt az pl. hogy az én lurkómnak nem ment szépen a kitámasztás, amikor más babák már vígan emelgették magukat. Ő is felemelte a fejét és a felsőtestét is, csak kicsit laposabban, és ez gátolta őt a fordulásban. De ez gyógytornával és masszázzsal gyorsan rendbe hozható, ha időben elkezdik kezelni. És nem vagy tudatlan, az a jó, ha még nem hallottál ilyesmiről.
Ha jól látom a képeken, nekünk is ui. utazóágyunk van. Mi járóka helyett vettük, mert azt gondoltam, hogy ezt jobban ki tudjuk használni (pl. ha megyünk a szüleinkhez vagy elmegyünk hétvégére vhova). Ja! És köszönöm a múltkori válaszodat azzal kapcsolatban, hogy meddig tervezed, hogy otthon maradsz. Nekem tuti vissza kell mennem dolgozni a második baba előtt, mégpedig legkésőbb akkor, amikor Ádám két éves lesz. Az anyagiak miatt mennék is, de közben meg nem akarok! Nem akarom Ádámot bölcsibe járatni, pedig kénytelen leszek. A főnököm úgy engedett el, hogy ha nem megyek vissza legkésőbb 2008 júniusában, akkor megszűnik a mviszonyom. Végig nagyon rendes volt, amikor a BMC-be járam mindig elengedett, nem kellett magyarázkodni, sőt kéredzkedni sem, csak megbeszélni a közvetlen kolléganőmmel, de most meg nekem kell megértenem, hogy neki a cég érdekei a fontosak, hiszen ő a tulajdonos. Na mindegy, ez még odébb van, de ha rá gondolok, hogy nyáron már bölcsit kell kereseni, hogy időben legyünk......

Jó éjt Mindenkinek!

Ági

Kép
agnesm

Sziasztok!

Szuszi! Hajrá!! Ennek a kitartásnak biztos meg lesz az eredménye. :) Az nagyon jó, ha végigaludja az éjszakát. Mások éveket várnak erre. :wink:

Taptau, nekem is az alvós fotó a befutó! :lol: :lol: Eszméletelen! Nagyon jó pasi lesz Máté, vagyis már az! Majd légycsapóval kergethetitek el a csajokat a játszótéren. :wink:

Zuzmó, kitartás!!! Most már tényleg nemsokára itt a csajszi. Pihenj sokat!
A szegycsontig nyomta fel a lábát?!!!! :? :? Uhh, mi vár még rám...

Zsókuci, Kisborsó adatai ideálisak. :D Összebeszéltek Mátémmal, hogy ő sem mutatja meg magát a 4D-ig? :wink: :roll:
Ha tehetitek, és nem vagytok babonásak, kezdjétek el időben a készülődést.
Én azt gondoltam, hogy majd január-februárban elintézünk mindent. Addig tényleg csak a babakocsit és a kiságyat rendeztük le. Most pedig sehogy sem állunk, nem haladunk, ahogy szeretnénk, és akár 6 hét múlva már jöhet Máté, én pedig parázok, hogy kész legyünk. Alapvetően már megvettünk mindent, de a lakás átrendezésére csak február elején kerül sor, és addig nem tudok rendezgetni. Elkezdtem kimosni a ruhákat, de a vasalás, elpakolás marad későbbre (most nem is tudnám hová tenni). Mi így jártunk, de még nincs veszve semmi. :shock: :shock: :lol:

Chesti, ezzel neked is válaszoltam. Baba-sarokról csak februárban tudok képet produkálni (mert szobánk csak jövőre lesz, ha építünk még a házhoz, addig egy szobában leszünk, ill. nyáron leválasztunk egy hálófülkét a nagy hálóból, és a többi Máté birodalma lesz, hogy szokja a különlétet).
Niki kinőtte az újszülött korosztályt, ez egyértelmű. :lol: :lol: Nagyon ügyesen fogja azt az izét, és csini a csajszi! :wink:
A babamasszázst könyvből csinájátok? Vagy Te írtad egyszer, hogy jártatok tanfolyamra??

Ági, durva, ami veletek történt. Ilyenkor mindig felháborodok, mert a nemodafigyelésük miatt fölösleges aggódásoknak teszik ki a szülőket, és azokat a napokat nem adja vissza senki. Jó, hogy ennyire pozitívan állsz hozzá.

Lanett, köszi a könyves infókat. A suttogó titkai:
"Suttogónak eredetileg azt nevezték, aki különleges képessége folytán pusztán türelemmel és halk szavakkal lecsillapít egy megvadult lovat. Tracy Hoggnak ilyen rendkívüli tehetsége van a síró kisbaba megnyugtatásához, ezért hívják õt is suttogónak a hálás szülõk. Az Amerikában hihetetlenül népszerû szerzõ könyvébõl Ön is mindent megtudhat, amit egy csecsemõ gondozásáról és nevelésérõl tudnia kell. Legjobb, ha elõször a várandóssága alatt olvassa el, hogy megismerkedhessen Tracy alapelveivel, melyek a leghatékonyabb hagyományos és modern nevelési módszereket ötvözik, és ha ezekre támaszkodik, voltaképpen bármilyen problémát orvosolhat majd. Ha a baba megszületett, már tudni fogja, mitõl eszik és alszik jól, miért sír, mitõl nyugszik meg, milyen „szórakozásra” vágyik, és hogyan lehet elejét venni annak, hogy az egész családot az uralma alá hajtó kis zsarnok váljék belõle. Sok más mellett azt is tudni fogja, hogyan szoptassa és/vagy tápszerezze, fürdesse és masszírozza, mikor és mivel kezdje meg a szilárd étel bevezetését; és nem utolsósorban: hogyan birkózzon meg a gyermekágyi depresszióval, miként szervezze meg az életét és törõdjön önmagával. Külön erénye a könyvnek, hogy kitér az iker- és koraszülésbõl, valamint az örökbefogadásból adódó kérdésekre is, érdekessége pedig a baba- és az önismereti teszt, amelyek sokkal több tanulsággal szolgálnak, mint gondolnánk!"
Idézet a könyv fülszövegéről.
Könyvtárból már volt nálam, de bevallom, akkor csak átfutottam, és azóta sem volt bent, amikor kerestem. Férjem végigolvasta, és neki nagyon bejött. "Amerikás" hangvételű. Több barátnőm is dícsérte, mert bevált náluk több módszer, amit ez a nő ajánl. Nekem az tetszett benne különösen, hogy a babát személyként kezeli, és nem csupán egy ellátandó kis csomagként - ha értitek mire gondolok.

Tegnap voltunk dokibácsinál. Anya és baba tökéletes állapotban vannak. :lol: :lol: Máté buksija 77 mm, pocakja 87 mm, combija 60 mm. A súlyát doki nem mondta, én pedig elfelejtettem megkérdezni a nagy gyönyörködésben. Értelmes fotót nem tudok mutatni, mert megmérni alig lehetett, annyira mocorgott, és most persze állandóan a kukuját mutogatta. :wink: Fejjel lefelé volt, remélem, most már marad is úgy. Ezúttal a pocakjával az én hasfalam felé fordult. Doki mondta, hogy ilyenkor a tengelye körül szokott forgolódni, azt érezhetem én, amikor elindul magától a pocakom. :lol: Méhszáj 3000.
34. héten kell menni legközelebb, lesz még egy labor, és a 36. héttől heti 2 NST, aztán szülünk. :wink:

Megint sokat írtam:shock: :shock:, de most néhány napig úgysem tudok jönni. Holnap lesz egy pesti túrám is. Intéznem kell az egyetemen a halasztást. Remélem, nem kell sokat várnom.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
share

Szia agnesm,
én együtt szedtem a bogyót a teával és nálam több lett a tej, mint korábban. bár ki tudja, ha nem együtt szedem őket, lehet tejcsárda leszek. a bogyókat a szülészeten dolgozó szülészlányok ajánlották és nem figyelmeztettek arra, hogy gyengíthetik egymást a teával. mindenesetre az urticak most abbahagyom, mert 7napig javasolták a szedését. szakembert nem ismerek a homeos ügyben, de megpróbálok keríteni egyet.
esetleg ismer vki homeoval foglalkozó orvost????
mi az az alfa????? ha több tejet csinál, kérem szépen. a címem megy priviben. majd meghálálom.
köszi puszi
szuszi

taptau Máté irtó aranyos, főleg ahogy alszik az ágyikóban, mindig rá csodálkozom milyen poziturákban tudnak alukálni :)

Share én csinálom a masszázst, de inkább simogatásnak mondanám :) Könyvből, de vannak tanfolyamok is, erősen gondolkodom, hogy mégis csak megkéne nézni hogy csinálják a profik :)

Ma voltunk megint a Heim Pálban...átmosták a jobb szemén a könnycsatornát :( Én oda sem néztem, azt mondják elég sokkoló látvány, de el kezdtem könnyezni, amikor hallottam a sírását :(
Állítólag egy tűvel megdöfik a szemét, és valami folyadékot nyomnak bele....
Úgy adták vissza, hogy még vérzett picit a szeme, már ez is rettenetes volt :( Kimentünk, és ott vigasztalgattam, hüppögött, jajjjj megszakad az anyai szív ilyenkor :(

Mennem is kell, hív a kis csöpp :)

chesti

Honnan tudhatjuk, hogy elég-e a tej?
Sok édesanyának okoz gondot annak megállapítása, hogy vajon elég tejet termel-e a szervezete babája számára.
A kezdő édesanyának sokszor a lelkére kötik, hogy föltétlen mérjen minden szopizást, mert csak így tudhatja, hogy eleget evett-e a babája. Ez a módszer egy dologra jó: idegbajba kergeti a családot, mert a baba sosem eszik annyit és akkor, amennyit és amikor ennie kéne. A babák éppolyan egyéniségek, mint mi, felnőttek: van köztük nagyétkű és kevesebbet evő is. Ráadásul délután-estefelé mindenkinek kevesebb teje termelődik, a baba kevesebb grammot fog szopizni, mint reggel, amire könnyen jöhet a diagnózis: este már nincs elég tej. Holott ez egy természetes jelenség: az délután termelődő tej zsírosabb, laktatóbb, így abból kevesebb is elég. Esténként a babák sokszor nyűgösebbek, sírósabbak is, sokszor óránként, félóránként szopiznának, de ez megint nem a tejmennyiséggel függ össze, hanem azzal, hogy ekkorra a pici babák teljesen kifáradnak attól az ingerözöntől, ami napközben rájuk zúdul, és az egyetlen megnyugvást hozó dologhoz: a szopizáshoz fordulnak.
Na de ha a mérleg nem informatív, akkor mégis, hogyan állapíthatjuk meg, hogy van-e elég tejecske? Kizárólagosan szoptatott babánál, ami azt jelenti, hogy a baba anyatejen kívül semmi mást nem kap, vizet, teát sem, a pisis és kakis pelenkák száma mutatja a tejbevitel mértékét. Hiszen csak az tud kijönni, ami be is ment a babába. Ha a babának van legalább napi hat pisis pelusa, és - 6 hetes kor alatt - napi legalább két kakija, akkor eleget eszik. Fontos a pisi milyensége is: átláltszó, nem sötétsárga, nem szúrós szagú. Az eleget evő baba bőre hidratált, telt, és átlagban min. heti 10-12 dekát vagy havi fél kilót gyarapszik az első időben. Persze a súlygyarapodással megint vigyázni kell, hiszen az csak egy figyelembe veendő tényező sok közül. Ugyanilyen fontos, hogy a baba hossza és fejkörfogata is növekszik, ránézésre élénk, egészséges. Ha csak a súlyt figyeljük, könnyen tévútra mehetünk, ugyanis a súlygyarapodást sok-sok tényező befolyásolja még a kalóriabevitelen kívül. Gyakori pl. hogy oltások után, betegségek idején, új mozgásformák elsajátításával egyidőben a baba nem vagy csak keveset hízik.

chesti

Sziasztok!

Agnese,Milánbabának nagyon boldog 1. hónapfordulót kívánunk!Remélem jól vagytok?!

Máté és Andi

Kép

Kép
taptau

Halihó!

Hol vagytok?
Nálunk még mindig elég brutálisan fúj a szél,lehet ,hogy ugrik a mai sétánk?! :(

Chesti,olvasni is szörnyű,hogy mit csináltak Niki szemével.Nem akart javulni,ezért volt rá szükség?!

Agnesem,úszás(vízhez szoktatás)hogy alakul?Habár Ádám élvezi a vizet ,igaz?

Szuszi,ez tök jó,hogy átalussza az éjszakát!Én Fitolac teát ittam,és később szedtem egy kúra homeós bogyót!
Pont most emlegetett az egyik csaj valami gyógynövényes bogyót,vagy cseppeket,hogy az neki sokat segített!Lehet ,hogy az amit Agnesem ajánlott?!

Share,de jóóóó,már csak pár hét!!!!Húzzatok bele a szobarendezésbe! :lol: :lol: :lol: Végül vettetek bölcsőt????

Zuzmó,milyen az nst érték?Jázmin,hogy dönt,jön?vagy marad még?

Lanett,neked nincs már hányingered?Mikor mentek 4D-re?

Zsókuci,Már ti is kezdhettek lassan vásárolgatni.Ez a legjobb időszak.Még bírja az emberlánya cipelni a pocakot és róni a köröket az áruházakban.A babakocsit mi is a végére hagytuk,de már nagyon nehezen mozogtam és nem volt sok energiám ,türelmem válogatni,nézelődni!De jó,mindjárt 4d.Majd meglátod milyen gyorsan telik a vizsgálat,holott még órákig tudnád nézni a monitort.Én még itthon milliószor megnéztem a felvételeket!De irigykedem! :lol: :lol: :lol:

Brigi,veletek mi újság?Meddig kell még a BMC-be menni?

Remélem az újszülött bébik(akik már nem is annyira újszülöttek) jól vannak,szopiznak rendesen és hagyják
anyucit is pihenni! :wink:

Puszi minden babucinak! :lol:

Szép napot! :lol:

Kép

Kép
taptau

Máté köszöni szépen a bókokat!

Kép

Kép
taptau

Hello Lányok!

Zuzmó!
Mi újság?Remélem jól vagytok!

Chesti!
Jaj még így olvasni is szörnyű hogy mit csinálnak szegény pici Nikivel! :cry: És még hányszor kell ezt csinálni?Remélem mostmár rendbejön a könnycsatornája!

Taptau!
Még nem tudom mikor megyünk 4Dre. Az biztos, hogy 30-án megyünk genetikai Uhra. A dokim azt mondta 26-27 hét körül érdemes elmenni 4Dre, de én türelmetlen vagyok és nem akarok olyan sokat várni. Szerintem ha megnézik 30-án és mindent rendben találnak akkor másnap bejelentkezek. Szerintem rá 2 hétre elmegyünk- tehát február közepén.
Hányinger már csak nagyon ritkán van, de cicifájás az annál intenzívebben :oops: legutóbb szilveszterkor, de akkor sírni tudtam volna, meg ma újra érzem hogy kezdődik...
Nagyon aranyos Máté! Nagyon jók a fotók róla!

Share!
Tetszik ez a Suttogó. Holnap rákérdezek a könyvtárban.
Lassan már Te is finiselsz, izgis!!! :lol:

Hogy hívják a tejelválasztás segítő homeos bogyót?

Remélem minden picurka jól van, és az első napok, hetek mindenkinél jól telnek!

lanett

Sziasztok,

Taptau,
Annyira édi Máté a képeken. Nekem a legjobban az elsőn és a szánkózóson tetszik :D
Igen, még viszonylag jól bírom, bár őszintén szólva, munka után már alig van erőm valamihez, csak a itt a gép előtt ülök valamennyit, a többit fekvéssel töltöm.
Ma pl. munka után mentünk még Auchanba, mire hazaértünk hulla fáradt voltam…
Nagyon várom már a 4D-t, mint mindig, alig várom, hogy Kisborsót újra lássam, persze ez még extra élmény is lesz a hagyományos UH-hoz képest. :D

Zuzmó,
Hogy vagy? Hogy bírod az utolsó heteket/napokat?
Köszönöm a fogkrémes tanácsot, ma vettem citromos blend-a-med-et, remélem jó lesz :D Majd beszámolok :lol:

Share,
Jaja, muszáj időben elkezdeni a készülődést. Igazából babonások nem vagyunk, csak még mindig vártam valamire, hogy biztos legyen, hogy minden rendben van… :D
De most már el kezdtük a munkálatokat, majd mindig beszámolok, hogy hol tartunk :D Amúgy már ajándékba kaptam egy csomag newborn pelust :D, és egy porszívós-orrszívót, ezeket simán elfogadtam, félre téve a félelmeimet :D
Pont a napokban fogalmazódott meg bennem, hogy tényleg kisbabánk lesz. Annyira hihetetlen – bár, most, hogy egyre többször érzem, hogy mozog, már egyre jobban el merem hinni :D
A Suttogóról én is sokat hallottam/olvastam más fórumokon is, én is meg fogom venni, az tuti.

Chesti,
Szegénykém, biztos nehéz lehetett nektek a könnycsatorna átmosása, megértem, ha nem bírtad végig nézni… De a lényeg, hogy túl vagytok rajta. Remélem, többször nem kell mennetek!

Lanett,
Úgy látszik neked a hányinger múlt el, nekem meg a cicifájás. Mondjuk egy kis feszülésen túl nem is voltak különösebb kellemetlenségeim vele… szerencsére.
A Suttogót itt megtalálod: www.bookline.hu Én is tervezem megvenni.

Brigii ikres-kismami, Bibike, Mary,

Remélem Ti is jól vagytok! :D

Rozusról tud valaki valamit? Jól elűnt… Remélem jól vannak Verussal!

Viki, Wolves,

Csajokról újabb beszámolót és fotót kérünk! :D

Luciának holnap írok sms-t, rákérdezek hogy vannak. Remélem már Ők is otthon :D

Moték,
A beszámoló és újabb fotó kérése rátok is vonatkozik! Mot papa ígért nekünk fotókat – hogy a szomszédból felteszi :D

Csibe?

Szóval remélem, mindenki rendben van! És azt is hogy senkit nem felejtettem ki a felsorolásból :wink:

Mi jól vagyunk, hihetetlen, de már a 19.hetet is betöltöttük, és hamarosan félidő :shock: :lol:
Tegnap voltunk védőnéninél, minden rendben. Vérnyomás jó (125/80), és a súlygyarapodásért sem tolt le (+5 kg), azt mondta, hogy kb. ennyi ideális ebben a terhességi korban.
Kisborsó sokat mozog :D, sokszor, ha van rá lehetőségem nyugiba helyezem magam a munkahelyemen is, és akkor aktivizálódik :D Ha pörgök bent, akkor sajna csak estére marad ez az élmény, persze egész nap szeretném :D – de még eljön ennek is az ideje.

Millió puszi mindenkinek! Legyetek jók! Szép álmokat!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Tényleg jól eltűntem :( Most egy kicsit tudok jönni, a párom Verusozik. Láttam, sok baba született, mindenkinek nagy gratula! Bocs, hogy nem külön külön írok...

Verus beteg szegény, egyik nap véreset kakilt, és azóta rengeteget sír. Ha nem alszik, akkor szinte csak sír. Kedden megyünk hasi ultrahangra, hátha kiderül, mi a baj. Már több mint öt kiló, egész nap hordozgatom, pedig nagyon nehéz. De annyira sír, még a kezemben is, nincs szívem betenni az ágyába, mert ott fuldokolva sír. A doktornéni látta többször, de még nem tudjuk, mi a baj. Már nagyon fáradt vagyok.

Most megyek is vissza.
puszi mindenkinek, majd jelentkezem, ha tudok.

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Rozus,nagyon sajnálom ,hogy betegek vagytok,remélem hamar kiderül,hogy mi a gond és rendbejön ez a drága csöppség! :(
Jobbulást nektek!

Kép

Kép
taptau

Szuszi!

Olivérnek,nagyon boldog 1. hónapfordulót kívánunk! :lol: :lol: :lol:

Máté és Andi

Kép

Kép
taptau

Taptau

Köszi az egy hónapos köszöntést. Gyorsan megy az idő. Fantasztikusak a képek Mátéról. A csücsörítése nagyon édes, és ahogy alszik....nem semmi.

Rozus

Sajnálom, hogy beteg a pici, remélem hamar meggyógyul.

chesti

Talán Niki már el is felejtette a megpróbáltatásokat, és remélhetőleg többet nem kell átélnie.

Szuszi

Én is új vagyok szoptatás terén. Persze mint tapasztalatlan, sokat olvastam róla. Az igény szerinti szoptatást tartottam szimpatikusnak, így ennek megfelelően szoptatom Milánt. Ami nálunk nappal azt jelenti, hogy 2-3 óránként kér enni, de előfordul az is, hogy másfél óránként. Éjszaka viszont 5-6, de volt már, hogy 7 órát aludt folyamatosan. Állítólag ezzel termelődik sok tej, mert a kereslet- kínálat elven működik. Minnél többet szopik a pici, annál több tej termelődik. Ha van időm, szoptatás után a maradékot lefejem, és lefagyasztom. Nálunk ez bevált(legalábbis eddig), mert Milán szépen gyarapszik. Semmi mást nem adok neki, és cumija sincs Milánnak.

Most mennem kell fürdetni

Sziasztok

Kép

Kép
agnese

Taptau, köszönjük a boldog hónapfordulót. :)

Rozus, mihamarabbi jobbulást kívánunk. remélem hamar túl lesztek rajta.

Lanett, nekem az urtica urenst javasolták.

Chesti, miért volt szükség a könnycsatorna átmosására? be volt gyulladva Niki szeme? azért kérdezem, mert Olivér bal szeme a szülés óta csúnyán be van gyulladva és azzal riogatnak, hogy át kell mosni, ha nem segít a szemcsepp.
szuszi

sziasztok, még tartozom nektek egy születéstörténettel és egy fotóval Olivérről. A képet megpróbálom feltölteni, a születéstörténethez még idő kell :)
Kép
szuszi

Sziasztok!

Agnese Boldog szülinapot!! Kép

Szuszi Olivérnek is boldog 1 hónapfordulót kívánunk :)

Rozus szegény Verus, remélem hamarosan kiderül, hogy semmi komolyabb baja sincsen. Jobbulást nektek!

Zsókuci, már lassan félidőben :) 5 kiló az nem sok, amugy kívánós korszak megvolt? :)

Lanett hát nem volt egy jó élmény Nikivel :( Reméljük többször nem kell, bár azt mondta ott a doki, ha újra jelentkeznek a tünetek, akkor menjünk :( Remélem nem kell!
Cicifájás nekem szinte végig meg volt én úgy emlékszem, szóval nem akarlak el keseríteni, de jobb is hogy szokod :) Mikor tele lesznek a cicik tejcsivel na az sem kellemesebb, viszont azt enyhitheti a babuka mondjuk :)

Taptau, igen azért kellett, mert nem javult, de mondta is ott a doki, hogy el volt záródva neki :( Ti jól vagytok? Máté már rohangál? :)

Anyukák remélem jól vagytok, és élvezitek az anyaság minden apró kis örömét :)

chesti

Szuszi Nikinek a jobb szeme kicsit fel volt duzzadva születése óta. Folyamatosan könnyezett, és fényesebben csillogott az a szeme, na meg sokkal csipásabb is volt. Volt viszonyítási alapom, mert a bal szeme nem volt olyan. A dokidat kérdezd meg, nekem folyamatosan figyelemmel kisérték, probálkoztunk a szemcseppel is, ami átmenetileg javulást hozott. Már akkor mondták, valószinű javulni fog, de vissza is jön....
Most jobb, reméljük igy is marad!
Olivér nagyon édes, látszik, hogy elégedetten nyújtozkodik :) Látom nálatok bírja a kis kesztyűt...Niki nagyon nem csípte :)

chesti

Sziasztok,

Rozus,
Sajnálom, hogy Verus beteg! Mielőbbi jobbulást!!! Kedden, ha végeztetek a dokinál feltétlenül jelentkezz.

Szuszi,
Nagyon édi a kép Olivérről :D Ez az elégedett nyújtózkodás mindent elárul… :D :lol:

Chesti,
Kívánós korszak… érdekes… nálam vannak napok, amikor valamit hirtelen úúúúgy ennék (pl. fagyit, vagy húslevest, stb), és megeszem és kész. De vannak napok (eddig 2 ilyen volt), amikor egyszerűen farkaséhség tör rám, és azonnal ennem kell… :? Kicsit ijesztő, remélem nem sok ilyen lesz, mert annak nem sok jó vége lesz – mert persze ilyenkor átlagon felül tudok betermelni a kajciból :D :lol:

Zuzmó,
Köszönöm a fogkrémes tippet, eddig úgy néz ki, hogy bevállt :D Citromosat vettem, és eddig tök jó. Hálás köszönet!!!!! :D

Agnese,

Kép

Mi jól vagyunk, tegnap délután vendégségbe mentünk a sógornőmékhez, utána meg mentünk moziba, és megnéztük az „Éjszaka a múzeumban” c. filmet, aranyos kis vígjáték volt, tetszett nekünk. Persze jó későn, 10 után értünk haza…
Amúgy megvagyunk, pocak nő :D. Jajj, tényleg el is felejtettem mondani, hogy a 18.heti UH-kor már a köldök felett volt egy kicsivel a méhem teteje, még a doki is meglepődött… merthogy elvileg vmivel még köldök alatt írják a könyvek is… de a dr. nem mondta, hogy baj lenne :? :D

További szép vasárnapot mindenkinek!
Puszi! :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert kicsit fáradt vagyok. Sajnos Ádám átesett élete első betegségén, ezért nem jöttem pár napja. Szegénykém vlalami vírust szedett össze. Lázas volt, és az étvágya még mindig nem az igazi, de ettől eltekintve már jól van. Hát, elég szörnyű volt látni, hogy szenved, inkább én lettem volna beteg 100000x, mint ő egyszer. Szerencsére erős kis krapek, legalábbis a doktornéni szerint, úgyhogy gyógyszer nélkül vagyunk túl a nehezén. Ahogy Chesti írta, megszakad az anyai szív....

Chesti, együttérzésem Niki könnycsatornája miatt, remélem, hogy nem kell többször megismételni. Sokszor hallottam már ilyet, és a túlnyomó többségnek megoldotta a problémáját az első átmosás. Annak idején bennünket is riogattak ezzel, de hála Istennek, nem volt rá szükség.

Taptau, az uszi csuda klassz dolog, Ádám iszonyúan élvezte és pancsolt ezerrel. Nem gondoltam, hogy az első alkalommal végig a vízben tudunk maradni, de sikerült. Csak az volt a gond néha, hogy Ádám kinézett magának egy kiskacsát, amivel játszani akart akkor is, amikor a "kötelező" gyakorlatok voltak éppen. Eme akaratát kissé hangosan fejezte ki, ami hangos kacajokat csalt ki a nézőközönségből.

Rozus, mielőbbi jobbulást Nektek!

Agnese, nagyon boldog névnapot kívánok!

Szuszi, Olivér nagyon édes! Megy postán az alfa alfa, én az utricával felváltva szedtem és hatásos volt. Remélem, hogy Te is hasznát veszed!

Üdv. mindenkinek,

Ági

Kép
agnesm

Sziasztok!

Niki ma 3 hónapos :) Repül az idő :)

Anyukák tejszaporításra hallottam még az alkesz mentes sőrt :) Állítólag a Buckler egész iható, mert édeskés :)

Itt van egy kis pucérkodás :) Megzabálom a kis sonkáit :)

Kép Kép

chesti

Agnesm, nagyon köszönöm. találok erről a cuccról vmi infot vhol a neten??? vagy mindent tudni fogok ha megkapom? :)
Remélem Ádámmal már minden rendben.

Chesti. boldog hónapfordulót Nikinek és neked. :)
A könnycsatorna átmosása nálunk is esélyes dolog. ma jön a gyerekorvos megnézni. úgy remélem, hogy nem lesz rá szükség.
Olivér a kesztyűt első pillanattól elfogadta. először azért kapta, hogy ne karmolja össze magát, majd azért, mert néha hidegek a kis kezei.
szuszi

Jó reggelt Anyukák,Babák,Kismamik!

Hát ,sajnos Máté is elkapott valami vírust,mostmár 3 napja szenvedünk!Csúnyán köhög,erre éjszaka is állandóan felébred és lázas! :cry: :cry: :cry: Ezért egész nap nyűgös,mostmár én is nagyon hulla vagyok.De nem is érdekel,csak ő ne legyen beteg!Remélem hamar rendbe jön!

Ágnesek!

Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek! :lol: :lol: :lol:

Máté és Andi

Kép

Kép
taptau

Chesti!

Drága,tündérvirágszál Nikinek boldog 3.hófordulót kívánunk! :lol: :lol: :lol: Nagyon édes a képeken! :lol: :lol: :lol:

Máté és Andi

Kép

Kép
taptau

Sziasztok csajszik!

Gyors bejelentkezés, mert soha nincsen időm semmire. Nem tudom Vikit te hogy vagy vele? Jelentem már 4 napja itthon vagyunk, bébik jól vannak, elég gyorsan ki is engedtek, bár Zsombornak az elején tüdőgyulladása volt, szerencsére elég gyorsan kiheverte. Visszaolvasni nincsen időm, csak a táblázatból látom, hogy Moték bébije is megérkezett, nagy-nagy gratula!!!!!

Rólunk annyit, hogy végül 6 hét szigorú fekvés - II. női klinika, némi csótány és piszok - után bégül természetesen szültem, elkezdett szivárogni a magzatvíz, szülőszoba, stb. 3 óra alatt kibújtak, rém ügyesek voltak, és a szülés csodálatos élmény volt. Bár amikor Lucát a pocakomra rakták, elég fura érzés volt, hogy Zsombor még bizony odabenn van... És hát ki is kell valahol jönnie. Vannak képek, majd teszek fel frisset, de nincsenek lekicsinyítve, ezért csak a szülőszobán készültet tudom most felrakni.

Mindenkinek sok puszi! Amint tudom jelentkezem!

Lucia

Kép Luca és Zsombor a szülőszobán
lucia1

Sziasztok,

Agnesm,
Szegény Ádám, és szegény Te, biztos nehéz lehetett a kisfiadat betegen látni… de a lényeg, hogy már jobban van!!!

Chesti,
Boldogságos hónapfordulót Nikinek :D Atyaég, tényleg hogy rohan az idő… Nagyon cuki a képeken!!!! :D:D:D:D Kis harapdálni való :wink: :lol:

Taptau,
Máténak mielőbbi jobbulást, remélem, hamar kilábal belőle! Kitartás!!!

Én is minden kedves Ágnesnek Boldog Névnapot kívánok:

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Lucia drága,
jaj de jó, hogy írtál, annyira aggódtam. És nem is vettem észre, hogy írtál este, mert közben gépeltem a sajátomat :)

Örülök, hogy jól vagytok, nagyon aranyosak a gyerkőceid!
Várjuk majd a frissebb képeket is! :)

Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!!!! :wink: :lol:

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Nem is tudom, emlékszik-e még rám valaki...

Először is gratulálok Vikinek, Motéknak, Luciának a gyönyörű babákhoz! :D

Talán a babás topikba anno nem is írtam, mert mikor ide csatlakoztam volna, akkor jöttek a komplikációk.

Azt hiszem utoljára annyit írtam még a másik topikba, hogy sikerült a 3. lombik, és hogy a 2 petezsák közül az egyik sajnos üres.

Aztán az történt, hogy a 8. héten egyszercsak elöntött a vér, sírva mentünk be a János kórházba (mivel hétvégén történt), ott megvizsgáltak, és kiderült, hogy igenis 2 baba van. Aztán bent fogtak egy hétre fenyegető vetélés miatt, infúziók...stb. Miután kiengedtek a kórházból, BMC-ből is elbocsátottak, de még azzal riogattak, hogy a másik baba felszívódhat, mert kisebb a petezsákja.

Itthon aztán onnantól kezdve szigorú ágynyugalom, és idegeskedés, hogy a köv. ultrahangon mit látunk. Nagyon rossz hetek voltak, közben még egyfolytában vérezgettem, rettenetesen szenvedtem a hányingertől...stb. Aztán közben az itthoni dokimnál az is kiderült, hogy igazából a 3. petezsák felszívódása okozta ezt a vérzést, ami csak a 15. héten múlt el teljesen.

Azóta hál'Isten minden rendben, ma vagyok 17+4, mindkét baba szépen fejlődik, terhességi kornak megfelelő a méretük.

Két hét múlva megyek 4D-re, és genetikai UH-ra, remélem ott is minden rendben lesz, és a nemüket is megtudjuk.

Sajnos csak ritkán vagyok netközelben, (hetente-kéthetente), de biztosan jövök majd hozzátok a rengeteg kérdésemmel, amint tudok.

Addig is Mindenkinek kellemes babázást és pocakosodást kívánok!

Üdv:
Mary
mary78

Mary!!!

Ez fantasztikus!!Vagyis bizonyos része a alevelednek!!!Hogy van 2 babó!!!Viszont iszonyatos erősnek kellett lenned, nagyon stramm csajszi vagy, amiken keresztülmentél...Én nem tudom, hogy bírtam volna ki!! Vigyázz nagyon magatokra!!Természetesen 1 topikkal feljebb lévő táblában is meglesz a 2 szivecske....
Vendég

És persze Luciának is nagyon nagyon gratulálok!!!Nem semmi!Spontán szűlés....2 ekkora baba!!!Nagyon ügyi voltál!!És nagyon jó egészséget kívánok nektek, és sok tejcsit!!!!!!
Vendég

Szia Mary,

naná, hogy emlékszünk Rád! :D Szuper hírekkel jöttél! Gratulálok a 2 babóhoz! Hát... tényleg nem semmi amin keresztül mentél, de látod, megérte :wink: :D

Remélem is, hogy jössz néha felénk, és tudósítasz a legfrissebb hírekről. :D

Puszi!

Többiek,
hová tűnt ma mindenki? Remélem, jól vagytok... :roll: :?

Kép

Kép
zsókuci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?