Új privát üzeneted érkezett!

Jaja, mi a Faktum-reszlegen vettuk, az igaz. De amit eddig az RS-bol szereztunk be (meg a ferjemmel), azokkal se nagyon volt gond... nem emlekszem...
kami

Kami!
Te külön pakoltál a szülőszobára?Ha igen akkor mit pakoltál oda?
Vendég

Szuloszoba? Ezalatt a vajudot erted? Hogy mi kell vajudas alatt? Nekem az ossz cuccom az, amit valamelyik nap foltettem. A vajudoba csak az embort viszem, ugyis korhazi ruha kell, hogy legyen rajtunk, gondolom, majd viszunk kajat (neki) meg szolocukit (nekem) oszt ennyi - gondolom...
kami

Hmmmmmm, csajok, ananaszt eszem. Isteni finom, mezedes... megprobalom kihajtatni a tetejet, hatha sikerul...
kami

Kami!
Megkérdeztem a barátnőmet is aki az Uzsokiban szült.Ő külön pakolt,hogy ne akkor kelljen ott pakolászni.
Szóval:1 hálóing,1 bugyi,1 tena,tusfürdő,wc papír,törölköző,papucs,enni-inni.Ezeket külön pakolta egy szatyorba és ezt vitte be a vajúdó-szülőszoba szóval oda,a többi cucca meg elrakták,de ha kellett belőle valami az ura kiment és turkált benne.
Vendég

jaa, ertem a kulon pakolast. De figyu: ha - normal esetben - bemegyek szulni, ruhat szerintem adnak, nem szulhetsz akarmiben. bugyit nem hiszem, hogy folveszel ala, kulonosen, ha sokat vajudsz zuhany alatt (tervezem a vizpocsekolast). Papucs kell, tena nem hiszem, az majd szules utan, amikor jon a sok ver!!! WC papir, torcsi, szolocuki, apunak szenya, mobil, ezekre tudok gondolni... de majd megfontolom a dolgot... majd ezt is hatha elmondja Tiba, mit erdemes bevinni :D
kami

Pann:

Nem akarok hülyeséget kérdezni, de nem lehet hogy csak a hátát domborítja neki a hasfaladnak? Nekem csak féloldalasan szokta, és mondjuk tényleg más érzés mint mikor összehúzódik, nekem félreérthetetlenül összehúzódott a méhem ott a kórházban az idegeskedéstől, éreztem, ahogy elindul fentről lefelé az összehúzódás, aztán úgy is maradt megfeszülve egy ideig, aztán ellazult, aztán kezdte újra. Bár lehet nekem azért könnyebb megkülönböztetni, mert már szültem, és érzem a különbséget aközött mikor kidugja valamijét, akár az egész hátát, meg amikor húzódik össze a méh...

Ágiboldi:

Szörnyű még olvasni is... én is volt hogy csak bőgni tudtam a kórházban, a kimerültségtől, az aggodalomtól, pedig én ott lehetek vele. De amikor elvitték pl kanült szúrni neki, és hallom hogy félórán keresztül üvölt kétségbeesetten mert nem találnak vénát ami ne durranna szét a kiszáradástól meg a magas láztól, és visszahozzák és csak kapaszkodik belém a szerencsétlen, hát akkor nálam is kiborult a bili. És mivel ez már a harmadik kanülös akció volt szerda óta, mert az első beszáradt, a második elmozdult, szegény Zsuzsa összes végtagja tele van kék-zöld folttal a sok szurkálástól, és akkor még ott kommentálták a következő szobában a nővérkék hogy jól hallottam, hogy mit sír ez az anyuka, nem is szúrkálták agyon a gyerekét, hát akkor teljesen kiborultam.

Lehet ebből a szempontból jobb ha az ember nincs ott, mert akkor struccpolitikát tud folytatni, de hát akkor meg a bizonytalanság mardosna egész nap, hogy mi lehet a gyerekemmel. Így meg látom, milyen kínzásoknak van kitéve, és tényleg óránként-félóránként van hogy csinálunk vele valami kellemetlen/fájdalmas/félelmetes dolgot, éjjel-nappal De legalább ezek között meg tudom vigasztalni.

Most már hogy jobban van és nem lázasodik be pár óránként, legalább ezzel csökkent a szadizások száma, már nem kell állandóan hőmérőzni, kúpozni, lenyomni a torkán a szirupot, stb, és nincs kikötve az infúzióra mint valami kiskutya pórázon. De továbbra is vannak a napi vizsgálatok, a méricskélés, az orrszívás (tegnap a nővérke úgy megszadizta az orrát hogy elpattant benne egy ér :evil:), antibiotikumbeadás, stb, stb...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami!
Ok,én csak leírtam amit nekem mondtak.Természetesen kórházi hálóingben vagy,de mielőtt kihoznak akkor cserélni kell a sajátodra,eldobható bugyira gondoltam +Tena mert ott állítólag csak vattát adnak a szülés után.
Vendég

Hello
fnetunde81

Ági!
Csak nem pakolsz? :D :D

Tünde!
Helló neked is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Nya varjal Sagi: akkor megsem egyrol beszelunk. Eldobhato bugyi + Tena csak szules utanra kell! En aszittem a vajudasrol van szo. Vagy ugy erted, kozvetlen szules utan? Megszulsz es kitolnak? Mert szerintem nem rangatjak le rolad a korhazi haloinget ott helyben, hanem amikor magadhoz tersz (pl csaszart koveto 6 ora utan) akkor eleg atoltoznod. Ha meg mar a szobaban vagyunk, ugyis ott az osszes cucc... de teny es valo, nem art ezeket felulre / kulon pakolni... Nekem a haloing me torcsi van legfelul (direkt meggypiros, hogy ne okadjak, ha veletenul racsoppen a ver...), a betetek meg bugyik meg mosdocuccok meg egy kulon neszeszerben, ami nem kicsi (tehat mindez belefer). Csak ki kell kapni oket oszt mehetek szulni!
kami

Meglepődtem,hogy máris akdt beszélgetőpartnerem Még csak most léptem be. : :lol: Én most a 32.hétben vagyok és már nagyon izgulok.Vannak tuti tippjeid az elkövetkező pár hétre?Szüléssl kapcsolatban,stb...Írj te is magadról
fnetunde81

Na ezt a témát jól kivesézzük.Szóval megszülsz és 2 órát ott megfigyelnek,akkor már használhatod a tenat az eldobható bugyival és amikor kitolnak előtte sajna leszedik rólad a hálóinget és vedd át a sajátodra.Ez volt májusban egy főműtősnővel!
Vendég

Pizsit is lehet vinni? Vagy kötelező a hálóing? Én úgy nem szeretem... :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Úgyis mindenünk benne van a tatyóban és az apák majd ugrálnak ha éppen kell valami a tatyóból! :lol:

Timo!
Pakolok?Már bepakoltam!Már csak a szoptatós melltartó hiányzik meg az enni-innivaló.Na meg sterilezni akarom még a cumisüvegeket,cumit,mellszívó tartozékait. :P

Tünde!
Szia!Írj magadról és a babóról egy kicsit többet! :P
Vendég

Na, erre a sterilezesre is rakerdezek holnap, marmint a korhazi sterilizalasi lehetosegekrol (mert hat ugye ott is fejunk naponta tobbszor vagy mi...) meg a szules utani atoltozesrol! Ket ujabb tetel a kerdes-listamon! Es igen, ha mi szulunk, a pasik ugraljanak!

Szia Tunde! Mi is beszelunk am hozzad - itt mindenki beszel mindenkihez :D Udv nalunk! Alul lathatod, kinek mennyi van meg hatra :D
kami

Timo!
Tudod én is pizsit akartam aztán lebeszéltek róla a nagy vérzés miatt.Kényelmesebb a hálóing a tapasztaltak szerint.Hát én lemondtam a pizsiről.
Vendég

Az jó lesz ha rákérdezel ezekre is!! :P
Vendég

Amúgy hány napig van nagyon erős vérzés? Meg utána meddig vérzik az ember?

Timi
Kép Kép
timocska

Szerintem ez is változó.Az első pár napban állítólag nagyon erősen és utána is még napokig csak már elég a sima betét és nem kell a tena.
Vendég

EHES VAGYOK!!!!

Pizsi: en puceron szeretek aludni, pizsi nekem tul sok, haloing tul nocis, de szulesnel praktikusabb, mint a pizsi. Szoval haloing lesz, szep balnameretu kinai tulipanos XXXL-es meretu. Jo lenge, laza, szexi... arra epp tokeletes, hogy szarra verezzem (mar bocsi a kifejezesert...)

Verzes: kinek mennyi. Zita baratnonek nagyon gyorsan elmult. A teliek kozott egy lanynak 6 heten tul is tartott. Ki milyen alkat... keszuljunk fol a legrosszabbra, legfeljebb megis orulhetunk...
kami

Szóval ti már igy készenálltok? Én még csak a szekrénybe készítettem össze, mit fogok majd bevinni. Most azon parázok,hogy fogok szülni,mivel tegnap a dikim azt mondta,hogy már kb,2,6 kg-os a baba. Létezik ez a 32.héten??Ti mennyit híztatok már? Én a 14kg-nál tartok, le is vagyok érte cseszve rendesen.
Timo!
Az egyik barátnőm most szült nemrég, és neki csak 4 napig volt vérzése. Mire hazament,már elég volt egy tisztasági is. Ez egyéntől is függ.
fnetunde81

Kami!

Pont rám is rámtört az éhség, megyek, csinálok banános nyaflatyot! :) (mi a banánsplit-et hívjuk így) :D :D :D

Szóval, készülhetek egy valagnyi bugyesszal és betéttel! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Tünde!
Nekem tegnap volt uh, ahol a bébi 1547 gramm volt. Ez mindenkinél változó. Kaminak azt hiszem kb 1800 volt, egy másik lánynak meg kb. 2 kg. De az is lehet, hogy valamit jól elnéztek... :)

Timi
Kép Kép
timocska

Szasz Tunde! No para a baba sulya miatt, nekem a 30. heten volt 1800 kilo. Es ezek a meresek nem szentirasok am! Statisztika alapjan mondja meg az UH, melyik baba "mennyi idos", szoval csak sacc az egesz... ezert van az, hogy ez a "huuu, 4 kilos baba" csak 3,5-tel szuletik... Vagy a 4,5 kilos babat termeszetesen szuljuk - legfeljebb 15 ora vajudas utan megcsaszaroznak...

En 15 kilonal jarok es halistennek nem cseszeget senki. Barbi 12 kilonal.

Honnan irsz nekunk? Pestrol? Videkrol? Mit kell tudni rolad?
kami

Ugy ertem 1,8 kilo :D
kami

Lanyok, a baratnom, aki Nemetorszagban kismama, mindjart szul! Ezt epp most irta:

"Még nem vagyok tul rajta, de a következö pár napban szerintünk
meglesz. Holnap vagy holnapután. Jol viselem, de menni meg állni már nem tudok, és nagyon sokszor vannak fájásaim. Egyszer csak kicsuszik a bütyök :)"

Olyan izgi!!!!!
kami

Sziasztok!

Vagyok, csak megfőztem holnapra. Hogy én hogy utálok gombát tisztítani... Sebaj, de fini lett :D
Most meg teregetni kéne, de semmi kedvem...
Jelentem: minden babaruha kimosva, kivasalva, a rácsvédő is szárad, az az utsó darab! :P

Kórházi cuccok: Sági, én is úgy tudom, hogy ugyan kórházi hálingben szül az ember lánya, de a szülés után lezuhanyozunk és utána már a saját cuccait veszi fel az ember! Nekem egy tatyim lesz, de a tetejére pakoltam azokat, amikre a szülés után közvetlenül szükség lesz.
Timi, én is pizsi párti vagyok, de valszeg tényleg praktikusabb lesz a hálóing, én is azt vettem. Na, meg mostanában rendszeresen hőhullámaim vannak, úgyhogy pólóban megy bugyeszban alszom... Nektek van ilyen hőhullám?

Szia Tündi! Ne aggódj a súly miatt, ahogy Kami is írta, ez az amit statitsztikai adatok alapján becsülnek, úgyhogy semmi sem tuti! Írj a babáról picit többet :P
Vendég

Olyan izgi, amikor az ember közvetlen környezetében (ha átvitt értelemben is :D) jön a baba :D
Amikor a barátainknál született Zsombor alig több mint egy hete, akkor vasárnap délelőtt hívott a srác, hogy most mentek be a kórházba, én meg nem is tudtam egész idő alatt másra gondolni, csak hogy mi lehet velük :D
Vendég

Hali!

Most értem haza, mert a keményedés nem akart elmúlni, így elmentem végül a dokihoz, hogy inkább nézze meg, mi van. Először csak a patikába mentem MagneB6-ot venni, mert kezdtem a készlet végére érni, és ott mondta a néni, hogy ha ilyen hosszan kemény, az nem normális, úh. irány a doki! Szerencsére a méhszáj zárt, úh. csak a napi magnézium adagomat növelték meg 3x2-re. Ez van. Ha jól tudom az utolsó hónapban már úgysem szabad szedni, egy hónapot meg ki lehet bírni! :roll:

Tök jó, mindjárt elkezdenek jönni a babák!!! Már csak két hét és bármi megtörténhet!! :D :D :D
Vendég

Kórház: én úgy tudom, hogy a szülészeteken nem nagyon kedvelik a pizsit az ott dolgozók, de ez biztos kórház függő is, hogy mennyire szólnak bele.

Pakolni még nem pakoltam semmit, de én külön listát készítettem a vajúdóban szükséges holmiknak:
papucs, törölköző, zene, fényképezőgép, telefon, iratok, szőlőcukor, szendvics (a papának :)), ásványvíz. Annyira nem nagy pakk, és nem árt ha külön van. Ezen kívül a Gergőnek is össze fogok rakni egy kis hátizsákot, mert nekünk csak a hazahozatalkor kell bevinni a ruhát, és azt hiszem jobban járunk, ha azt én állítom össze előre és nem a leendő apuka kezd el mélázni otthon, hogy vajon mi is kell, és azt hol találja! :lol:
Vendég

Kép Petike kiságya! [/img]
Vendég

Ági pocakja és morcos feje! :lol:
Kép
Vendég

sági
tökjó a kiságy meg felette a polc, n tetszik! és a pocid is n csini, te sem sokat híztál a hasadon kívül!!!

roki
ez vlmi rettenetesen hangzik, rem, hamar túllesztek mostmár ezen és nyugiban várhatjátok szilvibabát!

pann
jó, h a doki megnyugtatott, h nincs gáz, és elég csak a magnéziumot emelni.

alkohol
úgy látom, tényleg mindenre jó, mindenkinek ajánlom :) megkérdeztem a kedvenc netes dokinénimet a méhlepénymeszesedésemről, és azt írta, h alapból még nem vészes ez az adat, de némi vörösbor n jót tesz, mert tágítja az ereket és javítja a vérkeringést :wink:

éjszakai alvás
nekem hihetetlenül szarul megy az utóbbi időben, minden éjjel fennvagyok 2-3 órát hajnalban, egyszerűen nem bírok aludni, reggel meg úgy kelek, mint akit agyonvertek. ráadásul így, h csak jövő hét szerdáig dolgozom, irtó sok dolgom van, szvl nem könnyű

babamozgások
tök érdekes, mert (bár tény, h én vagyok majdnem a legfiatalabb kismami, mármint terhességi korra) én sokkal enyhébben érzem kelét, mint ah ti leírjátok. mocorog sokat, de semmi fájdalmas, az meg aztán tényleg kizárt, h megmondjam, h pl. kidugja a hátát/lábát/akármilyét... :oops:
rem, ez nem jelent semmi rosszat (lemaradást), csak simán még sok helye van...

kórházi cuccok
csatlakozom kamihoz, aki túlvan a 30. héten, az igenis csomagoljon össze!!! irgumburgum :P

majus3

Jó reggelt! :D

Sági! Nagyon klassz a Peti-részleg :P Én is imádom a nyers fenyő cuccokat - nálunk a hálóban minden az! A pocakod is irtó csini, szép kerek! Ebből is látszik, hogy hülyeség ez a "hegyes has = kisfiú, kerek has = kislány" népi hiedelem. Biztos van akinél ez így van, de nem szabályszerű! :D

Május, szerintem ne izgulj! Kele most kezd el majd el úgy rendesen hízni (~200 grammokat hetente), úgyhogy hamarosan kevesebb helye lesz neki is :wink:

Na, nekem jó sűrű napom lesz ma: megyek délután orvoshoz, de előtte elintézem a HAK-tot meg felugrom apuhoz a táppénzes papíromért. Aztán ha minden igaz, akkor együtt jövünk haza Gáborral!!! :P Megegyeztünk, hogy minden héten lesz tutira mindig 1 nap, amikor 17.00-kor eljön :D Persze nem fixen ugyanaz a nap, de ezen a héten valszeg ez a mai nap lesz :P
Vendég

Sziasztok!

Néhány napja olvasgatlak benneteket és végre sikerült regisztrálnom is...

b.lin

Majdnem egyszerre szülünk Kecskemétren...Bár én hivatalosan ápr.6-ra vgyok kiírva
Megbeszéltem a kis drágámmal hogy pontosan jöjjön és ne a húsvéti nyuszival...

május 3

Van vmi gond a lepényeddel?
A méhlepénynek ha jól tudom 3 érési fokozata van. Kérdés mennyire meszesedik, mennyire jól átjárható stb. Van egy spec UH vizsg. is amivel az áramlást mérni tudják ebből következtetnek a bébi oxigén és tápa. ellátottságára stb.
A múlthéten voltam UH-n és nekem rá van írva hogy I.fokban érett.

kami
Az ujjacskákat én is a DVD-n számolgattam meg, majd ki estek a szemeim mire sikerült, bár akkor még csak 18 hetes volt és folyton a méhlepénybe bújt így mégjobban megnehezítette a dolgomat :)

aggodalmak

Tök természetes úgyhogy ne izguljatok.És bár eü-s vagyok,sőt gyerekosztályokon is dolgoztam, én is parázok/ztam:-)
Valahogy az ember ha saját magáról van szó "mindent" elfelejt...

Nekem sokat segített két könyv:

1.Barátnőim a terhességről(egy 4 gyerekes anyuka írja le viccesen,laikus szemmel az érzéseit,aggodalamait...

2. Dr.Spock-Csecsemőgondozás

Szóval ajánlom mindenkinek szerintem sok kérdésre választ kaphattok na és persze egymásnak is tudunk segíteni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Néhány napja olvasgatlak benneteket és végre sikerült regisztrálnom is...

b.lin

Majdnem egyszerre szülünk Kecskemétren...Bár én hivatalosan ápr.6-ra vgyok kiírva
Megbeszéltem a kis drágámmal hogy pontosan jöjjön és ne a húsvéti nyuszival...

május 3

Van vmi gond a lepényeddel?
A méhlepénynek ha jól tudom 3 érési fokozata van. Kérdés mennyire meszesedik, mennyire jól átjárható stb. Van egy spec UH vizsg. is amivel az áramlást mérni tudják ebből következtetnek a bébi oxigén és tápa. ellátottságára stb.
A múlthéten voltam UH-n és nekem rá van írva hogy I.fokban érett.

kami
Az ujjacskákat én is a DVD-n számolgattam meg, majd ki estek a szemeim mire sikerült, bár akkor még csak 18 hetes volt és folyton a méhlepénybe bújt így mégjobban megnehezítette a dolgomat :)

aggodalmak

Tök természetes úgyhogy ne izguljatok.És bár eü-s vagyok,sőt gyerekosztályokon is dolgoztam, én is parázok/ztam:-)
Valahogy az ember ha saját magáról van szó "mindent" elfelejt...

Nekem sokat segített két könyv:

1.Barátnőim a terhességről(egy 4 gyerekes anyuka írja le viccesen,laikus szemmel az érzéseit,aggodalamait...

2. Dr.Spock-Csecsemőgondozás

Szóval ajánlom mindenkinek szerintem sok kérdésre választ kaphattok na és persze egymásnak is tudunk segíteni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Azt hittem csak duplán látok:-)
De nem ...
még szoknom kell a rendszert, mindig megviccel a gép:-)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jo reggelt mindenkinek! Epp boseges es egeszseges reggelinket fogyasztom, van benne tejtermek, teljes kiorlesu szenhidrat es gyumooolcs!!!

Azt almodtam, hogy usztam, usztam, usztam... valami vadvizben, ami tok tiszta volt es vagy 3 meter mely, es uszas kozben nezelodtem, olyan szep volt... aztan mire kijottem, tok lelapult a hasam, pedig Zsebibaba meg bent volt, mert mozgott - na, ekkor folebredtem es elkezdtem valami mast almodni utana, amire mar nem is emlekszem...

Szia Mazsi! Udv nalunk! Koszi a konyvtippeket - nekem mindketto megvan, elsot anyospajtitol kaptam karacsonyra, most olvasgatom. A Spock mar regota megvan, de az inkabb majd a gyereknevelesben fog segiteni szerintem...

A DVD-s ujjszamolgatassal csak annyi baj van, hogy nekunk videora tudta kiirni a korhaz, igy erre kertuk a 4D-t is, hogy majd digitalizaljuk egyutt az egeszet (merthogy videolejatszonk aaaz nincs) es ez meg nem tortent meg. Igy van egy Zsebibaba-videokazink vagy 4 filmmel, csak epp megnezni nem tudom :(

Nekunk is neha duplan teszi fol a rencer az iromanyokat, szoval ne aggodj...

Sagi, jol nezel ki te is!!! Meg a szoba is :) Eljen a fenyo!!!!

En ma du megyek Tiba dokihoz es jol kikerdezem, na meg persze megnezi a mehszajat is. Mar varom!!!
kami

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket! :P

Május!
Most egy kicsit beparáztattál.Nekem a 28. heti uh-on azt írta a doki a méhlepényemről,hogy II.kt.Ez akkor most nagyon gáz?!Na és azóta kitudja milyen állapotba van!? :roll:

Kami!
Majd megosztod velünk a válaszokat a dokitól?De jó neked!A jövő héten én is megyek,lassan írok én is kérdéseket.

Timo!
Na mit főzök?Töltöttpaprikát!!! :lol:
Vendég

Nincs mit, Sagi - a teny az teny :D
Ma reggel fankot sutottek az RTL-en. Arra gondoltam, en is suthetnek a jovo heten... nagyon maceras??? Atdobod a receptedet (a hasznos egyeni tanacsokkal egyutt) priviben Kaminak? Persze csak ha nem nagy melo...

Persze, leirom a valaszokat - remelem dokibacsi nem fog rohanni, bar nem szokott...

Nekem a mehlepenyre mar csak az NST-kbol fognak kovetkeztetni, mert ott pont ezt az aramlast / szivhangot nezik... ATYAEG, megint ide jutottam, hogy szornyulkodok, hogy mindjart szulok!!!! tegnap meg el is pityeredtem, olyan arvakucunak ereztem magam este - hiaba van ott Gabor nekem, o ebben nem fog tudni mit tenni, NEKEM KELL EGYEDUL MEGCSINALNOM!!!
kami

Sziasztok!
Olvaslak ám titeket, csak írni nincs időm és sajnos január végéig eltart a vizsgaidőszak.

Róki,
Nagyon sajnálom ami Zsuzsával történik, de örülök neki, hogy már azért jobban van.

Sági,
Mi is fenyő kiságyat vettünk, de még nem raktuk össze itt áll a szobában a dobozában.
Szépen gömbölyödsz te is :D

Kami,
Sajnos mi is így vagyunk az ultrahangokkal minden videokazettán van (és hát nekünk sincs videónk), ráadásul a doki képet nem tud adni, ezért is nem tudtam nektek képet felrakni.

Barbi,
Sajnálom, hogy múlt héten csak olyan röviden tudtunk beszélgetni a szülésfelkészítő után. Én a 4. alkalomra megyek legközelebb, amikor a video vetítés lesz, te is jössz akkor?

Mazsi, Tünde,
Üdv köztünk!

Május,
Én is csak mostanában érzem a benti mozgások változását és azt, hogy egyre kevesebb helye van ott bent, szóval ne aggódj emiatt.

Pann,
Sajnálom, hogy ennyit keményedik a pocakod. Nekem is a magnéziumot mondta rá a doki, de azt mondta, hogy ha nagyon keményedik egy pici alkoholt igyak, mert az nagyon jó görcsoldó.

Timi,
Én is a pizsit szeretm jobban, a hálóinggel az a bajom, hogy a forgolódásaimtól mindig felcsúszik és így fázik a derekam. De rákérdeztem a dokinál és azt mondta, hogy szülés után ő mindenképpen a hálóinget javasolja.
Javítanál légyszi a táblában? Immáron 26 éves vagyok.

Ma voltam védőnőnél, olyan jó volt hallani Gergő szívverését :) és képzeljétek, eddig csak 7 kg-ot híztam, ennek nagyon örültem :)
Rákérdeztem a gyerekorvosra is, azt mondta, ha legközelebb megyek akkor bemutat neki, és fel is írja a szükséges dolgokat.

Móni

Kép
móni23

Kami,
nem neked kell egyedül megcsinálnod!! Áron csinálja a fele munkát :)
Én erre a gondolatra a múlt héten ébredtem rá, mikor már harmadik este olvasgattam a szülésről, és minden alkalommal pityergésbe fulladtam a parától és én is olyan magányosnak éreztem magam, h ebben senki nem segít és egyedül leszek ott kínlódva. Pedighát dehogy leszek egyedül, Boldi is dolgozik :lol:

Sági, nagyon jók a képek, én is csináltam, csak nem érek rá felrakni, mert este megint mindig fordítok ezen a héten. Kb egyforma méretű a hasunk szerintem.

Szia Mazsi, te aztán ügyes vagy, rögtön sikerült a vonalzó is :)

Na végre a sok emlegetés után én is elkezdtem bepakolni a kórházi cuccot, illetve csak belehánytam a bőröndbe, még rendesen össze kell készíteni, meg üveget sterilizálni stb, de azt szerintem csak februárban, mikor már nem dolgozok.

Kép
Kép
agiboldi

Na ja, most még "nagy" a szám, aztán lehet, hogy pár hét múlva itt fogok rinyálni én is:-)
Szerintem tutira nem is lehet felkészülni...Minden ott derül ki.
Persze olvashatunk okosságokat , minek hogy kellenne történnie, de hogy mi magunk hogyan reagálunk úgyis ott derül ki a szülőszobán.
Nem tudom a szülésfelkészítő tanfolyamok mennyire tudnak ilyen szempontból segítséget nyújtani én nem tudok részt venni rajta bár tervezetm de kicsit macerás lenne.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!
Holnap találkozok először azzal a szülésznővel, akit a dokim ajánlott. Be kell mennem a kórházba hozzá "megismerni" és azt mondta egyúttal CTG-zünk is. Innentől hetente CTG! :shock: Szerintetek illik/kell ilyenkor neki pénzt adni?
35+1
elmo

Szia Elmo!
Miert kellene manit adni??? Majd a szulesre kap manit, addig nem!!! Ez mar milyen, szegeny kismama tori itt a fejet, hogy fizessen-e, holott ezek a dolgok INGYENESEK!

Agiboldi - OK, persze, Aron is segit, de akkor is... kivulrol senki nem tud, ez kozos bizniszunk Aronnal, vele meg meg nemtokk kommunikalni, hogy neki mi a jo, szoval csak vakon megy majd a dolog es ez reeemisztooo!!!

Szoval akkor sterilizaljatok a szopigepet meg a cumisuvegeket a korhazra? A szopigepnek gondolom a szivofejet, meg a "testet", ami tul.keppen egy cumisuveg... Igaz? Azt meg nekem is meg kell csinalnom! Es utana mibe teszitek bele, hogy steril maradjon??? Ja, es meg egy: korhazi sterilizalassal kapcsolatban van un. hidegsterilizalas, amit valami tablettaval lehet csinalni. Vagy mikroban tudsz sterilizalni, amihez vihetsz edenyt... vagy adnak? Na, ez lesz ma az egyik kerdes...
kami

Kami!
Most el kell mennem itthonról,de délután átküldöm neked a receptet részletes leírással! :D
Vendég

sterilizálás: Mi Chicco folyékony sterilizáló lötyit vettünk. (most az Auchanban akciósan valamivel ezer forint alatt van 1 liter) Ahogy olvastam ez hidegsterilizáló lötyi, az elmosott dolgokat kell beleáztatni. (pontosabban víz+ennek a folyadéknak az oldatába)

Kami! No igen! DE ismerjük az "ingyenes" egészségügyet! :evil:
elmo

Hello lányok!Most jöttem a védőnőtől,és képzeljétek,2 hete nem híztam :D :D Szóval keményen tarom a 14 kilomat!Dani babának mindene OK, szóval most nyugodt vagyok:ÉS, mától számolom a magzatmozgásokat.Eddig mindig megmozogta 9_30-ra a 10-et,hát kíváncsi leszek, most hogy tényleg nézni kell, ugyan olyan aktív lesz-e.
Elmo
Szerintem még ilyenkor nem kell adni neki pénzt, legalábbis ismerőseim nem adtak, csak a végén.Én is így gondolom, de m
meghallgatjuk, a többiek mit mondanak
Mazsi
Te hogy csináltad a vonalzót :?: Én két napja próbálkozom,és neeem megy :cry: :cry: .
Sági
Cuki a fenyő kiságy, a Danié is hasonló .
fnetunde81

Elmo,
szerintem nem kell adni a CTG-nél, én nem fogok. Csak a szülés után kap. Ki lett végülis a szülésznőd? Majd írd meg mi volt a találkozón.
Nekem adott egy listát, gondolom ez Schöpfis standard, de azon főleg a kismamának való kencék stb vannak. Azt nem kérdeztem, h kell-e a kórházba babaruha stb. Ha megtudsz valami hasznosat írd meg légyszi!

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?