Új privát üzeneted érkezett!

Niki, nekem nem kellett cukros löttyöt innom, szerencsére, mert nekem az összes cukor vizsgálatot az sztk-ban csinálták. Ezért minden cukros vérvétel előtt reggel meg kellett ennem 2 zsömlét meg egy pohár tejet. Szerintem neked is ez lesz, hacsak a védőnőd nem ragaszkodik a löttyhöz. Ja, nem is ezt kérdezted. :) Szóval cukros vizet itatnak, de nagy töményen. Julcsi szerintem majd mesél róla. :)

Fatima, most itt válaszolok. Szép lassan beugrottak a gitárosok, de hogy melyik a basszus azt nem tudom. :) hát igen a fiúgyermek! nálunk én akartam nagyon fiút, pont azért, hogy kis atlétában majd mehessünk koncertre :)

hú most mennem kelll....

Kép
nóri8
 
 


az orvosodat kérdezd meg és ő pontosan meg fogja mondani. nekem 1 zsömle és egy pohár (2 dl) tej volt a kötelező adag.
kerekpocak
 
 


De jóóóó, újra működik a fórum :D vki tudja a szünetelés okát?!

Niki, engem is nagyon izgat ez a terheléses cukorvizsgálat, és nagyon remélem, h hasonló sors vár ránk (zsemi+tej), mint zsófira!!! ákossal nekem 2dl cukroslöttyöt kellett lehörpintenem, ami magában borzalmas, na de éhgyomorra.......pedig nem vagyok egy kényes gyomrú!

zsófi, hát mire elolvastam az iwiw-es üzenetedet, meg is javult a fórum :lol: szóval ákos délelőtt alszik 1-1,5 órát, sajna csak ennyit.
de az ő korában ez már elég, ha éjszaka 11-12 órát szunyál.
lehet ám, h samunál ez most csak átmeneti állapot :D sztem vissza fog ő még térni a napközbeni 2-szeri szunyára!!!!
Vendég
 

 
 

niki: jó lenne!!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

2005 júliusában szültem a kislányomat a János kórházban, és a születendő tesóját most tavasszal ott tervezem megszülni. Érdeklődnék azoktól az anyukáktól, akik mostanság szültek a Jánosban, hogy mennyi most a kötelező benttartózkodási idő? Második babáknál nem rugalmasabbak egy picit? Nagyon elzárkóznak a 24 óra után való hazamenetel elől? Esetleg első babásoknak is lehet ezügyben friss infója, ha a szülésfelkészítőn érintették ezt a témát. Ja, és tényleg annyi új fizetős szoba lett?

Köszi mindenkinek, jó babavárást és babázást!
-macimama-
 
 


Köszi lányok az infókat a cukorterheléssel kapcsolatban.
Valahol cukros víz, valahol zsemle+tej, valahol glükóz....
A cukros vízbe nem lehet véletlenül egy fél citromot belefacsarni? Mégis jobb íze lenne. Azt hallottam, az nem befolyásol semmit. Jó végülis kibírom, nem arról van szó, de ha lehet, akkor miért ne.

Mindenkinek szép napot kívánok!
Babások! Mit szóltok ehhez az igazán szép időhöz? Mintha tavasz lenne. Annyira fantasztikus! Én élvezem.

Puszi
Niki

Kép
niki30
 
 


én is!
kerekpocak
 
 


Niki30, én is tettem hozzá citromot :wink: , és még így is nagyon rossz! :x Nekem is a cél lebegett a szemem előtt, 2 hányinger között. Vigasztalásul, nem mindneki élte meg ilyen tragikusan, mint én 8) :wink:
mazsolák
 
 


Sziasztok Pocisok!

Nikik! Cukorvizsgálat. Vagy tej+zsemle, vagy a lötyi.
Mi először a dokimmal megbeszéltük az előzőt az alapján, hogy a magzatvíz nem volt sok, mert az ugye nem jó, a feje nem volt nagy a korához képest, illetve az első vérvizsgálaton nem volt magas, szóval mondta, hogy mehet a zsömlés.
Aztán előtte csak felhívtam, hogy nekem a fél család cukros, azt mondta, hogy akkor vissza az egész (szidtam is magam gondolhatjátok), menjek be 8-ra "cukrot szopogatni".
Ez egy nagy zacskó por, mint egy tasak porcukor, ezt kell beletenni egy pohár vízbe. Hát ez nekem úgy sikerült, hogy amit a doki adott poharat, abba csak a por fért, úgyhogy visszaügyeskedtem a tasakba belőle és úgy csináltam meg 3 adagba. Rohadt édes, émelygős, éhgyomorra meg undorító. Remélem nektek nem ez lesz!
Én rosszul is lettem tőle, úgy kapartak össze a szülészet folyosóján, ugyanis mondta a doki, hogy inkább ott üljek 2 órát mint a laborban a betegek közt. Hányiger, homályos látás, melegség, éhség, szédülés, aztán már nem is láttam, nem is hallottam, csak jöttek oda emberek, dokik, nővérkék, sőt takarítónőci, hogy szarul nézek ki, mi a baj stb. Normális tudatállapotban csak a táskámban lévő szendvicsemre tudtam gondolni, hogy nem bírom tovább, meg kell ennem. Doki mondta, dehogy eszem meg, akkor holnap újra kell csinálni, biztos kibírom, biztos kibírom, egy csomószor odajött, hogy kitartás, hogy vagyok stb. Tök ciki volt, délután hívnom kellett, hogy jól vagyok-e már.
Aztán másnap eredmény: jó a cukrom!
A köv cukrosnál azt mondta, hogy istenments, hogy szenvedni lásson megint attól a nyavalyától, inkább zsömlés lesz.
Bár mi már nem értük meg a 36. hetet, Barnus 34. héten kikívánkozott. Így tényleg csak egyszer szenvedtem a cukor miatt.
Viszont! Én addig nem nagyon kívántam az édességet. Sőt, még utána 2 napig rá sem tudtam nézni. De aztán. Mint egy őrült, ha csak megláttam valamit a tévében már majd megőrültem. Kalapált bent a sok cukor...

Niki! Kérdezted Barnust. Nagyon imádom, imádjuk. Ő egy kicsit le van maradva a korához képest, 15 hónapos korig le kell számoljuk a 6 hetet a mozgásából. Szal ahhoz képest kúszik, most kezd még mászni, ül, de még nem ült fel egyedül, állni, menni, csak ha fogom és rövid ideig, mert csuklik még a lábija. De már nem igen tudom magára hagyni, ma a wc-ig kúszott utánam, mindent leszed, amit elér stb. Bár neked ez ismerős, Ákos mellett sem unatkozol gondolom!
Neked ki a dokid, hogy ő küld 4d-re? Az én dokimnak nem is igen tetszett, mikor mondtam, hogy megyünk.

Vagika!
Én kértem EDÁ-t. 13 óráig vajúdtam az egyágyas szülőszobán, meg még előtte otthon, kocsiban. Du kettőkor kezdődött, éjfélkor már nem bírtam. Jött az anesztez. De basszus, ha tudom, hogy fél óra, mire odaér, akkor hamarabb szólók. Aztán kértem mégegyszer, mert már múlt a hatása, Barnus meg még sehol. Szóval adnak simán, csak kérni kell.
Szobák: van 2 alapítványi 1 ágyas, 2kórházi 1 ágyas, szintén 2-2 alapítványi és kh-i 2 ágyas, 1 3 ágyas, meg egy pár 4-5 ágyas. Az alapítványiak mind fizetősek, a kh-i 1-2 ágysok is, csak olcsóbb.

Fatima! Az én férjem is csak fiút akart. Aztán már mire mentünk a 4d-re, hogy ne élje bele magát a fiúba, totál bebeszélte magának a lányt, mikor ott mondta a doki, hogy ott a fütyije, kicsit csalódottnak láttam, kint mondta is, hogy pedig a lányok inkább apásak. Szal egy kicsit lányt is szeretett volna, de igazából persze jobban örült a fiúnak. Szerintem ha lány lesz, akkor is imádni fogja, mondd neki, ha lányotok lesz, hogy ez igazi szerelem: apa-lánya szerelem.

Macimama! Szerintem minimum 4 nap, ha simán szülsz, 5 a császárnál. Hamarabb nem hiszem, hogy elengednek. Megfigyelik a babákat, minden reggel jön a gyerekorvos vizitelni hozzájuk, 3-4 napra szoktak besárgulni (ha besárgulnak), addig biztos nem adják haza előbb.
Engem 5 nap helyett 3. napon haza engedett a dokim, mert megkérdezte, hogy akarom-e, elenged, ha gondolom, de nekem Barnus a Korán volt (koraszülött osztály - egy másik épület), szóval tényleg nem sok értelme volt ott ücsörögnöm, kicsit nehezebb volt otthonról bejárni, de legalább nem kellett kórházban lennem. Varratszedésre meg bemenetem 2 nap múlva, amikor úgyis arra jártam.
Ki az orvosod? És mikorra vagy kiírva pontosan?

Andalka! Megtaláltad ezt az oldalt? Mikor mész első uh-ra? Ez még "csak" teszt volt, hogy kb 5 hetet írtál vagy már a dokid mondta?

Pocisok! Pihenjetek sokat! Hú de visszasírom néha a semmittevést! Ha már meglesz a baba, nem lesz rá több alkalmatok! Néhány hét, és már nem lesz olyan, hogy kettesben, csak hármasban. Vagy négyesben! :D

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Edus! Akkor ezek szerint neked is a cukroslötty volt? És Te a laborban kaptad meg az adagot, vagy a dokidtól? Állítólag a laborban kevesebbet adnak, mint utóbb kiderült, a dokim kicsit túlmérte az adagomat, de hála még így sem lettem cukros. Bár azt mondta, határeset, pont egy tizeddel voltam határon alatt.

Jól vagytok? Zsék jól viselik ezeket az utazásokat?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


macimama, én császáros voltam, de a 4. napon szépen kértem és hazajöhettem. egy barátnőm az istvánban szült és 4 azaz négy órával a szülés után már otthon volt (de a 3. babójával és vittek orvosi igazolást a magánorvosuktól, h ő rendszeresen nézi majd a gyermeket) sztem meg kell beszélni az orvosoddal.

ja, kisjulcsi nekem is tanácsolta a dokim a 4dét én az istenhegyi klinikán voltam (ő nem ezt javasolta, csak én önfejűen gondoltam jó lesz ez...), de nem ajánlom senkinek,. nagyon goromba volt a doki...

zsófi
kerekpocak
 
 


Zsófi! Tényleg neked ki az orvosod? Miért voltatok császárosok?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, röviden, mert már alszok... :wink: 8)
szal bejelöltelek az iwiwen, és ha tudsz, írj lécci privibe!!! saját emilcímet... :wink:
a többire majd később... :oops: :wink:

pussszok, és vigyázzatok magatokra pocakosok! :P
mazsolák
 
 


Julcsi, nekem annó annyit mondott a dokink, miközben nézgette a 4d-s képet, hogy majd lecsekkoljuk a portrét, ha kibújt :)

Macimama: Sztem is orvosfüggő. De lehet hogy a gyerekorvost kell inkább győzködni. Beszéld meg, aztán majd mondd el, hogy mi lett a döntés :)

M.
mircike
 
 


Sziasztok kismamik!
Köszi a válaszokat, bár extrán nem lettem okosabb... Nekem ez már a második szülésem lesz, azért mernék hamarabb eljönni a babóval... Az elsőnél én se mertem volna, meg okom se lett volna, most viszont van: az első! :D A dokimmal már beszéltem a témáról, de neki annyira nem tetszett az ötlet, a házi gyermekorvosunk viszont benne lenne, és megírja az igazolást. Nekem is az jött le, hogy a kórházi gyermekorvosnak van döntő szava az ügyben. A lányom születésekor nem nagyon kontaktáltam vele, (a babó végig velem volt rooming-inben, ráadásul a bent töltött három napból kettő hétvége volt, amikor egyáltalán nem láttuk a gyermekorvost...) Van valakinek infója róla, mennyire lehet rugalmas ebben a kérdésben? Egyébként egy gyermekorvos van a János szülészetének csecsemőosztályán?
-macimama-
 
 


Kedves Macimama,

üdvözöllek a csapatban!!!
nekem is megfordult a fejemben a gondolat, h miylen jó lenne korábban hazajönni, de sztem érdemes azt a pár napot bent tölteni. én azért is gondolom igy, mert ákos a 3. napon sárgult be, 10-es volt az apgarja és az első három nap alapján akár haza is mehettünk volna. de még szerencse, h bent voltunk, igy elég is volt egy pár órás szolizás, és rendesen a 4. napon hagytuk el a kórházat :D

Kisjulcsi drága sóvágó doktorúrhoz járunk és az utolsó találkán ő említette meg, h a 18. héten úgyis elküld 4d-re. annyira meglepett a dolog, meg mással is voltunk elfoglalva, h nem kérdeztem rá a részletekre. de 2 hét múlva úgyis megyünk hozzá afp-re, akkor ajd alaposabban kifaggatom!
nemsokára barni is elindul és sprintelni fog utánad :) volt vmi konkrét oka annak, h 6 héttel korábban jött világra?! vagy csak egyszerűen annyira kíváncsi volt a kedves szüleire ?! :lol:

nagyon drukkolok, h minden pocakos zsemlét és tejcsit kapjon, az egy ááááálom lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

további szép napot mindenkinek!
puszi,
niki
Vendég
 


[quote="stellina"]
írta:
stellina
nagyon drukkolok, h minden pocakos zsemlét és tejcsit kapjon, az egy ááááálom lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

további szép napot mindenkinek!
puszi,
niki


tök ari kívánság! :lol: de én talán az elsőt, azaz a cukros vizet választanám :oops: 8) , mert nem szeretem a tejet. :oops: 8) Kakaóba, kávéba okés, de natur, bbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrüüüüüüüüüüü, hhhuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhh :roll: :roll: :wink:

én is kívánok szép napot a pocakosoknak+vigyázzatok magatokra! :wink:
mazsolák
 
 


Edus, ez aranyos volt!!!!!!
Tényleg meg is feledkeztem azokról ,akiknek nem lenne egy álom :) ja és a laktózallergiásoknak sem kívánom a fentieket :lol:


pusszancs
niki
Vendég
 


macimama: sztem saját felelősségedre azt csinálsz, amit akarsz. a barátnőm mesélte h őt is elmondták mindennek és az egész kórház marha ellenséges volt velük, de ők egyszerűen tettek rá, eljöttek és kész. (van amúgy gyermekorvos és ő belement h az 5. helyett a 4. napon menjünk haza, de egy félreértésből adódóan először azt hitte , h a 3. napról lenne szó és kb azt mondta h szó sem lehet róla.... sztem előbb kellene beszélni vele!? menjetek be és próbáljátok ki...)
kerekpocak
 
 


:oops:
mirci001
 
 


Niki!
Akkor a Jánosban már tényleg van 4d? Tök jó! Mióta? Mert ha úgy mondta a dokid, hogy elküld, szerintem oda és ingyen. Nem?

Nem tudom miért szültem hamarabb! :shock:
Nekünk is nagy meglepi volt! Csütörtök voltam a dokimnál este, minden rendben volt, de tényleg, még meg is "dicsért", hogy "szép, zárt" vagyok. Aztán pénteken meg már hívtam, hogy folyok. Szombaton meg már megszültem.

Én sem értettem, de mivel a doki sem nagyon, így nem derült ki.

Amikor megszületett és elvitték méricskélni és még a lepényt nyomiztuk ki, akkor a doki megpróbálta a kifordított cuccost összerakni zsákszerűvé, hogy megmutassa, mondta, hogy "milyen szép kis lakása volt". Mintha mondott volna valamit, hogy nem túl nagy BArnushoz képest, Barnus viszont elvileg nagy volt a korához képest, szal nem tudom. Lehet, hogy nem fért el! :wink: Kinőtte idő előtt a kérót? Mást nem tudok.

Ákos jól van? Hú! Most látom csak! Mindjárt egyéves lesz? :D :shock: :D

Mircike!
De Te előtte mondtad a dokinak, hogy mentek 4d-re? Vagy utólag mutattad Mirkót? Mert én amikor mondtam, hogy majd megyünk, olyan furán annyit mondott, hogy ez az egész csak mozi, a lényeges dolgokat már láthattam uh-n, de azért ha gondoljuk, menjünk persze, emléknek jó lesz. De látszott, hogy nem díjazza annyira. Nem tudom miért.

Macimama!
Gyerekorvos függő. Ő felel a babáért, a dokid érted. Te rendben vagy szerintem, úgyhogy a másik meccset kell lejátszani, illetve megnyerni.
Nem a szüléten van a gyerekdoki. Az egy másik épület, ott van sok gyerekosztály (balesetis gyerekek, égési sérültek, koraszülöttek - itt voltunk mi, stb), innen jár át minden nap orvos a babákhoz. Azt hiszem minden nap más, ki éppen az ügyeletes ott is. Ezt onnan tudom, hogy amikor ott voltam a korán, mindig később kezdődött nálunk a vizit, ha a mi kezelőorvosunk volt épp a szülészeten.
Ennek függvényében nem is tudom, hogy előre kivel lehetne megbeszélni.
Amikor szülsz is onnan jön át az ügyeletes gyerekorvos, talán akkor kellene neki mondani, hogy mit akartok. Aztán vagy ő már akkor elenged (hátha!), vagy átadja a kérést a holnapi gyerekorvosnak.
Nem írtad, hogy ki a dokid, meg hogy mikor fogsz szülni? Mindjárt tavasz van!!!!! Pontosan???

Julcsi

További jó pocakosodást!!!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


én lehet h rosszul tudom julcsi- de nálunk mindeig ugyanaz a dokinéni volt...
kerekpocak
 
 


zsófi, nálunk is. :wink: (2003. és 2005. őszén)
mazsolák
 
 


Sziasztok lányok!

De jó, hogy megint működik a topik! :) Igaz, "megszokásból" megnéztem az anyukásat is, de sajnos alig tudnék hozzászólni az ott írtakhoz. Csupa babákkal kapcsolatos hozzászólás (ami normális is), de ugye én még azt csak olvasni merem, hozzászólni még nem tudok! :)

Cukorterhelés - akkor ezekszerint ahány dokibá annyi verzió. Nekem szinte biztos, hogy löttyöt kell majd innom, mert abban a "felkészítő anyagban", amit az én orvosom adott, az szerepel, hogy szőlőcukrot kell majd vennem.
Egyelőre még nem paráztatom magam ezen, majd ráérek akkor ott izgulni! Tudjátok! Mindent csak pozitívan!!!
Eddig minden eredményünk jó lett, pedig az AFP miatt én is izgultam egy picit, de hát felesleges volt....

Mindenkinek szép napot!

F.

fatima
 
 


Fatima,

gratula a jó AFP-hez. emlékszem én is hogy izgultam előtte, remegve hívtam fel a kórházat, harmadjára vették csak fel a telefont stb.. meg nekem elég gyakori nevem van, és 2x is visszakérdeztem, h. biztos, h. az enyémet mondják-e.
közben meg azt hallottam, h. ez az AFP eléggé elavult vizsgálat, nem jelent semmit az eredménye, megtévesztő tud lenni, ráadásul külföldön már nem is csinálják pont emiatt.

én sem ittam cukros lötyit, csak zsemle-tejeztem. vajon mitől függ, h. melyik orvos melyiket rendeli.
amúgy én ennek az egy vérvételes vizsgálatnak "örültem", mert elég messze lakom a Jánostól (majdnem másfél óra az út oda reggeli csúcsban), és nagyon gáz volt étlen-szomjan menni. főleg a kávé meg a folyadék hiányzott, kaja nem is annyira.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


mármint úgy nem jelent 100%-ra biztos reredményt, ha túl magas, v. túl alacsony. pl. ha nem pont a 16.héten veszik le, már csalóka lehet stb...

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy még korán van ehhez, de én elkezdtem összeírni a babakelengyét. Nagyon durva, hogy mennyi mindenre lesz szükség.
Azt tervezem, hogy egy rutinos, tapasztalt anyukának a baráti körből megmutatom, hogy nézzen rá és mondja meg mi is kell igazán, mert biztos sok felesleges dolgot rásóznak a rutintalanabb kismamákra.

Voltam a minap az Árkádba a Kenguruba és már vettem neki egy nagyon édes kis body-t meg egy cérnasapkát. De állítólag a H&M-be is nagyon aranyos dolgok vannak és az olcsóbb is.
Nem tudom ki hogy van vele, de én a turkálót sem vetem meg. Sőt, nagyon aranyos, különleges, egyedi cuccokat lehet onnan beszerezni. A nővérem és anyukám már el is kezdtek lázasan turkálni Emmának és mondhatom, nagyon helyes és szép állapotban lévő dolgokat találtak.
Ti hogy vagytok ezzel? És a babakelengyével ki hogy áll?

Niki

Kép
niki30
 
 


Marcsi - Köszi a gratulációt! Én is pont épp ezért izgultam az AFP miatt. Mármint, hogy sokan mondták, hogy nem egy nagyon alapos és megbízható vizsgálat. Sokaknak magasabb vagy alacsonyabb lett az eredménye és mégis teljesen egészséges volt a babájuk. Ezért szokták állítólag egybekötni egy UH-os vizsgálattal, hogy az megerősítsen vagy megcáfoljon bizonyos eredményeket.
De fő, hogy jó lett az eredményem!!! :)

Cukros-lötyi ügyben: remélem a férjem erre a vizsgálatra is el tud majd kísérni (mint eddig mindenre) és akkor némileg biztonságban tudhatom magam! :) Ha esetleg ájulásra kerülne a sor! :)

Niki - Te aztán nem aprózod el a dolgokat! Máris a babakelengyén ügyködsz??? :)
Én még utána sem néztem, hogy mi kell és mi nem!
Úgy tervezem, hogy márciusban vagy legkésőbb áprilisban elkezdek majd a szülésfelkészítőre járni és akkor ott tutira elmondanak mindent. Vagy ha nem, akkor is ráérek majd itt is kérdezősködni! :) De azért le a kalappal előtted, hogy ilyen alapos vagy! :) Az is igaz, hogy én még dolgozom, így kevés időm jut ilyesmire.

Tényleg! Tudtok valami jó kismama boltot ajánlani???
Ja! Meg azt akartam kérdezni, hogy gyakorlatban meddig "szabad" hason aludni???

Fatima

fatima
 
 


Fatima, én is dolgozom egyébként, csak gondoltam elkezdem összeirogatni....tudod, hogy jó előre felkészüljek. Meg aztán arra is gondoltam, hogy szépen apránként elkezdek majd vásárolgatni, hogy ne mindent egyszerre kelljen (kiadás szempontjából sem mindegy).
Bababolt ügyben még én sem vagyok járatos, egyedül a Kenguruban voltam, ami szerintem jó, meg állítólag a H&M-ben is jók vannak, olcsón (csak az Árkádban lévő üzletben van gyerekrészleg).
Aztán meg ott vannak a turik...
Meg állítólag a Corában vannak olcsón kombidresszek (100% pamut). Oda is érdemes elnézni.
Ha valaki egyébként tud valami olcsó üzletet, az légyszi írja meg!!!
De hülye vagyok, most nézem, hogy Te kismama boltot kértél...bocs.
A Mammut 1 és Mammut 2 közötti utcában (Lövőház) vannak kismamaboltok, illetve a Blaha és a Rákóczi út között, közel a Blahához van egy (bár nekem az nem jött be).
Meg van egy címem még, de annak utána kell néznem.

Niki

Kép
niki30
 
 


Niki - köszi a babacuccokkal kapcsolatos infokat! Én mostanáig csak egy két "body"-t vettem a TESCO-ban, mert olyan olcsó volt (csak 179 Ft), hogy azt kár lett volna otthagyni! Sima kis egyszerű 100% pamut ruci, ami ha nem is a minőségéről és arról híres, hogy sokáig bírja, de arra mindenképp jó, hogy az első 2-3 hétben hordja. Utána úgy is kinövi. Azért kár drága ruhát venni, hogy egy pár viselés után már ne is legyen rá jó!
Nem???

A Kismama boltok közül, amit írtál, csak a Blahán lévőt ismerem. Most vettem ott múlt szombaton egy nacit 8000 Ft-ért. Semmi extra nem volt és a választékkal sem voltam annyira megelégedve!
Jajj! Most látom, hogy te Blaha-Rákóczit írtál. Akkor az mégsem az! Ahol én voltam az a Blaha és Rákóczi tér között van! Egyről beszélünk vajon?

Fatima

fatima
 
 


Nah, akkor a tescoba is elnézek, köszi.
Hát igen, én is így vagyok vele, pikk-pakk kinövik, szóval nem érdemes nagyon drága holmikat vásárolni még ilyenkor. Ezért szavazok én a turikra. Magamnak is sokszor szoktam inkább ott vásárolni.

Szerinem egyről beszélünk (kismamabolt), mert amit én mondok, az is végülis a Blahán van. Ha a Rákóczi tér felé mész, jobb oldalon.

Kép
niki30
 
 


Niki - szerintem is egyről beszélünk! :)

A babacuccokról meg tényleg csak annyit, hogy nem érdemes gyönyörű 2000 Ft-os "body"-kat venni, mert úgyis villámgyorsan kinövik. Aki szerencsés annak adnak az ismerősei olyan rucikat, amik még jó állapotban vannak és ami már nem kell nekik. No meg hát a turkáló nagyon is jó forrás. Én magamnak nem nagyon szoktam ott vásárolni (meg nagyon máshol se - nem vagyok egy öltözködős típus :)), de szerintem a babának nagyon is jó holmikat lehet ott vásárolni.

F.

fatima
 
 


lányok én samu 4 hós koráig összes ruháját a h&m-ben vettem- igaz bécsben a shopping city süd-ben, de most már van 2 üzletük is aszal ott is lehet. azért jó mert nagyon nagyonpraktikus cuccok vannak és eszetlen jól néznek ki. persze ez nem mindenkinek fontos, nekem ugye fiam van, nem lányom akit lehet öltöztetgetni, de azért szeretem ha pasis... azért jók ott a cucok mert 1. nem drága 2. együtt nő egy csomó minden a babókkal. jók 1 de 4 hósan is a cuccok.

kismama cuccok 2in1 lövőház utca.
www.2in1.hu asszem.
kerekpocak
 
 


amúgy sokan mondják, h ááá nem veszek kismama cuccokat mert aztán dobhatom ki, hát nemtom nyilván alkat kérdése---én még mindeig azokat a cuccokat is hordom tekintve h nem sikarült még jó pár kilótól megszabadulnom.
amúgy a bécsi hcm-ben nagyon jó kismama cuccok is vannak! érdemes elmenni, mert 1.5-2 óra az út de hatalmas a választék.

a babaruhák: pl van olyan nadrágja, amit ha alul felhajtok lehajtok akkor 10 cm a difi szal hordhatja később is, meg most is. mi bodyt hordunk, de rugit pl már egyáltalán nem. sztem az csak egy ideig téma. most már naci+póló (hosszú újjú) alatta body.
kerekpocak
 
 


Zsófi - köszi a tippeket. És Bécsben hol van az H&M? Belvárosban? Én mondjuk nem nagyon vagyok járatos arrafelé, de simán kimegyünk, ha megéri. És mi az hogy nem drága??? Pl. mennyibe kerül egy kis naci vagy pulcsi vagy póló?

Kismamaruha ügyben én nagyon szerencsés vagyok. 47 kg-ról indultam és most 18 hetesen még csak 51-52 kg vagyok. Szinte csak a pocimra ment eddig, így pl én még a saját nacijaimat hordom kismama övvel. Lassan viszont áttérek a hivatalos kismama nadrágokra. Egyet már vettem! :) Felsőt viszont tényleg nem kell kifejezetten kismama boltból vennem. Kb veszek egy mérettel nagyobbat és már jó is. Mai napig a "saját" felsőimet hordom! Mire igazán nagy pocim lesz, addigra május lesz és remélhetőleg jó idő is lesz. Nem kell vennem új kabátot meg ilyenek.

F.

fatima
 
 


én is végig sima cuccokat hordtam, csak 1-2 mérettel nagyobbat vettem.

shopping city süd bécs elött van, tehát addig nem kell bemenni. de pontosan nemtom h hol van, mert nem én vezettem. először sztem nézd meg h&m et az árkádban v a camponában, h tetszik e a stílusa? ha igen akkor edetleg bécs.

nem drága: (mondjuk ez is elég szubjktív, nem?) kb 1000ft egy naci, egy komoly bélelt farmer 2500 körül asszem, van ami még olcsóbb és persze van ami drágább.
kerekpocak
 
 


mármint pólóból kellett csak nagyobb méret, kismamanaci sajnos a 4.-5. hónaptól kellett már.....
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Babaruhák - hát mi eléggé bajban voltunk, mert nem tudtuk, hogy Márk fiú lesz-e vagy lány. Így vettünk 5-6 bodyt, meg 4 rugit. Ami elég is volt az első hónapban, mert szerencsére Márk nem produkált ruhacserés baleseteket, így elég volt egy váltás egy napra.
Bababoltok - én a h&m-et nem ismerem, mert tőlünk elég messze van. Brendon és a kenguru elég drága, de nagyon széles a választék, viszont a méretek egy kicsit kicsik. Szóval mindenből egy számmal nagyobb kell (brendonos 62-es cuccok simán jók voltak az elején (kis felhajtással). Viszont amit ismereke az a C&A (MOM, Stop shop Óbuda (a többit nem tudom hol van). Itt szoktak bodykat 3-as kiszerelésben is árulni (3 db annyi, mint a Kenguruban 1), szóval jó az árfekvés és nagyon praktikusak a ruhák is.
Kismama - én két nacit vettem (2in1), de mai napig a kedvenc viseleteim közé tartozik, és császár után is jól jött.

Remélem tudtam picit segíteni, de hát a beszerzés nem könnyű feladat és ne hagyjátok nagyon a végére sem. Márk március közepén született és február elején voltunk egy nagy túrán, hát estére naagyon elfáradtam.

Szép napot nektek!

Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


jaj igen, ez amit panni írt: mi is persze babónaszerűségből vártunk a 32. hétig a beszerzéssel- hát már alig bírtam a 4-5 órás jövős-menős meneteket. (elég nagy volt a pocim)
kerekpocak
 
 


Csajok, jó, hogy elindítottam ezt a babaruha vásárlás dolgot.:)
Valóban nem jó túl későre hagyni a vásárlást, mert mi van, ha picivel előbb jön a bébi? Persze bízzunk benne, hogy nem, dehát sosem lehet tudni.
Köszönjük az infókat.
A H&M-be egész kis méretek is léteznek egyébként? Az Árkádban láttam, hogy gyerekholmik is vannak, na de bébi cuccok is?

Kismamanacit én is a 2in1-ben vettem, amikor volt az a 20%-os kedvezmény (kb 3 napig), persze így sem volt olcsó ott egy gatya. Viszont imádom. Most ez az egy van és ezt hordom meg egy szoknyát felváltva. Felsővel én is úgy vagyok, hogy vagy olyat veszek, ami egy-két számmal nagyobb vagy jól nyúlik, tehát később is tudom hordani azért.

Kép
niki30
 
 


van bébi cucc is! (kislányból tök nagy a választék...jellemző amúgy, mindig...)
kerekpocak
 
 


sziasztok Lányok!

nekem is a 2in1-ból volt ruhám, ami nagyon jó volt, mert egészen a végéig jó volt és naci is jó volt, bár tényleg nem olyan olcsó, de valóban most is jó!
van még egy bolt a déli pu.-nál a Krisztina idodaházban a neve mammola, szerintem ott is jó cuccok vannak, de az elég drága, én leárazáskor vettem anno egy farmer szonyát ami nagyon nagyon jó volt!!!!!

puszi
mangó
mangó
 
 


hú a mammola nagyon nagyon klassz, de eszetlen drága... azért a mammutban lévő formes -nál olcsóbb. az fizesse meg aki tudja....
kerekpocak
 
 


Na oda benéztem én is kiváncsiságból. Nem voltam tőle elájulva. Persze szép szép, de közel sem ér annyit.
De bababoltból is tudok egy eszeveszett drágát, valami francia üzlet a Mom Parkban, a földszinten. Az is szép, de számomra megfizethetetlen.

Kép
niki30
 
 


jaaaaaaaaaaa!!! hihetetlen drága!!! egy body 10 rugó.... de ott két méregdrága is van egymással szemben!!!
kerekpocak
 
 


hát ezek a kismama boltok jók leárazáskor, csak hát ezt ugye nem lehet kiszámolni :?
nekem pont szerencsém volt a mammolával, azaz a szoknyával...
a Mom parkos boltot én is ismerem, hát az tényleg nem semmi!!!!!!!!!!
mangó
 
 


Zsófi, ne má', szerintem meg mindig fiú babacuccok vannak mindenhol többségben, drapp meg kék meg zöld.

a 2 in 1 nekem is bejött, mind stílusra, mind minőségre.
2 térdgatyót vettem ott, csizmával frankó volt. ilyen szempontból sajna, h. én szülés után 3 héttel a régi gatyóimat hordtam, azok meg leestek rólam, pedig imádtam őket.
egyébként amíg fent volt a hasam és nem volt túl nagy még, tehát kb. a 2.trimeszterben, egy csomó csípőgatyám is rámjött, merthát has alatt záródott. bár igazából kényelmesek a kismamaderakúak voltak.

Fatima, ezért a 47 meg 51 kg-ért szégyelld magad ! :wink: :D 8) :P
én szerintem hatodikos koromban voltam annyi..

a fent részletezett boltokon túl, én sok gyerekruhát vadászok a vateráról amúgy, meg egy pár felszerelést is lehet ott találni jó áron, bár van amiből szerintem érdemes újat venni, pl. autóshordozó.
ahol mi még az első kelengye nagy részét vettük, az a Visegrádi u-i Mária nagyker internetes rendelésnél van plusz kedvezmény is), meg a Megatoys (mostmár Baby outlet), meg u.ott a Soroksári úton van az ASTI, na még ott. bár nekem ez utóbbi annyira nem jött be, de potom pénzért árultak akkor kókuszmatracot.

Niki, ez tök jó ötlet, h. beszélsz babásokkal a kelengyéről mi felesleges meg mi nem, mert tényleg sok szart tudnak árulni, ami csak pénzkidobás.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


ja, még annyit akartam, h. az SCS Bécs UTÁN van emlékeim szerint. szóval ha H.halom felől jön az ember lánya-fia, akkor át Bécsen és mindig Graz felé kell tartani.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


neeeeeeeeem bécs előtt van tuti ezer száz!!!!!!!
kerekpocak
 
 


az SCS Mödling előtt van, az meg Bécs után van, ha H.halom felől jön az ember. szóval át a városon Graz felé v. Mödling felé. szerintem kevered Parndorffal v. vmivel.
de amúgy meg lényegtelen, ne menjünk ezen ölre.. :wink:

Marcsi

KépKép
alon
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?