Új privát üzeneted érkezett!

Helló Lányok!

Köszönöm kedves soraitokat. Hát megsirattatok. Olyan aranyosak vagytok és olyan jó dolgokat írtatok. Nagyon de nagyon köszönöm hogy vagytok nekem!!!!!! Hát az biztos hogy nem adom fel és tovább küzdök vsak néha nagyon nehéznek érzem ezt az egészet.

Fioona!

Most múlt el a mensim. Azt mondta a dokim hogyha elmúlik akkor telefonáljak és ad időpontot hogy mikor tud megnézni uhn. Ott derül ki hogy van e még cisztám ha van akkor műtét. Majd holnap telefonálok neki.

Szeri!

Köszike: És igen igényt tartok a dupla pozitív tesztre.

És mégegyszer köszi mindenkinek a biztató sorokat.

Hajni!

Tuti hogy van babád. Próbálj megnyugodni. Szerintem is elkéne menned orvoshoz hogy megnézzen hogy minden oké e.

Most megyek mosogatni.

Puszi mindenkinek.
csipcsab

Csajok:
Ha van is baba, akkor 4+1, még semmit nem látna a doki. :(
Holnap felhívom...
Vendég

Sziasztok!!

Hajni,
ezerrel mennek a drukkok!A HCG is mindenkinel mas.....
Alapban a dokik azt mondjak,hogy a mansi kimaradas utan 4-5 nappal mutatja a teszt,addigra oylan eros a HCG szint.
Persze ez mindenkinel mas.Van akinel elobb,de akkor mar bizonyosan.
De ugyebar minden doki azt szokta mondani,hogy a tuti az orvosi vizsgalat....Most hanyadik napon vagy?
Amugy en meg olyat nem hallottam,hoyg csak ugy + lett a teszt, tobbszor is!!!!! :wink:
De tudom,hogy most aztan minden jar a fejedben.....probalj meg pihizni,az kedvez a mano megtapadasanak :wink:

Marietta,
helyes,csak pozitivan!!!!!Ezt mar szeretem hallani!!!!!!!!

Fiona,
jo ez a cikk,csak kivancsi vagyok,hoyg hoyg lehet megoldani ezt a pelus nelkuiliseget bizonyos helyzetekben...mert ugye az ember nem mindg otthon van :lol: :lol:
Pl dokihoz mesz vele,vagy vedonohoz,vagy vendegsegbe,akkor kivitelezhetetlen,szerintem.
Mert aztan nez majd mindenki nagyot,hogy az egezs gyreket furdetni kell,meg ruhat cserelni total,mert ugye pelus nelkul...khmmm..hat lenne anyag a gyerkocon :lol:
Sokoszor meg pelussal is teljes ruhacsere kell :lol: :lol: :lol:
Muffin:leirom majd az en tuti muffinreceptemet,azt probald ki.
Bar en szinte mindenfele muffint sutottem mar,kiserletezos tipus vagyok,es az alapdolgokhoz szoktm kulonbozo izeket kitalalni,nekem eddig meg mind jo lett.
De a legjobb a dupla csokis muffin (a tesztaja is kakaos es csokidarabok is vannak benne :lol: :lol: ) na majd azt leirom :lol: :lol:
De lehet makosan,diosan,kavesan,kulonbozo azstalt gyumiket beleszorni,vagy friss gyumit (almat,kortet,szilvet,meggyet..) csak a fanatzia szab hatart,na meg,hoyg mi van otthon :lol: :lol:
En imadok muffint sutni,mert tk jo gyors suti :lol:

Esztora,
mar akartam is kerdezni,hoyg van-e ott ho..ezek szerint nincs :(

Huuu nem tudom meg mit akartam irni.....szita az agyam.....

Holnap megyek a csodas vervetelekre meg a hulye cukorterhelesre es a vedonohoz is...jo kis nap lesz..

Elvezzetek ki,ami meg a hetvegebol van! :wink:
Nalunk ma Dragam dolgozik,es olyan rossz itthon egyedul...ugy elszoktam tole..mostansag sokat voltunk egyutt...ilyenkor utana meg rosszabb :(

Pusz

Kép

Kép
arwen07

Hajni,kozben mar valaszoltal is..
Hat igen 4+1 az meg nagyon pici...a doki valoban meg nem latna semmit....Sajna nincs mas hatra,mint varakozni....pedig ze olyan nehez,tudom :(
VAGY vervetel!Az tutira megmutatja mar most a biztos eredmenyt!!!! :wink:

Kép

Kép
arwen07

Arwen:
tényleg? És hol lehet ilyet? Ki ad beutalót?
Vendég

Arwen én is 3 napja egyedül vagyok, átérzem a gondod! :(

Viszont holnaptól 9 napig itthon lesz! Juhhhhé! Kép

Azért a pelus nélküliség pl. orvoshoz, tényleg nem megy eleinte. Ez kicsit másképp megy. Nekem is furi, bár eljátszottam a gondolattal, azért nem hiszem, hogy ennyire elvetemült, vagy bátor leszek. Bár gyereknek jobb lenne. :? De az a lényeg, hogy amit tudunk, megtegyük. Inkább csak érdekesség képen linkeltem be.

Hajni, esetleg elküld a doki vérvételre, Vivi is mondta, hogy az megbízhatóbb. Nem kifejezetten UH miatt gondoltam.

Arwen muffin recept jöhet!!! :mrgreen: Csokis! Nyamiiiii! Csak aztán el ne hízzak jobban. :D Már mentettem el egy párat, abból jó volt az egyik. Érdekes ebben 10 dk liszt volt, szemben 6 db répával, és 15dkg aszalt barackkal, ami párolva volt, és turmixolva 1 merőkanál vízzel. :? Sztem túl sok volt a nedves alap. Amúgy nekem is tetszik, milyen hamar kész, csak a párom kevesli az adagot! :D

KépKép
KépKép
fioona

Látom későn írtam. :D
Sztem nőgyogyi ír nem? :shock:

KépKép
KépKép
fioona

Hajni,
hat azt sajna nem tudom,hogy ki ad,de alapesetben ahaziorvos ad beutalot laborra.
De mivel ennel a terhesseget kell,hoyg nezzek a verben es nem sima verkep,talan a nogyogyi.
Vivi mondta,hogy o vert szokott vetetni,mert az tuti,vizsont o meg egeszssegugyes....
Szerintem hivd fel a dokidat,es kerdezd meg mit szol ehhez..illetve ha o is azt mondja,persze vetess vert,akor megmondja,hoyg o vagy mas ad-e beutalot.
Hajra!!!Ugyi legy!!Varom a fejlemenyeket!!!!Gondolom,hoyg mar nagyon tudnad,hoyg mi van!!!!!!!

Fiona,
receptet majd megkeresem mindenkeppen :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

csatlakozom hozzátok,én is egyedül vagyok R. éjszakás még ma.
Arwen én kedden megyek t.cukor vizsgálatra.holnap háziorvos és mivel az enyém szabin van a helyetesitőhöz megyek aki nem akart időpontot adni mert nagyon sokan vannak... :evil:
aztán bevetette Anyu hogy kismama vagyok és lássatok csodát reggel 8-ra mehetek soron kivül.sőt ha nem szólitanak kopoghatok!
Fioona én is küldök majd neked muffin receptet nagyon egyszerű és azt teszel bele amit szeretnél,meg van 1 meggyes mákos ami isteni finom.
Marietta nagyon szoritok.

Bridzsi

Kép
esztora

Azt hallottam sógornőmtől, h a gyorvosuk azt mondta, h a Tomi mosószerről nem hirdetik, de abban sincs semmi allergizáló. Majd még utánakérdezek.
Mosódió jó a babák ruháihoz, Fioona?

Szerika kérdezted, azt hiszem, vásároltunk-e a babának. Én még csak egy bodyt, de tudod, nálunk azért van sok minden. De várom már a holnap délelőttöt, amikor egyedül leszek itthon, akkor átnézem, mi van a fiamtól - hátha kell vmit vásárolni. Fura, most veszek kismamaruhákat meg akarok új babaholmikat, amikor már a tervek szerint csak ez a baba fogja használni őket...
Akarok összeállítani egy listát, mi NEM kell sztem a babakelengyéből, amit írni szoktak vagy amit én fölöslegesen beszereztem anna kidején. Meg majd megírom, hogy szereztem be a fiamnál a kellékeket, jó?
Szakdoli, szigorlat, Porsika? Nem semmi. Mikorra kell készen lenned a szakdolival?

Én külön mostam a babaruhákat, de nekem a sok átöltöztetés és a textilpelus miatt nem is volt ez gond, meg súlyautomata a mosógép, így nem volt lelkiismeretfurdalásom, h pazarlok.

Érdekes gondolat a pelusnélküliség, még nem olvastam el rendesen, de talán lehet belőle lopni azt a gondolatot, h nem kell állandóan pelusban tartani. (Időnkénti szellőztetsét egyébként is ajánlanak, és a babák is nagyon tudják élvezni a meztelenkedést picikét nagyobbacska korukban.) Nekünk a nyári babákkal pl. egyszerű lesz.

Én most kakaós lepényt sütöttem, csak megváltoztattam a receptet, fele teljes kiőrlésű liszt voolt, a kakó helyett meg karobpor (szentjánoskenyérmagőrlemény, kakaópótló). Egész jó lett, pedig féltem a teljes liszt miatt.
Arwen, én is várom a muffinreceptet!

Kép

Kép
nán-dorka

Mariettának és Hajninak azt kívánom, h a legjobb híreket halljátok az orvosotoktól!!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok Drágáim!

Marietta:D
Örülök, hogy jobban vagy. Az meg, hogy néha kiborulsz, teljesen termlszetes, hisz olyan régóta küzdesz...nagyon szorítok, hogy a dokitól a legjobbakat halld!

Arwen:D
Jól emlékszem, írtad, hogy a köhögésre várandósan is lehet negro-t és pemetefűcukorkát enni? Negri-ból csak a mézeset, vagy a mentolosat is? És azt nem tudod véletlenül, hogy a lándzsás utifűsziruppal mi a helyzet? Előre is köszi a segítséget!

Hajnika:D
Én 4+2 naposan voltam a dokinál, és már látta Bogyót, csak még csak a kis petezsákot, nem voltak még életjelek. De legalább tudtam, hogy ott van és jó helyen, plussz kaptam terhességtá,oatókat is a pecsételés miatt, így én kifejezetten örülök,hogy korán mentem. Szóval lehet, hogy meg lehetne próbálni, de csak a hüvelyi uh-t.

Puszilok mindenkit

porsika

Én ezt nem értem. Én febr. közepén megyek először vércukorvizsgálatra! :o Ti meg már jóval hamarabb, fiatalabb babócával!

Esztora, nálunk meg nem lehet időpontot kérni a háziorvosnál, hiába h hivatalosan úgy működik. Így annyiszor megyek el, ahányszor nem találom majd üresen a rendelőt. Jó, lehet, h előtte odatelefonálok ,de mondjuk közel is van. De semmiképp ne mszeretnék vmi nyavalyát elkapni. Örülök, h végre nem vagyok náthás! és a fiam is megy végre oviba!

Kép

Kép
nán-dorka

megnéztem a papirt amit a védőnő adott :terhességi cukorbetegség szűrését 16-26-32. héten nézik nálunk.szerintem változó hogy hol mi a szokás.addigra meglesznek a labor leleteim is (hepatitis,toxoplazma...)kiváncsi leszek.

Bridzsi

Kép
esztora

Fioona: mondtam a férjemnek én is, hogy csak nehogy ő használja majd a szopipárnát, valahogy sejtem,hogy tetszeni fog neki is, kicsit párnamániás a Drágám :wink:

Épp ma néztük a Corában, hogy vannak kimondottan bébimosóporok is, illetve ugye a sensitive öblítők. Ez eddig fel sem tűnt... 8)

Lányok, nekünk valóban könnyű lesz sokszor pelus nélkül hagyni a gyereket, mivel tavaszi-nyári babáink lesznek. Persze azt én sem merném bevállalni, hogy állandóan pelus nélkül legyen, de maga az ötlet nem rossz, csak kicsit megvalósíthatatlan...

Marietta: nagyon szorítok, hogy az a fránya ciszta már ne legyen ott.

Hajni: neked is megy a szorítás, holnap mindenképp írj mit mondott a doki! +++++++++++ Szerintem babát vársz, csak a teszt szórakozik veled... Egyébként a vérvétel tényleg hamarabb kimutatja, mint a teszt, ennek Vivi a megmondhatója, ő mindig vért vetetett.

Nán-dorka: jól jönne majd a listád a felesleg és nem felesleges dolgokról. Ez sokat segítene.
Én jövő hét hétfőn megyek t. cukorvizsgálatra, akkor leszek 24 hetes kábé. Ez lesz az első cukorvizsgálatom, úgyhogy szerintem Te sem vagy lemaradva...
Aztán meg a véreredménnyel el kell mennem belgyógyászatra és EKG-ra. Eddig itt se voltam. Szerintem ahány hely, annyi szokás...

A toxoplazmát azt miből nézik és mikor? Nem emlékszem, hogy nekem nézték volna. Hepatitist már néztek,meg VDRL-reakciót (ezt nem tudom mi).

Nekem is van egy tutijó csokis muffin receptem. Én mindig ezt csinálom, nagyon szereti mindenki. :) Mindjárt le is írom.
szerika

Csodás csokis muffin

Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál barackíz
fél csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt. A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a törtét étcsokit. A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
szerika

toxop. nekem most az első vérvételnél nézték meg a hepatitis,wasermann.4 beutalóval mentem.ebből 3 megy a védőnőnek 1 eredményt kaptam meg.ezzel megyek a házidokihoz+ekg mert nála van szerencsére. az biztos hogy mindenhol más a szokás.

Bridzsi

Kép
esztora

Kösz, Szeri, már kezdett rossz érzésem lenni, h nálam minden másképp van. :?

Toxopl. vérvétellel nézik, de nem automatikusan, én mind2 alkalommal külön kértem. Szerettem volna tudni, mennyire kell vigyáznom, ha a kertben tevékenykedek meg a macskákkal, most meg főleg, h a fiammal homokozunk, ilyesmi. Mindkét alkalommal az derült ki, h sem a múltban, sem a várandósság alatt - ez utóbbi: szerencsére - ne mkaptam el a fertőzést, szóval óvatosnak kell lennem olyan dolgokkal, amik pl. macskák, kutyák ürülékével érintkezhettek. Részletesebben: http://www.vital.hu/themes/baba/women4.htm
Pedig (asszem már írtam is nektek), a két várandósság között "próbálkoztam" pl. kicsit földes eper megevésével, hátha megkapnám, mint vmi oltást, de hiába. :?

Fioona, kicsit akkor most nehezebb Neked, mint Lillával volt, igaz?
Nekem is ugye erősebbek voltak a tüneteim, az infúzióig jutottam, de ezt már meséltem. Dolgozni sem tudtam, mert a fiammal épp nyárra esett a rossz időszak, így nem estem ki annyira a munkából, és akkor kevés táppénzt kellett csak kivennem, azonkívül a szülés előtt 6 héttel hagytam csak abba a munkát. Most viszont már csak 2 hónapot dolgoztam a várandósságomból, és azóta táppénzen vagyok.
Kicsit több olyan gondolatom van, h mi van, ha gond van a babával, nem is annyira h jobban aggódnék, de vhogy ez jobban bejött a képbe. (a hülye afp-eredményen túl is)
Viszont több az olyan szép gondolatom is, h mi hogy lesz és talán többet álmodozom a babás hétköznapokról, mert már kézzelfoghatóbb, mikre is lehet számítani. De talán realistább is vagyok, készülök a holtfáradt időszakokra is...
A vérképem viszont jobb, ezt nem is értem?! Okát nem látom, mért lenne jobb, de eddig nem kellett vas.
Ez a gáttájéki feszülés-nehézségérzés nem volt az előzőnél.

Te megkérdezted az orvost a panaszodról? Én igen, és érdekes módon nem mondott semmi alternatívát, mitől mástól lehetne, elfogadta egyből, h süllyedés lehet. Azt mondta, ha nem várnék babát, javasolhatna rá műtétet, így csak az intimtornát. Abban maradtam magammal, h szóval akkor intimtornázni kell, fene akar műtétet!

Szerika, a beszerzésekről később bővebben. De addig megnyugtatásodra: a fiammal félidő előtt semmit nem vettem, kb. 6 hónap után kezdtük meg a beszerzéseket. És jól is tettük, mert időközben egy csomó mindent kaptunk, pl. egyből 2 db kiságyat! (Ami jól is jött, mert a hálószobánk a tetőtérben van.)

Kép

Kép
nán-dorka

megvolt az EKG.teli volt a váró (holnaptól drágább a gyógyszer)de szerencsére kijött a dokinő és behivott.hozzátette hogy kismama vagyok mert mint mondta meglincseltek volna...igy is kaptam érdekes nézéseket.kijöttem és mindenki a hasamat nézte :shock:
rendelek én is mosódiót még ma.kiváncsivá tettetek viszont az öblitőhöz ragaszkodom mert imádom. :roll:

Bridzsi

Kép
esztora

Hű, izgi lehetett! De a lényeg, h túlvagy rajta!

Kép

Kép
nán-dorka

Csajok:
Reggel lett egy atompozitív tesztem. :lol: :lol: :lol: :lol:
Azért ma felhívom a dokim, de ez már egyértelmű. :wink:

Köszi a drukkkokat, ügyik vagytok. :)

Puszik

ui: visszaolvasok és scsinizek vonalzód. :lol:
Vendég

Fioona: többször használom a diót, köszi. Fehérítőnek ezt használom:
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_665450

Hajni: nem hinném, hogy ennyiszer téved a teszt. Különben meg azt is írják, hogy a legbiztosabb teszt az uh.
Még nagyon fiatal a várandósságod.

Marietta: remélem már jobban vagy. Fel a fejjel! Valaki írta itt nekem, hogy ahogy múlik az idő, mindig közelebb kerülsz a babádhoz. És milyen igaz.

Olyat, de olyat babáztam hétvégén. Kétszer is megetettem a pici fiút (tápszert kap). Olyan jó volt. 6 hetes, de már rászorított az ujjamra és fogta a cumis üveget is. Ez annyira jó érzés.
A nagy fiúval is sokat játszottam, ő már rengeteget beszél. Nagyon rosszul viselte, hogy eljöttünk. Most annyira hiányoznak. Nagyon szép babák. De tudnék még áradozni róluk.

Betettem a táblába a szülési adatokat. Szóljatok ha elírtam valakit, vagy akinek még nincs beírva, hogy mi lett a pontos időpont.

A párom 110 %-ig biztos benne, hogy most sikerült a baba. Hát ennek megfelelően kímél is, de nagyon. Roppant kíváncsi leszek, mert először is megérezte. Viszont ha téved, hatalmas pofáncsapás lesz mindkettőnknek.

Kép
Kép

meriann

Hajni: [size=9]GRATULA!!![/size]

meriann

Na, kész a vonalzóm. :)

Porsika:
milyen gyógyszereket kaptál?

Toxo:
nekem nem nézték, mert volt szobakutyim és a védőnő azt mondta, h akkor tuti átestem már rajta.
De sztem most kérni fogom.

Vicky, Bodzi, Orsi:
Nektek most aktuális a teszt, ugye??
Kérjük az eredményeket.
Vendég

Sziasztok! Nagyjából végigfutottam a hétvégi termést. Itt van a kolléganőm, így nem nagyon tudok írni.

Hajni: szorítok, de szerintem ott a baba.

MÉg jövök
vivi79

HAjni,
HURRÁÁÁÁ :) Nagyon örülök és azért tovább szorítok, hogy minden rendben legyen!

Merike,
legyen igaza az emberednek!
Én most neked drukkolok nagyon!!!!!

Kép
bodzi

Sziasztok.

Hajni!
nagyon örülök az egyértelmű pozitív tesztednek. Látod kár volt idegeskedni. Tuti hogy minden oké csak még annyira picurka a babád. De már nem sokáig. :lol:

Meri!
Köszi kérdésed elvagyok. Nem mondanám hogy hű de pozitívan állok a dolgokhoz de legalább nem sírok és nem vagyok annyira befordulva. Felkéne hívni a dokimat időpont miatt de úgy félek hogy mit fog mondani. Legszivesebben húznám is az időt meg nem is. Neked pedig nagyon szorítok hogy a párodnak jó legyen a megérzése. :wink:

Vicky Bodzi Orsi!!!!
Csatlakozom Hajnihoz. Eredményt kérünk. Nem titkolózni.

Na én megyek mert lassan mennem kell dolgozni. Délutános vagyok a héten,és mostmár készülnöm kell.

Puszilok mindenkit.

Lehet összeszedem magam és eleresztek egy telefont a dokimnak.
csipcsab

Szia!
Hajni tuti JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!! Az ügyi pedig te vagy , meg a babád, aki ilyen szépen kapaszkodik anyába! Mikorra fog megszületni a baba? Gondolom már te is kiszámoltad. :wink:

Annyi mindenhez akarok hozzászólni, hogy sztem felét el fogom feledni. :roll:
Meri nekem is ilyen sóm volt, de most ki akarok próbálni másikat.
Ikrek azért szopiznak is, vagy teljesen tápiznak?
Bízzunk a ffi megérzésbe, de azért ne éljétek bele nagyon magatokat. Már csak azért, mert az nagyon tud fájni. :(

Esztora nekem EKG-m még mindig nincs meg, fogok is kapni érte sztem, de külön sorba kell állni az időpontért! :evil: :x

Most csüt. megyek dokihoz Nán-dorka, akkor mondom neki a gondom. Remélem végre az én dokim lesz, és akkor megtudom, marad e a szülészet, és elvállal e. Kép
Múltkori béna dokinak direkt nem mondtam, mert az Elevitet is receptre akarta felírni. :shock:

Neked ennyire unisex ruháid voltak? Mármint a fiadnak. A te hatásodra előbb átnéztem a ruhatárunkat. Hát nem túl fényes egy fiúnak. Sok mindent kell majd vennünk. Még jó, hogy a kiságy maradhat. :twisted: De pl. pelenkázó szekrény kell, feltéttel együtt, azt szétrongyolta Lillus. :lol: Talán még ma számba veszem én is, mit kell venni, mert így könnyebb beosztani.
Mit gondolsz, a Lillánál késő textil pelusozni? Arra gondoltam, hogy úgyis örökölheti a tesó, akkor minek eldobhatózni. Csak nem tudom nem e kényelmes már hozzá. :roll:
Aggódni én is többet aggódom, talán azért, mert második babához már hamarabb kötődnénk? Én mindenképp.

A másik, hogy nem tudom, rövid vagy ujjatlan rugikat, illetve hosszú vagy rövid ujjú bodykat vegyek e ? Ti mit gondoltok? Milyen idő van május végén egy kisbabinak. :?

Vércukor nekem is febr. lesz. :D Úgy látszik tényleg szokás kérdése.

Ennyi elég is lesz belőlem. :oops:
Marietta mikorra kaptál időpontot?

KépKép
KépKép
fioona

Fioona: ezzel a sóval nem voltál megelégedve???
Még egyszer próbáltam. A maradék mosószert elhasználom előbb.
A dióval meg vagyok elégedve, a sóval is eddig.

Különben én nem élem nagyon magam bele a babába, mert nem merem. Keveredik a megérzésem a vágyaimmal, emiatt többször csalódtam.

Ja, nem is mondom, hogy láttam egy dézsában fürdetést. Imádják ezt a fürdető eszközt a babák. Pedig eddig voltak kétségeim, de Bazsi a sírást is abbahagyta, ahogy dézsába került.

Most mondta és mutatta a sógornőm, hogy miket nem kell majd vennünk. Hát, sok pénzt megspórolunk majd az biztos. Pl.: digitális mérleget, légzésfigyelőt, rucikat, stb.
Viszont a szopipárnáját néztem, neki nem tönkölyös van, hanem a másik, és az totál tönkrement. A golyócskák összezsugorodtak és alig van töltet a párnában. Nem lehet használni.

Bodzi: már annyira, de annyira kíváncsi vagyok a tesztedre. Nagyon drukkolok én is Neked!

meriann

Jujjjjj, Hajni, de jó!!!!!!

Meri, drukkkkk Nektek! És áradozz még a babákról, én szívesen hallgatom!
És kösz, h beraktad az időpontokat. Stimmelnek, kiírtam én is, h Neked könynebb legyen. :)
Az én időpontom pedig jún. 3.

MArietta, remélem, már telefonáltál. Jobb azon túlesni, nem?

Textil: megpróbálhatod talán a szobatisztaságra neveléssel kapcsolatosan, h ilyen ügyes nagylánynak már textil is jó, mivel már szokott szólni (vagy: volt már, h szólt, vagy: úgy érzed, h menni fog, ami Rátok illik).

Uniszex: ebbe az irányba (fiú-lány) sztem könnyebb. Én bizony rá fogok adni sötétkék rugdalózót is, ha lány lesz, pl. egy kicsit csipkés vagy kerek nyakú bodyval.
Gondoltam már arra is, h akár cserélgethetünk is, ha pl. Nálatok fiú lesz, nálunk meg lány, vagy másnál alakul így. Én szyvesen használtat, ha ismerem a tulajt. :) Családból örökölünk is időnként. Akár le is fotózhatjuk majd a ruhácskákat. De ehhez persze több megerősítő uh kell... :wink: Vagy lehet ilyesmit 62-es mérettől.
Lilla mikor született?
nekem téli babám volt, teljesen nem tudom én se. De a rövidujjú bodyval nem nagyon tévedhetünk!

Kép

Kép
nán-dorka

Meri igen ezzel, bár bevallom, lustaságom miatt, én nem áztattam be éjjelre. :oops:

A párnába pl. Praktikerben, OBI-ban lehet kapni töltetet, és kicserélheti.
Nikecell előhabosított polisztirol gyöngy, vagy styroporgyöngy néven kell keresni állítólag.
Akkor a dézsáról végképp meggyőztél, bár a mérete és súlya végett amúgy is ilyet vettem volna.
Nekünk légzésfigyelő, mérleg egyáltalán nem volt.

A beleélésre én is emlékszem mennyire rossz volt, pedig csak az első hónapban csalódtam. Képzelem milyen rossz lehet ennyi idő után. :( Viszont máshol olvastam, hogy valakinek mindenféle orvosi vizsgálat, vagy segítség nélkül, 6,5 év után jött össze! :shock: Kívánom, hogy itt senkinek ne kelljen ennyit várni, de azért remélem reményt ad, hogy ennyi sikertelen év után is összejöhet spontán!

KépKép
KépKép
fioona

Nán-dorka: köszi a drukkot és a segítséget is.

Kép Kép

meriann

[quote] írta:De ehhez persze több megerősítő uh kell...

Vagy egy születési anyakönyvi kivonat! :mrgreen:

Lilla júli 31. De a nyár dereka, és eleje között van különbség, főleg amilyen idő most van. :roll: Nem tudom mire számítsunk.....
Ahogy most átnéztem a ruhákat, többnél is vérzett a szívem, hogy nem tudnánk használni. Én valahogy viszolygok a sötét ruháktól, főleg kicsinél. Persze kaptunk olyat is, de továbbpasszoltam. :oops: :)

KépKép
KépKép
fioona

Fioona: köszi az infót. Ez eszembe sem jutott, hogy van póttöltet.
A légzésfigyelőt mindenképpen szerettünk volna, a mérleggel magam sem tudtam hogyan is állok, de ha van...

Mostanában sokat hallottam úgy spontán várandósságot, hogy előtte több beültetésből született baba volt és minek is védekezzenek, majd 1-2 hónapon belül összejött a következő gyerek. :lol:
Valóban mindig van remény.

Akkor ömlengek még egy kicsit a babákról:
Megszűnt a világ számomra, amikor a picurkával foglalkoztam. Hogy mennyire lehet örülni egy evésnek, vagy egy büfinek nem is hittem. Nagyon puha a hajacskájuk, a bőrük és nagyon, de nagyon tudnak lapulni.
Csak tápszeren élnek, mert nincs teje a mamának. Valamicske volt szülés után, de már nincs. Nálunk nagymamáimig visszamenőleg minden ágon jól tejelő nők vannak, hát remélem nekem ezzel nem lesz majd gond. Ha fogtam Bazsit és sétáltunk simán aludt, ha megálltam kinyitotta a szemét, ha le merészeltem ülni már görbült is a szájacskája. Nagyon szerette a vállamra tenni a fejecskéjét, a kezét a mellemre és folyton nézett. A Majával nem tudtam foglalkozni, mert a papa kisajátította teljesen. Etetésnél figyelni kellett, hogy a nyelvecskéje jó helyen legyen a cumihoz képest és ott paráztam, hogy hogyan is oldjam meg erre Bazsi kinyitotta a száját és nyelvét jó helyre téve várta, hogy végre adjam már oda a kajáját. A nagy fiú Barnus, vele sokat játszottam. Vetődőst (ugrálás) és Barnus körbefut játékot. Ő nagyon sok szót használ, de magáról egyes szám harmadik személyben beszél. Azt hogy banándesszert simán érthetően kimondja. Az a kedvence. Imádja a tesókat. Szól az anyukájának ha a "tesók sírnak" és gyorsan bedugja a fülét. Aztán néha szól, hogy "tisztába kell tenni a tesókat", vagy "melegíteni kell a tesó kajáját". Egyszerűen meg lehet zabálni. Elmentünk sétálni, de alig indultunk el, közölte, hogy "haza menni", a miértre azt válaszolta "kezdődik", el nem tudtam képzelni, hogy mi, erre ő "hát a Noddy". Egész hétvégén Noddyt néztünk. Barnusnak nincs puszija, de a végén már csak megsajnált és úgy adott, hogy megpuszilta a tenyérét és azt a számra nyomta. És 100 X elmondta, hogy Edi jött hozzám. Mondanom sem kell, hogy elérzékenyültem. Ölelést viszont kaptam jó csokisat. :lol:

Szóval ezeket a dolgokat átélni megér minden várakozást és fájdalmat. És nem tudja elvenni a kedvem akármennyit is kell várnom hogy anya legyek.
És még azt nem is írtam, hogy a legapróbb rossz érzés sem volt bennem, szerencsére.

meriann

sziasztok!

Hajni, örülök nektek nagyon!!! Pihenj, amennyit csak tudsz!

Nekem nincsenek jó híreim, ma reggel megjött :( . Fura, mert a hőm tegnap nem esett le egyáltalán, máskor előtte 1-2 nappal esik. Na mindegy, a lényegen nem változtat :(

Meri, nagyon drukkolok!
Bodzi, mi újság van???

Üdv,
V.

Kép
vickybabe

Vicky: ez már tuti???????? Rendesen vérzel???

meriann

Merike:
nekem mensi szerint szept 22.
Sztem a doki majd ezt kicsit eltolja. Felhívtam, 24-én este 7-kor megyek hozzá. :lol:
Olyan szépeket írsz, annyira megható.
Drukkolok nagyon, h a párodnak legyen igaza. :lol:

Vicky:
rendesen megjött??
Vendég

Vicky,
:( Ne máár. Olyan szépen beindultak a kismamik, már alig maradtunk alul.
Nekem még három napom van hátra, de ma már kezdett barnázgatni, úgyhogy kb csüt-pénteken tutira meg fog jönni. De nem baj, holnap megyünk a meddőségire és lépünk tovább.
Szóval mindenki koncentráljon inkább Merire :)

Meri,
Jó érzés lehetett a picúrokat babusgatni. Én is imádtam a barátnőm kisfiával foglalkozni, mikor ilyen picike volt. :)

Kép
bodzi

Hajni egyszerre megyünk dokihoz!
az a jó hogy nálunk van a dokinak EKG-ja és nem kell külön elmenni az sztkba.ma még meg kell mérnem magam mert a múlkor is nem tudtam megmondani hány kg vagyok. :roll: soha nem szoktam mérni magam.
megrendeltem a mosódiót, Fioona menyi idő alatt hozzák ki?
Marietta telefonáltál?jobb túl lenni rajt.
azt nem tudom hogy ebben a dézsában hogy oldod meg a köldökét az elején?mert nekem is nagyon tetszik praktikus,kis helyen elfér többek között.

Bridzsi

Kép
esztora

Hajni, Bodzi - igen, egyértelmű a helyzet :(

Bodzi, még ne temesd a hónapot! Majd írd meg mindenképpen, hogy mit mondanak holnap, gondolok Rátok majd!!

Merike, rajtatok a világ szeme :) :)

Kép
vickybabe

Vicky: sajnálom, de tudod egy hónappal közelebb kerültél a babádhoz. Így fogd fel.

Bodzi: ne add fel, még bármi lehet. ++++++++++++++++++

Esztora: a köldökhöz, ezt én is figyeltem most, de mindkét babucinak gyönyörű szép már a köldöke??!!!!
És ha jól hallottam, ha pl. összekakilták magukat
hónaljig , akkor nem a dézsát használták. Abban úgy tűnt igazán koszos gyereket nem tudsz fürdetni, mert egyrészt nem látod, másrészt nincs akkor hely már 6 hetes babánál sem.

meriann

Találtam a hason-aludni-szeretőknek egy mondatot, a szopipárnáról ír itt amúgy a cikk:
"Aki megrögzött hasonfekvő, az hamar felfedezi, hogy gyűrűvé hajtva egy ideig kényelmesen elfér benne a pocak is. "

Meri, ez nagyon fincsi lehetett! :) Szinte éreztem, oyan érzékletesen írtad le!!

Köldök. Mi az elején jelentkező fürdésundort és köldökmacerát úgy vészeltük át, h olvastuk, h az áttörölgetés is ugyanolyan jó a fürdés helyett, nosza, megörültünk neki, és addig a pár napig így oldottuk meg. Volt vmi rendszere, h olajjal is lehet meg fürdetőkrémmel (a gyógyszertári teljesen mentes mindenféle fölösleges anyagtól, garantáltan nem allergizál), nedves kendővel, az bőven elég is volt. Sehol nem volt - akkor még - koszos a gyerek, ahol meg koszos volt (popsi), ott úgyis pár óránként le lett mosva-törölve rendesen.

Tényleg nehéz kitalálni, milyen idő lesz a nyár elején-nyáron, pl. ezt a telet sem így képzeltük a legtöbben!
De kitaláltam egy rendszert :) : ha van egypár rövidujjú body, egy-két kényelmes pamut rugi meg egy-két pamut pulcsi/kardigán vagy kising, akkor ezeket hűvösebb időben mind ráadva is elég lesz. Kicsit melegebb időben elhagyjuk a fölsőt. Még melegebb esetén - ha olyan a rugi - ráadhatjuk magában azt; ha meg igazán beköszönt a meleg, elég a body magában. Mit szóltok? :D

Kép

Kép
nán-dorka

Meri - köszi, igyekszem nem szomorkodni.

Az a baj, hogy ahogy megy az idő, már szinte nincs olyan dolog, amiről ne a baba jutna eszembe, úgyhogy egyre nehezebb, ahogy múlnak a hónapok.

Tudom, hogy nemsoká sikerülni fog, céltudatosabb vagyok annál, mint hogy feladjam ilyen könnyen :) ! Csak sokat agyalok mostanában rajta, hogy mi lehet a gond. Mert soha, semmilyen problémám nem volt az egészségemmel és a páromnak sem.

Egy bő fél éve, tavaly június elején elmentem a nődokihoz, hogy kiderüljön, ha valami gond van, mielőtt elkezdünk próbálkozni, és mindent 100% rendben talált.

Persze elvileg minden hónapban csak 20-25% az esély, hogy megfogan, akkor, ha mindkét fél egészséges. De annyian vannak a környezetemben, akinek pillanatok alatt összejött.

Most rendeltem vitaminokat, és most már tényleg első helyen lesz az életünkben, hogy minél többet együtt legyünk és szeressük egymást nyugiban! Aztán majd csak jön magától!

Úgy tűnik, egyszerre csak egy dologra tudok koncentrálni, és az ebben a hónapban a költözködés volt...

Kép
vickybabe

Viki :( ! Pedig az a hő olyan biztatónak tűnt. De nemsokára bármi lehet! Tudjátok, a pé csak statisztika - nekem pl. olyat mond az orvos, h szerinte akkor fogant, mai tök közel van a mensihez!

Mi lett a vonalzómmal?? A pici helyén csak egy "x"! Remélem, megjavul!

Kép

Kép
nán-dorka

Milyen vitamint fogsz szedni, Viki?

Kép

Kép
nán-dorka

szia Nándorka,

Hát igen, ezt tényleg nem tudni. Nálam az LH sokszor jelezte a pé-t az elmúlt hónapokban, de most már annak sem hiszek.
Most pl. a 18. napra tettem a tünetek alapján, még a hő is azt mutatta, ahhoz képest a 29.-en megjött, úgyhogy pont szilveszterkor lehetett, akkor meg éppen mással voltunk elfoglalva...de legalább buliztunk egy jót!

Nutrilite B komplexet, E-t, és multivitamint. Így nem is kerül olyan horror összegbe, mint először gondoltam.

Pussz,
V.

Kép
vickybabe

És most már legalább túl vagytok a költözésen!
Ezt kifejezetten a várandósság tervezéséhez ajánlják, ezeket a vitaminokat?

Kép

Kép
nán-dorka

nem csak ahhoz, de elvileg a B és az E a legfontosabb a teherbe esésnél is. Ha majd lesz netünk otthon, akkor összehasonlítom a magzatvédővel, addig is legalább valamit szedek...

Kép
vickybabe

Sziasztok!!!

HAJNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Ugye mondtam,hoyg csak napok kerdese,es beerosodik az a csik????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tiszta szivbol orulok!!!!!!!!!!!!
Es a doki is nemsokara lat,szupi!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Na megjartam reggel a 2 vervetelt..ugye volt reggel az AFP, hepatitis, aztan eg 2 orara ra a cukorterheles.
Nem is volt annyira veszes!!!!Marmitn a lotyi!
En meg tegnap este itthon bekevertem, es igy sikerult jol feloldani,es belefacsartam egy egesz citromot.
Aztan levittem magammal muanyag uvegben,es ott meg attoltottem muanyag poharba.Tok limonade ize volt az enyemnek.Jo persze edesebb,de semmi extra gaz.
Csak hat a 2 vervetel megviselos azert...... :(
Na meg a 2 ora a lotyivel apocakban...a vegen mar nagyon ehes voltam :oops:

Nalunk ketszer nezik a terhelesest, a 16. es a 26. heten.
Altalaban a huszonvalahanyadikon szoktak nezni mindenhol,de vannak krhazak,ahol szuksegesnek tartjak,hoyg tobbszor ellenorizzek.Hat a mienk ilyen. :lol:

Delutan vedononel is voltunk :lol: En nagyon birom ot,olyan edes-kedves,mosolygos noci,es tenyleg segitokesz!!!!!!!!!!!!!
Semmit nem hiztam,de ugye most kezd megjonni az etvagyam,szoval tudom,hoyg mostanto kell odafigyelnem jobban... :roll:

Vicky,
sajnalom.... :(
De hidd el,hamar jon a mano!!!Csak elore nezz!!Ez a fontos!!!!

Meri,
nagyon edik lehetnek a picik!!!Zabalnivalok!En is imadok a Sogornomek 3 picijevel lenni,csak uyg arad beloluk az az onzeltlen szeretet......
Drukkolok a pocaklako miatt nagyon!!!!!!!!!!!!!!!

Babyruhak:mi meg venni nem vettunk semmit,de mi rengeteget kaptunk mar...Sogornomenktol a 3 pici utan 4-5 soprttaska ruha van,meg hordozok,gyerekulesek,babakocsi stb..szoval majd nekem is lassan ta kell neznem,hoyg miket kell venni,mert ugyis veszunk,csak hat nem annyit!De mi meg nem vettunk semmit :lol:
Idojaras meg: :lol: :lol: Jo kerdes,mikro milyen ido lesz...rohej,hoyg a tavasz sem tavasz mar....na mega tel sem tel...ugyhoyg igy kalkulalni gyerkocruhakkal...hat nem igazan lehet :?

Orsi,Bodzi
en nagyon drukkolok Nektek,hoyg ne jojjon meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marietta,
naaaaaaaaaaa,nem szabad elkeseredni,megbeszeltuk,tudod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vivi,
hoyg vagytok???? :wink:

Esztora,
ugyi vagy!!!!!En is megkaptam mar ezt a pillnatast az elso vervetelnel,amikor is elore mentem soron kivul,mert ki volt irva,hogy terheseknek soron kivul!De ugye akkor meg abszolut semmi nem latszott rajtam..ne tudd meg,hoyg neztek.....
(Most sincs vmi nagy pocim,de kabatban meg ugye semmi :lol: na de akkor meg :lol: )Nalunk a hazidoki nem csinal EKGt ,de szerencsere ott senki nem volt epp,mikor en menetm,uyghoyg az nalam 3 perc volt anno :lol:
Akkor Te holnap mesz cukorra? :lol: Ha lehet nalatok elore bekeverni( vegulis miert ne lehetne),es otthonrol vinni,akkor csinald meg este es tedd be a hutobe,mert igy olyan mint egy udito :lol:

Szeri,
:lol: :lol: :lol:
Ez nagyon vicces mert nekem is ez a tuti bevalos muffin receptem
:lol: :lol:
Csak nekem FULL JO CSOKIS MUFFIN neven van meg a recept :lol:
De a lenyeg,hoyg ez tenyleg TUTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En a darabolt csokit a szarazanyagokhoz szoktam keverni,nem a vegen,mert ugy jobban el tudom keverni, a vegen meg mar ragacsos az egesz.
Ugyhoyg Csajok,probaljatok ki!!! :lol: :lol: :lol:

Porsika,
negrobol en a klasszikus feketet ettem,de sztem talan lehet a mentolost is,de azt nem tudom.A mezest tuti lehet :lol:
A pemetefu cukit szinten!!!!
Illetve en is landzsas utifu szirupot szedtem akohogesre,azt ajnaljak varandosan!!!!!Es jo is!!! :wink: :wink: :wink:
Strepsilst,meg Mebucaint nem lehet az tuti.

Mindenkinek pusziiiiii

Szerintem este meg elmegyunk felhajtani savanyu kaposztat mert allatira kivanom :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
arwen07

Vicky:
sajnálom. :cry:
De tudod, új hónap, új remény. És most még új év is. :lol:

Jut eszembe, nem tudom, h ettől vagy mástóll de ebben a ciklusban kezdtem el szedni napi 400 mg E vitamint. Egy próbát megér. :lol: Hajráááá leendő kismamik. :wink:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?