Új privát üzeneted érkezett!

Neeem, Timo. Van:
- egyagyas kulon furdovel, az eddig 12.000,- volt
- van egyagyas, aminek a furdoje megosztott a privi 2 agyaseval - 7.000,- Ft volt
- van 2 agyas, furdoje kozos 7 ezres egyagyaseval - 6.000,- volt

2007-es arakat nemtokk. A tobbi nem privat szoba. Eddig ez volt a helyzet...
kami

Köszi Kami!
És ezeket kell előre foglalni? Vagy ha van üres, akkor lehet oda menni, ha nincs, akkor megyünk a közösbe?

Timi
Kép Kép
timocska

Jó kérdés.Ez engem is foglalkoztat.Én kétágyasba szeretnék menni!
Vendég

Én is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Jól esik, hogy hiányoltatok :)
Most értem haza, ismét túl vagyok egy vizsgán, de sajnos még van 2

Babzsák,
Kedden a szülés felkészítőn a következő 11 hét programját mondták el, valamint bemutatták a kórházat. Beszéltek a szülőszobákról: 3 db van, appartman jellegűek. Mindegyikhez van egy előtér külön fürdőszoba (sajnos nem káddal, csak zuhannyal, de a zuhany alatt is lehet vajúdni), és egy vajúdóhelyiség. A szülőszobák előtt van egy folyosó itt lehet sétálgatni közben. Minden szülőszobában van egy állítható szülőágy és egy szintén állítható vajúdószék. Alternatív lehetőség sajnos nincsen, csak egy labda.
A kórtermek 5 ágyasak külön fürdőszobával, mindegyik szobában egy pelenkázóval.
Van egy szinttel feljebb 1 ágyas fizetős szoba is ez 8000 ft/nap.
Mondtak egy két praktikus dolgot is, ilyen pl., hogy az apukának is érdemes papucsot vinni magával, és mivel az apukának kötelező a zöld ruci, ezért alá valamilyen kényelmes ruhát ajánlanak. A szüléshez nem kell külön hálóinget vinni, mert kórháziban kell szülni.
Most nem jut más eszembe, de kérdezz hátha arról is volt szó, ami téged még érdekel.
A programot itt megtudod nézni: http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972

Szülés: Én ha lehet inkább természetes úton szeretnék szülni, mint csaszival. Nekem volt egy ciszta műtétem pár éve és ott pont úgy vágtak, mint a császárnál szoktak. Hát jó pár napig csak nagyon nehezen tudtam felülni, nem tudtam csak a hátamon aludni, és rettenetessen fájt, ha nevettem, köhögtem, vagy tüsszentettem. Nem lehet egyszerű így ellátni egy gyerkőcöt. Különben az a 6 óra nem olyan sok, a seb amúgy is fáj, húzódik és nincs erőd felkelni, mozgolódni addig, ja és nekem még homokzsákokat is pakoltak a hasamra.

Móni

Kép
móni23

En is :)
En ugy tudom, vinni kell a "becsekkolaskor" a manit, hogy egybol lehessen fizetni, de ha nincs hely, akkor irany a normal szoba es uresedeskor lehet menni a fizetosbe. Foglalasra nem nagyon van lehetoseg - de igazabol erted, mikorra foglalod a szobat??? Kicsi az esely, hogy akkor szulsz, amikorra ki vagy irva...
kami

Sziasztok!

Móni23, köszi a tájékoztatást. Igazából engem a szülőszoba látogatás érdekel, illetve jó lenne az ottani védőnővel, szülésznővel még a szülés előtt találkozni. Érdekel, hogy mit hogy csinálnak a babyval a szülés után, illetve nagyjából jó lenne felkészülni, hogy mégse legyen olyan tök idegen a szülőszoba, a vajúdó, stb.....

Te mindegyikre fogsz menni?
Megnéztem a programot, köszi. A 10.-re mindenképpen menni kéne.

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!
Ágiboldi! Egyetértek Veled! A másik fórumban én is írtam azokat az aggályokat, amiket Te is írtál most! Nem lesz egy leányálom! :? Dehát... ez van.
A dokimmal azt beszéltem meg, hogy kedden délután bemegyünk hozzá a kórházba. Megnézzük a baba-mama szobákat és a szülőszobát. Akkor foglalunk szobát + szülőszobát és akkor szeretnék tanácsot kérni Tőle szülésznő ügyben. Én is rá fogok hallgatni, elvégre senkit nem ismerek.
Örülök, hogy azért Neked is hasznos volt Anett sztorija!
elmo

Babzsak,
Én sem fogok mindegyikre járni. Legközelebb a 4.-re szeretnék elmenni, mert olyan filmet vetítenek, amiben a kitolási szakaszt mutatják be, aztán a 6.-tól mindegyik érdekesnek tűnik, majd meglátom mennyire jutok el.
Azt mondták, hogy a szülés után ott a vajúdóban fogják lemérni a picit. Megfürdetni ők nem szokták, csak megtörölgetni, hogy a pici bőre beszívja a magzatmázat, majd 2 órán keresztül ott maradhattok a picivel hármasban és szülés után rögtön mellre is lehet tenni.
Szülésznőből, ha jól emlékszem azt mondták, hogy 12 van a klinikán és nem biztos, hogy midegyikkel lesz lehetőség találkozni a szülőszobalátogatás alkalmával, de ha akarsz lehet szülésznőt is fogadni. Én előre utána érdeklődtem a soteII-es topicban a szülésznőknek.

Móni

Kép
móni23

Na eddig nagyon aktív voltam.Mostam-na jó mosott a gép,vasaltam,takarítottam és a lépcsőházat is felmostam.Elégedett vagyok magammal! :lol: Most jön a jólmegérdemelt ebéd:brokkolikrémleves,sajtos-sonkás tészta! :lol:
Vendég

sziasztok! bocs, hogy egy ideig nem írtam, de semmi izgiset nem tudtam volna mondani. De tegnap végre vettünk babakocsit!!! Csak 8,5 kg, és nagyon örülök neki :)
Mondanom se kell, hogy a kórházi cuccokat még nem készítettem össze, de még mindig van egy hónapom :wink: A babakelengye is szépen gyűlik - én csak pár rugit/ bodyt vettem, a többit kaptuk innen-onnan. A méretek miatt sem aggódom (56-os, vagy 62-es), mert biztos, hogy valamelyik jó lesz rá - ha egy picit lötyög rajta, az sem baj.
Tegnap előtt megint voltam a felkészítőn: a fájdalomcsillapításról beszéltek. De ezek után sincs semmi határozott elképzelésem, majd ott improvizálok. Mondjuk jó érzéssel töltene el, ha kibírnám fájcsill. nélkül, de igazából nem ragaszkodom semmihez. Mert hát onnan is tudjam, hogy mi lesz jó nekem azon a bizonyos napon :?
A szülésznővel, akit a dokim ajánlott, a következő viszgálatkor kéne beszélnem - a magánrendelésen ő az aszisztens. De én útálom az ilyen szitukat!!! "Figyu, lennél a szülésznőm? és mennyit kell fizetnünk érte?" Na mindegy, egy hét múlva kiderül. Akkor lesz az első ctg :lol:

Kép
Kép
deako

Sziasztok itt vagyok.Ma rosszul lettem 12óra körül elkezdtem szédülni azt sem tudtam hol vagyok.Az volt a szerencsém ogy itt volt egy barátnőm aki bevitt a korházba.Megvizsgált a dokim azt mondta hogy a lányokkal minden rendben.Azt mondta hogy valoszinü front,hát remélem mert ez már nem először fordult elő. Segitsen nekem valaki.Az egyik barátnőm laporoszkópiát fognak csinálni.Ha valaki tud róla valamit légyszi irja meg.Milyen műtét? Meddig kell korházba lenni?Fáj-e?

Kami:
A hizással kapcsolatban csak annyit hogy mindig is hizékony tipus voltam csak mivel egymás fölött helyezkednek e a babák ezért összenyomják a gyomromat és nem tudok enni.

Sági:
Ne irigyelj mert sokkal jobban szeretnék hizni ugyanis nagyon rossz azért enni mert muszály de nem vagy éhes.

Ágiboldi:
Probálok enni de nem nagyon megy.Én is félek hogy nehogy baj legyen de hát eddig még rendesen nőnek a babák. Remélem ez igy is marad.

Pann
Még Én sem pakoltam össze a cuccomat pedig lehet hogy lassa nem ártana.Nekem is van csik a hasamon nem is kevés. Egészen 24hetes koromig nem volt aztán 1hét alatt tele lett pedig kentem
kovacsné

Sziasztok!

Kami:
Igazából én nem is a császármetszéstől félek, hanem utána a sebtől, hogy hogy gyógyul, hoyg tudom amajd ellátni a picit stb. Én is és öccsém is császárral és tudom régen még nem volt olyan jó az orvostudomány, de anyunak nem túl szép a vágása.
A farfekvéstől meg azért félek, mert azt hallottam nagyobb az esélye, hogy valami gond lesz a csípőjével. Nem tudom? de remélem addig megfordul.

Voltam délelőtt a védőnőnél. Sajnos egy kis cukrot talált a vizelettemben, úgy hogy hétfőn vissza kell mennem kontrollra hozzá. Egyépként minden renben van, most 7 kg hízásnál járok, az szerintem jó, remélem a 10 kg nem fogom túlszaladni nagyon.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin:
Tesom csaszival szulte mindket lanyat es szep vagasa lett. Bugfyiban nem is latszik, annyira lent vagtak, mindketszer ugyanott. En valamiert nem tartok attol, hogy benan fog gyogyulni, mert... nem is tudom, miert... ami a vagast illeti, mindekeppen beszelnek elotte Tibaval, hogy hogy csinalja, es amint lehet, elkezdenem a hasamat erositeni... mar igy is nehezen birom ezt a tornamentesseget... Mire a korhazbol hazaengednek, nagyjabol helyrejon azert a dolog, marmint pl. akivel egyutt fekudtem a korhazban, es programozott csaszarja volt, siman maszkalt utana a folyoson, egyaltalan nem latszott rajta, hogy csaszarmetszese volt... Persze ez is biztos mindenkinel mas, valamiert viszont ugy erzem, ettol a resztol nem kell tartanom...
kami

Szia Bea!
Milyen műtétje lesz a barátnődnek,nógyógy vagy epe?A lényegen nem nagyon változtat.A laparoscopos műtét egy szuper dolog!3 pici,kb 2 centis metszést ejtenek a hason,az egyiken keresztül CO2-vel "felfújják a hasüreget,a másikon egy kamerát vezetnek be és a harmadikon pedog az éppen szükséges műszereket-olló,csipesz...-vezetik be.Általában rövid műtét,altatásban és ha minden ok,3-5 nap múlva elengedik az embert.Szóval ha már műtét akkor ez az ami a legkevésbé terheli meg a szervezetet!

Szia Lin!
Terhesség alatt megváltozik a vese áteresztőképessége és a nagyobb cukormolekulák is át tudnak menni rajta és így ürülhet cukor a vizelettel.Ennek csak akkor van jelentősége ha a vérben is magasabb a cukor,amúgy semmit nem jelent!!!!

Na de okos vagyok,kussolok! :roll:
Vendég

Lin!
Most ugrik be,hogy mit okoskodom,a férjed is tudja ezeket.Bocsi! :oops:
Vendég

Na megyek fogorvoshoz.Elhagytam egy tömésemet! :lol:
Sziasztok
Vendég

köszi a méhszájas infókat, tök durva, h nekem még egyetlen egyszer se nézte meg a doki, nem is értem :roll:

a méhlepény érettségét az uhn nézik, de úgy látom, még mindenkinek I-es, remélem, az enyém nem fog folyamatosan romlani, a pocakomban szeretném megnöveszteni a babát...

deako! gratu a bkocsihoz! milyen fajta? mikor van az utolsó szüléselőkészítőd? jól számolom, h jan 17-én kezdődik az új sorozat? lehet ott szülésznőkkel talizni? fel kéne egyet kérnem, hamár saját dokim nincs..

csíkom nincs (persze még simán lehet), pedig nem is kenem magam semmivel. az elején minden nap használtam vlmi testápolót pedig, mert rettenetesen viszketett a hasam. de mióta nem, azóta hanyagolom...

uez a helyzet nálam a gátmasszázzsal is. egyrészt én sem gondolom, h pár hét alatt hatalmas eredményt lehetne elérni, de ha mégis, akkor tuti, h csak napi többszöri művelettel. nekem meg nem mennek az ennyire rendszeres dolgok, szvl a természetre bízom majd asszem. meg málnalevél tea, mert azt csak inni kell, az menni fog

mellszívót asszem nem veszek előre, majd ha kell, apuci beszerzi. addigra legalább már ti is be tudtok számolni, melyik jött be :D

majus3

Hello majus! rég hallottam felőled! Jan. 17-én még a mostani kurzus uccsó előadása lesz a babaápolásról, s a rá következő héten kezdődik újra. Az első előadáson általában ott van a főorvos és a szülésznő "párja" - Csűrösné Erzsike azt hiszem. Róla is sok jót hallani, meg a Kismama újságban is többször benne volt.De az előadások után van lehetőség a szülőszoba látogatásra, ahol találkozhatsz az épp "aktuális" szülésznővel. Sok sikert a választáshoz!
Ja, a babakocsi: Baby Design Lucky.
Na minden jót mindenkinek :lol: :lol:

Kép
Kép
deako

Kukucs! :)

Biztos mindenki hétvégézik, mi lassan ebédelünk és utána megyünk vásárolni! :D :D

Itt egy mai friss kép rólunk:

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Jesszus mennyit írtatok! Remélem végig bírom olvasni :D
Bocs előre is ha hosszú leszek! :D

Köszi, hogy hiányoltatok! Jól esett, még a szemem is könnyes lett, de azt itt asszem nem kell megmagyarázni :D
Kicsit eltűntem, mert nem voltam jól, meg a net is rossz volt... Szóval szerda óta sokat fájdogált a hasam. Tegnap volt nálam a védőnő, és azt mondta, hogy az elmondásom alapján valószínűleg jósló fájásaim vannak, ami ilyenkor már normális, csak az nem az igazi, hogy ilyen sokszor van :( Persze valószínűleg ez az idióta szélviharos idő is közrejátszik... A lényeg, hogy szigorúan pihenésre vagyok ítélve. Emma egyébként vígan mocorog továbbra is, úgyhogy nem aggódom (csak egy kicsit...), na meg elkezdtem tegnap beszélgetni vele, hogy nagyon jó neki odabent és ne ijesztgessen :)
Lehet, hogy a sok hasfájástól, de ma éjszaka volt először előtejem "úgy rendesen" - átázott a pizsim meg a lepedő is.
Csütörtökön voltam a cukorterheléses vérvételen, jövő szerdán tudom meg az eredményt amikor megyek a dokihoz. Hétfőn UH, kedden meg délelőtt a védőnő bemutat a gyerekorvosnak! Nagyon kíváncsi vagyok :) Na meg fogunk szívhangot is hallgatni! Tegnap estig szinte folyamatosan fejjel lefelé volt fordulva Emma, már akkor sem mindig mozdult el, ha az oldalamra feküdtem, de tegnap este megfordult és egész idő alatt lefele rúgdosott - kb. 10 percenként szaladgáltam WC-re :D
A vásárlással elég jól állok, már alig hiányzik pár dolog, úgyhogy jövő héten elkezdem kimosni meg kivasalni a babaruhákat! Na, meg elkezdtem összerakni tegnap a kórházi pakkomat, mert azért beijedtem kicsit... Még csak másfél kiló a kis pöttöm, úgyhogy nem lenne jó vicc, ha valami történne...

Tali jó ötlet! Én is benne vagyok :)

Kami! Mikor viszed be a táppénzes pappert? Nem megyünk együtt?

Haskötő: nekem a védőnő nem javasolta... Azt mondta, inkább tornázzak ha bírom: összehúzni-elengedi a hasizmot meg a farizmot - azt mondta, ez sokkal többet ér, a haskötő nagyon passzív dolog. Nem tudom... Én azért lehet, hogy veszek...

Kovácsné! Én még nem vettem mellszívót, nekem is Avent Isis lesz. Kérdezted a vitaminokat: én Elevitet 2 naponta szedek, Vasat napi 2x1-et és MagneB6-ot napi 2x2-t (ezzel az utsó hónapban le kell állni - akkor már nem kell, hogy minden görcsöt beszüntessen ;))

Zsebori! Nem semmi a pocakod! :D

Csíkok: nekem sincs még, de tényleg most jön még csak a java :D

Kutya: egyetértk veletek! Anyósoméknak egy nagyon okos németvizslájuk van, akit imádok, meg Gábor is, de mindketten egyetértünk abban, nem engedjük majd Emma közelébe! Szerencsére ezt anyósom is így gondolja!

Ágiboldi! Édes ez a tappancs simis sztori :D Azt mondják, hogy ha a pocakban tetszik vmi a babáknak, az tetszeni fog azután is ha már kibújtak :D

Méz: nem is tudta, hogy a virágpor allergiásoknak nem ajánlják... Lehet, hogy akkor nekem nem kéne... Mondjuk én meg azért teszem a teába, mert állítólag egészségesebb, mint a cukor... Mondjuk lehet, hogy nem mindekinek.

Hogy fekszik a baba: valahol azt olvastam, hogy a kicsi kezükkel inkább finomabb mozgásokat végeznek, amire a lábukkal viszont nem képesek - ezek alapján nagyjából be lehet lőni ekkora babóknál, hogy hogy fekszenek. Nekem az is segít, hogy sokszor kitolja a fejét meg a hátát - na az elég egyértelmű :D

Hú, jó hosszú lettem... Bocs!
Igyekszem sűrűbben jönnei, na meg ha lesz tali, akkor szeretnék csatlakozni :D

Legyetek jók!
Vendég

Sziasztok!

kovácsné, nekem volt vagy 3 laparoscopiám, de agiboldi leírta a lényeget róla.
Engem a Sote I-en műtöttek és műtét utáni 2. napon hazaengedtek. Gyorsan kiteszik az embert, bent is csak fektetik az embert. A legutóbbinál viszont annyi CO-t nyomtak a hasamba, hogy nem tudott 1 nap alatt távozni és 2 napig derékszögben virrasztottam, mert aludni nem tudtam tőle. Egyébként tényleg nem gáz a műtét, kis műtétnek számít és nagyon szépen begyógyultak a sebeim.

barbus, örülök, hogy jelentkeztél. A védőnő környezettanulmány miatt megy ki az emberhez? Nálunk még nem volt, de mondta, hogy a 29. hét körül meglátogatna.

Na mindenkinek további jó hétvégét.... :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Timi, klasszul gömbölyödsz!! Aranyos a pocid!

Bea

KépKép
babzsak27

Barbus!
Örülök hogy jelentkeztél és tényleg vigyázz magadra. A has ha nagyon "görcsöl" akkor arra magnéziumot érdems szedni. Nekem régóta fáj keményedik de az mindig segít a pihenés mellett.

Timi!
Szép a pocakod. Miket vettetek?

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok...

Zsuzsával múlt szerdán kórházba kerültünk mivel nem akart lemenni a láza. Azóta ott vagyunk mindketten. Mára kiderült hogy nemcsak középfül gyulladása van hanem tüdőgyulladása is... és még mindig fel-le liftezik a láza, most már egyfolytában másfél hete naponta 39 fok feletti lázai vannak. Akit érdekel a kálváriánk, a 2005 őszi babás topikban a 913-ik oldalon írtam róla mikor hazaszaladtam egy pár órára és az apukája maradt vele. Illetve a hozzászólásaim listájából ki lehet mazsolázni az egész történetet. :( Most is apukája van bent vele, én hazaszaladtam egy picit, hálistennek közel a kórház. Most megyek aludni...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Róki!
Nagyon-nagyon sajnálom, ami veletek történik, gondolom most nem lehet könnyű! Sok-sok gyógypuszi Zsuzsának, remélem most már hamar túllesztek a nehezén! Kitartás, szurkolunk nagyon!

Barbi!
Remélem már te is jobban vagy és nem keményedik annyit a pocid! Pihenj sokat és ne izgulj, Emma tudja, hgoy neki odabenn a legjobb és még jó pár hétig benn marad! :)

A tervezett vásárlásból nálunk nem lett semmi, mert a párom szombatra belázasodott, fájt a gyomra, ment a hasa stb. Mára már jobban lett, de egész nap csak feküdt.
Holnap reggel megyünk uh-ra, majd utána vásárolunk!

Hát csajok, lehet, hogy elköltözünk... sajnos penészedik a konyhánk és a hálónk fala.. le szerettük volna szigetelni, de szakemberek nem javasolják, mert hogy akkor nem szellőzik a fal. Mindemellett asztmát okoz, főleg kicsiknél. Úgyhogy nagy dilemma előtt állunk. Az idén még biztos nem megyünk sehová, pici babával nem lenne túl jó, de jövő nyáron megpróbáljuk.

Remélem mindenki jól van!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok.

Mi szombaton elhoztuk a Poppet-es csajszitol a mellszivot es vettunk az RS-ben egy kemeny alju, kisagyra teheto pelenkazoszivacsot. Nem a legszexibb darab, de arra tokeletes, hogy pelenkazzak rajta. Mostmar elmondhatom: MINDENT megvettunk, ami kell.

Az en parom is lebetegedett a hetvegere: 36,9 fokos "laza volt" es bebujt a tkaro ala, hogy "beteg vagyok, faaaj a torkom, laaazam is van" (biztos ismeritek a reklamot). Ugyhogy foztem neki teat es adtam neki Rubofent (hogy veletlenul se legyen laza :))

Hu, Timo, a koltozeses problema miatt nem irigyellek. Nalunk csak a WC kezdett el peneszedni, ha jol latom (mondjuk engem ott nem zavar, majd atfestik a fiuk), de meg is orulnek, ha ilyesmi miatt kellene elkoltozni. Most vettuk a lakast, egy eve lakunk benne es a kenyszerkoltozes valoszinuuleg a legrosszabb dolgok egyike...siman atfesteni valami peneszolo akarmivel nem lehet?
kami

Sziasztok!

Rokica!
Nagyon sajnálom,hogy Zsuzsa még mindig beteg és kórházban vagytok!Remélem most már a célzott kezeléstől minnél hamarabb meggyógyul Zsuzsa!!!Kitartást nektek és sok puszi!!!

Barbi!
Jó,hogy jelentkeztél!Remélem már jobban vagy!Pihizz sokat!!!!

Timo!
Jobbulást a párodnak,remélem már jobban van és sikerül vásárolnotok!Az uh-ról majd kérünk képet!!!!
Penész,az gáz!!!Van fűtés a konyhában és jó a szellőzés (fűtés,elszívó,wc-be ventillátor...)?A penészölős festés csak egy átmeneti megoldás,sajna egy idő után átjön rajta újra!Tapasztalatból tudom,anyós küzd a fözőfülkéjével otthon!

Kami!
A párodnak nem ment feljebb a "láza"?Remélem már jól érzi magát!!!
Vendég

Neeem, hala a gondos kezelesnek ma mar dolgozni is tudott menni (bar elegge elesett volt - az az erzesem, most, hogy latja, hogy en minden nap itthon vagyok, egyre "lelkesedetlenebbul" jar be dolgozni... tudod, ha en itthon vagyok, o miert dolgozik? :D)

Nincs ma nekem se kedvem semmihez - reggel leadtam egy fordit es most meg pakolasztam egy kicsit, de olyan lusta vagyok :( Annak nagyon orulok, hogy a hetvegen kipucoltam az akvariumot. Most olyan szep a hal, scsilivili vizben, szines kavicsok kozott (sajnos muszaj a kavicsoknak szepnek lenniuk, mert semmi mas nincs az akvariumban: se noveny, se fa, se masik hal, mert ez az orult mindent szetszed... de a kavicsokkal egyutt nagyon jol mutat Makihal... Na, szoval az nagy melo volt, tobb napos projekt...

Most pedig mindenki figyelmebe: szerdan, azaz januar 17-en 19:00 oratol Birth Stories ("Csaladi ugyek: Szuletesek") a Zone Reality TV-n! Nezzuk, nezzuk!
kami

Teljesen megértem,hogy a párod inkább maradna otthon mert,hogy az enyém is napról-napra később indul el.Szegények,elég rossz lehet,hogy mi itthon ők meg melóban.Én mondjuk szivesen járnék dolgozni,de csak úgy ahogy a kedvem engedi... :lol:
Ma én is nagyon lusti vagyok!Nincs igazán kedvem semmihez.Petike dolgai már rendben vannak,már csak az én kórházi cuccaimat kellene összepakolni,sőt megnézni,hogy meg van e minden!Na és olyan szépen süt a nap!!! :P
Vendég

Sziasztok!

Roki! Tartottam tőle, hogy Zsuzsa állapota rosszabbodott, és emiatt nem jelentkeztél az utóbbi időben. :( Gyógyuljatok meg mielőbb!!! Ráadásul, ha jól emlékszem David műtétjére is mostanában kerül sor... :shock:

Annyira örülök, hogy vége van ennek a hétvégének, mert a szombat bevásárlással telt, a vasárnap pedig a giga-vendégséggel! Szerencsére segített a sógornőm, meg még egy rokon, így nekem csak egy tepsi csirkét kellett sütnöm, meg elsétiztem a tortáért. Szerencsére még a mososgatást is vállalták, úgyhogy egy szavam sem lehet! :D

Szombaton voltunk a Mini-Manóban is kiságy ügyben, de nem jutottunk előbbre. Sőt, igazából most még kevésbé tudjuk, hogy mit akarunk, mint eddig. :( :oops: Viszont ha már ott voltunk, megvettük a mellszívót és a textil pelusokat is. Így most már 6 cumisüvegünk van!!! :shock: (Kettő volt a mellszívóhoz!)
Vendég

Ja, akartam kérdezni, hogy ti mit gondoltok a hordozókendőről? Voltam látogatóban egy egy éves babánál (meg a mamájánál :)) és ő nagyon ajánlotta, és lebeszélt a kengururól! Engem meggyőzött, hogy praktikus, csak attól tartok, hogy pont a meleg hónapokban lesz akkora a Gergő, hogy hordozhatnám a kendőben, de ki akar nyáron összetapadni órákon át?!? Ez se neki, se nekem nem jó! Viszont a kendőben nagyon jól megnyugszanak a babák (állítólag), így otthoni használatra is jól jön....ti mit gondoltok?
Vendég

Szia Pann!

Nya, orulok, hogy egesz jol tulelted a giga-partyt. Igy, hogy segitettek, meg akar jol is erezhetted magad! Tok jo.

Nekem nem szimpi a kendo, de asszem kisebbsegi velemenyt kepviselek, a tobbiek inkabb szimpatizalnak vele. En mindenkepp kengurut szeretnek, de errol igazabol oylasvalaki nyilatkozhat, akinek van tapasztalata (pl. Roki, aki ha jol emlekszem, hatarozottan kendo-parti, bar a kengurut sem kifogasolta, de o kendos) es az nekem nincs. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy en tul sokat benaznek a kendovel ahhoz, hogy segitseg legyen. A kenguru nekem stabilabbnak tunik hosszutavu maszkalashoz (amiket most meg tervezek, de hat ugye ember tervez, baba vegez...), legalabbis az en szemelyisegemet ismerve...

Az aggyal kapcsolatban mi a gondotok? Mik a szempontok a valasztasnal?
kami

Sziasztok,

Roki, úgy sajnálom szegény Zsuzsát, de tök jó, h bent lehetsz vele a kórházban, mostmár, hogy tudják mi a baja, biztos gyorsan meggyógyul!

Barbus, pihenjél! Nekem is volt egy ilyen keményedős időszak néhány hete, de már sokkal jobb!

Mi a hétvégén végre összeraktuk a babaszobát (márminthogy én csak dirigáltam :D ) (és nem külön szoba, hanem a mi hálószobánk babaszobának kinevezett fele..) van babaágy és pelenkázós komód (Brendon, Toronto, elég nagy a komód része és az ágy is átalakítható később gyerekággyá). De még mindig kell egy csomó minden, a kórházas csomaghoz is, de már csak apróságok. Illetve idő kéne rá, h átgondoljam és összerakjam, de én még simán járok dolgozni, este meg fáradt vagyok, úgyhogy majd februárban kimosom a cuccait és rendezgetem.

Kendőről még nem döntöttem. Kenguru mindenképpen lesz, lehet, h kendő is ha valaki megmutatja, h hogy kell megkötni.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok! :)

Önző módon magamma kezdem: voltunk uh-n, Lilla baba nagyon szépen fejlődik, 1547 gramm (kicsit kisebb, mint az átlag), de megvan mindene. Természetesen faros, úgyhogy egész végig a két keze és a két lába is az arca előtt volt. Nyújtogatta a nyelvét, fintorgott! Nagyon-nagyon édi, világszép kisasszony! :D :D A képen nem tudom mennyi minden látható, majd még próbálok a dvd-ről leszedni.
Úgyhogy itt a kislányom!

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Nagyon sajnálom a párod, úgy látszik ő is a tipikus pasi kategóriába tartozik, aki marhára szereti magát sajnáltatni, ha "beteg"! :) Remélem túlélte! :D

Pann!
Örülök, hogy jól sikerült a szülinapozás és még ki sem fárasztottad magad! :)

Ágiboldi!
Kérünk fényképet a babasarokról! :) Tök jó már nektek, hogy így álltok. Mi hétvégén festünk! :)

Sági!
Neked is tök jó, mert összeállt minden Peti fogadására! :)

Penészre sajnos tényleg nem megoldás az átfestés, ősszel (november tájékán) mindig előjön. Hiába kezeljük le nyáron a felületet, annyit ér, mint halottnak a csók! :( Pedig van műanyag ablak, jó szellőzés stb. Hát, ez van, hiába, északi fal, állítólag hőhíd van felette, azért ilyen. Na, mindegy.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Mi is UH-on voltunk :D Most értem haza, egész délelőtt farkas éhség gyötör, nem tudom miért...
Emmával minden rendben, popsival lefelé csücsül a pocakomban és fent állandóan kidugja a kis fejét :D Ilyenkor mindig megsimizem :D

Róki! Nagyon sajnálom Zsuzsát! Remélem a kórházban hamar rendbe teszik szegénykét! Sok gyógypuszit küldök neki!

Bea, a védőnő azért jött most ki hozzám, mert egy csomó mindent meg akartunk beszélni, és azt mondta, hogy nekem biztos kényelmesebb itthon :) Nagyon rendi egyébként!

Penész: Timi, asszem ez az átka a műanyag ablakoknak :( Túl jól szigetelnek... Sajna nálunk is van penész 1-2 helyen, és nem igazán tudom, hogy mit lehetne csinálni vele, mert hiába szellőztetünk rendesen, nem segít :( Ha már jó idő lesz, akkor kijavíttatjuk, de jó lenne vmi tartós megoldást találni! Csak azt nem értem, hogy tavaly télen nem volt semmi, most meg előjött...

Zsebori, köszi a tippet, de magnéziumot alapból is szedek. Sajna nemcsak keményedett a pocim, hanem ilyen mensis fájdogálás (nem görcs) is volt, meg elég sokat nyilallt is. Szerencsére már jobb! Mondjuk pihenek is többet..

Kami! Remélem Gedeiapu már jobban van! Te mikor viszed be a táppénzes papírt?

Pann! Örülök, hogy jól sikerült a vendégség :D Nekem egyébként ugyanez a dilemmám a hordozó kendővel kapcsolatban...

Timi! Nagyon édes Lilla baba :D Emma is faros fekvésű, de azt mondták, hogy még bőven van ideje megfordulni!

Ágiboldi! Tegyél fel képet a babasarokról ha tudsz!

Én is egész jól állok már a baba cuccokkal! Már csak a ruhákat kellene kimosni meg kivasalni :D Lehet, hogy ma nekikezdek :D
Vendég

Nagyon szep a lanyod, Timo! Kis aranyos. Fura, de en latlak benne teged! Es ha faros, hat faros. En epp ma reggel orultem neki, hogy nnna, most egesz magasan van a kemeny dudor, a koldokom folott vagy 10 centire, veeegre befordult... de aztan rajottem, hogy csak a jobb oldalon kemeny, a bal oldalon nem, tehat gyanitom, hogy a fejet erzem es nem a popsijat meg a folhuzott labakat (valahogy az az erzesem, ha a folhuzott labai lennenek folul, akkor kitoltene az egesz pocakomat font, de hat ki tudja...) Holnaputan fel otre remelem kiderul, bar csak tipitapi alapjan, de Tiba mar gondolom sokat tipitapizott eleteben... Mostmar a szulesrol is akarok vele beszelni, ugyhogy irok egy listat a kerdeseimrol (hagy oruljon) es addig nem jovok haza, mig mindenre valaszt nem kapok!! Szegenyke, jol kifogta Kamimamit :D
kami

Köszi Kami, nagyon kedves tőled, hogy ezt mondod! :)
Majd mindenképp oszd meg velünk, hogy miket beszéltél Tibával a szülésről, engem is érdekel egy csomó minden. Nekem jövő héten kell mennem dokihoz.

Barbi!
Nem is írtad, hgoy mekkora Emma stb! :) Tegnap nekem is görcsölt kicsit a pocakom, megijedtem, rögtön eszembe jutottál! :) Sajnos a penészre nincs tartós megoldás... ahová egyszer befészkelte magát, ott ott is marad... :( :( A párom egy festékgyártó cégnél dolgozik, ezer szakembert kikérdezett már, ezer féle lemosót, gátlót, festéket kipróbáltunk már, semmi nem segített... :(

Timi
Kép Kép
timocska

Most csak egy ilyen kórházi "futószalagos" UH-on voltunk, súlyt nem is mondtak :(
A méretek:
Fej átmérő: 8 cm
Fejkerület: 28 cm
Haskerület: 25 cm
Combcsont: 5 cm
Minden szépen és jól műkszik - ennyit tudtam csak meg, képet nem is adtak :(
Vendég

Timo!
Nagyon édi Lilla baba!Nagyon helyes kis pofija van! :P

Barbi!
Igen,méretek és fotó??? :P

Kami!
Peti irányba van,de nem foglalja el az egész pocakom,rendesen látszik amikor mocorog,hogy csak a 3/4 helyet használja ki.Aztán remélem nem azért mert megfordult,de azt egészen biztosan éreztem volna.2-3 héttel ezelőtt minden éjjel forgott a tengelye körül,hol jobbra nézett,hol balra.Mostanában már egyáltalán nem forog csak nyomul kifelé a pocakom.
Vendég

Holnap reggel megyek védőnőhöz, megmázsál, vizeletet is kell vinnem! (a múltkor elfelejtettem :oops: )

Nektek adott a védőnő kelengyelistát?

Ági!
Hábihoz jövő héten jössz te is? Megyünk együtt?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Persze,menjünk együtt! :P
Vendég

Kelengyelista:Még december elején voltam a védőnőnél és azt mondta,hogy legközelebb már kelengyelistát is ad!Na gondoltam magamba,ez szép lesz :shock: .De közölte,hogy legközelebb ráérek valamikor január végén menni. :shock: Úhyhogy nagyon nem vártam a listára,nem hiszem,hogy lesz rajta új dolog! :roll:
Vendég

Nemsokára indulunk a Brendonba, veszünk fejvédőt és baldachint. Ja, és pelenkázót is. Gondolkodom még pihenőszéken, de lehet, hogy egyenlőre azt hanyagoljuk. Abba egyenlőre úgysem teszem, majd ha kicsit nagyobb lesz.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ma voltam a cukor miatt megint a védőnőnél, most minden renben volt, nem talált a vizeletemben.

Rókica:
Nagyon sajnálom Zsuzsát. Remélem minél hamarabb meggyógyul. Nagy szurkulok.

Farfekvés:
Úgy látom most majdnem mindenkinek fenékkel van lefelé a kis drágája. Kicsit most kezdek reménykedni, hogy próbálkozik a forgolódással. Tegnap is egész nap forgolódott a pocakomban, volt kereszben is, teljesen eltorzult néha a hasam. Most viszont nem tudom eldönteni, hogy van, mert alul is és felül is csak tompa ütéseket/ rúgásokat érzek, de az biztos, hogy a gyomromat rendszeresen nyomja/rugdosa mert az folyamatosan ég.

Sajnos szombaton este nem is voltam túl jól a gyomrom miatt, rengeteg volt a savam, a pici lányom is jól megnyomkodta, aminek az lett az eredmény, hogy kijött az aznapi vacsorám teljesen.
Remélem nem nagyon fog ilyeneket csinálni sűrűn, mert nem egy kellemes érzés.

Barbi:
Pihenj mostmár nagyon sokat.

Remélem a férjek már jobban vannak.
Az enyémmel éppen most beszéltem telefonon, mert megint vizsgázik Szombathelyen és csak szerdán jönn haza.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hát, én kaptam most kelengyelistát a védőnőtől, de kettős érzésem van... Vannak benne hasznos infók, de jó hogy nem vártam erre a listára a bevásárlással, mert pl. ruha fronton eléggé szegényes, ugyanakkor vannak benne olyan dolgok, amik csak jóval később kellenek...
Ami új infó volt benne (legalábbis nekem), hogy milyen recepteket ad majd az utsó hónapban a gyerekorvos, amit ki kell váltani:
- fürdetőkrém
- vitaminos olaj
- alkohol
- sebhintőpor
- popsikrém
- lázcsillapító kúp
- D vitamin
- K vitamin
- kamilla tea
Egyébként meg főleg nekem voltak most legutóbb kérdéseim, amiket megbeszéltünk!
Vendég

Nnnna! Kiszedegettem a bevarrt címkéket a babaruhákból - a sajátomban sem bírom elviselni :oops: El is indítottam a mosást :D
Már csak a rácsvédőt kell még kimosni, meg ha megszáradtak a rucik, akkor kivasalni mindent :D
Megyek ebédelni ennek örömére :D
Vendég

Sziasztok megérkeztem.A hétvégét a szülőknél tötöttük.Jó volt hogy mindig volt otthon valaki.De most már itt vagyok.

Sági!
A barátnőmnek nőgyógyászati mütéte lesz mert az egyik petevezetéke elvan zárodva.Akkor végül is megmondhatom neki hogy nem kell nagyon félni,nem tul komoly dolog.Igaz?Ti hogy vagytok?

Timocska!
Nagyon aranyos a hasad.Te hiztál egyáltalán valamit.A képen ugy látszik hogy csak a hasad nőtt?Hát ha költözködnötök kell akkor sok sikert.Mi meg ugy jártunk hogy kifesettük az egész lakást őszel utánna a felettünk lévő lakónál elkezdett szivárogni a viz ugy hogy közvetlen festés után leázott a vakolat a mennyezetről a wc-ben és a konyhában is.De még a mai napig is ázik mert nem találják a hibát ennek már több mint fél éve.Remélem tavaszra megoldodik.

Barbus66!
Sajnálom hogy sokat fáj a hasad.Nálam is ez a fő probléma meg mér nagyon nehezen mozgok.De már nincs sok vissza.Mi volt az uh-n? A haskötőt nekem is ajánlották de nem vettem mert tartok attól hogy teljesen ellazulnak a hasizmok aztán akkor megnézhetem magam.Azt hiszem a hétn én is öszerakm a korházi csomagot mert nem lehet tudni hogy mikor jön el az idő. Nekem még vennem kell mellszivót mert vinni kell a korházba és az még nincs.Szerdán meghozzák a babaágyakat akkor talán már majdnem minden meglesz.Nagyon vigyázz magadra pihenj sokat.

Rokica!
Mi még nem ismerjük egymást.Bea vagyok.Csak szeretnék jobbulást kivánni és vigyázzatok magatokra.

Kami!
Remélem már jobban van a párod de azért további jobbulást kivánok neki. Az Én párom sem megy szivesen dolgozni amiota itthon vagyok nekem is jobb lenne ha nem lennék mindig egyedül de hát ez van.Nekem sincs kedvem semmihez.Pedig takaritanom kellene.De péntek óta szar minden.Nem tudom mi lett velem de minden zavar folyamatosan sirni lenne kedvem.Sajnos nagyon sokat sirok remélem idővel minden visszaáll a régibe mert sokszor ugy érzem megőrülök.Remélem nem idegesitelek az ilyen dolgaimmal de valakinek elkell mondanom.Ha tudsz segits nekem abban hogy milyen és mennyi cumisüvegre lesz szükségem mert azt még nem vettem.

Pann!
Mennyiért és milyen mellszivót vettél?
kovacsné

B.lin!
Nekem is nagyon sok a savam.Szedsz rá valamit.Én rennie-t de elég sokat mert az egyik baba nagyon fönn vav.Nálam is az egyik baba farfekvéses bár ugy éreztem egyik este hogy megfordult mert a szemem is majdnem kifordult a helyéről.Amikor forgolódik a babád néha nem fáj?
kovacsné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?