Új privát üzeneted érkezett!

És ráadásul én is mindig gratulálok a fogacskákhoz, de lusta vagyok leírni, ugyanúgy aggódom, ha valaki beteg, vagy van vele valami, de SOSEM írom le mostanában. :oops:

Pedig annyira , de annyira jólesett, meg átsegített nehezebb részeken, ha valami volt, és mindenki írta, hogy drukkol, meg szorít, meg minden. És ugyanúgy jólesne nektek is, ha én is leírnám.:oops: :oops: :oops:

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Rita!
Te tiszta hülye vagy!!!!! Ne parázz már, azért mert nincs időd leírni, attól még ÉN tudom, jól, hogy biztos gondolsz az emberre, csak egyszerűen nem megy!!!!! Nyugi!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És Tomi sírása miatt ne legyen lekiismeretfurdid, meg kell ezt is szoknotok, mindkettőtöknek!!!!! Sőt, lehet, hogy kicsit többször kéne ezt megejtened, hogy 1-2 órára nem vagy Tomival! Mi lesz ha jön a bölcsi? Ha akkor kezditek hírtelen a szétválasztást, sokkal nehezebb és rosszabb lesz, mindkettőtöknek!!!!!!
És egyáltalán nem is biztos, hogy emiatt sírt Tomi! Lehet, hogy épp belerugtál véletlenül egy játékába, és ezt vete zokon!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Csak hülyülök, ugye tudod!!!!! :wink: :wink:
Tényleg ne parázz ilyeneken!!!!!!

Most megyek, hulla vagyok, holnap megyünk de az itteni bölcsibe, beiratom Geryt, aztán terveim szerint jövőhéten a 18. kerületibe is.

Jó éjt mindenkinek!!!! :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja na és azt akartam, úgy értettem Rita, hogy mindenki tudja, hogy itt vagy, olvasol rendesen, csak nem megy mindig az írás, de ettől nem vagy rosszabb vagy valami!!!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Rita, tenyleg ne aggodj azon, hogyha csak ritkan tudsz irni! Igy legalabb nem ununk meg. :lol: Nem mindenkinek van ideje, hogy sokszor irjon. Raadasul mostanaban a lanyok annyit irnak, hogy gyozze az ember olvasni. :) A lenyeg, hogy azert neha kukkants be es szamolj be nekunk, hogy mi ujsag veletek es hogyan fejlodik Tomi!

Molli, szerintem se ciki lemondani a csajszit. Ha neki volt kepe annyi penzt kerni toletek szakkepzetlenul, akkor te is siman meggondolhatod magad es valaszthatsz mast.

Sudi, mikortol fog Gery bolcsibe jarni? Lehet, hogy mar irtad, de mostanaban szita az agyam.

Nem is meseltem, hogy tegnap ejszaka akkora szelvihar volt itt nalunk, hogy hiaba voltak csukva az ablakok, a resnyire nyitott haloszoba ajtot bevagta a huzat. Egyedul voltam itthon, mivel a ferjem Del-Londonban a baratainknal dolgozott es ott is aludt. Majd osszecsinaltam magam, ugy megijedtem. Azt hittem szellemekhez van szerencsem, de aztan rajottem, hogy a szel. Ma mar szerencsere nem egyedul alszom, de a szel is elvonult. Tipikus.

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive

Kati28:
Szia! Gratula a 3. és 4. fogacskához! Egyszerre jöttek ki? Biztos jól megszenvedtetek velük. Szerintem nálunk is nemsokára aktuális...

Mölli:
Szerintem se gyötörd magad, hanem mondd le és kész! Senkinek nem tartozol kötelezetséggel, ô pedig tanulja meg, hogy meddig mehet el. Legalább tájékozódhatott volna, hogy mennyit kérnek a szakképzettek. Lenne egy kérdésem: sajnos Alida eléggé megszokta, hogy általában a cicin alszik el. Én nem tudom, hogy ez olyan nagy baj-e, állítólag nem jó. Mostanában egyre gyakrabb, hogy este nem alszik be szopi közben, egyedül viszont elég nehezen megy. Most is itt sír. :cry: Aztán ha el-elhallgat, akkor elôbb-utóbb elalszik, de van, hogy kiveszem és újra megszoptatom. Nem tudom, mivel teszek neki jobbat, ha cicin altatom el (humánusabbnak tünik), vagy ha sírni hagyom?

Rita :)
Percig ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Sem azért, mert elmégy otthonról 2 órára, sem azért, mert nem írsz mindennap!! Én sosem azt nézem, hogy ki mihez hányszor gratulál, viszont nagyon örülök, hogy néha írsz és jól vagytok! (nekem is most mosogatnom kéne és itt lébecolok) Biztos nehéz lehetett mindhármotóknak ez a hét, Tomi is megérezheti. Néha egészen érthetetlen dolgok miatt sírnak és azt hiszem, hogy a "reakcióidejük" elég lassú.

Sudi:
Ez a Gerybaba tényleg egyre inkább hasonlít Rád!! :D

Na megyek babázni!
zsuzsi 81

Kati 28; gratula a fogacskakhoz. Remeljuk a tobbivel nem szenved meg annyira es visszaall az alvas.

Rita, en is csatlakozom az elottem szoloakhoz. Ne erezz lelkiismeretfurdalast, sot olyan szepen ortal hogy meg konnyek is jottek a szemembe :oops: :oops:

Olive, te mit csinalsz ilyen keso esteken? Mar tobbszor lattam hogy fent vagy. Nem tudsz aludni? En is ejjeli bagoly voltam terhessegem alatt :P :P

Zsuzsi, pont tegnap olvastam bele az egyik topikba (hogy mi a cime arra mar nem emlekszem, de alvassal foglalkoznak) es ott azt tanacsoltak tobben is a szoptatos anyukanak, hogy este ha a baba felsir-felebred ne az anyuka altassa vissza mert ha a baba meglatja az anyut az egyenlo a cicivel. Na most ez az anyuka elkezdte es ugy tudom hogy az elso par nap voltak gondok de utanna szepen kialakult minden.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Berta Eszter, mi meg babycipoben jarunk a kajaval :D :D Ugyanis 4 hosan amikor megprobaltam nem evet meg semmit, es ezt probaltam tobb mint egy heteig. Ekkor ugy dontottem hogy meg varok, valoszinuleg meg nincs megerve ra. Most egy jo hete ujrakezdtem es lass csodat :!: :!: , kisfiam elfogadta minden szo nelkul a kanalat. Szoval mi meg csak alma, banan, edeskrumplit probaltunk es meg a legelejen tejpepet. Te jo sokmindent adsz mar a Lilikenek. En azt hiszem szep lassan haladok. Osszeallitottam egy tablazatot amerikai es magyar javaslatok alapjan es ugy terveztem hogy ezt kovetem. Vannak dolgok amire en ellergias voltam gyerekkoromban pl. tojas, es kb 2 eve alakult ki laktoz erzekenyseg. Szoval mindent modjaval, ugyse marad le semmirol kisfiam. :wink: :wink: :lol: :lol:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Rita!
Ha lent vagyunk Veszprémbenm, én alíg várom hogy kicsit anyósomra hagyjam a gyereket (másra nem merem bízni)!
Amiatt hogy "egyedül" hagytad Tomit, ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Szerintem most kezdődik a hisztis korszaka.
Enéh miden xarért (bocs) sírva fakad. teszteli hogy meddig mehet el.
Azért meg pláne ne legyen, hogy nem itt lógsz egész nap.
Legalább nem vagy netfüggő!

Egyezkedés: nekünk a 27-28.-ai étvége, vagy ferbuár lenne jó.

Olive!
Mikor Sanya Nottinghamben élt, ők ott láttak szellemet. Annyira beparáztak, hogy 3-an is a nappaliba aludtak! :lol:

Nah! Húzok, Enéh mindjárt felébred.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

étvége= hétvége

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Nagyon aranyosak vagytok!!! :D

Köszi a kedves szavakat, bocsi, az este kicsit depisre sikeredtem.

Olive, nekem is csapkodott mindent a szél, a postaláda tetejét, majd frászt kaptam!

Rita & Tomi
Kép
ritike

RITIKE:én is azt mondom neked hogy ne legyél elkeseredve,én is nagyon keveset voltam mostanában és sajnos sok mindenről lemaradtam,nem tudom hogy melyik babócával mi volt hogy SUDIÉK költöznek majd és lesz új autó,hogy Mirának már szépen nőnek a fogacskái hogy Olive csatlakozott hozzánk stb...
Szégyenlem is magam miatta mert nagyon szeretlek benneteket és olyan jó itt lenni csak nekem is volt nehezebb időszakom meg futkosás stb,de mindig gondoltam rátok és a babákra!
A párom már szólt is hogy mi van a fórummal hogy nem írok :oops:
Ne legyen lelkiismeret furdalásod,én 3 napra hagytam anyuékra a Lilit,karácsonykor meg egy napra mikor Bécsbe mentünk.
Persze nekem is lelkiismeret furdalásom volt és örökké hívogattam őket még síelés közben is,aztán apu mondta hogy most már ne aggódjak már az első nap bőgtem hogy rossz anya vagyok mert ott hagytam a gyerekem.
Persze pihenni mentünk,de fáradtabban értem haza mert éjjel sem tudtam aludni,csak izgultam örökké.
Aztán szilveszter estéjén az étteremben a párommal a gyerekünk képeit nézegettük és csak róla beszéltünk,még a barátaink is az ő képeit nézegették.
Most már úgy vagyok vele,hogyha valami dolgom van ahova őt nem tudom elvinni akkor az apja vigyáz rá,eddig mindig anyu vigyázott rá,de most már jobban elvan az apjával,nagyon imádják egymást.
Nekünk is kell lenni egy kis szabadidőnek mert sokszor megőrülnénk és azért mert pár órára te is elmész kikapcsolódni,úgy gondolom,ennyi bőven megjár.
Én most már úgy vagyok vele hogy kevesebbet van anyuéknál és ha kint van náluk akkor velem együtt,mert már nagyon anyás.
PL:a tesómtól kimondottan fél,ha meglátja a nővéremet űvölt.
Egyébként nálunk is sírt a Lili mikor hazajöttünk a síelésből,nagyon örült nekünk,majd pár óra múlva annyira sírt hogy egész este a kezemben volt és vigasztaltam,ekkor én is erre gondoltam hogy megharagudott rám amiért itt hagytam :oops:
És senki nem haragszik itt rád ez miatt és amiatt sem mert keveset vagy :wink:

ANDREA:persze nálatok nem szabad elkapkodni pont ez miatt mert neked van allergiád.
Egyébként több helyen olvastam hogy lehet azt majd látni hogy a babák mikor értek meg a hozzátáplálásra,Lilinek 1-2 hétbe tellett mire megtanult kanálból enni,de mikor először elkezdtem ő sem fogadta el a kanalat,teljesen elutasította,ekkor vártam még pár hetet és utána már elfogadta,akkora már tátott szájjal nézte mikor mi ettünk,mindent a szájába vett és nyügősködött,mint akinek már nem elég a tápszer.
Nem kell sietni,Petike sem fog lemaradni semmiről.
Pl akikkel együtt szültem,az egyiknél a kisbaba semmit nem fogad el az anyatejen kívül,egyszerűen szájzárat kap és ha valamit beletuszkol az anyja a szájába,azt egy óra múlva mind kihányja.
Pedig van már 3 foga is.
A másiknál csak gyümit eszik még,kap anyatejet,tejpépet és tápszert de főzelékeket még nem eszik.
Ő is mindent a szájába vesz mindent megrágna és folyton éhes,még éjjel is 2-3-szor eszik és már 6 hónapos :roll:
Ja és egyik sem ivott még soha semmilyen folyadékot,innivalót vagy teát :shock:
Most meg már nem fogadják el hiába kínálják őket.
Úgy hogy azért mondom neked hogy semmiről nem vagy elkésve,mi azért járunk előbbre mert nekünk kellett a széklet miatt,és azóta mindennap van,van hogy 2-szer is :wink:

SANCSI:ez is kecskemétis kaja,ez gesztenyepüré almával és csirkehússal,5 hónapos kortól lehet adni.

Na most megyek mert dünnyögőben vagyunk,majd mikor írok valami jót,micsoda meglepetés ért tegnap a párom által.

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Mar egy evezrede nem irtam. :( Sajnos nem megy ugy a forumozas ahogy szeretnem. E mellett a nagy lakas mellett nem sok idöm van pihenni, pedig kellene mert tejem sem tul sok van. Azert van meg eleg, de vigyaznom kell.
Vanessa nagy baba, ma 3 honapos pontosan.
Lenne egy kerdesem: Nektek hullott a hajatok? Meddig tartott? Mit lehet csinalni ellene?
Köszi mindenkinek aki bejelölt az iwiwen. Azt meg inkabb meg szoktam nezni, azert szeretnek majd hozzatok is bekukkantani kicsit sürübben.

Kepzeljetek, a hugom 12 hetes terhes volt es a tegnapi UH-n mar nem volt szivhang. :cry: Ma mütik. Annyira szomoru vagyok. Majdnem ugyanannyi hetes terhes volt mint ahany hetes Vanessa. A dokija azt mondta hogy kb. fel ev mulva probalkozhatnak. Nagyon remelem, hogy a következö baba összejön. Annyira vartak. A ferje is teljesen be volt zsongva mar Vanessatol is.

Köszi mindenkinek a kepeket, bocs, hogy nem valaszoltam. Nagyon szepek a babak, es hatalmasak. Bennem meg elnek azok a kepek, amiket közvetlen szüles utan küldtetek, es hihetetlen, hogy mennyire gyorsan nönek.

Csatolok en is nehany kepet magunrol.
Puszi, szep hetveget!
Eni es Vanessa

Kép Kép Kép

Kép
Kép
ann77

NA, lányok, ez a tempó még nekem is sok! Hát aztán Olive-nak, aki ahhoz volt szokva, hogy 2 nap alatt születik egy hozzászólás!!!! :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :P :P :P

Ami az előző oldalon volt, már nem is tudom, hogy mit kéne írnom. Mindenesetre, ha intéztetek hozzám konkrétan kérdést és nem válaszolok rá, kkor légyszí ne vegyétek zokon, és írjátok le még egyszer, ha fontos. Most nem tudok mindent átbogarászni. :oops:

A puliszkát tudom...
Andrea, pontosan az adagot nem tudom, mert Krisztának mindig találomra készítem, mindenesetre elég sok víz kell és elég kevés liszt vagy dara. HA jól sejtem, kb. 1-1,5 dl vízhez teszek egy evőkanál darát. Kb 3 perc alatt mgvan, de félpercenként fel kell kavarni. És jó mély edényben készíteni, mert amikor felforr, akkor kifuthat, már nem egyszer jártam meg! MAgadnak tegyél bele sót is. Na, és persze dupla vagy tripla adagot készíts. De egyszer próbáld ki így kicsiben, majd kitapasztalodte magadnak.
Hogy álltok a kanalas evéssel, végül folytatod vagy abbahagytad?

Eszter, nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és főleg annak, hogy gyógyul Lilike szíve. Meglátod, mire egyéves lesz már hűlt helye lesz annak a lyuknak. Utána meg még élsportoló is válhat belőle! :D
A nővéreddel tényleg ne foglalkozz! HAdd irigykedjen! :evil:

Rita, egyetértek Sudival, ne foglalkozz ilyesmikkel! Én sem hittem volna tegnap, hogy nem foigok tudni jönni többet! Illetve este benéztem, de amikor megláttam, mennyi hozzászólás van (pedig akkor a Katié volt az utolsó) hozzá se kezdtem olvasgatni.

Mölli, biztos kellemetlen egy kicsit a visszamondás, de szerintem is nyugoidtan mondjátok vissza, ha kaptatok olcsóbbat. Nem szégyen. Hiszen ha 600-ért elmenne valaki más, akkor kereken dupláját kellene fizessétek! Azért ez nem lényegtelen szempont, és szerintem ezért senki sem ítél el. Legalábbis itt nem.

Kati, gratulálok Mira fogacskáihoz! Lassan ti is "ropogtathattok". Szerintem akár ki is próbálhatod a kukoricapelyhet!

Valaki kérdezte a rizset, de már nem tudom, ki. Én eleinte úgy csináltam, hogy sza...rrá főztem. Sok vízben tettem fel, és addig főztem, míg az egész elfőtt-beszívta. Így egy jó pépes massza lett. Bár lehet, hoyg turmixxal ugyanezt értem volna el. Kí kell kísérletezni. Mindenféle zöldséggel, gyümölccsel, el lehet készíteni, mint a krumplit. Gyümölcsös tejberizst én úgy csináltam, hogy ebbe a masszába kevertem tápiport és aztán bele a gyümölcsöt. Esetleg ha túl savanyú volt, akkor 1-2 kanálka tejpépet is tettem bele.

Déli gyümik: a banánt általában 8-9 hónaptól ajánlják, mert ez allerhizálhat. Én olyan 6 hósan kezdtem néhány falatot adni Krisztának. Most kb. 3/4 banánt adok egyszerre (a két végét m indig levágom ) kb.2x egy héten. Narancsot, mandarint, grépfrútot is adogatok neki, de max egy cikket belőle, mert Kriszta kiüt tőle, ha többet eszik-iszik. Ezért nem ajánlják túl korán, mert a savassáéga miatt kicsípheti a popsit meg kiüthet az arca. De van, aki már ezzel kezdi a hozzátápit és mégsincs semmi baj. Szerintem ki kell próbálni. És kkor a kivi, az aprómagvasnak számít, és az az eper, málna, szeder kategóriába tartozik. 1-1,5 éves korban.
István, amikor jött haza tegnapelőtt (Zsuzsi, már nem szomorkodom egyedül :D :D :D ) Krisztának kivit hozott és nagyon letört, amikor mondtam, még mennyit kell várni.
Most én kérdem, hogy vajon, ha egy picit adok neki belőle a külső feléből, magvak nélkül az baj lenne? :oops: :oops: :oops:
És mangót is adtam már neki. Igaz, erről semmi információm nem volt, hoyg mikortól lehet adni, d ea széklete miatt jól jött.

Emőke, nekem volt ilyen időszakom Krisztával, hogy nem fogadott el szilárdat egy hétig, csak néhány kanállal. Utána összeszorította a száját, és sehogy sem akart enni. Én azért kitartó voltam és kínálgattam. Aztán kibújt a fogacskája és utána minden úgy volt, mint azelőtt. Ne keseredj el.

Ja, Eszter, nagyon ügyes Lilike, hogy már egyedül majszolgat banánt! Akkor hamar meg fogja tanulni ő is a rágást! :)

Zsuzsi, köszi a képeket, és a beszámolót, tényleg csudaklassz helyeken jártatok. Amúgy engem mindig is érdekeltek az indiánok, főleg az aztékok, maják, inkák, egyszer még dolgozatot is írtam róluk a suliban. És olvastam is róluk. Ismered Passuth Lászlónak az Esőisten siratja Mexikót- ját? Érdemes elolvasni, nagyon jó könyv. És még van ilyen tárgyú könyve, ha jól tudom, de már nem volt időm elolvasni szülés előtt. Azóta meg... :D

Na, egyelőre ennyi, most olvasom tovább az írásaitokat, ha még eszembe jutnak régi dolgok is, akkor leírom. Bocs' a szertelenségért! :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Már ketten is beelőztetek ma!

Enikő, jó, hogy jelentkeztáél, és milyen szép nagy baba lett Vanessa is! :) Boldog hófordulót neki! 3 hónapos. Jujj, mégcsak most drukkoltunk értetek! Tudod, hog y te vagy a topik rekordhordozója? Megdöntötted az enyémet 1 nappal! :P :P :P

Zsuzsi, Alidának is gratulálok a 8 hónapjához! (Gondolkoztam, hogy most 7 vagy 8 :oops: :oops: :oops: ) Nem tudom, mit tanácsoljak, a szopival kacpsolatban. Nem voltam benne, ezért nem tudom. De lehet, hoyg nem ártana lassan leszoktatni (korántsem rosszindulatból mondom, nehogy félreérts) legalább a nappaliakról, mert mi lesz, ha neked az egyetemre kell menned egész napra és ő nem tud ellenni nélküled.
Azért én úgy vagyok a szoptatással, hogy szerintem 1-1,5 éves korig normális, aztán meg már kissé vicces. Van egy ismerősöm, a kislánya 2,5 éves és még mindig cicizik. A leányka meg abszolút tisztán beszél mindent, mint a felnőttek, és mondja az anyjának, most ülj le, mert szopni szeretnék. Na, nekem ez kissé vicces. :lol: :lol:

Eszter, várom ám azt a meglepit! :) :) :)

Andrea, az előbb olvastam, hoyg most megy a kanalazás, bocsi' az előző hsz-ban levő kérdésért. Csak most olvastam.

Bogyó, merre vagy? Örülök, hogy ránktaláltál! Gyere, amikor tudsz, és számolj be a mindennapjaitokról!

Beuci, Sajnálom, hogy már nincs úgy tejcsi, ahogy kellene, de rendbejösztök, ne félj. Nincs egy konkrét gyarapodási recept a gyerkőknél, mindenesetre, nekem azt mondta a doki, hoyg azok a babák, akik kis súllyal születtek vagy sokat estek vissza születés után, az első 3 hónapban jóval többet hízhatnak az átlagnál (lásd Kriszta), mint ahopgyan a nagysúlyú babák kevesebbet. Ezen ne filózz! :)

Olive, nálunk egyszer áramszünet volt, és amikor ismét megjött, magától bekapcsolt a DVD-lejátszó, benne egy zenés DVD-vel. Elkezdett hangosan szólni. Azt hittem ott rögtön infarktust kapok! Nagyon megijedtem, aztán István elmesélte, hoyg miért kapcslt be... :roll: :roll: :roll: Nagyon megnyugtatott... :roll: :roll: :roll:
BAbakocsihoz nem szólok hozzá, mert én nem vettem drágát, márkásat. ennek állítható a karja és a támlája, az egyik kerekek fixek a másikak nem, de ez szerintem nem jó benne. Az elején egy nagyon jó kocsink volt, az jóval masszívabb volt, mint ez, és fix mind a négy kereke, de az sokkal jobb volt.
Szerintem fölösleges túl sokat belefektetni, mert van olyan gyerek, aki végül nem használja vagy nem szereti vagy mit tudom, még mik adódhatnak, és akkor kárba veszett a pénz. De mondom, ez a véleményem nem mérvadó. Én elégedett vagyok az enyémmel. Sétálni vinni tökéletes! :)

Na, mentem, azt hiszem, kimerítettem a témákat jól. Ha mégsem, írjatok. :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi 81: Ákos is elég sokáig cicin aludt el, de aztán úgy 6-7 hónapos kora után nem. egyedül ha éjjel felsír akkor tudom cicivel elaltatni. Hogy ez nem helyes? Akkor aki ezt állítja jöjjön és altassa el máshogy éjjel halál álmosan :D Cipelgetni akkor a seggét nem bírom. Sírni hagyással semmire nem mentünk ugyanis 30-40 percig sírt, aztán elaludt majd 10-15 perc múlva újra felsírt! Ha meg cicire teszem akkor újra visszaalszik 2 perc múlva és mindenkinek az a legjobb. Vannak nagyon bölcs emberek akik állandóan tanácsokat adnak és esetleg Téged is engem is emiatt elítélnek, de könyörgöm, minden gyerek más, és szerintem nincs egy érvényes minden esetben beváló elaltatási szabály! Ha lenne, akkor a licensztulajdonos már milliárdos lenne!!! :D

Jól van, meggyőztetek lemondom a csajt. Ha idegen lenne percet nem gondolkoznék ezen, de az a ciki, hogy apja elég sok szívességet tett, meg jóban vagyunk vele. De az nekem sem volt szimpatikus, hogy nem tájékozódik, csak "követel".

Kép
mölli

[quote="sedith"][ írta:sedithcolor=red]
Enikő, jó, hogy jelentkeztáél, és milyen szép nagy baba lett Vanessa is! :) Boldog hófordulót neki! 3 hónapos. Jujj, mégcsak most drukkoltunk értetek! Tudod, hog y te vagy a topik rekordhordozója? Megdöntötted az enyémet 1 nappal! :P :P :P
[/color]

Köszike :)
Hat igen, nagy baba, 6,2 kg most, jol eszik, es hala Istennek eddig tejcsin kivül meg nem kellett mast adnom neki. Remelem ez igy is marad egy darabig.
En vagyok a rekordhordozo tenyleg? :lol: Nem is tudtam. Hat igen, az a plusz 10 nap nem keves. Hallottam, hogy a babat varokbol is atjött ide mindenki. Nincs több uj kismama ugy latom.
Szep hetveget mindenkinek.
Puszi, Eni

Kép
Kép
ann77

Sziasztok!

Már délelőtt szerettem volna jönni, de akkora a szélvihar, hogy még áramszünetet is okozott! :evil:
Jó sokat írtatok azóta, amióta én tegnap, kavarognak a fejemben mindenféle gondolatok, hogy kinek mit szeretnék írni, remélem nem felejtek el semmit! :roll: :oops:

Mölli: Bár már döntöttél, de azért leírom, hogy nekem is az a véleményem, hogy nyugodtan mondd le a csajt, ha van helyette más, aki SZAKKÉPZETT és olcsóbban is elvállalja! Ebben nincsen semmi szégyellnivaló, szerintem a te helyedben még ő is ezt csinálná! :wink: :)

Enikő: Jó, hogy benéztél, remélem ezek után rendszeresen jössz majd! :) Gyönyörű nagylány már a kis Vanessád! Boldog hófordulót neki! :D A húgodékat őszintén sajnálom, nagyon nehéz lehet most nekik!

Rita: Örülök, hogy megnyugodtál, és elhiszed, hogy egyikünk sem neheztel rád, amiért mostanában ritkábban írsz! Persze örülnénk nagyon, ha gyakrabban jönnél, de tudjuk, hogy akkor is gondolsz ránk, ha csak ritkábban nézel be! :)

Zsuzsi: Alidának nagyon boldog 8. hófordulót! :D Egyelőre nem bújt még ki az a várva-várt fogacska, pedig Joci ínye már napok óta duzzadt és fehér. :roll:

Andrea: Köszi a megnyugtatást tejpép-ügyben, jó volt olvasni amit írtál! :)

B. Eszter: Már nagyon furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mivel lepett meg a párod! A szomszédokkal milyen a viszonyotok mostanság?

Edith: Én nem gondolom, hogy ártana Krisztának egy kevéske kiwi mag nélkül! Ő már azért elég nagylány! :D

Sudi: Már kevesebb, mint egy nap :!: :!: :!: :D Egyébként mi volt ma a bölcsiben?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jaj, majdnem elfelejtettem! :oops:
Többen írtátok mostanában, hogy eltűnt a sok szöveg, amit beírtatok az elküldés során! Én is többször jártam már így, úgyhogy azóta előrelátó vagyok és kijelölöm, majd elmentem Ctrl c-vel, mielőtt elküldöm! Biztos, ami biztos! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Enikő: Látjátok, tudtam én, hogy egy csomó minden ki fog menni a fejemből! :oops: :evil: Tőled szerettem volna még megkérdezni, hogy szokott-e még fájni Vanessa hasa!? :roll:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Csné-Kati:ne is mondd a szomszédomat,nem fogjátok elhinni,de nagyon jóban vagyunk még voltunk is náluk a Lilivel,nagyon aranyos csaj félreismertem,sajna most vannak költözőfélben,mert építkeztek.
A meglepim:tegnap a párom kivitt egy telekre ahol egy házikó alapja állt és azt mondta ezt megveszi és ez lesz majd a mi házunk,először csak álltam majd jót nevettem hogy nem hiszem el.
Egy srácé a telek,minden megvan rá,az engedélyek stb,6,5 millióért jutott el idáig a tulaj majd megszorult és 2,5-ért eladta ennek a srácnak,aki szintén eladná.
Úgy néz ki sikerül megkaparítanunk és onnan már könnyebb dolgunk lesz mert hitelt is adnak rá és mivel a párom építőiparban dolgozik így anyagáron mindenhez hozzájutunk és az emberei mindenben segítenek.
Hát igaz hogy 10 km-re van a várostól de ha így jutunk saját házhoz akkor megéri.
Remélem sikerül végre...

SEDITH:nálunk a banánt nem így tartják számon,mármint hogy allergizáló sőt azt mondják hogy a banánnak nincs ilyen tulajdonsága,emlékeztem rá hogy már ezt írtad és nem is adtam neki az elején de a dokinő megcáfolt és olyan könyvet adott amiben az ellenkezőjét írták.De a neten is olvastam hogy a banán nem allergizál,hát aztán nem tudom,nekünk nem lett tőle bajunk,de sosem lehet tudni.

Egyébként a mi babakocsink Bergonos és 30 ezer ft-ba került,nagyon szeretem és szerintem nem is volt drága és a célt szolgálja,egyébként már szinte kicsi neki mert a Lili elég hosszú és a végét tapossuk,most befonnám a hajam ha 100 ezerbe került volna.

ENIKŐ:nagyon drága VANESSA,jó nagy baba,remélem tudsz jönni azért gyakrabban,de első a pihi :)
Sajnálom a tesódékat,szegénykém :(

Na megyek mert chilis babot raktam fel.

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Andrea, hat, igen, en ilyen ejszakai bagoly vagyok. Mindig is az voltam, a reggeleket nehezen viselem. A volt fonokomtol kaptam is egy olyan hutomagnest, amin egy gozolgo csesze kave van es ez van ra irva: "Brazilia osszes kaveja se tudna felebreszteni." Amiota meg pocakos vagyok meg jobban elcsusztak az ejszakak es a nappalok. Hajnali 4-nel hamarabb sose tudok elaludni. Abban remenykedem, hogy majd otthon egy kicsit visszaallok. A hazai levegotol mindig jobban elpilledek. :)

Lanyok, a gyumikre visszaterve az jutott az eszembe, hogy az epret mostanaban nagyon ellenzik, mivel apro magvas, viszont en mar 3 honaposan ettem, szitan atpasszirozva es semmi bajom nem volt tole. Akkoriban is mondogattak, hogy nem jo, meg minden, de a gyerekorvosom azt mondta, hogy atpasszirozva nyugodtan lehet adni es nagyon egeszseges, mivel tele van C vitaminnal. Szoval, Edit, szerintem a kivit is nyugodtan adhatod magok nelkul. En tapszeres baba voltam, mivel anyukam csak 6 hetig tudott szoptatni, ugyhogy hamar bevezettek a gyumik vilagaba. Nem voltam allergias semmire es most felnott korban sincs semmifele allergiam. Azert remenykedem, hogy en majd sokaig tudok szoptatni, de akkor se fogok elkeseredni, ha megsem sikerul, mivel itt vagyok en jo peldanak, hogy a tapis babak is felnonek es nem betegesebbek, mint az anyatejes tarsaik. Egyre viszont nagyon emlekszem, hogy a gyerekorvosom nagyon tejbegriz ellenes volt. Arra azt mondta, hogy nem sok taperteke van, csak felfujja a babat es meg hasfajast is okozhat. Bar talan a tejbegriz mostanaban mar nem is annyira divat, inkabb a 70-es, 80-as evek slagere volt.

A szellemekre visszaterve, allitolag van beloluk eleg sok Angliaban, mivel a legtobb haz igen regi epitesu. A mienk is kb. 100 eves. Egyszer pont egy szellemekrol szolo dokumentumfilmet neztem es pontban ejfelkor, elment az aram, ugyhogy kikpacsolt a tv is, meg persze teljes sotetseg lett a hazban. A ferjem mar aludt, de nem sokaig, meg felkiabaltam szegenyt. Az orrom hegyeig nem lattam, mivel meg az utcai lampak se mukodtek. Azota ejszaka egyedul nem nezek szellemes filmeket. :oops:

Eni, jol megnott Vanessa! Hihetetlen, hogy mar o is 3 honapos! Emlekszem, amikor meg szules elotti napokban buktat sutottel. Annyira megkivantam, de meg mindig nem probaltam ki. Pedig a kepet latva osszecsordult a nyal a szamban.

Cs-ne Kati, ugy tunik, ugyanaz a trukkunk. en is mindig Ctrl C-zek a biztonsag kedveert, miota parszor mar megszivtam. :)

B. Eszter, tok izgi, akkor ti is koltozni fogtok! Az meg meg izgalmasabb, ha sajat epitesu hazba. Nalunk is lesz koltozes, csak nem tudjuk meg pontosan mikor. Attol rettegek, hogy nehogy pont akkorra essen, amikor en otthon leszek a baboval. El tudom kepzelni a ferjem pakolasi technikajat. :roll: Sajnos nagyobb hazba az anyagiak miatt nem tudunk menni, de mar az is elorelepes, hogy legalabb jobb helyre megyunk (kisebb varos, tobb europaival). Azert orulnek, ha szeptemberig kihuznank a koltozest. Addigra mi is visszajonnenk es ossze is tudnek ramolni.

Lehet, hogy meg valami kimaradt, amit szerettem volna irni, de most mennem kell. Majd meg bekukkantok kesobb.

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Hát, lányok, az előbb jól felhergeltem magam! Mint utólag kiderült, feleslegesen! :lol: Mint azt látjátok, koradélután írtam egy kisebb litániát és most azt előbb, mikor beléptem, a Gyermeknevelés cím mellett a saját nevemet láttam, hogy én írtam utóljára, de azért csak benéztem ide és mit látok, hogy az én hozzászólásom nincs sehol és, hogy Enikőé az utolsó, amit előttem írt! Na, gondoltam, most írhatok be mindent újra! Aztán mégis inkább úgy döntöttem, hogy várok egy kicsit, mert biztos valami programhiba miatt van így! És milyen jól tettem, hogy hallgattam a megérzésemre!!! :D

B. Eszter: Örülök, hogy végül sikerült összebarátkoznod a szomszéd csajjal, a sors fintora, hogy most meg odébbállnak! Amiatt szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy félreismerted őket, hiszen minden okod megvolt rá, azok alapján, amiket műveltek! :) A leendő házatokhoz szívből gratulálok már előre is. A mi tetőtéri lakásunk is készül, igaz lassacskán, de remélem, hogy legkésőbb 2 éven belül beköltözhető lesz. Mivel az én férjem kőműves, így rengeteg mindent megcsinál egyedül, amiben tudok még én is segítek neki, egyébként pedig jönnek a kollégái. Az nagyon jó, hogy a párod olcsóbban tud anyaghoz jutni. Meséltem már, hogy a férjem a bátyja építőipari vállalkozásában dolgozik és volt már olyan, hogy a bátyja baráti áron átadott nekünk olyan építőanyagot, amire neki már nem volt szüksége. (pl. szigetelőanyag)

Olive: Én vagyok a második élő példa arra, hogy a tápszeres babák is felnőnek és nem feltétlenül lesznek betegesek! Ugyanis én is tápszeres voltam! :lol: Ez a "szellemtörténeted" igazán hátborzongató! :o Egyébként én sem merek egyedül ilyesmit nézni! :oops: :lol:

Képzeljétek! Ma vettem észre először, hogy Joci a hasán fekve hátrafelé araszolgat! Nem kimondottan térdelve, inkább csak enyhén behajlított lábakkal! Egészen addig csinálja, amíg a lábai ki nem bújnak a járóka rácsai között, magyarán tövig nyomja a popsiját a rácsokhoz! Csakhogy onnantól jön a nyöszörgés, mert előre már nem megy a dolog! :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Eni, elfelejtettem a kerdesedre valaszolni. A fodraszom engem mar felkeszitett, hogy ne lepodjek meg ha hullik majd a hajam. Azt mondta, hogyha a terhesseg alatt meguszom, akkor majd szoptataskor fog. Azon kivul, hogy szedsz vitaminokat nem sok mindent tudsz tenni ellene. Allitolag majd megszunik magatol. Viszont van egy gyogynovenyes hajregenalo, amit Magyarorszagon lehet kapni. VARGA HAJCSEPPEK a neve. Ezt mar tobb mindenkitol hallottam, hogy jo hajhullasra, sot korpasodasra es zsiros fejborre is javasoljak. Eleg draga es csak gyogynovenyboltokban lehet otthon kapni. Anyukam is hasznalta es neki tenyleg segitett. Esetleg ezt kiprobalhatod, ha be tudod otthonrol szerezni.

A hugodekat nagyon sajnalom. Borzalmas erzes lehet neki. Viszont meg gondolom fiatal es semmi sincs veszve. Remelhetoleg 6 honap mulva sikerrel jarnak.

KépKép
olive

[quote="mölli"] írta:mölliDe az nekem sem volt szimpatikus, hogy nem tájékozódik, csak "követel".

Tudod a mai vilagban mindenki annyit ker amennyit tud :!: :!: :!: Es annyit kap amennyit adnak. Ezert nem lehet azt a lanyt elitelni. Ha o ennyit ker es valaki megadja neki akkor jo. Ha meg neked sem volt szimpatikus miert nem alkudoztal mar az elejen?? De lehet hogy nem artana eloszor talalkozni azokkal a masik szakkepzettekkel, mert szakkepzes nem minden :!: :!: :!: :!: :!:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!
hú mennyit írtatok! :D Köszönjük a köszöntést! Tényleg 8 hónapos már Alida, szinte én sem hiszem el! Ráadásul pont pénteken született! Mintha tegnap lett volna!

Mölli:
Egyetértek, amit írsz altatás terén. Éjjel Alida sem alszik vissza másképp. Valahogy úgy gondolom (persze lehet, hogy nem így van), hogy olyankor tényleg kell neki a cici (vagy mami) megnyugtatása. Alida nem szokott hisztizni és mikor sír, tényleg szüksége van ránk. Csak persze én már kezdek kipurcanni a hónapok óta tartó 1-2szeri felkelésbe. Tudom, Te többször kelsz...

Olive:
Szerintem lehet, hogy jobban járnátok, ha mégiscsak a férjed pakolna. Egy picibabával nem kívánok pakolászást és költözködést! Én is tápszeres baba voltam és nincs semmiféle allergiám, beteges sem vagyok. De azért nagyon örülök neki, hogy még mindig szopizunk. Ezek a szellemek elég félelmetesek! Te találkoztál már velük?

Edith:
Köszi a puliszka "receptet"! :) Szerintem is furcsább már egy beszélô gyereknél a cicizés, de olyat is hallottam, hogy mikor megérkezik a kistesó, a nagyobb újra rászokik a cicire. Ezt meg már megértem: így ô is "kisajátíthatja" az anyucit. Te hogy adod a mangót? Szitán átpréseled? A szálkák miatt kérdem csak. Szerintem is, ha értett a kivi és nem nagyon savas, nyugodtan adhatod magok nélkül.

Eszter:
Nagyon szuperül hangzik a ház!!!! 10 km pedig nem nagy távolság, ha van autó. Örülök, hogy Lilike ilyen szívesen eszik mindent. Alidánál mostanában azt figyeltem meg, hogy mintha a kanalas memmézés csak olyan melléktevékenység lenne részérôl. Közben beszél, játszik, elvan és néha ki méltóztatik nyitni a száját. De azért szépen megeszi, persze legtöbbször nem az egészet, pedig amúgy sem nagy adagot készítek neki. Ja és ô sem kap mást inni az anyatejen kívül. Nem is bánom.

Eni:
Boldog hófordulót Vanessának! Gyönyörü nagylány már és olyan élénkek a szemei! Próbálj sokat pihenni! Nem lehet, hogy csak éppen növekszik az étvágya és azért érzed, hogy nincs sok tejed? Nekünk is volt ilyen egy csomószor! Aztán mikor átaludta az éjjelt, én ott forgolódtam az ágyban csurgó cicikkel! :lol: Hajhullás: nekem is hullott kb a 3. hónaptól 1-2 hónapig, de nagyon! Vettem rá valami teát (mindjárt megnézem a nevét), nem nagyon iszogattam, aztán magától elmúlt. Teljesen természetes a hajhullás!

Cs-né Kati:
már megfigyeltem, hogy magatokról mindig olyan keveset írsz! Miet csinál Joci mostanság?

Ja Edith, még szerettem volna írni, hogy a nappali szopin már én is gondolkodtam, de mivel csak szeptembertôl lesz a suli (ha felvesznek), szerintem még ráérek. Mikor hazamegyünk, úgyis ki kell alakítani egy másfajta életritmust, majd akkor ráérünk. Passuthot nem olvastam, nem is tudtam a könyvrôl... A rizst, ha túlfôzöd, nem szállnak ki belôle az értékek?

Na most már elküldöm!
zsuzsi 81

Eni:
nem találom a teát! :oops: Bezzeg a málnalevél egybôl kikukucskált a szekrénybôl! :lol:
zsuzsi 81

OLIVE:sajnos mi is most nagyon pici házban lakunk és nagyon drága is,már több mint fél éve nem is alszunk együtt a párommal mert én a babával alszom,ha lett volna rá lehetőségünk akkor együtt alszunk mind a hárman,de a konyha meg a nappali egybe van és ide nem rakhattam a kiságyat,így maradt a kis szoba.
Az az igazság hogy hiányzik is a párom mellőlem de a gyerek még jobban.Épp az előbb kérdezte a párom hogy nem alszok e vele ma,de tudom hogy fél óránál nem bírom tovább és megyek a kis szobába,ezért is rossz a kis lakás.
Meg itt van fent a babakocsi is,de hétfőtől lesz még egy garázsunk így le tudom oda vinni végre,mert a tárolót ellepték az egerek.
És elmondom neked sokkal nehezebben tudom ezt a pici lakást rendbe tartani mint egy nagyobbat mert itt csak kerülgetek mindent.
Ja és örökké penészesek a falak,nagy a páratartalom és mióta itt lakunk orrcseppen élek és csak tüsszögök,mert műanyag ablakok vannak és nagyon szigetel,a ruhák 3 napig száradnak itt bent.
Most CERESIT STOP PÁRA készülék van mindenütt,így most jobb.
Pedig ez egy új építésű társasház,mégis ez van vele.

A hozzátáplálás egész fura kérdés mert mindenki szerintem másképp csinálja és megoszlanak a vélemények.
Na ezt majd legköz mert fürdenünk kell.

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!
Olyan jó hangulatban voltam ma este, képzeljétek ittam másfél pohár bort, és szédültem egy kicsit tőle. Még a fürcsit is kihagytam Krisztánál. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Na, de amikor hazajöttünk a szomszédból (mert ott ittunk áldomást arra, hoyg eladták a garázsukat), István rögtön bebújt az ágyba, nekem meg fürösztés, etetés, lefektetés (stb esti rituálé), szóval minden rám maradt, és benéztem a másik toikba, ott meg pont ilyesmiről is szó volt, íyg kiírtam először oda magamat.Pedig nem az volt a szándékom, és el is romlott a kedvem. :(

Mindegy, azért megpróbálok legalább félig önmagam lenni. Lefeküdni most még úgysem tudok.

Zsuzsi, szerintem sem kell sietned még a nappali elválasztással, én is csak úgy lassan, fokozatosan gondoltam ezt. De nem búsullak én téged, biztos vagyok, hogy megoldod! :)

Eszti, hű, ez tényleg nagy meglepi volt párodtól! Gratulálok hozzá! HA megveszitek, és minden rendben, mikor lenne beköltözhető állapotban? Már őszre kész lenne, VAgy még hamarabb? (Az én párom ilyennel sajnos, nem fog meglepni, sztem soha, mert ő nem akar házba költözni. neki megfelel a tömbházi lakás. :evil: )

Zsuzsi, lehet, hoyg nem maradnak meg az értékes anyagok a rizsben, nem tudom. Én nagyon kevás ideig csináéltam úgy, mert most már csak normálra főzöm. Lehet, hoyg akkor valóban jobb a turmixolás. Bár, lefedve csináltam és a leve végülis benne volt mind, csak beivódott. A mangót meg csak egyszerűen összetörtem (bocs' legelső alkalommal lereszeltem az almareszelőn), legutóbb meg cikkekre vágtam és úgy tartottam oda, hogy magának harapdálja. Nem okoztak egyszer sem gondot a szálak. Igaz, próbáltam mindig jó érettet venni. és anyós is mindig finomat hozott neki.

Eszti, a banánról tudom, hogy megoszlanak a vélemények, de ez is olyan, mint minden dolog. Az én dokinőm a mézet is már ajánlja, én azért nem adok még egy ideig neki.

Enikő, azt mondják, hogy természetes a szülés utáni hajhullás, mert terhesség közben ha nem hullott, akkor így alakítja vissza spontán módon a szervezet egyensúlyát. Nekem is marékszámra hullott még a nyáron. Most is hull, de lényegesen kevesebb.
NAgyon sajnálom, hogy a tesódék elveszítették a babát! Bízok abban, hoyg a következő alkalommal már semmi baj nem lesz!

Kati, és a többiek, akik még írták, köszi a kiviről a véleményeket, én is arra gondoltam, hoyg megkóóstoltatom, hisz bébiételeket is gyártanak ilyen gyümikből, szigorúen passzírozva őket.

KAti, nagyon ügyes és bizti nagyon édes is tolató Joci, tényleg, olyan keveset szoktál írni magatokról. Ne haragudj, hogy tegnap csörögtelek, csak meg akartam bizonyosodni arról, hogy nem haragudtál meg rám a hozzászólásom miatt, és azért ne reagáltál rá. Őszinte részvétem, hoyg épp anyósod boldogított! :roll: Hát Lajoséknál nem vendégeskedik, és Ibolyáját egyáltalán meglátogatta? Igazán az ő nyakukra is elvonulhatna! :wink: :evil: :evil: :evil:

Képzeljétek, Krisztának ma kukorica-napja volt (így sikerült). Reggel reszelt almát kapott túrós barackpürével (ez üveges) és kukoricapehellyel. Délben túrós puliszkát, délután meg puliszkát hallal és egy icipici fokhagymagranulátummal. Nagyon ízlett neki. Halat még evett, d eaz üveges volt. Most pedig egy egész halfilét pároltam meg neki. Szigorúan szálkátlanítva.

Ma elmentünk és megvettük az etetőszéket. Ez sem valami márkás, de a célnak megfelel. És jó áron jutottunk hozzá. Kriszat nem volt túlságosan oda érte, hisz be lett kötve, de én nagyon örülök, mert így legalább nem futkározok utána a konyhában a kajával. :roll: Még egy bilit is vettem (kevesebb, mint 350 ft-ba került, csakis ezért vettem meg most) és ráültettem. Háááát, semmi esély még szerintem. Egykettőre lemászott róla, és szemügyre vette kívülről-belülről-alulról- stb. De bnem is akartam erőltetni, csak gondoltam, nem árt ha van.

Azt sem írtam még, hogy tegnap elvittem a gyógytornászhoz, mert azt figyeltem meg, hogy nagyon sokat lábujjhegyezik, amikor feláll. Pedig soha kompban nem volt, és ez főleg azokra a babákra jellemző! Masszíroznom kell a talpát és kiegyenesítenem a lábát térdnél lefogva, a lábfejét meg felfele nyomnom, ameddig csak bírja. Nem nagyon szereti, d eazért elég türelmes! Nincs baj, abszolút javítható, állítólag 2-3 napon belül már kellene legyen hsatása. Csütörtökön vissza kell mennünk. ott is meglérdezem, de titeket is megkérdezlek. Hogyan tudjátok, mikortól kell kiscipő a baba lábára? Most, hoyg már feláll és lépeget fogódzva, már aktuális lenne? Erről abszolút fogaslmam sincs. És hülyeséget sem akarok csinálni. de a szomszédnővel azon morfondíroztunk, hogy ha cipőben lenne, talán nem állna lábujjhegyre. Na, várom a tanácsokat, tapasztalatokat!

Ma épp utamba esett egy biobolt, és vettem krisztának finomítatlan nádcukrot (eddig nem sok cukrot használta neki, de ezentúl lehet, hogy majd lesz alkalom, amikor kell, és inkább ezt.), tojásmentes, teljes kiörlésű búzalisztből készült tésztát, és még vettem búzacsírát. NA, de ez száraz por, mondjuk, inkább pehely. Hogyan lehet elkészíteni. Oldódik vajon, mint atejpép? Ha van valakinek tapasztalata, erről is szívesen veszem. (Lehet, hoyg a háztartás-topikba kellene leírnom, de oda is nincs időm írni!)

Más: 3. napja, képzeljétek, fogyózom. Az ötlet nem az enyém volt, bár régakartam, de nem vitt rá a lélek! :oops: de a tavaszi babás topikban hétfőtől tömeges fogyózás lesz, így gondoltam, én is velük tartok. de mivel a hétfő túl távoli volt nekem, inkább elkezdtm már most. Azrét folytatom velük is. Csak eddig 40 dekát fogytam a 3 nap alatt, és nem túl éhezős, legalábbis eddig. Egy ciklus 5 napig tart, és max 3x szabad ismételni. Kíváncsi vagyok mi lesz. Ma még vettem egy fogyókúrás teát is. Együttesen hátha lesz valami eredménye! Különben hónapokig tartottam a 67 kilót, ami +7-et jelent a terhességi induláshoz képest, most meg az ünnepek óta már 68 vagyok. :evil: :evil: :evil: Pedig nem is ettem sokat. De ez van. Csak nem érzem így jól magam a bőrömben!

Na, megyek, mert már valószínű, rémálmaitok lesznek miattam, annyit kell olvasnotok. (De nem muszáj elolvasni!)

Jó éjt!

Ezeket a képeket épp feltöltöttem a másik tpoikba, és nem hagyom elvesztődni őket, mert nekem olyan nagy dolog feltölteni :oops: , ezért most ide is felteszem. HA van kedvetek csatlakozhattok! Úgyis akkorák már a babócák, hoyg elfelejtettük, ki milyen volt picikén! :)

Ilyen volt - ilyen lett - sorozat (csak hogy jobb kedvre derüljek):

Kép Ez az első kép Krisztáról, 1 óra és 15 percesen! :)

Kép Amikor ismét bekerültünk a kórházba, itt kb. 2 hetes

Kép Mit művelsz, Anyu? :O

És most...

Kép :) Múlt vasárnap, indulás előtt

Kép Ez meg asszem tegnapelőtt reggel, építőkockázás közben

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith!

Leírnád azt a fogyókúrát?
Én a 90 napossal próbálkozom, de számomra kínszenvedés hogy csak 4 naponta ehetek húst.

Asszem vissza-át-térek a south beach-re.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Na ujra itt vagyok.

Molli, meg annyit az elobbi hozzaszollasomhoz hogy nem ciki visszamondani de szerintem eloszor meg kellene nezni az ujjakat. Lehet hogy olcsobbak de nem mindig az a legjobb. Lehet hogy kisfiad el sem fogadja, vagy egy regimodi idosodo holgyike ....... es meg sorolhatnam. Itt is nagyon valtozo es nem szaktudassal jar az ar. Pl. kaphatsz csaladot ahol $250/het, $400/het sot $700/het es ezek mind egyutt laknak a csaladdal es van 2 szabadnapjuk, sot ismerek olyat aki 700/het es meg kulon kapot egy uj autot is :roll: :roll: Na erre irtam hogy annyit kapsz amennyit kersz :wink: :wink:

Cs.Kati, Orulok ha tudtam segiteni valamiben, maslukonben a cikket is elkuldtem arrol az oldalrol, megerkezett? Meddig boldogit meg anyos? En mar alig birom oket. Uj szokas, apos ringatja Petit a de-i alvas elott. Elso alkalommal nem szoltam, masodszor mar szoltam, erre a valasz "Olyan edes igy a Petike." :? :? Masnap megint ringatas, na ekkor megint szoltam, most mar nem donti meg de gyalogol vele le es fel. Anyosom ugye most nincs annyi munkaja, mert a csalad ahol dolgozik nincs itthon es igy tobbet van idehaza, allandoan beleszol a Peti kajajaba "Tejet is tegyel, tejet is tegyel" Hat en mar neha ugy erzem hogy nem birom tovabb. Csak mar a papirom erkezne ami persze napok kerdese mar es utanna munkahely nezes es alberlet. Szoval meg nem egyhamar :evil: :evil:

Eniko, a hajhullas ellen nem tudsz semmit sem tenni, aminek ki kell hullnia az ugy is kijon. Nekem szules utan 3 hora nagyon elkezdett hullni, persze a fodrasz ajanlgatott jo draga sampont potom $100-ert. Hat koszonom en nem kerek belole, igy rovidhaju lettem, de most mar novoget, nincs sok hatra :D :D es a hajhullas is megszunt. Boldog hofordulot a Vanessanak.

Boldog hofordulot Alidanak is :!: :!: Huha mar 8 honap, meg csak most volt Zsuzsi hogy csatlakoztal hozzank :wink:

Edith, remelem mire ezt olvasod mar jobban erzed magad. Tudom nem jo amikor minden rad marad es a ferfiak azt hiszik hogy hu de sokat csinalnak. Nalunk is kedden azert allt a bal, mert en hetfon elfelejtettem Petike kormet levagni es kisfiam persze jol osszekarmolta magat. Na amikor mondom a telefonba a ferjemnek, o lekapott mire en kozoltem hogy o is levaghatta volna, es mi volt a valasz "Mindent o csinaljon?" :shock: :shock: Na hat en ezen kiakadtam, mert amiert itthon vagyok a gyerekkel az nem azt jelenti hogy semmit sem csinalok. Na aztan hazajott es vegul raebredt hogy jo nagy baromsagot mondott es masnap is ugy sertepertelt korulottem hogy csak, es meg most is :wink: :wink: :wink:

Na ezt elkuldom es meg megnezem hogy kimaradt-e valami.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Lefekves elott meg egy bekukk.

Edith, jo otlet volt, hogy feltoltottel regi es uj kepeket! Annyira furcsa, hogy milyen gyorsan fejlodnek. :shock: Lehet, hogy a fogyokura receptedre nekem is szuksegem lesz majd kesobb. Meg eleg jol tartom a sulyom, nem hiztam sokat, de van egy olyan erzesem, hogy otthon az utolso 2 honapban fog ram rakodni rendesen. :(

Zsuzsi, en meg szerencsere nem taliztam szellemekkel, gondolom az az aramkimaradas is csak veletlen egybeeses volt, de azert inamba szallt a batorsag. :oops:
Annyit emlegettuk a szoptatast, hogy ma vettem az e-bay-en (internetes aukcio) Avent mellszivo pumpat. Vadi uj, nem hasznaltak es a bolti ar harmadaert sikerult megvennem. Amit lehet, inkabb megveszek Angliaban, mivel rajottem, hogy otthon dragabb. Csak azt nem ertem, hogy otthon hogy birjak anyagilag a kismamak. :shock:

B. Eszter, nalunk is nagyon paras a levego a hazban, de falpeneszedes nem fenyeget, mivel az eredeti 100 eves ablakaink vannak szimpla uveggel es jar a levego rendesen. A ferjemmel mindig azzal poenkodunk, hogy nalunk meg ablakot se kell nyitni a szellozteteshez. :lol: Amugy hallottam mar masoktol is, akiknek uj muanyag nyilaszaroik vannak, hogy tulsagosan is szigetel es emiatt peneszednek a falak.
A kis meretu haz - nehez takaritas elmeletre mar en is regen rajottem. Sokkal nehezebb, amikor be van zsufolva minden es mindent kerulgetni meg emelgetni kell takaritasnal. A ferjem ezt a helyzetet nagyon jol kezeli, vagy nem takarit vagy ha igen, akkor csak gyorsan ott, ahol feltuno. Szoval, nem sokra megyek a segitsegevel. Igy viszont ugy erzem allandoan takaritok, mivel most azert nem megy olyan porgosen, mint regen es mire korbejutok mindenhol, kezdhetem elorol az egeszet. :x A masik fajo pontom, hogy meg mindig rossz a mosogepunk, ugyhogy ma is a szomszedban mostam. Persze pofatlan se akartam lenni, ugyhogy csak a legszuksegesebbeket mostam ki, igy viszont meg mindig hegyekben all a szennyes. Remelem, most mar hetfon meg is szerelik, nemcsak kijonnek megallapitani, hogy tenyleg nem mukodik.

Megyek lefekudni, mert a vegen meg megszol Andrea, hogy mar megint itt ulok ejszaka. :wink:

Olive

KépKép
olive

Koszi mindenkinek a deligyumi es a rizs hozzaszollasat. Koszi a micros puliszka receptjet is.

B.Eszter, drukkolok hogy osszejojjon a telek vasarlas es rajta a kis hazikotok. 10 km semmi, ha en jobban belegonodolok nekem majdnem annyit kell mennem a kozertig :? :? :? Igaz igy nelkulozhetettlen a 2 kocsi a csaladba mert buszmegallo kb 5 km-re van :shock: :shock: :roll: :roll:

Olive, latom mar megint itt vagy :lol: :lol: :lol: En is igy voltam, hajnali 2 orakor mentem aludni mert addig sehogy sem tudtam es csak forgolodtam, igaz reggel 8-9 kozott keltem csak :oops: :oops:
Remelem mosogepetek meglesz hetfon mert az tenyleg nem egy kellemes dolog a szomszedba mosni, de rendesek hogy felajanlottak. En se hiztam sokat terhesseg alatt, sot az utolso hetekbe meg fogytam is :wink: Peti utan, na meg persze a mutet is kozbejatszott, sovanyabb voltam mind terhesseg elott :P

Kati28, tovabbitottam a mail Zsuzsinak es megkertem hogy kuldje Molinak is mert nekem nincs meg az o e-mail cime

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Na sziasztok, most csak gyors bejelentkezés.
Gery alszik, anyósom vigyázott rá, míg a kocsért voltunk. Qrva sokan voltak, nagyon sokat vártunk, de megérte!!! :lol: :lol: :lol: Fél kettő körül értünk most haza.
Gyönyőrű a kis drágám, annyira beleszerelmesedtem, hogy hihetetlen!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majd nemsokára rakok pár képet is!
András is nagyon élvezi, dupla kerülővel jöttünk haza!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Anyuékhoz is gyorsan beugrottunk, lejöttek megnézni!
Na de mondom András nagyon élvezi!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Eszti látom nálatok is alakulóban egy lakás, ház nagyon drukkolok, remélem sikerül minden amit terveztek!!!!!! Tök jóó!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: És amíg épitkeznétek, addig még ott tudtok lakni ahol most? Sok sikert mindenhez!!! :lol: :lol:

Olive, Te írtad a szellemeket? Én is tiszta para vagyok, ha megnézünk valami ilyesztő filmet, még a wcre is félek kimenni, pedig mi egy sima nem nagy panelban lakunk, a párom meg mindig hülyének néz!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Alidának is boldog hófordulót!!!! :lol: :lol: :lol:
Vanessának is boldog hófordit!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mem tudom már ki kérdezte, de nekem is nagyon hullik a hajam! Minden nap ha megfésülöm, egy jó marokynit mindig kiszedek a keféből. Rám is férne már egy fodrász!!!! :? :?

No azt hiszem ennyit akartam.
Ja meg a bölcsi!!!! Egyvalaki kérdezte.......
Megvolt a beirítás, kicsit körül is néztünk, mindenki oda volt Gerytől szokás szerint, mindenkire mosolygott, mindenki cirógatta volna. Nagyon szimpatikus és kedves mindenki. Igazából ezt az egyet sajnálom a költözésben, ezt a jó kis bölcsit!!! Nagyon remélem, hogy a 18.kerben is ilyen jót fogunk találni! Amúgy mega héten oda is mindenképpen el akarok menni oda is beirítni Geryt, mert már itt is !20! férőhely volt!!! Sok a baba, akit érint a bölcsi, az minnél hamarabb keresse fel és irassa be a gyerekét ahova tartozik, nehogy lemaradjon.

szia mindenki!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi, erdekes, amit irsz a bolcsirol. Marmint, hogy keves a ferohely. Mindig azt hallani, hogy Magyarorszagon csokkent a szuletesek szama es alig szuletnek babak. Hat, nem tudom. En az utcan is mindig annyi babakocsis anyukat, meg pocakos kisamamat latok az utobbi evekben. :shock:
Orulok, hogy megvan vegre az uj kocsitok. Varjuk a fenykepeket!

Andrea, te pironkodsz a reggel 8-9 koruli keles miatt? Akkor mit szoljak en? Nekem az meg ejszakanak szamit. :oops: Na, majd megvaltozik otthon minden. Anyukam nem fog hagyni 9-nel tovabb aludni. :(
Nagyon szepen koszonom a babakocsis kepet. Nagyon szep kocsitok van, irtora tetszik a szine.

Kepzeljetek, mar 4 eve vettuk ezt a hazat, ahol lakunk es meg mindig nincs befejezve! :evil: A ferjem gyorsan megcsinalta a haverokkal a legszuksegesebbeket es ami meg volt nehany aprosag, azt mindig igergette, hogy befejezi. Most, hogy keszulunk eladni, vegre belekezdett. Mire kikoltozunk, kesz is lesz a haz. :roll: Ez annyira tipikus. Na, mindegy, majd a kovetkezo haznal resen leszek es hajtom a dragat. Mondjuk a haverja se jobb. Ok mar fel eve leteptek a tapetat az egesz hazban es azota ugy allnak csupaszon a falak. Nem hiaba van az a mondas, hogy a suszter lyukas cipoben jar. :)

Kellemes hetveget mindenkinek!

Olive

KépKép
olive

Sziasztok.

A bölcsire vissza térve valóban kevés a hely.
Itt Szegeden is a Mesi féle csoportban csak 4 gyerek lehet.Sajnos mi is csak szeptemberben megyünk bölcsibe,mert a csaj akivel mi először beszéltünk azt rosszul tudott mindent.Mire elintéztem a papírokat már szeptemberi dátum maradt.Na mindegy .

Valaki írta,hogy olvasta a bemásolt bölcsis részletet és,hogy 2 éves korig jó ha otthon marad a baba.Én is hamarabb szerettem volna ha megy,mert igényli a társaságot.Szereti a játszóházat,de győzze valaki anyagilag nap,mint nap.

Amúgy megvagyunk,senki nem beteg.Éljük a túlhajszolt világunkat!
Azt hittem a karácsony után jót pihizek,de nem így lett!!!
Jó persze,mert pénzt keresünk,de fáradt vagyok.

Megyek takarítani,mert elvagyok maradva.

Azért olvaslak benneteket rendszeresen,csak nincs annyi időm,hogy írjak is.

Gyönyörűek a babaák és nagyon nagyok. :wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Kriszta!
Assszem rám gondoltál. :)
Engem megríkatott a bölcsis irományod, el is küldtem a páromnak, olvassa el ő is! Ha miden igaz, Enéh is hamarabb megy majd, minthogy 2 éves lenne. Majd márciusba megyünk be a bölcsibe, ott majd megmondják mikor mehet. Szerencsére már be van iratva
Mi szeptemberre gondoltunk, de ha előbb sikerül, az sem baj, én meg megyek vissza dolgozni (hogy miért, azt majd máskor leírom, egyelőre babonából nem akrom reklámozni).Amúgy Enéh is szereti a társaságot. Mi zeneoviba járunk hetente 1x, azt nagyon imádja.

Sudi!
Nektek jó lenne a 27-28.-ai hétvége? Ritáéknak jó.
Nekünk januárba csak az jó, a februárt még nem tudom.

Edith!
Várom a fogyi receptjét.
Még mindig a 90 napossal szenvedek. Ma fehérje napom van. Persze ma, mikor ehetnék húst, nem kívánom.
Ez az én formám. :?

Mentem...

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Szia.

Igen rád gondoltam.

Én is fal szerződéssel megyek csak dolgozni,amúgy itthon leszek.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta!
Én rendesen fogok dolgozni, ráadásul Enéh a céges bölcsibe fog járni.

Amit elfelejtettem.
Enéh már tapsol! :lol: (végre)
A másik: karácsonyra kapott egy bébitaxit. Már egyedül száll fel és le róla, valmint már (igaz csak hátrafele, de) közlekedik vele.
Nagyon édes.

Vettem tépőzáras pelenkát (pamperst), ami fele olyan vékony, mit az up&go. Tegnap egész nap abba volt, kb. 2x fél percig "kepesztett".

Nah! Mostmár tényleg húzok!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Hú, Sancsi ez tök jó hír, hogy végre akkor Enéh nem csinálta annyit a 'kepesztést'!!!!!! Nagyon örülök, mi minden baja van ezeknek a babáknak????!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :wink: Hogy már a pelus se mindegy!!!!! :lol: :lol: :lol:
Nálunk olyan baleset szokott történni, hogy éjszaka biztos feláll Gery kukija, és akkor kipisil a pelusból. Ez ritkán, de előfordul! Ilyenkor persze felkel és engem is ébreszt, mert mindene nyirkos. :evil: :evil: Persze csak gondolom, hogy megmerevedhet neki a kukija, lehet, hogy csak simán félrenéz a kukac, és így sikerül........ Ez van!

Hát Gery sem lesz még két éves mire megyünk a bölcsibe, Engem inkábba az zavart, zavar, hogy Én nem akarok november-december környékén visszamenni, pont a legnagyobb őrültekházára!!! :evil: :evil: :evil: :evil: Nekem sem lenne jó, meg a kollegáimnak sem azt hiszem. Hát mindenképp megpróbálom magam januárig itthontartani. Viszont ha Gery már bölcsis, onnantól nem jár a GYED, szóval szar a dolog! Úgy etrvezem, hogy a két éves szabimmal kezdenék, ami remélem kihúzza januárig!!!!!! :? :? :?
Meg azért ez elég gáz, hisz mondjuk nekünk még mondjuk , hogy megfelel a GYED ( nem mondom, hogy nem lenne több pénz jobb..), és miért nem lehet kicsit rugalmasabban bölcsit kezdeni, hogy mondjuk az anyuka 100%-ig kiélvezhesse a gyerekével az időt??!!
Ha Gery januárban 2 éves akkor miért nem kezdheti akkor a bölcsit!!?? :evil: Számomra ez kicsit bosszantó! Pláne hogy jár az az anyuka, akinek mondjuk tavaszi a babája, vagy nyár eleji!!?? Neki meg muszály a következő szeptemberi kezdésig a szar GYES-ből megélni, mert az Ő gyerek csak akkortól mehet a bölcsibe, hacsak nem akrja már másfél évesen beadni a gyereket vagy méghamarabb. Na mindegy.
Aztán pont azt beszéltük Andrással, hogy kezdetben, mondjuk amíg Gery 3 éves nem lesz, addig 5-6órás melóra mennék csak, úgyis a jelen állás szerint most még jár a GYES a meló mellé, és akkor az úgy még megfelelő lóvé lenne, és többet tudnék még itthon lenni. Maj dmeglátjuk mit tudunk egyezkedni bent az IKEA-ban!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nos rakok pár autóképet, bár még csak a sötétben készültek vannak, ma fogok csinálni még világosban.
Gerynek már az új autósülését tettük be, a másikat már nagyon kinőtta! Nem is baj, nem nagyon ült már meg benne. Így előre lát ki, és sokkal kényelmesebb neki, mint az előző!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja és angyon ügyes Enéh, hogy tapsol, én akárhogy mutatom Gerynek, le se ..ar!!!! :x
Viszont az integetés az elég egyedi módon, de megy. Mutat a mutatóujával. Én ezt úgy veszem, mintha integetne, mert akkor csinálja, ha mondom neki, és csak emberre.
És a lakásban már nagyon ügyesen megy mindenhol kapaszkodás nélkül, sőt hozza a játékait az egyik kezében, a másik kezét meg fent tartja, mint aki rodeózik, olyan édi, gondolom így egyensúlyozik!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Imádom annyira cuki!!!:-))))):-))
Bébitaxi : Gerynek esze ágában sincs ráülni, amit őszintén nem is nagyon bánok, mindig csak tologatja, de azt nagyon!!! Erról is van felvétel, majd ahogy tudom feltöltöm!!!
Ja és Sancsi nekünk is szerintem jó lesz az a hétvége, de még nem tudok igérni! Amint tudom a frankót, szólok, hogy ne az utolsó pillanatra hagyjam!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Már alig várom!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

angyon=nagyon :oops: :oops: :oops: :oops:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok Lányok!

Sudi! Gratula az új autóhoz! Nekünk nem hiszem hogy valaha is lesz! :cry: Hacsak meg nem nyerjük a lottó nyereményt! Juuuj a Gery mindjárt 1 éves lesz! :lol: Hogy ünneplitek? Én Ákosnak saját kezüleg csináltam tortát első szülinapjára. Pedig nem nagyon csináltam még!

Hát a mindennapjaink nem egyszerűek, mivel semmi rendszer nincs az életünkbe! Mire végig olvaslak benneteket, addigra felébred a Dávid, és mire oda jutnék hogy írjak, egyszerűen nem tudok. De olyan is volt már, hogy egy tök hosszú hozzászolást írtam, és eltünt az éterben!
Főzni is akkor szoktam, amikor a Párom haza ér, és egy kicsit foglalkozik a gyerekkel!

BÖLCSI: Én Ákit 2 éves korában adtam be a bölcsibe, és nem bántam meg! Nagyon jól elvolt a társaival,és amikor itthon volt látszott rajta hogy unatkozik és hiányoznak neki a gyerekek!
A dadussal is szerencsénk volt, mert egy nagyon aranyos velem egykorú dadust kaptunk!
Egyébként Dáviddal is így tevezem! És ugyanoda fogom vinni!

A Zsuzsi képei mexikóból fantasztikusan jók lettek! Jó hogy így egy kicsit mi is részesei lehettünk az utazásuknak!

Edit: Én nem tudom Te hogy csinálod hogy ilyen sokakat tudsz írni Kriszta mellett, bár Te biztos nem két ujjal pötyögsz mint Én!
Egyébként olvastam a profilodban hogy ujságíró vagy! Most is dolgozol valamelyik lapnak, vagy médiának?
Nagyon Cuki a Kriszta baba! Pelyhes fejű kiskacsa volt újszülöttnek! Mennyit változnak? Én is elnézem Ákit, és most hogy itt van a Picur olyan nagynak látom!

Azt hiszem most ennyi telt Tőlem! Mindenkinek jó pihenést és jó egészséget kívánok mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Újra itthon vagyunk, így majd rendszeresen tudok jönni és olvasgatni Benneteket! Hiányoztatok ám!!!
Rengeteg minden történt velünk az elmúlt 3 hétben, majd hamarosan jövök és mesélek és képeket is teszek fel. Időm nem volt még visszaolvasni és a küldött képeket megnézni, de remélem hamarosan tudok ezekre is reagálni.
Most viszont nagy segítségre lenne szükségem. Réka pénteken délben hányt és utána is még 3x alkalommal. Elvittem dokihoz, azt mondta vírus (férjemnek előtte hányingere és hasmenése volt), pénteken csak teázott Réka, szombaton már kapott pici tápszert regelire és gyümit napközben, tejpépet nem kérte, főzeléket még nem mertem adni. Ma reggel szintén evett fél adag tápszert, aztán főleg folyadékot ivott és pici gyümit. Délután megevett egy egész üveg almakompótot kb 100 g és utána sugárban kihányta. Ma 3x volt hasmenése is, de úgy látom a folyadék nem jött ki csak vizelet útján. Lehet visszatért a vírus? Vagy túl sok volt neki az alma és megterhelte a beszükült gyomrát? Van valami tanácsotok, vagy tapasztalat? Sudi, nekek is ez a jó kis kalici vírus volt? Gerynek mit adtál enni, inni? Honnan tudjam, hogy nem szárad ki?

Köszi mindenkinek a választ előre is!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sudi: Gratulálok az új autóhoz!

Zsuzsi81: Örülök, hogy ezzel a cicin altatással nem vagyok egyedül. Nem akarom elkiabálni, de mostanában én is kevesebbszer kelek Ákoshoz, bár most hétvégén szörnyű volt, mivel vidéken voltunk nagyszülőknél, és hiába járunk oda kéthetente mégsem az állandó helye... Amúgy itthon jobban aludt és ami érdekes: reggel 9-kor ébredt csak. Persze nem biztos, hogy ez így marad :(

Andrea: Köszi az aggódást, de a többi babysitter jelölt sem idős nénike, hanem jelenlegi mindkét jelölt hugom ismerőse.... Sőt ma beszéltem egy csajszival, akivel régen buliztunk sokat, ő babysitter volt pár éve, kiderült van barátnője akit érdekelne ez a heti pár alkalom is. Úgyhogy nyugi, eszemben sincs idegent keresni! Amellett ez a csaj annyira feldühített, hogy kétszer annyit kér, mint más, hogy elment tőle a kedvem, illetve meg sem tudnám fizetni. Tulajdonképpen felelőssége sem lenne óriási, hiszen mi is a lakásban vagyunk, csak játszania kéne a gyerekkel, sem kaját csinálni neki, sem tisztába tenni.

Kép
mölli

Sziasztok!

Én is bekukk!! Tegnap olyan szörnyü éjszakánk volt! Alida 4-szer felkelt és ráadául fél órákon keresztül ciciztetni kellett, hogy elaludjon. Tegnap viszont voltunk sétálni a hidegben! Picit mentünk csak és Alidát jól felöltöztettük, de élvezte.

Etterke:
Nagyon sajnálom, hogy Rékus elkapta azt a fránya vírust! :cry: Nekem nincs tapasztalatom, hogy mit lehet adni, de szerintem az a lényeg, hogy sokat igyon. Próbáld kis adagokban gyakran adni neki. Lehet, hogy nem kéne most annyiféle kaját adni neki, de ebben nem vagyok biztos. Visszamentek az orvoshoz? Jobbulást!

Bogyó:
Az elsô idôk nálunk is nagyon rendszertelenek voltak. Aztán majd kialakul, de Te már ebben tapasztalt vagy! :wink: Mailre válaszolok ígérem, csak kis türelmet...

Sancsi:
Úgy örülök, hogy a másikfajta pelusban nem csinálja olyan sokszor! Azért ugye megmutatod valakinek?

Sudi:
Szuper az autó!!!! 8)

Edith:
nekem adhatnál néhány kilót!! Tegnap álltam mérlegre és csak 48-at mutatott! Annyi voltam terhesség elôtt és reméltem, hogy nem fogok visszafogyni...

Kriszta:
Mi valószínüleg Alida másfél éves kora körül fogjuk elkezdeni a bölcsit, igaz hogy nem minden nap. Szerintem is nagyon gyerekfüggô, ô is társas lény, remélem nem lesz semmi gond vele. Részvétem a sok munkához!

Bocsi hogy nem tudtam mindenkinek írni, az agyam egy zokni.
Szép új hetet mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

A hétvégénk igencsak eseménydúsan telt, legalábbis, ami Joci produkcióit illeti. Péntek este írtam, hogy hátrafelé tolat, nos ezt mára "továbbfejlesztette" és már rugózik is a lábaival hasonfekvésben előre-hátra. Közben pedig egyfolytában jár a szája, ha éppen nem gagyarászik (ba-ba-ba, stb.), akkor teli torokból sikongat, amit sokszor már alig bír a dobhártyánk elviselni! :lol: De a lényeg, hogy ő rendkívül elégedett magával. Szombat reggel pedig az ágyunkon fekve, hogy elérje az egyik játékát, elkezdte magafelé húzni a plédet, ami "alattuk" volt. Ilyen kis cseles! :o :D
Lányok! Régebben sokat emlegettétek a "habtapit". Végülis bevált annak, aki vett olyat? Mert jó lenne, ha Jocit nem kéne a járókában tartanom, hiszen ott a kúszás-mászásnak gátat szabnak a rácsok, viszont nem tudom, hogy a padlóra mit tegyek alá, mert a szőnyeg vékony, egész nap nem megy a padlófűtés és félek, hogy megfázik, a plédet meg csak maga alá gyűri. :roll: És aki jónak tartja a "habtapit", hol vette és mennyiért?

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szia Zsuzsi!

Réka valamennyire jobban van, a tea megmarad benne és már 2x kapott tejet és az sem jött ki belőle. Előlről kezdem az egész hozzátáplálást, talán tegnap sok almát kapott egyszerre, mert a tej nem jött ki belőle. Ma egész nap csak teát és tejet kap és este megpróbálom a tejpépet. Ha a hasa továbbra is nagyon megy, akkor megyünk a dokihoz, mert akkor semmi táplálék nem hasznosul :roll: Köszi a jókívánságot!

Mindenkit üdvözlök és gratulálok az új kisbabákhoz! Majd később írok, de most kihasználom, hogy Réka alszik és kipakolom a böröndöket.......

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Szia, Kati, gratulálok Jocinak a fejleményekhez! Nálunk is van! Kriszta tegnap egyedül állt! :) Kevés ideig, de már többször sikerült. Van kép is róla, de még nincs a gépen, és hely sincs, hoyg bemásoljam.
Most nincs sok időm, én a habtapit nem tartm igazán jó ötletnek, mert amúgy is kicsi, Kriszta viszont állandóan szétszedte. Ha meg éppen nem szedte ki a darabokat, akkor a szélénél fogva emelgette és ette-rágta. lehet, hoyg másnak más a tapasztalata, de nálunk ez van. úgyhogy eltettem későbbre. Különben, ha van Jocin pelus, harisnya és még egy nadrág, nyugodtan teheteda földre, nem lesz semmi baja. Nem fázik meg. Mindig óvni úgysem tudod és fölösleges is. Nálunk sincs padlófűtés.
A szőnyehről meg a haptapiról amúgy is hamarosan lemászna.
Na, mentem, mert jön anyósom.

Sancsi, itt találod meg a fogyit:
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=12363

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: Minden nap nincs nálunk anyósom, van amikor a sógoroméknál tölti az időt, a lányáékhoz egyáltalán nem megy, mert vele képesek 1 perc alatt összeveszni! :shock: De például tegnap délután itt volt, elvittük Jocit egy nagy sétára és útközben találkoztunk szinte az összes környékbeli babát tologató anyukával, úgyhogy volt alkalom az eszmecserére! :D Hogy meddig marad még, azt pontosan nem tudom, nem akarom megkérdezni, nehogy sértődés legyen a vége. :roll: (Volt már rá példa a közelmúltban! :? ) Krisztának hogy ízlett a kiwi?

Sudi: Az autótok tényleg nagyon szép, mégegyszer gratulálok hozzá! Apropó! Te tudsz vezetni?

Sancsi: Érdekes, amit írtál a pelus-váltásról! Akkor ezek szerint mégis arról lenne szó, hogy az zavarja őt és minél vastagabb, annál inkább? Abban azért egyetértek Zsuzsival, hogy a "javulás" ellenére is érdemes lenne megmutatni egy szakembernek a felvételt.

Etterke: Sajnálom szegény kis Rékust, remélem azóta már sokkal jobban van! Tanácsot sajnos vagy inkább szerencsére nem tudok adni, mert Jocinak eddig nem volt semmi baja. Az biztos, hogy a folyadékpótlás rendkívül fontos! Szerintem Sudi lesz a te embered, hiszen nálunk volt mostanában ilyen vírus-féle. Azért az élménybeszámolódat és a képeket már nagyon várom! :)

Látom sokakat érint a bölcsi-téma. Én egyelőre nem gondolkozom rajta, mert úgy tervezem, hogy 3 éves koráig itthon leszek Jocival, bár, hogy mit hoz a jövő, azt egyelőre nem tudhatom. Lehet, hogy kénytelen leszek előbb visszamenni. Egyébként semmi bajom a bölcsivel, csak ha megtehetem, szeretnék minél tovább vele maradni. :)

Most elköszönök, később, ha tudok, még benézek. Sógorom ma is elhozza anyósomat, úgyhogy lehet, hogy majd csak este lesz alkalmam jönni. (A sógorom élettársa Kanadában (! :D ) van a rokonainál és mivel a sógorom napközben dolgozik, hogy ne unatkozzon anyósom, elhozza és este hazaviszi magukhoz.)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!
Először is Etterkének gyorsan válaszolok.
Igen Gerynek is valszinű valami vírusos nyavaja volt, mert az egész családon átment, engem viselt meg a legjobban. Geryből minden kijött, szinte 2-3óránként volt kaki, tiszta víz volt már, nem tudtam mi jön még ki belőle. Azt tudom javasolni, olyan ételt kapjon rékus ami megfogja! Nekünk a doki a riszt ajánlotta. Agyon főztem, hogy kicsit olyan ragacsos legyen, tetem bele még egy kis kakaót is, meg már nem is tudom, talán még valamit.... :roll: :roll: :roll: :? :shock: Na mindegy, szóval a rizs nagyon jó fogó, próbáld meg, nekünk akkor bejött!!!!!!! :lol:
É mégvalami, kapott gyógyszerkészítményt, itt vény nélkül lehet kapni, SMECTA a neve. Ez ilyen kis tasakos por, amit a baba ételébe kell belekeverni, főzibe, tápiba. Hasmenés kezelésére használatos készítmény, különösen gyerekeknek.

Megjegyzem Én is ezt ittam akkor, meg a széntabikat ettem szépen!! :roll: :roll: :roll:
Jobbulást Rékusnak, és próbáld itatni jó sokat!!!!!! Nem fog kiszáradni ne félj!!!!!!!! Nyugi!!! Gery a sok peluscserét leszámítva ugyan olyan jókedvű volt, persze Én tiszta ideg miatta, de csak bátorítani tudlak, ne idegeskedj!!!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?