Új privát üzeneted érkezett!

Katus!Hú akkor Máté simán fog majd németül is karattyolni ez tök jó!!
Vendég

katus,
tök jó, hogy már tanítjátok németül is! :9 azt mondják sokkal könnyebben tanul pici korban az ember! :)

a mai egyik alvás ringatós volt, mert tök sokáig ott állt az ágyban és csak sírt, sírt. a második már magától ment. egy ideig álldogált, aztán sírt, szopi, kicsit megnyugodott, visszatettem az ágyba, hömbölgött, álldogált, üldögélt - nemtom hogyan, nem voltam ott - és üldögélve is elvolt egy darabig, aztán egyszer csak csend és aludt. viszont későre csúszott volt ma minden, most negyed hat, harmadik alvása már nem lesz, remélem nem lesz nagyon nyügi estére. negyed hét körül pancsi, vacsi, aztán alvás. remélem! :wink: :P

máté hogy van?

KépKép
viol81

Viol!Akkor nagyon ügyi volt Dorka! :lol: :lol: :lol:
Reméljük az esti alvás is simán fog menni!
Vendég

Sziasztok!

Agi!

En jol kijövök anyossal meg a többi csaladtaggal, ugyhogy örülök, hogy itt laknak a közelben es ha segitseg kell csak par lepesre vannak.

es itt kep a mi kis boszorkanyunkrol. :) Kép Kép

Kép
Kép
reni76

Ez lesz a jelmeze a farsangon. :)

Kép
Kép
reni76

Katus!

En ugy tudom ha a gyerekek ket nyelven nönek fel, akkor lassabban kezdenek el beszelni. Agi igy volt ez nalatok is?
Lara is egyenlöre csak a Mamat mondja, de mind a ket nyelven ert az tuti.

Kép
Kép
reni76

Reni!Nagyon bájos Lara ebben a kis jelmezben!! :lol: :lol: :lol:
Ez nagyon jó,hogy ilyen jól kijössz velük és közel laktok egymáshoz!
Sokat számít a segítség ha van!
Dolgozni jársz még?
Vendég

Reni!
Jaj de edes Lara! Micsoda szemek! Neked is ilyen kek szemeid vannak?

Viol!
Mar a multkori viragcserepes kepen is az jutott eszembe a konyvespolc lattan, hogy az also 3 polcon levo torekeny targyaidat hamarosan felsobb regiokba helyezheted, most meg a nagy polc szerelesi akcio, meg az alldogalas utan ez biztosan egesz hamar el fog kovetkezni. :D

Katus!
Nem tudom mi a keso vagy a korai a beszedre, nekem mind a ketto kb. 1 1/2 evesen kezdett mondogatni szavakat. A Bence 2 evesen folyekonyan beszelt mind a ket nyelven, a Balint meg most ugye 22 honapos, es o is szepen el tudja valasztani a ket nyelvet, hozzam magyarul, az apjahoz angolul mondogat dolgokat. Sok szot ismer, mindent elismetel, magyarul mar osszerak par szot rovid mondatokka, angolul csak neha. De mondjuk velem tolti az ideje nagyreszet. A Bencenek is jobban ment a magyar eleinte.
En is ugy tudom, hogy a ketnyelvu gyerekek kesobb kezdenek beszelni, de en tobb egy nyelvu (magyar) gyereket ismerek, akik meg 2- 2.5 evesen is alig beszeltek. Szoval nem tudom. Egy biztos, se Mate, se Lara nincs semmirol lemaradva! Egyebkent engem is mamanak szolit mind a ket gyerekem. A Bence nem tudom miert kezdte ezt el anno, pedig en anyanak hivtam magam, aztan megis ram ragadt a mama. A Jasont meg daddynek hivjak. Akkor is, ha magyarul beszelunk, igy beszelnek rola.

Kép
Kép
agi

sziasztok cajok!

katus
máténak gyógyulást!zóra is vacakol,vagy a foga,vagy a 15 hós oltás,vagy a torka...???lázas tegnap estétől,bár nem túl vészesen,a kedve sem teljesen vacak,ezért remélem,hogy csak a foga.

beszéd:nálunk szecső(mint első gyerek) csak a bölcsiben tanult meg beszélni,2 éves koráig csak minimális alapszavakat mondott.a lányoknak már könnyebb a helyzetük,van mellettük nagyobb tesó,akit lehet "utánozni".zóra már most szépen anyázik,apázik,szia,mintha mírát is mondana,inni.most nem jut több eszembe.de amúgy állandóan beszél,leül olvasni(látja szecsőtől :lol: :lol: :lol: ),írni,énekel,versel :P :P :P :roll: :shock: :wink: .szóval kis utánozó kopasz majom(tegnap este kopasz lett újra,talán erősödik a haja)

mindenkinek jó pihit!!!

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

ja,és lara tényleg nagyon szép!!!bájos kislány(boszi)

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

www.mamanet.hu a csaladalapitas cimszo alatt az első téma.(sajan nem tudom máshogy leirni,mert béna vagyok)
De miért Tilos???
NA mindegy!!!

Viol
édes Lara ahogy segit.De lehet inkább figyeli a müveletet,hogy aztán megkeresse a kiskaput majd!
:wink: :lol:

Katus
köszi!!!!!!!
Petra 19 hosan mondta először hogy anya,apa,Réka.Vagyis a Rékát előbb.De ahogy mondják :aki nehezen tanul meg beszélni,szebben beszél...(majd meglátjuk,egyenlőre én tutira értem)Már mondatot is mond:pl.Anya hol van?
Vendég

Szemizo!Zórának jobbulást reméljük tényleg csak a foga!
Vendég

rik
szecső logopédushoz járt,mert hiába kezdett későn beszélni,a r-t nem mondta(nagycsoportos ovis volt,mikor megtanították neki)-szóval akkor ő a kivétel?! :lol:

viol
szép vagy a kicsi képen!!hogyan kell oda fotót pakolni?bár nem hiszem,hogy dicsekedni kéne magammal.... :P :oops: :roll: :wink: fúrós képünk nekünk is van: Kép míra segít apának az emelet ágyra még egy védőkorlátot szerelni(a kiságyat ürítettük ki zórának)

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

vagy emeletes ágy...??? :lol: :lol: :lol:

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

szemizo!Jó a kép!!Milyen furi Míra rövid hajjal!!
Vendég

mint egy kisfiú :lol: :lol: :lol: :lol: .de zóra olyan szép kopaszon...!legalábbis nekem nagyon tetszik,de nem marad úgy,talán még egyszer lesz levágva ahaja,aztán csak nő-nő-nő

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Gabo!

Igen jarok melozni, tegnap is voltam es komolyan mondom teljesen feltöltve jövök haza. :) Tök jo!

Agi!

Igen nekem is kek szemeim vannak, de ezek a papa szemei. :)

Rik!

Lara az en kislanyom. :) Violhoz Dorka tartozik. De neha nekem is gondolkodni kell, mert mar annyian vagyunk es en raadasul nem is ismerek mindenkit szemelyesen igy sokkal nehezebb.

Kép
Kép
reni76

Reni!El is hiszem,hogy fel vagy töltődve a melótol már nekem is nagyon hiányzik!

Na én lépek szép estét mindenkinek!

Ja és holnap megyünk a tütüért!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Viol!

Irtó ügyes Dorka!! Sok sok gratuláció neki!! Gondolom, nagyon ujjongtál!!
Vince majdnem 10 hónapos volt, amikor a keresztelője volt és 4 vendéggyerkőc is volt nálunk, 2 éjszakát itt is aludtak és Vince ekkor az első éjszaka után, szerintem a többiek hatására felállt a kiságyában és onnantól mindenütt próbálkozott, de csak 12 hós elmúlt, mikor elindult. Amúgy nekem sem kellett vele kézenfogva menni, sőt nem is akarta, de mondjuk ő majdnem mindenben ilyen, ha lehet, és úgy érzi, hogy tudja, akkor inkább egyedül akarja csinálni.

Reni,
irtó jól néz ki Lara!!! éd valóban nagyon szép a környék, ahol laktok! Jó lehet, hogy tudsz járni dolgozni. Mit csinálsz? Lehet, hoyg már írtad, ne haragudj, ha már mindenki tudja, csak én nem. :oops:

Csilla,
nagyon édes lehet, ahogy a kicsi a nagyokat utánozza!!! Kiváncsi vagyok már nagyon, Vince hogyan fog reagálni a kistesóra...

KépKép
KépKép
esztermami

Nagyon jók a fúrós képek, lányok!!!

KépKép
KépKép
esztermami

Gabó,
mindig elfelejtem ideírni,
nagyon helyesek a szerelmesek!!!

Jó éjt mindenkinek!!!

KépKép
KépKép
esztermami

Reni-Viol
Bocs a névtévesztésért!!!!!!
Amugy Reni én se tudom mit dolgozol!!!Talán fodrász vagy???

Szemizo
nagyon helyes a Mira ezzela hajjal!!Szerintem nagylányos vele!!!
Vendég

Jó estét!

Rik,megnéztem a mamanetet.Szerintem ezt nem kell komolyan venni,hogy pl.peteérésről nem lehet ott beszélni.Én nem így értelmezem.

Hát úgy látom,csak én vagyok ilyen "fosós" :D ,hogy fogtam a Bence kezét.Nekem más gyerekénél is görcsben van a gyomrom,hogy Úristen mindjárt elesik.Meg a Bence is nyújtotta mindíg a kis kezét.De lényeg,hogy most már futkározik a lakásban.

Katus,olyan jó a szalagod!Megnéztem az oldalt,mindenképp regisztrálni kell?
Jobbulást Máténak!Van még hely fognak a szájában?? :lol: :lol: Melyik jön most?

Csilla,Zórának is jobbulást.Gondolod,hogy erősödik a hajuk a vágástól?Tapasztalat?Jó a fúrós kép!Bence is mindíg próbálja Istit utánozni.Mire jó a nagyobb testvér!!?

És persze Dorka is írtó ügyesen segít Apának! :D

Reni,nagyon helyes a kis boszi!Már várom az élménybeszámolódat!

Kép

Kép
hajnus

Esztermami, Rik!

optikuskent dolgozom, annak is tanultam es szerencsere sikerült itt a varosban elhelyezkedni.

Rik!

Semmi gond! :wink:

Most rendeltük meg Lara szülinapi ajandekat. Egy jatekhazat 250 labdaval. Azt hiszem meglesz az esti feladatom a jövöben. :)
Itt a kep a hazrol!
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... IBSA:DE:11

Kép
Kép
reni76

Jo ejszakat MINDENKINEK!

Kép
Kép
reni76

jó reggelt!

megnéztem én is a mamanetet, de én nem találtam vitát, vagy leszidást vagy egyebet... mit is kell keresni? maga a topic megvan, olvasgattam is, lapozgattam is, de nemtom. be tudtok szúrni egy közvetlen linket is?

csilla,
a profilban lehet feltenni kis képet magadról. kicsinyíteni amúgy tudok, de ilyen rettentő picire nem megy, nekem nitta csinálta. amúgy meg köszönöm! :wink: a bókot! :)
nektek is nagyopn jó a fúrós kép! :) úgy látszik néhány lánykát is vonz a barkácsolás! :)

reni,
igen, lara a tiéd, dorka az enyém! :wink: nagyon édes lara a jelmezben!! :) olyan szépen néééz, olyan nagy szemekkel!! :) megnéztem a szülinapi házat is, szuper lesz!

eszter,
kíváncsi vagyok, hogy dorka mikor fog elindulni... ő nem látta senkitől, hogy állnak, max tőlünk! :D :wink:

gabó,
kocsiért délelőtt mentek?

rik,
semmi baj!! :D :wink:

KépKép
viol81

ja, cajok, dorkát ugyan már máskor is hallottuk nevetni, ha valami olyat láttott, vagy ha gábor csikizte, de tegnap!!!
leültünk gáborral egymással szembe, dorka meg kb közöttünk ült félúton, de nem középen, hanem kijjebb. nemtom értitek-e. na, kb háromszögben ültünk. na és akkor dorka egyik labdájával - kicsi, plüss, színes, csörög - elkezdtünk labdázni, fejelgettünk. no comment :D nem ez a lényeg. szóval amikor ezt meglátta, akkorákat kacagott, hogy szinte röhögött, komolyan mondom. :) így még nem hallottam! pici gyerek és olyan nagyokat nyerített, hogy ihajj!! mejdnem megszakadtunk mi is! aztán persze ő is megkapta néha a labdát, megfogta és "eldobta". vagyis felemelte és levágta a földre. de meg lehetett volna zabálni, olyan jó volt!

KépKép
viol81

Viol!

Ilyenkor meg kell öket zabälni, emlekszem mikor Mäte elöször kacagot, ugy meglepödtünk, trüsszentettem, es annyira elkezdett kacagni, utänna egesz nap trüsszögtünk :lol: :lol: :lol:

Csilla!

Jobbuläst Zoränak. Häny napja kapta az oltäst?
Mäte kicsit mär köhög, de ejjel aludt, 2szer volt fönt inni, de rögtön aludt toväbb. Nekem is kapar a torkom reggel ota, szuper! :evil:

Reni, mi is hasonlo häzat vettünk karäcsonyra a Mätenak, abban csak 50db labda van.:)

Köszi mindenkinek a tapasztalatot a beszeddel kapcsolatban,. eddig azt hittem en vagyok a mama, de mär Joconak is mondta :lol: :lol: :lol:

Nem tudom ki kerdezte, 16 foga van meg , de a felsö kettö hätso rägo mär nagyon be van dagadva. :?

katus78

Ja igen Hajnus, be kell jelentkezni, de azt neztem, mivel Zora es Mäte egy napon szüledtek, hogy tegnap egy nap elteres volt a szallagjuk között, ma meg jo, es Mäteje nem vältozott, hogy mivel ez egy äzsiai oldal, es nem lehet beällitani az idöeltolodäst fel napot csal nälunk. :roll:

katus78

Sziasztok.

Rik,erre gondoltál,ugye?

Kép

Kép
hajnus

hajnus,
ráklikkeltem... de hol a vita? :oops: bocsi, ha már uncsi vagyok, de ezen az oldalon a VV-ről, gyurcsányról, ruhákról beszélgetnek... mit nem látok, amit kéne?

KépKép
viol81

a kis betegeknek jobbulást kívánok!!!

KépKép
viol81

Sziasztok!
A gyermekmunka nálunk is folyik... :lol: :lol: :lol:
Márton addig-addig nyomta míg tényleg elfűrészelte... :wink:

Ágnest is megnyírtam, igaz még csak ollóval, mert nem szerettem volna megrémíteni a géppel :roll:

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Amica!

Nagyon jok a kepek! Szoval erre keszüljek :wink: lesz füreszeles, furäs, faragäs? :D
A fürdökädas kep szuper!:)

Te hivtäl delelött? Mire felvettem letetted. Nem jelzi ki a szämod!

Rik!

En sem talältam a "problemät" ugyanugy ahogy Viol sem. :(

katus78

Sziasztok!!!

Veró, így utólag igaz, de hadd kívánjak én is boldog névnapot!!!!

Viol, gratula Dorkának!! És milyen büszke magára!!! :lol: :lol: És még polcot is szerel...... :lol: Nem semmi!

Reni, Lara a kis boszi!! Olyan bájos!! Micsoda szemei vannak!!!

Amica, márton milyen komolyan dolgozik!! Nagyon jó a fürdős kép!! :lol:

Képzeljétek, letolattuk Alíz haját!! Olyan kis édi lett!! Majd mutatok képet, de fel kell tölteni az elemeket a géphez. :roll:

Ja, és rájött arra, hogy a lábaival menni is lehet! Egyre többször próbálkozik, már tök sokáig megáll kapaszkodás nélkül, és úgy vigyorog mint a tejbetök. Egy-kettőt lép, aztán összerogyik. :shock:

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Én most regisztráltam be erre a honlapra, nem is tudtam a létezéséről, a kismama újságban olvastam, gondoltam hátha megismerek a lakóhelyem közelében kismamákat, és kisgyerekes anyukákat.
Nekem is van egy kislányom, Adél, 2005. aug. 9-én született Sopronban a Karazma dr.-nál.
Most tervezzük a másodikat.

Szívesen leveleznék bárkivel.

Adélmama
adélmama

Sziasztok!Viol!Gratula Dorkának! :P
Reni!Lara nagyon helyes kislány!
Katus!Ha ilyen jó idő lesz a héten és tudunk sétálni,akkor felugranék Virág babájáért.Előtte majd felhívlak.
Amica!Olyan helyes vagy a gyerekekkel.Minden elismerésem a Tiéd!! :P

KépKép
kola2

Szia Adélmama!Üdv itt :P Engem Zsaninak hívnak és van egy 3és fél éves kislányom akit Virágnak hívnak.Soproni vagyok.
És te?Írj magadról !

KépKép
kola2

Szia Adelmama!

Üdv közöttünk!:) Nekünk egy kisfiunk van Mäte 2005 aug 17-en született.
Ti merre laktok? Mivel foglälkoztäl, hol dolgoztäl elötte?
En is a Karazmähoz järtam terhesgondozäsra, de Pecsen szültem.

katus78

Zsani!

Okes, värunk benneteket!:) Mätenak folyik az orra, nekem kicsit kapart reggel a torkom, de remeljük hamar tulleszünk rajta.

katus78

sziasztok cajok!
mi úgy néz ki,jól vagyunk,zórának ma eddig nem volt láza(talán tényleg a foga kínozza).most csend van,de nemsokára indulni kell összeszedni a nagyokat :lol: :cry: :oops:
szia adélmama!
jó helyre jöttél!itt mindenki szeret mindenkit :wink: .én miskolcon születtem,éltem nagyon sokáig,férjem soproni,így 2003 elején odaköltöztünk,de a munkahely nem jött be,így kerültünk ide,bp-re.de nagyon sokat köszönhetek sopronnak(két gyereket,két igaz barátnőt-mind a ketten itt vannak,és a babanetes barátokat).már lassan egy éve lakunk itt,de a szívem visszahúz
andi
klasszak a fotók,három (hó)fehérke a kádban-a mi leosztásunk más a színekben :lol: :lol: :lol: ,míra annyira kilóg a fehérségével a többiek közül
katus
gyógyuljatok,ill ne is legyetek betegek!!!máténak jó sok foga van!zórának még csak 12,most készülnek kibújni a szemfogak.
kriszti
bár ritkán írsz,azért megkérdezem(meg,hátha más is tud válaszolni),jól emlékszem,hogy írtad már,amikor a gyerekeken kijön valami betegségféle,te aloe verát itatsz velük?!hogyan,hol lehet kapni?gondolom drága,de ha használ...a dm-ben láttam,de siettünk,nem volt időm elolvasni.köszi
eszter
te szoktál a kenyérhez olajat használni?mert most olvastam,hogy az is "lapíthatja",nekem viszont a receptek írnak bele azt is.vagy csak keveset tegyek bele?és a fokhagymás kenyeret hogyan csinálod?fokh porral,vagy olyan tubusost nyomsz bele?hülye vagyok?!!!mert bár finomak a kenyerek,de szeretnék teljesen profi lenni :lol: .remélem jól vagytok,gondolom ma nem dolgozol,csak au-ban :cry:
esztermami
már nemsokára nálatok is "hangosabban" fog zajlani az élet :wink: .és annyira más lesz,hogy két gyerek között kell megoszlani.de nagyon jó érzés-szerintem!!!
gabó
autó?meggyógyult teljesen?mostmár aztán vigyázni!bár ha a másik autós a hülye,akkor úgysincs mit tenni :?
nercsi
kopasz fotót ide!!!biztos alíz is helyes kiscsaj kopaszon is!
rik
köszi a míradicséretet,de már megnőtt a haja.akkor épp kopaszból nőtt már.nem tudom bevált-e,de mírának nagyon sok,erős haja van.a zóráé nem lesz olyan,már most látszik,de azért megadjuk az ő hajának is az esélyt :wink: az erősödésre.andi mindig azt mondja,hogy míra haja anyáméra hasonlít(neki sok van,erős),a zóra fején már most látszik,hogy magasabban is nő a haja(remélem érthető így),mint a míráé,szecsőé,olyan mint az apáé.de hátha használ.ha mégsem,az sem baj,mert majd megnő nyárra

szép napot mindenkinek!

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

andi
még elfelejtettem írni,hogy janka mennyire "megkomolyodott".nagyon szép a haja,frizurája.és tényleg sötét,vagy csak a képen tűnik annak?

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Sziasztok.

Szia Adélmama.Én Hajni vagyok,két fiam van.A nagyobbik 9 éves,a kicsi 2005.dec.7-én született szintén a Karazmánál.Üdv itt köztünk!

Katus,jobbulást nektek.

Én meg éjjel lázas voltam,most se vagyok a helyzet magaslatán.De nem vagyok náthás és nem is köhögök....

Erika,már én is nagyon várom a képet Alízról!!!

Kép

Kép
hajnus

Hajnus!Javulást kívánok!!
Katus!Nektek is jobbulást!
Mától én meg fogyozom úgy döntöttem.Remélem lesz kitartásom hozzá :? Kölcsönkaptam Norbinak a könyvét,hogy mit lehet enni meg mit nem.Nem olyan vészes majd kiváncsi leszek.

KépKép
kola2

Sziasztok!
Hajnus
igen az az oldal az.de bele kell olvasgatni,akkor találod meg,amikor beszoltak...
NA mindegy is...minket itt még nem feddtek meg!!!

Adélmama
nagyon jó helyen jársz itt!!NAgyon szivesen fogadunk itt,ahol tényleg jó barátságok alakultak ki köztünk.Szoktunk talizni és ha maradsz itt velünk akkor láthatsz minket élőben is. :wink:
Amint látod a vonalzomon,nekem két lányom van,az egyik 10 éves a másik mindjárt 2.Én pedig mindjárt(4 nap)30!!!!!!

Cajok
ma nagy m,eglepetésemre csomagot kaptam anyostol a szülinapunkra Petrusssal.Nagyon szép ruhákat a lánynak,nekem meg pulcsit.
Eltellik egy ora,mondom megnézlek benneteket mi ujság,de még előtte megnézem a freemailt.Hát mit látok:könyvet nyertem a www.nlcafe.hu oldalon Egy szobanövényekrőlszóló könyvet.Nagyon boldog vagyok,itt ugráltam mint egy bakkecske.Én még nem nyertem sohase semmit,most nagy az öröm.

Csajok!Ti nyertetek már valaha valamit????
Vendég

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok!!!
Vendég

Szio Csajok!

Köszi Mindenkinek a dicsereteket Lara neveben is. :wink:

Adelmama!

Üdv közöttünk, biztos eltellik meg egy idöben mire megtanulod, hogy melyik gyerek kihez tartozik:), de egy jo kis csapat van itt, biztosan Te is jol erzed majd magad! :wink:
En 30 eves vagyok, van egy 1 eves kislanyom LARA es most mar 2 es fel eve kinnt elek Ne.-ba, de elötte Sopronban laktam. Irjal majd magadrol!

Gondoljatok rank, ma du. 4-kor megyünk dokihoz es lesz oltas is.:( Remelem nem fog belazasodni.
Majd talan este jövök meg!
ÜDV:
RENI

Kép
Kép
reni76

RIK!

Gratula a könyvhöz, most hirtelen nem ugrik be, hogy nyertem-e mar valamit, valszeg nem! :cry:

Kép
Kép
reni76

Aniko!

Le tudnad irni megegyszer a csokis tortanak a receptjet? Azt szeretnem megsütni Laranak a szülinapjara. KÖSZIKE

Vagy esetleg csajok tudjatok melyik oldalon talalom meg?

Kép
Kép
reni76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?