Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is BUÉK mindenkinek! :) Jó nagy erre a csend!

Beszti! Gratula a 4. babához! :lol: Nagyon strapabiró nőci lehetsz Te!
Egcsi! Jók a képek!

Mi ma reggel voltunk dokibácsinál. Babócával szerencsére minden rendben. :lol: Már nagyon jó lenne érezni a magzatmozgásokat, mert napok óta pánikoltam, hogy ugye minden rendben van, de most megnyugodtam. :) És a karácsony ellenére sikerült csak 1 kg-t hiznom 5 hét alatt. :wink:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek, jó egészséget és sok-sok szépet az új évben!

Beszti :)
Gratulálok Simon babához! Hogy bírod a strapát? Szerintem én már becsavarodtam volna. :D

Egcsi :)
Nagyon helyes volt Berci az ajándékbomtásnál! Mini PC-t kapott? Milyen?

Nálunk sajnos nyügösre sikerültek az ünnepek. Mindkét fiú lázas volt karácsonykor, ment a visítás ezerrel, mire kilábaltunk belole, akkorra Olivér elkapott egy légcso hurutot, ami egy marha ronda betegség, így nem sokat aludtunk a köhögésétöl, fulladozásátol. Persze minket is megfertoztek, és amikor már nekik kutya bajuk sem volt, akkor még mi szenvedtünk. Így a szilveszter is otthon telt nyugiban, bár ezt nem bánom, mert van mit bepótolnunk alvásban.

Pusza

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!

Icsilya :D Köszi a múltkori nyákdugós infót :!: Sokat segített, megnyugodtam. Rá 2 napra volt még egy kis átlátszó tojásfehérje, azóta semmi. A méhszáj 2 hete 2000, 1 hete 2111 volt. Holnap megyek újra. De a kor szerint már nem lennénk koraszülöttek, ez már megnyugtató. Persze mindig van min aggódni. A farfekvés miatt kisebb a BPD-nk, emiatt valszeg a súlya is, így még jobb lenne, ha bent hízna a Kicsim. Még egyszer köszi a választ! És gratula a pocaklakóhoz!

Olyan jó nézegetni a csemetéitek képeit! Nagyon édes mind!

Kép
nolina 25

Cat! Jobbulást az egész családnak! És ne ilyen legyen az egész évetek!

Nolina! Az én fiam sem született nagy súllyal (2.650 gr), de egy nagyon egészséges, stramm gyerek. Egy kalappal a szüléshez!

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Nolina :D
"farfekvés miatt kisebb a bpd és a súly is"
ezt ki mondta??? ebben szerintem sok ráció nincs.
nekem Máté faros volt, nagy kerek fejjel és normál súllyal született.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

A segitsegeteket szeretnem kerni.
Anno,meg pocakosan tudtam,hogy a C3000-nel mit jelentenek a szamok.Most az egyik baratnom babat var,28 hetes es C2000 a mehszaja.Csak arra emlekszem,hogy nekem meg szules elotti napokban is C3000 volt.Ez nagy baj?Le tudnatok irni,mit jelentenek a szamok?

Koszonom
Egy regi ma megint megjottos Kriszta
bkrityo

Sziasztok!
Szerettem volna (időben!) boldogságos, anyai- és egyéb örömökben bővelkedő Újesztendőt kívánni, de a rendszer bedilizett és nem engedett föl a jelszavammal :evil: (egy pillanatra elbizonytalanodtam, de nem én hülyültem meg mégsem :twisted: ).
Szóval akkor így utólag kívánom mindannyiotoknak a fentieket!
:lol:

Beszti: szívből gratulálok nektek és sok-sok energiát az immár 4 ördögfiókához!

Nolina: már jók vagytok! Ádámom 37. héten 2680-nal született, azután úgy evett, mint egy gép és most olyan nehéz, hogy alig bírom fölemelni és döbbenetes fizikai ereje van.

Cat: sajnálom, hogy így jártatok, remélem azóta sikerült rápihenni!

Jovi: mikor látjuk a formabedobó bajnokot??

Ági: ez a Mikulás-kép szenzációs!

Reditke: remélem megúúsztátok szárazon a Karácsonyt!

Egcsi: naggyon cuki ez a Berci, enyém gyerek is Rudolf volt! Kép Kép

KépKép
virág33

Kép Ádám portré

KépKép
virág33

Bkrityo
3000nél a számok
3 - a méhnyak hossza cm-ben, ált. 3, 2nél márrövidülésről van szó, de párnikra semmi ok, lehet anatómiai, de jelezhet fertőzést is akár.
pihenni kell, és ca. 2 hét múlva ellenőrizni, ha nem rövidül tovább, akkor semmit sem jelent

első 0 - külső méhszáj állapota 0-zárt, 1 nyitott
második 0 - nyakcsatorna állapota
harmadik 0 - belső méhszáj állapota

Virág :D
tündéri a fiad!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! :D

KOSZONOM!!

K
bkrityo

Sziasztok!
Már csak nagyon ritkán tudok jönni, de olyan jó látni ezt a sok szép gyereket :)
Léci akinek van 2007-es naptárformátuma hónapokra osztva az küldje el nekem ha nem nagy kérés mihaescue@freemail.hu címre. Apóspajtiék hiányolták, hogy olyat idén nem kaptak :) elkapattuk őket :)
Balázshoz egyre több türelem kell, a fogacskái (az utolsó 4 rágó) nagy kínszenvedés. Neki a többivel nem volt gond de ezektől belázasodik hisztis nyávogós brrr. Már csak 1 hiányzik és vége ennek a rémséges időszaknak. Amúgy olyan édesen mondja, hogy szeletlek anyucsi.
Kiborította az ujjfestéket, mérges voltam feltakarítottam, mikor végeztem odaáll elém és édesen mondja minden lendben van anya. Taliban benne vagyok, de a múltkor is mire jöttem láttam, hogy a tervezett időről lemaradtam, léci Virág majd dobj sms-t ha jobban képben vagy.
megyek sznyabunya, mert rettentő fáradt vagyok...Balázs az utóbbi hetekben este fél10kor alszik el. Rémes, reggel meg kel, és napközben sem alszik többet...a foga csak kinő egyszer...
Erika
hurki

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!

Mi jól vagyunk, az ünnepek jól teltek. Itt voltak a húgomék Angliából, nálunk laktak, úgyhogy benépesült a ház. Túl sok szabadidőm nem volt, 3 helyett 9-en laktunk, és majdnem minden nap jöttek az öcsémék (+4 fő) fél vagy egész napokra. De nem bántam én így szeretem, amikor összegyűlik az egész család.

Beszti!:)
Gratulálok! Nekem úgy tűnik még csak nemrég derült ki, hogy jön a negyedik... :shock:
Írd meg hogy boldogulsz! :?:

Egcsi, Virág!
Édesek a karácsonyozó lurkók! :D

Andi!
Nálatok olyan korán van cukros lötyi ivás? Nekem még nem volt, majd a 24. héten lesz.

A hét végén megyünk Bp-re és valahol hallottam, hogy a vidámpark környékén van valami jó játszóház, ahol nem csak szaladgálni, csúszdázni lehet, hanem vannak "nyugisabb" játékok is, babák, autók, rajzeszközök.... Tud valaki címet mondani? Vagy valahol valami hasonlót?

Leone

KépKép
leone

Leone, nem az állatkerti játszóházra gondolsz? Mi még nem voltunk de sok jót hallottam róla. Nem kell bemenni az állatkertbe kintről is be lehet menni a játszóházba. De ezt is csak hallomásból tudom. És épp a vidámpark közelében van...hátha. Sztem keress rá az interneten bizti rajta van az állatkert honlapján. (vagy nem)
Erika
hurki

Leone :)

http://www.jatek-mester.hu/

A cirkusz mellett van a bejárata. Mi rendszeresen járunk oda, szerintem nagyon klassz, a fiúk élvezik. Szandit viszont vigyetek Danának, mert a cipot le kell venni.

Megyek, mert dolgozom 1000-el. :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A mi évünk nem kezdődött túl jól, mindenki náthás és ráadásul költöznünk is kell a hónap végén. A tulaj el akarja adni a házát. :? Most keresgélhetek új hely után, a költözéssel járó ramazuriról nem is beszélek. :roll:

Cat :)
Mini PC-t is kapott, elég jó, tanítja a számokat, betűket, van rajta játék(labirintus és ping-pong) és persze zenél is... :D

Virág :)
Ádám nagyon cuki, gyönyörű szemei annak! Mit szólt a karácsonyfához?

Hurki :)
Nekünk még egy nagy rágó sincs kint...már előre félek. :?

Tudod már, hogy kisöccse vagy hugicája lesz-e Danának? :)

Velünk egyébként minden OK, már nem hányok egyáltalán. 16-án megyek dokihoz, akkor lesz egy hosszabb UH is, már nagyon várom.

Mindenkinek üdv! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Még mindig a költözés veszi el az idömet, sok az intéznivaló, de majd csak berendezkedünk, sokat nem tudok már csinálni egyszerre. A cukorterhelésem most jo lett, megusztam a diétát. Sikerült már 14kg hiznom, remélem még jön fel pár kg.

Itt van pár kép meg egy 26 hetes pocakos:
Kép Kép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

A lent leírtak alapján, remélem senki nem haragszik, hogy csak másolni volt erőm.
nem tudok visszaolvasni, mert alig bírtam magam idevonszolni a gép elé.

Remélem mindenkinek sokkal, de sokkal jobban kezdődött 2007, mint nekünk.
Tudnék írni kisregényt, de próbálom röviden összefoglalni.

Karácsony nagyiknál, betegség mentesen kis köhögéssel, de ez már alap.
Szuper volt, szép és jó és meghitt meg örömteli meg minden ami kell.
Két ünnep között Bálint fél napig lázas volt, 39,5, de elmúlt és semmi tünet.
Szilveszterkor skacok anyuéknál, mi Győrben baráti összejövetelen.
Milán picit köhög, hőemelkedés, nyűgös.
1-én szintén, utazás vissza haza.
2-án reggel magas láz, irány gyerekorvos abbéli félelmemben, hogy a kari előtti antib kúra ellenére a hörghurut megint erősebb volt.
De nem!!!! Kétoldali kiterjedt súlyos tüdőgyulladás.
Irány a Heim Pál, ahová már csak azért vettek fel, mert a kardiológusunk is oda tartozik és így egy helyen tudták kezelni.
Milán kiszáradás szélén, se enni, se inni, se szopni, csak aludt és aludt.
Gyógyszer és infúzió hegyek, aggódás, kétségbeesés, áldatlan kórházi körülmények, stokedliszéken alvó anyukák szóval minden ami a szülők lelki és idegi fáradtságát még komoly fizikai leterheltséggel is tetőzi.
Egy mondat az orvosok és nővérek emberséges hozzáállása és szakmai odaadása mindenképp említést érdemel. Köszönöm nekik. Én csak néztem milyen tárgyi feltételek mellett milyen iramú munkát látnal el.
Az osztály teljesen tele vírusos tüdőgyulladásos és vírusos asztmatikus hörghurutos csecsemőkkel. Senkit nem tudnak fogadni. Az, hogyszoptatós anyák ágyat kapjanak hiú ábránd.
Nem ragozom, de 1x 1 életben (mondjuk nem ilyen áron hogy beteg a gyerek) komoly lecke volt kitapsztalni hogyan lehet egy kis széken éjszakákat lehúzni úgy, hogy se a nyakam, se a derekam ne szakadjon le

Persze én szedtem a napi 1500 mg c vitamint, de ne csípjek vmi vírust ilyen állapotban.
Lényeg:
pénteken hazaengedtek, mert nagyon jól reagált a gyógyszerekre, még 2 hét itthoni gyógyszerezés folyamatos háziorvosi kontroll mellett.
Szombat reggel én éreztem h nem úsztam meg, izom és izületi fájdalom, 38,8 láz, takony, köhögés.
Szombat estére még 1 finomság sugárhányás és vízszerű székletürítés, magyarul benyeltem a köhögős vírus mellé a fosós-hányóst is.
Persze így még nem kerek az élet. Vasárnap délelőttre Milán is ugyanezeket produkálta.
Este már újra kórház, kiszáradás veszély.
Határeset, hazaengedtek.
Ma gyerekorvos, napi tájékoztatás, de a körházi táskáink összepakolva, mert lehet bármikor mennünk kell a László kórházba.

Bálintot szerencsére még a kórházbakerülésünk éjszakáján apája levitte vidékre a mamához, így ő kimarad, hacsak ott be nem csíp valamit.

Szóval bízom benne hogy szar kezdet után összességében jó évünk lesz egészségfronton, annál is inkább mert a kórházi tartózkodás során megvolt az időszerű kardiológia kontroll, mint hab a tortán , ahol kiderült, hogy Milán szive nagy mértékben romlott, így hamarosan megyünk a GOKI-ba konziliumra, és ha az ottani orvosok is úgy látják, ahogy a miénk, akkor valszeg még idén nyáron meglesz a szívműtét.
Elfáradtam.
Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke :)

Ezt olvasni is rettenetes volt, hogy min mentetek keresztül. :evil: :twisted: Remélem gyorsan felépül Milán és Te is, és már csak jó történik veletek az új évben.

Kérdés: Ti a Bethesdába nem mehettek? Szerintem sokkal jobb kórház, minket mindig oda utalnak be mindennel, utoljára csípőszűrésen voltunka Heim Pálban 6 hetesen, akkor mondtam, hogy soha többet nem megyek oda.

Cat
Kép
cateye

Reditke :)
Hát ez szörnyű! :( Remélem nagyon hamar rendbe jöttök!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Edit! Én is hasonlóakat kivánok!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

egcsi!
tobb mailt is kuldtem, amire nem valaszoltal, aggodom, hogy megkaptad-e egyaltalan?

bocsanat, lanyok, hogy csak ezert ugrottam be, de annyira kimaradtam a topikbol, hogy reszlegesen nem akarok irni, mindenkinek meg nem tudnek. de kivanok boldog uj esztendot mindannyiotoknak!
szoszi
szoszmosz

Szöszi :)
Mindet megkaptam és minegyikre válaszoltam. :shock: Megint megpróbálom... :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Edit :D
Remélem, már jobban vagytok! Ez tényleg rémes évekezdés volt. A folytatás legyen sokkal-sokkal jobb!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csajok!

Február 9. péntekre tervezünk egy Vistás kajálós-dumcsizós-jól kibeszélos bulit. Remélem sok embernek jó lesz az idopont, ezért szólok idoben.

MÁS FONTOS:

Schöpfis csajok!

Aláírásgyüjtés zajlik a kórházban a kórház megmentéséért. Aki tud ugorjon már be bármikor a kórházba aláírni. Aláíró ívek több helyen is vannak a kórházban, a portán is.

Cat
Kép
cateye

Hurki!:) Cat!:)
Köszönöm a játszóházas infókat, így könnyen megtaláltuk és nagyon jól éreztük magunkat!

Editke!:)
Még alig kezdődött el az év és máris ennyi rossz dolog történt veletek! Remélem ezzel az egész évi adagot letudtátok, csupa szépet és jót kívánok!

Karmen!:)
Örülök, hogy jól vagytok, és sikerült híznod. Remélem a szülés után is fenn marad belőle jó pár kiló. (Magamnak meg az ellenkzőjét kívánom. :lol:

Szöszi!:)
Legalább magatokról írhattál volna pár sort!

Egcsi!:)
Mi nem kérdezzük meg, hogy kisfiú vagy kislány lesz :D, úgyhogy lehet találgatni! :lol:
Meggyógyultatok már? Halad a házkeresés? Remélem hamar találtok valami jót. Még mindig jobb most költözni, mint picibabával.
Hány óra van most Las Vegasban? A férjem repülője 11:20-kor száll fel, és oda utazik. Bár üzleti tárgyalásra megy, az csak 1 napot fog igénybe venni, de ők majd csak jövő vasárnap jönnek vissza.

Lányok,
lehet, hogy én "beteg" vagyok, de nagyon rosszul érzem magam ettől az utazástól. Valahogy úgy érzem, hogy én 2,5 éve itthon vagyok, néha még azt is irigylem, hogy a férjem akkor megy el boltba, vagy valahova amikor akar, de most kimondottan rosszul érzem magam a tudattól, hogy ő egy olyan helyre megy, ahová én is nagyon szívesen mennék, de esélyem sincs rá. Luxus körülmények között pihiznek és bámészkodnak, buliznak (3 srác). Én is annyira vágyom ilyen szórakozásra, és nagyon rosszul esik, hogy ő elmehet, én meg nem. Másra soha nem szoktam irigykedni, csak rá. Nem mondhatom, hogy nekem bármiben is rossz lenne, de ilyenkor úgy érzem, hogy ő kapja a jót, én meg maradok a hétköznapokban és igazságtalannak tartom. Nagyon örülnék, ha nem éreznék így, mert nagyon rossz, de annyira, hogy nem tudom megnézni az utazásról készült fényképeit, nem bírom hallgatni a lelkendezését, meg semmilyen részletet az egészről. Tudom az észérveket, hogy csak akkor mehetnék el ha nem lenne ez a gyönyörű kislányom (meg útban a kistsó) akiért nagyon küzdöttünk és tényleg rengeteg örömet jelent, de attól még az érzéseim nem változnak.
Ráadásul a férjem nem érti meg, sőt össze is vitáztunk rajta, mert ő egy szerető kedves feleséget szeretne itthon, nem egy fancsali képűt, akivel nem tudja megosztai az örömét, mert szerinte nekem vele kellene örülnöm és lelekendeznem. És ez így is lenne, ha bárki másról lenne szó, de úgy érzem, hogy nekem ott is mellette lenne a helyem, együtt kéne örülnünk, (eszembe sem jut hogy neki nem kellett volna elmennie) e helyett én meg mindig itthon ragadok, amíg ő felfedezi a világot, méghozzá szebbnél szebb helyeket. (Volt már nélkülem Kínában és a Görög szigetek körül hajózni is. Most Peruba és Jamaicába mehetne, de azt mondja 50%-ban az én hisztiésem, 50%-ban pedig a munka miatt nem megy el.)
Jó hosszú lett, de lagalább most jobban vagyok kicsit hogy kiírhattam magamból. :)

Leone

KépKép
leone

Most megnyugodtam. :D Hogy nem csak én vagyok ilyen sárkány. Ugyanígy érzek én is, pedig az én uram nem megy el ilyen szép helyekre, csak Brüsszelbe, Ausztriába síelni, meg egyéb európai országokba, és havonta Visegrádra a wellness szállóba. Ez mind céges dolog, és kötelezo is, de az én gyomrom nem veszi be, hogy amig én itthon küzdök a fiúkkal, szó szerint, addig O relaxál az illatkamrában. :( Én sem vagyok hajlandó meghallgatni az uti beszámolókat sem, mert fáj nekem. Sot mindig agyon nyaggatom, hogy mikor ér haza.

Mondjuk szemét a cége ahol dolgozik, mert direkt csinálnak ilyen kötelezo kitelepüléseket, mivel a cégben 90%-ban nem családos emberek dolgoznak, és másképp hétvégi munkavégzésre nem lehetne rábírni az embereket.

Szóval teljesen megértem az érzéseidet. Elképzelésem sincs, hogy hogy bírják azok akiknek heteket távol van a férjük. :?:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok mindenkinek!
Nem tudom ki emlékszik rám és ki nem, Ilduci néven voltam anno kb.3 éve, akkor még mindd csak álmodoztunk.
Nagyon nagy örömmel olvasom, hogy sokan már a második babát várjátok vagy éppen tervezitek.
Nekünk is sikerült, ikreink lettek, amint lentebb látható! :wink:
Boldogok vagyunk meg nagyon fáradtak, de erről sokat lehetne mesélni.Igaz Cat? :P
Mi nem szeretnénk több gyereket,de valahogy érzem, hogy lesz még.
:P
Puszi mindenkinek, igyekszem itt lenni.
Ilduci

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Leone :D
akkor 1 időzónában vanak/lesznek a férjeink :)
Karcsi San Franciscoban van hétfő óta, és jövő hét hétfőn jön meg... engem annyira nem zavar, hogy elment igazán az zavar, hogy mi nem mentünk nyaralni a munkája miatt, most meg 1 hétre el tudott menni egy tanfolyamra....
:(

Ilduci :D
de jó, hogy írtál. Tündériek a gyerkőcök :D
most kezdődik a jó ikres korszak :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Orsi!
:P Most nézem, hogy neked is ikreid vannak!
És bemertél vállalni még egy babót???
Húúúúúúúúú, neked kötélből vannak az idegeid? :lol:
Milyen volt az eddigi életetek?
Már úgy értem, hogy mi most már a mindent felfedezős, megmászós, megevős, meggyepálós, kipakolós korszakban vagyunk és sejtem, hogy ez csak rosszabbodni fog. :cry:
Én most úgy érzem, hogyha jönne még egy baba, akkor véglegesen visszaszoknék a cigire, lefogynék 20 kilót és nyugtatókon élnék. :lol:
Csak hülyülök, de tényleg betojnék asszem.

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Ilduci :)
Gratula az ikrekhez! Esetleg képeket is tehetnél fel róluk. :)

Csak beugrottam feltenni egy képet Berciről és a popsikenőcsös arcpakloásról. :D Kép

Üdv:
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok, boldog új évet mindenkinek!

Sajnos alig jutok géphez, néha olvasgatok, de nem nagyon veszem rá magam, hogy írjak is. Elmúlt az internet-függőségem, sőt, mostanság olyan passzban vagyok, hogy a házimunkát se nagyon van kedvem megcsinálni, amolyan "wellness" semmittevős napjaink vannak. Biztos majd erőre kapok :roll:

Leone :) 1000%-ban igazad van, mióta a férjemnek megszűnt a munkája a nyáron, azóta látjuk mi is ám, hogy mennyire nem normálisan "kötelezik" a multik munka címén szórakozásra az embereket. Oldalakat tudnék erről írni, ne érzed ezért rosszul magad, én hálát adok az istennek, hogy nem dolgozik most. Amig egyedül van az ember, de legalább is gyerek nélkül, addig jók ezek a kiruccanások, meg az egót is jól feltolják az egekbe, de családdal ez már nem normális. Sajnos választani azonban nem lehet.
Kitartást.

Egcsi :) Orsi :) nagyon örülök, hogy a kistesókkal minden rendben, klassz pocaknövesztést kívánok nektek!!!

Zituska :) Ági :) Virág :) Boldog szülinapot az egyéveseknek!!!

Reditke :) remélem az évetek most már jobban folytatódik mint ahogy kezdődött, és meggyógyultatok. Milánnak jobbulást, jó lenne, ha megúszná a műtétet és mégsem lenne szükség rá.

Danink maholnap 6 hónapos (2 hét múlva), ma hasról hátra fordult. 70 cm és kb. 8,2 kg. Halandzsázik, most sírdogál a foga miatt, megint beindult.
Én megemeltem magam 2 hete, de egy csontkovács rendbetette a derekam úgyhogy 1 hete Danit is fel tudom újra emelni. Sajnos sétálni még nem tudunk egyedül, de azért így is már nagyon jó, hogy itthon el tudom látni segítség nélkül. :P
Mostanában kezedek neki mást is adni az anyatejen kívül, de még mindig fintorog. Valamelyik nap úgy megfogta a zöldség, hogy nem kakilt egy napig. Gondolom ez normális. Sajnos a bébiételek nagy része szemét, nincs könnyű dolga az embernek, jobb ha inkább én csinálom neki amit lehet.
Emlékszem, hogy annakidején szó volt valami Sinlacról. Mi is ez tulajdonképpen? Tudtok esetleg segíteni? Elrepült az idő. :)

Lányok, én is szvesen jönnék a talira, a feb 9 jó nekem is.

Puszik
Noémi
Vendég

Noémi :)
De jó, hogy jelentkeztél! Nagyon örülök, hogy a talihoz is csatlakozol.

A Sinlac az szentjánoskenyérmag alapú por, amit vízzel kikeverve lehet adni a babáknak. Kicsit édes az íze. Teljesen bio, cukor és glutén mentes. Viszont azt hiszem pont Bea írta, hogy őket nagyon megfogta, így székrekedéses babáknak nem jó. Főzeléket is lehet sűríteni vele.

Ilduci :)
Gratulálok a gyerkőcökhöz! Megnéznék még több képet ám róluk, ne tessék rejtegetni! :D Megnyugtatlak, hogy az elkövetkező 20 évben jobb nem lesz, csak más. :D A problémák átalakulnak, mások lesznek, nem az lesza gond, hogy megeszik a virág levelét, hanem, hogy ollóval szétvagdalják. :D De annyira jó most ez a korszakuk amiben vagyunk, szétröhögöm sokszor magam rajtuk.

Egcsi :)
Csak nem borotválkozni akart Berci? :D Ti sem akarjátok tudni a baba nemét?

Cat
Kép
cateye

Sziaszok

Én is egy kicsit bejelentkezem.

Bocsi, hogy még nem hívtalak, de most iszonyat sűrűek a napjaim.
Ma a Schömpfiben kezdtem, de azt is úgy, hogy nem indult be reggel a kocsi. Valószínűleg az aksi merült le, mert meg se mukkant. Így Bkv-val mentünk be Domival. Most értünk haza.
Csütörtökön is megyek a Schömpfibe, pénteken meg pm dokihoz.....

Lányok a Schömpfi nem zár be!
Állítólag a Fővárosi Önkormányzat üzemelteti és neki esze ágában sincs bezárni. (Arnold doki mondta)

Mi most járunk hozzá kistesó projekt ügyében. Még csak a closti szedésénél tartunk, meg a repi szurinál. Nem kezdett el egyből inszemezni azt mondta talán majd márciusban.

Domi elmúlt egy éves. Nagyon értékelte a tortát. Belemászott teljesen. :) Má jár és halandzsázik, de néhány szót már érthetően mond is. A "NEM" szó például nagyon jól megy. :)

Először minden megfogja a babák pociját. Mi anno gyümivel kezdtünk és még az is simán megfogta. Egy idő kell még átáll a szervezet a szilárd táplálékra. Azt monják, hogy ha 3 napig nincs kaki az nem baj. Mi anno kb 2 hétig 3 naponta glicerin kúpoztuk, de utána beállt a szervezete és jött minden magától. :)

Kép

Kép
pkagi

Leone
Én is megértelek abszolult téged. Bár hál istennek nálunk nincs ilyen a férjemnél, de valószínűleg nem állnék én sem pozitívan ezekhez a dolgokhoz.
Érdekes, hogy az én munkahelyemen voltak kiruccanások, de mindig párral együtt és neki is fizettek mindent. (bár azok inkább csak egy napos progik voltak)

Kép

Kép
pkagi

Ági :) nagyon drukkolok a kistesóhoz. Mi is benn voltunk a BMC-ben pénteken, de csak tapogatóztunk kistesó ügyben. Még nem tudta K. sem, hogy mi merre fog változni. De ki van bukva rendesen a csökkentések miatt. Állambácsinak sok a 2000 gyerek, felére csökkenti a támogatásokat. Állítólag az egész költségvetés 1 km autópálya volt. :twisted: No komment.

Ági, te is császárral szültél, ha jól emlékszem. Nálatok hogy-hogy ilyen gyorsan engedte a doki a próbálkozást? Nekem már volt 3 mensim, és egyelőre még "vigyázunk". Meg a szopi miatt nem is nagyon lenne most még jó. A mensim viszont teljesen megváltozott a régiekhez képest. Mintha beállt volna. Remélem ez jó jel.

Dani különben most 2 napig csak tejcsit kapott, és visszaállt a kakija, de tegnap és ma már kapott megint mást is, és nincs semmi gond. Köszönöm szépen a megnyugtatást.

Pusz
Noémi
Vendég

Igen császáros voltam.
Tulajdonképpen mondta a doki, hogy 1 évet jó lenne várni, de 6 hónapot próbálkozzunk mindenképpen spontán.
Gondoltam eddig sem jött össze akkor miért most jönne csak úgy (bár örültem volna). Azt hiszem júliusban kezdtünk próbálkozni és decemberben visszamentünk a dokihoz. Ugye már amikor viszamettünk Domi 11 hónapos volt.
Én 4,5 hónapos koráig szoptattam Domit.

Mostmár nagyon jó lenne ha jönne a kistesó. Azaz májusig össze kellene hogy jöjjön mindenképpen.

Kép

Kép
pkagi

hello lányok,
megint nagyon személytelen leszek, bocs, de nincs időm hsz-ket írni.
látom sokan aggódtatok miattunk, ezért bejelentkezem.
Bálintot vasárnap visszahoztuk anyukáméktól, ahol majdnem 2 hétig volt. El mertük hozni, mert már 4 napja egyikünk sem fosott és hányt (páromon is átment).
De mocsok egy túlélő vírus ez, bármi is legyen,mert éjjel Bálint már 8x hányt és azóta is nonstop hány és hasmenése van.
Anyukám most hívott, hogy ő is és faterom is.
Szóval akivel fedő alatt találkozunk az tuti bekapja.
Majd jelentkezem, remélem még idén és remélem nem betegséggel.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Én is már elég régen irtam.

Edit! Ezt a sok betegséget még olvasni is szörnyű :( , remélem most már mindenki erőre kap, és végre szebb és mosolygósabb napok jönnek.
Ági! Drukk, hogy gyorsan összejöjjön a tesó!
Leone! Nekem a védőnéni azt mondta, hogy vmi új rendelet szerint 2-szer kell menni terheléses vércukorra. Ezek szerint lehet, hogy nem is?
Leone, Karmen! Titeket nem néznek hülyének, hogy nem akarjátok tudni a baba nemét? :roll: Mert én lassan már nem is merem mondani, mert idiótaként kezelnek.
Orsi! Te hogy vagy? Pocaklakó?

Én végre szombat óta érzem, hogy mozog a babó, nagyon vártam már. :lol: Már majdnem el is felejtettem, hogy milyen jó érzés. :D Fiúk is mindig jönnek "hallgatózni". Ma megkaptam az AFP eredményt, teljesen jó lett, örültem nagyon, mert Péternél alacsony volt, kellett is mennem genetikai UH-ra. Tudom, hogy nem sokat ér, de akkor is igy megnyugtatóbb.

A múlt héten sielni voltunk 4 napot Ausztriában. Párom jól elfáradt, én persze csak fényképeztem. Pétert próbáltuk tanitgatni, de nem nagyon jött be neki a dolog, "nagyon csúszik a hó" problémák miatt, inkább igy sielt (azért a sibakancs a lábán van):

Kép

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Sziasztok!

Én is már elég régen irtam.

Edit! Ezt a sok betegséget még olvasni is szörnyű :( , remélem most már mindenki erőre kap, és végre szebb és mosolygósabb napok jönnek.
Ági! Drukk, hogy gyorsan összejöjjön a tesó!
Leone! Nekem a védőnéni azt mondta, hogy vmi új rendelet szerint 2-szer kell menni terheléses vércukorra. Ezek szerint lehet, hogy nem is?
Leone, Karmen! Titeket nem néznek hülyének, hogy nem akarjátok tudni a baba nemét? :roll: Mert én lassan már nem is merem mondani, mert idiótaként kezelnek.
Orsi! Te hogy vagy? Pocaklakó?

Én végre szombat óta érzem, hogy mozog a babó, nagyon vártam már. :lol: Már majdnem el is felejtettem, hogy milyen jó érzés. :D Fiúk is mindig jönnek "hallgatózni". Ma megkaptam az AFP eredményt, teljesen jó lett, örültem nagyon, mert Péternél alacsony volt, kellett is mennem genetikai UH-ra. Tudom, hogy nem sokat ér, de akkor is igy megnyugtatóbb.

A múlt héten sielni voltunk 4 napot Ausztriában. Párom jól elfáradt, én persze csak fényképeztem. Pétert próbáltuk tanitgatni, de nem nagyon jött be neki a dolog, "nagyon csúszik a hó" problémák miatt, inkább igy sielt (azért a sibakancs a lábán van):

Kép

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

bocsika, először vmi hibát irt ki, aztán mégis elküldte.

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Andi! Nálunk a család Orsinál nagyon ki volt akadva hogy nem kérdezzük meg a nemét, föleg mert volt amnio és ott biztos az eredménye, de nem törödtünk velük. Most már természetesnek vették hogy nem akarjuk tudni.
Cukorterhelésre nekem is 1x kelett menni, nem lesz több

Mi most betegek lettünk, Orsi 4 napja magas lázzal küzd, ma orvoshoz vittem, zörej van a tüdejében, érdekes hogy alig köhög és azt is csak tegnap kezdte. Én jol vagyok, csak egyre fáradtabban.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Jobbulást Orsinak! Pihengess amennyit csak tudsz Te is.
Igazából nálunk nem a rokonság van kiakadva, hanem a gyerekes ismerőseim, barátaink. Volt olyan, aki megjegyezte, hogy biztos tudjuk a nemét, csak titkoljuk. :( Na, de ez miatt nem változtatjuk meg mi sem a döntésünket. És nevek vannak már?

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Editke :) sokfelől hallottam én is ezt a fosós hányós vírust, remélem jobbultok hamar, sajnálom, hogy Bálint se úszta meg.

Ági :) én is hasonlóképp gondolom, de valahogy mégis ott a kisördög, hátha mégis sikerül spontán, hiába 3 évig sosem sikerült :? . Én még mindig szoptatok, Dani nem is nagyon lakik jól mással, úgyhogy ... még várunk. Meg van rajtam kb. 8-10 kg feleslegesen, nem örülnék, ha még erre akár 1 is feljönne, mert ezt se tudom hogy fogom leadni. Sose tudtam fogyókúrázni :lol: .
Ha jó nektek, csörögj, fussunk össze. Talira jössz?

Leone :) jobbulást nektek!

Pandi :) aranyos a "sielős" kép, szerintem rólam is hasonlót lehetne készíteni csak :). Nektek vannak már neveitek? Vagy még korai? Klassz ,hogy érzed már a mocorgásokat, már én is elfelejtettem, hogy milyen, pedig Dani még csak fél éves lesz.

Lányok, bébiszitter ügyben tud valaki segíteni esetleg? Nagyszülőkre nem tudjuk bízni Danit, más meg nem nagyon jöhet szóba. Van valakinek ilyen tapasztalata? Keressünk vadidegent? Gondolom ehhez is szoktatni kell gyereket is, szittert is, hogy megismerjék egymást. Mennyi mostanában a szitterek tarifája?
Egcsi, neked lehet, hogy van ilyen tapasztalatod, bár nem itthoni.
Köszönöm szépen!

Cat :) köszönöm szépen, már várom, hogy megismerjelek titeket!

Puszi
Noémi
Vendég

Andi :)

Nem csoda, hogy nem jött be Péternek a síelés, én sem rajongok érte. :D Szánkót nem próbáltatok?

Szuper lehet a magzatmozgás, már én is teljesen elfelejtettem. Tényleg, a nevek kialakultak már?

Kb 1000 Ft/óra a bébiszitter tarifa. Nekünk régóta van, élni sem tudnánk már nélküle. A www.gyermeksziget.hu oldalon adtam fel hírdetést, hogy keresek, és mintegy 10 jelentkező közül választottuk ki a mostanit, szimpátia alapján. Sokáig itthon voltam én is velük a szitterrel együtt, amíg nem láttam, hogy kötődnének hozzá, nem hagytam itt őket. Aztán fokozatosan egyre hosszabb időre ment a dolog, ma már akár napokra is simán rábíznám őket. A fiúk családtagként kezelik, Ő a 3. ember a családban, Anya, Apa után, a nagyszülők is hátrébb sorolódtak. :D

Cat
Kép
cateye

Andi! Eddig a költözés és a ház miatt még nem jutott arra idö hogy elkezdjünk neveken gondolkodni. Még mindig jönnek ide a szerelök, ezeket kell összehangolni, intézni stb. szóval egyelöre halagatjuk.

Cat! Jesszum, nálunk igaz hirdetőujságban csak 500 ft/óra a bébiszitter, igaz ezek nem közvetitön keresztüli árak

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Cat! Szánkózni imád, azt is üztük egy kicsit, de csak sötétben, amikor a sipálya már üres volt. (A szánkópályát nem hóágyuzták.) :D Azért párom nem adja ám fel ilyen könnyen a tanitást, jövőre újra próbálkozunk, mert Ő is imád sielni. Én is szeretek most már, bár az első sitáboromat végig bőgtem (26 évesen), de örülök, hogy nem vette el teljesen a kedvem.

Nevek: jó kérdés, ha lány, akkor biztos, maradunk Eszternél (Péter is az lett volna) :lol: , ha fiú, akkor lehet, hogy nem lesz neve, mert nem igazán tudunk egyezségre jutni. Én Marcell, apa Tamás. Igazából a Tamás nekem is tetszik, de csak ebben a formában, megint az örületbe kergetnének azzal, hogy Tomikának hivják, úgy, mint a Petikét sem birom a mai napig elviselni. Úgy látszik én már csak ilyen hülye vagyok. :roll: Azért van egy közös nevünk is, Ábel, de annyira egyikőnknek sem jön be. Szóval ezért is nagyon szeretnénk lányt. :wink:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Sziasztok :)
Köszi mindenkinek a gyógyulásos kívánságokat.
Bálint már nem hány(ik?), de még fosizik, bár ez azért is tarthat tovább nála, mert képtelenség őt diétáztatni :twisted:
Ami egyfelől jó,m mert nem szárad ki tuti, állandóan enne és inna, másfelől nehéz mert nehezebben ürül ki a szervezetéből a vírus.

Mi is bébiszittyózunk, mi is idegent kerestünk-találtunk. mi vidék, így 700Ft közvetlenben/óra. Eleinte én is itthon voltam velük tovább, hogy megszokják, aztán csak fél óra bolt, aztán 1,5 óra nagybevásárlás, aztán csak esti mozi, most már hosszabb idő is. Imádják. Fiatal csajszi (23), korábban mamakorú néni volt, de aztán tőle elköszöntünk.

Andi :) Jót nevettem a fiú lesz nem lesz neve hsz-don. Én sem szeretem ha becézik a gyerekeket, ezért is adtunk olyan neveket, amit nem egyszerű becézni. Mindenki Bálintnak és Milánnak hívja őket, bár van egy barátunk, aki Milcsizi a picit és csodálkozik, ha nem megy oda hozzá ??!! :roll:

Cat :) Igazad lett. Hónapokkal ezelőtt írtad, hogy elájulsz, ha Milán hamarabb elindul, mint Bálint. 10 hónaposan 1 hetesen elindult :shock:

Karmen :) Orsinak jobbulást! Tessék hízni-hízni!!!!!

Most mennem kell, mert nyakigfosi van :roll: :evil:

Edit
Kép

Kép
reditke

Editke :) én is dobok mingyá' egy hátast!!! Jézus, mit csinál ez a bébi??? Gratulálok!

Lányok, nagyon köszönöm a gyors hozzászólásokat bébiszitter ügyben. Nagyon jókat írtatok, csak azzal van a bajom, hogy egy vadidegent (bár a beszoktatás után nem annyira idegen) beengedjek a lakásba? 6 hónapos kor körül különben jó már bébiszittert megkeresni?

Nagyon köszönöm (Kicsit hülyén is érzem magam, sose gondoltam volna, hogy ekkor gondot csinálok majd ebből :oops: )

Puszi
Noémi
Vendég

Szerintem egyáltalán ne érezd hülyén magad, hogy ekkora "gondot" csinálsz ebből. Sztem tök természetes, hogy az ember egy vadidegent nem szivesen enged be a lakásába, a személyes életterébe.
Nem beszélve arról, hogy a gyerekedről, a szemed fényéről van szó, így a helyzet még egy kicsit bonyolultabb.
De!!!! Ezért van a beszoktatás, az együtt töltött idő, hogy valóban rájöjj alkalmas-e szerinted a jelölt és hogy tényleg rá mered-e hagyni a gyermekedet parázás nélkül.
Ezért érdemes szerintem már az elején tisztázni, hogy nyílt lapokkal játsszatok, hogy mondjuk oké szimpik vagytok egymásnak, de lakva ismeri meg az ember a másikat és akár ő akár te simán mondhatjátok, hogy mégsem feleltek meg egymásnak.
Mennem kell, pedig tudnék még észt osztani :lol: :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Hello Csajok :D
mi is úgy voltunk, hogy nem fogjuk tudni a baba nemét... csak anya elbénázta :D :D
a történet annyi, hogy nem mondtam az elején, hogy nem akarjuk tudni a nemét, mert azzal voltam elfoglalva, hogy elmondjam, hogy a végtagokra vagyok kiváncsi, mert van a méhemben egy pici fejlődési rendellenesség, ami 0.5%ban végtagfejlődési problémát tud okozni .... na és mire ennek a végére jutottam, a doki lelőtte a poént :D :D :D

úgyhogy LILInk lesz :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?