gabó,
óóó, én meg elfelejtettem írni, hogy cukik a fiatalok így együtt. azt hiszem dorkának már kár reménykedni...
szegénykém, belül biztosan érezte, hogy ebből a távkapcsolatból nem lesz hosszú életű szerelem.
nitta,
a hasról hátra fordulást pontosan feljegyeztem a babanaplóba, június 21-én történt, akkor volt 8 hetes.
viszont a "hátról hasra" nem jegyeztem fel pontosan...
az ugye a nehezebb azt hiszem, de kb olyan 4-5 hónapos lehetett. azt tudom, hogy a védőnő állandóan hüledezett, amikor meséltem neki, hogy épp miket tud. kicsit csodálkoztam is, furi volt, hogy csak az én babám lenne ilyen ügyes, de nem hiszem. valszeg mindig azokat dícséri, akiknél épp ott van.
de hogy most felállt, nagyon örülök neki! pár hete volt még csak, hogy elkezdett kúszni. aztán hintázott a fenekével, feltérdelt, most meg áll. olyan jóóó!
reni,
majd feláll lara is magától. gondolja: "ejj, ráérünk arra még!"
anyu szerint én is tök soká álltam fel és soká is indultam el. valszeg dorka ebben az apjára ütött. mondjuk én nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljön. pár napja még amikor úgy tartottuk, tök inogtak a kis lábai, olyan volt, mint elvis vagy komár laci!
most meg tök jól megáll.
anikó,
kellemes cseverészést anyuddal!!
óóó, anyósom is szereti vagyis szerette cipelni dorkát, mert ugye ők ritkábban találkoznak. de aztán ahogy nőtt sorka, egyre kevésbé viselte el, hogy hosszabb ideig ölben van, folyton le akart menni a földre, ott hömbölögni, kúszni.
most sincs meg sokáig, még nálam sem. nyüsszög, lekerül a földre és már el is indul útjára.
különben, most, hogy álldogál, megint nem egyszerű elaltatni... mert eddig el hömbölgött bent az ágyban, aztán amikor kicsit panaszkodott, hömbölgött tovább, rugdosta az ágyat, csavargatta az egyik rudat - van egy amelyik ki van lazulva (a Szökés!
) - ilyesmi. most viszont feláll. és annak ellenére, hogy ma délelőtt kezdte el, már folyton feláll a kiságyban. meg mindenhol máshol fel akar. szóval most állva dühöng. ma mindkét alvásánál ringatni kellett. így viszont szopizptt is!
mert amúgy nappal nem szokott már. ha nyugodt és nincs semmi baja, nem szokott. ha nem tud egyedül elaludni, és nagyon felhúzza magát, akkor meg szoktam próbálni, akkor szopizik. és mivel ma sírt, rápróbáltam. és mindkétszer szopizott.
utána viszont már csak pár percig kellett ringatni, elaludt. ugye nagyon az elején vagyunk még az ácsorgásnak, ami azt jelenti, hogy magától nem tud visszaülni. és ez nem tetszik neki, ott mérgelődik állva. vagy eldől. és akkor meg az a baj. szóval amíg nem ül le egyedül nem is fog elaludni magától. de próbálkozni akarok ezzel is, nehogy megszokja, hogy most újra ringatás van.
bocsi mindenki, kicsit hosszú lettem, de most volt időm írni.