Jó reggelt!
Mi is túl vagyunk a reggelin. Behagymáztam egy picit, de semmi ellenvetést nem mutatott a leánykám.....
:) Valószínűleg ő is nagy hagymás lesz.......
kovácsné, pann, timocska, köszi az üzleteket és elérhetőségeiket. Nekünk ezt majd jó előre meg kell tervezni, hová, mikor, milyen útvonalon, úgyhogy még1x köszi.
Egyébként nem tervezi valaki, hogy a tavaszi bababörzére kijön? Vagy az már nektek későn van? Úgy hallottam, hogy márc. 11-én lesz. Még én is hezitálok, mert akkor töltöm a 8. hónapot. Akkora meg már jó lenne összekészülni. Ha még bírom magam, azért felmegyek.
kami, én angolos vagyok és a munkahelyemen napi szintem használtam a nyelvet. Persze lehetne még tovább fejleszteni magam, sőt, de azt már csak anyanyelvi környezetben, vagy külföldi kollégák társasáságában. No meg persze, ha annyi anyanyelvi újságot, vagy könyvet olvasnék. De egyelőre pihentetem ezt a témát, talán mielőtt visszamennék dolgozni, előveszem akkor újra.
Addig is úgy gondoltam, tanulok egy 2. nyelvet. Próbálkoztam már a némettel, de egyszerűen borsózik a hátam a némettől. (elnézést minden németestől, nem tehetek róla.....
(() Így meg hiába jártam, utáltam németül megszólalni. Szóval ami nem megy, nem kell erőltetni alapon feladtam a harcot.
Oroszul már tanultam áltiban 4 évet és mindig is célom volt, hogy egyszer azért még előveszem és akkor majd 2. nyelvnek milyen jó lesz. Most itt tartok. A tanárnőm szerint nyárra elérjük az alapszintet, aztán haladunk, ahogy a baba engedi. Én nagyon élvezem. Sokkal közelebb áll hozzám az orosz, mint a német. Minden óra után úgy fel vagyok villanyozva, hihetetlen. Mondjuk a szüleim is inkább szláv nyelvterületről valók és beszélnek is szlovákul. Nem tudom van-e ennek köze hozzá....???
Oops, bocsánat akit ez nem érdekelt és úntattalak ezzel benneteket......