Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!
Én is a napokban olvasgattam a gát masszirozásáról. Van is egy könyvem amiben konkrétan képekkel szemlélteti is. Hogy hanyat fekszel és mindékt kezed hüvelyk ujjával benyúlsz a gát (végbélhez eső részéhez) és először lefelé mjd oldl irányba húzod az ujjad amíg enyhe fájdalmat nem érzel. Napont akell csinálni. Na már most nekem akkor a bendöm hogy ezt magmnak tuti nem tudnám csinálni ti hogy vagytok ezzel?

Pann!
Nekem mindig nézi a doki a méhszájamat erre is vannak számok 3000 a tökéletes méhszáj az első számjegy a méhszáj hossza (átlag ember 3 cm ezért a hármas) a többi a külső belső méhszáj addig jó míg 0 ha valamelyik nyílik akkor 1 lesz belőle. Nekem most 2000 meert rövidül a babák súlya miatt a méhszájam.

Kálciumot én is szoktam inni pezsgőtabletta formájában a doki engedélyével. Bár azt mondta nincs rá szükség de én is úgy voltam vele sokat kivesz a két apróság.

Ágiboldi!
Délután teszek fel képet ha szeretnéd és megnézheted mekkora a bendöm az ikrekkel. :) Baromi nagy szerintem.

Sági és Lin!
Hát ezért még cserés lehet a Balázs név de nagyon tetszik nekünk, meglátjuk mikor óhajtanak kibújni és ahhoz képest lesz módosítva valószínűleg Kristófra. Mondtam is a kisfiamnak hogy ha Balázs szeretne lenni akkor úgy időzítsen ha nem tetszik neki akkor pedig akkor bújjon elő. :) Ő van alul szóval ő irányítja hogy mikor legyen a nagy nap.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Pann!
A felüljáró után a 73-as vonalán a Molnár Viktor utcánál van egy tuti jó cuki (Vanilin cukrászda). Mi mindig onnan rendelünk tortát, oda járunk fagyizni, nagyon jó sütik is vannak! :)
Nekem a dokim már hetekkel ezelőtt mondta, hogy szedjek kálciumot is. Úgyhogy amikor eszembe jut, bekapok belőle 1-2 szemet.

Május!
A doki nekem is kézzel nézi a méhszájat minden egyes vizsgálatkor.
A méhlepény a legutóbbi uh-n I-es volt.

Na, elkészítettem a bukta tésztáját, most várom, hogy megkeljen! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Hat, Pann, en megint negativ leszek: ne vitaminokat szedj, inkabb egyel tobb tejtermeket. Ha te magad is tudod, hogy nem eszel eleget, akkor inkabb ezellen tegyel. Napi 2 pohar tej allitolag fedezi az osszes Ca-szuksegletunket - hajra, nyergelj at a tejre! Emellett ha eszel 1-2 kefirt is, tuti bevitted a napi mennyiseget. Egyebkent a csontrendszere erosodik ebben az idoszakban a babanak, tehat valoban kell a Ca. En oszinten szolva nem vagyok hive az etrendkiegeszitoknek, se a testepitoknel, se a fogyni vagyoknal, se a kismamaknal... Elevitet is csak az elso 13 hetben szedtem, mert "mindenki szedi" - a dokim hatarozottan nem ujjongott, szerencsere o is a termeszetesseg hive. Ha ennyire tudjuk, hogy nem jol eszunk, miert nem eszunk jol??? Miert a mesterseges kapszula a megoldas? Nem olcsobb, mint a zoldseg-gyumolcs, sot!!! Ez nem csak neked szol, hanem ugy altalaban az embereknek... Azon dobtam egy hatast, amikor a multkor a vedono azt tanacsolta, ne cukrot tegyek a teamba, hanem edesitot. ASPARTAMOT adjak a magzatnak??? Tudja mit? Inkabb hizok! Vagy modjaval cukrozom a teat. Ha a kolalajtrol szinte teljesen lealltam azert, hogy vedjem a babat a foszforsavtol meg az aspartamtol, majd pont edesitozni fogom a kajakat! Szoval inkabb gondolkodasban kellene modosulnunk, ami a kajat illeti, nem pedig iylen bogyokhoz nyulnunk...
Szerintem...

Nem utaltok meg, ugye? Duguljak el mara? Netan orokre? Ne okoskodjak itt nektek allandoan? :D
kami

Szia Május!

Nekem is mindig megnézi a méhszájamat kesztyűskézzel.A méhlepényről viszont sose mond semmit.Mit jelent az,hogy I-II stádium és ezt hogy írják le,hátha rajta van az utolsó uh leleten?
Timo neked ezt mondta a Hábi,hogy I-es vagy ,hogy írta le?
Vendég

Elmo, én a dokimat kérdeztem, h melyik szülésznőt ajánlja, i.e. kivel szokott szívesen együtt dolgozni. Persze ha lett volna ötletem neki mindegy lett volna, szóval nem az van, h ő mondja meg, csak mivel úgyse ismerem egyiket se... És ő Horváthné Marikát ajánlotta, akiről a neten azt olvastam, h nem mindenkinek jött be, merthogy katonás stb, de felhívtam egy ismerősömet, aki nagyon dícsérte, úgyhogy felhívtam a nőt és megbeszéltünk egy időpontot, amikor a kórházban találkoztunk, és nekem szimpi volt. Mondta, h egyelőre ennyi, majd találkozunk a 36. héten, és utána rengeteget beszélgetünk mert NST lesz meg minden.
Nem tudtam, h szülőszobát is foglalni kell!? Sima szobát már foglaltam, felhívtam a kórházat, és mondtam, h szobát szeretnék foglalni szülés céljából :lol: márc. 2, illetve értelemszerűen amikor kell, a 3. emeleten, 2 ágyas. Nekem a 3 ágyas is jó lett volna, csak az nincs a 3. emeleten, és azt valahogy mindenki nagyon hangsúlyozni szokta a Schöpfivel kapcsolatban, h a 3. emeleti szobák a jók.

Pann, nekem folyamatosan kell szednem Magne B6-ot már egy ideje, 3x2-t.

Gátmasszázs: nem tudom elképzelni, h oda kenjek bármi idegen anyagot. Mi van ha bemegy a hüvelybe? Annyi minden kimozdíthatja ott az egyensúlyt meg Ph értéket meg minden, örülök, h épp nincs se hüvelyfertőzésem, se aranyerem, nem viszket semelyik lyuk, nem merem megkockáztatni. Nektek semmi ellenérzésetek nincs, csak én parázok?

Kép
Kép
agiboldi

Kami!
Nem baj, ha nem egyezik mindenki véleménye, hisz azért jó a fórum, mert sokféle gondolattal találkozunk. Én sem vagyok gyógyszerpárti, de úgy gondolom, hogy a mai tejtermékek nem biztos, hogy tartalmaznak elég Ca-t, ezért szedek mellé néha tabit is. De kb. heti 2-szer ha eszembe jut! :oops: (olyan hígagyú lettem, mióta babát várok)! Úgyhogy ne dugulj el, én nem utállak, jó a sok vélemény! :D :D

Sági!
Az uh leleten így van rajta: I.mvf. Még az adatok fölött van: Egy élénken mozgó magzat, átlagos magzatvíz. A lepény a hátsó falon tapad. I.mvf. :D :D

Pontosan nem tudom, hogy az I-II-III-as fokozat mit jelent, de ha már III-as, akkor közel a szülés! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nekem a 28.heti uh-on azt írta rá,hogy II.kt.akkor az most mit jelent? :roll: A 18 hetesen írta,hogy I.mvf.

Én nem szedek csak Elevitet mondjuk hetente 1x vagy ritkábban.Calciumot egyáltalán nem,nekem egyszerűbb egy pohár tejet vagy joghurtot meginnom,sajtot ennem és az még jól is esek!
Vendég

Kami! Igazad van, csak az a baj, hogy mint tudjuk az a tej, ami a dobozban van az nem igazán tej...és ebből készülnek a tejtermékek is. Én egyébként nagyon szeretem a tejet, de ezt a dobozosat már nem tudom meginni...próbáltam a házi tejet is, de vhogy nem túl bizalomgerjsztőek azok a tejek, amiket a piacokon műa. palackokban, kimérve árulnak. Egyszer állt a Pólus előtt egy autó, amiben nagy, tiszta fémtartályokban állt a tej, és fehér köpenyes nő mérte ki, + kiakasztva ott volt az igazolás, hogy minden ok a tejjel. Vettem is 3 l-t, de hol van az már! A nő meg azt mondta, hogy nagyon drága a hely, és azóta nem is láttam őket. :( Na, csak ennyi. Ha vkinek van egy jó helye, ahol rendes tejet lehet kapni, ne fogja vissza magát!

Megyek tortát rendelni (köszi a tippet Timo!).
Vendég

Pann!
A Lehel piacon van egy üzlet,pontosabban kettő van nekik egy lent és egy fent,szóval náluk nagyon fini tej,tejföl,sajt és minden más boltban is kapható tejtermék is van.Én sokszor vásárolok náluk.A tejföl az valami isteni jó,na és tejszínt is árulnak kimérve meg tútót..Szóval mindent!Ezt ajánlom mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Na, itt vagyok,csak aludtam 3 órát... Fájdogál a hasim alul :(

Mosás: Igaza van Kaminak! Én csak annyit csináltam, hogy átálltam egy "Érzékeny bőrre" mosószerre, és azzal fogom a babacuccokat is mosni. A speckó cuccok csak hókusz-pókuszok, már így is felháborító, hogy baba témában hány bőrt húznak le a lelkes kismamikról!
Ja, öblítőt én sem tervezek használni a baba cuccokhoz - legalábbis eleinte!

Pann! Szerintem se variáld túl! Szeretik a tatárt? Szerintem a férfiak nagy része igen - még csak csinálnod se nagyon kell semmit, csak megveszed a húst, szépen kiteszed a fűszereket, mindenki magának kotyvaszt ahogy szereti, meg beüzemelitek a pirítót :D Persze e mellé lehet 1-2 sali meg a hidegtál is, de azt is leegyszerűsítheted azzal, hogy csak szépen kiteszel külön mindent, aztán mindenki magának összeválogatja, hogy mit szeretne :D

Másjus! Örülök, hogy összejött a táppénz! A nőgyógyik nagyon rendesen ilyen szempontból! :D Méhszájat nekem is kézzel nézi mindig a doki!

Pann! Nekem a védőnő mondta a múltkor, hogy ha elfogyott az Elevit, akkor Gravidát vegyek, de már nem emlékszem, hogy miért...
:oops:
Nálunk DK-n a pékségnél minden nap 2x jön olyan friss tejes (fém tartályos), de gondolom ez nem segít ki... Én sajna a nyers tejet nem bírom meginni, a szagától is felfordul a gyomrom... Csak tejeskávé vagy kakaó formájában szoktam inni, még a müzlit is kakaóból csinálom :D

Ágiboldi! Na én ugyanezértfélek a gátmasszázstól... Hogy bejut a hüvelybe az olaj, aminek nem kéne - ezt még le is írják ahol le van írva, hogy hogy kell csinálni... Én nem bizti, hogy bekockáztatom...

Kami! Szerintem azért vagyunk itt, hogy megosszuk a véleményünket egymással, úgyhogy ne aggódj :D

Megyek, ebédelek, mert Emma már rángatja a köldökzsinórt :D
Vendég

Nezzetek mit talaltam! Bal szelso kek kopenyes beszelo bacsi az en kedvenc dokibacsim, Tiba doki! Nem is tudtam, hogy a Gyonged Szules Alapitvany kuratoriumi elnoke :D Kami jo kezekben van, asszem :D

Kép
kami

Ágiboldi!
Van itt a babaneten egy másik topic, amit szoktam látogatni:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=6950

Anett, alias "manó-v-29" elkülde privátban a szüléstörténetét (valamikor ősszel volt). A szülésznője szintén Marika volt és egy harmadik emeleti szobában volt. Szerintem nagyon tanúlságos! Ha érdekel és megkéred, biztos elküldi Neked is!
elmo

Elmo, Megnézem, csak annyit árulj el, h jó volt végülis a tapasztalata vagy rossz?

Kép
Kép
agiboldi

Jó! Bár őszintén én furcsállottam pár dolgot... de ez valószínűleg annak köszönhető,
-hogy nem tudom hogyan dolgoznak a szülésznők és
-eddig soha nem voltam még kórházban, nem tudom mi a "módi".

Mindenesetre én nagyon örülök, hogy elküldte a levelet, sok hasznos infót megtudtam belőle!

gátmasszázs: Google-ben mikor olvasgattam a "technikát" sok oldalon írtak fertőzésveszél elkerüléséről. Őszintén szólva pontosan már nem tudom, hogy mit, de ha rákerestek a témára biztos meglesz!
elmo

Annyira szép idő van!Megyek sétálok egyet,közben eszem valami finomat!!! :P
Vendég

Sziasztok!

Én éppen most tértep haza egy 1 órás napozós sétából. Gyönyörű még mindig az idő.

Az Elevit és a Gravidia között talán annyi a különbség, hogy az Elevitben magasabb a hatóanyag tartalom, ill a Gravidia tartalmaz Jódot is, az Elevittel ellentétben.

Egyébként vasat nem szed senki? Az összes babás barátnőmnek külön vérképzőnek vasat rendelnek a dokik. Persze kivéve nekem...... Minden doki másra esküszik.....????

Agiboldi, bocs a diszkrét kérdésért, de napi 3x2 magneB6 nem okoz hasmenést? Én napi 2x1-et szedek. Egyelőre elegendő, bár nekem a méhszáj nyitottsága sajna 1000. Ezért kelllene többet pihenni és több magnéziumot szedni, de hasmenés nélkül nem megy.......:((((

Egyetértek Kamival, én sem vagyok a bogyók híve, és még rágózni sem nagyon merek az aspartam tart. miatt, viszont a dokim ragaszkodik az Elevithez. Nem értem miért kell ezt az első trimeszter után erőletetni, de úgy vagyok vele, hogy ő az orvos, a megnézium jótékony hatását pedig valóban érzem.
De mindannyian mások vagyuk, máshogy is éljük meg a terhességet :wink:

Barbi, Móni! Részleteznétek nekem, mi volt tegnap a szüléselőkészítőn? És mi lesz a 4. alkalommal? Szülőszoba látogatás? Van pontos időpont? Akkor 100%, hogy megyek.
Légszi meséljetek nekem..... :P

Bea

KépKép
babzsak27

Bea, én vasat is szedek, ezt csak most mondta a doki legutóbb, h kezdjem (Ferro-Folgamma). És ettől meg ugye szorulása lehetne az ember lányának.
A megnéziumtól lehetne hasmenés? Na nekem egyik sincs egyelőre, de a szorulástól jobban tartok, arra hajlamosabb vagyok amúgy is...
Bár a 3x2 magnézium helyett legtöbbször csak 2x2-t eszem, mert keveset eszem reggelire nagyon, csak joghurtot meg gyümölcsöt (nem vagyok éhes, de mivel fél 12-kor ebédelek nem éheztetem Boldit se :) ), szóval a kvázi üres gyomorra nem akarom bevenni, csak ebéd után, aztán meg délután nem akarom éhgyomorra, csak vacsi után, aztán meg túl késő van.

Kép
Kép
agiboldi

Kami,
Tetszett a véleményed, osztom.
Bár a vitamintabletták biztos nem ártanak.
Én egyébként nem szedek semmit, első terhességnél is csak az Elevitet szedtem az elején (dr szerint akkor is mindegy volt, most is mindegy), viszont nagyon figyelek az étkezésre.
Kalciumot nem csak tejtermékek tartalmaznak, sőt!! (Fiam nem ehet tejterméket, más élelmiszerekből jut hozzá.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Aludtam. Jo volt. Masfel ora es megint mehetek a vedonohoz...

Jovo heten negyed 5-kor megyek Tibahoz az utolso nagy "kivizsgalasra", aztan mar csak NST-k lesznek a korhazban. Huuuuu!!!

Agiboldi - Beea! Mikor Elevitet szedtem, nekem is mindig szorulasom volt a benne levo vastol. neha aszittem, megszulok reggelenket, annyira kellett nyomnom. Mostanaban a tejfoltol fosikalok neha, ugy vagyok vele, ha en tudatosan nem is, a szervezetem erzi, mennyire friss az a tejfol (lejart termekrol persze szo nincs!)... de nem banom, neha nem art, ha atmosodik az ember hasa...
kami

Sziasztok lányok megérkeztem.Végigolvasgattam amket írtatok. Lenne pár kérdésem.A málnalevél teát és a gátmasszázst többen is emlitettétek.Annak is ajánlott aki császárral szül mert nekem mondta a doki,hogy nem szülhetek rendesen.Én most 30hetes vagyok az elevitet még mindig szedem szerintetek még szedje? Hiába kérdezek dokit vagy védőnőt az egyik azt mondja kérdezzem az orvost a másik meg azt mondja hogy nem lesz semmi baja ha szedi,tehát nem igazán foglalkoznak ezekkel a dolgokkal.Nálatok ehet orvost fogadni?Van közöttetek olyan aki szülésznőt fogad?

Kami!
A séta nekem sem az erősségem.Te mikorra vagy kiírva Én 03.17.-re.De olyan mintha már száz éve terhes lennék.Te jól vagy?

Zseboroszlán!
Ezt a zsiros krémet kifogom próbálni.MagneB6-ot szedek napi 1-et szerinted ez nem kevés?Te mennyit szedsz?

Zsuzsibo!
Szia Bea vagyok szerintem mi még nem beszéltünk.Olvastam az irásod. Nagyrészt megvettünk már mindent.Ma megrendeltük a kiságyakat is jövő héten szerdán lesznek meg.A babaruhákat is rendezgetem csak nem mindig van kedvem és erőm. Nektek mi van még vissza?

Timocska!
Szia Bea vagyok Lehet hogy még veled sem beszéltünk.Köszi az üdvözletet,csak ahhoz szeretnék hozzászólni hogy szerintem a madárral kapcsolatban jól döntöttél szerintem mert olvastam hogy nem egészséges dolog egy babánál mert sok fertőzést hordoz magában.

babzsak27!

Szia Bea vagyok.Igen Én szedek vasat napi 1-et.Te szedsz?Ha igen mennyit?

Még egy kérdés:Vettetek már mellszivót?Ha igen milyet? Nem tudom milyet vegyek mert egészen 2000-16000ft-ig lehet kapni csaknem tudom hogy a drágább anyival jobb-e?
kovacsné

Újra itt vagyok!

Megjártam a Mária nagykert a szép idő örömére, és néhány dolgot vettem is, de nem hiszem, hogy rendszeres vásárlójuk leszek. Legalábbis amíg terhes vagyok, biztos nem, mert kicsit sok volt ez a séta....hazafelé már inkább vánszorgás volt. Tanulság: kocsi nélkül nem indulok baba boltba, mert már nem bírom a cipekedést. :oops:

Vas: a védőnő mondta, hogy kérdezzek rá a dokinál, amit meg is tettem (szófogadó kislány), de a doki azt mondta, hogy kívánni sem lehetne jobb vérképet, úh. nem kell külön szedni. Ez persze nagyon jól hangzik, de én tudom, hogy a vérvizsgálat nem terjedt ki a vas mannyiségére, úh. nem tudom honnan veszi, hogy minden ok?!? :roll: Bár ő az orvos....lehet, hogy a többi adat közül valamelyik utalna a vas hiányra, ha lenne?

Gergő közben annyira nyomogat, hogy őrület! Nem rúg, csak helyezkedik vagy mit csinál, de elég kellemetlen ahogy nekifeszíti a testrészeit a hasfalamnak! :?
Vendég

Sziasztok Mamik! :)
Hogy vagytok?

Kovácsné!
A gátmasszázs és a málnalevél tea szerintem csak azoknak kell, akik hüvelyi szülésre készülnek. Mert, ha tudod, hogy császár lesz, akkor felesleges, hisz a gátat nem veszed igénybe, illetve valszeg vajúdni sem fogsz. Programozott csaszi lesz?

Pann!
Cipekedni már én sem nagyon tudok, ha már a piacra megyek el egy-két dologért, az is megterhelő... :( Miket vettél?

Nekem is felírta a doki a vasat, de mivel jó volt a vérképem, ezért azt is csak hébe-hóba szedem.

Kami!
Mi volt a védőnőnél?

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt! Mar azt hittem, mindenki elutazott, ma Timo meg csak te irtal, pedig mar negyed 10 van!!!

Na, tegnap taliztam vegre a vedonovel. A baba szivhangja szep egyenletes es lentrol hallottuk. A vedono szerint fejjel lefele van, de meg nem fordult be a szulocsatornaba vagy hova, hanem "elkunkorodik" alul. Amiket erzek odalent mozgasok, lehetnek a konyoke, a fejforgasa, barmi, ami nem a laba. A gatmasszazst o nem nagyon ajanlja, mert a verboseg beindithatja a szulest - hat, nemtom... azert olyat meg nem hallottam, hogy valaki ettol szult volna meg. O nem hisz abban, hogy az utolso pillanatban. par het alatt az egy eleten at nem edzett gatat ki lehet tagitani... A malnalevelteaban se hisz, de vegulis arra azt mondta, artani biztos nem fog... Ugyhogy tegnap nem gataztam - egyebkent nemtom ki kerdezte, hogy oldjuk meg a gatmasszazst, nekem a parom megigerte, hogy segiteni fog, ha kell, majd o "tagit" :) Majd ez lesz a "perverz szexualis jatekunk" :D szoval nemtom mikor kezdjuk el a gatazast...

Mit mondott meg... megdicsert, hogy "csak" 15 kilot hiztam (eddig mindig aszondta, alljak le a hizassal), biztos neki is tetszett, hogy pont az utolso trimcsiben nem hizok... beszeltunk a vizesedesrol, hasonlitsam ossze a reggeli es esti puceron mert sulyomat es aztan a masnap reggelit is, abbol lehet latni, mennyi vizet tart vissza a szervezetem (bar reggelente mindig ugyanannyi vagyok, mint elozo reggel, szoval szerintem logikusan gondolkodva semmit nem tartok vissza, csak ami mar most is bennem van......)

Hat, nagyjabol ennyi volt. Vernyomasom 127/74, egesz jo, aszondta. 130 folott szokott aggodni, de en meg boven jo vagyok... 2 het mulva megyek vissza, felir recepteket, kivalasztjuk a gyerekorvost, beszelunk az apas szulesrol es tobbet nem is kell mennem. Hurra!!!

Mit fogtok ma csinalni? En elsetalok a Plazaba (Match), hazafele meg elhozom a bebi-furdokopenyt, amit beadtam egy varrodaba patentokat lecserelni. Tesomtol kaptam es 1-2 patent mar elegge izes volt... Kivi vagyok, milyen lett...
kami

Tök jó Kami, hogy minden okés Zsebivel és a vérnyomid is rendben van! :) Hát, én a málnalevél teát inni fogom (eddig csak jókat hallottam róla), a gátmasszázsban már nem vagyok biztos.

Én mára nem terveztem semmi extrát, bár baromi hosszú napom lesz, mert a párom csak este jön haza, mert valami céges vacsira megy! :(

Lassan elindulok a piacra, veszek narancsot és banánt, hogy egészségeset is egyek, ne csak lekváros kenyeret! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nekem is el kellene indulnom Maccsba, de olyan lusta vagyok!!!! Lattam egy szulest a reaklity-n :) 8 orat vajudott a noci, aztan kisfia lett... kert EDA-t is...
kami

Sziasztok!

Én ma már voltam vérvételen. Jövő kedden kell bemennem az eredményért. Nagyon kíváncsi vagyok, ami a vasat illeti. Ettől függ ugyanis, hogy kell e pótolni, vagy sem.

kovácsné, még egyelőre nem szedek plussz vasat, csak az Elevit megy 1x 1 nap. Az eredménytől függ majd a vas.....gondolom.

Én jól kitoltam ma magammal. Hazafelé bevásároltam, kocsival voltam, addig nem is volt gond, de arra nem gondoltam, hogy az I. em-re fel kell valahogy hoznom.
Két kézzel és többszöri pihenőkkel ügyeskedtem fel magam a kb. 20 lépcsőn. Többet én sem veszek egyedül többet, mint egy 1 kg-t.

Most pihengetem ezt az egyébként nevetséges távot.....:):):)
Hiába, nem megy............. :twisted:

Még valami. Mi még nem vásároltunk csak apróságokat, de fel kellene hamarosan kerekednünk. Milyen üzleteket ajánlotok, ahol szép dolgokat lehet kapni, nem túl horror áron?
A Minimanót és a Brendont már felfedeztem a neten. Azt hiszem a Lehel téri babyboltot is tudom, hol van.
Pann, milyen cuccuok vannak a Mária üzletben? És hol van.
Valaki hallott már a Soroksári úton egy baby diszkontról????
Valahogy meg kell majd terveznünk ezt pesti shopping turnét.

Most megyek szavakat tanulni, persze kötelezően fekve.
Mindenkinek szép napot!

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Megjöttem én is.Angol utána elsétáltam a Westendbe a Dm-be,vettem ezt azt ami kell még a kórházba aztán betértem a Lehel téren abba a babadiszkontba-soha többet nem megyek oda!!!zsúfoltság és úgy néznek rád,hogy mi a fenének jött ez ide be,alig köszönnek,átnéztek rajtam,ezt utálom,gyorsan ki is húztam onnan!!!Utána séta hazáig.Annyira jó idő van!!!Ezt nagyon élvezem!Nincs kedvetek talizni megint?Sétálhatnánk egy kicsit utána meg beülhetnénk megint valahová???????

Kami!
Átköltöztek már a védőnők a Béke térre!Klassz,hogy minden ok volt tegnap!Félelmetes,hogy a jövő héten doki,utána már csak nst.... :shock:

Pann!
Miket vettél?Az még nekem is nagy séta,elismerésem!
A vasat nem a vas szintedre adják,hanem akkor ha rossz a vérképed,azaz a vörösvérsejtek kevesek,alacsony a hemoglobin.Ez leggyakrabban vashiányos vérszegénység,azért kell a vas!
Vendég

Hey bea! Jol emlekszem, oroszt tanulsz? Ha igen, hogyhogy? Miert pont oroszt???
kami

Na, én is visszajöttem a piacról, vettem körtét, narancsot, banánt, padlizsánt, sok-sok egészséges dolgot! :)
Rájöttem, ha hátizsákkal megyek vásárolni, akkor sokkal több mindent elbírok, mintha sima szatyorral mennék! :D

Bea!
A soroksári úton tényleg van egy baby-outlet, sokminden van benne, mi szombaton megyünk oda szétnézni! :)

Ági!
Én benne vagyok egy újabb randiban! :)

Amúgy tényleg szép idő van, szépen süt a nap, csak a szél majdnem levitte a fejemet! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Én ma már nagyon tevékeny voltam: mostam, teregettem, vasaltam (mert nekünk bőven van mit, sajna)! Most már csak el kell mosogatnom, aztán jöhet egy kis babaruha rendezgetés! :D Már szépen külön vannak választva a méretek (50, 56, 62, 68 és az ennél nagyobbak), szóval csak be kell raknom a megfelelő helyre a tegnap vásároltakat! Persze megint vicces, hogy melyiket hova tegyem, mert vettem két 56-os hálózsákot (az egyik frottír, a másik pamut), de szerintem legalább két számmal nagyobb az egyik, mint a másik! Pedig ugyanaz a bolt, ugyanaz a polc! :roll: Most megnéztem, a pamut egy tenyérnyivel hosszabb alul, és az ujja is 3 ujjnyival hosszabb! Na, ennyit a méretezésről! :lol:

Vettem még egy vastag(!) újszülött sapit (végre kaptam!), két pár újszülött kesztyűt (karmolás ellen), digitális hőmérőt, a hálózsákokat, meg eldobható bébialátétet (ez van a címkén). Ezt egy kismami javasolta, hogy jól jön ha dokihoz, védőnőhöz, bárhova kell vinni a babát. Nedvszívó az egyik fele, a másik műa., hogy ne ázzon át. 10 db. van egy csomagban, gondoltam jól fog jönni.
Ezen kívül már csak egy plüss rugit, és két pulcsit vettem, de már tényleg le kéne állnom a ruha vásárlással! :oops:

Babzsák! A Mária bababolt a Visegrádi és Balzac utca sarkán van (Visegrádi u. 25.), a Nyugati pu.-tól be lehet sétálni. Jó nagy, én örültem, mert találtam olyan dolgokat, amik még hiányoztak, és máshol nem találtam (meleg sapi, hálózsákok). Ami viszont meglepi volt, hogy kártyával nem lehet fizetni, így nekem még külön ki kellett vándorolnom a West Endbe pénzt felvenni, mert eszembe sem jutott, hogy csak készpénzt fogadnak el. :evil:
A Soroksári úti boltban is voltam már, nem tudom, mit akartok venni, babakocsiból, hordozóból jó sok van, de van ruha is, ágyak, ágyneműk, gyakorlatilag minden. Amikor én ott voltam, babakocsik voltak leárazva, de elég rendesen!

Na eldugulok, megyek mosogatni, majd utána még jövök!
Vendég

Akartam még kérdezni,hogy vesz vagy vett már valaki haskötőt?

Na és mkior talizzunk megint?

Hol vagytok?????
Vendég

Ági? Melyik a haskötő? Az, ami a terhes pocakot tartja, vagy az amelyik szülés után "fűzőszerűen" összetartja és segít lelaposodni? Egyik sincs nekem, de ez az utóbbi érdekelne, csak nem tudom, h hol lehet kapni..

Talihoz én csak 6-kor tudok csatlakozni, de szóljatok, ha lesz valami.. :)

Kép
Kép
agiboldi

A szülés utánira gondolok.Még én sem láttam,de szerintem jó lehet.Has valaki tudja hol lehet ilyet kapni az ossza meg velünk is!!

Ok,szólunk,de úgyis olvasod és kiderül mi lesz.
Vendég

Én itt vagyok, és épp a neten bizniszelek vkivel pocaktartó ügyben...nem tudom, hogy erre gondolsz-e haskötő néven. :roll:

Én mindenképpen veszek pocaktartót és a szülés utánra vmi fűző-félét, amivel könnyebben visszaáll a has eredeti mérete.

Ma Rubint Réka homokzsákot javasolt, közvetlenül szülés utánra. Állítólag minden kórháznak van, 1-1,5 kg. Gondolom, ha mégsincs, megteszi egy zacskó kristálycukor vagy rizs is. Nem? Az is egy kiló... :roll:
Vendég

Sziasztok megjöttem.A következőt szeretném kérdezni:Ti mlyen mellszivót ajánlatok?Szerintetek melyiket vegyem meg mert annyi van és fogalmam sincs melyik milyen jó?

Pann!
Már Én sem nagyon indulok el gyalog csak ha nagyo muszály mert hazafele mindig szenvedek.Nekem még 26hetesen csináltak vérvételt de ahogy Te nem láttad úgy nem nézte meg sem a doki sem pedig a védőnő.Mondjuk a védőnő 25hetesen látott utoljára és csak a jövő héten kell menne 31hetesen.Szerintem nem viszi tulzásba mert összesen 4-szer votam nála.De hát ilyen nem tudok vele mit csinálni.Neked milyen sűrűn kell menned védőnőhöz?

Timocska!
Azt mondta a doki hogy nem enged természetes uton szülni még akkor sem ha minkét babával minden redben van mert nem akar kockáztatni.Annyit mondott még hogy ne aggodjak ha megindul a szülés azt megfogom érezni.Komoly nem?Nálatok lehet orvost fogadni?

Kami!
Neked tényleg jó a vérnyomásod.Sajnos nekem mindig magas volt de kb 1-2hónapja meg alacsony a pulzusom meg magas.A 15kg amit hiztál az normálisnak mondható nem?Én nem tudok hozzászólni mert nekem sajnos 1kg-ot sem sikerült hiznom sajnos végig fogytam.Most vagyok annyi kg amennyivel kezdtem a terhességet.De hiába veszekednek velem mind a két baba akkora mind amekkorának lenniük kell.Ha nem tudok enni nem fogom erőltetni azért,hogy rosszul legyek.

babzsak27!
Én Győrben vásároltam egy babaáruházban mert szinte minden megvan egy helyen és annyira nem drága.Persze nem mindent vettem meg ott.Utánna tudsz nézni a neten a cim a következő: www.tomabababolt.gportal.hu Több ilyen üzlet is van az országban
kovacsné

Pann!

Mit tudsz a haskötőről?Tényleg jól tartja a pocakot?Nem lazulnak el tőle a hasizmok?Hol lehet kapni?Bea
kovacsné

Pann, pont ezt akartam irni! En is lattam a Rubint Rekas misort a homokzsakkal es pont erre gondoltam: mindegy, hogy homokzsak vagy rizs vagy mi, fo, hogy 1 kilo (illetve gondolom a felulet merete nem mindegy, hogy hogy oszlik el az 1 kilo... a liszt-cukor-rizs felulete eleg kicsike...) Arra gondoltam, Tibanal jovo szerdan rakerdezek erre a homokzsakra... legfeljebb megint mosolyog egy jot rajtam, mint mindig :D

En is imadom ezt az idot, kepzeljetek: maccsbol hazafele (ahol en is mindenfele jot vettem: mandarint, banant, fejessalatat, turot, stb) bementem a varrodaba, ahova beadtam egy babafurdokopenyt patentjavitasra, tesomtol kaptam, szoval egy sracc a "varroneni" es elkezdtunk beszelgetni babazasrol (!!!), kerdezte, hogy mikor jon, es elmeselte, hogy neki 6 honapos fiacskaja van... OK, elszabadultam onnan (bar szivesen maradtam volna meg, de akkor sose erek haza), egy garazsboltban vettem fel lityi Fantat (semmi mas ihatojuk nem volt, meg asvanyviz se kicsi :() - na, ott is az eladobacsi elkezdett nekem meselni a felesegerol, hogy amikor o terhes volt... pedig o nem volt egy mai kakas, ellentetnben a varrobacsival... Szoval meg vannak a pasik kergulve, vagy mi??? Mintha csajokkal ebszelgettem volna a terhessegrol, komolyan!!! Biztos az ido teszi veluk is...

Mivel en nem hatizsakot vittem, majd' meggebedtem a cipelestol, -2 km/h sebesseggel tudtam csak hazatotyogni. De mosma itthon vagyok, hurrahurra!!! Na, remelem az uj talira eltokk menni!!!!! Viszek fenykepezot is, reszkessetek :D
kami

Assszta, Kovacsne, 1 kilot se hiztal??? Az szep! Hihetetlen, pedig ikres vagy! De hat ha ilyen alkat vagy, akkor nincs mit tenni. Ha meg a babacskak egeszsegesek, kit erdekel??? A 15 kilo a nagykonyv szerint sok, de mivel eleve nagy sullyal kezdtem (na jo, mosma elarulom: en 80 kilorol indultam! Most vagyok 95. Majdnem 100! De azert annyinak - szerintem - nem latszom :) es mivel amugy is izgi-mozgi vagyok, nem hiszem, hogynem fogom vegul leadni. Szoval ha en nem parazom, mas se tegye!!! Kulonosen miattam ne...), igy maga a hizas a testsulyom kozel 19%-a. Ez kb annyi, mint ha egy 60 kilos kismama 71 kiloval fejezi be a terhesseget. Ami viszont normalisnak mondhato... Erdekes modon azt szoktak mondani, a konnyebb kismama tobbet hizhat, mint a nehezebb... a nehezebb kismamaknak 7-8 kilo "engedelyezett"... Na, mindegy.

Mellszivo: en szemely szerint AVENT Isis-t vettem, es ha jol emlekszem, masok is itt a forumon. Az AVENT megbizhato marka, a kezi meg nekem eleg. Egyelore igy hiszem - aztan majd kiderul, az elet mit hoz...
kami

Szia Bea!

Mi szerintem nagyon sokan Avent kézi mellszívót vettünk.Nekem tapasztalatom nincs,de azt mondják róla,hogy elég jó.
Nem híztál??? :shock: Nem is tudom,hogy irigyeljelek-e,mert gondolom nem jókedvedből nem ettél hanem mert esetleg rosszul érezted magad és nem esett jó semmi!A lényeg,hogy a babák jól fejlődnek! :P
Vendég

Mellszívó: tapasztalatom nincs, de a neten olvasott vélemények alapján és AVENT ISIS kézi mellszívót fogok venni, és úgy tudom, hogy itt a többiek is ilyet szereztek be.

Nem tudom, hogy a pocaktartótól lazulnak-e a szalagok, de ha kipróbáltam kiderül. Most úgy érzem, hogy jó lenne, ha vmi tartaná alulról egy kicsit az egyre nagyobb pocakomat, és ha a csíkokat elkerülhetném, az nagyon jó lenne! :roll:

Védőnő: én 3 hetente megyek a dokihoz és a védőnőhöz is.

Találkozó: én is benne vagyok, de ha mára tervezitek, akkor nem tudok menni, mert ma munka után a szülinapos férjemmel randizunk! :D :D Alig várom, hogy este legyen és sétáljunk a városban, meg vacsizzunk valahol!
Gyakrabban kéne ilyen programokat szerveznünk, mert már nincs sok időnk Gergő érkezéséig!
Vendég

Én is Avent mellszívót vettem, kézit.

Bea, azért mégiscsak próbálj enni, mert én most hallottam egy történetet, ahol az anyuka nem evett (na persze az divatból nem evett, azt tudom, h te nem bírtál enni, az más tészta), szóval nem hízott eleget, és így a baba a saját magzatvizét kezdte elfogyasztani, az pedig nagyon nem jó, mert nem fejlődik, plussz vize se lesz elég)

Kép
Kép
agiboldi

Halihó! :)
Kicsit szunyáltam... :) Ma nagyon kedvetlen vagyok, még a szép idő sem tud felvidítani! :(

Én is csatlakozom az Avent ISIS kézi fejőgépesek táborához, nekem ezt ajánlották, aztán, hogy mennyire válik be, majd kiderül! :) Tegnap anya kolléganője mesélte, hogy ő csak kézzel tudott fejni, de ráadásul a fürdőkádban kellett neki, mert mindenfelé spriccelt a tejcsi... :shock: Ez ennyire durva lesz, ha beindul?

Randi ügyileg: a ma nekem se jó, sőt a héten már nem tudok menni, de jövő héten bármelyik nap csatlakozom! :D

Én is láttam reggel RR ajánlását a homokzsákról. Folyamatosan nem lehet rajtam, hisz mozogni fogok a kórházban is, főleg, ha babás szobában leszek. Amikor meg fekszek, akkor elegendő időt lesz rajtam? Inkább akkor a hasszorító, pont a héten mutattak nekem egy ilyet... (elég ijesztő, de a cél a lényeg)

Timi
Kép Kép
timocska

Leküldök egy kapuccsítót Lillának! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Hol mutatták neked a haskötőt?
Vendég

Ezt most találtam:

"Ahhoz, hogy felkészüljön a kinti életre, a kicsi elkezdi utánozni a légzőmozgásokat. Ismételten és ritmusosan mozgatja a rekeszizmát, de a gyakorlat még gyakran fullad csuklásba, ha véletlenül magzatvizet sikerül "lélegeznie"."

Szóval ezért csuklik annyit! :D :D
Vendég

Ági!
A Pólusban lévő bababoltban (Happy Mamy a neve, bár ez az egyetlen) :) Kérdezte, hogy nincs-e benne a kelengyelistában, mert sok kismami úgy megy oda, hogy eleve fel van írva. Mondtam, hogy utánanézek! :shock:

Pann!
Szegény Buksi is elég sokat csuklik... :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Na szisztok!

Én is itt vagyok!

Városba voltam eddig, vettem a csöppségnek 2 rugdalózót, meg egy kis felsőt. Meg vettem pelenka lapot a pelenkázóra, meg szopis párnát illetve szopis melltartót.

Mellszívó: Szerintem is az Avent a legjobb márka én is olyat fogok venni, egyenlőre én is kézit.

Hasszoritó: Éppen tegnap érdeklődtem utána és nálunk így van: Nálunk olyan helyen lehet kapni, ahol ilyen egészségügyi dolgokat is lehet venni, amit receptre is kapni. Én aszt hallottam róla, hogy nagyon jó, sőt a kecskeméti kórházban a császárosoknak ki írja a nőgyógyász receptre, a símán szülőknek is ki tudja írni, ha rendes. Egyépként van vékonyabb és szélesebb változata és a csípő szélesség alapján van méretezve. A vékonyabb 3000 Ft a szélesebb 6000 Ft, receptre meg a vastagabb is csak 1400 Ft.
Nem tudom Pesten is ugyan így működik-e.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timi!
És ott volt is ilyen haskötő vagy csak kérdezte a nő?Oda úgyis kell mennem mert ott vettem a kismama melltartókat és ott akarok szopis melltartót venni.
Vendég

Haj, haj!

Most olvastam, hogy össze kéne pakolni a kórházi cuccokat...nekem még egy csomó minden hiányzik, úh. babaholmi helyett jó lesz egy kicsit a saját dolgaimra koncentrálni! Igaz, hogy elvileg még van 10 hét, de pl. még a házassági anyakönyvi kivonatot sem kértem ki! :oops:
Vendég

Ági!
Volt haskötő, mutatott is! :) Ja, én is vettem ott szopis melltartót is! Én amúgy azért szeretek oda járni, mert nagyon kedves az eladó, tök szivélyesen megmutat mindent, kikérdezget stb. Mikor mész?

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?