Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elôször is TOMINAK nagyon boldog 11. hófordulót kívánok!!!!!

Na asszem mára ennyi voltam, addig olvastalak titeket, hogy Alida felébredt!

De azért jól vagyunk. Csak még a szopiról gyorsan: én nem nagyon akarnmám kiváltani a szopikat kb 1 éves koráig, ma ezt tanácsolják mindenhol. Inni nem kap, csak anyatejet, más kaját pedig mindig szopi után adok (mondjuk van, hogy fél órával késôbb lesz kész), Alida ilyenkor nem kér sokat enni. Meg kell mondjam, hogy amíg megtehetem, hogy akár 3 óránként megszoptatom, addig nagyon szívesen csinálom, remélm nem ártok vele. Természetesen nyitott vagyok Alida kezdeményezésére, de eddig semmi jelét nem mutatta, hogy unná a cicit. Szerintetek lassan kezdhetem a gluténes tejpépet adni neki? Ja, és husit egyszer evett már, csirkemellet, ma pedig pulykamellet adok neki. A csirke ízlett neki, csak nagyon szálas maradt, hiába turmixoltam.

Valaki írta, hogy gondolja, hogy Kanadában akarjuk leélni az életünket! NEM!!!!!!!!! Alida várjuk, hogy Európába mehessünk!! Itt ma is hideg van, -18. :(

na puszi!!
zsuzsi 81

Na eszembe jutott, Sudi en is azt halottam hogy a sok kakao nem jo ha jol emlekszem a majat karositja. Viszont minden gyerek kedvenc itokaja :!: :!:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Joci alszik, úgyhogy gondoltam megengedek magamnak mégegy bekukkantást ide! :lol:

Rita: Tominak nagyon boldog hófordulót kívánok, mégha utólag is! :oops: :D

Zsuzsi: Én voltam, aki azt feltételezte, hogy végleg Kanadában maradtok, de mindezt csak a szélesebb lehetőségek miatt! Ezek szerint tévedtem, remélem nem veszed rossznéven! :oops: :) Megértelek, hogy amig lehetőséged van rá, szoptatni szeretnéd Alidát, szerintem ha a tejcsi mellett azért adsz neki "rendes" ételt is, akkor abból nem lehet baj! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi, Edith: Most egy kicsit kutyaszorítóban érzem magam így a gluténes kaják kapcsán! Lehet, hogy néhányan túlzásnak tartjátok, hogy ennyire adok a védőnő véleményére, de ő már korábban is azt mondta, hogy mivel Joci "nagy" baba, nem javasolja számára a tejpépet, mert az hízlal. Mondjuk ilyen alapon a tápszerre is mondják, hogy "felfújja" a babát és azt is, hogy ez nem igaz. A kenyérhez, kiflihez pedig fogacskák kellenek, amikből az én kisfiam bizony még elég gyengén áll! Konkrétan sehogy! :lol: A tésztát mondjuk lehet turmixolni, úgyhogy az OK! Mit gondoltok?

Na megyek, majd holnap jövök! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati, valóban, adsz a védőnő véleményére, ami nem baj, viszont ő esik túlzásokba, sőt, néha félre is vezethet, mint pl. a gluténes rizzsel. :) Szerintem a tejpép nem fújja fel a babákat, hanem igenis olyan értékes tápanyagokat tartalmznak a gabonák, amiket sem a gyümölcsből (pláne most a téliekből) sem a zöldségekből (a vitaminok egy része főzéskor távozik) nem kaphat meg. Kriszta is, Gery is, Réka is eszi a tejpépet és egyik babáról sem mondható el, hogy felfújt lenne. Geryről meg pláne nem. Nagyon ügyes kis formás baba. Szerintem ez sem tartalmaz több kalóriát, mint bármilyen más étel, hisz nem étel után adnád neki, hanem étel helyett, nem nasiként, hanem főfogásként. (Nem tudom, ha érthető, amit ki akarok hozni belőle.)
Az az igazság, hogy én is idegenkedtem tőle, éppen emiatt. De miután utánaolvastam, hogy miket is tartalmaznak, miért jók, akkor meggyőzödtem, hogy csak megfosztanám Krisztát valami nagyon hasznos és egészségestől, és nem utolsó sorban finomtól. Mert szerintem finomak is.

Tej: épp tegnap gondolkodtam el azon, hogy hogyan történik a tehéntej bevezetése az étrendbe. Meg is kérdeztem az ismerőseimet, és azt mondták, hogy teával kell hígítani, mert ha nem, túl tömény a babáknak. Először 1 rész tejhez 2 rész teát kell adni, majd fokozatosan kell eljutni 2-3 hét alatt a tiszta tehéntejhez. Az én kérdésem viszont az, hogy MIKOR? Betölti az egyévet, és akkor máris kezdhetem az áttérést? VAgy ez hogyan működik.

Valaki kérdezte, meddig kell tejet inniuk (tápszert). Én úgy tudom, hogy egyéves korig mindenképpen a tápszer javallott, utána át lehet térni a tejre, de mivel vannak ezek az ún. babatejek, azokat is lehet használni. Én nem fogom, mert nekem a bukszám nem igazán engedi, de az egyévet mindenképpen kivárom.

Andrea, szerintem is akkor oldható meg a falatkás reggeli, amikor már tudható, hogy véglegesen felkel a gyerek. Pl. Kriszta mostanában félálomban jóllakik tápszerrel kb. fél 8-kor és akkor alszik még 9-10-ig. Hát, ha én falatkát adnék neki, tutti, hogy teljesen felébredne. És nekem nagyon jó, hogyha ő még alszik ilyenkor egyet. VAgy aztán hajnali negyed 6-kor sem tudnám elképzelni magamat vagy őt, hogy falatkázunk. Egyelőre. De mi már falatkázunk a 10 óra utáni felkelés után.
Az jó, ha Petike kezdi kialakítani a programját, de biztos fog még változtatni rajta! Kriszat is eddig mindig reggel korán kukorékolt, most meg, mint írtam, van, hogy 9-10-ig is elalszik.

Igazán kicsi a világ, már többször tapasztaltam. Én is meglepődtem, amikor Katust megláttam az ismerőseid között, nekem munkatársam volt a Vásárhelyi Rádiónál. Ő még mindig ott dolgozik.

Zsuzsi, szerintem is Alidához igazodj, és ahhoz, ahogyan ő kéri. Nem hinném, hogy baj lenne, ha ilyen sokszor szopizik még. Talán megpróbálhatnád azt, hogy a szilárd kajával kezdesz, és azután kapja a cicit. A tápszeres babáknál is ez volt a sorrend. Lehet ezért nem érzi ő a másfajta kaja hiányát, mert végülis ő azt kapja kiegészítésként. És hidd el, ezáltal senki sem gondolja azt, hogy te nem szívesen szoptatod Alidát. Ez az áttérés, sőt, akár csak egy kajának is a kiváltása elég hosszú és nehéz folyamat, nem történik az meg olyan hamar! Mint írtam, mi is már több, mint 2 hónapja hozzátápiztunk, mire Krisztának már nem kellett a tápszer az egyik kaja után.

Úgy néz ki, István nem jön haza ma este, 5-kor még javították a generátort. Az út pedig min. 6 órás lenne, és ilyenkor nem szeretem, ha éjszaka útnak indulnak. Főleg, hogy át kell vágniuk a Kárpátokon, ahol bármilyen időjárás fogadhatja őket! Nagyon tudok aggódni ilyenkor!

At hiszem, ezeket akartam még leírni. Ha még eszembe jut valami, még jövök! :) HA nem, akkor jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Cs. Kati: Tenyleg elfelejtettem a multkor valaszolni. A ferjem angol, de szerencsere imadja Magyarorszagot. Most februarban jon velem, de aztan vissza kell jonnie a munka miatt. Szegeny oda-vissza fog rohangalni a ket orszag kozott, amig vissza nem jovunk a babaval. Meg szerencse, hogy a repter kozeleben lakunk, meg hogy vannak fapados jaratok. Nagyon fog hianyozni, de tudunk majd minden este beszelni, mivel itt is meg otthon is van webkamera. A szuleimmel is a skype-on szoktunk beszelni. Ez sokat konnyitett a telefonszamlankon. :) Ugy tervezem, hogy a picur kb. 10 hetes legyen, amikor visszautazunk. Egy eskuvorol pont lemaradunk. Eredetileg juniusra terveztek, de a helyszin nem jott ossze, ugyhogy atraktak majusra. A ferjem mehet egyedul, raadasul o lesz a fenykepesz.

Mar akartam is kerdezni toletek, hogy tudtok abban segiteni, hogy otthon milyen oltasok vannak 10 hetes korig? Ossze szeretnem hasonlitani az itteniekkel, nehogy kimaradjon valami.

A kajakkal kapcsolatban (persze nekem nincs tapasztalatom), talaltam egy regi kismama magazinban nehany receptet korok szerint. Ha lesz egy kis idom, bescanelem nektek es elkuldom. Hatha ilyeneket meg nem foztetek.

Sudi, nem probaltal egy kicsit csalni a banannal kapcsolatban? Arra gondoltam, hogy esetleg ha osszekeverned valami mas gyumivel, ugy nem enne meg Gery?

Talan Sancsi kerdezte, hogy mikortol lehet mezet adni a babaknak. En 1 eves kortol tudom, itt Angliaban ra is van irva a mezre, hogy 12 honapos kor alatt nem ajanlott. Olvastam is egyszer egy magazinban, hogy a pollenallergia rizikoja miatt nem szabad pici babaknak adni.

Olive

KépKép
olive

Még annyi, hogy mondjátok meg, az iwiwen hogyan nézhetem meg az ismerősöket a 2., 3. stb. oldalakon. Én mindenkinél csak az első oldalt látom, és ott hiáéba kattanok a számra, a Következőre, Utolsóra, vagy választom ki a nevek "intervallumát" nem ugrik semerre. :evil: :evil: :evil: Csak én vaygok a béna?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Most visszafelé haladok, vagy összevissza, nehogy kimaradjon valaki! :lol: :lol:
Edit jól csinálod a WiW-et, Én sem tenném másként, ilyenkor ha szarakszik, én fogom és kilépek. Nincs türelmem sokszor az iWiW lassúságához, pedig a Mi gépünk aztán nem egy tetü és a sebességgel sincs gond. Edit, próbáld máskor! :wink:
Érdekes amiket írtatok, én még semmi rosszat nem hallottam a kakaóról, de persze nem viszem túlzásba, egy fél teáskanálnyit képzeljetek egy üveg tápszerhez!! Amúgy instant kakaót használok, még valami vitamin is van benne. Pedig itt állandóan reklámozzák, hogy milyen egészséges bla bla. Másrészt meg szerintem ma már az ember csak arról nem gondolja hogy nem egészséges, amiről nem akarja!!! Mindenről hallani, hogy nem jó, egészségtelen. Hát azért valahol húzni kell egy határt, azt hogy ki hol, azt mindenki maga döntse el. Persze, hogy a csoki sem jó, de mértékkel azt is lehet fogyasztani szerintem. Boldogsághormon!!! :lol: :lol: :lol:
A rántásról is megoszlik a vélemény, mindenki más. Anyósom pl szinte minden levesbe és főzelékbe tesz rántást, Én is(már amennyit Én ilyeneket főzök... :roll: :roll: ) És szerintem csak finomabbá teszi az amúgy sem valami izgi ételt. Azt sem gondolom, hogy egészségetelenebb lenne sok más ételtől. Biztos sokan ezt nem így gondolják, de mi nem nagyon esszük egyiket sem! Nem vagyunk egyformák!!!

Olive! Aranyos vagy a banánt illetően, de Gery nagyon kis rafkós, mindenből kiérzi, és nem eszi meg!!! Akármivel keverem! Majd csak egyszer megszereti.... :roll: :roll: :wink:

CsKati!
Szerintem a tejpép nem hízlal. Geryt sem hízlalja, mint ahogy a tápszer sem, pedig Én is mindig ezeket halottam, hogy tápszeres-pufók babák. Nos ezt az Én fiam döntötte meg nekem.
De ahogy Te gondolod. Viszont a tésztában meg tojás is van, azzal még vigyázz, kivéve a durumtésztát!!! :lol: :lol:

Zsuzsi!
Tök igazad van, Te is a saját belátásod szerint cselekedj!!! Én csak mint véleményemet azért megosztom veled, miszerint azért egy ekkora babának szerintem már nem nyújt teljes értékű étkezést a csak anyatej. De hangsúlyozom ez az Én véleményem. Én nagyon szerettem volna amilyen sokáig csak lehet szoptatni, de fél év után mindenképpen elkezdtem volna a hozzátáplálást. És a husit is nagyon fontosnak tartom. És még a folyadékpótlást is nagyon fontosnak tartom, igaz méginkább a nyári melegben! Na meg mondjuk nálunk ahol ilyenkor a távfűtés miatt kiakad mínuszban a páratartalom!!!Szerintem nem elég csupán a tej. Én amikor még szoptattam, már akkor adtam limonádét Gerynek, mivel be is sárgult, muszály volt!!!! De a lényeg a lényeg, Alida nagyon kis életvidám, egészséges, szépen fejlődő baba. Valószinű Zsuzsi minden úgy jó, ahogy csinálod!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na mentem a dolgomra!!
Ja Gery ma hanyatt esett, megint sikerült magára rántani az etetőszékét. :? :? :evil: :evil: :evil: Szép kis seb lett a szeme alatt, váraláfutásos, de vérzett is. És persze az orra már megint belilult mint már egyszer régebben. Volt nagy sírás rívás, anya részéről is, és persze kisebb szívinfarktus, kétségbeesés, aztán kezemben ringattam, vígasztaltam Gerykémet jó sokat, el is aludt, úgyhogy vagy fél órát így kényszerültem pihenni a kanapén, amíg fel nem kelt a kis drágám. De aztán derűsen volt az ébredés, szerintem már nem is emlékszik rá.
Hát ezek vannak. És pedig ott álltam mellette, az olaj alatt gyújtottam be a gázt, és Gery már borult is a lábaim alá. :evil: :evil: :evil: :evil:

Na tényleg mentem!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok.

Ezt most találtam a neten:

Bölcsibe, oviba megyünk

Az én gyermekem már lassan felnőtt, de még mindig jól emlékszem az első óvodai napokra. Dilemmák, álmatlan éjszakák, mi legyen, mikor és hová.

Meghitt kettősünkből, Apával triásszá alakulva, vadidegenek kezére adjuk Zsombikámat? A bölcsődét megúsztuk, bár, ha vissza kellett volna mennem dolgozni a gyes lejárta előtt, mi is azt választottuk volna. A döntést mindenkinek körülményei mérlegelése után, magának kell meghoznia, mert nehéz az elválás a boldog együttlét után gyermeknek, anyának egyaránt.

Ha lehet kétéves korig otthon nevelődjön a baba, aztán pedig alaposan nézzük meg azt a helyet, ahová kicsinyünket visszük. Kis létszámú csoport, a gondozónőkkel való összhang, kölcsönös szimpátia, szeretet-kapcsolat elengedhetetlen kellékek.

Mitől tartottam? Attól például, hogy fiam nem eszik meg minden ételt, a sajt szagát utálja, van egy Tyupi-párnája, amitől nem válna meg semmiért. Beleférünk mi ezekkel az óvodai rendbe? Minden kisgyereknek van saját kedvenckéje, saját szokás- és ételrepertoárja. Régóta tudjuk, hogy hagyni kell az étel-kívánságokat, az elutasításokat, mert a babák, kisgyerekek zöme ösztönösen választ neki való táplálékot. Ha fejlődése zavartalan, ez a képessége megmarad. Egyetlen gyermekem van, legnagyobb igyekezetünk ellenére sem tudjuk szimulálni a testvér-helyzetet. Jót teszünk neki, ha társasága lesz. Ez kettõs érzés: a féltés, félelem, és a belátott szükségszerűség között őrlődve mentünk be elõször az óvoda kapuján.

Amit meg szeretnék osztani olvasóimmal a tapasztalataimból és tanulmányaimból: Két éves kor után legyünk bátrak, és alapos körültekintés után, fokozatos beszoktatással, engedjük közösségbe gyermekünket. Ha mégis korábban szükséges, akkor a délutánok, hétvégék legyenek intenzívebbek, a házimunka rovására is. Ismerjük meg a pedagógusokat, alaposan ismertessük meg magunkat, gyermekünket. Az első időben maradjunk vele az bölcsiben-oviban, majd fokozatosan hagyjuk magára, igénye szerint. Keservesen síró kisgyereket soha ne hagyjunk ott, egy napon minden édesanya, édesapa ösztönösen tudni fogja, hogy mikor teheti meg. Ha van kedvence, babája-rongyocskája, lehessen mindig vele. Ezt vegyük a legkomolyabban, mert ez az anya-otthon pótlék igen fontos, vigasztaló társ az intézményi életben. Ne hagyják erről magukat lebeszélni. Tartsd mindig ígéretedet, mikor mész érte, ne maradjon utolsóként a bölcsiben-oviban.

Az addig esetleg sosem beteg kisgyerek megbetegedhet, ami velejárója ennek az időszaknak, de figyeljünk oda, hogy nincs-e lelki háttere panaszainak. Lehet, hogy nem szeret valamiért oviba menni, de elmondani csak testi tüneteivel, fej-hasfájással tudja. Az okokat mindig próbáld megkeresni.

Legyél rendszeres, valódi kapcsolatban a gondozókkal, nagyon fontos dolgoknak tanúi ők.

Horváth Annamária - hivatásos gyermekvigasztaló

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!!!!

Cskati a Krisztiáné is szokott vándorolni,sőt képzeld,hogy neki csak a4.hónaptól van meg mind a 2,mert addig még fennt volt.Én sem adok még gluténes kajákat.

azt akartam kérdezni,hogy Rizset már lehet adni?szeretnék neki tejberizset csináli,de nem tudom,hogy hogyan csináljam???Főzzem meg vízben a rizst és keverjem utánna el tejpéppel?Tehetek bele egy kis gyümölcscukrot????

Sedith Nagyon aranyos Kriszta a karácsonyi képen....és már nasssol???nem semmi...
Nem lehet valami jó napokig egyedül.

Sudi én is drukkolok a lakáshoz,és kívánom mielőbb térjen észhez a testvéred..,mert egy klassz csaj vagy és bitos nagyon jó testvér is...
Nagyon kis csöves Gery a videón!!!!
Még valami:::gratula a sütihez...azt hiszem nek kaptam belőle fénypostán!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Én is dicsekszem egy kicsit:Krisztián már szépen mászik négykézláb,és szépen fel is ül...de az ülés még nem tökéletes...mert itt ott eldül

A kajához hozzáfűznék:olvasom Ritánál,hogy Tomi este 240 és reggel 190 tápit eszik...ehhez képest Krisztián estére 260 és reggelire 210 ebédre pedig 180at eszik...Kezdem úgy gondolni,hogy ez sok!!!szerintetek???

Még valami:Milyen főzelékeket főztök???Krisztián nem szereti a krumplit...mit főzhetnék mást????

Zsuzsi szerintem örülj,hogy még szopiztok...mégha 3óránént is...szerintem ez nagyon jó dolog!!!

Most megyek,de most megyek
Jó éjszakát

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Bevallom, az új hozzászólásaitokat még végig sem tudtam olvasni, most régebbiekkel kapcsolatban jutnak eszembe dolgok.

Sudi, Zsuzsi: Visszatérve szomszéd babára. Anyjának nem lehet mondani, mert tuti, hogy megsértődik és esetleg azt hiszi, hogy rosszindulatú vagyok. Nekem sem esett jól, amikor Ákost titulálta "abnormálisnak", mert eleven és mozgékony. Én nem akarom megbántani. Persze tudom, hogy a gyerek egészsége fontosabb holmi sértődésnél.... Talán időben el kéne kezdeni fejleszteni, de mit tehetek én? Ha szólok max. megutálnak, de a gyereket nem viszik kezelésekre.

KÉPZELJÉTEK, LEHET, HOGY LESZ BABYSITTERÜNK! EGyik postás aki jár hozzánk nagyon szimpi, összehaverkodtunk, múltkor nagyobb lányával jött, aki 1-2 évvel fiatalabb csak nálam, tehát már nem kamasz, és tök jól eljátszott Ákossal. Most épp állása sincs. Kérdeztem, nem jönne-e szitterkedni, de állítólag azt hitte, hülyéskedek, majd másnap apjának elmondtam, hogy komolyan gondoltam! Most per pillanat nem is dolgozik, és asszem épp olyan lesz az állása ami kötetlen munkaidős. Vele elengedném sétálni is gyereket, mivel egy "haver" lánya. Sajnos ilyen téren paranoiás vagyok. ANnyiból gáz, hogy mi is itt vagyunk, mert ha pl. szitter játszani akar vele, lehet, hogy gyerek ugyanúgy hozzánk szalad. Bár ezt meglátjuk majd a gyakorlatban. Sajnos annyi a melónk, hogy egyszerűen nekem van amikor délután 2-3-ig nincs időm enni sem. És ez nem mehet így sokáig.

Megpróbállak Titeket visszaolvasni, nem tudom mikor lesz időm.

AMúgy épp elmélkedtem, nemsoká Gery és Tomi is 1évesek!!!!!

Puszi

Kép
mölli

Sziasztok!

na, apa lelépett... :cry:

Kriszta, jó ez az iromány amit találtál, és milyen igaz, vagyis egyetértek vele.

Szegény Geryke!!! nem csodálom, hogy bőgtél! olyan szar az ilyen!
Tominak tegnapelőtt az orra vérzett, puff beütötte. Hány ilyen lesz még...

Emőke! nem tudom, hogy sok -e ez a mennyiség tápiból. Tomi meg más kajából eszik rengeteget.
Az az igazság, hogy én még klasszikus főzeléket nem csináltam neki, hanem mindenféle zöldséget eszik, de krumplival sűrítve. Répa, zöldbab, brokkoli, karfiol, karalábé, cékla, ilyenek
Én egyszer csináltam tejberizst, de nem kellett Tominak. lehet, hogy újra megpróbálom. Vízben főzd meg a rizst, aztán keverj bele tápit, majd valami gyümit.

Köszi a köszöntéseket, én el voltam tájolva, azt hittem, még csak ma van nyolcadika :oops: :oops:

Sancsi, mit mondott a doki?

Rita & Tomi
Kép
ritike

Most csak egy percem van, még el sem olvastam mindent, csak azt hiszem valamit nagyon bénán írhattam!! Alida 6 hónapos kora óta mást IS kap, naponta 1-2szer. Ma pl pulykahusit evett krumplival és avokádóval, ízlett neki.

Bocs hogy csak ennyi, de jön Gyula ebédre!!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Dokinál nem voltunk, mert a kisasszony hajnali bulija miatt pont akkor aludt, mikor dokionéni rendel.
Majd holnap.
Bár gyanítom a doki el fog küldeni a francba hogy ilyenekkel zaklatom, de ez van.
Feltöltöttem a videára a videókat, remélem itt meg tudjátok nézni (remélem ezeket nem törlik):
http://videa.hu/play.php?v=jQO69yPKy58mRnV3
http://videa.hu/play.php?v=c0u5GY8i0Tq1S308
http://videa.hu/play.php?v=q4sy26m8TMf97ru7

Ma 2x megcsináltam hogy levettem róla a pelenkát. Pelenka nélkül nem kepeszt. Sőőőt! Azt vettük észre, hogy sokkal jobban érzi úgy magát, de hiába! Mivel a szobatisztaság még messze van, pelenka marad.

Zsuzsi!
Szerintem semmi gáz, hogy Alida még ennyit szopik. Ha Téged meg nem zavar, akkor ne is próbáld meg elhagyni. Arra azért figyel, hogy ilyenkor az anyatej már nem elég tápláló, de szerintem ez sem olyan gond, mert adsz mást is neki.
Én a fél életemet odaadnám, ha Enéh még kérné a cicit.

Cs. Kati!
Szerintem nem lesz semmi gond, ha Jocival esetleg 9 hónapos korára juttok el odáig, hogy kapjon gluténes kaját, vagy kenyeret, vagy bármit.
Enéh olyan 10 hónapos kora körül kezdett el gluténes dolgokat enni. Előtte 1x, 1x kapott, de nem volt jellemző.
Tojást (sárgáját) is eddig csak 1x kapott.
Bevallom, mindig elfelejtem, és mire eszembe jut, már túl vagyunk az ebéden, vagy olyan régóta áll a hűtőbe, hogy azt már inkább nem adom oda.
Pép ügyben meg egyet értek Edittel. Szerintem is adhatod Jocinak! Enéh egyenesen imádja. Én mindig gyümölccsel keverem, de van hogy teszek bele túrót is, igaz Enéh azt már kaphat.

Edith!
Babatej! Beszélgettem a védőnővel erről! Mondta hogy az is tápszer, csak azért nevezik babtejnek, mert sokan így jobban elfogadják. Nem tápszert kap a gyerek, hanem babatejet.
Az viszont tuti hogy én nem teával fogom hígítani a tejét.
Ittam már tejes teát! Háááááát! Egy szem indiai kivételével az összes borzasztó volt, de azt meg csak Indiába lehet kapni, úgyhogy az is ugrott.
Én úgy csinálom majd, hogy pici vízzel felhígítom, és a tápszerébe öntöm, majd szépen lassan a vizes hígítást, utána meg a tápszert hagyom el, de ezzel várok még pár hónapot.
Wiw! Iszonyat lassú, próbáld máskor, mondjuk reggel, vagy de, vagy nagyon késő éjjel.

Olive!
Igen, én kérdeztem a mézet!
Köszi a választ!
Ha bescanneled elküldenéd nekem is a recepteket? csilla.rammer@gmail.com

Kriszta!
Most kicsit megríkattál, mert úgy néz ki, hogy Enéh 2 éves kora előtt már bölcsibe fog járni.

Emőke!
Sárgarépa, sütőtök, tök, cékla, zeller, cukkíni, brokkoli, passzírozott zöldborsó.
Meg van még a hozzátápis táblázat amit küldtem?

Rita!
Mennyi borulás lesz? Még egy pár biztosan, aztán majd Tomi is rájön, hogy van 2 kis kezecskéje, és ha használja, akkor nem esik el, vagy nem esik akkorát.
Enéh már nagyon sokszor éppen hogy meginog, egyensúlyoz kicsit, és már megy is tovább.
Derekadnak részvétem. Nálunk szerencsére a vezetgetős menés kimaradt.
Szalmaözvegykedéshez részvétem.

Nah! mentem!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Szmájlik majd holnap! :? :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sancsi, akkor lehet, hogy Eneht a pelus zavarja es ahogy szobatiszta lesz, le fog szokni errol a mozgasrol.

Molli, szerintem is jo otlet a babysitter, ha ennyire elfoglaltak vagytok. Az viszont tenyleg elkepzelheto, hogyha ott vagytok ti is, akkor Akos veletek akar majd jatszani, nem a babysitterrel. Szerintem esetleg akkorra kellene idoziteni a setakat es akkor nem lat titeket. Persze, ha mondjuk hosszabb idorol van szo, akkor nem lehet egy setaval kivedeni, de az is lehet, hogy idovel megszokna, hogy anya es apa dolgozik, a sitterrel kell jatszani.

KépKép
olive

Jó reggelt!

NA, aztán most volt mit olvasnom! :wink:

Biztos, hogy valaki nálam is kimarad és majd akkor jut eszembe, amikor a gépet már kikapcsolom! :roll: :roll: :roll:

Sudi, Rita, sok-puszi a "kisördögök" bevert buksijára-nózijára. :) Sajnos, tényleg elkerülhetetlenek az esések, és az a legrosszabb (számunkra) amikor mellettünk történik minden. Pedig szinte mindig akkor történik. Kriszta is karácsonykor szájraesett egy 10 cm-es magasított részről és úgy beverte, hogy a szája rögtön megtelt vérrel. Nem tudom, hol vérzett, de megijedtem, nehogy valamelyik fogát törte volna ki. És olyan rossz volt, hogy nem tudtam enyhíteni a fájdalmát! :(

Mölli, sajnálatos, hogy egyesek annyira nem törődnek a gyerekükkel. Mostmár ezt a nemtörődést nem úgy értem, hogy nem látják el, nem szeretik, hanem úgy, hogy nem vesznek tudomást arról, hogy mit kellene tudnia egy gyereknek bizonyos korban. Persze, minden babának más a ritmusa, nem is kell hasonkítgatni őket, de lehet azt látni, hogy mikor van minden rendben, és mikor kóros mégis a visszamaradás. Nincs lehetőség felhívni a védőnő vagy a gyerekorvos figyelmét? Mert akkor szakebertől hallják, és hátha hallgatnak rájuk. VAgy ha az anyuka megharagudna, nem lehet beszélni az apukával sem vagy valamelyik más rokonnal? Tőlük lehet nem venné annyira rossz néven. Bár ha ő meg van győződve arról, hogy az az "abnormális" ha izeg-mozog a gyerek, akkor elég nehéz eset lehet!
Jó volna, ha összejönne a bébiszitter megtalálása. Szerintem idővel biztos ki fog majd alakulni Ákosnál az, hogy mikor játszhat veletek és mikor kénytelen beérni a lánnyal! Drukkolok, hogy szerencsétek legyen. Ismét elkezdődött a munka teljes gőzzel?

Sancsi, megnéztem a videókat. Hát, ha nem lenne az a kétségbeesett, fájdalmas kifejezés az Enéh arcán, akkor én semmi furcsát nem látnék benne, de így, valóban elgondolkodtató. Kíváncsi vagyok, mit mond rá a doki, egyáltalán hogy fogja lereagálni, remélem, higy kaptok valami érdembeli választ! :)
Ami a tejvegyítést illeti, valaki ezt a tápszerrel való vegyítést is említette, majd még meglátom, hogyan fogom csinálni, elvégre sok időnk van még addig. Köszi szépen a javaslatot!

Emőke, rizset. Azt főzhetnél. És amit Sancsi ajánlott, mindennel lehet keverni. Múltkr, amikor előre főztem Krisztának az ünnepekre (NAgyon klassz dolog volt, hogy nem kellett akkor főznöm, de szörnyen hosszas maga a főzés.) mindenből csináltam krumplis és rizses változatot. Céklás krumpli és rizs, répás-borsós, husis-fokhagymás, májas-hagymás, stb.

Rita, én is még ugyanúgy főzök Krisztának, mint eddig. A zöldségeket egy kis tápszerrel keverem el, ezzel dúsítom. Sót külön még nem teszek az ételekbe. de ha pl. a mi zöldséglevesünkből veszek ki egy kicsit, akkor abban van egy minimális sómennyiség. És persze, a kenyér és a sajtocska is valamennyire sós már. De fokozatosan szoktatom hozzá.
Talán írtam egyszer, hogy Kriszta külön-külön nagyon szereti a puliszkát is, a túrót is, együtt viszont nem. tegnapelőtt készítettem túróspuliszkát neki, de nem a túróból, hanem abból a krémes sajtból, amit falatkaként eszik kenyérrel is. IMÁDTA. Kipróbálhatjátok ti is. Mikróban 2-3 perc alatt megvan a finom puliszka. Ha érdekel, leírom, hogy mik a lépései (mert nem lehet receptről beszélni! :roll: )

NA, még akartam vajon valamit?

Igen. Kriszta, nekem is tetszett ez az írás. HA nálunk összejön a kistesó, akkor Krisztát nem kell 2 évesen még sehová se beadnom, de rá egy évre mindenképpen adom oviba. Nálunk 3 évtől mehetnek a gyerkők oviba, és én ezt ki is használom, mert több szempontból válik majd előnyére. (Óvónő-tanítónő képzésem is van, ezért tudom, miért jó ez! Azt mondják, ha kimarad suli előtt az óvoda, az olyan, mintha járás előtt kimarad a mászás. Mint a mászás, az ovi is a fejlődésnek egyik nagyon fontos állomása. )

Berta Eszter, ismét eltűntél, tényleg, kérlek számolj be a vizsgálat eredményéről! Különben nagyon boldog hófordulót a lánykádnak! Már félesztendős ő is! Hű, most volt kéthónapos! :) :) :)

És a többiek, akik rég nem jöttek! Beuci, Enikő, írjatok ti is! Sőt, még egy új mama és baba is lenne, Bogyó és Dávid, aki írt a babát várok-ba, de még nem érkezett ide! remélem, megtalál minket ő is!

Olive, gratulálok az ismerősödnek a babához! Biztos nagyon rossz lesz a férjed nélkül egy-egy nehéz pillanatban, de valamit valamiért alapon biztos meg tudjátok csinálni, és ha te így sokkal inkább biztonságban érzed magad, akkor jobb is! :)

Na, most mentem. Kriszta még nem kelt fel, pedig már negyed 10.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit segítségével Mi is ide találtunk! A pocakos topik teljesen kiürült!
Mostanába a Flórós topikra írtam, de azért csak jobb a régebbi ismerősökről is néha olvasgatni!
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én nagyon örülök ennek a tavaszi időnek! Persze tudom, hogy lesz ennek hátulütője, de most olyan jó hogy ki tudunk menni sétálni!
Ma vagyunk 1 hónaposak, és eddig babakocsival még csak egyszer voltunk lent. De akkor olyan nagyot aludt a Dávid hogy öröm volt nézni!

Editnek a kérdéseire válaszolva, hál istennek van tejcsi bőven, és a Dávid igazán jó baba, csak kicsit hasfájós. De amióta nem rostos üdítőt hanem JANA ásványvizet iszom, már ez is kevesebb gondot okoz! Nálunk az jelent problémát, hogy nincs semmi rendszer az evések között. És a védőnő azt mondja igény szerint szoptassak!
Ami nem is gond csak akkor ha éppen főznék, vasalnék, stb...
Most is felébredt, úgyhogy befejezem. ha később tudok még írok! Addig is szép napot mindenkinek. Kép

bogyo75

SZIA MINDENKI!!!!!!!

Most hívták a párom a suzukitól, hogy jó lenne ha ma du négyre bemennénk az új autónkért!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aha csak eppen András a melóba igyekezett a telefon közben. Akkor mondták, hogy holnap 1-re, aha akkor is melóba fog éppen igyekezni. JELLEMZŐ!! Ilyen a Mi formánk, szinte tuti biztosak voltunk, hogy így lesz. Nem ám még mult héten hívtak volna, amikor András egész héten szabin volt!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nem baj, örömöm most határtalan, András azt mondta majd visszahív, remélem tud bent a malóban valami érdemlegeset intézni, vagy egy nap szabit sikerül kivennie!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Júúj, de be vagyok most sózva!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szia Bogyó!!

Gratulálok a kis Dávidhoz, nagyon kis édi!!! Gyere gyakrabban, mesélj!! Jó, hogy már ki lehet menni sétálni a babóval, bizony ez az időőő.....
engem kicsit elkeserít. Számomra ez jelzi, hogy baj van nagyon a Földünkkel, és szerintem már késő bármit is kapálózni. Leszenek még itt nagyon nagy dondok és problémák és nem is olyan távoli ennek az ideje!!!! Szegény gyerekeink, néha arra gondolok, vajon milyen élet lesz itt, amikor Mi már nem leszünk....

Na jó, most nem ilyen lehangoló dolgokról kéne beszélni, bocsika, de csak úgy kijött belőlem!!!!!

Emőke aranyos vagy nagyon!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: Te is szupi klaszz csaj vagy!!!!!! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Hú a tej teával...... kirázott tőle a hideg is. Tudom, hogy sokan isszák így, de nekem még a gondolata sem tetszik. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Ma Gery ebédjébe tettem két kanál tejfölt. Hát most eljött ennek az ideje Én így éreztem. Van egy baba szakácskönyvem, abban már 9 hónapos kortól ajánlja a tejet és tejfölt az ételekbe. Igaz nem magyar a könyv, és itt is kiderül, hogy mennyire eltérőek a szokások.

Mölli jól hangzik a sytter!! :lol: :lol: :lol:
Sajnálom, hogy ilyen sok a melótok.

Zsuzsi!
Nem írtál félre semmit! Tudom, hogy adsz Alidának mást is mint a tejcsi, csak úgy írtam, hogy szerintem fontos a hozzátáplálás. Ne haragudj, inkább Én fogalmaztam gyatrán, nem konkrétan neked szántam, hanem úgy általánosságban!!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Amúgy meg még mindig nagyon várom a további Mexikói képeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem tudsz egy kis időt a küldésre szánni majd!!!!! Légyszi, légyszi, légyszi!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Krisztián is nagyon kis ügyi, biztos napok kérdése, és már nem fog dülöngélni ülés közben!! Nagyon kis ügyi, szintén kérnék képeket ha van!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Sancsi! Mikor mész a dokihoz, vagy már meg is jártátok?? Nagyon kíváncsi vagyok mit mond. Érdekes, hogy pelus nélkül nem csinálja Enéh. :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja ezt a tejberiszt Én is csináltam már, vizzel, hát először nem volt oda érte Gery sem!!!!! De most már a sima sós rizst megeszi.
Ja és tegnap meggyes joghurtot kapott még Gery, az ízlett neki!!!! :lol: :lol: :lol: Sőt túrórudit is kapott a lelekem.
Ezek persze apa legnagyobb örömére kerülnek a hűtőbe. Ő is imád minden ilyesmit! Én meg majd győzzem venni! :twisted: :twisted: :twisted: :P

No most még nézelődök kicsit!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Ezt a gyönyörű tavaszias időjárást mi is kihasználtuk, délelőtt egy nagy sétával egybekötött vásárlást tartottunk Jocikámmal! És képzeljétek, útközben az egyik ház kertjében virágzó hóvirágot láttam! Januárban :!: :roll: Persze, ahogy Sudi is mondta, ez egyáltalán nem normális időjárás, nem sok jót sejtet a jövőre nézve! :?

Sudi: Gratulálok az autóhoz! :D Egyébként ez így szokott lenni, sokszor van, hogy valami pont nem akkor történik, amikor kéne! :evil: A lényeg, hogy mehettek érte! :D

Bogyó: Üdvözöllek közöttünk és egyúttal gratulálok a kisfiadhoz! :D Látom, van egy nagyobb gyermeked is. Hogy viszonyul a kisöccséhez?

Mindjárt folytatom.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Sudi de jó nektek az autótok miatt!!!

Beszoktam minden nap nézni ider de mire végig ilvaslak titaket arra már nincs idöm hogy irjak de nem baj olyan jó olvasni titeket!!!
Olive és Bogyo olyan jo hogy ti is itt vagytok!!

Képzeljétek kiderült hogy kevés at tejem.Dominik elég sokat sirdogál 2 hétig szinte mindennap és alkaztem mérni m,ennyit eszik és kiderült hogy nagyon keveset.Most péntek ota kap tápt és teljesen kicserélték.Nagyon jó baba.Szegényem elötte meg éhezett :twisted: :(
Azt akartam töletek kérdezni hogy szerintetek egy honap allatt mennyi hizás számit jónak ilyen korban?Vagyis ez nálatok hogy volt?Gondolom hogy mindenkinél más de mégis?Pár példát megköszönném ha irnátok!Köszi!
oLyan rossz ilyen balesetekröl olvasni amit irtál Rita!Mi lesz majd ha az én fiam majd elindul.Hányszor fogok én rosszul lenni amikor elesik4

Na de még egy kicsit ráérek ezen gondolkodni!
Legyetek jok és vigyázzatok a babocákra!Sziasztok!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Sziasztok! Újra itt!

Köszönöm a gratulációkat! Képzeljétek mi történt velünk a sétán! Másodszorra volt a babakocsi az utcán, amit az aranyos párom egyedül választott vadi új 32 000-ért, és egyszercsak kiesett az egyik kereke!!!! :evil:
Szerencsére jött egy ismerős, és ideiglenesen vissza tette, de ez akkor is bosszantó! :twisted: Most a párom viheti vissza, már ha ma még egyáltalán haza ér, ugyanis elment elintézni a családit és amikor sorszámot kapott 93!!!!!!!! volt a várakozók száma!
Szegényt nagyon sajnálom, mert mint minden férfi, ő is utál várni, főleg ennyit!

Kati: Áki egész jól fogadta a kistesót, pedig az apjuk nem is ugyanaz! De teljesen oda van érte, és minden percet kihasznál, amikor a közelébe lehet. Egyébként ezért is bosszant ez a babakocsi dolog, mert már úgy várja, hogy a Dáviddal menjünk érte a suliba! És ma ez nem fog össze jönni sajnos! De remélem holnap igen!

Zsuzsi, Beuci, Olive üdvözöllek benneteket, mint régi ismerősöket! Jó újra köztetek!

Beuci! Nálunk ma volt a védőnő, és Dávid 1 hét alatt 150g-ot gyarapodott! Azt mondta ez jónak számít!

Na azt hiszem ennyi jut most eszembe! Legyetek jók! Puszi!

bogyo75

Újra itt! Igaz nem mindjárt, de jobb későn mint soha! :lol:
A nagymamám látogatott meg minket, aki egyébként itt lakik az utcánkban és hozott Jocinak két szép sütőtököt, aminek nagyon örültem, mert ma nem kaptam sehol!

Sancsi: Azt hiszem, én sem sietem el a gluténes kaják adását, újnak most egyelőre elég lesz a rizs. Valóban csak a pelus zavarná Enéh-t? Esetleg nem vetted észre, hogy olyankor csinálja, amikor tele van a pelusa? Hogy esetleg az bántja? :roll:

Bogyó: Az nagyon jó, hogy Ákos ennyire odavan Dávidért! Olyan sokat lehet olvasni a testvér-féltékenységről! De akkor ezek szerint ez nálatok nincs jelen! :)

Beuci: Azt, hogy mennyi hízás számít normálisnak Dominik korában, azt nem tudom megmondani, de példaként leírom, hogy Jocikám 3120 g-mal született, 1 hónaposan 4240 g volt a súlya, 2 hónaposan pedig 5740 g. Ő is tápszeres 3 hetes kora óta és a doktor nénink mindig elégedett volt a súlyával. De hát ez alkatfüggő is, nem lehet általánosítani. Most, hogy rájöttetek, hogy nem elég Dominik számára a tejcsi, már biztosan minden rendben lesz ezen a téren! :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Ez a tejes tea valóban elég bizarrul hangzik, bár erre Olive férje biztosan rácáfolna, hiszen, ha jól tudom, az angolok kizárólag így isszák a teát! :lol:

Olive: Örülök, hogy a férjed szereti Mo-ot! :) És beszéli is valamelyest a mi nyelvünket? Ő egyébként főállású fotós? Rémlik, mintha a másik topikban már említetted volna, hogy ezzel (is) foglalkozik. Akkor aztán biztos extra-szép képek készülnek majd a kislányotokról! :D

Mölli: Szorítok, hogy beváljon ez a babysitter-dolog nálatok! Szükségetek is van a segítségre ennyi munka mellett! Elhiszem, hogy jól megnézed magadnak, akire rábízod Ákost, én is azt tenném! :)

Na megyek, sütök egy kis palacsintát! Délelőtt, miközben Jocival sétáltam hazaféle, az egyik ház előtt elhaladva megcsapta az orromat az illata! Úgy megkívántam! Nana! :roll: :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Bogyo!
Üdv köztünk!

Gyors válaszok!

Dokinéni szabin van! Ilyen az én formám! :? Majd jövő héten.

Cs. Kati!
Gondoltam a teli pelusra, de nem.
Volt hogy peluscsere után, mikor még száraz volt a pelus, akkor is csinálta. (Elkezdett "kepeszetni" {így hívjuk}, befjezte, megnéztem, tök száraz volt a pelus)

Akartam még írni, hogyha van ismerős orvos, hozzáértő, akárki, akkor nyugodtam megmutathatjátok neki a videókat.
Több szem többet lát.

Amúgy nyitottam erről egy topicot a gyermekek-betegségek-gondokba.

Nah! Megyek aludni, remélve hogy éjjel nem bulizunk. :?

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Bogyo, orulok, hogy idetalaltal! Pont tegnap este gondoltam rad, hogy mi lehet veled es arra gondoltam, hogy irok neked e-mailt, hogy mi van veletek. Ugy latszik gondolatolvaso vagy. :lol:
A babakocsi tenyleg idegesito lehetett. Pont mar akartam is kerdezni a lanyokat, hogy ki milyen kocsit ajanl. Eloszor olyan kocsit neztem ki, amibe bele lehet pattintani a hordozot es ugy hasznaljak az ujszulotteknek. Itt Angliaban a boltokban viszont azt mondtak, hogy abban nem szabad tobb mint 2 oraig hagyni a babat, mert nem jo a gerincenek. Anyukam meg pont a napokban latott a tv-ben egy programot, ahol a babakocsikrol beszeltek es ott meg azt mondtak, hogy pont hogy jo a baba gerincenek, mert ilyen pozban van az anyamehben is. Most akkor melyik az igaz? :roll: Na, meg olyat szerettem volna, ami esernyo alakura osszecsukhato, erre viszont az egyik baratnom azt mondta, hogy azok a kocsik nem annyira stabilak es nem hosszueletuek. Szoval, ha irnatok nehany sort a ti tapasztalataitokrol es hogy mire figyeljek a kocsi kivalasztasanal, nagyon megkoszonnem. Annyit mar en is tapasztaltam, amikor baratnok babait tologattam, hogy a fix kereku kocsikkal nehezen boldogulok.

Cs-ne Kati, hat, igen, a tejes tearol megoszlanak a velemnyek. A ferjem imadja, viszont eltanulta tolem a gyumolcstea citromos-mezes variaciot es az is nagyon izlik neki. Imadja a bodzateat is. Pedig meg 5-6 eve hallani se akart az en teaimrol. Na, en viszont egyaltalan nem rajongok a tejes teaert. Eppen le birom gyurni, de a gyomrom nem tulzottan komalja. A nagyneninel nem merem visszautasitani, mert o igazi regimodi angol holgy, de utana furcsa a hasam. Hihetetlen szamomra, hogy valaki napi 5-6 bogrevel is meg tud inni a tejes teabol. Raadasul a fogakat es a bogreket is elszinezi.

A ferjem regen foallasban fotozott, de aztan atallt a haz- es lakasfelujitasokra es most csak hebe-hoba fotozik. Viszont most keszul a weboldala es utana teljes gozzel neki allunk a reklamozasnak, hogy ujra beinduljon a fenykepeszet. Sokkal kenyelmesebb munka es azt meg is tudnank osztani egymas kozott (en szoktam retusalni) es akkor o is sokat tudna lenni a babaval. Ha folytatna a hazakat, akkor nagyon keves ideje maradna a lanyara. Raadasul egyre kevesebb a munka, mivel elleptek a lengyelek Angliat es a legtobben fillerekert elmennek hazakat felujitani. Igy az angoloknak nem jut munka. :( Szoval, mindenkeppen jobb lenne a fotozas foallasban.

Sancsi, nincs szerencsetek a dokival. Na, majd jovo heten.

Beuci, ti elkoltoztetek mar? Ugy remlik, hogy te is irtad, hogy koltozni fogtok. Keresztelo mikor lesz?

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Mentek a képek mindenkinek!! :wink: Itt valami hihetetlen ítéletidô van!!!! Egész nap ömlik a hó, fúj a szél, már az iskolákat bezárták, a tanítványaim sem jöttek a délután! Lehet, hogy reggelre belep minket!! :shock: :shock: :shock:

Bogyó:
üdv itt is! Nagyon szép Dávidka! Tejtermelésnek a víz a legjobb!! Buboréktalan, minél több, persze a túl sok sem jó. Szerintem is akkor szoptatsd, mikor akarja. Alida picikének nagyon sokszor csinálta, hogy egymás után 5-ször szopott óránként, aztán meg aludt 5 órát. Késôbb majd kialakul a rendjük. A babakocsi kereke nagyon bosszantó.

Beuci:
Sajnálom, hogy kevés a tej. :( Állítólag az nagyon-nagyon kevés nônél fordul elô... Súlygyarapodás: Alida az elsô 3 hónapban kb 1 kg-ot hízott havonta, aztán ez csökkent. 3600 volt a kezdôsúly.

Olive:
Babakocsi ügyben szerintem nagyon nehéz tanácsot adni. Mi is csak a nyár közepén vettük észre, hogy az egész szintetikus anyagból van és Alida folyton beleizzadt. Az anyagára figyelj! Nekünk is belepattantós mélykocsi-autósülés van, sôt itt szinte csak azt lehet kapni és soha semmi rosszat nem hallottunk felôle. Na nem volt benne egész nap, de szerintem nem tesz rosszat a gerincének.

Sudi:
Gratula az autóhoz! Most már ezt a néhány napot kibírjátok, nem? Engem is nagyon aggaszt a felmelegedés! Igaz, nálunk is csak -15 van -30 helyett! :lol:

Edith:
az a puliszka nagyon jól hangzik! Tényleg, sima puliszkát talán már adhatnék Alidának, ugye? Sajnos én nem tudok házilag sajtot készíteni, de lehet kapni ricotta-túrót, az hasonlít még a legjobban a túróhoz, az ugyanis nincs. Ne is mondd az eséseket! Alida tegnap lebucskázott az ágyról úgy, hogy én is ott voltam! Szerencsére nem ütötte be nagyon magát, inkább csak megijedt.

No megyek, beletemetkezem a hóba!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Most nincs időm, csak egy szóra jöttem! :oops:
Sancsi, majd' összepisiltem magam azon a kórházas dolgon. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez vajon igaz, vagy valaki csak hülyéskedett? Bár a hangból ítélve, a nénike nem volt vicces kedvében! :roll:
Jaj, még mindig alig térek magamhoz! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De muszáj! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Puszi mindenkienk!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!

Zajlik nálunk az élet!
Most hívott a nővérem, holnap tölti a 37. hetet és ma már 1 ujjnyira nyitva van!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Még a végén közös szülinapozás lesz Geryvel?????!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Beuci ugye Te kérdezted a gyarapodást?
Gery átlag havi fél kilót hízott, hízik. De volt hogy kevesebbet, volt hogy egy hétig semmit sem hízott, volt hogy többet. Azt szokták még mondani, hogy fél évesen duplázzák a születésit, Gery épp elérte a 6 kilót, most meg már egy hónapja volt mérve, akkor majdnem 8 kiló volt. De beteg is volt, akkor örültem, hogy nem fogyott szegéynkém. Majd 19-én megyünk, akkor mérik, szerintem olyan 8-9 kiló közt lehet.
Minden baba más, ne rágódj ezeken!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Olive!
Hát bizony nagy a választék a babakocsi téren, azért ez, hogy kiesik a kereke az új kocsinak elég gááááz!!!! Mi mindig úy hívjuk az ilyet, hogy "Tesco gazdaságos babakocsi" bocsi, nem akarok vele senkit megsérteni!!!!! :lol: :lol: :lol: De szerintem ha azt veszed, hogy mennyi időt tölt benne a babád és meddig, akkor szerintem ezen nam szabad spórolni. Nővérem is vett egy BéBéGo-t, és még a hasában van a baba, de már vinni kellett a kocsit szervízbe. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :? :evil: :evil: :evil: Hát szép! Nem egyforma rugók voltak a kerek alatt, így elhúzot a kocsi és tök szar nehéz volt tolni. Hozzáteszem, most is az, a miénket én egy kézzek simán eltolom, felmegyek vele a járdára, azzal ez nem megy!!!! Kipróbáltuk Geryvel! Nekünk GRACO van, olyan amire csatlakoztatni lehet a hordót, Én használtam is nagyon sokáig! Tudod miért volt jó, mert mikor már Gery utált hanyatt fekve leni, de még nem tudott ülni, akkor így a hordóvan, döntöttebben volt, mindent jól látott, magasan volt, szóval nagyon bejött neki. A hátának meg nem volt káros, hisz tök egyenes benne a háta!!!! A kis popójánál van a hajlítás. Gondold el, ez amúgy egy autós ülés, amiket a legnagyobb körültekintéssel terveznek, és biztnságos! Ha ott nincs gond, akkor ugyanaz a babakocsiban miért lenne az?
Persze ez nem egy olcsó, de ha azt veszed, nekem végig jó, míg van aki egy babára vesz 2-3 babakocsit! Ez kicsire összecsukható, bár a csomagtartónkba így sem fér be, de ez meg a nagy kerekei miatt va. Ami szintén inkább legyen nagy, mint sem olyan "Tesco gazdaságos", ami ugye olyan amilyen! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tényleg tudom biztos vannak kivételek, stb, de ha nekem lesz még gyerekem, akkor tuti megint ilyen féle babakocsit fogunk venni!!!! És akinek tudom, csak ajánlom! Sokszor látom mikor anyukák bénázva tolják fel és le a járdáról a babakocsit, rálépnek a két kerék közti valami rúdra és megfeszülve haladnak tovább. Sosem értettem addig, amíg ki nem próbáltam a nővérem kocsiját!!! És az is újonan volt azt hiszem 30-35ezer. Az még egy tanács, hogy aminek állítható a tolókarja, az tuti, hogy nem olyan stabil, szerintem. Azzal nem fogod tudni megemelni a kocsi elejét!!! Meg az egész váz kialakitása nem olyan, hogy így lehetne billenteni a kocsit. :( :( :( :(
Még egy szempont, amit csak most tapasztalok, az az, hogy tudja e tolni a baba a kocsiját. Jó igaz nem e szerint fog az ember babakocsit venni, de Gerynek nagyon nagy segítség a járás tanulásban!!!! És ahogy néztem tegnap is a játszón a kocsikat, nem sokat láttam, amihez ugyanígy odaférne a gyerek és tudná tolni!!!!

Képzeljétek tagnap is a játszótéren, Gery végig vagy háromnegyed órát tologatta a kocsiját!Csak ment és ment, Én a nyomában, irányítgattam, már Én fáradtam el!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: Nagyon kis ügyes volt, közben meg persze szemmel tartotta asok gyereket akik körülötte játszadoztak!! :lol: :lol: :lol: Aztán mikor már nagyon fáradt volt, akkor más nyöszörgött közben, aztán persze nem tiltakozott, hogy beültessem a kocsiba!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja kocsitéma!
Szombaton 10-re megyünk átvenni!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Már alig várom!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
RITA KÉSZÜLJ!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Igyekszem írni, Sancsi neked is!!!!!!!!

Zsuzsi!!

Nagyon köszi a képeket, tök szupi! És mindig köszi a kis irományokat hozzá, nagyon jó!!!!!
Hű mekkora hó van nálatok! Nem semmi, most már egy kicsit küldhetnél belőle ide is!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK,kicsit megkéstem,de nagyon elfoglaltak vagyunk,meg csak jövünk megyünk.
Szégyenlem is magam érte,mert már többször megígértem hogy gyakrabban jövök de sajnos nem így lett.
Szilvesztert Ausztriában töltöttük,600 km-re innen,síelni voltunk 3 napra.
A Lilire anyuék vigyáztak,mert ilyen hosszú útra nem mertük elvinni.
Az első pár nap nagyon jó volt,majd egyszercsak belázasodott a Lili,nem evett,csak főzeléket fogadott el egész nap,cumi sem kellett neki,nem akart aludni és sokat sírt.
Majd itthon jól átvizsgáltam és észrevettem hogy a szájpadlásán egy forintos nagyságú afta van,persze ezt csak azután vettem észre hogy elvittem tanácsadásra hogy nem eszik stb,ott egyből beutaltak a kórházba bennünket hogy hátha a szívével van valami,már tiszta ideg voltam,a gyerek is nyügi volt.
Persze ott meg sem vizsgálták a szívét sőt nem szóltak az orvosunknak sem,aki kezeli a szívével,pedig várt bennünket.
Na mindegy,akkor este vettem észre,de addigra már újból evett,jókat aludt és a cumit is elfogadta.
Utána mentünk szívuh-ra is,hála istennek kisebb lett a luk a szívén és úgy néz ki hogy záródófélben van :wink:
Nagyon örültünk,de persze ugyanígy vonatkozik továbbra is minden,mint aki szívbeteg és egy évesen viszem legközelebb.

Igazából már szépen eszeget kanálból mindent,már adtam neki csirkehúsos főzeléket is,továbbra is alszik éjszaka reggelig. :D

Nagyon sokat írtatok,nem tudom hogyan foglak benneteket visszaolvasni,de egybe beleolvastam amit SUDI írt.

SUDI: az én nővérem is sokszor szemét tud lenni,ők is albérletben laknak,beadta bölcsibe a gyereket 2 éves múlottan mert a férje nem ad neki pénzt,ő fizeti az albit számlákat stb és mindig elfogy a pénze,a férje meg hazudozik össze-vissza pénzügyileg.
Nekünk meg most nagyon jól megy,úgy értem hogy nagyon bejött a vállalkozása a páromnak és sok mindent meg tudunk venni.
Erre a tesóm mindig azt mondja hogy: "jól megy a parasztnak".
Nagyon irigykedik és mindig elmond anyuknál mindennek bennünket a párommal mert hogy mi mennyi mindent veszünk,meg hogy a kislánynak is minek vettünk ennyi pénzért etetőszéket stb,mert teljesen felesleges,meg hogy az ő gyerekének nem voltak ilyenjei stb.
Úgy hogy nálunk is mindig megvan a veszekedés,hiába mondtam neki hogy én arról nem tehetek hogy nekem adnak itthon pénzt,neki meg nem.
Egyik hétvégén is úgy rám förmedt olyan sítlusban hogy majdnem bőgtem,anyu mondta hogy ne foglalkozzak vele,nagyon mocskos szájú.
Csak azért nagyon bántja az embert,mert én nem tehetek róla hogy mindent meg tudok venni amit akarok a gyereknek meg magamnak.
Az ő gyereke az én keresztfiam és mindig sok mindent veszek neki nem csak ünnepekre hanem amúgy is,erre apu karácsony előtt rám förmedt hogy mit vettem a gyereknek,mondtam hogy még semmit mert nem tudok babakocsival bemenni abba a játékboltba ahova akarok,aztán nekiállt ő is sürgetni hogy igyekezzek meg minden.
Csak úgy hozzáteszem a Lili most 6 hónapos és a tesóm most vett neki először valamit is.
Persze sosem vártam el csak nem szeretem ha valaki megmondja mit tegyek mikor amúgy is tudom csak nem volt még rá időm.
Most is azért vett neki csörgőt meg babakajákat,mert biztos anyu említette neki ezt az egészet.
Anyósomról nem is beszélek,mert még mindig nem látta a Lilit :twisted:
De szerintem amíg én élek addig nem is fogja.
Na most megyek,bocs SUDI ha untattalak.
Köszönöm szépen mindenkinek az emaileket és a karácsonyi,újévi üdvözleteket!

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Jah és tegnap még ezekkel szórakoztam :
Kép Kép

Sancsi!

qrva jó az a hangfelvétel, nagyon vicces, és az a gáz, hogy ilyenek tényleg vannak!!!!! Sőőőt!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó az új topik amit nyitottál Enéh problémája miatt, jó sok a hozzászólás! De most már Én is nagyon várom mit fog mondani egy orvos!! Hát érdekes, hogy sokan írják a maszturbációt, nem tudom. Hát legyen "csak" az!!!!!!! Érdekes minden esetre!!!!

Gery mondjuk minden egyes peluscserénél, amint leveszem a pelusát, leellenőrzi, hogy meg van e ama becses szerve!!!! :lol: :lol: :lol: Gyorsan megmogyorózza magát!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Jó, gondolom most ezzel nem vígasztaltalak meg!!!!

Na mentem!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szia Eszti, nem untattál, jó hogy benéztél!
Örülök, hogy a kis Lilinek egyre jobb a szíve és biztos be fog záródni az a kis lyuk!!!!! Nagyon jó hír ez!!!!! :lol: :lol: :lol:
Nem untattál, elolvastam szívesen amit írtál, sanos igen a nővérem is sokszor nagyon irígy rám, meg mindenre ami velem történik!!! Ez van sajna, szerintem mindig is így marad, nem fog már változni. :( :(
Majd képeket is rakhatnál fel magatokról!!!!! :lol: :lol: :lol:

Sziasztok!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Zsuzsi: Szólj, ha belepett benneteket a hó és mennünk kell havat lapátolni, hogy kiszabaduljatok! :lol: Itt nálunk ma is gyönyörűen süt a napocska és nincs is különösebben hideg! A képeket ismételten köszönöm, olyan jó volt nézegetni őket! Szebbnél szebbek! :)

Olive: Nem irígyellek, hogy a nagynéni "kedvéért" muszáj meginnod amitől még a gyomrod is felkavarodik! :x Egyébként voltak kezdetben rosszulléteid a terhességed miatt? Nekem szerencsére csak a 2. hónapban, bár az sem volt olyan vészes, mindössze egyszer hánytam (bocs! :oops: ), különben meg csak émelyegtem és nem igazán volt étvágyam. Volt, aki azzal "riogatott", hogy neki később visszatért ez a jelenség a 3. trimeszterben, de szerencsére én megúsztam! :) A képek retusálása biztosan érdekes feladat! Tényleg "csodákat" lehet tenni vele! :wink: :lol: Nekünk egy "mezei" babakocsink van, a hordozó teljesen független tőle. A háttámlája négy pozícióba dönthető, vízszintesbe, és három különböző meredekségű ülésbe. Az első két kereke bolygó, a hátsó kettő fix. Babidéal a márkája. Van hozzá lábzsák is, ami nagyon jó szolgálatot tesz a hidegben. Én szeretem, mert kényelmesen és könnyen irányítható. :D

B. Eszter: Jó, hogy végre hírt adtál magatokról! :D Nagyon örülök Lilike vizsgálati eredményének! Akkor ezek szerint minden esély megvan rá, hogy a lyuk teljesen eltűnik!? :) Szörnyű lehet, hogy a tesódnak ilyen rossz a természete! Persze néha mi is összezörrenünk a húgommal, de általában csak apróságokon és sohasem komolyan! Tényleg jó lenne, ha gyakrabban tudnál jönni és mutatnál friss képeket a kislányodról, akinek egyébként nagyon boldog hófordulót kívánok!

Sudi: Akkor ezek szerint ismét szent a béke a nővéreddel! Ő ugyanott fog szülni, ahol korábban te is? A párja mellette lesz a szülőszobán? Ami a kocsit illeti: Kitartás! Már kevesebb, mint 2 nap! :wink: :lol:

Na, megyek ebédet főzni!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Csak egy gyors bekukk!

Sudi!
Először mi is arra gondoltunk maszturbál, de nem tudjuk!
Szerintem ahhoz túl sokszor csinálja, és ha én leveszem róla a pelenkát, sose nyúlkál a puncushoz.

Mi először arra gondoltunk, hogy nem szereti azt, hogy le van kötve, mert régebebn csak a hordozóba-autósülédbe, etetőszékbe és a babakocsiba csinálta.
Már ülve is, bekötés nélkül, és néha állva is, de akkor csak már mp-ig. Gondolom úgy nem tudja megtartani az egyensúlyát.

Most találkoztam egy csajjal, szerinte a hasa fáj, mert ilyenkor tök kemény a hasfala.
Nem tudom, jó lenne már a végére járni.

nah! megyek, csinálok valami ebédet.
Majd még benézek!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Na Én már megint itt.

CsKati!
Hát az túlzás, hogy szent a béke a nővéremmel!!!!! Egyszerűen nem tudom megbántani, főleg mert nemsokára anya lesz, és ez annyira egy más állapot, nincs szívem genyázni! Amúgy az eset óta csak etelfono beszéltünk még. A nővérem még most is igazából fel sem fogta, hogy mennyire megbántott! Mindenképpen le akarok majd vele ülni egy kicsit elbeszélgetni, hogy ezután ha előbb elszámolna magában tízig, végiggondolná a dolgokat és csak azután mondna valamit, azt nagyon megköszönném!!!! Nem lehet az ember ennyire meggondolatlan, mint amilyen Ő volt!!!Pláne nem a saját testvérével!
Amúgy igen Ő is ott fog szüli, ahol Én. Hát elvileg apás szülés lesz, majd kiderül oda is ér e a férje a szülés végére!..... ez hosszúúúú....... :roll: :roll: :shock: :shock: :? :?

Sancsi!
Meséltem ma megint a páromnak Enéhről, meg látta is a videót, és most azt mondta Ő olvasott erről egy babás könyvben, még amikor Gery született, hogy tényleg szoktak a babák maszturbálni. Szerintem lehet, hogy tényleg ez áll a dolgok mögött, csak persze az embernek furcsa ezt már egy ilyen kicsi babán látni, elhinni. A hasa meg szerintem azért lehet kemény, mert egyszerűen befeszíti az izmait, abból a mozdulatból amit láttam a videón, ez szerintem tök lejön! Az, meg hogy milyen az arckifelyezése, hmm, hát az az igazság, hogy mi sem mosolygunk.....................
:? :shock: Meg az, hogy magától nem nyúl a nunijához, az meg szerintem azt jelentheti, hogy nem tudatos ez az egész, hanem pont azért csinálja, mert a pelusa csinálja, 'zavarja' Őt, nem a keze. Nem?! Nem tudom, ténylge csak találgatok, majd a doki! :? :shock:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Zsuzsi, bocs ha rosszul irtam, en nem azt akartam irni hogy ne szoptas, csak nalunk mar olyan regen volt hogy Petike 3 orankent evet. En csupan azt akartam kerdezni hogy nem akarod kitolni a szopizasok kozotti idot, de ha Alida nem iszik mast anyatejet akkor mar nincs is kerdesem. Bocsi ha esetleg megbantottalak. :oops: :oops: :oops: Nagyon szepek a kepek, jo helyeken jartatok. Ahogy kiveszem nem fix szallason voltatok, hanem utkozben ti magatok alakitottatok.

Edith, nekem is johet a micros puliszka receptje. Ez meg nekem is jo lesz mert csak en eszem egyedul a csaladban :( :(

Olive, nekunk is Graco kocsink van, hasonlo a Sudiekehoz. Ra tudom csatolni a hordozot es Petike nagyon imadja. En is szeretem ,mert ha valahova megyunk csak kikapom a hordozoval egyutt es maris a kocsin van, nem kell kikotni meg bekotni, ha alszik nem gond, ha meg ebren van akkor tud nezelodni. Amikor Orlandoban a Sea World-ben voltam 2x is Peti egesz nap benne volt es imadta, egesz nap elvolt, persze neha kivettem.

B.Eszter, boldog hofordulot Lilikenek. Jaj de jo hogy a kis szivecskeje is kezd helyrejonni. Remeljuk az 1 eves kontrolon mar semmi gond nem lesz vele. Testvertemahoz en nem tudok hozzaszolni mert egyke vagyok :roll: :roll: :oops:

Sudi, gratula az uj autohoz :!: :!: Ki vezeti az elso utat :?: :?:

Sancsi, tudom mar a bilis temat kitargyaltuk, de nem probalod neha a bilire ultetni Enet? Lehet hogy a pelus zavarja es hamar szobatisztava is valna?

CsKati, a tegnap olvastam egy cikket amiben azt irjak hogy a tejpep, masneven cereale, kb 15 evvel ezelott fujta es hizlalta a babakat, a mostani nem es hasznos vitaminokat tartalmaz. Ha megtalalom elkuldom a cikket. Egyebkent ha beirod a keresobe hogy mi tartalmaz glutent rogton felhozz egy csomo cikket.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Lenne 2 kerdesem:

1. Hogy adjatok a rizst a babaitoknak? Csak akkor kezdtetek amikor mar esznek darabosat vagy turmixolva? En hogy adjam majd?

2. Amint a tablazat is mutatja deligyumolcsot csak masfel honapos kortol lehet adni. Van valami allergia vagy csak a savassaga miatt?

Na ez tobb lett mind 2 kerdes :) :)

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Koszi szepen a sok hozzaszolast a babakocsival kapcsolatban.

B. Eszter, ez tenyleg nagyon jo hir, hogy Lilike szive ilyen szepen alakul!

Sancsi, nekem is meg a hasfajas jutott az eszembe. Az unokatesomek kislanya 10 honapos es o szokott ilyen szenvedo kepet vagni. Az anyja rajott, hogy ilyenkor szorulasa van, viszont ahogy ul a peluson, nem birja kinyomni. Elkezdte ilyenkor bilire ultetni es sikerrel is jartak. Lehet, hogy egy kicsit korainak hangzik a bili, de naluk bejott. O az elozo babajat is hamar kezdte biliztetni es masfel evesen mar szobatiszta is volt a baboca. Vesziteni nem veszitesz vele semmit, szerintem probald ki!

Sudi, biztos nagy lesz az orom, amikor megkapjatok az uj kocsit! Tegnapelott este a ferjem elkezdett kocsikat nezegetni a neten es bele is szerelmetesedett egy autoba, erre masnap reggel nem akart indulni a kocsija. Kihivta a "sarga angyalt" es azoknak egybol beindult. Szerintem csak megsertodott a kis draga, hogya ferjem le akarja cserelni. :lol:

Testver temahoz en se tudok hozzaszolni, mivel en is egyke vagyok. Lehet, hogy igy jobban jartam? :wink:

Babakocsi teren en is gondoltam a Graco-ra, mivel az itt is van, tehat, ha kesobb valami problemam lenne vele, akkor itt is meg tudnam szereltetni. Azt hiszem csak a Graco es a Chicco az, amit otthon is meg itt is lehet kapni. A tobbi otthon kaphato markat itt Angliaban nem ismerik.

Meg legzesfigyelot es monitort szeretnek venni. Itt viszont legzesfigyelobol nincs nagy valasztek, altalaban csak monitort szoktak hasznalni. Ezt meg ki kell talalnom, hogy hol vegyem meg.

Cs.Kati, hajaj, de meg mennyire, hogy voltak rosszulleteim! Kb. a 16. hetig szenvedtem. :( 4 kilo fogyassal indultam, mivel semmi sem maradt meg bennem. Na, meg nem is kivantam a kajat. 9 hetesen, amikor otthon voltam, szegeny anyukamnak az egesz delelottje az en etetesemmel ment el. Fel orankent 1 karika vajas sonkas kifli. Ebbol kb. 3-4-et sikerult legyurni, aztan jott a madartejes jegkrem. Ezt mind az agyban, mivel ha felkeltem, akkor egybol jott a hanyas. Egyedul a vanilias vagy madartejes jegkremet birtam siman megenni es az sose jott ki belolem. Mindenki a gyombert ajanlotta, mivel elvileg az jo a hanyingerre. Nalam meg az se jott be. Itt Angliaban a vedono azt mondta, hogy majd elmulik. Van olyan idoszak, amikor egy kismamaja sincs rosszul, most pont olyan idoszak van, hogy minden kismamaja hany. Edes, ezzel marhara megnyugtatott es megoldotta a problemamat. A 13. heten voltam itt a korhazban az elso UH-n, akkor talalkoztam egy dokival, de el ne kepzeld, hogy megvizsgalt, csak 5 percet beszegettunk. (Az UH-t nem a doki csinalja). Amikor mondtam, hogy milyen rosszulleteim vannak, azt mondta, hogy irhatna ra fel valamit, de felesleges, mert ugyis elmulik es kulonben sem nezek ki ugy, mint aki ehezik. Ja, tovabbi 1 honap szenvedes utan el is mult. Bar, talan egy fokkal jobb volt azutan, hogy az otthoni nogyogyaszom ajanlotta a Magne B6-ot.

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Hogy lehet a hozzászolásomat szerkeszetni?

Nekem sehogy sem akar összejönni. Még olyat se találok hogy szerkesztés.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Olive, legyesfigyelobol mi ay Angelcare-t hasynaljuk es ugy tudom hogy Magyarorsyagon is lehet kapni. Nekunk nagyon bevalt, csak egszer riasztott amikor meg Peti kb 1 hetes volt es lejott rola. Most mar rajottem hogy akkor meg nem volt olyan sulyos hogy a matracot annyira lenyomja, most viszont lehet az agy barmelyik sarkaban mindig mukodik.

Kepzeljetek, kisfiam nem szereti az edeskrumpli-alma kombinaciot. Kulon-kulon megeszi de egyutt nem :? :?

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Hibajavitas a kerdeseimnel:
masfel ev nem masfel honap :!: :!:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Azt hiszem tegnap elszóltam magam. Ma hétágra süt a nap és -30 fok van! De -40-nek érzôdik, mert még szél is van! Persze nem megyünk ma ki Alidával, férjem viszont bement az egyetemre tanítani. Elég nyomi is vagyok, úgy érzem magam, mint akit fejbecsaptak...

Sudi:
tegnap olvastam a magyar idôjárás kapcsán, hogy valami egészen ciki az utóbbi 5 hónap idôjárása, a búza azt hiszi, hogy tavasz van, az állatok is stb. Beláthatatlan következményekrôl írnak. Meg állítólag eltolódott az északi-sarkkör Kanada irányába! Mondjuk itt szokványos a nagy hideg és hó, de majd meglátjuk, meddig tart. Mindenesetre szomorú.
Tök jó, hogy nemsokára megszületik Gery unokatesója! Alidának még nincs kilátásban, pedig lenne választék!!

Olive:
Nekünk is Graco babakocsink van, háromkerekü. Az a bajom viszont, hogy nagyon pocsék a rugózása, bár itt minden babakocsinak az. Viszont jó nagyok a kerekei, még a hóban is egész jól megy! Mikor látunk Pocakos képeket????

Eszter:
Jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy rendezôdik Lilike szíve! Próbáld magad nem felhúzni a nôvéred miatt. Úgyis hajlamos vagy idegeskedni, az pedig nem jó egyikôtöknek sem. Nekem szerencsére nagy szerencsém van a testvéreimmel! Mindegyikkel jóban vagyok! Persze mindenkinek megvan a maga baja, de legalább összetartunk.

Andrea;
a rizsre én is kíváncsi lennék! Szerintem vízben megfôzve és leturmixolva. A déligyümölcsökrôl elég pongyola-módon azt írták valahol, hogy az esetleges allergikus reakciók miatt ajálnják késôbb. Viszont a trópusi országokban tuti, hogy elôbb adják. Szerintem én ki fogom próbálni a narancsot, mandarint, aztán meglátom mit szól hozzá Alida. Szopival kapcsolatban dehogy bántottál meg!!! Én voltam kicsit kurta és sietôs az egyik hsz-ben! Igen, Mexikóban megtettünk egy nagy kört, egy szálláson 2-3 éjjelt töltöttünk. Sajna nem volt több idô.

Edith:
Remélem nem egyedül "szomorkodsz" már!! Férjed rendben hazaért? Láttam tegnap a kocsiülésen-felállunk fotókat, szédületes!!

Kati:
hát jöhetnétek néhány lapáttal! Jocinak kibújt azóta a fogacska?

Nekem is kéne valami ebédet varázsolni, de úgy érzem, mintha ólomból lenne minden tagom.
zsuzsi 81

Te atyaég,egy kisregényt írtam,erre kilépett a gépből a végén :evil:
SUDI:akarok képeket feltenni csak írjátok le legyetek szívesek hogy hogyan kell kicsinyíteni mert ezt még mindig nem tudom.
LÁNYOK:van már mindent tudó babakocsi,állítólag így hívják és 300 ezer ft körül van.
Hallottatok erről valamit?
ANDREA:én már adtam a Lilinek mandarint és narancsot is,szilvát körtét,nem lett semmi baja,a doki ajánlotta mert szorulásos volt és ezek jók voltak rá.
Ma vettem neki olyan kaját amiben van ananász,ezt is kipróbálom a napokban.
Ma kapott gesztenyepürét csirkehússal,nagyon ízlett neki.
Szőlőlevet is kapott,de pár napra rá kis pöttyök lettek rajta,de reggelre elmúlott.
Amit még nem merek neki adni az a paradicsom püré,pedig ezt is javasolták a székletére,bár most már rendeződött a széklet.
Az egyik kedvence a banán és mandarinturmix,a mandarint lehéjtalanítom és így turmixolom le.
Almát és banánt ritkán kap,mert nála az egyből szorulást okoz,banánt szoktam neki a kezébe adni és felügyelet mellett majszolja.
Meg almát úgy hogy egy nagyobb darabot beteszek a hűtőbe és úgy adom neki és az jó a fogínyére,nagyon szereti.
Egyszerűen már mindent megkóstolna,árgus szemekkel lesi mit eszünk,az előbb csináltam frissen facsart narancslevet és adni kellett neki is a poharamból mert meg volt érte őrülve :D
Petikének miket szoktál adni?Adtál már neki főzeléket,bocs csak nem olvastam vissza amiket írtatok lehet hogy erről már írtál.
Na megyek eszek egyet amíg a kis családom hencebuncál az ágyon :D
Szép jó éjszakát mindenkinek :wink:

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Gndoltam jelentkezem.

Edit!
Megkptam a túró receptjét,köszönöm szépen.
Kriszta képeit nézegettem nagyon szép kislány.:-)
Ügyes,hogy már "ropogtatja" a pelyhet.Akinek sok a foga az már ugye megteheti.

Sudi!
Sajna a videót sehogyan sem tudom megnézni:-(
De amit ide feltettél képet a fiadról ahogy tolja nekem ott is nagyon tetszik,nagyon vagány kissrác:-)

Rita!
Tomikának én is boldog hófprdulót kivánok.

Sajna most MIra megint éjszakákat fent van képzeljétek már 4 fogunk van:-)A fogzás teljesen kikésziti,meg engem is az éjszakázás,pedig már örültem,hogy vége volt az alsó fogaival a nyüglődésnek.
Hát igy jártam.

Eszeter!
Lilikének is boldog hófordulót!

Puszi mindenkinek!!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!

Olyan bosszantó, hogy olvasgatlak Titeket, eszembe jut olykor, hogy miket kéne írni, de nincs egyben összefüggő 10 percem, hogy le is írjam! Így hát most kb. felét biztos elfelejtem :D

Sudi: Nem lehet, hogy nővérednél terhesség felerősíti a negatív tulajdonságaidat? Mert nálam így volt... Bár velem terhesség alatt több rossz dolog történt mint egész addigi életemben összesen, így ez is közrejátszott. Mindenesetre elhiszem, hogy kiakadtál, minél közelebb áll hozzánk valaki annál kellemetlenebb, ha megbánt!

Babysitter dolog: Na ma volt itt a kiscsaj megbeszélni a dolgot. Én úgy tudtam egy szakképzett szitter 1000-1200 HUF-ot kér egy órára. Ez a lány nettó 60-70ezret keresett korábban, gondoltam, óránként 1000 HUF nagyon jó lenne neki, erre kivágja, hogy 1400-et kér!!!! Végül 1200-ben alkudtunk meg. Után aneten találtan SZAKKÉPZETT óvónőt aki 800/óráért vállal gyerekfelügyeletet! Rögtön hívtam, sajnos ő napközben már foglalt. Aztán kiderült hugom egyetemista ismerőse 600-at kér és jönne is.... Ne értsetek félre, nem gyerekemen akarok spórolni, de nehogy már ez a lány többet akarjon, mint egy szakképzett!!! Szerintetek ciki, ha lemondom és megmondom, hogy találtam olcsóbbat? EGy dolog, hogy apjával jóban vagyunk, de hát.... Ezenkívül nem vagyunk annyira jó anyagi helyzetben, hogy puszta szimpátia miatt ennyit fizessünk valakinek.

Kép
mölli

Zsuzsi 81: ELárulom, Ákos még most is szopizik! És nem csak reggel/este, hanem napközben is olykor ha kedve szottyan.

Kép
mölli

Sudi gratula a kocsihoz....majd az első képeket szívesen fogadjuk!na milyen lesz a szülinapitorta???

BERTAESZTER örülök,hogy rendeződni látszik Lilike szivecskéje,drukkolok,hogy mire mégytek a kontrollra már minden tökéletesen rendben legyen!!!!a nővérednek meg örülnie kellene,hogy nem éheztek és jól megy a sorotok...bár néha az irigység erősebb!
az anyósodat meg nem értem,,,...nem is tudom felfogni...de ítélkezni nem akarok

Kati28 gratulálok a fogacskákhoz!!!!Remélem a többit majd jobban viseli.

SAncsi tök jó a hangfelvétel...könnyesre nevettem magam!
Most néztem a videókat és teljese elhűltem...
a hozzászólásokból már felkészűltem...de a látottak nagyon kikészítettek... az a fajdalmas arckifejezés...remélem mielőbb kiderűl,hogy mi lehet ez...szerintem nem maszturbál...nem úgy néz ki,mit aki élvezné...szóval szirítok,hogy minden rendben legyen....

most megyek

jah még annyi,hogy túl estünk az oltáson....
Sajna továbbra sem fogad el semmi kanalasat!!!!nem tudom,mi lesz a doki azt mondta,hogy azért próbálgassam egész nap,hátha beadja a derekát...
szerintetek???

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Mölli!
Szerintem nem ciki lemondani! Piszkos anyagias világban élünk! :?

Déli gyümölcs!
Megjegyzem a banán is déli gyümölcs. És a narancs is.
Amúgy a Kecskeméti gesztenyés pulykába (?) is van ananász. 8 hónapos kortól ajánlják.

Kati28!
Részvétem a fogak miatt!
Nem akarlak elkeseríteni, de ha Mira olyan lesz mint Enéh, akkor lesz mág pár "átbulizott" éjszakátok.
Enéh az ájszaka közepén felsír. Bemegyek hogy megnyugtassam, akkor általában felébred és utána még 2 óráig játszik. Szerencsére akkor már nem szenved a fogak miatt, szerintem el is felejti hogy azért ébredt fel.
Persze pár "átbulizott" éjszaka után általában megjelenik egy-egy fogacska.

Nah! Megyek, apával mozizunk!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!!!

De jó sokat írtatok!
Jó, hogy az eltűntek is előkerültek :D KAti, Eszter,Mölli...

Sudi! Örülök, hogy mehzettek az autóért!!!!
Sancsi, akkor elkezdhetünk egyezkedni!

Holnap jön haza Norbi!!!! :D De a jövő héten még megy vissza pár napra. :(

Ma kikapcsolódni voltam, a barátnőmmel találkoztam, Tomira anyukám vigyázott. Csak pár órát voltam távol, ő jól elvolt, mikor hazajöttünk viszont nem tehettem le, irtó sírásban tört ki. Az volt a baj, hogy otthagytam? Vagy sok volt neki, hogy apa nincs pár napja, és én sem voltam ott? Nem is sírt még így soha. Elkezdett lelkiismeretfurdalásom lenni...
Vagy csak túlkombinálom, és csak a foga jön? Mert mi kettőnél megálltunk, dec 2-án jött ki a második, azóta semmi.

Mostmár összeszedem magam. és írok mindenkinek, de az nem ma lesz. Atomfáradt vagyok. Pedig ahogy olvaslak titeket, csomó mindent mondanék, de nem visz rá a lélek, hogy írjak. Így nem lehet ápolni egy kapcsolatot!!! :oops: Sudi, csak holnap írok oké???
Szerintem tényleg hamarosan szül a tesód nem? max egy két hét!
Másrészt
Ti mindig felköszöntitek Tomit, én meg alig , alig néha valakit! :oops: Ti mindig írtok valamit a hozzászólásaimra, én meg alig alig :oops: Bocsiiiiiiii :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Szóval bocsi!!!!
Asszem megyek....

Rita & Tomi
Kép
ritike

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?