katus,
oks, addig kibírom valahogy.
mármint 2 hétig
de ha van mindenkinek kedve ideje, járműve, ide is le lehet ám zarándokolni csoportosan!!
dorkát sem kell már szerencsére napközben ringatni
és ezt nektek köszönhetem! úgy próbáltuk, ahogy mondtátok, hogy még korábban teszem le napközben az ágyába, mint eddig. ha nem kezd el azonnal sírni - ahogy korábban - akkor már nem is fog. álmosságtól függően negyed órát, fél órát hömbölög. kettőnél több játék nincs az ágyában, csak egy plüss napocska és egy világító fejű kukac. ezekkel ill. a párnájával és takarójával elvan csendesen, aztán elalszik. ilyenkor vagy megigazítom, vagy nem. attól függ mennyire csabarta be magát. tegnap pl úgy nézett ki, mint egy gesztenyés kifli. csak egy csomag volt ott, a feje lógott ki csak.
szóval így megy nappal. este azért van némi nyüszi, de már az sem vészes. csak tényleg korán le kell tenni. el dolgozgat egy darabig, aztán amikor kezd dühös lenni, van egy-két panaszos nyüsszögés, szopi, amiben vagy totál elalszik, vagy annyira elpunnyad, hogy csak pár percet kell ringatni. nem is kell alvásig, csak totál punnyadásig. olyankor lerakom, látom, hogy még nyitva a szeme, de nem mozdul. úgy marad, ahogy leteszem.
bocsánat, ha kisregényt írtam, de hát így van!
ja, nem gáz, ha ő még 3-szor alszik egy nap? ma is pl már 7-kor fent volt, emiatt 9-kor már viszatettem, mert ásítozott. elaludt, 10-kor fent volt, de negyed 1-kor már megint aludt. és még ma is lesz neki egy rövidke délutáni bólogatása. ezzel együtt nyugodt este.
reni,
én pont ma adtam dorkának olyan kaját, ami 8 hós kortól van, és ezek ugye már darabosak. vadas marhahús volt rizzsel. az első falatra kicsit fuldoklott, de utána már nyitotta a száját. forgatja bent már másodpercig, aztán lenyeli. sztem már lara is nyugodtan ehet ilyesmit. a szopi meg sztem teljesen normális, szerencsés, hogy még szoptatsz. az esti szopi fog utoljára elmaradni, szal ha az még 2 éves vagy idősebb gyereknél megvan az teljesen normális. én is sokáig szeretnék. ha ez csak este marad, mint most, akkor este marad. nálunk általában úgy megy, hogy este elalvás előtt, és reggel korán, kb 6 körül. plusz ha éjjel vmiért felébred, akkor is cicit kap, ami használ is. vannak persze kivételek, amikor annyira tutl vmiért, hogy még az én ölemben sem jó neki. ez a foga. vagy egy szemét kis puki.
andi,
szép méretei vannak a kis golyódnak!
már most elhagyta dorkát súlyban!
dorka dec 20-án volt 6750 g és 67,5 cm.
megpróbálom én is a vizet.