Új privát üzeneted érkezett!

Barbi, azt vedd fel amit rád megy :lol: nálam egész leegyszerűsödött a reggeli ruhakiválasztási ceremónia.

Szia Május, fura, h a körzeti doki ezt mondta. Én január végéig dolgozok, és márc. 2-re vagyok kiírva, és mindenki úgy csodálkozik, h ilyen sokáig dolgozok, hiszen az a 36. hét.

A banánt is próbáljátok meg a gyomorégésre!!

Kép
Kép
agiboldi

Szia Ági!
Fánkot csináltál? :shock: :shock: Mert ha így van, azon nyomban felöltözök és meg sem állok, míg hozzátok nem érek! :D :D :D
Miért nem aludtál?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Fogalmam sincs miért nem aludtam,nem volt kényelmetlen semmi,egyszerűen csak félálomban voltam egész éjszaka!
Igen,fánkot készülök sütni!Ez jó ötlet,aki szereti a fánkot azt szeretettel várom,de komolyan!!!!Fánk és mindenféle házilekvár!!!!

Barbi!
Nagyon édi kisbaba,nagyon szép!!!

Szia Május!
Jó,hogy jelentkeztél!
A körzetid elég szemét alak!A nőgyogyó meg úgyis ad javaslatot a betegácsira!!!!
Sajnálom a barátnődet,a lényeg,hogy jó van a baba!És tényleg mi történt?Ha nem zavar téged erről írni!

Kami!
Mekkora fiú lehet már az Áron!!!!
Vendég

Aron egy kiselefant. Mosma tudom. :D
kami

Naaa,már dagasztja a gép a tésztát!!!! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy így ismeretlenül írok nektek. Igazából én ismerlek titeket mert nap mint nap olvaslak csak a sok fekvés és egyéb topikok miatt nincs időm írni, de most muszáj.

Kami!

Az Auchanban ami január 12-től lesz érvényes aranyos zsebi figurák vannak ha gondolod én a bárányos fajtáját vettem a falra a gyrekeknek és nagyon jópofák. Nem bírtam ki hogy ne írjam meg annyira szereted a zsebiket. :)

Mindenkinek további boldog babavárást kívánok.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Szisztok!

Rengeteget írtatok ma, alig bírtam elolvasni. Nem rég jöttünk haza anyuval a városból. Anyu fodrásznál volt, én meg bejelenkeztem a fodrászhoz, meg nézelődtem. Érdeklődtem a terhestornáról, meg egy két cuccról (Eldobható bugyi, hasszorító, melltartóbetét stb), hogy hol lehet kapni. Utána meg ülőgarnitúrát néztünk, mert azt szeretnénk még venni. Rendesen lejártam a lábam, el is fáradtam, de ma teljesen jól is érzem magam.

Segítség: Mivel mi még a szüleimmel élünk egy nagy családi házban így egy kicsit könnyebb a helyzetünk. De úgy beszéltük meg, hogy anyu amikor hazajövünk itthon lesz szabin egy pár napig, segít nekem a babánál. Apuci valószínű csak utánna lesz itthon, mert mivel mindkettőnknek az első baba, ugy is csak ügyetlenkednénk és ketten meg feleslegesek, mert úgy is csak egymás lába alatt lennének. Meg apuci mivel mentős úgy is lesz itthon akkor is amikor anyu lesz velem, mivel a beosztásuk össze-vissza van. Ezért én nagyon nem aggódok, attól semm ha éppen dolgozik amikor beindul a szülés, mert akkor el is jöhetnek értem mentővel, sőt egy két óra alatt el is tudja intézni, hogy utána valaki bejöjjön helyette dolgozni, vannak olyan rendesek a kollegái és akkor jöhet is fel a szülőszobára.

Gyomor égés: Nekem is előfordul, hogy ég a gyomrom, a legjobb a Reni, vagy a Nilacid.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Zsebori! Koszi hogy jotel! Jolesik, hogy miattam nem alltad meg, hogy irj nekunk :) Koszonom megegyszer! Es meg fogom nezni az Auchanban a Zsebiket, szolok Gedeiapunak is, hogy hetvegen Auchan-tura lesz :) DEJOOO!!! (Jo a keped is :)) Gyere hozzank nyugodtan barmikor, szeretjuk az uj kismamikat :) Te vaajaal maaa, ikreket varsz????? Azt latom, hogy egy hettel jarsz mogottem, talan Agiboldi veled egyidos terhes, de ikreid lesznek?? En kettot latok az alairasodban, de lehet, hogy rosszul latom es tobb babat is varsz ,mint ketto?? Meselj!
kami

Sziasztok!

Látom jól vagytok! Ne haragúdjatok hogy ilyen ritkán jelentkezem, de Petra mellett nagyon elfáradok és amikor Ő a délutáni tentéjét végzi én is aludni szoktam. Napközben meg ezerrel PETRÁZOK. Kicsit sajnálom is Őt, hogy márciustól kevesebb figyelem fog rá jutni, ezért próbálom most minden időmet rá szentelni.

Ti már mindent megvettetek a bébiknek? Én ma döbbentem rá, hogy 2 hónap múlva megérkezik és még nincs rend a szobájában, nem keztem el kimosni a kis ruháit, nem vettünk pelust, pelenkázót, cumis üveget..... Tehát semmit! Egyedül a kiságy és a babakocsi van meg. Na meg a ruhák a padláson zacskóban.
Csak mi vagyunk így lemaradva?

Zsebori!
Én is láttam 2 babát azon a képen! Tényleg többen vannak?

zsuzsibo

Kami, Zsuzsi!
Aranyosak vagytok. :)
Igen jól látjátok ketten laknak a pocakomban. Négy év próbálkozás és után negyedik lombikra sikeredtek az én tündéreim. Egy kisfiú és egy kislány lapul a pocakomban. :) És kimondhatatlanul boldog vagyok. :)

Kami!
ezek a figurák az Auchanban ilyen dekorgumiból vannak és egyesével lehet felrakni a bárányos amit én vettem a kicsiknek a szobájába az 3 db volt egy csomagban de azért elég nagyok ám. A zsebit élőben soha nem láttam így arról nem tudok nyilatkozni de az újságban a képen tök cuki. És szokott mindegyik fajtához lenni fogas is meg minden féle cucc. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Kami!
Egyébként nagyon egyfelé járunk a Zsebivel és a többi dolgoddal. Mi is Gabi kiságyat vettünk imádjuk a fa cuccokat. :)
Szóval ilyenek az én bárányaim.
Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Nagyon szepek! Ugyis kell valami a falra Aronnak, eddig csak egy Zsebi-goblen van de annak a keretezesevel bajok vannak, nem birkozik meg a feladattal a WestEndes kepkeretezo, ugy tunik... Nemtom mi lesz vele...

Nagyon aranyosak a bebiid, klassz a foto nagyon. Melyik heten keszult? Gratula hozzajuk! :D
kami

Szia Zsebo!
Nagy-nagy gratula a bébikhez!!!!Na és van már nevük?
Én is ilyen hármas csomagolású dekorgumi figurákat vettem a falra:Micimackó-Tigris,Malacka-Füles és a Zelefánt volt egy csomagban.azért még szétnézek az Auchanban is! :D Köszi,hogy szóltál!
Vendég

Móni23!Szia Bea vagyok az ikres kismama.Én a 30.hétben vagyok és azt mondták most már célszerű összekésziteni a csomagot. Szerintem nyugodtan rakd össze baj nem lesz belőle Kami! Köszi a gratulációt.Án sem tudom milyen lehet egy babaával a pocakban mert nekem ez az első terhességem ez olan hogy fennt is rúg meg lennt is egyszerre.Néha pedig ugy érzem,hogy majdnem elszakad a bőr hasamon,meg sokat fáj a hasam és a hátam.Neked is vannak iyen problémáid.Nagyon szép a pocakod gratulálok.Én is küldenék képet csak még nem tudom hogyan kell ugyanis még nagyon kezdő vagyok. b.lin! Szia Bea vagyok. Nekem is magas a pulzusszámom.Mondjuk nekem a terhesség előtt és az elején a vérnyomásom is magas volt de az már visszaállt de a pulzus nem.Olvastam róla hogy a terhesség alatt elég sok kismamánál előfordul főleg a vége felé.A hasfeszülés is ismerős csak nekem sokat is fáj.Szedsz rá magnéziumot? Neked használ? Monisa:nem Én nem sportoltam a terhesség előtt.Az az igazság hogy valaki ajánlja valaki meg azt mondja hogy ikreseknek nem javasolják.Terhes torna nálunk csak február végén indul akkor meg már nem biztos,hogy célszerü elkezdenem.Úszásra sajnos nálunk nincs lehetőség.A masszázs ól hangzik.Kmondottan van olyan hogy kismamamasszázs?Te jól vagy? Timocska! Szia Bea vagyok sz ikres kismama. Nekem ugy néz ki lesz segitségem a nagymamák.Legalább is azt igérték. Mi ugy beszéltük hogy akkor jönnek segiteni mikor hazajövünk a korházból és kb 2hétig.Mikorra vagy kiírva?
kovacsné

Szia Bea!
Nekem halistennek nem faj semmim, az egyetlen baj, hogy gyaloglas kozben hamar elfaradok. Peldaul most - elmentem fel 7-re vedonohoz es mint kiderult, holnap var fel 7-kor, nem ma. Majd' megdeglettem, mig odaertem, erre pihenes nelkul johettem haza... Na, mindegy. Fo, hogy mar itthon vagyok es mindjart bebujok az agyikoba. Izgi amiket irtal hogy mit muvelnek odabent az ikrek :) Kitartas, nemsokara kint lesznek :)
Gyere gyakrabban, ha tudsz.

Asszem bucsuzom mara, holnap viszont egeszen biztosan jovok :D (Folhoztam a fszt-rol egy Auchan ujsagot, de abban csak pia-kaja van :( Hol vannak a Zsebik???)
kami

Halihó!
Mindenkinek BUJJÉK (....ki ügyesen a babija az idén!!)
(Sorry, ilyen viccei a páromnak szoktak lenni....)

Sági,
azzal a fánkkal teljesen megihlettél!! Holnap muszáj lesz nekem is készítenem... (pedig ritka, hogy így ráinduljak valamire, az eddigi egyedüli a KIKÁS csirke volt-abból a kis grillbódéból, biztos ismered).

Kami,
klassz, hogy közreadtad a listádat, azt is használtam checklist-ként, bár alapvetően a szülésfelkészítőn kapott lista alapján pakoltam össze (már én is). (Bár a dokim szerint végig bennmarad a babi, sőt! Lehet, hogy megvárja a márc. 1-i szülinapom (ennek jobban örülnék, mintha az anyósomét választaná (febr.24 :lol: )

Ja, 18 bugyit viszel???!?! Moshatóak ezek az eldobhatók is, nem?

Zseboroszlán,
üdv idefenn! Nagyon gratu, hogy végre siker koronázta próbálkozásaitokat, hát még, hogy elértétek a 32-33. hetet!! Mit javasolt az orvos, kivárjátok, míg maguktól elindulnak kifelé, vagy van B terv?

B.lin,
tök jó, hogy van mentős a családodban!! (Kecskeméten talán nem szoktak lenni dugók, de itt Pesten inkább nem taxival mennék be sürgős esetben). Első babánál gondolom, nem is lesz sürgős eset. :wink: Nem úgy, mint a nagyobbik hugom második babájánál, amikoris 10 perc gyalogútra lett volna a kórház, de mentővel ment :lol:

Pann, Ágiboldi,
asszem ti írtátok, hogy a baba elkezd kaparni (ásni vagy én sem tudom, mit csinálni), ha a jobb oldalatokon fekszetek. Na abból lesznek 1-2 héten belül a bordaközi rúgások :wink: :wink:

Ja, ma voltam szülőszoba látogatáson! Felőlem akármilyen csilli-villi is lehetett volna a szoba (csak az egyik volt az :lol: ), nem bírtam volna lelkesedni. Mindenképpen kellemesen csalódtam (mert ugye amúgysem vakációzásra készülök) és jó volt odaképzelni magam.

Na, most ennyi (én is ritkán, de akkor már sokat írok, mint Május :lol: tényleg Május, milyen tehesvitamint próbáltál gyomorégésre? Én mindmáig naponta szedem az elevitet és ettől-e vagy nem, de csak nagyon ritkán (szinte csak esténként, késői vacsik után van gyomorégésem)

Na, tényleg lelépek, mindenkinek jó éjt!
Kata
Vendég

Kami!
Az elején Mandarin van hírdetve és a 15. oldalon a lap tetején vannak a malacka mellett kettő zsebi. :)

Ági!
Elvileg Eszter és Balázs, csak a balázs még változhat mert pont február3-án van a névnapja és hát akkörü talán kibújnak az a 36. hét ikreknél az már jó. :)

Bea!
Sajnos a bör szakadás érzése ismerős nekem is a bordáidnál érzed. Sajnos nem tudnak vele mit tenni azt mondta az orvos nekem erre hogy afő baj az hogy az ikres pocak a 30. hétre éri el azt a méreet amit az egyes babák a 40. hétre és hát innen minden ráadás. Nehéz de hamar eltelik. Próbáld kenni jó zsíros krémmel. Magnéziumot mennyit szedsz? Napi 600 mg mehet be nyugodtan nekem segít sokat.

Kata!
Hát reméljük maguktól döntik el mikr bújnak ki.A császár elég sanszos mert kersztbenfekszik mind a kettő.DE még bármi lehet a doki szerint meglátjuk. Bízom benne hogy a 36. hetet betöltjük és akkor a PIC-t meg tudjuk úszni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok!

Zsebori! Nagyon kedves vagy, hogy ilyen figyelmesség miatt bekapcsolódtál! :P Gratula a két gyerkőchöz és kitartás neked a hátralevő napokra, mert a február elejeaz már nagyon közel van! :D

Sági! Milyen lett a fánk? Én holnap megyek cukros vérvételre, úgyhogy ma nem eszem édességet, mert az hallottam, hogy az befolyásolhatja az eredményt :roll: Diétázni meg nem akarok ha nem indokolt... Majd meglátjuk!

Május! Írtad, hogy nem bírod a kismama vitamint! Érdekes, mert eleinte nekem sem volt semmi bajom az Elevittel, de mostanában (kb 1 hónapja) minden alkalommal öklendezek amikor be kell venni és volt, hogy vissza is jött :shock: Nem tudom, hogy ez miért van :roll:

Móni! Sorry a tegnapi késésért, de 11 és du2 között nekem csak fél óránként van buszom, és tegnap amivel kényelmesen beértem volna, az elment az orrom előtt persze idő előtt úgy 5-7 perccel :evil: Nagyon pipa voltam!
Egyébként érdekes volt, sok mindent nem tudtam eddig a klinikáról! Szerintem a jövőhéten meg azután nem fogok menni, mert azok annyira nem érdekelnek, de a 4.-re tuti, és arra szerintem Gábort is elcsalom :D

Ti mit csináltok ma? Nekem ma nincs semmi dolgom :D max postára fogok lemenni, meg este megyünk a havi nagybevásárlást megcsinálni.
Vendég

Jó reggelt a koránkelőknek!

Sajnos muszáj volt ilyen korán kelnem, mert drága öccsém felébresztett, hogy elkéste a buszt és vigyem már be kocsival. Így már én is felébredtem útközben, nem tudnék visszaaludni, majd ebéd után pihizek egy kicsit.

Tegnap este, megjött apuci a vizsgákról :P , úgy gondolja sikerültek.

Bigsisters: Nem biztos, hogy olyan jó egy egészségügyi dolgozó a családba. Egy: ha betegségről van szó sokkal hisztisebbek mint az átlag ember és még el se mennek orvoshoz. Kettő: Szerintem a szülésnél idegesebb lesz mint én, ha az orvos, vagy a szülésznő nem úgy csinálja a dolgokat, ahogy ő azt gondolja (amekkora szája van) szól is nekik. Mentőzés közben is képes összeveszni az orvosokkal, elég nayg szájú és hangú és akaratos.
Egyépként elég nagy forgalom van Kecskeméten is, kezd hasonlítani Pestre. Főleg reggel és délután, de közben is van bőven.

Zseboroszlán: Szerintem , ha nem túlságosan ragaszkodtok a Balázs névhez, akkor inkább vállaszatok mást. Nekem is úgy van, hogy február 13-án van a névnapom és február 20-án születtem és előszerettel szeretik összevoni és én főleg amikor kicsi voltam nem naygon szerettem. Mindig szerettem külön ajándékot kapni és nem egyet. Persze örültem annak is, de még is valahogy más volt.
De ez csak az én véleményem.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok! :)

Üdv az ikres mamiknak és nagy-nagy gratula a kettős áldáshoz! :D Gyertek olyan gyakran, amikor tudtok és hát majd számoljatok be, ha megszülettek a kicsik! :)

Hozzánk délután jönnek anyukámék, úgyhogy sütök egy kis buktát (megirigyelve Ági fánkját), csak hozzákezdeni nehéz! :)

Rámjött a fészekrakás, már reggelre kivasaltam, kitakarítottam, pár ruhát kiselejteztem a szekrényekből! :) Ha így haladok a szelektálással, szinte nem is marad semmi! :oops: :D

Délután végre megszabadulok az átkozott papagájunktól, elvisszük egy állatkereskedésbe! Persze, ha nem jönne Buksi, akkor maradna nálunk, de nem tudhatom, hogy egy újszülöttre mennyire veszélyes egy ilyen madár (allergia stb.) Úgyhogy mennie kell!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Zsebo!
nagyon szép nevek,de tényleg szegénykének rossz lenne ha közel vagy esetleg egyszerre lenne a szüli- és névnapja! :P

Barbi!
A fánk szupi lett.Jól be is laktam belőle és remekül aludtam utána éjjel. :lol:
Én sem sok mindent fogok ma csinálni.Elkezdem Petike ruháit kimosni,vasalni!Ez a terv meg lehet,hogy egy körút a Tescoba.

Bigsis!
Szia!Kikás csirke...nyami-nyami,persze,hogy ismerem!!!
Vendég

Ági!
Mivel és hogyan mosod a babaruhákat? Sima mosóporral, gépben? Hány fokon?

Timi
Kép Kép
timocska

Szasztok!

Na, most en nem aludtam valami jol. hulyeseget almodtam es amikor folebredtem, elkezdett kattogni az agyam 2 dolgon is, amik nyugtalanitanak mostanaban - nana, hogy nem tudtam vuisszaaludni. Most erzem, hogy kezdek elalmosodni, ugyhogy lehet, hogy nemsokara alszom :)

Mosassal kapcsolatban: en mar reg kimostam mindent, szepen be vannak Aron ruhai hajtogatva a komodjaba. En 40 fokon mosok alapvetoen - az o ruhacskait is 40 fokon mostam fokent, mivel nagyreszuk pamut es az 40 fokon moshato (kiveve azokat, amire mas volt irva). Timo, a rucikon jelolve van, hogyan moshatok - azokat az utasitasokat celszeru betartani. Es hogy mivel lehet mosni: en szemely szerint folyekony mososzerrel szoktam + oblito, a feher cuccokat pedig Domestossal. A babacuccokat is. Az fertotlenit es feherit is. Abban meg nem hiszek, hogy a baba borenek art - de ez majd kiderul. Mivel ilyen cegnel dolgozom (dolgozunk Barbival), abban biztos vagyok, hogy amire ra van irva, hogy "Babaknak" (kulonosen az oblito), az osszetetelben szinte nem kulonbozik a normal variansoktol, max illatban meg talan kis aktivanyag-tartalomban (ergo gyengebb, mint a normal mososzer). Szoval ezeknek nem kell bedolni, mind csak a fogyaszto hulyitese, inkabba termek midzse miatt fontos a "Babaknak" megkulonboztetes. (Bocsi Barbi :)) En azt mondom, probalkozzatok a jol bevalt eddigi mososzerrel, cimke szerinti ruhatisztitassal, es ha itt a baba, kiderul, hogy elfogadja-e vagy sem. Ha allergias lenne a mososzerre, a doki / vedono majd megmondja, mi a teendo.
Szerintem...
kami

Igen, Ági, mivel kell mosni a babaruhákat? Sima mosóporral, gépben? Hány fokon? És öblítő??? Láttam spéci babaöblítőt. Ez komoly? Vegyek? Vagy ez valami újabb kereskedelmi trükk?

Üdv az ikres kismamiknak, nagyon nagyon gratula hozzájuk! Zsebo, mi pont ugyanannyi hetes és napos terhesek vagyunk! Csak persze az ikrekkel más, és hamarabb is jöhetnek. Mekkora a hasad? Érdekes lenne az enyémhez képest. Nekem a múlt héten mértek 100 cm kerületet.

Képzeljétek, a fánkokról olvasva egész nap arra vágytam, és erre ülök otthon, és a barátom mit hozott nekem vacsora utánra?? :P 2 fánkot :P (mit is egyen az ember este 10-kor ha nem fánkot...) Pedig nem is mondtam neki, csak megérezte.

Elmo, Akira hol vagytok? Nem tudjátok mi lesz a Schöpf Méreivel??? Tegnap hallottam, h azt is meg akarják szüntetni?! Ugye márc 2-ig nem? És akkor én hol szülök??

Kép
Kép
agiboldi

Szia Timo!

Én is 40 fokon mosok,folyékony mosószerrel,én sensitivvel,de viszont tiszta vízzel öblítek.Nekem ezt tanácsolta a védőnő,aztán majd szépen fokozatosan jöhet az öblítő,de hogy először ne legyen az összes ruhája öblítőzve,mármint vegyszerrel.Na és ha megszáradt akkor mindet kivasalom majd.Én így csinálom,aztán lehet,hogy butaság,de az időmből kitelik!
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Én tegnap óta sokkban vagyok, ugyanis a kedves párom közölte, hogy születésnapja alkalmából vendégeket hívott vasárnapra. 17-en leszünk!!! :shock: :shock: Óvatosan megkérdeztem, hogy mégis hányra hívta őket (reméltem, hogy du-ra), de kiderült, hogy EBÉDRE!!! :shock: :shock: :shock: :shock: 17 emberre főzzek! Legalább megbeszélhette volna velem előre! :cry: :cry:

Lehet, hogy vennem kéne x db. Kikás-csirkét... :lol: :lol:
Vendég

Kami, pont válaszoltál a kérdésemre amíg írtam, megelőzve a kérdést a babamosószerrel kapcsolatban. Igen, én is ezt gondoltam amit mondasz.

Kép
Kép
agiboldi

Szia Pann! Jofej a parod, udvozlom innen is :) Probalj meg svedasztalt csinalni, nem kell fozni, csak par dolgot, amik hidegen is talalhatok, a salikat meg gyorsan ossze lehet csapni... legyen sok gyumolcs, azokat csak mosni kell, 17 emberre lehetetlenseg lenne ugyis fozni... nem?

Vasalas: en is mind egy szalig kivasaltam a frissen mosott rucikat, amennyire az anyaguk engedte. Ugy hajtogattam be oket a szekrenybe: frissen mosva, vasalva... Nem allitom, hogy menet kozben mindent ki fogok vasalni, de ahogy Sagi irta, most meg nekem is belefert...
kami

Pann!
Sütök nektek fánkot a csirkéhez! :lol:
Vendég

Baba, sensitive, blue, pink, white - mind ugyanaz, kiveve a szin- es illatadalekot. Talan a sensitive enyhebb lehet, ha a torveny definialja a "sensitive" jelenteset (nemtom jelen pillanatban definialja-e), akkor megszabhatja az aktivanyag- meg egyeb tartalmat borgyogyaszati alapon, de az nem jelent jelentos kulonbseget... En egy ilyen gyarban kezdtem palyafutasomat meg 97-ben, rengeteg kompetitoranalizist csinaltam (kifejezetten oblitokre es mososzerekre), plusz a mi formulaink az en kezemen mentek at es hat mondhatom, szinte csak a szinben es az illatban voltak kulonbsegek, illetve azok reakcioi szerint modositottak a fejlesztok par egyeb ertekhatart szukseg eseten...
kami

Pann!
Szerintem se rendezz nagy főzőcskét!Én ilyenkor csinálok 2-3 féle salátát,szendvicskrémet,szenyát,sör,cola,chips,mogyi.Esetleg fasírt a salihoz,az gyorsan meg van és hidegen is jó!Na és nem rendezek nagy főzőcskét,ezeket pont elég megcsinálni!Segítsünk? :P
Vendég

Kami!
ez azért olyan szemét dolog a gyártóktól!!!Mondjuk én eddig sem nagyon foglalkoztam vele,biztos butaság,de én illat után választottam ki a jó mosószer és öblítő párost.Na természetesen a hatékonyság is fontos,de baby vagy relax vagy mittudomén nem számít!
Vendég

Köszi Csajok, akkor én sem veszek semmi extra babamosóport vagy öblítőt! :)

Pann!
Háát, nem semmi, talán lehetett volna a párod kicsit empatikusabb, hogy most már semmi sem olyan könnyű! Eleve is nehézkes 17 emberre főzni, de így! :shock: :shock: Na, de tényleg: egy-két sali, sült husi (pl. egyben sült karaj), fasírt meg nasi. De nehogy nekiállj sütit sütni! :) Ja, és legalább besegít a kedves? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nekik az a lenyeg, hogy allando mozgasban legyen a portfolio - van 1-2 standard varians, es ugyanennyi atmeneti illat, amik jonnek-mennek. Maga a szmotyi ugyanaz. Igazabol aiz illat es a szin nem befolyasolja a formulat. Ket gyarto ugyanazon termeke (pl henkel vagy Unilever oblito) kozott lehetnek elteresek aktivanyag-tartalomban, hiszen nem tudjak (es gondolom nem is erdekuk) ugyanazt eloallotani, igy lehetett a kompetitoranalizisbol kovetkeztetni, hogy melyik a hatekonyabb (mososzerbol, anno az Ariel volt a legjobb, utana a Persil, utana a tobbi). De oblitore is, mososzerre is a torveny meghatarozza, hogy "azt nevezzuk oblitonek, ahol az aktivanyag-tartalom ennyi meg ennyi % hatarertekek kozt van" - ami ettol elter, az nem hivhato oblitonek. Na, ezek sokszor a sajatmarkas illetve nonem termekek, amik addig elnek, amig a fogyasztovedelem egyszer ra nem jon a turpissagra (bar lehet, hogy ezeket a cikkeket meg kotelezo bevizsgaltatni KERMI/OETI altal es akkor ott maris kiderul, mi a szitu - mar a foof-on vagyok, nemtom a haztartasban mi a modi. Food-on mar nem kell bevizsgaltatni.) Ergo nagy kulonbsegek nem lehetnek oblito es oblito kozott. Ha specko cimket teszunk a termekre (babaknak / sensitive / akarmi), esetleg azt meg kell nezetni, vagy arra van kulon rendelkezes, de igazabol nem jelentos a kulonbseg. Ha valoban borgyogyaszatilag hiperszuper lenne az az egyedi varians, pl "babaknak", annak az eloallitasi ktg-e joval tobb lenne, mint a normal variansoke, ergo a vegtermek joval dragabb lenne, mint a tobbi kek-zold-mandarin-lohere varians. Mint tudjuk, ez nem igy van - kiveve ha bioboltban vasarol az ember :) na, azok telleg egeszseges cuccok, nem foldi aron - innentol teljesen mindegy, mit veszunk, ugyanaz van benne... erdemesebb a nevesebb gyartoktol venni ilyesmit, bar meg veluk is elofordul gikszer (pl besurusodik az oblito stb) mert ket gyari keveres se sikerul ugyanolyanra (ezert ad meg a rendelkezes ertekhatart es nem egy erteket az oblito mint termek definialasakor)... Sagi, igy en is illat alapjan valasztok - e pillanatban nekem a mandarinos Coccolino jon be, illetve a Silan sensitive, amin egy baba van (hahh), ez a 2 a kedvenc illatom.

Na, miutan igy lerantottama leplet a nagy titokrol :), ha valaki jartas a haztartasvegyipar jelenlegi helyzeteben es nem talalja eleg preciznek a leirtakat, akkor bocsi, ez az en szakmai tapasztalatom az egyik vezeto gyartonal, de 9 eve szereztem es azota minden valtozhatott (ugyan valamiert nem erzem, hogy a jo iranyba, de)...
kami

Ja, bocs, Ariel - Persil mosoporok termeszetesen, nem oblitok :)
kami

Sziasztok!
Ágiboldi! Vagyok néha, csak ritkán írok! Ezt olvastad?
http://www.origo.hu/itthon/20070109otkorhaz.html

Szerintem egyébként ha be is zárják a kórházat nem egyik napról a másikra. Gondolom ennek hosszabb lefutása van. Bitzos vagyok benne, hogy ez minket nem fog érinteni!

Jól emlékszem... Te már választottál szülésznőt? Hogyan történt? Elmeséled!? Jövő héten megyek be a kórházba a dokihoz (megnézni a privát szobákat és a szülőszobákat), akkor szeretnék erről beszélni Vele, hogy kit ajánl...
JA! Állítólag a Schöfiben 2 szülőszoba van. Az egyik alternatív, a másik háromágyas -függönnyel elválasztott. Azt a tanácsot kaptam, hogy érdemes lefoglalni előre az alternatívot, ha nem akarunk a másikba kerülni. Ezek szerint ez is foglalás alapján megy...

Ha már itt vagyok lenne két kérdésem Hozzátok!
Málnalevéltea: lassan el kellene kezdeni inni. Ti tervezitek?
Gátmasszázs: hasonló, úgy olvastam, hogy a 34 héttől ajánlott elkezdeni...
Elmo
34+1
elmo

Elmo!
Én a málnalevél teát a 36.héttől hallottam, a masszázst viszont már lehetne csinálni! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Szerintem jol tudod, Elmo: tea 36. het, masszazs mar akar most is nekunk. (Telleg, ma este el is kezdem. Fincsi lesz...) Utobbit a jogatanarnenim is megerositette, akinek hiszek, mert nagyon okos ilyen teren! De amelle kell gatizomtorna is! Egyutt hat igazan a ketto.
kami

Én biztos buta vagyok és lemaradtam valamiről,de pontosan mire jó a gátmasszázs?És a málnalavéltea gyorsítja,előbbre hozza vagy mit csinál a szüléssel?
Vendég

Ezt olvastam:
"A szülés előtti rendszeres gátmasszírozás lecsökkentheti a gátrepedés, a fogós szülés és a vákuumos szülés szükségességét. A 34.-36. hétben kell elkezdeni és javasolt folytatni a szülésig. "
és
"A mélnalevélből készült tea erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat."

Én a google-ről vadásztam össze az infókat.
elmo

Gatmasszazs: ellazitja a gat izomzatat, mire jon a szules. Jogatanarnenim szerint napi 1 gatmasszazs a 34. hettol (gatizomgyakorlatokkal kombinalva napi 2x) a masodik het utan 7 centis tagulast eredmenyez a gaton, utana ketnaponta eleg csinalni. A szuleshez kb 10 centis tagulas kell... Megelozheti a gatmetszest, repedest.
kami

http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id ... umid=84460
ezt erdemes olvasgatni, a teat dicserik a forumon...
kami

Köszi az infót!!! :P
milyen olaj kell a gátmasszázshoz?
Vendég

Állítólag bioboltban, gyógynövényüzleten lehet kapni kifejezetten erre a célra kervert gátmasszázs olajat, vagy amit még olvastam, hogy 50-50%-ban lehet keverni búzacsíra- és orbáncfűolajat.
elmo

Extra Vergine olivaolaj a legjobb. A legtisztabb olaj mind kozul. E vitaminkapszulabol kiszedett porral lehet keverni a tokeletes hatas erdekeben.
A jogatanarnenim es a DP bioboltos neni szerint. En imadom az EV olivaolajat amugy is :D
kami

pann, 17 főre főzni, az n n durva, én ennyi embernek csak inni szoktam adni :) még a régi szép időkben.... de sztm is maradj a sali-fasírt-rágcsa fajtáknál, senki se várhatja el tőled most a többfogásos kajáztatást

kami, tökjó, amiket az öblítő-mosóporokról írtál. én laikusként is így képzeltem, nem áll szándékomban a babára se másképp mosni, ill van a mosógépnek egy extraöblítő antiallergén funkciója, majd ezt használom max. a vasalásra n kivi leszek, egyszer bizti mindent ki fogok vasalni, de menet közben?? főleg, h mi egyébként se hordunk semmi olyat, amit vasalni kéne... :oops:

voltam tegnap dokinál, kele 1150 gr, minden oké vele, bár a haskörfogatát kicsit kisebbnek mérte, de azt mondta, h belefér. viszont a méhlepényem I-II stádiumú, ez állítólag n korai, de nem lehet vele semmit sem csinálni, ne dohányozzak (jó vicc). itt még mindenkinek I-es???

viszont a táppénzre tök normálisan reagált, azt mondta, h sima ügy, úgyh valszeg februártól nem dolgozom. már n n ideje lesz, néha n nehezemre esik a mozgás.

méhszáj
ezt elfelejtettem megkérdezni. nekem még sose mondott róla semmit, nektek szokták nézni??? és ha igen, uh-val? erről fogalmam sincs.

terhesvitamin
most gravidát szedek, annyiból ezerszer jobb mint az elevit, h nem olyan bazi nagy (és olcsóbb is). ma úgy csináltam, h rögtön ah bevettem elkezdtem reggelizni, eddig még nem akart visszajönni :)

új kismamik
sziasztok, írjatok, ha tudtok és persze a régiek is jelentkezzetek ah tudtok

ja és még a barátnőm esetéről
szvl nála pont az volt a döbbenetes, h semmi de semmi jele nem volt annak, h leállt a fejlődés. sem görcs, sem felfázás, se szivárgás, se fertőzés. egyszerűen amikor ment a dokihoz, akkor mondták neki, h kisebb a baba, mint lennie kéne és h a méhlepényen keresztül nem kap elég tápanyagot. de azóta se derült ki (ennek holnap 4 hete), h mi okozta.

majus3

Kösz az ötleteket az ebéddel kapcsolatban, elvileg egy pörköltet csinál az ünnepelt, meg lesz még sült csirkecomb (ezt csak be kell tenni a tepsibe), tortát rendelek, a levesen még gondolkozom, hogy érdemes-e vele vacakolni. Tudtok ajánlani egy jó cukrászdát itt a XV. ker környékén, ahol megrendelhetném a tortát? Pólus centerben?

A gátmasszázsról én olvastam olyan véleményt is, hogy szövetkárosodást és fertőzést is okozhat, úh. csak óvatosan!
Vendég

Majus! nekem a doki gyakorlatilag CSAK a méhszájat nézi (kézzel)! Tegnap egyébként mondott vmi érdekeset: "...ha keményedik a méh, ha csak ritkán és rövid időre is, akkor is szedjek MagneB6-ot, mert nem kéne, hogy kinyíljon a méhszáj!" Nem tudtam, hogy a keményedés és a méhszáj kinyílása összefügg! :oops: :oops:
Vendég

Mosással kapcsolatban: elvileg a baba holmiját külön kéne mosni, ami elsőre még ok, mert ha az összes új ruháját mosom, kitesz egy mosásnyit (vagy többet), de utána? Állandóan féltöltésű programmal mossak?

Terhességi vitamin: tegnap azt is mondta a doki, hogy ne az ELEVIT-et szedjem most már, hanem vmilyen multivitamint, mert az komplexebb. Hát, én összehasonlítottam már az Actival-al, meg a Centrum-mal, és igazán nagy különbség nincs az összetételben, az ELEVIT-ben néhány összetevőből több van, de ennyi. Ezek után nem értem, mire gondolt a doki. :roll:

Eszembe jutott, hogy egy kis Ca-ot lehetne szedni mellé, mert azt hiszem, én nem eszem elég tejterméket, és a baba most igazán nagyot fog nőni. Mit gondoltok?
Vendég

Szasz Majus!

Mi se hordunk ruhakat, amiket vasalni kene - illetve barmit vasalhatnank tul.keppen... a parom nem is szereti, ha az igeit vasalom, eccer-keccer beprobalkoztam, de "nem engedte". O ennel lazabb (es neha gyurott, mintha a kutya szajabol huztak volna ki ingestulmindenestul, de...) Szoval en se gondolom, hogy a babaruhat kivasalom folyamatosan, csak azert, hogy Aron lehanyja az elso 10 percben... de majd meglatom, ahogy jon. Eleinte orulok majd, ha elek... gondolom...

Meghlepenyrol nekem meg semmit nem mondott eddig a dokim, a mehszajat viszont mindig nezte: kesztyus kezzel legutobb, mert a vizsgalot epp atalakitottak, gondolom akkor tapintas alapjan mondta, hghy zart, egyebkent pedig egy nagy lampaval szokott bekukucskalni es ugy szokta nezegetni. Ez lesz jovo szerdan is (telleg, idopontot kell ma ra egyeztetnem! El ne felejtsem!)
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?