Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük Kami a listát, nagy segítség lesz.

Ez most nem igazán az én napom. Reggel fél nyolckor úgy ébredtem, mint egy mosott rongy. KB vagy fent voltam éjszaka, alig bírtam visszaaludni, ebből háromszor voltam pisilni. Férj uram reggel négykor kelt, ment Szombathelyre vizsgázni, majd csak holnap jön haza.

Utána hajtogatom össze a szárítóról a tiszta ruhát és le kellett ülnöm, mert olyan émelygés fogott el, hogy elég szarul éreztem magam, azt hittem hogy ezen az első három hónapban túlestünk. Megmértem a vérnyomásom, az is normális volt, egyedül a pulzusszámom magas 114, mondjuk nekem mindig is magas volt.

Azóta meg folyamatosan feszül a hasam. Épp azt beszéltük anyósommal, hogy azért is látszik a hasam, hogy annyira lent van, mert ott a pici drágámnak a fenek. És azért érzem, hogy olyan mintha a mészájamat rugdosná, mert ahogy lefele van folyamatosan befele rugdos és nem a pocakom falát. Elég kényelmetlen.

Ez most úgy láttom egy ilyen nap, majd csak kibírjuk valahogy.

Én még úgy láttom mindig le vagyok maradva a vásárlással, nálunk a nagy dolgokon kívűl még naygából nincs meg semmi. Egy pár kis rugdalózó, amit anyósoméktól kaptunk, meg amibe én beleszerettem, de semmi más.
A kórházi csomaghoz és az itthonihoz se. Bele kell húzni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Szia Lin!
Remélem már jobban vagy!Pihizz sokat!!!
Vendég

Most jó. Talán így ülve a legkényelmesebb.
Pihenek, csak az se teljesen jó, itthon eltunyulok teljesen.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Most értem haza, szerencsére sikerült a vizsgám!!! :D :D :D Szegény Gergő ugrált egy kicsit a megnövekedett stressz-hormon szinttől, de azért nem volt vészes. Remélem nem nagyon árt neki, mert még van egy államvizsgám hó végén. :(

Kórházi pakk: Nekem még semmi sincs összekészítve, de még nem érzem, hogy le lennék maradva, hiszen még egy-másfél hónapom biztos van. Remélem! :roll: WC papír helyett mintha a nedves törlőkendőt javasolták volna....

Lefényképeztem a 4D-s képet, mert a DVD-ről nem tudom, hogy lehetne átrakni, szóval bocs a barkács-módszer miatt: [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1168262198.61
.jpg[/img]
Vendég

Nem jött össze a kép, megpróbálom újra: Kép
Vendég

Na, csak összejött! :D

Úgy nézzétek, hogy ez a legjobb kép....képzelhetitek, milyen a többi! :?

Egyébként voltam a Lehel útnál a Baba Diszkont-ban, de nekem nem nagyon tetszett. Túl zsúfolt volt (tele volt babakocsival), így számomra áttekinthetetlen volt az árukészlet.
Vendég

Panni, gratula a vizsgához :) de főleg Gergőhöz mert cuki, mégis megérte a fáradozást, h csináljanak valahogy egy képet!

Pihenés: nekem a fekvés a lehető legrosszabb, attól borzasztóan megfájdul a derekam, szét akar esni a keresztcsontom stb. legjobb az üldögélés. Ráadásul ha sokat fekszek, akkor nem tudok éjszaka aludni, ami amúgy is egyre nehezebben megy, tehát muszáj valahogy kifárasztani magam eléggé, h nagyjából (3-4 pisiléssel :? ) átaludjam az éjszakát.

Kép
Kép
agiboldi

Pann!
Szerintem tök jó a kép, jó kis husis arca van Gergőnek! :) És gratula a vizsgához!

Nekem mostanában az éjszakai pisilések elmúltak, csak hajnalban kell, de akkor már fel is kelek, mert visszaaludni nem tudok! Úgyhogy ez így most jó! :)

Lin!
Remélem most már jobban vagy. Lehet, hogy azért fogott el az émelygés, mert leesett a cukor szinted. Próbálj meg pihizni! :)

Ágiboldi!
Feküdni én sem szeretek, napközben is inkább csak üldögélek a fotelban... az alvás nekem is nehézkesebb, főleg úgy, hogy Buksi folyton kaparászik! :D

Apa most írta, hogy február 8-10 között Sopronban lesz valami értekezleten. Na, sebaj, majd addig jön anyukám és vigyáz rám! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Pann! Nagyon édes a kép Gergőről! :D Tényleg mintha morci lenne egy kicsit!

Lin! Pihizz sokat, és csak annyit csinálj, amennyit bírsz!

Kami! Papírtörlő alatt a konyhai papítörlőre ("Szilvia" :lol: ) gondoltam!
Ja, jogos a nedves törlőkendő... Azt is felírom.
Nekem még nincs semmi összepakolva. Először be akarom szerezni a dolgokat, aztán jöhet a pakolás. Még a gyerek cuccok sincsenek kimosva, de én sem érzem, hogy el lennék késve. Mondjuk az utsó 2 hónapra már tuti haptákban áll nálunk is minden, de addig van még időm :D
Vendég

Figyusztok, megosztom veletek, mostanaban hogy alszom. Hatha segit valakinek, en nagyon jokat alszom, az biztos!
Eddig ugye egy parna volt a labam kozott, amit minden forgasnal "vittem magammal" a masik oldalra. Eleg maceras volt. Most viszont:
Lecsereltem a parnat egy paplanra. Igen, 2 paplannal alszom: az egyik gombocba osszegyurve a labam kozott, a masikkal takarozom. Fordulaskor egyszeruen csak a gombocbol lesz a takarozos-paplan, a masikbol a gomboc. Tok egyszeru, fol se ebred kozben az ember, max felalomig, es nem kell szenvedni az "atparnazassal".

Amit en nem szeretek, az az esti lefekves utani meg ebren forgolodas, helyezkedes, hogy lassam a TV-t, vagy olvasni tudjam a konyvemet. Nehezkesen megy a mozgas. Vagy ugyanekkor ha ki kell menni pisilni, kinkeservesen maszom ki az agybol. Reggel, illetve ejjel ezek nem jelentenek problemat, csak az elalvas elotti idoszakban. Ilyenkor szoktam szegeny paromat "csicskaztatni" - hozzon vizet, ezt-azt. Eleinte meg meltatlankodott, de mar szerintem o is belatja, hogy elegge szenvedek (morgok-rofogok, mint egy vizidiszno) ilyenkor es nem pampog. (Csak mikor mondjuk beer a vizzel es en kitalalom, hogy kellene egy kakaos csiga is a konyhabol, utana meg meg egy kis tejcsi :) Hogy ezeket miert nem egyszerre kerem??? Hat nem erti meg, hogy ezek spontan otletek es az o latvanya juttatja oket az eszembe??? :D)

Most megyek es ledolok - hire-hamva sincs a karacsonyfanak, se a tuleveleknek, kiporszivoztam az egesz lakast, beleertve a mellekhelyisegeket, kipuccantottam a konyhat - megerdemlem a szunyat! Majd jovok, ha folkeltem!
kami

Jaj Pann, gratula a vizsgádhoz! Tiszta szita az agyam...

Timi! Gábornak egy teljes hétre el kell utaznia február közepe-vége felé, ráadásul külföldre :shock: Mondjuk mondta, hogy csak úgy megy, hogy a jegyét bármikor át tudják pakolni, és azonnal hazajöhessen ha bármi történne. Ettől függetlenül én nem vagyok nyugodt :roll: Tudom, hogy akkor még 1 hónapunk lesz hátra, de akkor is... Asszem kicsalom anyukám vagy a tesóm vagy nem is tudom... Én már nem nagyon akarok akkor senkihez sem menni "ott aludni" - itthon is nehezen megy már...
Vendég

El akarok menni ma délután a Mária Nagykerbe, de olyan nehezen készülök össze :?
Ja, ami nekem az agyamra megy mostanában: minden kiesik a kezemből :shock: MINDEN!!! És persze kínkeservesen tudok csak lehajolni...
Ma megpróbáltam pedikűrözni (semmi extra, csak körömvágás), de hát nem semmi művelet volt... Ilyen akrobata mutatványra már csak a szülés után vállalkozom, az tuti! Legközelebb már csak segítséggel... Ráadásul Emmának sem tetszett a dolog, úgyhogy ugráló hassal igyekeztem úrrá lenni a helyzeten :lol: Elég vicces volt :lol:
Vendég

Az alvás nekem sem megy könnyen! Ha napközben alszom, akkor biztos, hogy gond van az esti elalvással. Általában csak forgok, és a három használható pozícióból próbálok választani.

Barbus! Ha a párod nem hagyja el Európát, nem lesz gond, ha netán elkezdődne a vajúdás, még mindig van 10-12 órája hazaérni, de ne aggódj, Emma nem fog ennyivel előbb születni! Az viszont tényleg jó ötlet, hogy valaki legyen veled, mert egyedül sokkal rosszabb és sokkal lassabban megy az idő!

Timo! Azt én is örömmel vettem tudomásul, hogy az éjszakai pisilések ritkultak, csak attól tartok, hogy ahogy közeledünk a vége felé, a babák egyre lejjebb csúsznak - ahogy Roki ábráján is láttuk - szépen rá a húgyhólyagra...Kami, Ágiboldi esetleg már éreztek vmit, ami ezt jelzi?
Vendég

Szerintem ez még nem az, de az tény, h van néha olyan nap, h nem gyakran kell pisilni, hanem folyamatosan pisilni kell, főleg ha járkálok. Ha leülök, akkor meg teljesen megszűnik. Szóval gondolom Boldi játszadozik.

Sági eszembe jutottál az imént, mikor időpontot kértem a dokihoz, és az asszisztensnő mondta, h jan. 31 és feb 12 között szabin van... És én márc. 2-re vagyok kiírva! És én is olvastam, h a babák 95%-a 2 héttel az időpont előtt... Sebaj, megdumáljuk Boldival, h addig mindenképpen egybenmaradunk :D

Kép
Kép
agiboldi

Vendég

Kami,
Köszi a listát, egy pár dolog hiányzott is az enyémből, úgyhogy sokat segítettél!

Pann,
Gratulálok a vizsgádhoz!
Tényleg morcosnak tűnik Gergő :)

Lin,
Remélem már jobban vagy!

Timi, Barbi,
Biztosan tudják a gyerkőcők, hogy mikor nem szabad jönniük, ne izguljatok emiatt. De azért az tényleg jó ötlet, hogy valaki legyen veletek a biztonság kedvéért.

Pihenés: Ugye én egész nap ülök, mert fekve tanulni nem tudok és a nap végére úgy megfájdul a derekam és a pocakom is. Nekem fekve jobb lenne azt hiszem, de úgy meg a könyvet nem tudom tartani.

Kép
móni23

Sziasztok.
Draga parom azzal allitott ma haza, hogy feb 28-marc 1 Amsterdamba kell mennie. Nos, kiskonyv szerint 27-re vagyok kiirva :) Csak hogy csatlakozzak en is Timihez es Barbihoz es Agiboldihoz :) Mostantol minden nap beszelek Zsebibabaval, hogy feb 23-28 kozott szulessen meg es lehetoleg normal modon. Ma este kezdem a konzultaciot vele :)
kami

Kami!
Nagyon jó a listád, köszi.

Bea!
Gratulálok az ikrekhez.
Nem tudom mennyire vagy elfoglalt, de sztem megfontolhatnád a gyógytornát v. gerinctornát. Nekem egy babám lesz, de a gyógytornász szerint egy sima órát már nekem se szabadna végigcsinálnom (hiszen eddig nem jártam), viszont meg fogja mutatni milyen gyakorlatokat tudok végezni most és majd szülés után. (Nem tudom te sportoltál-e korábban, vagy esetleg még mindig mozogsz vmit.)
Nekem egyébként első terhességem alatt (sem) fájt a hátam, de utána 1.5 évig nagyon. Akkor masszázsra is jártam (életemben először), az nagyon jó volt. Van kifejezetten állapotosoknak (is) való masszázs.
Úszás? Az én orvosom nagyon bátorított pont hátfájás ellen.
Üdv..

Móni
Kép
Kép
monisa

Kösi lányok már jobban vagyok!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Halihó! :)

Hogy vagytok?

Tudom, hogy ez a kérdés már egyszer végigment a fórumon, de azóta csomó új ember jött és hát kiváncsi vagyok a véleményekre. Mikor szülés után hazamegyünk a kórházból a párokon kívül valakinek fog segíteni valaki (tesó, anya, anyós) :?: :?: :?:

Ezt azért kérdem, mert tegnap szüleimnél összeült a válságtanács (anya és nővérem), aztán azon kombináltak, hogy ki hogyan, mikor jöjjön hozzánk... Mert segítség az biztos kell és jól is jön, csak nem tudom mikor lenne ideális. Közvetlenül a hazajövetel után már legyen otthon valaki (mondjuk aki főz stb) vagy előbb legyünk hármasban apával és Buksival pár napot, aztán jöjjön? Nem tudom, nekem ez nagy dilemma. Senkit sem szeretnék megbántani..

Szóval, írjátok le, ti hogy gondoljátok, nálatok hogy lesz!
Köszike! :D

Amúgy Lilla 3 napja megállás nélkül pörög odabenn... :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sági! Nagyon édi a videó :lol:

Kami! Szerintem ha a párod megmondja, hogy az utolsó hónapban nem utazik, mert akkor Te már bármikor szülhetsz, akkor azt el kell fogadniuk! Emlékszel a B.Gergőre? Nálunk volt, csak a kategóriásoknál, most költöztek ki Lengyelországba. Na, neki jó fél éve született a második gyereke, és megmondta, hogy nem utazik az utsó hónapban, pedig neki benne volt a munkakörében, hogy heti (!!) 2-3 nap külföld! Szerintem ha ledumálja bent, akkor ez nem lehet kérdés nálatok sem! Egyébként Gábornál is azt akarták, hogy márciusban menjen, de mondta, hogy szó sem lehet róla :D Egy próbát megér szerintem, mert nálatok azért elég meredek az időzítés :shock:

Voltam tegnap vásárolni (csak elindultam a végén :D),és vettem lepedőket, kapucnis fürdőlepedőt, melltartó betétet, tejgyűjtő kagylót meg porszívós orrszívót :D Mostmár tényleg nem kell sok minden: mellszívó, kiskád, babatakarók, meg 1-2 db 62-es rucit akarok még venni, nehogy az legyen, hogy akkora a gyerkőc, hogy az 56-osokat érintetlenül el is lehet csomagolni, én meg ott állok 2 db rugival meg 2-3 body-val :shock:
Sági, elültetted a bogarat a fülemben a múltkor azzal a műanyag cuccal, amit a nagykádba lehet betteni és megtartja a babát :roll: Lehet, hogy nekünk is az lesz kiskád meg állvány helyett :roll:
Vendég

Barbi!
Én is vettem 2-3 62-es rugit, viszont bodyt nem. Bár az 56-sok között is van akkora, ami szerintem megfelel 62-nek is. :shock: Majd meglátjuk, több rucit nem veszek! :)
Tök jó, hogy hatékony volt a vásárlás! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Jó kérdés :roll:
Nálunk anyukám fog segíteni, az fix, egyébként még semmi más... Mármint ő azt mondta, hogy akkor jön, annyit marad és abban segít, amiben mi kérjük, sértődés nem lesz akkor sem ha csak a takarításban kérek segítséget. Nagyon hálás vagyok neki, hogy ilyen rugalmas, viszont mondtam neki, hogy fogalmam sincs, hogy mi hogy zajlik majd ha hazamentünk, mert hiába lesz otthon velünk Gábor az első 2 hétben, de gyereke ugye egyikünknek sem volt még :lol: Szóval én úgy beszéltem meg anyuval, hogy ha neki nem gond (és nem az), akkor készüljön úgy, hogy akár nálunk is alszik pár napig az elején, aztán úgyis kialakul, hogy miben jön jól a segítség (főzésben tuti, mert Gábor a virsli-tea témánál tovább nem nagyon lépett még :lol: ).
Azon is sok múlik majd, hogy Emma milyen baba lesz - mármint mennyire lesz alvós, nyűgös, hajfájós, stb, hogy lesz-e rendesen tejem, és így tovább.
Én úgy tervezem a fentiek alapján, hogy amíg még kórházban vagyunk, addig megkérem anyut, hogy főzzön nekünk előre pár napra mire hazamegyünk, hogy arra ne legyen gond, mert az első pár napot hármasban szeretném tölteni otthon :P Aztán lehet, hogy akkor kérem majd anyut, hogy jöjjön napközben, amikor Gábor már visszament dolgozni.
Na, jóhosszú lettem :oops: Bocs...
Vendég

Sziasztok,

Persze, nem lesz gond az utazassal Gabornak - szulni akar, utazni annyira nem. Meglatjuk. En mindneesetre beszelgettem tegnap Aronnal, hogy probaljon meg 27-ig megszuletni, jo lenne, ha szulhetne is Gabor es mehetne is. Vegulis 2 napot kibirnek egyedul a korhazban, ugyis lenne eleg dolog a bebivel, utana meg mar itthon is lenne (utana en meg tovabbi 2 napot lennek a korhazban ugyebar...)

Segitseg: Timo, nekem a tesom fog jonni. Ugy beszeltuk meg, hogy amint bemegyek a korhazba (es nem kuldenek haza), felhivom, hogy johet. Akkor o 1-2 nap alatt gepre szall es mar itt is van. Napkozben o lesz velem, este meg jon Gabor is. Utana meg, mikor mar popec vagyok, hazamegy es marad velem Gabor ugyebar. DE a segitseg tulajdonkeppen csak annyi lesz, hogy mindent en probalok eloszor a gyerkoccel, ahogy gondolom, es csak ha nagyon bena vagyok, akkor fog kozbelepni.

Rucik: nekem halistennek van mindenbol 62-es, szerintem tobb is a 62-es cucc, mint az 56-os (en 2-3 db 56-ost vettem, nem tobbet, a tobbi a tesomtol jott), mert valahogy az az erzesem, Zsebi kb 56 centivel fog szuletni es akkor meg jo ra a 62-es, de pl 60 centivel (ahogy pl a Barbi baratnojenek a Zsombija szuletett) az 56-os szinte biztosan nem lenne jo... Szoval en szinte csak 62-es cuccokat vettem a koloknek az elejetol fogva... Nya, majd meglattyuk, mi hogy lesz...

Ma este megyek vedonohoz. Megprobalja majd kitapogatni nekem, hogy fekszik Zsebi. Remelem jo hirt mond majd... bar igazabol a csaszarral se lenne bajom... csak az, hogy atvagjak a hasizmot es hat az nekem ijeszto, mert azelott sokat edzettem hasra es nemtom csaszar utan hogy hegesedik... birja-e majd a strapat (torna, futas)... ezek nekem fontosak voltak es lesznek is, szar lenne kenyszerbol leallni.... Meg hat a termeszetes szules elmenye hianyozna valszeg, de pl tuti nem lenne gond a babara tekeredett koldokzsinorral, vagy a deformalodott fejjel, vagy ilyenekkel... szoval ennek is megvan az elonye... Na es persze szivhangot is hallgatunk...
kami

Sziasztok, jó reggelt!

Timo! Ezen én is gondolkoztam a napokban. Anyukám már jelezte, hogy jön, segít és biztos vagyok benne, hogy szükség is lesz rá. Gondolom az első pár napban itthon lesz a párom szabadságon, úgyhogy akkor ő tud segíteni, de aztán biztos, hogy jönnie kell a Nagymamának:lol:! Azt kell majd megbeszélnünk, hogy mindennap kell-e, tud-e jönni, vagy elég ritkábban. Persze ez attól is függ, hogy őt hogy engedik szabadságra! :? Anyukámon kívül csak a húgom jöhetne szóba, de ő még csak 20 éves, a sült krumplin kívül mást nem nagyon tud főzni, életében nem látott még csecsemőt + tök féltékeny a Gergőre, mert most már nem ő lesz a legkisebb a családban vagy vmi hasonló, szóval mostanában nem túl ideális a viszonyunk. :(

Barbus! Fellelkesítettél a Mária nagykerrel kapcsolatban. Csinálok egy listát, hogy mi kell még, aztán útra kelek! Mondjuk egy óra múlva....vagy később, mert betettem egy mosást és azt meg kell várnom.

Más: nekem eleve vegyszer allergiám van, ami kis pöttyök formájában jelentkezik az érintett bőrfelületen, így kesztyűben mosogatok, takarítok stb. Ami érdekes, hogy a múltkor az uh.-os zselé miatt is kijöttek a pöttyök a hasamon! :shock:

Kilók: nem tudom, ti hogy álltok, nekem fent van a 10! :shock: :shock: Szerintetek van rá esély, hogy nem jön fel több a hátralevő hónapokban?!? :? :lol:
Vendég

Kami, Barbi!
Köszi! :)

Most én is ezen filózok, hogy inkább a hazajövetel után közvetlenül jöjjön segítség, (ami nálunk inkább az én kiszolgálásom lesz: főzés, stb. A babát én szeretném leginkább ellátni), aztán mikor hazamegy anya (mondjuk egy hét után) akkor maradjon otthon Bali és legyünk hármasban. Talán akkor könnyebb lesz már nekem is, gondolom mindenkit meg fog viselni a szülés, akár sima, akár császár. Meg az első héten szülés után egyrészt biztos tök béna leszek a bébivel, másrészt inkább pihiznék és élvezném a kiszolgálást! :D Bár így is bizti rázós menet lesz... :roll:

Engem a császárban leginkább az EDA izgat. Vagyis az, hogy utána legalább 6 órán keresztül mozdulatlanul kell feküdni (vagy tovább), nem lehet szoptatni, nem foghatod meg a babát stb. Az egyik barátosném szült császárral, most 9 hónapos a bébi, semmi baja a pocijának, a heg is alig látszik (bikini metszést csináltak), lassan kezdhet edzeni is.

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Tudom, hogy az kisebb vágás, de nekem kivették a vakbelemet 5 éve, és semmiben nem akadályoz azóta! Rendszeresen futottam, biciklivel jártam dolgozni + egy csomó más sportot is űztem alkalmanként és soha semmilyen problémát nem okozott! Szerintem emiatt ne aggódj!

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy én úgy tervezem, hogy az utolsó hónapban főzök előre, és megy a mélyhűtőbe! Abból baj nem lehet!
Vendég

Pann!
A kilókkal kapcsolatban nem akarlak elkeseríteni, de szerintem még legalább 2-3 kg-ra tuti lehet számolni... Már csak azért is, mert maga a bébi is hízik még vagy 1 kg-ot, a "hozadékról" ne is beszéljünk! :shock: De ezek a szülés után nagy eséllyel lemennek rólad! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na, leöntöttem magam fél bögre teával...

Pann! Nem mindent ott vettem ám tegnap! Az anyukának való cuccokból eléggé ki voltak fosztva... A többiből viszont iszonyat nagy választék van, szóval megéri elmenni ha több mindenért mész :D
Az előre főzés is jó ötlet! :wink: A végén úgyis mindenki tűkön ül majd, legalább lefoglalja magát az ember :lol:
Vendég

És a papáknak való szendvicsekről se feledtkezzünk meg a nagy főzésben! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja igen, a kilók.. Pann, én 12nél tartottam december 20án... El is határoztam, hogy Karácsony után jobban odafigyelek az édességre. Ja, Timi! 2 napja nem eszem reggelire édeset, és este sem vacsora után, és azóta nincs gyomorégésem!!! :wink:
Vendég

Na, én meg most burkoltam be 2 szelet vajas-mézes kalácsot! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Hú de sokat írtatok már így reggel. Én ha nem dolgoznék, még biztos az ágyban heverésznék a helyetekben, tessék azonnal visszabújni! :D

Nálunk minden nagyszülő vidéken van. Gondolom a szülés hírére egy részük idesereglik megtekinteni az unokát, de aztán azt mondta a barátom, h amíg ő otthon lehet velem néhány napig, addig inkább ne legyenek nagymamák, hanem legyünk hármasban család, majd kitaláljuk mit hogy kell, utána viszont, ha visszamegy dolgozni akkor jöhetnek felváltva, ott is alhatnak, és akkor megmutatnak mindent, amit nem tudok. Szóval ugyanaz a forgatókönyv mint Barbiéknál, az elején hármasban, aztán jöhet az "oktatás" :)

Panni, nekem már 12-13 kg...

Kami, szerintem is inkább maradjon itthon Gábor ha tud, mert még ha előtte kibújik is Zsebi, és a szülésről nem marad le, akkor se tudna szerintem a munkára koncentrálni és utazni az izgatottságtól. Meg a fene tudja milyen lelkiállapotban leszünk szülés után (nem a depire gondolok) , meg kell osztani az örömöt valakivel :)

Kép
Kép
agiboldi

A vagas sajna attol fugg, hol a baba nagy resze. Aki bent volt velem lany a korhazban masodik babaval, csaszarra varva, mutatta az elos heget - szemeremcsonttol koldokig fuggolegesen, mivel nagy volt a babaja es elegge font volt. Bikinivonalas vagassal nem jott volna ki... De meg ez sem izgat. Meg az EDA sem - nem biztos, hogy amugy tudna enni a baba az elso 6 oraban amugy sem, es ha beszelek a dokimmal, akkor mellekesen se fogjak etetni (legalabbis szeretnem azt hinni), szoval ettol a reszetol, a 6 oras csendespihitol nem annyira felek. De ha megyek jovo heten Tibahoz, erre ra fogok kerdezni, hogy az ilyen hogy megy az Uzsokiban. Lehet, hogy Gedeiapu be tudja hozni a bebit a "felocsudoba" es egyutt lehetunk - csak ep Kamimami nem mozdulhat majd. De a baba velunk lehet... (es addig se cukrosvizezik)... ki tudja...

A sportnyugtatasokat koszi, akkor mar emiatt se kell aggodnom... Beszarnek, ha nem futhatnek megint... a torna nem is izgat, de az a kis futas, az nagyon hianyozna!!! Mar most egy csomoszor arrol almodom, hogy kocogok a patakparton - Zsebivel a pocakomban persze... mindig mondom Gedeiapunak, hogy most is futottam almomban, na tegnap este is azt almondtam, hogy futok... Neha seta kozben szoktam is piciket ugrabugralni (persze csak ovatosan), mintha...

En is aszondom, kozvetlen szules utan jojjon a segitseg, mert ha az elso 3 napot el tudnank intezni egyedul, utana mar menne minden amugy is... oszinten szolva - tudom, nemtom mi var ram, de - nekem alapvetoen a babahoz kellene segitseg: fozni Gaborom estenkent megfozne vagy rendelhetunk is, es mar fagyasztgatni is fagyasztgatunk kajakat, raadasul nem akarok folyamatosan az agyban tespedni (meg is orulnek), 1-2 mosogatas beleferne nekem is, rendetlenseg meg... hat neha kupi lesz, neha osszeramolunk a tesommal, a vasarlast meg eddig is Gabor intezte kocsival, szoval ami uj lenne, az csak a baba, es ehhez kellene igazabol a tesom...
kami

Timi (meg akit még érint)! Most telefonáltam utána a házassági anyakönyvi kivonatnak, és az alábbiakat tudtam meg:
- nem az önkormányzathoz és nem is az okmányirodához kell menni, hanem az ANYAKÖNYVVEZETŐHÖZ - konkrétan a házzasságkötő teremhez, ahol a házzasság köttetett anno
- elég személyi igazolványfeleség vagy férj részéről (ha esetleg vki nem maga intézné)
- illetékmentes

Szóval az anyakönyvvezető fogadó órájának kell utána nézni, és elbattyogni a megadott időben. Én azért kiskönyvet is viszek (mindig nálam van), mert akkor illetékmentes ha a baba születéséhez kéri ki az ember, ésugyan látszanak már a pocik, de azért jobb tutira menni :wink: Ja, és ott helyben kiállítják!
Vendég

Ja, es kilok:
Panni, szerintem szamolhatsz meg par kiloval. De nem torvenyszeru - azzal ugyanis ellenkezek, hogy az utolso 3 honapban meg ugyis ramjon ennyi-annyi. Engem is mindenki ezzel riogatott, mikor eljottem haza, oszt tessek: dec 1 ota itthon vagyok es meg egy deka sem jott fol ram! Meg karacsonykor sem! Maradt 2 (mar inkabb csak 1,5) honapom... azalatt lehert, hogy foljon par kilo ugyan, de mivel joval tobbet mozgok, mint az irodaban, nem gondolom... A baba viszont hizik, erezhetoen, mert szerintem emiatt faradok konnyebben: az osszsulyunk maradt az eddigi, de ebbol a baba most szedett at egy kicsit... Szoval ha eleg aktiv vagy (ertem ezalatt a viszonylag sok gyaloglast, akar otthon is - most ertem csak, miert mondta ezt az elejen a hazidokim: ha porszivozok, minden egyes alkatreszt kulon vigyek be a szobaba stb :)), akkor nem szedsz fol mar sokat. En a kajara oszinten szolva nem igazan figyelek, a kakaoscsigakat is kettesevel eszem altalaban... viszont jovok-megyek allandoan...
kami

Mozgás: nálam is az van, amit Kami írt, hogy mióta itthon vagyok, azóta ugye nem egy helyben ülök napi 8 órában, hanem minden nap jövök-megyek valamerre, amire munka után nem volt már erőm anno. Szóval lehet, hogy nekem sem jött fel az elmúlt hetekben semmi, mert enni nem ettem többet, viszont mozogtam! :wink: Majd meglátjuk jövő héten - csütörtökön megyek dokihoz.
Sági! Jutottál eszembe tegnap, amikor írogattam, hogy mit kell még elintéznem, meg mikor, és néztem a naptáramat, hogy mennyire be vagyok táblázva :D Elfoglaltabb vagyok mint mikor dolgoztam :lol:
Vendég

Hat ez az, Barbi, en is mindig csinalok magamnak progit! Ma este pl vedono - na az sem kis seta ebben az allapotba. Kb fel ora lesz oda es masik fel vissza. Kellene meg mennem varrobacsihoz is, de azt atteszem holnapra (az meg a Gyongyosin van, majdnem a cegnel, masik felora+felora), igy holnapra is van egy biztos seta... napkozben meg itthon teszek-veszek (mikor eppen nem gepelek nektek :)) es a heten meg el kellene battyognom KIKA-ba is... Rajtam egyebkent +15 kilo van, szerintem en szedtem fol a legtobbet - de a legtobbel is en indultam, tuti :)
kami

Mennem kellene kicsit takarítani...

Ti főztök ma valamit? Adjatok jó tippet!

Timi
Kép Kép
timocska

Eeeen ma nem fozok, Timo. Max teat :) Most legalabbis igy gondolom. Legfeljebb ha megehezem, csinalok rizottot... vagy sajtos tesztat... ezeket imadom es gyorsan megvannak...
kami

Én is csak tésztát csinálok ma... Jó sok parmezánnal :D

Teszek fel egy képet Zsomborról! Lőjetek le, ha már sokat beszélek róla :lol: Mindenesetre babafotókat nézegetni szerintem mindenki szeret itt :wink:

Kép
Vendég

Cukiii!!! Uristen, a minek is ilyesmi lesz!!!!! Mar csak 45 nap!!! AJJJJAJJJ!!!!
Nekem elfogyott a parmezanom :( De meg nem vagyok ehes... vagyis lusta vagyok inkabb, mint ehes :)
kami

Na, felteszek en is egy pocakfotot, mai, friss es meleg...

Kép
kami

Barbi!
Nagyon édi! És így nem is látszik, hogy milyen nagy! :)

Kami!
A te pocidon viszont látszik, hogy napról napra nő! :D :D Vajon mekkora lehet már Zsebi?

Én már eszek, mert éhes vagyok! :) Tőletek elirigyelve, sajtos tésztát majszolok! :) Nyam-nyam! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!

jóóóó rég nem írtam, most viszont szándékozom bepótolni, úgyh készüljetek :)

először is a legfontosabb, a legjobb barátnőmnek decemberben megszületett a babája a 29. héten. akkoriban nem voltam a legjobb passzban, de ez a hír totál kibillentett a normál kerékvágásból, mostanra kezdek újra a régi lenni talán... szerencsére és/vagy istennek hála a baba jól van (már elmúlt 3 hetes), fejlődik szépen, reméljük, továbbra is erősödni fog és nem lesz most már semmi baj.

örülök, h összehoztátok a talit, én is be akartam ugrani "meglepetésként", de fájlaltam a fülemet és aztán ki is derült, h kétoldali középfülgyulladásom van, úgyh itthon lábadozom. pedig sose szoktam beteg lenni, de most alaposan kidőltem. viszont ennek kapcsán voltam ugye a körzeti dokinál, kérdeztem, h mi a módja a táppénznek, mert februártól már nem szeretnék dolgozni. hát tök kiakadtam, mert totál húzta a száját, h micsoda módi ez, h a kmamák nem dolgoznak, nem biztos, h olyan jó ötlet otthon maradni, ha "semmi bajom". de persze, ha viszek igazolást a nőgyogyitól, akkor kiír.... hát ma megyek pont, megkérdezem, de ott se sok jóra számítok ezek után. úgyh lehet, h én leszek az a kmama, aki végig dolgozni fog... (na azt már nem, max keresek új dokit, aki hajlandó igazolást adni)

segítség
nekem anyukám n közel lakik hozzánk, de én mégis úgy szeretném, ha apával és kelével 3asban kezdenénk az itthonlétet. a babával elbírunk ketten remélem, a lakás meg különösebben nem izgat, most is össze kéne kapnom magam, ha a lakáskultúra fotózást tervezne nálunk :)

apukák elfoglatsága
n örülök, h ez nálatok is felmerült, én dec elején akadtam ezen ki, h mi lesz, ha apa vidéken lesz, amikor beindul a szülés. sajnos ez n elképzelhető, mert ugye a baba ki tudja mikor jön valójában, és az pedig nem megvalósítható, h kiírás előtt-után hetekig ne menjen sehova :) szvl én már megpróbáltam elfogadni a gondolatot, h lehet, h egyedül (=nélküle) kell végigcsinálnom. persze, a vidék mégsem külföld, azért itt jó esély van rá, h hazaér közben, de majd meglátjuk... mindenesetre én szem előtt tartom a barátnőm esetét, aki ugye sima 29. heti uhra ment a dokijához, aztán 3 óra múlva már anyuka volt. persze ez egyedi eset és ne történjen meg semelyikünkkel, de nála tök mindegy volt, h milyen szülést tervezett, meg mit akart volna akórházi csomagba pakolni...

gyomorégés
úgy látom, én vagyok a legnagyobb "égő" a topikban :) én ilyet elképzelni se mertem volna, nekem gyakorlatilag a 15. héttől kezdve iszonyúan ég a gyomrom. és tök mindegy, h mit-mennyit eszem ég és ég és ég. délelőtt, du, és este is. egyedül éjjel nem, ill közvetlen ébredéskor. ha vlkit érdekel, csak a vicc kedvéért leírom, milyen praktikákat alkalmaztam eddig. rennie, kamillatea, mentatea, nyers sárgarépa, háztartási keksz, tej, kenyérhéj, bizonyos ételek mellőzése, sokszor kevés kaja, gyömbér. ezek közül a rennie volt a leghatékonyabb, meg talán a sárgarépa,de ezek is max félórás szüneteket jelentettek. úgyh én már berendezkedtem erre az érzésre. bár pár napja újrakezdtem a terhesvitamin szedést, mert azt is olvastam, h esetleg attól jobb lehet. hát lehet, h van benne vlmi, mert mintha enyhült volna a helyzet. bár ezzel meg az abaj, h minden másnap kb. kihányom, mert vlmiért nem bírom.

aranyér
jelentem, tegnap felfedeztem!pedig azt hittem, legalább ezt megúszom. mindenesetre növelem a folyadékbevitelt és esténként eszem 3 kkanál lenmagot, és bízom benne, h nem lesz súlyosabb a helyzet.

mégegyszer bocsi, h egyszerre ennyit zúdítottam rátok, köszi annak, aki végigolvasta :), most már igyekszem sűrűbben jönni (=kevesebbet írni)

gratulálok a beszerzésekhez, mi irtóra le vagyunk maradva, talán februárban nekikezdünk a vásárlásnak, ha ugye már nem dolgozom :evil:

majus3

Szia Majus!
Telleg jo regen jottel utoljara.
Azt lehet tudni, hogy a baratnodnek mitol indult meg a szulese? Elment a magzatviz valahogy? Vagy az UH-n latott meg valamit a doki? Vagy mi volt? Ne aggodj, ez telleg nem tul gyakori, arra nagyon vigyazz (te is es mindenki), hogy hugyuti fertozest ne kapj, mert az esetleg repesztheti a magzatburkot... nagy a szam, de halistennek ilyesmik miatt en mar nem is parazom. Ha jon Zsebi, hat jon. Tudom, jo lenne a 37. hetig kibirni, vagy a 40.ig, de igazabol hiszem, hogy a 34. hetben is mar egeszseges, erett lenne a babam... (Zsebi, ezt most ne olvasd, a 40. heten kell jonnod :))
kami

Szia Druszám! :)
Jó, hogy jelentkeztél és hogy minden rendben van veletek! Sajnálom, hogy te is a gyomorégős társaságot gyarapítod! :( Tényleg, mesélj kicsit a barátnőd esetéről!

Na, most megint csuklik Buksi, csak most nem jobb lent, hanem bal lent érzem! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Május!

Tényleg rég jártál erre!
Engem is érdekelne, hogy mi történt a barátnőddel, hátha tudunk tanulni az esetéből! Bocs, ha ez önző hozzáálllás...
Azt nem is írtad, hogy minden OK veletek?

Amit írtál a gyomorégésről: én is majdnem mind próbáltam... Nekem bizonyos kaják nélkülözése jött be, deaz iscsakakkor, amikor nem vagyok kívános, mert ha rámjön, hogy mit ehetnék, akkor teszek a gyomorégésre :lol: Azért sajnálom, hogy neked nem jött be semmi :(

Na, megyek, lezuhizom, aztán útnak indulok: megyek szülésfelkészítőre utána meg színházba :D Még ki kéne találni, hogy mit vegyek fel :roll: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Szörnyű éjszaka van mögöttem.Szinte semmit nem aludtam,reggel mentem angolra és most úgy érzem magam mint a mosott k@ki. :cry:

Segítség:Mi úgy beszéltük meg az anyukámmal,hogy amíg a kórházban vagyunk addig itt lesz ő is és az anyósom is.Főznek,mosnak,takarítanak.de amikor hazamagyünk akkor ők is szépen hazamennek és 1-2 hétig hármasban leszünk és szokjuk egymást.A fagyasztót telepakoljuk kajával,mosni azért tudunk,vasalni csak módjával,takarítás meg megint közösen mehet-vagy csak Szabolcs...Szerintem a babával kapcsolatos dolgokat ösztönösem megtudjuk majd csinálni,gondolok itt arra amíg minden simán megy-evés,alvás,fürdés,öltöztetés.Aztán ha valahol megakad a lánc akkor jöhet a segítség!Szeretek önnálló lenni,úhyis mindenki más-más okossággal fog ostromolni!Ember tervez,Isten végez!

Barbi!
Mi már megvettük a fürdőfotelt,de utólag mégis vettünk egy kiskádat csak víztakarékossági szempontból,mert mire annyi víz lesz a nagy kádban,hogy egy kicsit beleérjen annyival a kiskád tele van. :?

Timo!
FÁNK!!!!!
Vendég

Barbi, azt vedd fel amit rád megy :lol: nálam egész leegyszerűsödött a reggeli ruhakiválasztási ceremónia.

Szia Május, fura, h a körzeti doki ezt mondta. Én január végéig dolgozok, és márc. 2-re vagyok kiírva, és mindenki úgy csodálkozik, h ilyen sokáig dolgozok, hiszen az a 36. hét.

A banánt is próbáljátok meg a gyomorégésre!!

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?