sziasztok!
jóóóó rég nem írtam, most viszont szándékozom bepótolni, úgyh készüljetek
először is a legfontosabb, a legjobb barátnőmnek decemberben megszületett a babája a 29. héten. akkoriban nem voltam a legjobb passzban, de ez a hír totál kibillentett a normál kerékvágásból, mostanra kezdek újra a régi lenni talán... szerencsére és/vagy istennek hála a baba jól van (már elmúlt 3 hetes), fejlődik szépen, reméljük, továbbra is erősödni fog és nem lesz most már semmi baj.
örülök, h összehoztátok a talit, én is be akartam ugrani "meglepetésként", de fájlaltam a fülemet és aztán ki is derült, h kétoldali középfülgyulladásom van, úgyh itthon lábadozom. pedig sose szoktam beteg lenni, de most alaposan kidőltem. viszont ennek kapcsán voltam ugye a körzeti dokinál, kérdeztem, h mi a módja a táppénznek, mert februártól már nem szeretnék dolgozni. hát tök kiakadtam, mert totál húzta a száját, h micsoda módi ez, h a kmamák nem dolgoznak, nem biztos, h olyan jó ötlet otthon maradni, ha "semmi bajom". de persze, ha viszek igazolást a nőgyogyitól, akkor kiír.... hát ma megyek pont, megkérdezem, de ott se sok jóra számítok ezek után. úgyh lehet, h én leszek az a kmama, aki végig dolgozni fog... (na azt már nem, max keresek új dokit, aki hajlandó igazolást adni)
segítség
nekem anyukám n közel lakik hozzánk, de én mégis úgy szeretném, ha apával és kelével 3asban kezdenénk az itthonlétet. a babával elbírunk ketten remélem, a lakás meg különösebben nem izgat, most is össze kéne kapnom magam, ha a lakáskultúra fotózást tervezne nálunk
apukák elfoglatsága
n örülök, h ez nálatok is felmerült, én dec elején akadtam ezen ki, h mi lesz, ha apa vidéken lesz, amikor beindul a szülés. sajnos ez n elképzelhető, mert ugye a baba ki tudja mikor jön valójában, és az pedig nem megvalósítható, h kiírás előtt-után hetekig ne menjen sehova
szvl én már megpróbáltam elfogadni a gondolatot, h lehet, h egyedül (=nélküle) kell végigcsinálnom. persze, a vidék mégsem külföld, azért itt jó esély van rá, h hazaér közben, de majd meglátjuk... mindenesetre én szem előtt tartom a barátnőm esetét, aki ugye sima 29. heti uhra ment a dokijához, aztán 3 óra múlva már anyuka volt. persze ez egyedi eset és ne történjen meg semelyikünkkel, de nála tök mindegy volt, h milyen szülést tervezett, meg mit akart volna akórházi csomagba pakolni...
gyomorégés
úgy látom, én vagyok a legnagyobb "égő" a topikban
én ilyet elképzelni se mertem volna, nekem gyakorlatilag a 15. héttől kezdve iszonyúan ég a gyomrom. és tök mindegy, h mit-mennyit eszem ég és ég és ég. délelőtt, du, és este is. egyedül éjjel nem, ill közvetlen ébredéskor. ha vlkit érdekel, csak a vicc kedvéért leírom, milyen praktikákat alkalmaztam eddig. rennie, kamillatea, mentatea, nyers sárgarépa, háztartási keksz, tej, kenyérhéj, bizonyos ételek mellőzése, sokszor kevés kaja, gyömbér. ezek közül a rennie volt a leghatékonyabb, meg talán a sárgarépa,de ezek is max félórás szüneteket jelentettek. úgyh én már berendezkedtem erre az érzésre. bár pár napja újrakezdtem a terhesvitamin szedést, mert azt is olvastam, h esetleg attól jobb lehet. hát lehet, h van benne vlmi, mert mintha enyhült volna a helyzet. bár ezzel meg az abaj, h minden másnap kb. kihányom, mert vlmiért nem bírom.
aranyér
jelentem, tegnap felfedeztem!pedig azt hittem, legalább ezt megúszom. mindenesetre növelem a folyadékbevitelt és esténként eszem 3 kkanál lenmagot, és bízom benne, h nem lesz súlyosabb a helyzet.
mégegyszer bocsi, h egyszerre ennyit zúdítottam rátok, köszi annak, aki végigolvasta
, most már igyekszem sűrűbben jönni (=kevesebbet írni)
gratulálok a beszerzésekhez, mi irtóra le vagyunk maradva, talán februárban nekikezdünk a vásárlásnak, ha ugye már nem dolgozom