Új privát üzeneted érkezett!

Az aláírás nem éppen úgy sikerült, ahogy terveztem, bocsi. Még az jutott eszembe, hogy aranyeres problémákkal senki sem küszködik?

Kép
Kép
deako

Sziasztok!

Na ma végre mi is vásároltunk. Megvettük a kiságyat, ágyneműhuzatot és még egypár apróságot.
Ti rucikból mennyit vettetek? Én kaptam egy csomót, de nem tudom, hogy kell-e még vásárolnom. Kb hány rugi és body kell egy-egy méretből? Ja és hálózsákból és bundazsákból milyen méretűt vettetek?

Sági,
Akkor én nem is lakom olyan messze tőletek. Szerintem pont félútom Kami és közted. Néha itt a közelben is összefuthatnánk!

Kami,
El hiszem, hogy jól esett, hogy ilyen kedves volt az eladó. Nem is gondoltam, hogy a mai világban ilyen még létezik.

Timi,
Na sikerült végül függönyt beszerezned?

Móni

Kép
móni23

Sziasztok! :)

Hát, függönyt az nem vettem, mert igazából el se jutottam a Kikába! :oops: :oops: Még délben felhívott az egyik volt kolléganőm, hogy talizzunk, úgyhgy inkább elmentem hozzá egy jó kis traccspartira! :)
Mindegy, holnap megyünk a Minimanóba, talán veszünk egy-két dolgot!

Nekem hálózsákból 2 db van. Egy plüss 62-es és egy pamut 56-os. Nem tudom melyiket fogjuk használni, biztos mindkettőt. Bodyból van legalább 8 db (56-os), rugiból is egy csomó, szinte kidőlnek a szekrényből! :) Bundazsákból 62-est gondoltam venni.

Na, jól kitaláltuk, hogy a fürdőszobában a mosógép tetején fürdetünk. De ma eszembe jutott, hogy hol fogom bekenegetni és felöltöztetni? Fürdés után rohangálunk át a szobába? Két helyen fogunk "fűteni"? Nem tudom hogy lesz.
:shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Szasztok. Mosogep tetejen veszelyes a furdetes. meg barmi. A mp tort resze alatt le tud esni a gyerek. Zita baratnom nemreg a csap folott kapta el Alexet, asszem pelenkazott rajta, pedig egy szemvillanasra se vette le rola a szemet! Nem is hasznalja ilyesmire a mosogepet azota... Szoval Timo, nem javaslom a mosogepet. En se fogom hasznalni, bar nagyon csabito, mert mellette van a kad es a radiator is... de majd kitalalunk valami mast!!

Megyek lepihenni. Puszi nektek, legyetek jok.
Kam + Zseb
kami

Sziasztok!

Bocs az eltűnésért, de mire a taliból hazaértem, Zsuzsának újra felment a láza. Pedig már több mint egy hete láztalan volt, kontrollon is voltunk, minden rendben volt. De szerda este óta fel-le megy a láza. :( Most már kivárjuk a hétfőt mielőtt orvoshoz viszem, hátha addigra saját maga leküzdi, de eléggé kis elesett szegény. Viszont most a lázon kívül egyéb baja nincs.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timi,
Már én is gondolkaztam azon, hogy is lesz a fürdetés, de végül arra jutottam, hogy a kiskádat fogjuk bevinni a szobába, mert a fürdőben semmiképpen sem fogunk elférni.
Azt hiszem akkor már csak hálózsákot és bundazsákot kell vennem, a többi ruci elég lesz :)

Róki,
Nagyon sajnálom, hogy Zsuzsa megint beteg. Remélem most már sikerül kilábalnia a betegségekből.

És végre csináltunk új pocakfotót. Lassan én is kezdek bálna méreteket ölteni :D Kép
Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Megjöttünk az orvostól.
Nem teljesen megnyugdtan. Pici szívem még mindig farfekvéses, ami már az orvosnak se naygon tetszett. Azt mondta, hogy a babák 70 %-a a 30. hétre beáll és onnan már nem nagyon forog. Úgy hogy van két hete, hogy megforduljon, utána is 30 % esély, de jobb lenne ez miatt nem idegeskedni. Akkor minden féle képpen császár lesz.
Ráadásul megint nem tudtunk 4D-s felvételt készíteni róla, mert megint eltakarta magát a kezével lábával. Amikor meg megmozgata a doki, hogy legalább a kezét vegye el az arca elől, akkor még meg is sértődött és hátat fordított nekünk.

A súlya az picit nagyobb az átlagnál, a többi adata átlagos vagy még egy picit kisebb is, meg egy picit nagyobb a fej körfogata.

Méretek:
BPD: 70 mm
AC: 249 mm
FL: 50 mm
HC: 267 mm
OD: 95 mm
HL: 41 mm
súly: 1250 g

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hello Lin!
AZ okoska konyvem szerint, amit imadok (Terhesseg ABC-je) a 32. hetig fordulnak be altalaban a babak, de veglegesnek a 36. heti allapot mondhato. Es meg az sem vegleges egyebkent! Mikor korhazban voltam a 19. hetemben, a dokimnak elviharzott egyszercsak es utolag meselte, hogy az egyik kismamanal, aki szulni ment be es vegig fejfekveses volt a babaja, megfordult a baba es labbal log kifele burkostul mindenestul, azonnali csaszar volt.
Van egy sanda gyanum, hogy Zsebi se fejfekveses, inkabb keresztben van (bar nem szeles a pocakom szembol, inkabb eloreallo, hosszu), mert a mozgasok nagyon ossze-vissza jonnek, de engem nem izgat. Ha csaszi, akkor csaszi - hidd el, annak is megvannak az elonyei... Van egyebkent egy gyakorlat, amit napi 2x ha csinalsz kb 10 percen keresztul, talan megfordul a baba: negykezlabra allsz, majd az alkarodra tamaszkodsz, sejhajod az egre mutat. Ha ezt a poziciot tartod napi 2 x 10 percen at, lehet, hogy megfordul a baba... aszongyak az okosok... Majd lehet, hogy en is probalkozom vele, nemsoka kiderul, hogy fekszik bennem Zsebi (legutobb a koldokomtol jobbra volt a feje...)

Csuklas: szerintetek amikor csuklik a baba, es ratesszuk a kezunket a hasunkra ott, ahol rangatozik - akkor melyik testreszet erezzuk??? A pocakja rangatozik? A feje? Vagy a popsija??? Mert en azt mindig jobboldalt alul erzem, szinte a combomnal!!! Jo lenne tudni, hogy mije van ott, hogy lehessen tudni, mas reszei hol vannak...
kami

Jó kis mozgalmas napom volt! :) Elbontottuk a karifánkat, takarítottam, délután meg elmentünk a Minimanóba. Vettem "fejőgépet" (Avent ISIS készlet), vízhőmérőt, orrszívó porszívót, hajkefét. A kiságyba ágyneműt nem tudtunk venni, mert nem láttunk olyat, amit tetszett volna! :( Na, majd a Brendonban is szétnézek!

Móni!
Tényleg szépen gömbölyödik a pocakod, egyáltalán nem vagy bálnás! :D

Lin!
Kár, hogy nem sikerült képet csinálni, viszont jó, hogy minden okés a babáddal! Szerintem se aggódj amiatt, hogy faros, bármikor megfordulhat. Lehet, hogy tegnap fejjel lefelé volt, ma meg fenékkel. Ilyenkor még össze-vissza foroghatnak (legalábbis az én dokim mondja). Szerintem jók a méretei, Buksi a 27.héten volt 1000 gramm, a BDP-je pedig 69,7 mm.

Kami!
Amikor Buksi csuklik, én is a jobb combom tövében érzek apró rángásokat! Olyankor én is csodálkozom, hogy mi a fene van ott lenn? :shock:
Én is hallottam erről a pozicióról, hogy segít megfordulni a babáknak!

Róki!
Nagyon sajnálom szegény Zsuzsát, mielőbbi gyógyulást neki! Küldök pár gyógypuszit is! :D

Ja, amúgy Buksi szerintem még most is faros, mert a köldökömnél nagyon kemény "kerek" részt szokott kidudorítani, ami gondolom a feje. (bár be nem látok a pocakomba)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Tegnap mi is voltunk dokinál. Mindent rendben talált, kivéve, hogy a külső méhszáj már megint nem jól zár.
Vagyis nekem spec. nem javasolja a tornát és a felkészítőt, már megint megkaptam a 'veszélyeztetett terhes' beírást és még több pihenésre ítélt.

Móni23, miután ezt közölte, én már meg sem kérdeztem, hogy mikor lesz szülésfelkészítő tanf. Bocs, teljesen kiesett, hogy megkérdezhettem volna. Móni, Barbi ti mentek? Azért ha a szülőszobát meg lehet nézni, arra benevezek.

Deako, nekem is voltak aranyeres problémáim, de nem volt komoly, hál'Isten visszahúzódott és mióta találtam jófajta szilvalekvárt, semmi gondom......:):)

Róki, jobbulást Zsuzsának!

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Tegnap voltunk 4D-s uh-on, ami nem egészen úgy alakult, ahogy terveztem, mivel a kis porontyunk belefúrta a fejét a méhlepénybe mint egy párnába (szereti a kényelmet a kis pinduri :lol: ), és biztos ami biztos, még az egyik kezét is az arca elé tette. :( Szegény doki nagyon kűzdött, és elkezdett nyomogatni, hátha legalább a kezét leveszi az arca elől a baba, de ettől mindketten kiakadtunk, sőt mondhatom, hogy mindhárman, mert szerintem Gergő sem élvezte, hogy nyomogatják, így szóltunk a dokinak, hogy ezzel talán hagyjon fel, annyira nem fontos! Szerencsére a végén egy értékelhető képet mégis sikerült készítenie, de szerintem látszik rajta, hogy Gergő már elég morcos a sok macera miatt. Mellesleg a fütyijét szinte minden szögből megszemlélhettük, mert azt bezzeg lelkesen mutogatta. :lol:

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ mindjárt megüt a guta! A DVD-n, amit kaptunk egy fájlt sem tudok megnyitni! :evil: :evil:

Betettem a DVD lejátszóba, és ott szerencsére működik a dolog! Jól kibőgtem magam a meghatottságtól, ahogy néztem a filmet, de ez a kismama létbe belefér! :)

Ha hazaér a kedves informatikus párom, akkor majd megkérem, hogy próbálja meg a képeket a gépre varázsolni!
Vendég

Ja, ilyeneket nem is írtam: fejjel lefelé van (lóg mint egy denevér :) ), és 1620g, ami a doki szerint normális, de ahogy én olvastam, ezen a héten csak 1200-1400g között kéne lennie, szóval egy picit nagyobb az átlagnál. + A herék leszállását a herezacskóba, a 32. hétre írják, és nekünk már ez is megvan! :D

Írok adatokat is:
BPD: 72 mm
HC: 279 mm
AC: 272 mm
FL: 58 mm
Vendég

Móni! Hogy sikerült a vizsgád? Én hétfőn megyek... :shock: :cry:

Timo! A babaruha vásárlással már nekem is le kéne állnom, de olyan nehéz, amikor most vannak a leárazások! Vettem is tegnap egy aranyos kord kantáros nacit, 62-es méretben. Persze fogalmam sincs, hogy amikor Gergő 62-es méretű lesz, az milyen évszakra fog esni, de meggyőztem magam, hogy ha ő nem is, a leendő testvére majd fogja tudni hordani, és megvettem! Néha ugyanez jár a fejemben, amikor lány ruhákat látok, hogy ez milyen jó lenne a leendő lányunknak (ha lesz)...szerencsére azért még a vásárlásig nem jutottam el, szóval van remény, hogy nem kergültem meg teljesen! :roll:

Csuklás: nekem a köldököm alatt érezni jobbra, és tegnap óta tudom, hogy ott a törzse. Hogy nektek mi van a comb töve körül, azt elképzelni sem tudom! :lol:

Most mennem kell, mert vár egy hegynyi mosogatnivaló.... :( :shock:
Vendég

Sziasztok!

Kami, Timi: Köszönöm szépen a biztatást, majd kipróbálom a gyakorlatot.

Pann: Mi is így voltunk az uh-n. Elég rendesen megrázta a doki az én hasamat is, a párom mondta is amikor kijöttünk, hogy ad egy nyakast a dokinak, mert épp a háta mögött állt. Nálunk még a kisasszony meg is sértődött és hátatfordított, ugy hogy mi se képet, se dvd-t nem tudtunk haza hozni.
A méretét én is néztem, azt olvastam mindenhol, hogy 28 hetesen 1100 g körül kell lennie, ő pedig már 1250 g.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok Csajszik! :)

Kami, Sági!
Nem tudjátok, hogy az Uzsiba 30 nap vagy 3 hónap vagy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell? :shock: Most jutott eszembe, hogy ezt is előbb-utóbb be kell szerezni...

Betöltöttem a 30. hetet! Olyan kerek, olyan furi és izgalmas... :D

Dobok egy táblát is! :)

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Timo!
Sajna hazassagit nemtokk, de sztem ugyanaz lehet, mint az apasagi, ami pedig 300 nap. Ha jol emlekszem. Majdnem egy ev.

Joreggelt. Most keltunk fol... jok vagyunk, mi???
kami

Sziasztok!

Na,kicsit több időbe telt a gépet rendbe tenni, de igyekeztelek visszaolvasni Titeket! :)

Képzeljétek, ma megszületett a barátnőm kisfia, Zsombor! 4 kg és 60 cm! Hatalmas baba!!! :D Este jön az újdonsült apuka és itt is alszik, hogy a fiúk koccinthassanak egyet (kettőt... :D) :D Na meg persze elmesél mindent! De amit délután mondott, abból az derült ki, hogy elég simán ment a dolog: reggel 6-kor 12 perces fájásokkal kezdődött, aztán 10 körül értek be a kórházba (4 perces fájásoknál indultak) és 13.02-kor már kint is volt Zsombor!

Róki, sajnálom, hogy Zsuzsa nem akar meggyógyulni! Az a fránya betegség... Csak jobban lesz mostmár hamarosan! Sok gyógypuszi neki!

Móni! Én is úgy tudom, hogy kedden indul a felkészítő! Én megyek és a kismama tornán is maradok utána!

Lin! Ne aggódj! Gréta baba az utolsó nap is befordulhat még! Én ilyet is hallottam! Meg azért még elég 80 nap körül van neked is, úgyhogy ne idegeskedj ezen!

Lányok! Azon gondolkodtam, hogy majdnem mindenkinek a babája nagyobb az "ÁTLAG"nál, ami ugye ki tudja hány éves adatokon alapszik... Az utóbbi években meg köztudottan egyre gyakoribban a nagyobb babák, szóval lehet, hogy a "jelen kornak" teljesen megfelelőek a babócáink, csak nem ehhez hasonlítják az adataikat! Mit gondoltok? Hülyeség?

Pann! Nekünk is ez volt Emmával a legutóbbi 4D-n! Anőci úgy nyomogatta a hasam, hogy Gábor már rászólt, hogy "Naaa!" :D Nem fájt, de elég durván nézett ki az biztos :D A lényeg, hogy minden rendben a kis kukissal :D

Timi! Én pénteken rendeztem nagybevásárlást: vettem hálóingeket, bugyogókat, nagy betétet és hozzá való gatyit szülés utánra magamnak,szopipárnát, Emmának meg pelust, popsitörlőt, textil pelusokat, fürdőlepedőt és rácsvédőt a kiságyba :D Szépen alakulunk :D

Na, megyek, levágom a párom haját :D
Legyetek jók!
Vendég

Babzsak,
Sajnálom, hogy megint pihenésre lettél ítélve, pedig találkozhattunk volna a felkészítőn, de az elős alkalommal úgy sem lesz szülőszoba látogatás.

Timi, Barbi,
Akkor már nektek is szépen alakul a kelengye.

Pann,
Nagyon várom a 4D-s képet :)
A viszgám eredményét csak jövőhéten tudom meg, de szerintem nem lett valami fényes sajnos.

Timi,
Gratula a 30. héthez :D
A házasságiból törvény szerint 300 napnál frissebb szükséges.

Barbi,
Akkor találkozunk kedden negyed háromkor a klinika előtt? Én is mindenképpen szeretnék el menni az első alkalomra, aztán majd meglátom, hogy melyik hét témái lesznek érdekesek számomra. A tornán nem hiszem, hogy maradok, mert a dokim azt ajánlotta, hogy ne menjek.

Kami,
Én is mindig lent érzem, hogy csuklik Gergő és az uh szerint a buksija környékén érzem a rángatózást.

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Lin, ne aggódj, a 28. héten Boldi is fejjel lefelé volt, mondta is a doki, h ha így marad, feni a szikét. És most szerdán már fejjel lefelé volt, ahogy illik. Persze remélem nem gondolta meg magát és nem fordult azóta vissza... :shock:

Most hétvégén nagybavásárlást tartottunk! Amúgy is Boldizsár nap volt tegnap, de ennyi mindent sose fog kapni később a névnapjára. Vettünk mellszívót (Avis ISIS), mikroba való sterilizálót, tejtartó poharakat, porszívóhoz orrszívót, tetra pelenkát és fürdőlepedőt, körömvágót, ágyat és pelenkázó szekrényt a Brendonban, kókuszmatracot, 3 lepedőt, ágynemű+rácsvédő szettet, vastag és vékony takarót, és egy bodyt ami az apja szerint vagány, meg egy hálózsákot, vékonyat. Elképzelhető, h mindez mennyi pénzbe került! Legközelebb az esküvőjére költünk egyszerre ennyit... :lol:

A hálózsákokkal az a bajom, h ami meleg, az plüss, én pedig nem tudok hozzányúlni a plüsshöz. Tudom, h hülyén hangzik, de kiráz tőle a hideg, mint pl. mikor a táblát kaparják körömmel, vagy száraz szivacsot simogatnak stb. A babaruhák 95%-a plüss :evil:

És most akkor be lehet takarni éjszakára, vagy nem??? Róki, mit is mondtál? Mert ha csak vékony a hálózsák akkor körbe kell takarni valami pokróccal nem? Kami te is vettél ágyneműt, igaz? Ti betakarjátok? A Brendonos néni csak röhögött rajtam, h miért ne lehetne betakarni, dehogy fullad meg.
És mi a helyzet a rácsvédővel? Attól is megfulladhat?

Másik kérdés. Azt mondták az eladók, h minek vennék orkán bundazsákot, mikor márciusban úgyse viszem ki a hidegbe, és mikor már kivihetem, akkor az túl meleg, meg addigra ki is növi. Vigyem haza bebugyolálva vastag ruha, pokróc stb. Hmmm? Most akkor kell bundazsák vagy nem?

Kép
Kép
agiboldi

Márminthogy a 28. héten még fejjel felfelé volt...

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Utólag is boldog névnapot Boldinak! :) Én ugyanúgy vagyok a selyemmel, mint te a plüssel! :roll: Kiráz tőle a hideg, egy darab selyem cuccom sincs... :)
Szerintem mindenképp be kell takarni, függetlenül attól, hogy plüss vagy pamut a hálózsák. Ha plüss, akkor vékonyabb takaróval, ha pamut, akkor vastagabbal. És remélem, hogy nem fulladnak meg! :)

Lányok, Buksi olyan örökmozgó, hogy néha attól tartok, azért mocorog ennyit, mert baja van! Tegnap egy pillanatra sem állt meg, folyton edzett belülről! Mikor lefeküdtem, akkor is... Már kicsit "mérges" is voltam rá, hogy egy perc nyugtom sincs tőle! :D :D

Barbi!
Milyen rácsvédőt vettél és honnan?

Voltunk a Minimanóban, de persze, amit kinéztünk, abból nem volt... és marha segítőkész volt a kb 17 éves fiú eladó! :P

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, bundazsákra nekem is ugyanezt mondták. Hogy mire kiviszem, elég lesz bebugyolálnom meleg takaróba, nem kell már akkor a bundazsák. Persze, nem lehet tudni, milyen idő lesz. Bár, még mikor megszületik is lehet SOS venni egyet.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Móni! OK, talizzunk az aulában negyed 3kor!

Ágiboldi! Utólag is sok Boldog Névnapot kívánok Boldinak! :D

Timi, az Árkádban felfedeztem egy boltot: Baba Ház (legalsó szint, az Intersparhoz közel), ahol a tetra pelusokat (260 HUF/db), a fürdőlepedőket meg a rácsvédőt vettem. Annyira megtetszett a mintája :D Valamiért nem tudok képet feltenni... Megpróbálom később!
Vendég

Sziasztok!

Barbi,
OK, akkor holnap talizunk!

Timi,
Gergő is nagyon izgága mostanában. Esténként alig tudok elaludni tőle és néha olyanokat tud rugni, hogy az már fáj. Szerintem őket is megviselheti ez a melegfront.

Ágiboldi,
Én is Boldog Névnapot kívánok Boldinak :D
Bundazsákot még én sem vettem. Úgy döntöttem, hogy meglátom majd milyen idő lesz, amikor szülök és ha hideg, akkor elküldöm apát, hogy vegyen egyet (persze előre megmutattam neki, hogy mit is kell vennie :D )
Hálózsákból én pamutot akarok venni, és arra szerintem nálunk elég lesz egy vékony takaró, mert elég meleg van nálunk.

Móni

Kép
móni23

Sziasztok! :P

Úgy látom mindenkinek jól telt a hétvége!!! :P

Roki!
Remélem Zsuzsababa már jobban van!!!Annyira sajnálom szegénykét,na és persze titeket is!

Lin!
Azt olvastam valahol,hogy a 4D-vel nagyobb méreteket mérnek egy kicsivel!A farfekvés miatt szerintem sem kell aggódnod,van még ideje megfordulni Grétának! :P

Pann!
Nekem is úgy nyomkodta a 4D-n a hasam a nő,hogy az már nekem fájt is és mondtam is neki,hogy na itt be lehet fejezni és ráadásul a dvd-n úgy látom,hogy akkor Petinek is fájt és mintha sírna.Ki is hagyom azt a részt amikor nézem! :cry:

Látom szinte mindenki vásárolt hétvégén,természetesen mi is.Mi a Mária babacentrumban voltunk,nekem nagyon tetszett ez az üzlet,nagy,óriási választék...Mindent megvettünk ami még kellett.Mi vettünk bundazsákot 62-68-as méretben.Mi nagyon sokat fogunk utazni és ha csak betekerem takaróval akkor nem tudom bekötni a hordozóba vagy csak felülről takarom,nemtom,nekünk már meg van.Azért remélem nem tolódik el a tél és húsvétkor nem fog esni a hó! :roll:
Vendég

Móni! Oks! Lehet, hogy jön az egyik ismerősöm is. Felhívtam a védőnőt, aki szervezi, és nagyon kedves volt! Mondta, hogy holnap még nem lesz kismama torna, de az előadásra szeretettel vár :D

Timi! Nekem is folyamatosan mocorog Emma! Tegnap este olyan nagyokat és olyan hirtelen rúgott, hogy komolyan mondom, hogy időnként szó szerint megijedtem :lol:

Na, megpróbálok megint feltenni képet - csak a mintájáról csináltam, mert sima téglalap alakú:
Kép
Vendég

Nya szasztok. En is magamhoz tertem. Hivott Zita baratnom es csevegtunk egy jot :)

A hetvegen mi csak egy 8 db-os tetrapelenka-csomagot vettunk, 70x70 centiset. Igy van 11 db 70x70 centis es egy kifogo tetra pelenkam. Tobbet egyelore nem veszek... Ja, meg mosma inkabb ilyen babaapolos cuccokat veszek, mint fulkotro, torlokendo, tetrapelus (de azt mar ugye nem...), ilyesmik... nem kell tobb ruha, se mas.

Hat, a frontot az en gyermekem is eszleli, mi tobb, en is. Tegnap ejszaka fajt a fejem es meg most se mult el teljesen... De persze csak semmi gyogyszer, kibirtam valahogy, mosmegma csak elmulik... Az en babam szerintem keresztben fekszik bennem (pedig en mar a 34. hetben vagyok!), most reggel hatarozottan meg tudtam fogni a sejhajat meg a fejet, es a mozgasokbol is ugy erzem, hogy ez a szitu. Bordarugdosast kozelrol se tapasztaltam meg, pedig elvileg mar kellett volna... hat, ez van! Fo, hogy ugy fekudjon, ahogy neki jo. Lehet, hogy a koldokzsinor nem engedi, lehet, hogy a korabbi ficankolasok alatt jol betekerte vele magat oszt most moccanni se bir... Na, majd jol megmentjuk a dokibacsival, ha ez a helyzet... Meg par het es kimentjuk a hasambol...

Bundazsak: hat, szerintem felejtsetek el, hogy aprlis az tavasz. Most januar van es tavasz. A tel meg el se kezdodott. En kemeny aprilisra keszulok, tehat abszolute orkan-parti vagyok. Ha mas miatt nem is, leginkabb azert, mert ugye azt tartjak, hogy a babanak +1 reteg kell, akarmi van. Namarmost, aprilisban meg mi is javaban kabatban jarunk, vagy legalabbis vastag pulcsiban, tehat neki az orkan meg jol jon. Legfeljebb ha menet kozben felmelegszik az ido, az orkan alol leveszunk egy reteget! De figyelembe veve, hogy egy marciusi szuletesu baba a kocsiban meg magatehetetlenul fekszik, ergo nem melegiti magat mozgassal, megintcsak az orkan a nyero szerintem...

Takaro: igazabol csak a kismeretu takaroval lehet gond es csak a mar rugdalozo babaknal. Jozan paraszti esszel gondolkodva. Mi a tesom tanacsara direkt nagymeretut vettunk (70x140), mert annak a sulya nem engedi, hogy egy akar mar rugdalozo baba is a fejere huzza vagy akarmi. De eleinte en is inkabb halozsakban es kistakaroban fogom altatni, illetve talan halozsak, + bepolyalva egy takaroba, + egy bebitakaro. Na jo, ez lehet, hogy tulzas igy, majd ahogy hozza a sors. De egyelore nem akarom a nagy takaro alatt altatni, szeretnem latni teljes egeszeben az agyambol...

Fejvedo: az nem art a gyereknek, neigen rantja az arca ele. Mivel ki van kotve. Szoval amiatt ne aggodjatok. De epp mivel szeretnem teljes egeszeben latni a babat eleinte, en a masik oldalan fogom altatni az agynak: a fejvedo az egyik vegen folteve, a baba a masik vegen az agynak. Aztan ha mar stabil a legzese, raadasul ficeregni is kezd, tehat a fejvedo indokoltta is valik, akkor majd szepen a helyere forditom. Oszt ennyi.

Csajok, nekem total olyan erzesem van, hogy mar nincs sok hatra. Tudom, ezt a 34. heten mondani kicsit talan korai, de nem ugy ertem, hogy heteken belul meglesz Aron, hanem hogy a 40. hetig sincs mar sok hatra... szoval... ma mar tok olyan erzesem van, mintha hamarosan szulnek...
kami

Hát Kami, lehet, hogy neked van igazad a bundazsákkal és az időjárással kapcsolatban. Annyira kiszámíthatatlan, és még ha el sem kezdődött a tél, ki tudja meddig fog tartani! :shock: Végülis pár ezer forint szerintem már mindegy, hisz úgyis egy vagyont elköltöttünk már! :roll:

A párom azt álmodta, hgoy mentünk szülni! :) Reggel olyan megviselt volt az ábrázata! :D :D Aztán mondta is, hogy készítsem fel, mit mikor, hogyan, hová, hogy fog zajlani! :) Kis édi, az én hősöm! :D

Lehet, hogy tényleg nincs már sok hátra, főleg, hogy mindig nagyobbnak mérték Zsebit. Végülis már 2-3 hét múlva aktuális lehet! :) Húú, de izgi! :)

Barbi!
Nagyon aranyos mintája van a fejvédőnek! :)

Mindjárt indulok a Pólusba, veszek eldobható bugyeszt, melltartó betétet, meg egy-két apróságot!

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Bundazsák témában teljesen egyetértünk! Én sem bízom benne, hogy tavasz lesz tavasszal :roll:

Jaj, el kéne mennem zuhanyozni, mert jön a védőnő 12 körül, én meg még jócskán pizsiben flangálok :D

Képzeljétek, tegnap mesélte a barátunk, hogy amikor Zsombor bújt kifelé, akkor úgy jött, mint Superman = a kezei voltak legelöl, csak aztán jött a fejecskéje :shock: Ti hallottatok már ilyenről??
Vendég

Sziasztok!

Barbi, Móni, légyszi írjatok a holnapi előkészítőről, hogy telt. Megkérdeznétek, hogy lehet-e később csatlakozni? Nekem holnap du. orosz órám lesz, lemondani már nem nagyon tudom, de ha érdemesnek találjátok, akkor lehet, hogy csatlakozom a későbbiekben, bár még autót kell szereznem az utazásokhoz. Persze a tornára sajna nem tudok menni....
Barbi, klassz a fejvédő mintája....:):)

A bundazsákra szavazok én is, bár lehet, hogy csak last minute veszünk egyet....:)

Mi még húzzuk a bevásárlásokat. Egyelőre ablakcsere projekt-ben vagyunk, utána jön a festés és a holmik....:(:(

Egyre izgalmasabb visszafele számolni. Lassan megkezditek a sort, Deako, Rokica, Kami................... :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok Bea vagyok Tapolcáról.Örülö hogy megtaláltalak benneteket.30hetes ikerterhes vagyok.Úgy néz ki kettő kislány van a pocakomban.03.17-re vagyok kírva.Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy nagyo soat fáj a hátam.Nem igazán tudok sokat fennt lenni.Nincs valami jó tanácsa valakinek? Előre is köszi :D Bea
kovacsné

Sági,
Mi pénteken voltunk a Mária bababoltban, nekem is nagyon tetszett, bár leginkább babaruhákból volt nagy a választék.

Barbi,
Nagyon szép a mintája a fejvédőnek :D
Én is azt hallottam erről a védőnőről, hogy nagyon kedves.
Ugye a Klinikán lesz a felkészítő?
Én még ilyen születésről nem hallottam, de ezekszerint ilyen is van :shock:

Kami,
Hát neked már tényleg nincs sok hátra, már csak pár hét és kezedben lesz Zsebi :D

Lányok,
Ti mikor rakjátok össze a kórházi csomagotokat? nekem még mindig hiányoznak dolgok, de azt hiszem a 30. héten már jó lenne, ha össze lenne készítve.

Kép
móni23

Szia Bea! Ikrek, assszta! Te vagy az egyetlen ikresunk! Gratula!
Hat, ha faj a hatad, akkor pihenj sokat. Ne eroltesd szerintem a mozgast. Olvass, fejts keresztrejtvenyt, nezzz jo filmeket... jol polcold fol a hatad, hogy ulhess felig, ne hajoljon oldalra a gerinced... en asszem ezt tennem, bar foggalmam sincs, milyen ikertehresnek lenni :)

Moni: korhazi csomag nekem mar reg ossze van rakva :) De hat ezt lehetett rolam gondolni, mar mindennel reg kesz vagyok :)
kami

Kami!
A kórházi csomagba pakoltál a babónak is ruhákat meg mindent ami 4-5 napra kell?Csak azért mert én úgy tudom,hogy a babának nem kell bevinni semmit csak esetleg popsitörlőt,ott mindent adnak-ruha,pelus,babaápolási cuccok...
Vendég

Szia Sagi!
Nem, a babanak kulon pakkja lesz es majd Gedeiapu allitja ossze, ha mar tudjuk, mekkora lett a kolok es hogy az Uzsokiban mi a modi. De akko azt latom mar, mi a modi - ez tok jo!!! Gondolom a hazautra kell ruhat vinni elsosorban... 3 db tetrapelust tettem csak be, ami baba-related, a szoptatashoz-hanyashoz-ilyesmihez... Ha valakit erdekel, osszeirtam a listat, hogy mit pakoltam be, fol tudom tenni nektek "segedanyagkent"... Legalabb szolhattok, ha valamit kifelejtettem!!!
kami

Tedd föl légyszi!Köszi!
Vendég

Igenigen Kami, kérjük a listát! Sokat segít, mert nekem nem lesz sok időm, mivel még jan. végéig dolgozom. legalább ezen nem kell agyalni. Már a hétvégi bevásárlásnál is a Barbus listáját lobogtattam :D
Köszi!

Kép
Kép
agiboldi

Na akkor Kami pakk-listaja:

Ruhak
- 1 db szopis melltartó
- 3 db szopis hálóing
- 1 db fürdőköpeny
- 11 db eldobható bugyi
- 3 pár zokni
- 7 db óriásbugyi
- 2 pár papucs (furdes, szoba)
- 2 db nagy polo

Kék neszeszer
- 1 doboz nedves törlőkendő WC utánra
- 1 cs WC-ülőke fertőtlenítő
- 1 tubus mellbimbókrém
- 1 db szagtalan deo
- fogkrém, fogkefe, fogselyem
- 1 db fésű
- sampon, hajbalzsam, hajhab
- tusfürdő

Egyéb
- 2 db piros, 70x140 cm törcsi
- 1 db kéztörlő
- 1 cs (3 db 70x70 cm) cseh pelus
- 1 cs (14 db) Always ultra betét
- 1 cs (8 db) Tena normal betét
- 1 pár mellnyugtató párna
- 12 db eldobható melltartóbetét

Meg be kell tenni:
- szopigep
- telo + tolto
- fenykepezo + tolto
- konyv, ujsag
- tanyer-kes-kanal-villa
- babacuccok

Mit hagytam ki szerintetek?????
kami

Az én listámon van még:
-pohár :lol:
-pzs
-manikűr készlet
-szőlőcukor,szenya

Amúgy én is ezeket tervezem összepakolni!
Köszi a segítséget!
Vendég

Kami!
Köszi a listát, most szembesülök vele, hogy mennyi minden hiányzik még! :shock:
Amúgy visszajöttem a vásárlásról, vettem: eldobható bugyeszt (amúgy tart majd ez rendesen?), melltartóbetétet, kiságyba lepedőt, popsitörlőkendőt, végszükség esetére cumit, szopis melltartót. Lassan kezd alakulni a kelengye! :)

Ja, és vettem még papír wc ülőkét is! Amit a rendes ülőkére kell rátenni.

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, pzs nekem is van, fol is irom, hiszen tettem be!!! A tobbi meg azert nem fontos meg, mert azokat Gedeiapu is be tudja hozni (csakugy, mint a "meg be kell tenni" kategoria osszes tetelet) amikor kell. A "meg be kell tenni" tema majd inkabb kesobb jon be, eloszor ugyis szulni fogok, oda jeg nem kell konyv vagy rejtveny, mert ha ezek belefernek, ugyis hazakuldenek...
kami

A listáról a wc papír lemaradt, szerintem jó ha van az is, ultra puha! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jaja, es azt meg be se tettem a taskaba. Nekem Zewa lesz, az a kedvencem :) Be is irtam a Meg be kell tenni-be :) Koszi Timo, nelkuled nagy szarban lennek :D
kami

Szó szerint Kami! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!
A szopis melltartót a Pólusban vetted,abban a bababoltban ahol olyan kedves az eladó?
Milyet vettél?Anita vagy Liz?Na és a jelenlegi mérethez képest mekkorát?
Vendég

Csajok, akinek aktuális!

Ti már igényeltetek házassági anyakönyvi kivonatot? Ha igen, honnan kell? (bocs, szőke vagyok!) :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Ahol a házzasságotokat kötöttétek!
Vendég

egy z-vel
Vendég

Kami! Tök jó a lista! Nekem rajta van még:
testápoló, arckrém, intim mosakodó gél

WC papír helyett állítólag a puha papírtörlő igazi felüdülés a szülés utáni napokban :D Ezt nemrég hallottam! Ja, meg, hogy a hajszárítóval lehet a gátsebet szárítani, és akkor sokkal gyorsabban gyógyul! :shock:

Ja, a listára még az iratok kerülnek, de ezek úgyis már most is mindig nálunk vannak :D (leszámítva a házasságit, mert azt még el kéne intéznem...)
Vendég

Szia Barbesz!
Nos, en azt a 3-at amugy se hasznalom, azert is maradt ki.
Most elkepzeltelek, ahol pucsitva szaritod a pucer popsid es hat nevethetnekem tamadt :) Ettol fuggetlenul biztos kiprobalom, ha majd nagyon szenvedek :) Mi az a papirtorlo, ami nem wc-papir, de puhabb? A zsepi, amit idonkent adnak a cegnel az asztalra???
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?