Nya szasztok. En is magamhoz tertem. Hivott Zita baratnom es csevegtunk egy jot
A
hetvegen mi csak egy 8 db-os tetrapelenka-csomagot vettunk, 70x70 centiset. Igy van 11 db 70x70 centis es egy kifogo tetra pelenkam. Tobbet egyelore nem veszek... Ja, meg mosma inkabb ilyen babaapolos cuccokat veszek, mint fulkotro, torlokendo, tetrapelus (de azt mar ugye nem...), ilyesmik... nem kell tobb ruha, se mas.
Hat, a
frontot az en gyermekem is eszleli, mi tobb, en is. Tegnap ejszaka fajt a fejem es meg most se mult el teljesen... De persze csak semmi gyogyszer, kibirtam valahogy, mosmegma csak elmulik... Az en babam szerintem
keresztben fekszik bennem (pedig en mar a 34. hetben vagyok!), most reggel hatarozottan meg tudtam fogni a sejhajat meg a fejet, es a mozgasokbol is ugy erzem, hogy ez a szitu. Bordarugdosast kozelrol se tapasztaltam meg, pedig elvileg mar kellett volna... hat, ez van! Fo, hogy ugy fekudjon, ahogy neki jo. Lehet, hogy a koldokzsinor nem engedi, lehet, hogy a korabbi ficankolasok alatt jol betekerte vele magat oszt most moccanni se bir... Na, majd jol megmentjuk a dokibacsival, ha ez a helyzet... Meg par het es kimentjuk a hasambol...
Bundazsak: hat, szerintem felejtsetek el, hogy aprlis az tavasz. Most januar van es tavasz. A tel meg el se kezdodott. En kemeny aprilisra keszulok, tehat abszolute orkan-parti vagyok. Ha mas miatt nem is, leginkabb azert, mert ugye azt tartjak, hogy a babanak +1 reteg kell, akarmi van. Namarmost, aprilisban meg mi is javaban kabatban jarunk, vagy legalabbis vastag pulcsiban, tehat neki az orkan meg jol jon. Legfeljebb ha menet kozben felmelegszik az ido, az orkan alol leveszunk egy reteget! De figyelembe veve, hogy egy marciusi szuletesu baba a kocsiban meg magatehetetlenul fekszik, ergo nem melegiti magat mozgassal, megintcsak az orkan a nyero szerintem...
Takaro: igazabol csak a kismeretu takaroval lehet gond es csak a mar rugdalozo babaknal. Jozan paraszti esszel gondolkodva. Mi a tesom tanacsara direkt nagymeretut vettunk (70x140), mert annak a sulya nem engedi, hogy egy akar mar rugdalozo baba is a fejere huzza vagy akarmi. De eleinte en is inkabb halozsakban es kistakaroban fogom altatni, illetve talan halozsak, + bepolyalva egy takaroba, + egy bebitakaro. Na jo, ez lehet, hogy tulzas igy, majd ahogy hozza a sors. De egyelore nem akarom a nagy takaro alatt altatni, szeretnem latni teljes egeszeben az agyambol...
Fejvedo: az nem art a gyereknek, neigen rantja az arca ele. Mivel ki van kotve. Szoval amiatt ne aggodjatok. De epp mivel szeretnem teljes egeszeben latni a babat eleinte, en a masik oldalan fogom altatni az agynak: a fejvedo az egyik vegen folteve, a baba a masik vegen az agynak. Aztan ha mar stabil a legzese, raadasul ficeregni is kezd, tehat a fejvedo indokoltta is valik, akkor majd szepen a helyere forditom. Oszt ennyi.
Csajok, nekem total olyan erzesem van, hogy mar nincs sok hatra. Tudom, ezt a 34. heten mondani kicsit talan korai, de nem ugy ertem, hogy heteken belul meglesz Aron, hanem hogy a 40. hetig sincs mar sok hatra... szoval... ma mar tok olyan erzesem van, mintha hamarosan szulnek...