Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kriszti

Szívesen elmegyek helyetted biológiából :D...de ne fáradj ám,valahogy megoldom az anatómiát is.Talán azért nekünk nem veszik olyan komolyan...Legalább is ezt vettem ki a tanár szavaiból,hogy csak a lényeget tanuljuk,hogy majd jövőre,amikor lesz mdeicinális alapismeretek és kórélettan,akkor értsük,miről beszél... 8) Hát majd meglátjuk... :shock:
igen,valahogy így tervezzük a harmadikat,amikor már nincsenek kisbabáink :).És elkezd a dolog hiányozni.... No meg a másik szempont tényleg az,hogy addigra talán a Zuram haza tud jönni :).Igazából ezt a két porontyot is nagyobb különbséggel terveztük,de eddig bírtam :D.Egyszerűen 2 év után elkezdtem vágyni a másodikra.... :roll: De most már örülök,hogy így lett :).A következővel tényleg várnunk kell,mert nem tudjuk hova tenni :).
Dadus:ez tök jó ötlet :).Nekem is vannak ilyen ismerőseim,akiknél a gyerkőcökre egy nyugdíjas óvónéni vigyáz,lassan 10 éve,olyan,mint egy pótnagymama,mert a nagyszülők igen nagyon messze laknak... :(.
Szt ha Ada elfogadja,akkor nagyon be fog jönni :).Én drukkolok...
Csak délelőttben leszel?Nem fogsz műszakozni?Vagy ez akkor kell,ha pont így jön ki a beosztásod?

Na lépek vmi ebédet csinálni,mert jönnek haza a fiúk az usziból,oszt éhenmaradnak :)!

Pusztok!!!!

anyapoc

Anyapoc!
Akkor a vizsgát megdumáltuk! :D :D :D
Usziba járnak a gyermekek?De jó lehet!Én is tervezem,de félek megfázik a hideg vízben! :oops: Pedig hasznos lenne!

Dolgozni 6-18 -ig fogok,ha éjszakázom,azt csak akkor,ha apa vigyáz Adára.Megoldható így,sok kisgyerekes nem jár éjszakára.Akinek meg nagy gyerek van,jobban szeret éjszakázni(de otthon van,és több pénz),így kiegyenlített a műszak. :wink:

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Kriszti: vissza kellett neznem az utolso hozzaszolasomat Hoazzad mert nem emlekszem miert is haragszom Rad! :lol: Szoval akkor tisztazzuk, nem Rad haragszom hanem a homerore mert mindennek o az oka! :lol: Nem, igazabol Apa akarta kivarni a 3 honapot nem en meg igy szerintem megkimeltem magam 3 csalodastol menzikor szoval ne aggodj semmi bajom Veled sot! :roll:
12 orazol? Nem tul sok az? Hetfotol pentekig? Extra enegriatok lehet Anyapoccal igy munka meg gyerekek mellett meg vizsgazni is! Szerintem Ti nem is kozenkvalok vagytok hanem foldonkivuliek akik probalnak megszerezni minden tudast hogy utana leigazhassak a foldet! :lol: Na, eltalaltam? :lol:
A dadust akkor fel orara veszitek fol?

Anyapoc: en akkor kezdtem el vagyni meg egy babara amikor 8 honapos volt a fiam, :roll: ehhez kepest meg mindig csak varok ... :cry: en Veled ellentetben sosem akartam nagy korkulonbseget mindig arra vagytam hogy lassam amint a ket kis babam edesen jatszadozik egyutt, hat meglatjuk igy lesz-e. Igazabol en szivesen bevallanek a masodik utan rogton meg egy babat de ez sajna nem csak rajtam mulik, azert ha bejon ez az uzlet amirol irtam es mi is tudunk venni egy kis hazat es fogadni valakit aki segit nekem akkor szerintem akar meg Apa is meggyozheto lenne! :wink:
Hat, sok sikert a vizsgakhoz, biztos sikerulni fog!
Nem lehet konnyu igy a ferjed nelkul, biztos nagyon eros asszony vagy mert en biztosan nem birnam igy. Remelem sikerul vennetek egy kis hazikot (vagy nagyot :wink: ) es akkor johet a harmadik baba es aztan meg egy es meg egy es ... :lol:

Mint latjatok tegnap megjott rendesen, na most majd ugy csinaljuk ahogy Kriszti javasolta, ketnaponta bar nem lesz konnyu! Na majd vedekezek ha Apa le akar tamadni! :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Tontica
A hőmérő eltörött,akkor így pont jó! :D
Én valóban földönkívülinek érzem magam tanulás közben néha.Pl. most is,mikor nem akaródzik a fejembe menni a tudás. :oops:
Tessék egy Kalmopyrint beszerezni,térdközé szorítva állítólag hatásos védekezés :D :D :D

KépKép

KépKép
okr

Helló!

Kriszti, hát köszönjük a drukkot, majd csütörtökön kell mennem a dokimhoz, és akkor kapok beutalót az AFP-re, amit a ráköv. héten valamelyik nap megcsináltatok. Én is merem remélni, hogy minden rendben lesz. Ez nagyjából addigra ki is derül, mire megyek UH-ra, az 30-án lesz, amikor a férjecském szülinapja van. Remélem, ez majd szerencsét hoz!

Anyapoc, milyen homeos szert használtok? Bárányhimlő? :shock:
Erről az jut eszembe, hogy tegnap szép kis foltszerű piros dolgok jelentek meg rajtam. Hát elképzelni sem tudom, mi lehet, de mára szinte el is tűntek, úgyhogy lehet, hogy csak valamire érzékeny lett a bőrőm vagy ilyesmi. Azért olyan ijesztőek tudnak lenni ezek a fránya betegségek.

Szilikém szegény még mindig nagyon nyúzott, köhög agyba-főbe, de már nem is hurutosan, csak szárazan. Már adom neki a köhögéscsillapítót. Ma elkezdett végre folyni az orra elég rendesen, úgyhogy reménykedem benne, hogy ez jót jelent, és haladunk a betegség vége felé! Alig aludtunk éjjel, mert nem kapott levegőt a kicsikém, ráadásul anyuéknál voltunk, a párom drága meg a tesóméknál egy hülye akváriumot rakott össze, úgyhogy iszonyú későn jött. Hát nagyon ki voltam, még ma is.
De szerencsére láztalan a bébikém, úgyhogy végülis nem hívtam ki a dokit. Remélem, hogy hamar meggyógyul most már!

Tonti, mi a párommal nem szexeltünk olyan sűrűn, de amikor nagyjából a peteérés napját sejteni véltük, akkor non-stop, vagy legalábbis minden nap. Nálunk ez vált be! És persze az, hogy a kuffantás után én felfelé tartottam a popsimat az égnek, hogy a kispasik biztosabban feljussanak a célhoz. Szinte biztos, hogy ez kellett.

Puszika mindenkinek
Vendég

Anyapoc, Kriszti!
Jó tanulást nektek!
Azon gondolkodtam, hogy a Gyed alatt valami sulit megcsinálnék.
De szomorúan látom, hogy az ingyenességet már megszüntették.. :cry:

Kriszti!
A pocakomon szépen látszódik. De még pulcsikban járok és így a munkahelyen nem veszik észre. ( amíg egyszer a kigombolt szoknyám/nadrágom le nem csúszik rólam egy hirtelen felállásnál..) :wink:

Kép
Kép
zsazsóka73

Sziasztok!

Kriszti

OK,akkor tényleg megdumáltuk :).Csak el ne felejtsem :D:D:D!
Azért 12 óra tényleg elég húzósnak tűnik,gondolom,az is... :shock:
Hát a nagygyerekeseknek így tényleg jobb,de nem tudom,meg tudnám-e szokni,hogy éjjel csináljak valami értelmeset... :roll: Azért az egy másik életforma...csakúgy,mint a műszakozás...
Csak Bulcsú jár rendszeresen usziba az ovival,így ő már menőzik a vízben :D!Aztén családi programként vasárnaponként le szoktuk őket vinni,imádják.... :) Nálunk a kismedence vize nem túl ihideg,de nem is termálfürdő :).... én is félek néha,hogy megfáznak,de pont az úszóedző mondta,hogy a légúti megbetegedésekre pont ez a legjobb, a sok pára :).

Tontica

Köszi a sok jókívánságot,én is szeretnék egy kis-nagy házat,de inkább építeni,hogy olyan legyen,amilyet szeretnénk...
Én is féltem,hogy nem fog elsőre sikerülni a második poronty,ezért is kezdtünk neki előbb a gyártásnak... :D
Szt a 6 év sem nagy korkülönbség,de ezt talán már itt tárgyaltuk.Az én gyerkőceim most is édesen eljátszanak,bár nem mindig egy az érdeklődési körük :).Igazság szt én nem is várom el,hogy eljátszanak,pont ezért... :roll: De ezt midnenki másként látja és akarja :).
Drukkolok,hogy sikerüljön nektek is az a nagy üzlet és potyoghassanak a lurkók! :D Szívem szt én is vállalnék többet,de asszem a 3 is elég lesz....
Ja,nálunk is a 2 naponta szex jött be :).

Athiz

Szilinek jobbulást még mindig!
Igen,Villő volt már bárányhimlős,szegény,nagyon hősiesen tűrte :).
Nektek sem lehett akkor most könnyű... :( Én most az Aconitumot adtam Villőnek,ami pont ilyen lázas állapotokra jó.Szt használt is neki.Azt szoktam csinálni,amint látom,hogy valami készülődik,elkezdem nekik ezt adni,így sokszor nagyon light-osra sikerül a nátha,nem jön ki rajtuk nagyon...Másrészt szedjük mi is és ők is a Lenkei féle vitaminokat,szt ez is sokat számít...
Amúgy a kruppra is van homeos cucc,nem nézted még? :roll:
Bőröd... :( Hát ilyenkor szt simán előforulnak ilyesmik,még jó,hogy elmúlt...

Zsóka

Köszi :).
Nem mondod,hogy már nincs ingyenesség????Ehhez képest én megkaptam az igénylőlapomat,amit le kell adni ebben a félévben is...Hol láttad ezt? :roll:
Lecsúszó gatya :D!Van valami őv kismamáknak,ami rugfalmas anyagból van és pont erre jó.Nem próbáltad? :)

Na még egy uccsó kép,hogy mennyire nőböl van a lányom! :D

Kép

anyapoc

Sziasztok!

Többen kérdeztétek. Férjemnek viszerét műtik odalenn- Holnap fekszik be, szerdán nyisszantják. Kicsit féltem azért...

Tanuló asszonyok! :)
Brrr anatómia, én szerencsére azon már túlvagyok, viszont a szerdai örökléstanon még nemigen. :(
Vendég

Junko

Drukk megy :):):)!
Menjek helyetted is ? :D:D:D :wink:

anyapoc

Anyapoc!

'sze nem bánnám. :)
Tündér a jányod. :) Más most nagylábon él. :shock:
Vendég

Na vegre ujra itthon a gep elott :lol:

Athiz:
Koszi jol vagyok... :) A hanyingerek teljesen megszuntek, azt hiszem nem veletlenul mondjak, hog yez a terhesseg legszebb idoszaka :)

okr:
Az afp-n ma voltam. Mivel magan uton nezettem mar az eredmenyem is megvan es kepzeld idealis :) :lol: 0,87 :) Szoval minden ok velem es a babucival is ugy tunik. Matol ugy erzem teljes szivembol tudom elvezni a terhesseget, ez a franya afp nagyon nyomasztott es rettentoen feltem tole :oops:
Gratulalok a vizsgadhoz!

Junko, Anyapoc:
te jo eg, itt mindenki vizsgazik! Nektek is egy nagy kalappal!!! Komolyan minden elismeresem a sok okos nonek itt a topikon ! :)

A januari mikluasoknak uzenem, hogy decemberben kell jonni, ugyhogy most egy evig jobb lenne mellozni a latogatast!

kokusz:
szerintem ez tenyleg klassz, hogy rovidulnek a ciklusok! Jo jel es remelhetoleg meg lesz az eredmenye is most mar!

Anyapoc:
Tunderi a kep! Micsoda copfja van! :P

junko:
Drukk a ferjednek! Gondolom o meg nalad is jobban izgul!

baratodildi

Junko

Akkor megdumáljuk,oszt megyek :D:D:D!
Na ja,nem is olyan nagyláb :D,csak 36-os :lol: :lol: ...
Ja,ha kell segítség,akkor itt vagyok ám :).

Ildi

Rókakoma eltűnt,szuper :).Gondolom,épp itt volt az ideje :).
AFP :).Akkor egy időre megnyugodtál :).
Köszi a drukkot,kelleni is fog :wink:!
És köszi a dícséretet a csajom nevében,ebben is igazi nő,ha lehetne,a világ összes hajgumiját belerakatná a hajába :shock: ...és még mnincs másfél éves... :oops: Nőnek tényleg születni kell :lol: :lol: !

Na megyek kicsit tanulgatni,holnap meg meló... :?

Puszi mindenkinek!

anyapoc

Sziasztok!

Anyapoc!
Elmész helyettem? Király, az első 6 tétel menni fog, csak akkor kell beugranod ha nem ebből húzok. Tehát a maradék 71-ből. :shock:

BIldi!
Köszi a drukkokat. Igen izgul szegény. Főleg hogy tegnap azt hallottam gerincbe adnak érzéstelenítőt. Szeginke.
Örülök a jó eredménynek!

Zsazsó!
Még tudod takargatni a pocakod? Ügyes vagy!

Angyal!
Azért ha van kedved gyere. Akár privibe...vagy majd én megkereslek ám. :)
Vendég

Jo reggelt!

Anyapoc tenyleg nagyon edes a kislanyod es igazi no, (amugy nagyon hasonlit Rad) akkor az en fiam mozdonyvezeto lesz. :lol: Annak is szuletni kell, mostanaban csak es kizarolag a vonatokkal jatszik. Amugy nem pont most kene "elromlania"? Ugy ertem most van a dackorszak, nem? Az en fiam mostanra javult meg teljesen, mostanaban fol sem kell emelnem a hangomat, nagyon jo kisfiu lett! Hat, teljesuljenek vagyaink es Nektek is, nekunk is legyen meg a kisnagy hazikonk mert ebben a lakasban mar 4-en se nagyon ferunk el.
Mi nagyon jol eljatszottunk az ocsemmel, hugommal, de altalaban a hugom es en voltunk egy csapat (pedig 5 ev van koztunk) es az ocsem (akivel 1,5 ev kulonbseg van) volt mindig az ellenseg. :lol:
Mar azt sem banom ha most szuletne meg egy fiam, a fiuk jol ellennenek egyutt.
A nagy uzlet eredmenyet jovo hetfon tudjuk meg, nagyon izgulok de amig nincs szerzodes nem elem bele magam!
Ma ide kell ernie a konyvnek, majd megirom es akkor legyszi add meg nekem a cimedet hogy kuldhessem a lovet!

Athiz: most mar nemsokara kilabal ebbol Szili, 2 hetnel tovabb nem tarthat. Szoval akkor 30.-a elott nem derul ki a neme?! Az meg odebb van. Most en is foldobom majd a labaimat az egbe akcio utan talan segit, kicsit hatrajajlo a mehem lehet hogy azert nem sikerult hipp-hopp. :lol:

Zsazsoka: miert kell titkolni a munkahelyeden? Meddig akarsz dolgozni?

Junko: egeszen biztos minden rendben lesz a ferjeddel!!! Az enyemnek meg serve van azt kell megmuteni de meg nem tudjuk mikor.

BIldi: de jo hogy minden rendben van es meg a rosszulletek is elmultak!!! Most majd jon a mocorgasos idoszak nemsokara nekem az a gyonyor netovabbja! Koszi hogy elkuldted a mikiket egy idore remelen en is kidobhatom nemsokara a beteteket, tamponokat.

Csajok, lehetseges hogy nekem 27 evesen reumam van? Mert mar hetek ota faj a terdem, tegnap kaptam ra reumagyogyszert es mara mar nem is faj. Oregszem!

KépKép
KépKép
tontica

sziasztok.

junko.nagyon szoritok erted es a ferjede.mihamarabbi felepulest.

Kép
monyoka

Ja, azt elfelejtettem mondani hogy tegnap megkaptam a szteroidos injekciot is. :roll: Remelem egy jo idore betegsegek letudva!

KépKép
KépKép
tontica

Anyapoc!
Aranyos a lányod!
A www.felvi.hu-n olvastam ezt. Bár a már folyamatban lévő képzéseket nem néztem. Mármint, hogy mi vonatkozik rájuk.
Tudom, hogy van ilyen öv, de én még nem szereztem be.

Junko!
A férjednek nagy drukk!
A hosszú pulcsis időszak kedvez most nekem , így sikerül takarni a pocakot.

Tontica!
Amíg bírom magam, dolgozni szeretnék.

Nem tudja valaki, hogy hol találom meg az engem majdan érintő családtámogatási formákat ( és a szülési szabadságot is )?

Kép
Kép
zsazsóka73

zsazsoka:
Azt hiszem a magyarorszag.hu-n vannak leirasok. :?

Megjottem ma is volt uh. nagyon szepen fejlodik a babuci. Sokaig nezegettek, mindene ok volt, genetikai tanacsadasra kuldtek megis az elozmenyek miatt...
Ami jobban aggaszt, hogy C2 lett a kulso mehszajam. :( Most magneziumot rendelt nekem a doki :(

baratodildi

Ildi!

Mi az a c2 méhszáj? A magnézium tök jó! ..legalábbis szorulásra! :wink:

Zsazsóka!
Esetleg tudok segíteni, már mindenen túl vagyok! :lol:

Tontica!
Én reumás vagyok, az igaz, hogy a 29-et taposom! :lol: ...megfáztak az izületeim, amikor a földet túrtam :roll:

Anyapoc!
nekem is kéne egy ilyen maca, de nem aggódom, mert Okr megmondta, hogy lesz! :lol:

Junko!
Nagyon drukkolok nektek!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Zsazsoka sajnos en nem tudok segiteni, fogalmam sincs hogy milyen tamogatasok jarnak otthon, itt egy fillert sem kapunk! :evil:

BIldi: orulok hogy minden rendben, a C2 gondolom azt jelenti hogy egy kicsit nyitva van a mehszaj, nem? Mert akkor pihenj sokat! Dolgozol meg? Mert szerintem nem artana abbhagyni es otthon pihengetni! Semmi kemeny munka, sok fekves es pihizes!

Bali minek turtad Te a foldet? Igen, gondolom nekem is ez lehet a bajom, megfazhattak az izuletek, marhara tud fajni! :evil: Hogy van Nandi baba? Szopizik rendesen?

(Mennem kell mert folkelt a fiam!)

Anyapoc megjott a konyv, nagyon koszonom! Mar el is kezdtem es meg is konnyeztem olyan sok szep dolgot irnak benne! Kuld a cimedet legyszike! (ugy latszik visszaaludt mert csondben van.) Az en fiam szeretet-nyelve szerintem a testi kontaktus mert allandan nyali-falizzuk egymast. :lol: Na, errol majd bovebben ha befejeztem a konyvet. Puszika!

KépKép
KépKép
tontica

Tonti:
Azt mondt a doki a kulsomehszaj van kicsit nyitottabb alapotban, mnt volt. Azt hiszem C2-0-0-0 vagy valami ilyesmi lett beirva. Eddig C 1-0-0-0 volt :cry: Nem dolgozom, de mostantol tobbet pihizek.

baratodildi

Sziasztok!

Elnézést, hogy nem írok most válaszokat, de annyira nem volt ma sem pihenő nekem, hogy már "főbelövésen" gondolkodtam.

Szóval Szilárdom szegény nem tudott kakilni tegnap, meg ma sem, viszont fáj a pocija és a popója, úgyhogy próbáltam valahogyan kicsikarni belőle a dolgokat. Persze felidegesítette magát, úgyhogy inkább kihányta a reggelit. Egész nap szenvedett szegény. Felhívtam a dokinkat, mert nagyon elbizonytalanodtam, de azt mondta, valószínűleg a baci húzódott rá a beleire. Szóval melegítőpárnát tettem az ágyikójába, és arra fektettem, a doki szerint az jót tesz, meg adok neki bélflóra rendbehozó Protexint, és abbahagytam a köhögéscsillapító adását (Rhinathiol szirup), mert arra van ráírva, hogy ilyen tüneteket okozhat.

Ha nem javul a helyzet vagy netán romlik, bár reménykedem nagyon, hogy rendbejön Szilikém, akkor kijön a doki. Egyébként azt mondta, hogy nem szabad hasfájás esetén antibiotikumot adni!

És persze ráadásnak ami szépen elmúlt nekem kb. 1 hétre a rosszulléteim, most megint kb. 1 hete visszatértek, úgyhogy ma reggel is rókáztam egy alaposat, csak megint üres volt a gyomrom. :cry:

Szóval elnézést a szenvedéseimért, de már... :cry: :cry: :cry:

Puszilok mindenkit!
Vendég

Sziasztok!

Athiz
jobbulást Nektek! :!: Szegény kisfiad! :( ,a róka komáért egyikőtöket sem irigyellek :( :(

Junko
Apának drukkolunk!!!Mikor lehet a műtét után akcióba lendülni?
:oops:
Vizsgáidhoz drukk,és egy kalappal!!!

Zsóka
Szülési szabadság TGYÁ a szülés napjától,vagy a kiírt időpont előtt 1 hónappal kezdődően 6 hónapig.A fizud (előző évi)70 v. 75 %-a (ezt sosem tudom),és nincs összeghatár.A GYED ennek lejárta után,de igényelni kell,ha jól emlékszem,na meg fizetés nélküli szabit kérni a munkahelyedről gyereknevelés címén.Ez a Gyerkőc 2 éves koráig jár max összege van.Most nem tudom mennyi ,tavaly 87.500 Ft volt.
Egyébként ezt is a fizudból számítják.
Aztán a gyermek 2-3 éves koráig GYED 25.000 FT,de emellett akár 8 órás munkát is vállalhatsz.A többi juttatás mellett nem lehet.
Van még kérdésed? :D :D :D
Kismama övem nekem is van,sajna nem tudtam kipróbálni. :(

Anyapoc
Dehogy törölték el az ingyenességet!Ne izgulj!sak az utazási kedvezményt vonják meg.Én most elő is veszem a közalkalmazotti igazolványomat,így 50%-s kedvezménnyel vonatozhatom.Remélem ezt meghagyják!
Villő jobban van már?Mi volt a baj végül?
Csoda ari a "nagy" csizmában! :D :D Ada az én magassarkúimban totyog!
Vizsgához egy kalappal Neked is!

Ildi!
Tudtam-tudtam,hogy minden rendben lesz!!!!!!!!!!!!!HURRÁ!!!!!!!!
Az AFP-d is hiperszuper!
Nagy gratula!!!
A méhszáj miatt pedig tessék pihizni!De azért ne izguld magad halálra!O.K???!!!

Tontica
Az üzlethez sok sikert!
Itt vizsgaidőszak van,ezért tanul mindenki veszettül!Majd februártól láblógatunk májusig! :D :D
Rheumás vagy? :shock: Ne már!Nem volt véletlenül többször mandulagyulladásod?attól is lehetnek ízületi fájdalmak.Nekem gyerekkoromban voltak,és amint kivették a mandulámat3 némi antibiotikum elmúlt!

Bali
Te tényleg,milyen földet túrtál? :shock: :?:
A fiúk hogy vannak?Szüleik?
Ma vettek kabátot a piacon! :D
17-i vizsgám után nem találkozunk vhol?Akkor már ráérek!Úgy megnéznélek már,na meg a babádat is!

Monyoka
Megkaptad már a gyógyszert?

Rólam:
Vizsgám 5-s lett,köszike a drukkokat!Nagy mázlim volt.A neten csak 19 tétel szerepelt,közben meg 35 volt :shock: Reggel be sem akartam menni vizsgázni,de apa berugdosott.18-t húztam! :D :D :D :D :D Így vigyorogtam!
Lehet ez volt a sors szülinapi ajándéka?Pénteken 30 éves leszek :? :oops:

KépKép

KépKép
okr

sziasztok.

krisz.ma megyek dokihoz este.ugy izgulok.gratula a vizsgadhoz.

athiz.jobbulast a beteg kicsifiadnak es neked is termeszetesen.

baratodildi.orulok hogy a babad okes.

Kép
monyoka

Sziasztok!

Tontica

Örülök,hogy odaért a knyv rendben,majd küldöm a címem is a pontos összeggel :lol: :lol: ...de jól nyitsd ki a pénztárcádat :D:D:D!
Örülök,hogy tetszik is a könyv,egyéként írja,hogy kb 5-8- éveskorig nem lehet egyértelműen eldönteni,melyik a gyerek elsődleges szeretetnyelve.Én azt figyeltem meg,hogy ilyen kis korban a testi érintés még mindegyiknek nagyon fontos,aztán ez majd alakulhat még :).Az biztos,hogy ha úgy látod,ez fontos neki,akkor nagyon figyelni kell :).
De kíváncsi vagyok majd,ha elolvastad,akkor mit fogsz megállapítani :)!

Athiz

JObbulást nektek,hát sajna ezek elég strapás időszakok :(.
Nem próbáltad köhögéscsillapításra a lándzsás útifüvet?Nekünk bejön és az inkább serkenti a bélműködést,mert jó cukros :).De az biztos,hogy ilyen mellékhatásai nincsenek :shock: .
Én sem irigyellek a rókáért,bár ennyi idős terhesen én még simán hánytam mindkettővel :? .... Reméljük,ha elműlik az idegességed,akkor jobban leszel :).

Kriszti

Gratula,örülök,hogy jól vizsgáztam :lol: :lol: !Megy ez a biológia simán :D:D:D!
Gondolom,amit Zsókának írtál,ott a végén GYES-t akartál írni :oops: :wink: ....
Azt tudom,hogy nekünk nem törölték el a kedvezményt,de az utánunk jövőknek?A másik topikon is azt írta egy lány,akinek TO-s a tesója,hogy bizony utánunk a vízözön... :? Én meg azt olvastam,hogy csak azoknak jár,akik 2006.dec 1 előtt igényelték,vagy vmi ilyesmi...
Nekem is van MÁV-os kedvezményem,de úgy tudom,ezt is el fogják törölni,csak idő kérdése... :?
Villő,köszi,már kutyabaja,nem tudom,mi volt ez,de gyanítom,hogy vmi pocak-vírus,mert sokat böfizett és pukizott ,amíg lázas volt.... :?
Gratula a 30-hoz,én már túl vagyok rajta :?....

Bali

Kölcsön adjam egy kicsit?Addig,amíg nem lesz :wink:!Néha úgyis az agyamon táncol,olyan kis akaratos-hisztis,igazi nőőőőő :D:D:D:D.Asszem kezdődik a dackorszak első része,mert eszméletlen,milyen ramazurit rendez,ha valami nem úgy van,ahogy ő gondolja... :? Máskor meg olyan,mint egy kiscica,bújik,szeretget,puszil... :).
Én emg bevállalom a fiaidat :D!
Ada és a magassarkú :D:D:D...Képet,ha van :).

Ildi

Hol írtad,hogy mennyi az AFP-d????Én maradtam le róla? :oops:

Aki emlékszik még Tildire :):)
Megígértettem vele,hogy ír ide,így most már ,muszáj neki jelentkezni :):):)!Ugya,Ildi?

Puszi

anyapoc

Okr!

Az szuper lenne!!!! Mi lenne, ha felszednénk Putyival a fősuli előtt és elmennénk hozzánk (gyalog 10 perc a fősulitól), mert errefelé még elég kevés a bababarát hely?! :lol: Mivel készüljek? Kávé, süti, pálinka? :wink: :lol: Ja és a ház elől több busz is indul az álomásra! Na mit szólsz? :D

Tontica, Okr!
Hát az úgy vót.... Azt hittétek viccelek, amikor azt mondtam parasztlány vagyok? :wink: Pedig az vagyok, echte parasztlány! :lol: Szóval amikor Gergő megszületett, éppen nem vetett fel a pénz, így kb. héthónapos korában, amikor már nem szopott sajnos, elmentem napszámba brokkolit szedni. (Addig anyám volt vele, aki kb. 3 évig nem ivott, de épp jókor :) ) Aztán a következő évben kaptam a nagypapámtól egy nagy darab földet és akkor már a magam brokkoliját termesztettem. A lényeg, hogy azt késő ősszel kell szedni, amikor nagyon gyakran vizes a növény és hideg van (legalábbis régen hideg volt ősszel :roll: ) és hiába öltözik fel normálisan, vízhatlan holmikba az ember, mindig beszivárog valahol a víz és egész nap abban kell ácsorogni. Na meg a kezem is rohadtul fázott... Na de mindegy, mert ebből gyűjtöttem két év alatt annyi pénzt, amiből nyugodtam el tudtunk jönni a nagyvárosba ( :wink: ) albérletbe a fiammal és volt időm munkát keresni... Hú, kicsit hosszú lett, bocsi! :oops:

Anyapoc!
Szóval a nők valóban szeszélyesek... Nem baj, akkor is add kölcsön! A fiamnak készülődik a foga, úgyhogy nem ajánlom! :) :shock: Emlékszem Tlidire, isteni recepetet adott! :lol: Hol van már?

Jaj, bocsi, mennem kell.......

Livi

bali78

Köszi Lányok az infot!
A magyarország.hu-n szépen ott van minden, csak a szülési szabadság nem. De ezek szerint azt nem törölték el! Viszont nem a 100% fizu az összege?
A suli/tandíj-változásl ezek szerint akkor aki már elkezdték ingyenesen, nem érinti. Engem szerintem igen, de végülis ez a legkevesebb...

Mindenkinek szép napot! :wink:

Kép
Kép
zsazsóka73

Zsazsóka!

Szülési szabadságon a fizu 70%-át fizetik...
Neked is szép napot! :)

Livi

bali78

Bali-Livi

OK,adom,mit nekem egy kis fogzás :D:D:D...fel vagyok vértezve ellene :wink:!Tuti szerem van... :wink:!
Igen,szeszélyesek a csajok,ha nem tapasztalnám,nem hinném el!!! :shock: Muszáj elsz kipróbálnod! :wink:
Én sme tudtam,hogy parasztlány vagy :)...tök jó,amit leírtál,írj még!!!! Nekem tetszik és érdekel...ilyen jó üzlet a brokkoli termesztés?Legalább a hozzátáplálásnál nem volt gondotok :wink:!
Most nézem,hogy Nándi már fogzik??? :shock: :shock: :shock: Villőnél mi is azt hittük 4 hósan,hogy jön a foga,de nem az volt...8 hós volt,amikor jött az első... :shock: :?

Zsóka

Én úgy tudtam,hogy a szülési szabi alatt a teljes fizu jár,de lehet,hogy ez változott.... :roll:
Plussz jön hozzá az anyasági segély,ami egyszeri a szülés után,ehhez kell,hogy legyen legalább 4 pecséted,hogy voltál dokinál,plussz majd elmondják,milyen dolgok kellenek még hozzá és a területi MÁKnál kell igényelni....De lehet,hogy ez is rajta van.
Tanulás :(....hát kár,hogy ezt megszüntették,akkor nekem nagy mázlim volt.Bár én is kifizettem volna a lóvét,mert a diploma meg kell...Hát ez van.

anyapoc

Bali!
De ez is most változott? Mert amit a net-en olvastam róla 100% fizuról írt.

Anyapoc!
Nekem van már diplomám, de gondoltam, kihasználom ezt a lehetőséget majd. Így lehet, hogy marad a nyelvtanulás...

Kép
Kép
zsazsóka73

Zsazsóka!

Most kezdem elveszíteni a fonalat... 100% fizu? Teljesen kizárt! Szeptemberben menten el szülési szabadságra, azaz Terhességi-gyermekágyi segélyre. Ez a szülés várható napjától visszafelé 30. nappal kezdődően vehető igénybe (ezt jól megaszonyam!). Tehát én szept. 30-ra voltam kiírva és szept.4-én mentem szülési szabira (mert elseje hétvége volt :lol: )... Az összegét tekintve pedig 70%. De bruttó, úgyhogy vonnak ezt-azt belőle... Ha meg is változott tavaly óta, biztos leetsz benne, hogy nem előnyére!

Anyapoc!
Hát mit meséljek, drága!? :) A fiam nem is eszik meg semmiféle zöldéséget, gondolom látta a fejemen az undort... :lol:

Livi

bali78

Zsazsóka!

még egy apróság... Ha többet keresel mint a minimálbér kétszerese, akkor csak a szülés napjától menj el tgyás-ra! Elmagyarázom, a akarod priviben, mert senkit sem akarok untatni! :)

Livi

bali78

Kép
Kép
Kép

Livi

bali78

Sziasztok!

Férjem túlvan a műtéten, egyenlőre minden oké, bóbiskol a lelkem. Meg kajákról álmodik.

Anyapoc!
Jahh vizsgázni végül is nem mentem. :oops:

Kriszta!
Gratula a vizsgához, egyí kis szerencse mindenkinek kijár. TILDI-t én is várom.

Bali!
Brokkoli biznic? Tök jó, én most ezért tanulok, hogy egyszer talán nekem is legyen ilyesmim. Azért az izületeid sajnálom. Mi málnázunk/tunk, úgyhogy ott a megfázás kizárt.
Arany a fiad!

Monyó!
Remélem este majd jelentkezel mi volt a dokinál!!
Vendég

Bali!
Nagyon aranyos a gyerkőcöd!

Junko!
Férjednek mielőbbi felépülést kívánok!
Reméljük, a műtéttel minden megoldódik!

Bali!
Írd le nekem légyszi': zsazsoka73@freemail.hu
Olyan rossz, hogy egységesen sehol nem találom meg az éppen aktuális szabályokat.
Beleástam ma magam és rá kellett jönnöm, hogy a szülési szabira tényleg csak 70% fizu fog járni.. :cry:

Kép
Kép
zsazsóka73

Hali!

Zsóka
70 %!Sajna!

Anyapoc
Ja,GYES akart lenni! :oops:
Neked mikor is lesz vizsga?Csak hogy tudjunk drukkolni!
Villő javulásának örülök!
Ma lehidaltam a bölcsiben!Sztem a GYES összege rámegy a bölcsis díjra,mert úgy megemelik.Óradíjat,és napidíjat is kell fizetni :shock: + a dadus.... :x :x Csak feketén éri meg dolgozni! :wink:
Suliba én államilag finanaszírozottra járok,de tartok tőle íghy is fizetős lesz :x :(

Bali
A részleteket még megbeszéljük,egyébként részemről O.K! :D
Brokkoli :shock: :D
A gyerkőc nagyon ari. :D :D Megfoglak ismerni róla!

Junko
Én vetélés után -alatt egy korty vízért ölni tudtam volna,megértem apát,és együttérzés! :( :?
Remélem most már sima utatok lesz a babához!Mikor kezdhetitek a próbálkozást?

Tildi??????????????????Jeletkezhetnél ,hiszen megígérted!!!!!

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok! :)

Bali

Hát hogy aztán mi lett veled a városban :):).
Tündér ez a Nándi fiú :):):).De hogy nem szereti a zöccséget :D:D:D.... :evil:

Zsóka

Nekem is van diplomám,de a másik is kééééne ... :D
nyelvtanulás...hát az is lesz annyiban,nem? :shock:
70 % :(...nekem miért van az a téveszmém,hogy 100 % fizu járt? :shock: Na majd utánanézek....

Kriszti

Szombat 2,ha jól emlékszem...pont a névnapom :?...
Neked meg Boldog szülinapot !
Kép
Miiiii? Miylen díjakat fizetsz a bölcsiben???Akkor mennyi így egy hónap? :shock: Nálunk az ovi emeléssel együtt is "csak" 4500 Ft lett egy hónapra...Jó,ehhez jön csoportpénz,úszás,de ilyen óra-, meg napidíjakról nem hallottam!

Junko

Irgumburgum!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Milyen dolog ez???? :)
Párodnak gyors felépülést kívánok :):)!Jaj,szegény,nem lehet valami jól... :?

Tildi

Hallod???Mindenki vár :):):)

anyapoc

Anyapoc
Hát nagyon sok lesz a bölcsi.Konkrétan ennyit tudnak mondani,bővebbet a jövő héten .Egy tuti ,írják már mától,ki mikor érkezik óra-perc,és mikor távozik óra perc.Ezt összesítik,és ezek után kell fizetni.Nem lesz óccsó!Mi egyébként 6000 Ft körül szoktunk fizetni egy hónapban(eddig).

Köszönöm a köszöntést,Neked meg boldog névnapot !!!Tudom már a neved!Szuper!Én szerettem volna a lányomat így hívni,mert akit ismerek ezzel a névvel,mind olyan szép! :D :D
Kép

Monyoka
Dokinál mi volt?????????????????

KépKép

KépKép
okr

Lányok!

Bocsi, hogy beleszólok a másik hőmérős topikból :wink:

Anyapoc! Szerintem azért lehetett olyan érzésed, mintha 100% lenne a TGYÁs, mert abból is vonnak ugyan dolgokat, de nem mindent. Ha jól tudom, tb-t például nem, és az elég szép összeg lenne, így meglehetősen jó pénz jön ki. Én is kb. annyit kaptam, mintha fizetést küldtek volna, világosan emlékszem.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kriszti

Jesszus,ez nagyon sok pénz!!!!
Meg hogy írják,ki mennyit van?milyen bölcsi ez?Vmi magán???Vagy ezt abromira nem értem...bocs,hogy itt értetlenkedek,de komolyan nem értem!Szt iylet nem lehet csinálni.... :shock: Plána ha állami intézmény!
Köszi a bókot,akkor magamra veszem :D:D:D....
Végül is miért nem lette a lánykád ilyen nevű? :roll:

Szirom

Köszi,aranyos vagy :).De komolyan én meg voltam róla győződve,hogy teljes fizu jár TGYÁS alatt... :shock: Megmondom őszintén,én soha nem nézegettem,mennyi pénz érkezik a szlámra... :oops:
?ost meg már szt elő sem tudom keresni a fizupapírjaimat... :(
Azért köszi :).

anyapoc

Szirom!
Akkor még reménykedhetek, hogy legalább 6 hónapig tűrhető lesz a pénzem?
Tudom, nem ez a legfontosabb, de azért jó tudni...

Anyapoc!
Én is Boldog Névnapot Kívánok!

Vizsgázóknap egy nagy kalappal! :wink:

Kép
Kép
zsazsóka73

Anyapoc
Na,lehidaltam újra,és nem térek magamhoz.Vezető néni kiszámolta 37 .000 Ft lesz egy hónapra a bölcsi! :shock: Asszem inkább bébicsőszt fogadok,az legalább akkor jön,és addig marad ,ameddig dolgozom.
Egyébként családi napközi a neve,teljesen állami.De ezen kívül itt nincs is más. :(

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Zsóka

Köszi :).

Kriszti

Ezt most nem mondod komolyan????És tudja ezt valaki fizetni egyáltalán?????És akkor ebből az állam mennyit finanszíroz?Mert ezek szt semmit....
Nem néztek el ezek valamit?Vagy ez hivatalos bölcsöde?Vagy olyasmi lehet,mint nálunk a játszóház,Az is önkormányzati,de drágább,óradíjas,de ide csak 1-2 órára viszi mindenki a gyerkőcét.Hát egy pótnagyival jobban jársz...Megállapodtok egy havi fixben,aztán kész...Azért ez nagyon durva... :(

anyapoc

Anyapoc
A gondozó néni szt. gyűjtsünk aláírást!
Amúgy jövedelmefüggő,meg gyerekszám függő a díj.Ha pl. egy gyerek van,és egy főre jutó jövedelem,több,mint a minimálbér (mint pl. nálunk),akkor ennyi.
Állítólag benne van a közlönyben,hogy óradíj a családi napközikben kiróható.Ha meg kiróató,akkor ugye be is hajtják. :evil: :evil:

Mindenesetre ez így nekem nem jó,mert ugye a bölcsiben csak du.4-5 ig lehet a gyerek,én meg 6-ig dolgozom,aztán ki bír emellett még dadust is fogadni? :shock: :? Szóval meglátjuk,de már töröm a fejem apótnagyin.Ma találkozunk a kiszemelt " mamával",majd megkérdem egész napos felvigyázást vállalna-e?!

Vagy elmegyek nappalira tanulni,és no problem!

Más:Pozitív a LH tesztem!!!!!!!!!!!!!!!!Na rágyúrunk,mert a vérzésem is elmúlt már egy hete!

KépKép

KépKép
okr

sziasztok.

bocsi hogy eddig nem irtam de most ertem haza.anyoseknal aludtunk a varosba.
Van jo es rosz hirem is.a jo hir hogy nem kaptam fogigatlot a rosz pedig PCO:(
hat igen a bal petefeszkem tele van cisztakkal.kaptam harom fajta gyogyszert.
az egyik a merkformin,a masik tuszonovelo a harmadik pedig tesztoszteroncsokento.
a kov.ciklusom napjan megyek tuszofigyelobe.ha nem mulnak el a gyogyszertol a cisztaim akkor lapar,bar en bizom benne hogy elmulnak,mert a doki szerint nem olyan veszes,idoben mentem.szoval ennyi.kicsit megrazott amikor megtudtam a pco-t de mostmar legalabb tudjuk mi a baj.

Kép
monyoka

monyoka:
:( Sajnalom a PCO-t, de a magas tesztoszteron sajnos nalam is az elso jel volt :( Nezzel at a masik topikba, nagyon sok infojuk van a lanyoknak, vagy a www.pcos.hu oldalra!

okr:
Hat ez rettenetesen sok penz! Meg vannak ezek veszve! :shock: Hajra pozitiv LH teszt! :lol:

baratodildi

Sziasztok!

Bocsi, hogy én is átnéztem!

Okr, grat a + Lh teszthez! És érdekes ez a bölcsi díj, mert én oviban dolgozom Pesten ( elég jó helyen) és a legdrágább díj kb. 15000 ft, de abban benne van az reggeli-ebéd-vacsora és a különórák( úszás, kori, angol, ének, torna). És 6-ig van nyitva az ovi! A bölcsibe kerületen belül meg nem is vesznek fel mindenkit a férőhiányra fogva! Szval marha jó a rendszer.

Kép
kata05

Monyoka
Neked még tegnap írtam a másikba! :D

Ildi,Kata
Hát úgy tűnik itt az önkormányzat meg akarja vonni a támogatást a családi napközitől,ezért kellenne ennyit fizetni.Csak a bibi az,hogy itt olyan néven nincs intézmény,hogy bölcsőde.Mert ugye azt támogatnia kellene.Pedig-pedig törvény írja elő,hogy X főnél nagyobb település/város bölcsődét kell üzemeltessen :evil: Ezek itt fütyülnek mindenre ,és mindenkire.Na persze a kissebbségieknek letelepedési pénz jár,ha ide költöznek. (de csak nekik):evil: Bocsika,de már úgy dühít ez az egész! :evil:

Fildi hol a csudában van??????????Gyere már,úgy várunk!!!!!

KépKép

KépKép
okr

Tickert váltottam,mert tegnap megvolt a vetélés utáni első p.é-m! :D Legalábbis a pozitív LH teszt,meg a petefészkeim szurkálása szt. :oops:

KépKép

KépKép
okr

Okr!

"Csak" peteérés volt vagy más is? :wink: Jaj, nagyon izgatott vagyok a tali miatt, bizti, nagyon zavarban leszek... :oops: :lol: Ti olyan misztikus személyek vagytok a számomra! :lol:

Livi

bali78

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?