Új privát üzeneted érkezett!

Sancsi!

Milyen kepesztés? Mi az ami aggaszt? Nam angyon értem, bocsi!! :oops: :oops: :oops:
Mondjuk az tényleg gáz és bosszantó, ha az orvos nem igazán úgy kezeli a problémákat ahogy kéne, igaz az is ugyan, hogy mi anyukák hajlamosak vagyunk jobban felfújni valamit, de ezt most nem erre a szitura értem Sancsi, félre ne érts!!!!!!
Na majd írd meg mi aggaszt!! Igyekszem levelet is írni, de most már nagyon álmos vagyok!

Sok puszi mindenkinek!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja és azt elfeledtem, bizony nincs közel a 18., nekem sem lesz egyszerű, hisz Én onnan Budaörse fogok melóba járni!!!... :shock: :shock: :? :evil: :evil: Nem is tudom hogy lesz. Na meg ezek a bérlet árak!! Felháborító, és horribilis mi pénzt ki kell fizetni, hogy utazz a városban!!! Nekem meg a budaörsit is meg kell vennem majd, vagy nem tudom...... :( :(
Na tényleg mentem!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi!

Nem értelek félre!
Tudom hogy én sokkal jobban aggódok mint kéne.
Írtam mailt!
Amúgy mennyi most a bérlet?

Kepesztés:
Igazából nem tudom elmagyarázni hogy mit csinál, inkább megmutatom.
A 3. videó kicsit ugrálósra sikerült, bocsi.

Lányok! Ha van valami tippetek hogy ezt miért csinálja, vagy a Ti gyerköceitek is csinálnak ilyet szóljatok!
Egy csaj azt mondta, hogy magát szórakoztatja. Hááááát! Szerintem nem úgy néz ki, mint aki nagyon szórakozna közbe.

Nekem már ez is elég lenne, ha negnyugtatnának-meggyőznének hogy nincs semmi baja, majd idővel elhagyja, de borzasztó látni mikor csinálja. Olyan mintha fájna neki valami, vagy mittudom én.
Amúgy csak ülő helyzetbe csinálja, de akkor mindenhol (autósülésbe, babakocsiba, etetőszékbe, ölünkbe, tök mindegy..., csak ülve)

Akkor a videók:

http://www.send2u.hu/get/?f=dUbbMRaCIFlyDf8Es92C

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

jav: A 2. video, nem a 3.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Zsuzsi, jol ertem :?: :?: :?: :?: :?: Budapesten kell az elso evet kijarnod? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hmmmmm, ezt hogyan fogod csinalni? Vagy en ertettem valamit felre?

CsKati: Azert nem kell ennyire elszegyelned magad hogy eltunsz napokra :D :D :D Azt hiszem itt sokan megertenek es nem itelnek el azert a mondatodert

Sancsi, megneztem a videot. Fogalmam sincs mit lehet csinalni. En is gondba vagyok mert Petike a fejet uti este lefekveskor. Azt hiszem igy kuzd az elalvas ellen :evil: :evil: A doki szerint ezt a 2 eves gyerekek csinaljak es nincs mi csinalni. Neha ejszaka is szokta utni de azt mar vagy almaban vagy megebred de meg nagyon almos es ki sem nyitja a szemet. Ilyenkor a pledjebe csavarom a kezet, ekkor megnyugszik de viszont par ora mulva nem tud jol mozogni es akkor meg az a baj. Ilyenkor kiveszem a kezet es figyelem megint. Szoval nekem is jo ejszakaim vannak, az elalvasrol nem is beszelve :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x De latom masoknak is vannak alvas problemai. Na majd csak tulleszunk ezen a korszakon is. :D :D

Kepzeljetek itt 20 fok volt :shock: :shock: :P :P Annyira jo volt kimenni a vastag cuccok nelkul. Azt hiszem holnap is ilyen jo idonk lesz.

Most en is elteszem magam holnapra

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sancsi!

Nem tudom megnézni a videót, pedig nagyon szeretném, na majd ha felkel apa, akkor....... :oops: :oops: :oops:
A bérlet majdnem !!!!!8000.-!!!! és akkor nekem még plusz a Budaörsi, azt már nem tudom mennyi, régen olyan 2-3000.- volt. Igaz annak a 80%-át fizette a cég.

Most menetm, puszi!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Ismét net közelben vagyok, ezért jelentkezem. Hiányoztok!!! Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat az újévre vonatkozóan. Réka sajnos beteg lett, ami várható volt, mert ti is írtátok hogy sok kis beteg gyerek van. Köhög és foylt az orra, már egy hete köhög, valószínű visszaviszem a dokihoz, mert nem javult a köhögös, lándzsás útifű szirupot kapott, amit nem annyira szeret. megnyugtatóbb ha meghallgatja a dokihoz, legutóbb rendben volt minden, a tüdeje tiszta volt.
Remélem ti mindannyian jól vagytok! Nem igazán olvasgattam vissza. Sudi, drukkolok a lakás miatt! Gery, nagyon ügyes, hogy már jár.
Réka ügyesen ül és már egy hete feláll. Kapaszkodik a járókában vagy bútorban, persze elfáradt és sír. De ha leültettem akkor azért sír, mert ő állni akar.
Kapott tegnap kenyeret, de nem tudta mit kell vele csinálni, aztán rájött és szopogatta. egyébként bébiételeket eszik és a darabos kaják még nem mennek, de idővel gondolom azt is megtanulja, majd ha hazamegyünk akkor kettesben próbálkozom, itt sokan vannak mindig körülötte. szinte mióta itthon vagyunk, nem alszik jól éjjel sír, a fogacskák a bünösök. egyszerre jött ki felül 2 vagy 3 foga, még nem láttom jól, de 2 tuti. Hát nem csodálom, hogy szenved.
Ha tudok akkor majd még írok, január 14-én megyünk vissza és akkor majd rendszeresen jelentkezem és persze képeket is küldök.
kati: Joci is nagy baba már. szép család vagytok!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Csak bekukkantottam!

Sancsi:
Láttam a videókat! Nem akarok hülyeséget írni, de nem lehet, hogy a kis nuniját dörzsöli? Hallottam többektôl is, beleértve gyerekpszichológust is, hogy ezt nagyon sok baba csinálja, ki feltünôbben, ki kevésbé. Bár fura tényleg, mintha fájna neki. Van itt egy topic, játék a nemi szervvel, esetleg nézz bele. Bár lehet, hogy egyáltalán nem ez, csak érdekes, hogy mindig ülve csinálja és hintázik közben. Azt hiszem, Alida is csinálja elalvás elôtt, hason fekve maga alá húzza a lábait és hintázik. Bár ô megnyugszik tôle...

Sudi:
Sajnálom, hogy összevesztél a nôvéreddel. :( Biztos ô is feszült, nemsokára szül, ugye? A lakásért továbbra is megy a drukk. Gery pedig nagyon ügyes, hogy eggyedül megy, büszkék is lehettek rá!

Etterke:
Nagyon sajnálom Rékát, hogy megfázott. Biztos helyrerázódik az alvása is, ha hazamentek.

Mölli:
Nem vagy annyira jóban a szomszéddal, hogy tapintatosan elmondd neki, hogy aggaszt a baba mozgása? Szerintem egyáltalán nem hülyeség bébiszittert fogadni, míg otthon vagytok.

Andrea:
Húsz fok, az nagyon jó!!!!! Nemcsak az elsô évet kell Mo-on járni, hanem mind a hármat! Itt Saskatoonban nincs doktori iskola zongorából, mehetnék valami nagyobb egyetemre, de akkor már inkább haza, mert ott tudom, hogy nagyon sok nagyon jó tanár van és elvégre tanulni akarok. A másik, hogy otthon a 10 legjobb felvételizônek nem kell tandíjat fizetni, sôt még ösztöndíjat is kap. Most meg úgyis megyünk haza, így legalább elkezdhetném.

Alida eléggé nyügös esténként, sokszor felsír, de napközben semmi baja. Már nagyon ügyesen ereszkedik le állásból, a kobakját is egyre ritkábban üti be. Tegnap kóstoltunk ôszibarackot, estére piros pöttyök lettek a popsiján. Szerintetek emiatt? Ne adjam akkor?

Remélem tudok még jönni, annyit vacakol az internet mostanában, hogy legtöbbször be sem jön...
zsuzsi 81

Sziasztok!!

Beirtam egy csomó minent és elszállt!!!! :twisted: :twisted:

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Próbálom nagyázni mert mostmegnem sok időm maradt,még van sok dolgom.

Köszönjük a Mirával a bókokat .

Zsuzsi:A husievés nekünk is nehezen ment az elején,majd belejön Alida is.MIra 4 hónapos kora óta eszi a husit.Nemtudom miylen részét adod a husiból,de az én tapasztalatom az,hogy a mellrész nem jó,mert száraz nagyon és folytós.Én mindég alsócombot főzök neki.Mióta megvan a 2 fogunk azóta eszik ilyen szépen,rájött,hogy elől tud rágni ,van hogy anynira kitolja előre a kaját,hogy kiesik neki a kaja a szájából. :)
A banánt is ugy eszi mint én harapja a nagy banánból,ha összetöröm neki ugy nem eszi meg.Érdekes egy kis béka.
Nagyon jó étvágya van,mindenki csodálkozik rajta,hogy nincs elhizva mindettől függetlenül.Ha fentvan állandóan mozog olyan mint egy sajtkukac biztos a sok mozgás miatt nem dagi.

Edit!
Kerestem a postaládámban a turó receptjét,de valamiért nem jött át. :shock:
Kérlek küld el mégyegyszer!!

Emőke:Köszönjük a hófordulós köszöntést!

Cs.né Kati:Jocikáról küldhetnél képet,mert már nagyon régen nem kaptam képet róla.Biztosan sokat nőlt Ő is.

Sudi !!Gery fiad eszméletlen egy kisfickó.
Olyan kis puszlgatnivaló pofikája van. :P

Etterke!!Gratulálok Rékának a felállásához!!
Nem semmi,hogy milyen iramban jönnek a fogaitok.

Most mennem kell ágyazni

puszi mindenkinek

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Jó reggelt, kellemes hetet mindenkinek! :)

Az enyém nagyon jól kezdődik :roll: , IStván elutazott a legjobb esetben 2, rosszabbikban 3 napra. :( Kriszta még alszik, én ugatok, mint az ugató madár, aludni már nem tudtam (na nem mintha olyan sokat aludtam volna az éjjel! :roll: ) így, gondoltam, idejövök. Utálok ennyi napig kimaradni, mert nem tudok mindenre írni, és mire én befejezem, a társaság többi része már teljesen más dolgokról beszélget.

Sudi, drukkolok, hogy összejöjjön a lakásvásárlás, és hogy kibéküljetek a nővéreddel minél hamarabb. Ez az a nővéred, aki szül? Vagy csak ő van? Bocs', ha írtad már, de nem tudom. Sajnálom, hogy veszekednetek kellett. Gondolj a fiadra, hog y ő milyen szép és ügyes, és hamarosan egyéves lesz! Egykettőre felvidulsz, garantálom! :lol: :lol: :lol: Az autóval mi a helyzet?

Sncsi, én sem tudtam megézni a videókat, de valószínű, nincs olyan progi a gépen ami olvassa azt a formátumot. Esetleg melyik jöhet szóba? (Ha nem látom, el nem tudom képzelni, hogy mit csinál a lányod!)

Kriszta, kikérem magamnak, nekem hiányoztál. Nézd meg a múlt kedd vagy szerdai írásomat, vajon kit (is) hiányolok benne? :wink: :wink: :wink: NA, viccen kívül, és sokszor gondolok mindenkire, rád is nagyon sokszor gondoltam, főleg a vásár idején! És mindig magad helyébe képzeltem magam és mondogattam, na, én nem biztos, hogy bírnám szusszal, amit te! :) Bár azt mondják, amíg meg nem futtatnak, el sem tudod képzelni, milyen gyorsan tudsz szaladni! :lol: :lol: :lol:

Andrea, nagyon köszönöm, hogy továbbítottad az üzenetet, és nagyon köszönöm a képkicsinyítést! :) Így azért teljesen másképp néz ki az avatarom! :) A nagy képek viszont nem jöttek át, legalábbis nem voltak csatolva!
Alvási probléma: Kriszta az esetek többségében este magától elalszik, minden probléma nélkül. NAppal viszont az a ritka, ha elalszik egyedül. Képes órákig álldogálni az ágyikójában, miközben hull össze a fáradtságtól és brünnyögni, de nem fekszik le, hogy aludjon. Így felveszem, és az ölemben pillanatok alatt elalszik. Igaz, így kényelmesebb nekem, mert tudom, hogy pár perc, és akkor nyugodtan végzem a dolgomat, az ő programja sem csúszik el teljesen. De nem tudom, mi lehet a gond, hisz egyedül is el tud aludni gond nélkül, mondom. Éjszaka van, hogy felsír egyszer-kétszer, de nem mindig. Mostanában elég jó éjjeleink voltak.

Etterke, örülök, hogy benéztél, várom a további beszámolóidat! :) Gratulálok Rékának a fogacskákhoz és a felálláshoz! :) Krisztának még mindig csak 6 foga van (legalábbis úgy tudom, mert nem engedi, hogy megnézzem :roll: ) Réka viszont most jól belehúz! :)

KAti, nagyon ügyes Mira, hogy ilyen gyorsan, ügyesen halad! Kriszta is jól elboldogul a darabos ételekkel. VAn amikor reggelire sajtos kenyérfalatkákat kap. (A túróból anyósom készít egy nagyon finom házi sajtot, és azt kapja. Üzletit még nem merek adni neki. Különben elküldtem ismét a túrós mailt.) A banánt is harapja, a kenyérhéjat, -véget pedig ügyesen elmajszolja és nagyon tud blhézni, ha megpróbálom elvenni tőle. Múlt héten adtam neki először kukoricapelyhet. Beletettem a tejpépjébe, és pénteken képzeld néhány darabot tettem egy tálkába és megette. Olyan ügyesen "ropogtatta"! :) Hát nem ropogott az, mert elolvadt a szájában, de örülök, hogy felfedeztem ezt a fincsi nasit neki. Tegnap botmixerrel zúztam össze a husiját, de nem ment szét, hanem hosszú szálak maradtak benne. Minden gond nélkül elrágcsálta és egyszer sem öklendezett.

Zsuzsi, gratulálok a továbbtanuláshoz! Kemény menet lesz, az biztos, de szerintem megéri! :) Megkaptam aztán Andreától a képeket kicsinyítve, Köszönöm mindkettőtöknek. Gyönyörű helyeken jártatok, irigyellek is rendesen érte. Megfestetted a hajadat sötétebbre? VAgy csak a fény miatt látszik sötétebbnek a képen? Vagy csak nekem tűnt fel, én nem látok jól?

Ne haragudjatok, már nem tudom, hogy akartam-e még valamit írni!

JA, a hétvégénket.
NAgyon jól telt. Szombaton volt az anyósom szülinapja és ismét összegyűltünk ünnepelni. Anyósom főzött egy csomó finomat. Jajj, Etterke, el is felejtettem írni, szenteste az Etterke-féle gombás-szalonnás sült krumpli volt az én hozzájárulásom a vacsorához, és akkora sikert aratott (még apósnál is :lol: ) hogy semmi sem maradt belőle. Szombaton ismét azt rendelt a társaság, de most egy hatalmas adagot készítettünk. Így sem maradt túl sok! :P :P :oops: :oops: Na, ez csak zárójel volt. Torta is volt, degeszre ettük magunkat. Aztán este, sógornőmék lejöttek hozzánk és éjszakábanyúlóan beszélgettünk ettünk, pedig azt hittük, többé sosem éhezünk meg (rablóhúst készítettem) és persze, a gyerekek hancúroztak. Kriszta szépen lefeküdt fél 9-kor ahhoz hogy 10-kor és fél 11-kor felébredjen és másodszor már ne aludjon vissza. Fél 1-ig "cicáztak" a gyerkőcök. Kriszta volt a cica, mármint a fogó. Képzeljétek. Úgy mászott a két nagy után, mintha fizették volna! :lol: :lol: :lol:
Tegnap ismét jó volt, későn keltünk, ismét főztünk és ettünk (sógor mondta is, hogy többet nem jön, mert így ki kell cserélnie a ruhatárát :lol: :lol: ) aztán sógornőm újranyalta a pénteken és szombaton végignyalt lakásomat :roll: (már fel sem veszem az iylesmit. Ha neki így jó, hogy még máshol is "takarítson" akkor nekem annál jobb, mert nem én csináltam! :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: ) Este aztán hazavittük őket, majd egy nagyot hancúroztunk hármasban, és miután István lefeküdt a mai korai kelés miatt, folytattuk ketten Krisztával. Az éjjel egyszer ugrasztott cumiért, egyszer meg én ébredtem a torkom-gégém-köhögésem-orrom miatt. NAgyon szarul vagyok, de általában csak reggel és este. Napközben semmi bajom.

NA, most már végeztem. Ideje is volt már, mert hamarosan nincs több hely a babaneten! :roll: :oops:

Legyetek jók, legyen szép időtök! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Néhány kép:

Kriszta az otthoni karácsonyfánál:

Kép .

Keresztanyuék ajándékával:

Kép .

Kukoricapelyhet nasizó Kriszta:

Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó reggelt!

Joci a reggeli után még visszaaludt, ezt az időt szeretném most kihasználni az írásra. Utána vár a takarítás! :x
Szombat éjjel kétszer ébredtünk Joci egetrengető sírására, amit kis nyugtatgatás után abba is hagyott és rögtön vissza is aludt. :roll: Ma már nyugodt volt az éjszakánk. Alul az ínye a két metszőfoga leendő helyén már ki van fehéredve, úgyhogy szerintem csak napok kérdése és "nekünk" is lesz fogacskánk! :D Lehet, hogy egyszerre kettő?! :roll:
A fiús anyucikhoz lenne egy kérdésem: a ti fiaitoknál is előfordul, hogy a heréik felvándorolnak a zacskóból? Most emiatt elkezdtem aggódni, mert Jocinál néha előfordul és már arra gondoltam, hogy meg kéne kérdeznem a védőnőt vagy a gyerekorvost.
Tegnap gyönyörű idő volt, sétáltunk is egy nagyot hármasban ebéd után!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Nagyon édes lehet Gery, ahogy ott totyog közöttetek! El is hiszem, hogy nagyon büszkék vagytok rá! :D Sajnos a videót, amit küldtél nem tudtam megnézni, mert a Media Player nem tudja lejátszani! :cry: Örülök, hogy szépen alakul a lakásügyetek! :D Remélem a nővéreddel azóta helyreállt a béke! Igaza lehet Zsuzsinak - bár nem tudjuk, hogy miről volt szó - , elképzelhető, hogy ilyen kevéssel a szülés előtt már sok a feszültség a tesódban és könnyebben felháborodik. Emlékszem, az utolsó 1-2 hétben sokszor én is elviselhetetlen voltam, mondták is anyuék, hogy jó lenne, ha végre megszületne Joci! :oops: :lol:

Zsuzsi: Szerintem elképzelhető, hogy az őszibarack irritálja Alida popsiját, de nem szeretnék butaságot mondani, mert Jocinál nem okozott problémát. Én a helyedben tartanék most pár nap szünetet az adásában és akkor ha legközelebb is ez lesz a helyzet, legalább tudni fogod, hogy az őszibarack okozta. Írod, hogy a sulitól függetlenül is hazajöttök. Ezt úgy értetted, hogy végleg vagy csak hosszabb időre? Melyik városban laktok itthon?

Kati: Ezek szerint te nem kaptad meg a karácsonyi képeket, amiket a többieknek is küldtem? :roll: Mindjárt postázom újra! :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi: A felvételek tényleg elég különösek Enéhről, sajnos azonban nincs még tippem sem, hogy mi miatt csinálhatja. Talán tényleg az lenne a legjobb, ha megmutatnád az orvosnak. :roll:

Etterke: Örülök, hogy jelentkeztél! Sajnálom szegény ki Rékát, hogy megbetegedett és persze a nehéz éjszakák miatt is! A felálláshoz viszont gratulálok! :D

Edith: Örülök, hogy jól telt a hétvégétek! Biztosan rossz lesz most napokig István nélkül, bár unatkozni biztosan nem fogsz az izgága kislányod mellett! :D Régen írtál a mama-baba klubról! Hányra nőtt azóta a létszám?

B. Eszter: Ha jól emlékszem, korábban azt írtad, hogy január 5-én viszed Lilikét kontrollra a szívével! Jó lenne, ha beszámolnál az eredményről! :)

Most elköszönök, később még igyekszem benézni!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!!!!!

Köszi mindenkinek a hozzászólást, az az igazság, hogy a nővérem nagyon nehéz eset! Edit, csak ő van testvérem!!! :lol: :lol:
Mindegy, biztos meg fogunk békélni, most nem beszélünk, hagyom had emésztgese a dolgokat, gondolkozzon el azon, hogy kit és hogyan bántott meg!! Nem az idióta barátnőivel beszélt gusztustalanul, hanem a saját testvérével! Én is meg tudnám bántani ezer meg egy dologgal, még sem teszem, tisztelem Őt annyira, hogy nem vágom a fejéhez, hogy mekkora egy paraszt..stb a férje, mert azzal Őt bántanám meg igazán! Mint ahogy az ember nem mondja a férjének, hogy milyen az anyja, legalább is Én nem, sose bántanám meg ezzel!
Na mind1!

Sancsi!
Végre megnéztem a videókat. Hááát, nem tudom. Nem vagyok orvos, szerintem is kicsit furi, nem csodálom, hogy aggódsz! Én is aggódnék! De lehet, hogy tényleg semmi, egy orvos meg fog nyugtatni az a legbiztosabb!!!
Gerynek voltak ahsonló dolgai, ült és valamit fogott a kezében, és mintha nagyon örülne, mindenét befeszítette, és még morgott is hozzá! Talán írtam is régebben nem? Na csak a különbség az az, hogy Gery közben teliszájjal vigyorgott, amit sajna Enéhen nem láttam, meg az, hogy Gerynek ez 1-2 másodpercig tartott. De erről mostanság leszokott. Lehet, hogy Enéhnek is hasonló, és ahogy jön, úgy el is fog múlni! :lol: :lol: :lol:
CsKati, sajnálom, hogy nem megy a videó, majd felarakom a honlapra is, ott ha eddig tudtál videókat nézni, akkor azt is meg fogod tudni nézni!! Oksa??!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit Jók a képek nálatok is! Édi Kriszta is!!!! :lol: :lol: :lol:

Köszi mégegyszer mindenkinek a lakásdrukkot!!!!!!Édik vagytok!! :lol: :lol: :lol:

És mégvalami!

Tudjátok mi történt tegnap????????? :?: :?: :?: :?: :?: :?:
:!: :!: SÜTÖTTEM :shock: :!: :!: SÜTEMÉNYT :!: :!: :shock: ÉÉÉN :!: :!: :shock: :shock: :shock: :shock: :!: :!: :idea: :idea:
Azta nem semmi, és még jó is lett!!!!
Van egy haver, aki mindig hoz fini sütiket amiket az anyja csinál, ez nagyon bejött, és elkértem a receptet. De szigorúan csak azért álltam neki, mert könnyű, és gyors és tényleg nagyon jóóó!! Míg Gery délután aludt, összeraktuk és majdnem meg is sült, mire felkelt!!!!
Gyorsan leírom még:
-2 tojás
-25 dkg kristálycuki
-1 vaníliás cuki
-1 citrom leve
-1 teáskanál sütőpor
-1 mokkáskanál szódabikarbóna ( nekünk ez nem volt, így másfél kanál sütőport használtunk)
-10 dkg darált dió
-60 dkg reszelt alma
-15 dkg olvasztott margarin
-1-2 dl tej
-40 dkg liszt

Ezeket ebben a sorrendben összekevertem, és beleöntöttem egy kivajazott tepsibe! Előmelegített sütőbe raktam, nem rős lángon, olyan 20-30 perc, fogpiszkával beleszúrtunk a közepébe, úgy néztük meg, hogy jó e már.
Lehet még egy kis csokimázt a tetejére, azt nem csináltam, csak porcukorral meghintettem!
Tényleg egyszerű, még nekem is, és fini!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Na tényleg húztam!!!!! :-))))

Ja és Etterke, jobbulást a kis Rékusnak!!!!

És köszike a bókokat Gerynek!!!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

CsKati!!
Elsősorban neked, egy két kép a tegnapi sétáról!! + persze mindenkinek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

és játék közben! Vigyorgás!
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szia, Sudi!

Hű, nagyon édi Gery a képeken, olyan menő csávós! :wink: Gratulálok hozzá! :) És szerintem már egyáltalán nem hasonlítanak Krisztával, talán a kis szöszke hajuk csak, ugye? :)

A süti is elég jól hangzik. Csak azt nem értem, hogy miért kell sütőpor és szódabikarbóna is. :shock: Pedig van már egy kis tapasztalatom! (Na jó, mondjuk csak hozzád képest :oops: , egy profi cukrásztól még messze állok!) Szerintem jól tetted, hogy csak sütőport használtál, én szódabikarbónát nem is használok sütikhez soha, annak általában érződik az íze, azt mondják.

Milyen programmal lehet megnézni az Enéh videóit, mert sem a Media player, sem a Winamp nem nyitja meg nálam! Segítsetek, ha tudtok!

És még valamiben kérem a segítségeteket. Kaptam meghívót az iwiwre, elfogadtam, regisztráltam, ismerőst jelöltem, ismerősnek jelölnek, és többet nem tudok belépni az iwiwre. Egyszerűen nem tudok betűket írni a bejelentkezés ablakba. Ha meg bemásolom oda a címemet és a jelszót, belépés-t adok, elindul, megjelenik a homokóra, de egy óra múlva is ugyanúgy van. Mi lehet a gond vajon? Ha tudtok, segítsetek, kérlek!

NA, ugye, milyen jól ráérek? Nincs itthon István, nem kell főznöm, vasalok, és netezek. JA meg persze Krisztázok, de ő most alszik. És még anyukám is itt van, de ő is alszik, mert orvosnál volt, és nem érezte jól magát. Nemsokára elmegy. Később meg asszem jön a húgom, hogy az irodalom háziját megoldjuk. szóval nem unatkozom!
Krisztának sütőtököt olvasztottam ki, azt fogja ma ebédelni reszelt almával! :)

Cs. Kati, te mit főztél Jocinak? :)
A babaklub most szünetelt az ünnepek alatt, a létszám általában 4-5 szokott lenni, de mindig vannak újak is. Hát normi, hogy nem mindenki tud mindig menni. Utolsó alkalommal én sem voltam, mert akkor volt anyóséknál a disznóvágás. Csütörtöktől folytatjuk, ha lesz akivel, és nem felejtették el az emberek! :roll:

NA, mentem, várnak a ruhák!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, milyen neven vagy bejelnetkezve az iwiw-re? Probaltalak keresni de nem talaltalak. Szerintem amugy is most valami gubanc lehet mert amikor bejelolom hogy Romania a magyarorszagi varosokat adja :shock: :shock: :shock: :shock: Nekem a bejelentkezes megy siman.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Azt szeretnem kerdezni hogy ti mikortol kezdtetek naponta tobszor rendes kajat adni a babaitoknak?

Zsuzsi, ti mentek haza Mo-ra? Mennyi idore es mikor? Lehet hogy mar irtal errol, de en kimaradtam.

Latom mostanaban eleg sok babanal vannak alvasi problemak. Edith, nalunk pont az elenkezoje van, nappal elalszik a Peti, csak este nem. Tegnap viszont kiprobaltam hogy furi utan meg fentartottam kb 1 orat es igy fel 8-kor tettuk le. Keves nyuszorges utan mar aludt is. Lehet hogy most van az az idoszak amikor alakitja es ezutan mar kesobb akar lefekudni mert tudjatok eddig o mar 6-kor alukalt. Az nem is baj ha o igy alakitja hogy csak 8 korul megy alukalni.

Na most megyek es reszletesen alolvasgatlak mert csak atfutottam az irasokon.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Ismét van lehetőségem írni.
Köszönjük a gratulációt a felálláshoz és a jókívánságokat.
Hihetetlen sokat nőtt Gery és Kriszta is!!!!!
Megkaptam a spanyol címemre Zsuzsi és D. kati képeit, de innen nem tudom megnyitni, biztos ők is soakt változtak. Jociról viszont nem érkezett nekem kép:-(
Tényleg belehúzott most réka, mert néhány hét alatt megtanult ülni és állni, ami napról-napra jobban megy, vagánykodik néha és egy kézzel kapaszkodik, ügyesen ül már vissza is! azt hiszem 6 foga bújt ki neki is!
Kati: lehet, hogy Jocinak is egyszerre jön ki 2 foga, rékának is így volt.
Zsuzsi: Lehet pirosodás az őszibaritól, Spanyolországban nem is ajánlják az őszit. Ne adj neki amíg el nem múlik a pirosság és próbáld utána mégegyszer, ha ismét kiüti akkor mellőzd! a fogzás miatt is lehet popsi pirosság. Próbáld kiszűrni ki okozhatja!
Edit: Jobbulást neked! Picit nekem is kapar a torkom, remélem nem lesz gond!Örülök, hogy ízlett a köret!
Az iwiw nekem a bejelentkezés után lefagy és bezárja az egész netet. Más gépen be tudok lépni. a párom szerint újra kellene telepíteni az explorert. Én nem értem, hogy más oldalak működnek a gépen, csak az iwiw nem :roll: Lehet valami hasonló lehet nálad is!
Sudi: A sütit én is kipróbálom! Tetszik, hogy gyors és egyszerű!
Sancsi: Én sem tudom megnézni a videot:-( Remélem azért jól vagytok!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Edith, az explorert ugy tudom hogy frissiteni kell. Probald feltolteni a Mozilla Firefox-ot, ez egy masik kereso es szerintunk jobb mint az explorer. Ha segitseg kell szolj. Maskulonben jobbulast kivanok.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea, én nem Explorert, hanem Operát használok. Az explorert Etterke írta. Különben sutoedith vagyok, asszem, a gmailes címem után.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Edith!
Én Quick Time Playerrel szoktam nézni.
Iwiw: nálam olyan probláma volt (de nem iwiw-en, hanem még régebben), hogy mikor megnyitottam 1 oldalt, akkor tök fehét volt minden. Egyik haverom mondta hogy a feladatkezelőbe kell valmit lekapcsolni. Hogy mit, arra már nem emlékszem. Tudom ezzel most nem sokat segítettem de majd megkérdezem tőle, hátha emlékszik még rá.

Sudi!
Neked akartam még írni, hogy nézd meg a videán a videókat, mert nekem is, és Szilpának is töröltek egy párat, és ahogy néztem, nálatok is. :?

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Edith, bejeloltelek. Probald meg az ertesiton keresztul megnyitni. Most en s sokszor kellett ujra inditanom az oldalt. Lehet hogy valamin dolgoznak.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Sudi, Andrea! Mindketten fiús anyucik vagytok és egyikőtök sem reagált a reggeli kérdésemre, hogy más babáknál is előfordul-e az, mint Jocinál, hogy a heréi felcsúsznak a herezacskójából!? Vagy lehet, hogy csak nekem nem kéne állandóan ellenőrzést tartanom?! :roll: :oops: :lol:

Etterke: Azok a bizonyos Jocis képek a karácsonyiak, amikből egészen biztosan kaptál te is, hiszen éppen tegnap írtad, hogy milyen nagy már a kicsi fiam és hogy szép család vagyunk! :D

Sudi: A videót meg fogom nézni Geryről a honlapján! Köszönöm a kitüntető figyelmet, hogy elsősorban nekem ajánlottad a feltett képeket! :lol: Nagyon édes Gery, már alig várom, hogy Joci is ott tipegjen közöttünk! :D

Andrea: Ha jól emlékszem, Joci kb. annyi idős lehetett, mint most Petikéd, amikortól kezdve már csak reggel és este kap tápszert, napközben kétszer főzeléket és azon kívül még egyszer gyümölcsöt. Úgyhogy szerintem itt az ideje, hogy Petike is többet egyen a "rendes" kajákból. :)

Edith: Végül úgy döntöttem, hogy megvárom a 8 hónapos kort a rizzsel - már csak 1 hét :lol: -, úgyhogy addig alapnak maradt a krumpli. Ma délelőtt volt csirkemellel és sárgarépával, délután pedig brokkolival. Szerintem ne aggódj a klub létszámát illetően, aki az ünnepek előtt jól érezte ott magát, az ezután is menni fog! :D

Még annyit, hogy Joci ma alig aludt valamit! Reggel fél 7-kor ébredt, megette a tápszerét, utána visszaaludt kb . fél 9- ig, onnantól ébren volt kb. du. 1-ig, aludt egy fél órácskát és egészen fél órával ezelőttig "kukorékolt"! Most szundikál, pedig még a fürdés és a vacsi hátravan! :roll: :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Na, Joci ebben a pillanatban felsírt! :roll: Mintha megérezte volna, hogy még ez-az hátravan számára a mai napból!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Itt vagyok!

Sancsi!
Hát elég durva, nekem is hiányzik jó pár videóm a videáról, csak sajna végigfutottam a szabályzatukat, amiben legalul ott áll, hogy bármikor indoklás nélkül törölhetnek videókat. Kapják be!!!!!!! Csak azt nem érten, mi alapján szortíroznak??!!!! Azért ez köcsög dolog, de ez van. Pedig mennyit baszakodtam mire egy hosszabb videót felraktam......, most tuti nem fogom egy ideig pótolni, majd igyekszem. De újakat mindenképp fel fogok rakni. :? :? :?

Edit!
Ajánlom figyelmedbe az IWIW délelőtti használatát. Qrva sok a felhasználó, a legtöbb délután jelentkezik be, szerintem nem bírja a rendszerük. Nekem sem sikreül sokszor belépni, inkább de. szoktam próbálni!

CsKati!!
Sorry, nem tudom miért maradt ki az a mondatod, figyelmetlen vagyok. Hát nem értem pontosan mennyire húzódik vissza a heréje? Gerynek ha hideg van , akkor egész picire összetöpörödik a két heréje, ami ugye teljesen normális dolog, felnőtt korban is, a pasik legnagyobb szégyenére azt hiszem!!!!!! Na de komolyan, szóval mondom Gerynek is a hidegtől visszahúzódnak, de nem tapintottam még ki, igazából nem is foglalkoztam vele, de elsőre azt gondolnám, hogy ott vannak azok kis tojglik, csak elbújnak! :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: Szerintem ne aggódj!!!!! :lol: :lol: :lol:

Edit! Érdekes, nekem a Windows Media Player indította el Sancsi videóit! Igaz rákérdezett, kiírta hogy megpróbálja, aztán tök simán megy!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi is Mozillát használunk, bár tálcán van az Opera és az Explorer is. Pl a honlap egyes szerkesztéséhez kimondottan az Explorer a jó, de a párom akkor is a Mozillára esküszik, szerinte az védettebb, meg mit tudom Én.... :roll: :roll: Viszont azt is ugyanúgy lehet frissíteni, nekünk a gép autómatikusan megtalálja mindig a legfrisseb verziót és frissít!

Remélem nem hagytam ki semmit! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Edit::

-nekem sem működik csak explorerrel

Tudom,hogy hiányoztam......

Majd holnap! :oops:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

feltöltöttem a videót Geryről, ahogy tolja a babacsokiját!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

katt ide :

http://videa.hu/play.php?v=575K6vX8ptq9vUbw

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi És

Kép
Kép
sudi

CsKati: En meg nem vettem ilyesmit eszre es mivel a fiuk jartasabbak ilyen ugyben megkerdeztem ferjemet hogy latot-e ilyesmit Petinel. Szoval o visszakerdezett hogy osszehuzodasrol van-e szo? Vagy hogy vandorolnak fel? Bocsi hogy nem reagaltam, de meg igazabbol a mai termest csak futtaban olvastam el. Bocsi :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Köszi a tanácsot a barackkal kapcsolatban, kiiktatom egy idôre.

Andrea:
Gondoltam, hogy én nem vagyok mérvadó a hozzátápi ügyében, mert pl Alida még mindig kb 3 óránként szopik (szerintetek ez normális???) és naponta 1-2szer kap mást. Ebbôl az egyik tejpép általában almával és tejjel, a másik zöldség vagy gyümi. Biztos le sem írtam érthetôen, hogy a férjem kapott egy év fizetett szabadságot az egyetemen, amire 7 évenként lehet pályázni, de csak akkor, ha egy halom projektet elôtervez. Így haza tudunk menni és én el tudnám kezdeni a doktorit. Csak az a kérdés, hogy az elsô év után mi lesz... :? Egyébként Bp-en lakunk a 7. kerületben.

Sudi:
Nagyon ügyi már Gery, sajna én sem tudtam megnézni a videót, de a képeken látni! Mi is Quick Time Playert használunk. Jól hanzik a süti!
:P

Edith:
Nagyon jó lett az új kép Krisztáról! Remélem hamar elrepül az a 3 nap!! És jobbulást!!!!! Ügyes vagy, hogy megtaláltad a kukoricapelyhet. Ez gyorsan elolvad? Amiket itt kapni, azok nagyon kemények és ropogósak? Tiszta kukorica, vagy mást is adnak hozzá?

Nálunk is bajosak az esti lefekvések. Alida sokszor felébred utána, tegnap pl 11-ig kukorékolt. Még mindig korán megy aludni, de egyszerüen nem lehet olyankor fenntartani. Gyula szerint azért ébred meg, mert annyira sokminden feldolgoznivalója van, hogy nem tud tôle jól aludni. Igaz is, folyton beszélget, szótagokat suttog magában és egyre egyértelmübben "fejezi ki" magát.

Etterke:
Hú, mennyi foga kibújt megint Rékának!!!!! Remélem most egy ideig nyugta lesz a fogmanóktól! Alidánál nem nagyon látom, hogy újabb fog készülôdne, de nem is rohanunk sehová.

na mentem ebédet csinálni! Borsóleves és halacska. :P
zsuzsi 81

Sziasztok!

Szeretem, amikor írtok! :D :D :D

Zsuzsi, valamennyire ropogós az a pehely, de annyira nem, hogy bajt okozhatna. Ahogy keveredik a nyállal, nemsokára megpuhul. Épp nézem a csomagolását: kukoricadarát, cukrot, sót, maláta-kivonatot (de nem írja milyen maláta) ásványokat és vitaminokat tartalmaz. Gondolom, jó, mert én ugyanezt ettem tonnaszámra terhesség alatt is. Nagyon szerettem tejjel. :)
A guacamolét még nem készítettem el, de avokádót vettem, és most ízlett, mert tudtam, mire számítsak. kriszta is kapott almás-mangós avokádót és nagyon szerette. Azóta (ez még karácsony előtt volt) mangót többször evett.

Andrea, Kriszta 6 hónapos múlt, és én még egyetlen étkezését sem tudtam kiváltani szilárd kajával, mindig kellett utána a tápszer is. Ha véletlenül nem adtam, akkor bármit is evett volna, 1, legtöbb másfél óra múlva ordított az éhségtől. Aztán egyszercsak nem kellett a tápipótlás. És tovább is bírta, de ez már tova a 7. hónap felé. Ne aggódj, nem késtetek el semmivel. És ne erőltesd a túl sok szilárd kaját, mert pl. Kriszta most alig eszik tápszert, és abból azért rengeteg vitamint, ásványi anyagot megkapna. Reggel 160 ml-nyit, este pedig max. 100-at ha megeszik tejcsiként. Ezenkívül minden ételébe (főzi, gríz, puliszka, bármi) keverek 1-1 mérőkanál tápiport, és este mindig 3 mérőkanálnyi tápiporból készítek neki tejpépet. Úgyhogy megkapja az adagját, csak nem kimondottan cumiból.
Képzeljétek, ma este megébredt fél 8-kor, majd 8-kor készítettem neki egy adag túrós puliszkát. Nem volt túl nagy, de mindmegette. Aztán most, fél 10-kor készítettem egy fél adag tejpépet és 60 ml tápszert, de tápszerként nem akarta meginni, ezért megcsináltam azt i tejpépnek. Bevégta azt i. majd vizet ivott és most már elaludt egyedül.
Nemsokára én is lefekszem, de még van egy adag teregetnivalóm.

KAti, szerintem fölöslegesen vártál a rizzsel glutén szempontjából, mert abban tényleg nincs, de sokat nem veszített vele Joci, mert ez fogja a gyomrát. Szerintem a rizs sokkal egészségesebb, mint a krumpli, de én is a krumplit részesítem előnyben éppen a szorulás miatt. A rizset mostanában főleg szilvával keverem, hogy a kettő legalább semlegesítse egymást. :) Különben a répás és a rizses ételek, a banán és az alma is megfogja a gyomrát. Ti is tapasztaltátok ezt?
Érdekes, hogy Jocinak egy nap kétszer is adsz krumplit, nekem eszembe sem jutott volna. Kriszta hajnalban tápit eszik, majd 10 óra tájban vagy sajtos kenyér vagy vagy valamilyen gyümölcspép tejpéppel (mikor tápszeresen, mikor csak úgy belekeverve a gyümibe) ebédre jön a főzi, attól függően, hogy mikor ébred a délutáni alvásból, vagy egy kevés tápszert kap vagy banánt és este pedig általában tejpépet simán és utána lenyomtatja tápszerrel. De ma pl. túrós puliszkát adtam neki. Vasárnap kapott húslevest tésztával. Akkor evett először levest. Levesesen. Egyszer még próbáltam, de akkor szembeköpte velem. :roll:

Sudi, megnéztem Gery videóját, nagyon édi. És tényeg olyan kis büszke volt, mintha érezte volna a szitu súlyát! 8) 8) 8)

Köszönöm mindenkinek az iwiwes tanácsokat, holnap délelőtt próbálkozom.

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Cs. Kati!
Én ugyan lányos anyuka vagyok, de a herék nem tudom pontosan mennyi idős korig "visszavándorolhatnak" a hasüregbe.
Jocinál teljesen eltünik vagy csak feljebb húzódik?
Mert ha feljebb húzódik, az normális (ugye milyen jól informált vagyok), de ha nagyon aggódsz, kérdezz rá a gyerekorvosnál.

Sudi!
Tudom hogy benne van a szabájzatba, de szerintem ez tök geciség hogy csak úgykitörlik.
Ha fogy a tárhelyik, csökkentsék az egyéni tárhelyeket, vagy butítsák le a videókat.
Remélem holnap eljutok a mail írásig!

Edith!
Holnap feltöltöm a videára, ott majd meg tudod nézni.

Mára ennyi, megyek aludni!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Hali, megint ide evett a fene.
Gery már szundizik, várom apát haza a meloból.
Vettem ma két kiscipőt Gerynek. Így hogy elkezd járni, épp itt volt az ideje! :lol: :lol:
Rita!! Merre? Gondolom most barátnőzől, vagy anyukáddal vagy!! Azért majd kukk be ha tudsz!!! :lol: :lol: :lol:

Sancsi várom a mailt! :lol: :lol:

Csaok olvasgatom, hogy a kajáról beszéltek nagyon!
Zsuzsi, szerintem nem baj, ha még szoptatsz, bár a 3 óránkénti, az szerintem inkább már olyan "anyuzás" lehet Alida részéről, mintsem az, hogy ennyiszer éhes lenne. Talán próbálj neki laktatóbb és több ételt adni egyszerre, és akkor lehet, hogy nem fog ennyiszer cicizni. Meg nem lehet, hogy szomjas? Próbáltad már ilyenkor az itatást?
És husit kap már Alida?
Edit nálad meg érdekes, hogy ilyen sokszor adod még a tápit, nem baj, csak Én meg már szabadulnék meg tőle! :shock: :shock: :roll: :roll: Meg pár napja azt látom Geryn, mintha már nem enné olyan szívesen a tápit, elutasítja nagyon hamar, pedig Ő aztán már elég régóta csak reggel és este kapja! Meg most a pontos idejét meg nem mondom, ha valakit nagyon érdekelne megnézhetem, de Gery 6-7 hós kora óta már csak napi 4-szer eszik. A tízórait nem igényli, néha kap azért egy egy szelet vajas kenyeret, vagy kalácsot vagy kugkófot vagy tudom is Én. De viszont az ebéd már nagyon pontosan beállt 1órára, aztán az alvás. Uzsonna 5-6 között, aztán a Mi vacsinkból, ha olyan egy kis szemezgetés, és lefekvés elötta a vacsi tápi. Nem is tudom meddig kell egyáltalán a tápszer....... amíg nem ihat rendes tejet??? Na majd rákérdezek a dokinál.
A rizs gluténmentes, Kati szerintem adhatod! És bizoyn jó székletfogó, emlékeztek amikor nem is olyan rég Gery meg Én is betegek voltunk, minden ijött Geryből, erős hasmenése volt? Na akkor kapott rizst, még kakaót is tettem bele a mégjobb hatás érdekében!! :lol: :lol: :lol:
Esküszöm olyan irigykedve olvasom, amikor írjátok a banánt, almát. Gery egyiket sem szereti, csomószór már nem is tudom, milyen gyümölcsöt adjak neki!! Ilyenkor télen olyan szar.... :-( Még jó, hogy a barackot szereti, és az van üveges!!! Meg a narancs, mandarin. Remélem azért idővel csak megszeretei a banánt!!! :shock: :shock: :shock: :roll: Még a szilva befőttel szemeztem, csak nem tudom, hogy a héját oda lehet e adni, vagy azt le kell pucolni??!! Edit, Te hogy adod Krisztának??
Ja és szerintetek fagyasztott spenótot hogy érdemes adni??? Én mindig ezt a kockára fagyasztottat veszem, de ha magunknak csinálom, akkor az tejjel készül. Csináljak kis rántást, és vízzal higítsam és abban olvasszam fel a spenótot???? És egy kis só, azt csókolom???? Mert a miénket agyon fokhagymázom, azt még nem hiszem hogy bírná Gery!! :wink: :wink: :lol: :lol: Sancsi, Te szoktál spencit adni Enéhnek?? Vagy valaki???
Ma krumplit és répát főztem nagyon kis vízben, és amikor már puha lett, tettem rá kis ketchupot, és egy kis lisztel besűrítettem és főtt virslit adtam még hozzá husinak! Egész jó lett!!! Még nekem is ízlett!! Mondjuk Én szeretem a paris dolgokat!! :-))))

Na mentem, pusza, jó éjt!!!!

Ja és CsKati!! Lassan jöhet a glutén is, Én Gerynek 7 és fél hósan kezdtem bevezetni neki a gluténes ételt. De persze ha vársz még vele az sem gond, a Te döntésed!!!! :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Olyan sokféle érdekes dolgoról írtatok, mindhez lenne csomó gondolatom, de nincs energym bocsi :roll:

Sudi, Norbi csak holnap megy, úgyhogy még élvezem, hogy itthon van, csak most gyorsan benéztem.

Nem tudjátok miről van szó: holnap Norbi elmegy Szegedre dolgozni, és csak szombaton jön haza :cry:
úgyhogy Edit sorstársak leszünk!
Biztos szar lesz. Lehet, hogy holnap itt tud aludni a barátnőm, de nem biztos.
Csütörtökön megyünk csavarogni Tomival.
egyetlen jó része a dolognak, hogy nem fogok főzni, csak Tominak, én meg úgyis neki akarok kezdeni fogyónak.

Tomi mostanában kevesebbet alszik nappal, és rengeteget gyalogol, megyünk a mosógéptől a tik-tak-ig, onnan a napocskás szekrényig, aztán a hintáig, szóval amit mondok neki, veszi az irányt, emelgeti a kis csülkeit, és skerázik ezerrel a cél felé, ha odaértünk nagyon örül :D olyan édi!!! kicsit fárasztó a derekamnak...

tegnap mértük, 10 kiló! fogacska még mindig csak kettő

Én is észrevettem -reggel és este kap ő si tápit - hogy már nem lelkesedik annyira, van am,ikor egy csomót meghagy. De most pl megette. Este 240, reggel 190 mlt csinálok neki. Van, hogy reggel a felétmeghagyja, 10 óra körül meg bever egy egész joghurtot, amibe egy -másfél banánt keverek.
Ő is kap mostanában a vacsoránkból, szereti kóstolgatni. Lassan szerintem egyre kevesebb lesz a reggeli tápi, és inkább több kajaféle. Ezek a dolgok nálunk szépen alakultak "maguktól", tulajdonképpen ahogy Tomi igényelte, mint ahogy látszik most is a reggeli tápinál, hogy nem annira kell, így adnom kell helyette mást. A szopik is így váltódtak ki szépen.

Sancsi, én sem tudom megnézni a videót!

Etterke, gratulálok Réka sikereihez, meg a fogacskákhoz. Olyan jó látni őket, ahogy ügyesednek :D

CsKati, nem tudok hozzászólni a zacsikérdéshez, nálunk nem volt semmi ilyen, szerintem kérdezd meg a védőnőt! Viszont én már most félek, legközelebb mikor megyünk, tuti felrántja a nudliját a dokinő, mert már a múltkor is említette :(

Bocsi, akinek nem válaszoltam, megyek még egy kicsit apázni, majd jövök!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Tominak boldog hofordulot!!! De ugyes hogy mar igy jar, es nemsokara o is 1 eves lesz.

Minden anyuka, sosem gondoltatok arra hogy esetleg amikor a babaitok felkel akkor ne tapit hanem rendes kajat kapjon es de-t kapja a tapit? Ezt csak azert kerdem mert emlekszem meg anno amikor gyerekre ugyeltem a kicsi mindig igy evet, reggel ha felkelt reggeli es de-t a tapi.

Sudi, lassan Gerynek is itt a szulinapja, lesz nagy szulinapozas? Neki milyen tortaja lesz?

Koszonom a tanacsokat kaja ugyben. Igazabol meg nem is gondoltam hogy teljesen kivaltsam a tapit a rendes kajaval, csak azt akartam tudni hogy mikor kezdtetek adni tobbszor rendes kajat egy nap a tapi mellett. Bocs ha roszul fogalmaztam :oops: :oops:

Zsuzsi, en a szoptatas teren nem tudok igazabol hozzaszolni mert ugye nalunk az nem volt, de nem sok egy kicsit 3 orankent enni? Peti is mar csak 4x eszik egy nap es ezzel nagyon jol elvan.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Annyit irtatok, hogy vegig se tudtam olvasni. Ma egesz nap a gep elott ultem, de sajnos nem volt idom forumozni. Mivel febr. elejen megyek haza, addig itt mindent el kell rendeznem. A ferjem ketsegbe esetten zuditja a nyakamba a halom munkat, mivel fel, hogy egy csomo mindennel nem boldogul majd, amikor otthon leszek. Raadasul gyulik a szennyesunk is rendesen, ugyanis 2 hete nem mukodik a mosogep. Mar volt nalunk szerelo, de nem hozott alkatreszt. Azt mondta azt meg kell rendelnie, majd jelentkezik. Hiaba mondta a ferjem mar a telefonon, hogy mi a baja a gepnek es mi kell hozza. Mi viszont nem akarjuk kulon megvenni meg megszereltetni massal, mivel garancialis a gep es ha nem ezzel a ceggel szereltetjuk, akkor csak az alkatresz kerulne tobb mint 50e Ft-ba. A szomszedasszony nagyon rendes es felajanlotta, hogy moshatunk nala barmikor, de azert nem akarunk pofatlanok se lenni. Igy is mar 2-szer mostunk nala, mert mar annyira fogytan voltak a tiszta ruhak.

Tenyleg nem semmi, hogy mennyire nonek es fejlodnek a gyerkoceitek! Ha belegondolok, hogy kisebb kimaradasokkal mar pocakos idoszakotok ota olvaslak titeket, egyszeruen hihetetlen! :shock:

Andrea kerdezte korabban, hogy akkor csaszar lesz-e nalam, csak meg nem valaszoltam. Most ugy tunik, hogy nem, szulhetek termeszetes uton. A szemeszem, aki 10 eve mutott, alaposan megvizsgalt es azt mondta, hogy minden rendben, szulhetek csaszar nelkul. A nogyogyaszom azt mondta, hogy ennek o is orul, de azert ne eljem bele magam teljesen, mert vegzodhet meg csaszarral. Elsorolta, hogy mik johetnek meg kozbe. Igy viszont, hogy Magyarorszagon fogok szulni, sokkal nyugodtabb vagyok. Tudom, hogy a dokim megbizhato es figyelmes, nem ugy, mint az angol orvosok. Itt abszolut nem erdekelte oket a szemem, eszukbe se jutott, hogy esetleg megvakulhatok. Igy legalabb biztos kezekben leszek. Furcsa, hogy itt valoszinuleg sokkal felszereltebbek a korhazak, mint otthon, de mit ersz vele, ha nincs mogotte szaktudas?!

Amugy ma nagyon boldog voltam, ugyanis koran reggel megszult otthon az egyik baratnom. Annyira a reszleteket meg nem tudom, csak azt, hogy kisfiu es 3600g.

Most mar ideje nekem is lefekudnom.

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Nem igazán tudok viszaolvasni, bocsi. Elkezdtem, de elég xarul vagyok, Enéh is bontja szét a alakást, csak gyorsan reagálok.

Sudi!
Fokhagymát már ehet Gery.
Enéh is kapott, igaz ő a mi kelkáposzta főzelékünkből evett, az volt jó fokhagymás.
Nem volt semmi baja.
Spenót!
Én még csak üvegeset adtam Enéhnek, de én simán odadanám azt amit magunknak főzök, csak kevesebb fokhagmával.
Amúgy én is gondolkozom hogy csinálok spenótot. Majd keményítő napon. :?

Tej!
Azt mondta a védőnőnk, hogy ha akarok, adhatok tejet Enéhnek, de ha a pénztárcánk engedi, akkor inkább a 3-as tápszert adjam. Úgy gondoltam elkezdet a tápival, és szép fokozatosan szoktatom át a tejre.

Kakaót kaphat már?
Én még nem adtam, igaz múltkor apa csokis pudingjából, meg a csokinkból kapott pici kostolót.
Jah!
És elfelejtettem. :? Mézet mikortól lehet adni?

Nah! mentem, Enéh megint kepeszt.
Kipróbálom pelenka nélkül csinálja-e, bár sokra nem megyek vele. :?

Azt beszéltük Sanyával, hogy délután megmutatjuk a gyerekorvosnak, mondjon valamit.

Jah!
Zsuzsi! Már mi is gondoltunk arra hogy Enéh esetleg maszturbál, de nem úgy néz ki mint aki nagyon élvezné. :shock:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Képzeljétek azt álmodtam, hogy Joci énekli a Zsipp-zsupp kender zsupp kezdetű dalocskát, miközben a karomban ringatom. Ugyanis olyankor azt szoktam énekelni neki! :roll: :lol: Nagyon élvezi, mikor ezt játszuk, mindig hangosan nevet hozzá! :)

Délelőtt telefonáltam a védőnőkhöz, mert kérnem kell receptet fogamzásgátlóra és ők előre felírják az adataimat, hogy mire odamegyek a nőgyógyászati rendelésre, már készen legyen. (Az egyik védőnő asszisztál a doki mellett.) Pont a mi védőnőnk vette fel a telefont, így rá tudtam kérdezni erre a here-dologra. Azt mondta, hogy ilyenkor még előfordul, hogy a "nemtudommilyen" (latinul mondta) csatornában vándorolnak, de azért figyeljek oda rá, mert inkább a koraszülöttekre jellemző és ne segítsek visszatalálni a helyükre! :oops: :lol: Sokan kérdeztétek, hogy pontosan mire gondolok. Arról van szó, hogy "kiürül" a herezacskója, mert a herék felvándorolnak kb. a fütyije magasságába. Volt olyan, hogy óvatosan visszatoltam őket, de olyan is, hogy békénhagytam és később már ott voltak, ahová valók. Na jó, hagyom ezt a témát. Lehet, hogy csak túlaggodalmaskodom a dolgot.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Jó, hogy feltetted ide a videót, így végre én is láthattam a felvételt! :D Milyen fürgén rakosgatja a kis lábait ez a Gery! Nem is gondoltam, hogy már ennyire bírja az iramot! :lol: Tényleg nagyon ügyes! :D

Sancsi: Kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani az orvos Enéh viselkedésére. Remélem semmi rosszat!

Olive: Ezek szerint a férjed nem tart veled, amikor hazajössz? Gondolom elkísér, csak aztán visszavárja a munka. Korábban már kérdeztem, csak valószínűleg elfelejtettél válaszolni: ő is magyar? És a baba születése után meddig maradtok Mo-on? Biztosan nehéz lesz távol egymástól....! :(

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Andrea: Igazság szerint nekem is megfordult már a fejemben, hogy meddig fog még Joci tápszert reggelizni, egyáltalán meddig kell még a tápszer?! Ugyanakkor egyelőre kézenfekvőnek tűnik, hogy amikor már reggel 6-kor "kukorékol", akkor azt adok neki. Ilyen "hajnali órán", mikor sokszor még az én szemem is félig csukva van ( :oops: :lol: ), nem is tudom, hogy mi mással állhatnék elő hirtelenjében. Meg aztán így egy negyed óra leforgása alatt elkészül a tápi, gyorsan megcumizza és ha visszafektetem az ágyába, már alszik is tovább. Szerintem a rendes reggeli majd csak akkor jön szóba, ha valamivel későbbre tolódik az ébredés ideje. :roll:

Sudi: Egészen pontosan milyen ételekre gondolsz, amikor a glutént említed? Őszintén érdekel, jól jönne néhány tipp!
Én most a paradicsomot szeretném majd kibróbálni, úgy, hogy belekeverem a kajájába. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Zsuzsi: Hát, nem irígyellek benneteket! Valóban nagy döntés előtt álltok, hiszen ha letelik az 1 év, a férjedet visszavárják Kanadába!
Gondolom ti már ott tervezitek leélni az életeteket! Egy biztos: a rokonságotok nagy örömmel venné, ha hosszabb időre hazajönnétek, igaz!? :)

Edith: Úgy láttam, végül sikerült feljutnod az iwiw-re! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

TOMINAK Nagyon Boldog Hófordulót TEGNAPRA!!!!!!!!! És ezer bocsi, hogy csak most írom!!!!!!!
Millió puszi kicsi Tomi!!!!!!!!☺☺♥♥☺☺☺

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Érdekes ez a tej dolog, Én kicsit tartok tőle, meg nekem az orvos még csak nem is említette, hogy lasssan bevezethetném...... :? :? Eddig csak ugye a joghurt és a túró jöhetett szóba, de pl a tejfölt még nem engedte a doki. Hát nem tudom. Sokszor olvastam már azt is, hogy a rendes tej, csak 2 éves kor után adható, az meg még igencsak odébb van.
Kakaót én sokszor adok, pl a tápszerbe is szoktam majdnem mindig keverni, a kakaóscsiga is sláger meg a kakaós kalács is.
CsaKati, gluténes ételnek először Én a kiflire és a gluténes tejpépre gondoltam, Én ezekkel kezdtem, aztán ugye szépen a kenyérke stb. És ugye jöhetnek a főzibe a rántások.

Sancsi! És Enéh milyen sűrűn csinálja ezt a kepesztést? Már előre tudod, hogy írtad, hogy kipróbálod pelus nélkül????

CsKati, jó hogy említed a fogamzás gátlót, nekem is kéne lassan iratni, egy fél levelem van. Az is kész anyagi csőd a maga kis potom 5000-es árával.... :? :? :? :cry: Én a nővéremmel szoktam receptet kéretni az Ő dokijától. Nálunk itt a védőnőknél nincs nőgyógyász. Sajna, mert azért jóval közelebb lenne, mint a klinika ahova járok.
És CsKati, az hogy kiürül a herezacskója, azt úgy érted, hogy marad a bőr, de nincs benne semmi, ugyanúgy lóg abőr? Vagy az is teljesen felhúzódik a kukija alá?? Mert ha ez az utóbbi, akkor az tök normális, Gerynek is ilyen ha hidege van!!!! Mintha tök összemenne a bőr, és ott van ép a kukija altt. Nem figyelted még, minnél melegebb van, pláne nyáron, akkor annál jobban lóg a kis zacsi, teljesen kisimúl a bőre a zacsinak.
Azt hiszem teljesen kimerítjük ezt a témát!!!! :roll: :roll: :wink: :wink: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Nah itt vagyok! :)

Enéh most aludt el, pedig ilyenkor már ébredezni szokott.
Hát igen! Aki éjjel bulizik, az sokáig alszik! :?

Sudi!
Elég sűrűn csinálja.
Naponta többször is, és nem csak 1-2 perc, hanem van hogy vagy fél órán keresztül, kisebb-nagyobb szünetekkel.

Kipróbáltam, kb egy órát volt pelenka nélkül, akkor nem csinálta, cserébe mindent öszepisilt, mert persze mászkált a szentem.

Azt viszont észrevettük, ha fáradt, akkor sürűbben csinálja, de nem hiszem hogy ez sokat számít.

Kakaóból milyet adsz? Rendes fözőset, vagy instantot?

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Kati, igen, sikerült feljutnom úgy, hogy miután beírtam az azonosítót és a jelszót men a bejelentkezésre hanem az elfelejtett jelszóra klikkeltem rá. :shock: :shock: :shock: :shock: Persze véletlenül történt, de bejutottam. Azóta már többször is felmentem. VAn egy csomó ismerősöm! Közülöetek is sokat bejelöltem már! Sudi, Andrea, még a férjeiteket is! :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kati, én is gluténes tejpéppel kezdtem 8 honaposan a gluténes kajákat, majd ugyanúgy, mint Sudi, a kifli meg a kenyér. Aztán minden jöhet: tésztafélék, csak abban tojás is van, Kriszta múlt szombaton kapott először csigás húslevest, keksz, meg minden más, ami lisztes.
Kati, Sudi, én fölöslegesnek tartom az ételeket rántással "elrontani", nem is teszek Krisztának lisztet az ételeibe. A rántás az egyik legegészségtelenebb súrítési mód. Jó, tudom, hogy nem pirítod barnára a lisztet, de akkor is. Én még magunknak is csak a bablevesbe és a lucskoskáposztába teszek rántást, mert ezeket másképp nem lehet, de elég ritkán vannak. Persze, ez ismét a személyes véleményem, ettől függetlenül úgyis mindenki úgy csinálja, ahogyan jónak látja. Én tápszerrel dúsítom csak az ételeket. VAgy pl. amikor szombaton a levest kapta, akkor néhány kenyérmorzsát szórtam bele, hogy ne folyjon le az egész a szája szélén.

Sudi, kérdezted a szilvát. Én nem befőttből adom, hanem fagyasztottat, és annak lehúzom a héját, mert amúgy is szinte magától lejön. De ma adtam Krisztának meggyes banánt kukoricapehellyel. A meggy pedig befőttből volt. Szerintetek baj, ha befőttből adtam? Igaz, hog y tartósítószeres, (késhegynyi szalicil a tetején, és azt ledobtam róla), de anyósom kertjében termett és én tettem el. Én arra gondoltam, hogy néhány hónap múlva már úgysem tudjuk megvédeni mindenfélétől kaja szempontjából, ezért ha apránként hozzászoknak a különféle adalékanyagokhoz, mégsem lehet akkora baj!
Ja,még annyi, hogy a kakaó úgy tudom, nem egészséges még nagyobb gyerekeknek sem, de ez nem szőrszálhasogatás, mert őszintén, azt nem tudom, hogy miért nem jó. De tudom, hogy néném is mindig a vaníliás kekszet vette a kakaós helyett, na meg aztán a csoki is kerülendő... stb.

Kati, én már nagyon rég adok paradicsomot Krisztának, én a nyáron, amikor még friss és nagyon vitamindús volt, akkor fagyasztottam le adagokat. Igaz, főleg sárgaparadicsomot adok neki, mert az édesebb, és egy jégkockánáél nagyobb darabot sosem használok. Eléggé savas és kicsípheti a posiját. Én mindig csak ízesítőnek keverem bele az ételébe. Pl. krumpli-húsba, Rizs-májba, stb.

NA, megyek, mert még dolgom van, amíg Kriszta alszik. Még csak annyi, hogy nem tudom hány fok van itt, de ma egész nap hétágra sütött a nap, voltunk is sétálni, és olyan meleg van, mintha éppen március lenne. NAgy a gyanúm, hogy ennek nem lesz jó vége. Szerintem márciusban térdig érő hóban botorkálunk majd... :roll: :roll: :roll:

Ha tudok, este még jövök.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, allitolag ez az ev a legmelegebb ev amit eddig megertunk :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Itt is nagyon jo ido van, szombaton peldaul 20 fok volt. Elmentunk egy nagy bevasarlokozpontba es ott nok papucsba maszkaltak :shock: :shock:

CsKati: En is ugyanazt tudom mondani mint Sudi, csak o megelozott.
A reggeli evest meg persze en is ugy ertettem hogy azok a babak akik kb 7-8 kozott kelnek. Az a kislany is 7-kor kelt, es fel 8-ig eljatszadozott az agyaban, majd popsi mosas, atoltoztetes es addigra mar 8 ora is lett. Nalunk is igy kezd bealni, Petikem negyed 8 korul ebresztget es mire a vegere jutunk mindennek mar majdnem 8 ora, de o meg tapit kap egy jo ideig :D :D :P :P

Na most megyek, mert mar elfelejtettem hogy mit is akartam meg irni :oops: :oops: :oops: :oops:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Edith, latom van egy kozos ismerosunk, a Katus :!: :!: :!: :!: Legjobb baratnom tesoja!!. Egy hazban laktunk, sot egy emeleten is. tobb mint 10 evig. Jaj de kicsi a vilag. Bocsi mindenkitol az ide nem illo temahoz :oops: :oops: :oops:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?