Új privát üzeneted érkezett!

Akor=Akkor :oops:

katus78

Viol!

Ezt az idegrendszeri fejlödest a doki mondta, meg Erika is, mert tanulta a fösulin, de ezt töle kell majd megkerdezni.:)

En ugy tudom 3 het körül van a lappangäsi idö es addig fertöz amig a pöttyök ki nem jönnek.
Nekem 21 evesen volt szörnyü volt,meg ott is volt, nagyon megszenvedtem, jobb ezen tulesni, en sem hiszem, hogy beoltatjuk Mätet, jobb ezen tull lenni.

katus78

katus
nálunk is így volt,csak fél 7-ig,meg az előbb,mikor írtam ide az öleben szunyókált,de nem hagytam,csak pár percig,mert inkább majd ebéd után aludja ki magát rendesen!
akkor te jól megjártad a ciciddel.nekem nem volt ilyen vészes,de még valami eszembe jutott:mikor beindult a tejem,még a kórházban javasolta a fiatalabb hoeos szülésznő(sajna a nevek kiesnek a fejemből,a vilma az idősebb,de neki is ilyesmi neve van,talán hilda,vagy...),tegyek rá fél óráig HIDEGVIZES borogatást,csak hogy kicsit lehűtse a forróságot odabent.és jót is tett,utána fejtem,fejtem,fejtem....meg tényleg jó a forró víz is,csak azzal az a gáz,hogy attól még több tej termelődik

viol
igazad van,de hidd el,később sem jobb a bárányhimlő.jól tudod,akkor fertőz,mikor még ki sem jöttek a pöttyök és addig,amikor elkezd leszáradni az első.ha jól emlékszem ez összesen kb 7-10 nap.a lappangási idő meg talán egy hét.lázra nem emlékszem,igazából az elvakarás az egyetlen"vész" benne

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Szemizo!

Nekem a korhäzban a vedönö, mär mindenfele nepi trukkoket ajänlott, vastagon bekenni körömviräg kremmel, gezlapra hetfüves svedcseppet tenni, azt rä a körömvirägra, neylon rä, es egy ilyen dunckötes szerü dologgal aludjak este, na szuper volt.
Mäsik dunsztos üveget felmelegiteni, aztän rähuzni a cicire a väkum meg kiszivja a cicit elmeletben, nekem nem jött be.
Joco is probälta szivni, ugy mint nälatok apa, szoval volt itthon minden.

katus78

Na mi is megjöttünk elvoltunk csavargyárba kicsit!

Aniko!Nekünk nem vol járóka ugyan azt csináltunk mint Katusék!De Levi el sem vislte volna,mert hatalmas volt már akkor a mozgásigénye!De olyan ismerősöm akinek órákat elvan bennt a baba!
Anyósék durrgotak midíg,hogy miért nem veszünk járókát,de mi nem akartuk!!

Viol!Hát nem biztos,hogy elkapta,de azt hiszem 2-hét a lappangási idő!
Vendég

Nekem gyerekkoromba volt bárányhimlőm ,de emlékszem rá.A nyelvemen is volt :? Nagyon rossz volt. :( Viri mikor járt bölcsibe az egész csoport elkapta csak ő nem.Pedig állitólag jó túllenni rajt gyerekkorba.
Valami tényleg lehet a levegőbe Virág nem jött hajnalba hozzánk át aludni. :) Apa el is aludt kicsit :)
Viol!Nagyon tud hiányozni egy gyerek ha nem látod :P Veszprémbe mikor nem maradhattunk vele éjjelre Apával mindaketten sírtunk mikor kijöttünk tőle.Néha mondja,hogy otthagytuk éjjelre.Nekem ez úgy fáj mert én ott maradtam volna vele :cry: Na mindegy most meg ha rosszalkodik egésznap akkor meg tök jó ha valamelyik mamával elmegy egy kicsit sétálni.Mikor jön haza akkor meg úgy örülünk ,mintha napok óta nem láttuk volna egymást :P

KépKép
kola2

Nekem gyerekkoromba volt bárányhimlőm ,de emlékszem rá.A nyelvemen is volt :? Nagyon rossz volt. :( Viri mikor járt bölcsibe az egész csoport elkapta csak ő nem.Pedig állitólag jó túllenni rajt gyerekkorba.
Valami tényleg lehet a levegőbe Virág nem jött hajnalba hozzánk át aludni. :) Apa el is aludt kicsit :)
Viol!Nagyon tud hiányozni egy gyerek ha nem látod :P Veszprémbe mikor nem maradhattunk vele éjjelre Apával mindaketten sírtunk mikor kijöttünk tőle.Néha mondja,hogy otthagytuk éjjelre.Nekem ez úgy fáj mert én ott maradtam volna vele :cry: Na mindegy most meg ha rosszalkodik egésznap akkor meg tök jó ha valamelyik mamával elmegy egy kicsit sétálni.Mikor jön haza akkor meg úgy örülünk ,mintha napok óta nem láttuk volna egymást :P

KépKép
kola2

KépKép
kola2

Én asszem nem voltam bárányhimlős,de azt mondják felnőtt korban veszélyes talán nem akpom majd el Levitől ha ő esteleg elkapná.
A két unokabátyám majdnem ráment és ők pár éve kapták el! :( :( :(

szemizo!Ilyen hamar beszart a kenyérsütő?

Én is voltam a gyögyszertárban még szerdán meg ma is elküldtem a Balázst egy-két dologért a Husinak,mert ahogy elnéztem rohadt drága lesz minden!! :evil: :evil:
Mi lesz ezzel az országgal!
Én azt mondom mindenkinek ha tudnék angolul már megpattantam volna innen!
Vendég

gabó
igen,a hülye!!!kb 2 hete bírt,aztán úgy döntött,vegyek a boltban kenyeret!pedig olyan jó volt,boltba sem jártam olyan sűrűn,tudtam kicsit spórolni(mert ugye,ha bemész egy kenyérért,már mást is meglátsz-megveszel,legalábbis én így vagyok a bolttal)
a gyógyszerárak meg engem is nagyon vadítanak!de nekünk annyi szerncsénk van,hogy mind a ketten egészségpénztár tagok vagyunk,az meg a legtöbb gyógyszer árát visszatéríti(csak az idén pl nem tudom mi lesz,mert az én munkahelyem havi 4000 ft-ot utal az egészségpénztári számlámra és az volt a tv-ben,hogy évi 13ezervalahányszáz ft lesz adómentes,a többi után a cégek adózni fognak.így meg már melyik lesz az a vállalat,amelyik ilyet vállal...?!szóval lehet,még ezt is "elveszik" tőlünk.

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

szemizo!Hülyék ezek úgy ahogy vannak!
A sütőért kár biztos is,hogy jó dolog ha van!

Nem tudjátok,hogy tűzoltókat hány éves korig vesznek fel?
Vendég

Nitta, nekem is volt,
a többiek már leírták mit lehet tenni :shock: :oops:
Szopotatni azt kell!!!!!!!!!!!

Viol, semmi para!
Ha elkapta nagyon könnyen túllesz rajta :wink: Kiskorban nem olyan borzasztó és a viszketést is jobban tűrik. Már meséltem, hogy én Csillához vittem a gyerekekt Szecsőtől elkapni, de nem ment, majd Mírától cuminyalással elkapta Márton és itthon Janka. Őt hiába vittem Csillához pedig kétszer is próbáltam, de csak itthon jött össze. Ágnes kicsit nagyobb lenne vinném hozzád ha Dorka pöttyös lesz :lol:

Nem voltak lázasok, és pár apró hólyagszerű pöttyel kezdődött.
Jankán semmi nyoma, sajnos márton a legnagyobbat a homlokán elkaprta vagy sapival anyuék lerántották, ez nem kideríthető már, de az megmaradt neki.

Anikó, nekünk műanyag járókánk volt amit szét lehetett szedni négy oldalra és azt hazynáltam térelválasztónak is L-alakban összerakva. a múltkor láttam épp egyet a pepita lóban. Szerettem, mert nyaralni meg kiságynak vittük annak idején, de bennt egyik gyerek sem volt napközben. Mielőtt terhes lettem eladtuk, most marad majd a kiságy nappalra ha olyan a helyzet, mert nem hiszem, hogy vennénk mégegyszer.
Ott laktok közel ahol Csilláék laktak :lol: :lol: :lol:
mi minden nap találkoztunk, nem vagyunk ám egymástól messze :wink:
Csokitorta nélkül is találkozhatunk :wink:

Kép
Kép
Kép
amica

Viol, megjött a levél!
Köszönöm! Délután feladom :wink:

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!!

Olvastam az orvosi rendelőben, hogy van bárányhímlő elleni védőoltás. 1 éves kortól asszem..... Ti erről tudtok valamit??

A gyógyszertárat én is tapasztaltam a napokban, iszonyat. Mindenki betankol mindennel. A Meristin-t lehet ezután is kapni recept nélkül??? Nekem az sokáig életmentő volt azon a napon, bár szülés óta nem görcsölök. :lol:

Anikó, járókánk nekünk sem volt, mi is szőnyegeztünk. anyósnál van járóka, mert ott van lépcső a lakásban, de Alíz nem csípi. Bár nem is szokta meg.

Viol, remélem Dorka ha bárányhímlős is, hamar átesik rajt!! :wink:

Én úgy tudom, a mászás fontos az idegrendszer fejlődéséhez. Azoknál a babáknál, akiknél kimarad, gyakrabban fordul elő nagyobb korban( ovódás- kisiskolás) magatartászavar. Olyankor olyan terápia is van, ahol mászós feladatokat végeztetnek a gyerekekkel. No meg mászáskor a hátizmuk is fejlődik.
Na de nem okoskodok ám!

Erika

Kép
Kép
nercsi

Képzeljétek felrobbant a kávéfőzönk :evil: Bekapcsolva maradt aztán a tetejét feldobta a plafonra.Tiszta fekete lett a fal :x Tök nagyott durrant,és a pára elszívott félig leverte.Hát tök ideges lettem :x Arról nem is beszélve,hogy jól meg is ijedtünk.

KépKép
kola2

Sziasztok!
Már megint jó sokat írtatok!!

Most csak röviden, este megpróbálok jönni.

Anikó,
nekünk hagyományos, rácsos járókánk van, a mai napig kint, mert ha egyedül vagyok néha szükségem van rá. Amíg Vince pici volt, nagyon jó volt és szeretett benne lenni és nekem is jobban tetszett, hogy nem a földön van. Ma már csak akkor használom, ha fent van és nem tudok rá figyelni.
Vince nem állt föl tőle hamarabb.
Mi használtan kaptuk.

Pesten az anyukáméknál és az anyósoméknál is hálós járóka az ágya, azokat is szereti, de a rácsos szerintem stabilabb. A babauszin olyan hálósakat szoktak kitenni és az egyikben a múltkor, ha nem kaptam volna el járókástul felborult volna.

Most mennem kell, de majd még jövök.

KépKép
KépKép
esztermami

Nitta,
nekem sosem volt mellgyulladásom, de mindig fejtem, ha maradt tej, meg Vince nagyon sokat szopott, átlag 180g-ot alkalmanként.

Ha nem megy le a lázad menj el dolkihoz, mert tényleg rosszabbodhat.

Gyönyörű Zoé és nagyon jók az orrszopis képek is!!

Na tényleg megyek.

KépKép
KépKép
esztermami

Nitta!!! Sajnálom! Remélem hamar elmúlik!!!

Zoé gyönyörű!!

Erika

Kép
Kép
nercsi

andi,anikó
épp nekem is az jutott eszembe,mikor olvastam anikó címét,hogy jó öreg IV.László király utca,minden délután ovi és aztán séta andiékkal!!!régi szép idők!!!
de úgy néz ki,ez már egy ilyen nap,merthogy katus teáját is fogom irigyelni,ha összejön a bandázás náluk!!!ill titeket,hogy találkoztok.ha valaki pesten jár jöhet hozzánk,nekem is van fincsi zöld,fekete,gyümölcs teám,kávét is többfélét tudok adni.... :lol: :lol: :lol: :lol:

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Csilla,
nekem is azt mondta Ágnesnél a dokinő, hogy ha változás van, láz vagy teszürkül azonnal a kórházba vigyem, mert tüdőgyulladás gyanús volt...szerencse azonnal vittem, mert láttam a nagyokon, hogy komoly a dolog. tudod én sem vagyok valami dokilátogató típus :P

Az oltásnál biztosabb az átélt bárányhimlő.

Anikó, próbálok képet keresni majd a járókáról, de eddig csak papíron van. Szívesen elmegyek veled a pepitába is :wink:
Írj priviben telefonszámot majd ha ráérsz.

Kép
Kép
Kép
amica

Találtam egyet, itt már bent sincs az alja. Szétszedve ajtó elé is tettem, jó nagy területet lehetett leválasztani vele. Főleg mikor Janka Mártont zaklatta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Zsani,
:cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat!!!! Algopirint már éjjel is vettem be, és reggel az volt az első dolgom, hogy elmentem dokihoz. Egyébként is rengeteget fejek, asszem már régebben is írtam, hogy eszméletlen sok a tejem. Nem fogjátok elhinni miért alakult ez így nálam: tegnap Zoé óránként éhes volt, így éreztem, hogy nincs szükség annyira fejésre, csak 3-szor fejtem. Melltartóba szoptattam, hogy a másik mellemből ha folyik ne áztassam el Zoét. Mivel csak kibújtattam a cicimet a melltartóból, alul pár tejcsatornát elzárt, pedig nem is merevítős a melltartóm. Szegényem szopizott egész nap, de nem tudta kiszívni alulról. És mivel sok a tej, egy nap elég volt ahhoz, hogy ennyire begyulladjon. Na ebből tanultam rendesen!!!! Augmentint kaptam, reggel már be is vettem, és azt mondták jegeljem, mert eszméletlenül forró a mellem és tűzvörös. Úgy tűnik sokatoknak volt már, úgy látszik ezen majdnem mindenki átesik.

A bárányhímlőtől én rohattul félek, nekem semmi gyerekkori betegségem nem volt és azt mondják felnőtt korban veszélyes lehet. Ha Zoé ovis lesz a dokim mondta oltassam be magam, a gyerekeknek viszont jó ha átesnek rajta.

Anikó,
Jó volt olvasni amit a reggeletekről írtál!!! Kicsit meghoztad a kedvem, belegondoltam mennyi szép dolog vár még ránk!!! :D :D :D

puszi

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

A kép akkor készült mikor elővettem lemosni eladás előtt és naná, hogy ki-be másztak és élveztek benne játszani a "vén szamarak" :lol:

Kép
Kép
Kép
amica

Nitta!Sajnálom :( Nekem is volt :( De nekem sajnos nem volt elég tejem :(
Igen nagyon sok szép dolog vár még rátok :P Mindennap lesz valami új!Valami csodálatos és csak az tudja akinek van gyereke :P
Viri például este Apának azt mondta,hogy szeretne ő is melltartót.Olyan helyes volt.Még csak 3és fél éves mi lesz később :lol:
Remélem megmarad ,hogy mindent megmond és elmond nekünk.

KépKép
kola2

Kaptam egy meghívót a myVip-re ,tiszta olyan mint az iwiw.Valaki fent van?

KépKép
kola2

Zsani, én nem. Nekem a Milgramra küldtek meghívót, de eddig egy ismerős van. Az is dettó iwiw.
A kávéfőző akkor jól kibabrált veletek. :evil: :roll: Most festeni is kell???

Erika

Kép
Kép
nercsi

na,én mára elbúcsúzok,megyünk zórával összeszedni a nagyokat!

nitta
örülök,hogy jobban vagy(mikor szecső megszületett,otthon kb 2 hónapig meztelen felsőtesttel járkáltam a cicm miatt,meg nagyon meleg is volt akkor),eleinte nekem sem volt kényelmes melltartóban lenni,csak mikor már kevesebb tejcim volt.most meg már talán nincs is,bár elalvás előtt,meg éjjel kell zórának.de egyre kevésbé érzem,hogy meg is indulna belőle valami.lehet,cumi helyett használja? :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:

puszi mindenkinek

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Úgylátszik az iwiw-et utánozák :) Hát nagyon csúnya a fal :? Jó volna ha Apa festene.Amúgy is minden évbe fest :wink:

KépKép
kola2

zsani,
basszus!! :evil: cajok, mi van itt?? mosógép, tv, kenyérsütő, kávéfőző... :(

nekem is küldött vki vmilyen másik meghívót, azt elfogadtam, de azóta sem jártam ott. aztán kaptam egy harmadik fajtát, de azt már fel sem használtam, sztem is koppintás az egész, és tök felesleg több helyen lenni, úgyis kb ugyanazok az ismerőseid lesznek.

gabó,
a csavargyár, az csavargást jelent nálatok? :wink:

andi,
szívesen! kellemes időtöltést ágnesnek a játékokkal! :) ha akarod, hozd pöttyözésre! :) vicceb kívül, mi az a kor, amit azért jó, ha már elérnek, mielőtt elkapják?

zsani,
melltartó virágnak!!!! :lol: :lol: ezen jót mosolyogtam!! aranyos lehetett! tényleg mi lesz később?? :)

és tényleg ekkora nyüzsi van már most a gyógyszertárakban??? ez csak városban van így? én tegnap voltam itt hegykőn, csak a szokásos. sok néni és bácsi előttem... :P de ők mindig ott vannak...

bárányhimlővel már én is úgy vagyok, hogy ha már ez van, legyen ez! :) beoltatni én sem oltatnám be, az átvészeltség az tutibb, én is úgy hallottam.

és ezt találtam róla:

"Bárányhimlő Varicella;
roppant fertőző, legtöbbször enyhe lefolyású betegség.
Kórokozója vírus, azonos az övsömör (zoster) kórokozójával. Német neve (Windpocken) arra céloz, hogy a huzattal az épület távoli tájaira is eljuthat ez a szervezeten kívül különben életképtelen kórokozó.
A legtöbb gyermek átesik a bárányhimlőn. A csecsemőkor elején ritka, de újszülöttkorban is előfordulhat, ha az anyának nem volt bárányhimlője. A betegséget csak egyszer lehet megkapni, a védettség az egész életen át kitart.
A betegség a frissen megbetegedett emberről terjed át, közvetítő személyen át nem lehetséges a fertőződés. A beteg már az első tünetek megjelenése előtti napokban is fertőz, a hólyagok pörkösödésének idején a fertőzőképesség rohamosan csökken.
A lappangási idő 14-21 nap, ezután az egész testen, a hajas fejbőrt és a nyálkahártyákat is beleszámítva, megjelenik a kiütés: először lencsényi, kissé ovális piros folt, mely néhány óra alatt víztiszta folyadékot tartalmazó kis hólyaggá alakul, tartalma hamarosan zavarossá válik, sárgás színű lesz, majd fokozatosan beszárad, pörk képződik, mely aztán leesik. Jellemző a betegségre, hogy fejlődésük különböző szakaszában lévő elváltozások egyidejűleg láthatók, néha 2-3 hullámban jelennek meg a kiütések, számuk tíznél kevesebbtől több százig terjedhet.
A legtöbb gyermek nem érzi magát különösen betegnek, a láz nem kötelező tünet. Hamarosan viszketni kezd a kiütés, a kisgyermek gyakran elkaparja a hólyagokat. Ebből ered az egyik gyakori szövődmény: a hólyag elgennyed és a gennyes gyulladás tovaterjedhet. Ilyenkor gyógyulás után heg marad vissza, az el nem kapart hólyag nem hagy ilyen nyomot, legföljebb pár hónapig haloványabb a bőr, ami különösen nyári lesüléskor lehet szembeszökő.
Fontos az elkaparás megakadályozása: a körmöket rövidre kell vágni és ráspollyal simává tenni végüket. Legjobb a hólyagokat egyáltalán nem kezelni (a hintőpor és rázókeverék nem igazán használ), a gyermeket ne öltöztessük melegen, mert a verejtékezés nagyon fokozza a viszketést. A bárányhimlős gyermeket nemhogy nem szabad, hanem kell is füröszteni, pontosabban lezuhanyozni és utána törölközővel dörgölés nélkül a vizet óvatosan, de alaposan leitatni.
Ágynyugalom, erélyes lázcsillapítás csak ritkán szükséges.
Gyermekközösséget nem szabad látogatnia a betegnek a pörkök leeséséig, zárófertőtlenítés nincs előírva."

KépKép
viol81

Zsani, apa ennyire szeret festeni???? :wink: :lol:

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi!Nemtudom :wink: De az amániája ,hogy egy évbe egyszer mindennképp kell.Na most csináltam neki egy plusz festést :wink: Már felhívtam ,azt mondta majd holnap kifest :lol:

KépKép
kola2

Akkor szaporítom a sort. Nekünk a tévénket kellett visszavinni. :roll: :roll:

Viol, ma volt a doktornőnél egy kisbaba, egy napon születtek Alízzal, na ő is barihimlős. Lehet mi is elkaptuk????? Akkor ez 2-3 hét múlva kiderül.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Viol!Virágnak van bikinije hát ma a felsőjét rá kellett adnom :lol: Tiszta kislány :wink:

KépKép
kola2

Sziasztok.

Erika,én kérdeztem a dr.nőtől és a védőnőtől is az oltást,nem ajánlották!

Istinek volt bárányhimlője.Még a szemhéján is.Ahogy gyógyult,kihullott egy szempillája is,nem is nőtt vissza.

Anikó,nekünk hálós járókánk van,egy ideig sokat volt benne a Bence,abban állt fel először.Szerintem nem rossz.

Nitta,nekem is begyulladt többször a mellem.Módszereim ugyanazok mint a többieknek.Még annyi tanács,hogy próbáld máshogy tartani szopizás közben,mert az is lehet az ok.

Zsani,hú,gondolom ijesztő lehetett!Nekünk is robbant már fel olyan régi fajta kotyogós.

Kép

Kép
hajnus

zsani,
ez komoly??? :P jaj istenem!! :P

erika,
ha már kijöttek a kislányon a pöttyök, akkor elvileg már nem fertőz. mi akkor találkoztunk az unokatesó kislánnyal, amikor még ők sem tudták, hogy az, mert pöttytelen volt...
most ti is cska vártok-vártok... de így, hogy tudom, hogy esetleg dorka elkaphatta, nem is vinném más gyerekek özelébe, mert akkor most dorka is fertőz...
az az anyuka vajon?? :?

KépKép
viol81

Jesszusom,Nitta,nem vettem észre,hogy már írtál :oops: Én meg itt okoskodom... :oops:

Képzeljétek az Anyu holnap már jöhet is haza.Ez hamar ment!

Kép

Kép
hajnus

Hajnus,
örülök a hírnek az anyudról!

Zsani,
jaj az akávéfőző, jól megijedtetek.
A nagymamámnál anno a kukta robbant fel tele lencsével, de olyan erejű volt a robbanás. hogy a 4,5 m-es belmagasságú konyhában a fél plafont beterítette a lencse és meghajlott az alumíniumkukta fedele. Szerencse, hogy nem volt senki éppen a konyhában.

Nagyon helyes lehett Virág a melltartóval- Nyáron itt volt Vince unoktaesója, egy 6 éves kislány, aki nem volt hajlandó melltartó nélkül pancsizni a pancsolóban.

Viol,
szurkolok azért, hogy Dorka hátha nem lesz beteg.

Nitta, örülök, hogy jobban vagy!!
Biztosan hamarosan teljesen belejöttök és nem lesz már ilyen gondod.

KépKép
KépKép
esztermami

Szemiző, Katus,
hát érdekes, hogy mennyire mások a manők, Vince pont ezen az éjszakán legalább 3szor fent volt és reggel 7kor viribolt, csak napközben fél 1-kor ebéd előtt ájult el és aludt 4-ig!!! :lol:

KépKép
KépKép
esztermami

Lányok,
nem tudjátok, hogy pontosan mi is a védőmő feladata?
Gyermekvédelem? Kötelező neki kilátogatni?
Csak kíváncsiskodom.

KépKép
KépKép
esztermami

Hajnus, örülök, hogy anyukád túl van rajta. Ez tényleg hamar ment! :wink: :lol:

Eszter, én úgy tudom, hogy 1 éves korukig havi 1-szer jönnek, aztán negyedévente, asszem 3 éves korukig, vagy amíg otthon vannak. Ha már bölcsibe, meg oviba járnak, ott már úgyis "ellenőrzik" a gyerekeket.
Szerintem a szülők segítése a feladatuk, tanácsadás, meg gyermegvédelmi feladatokat is ellátnak, mert a babákat csak ők látják mint "hivatalos" intézet. Ha nem megfelelőek a körülmények, ők tudják csak értesíteni a megfelelő szerveket. Gyámügy....stb.
Az én védőnőm elég sokat mesél, az ő szavaiból vettem ki ezeket. Meg ahogy kiszűrtem, naplót vezetnek minden babáról. Meg a gyermekorvossal is kapcsolatban vannak.
De sok múlik rajtuk, mert hallottam azt is, hogy valaki össz. 2-szer látta a védőnőjüket.

Nektek is a Pete Józsefné????

Erika

Kép
Kép
nercsi

kola!Bummmmmmmmmmmmmmm!Nekem még sosem robbant fel semmi,de nem is kávézom itthon!
Édes Lehetett Virág mikor mondta apunak!!!Már nagylány szeretne lenni!! :lol:

Nitta!Örülök,hogy már jobban vagy!

Viol!Igen a csavargyár nálam csavargás!! :lol: :lol:
Bízzunk benne,hogy nem kapta el bár tényleg jobb ha túl esik rajta!

Van valakinek fölös iwiw meghívója?A barinőm férjének kéne,mert ismrekedni akar!
Vendég

Képzeljétek a Husi elaludt 3/4 7-kor az ölemben kíváncsi leszek meddig húzza!
Vendég

Gabo!

Nem aludt delutän, vagy a betegseg miatt? Hogy van?

katus78

Hajnus!

Örülök, hogy anyukäd jol van! :)

katus78

Viol!

Nekünk a gepünk szart be, meg mindig nem jo, kölcsön gepünk van! :?

katus78

Zsani!

Viräg megilyedt nagyon, milyen kävefözö volt, kotyogos?

katus78

Katus!Én jobban :? Elektromos volt szegény :(

KépKép
kola2

Sziasztok cajok!!!!
hogy Ti mennyit irtatrok egy nap alatt!!!Jesszus!!

Nitta
már látom megoldodott a probléma.Gyugyulgass és szedd a gyogyszert.Régen volt olyan hogy lehetett leadni pénzért anyatejet.Nem akarsz utána kérdezni a védőnődnél????Te is megkönnyebbülnél,meg egy babán is segitenél vele,akinek nagy szüksége van rá!

Katus
találkát szervezel jövö hétre?????Huu,de izgi!!!!!
Én benne lennék(mint mindig)

Aniko
ma is elmentem a házatok előtt! :wink: :lol: Anyumnál voltam ott a Kodály téren. :wink:
Tudsz Te is jönni a Katushoz ha lesz közös teázás???Jo lenne találkozni veletek!!!!
A járokás témához annyit szolnék,hogy nekem is volta aRékánál egy hatalmas fa jároka.Réka utált benne lenni,kivül mászkálta körbe.
Petrának nem is volt.Ugyanabban az időben tanultak meg menni(10hosan)

Gabó
örülök,hogy Husi jobban van!!!!Hatottak a gyogypusziim!!Még cuppantok neki a teljes gyogyuláshoz!!!
tüzoltónak max.35 éves korig vesznek fel emberkét ,erkölcsi bizivel,érettségivel,és kemény pszichologiai tesztel.

Bizti valamit elfelejtettem,bocsi érte,de most jöttünk meg.Igy is Ti voltatok az elsők :wink: Apa morog is érte!!!(tiszta függő lettem)
Vendég

Sziasztok!

Bocsi hogy csak így bepofátlankodok. Katus exkolleganője vagyok!
Néha olvaslak benneteket, mert így tudom mi van a mi jó "öreg" Katusunkkal! :wink:

Kata!
Várom a képeket. Küldöm én is amiket csináltam!
Puszilgasd meg Máté pajtást helyettem is!

További szép estét mindenkinek, és mégegyszer bocsi hogy csak igy rátok törtem!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Puszi Erzso! :D

Küldöm a kepeket!:)

katus78

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?