Új privát üzeneted érkezett!

Szia Olive! :)

Már biztos szépen növöget a pocid! Biztos szép és meghitt volt a karácsonyotok. Ez az utolsó kettesben! :D Emlékszem én is az állandó tüzijátékra, mikor Angliában tanultam! Én élveztem, mindig néztem az ablakból, bár tényleg majdnem minden hétvégén volt.

Képzeljétek, a lábam már rendbejött, most meg megint a gyomrom kezdett vacakolni! Áhhh, ez nem az én évem!! :lol: :lol: :lol:
zsuzsi 81

Sziasztok!!

Bocsi Zsuzsi,hogy te nem kaptál képeket,mindig elfelejtem,hogy neked a citromail nem jó,és a te cimed ezért a send-es cimemen van.
De látom Andrea már átküldte neked.
Köszönöm Andrea.
Rögtön folyt

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Na itt vagyok,a MIra felébredt és fel kelett venem,e szerencsére apus átvette tőlem.
Mióta a fogaival kinlódunk azóta egy éjszakám nincs rendes félóránként fent van.
Már van neki 2 foga,de eszszerüen nem áll vissza az alvásra.Viszont napközben sem alszik sokat,nem is tudom,hogy hogy birja,mert én nagyon nehezen.
Apus éjszaka nem kel hozzá fel,viszont ha itthon van akkor nappal tudok pihenni.De nappal nem szeretek aludni akkor már hulla vagyok ha ledőlök egy órára.
Egyépként mint az látszik is ugy ül már mint a pöcök :D
2 napja próbálkozik állni is,ma beállitottuk neki a járókát,hát nem nagyon tetszett neki benne,de remélem megszokja.
Sokan mondják,hogy abban jól meg tud tanulni felállni,ezért szeretném,hogy használja.
Egyépként makk egészséges,eddig még nem volt beteg.
Már kezd a haja kunkorodni,ugyhogy ugynéz ki ha nem is göndör,de hullámos haja lesz. :)
Már alig várom,hogy copfozhassam mint Eszter Rékának. :)
Még szopik,este és reggel tudom szoptatni.
Imád cicizni,csak már harap a fogaival a kis betyár,ugyhogy nem nagyon örülök a szoptatásnak.
Már nem nagyon turmixolok neki,csak villával töröm neki össze a kajáit ,nincs gondja a nyeléssel,most jutottunk oda,hogy élvezi az evést,cappog a szájával két falat között.
A husit is csak villával szállára szedem és azt is ugy eszi.
Edit,azthiszem te irtad le valakinek,hogy a turót házilag hogy készited,ha szépen megkérlek elküldöd nekem az e-mail cimemre,hogy hogy csináljam neki?Bolti turót nem akarok neki adni,anyukám tud szerezni házitejet.
Tornázni nincs erőm,de megigértem magamnak,hogy most januártól újra bevezetem ,mert ha nem tornázom nem mennek le soha a kilók rólam.Ahol abbahagytam a tornázást pont ugyan ugy nézek ki azóta egy deka nem sok de annyi sem ment le rólam.
Azért is nem nagyon küldtem oylan képet aminn én is rajtavagyok,nem igazán engedem,hogy igy lefotózzanak.
Rövien ennyit rólunk.

Sajnos hébe-hóba tudok még mindég benézni hozzátok,de nem vagytok elfeljtve!!!

Puszi mindenkinek.

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!

Ünnepekkor elég keveset voltunk itthon, így nem nagyon tudtam benézni.

Sajnos Karácsony abból a szempontból nem sikerült jól, hogy Szenteste semmit nem tudtunk enni, se a férjem, se én.... Valami gyomorvírus. Persze ő másnap már "zabált" míg én napokig koplaltam, rosszul voltam.... Még jó, hogy nagyszülőknél voltunk, mert egész nap csak feküdni aludni tudtam. De aztán jobban lettem és elég jó volt, hogy nem kellett végre dolgozni, nem csörögtek a telefonok. Ég és föld volt, amikor úgy voltam itthon, hogy "csak" háztartás+gyerek, bár úgy sem unatkoztam de legalább idegbeteg nem voltam. :D

Amúgy Szenteste Ákos annyi ajándékot kapott (nagyszülők, dédmama, nagynéni), hogy fel sem bírta fogni és ez másnap másik nagyszülőknél folytatódott. Persze legjobban a játék fúró és szerszámkészletnek örült.

MEgyek lassan, ki kell vennem a kiscsávót a kádból.

Puszi

Kép
mölli

Majd elfelejtettem: BUÉK MINDENKINEK!

Kép
mölli

Sziasztok!

Most csak ekezetek nelkul, Alida itt van az olemben.

Andrea: koszi nagyon a kepeket!!! :) :) :)

Kati: egy tunemeny a lanyod!!! Ugy no, mint a gomba! Mar ket foga van? Tenyleg nagyon szepen ul mar, szerintem nagyon hamar allni is fog! Erdekes, hogy irod, hogy a husit is csak szalaira szeded es ugy megeszi. Igaz, hogy en most adtam eloszor Alidanak husit, de meg leturmixolva is egy kicsit darabos maradt es folyton tolta ki a nyelvevel. Jo, hogy ciciztek meg! Nekunk is volt harapos korszakunk, de szerenxsere mostanaban leszokott rola. :) Hat igen, tornazni nekem is kene.... bar nem a suly miatt, csak nem erzem igy jol magam.

Mölli:
Nagyon sajnálom, hogy így alakult a karácsony. :cry: Legalább felépültél már? Remélem, kicsit pihenni is tudtál azért.

Lenne egy kérdésem: azt figyeltem meg, hogy Alida a zöld színü zöldségektôl hasmenést kap. Így volt ez a borsóval és most a brokkolival is. Szerintetek várjak még velük, vagy csak meg kell szoknia? A répáért és az édeskrumpliért nem nagyon ujjong. Csak gyümölcsöt azért nem akarok neki adni.

Nem tudom mi van ma vele, már 1/2 10 és még mindig nem alszik. Már túlvagyunk hisztiken és cicizéseken, de semmi...
zsuzsi 81

Sziasztok!

Megérkeztem én is az újévbe! :P :P :P

Köszöntök mindenkit, és sok boldogságot, egészséget, kívánok az új évre! :)

Zsuzsi, örülök, hogy megérkeztetek, és hogy jól telt a kiruccanás! :) árom én is a képeket! Neked gyors felépülést kívánok!

Kati, Jó, hogy tudtál egy ilyen hosszú beszámolót írni magatokról, már nagyon "tartoztál" vele! :wink: :P Tündéri a kiscsajszi a képeken és TE IS! Nem tudom, mi a bajod magaddal, de szerintem nagyon jól nézel ki! :) Olyan kislányos vagy! Küldöm a túróreceptet is! :)

Gratulálok Mirának és Alidának a felüléshez!!! Mindjárt jön a felállás! :) És aztán hamarosan nincs megállás! :P

Itt elég csendes volt a szilveszter, nem voltak nagy robbantások. És szinte sehol. Itt idéntől tilos volt a petárda-meg más ilyesmi árulása, és hatalmas büntetéseket, sőt 6 hós szabadságvesztést is kilátásba helyeztek az engedetleneknek. Azért volt néhány pukkanás! Tűzijátékot csak akkreditált cégek és tűzszerészek csinálhatnak ezután. Ami szerintem nagyon is jó.
A szilveszter szuperül telt. Írtam, azt hiszem, hogy egy étteremben leszünk, ahol IStván zenél. Nos, ő meg Sanyi zenélt, én és Dalma meg buliztunk. :oops: :oops: :oops: NAgyon jól éreztük magunkat, a jókedv határtalan volt ott mindvégig és mindenkinél, mindamellett nagyon civilizált körülmények között zajlott (egyetlen részeg sem a kb. 100-130 személyből). A kaják finomak voltak.
Kriszta anyósékkal szilveszterezett, amikor reggel hazamentünk, ő már ébren volt. Én kb. 2 órát aludtam (8-10-ig), akkor fel kellett kelnem, mert anyósoméknak templomba kellett menni (papi kötelesség) Ebéd után viszont anyós felvetette, hogy ha nem zavar, ő szívesen vállalja továbbra is Krisztát, menjünk haza és aludjuk ki tisztességesen magunkat! Szerintetek ellentmondtunk? Du.5-től fél 10-ig, majd fél 11-től hajnali 6-ig, aztán meg ismét fél 10-ig aludtam. Ilyen sem volt, mióta Kriszta megvan! De tényleg kipihentem magam.
Tegnap felkelés után ismét ki anyósékhoz, ott ebédeltünk aztán meg közösen mentünk sógornőmékhez, mert a nagyobbik fiának, Beninek volt a szülinapja. Este fél 11-re értünk haza, amikor képzeljétek, kiderült, hogy ottmaradt: vizes cumisüveg, tápis cumisüveg, tápszer, tejpép, orrszívó, minden. Akkorát bőgtem tehetetlenségemben, mert azt sem tudtam, hogy Krisztát mivel etessem meg akkor éjjel. Tudjátok mit adtam neki? Vízbegrízet egy vaníliás cukorral és egy reszelt almával. Még finom is volt. :oops: Reggel fél 7-kor István már rohant tápszert és pépet venni. Úgyhogy megélünk. Orrszívót is kaptam kölcsön. Sajnos, az orra még folyik, de amúgy már rendben van.

Képeink még mindig nincsenek a gépen, mert rengeteget filmeztem és nem is lenne hely még feltölteni. De aztán teszek fel hamarosan. lehet, hogy nem is töltöm fel az egészet, csak az elejét.

NA, pusz-pusz mindenkinek, legyetek jók! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Én is előkerültem végre, a férjem még ezen a héten szabadságon van, ezért rendszeresen majd csak a jövő héttől tudok írni.
A Szilveszterünk elég nyugalmasan, ugyanakkor jó hangulatban telt a sógoroméknál, igaz anyósom jópárszor próbára tette az idegeimet az örökös aggódásával Joci iránt! :x Hacsak megnyikkant már rohant oda a járókához, hogy mi baja lehet és egyfolytában ki akarta venni, annak ellenére, hogy én már a legelején leszögeztem, hogy nincs egész napos kézben hurcolás!
Most legalább van egy kis nyugalmam, mert anyós most pár napig a sógoroméknál marad. :)
Joci legújabb mutatványa, hogy amikor szemből megfogjuk a két kezét, már nemcsak ülőhelyzetbe húzza fel magát, hanem befeszíti mindkét lábát és feláll! :shock: Persze sohasem erőltetjük és nem is csináljuk vele gyakran, hiszen amíg egyedül fel nem áll, addig még nincs itt igazán az ideje.
Holnap reggel 8-ra megyünk a gyerekorvoshoz a szokásos felülvizsgálatra -súly-, hosszúságmérés, stb.- amiről majd beszámolok.
Az első fogacska egyelőre még nem bújt ki, de tegnap észrevettem, hogy alul a metszőfogai helyén már látszanak a fogacskák helyei. Úgy értem, hogy a két dombocska az ínye oldalán. :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Zsuzsi: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Mexikóban, sokat gondoltam rátok. Azt pedig különösen jó volt olvasni, hogy Alida milyen nagyszerűen alkalmazkodott az ottani körülményekhez. Csak a gyomrod miatt sajnállak! Jöhetnek a képek! :D
Ami az "anyásságot" illeti, Jocinál egyáltalán nem vettem észre ilyet, aminek valószínűleg az az oka, hogy többen vagyunk körülötte. Azért anyósom volt olyan "kedves", hogy mindezt fennhangon is szóvá tette! Egész pontosan úgy, hogy szerinte nem is hiányoznék neki, ha többet nem látna!? Ugye milyen aranyos!? :evil:

Andrea: Örülök, hogy jó lett a harisnyák mérete. :D

Mölli: Akkor nektek nem telt valami kellemesen a Karácsony amiatt a fránya vírus miatt! :cry: Az viszont jó, hogy végre eltölthettél néhány munkamentes napot! :)

Olive: Jól tetted, hogy átjöttél közénk, itt mindig van valaki, aki ír! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati: Köszönöm a képeket Mirácskádról! Büszke lehetsz rá, nagyon szép kislány! Joci haja úgy tűnik, nem lesz göndör -bár az enyém eredetileg az, csak hajszárításkor kihúzom egyenesre-, sőt, amióta elkezdett neki nőni és sűrűsödni, a feje búbján égnek áll! De neki még az is jól áll! :lol:

Edith: Nekem is friss még az élmény Joci cuccainak a hurcolásával kapcsolatban. Annyi mindent kell vinni egy ilyen csöppségnek, hogy csak na! Én is többször körülnéztem, hogy minden megvan-e, mielőtt hazaindultunk 1-én. Egy kis riadalom azért itt is támadt, hogy a vizes-cumisüvegét a thermotáskával együtt ottfelejtettem, de végül meglett, mert becsomagoltam azt is a nagy táskába. :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi: Megnéztem Enéh honlapját! Csodaszép nagylány már ő is! A tortája biztos nagyon fincsi volt! Ki sütötte?

Most elköszönök, mert megyünk sétálni!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Képzeljétek, a tegnapi lefektetési hercehurca hajnalban csak rosszabb lett! Végülis közöttünk kötött ki Alida, ahol hajlandó volt aludni még 2-3 órát. Lehet, hogy megint a foga jön???? :?

Cs-né Kati:
Jó, hogy írtál azért nekünk, bár megértem, hogy ezen a héten ritkábban leszel. :wink: Nagyon aranyos lehet Joci felálló haja! :lol: Felállni pedig szerintem nagyon hamar fog, rájön majd, hogy úgy sokkal többet látni a világból! Alida néhány lépést már araszol a kiságy rácsaiba kapaszkodva. Továbbá azt csinálja, hogy addig ágaskodik, míg az ágy felett kilát, ha kell, még kicsit fel is húzza a lábait! :shock: :shock: Anyós: no comment. Biztos neki is jólesett volna annak idején, ha valaki ilyet mond neki. :evil:

Edith:
Biztos nagyon jó lehetett a szilveszteretek, az pedig külön jó, hogy ilyen jó(zan) társaságban voltatok! Mi is azon csodálkoztunk Mexikóban - ahol pedig mindig volt valami ok az ünneplésre -, hogy egyetlen részeget sem látni, pedig van nagyon finom mézlikôrjük. :P Egyszerübb volt megvenni újra a tápit, mint elmenni érte? Bár gondolom késôbb is jól jön. Mi végülis úgy utaztunk, hogy egy nagy hátizsákban voltak a kettônk cuccai és egy másikban Alidáé, ami korántsem volt annyira megtömve. Ezenkívül a kiságy, amit nagyon jól össze lehetett csomagolni egy kis táskává és a pelenkázótáska.

Most már úgy tünik rendbejöttem, viszont az egyik mellem sajnos kisebesedett, Alida nem kíméli mostanában. :( Azért nem olyan vészes, csak nehezen gyógyul az ilyesmi. A képeket küldöm ám!
zsuzsi 81

Sziasztok!!!

Előkerűltem én is.
Nagyon jól telt a szilveszter,bálban voltunk és reggel fél 7ig mulattunk.Sajna utánna már nem volt olyan jó,mert az anyósom magamra hagyott Morzsival.De azért vhogy kibírtam.

Ma reggelre lebetegedtem,úgyhogy anyukám elvitte Morzsikát,hogy tudjam magam kúrálni.

Voltunk dokinál _Morzsival:78cm és 9kg.Holnap kell mennünk vele oltásra,remélem lázmentes nap lesz.

Zsuzsi üdv újra köztünk...Várjuk a képeket!!Ismerős ez az anyázás.Sajna nálunk is ez van kialakulóban,pedig nálunk azért nap,mint nap teltház van.Nem is tudom,hogy miért van ez...

Kati aranyos nagyon Mirella és utólag boldog hófordulót kivánok.

Sedith mostantól ti is beléptetek az eu-ba?
Azért jól feltaláltad magad a tápszer ügyben...

Csajok mit szóltok ehhez a tragédiához ami ma történt a gyerekekkel a kompnál Mohácson???
Szerintem szörnyű!!!

Na megyek,mert kezdődik a szökés...
Jó éjt mindenkinek

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a szilveszter.
Enéh a szilveszteri tüzijátékozást-petárdázást szerencsésen átaludta (itt akkora volt, hogy aug.20-át kenterbe verte), csak kicsit mocorgott.
Mi a tesoméknál voltunk, ami nem nagy kunszt, hisz’ fölöttünk laknak.

Ma voltunk az 1 éves kontrollon.
Enéh 9850 gr, és 76 cm. Fej körfogat 45, mellkas körfogat 46 cm.
Megkapta az agyhártya elleni oltást is. Csak picit sírt, Sanya szerint inkább az ijedtségtől mint a fájdalomtól, ugyanis 3-an fogtuk le(apa-véfőnő-én), persze apa ölében, a dokinő meg szúrta.
A vizsgálat 90%-át apja ölében töltötte.
Következőnek 6 hét múlva megyünk, akkor megkapja a bárányhimlő ellenit.
Kijött a 8. foga, és egyre gyorsabban megy, már szinte szalad.
Ha elkérünk tőle valamit, azt már odaadja. Továbbra is hisztis, de legalább az esti alvásaink úgy néz ki rendeződni látszanak. Igaz már csak egyszer alszik napközben (ebéd után), és akkor se nagyon kell altatni.

A torta!
Tejszínes túrótorta volt papíron, szerintem inkább túrós tejszín, bár lehet azért, mert én nem szeretem a tejszínt.
Sütni nem tudom ki sütötte, készen vettük. Az a helyzet, hogy nem volt sok kedvem nekiállni sütögetni, inkább apával és Enéhvel voltam, meg a kisasszony nem is nagyon evett belőle, kb annyit, amennyi a képeken látszik. Csak megnyalta. A maszatolás jobban bejött neki!
Majd a 2. szülinapjára (remélem) én sütöm a tortáját.

Mindenkinek köszönöm a képeket!

Mölli!
Jobbulást!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Latom mindenkinek jol telt a szilveszter. Mi 3-ban voltunk, Petike is fent volt ejfelkor es le nem vette a TV-ben lattotakrol. Ugyanis itt NY-ban az ev utolso perceben egy kivilagitott kristalygombot engednek le, ne ezt annyira figyelte es uttana koccintot velunk a cumisuvegevel :D :D aztan mindannyian mentunk aludni :roll: :roll: :lol: :lol:

Latom holnap mindnekinel dokinap, mi is megyunk a 4 hos szurira, megint 4x szurjak meg a kincsemet :( En is mind Emoke, remenykedem hogy laz nelkuli napunk lesz, habar en ndulas elott be kell adjak Petinek cseppet ami lazcsillapito. Bezzeg ennek az izet szereti, a multkor is ugy cuppogott neki. :shock: :shock: Petikem ugy akar felulni mind a nagyok, fekvo helyzetbol felemelkedni, szova kemenyen hasizmozik a dragam :D :D . Nem tudom mikor fog rajonni hogy oldalbol konnyebb felloknie magat. Ha hasn van huzza a labait maga ala de mindig kicsuszik :) Karacsonyra az anuektol kapot egy panda macit es azzal jatzadozik, emelgeti igaz hogy a maci majdem akkora mint o :? :? :? Na, meg estenkent uj szokas, uvoltunk :shock: :shock: , nem akar elaludni de a szemei mar ragadnak le szegenykemnek. Most is koncertezik meg javaban :roll: :roll:

Emoke, en is hallottam a sztorit a kocsival es a 2 gyerekkel. Nagyon sajnalom oket de hogy lehet 2 kisgyereket a kocsiba hagyni?? Itt nalunk buntetnek is erte. Mondjuk nekem soha sem jutna eszembe hogy petit egyedul hagyjam a kocsiba. Neked meg jobbulas kivanok

Zsuzsi; sajnalom hogy egyik bajodbol kilabasz a masikba beleesel. Remeljuk most mar te is jobban leszel. Mar nagyon varom a kepeket.

Edith, talalekony vagy!!! En nem tudom hogy mit adtam volna Petinek, de az a szerencse hogy mindig van itthon plusz tapszer (kisebb dobozok arra az alkalomra ha veletlenul kifogynank) es meg exta uvegim is vannak amit meg az elejen hasznaltam csak.

CsKati: aranyosak vagytok a karacsonyi kepeken. Jo neked hogy anyos tobbszaz km-re lakik igy nem boldogit minden nap, na de mar nemsokara hazafele tart. KITATRAS!!

Olive, valasztottatok mar nevet? Hogy telnek napjaid?

Rita, koszi a kepet. Ez azt jelenti jogy mar Tomi is elindult. Gratulalunk neki

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Jó reggelt, mindenki! :)

Na, remélem, tudok mindenkinek írni, akinek akartam!

Olive, épp az este fürcsi előtt gondoltam rátok, hogy vajon választottatok-e nevet a babócának? VAg vannak már kedvenc neveitek? :)

Andrea, kis vasgyúró Petikéd, de nem kell aggódnod miatta, megtanulja ő, hogy mi hogyan könnyebb. Annyit tehetsz, esetleg, hogy megmutatod neki, rávezeted, hogy így is lehet. Rengeteget tudnál segíteni így! De ráér mindenképpen. Erőltetni tudom, hogy úgysem akarod. :)

Enéhnek gratulálok a szaladástökéletesítéshez meg a többi ügyességéhez, Tomi gyalogbékának :D pedig a járáshoz. Rita, de már egyedül megy vagy csak segítséggel?

Emőke, igen, január 1-étől mi is EU-tagok vagyunk, ami egyfelől jó, másfelől meg a fene egye meg. Minden drágul, a fizetések nem nőnek, aztán éljünk meg. Tudom, valahogy mindig volt, ezután is lesz valahogy, de hogy Rómánia gyakorlatilag még távol áll az EU-tól, az tény. Romániának nem is volt akkora szüksége rá, mint az EU-nak Romániára, mind területi, stratégiai, katonai, mind pedig piaci meg más okokból. Én azért nagyon remélem, hogy mégis az erős tömb vonja ezután maga után Romániát, és ha lassan is de változás, javulás áll be, és nem Románia meg a többi gyenge ország fogja visszarángatni a már jól működő Uniót. :roll:

Zsuzsi, Andrea, Emőke: itthon is mindig van tápser pluszban, de most épp az történt, hogya tartalékot is magunkkal vittük. És persze, hogy egyszerűbb volt újat venni, mint 100 km-t megtenni a régiért. Hisz, ha nem tegnap, hát szombaton vagy vasárnap úgyis kellett volna új adagot venni, szombaton viszont találkozunk sógornőmékkel és akkor elhozzák. Szóval megoldódott. Cumisüvegem is mindig van tartalékban 1-2, ezért ez szerencsére nem okozott fennakadást.

Na, a leányom beleszólt a kottába. Még le akartam írni, miket tud mostanában, de majd máskor. :roll:

Cs. Kati, oda se neki anyós szempontjából. Ne félj, egyhamar úgysem fog meglátogatni, addigra meg elfelejted amostanit! :roll: :roll: :evil: :evil:

Többiek is jelentkezzetek! Sudi, Etterke, Mölli, Kriszta, és mások!
Pussz

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!!

Köszi a képeket mindenkinek!!
Zsuzsi!! Tök jó amiket küldtél, még még!!!!!!!! Gyönyörű részeken jártatok, annyira tetszik!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tomi is nagyon kis ügyes!!!!!
Enéhnek is nagyon gratulálunk minden téren!!! Ügyi kiscsajszi!!! :-))

Krisztának utólag boldog hófordit!!!!! :lol: :lol:

Gery is már nagyon sokat lépeget egyedül, de sokszor még biztosabbnak látja, hogy letérdeljen. Kis óvatos nagyon. Meg a gugolást gyakorolja sokat. A kádban is szívesebben áll mostanában. :? :? Nagyon sokat jár a szája, néha még álmában is!!!! :shock: :lol: :lol: És Ő is IMÁD pakolni, rámolni!! Én már nem annyira imádom. Állandóan kirámolja a fehérneműs fiókokat, és berámolj a játékait. És persze a konyhaszekrényeket is előszeretettel rámolja ki!!!! :evil: :evil: Egész napom egy pakolás utána!!! :evil: A papa, apa néha már egész érthetően elhagyja a kis száját, anya szerü ritkán, inkább a mamma. :lol: :lol: :lol:
A macskának meg mindig mondja szasza vagy szisza, de néha jól elnyújtva a sz-részt!! :lol: :lol: :lol: :lol: Olyan kis édi! :-))
Én is megvettem az agyhártya ellenit, azt hiszem jövő héten kell mennünk.

Emőke! A kis Krisztián is szép nagy baba már!! Tök jó! Enéhnek is jó kis méretei vannak. Szépen cseperednek a babók. :lol: :lol: :lol:

Én is láttam tegnap ezt a tragédiát, borzalom az egész, Én biztos beleőrülnék!!!!!!! Az tény, hogy nekem eszembe se jutna soha a gyereket egyedül hagyni a kocsiban!!!!! Meg sehol sem!!!!!

Na mentem, mindenkinek szép napot!!!!

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Később még igyekszem benézni, most csak annyit, hogy a dokinál minden rendben volt, a mérések eredményei: 8900 g, 78 cm :!: :shock: :)
Emőke! Úgy látszik, hogy a fiaink fej-fej mellett haladnak! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Lenne 2 kérdésem:

1: tudja valaki hogy kell gesztenyét sütni?
Van itthon vagy fél kiló, honap szeretném megcsinálni. Azt tudom, hogy be kell vágni a tetejét, de hogy hogyan tovább?
Meg egyáltalán be kell áztatni sütés előtt, vagy csak úgy beteszem a sütőbe?
(részben ez lesz a holnapi kajám, nem szeretném elba...ni)

2: van egy dal, aminek csak 3 sorát tudjuk:
"szita, szita péntek,
szerelem csütörtök,
dob szerda, dob szerda"

Nem tudjátok hogy van, vagy esetleg mi a címe?
Enéhnek van egy polipja, ami ezt a dalt zenéli (több mint fél év volt, mire rájöttünk :? ), és jó lenne énekelni hozzá, mert az "A part alatatt" már kicsit unalmas.

Zsuzsi!
Köszi a képeket! Nagyon szép helyen voltatok!

Tök jó!
Most néztem a National Geographic-ot.
Volt benne egy madár, amiről azt mondták, hogy úgy mozog, mint ahogy Michael Jackson táncol. Lehet hogy M.J. valamikor ornitológusnak készült, csak bejött neki ez a madár és inkább a sóbizniszt választotta? :lol: (jaj de kipihent vagyok! :P :? )

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Mostanában annyit vacakol az internetünk, néha ki sem tudok nyitni semmit! :evil:

Andrea:
köszi a mailt, válaszoltam is rá, de nem bírta kézbesíteni, úgyhogy ha nem bános, ide válaszolok. :) Nagyon köszi a táblázatot, szerintem nagyon hasznos, bár néhány amerikai dolgot nem értek: minek kell pl cheerio-t EGYÁLTALÁN adni egy gyereknek? :roll: Jó ötlet, hogy várjak a zöldekkel, ma céklát kóstolunk és a második étel a jól bevált avokádós alma lesz. Van egy üveges butternut squash is (nem tudom a magyar nevét), azt is kipróbáljuk majd. Nagyon erôs lehet Petike! :D Alida ugyanígy hasizmozik, de ô félig fel is ül így! :shock:

Cs-né Kati, Emôke:
Hú, mekkorák a Babók!!!!! :shock: :shock: :shock: :D Nem tudom Alida mikor lesz ilyen hosszú, bár kitôl is örökölhette volna... Mexikóban még nála is alacsonyabbak a babák, senki nem akarta elhinni, hogy 7 hónapos. Mi történt Mohácsnál???? Majd elolvasom az origón.

Sancsi:
Cickom, cickom, vagyon-e szép lányod?
Vagyon, vagyon, de mi haszna vagyon?
Elveszem azt. Megkapod azt.
Szita, szita péntek, szerelem csütörtök,
Dob szerda.
Biztos ismered a Kis kece lányomat is!
Kis kece lányom, fehérben vagyon,
Fehér a rózsa, kezében vagyon.
Mondom, mondom fordulj ide mátkámasszony,
Mondom, mondom fordulj ide mátkámasszony.

A gesztenyét én is úgy tudom, hogy bevágjuk és berakjuk a sütôbe. Lehet, hogy alufóliában kéne? Hátha tudja valaki...

Sudi:
Küldöm, küldöm, csak annyi idô...
Ne is mondd a fürdést! Mi már ott tartunk, hogy alig merjük Alidát a kádba tenni, mert azonnyomban csapkodni kezd kezével-lábával és az egész víz kijön! Nem is tudom mit csináljak.

Edith:
Szerintem az EU-val Magyarország is egy kicsit így van, legalábbis ami az árakat és a fizetéseket illeti. Majd ha még Törökország is belép!! :lol:

Andrea:
Várjuk a beszámolót!

A mi éjszakánk elég borzalmas volt, háromszor keltünk, negyedszerre 7-kor, amikor csöngött a vekker. Most szerencsére elaludt (ill elaltattam), remélem jó sokat alszik. Én persze már nem tudok ilyenkor. :(

Puszi
zsuzsi 81

Sancsi: Anyosom is sut gesztenyet. Bevagja mindegyiket es egy aluflias talba teszi (szerintem tepsi is jo) egy kicsit bevizezi es letakarja foliaval. Amikor megsult akkor kiveszi es lelocsolja egy kis vizzel , csak nagyon kevessel es letakarja. Most nincs itthon hogy pontositsam a sutes reszleteit de majd megkerdezem es ha valami valtozas van este leirom. Ha gondolod varj holnapig. Nekunk mindig jo lett igy a gesztenye.

Zsuzsi, cheeriot nyogodtan lehet adni a picine mert ahogy a szajaba veszi az mar olvad is. En amig babysitterkedtem az anyuka mondta hogy adjak nyugodtan igy nasikanak nagyon jol bevalt :D Mi du-n 2re megyunk dokihoz, beszamolot majd este kuldok.Nagyon szep helyeken jartatok es mar Alida is milyen nagykislany lett!!!!!

Edith, szerintem Romania hamar fel fog fejlodni es (jaj most ezert biztos kapok egynehanyatoktol :lol: :lol: ) szerintem Mo-t le fogja hagyni. Petinek mar mutogattam hogy hogyan is lehetne konnyebb a felules de olyan kis onfeju hogy csak a maga utjan akar jarni :lol: :lol: na majd csak egyszer feladja es rajon hogy maskeppen is lehet ezt csinalni. varjuk Kriszta beszamolojat.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Elefelejtettem irni, tegnap amikor furdettuk Petiket volt am sikitozas. Az tortent hogy elkapta a kuksit es huzni kezdte kozben meg sikitozott a dragam mire rajott hogy el kellene engedni :lol: :lol:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Ígéretemhez híven itt vagyok! :lol:

Zsuzsi: Köszönöm a sok szép képet, igazán gyönyörű helyen jártatok és szemmel láthatóan Alida is nagyon élvezte a kiruccanást! :D

Andrea, Emőke: Remélem a babáitok jól viselték az oltást!

Az a "mohácsi tragédia" engem is nagyon megdöbbentett, csoda, ha a szülők bele nem bolondulnak. Tehetetlenül nézni, ahogy a gyerekeiket elnyeli a Duna.........! Hátborzongató!

Most mennem kell, mert Joci már kezd nyűgös lenni és a fürdetés még hátravan!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Csak bekukk, beszámolóra nincs idő! :?

Zsuzsi, igazán fel vagyok háborodva! Mindenki gyönyörködik Alidában és a látogatott helyekben, miközben én?????? Nos, én kimaradtam a jóból! :P :P :P :P :P :roll: Küldenél nekem is képeket? :)

Andrea, nehezen hiszem, hogy Románia olyan gyorsan haladna, azt meg pláéne nem, hogy Mo-t elhagyja. (mindjárt én harapom le a fejedet! :twisted: :twisted: :twisted: ). Bár sok szempontból előnye van Mo-gal szemben, a mentalitásváltás twerén messze hátul vagyunk, no meg a vezető személyiségek sem éppen azok, akik a csúcs felé vezethetik az országot. De valami csak lesz, gondolom!

NA, puszz, mentem is, bővebben, remélem, reggel. Jó éjszakát mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!!!

Sajna az oltás elmaradt,mert a doki csak délig szolgált és én elfelejtettem felhívni és kedden meg eszemben sem volt megkérdezni,úgyhogy mehetünk holnap is.
Én is adtam a múltkor is meg most is Panadolbabyt neki,de ma csak nnyit segített,hogy egész délután aludt tőle.

Oda meg vissza vagyok Krisztián méreteitől,mert hát ti is tudjátok,hogy hogyan és milyen méretekkel született.....

Sedith különbem Szlovákia is így van az Euval.....

még jövök,most mennem kell,mert Krisztián felsírt...
jó éjszakát

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok Lanyok!

Ti aztan annyit irtok, hogy nem gyozi az ember olvsni! :lol: Tegnap voltam a vedononel, aki vert vett, mert vasat es vercsoportot neznek. Egy kicsit furcsallom, mert mintha otthon mar korabban neznek a vasat, a vercsoportot meg mar neztek. Azt hiszik, hogy 5 honap alatt megvaltozik a vercsoportom? Bar mar nem is probalom megerteni az angolokat. Ja, meg megkerdeztem a vedonotol, hogy itt a babak kb.10 hetes korig milyen vedooltasokat kapnak, mert akkor azokat majd otthon kell beadatnom. Erre a valasz az volt, hogy sokfajtat kapnak. :roll: Nem is tudom, mibol gondoltam, hogy normalis valaszt fogok kapni. Ja, es a testsulyomat kb. 3 es fel honapja mertek utoljara! Egyre jobban latom, hogy jol dontottunk, amikor igy hataroztunk, hogy Magyarorszagon szulok.

Tobben is kerdeztetek, hogy valasztottunk-e mar nevet. Ket nev johet most szamitasba, de aztan az is lehet, hogy teljesen mast adunk. :) Egyenlore az Isabella es az Olivia a slager. Az Isabella jobban tetszik, de mar Lollinak becezzuk a kiscsajt es az meg furcsa lenne, ha Isabella lenne es Lollinak beceznenk. Ez a Lolli ugy szuletett, hogy a ferjem, amikor eloszor rakerdeztem, hogy milyen lanynevre gondolt, azt mondta, hogy Lollipop :lol: . A kertunkben van egy liliomfajta, amit igy hivnak, onnan szedte. Csak eppen ezzel a nevvel agyon cikiznek szegeny gyereket, mivel nyalokat jelent. Amikor mar mindenki kirohogte a ferjemet, akkor letett a Lollipop nevrol, de azert is Lollinak becezi a babocat. Egyebkent nagyon nehez nevet valasztani, mivel olyat szeretnenk, ami mind a ket nyelvben megtalalhato es meg jol is hangzik.

Zsuzsi, en meg nem neztem a hotmailemet, ugyhogy nem lattam a kepeket, de mar nagyon izgat, ugyhogy mindjart megnyitom.
Sutotokot nem probaltal adni Alidanak? Bar nem tudom, hogy az nalatok van-e, itt Angliaban nem nagyon latok. Azt imadni szoktak a bebik es megpuhitja a szekletet is.

Sancsi, ismered a www.egyszervolt.hu weboldalt? Azon van egy csomo gyerekdal, mese, mondoka.

Jofej vagyok, en magyarazok itt nektek, amikor nekem meg nincs is gyerkocom. Bocsi, nem akarok okoskodni, csak tovabbadom, amit a tapasztaltabb baratnoimtol hallottam, hatha segit.

Kepzeljetek, ma rantott sajtot sutottem vacsira! Mar napok ota keszultem ra, annyira regen ettem. Erre a ferjem lehuzta, hogy milyen kaja ez, nincsen benne hus. Azt mondta, hogy legalabb bacont rakhattam volna bele. :twisted: Mondtam neki, hogy vegyen ki a hutobol sonkat es egye azt hozza. En csak poennak szantam, o viszont komolyan gondolta es sonkaval ette tovabb. En is husevo vagyok, de azert 1 napot ki lehet birni hus nelkul.

Na, megyek, nezem Zsuzsiek kepeit, mert mar nagyon kivancsi vagyok.

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Itt vagyok. Megvolt a szuri. Eloszor is ugy kezdodott hogy addig nezegettem a cseppet es hogy majd kesobb majd kesobb amig sikerult elfelejtenem es nem adtam be Petinek. Mikor odaertunk a rendelo akkor nyitott du-ra igy mi voltunk az elsok. Na elsonek a merlegre kellett ratenni ami nagyon hideg volt, innentol kisfiam vegigsirta az egeszet :cry: :cry: Hossza 72 cm, sulya 7.75 kg :shock: :shock: :roll: :roll: Joval nagyobbak vagyunk az atlagnal, csak tudnam kire fog utni ez a gyerek :wink: :wink: A doki megvizsgalta, minden rendben es megkapta a 4 szurit, kettot job kettot bal labba :cry: :cry: Na volt is uvoltes, siras es kozben meg allandoan azt hajtogatta hogy mammammmamma. Hat a szivem szakadt meg, de a lenyeg hogy tul vagyunk. Meg kapot egy 5-ik oltast is de az nem szuri hanem meg kellett inni, na az izlet. Ennek a szurinak nem tudom a magyar nevet, tavaly ota adjak a gyerekeknek neve Rotavirus (Zsuzsi nalatok is van ilyen es tudod mi a magyar neve?). Ez arra jo hogy a kesobbiek soran ne kapjon el kulonbozo bacikat amik hasmenest okoznak es azt az oltast a 32-ik hetig kell beadni azt hiszem 3x. Mi mar a 3-ikrol lemaradunk, mert a kovetkezo 7 hosan lesz. Hazafele megaltunk es vettunk cseppet igy mar az uton beadtam es szerencsere nem let laza es meg jo kedve is volt egesz du-n. Este persze eloadta megint a kis koncertjet es meg 2x felsirt de most mar alszik.

Edith, tanusitani tudom hogy nem maradtal ki a Zsuzsi cimzetteibol de mindjart tovabbitom a kepeket. Jelentem mar el is mentek :D :D A fejharapas majd egy par ev mulva, jo?! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D :D :D :D (Ez nem azt jelenti hogy csak egy par ev mulva akarok hazalatogatni :wink: :P )

Olive, nekem tetszik Isabella nev es olyad edi a 3d kepek. Jaj de regen volt az amikor en is nap mind nap gyonyorkodtem benne. Nekem a monitorom ele volt kiteve igy minden nap lattam. Annyira jo erzes volt. Biztos te is igy vagy vele. Mikor szamitasz hazautazni a szulesre?

Edith, kozben visszajott a mail azzal az uzenettel hogy tul nagy . Megprobalom kicsinyiteni es mindjart kuldom :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Edith, Zsuzsi kepei elkuldve

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sancsi, a gesztenyet ugy csinaljuk ahogy leirtam fentebb.

CsKati es Emoke, gratula babaitok mereteihez. Azt hiszem a duetthez a kisfiam is iparkodik hogy csatlakozzon hogy meglegyen a harom tenor :D :D :lol: :lol:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea:
Nagyon-nagyon köszi, hogy elküldted a képeket!!!!! Újra kellett volna írnom az egészet... Én nem hallottam errôl a Rotavirusról.

Ma ijedtünkben elvittük Alidát a rendelôbe, de szerencsére alaptalanul. Kétszer is eléggé beütötte a kis buksiját és mikor férjem jött haza, észrevette, hogy a feje búbján van egy kis piros csík és még be is van mélyedve. Rohantunk rögtön a rendelôbe, de mire sorrakerültünk, a csík és a mélyedés nyomtalanul eltünt! Biztos csak megnyomódott alvás közben. Viszont lemérték, 8540 gramm. Igaz, hogy harisnyában és bodyban, de az nem olyan nehéz.

Olive:
Szép neveket választottatok! Szerintem úgy becézitek, ahogy akarjátok, úgyis minden nap mást fogtok kitalálni. :D Mi elég gyakran eszünk hús nélkül, ma is egész nap nélkülöztük, de estére úgy megéheztem!! Bár lehet, hogy nem emiatt. Meg aztán olyan nehéz kiagyalnom sok húsnélküli étket, viszont egy csomószor nem is kívánjuk a húst. :?

Na megyek mosogatni, rámolni stb.
Egyébként valószínüleg ritkábban leszek, mert mégis kedvet kaptam a továbbtanuláshoz és gôzerôvel "gyúrok". De azért benézek naponta!
zsuzsi 81

Edith, mindig elfelejtettem irni hogy nagyon szep Kriszta fuggonye. Szeruntem is jo ahogy csinaltattad. Anyos latta mar?

Zsuzsi, visszamesz az egyetemre? Mikortol? Hany ev lesz? Elfogadnak crediteket? Irj egy kicsit bovebben :wink:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Na ezt meg leirom aztan megyek alukalni. Azt tudjatok hogy kisfiam fintorog a kajaknak. Ma este ittam coca cola-t es adom az uveget a ferjemnek hogy tegye le az asztalra erre kisfiam aki az o oleben ult nyujtja a kezet erte :? Ekkor odaengedtuk az uveget a szajahoz, persze nem ivott bele de megnyalta kivulrol es gondolom erezte az edes izt ugy beindult utanna hogy alig lehetet elvenni tole, meg 2x is lobalta a labat es nyult utanna :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: Hat ennek a gyereknek jo ferde az izlese, ami jo es egeszseges annak fintorog amit meg nem ihat azt meg nyakalna.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Jó reggelt!

Andrea: Nagyon sajnálom Petikét, meg persze téged is, az oltások miatti megpróbáltatásokért! Ez azért elég brutálisan hangzik, hogy 4 oltást kap szegényke egyszerre! Nem is értem, hogy miért nem csinálnak kombinált oltásokat nálatok. Bár biztos meg van szabva, hogy milyen oltóanyagot mivel szabad vegyíteni és Amerikában nyilván oltanak más ellen is, mint itt Mo-on. :roll: Ismerős a helyzet kóla-ügyben. Egyik nap én is azt ittam és Joci majd' kitépte a kezemből a poharat. Egyébként jó ideje már szabályosan "kinézi" a szánkból az ételt. Ilyenkor előfordul, hogy odatartok neki egy kisebb darabot belőle, hogy megnyalhassa, hagy ismerkedjen az ízekkel!

Zsuzsi: A savanyú uborka Joci tetszését is elnyerte! :lol: Én is szerettelek volna kérdezgetni a továbbtanulásról, de Andrea már megelőzött. :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Olive: Az Izabella név szerintem is szép. Ez azért olyan furcsa, hogy valaki, aki Angliában is megtehetné, inkább Mo-on akarjon szülni. Persze figyelembe véve az ottani ellátást, máris megvan rá a magyarázat! Nem is gondoltam volna, hogy ott ilyen félvállról vesznek egy terhességet. :shock: Andrea nagyon jót kérdezett, mikorra tervezitek a hazautazást? Hiszen a szülés a kiírtnál jóval előbb is beindulhat. (Mint például nálam, 10 nappal korábban.) A férjed is magyar? Melyik városban fogsz szülni? Budapesten? Az UH-képeket köszönöm, annak idején én is gondolkoztam rajta, hogy csináltatni kéne, végül aztán mégsem került rá sor. :cry: Én hagyományos UH-képet is csak a legelső alkalommal kaptam, később már nem adtak. :evil:

Etterke: Régen írtál! Még mindig itthon vagytok? Rékus arcáról elmúltak a piros foltok? Képzeld, Jocinak is sikerült eltüntetnem a halántékán lévőt, de nem az orvos és a védőnő által ajánlott kenceficékkel, hanem egy olyan E-vitaminos, gyógyszertárban kikevert hidratáló krémmel, amit még saját magamnak vettem 2 hónappal ezelőtt, amikor a mosogatószertől ekcéma-szerű foltok lettek az ujjaim között. 2-3-szor kentem meg vele a kezemet, mint ahogyan Joci arcát is, és híre-hamva sincs a születése óta ( :!: ) ottlévő valaminek! :D

Most mennem kell, hogy feltegyem főni Joci kajáját!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szép jó reggelt!

Na egyszer csak ideértem.Igaz nem hiányoztam senkinek.Dehát ez van.

Szóval:-jó volt a végére a vásár ,behozta az elmaradást!
Megérte a 3 hét strapa.
Mesi jól viselte,mert változatos volt körülötte az élet.4.-en vigyáztak rá 12-től 22.-ig.Nagyon boldog volt,pedig azt hittem megviseli.
Xéni is minden nap fél füllel itt volt segíteni.

Ja és képzeljétek arra gondoltam,hogy beíratom a bölcsibe Mesit.
Annyira szeret babák közt lenni,hogy azt csak látni kéne.Tegnap bekéreckedett a játszóházba a tescoban és ,hogy ott milyen jól elvolt.
500.ft.-ból megúsztam.

Szilveszterkor meg a baráti ismerősöméknél voltunk,de 3 -kor már itthon voltunk.
Mesi persze fent volt megvárt minket.

Most ennyi jutott eszembe,de még írni fogok.Most megyek megnézem a bölcsit!

Szép napot!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Jól eltracsiztatok itt!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jó olvasni!!
Olive!!!!! Mintha csak a saját férjemről olvastam volna!! Ő is minden áron húst hússal enne. :? :? Főzelék, leves???!!!! Azt sem tudja szerintem mi fán terem az!!!!!! Mondjuk Én sem vagyok nagyon oda értük.
Gery tegnap már a bolognai makaróninkat ebédelte!!!! :lol: :lol: :lol: Köszi a 4D-s képeket is, tök jól látszik a kis arca a babának!!! :lol: :lol:
Nővérem is már lassan eljut a végére, még egy hónap!!!!! Február 4-re van kiírva!! Én már várom nagyon, hogy milyen lesz Gery uncsitesója! :lol: :lol: :lol:

Kriszta!
Mindenképp jól hangzik a bölcsi, ha jól érzi magát a gyerekekkel Mesi! Én is most Január végén beirítom Geryt. Egy-két hónapja jártunk a bölcsiben, és akkor azt mondták, hogy január végén van a beiratás és akkor majd olyan novemberben kezdenénk a beszoktatást. Bár most nem tudom mi lesz, mert lehet, hogy költözünk tavasszal!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Igaz innen nem mesze, a 18. kerületbe, de azért lehet, hogy oda is be kéne már most iratni Geryt, nehogy aztán lecsússzon róla, mert akkor Én sem tudnék visszamenni melózni, azt meg nagyon nem szeretném!!!!!!!!
Még semmi sem biztos, bár egyre jobban alakulnak a dolgok egy lakásról, de még nem akarom elszólni, és nagyon hosszú, kicsit bonyolult is. De igérem, ha minden konkrét lesz, akkor beszámolok róla nektek!!!!!!!!!
A lényeg, hogy lenne egy saját lakásunk, ami teljesen anyósmentes!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Végre senki sem szólna bele abba amit és ahogyan csinálok!!!!! Nagyon fel vagyunk pörögve most erre, talán a párom még jobban mint Én!!!!!! Drukkoljatok a legjobbakért!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na most asszem ennyi!!!!!

ezeket csináltam!! :lol: :lol: :lol: :lol: : Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Olive: Még az jutott eszembe, hogy ha jól tudom, bizonyos fokú előrehaladott terhesség esetén már nem is engedik a kismamát repülőre szállni! Autóval meg azért nagyon strapás lenne megtenni ekkora utat! :roll:

Kriszta: Örülök, hogy megérte a 3 heti megfeszített munka! :D Szerintem nem rossz elgondolás, hogy Mesit beírasd a bölcsibe, hiszen ha valóban annyira imád más babák között lenni, akkor nagy örömét lelné a dologban és akkor neked is több időd és energiád jutna a munkára. :)

Joci most aludt el, pedig a kajája mindjárt kész'! :lol:

Puszi minden Mamának és Babának!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Meg is értelek, hogy már csak a gondolatától is földöntúli boldogságot érzel, hogy megszabadulsz az anyósodtól! Én is azt mondtam magamban, hogy pezsgőt bontok, ha az enyém végre hazautazik! :lol: Hú de rosszindulatú vagyok! :oops: El is tűnök, úgy elszégyelltem magam, de ez van! :lol:
Sok sikert!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Látom, Titeket is felkavart a mohácsi tragédia.... Én Híradóban csak félig láttam, de utána anyám olyan felkavaróan adta elő, hogy sírtam.
Kati írtad, hogy milyen szörnyű lehet a szülőknek, de képzeljétek, én teljesen magam elé képzeltem milyen lehetett a gyerekeknek... Ne haragudjatok, hogy ilyenekről írok, de szerintetek normális vagyok, hogy ennyire felkavart, hogy pityeregtem? Aztán egy dolog vígasztalt: legalább gyerekek már nem szanvednek. Viszont szegény szüleiknek csak erőt tudok kívánni, hogy kibírják.

Kép
mölli

Sziasztok!

Andrea, en nem is tudom, hogy fogom kibirni amikor oltjak majd a babocamat. Mar azon gondolkoztam, hogy otthon az anyukamat kuldom majd be vele, itt meg a ferjemet.

Cs-ne Kati, Sudi, ha van valaki, aki en aztan megertem az anyossal egyutteles kellemetlensegeit. Mi is eltunk anyosommal, de szerencsere csak kb. 4 honapig, bar az orokkevalosagnak tunt. Neki meg az se volt mindegy, hogy a vasalodeszka melyik oldalan allok, amikor kinyitom. :twisted: Nem is reszletezem, hogy meg miket alakitott, mert abbol egy regenyt lehetne irni.

Utananeztem, mielott ezt az otthon szulest terveztuk es a wizzair-rel a 34. hetig lehet repulni. A 28. hettol kell egy igazolas a korzeti dokitol, hogy fitt vagyok az utazashoz. En 32 hetes leszek, amikor hazarepulunk, ugyhogy ha megvan az igazolas, akkor semmi akadalya.

Molli, Sudi, szerintem jo otlet a bolcsi, bar sok anyuka ellene van. En is voltam bolcsis es imadtam gyerekek kozott lenni. Azert is jo, mert kesobb az oviba is akkor szivesen fog jarni a gyerkoc. Azok, akiknel meg kimarad a bolcsi, nehezebben szoknak hozza az ovodahoz. En partolom a bolcsit, persze nem ugy, mint a hollandok. Kepzeljetek, ott mar 4 honaposan visszamennek a nok dolgozni es a babat beadjak a bolcsibe. :shock: Ez azert szerintem nagyon durva!

Mennem kell, mert a ferjem nem boldogul nelkulem. Allandoan valami baja van a szamitogeppel vagy a nyomtatoval es percenkent zargat.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Bocsi, az elobb Mandasz Krisztanak szantam a bolcsis hozzaszolasomat. Olyan sokat szoktatok irni, hogy nehez fejben tartani, ki mit irt. :D Vagy csak en vagyok ilyen gyagya? :lol:

Azt meg azt hiszem Cs-ne Kati kerdezte, hogy otthon hol fogok szulni es elfelejtettem ra valaszolni, ugyhogy akkor most potolom. Bekes Megyeben, Gyulan.

KépKép
olive

Olive: Oké, gondoltam, hogy felcserélted a neveket. Olykor én is már elfelejtem kinek mit akartam írni, stb.

Sudi: Már ezt is régebben akartam írni, hogy Gery egyre jobban hasonlít rád!!! Mások is mondják? Lakásügyben drukkolok! Amint tudsz mondj részleteket! Én komolyan mondom megszerettem az anyósomat amióta külön lakunk.

:D

Mandasz Kriszta: Tényleg nem rossz ötlet ez a bölcsi-dolog! Főleg miután dolgozol is. Mi egyelőre nem szándékozunk bölcsibe adni Ákost, bár már javasolták, hogy 2 éves kora körül lehetne... Apja ellenzi, oviba akarja majd csak adni, de mire Ákos oviba mehet majdnem 4 éves lesz! Szerintem az kissé későn van, pláne, hogy dolgozunk és nem tudunk egész nap csak vele foglalkozni, elég nehéz így több dologra koncentrálni.

Cs-né KAti: Sajnálom, hogy anyósoddal nem alakultak jól a dolgok, de szerintem ez valahogy természetes, hogy nehezebben tűri az ember tőle a beleszólást, mint pl. saját anyjától.

Zsuzsi 81: Köszi a képeket, nagyon szép helyeken jártatok!

Kép
mölli

Sziasztok!

Andrea!
Köszi a tippet. Tegnap a zöldséges is adott egyet, megcsináltam azt, de sikerült.
Nagyon jó az „elfmaker”. Én nagyon jó kobold lennék! Tetszettem magamnak (ritka).
Édes lehet Petike, ahogy a kólára hajaz! Én még nem kóstólttattam Enéhvel, de az üvegéért teljesen odavan.
Amúgy szerintem ez teljesen „normális” , Én már nem ehetek semmi édességet Enéh előtt. Múltkor a kismackómat ette meg előlem (igaz csak a piskótából kapott).

Zsuzsi!
Neked is köszi a dalt. Most teljesen elbizonytalanodtam, lehet nem is ennek a dallamát játssza.

Olive!
Ismerem az egyszervolt.hu-t, csak nem volt időm nekiállni keresgélni sem ott, sem máshol.
Amúgy nekem nagyon tetszik a Lolli. Szerintem nagyon aranyos!

Kriszta!
Én már be is írattam a bölcsibe Enéht. Elég érdekes volt, mert felhívtam hogy érdeklődjek, lekérték az adatainkat, és mondták hogy majd tavasszal menjünk be megnézni a bölcsit. Kérdeztem a vezetőtől, hogy akkor majd be is írathatom? Erre mondja hogy most írta be. Kicsit meglepődtem, de rájöttem hogy biztos azért, mert ez céges bölcsi, simán le tudják kérni az adataimat.

Sudi!
Kedvet kaptatok? A végén még beelőztök! :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Zsuzsi, a delutani hozzaszolasombol kimaradt, hogy en is megneztem a kepeket es tenyleg gyonyoru helyeken jartatok. Es milyen jo lehetett, hogy egy darabig a nyarat elvezhettetek!

Molli, en nem neztem a magyar hireket mostanaban, de ezt a mohacsosat inkabb ki is hagyom, mert valoszinuleg en is elbognem magam. Eleg volt tegnap vegigolvasnom egy londoni ismerosom szulestortenetet, aki karacsony elott szult es csak 2 orat elt a babaja. Nagyon ugy tunik, hogy a korhaz hibajabol tortent igy. Az o szulese utan dontottem el vegleg, hogy akkor en nem szulok Angliaban. Nagyon megrazo volt, ahogy leirta az egeszet.

KépKép
olive

Na vegre ideertem. Kisfiam majd 2 oras koncertje utan csak az olembe aludt al :( :( Nem tudok rajonni hogy mi az oka, mar majd egy honapa csinalja. Almosnak almos mert torolgeti a szemet es sokszor ki se birja nyitni es kozben uvolt vagy sir. Neha ha odamegyek akkor kinyitja a szemet es vigyorog :shock: :shock: , de aztan mar csukodnak is le es ekkor kezdi ujra. Mindha kuzdene az alvas ellen. Amikor elalszik akkor meg alszik reggel 7-ig, es mostanaban nem is koltom fel este 10kor meg egy kajcsira. Nagyon bizzom hogy hamar elhagyja ezt a szokasat.

Kriszta, milyen a bolcsi? Jo otlet a bolcsi csak innentol kezdve egy csomo betegseget elkapnak, mondjuk az is igaz hogy igy meg edzodik is a szervezetuk es immunisak lesznek.

Szancsi, hogyan csinaltad vegul a gesztenyet? Nekuk is vannak jatekok amik zenelnek es neha en is keverem am. Nalam az van hogy mindig magyar dalra gondolok, holott amerikai :oops: :oops: . Most kapot a Peti egy kiskutyat aminek mindnegy laba beszel es enekel ha megnyomod, a fule, a pocak is es az orra is. Tanitja a vegtagokat, az abc-t, a szamokat, szinket ezeket enekbe es kulon kulon is sokat beszel. szoval van mit tanulnom nekem is mert eddig csak az abc-s dalt ismertem :oops: :oops:

Zsuzsi, Edith hol vagytok ma????? Zsuzsi azert kis szunetet is tarts? Neked vizsgazni kell hogy bekerulj?? Nekem szerencsere elfogadtak az otthoni pontjaimat a Kozgazrol igy nem kellett a tesztet megcsinalnom.

Sudi, kesz zseni vagy :!: :!: :!: :!: :!: :!: Milyen programmal dolgozol? Ugyi!! Drukolok hogy a hazas dolog is osszejojjon. Azt a lakast meg szeretnetek venni, igaz?

Olive, akkor kb 3 het mulva utazol :) :) Akkor most csaszar lesz?

Molli, engem is felkavart a tragedia es bizony erosen kell neha koncentralnom hogy ne allandoan rajuk gondoljak. szornyu lehetett. Hat adjunk halat az egnek hogy a mi kis csaladunk jol van. En sokszor nem gyozok halalkodni a Jo Istenhez azert a sok joert amit nekunk nyujt szeretett teren.

CsKati: A 4 oltas kozul egyikben 3 fele van :roll: :roll: A tobbit nem lehet keverni. Mi most kaptuk masodszorra a :agyhartyagyulladas, de-per-te, ivp, es a negyedeiket meg nem sikerult megfejtenem - szotarban nem talalom de a tajekoztto alapjan ez a betegseg is agykarosodast okoz, plusz 5-nek a rotavirus.

na negyek mert kisfiam mar megint felsirt :cry: :cry: :cry:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Én is ideértem a végszóra. Valami gond van az internettel, mert egy csomószor nem megy. :( Az elmúlt két éjszakánk is elég borzalmas volt, Alida folyton felsírt. Nappal viszont semmi baja. A továbbtanuláson doktori fokozatot értettem, ami három éves. Azt ne kérdezzétek, hogy mi lesz az elsô év után, gôzöm sincs, hogy végzem el. Budapesten van ugyanis, júnisusban felvételi, aztán meglátjuk. Én is gondoltam, hogy arra az 1-2 délutánra, mikor be kell mennem, Alidát bölcsibe adnám.

Kriszta:
Jó hogy jelentkeztél, remélem most már gyakrabban jössz majd! Örülök, hogy jól sikerült a vásár. Szerintem is jó ötlet a bölcsi, ha Mesi élvezi.

Sudi:
Mennek a drukkok lakás ügyben!!!!!!!!!

Bocsi mennem kell, Alida megint sír. Holnap folytatom, ha lesz net!
zsuzsi 81

Olive: Megmondom őszintén, én teljesen azt hittem, hogy Angliában jobb a helyzet ezen a téren. Lehetséges, hogy ez nem is csak kórház és ország, hanem orvos és szülésznő függő? Mindenestere azt tanácsolom, saját példámon okulva, hogy nem csak az orvos személye fontos, hanem a szülésznőé is, mindenkinek azt javaslom fogadjon fel ey szimpatikus szülésznőt is, hiszen ő többet foglalkozik olyankor Veled mint az orvos. Andrea írta, hogy lehet, hoyg császár lesz nálad? Erről nem is tudtam.

Képzeljétek Ákos mostanában egyre nagyfiúsabb. Nagyon ügyesen jár, gyorsabban fut, mint én, és egyre jobb az egyensúlyérzéke. Állandóan egyedül akar enni, így van egy gyerekvillája, és azzal szúrkálja fel a kajafalatkáit és rakja a kis szájába, persze szülői felügyelettel. Eleinte minden falat leesett, de ma már nagyon ügyes. Védőnő is javasolta, hogy ezt engedjük neki, mert fejleszti.

Említettem Nektek már a szomszéd babát aki miatt aggódok. 8 hónapos, nem tud még igazán ülni sem, megfordulni 1-2x már sikerült neki. Múltkor felemeltem és annyira oldalt nyújtva tartotta a karocskáit, mint egy kis újszülött... Amúgy arcra nagyon szép, és súlyra is korának megfelelő. De annyira furcsa, hogy se mozgásigénye, se egyéb szórakoztatási igénye, tehát nem unatkozik, ha csak úgy lerakják. Mintha agya sem igényelne annyi ingert, vagy nem is tudom. Vagy csak ilyen nyugodt lenne? Anyjának nem merem mondani, bár ő már elvitte vmi konduktorhoz, de szerintem nem is fogja fel mennyire el van maradva a gyerek. Ő örül, hogy ilyen "inaktív" és ő tud tanítványokat fogadni. Engem viszont sajnál, hogy nem tudok dolgozni, mert aktív a gyerekem.... Szerintem inkább legyen aktív! Amúgy szeretem ezt a családot, de ezen a hozzáálláson picit megdöbbentem. A babát is megszerettem és aggódom, nehogy valami baja legyen a későbbiekben, de nem az én dolgom emiatt izgulni.....

Amúgy Ákos mellett valóban nehéz dolgozni, múlt év vége nagyon hajtós volt, sokszor kiborultam. Mondtam, ha ez így menen tovább, napi 1-2 órára kéne egy babysitter, aki lekötné picit a gyereket, hogy ne éjjel kelljen papírmunkával foglalkozni. Persze másrészről addig jó, míg sok a dolgunk. Most vettem egy szoftvert ami papírmunkát elvileg jelentősen meg fogja könnyíteni.
Visszatérve szitterre, szerintetek úgy hülyeség felfogadni valakit, hogy én is ott vagyok a lakásban meg férjem is, melózunk, és mellettünk ott játszik a gyerek a szőnyegen a babyszitterrel? Nem is tudom...

Kép
mölli

Sziasztok!

Latom mindenki pihenget. Mi is du-n elmegyunk es holnap lehet hogy vendegeink lesznek ugyhogy valoszinuleg nem sokat leszek. Edith irt hogy minden rendben, de inkabb bemasolom: "Most csak ennyi, mert csak épp bekukk. A fórumra nem is tudok írni. Esetleg írd meg, amikor te is írsz, hogy ma vendégségbe megyünk, mert anyósomnak
szülinapja van, ete pedig sógornőmékkel jövünk vissza és holnap délutánig itt lesznek. Ezért nem jövök. Nincs semmi baj! :)"

Itt van egy oldal ahol jo mondokak vannak es dalok ha van idotok nezzetek meg

http://www.okosbaba.hu/mondokak-dalok-z ... aknak.html

Na megjott a ferjem, kesobb ha van idom jovok

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!!!

Köszi mindenkinek a drukkot a laksára!! Nagyon jól alakulnak a dolgok, leszámítva a hülye nővéremet!!!! Jól össze is vasztünk, de ez hosszú, nem is akarlak most itt titeket ezzel fárasztani, nekem nagyon szar. Az éjszakát végigbőgtem meg a ma délelőttöt. Nem baj, aztán anyám kicsit helyre tette, akkor már Ő is bőgött. Most nem megyünk haza, hagyom kicsit gondolkozzon el azon, amiket a fejemhez, fejünkhöz vágott, hogy mekkora bunkó és meggondolatlan volt. Mondom a részleteket nem tárgyalom ki, nem is hiszem, hogy érdekelne nagyon titeket.
A lényeg, hogy mindenképpen meg fogjuk oldani a lakást, és tavaszra tervezzük a költözést!!!!!!!
Még annyit, hogy a 18.kerben egy másfél szobás lakásról van szó, de lehet hogy ezt már írtam...... akkor bocsi. Nagyon olcsón jutnánk hozzá, nagyon jó a rezsije, ami nekünk nem utolsó szempont! És a mostani lakástól kocsival kb 10 perc, kb ismerjük a környéket. Ja és a berendezés, amire szükségünk van, az amarad, miénk lehet!!!! Azért ez sem egy utolsó!!!! Szóval nagyon rá vagyunk indulva az egészre, nagyn várjuk, tervezgetünk, milyen lesz, sép lesz, mienk lesz!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sancsi gyertek Ti is ebbe a kerbe!!! Én tökre örülnék!!! Mint ahogy Rita is örlt volna ha közelebit találunk hozzájuk!!! :wink: :wink: :roll: Rita!! Ezt Én is bánom, bizony jó lenne ha sokkal közelebb laknánk egymáshoz!!!!!!! :lol: :lol: Ugye csajok!!!! :lol: :lol: :lol:

Andrea! Köszi a gratulit a képekre, sima PAINT-el csinálom! Kicsit macera, meg jó képeket is kell hozzá találni, de nekem nagyon tetszik!!! :lol: :lol: :lol:

Mölli! Szerintem is inkább rám hasonlít Gery, sőt érdekes néha teljesen az apámat látom benne....
Érdekes ez a téma amit arról a babáról írsz, elhiszem hogy sajnálod! Én is sokszor vagyok így, hogy látok egy babát, valami sajnálatra méltót találok, akkor is hiába kesergek, tudom hogy semmi közöm hozzá és úgysem tehetek semmit. Szar érzés ez, főleg az veszi észre az ilyet aki babás, sokkal jobban figyel mások gyerekére is mint amikor még nincs úgy benne ebben a babás dologban az ember.

Gery :
Már nagyon sokat jár egyedül! Ma lesétáltunk a Sparba, de úgy indultunk, hogy Gery tolta a babakocsiját!!!!! Hátul a kosár rész, pont jó kézmagasságba esik neki. Elindultunk innen a lakásból, ki a folyósón, be a liftbe, utána egy kicsit kézben a pár lépcső miatt, aztán végig le a hosszú lejtőn, majdnem egész a boltig!!! Csak aztán már elfáradt és orrabukott, na akkor kis sírás és onnan beültettük. De olyan kis ügyes volt!!!!!! A maga kis totyogó tempójában jött közöttünk lent kábé a térdünk magasságában, de a saját kis lábán. A totyogó tempó egyébként neki elég gyors volt, mert elég sűrűn rakta egymás után a kis lábait. Erősen koncentrált, és láthatóan nagyon büszke volt magára, hogy milyen ügyes!!!! És mi is büszkék voltunk rá Andrással!!!!! Olyan kis édi volt!!!!!! Egyszer még fel is nézett rám, hogy figyelem e Őt!! :lol: :lol: :lol:
És ha eszünk, adok neki falatot, akkor már elveszi a kezemből és Ő akarja a saját szájába tömni! Nos ez még nem mindig olyan tökéletes, de ezt is meg kell tanulni! Van, hogy berakja a szájába sikeresen a kajcsit, aztán a következő mozdulatával ki is rántja azt!!! :? :? :? :lol: :lol: :lol: Hajrá Gerykém, tanulj és tanulj! :lol: :lol:

No asszem ennyit akartam.
Puszi mindenkienk!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, aztán megyek is tovább!

Andrea!
Úgy csináltam a gesztenyét (mivel az írásodról lemaradtam), hogy fél órára vízbe áztattam, bevagdosatm a végeit, betettem egy tepsibe, öntöttem alá egy kis vizet, és vagy egy órát sütöttem. Azért egy órát, mert felugrottam a nővéremhez, és ottragadtam.

Sudi!
Mennénk, csak nekünk a 18 még kocsival is messze van a 4-től (tudod, én ott dolgozom). :?
Mi még nem tudjuk hogy hova, és pontosan mikor, de még idén szeretnénk.

Nagyon ügyes Gery. Én Enéht még nem engedtem el az utcán. Lehet azt kéne nekem is.
Most egyelőre jobban aggaszt az állandó kepesztése. Most felvettem videóra, majd megmutatom a dokinknak, meg keresek itt a neten is orvost, több szem többet lát, meg a dokink eléggé "nagyvonalúan" kezeli a problémáinkat.
Csomó térem is annyira jutottunk, hogy adott egy beutalót vizelet vizsgálatra. :?

Nah! megyek!
Puszi mindenkinek!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?