Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is szeretnénk mindenkinek boldog,békés,örömökben teli új évet kívánni!!!!

Kiliman!
Nem jelentkezett a hármasikres ismerősöd.Tárgytalan?
Amúgy igazán édesek a fiúk,főleg a rénszarvas kép tetszik.Nekünk is van sátrunk (3 in 1): jurta,cső és hagyományos egyben.Még 1éves szülinapjukra kapták.Már a mamánál leledzik,mert itthon nem fért el.Amúgy nagyon szeretik,amikor ott vannak egy csomót bújócskáznak benne. Nálunk még a libikóka (3személyes) és a hintaló jött nagyon be a csúszda előtt.Bár még most is sláger hintázás közben Halász Juditot hallgatni.

Lilla!
Milyen lágy vonásai lettek a Nikikének.A haja ellenére szerintem le se tagadhatná,hogy lány!
Nálunk ilyenkor van Dávid névnap,mert neki meg február 25-én van a szülinapja és március 1 ahhoz is nagyon közel van.Így mivel a decemberi a hivatalos Dávid nap,ezt választottuk anno. De sosem zavarta.
Bár Benjámin is most lesz január 3-án! :lol: De hát mindenhez nem lehet alkalmazkodni,amikor nevet választ az ember,igaz?!

Szép napot,otthonülőknek nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET vagy boldogabbat...

gyors leltárra jut időm:

Baba! irtó édesek a lányok! :D

EDit! Te se panaszkodhatsz, vannak kuktáid!

az enyémek hol a konyhai eszközöket rámolják ki, hol a vizes ruhákat, hol az éjjeli szekrénykét...körforgásszerűen.

Brigi! félig Te is látszol a képen. Rád hasonlítanak a lányok ugye?

hú, itt történt egy nagy tragédia: két éves ikerpár egyik tagja megégett (forró víz). állítólag a teste 80%-a :cry:
Pesten van kórházban. sokáig altatták...

Nálunk:
megvolt a vendégjárás. mostanra már kajaötletből kifogytam.
ajándék lett egy csomó:
kicsik megkapták a bogyóhúzit, kaptak ronybabákat, fürdetőjátékot.
a nagyok: kis varrógép, könyvek, a fiam kalózszigetet.
zeneszerszámokat: dob, csörgő...dínó ami hangot ad ki...

Kiliman!

hosszú utazás nekünk is ismerős. én szüleim is 200-250 km-re laknak..
Lovi?? LÓversenyezel? hát új év, új remények! :lol:

Lilla!
aranyosak a gyerkőcök! remélem megússzátok a betegséget!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Mindenkinek a legjobbakat kívánom erre az új esztendőre!

Mi végül elmentünk tegnap az utolsó 10 órás etetés után egy nagy buliba, sok baráthoz, gyerkőcök az emeleten egy szobában aludtak az autósülésben. Ez a szoba volt a legcsendesebb, bár sosem volt üres, számítógép szimulátorral játszottak folyamatosan (a repülős társaság :) ), de nem zavarta őket szerencsére. Meg az alattuk bömbölő zene, és az éjféli petárdázás, tüzijáték az ablakuk alatt sem. 8)

Karácsonyra végül Annácska is kimászott a takonykórból.
A nagyapónál nézelődve:

Kép

Otthon a csillagszóró bűvöletében:

Kép

Kép
baba888

Kiliman, Reni,
köszi! :lol:

Kép
baba888

Sziasztok!

Először is boldog, sikerekben, egészségben gazdag újévet kívánunk mindenkinek!!!

Az ünnepek nagyon gyorsan és jól teltek,a szilveszter meg itthon, mert jött előző nap egy spontán buli, és azt heverésztük tegnap egész nap.

Edit!

Dávidodnak így utólag is boldog névnapot! ( Lilla, akkor ha ti nem most tartjátok, akkor várunk vele márciusig)

Nagyon jók a fényképek mindenkinél, látszik, hogy ment mindenkinek a kicsomagolás. :lol:

Nálunk is így volt, mutatom:
Kép Zsombor bontogat
Kép Zsófi is bontogat Kép Thomas a kendvenc.... Kép Kristóf már fáradt.. Kép Megvizsgálták a díszeket... Kép 3-an párban

Meme
szinta

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kivánunk!!!
Nagyon rég nincs internetem, el is költöztünk (végre!!! :) ) úgyhogy hamarosan talán rendeződnek körülöttünk a dolgok..

Mirólunk: csak cseperedünk szépen, már 20 hónaposak a törpék, élvezik a házat, a teret, szavakat már mondanak (mama, baba, papa, apa, anya, ház - kb ennyi), eszünk szépen darabosokat, csupa felnőtt kaját. Hálistennek most lábalunk kifelé a náthából.

Próbálom majd újra felvenni a fonalat, visszaolvasok.
Lilla, nagyon szépek lettek a gyerekek!!!! A bőregérkék, ugye... hol van az már!
Kilimán, nekünk is volt 3 ilyen rénszarvasunk. :D

Sziasztok
nettke

Sziasztok!

Nettke!

De jó!!! :P Már akartam kérdezni,hogy mi a helyzet az új házban,tudsz-e netezni?!Dobhatnál néha egy-egy e-mailt is,mert a telefon rövid és drága.Meg képet is ide is,meg e-mailre is. Vagy sokat kértem?! :twisted:
Ugye,milyen hihetetlen,hogy már 20hósak (holnap mi is azok leszünk)??? Eszembe jutott a napokban a 2évvel ezelőtti karácsony.Milyen más volt! :lol:

Meme!
Kösz!!!
Mindig elcsodálkozom azon,hogy ezek a gyerekek ikrek?! Annyira mások külsőre!Kristófnak gyönyörű a szeme!
Szép volt a fátok!És bátrak voltatok!!!Mi összesen 2 törékeny díszt tettünk fel,de már az sincs a fán.Muszály lesz szerdán leszedni,mert már romokban... a fa is meg az idegeim is! :roll:

Baba!
Nagyon édesek voltak a lányok!Mit "szóltak" a fához?
Örülök,hogy mindannyian jól éreztétek magatokat a buliban!
Nálunk a Beni felébredt a tüzijátékra,naagyon közel lőtték.Elég idegesítő volt,mert cirka 1órán keresztül szólt.

Reni!
Hogy bírod ezeket a hangos dolgokat? :shock:
Mi szilveszterre szerelkeztünk fel trombitával,mivel a Dávid kért,a többiek meg nem maradhattak ki. Azt hittük majd elrágicsálják,aztán megy a kukába. Erre a Marci már hazafelé az autóban fújta,a Beni meg délutánra tanulta meg.Na azóta harsog a trombita!Ja és tök élvezik!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog, sikerekben gazdag új esztendot kívánok, egészségben!

Az eltünésem oka az, hogy Oli összeszedett egy csúnya légcsQ hurutot, így két éjjel nem aludtunk a köhögési rohama, hányásai miatt. Ez pont a két ünnep között volt, így irány a jól bevállt Bethesda. Kaptunk hörgotágító kúpot, bioparoxot és köptetot. Persze ezzel a betegséggel gallyra vágta a szilveszterünket is, amit így otthon töltöttünk nyugodt scrabble játékkal, kis borocskával, meg ahogy Kiliman szó szerint megfogalmazta, rettegve attól, hogy mikor sírnak fel a folyamatos petárdázás és tüzijáték miatt.

Na de eltelt, és csak a szépre emlékezünk. A karácsony jól sikerült, túl jól is, kifolynak a játékok a lakásból, így nekünk már a húsvéti ajándékok is megvannak, mert volt amit oda sem adtam nekik. A legnagyobb sikert a mesekönyvekkel értük el, meg egy Einchorn fa kisvonat szettel, amit Oli már maga is összerak, nagy meglepetésemre.

Baba :)
Nagyon csinosak voltak a csajok karácsonykor!!! De nálam a prímet a pucér sapkás képük viszi, tündériek!

Meme :)
Gyönyöru gyerkoceid vannak, és nagyon csinik voltak karácsonykor!

Lilla :)
Nagyon helyesek a kölkök, és Dávid egyre inkább hasonlít az apukájára. Le sem tagadhatja. :wink:

Kiliman :)
Látom igazi bababarát fátok volt. :D Megnyugtatlak, hogy 1 év múlva már nem fogja érdekelni oket a dísz, nálunk hozzá sem nyúlnak a fához, mondjuk a szaloncukrot nem tettük fel, így az egy külön tálban pihen az asztalon, sok-sok üres papírral. :D

Nettke :)
Ha van lehetoséged én is szívesen néznék képeket a 20 hósakról, és az új birodalmukról. :D

Cat
Kép
cateye

Ja még azt akartam írni, hogy kipróbáltuk a disznózsírt a fiúknál, de sajnos nem hatott semmit, pedig több napig kentem oket. A jó hír viszont az, hogy tényleg nem fogja meg a ruhájukat, és büdösek sem voltak. A dokino viszont jót nevetett rajta. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!

Eriék
simones

Még azt elfelejtettem írni, hogy Doris hihetetlen nagyot nottek a kölkök, nagyon édesek. De a gyerekekekn túl, mert oket úgyis sokan dícsérik, Te is sugárzol, és harmóniát árasztasz, nagyon jól nézel ki! Nem tudom hogy csinálod, de le a kalappal!

Megszerettétek már az új lakást?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK. SOK BOLDOGSÁGOT, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS VIDÁMSÁGOT.

Edit :)
A te Dávidodnak akkor utólag boldog névnapot. Olyan sokszor csak a kicsikkel foglalkozunk, és így ... :oops:

Mi szerencsésen kilábaltunk a náthából és nem ment át semmi komolyba. Eddig ez volt a legdurvább bajunk, de lekopogom, mi még most sem szedtünk semmit. Kegyetlenül orrszívóztam viszont. (Amúgy sztem abból lett komolyabb köhögés, hogy kicsit kímélni akartam őket és gondoltam nem szívom annyit. Soha többet.) Én is kentem őket, nem tudom használt-e, de ártani biztos nem ártott.

Doris :)
Csatlakozom Cat-hez. Sztem is nagyon jól nézel ki. :lol: És persze a gyerekek is tündériek.

Reni :)
Hát nem hiszem, hogy mások is így látnák. A legtöbben azt mondják, hogy tiszta Artúr mindkettő. De Réka kifejezetetten. De persze a legtöbben azért azt is hozzáteszik, hogy mi ketten is nagyon hasonlóak vagyunk. Betennék én olyan képet, ahol mind látszunk, de egy sincs. Arról nem is beszélve, hogy én hogy néznék ki rajta. :roll: Rólam csak elvétve lehet elfogadható képet készíteni. :cry: Ha látok képet magamról, mindig elcsodálkozom, hogy vajon mit lát bennem a férjem. Szerencsére ott vagyok neki élőben, így talán nem olyan vészes. :lol: :lol: :lol:

Cat :)
Elég rosszul hangzik ez a betegség. De a Scrabble jó. Velem a férjem csak különleges alkalomkor hajlandó játszani. Talán a szülinapomon, ha megkérem. :(

Na nekünk sztem fele annyi játékunk van, de én már most látom, hogy valamiket el kellene tennem, mert folyamatosan be van terítve minden játékkal. És annyi apró darabos van. :roll: Barátnőmtől kaptak pl. fogalompárosítót, imádnak vele játszani, de állandóan ráncigálják, hogy ki előtt legyen és mindent kiborítanak. És minden mással is ez van.

Kiliman :)
Nekünk bejött a kisasztal, de sztem előbb utóbb úgy is kell, mert sokkal jobban tudnak játszani mellette, mint a nagynál. Rajzolni, kirakózni, gyurmázni, stb. De egyévesen az enyémek három másodpercig maradtak egy helyben. MI csak néhány hónapja űzünk "szellemi" tevékenységet. Addig ráérsz kigondolni.

Baba :)
Gyönyörűek a kishölgyek!

Na mennem kell, majd még jövök.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

De helyesek a fotók!!! :)
Jót mosolyogtam ezen a trombita dolgon....sokkal ügyesebbek mint gondolnánk, időnként én is meglepődöm:) :)
Sajnálom a fránya betegséget....én mindig mentolos mellkas-hát kenőcsöt használok ha náthásak. Köszönöm a dicséretet, aranyos vagy :) Köszi, már megszoktuk a lakást és nagyon kis otthonos, barátságos kis lakás kerekedett ki főleg ahhoz képest, hogy mennyire nyögve-nyelősen "nem akarva" álltam neki az egésznek... Mostanra belaktuk és megszoktuk, hogy mindig mindenhol együtt vagyunk :) Szerintem mostanra érzelmileg, lelkileg is stabilizálódtak és megszokták a kialakult helyzetet épp ezért három napja eltettük a cumikat végérvényesen. Megbeszéltem velük, hogy elferditi a fogaikat és a maradandó csontfogacskájuk is úgy nő majd ki ha nem vigyázunk. Gergő szó nélkül elfogadta és oktatgatja Lilcsikét aki viszont nehezen viseli, hogy cumi nélkül kell aludnia. Azért összességében ezt az akadályt is csodásan vették :)

Brigi :)
Neked is nagyon köszi a dicséretet :) Jaj, ne becsüld le magad annyira...mondom ezt én aki folyamatosan önértékelési zavarral küzdök.... De tényleg, neked is kijár egy kis pihi meg kényeztetés csak ki kell vivni, önzőnek kell lenni :)

Nettke :)
De jó! Gratulálok a lakáshoz :)

Más:
Mi is másfél éve használunk kisasztalt, de ez természetes is, mert mióta önállóan esznek azóta ez a legkényelmesebb módja a dolognak. No meg ezen rajzolunk, festünk, gyurmázunk :)

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Brigi!
Köszönjük!
Nyögjük is a sok ünnepet,mert a Dávid a szilvesztert az egyik osztálytársánál töltötte és jókora gyomorrontással jött haza.2napja hányás-hasmenés a program.Talán mostanra kikoplalt,így kap még 1 napot,aztán ha holnap tud enni,akkor irány a suli! :wink:

Cat!
A disznózsíron nálunk is csak mosolygott a dokinéni!
Sajnálom,hogy nem sikerült egy kicsit kimozdulnotok szilveszterkor.Hová mentetek volna?

Kiliman!
Nekünk is bejött a kisaztal,de csak kb. 2hónapja használjuk.A járóka helyére került a konyhába.Ott szoktak kekszet rágcsálni,rajzolni. Később pedig majd festeni,gyurmázni. Mi egy kiszuperált robosztus dohányzó asztalt tettünk oda (így ha felmásznak rá,akkor se borul fel) meg műanyag székeket.Nem szép,de most ez a célszerű.

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Én is kívánok Mindenkinek gyerekmosolyban gazdag és gyereksírásban szegény 2007-et!

Gyönyörködtem a képeitekben, és megpróbáltam én is keríteni karácsonyfásat, de rá kellett döbbenjek, hogy na már most olyan nekünk nincs!

Ami van:
Kép Bence öcsém, ezennel lovaggá ütlek!

Kép Így örülünk a kari játékoknak...

Kép Ez a téli hideg...

Vikóka

PS. Ja, tegnap mi is bevetettük a zsír trükköt. Nem volt gyenge, mangalica zsirral nyomtuk! Pecsenydarabos kacsazsírt mégse kenhettem rájuk! ;-)
vikóka

Boldog névnapot Beninek!

Vikóka :)
Nagyon édesek! És a téli fotó!!!! Zseniális.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!!! Már nem tudom, kiét dicsértem meg a múltkor, így most általánosítok. 8)

Nettke

Gratula a költözéshez! Nem lehetett könnyű a 3 gyerek mellett. Hova költöztetek? Ha jól értem, kertes házba, ugye? Az biztos nagyon bejön a lurkóknak. :)
Hát igen, messze vagyunk már a bőregér- csontvázmaki hasonlatoktól- Hál istennek!!! Bár Dávid sose lesz az a husi kisbaba. Én is nagyon szeretnék képeket látni a hármasfogatról. :lol:

Cat

Jobbulást Olinak! SAmu nem kapta el? Otthon vagy velük? Gusztustalan ez a sok betegség! :shock: Barátnőm kislánya meg kórházban szilveszterezett, mert a hörghurutból tüdőgyuszi lett. :cry: Jártok mostanában kirándulni? Mi majd szeretnénk menni vhova, ha már ilyen enyhe eddig a tél. Jó volna összehozni vmit, már ezer éve nem taliztunk.

Doris

Gratula a cumielhagyáshoz! Nagyon ügyesen csináltátok! Nálatok nappal is volt cumi? Mi csak alváshoz adjuk oda Nikinek.

Vikóka

Megabloks-t úgy látom Ti is kaptatok. :) Milyet? Nem ismertem fel azokat a kockákat a képen.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Brigi!
Kösz!

Nettke!
Boldog névnapot a Benikének!Ti is most ünneplitek?

Vikóka!
Nagyon édesek! Nekem a vicsorítós jön be! :wink: Annyira édes rajta a Bence!Látszik mind a ... (hány?) foga is!

Lilla!
Jól tetted,hogy nem adtál a "bőregereknek" cumit nappalra. Nekünk most sikerült leszokni a nappali cumizásról.Már nagyon utáltam,hogy bárhova léptem mindenhol cumi volt a lakásban.Volt hogy 14cumink volt,de amikor kellett volna,egyet sem találtam! :evil: :roll:
Azért az alváshoz még kell cumi,de remélem a nyáron arról is leszoknak.

Edit

Kép

Kép
edit73

Egy baráti párnál szilvesztereztünk volna, akiknek a kislányuk velünk egyidos, és útban már a 2. csemete. De a fertozésveszély miatt kihagytuk.

Nem igazán bántam, mert az elozo betegeskedések miatt már nagyon fáradtak voltunk, ez a sok éjszakázás kimerít.

Járunk mostanában is ládázni, de mivel már a pasik nem hajlandóak a háti hordozóban ülni, csak olyan helyekre megyünk, ahol az autóból kiszállva pár száz méter a láda, azt még végig tudják gyalogolni. Most arra hajtunk, hogy kettesben el tudjunk menni többet túrázni, mert az az igazi pihi nekünk.

A taliban benne vagyok! Szerencsére most Samu nem kapta el a légcsohurutot, de elotte meg O volt torokgyuszis meg csalános. A dokinonk rettentoen csodálkozik, hogy mindig felváltva betegek, nem törvényszeru, hogy elkapják egymástól.
Most megint böliznek, nagyon örültek neki, hogy mehetnek, tegnap Oli haza sem akart jönni. :shock:

Nagyon helyesek a gyerkocok. Látom a Clemny kocka nálatok is a játékhalmazban van. :D Az eszkimós kép meg csúcs! :wink:

Cat
Kép
cateye

Cumi: Sajnos mi is erosen cumifüggoek vagyunk, foleg Samu. Mimi-nek hívják a cumit, és hiába próbáljuk elvenni toluk, nem megy. Nálunk is volt 4-4 cumijuk, de télapóra összecsomagoltuk, csak 1-1-t hagytunk, és a fiúk egyetértésével kiraktuk a csizmájukba, hogy vigye el a mikulás a kisbabáknak. Sajnos ezt az utolsót elég nehéz lesz elvenni toluk. Még töröm a fejem a megoldáson, de biztos, hogy azt is csak úgy lehet majd mint Dorisék, hogy az eszükre kell majd hatni, és akkor megértik. Lehet, hogy ez még késobb lesz.

Már most is megpróbáljuk csak alváshoz adni, de ez sem megy mindig, mert ha betegek, vagy éppen unatkoznak, akkor leordítják a hajunkat a mimiért.

Cat
Kép
cateye

Gyors válaszok, mert bealudt a banda, és én is vágyom rá:

Megabloksból karira kaptunk egy kisvonatot, ami három szerelvényből áll, és dominós-számos-betűs elemek vannak rajtuk.

A Clemmy az nagy sláger nálunk, már négy doboznyinál járunk: alapkészlet, farm, építkezés, holiday.

Bencének 6 foga van, Luca viszont abszolút elhúzott fogügyben: a múlt hét során jött kis egyszerre a 4 db 4-ese. Most 12 foggal bír!

Na megyek szuszizni...

Vikóka

PS. Cateye! Ma volt először a babysitter. 1000 FT/óra lett a díj! Tudom lehetne esetleg olcsóbb, de nagyon profinak tűnik (amúgy óvónő), és nem olyan egyszerű jót találni...most csak fél órára ugrottam el ügyintézni, de már ez is élményszerű volt! Végre hangosan szólt a kocsiban a zene! ;-)
vikóka

Sziasztok!

Először is mindenkinek nagyon boldog új évet szeretnék kívánni, és azt, hogy amit éjfélkor kívánt/megfogadott, az teljesüljön! :), valamint a névnaposoknak sok boldog névanapot így utólag is :)

Nagyon jó karácsonyi fotók készültek mindenkinél, a sok mosolygós gyerekarc mindennél szebb ajándék :)
Esküszöm nem tudok úgy örülni az ajándékaimnak, mint mikor láttam őket, ahogy bontogatták a sajátjaikat és ahogy láttam az örömet és meglepetést az arcokon :)

Nálunk a legnagyobb örömet a Thomas kismozdony okozta, azt kapták meg elsőnek, na utána csak azzal játszottak, a többi játékot ki sem bontottuk mindet :shock: :?
Kaptak még fűzögetős fajátékot, Megabloksokat (ami még hiányzott), meg egy kisházat, és egy olyan 3 az egyben sátrat mint azt hiszem Editéknek van, de azt fel sem állítottuk, mert nem fér :? - majd nyáron a kertben :)

Ilyen volt a fánk:

Kép

első rácsodálkozás:

Kép

Thomas, a gőzmozdony :)

Kép

Kép

az egyik fűzögetős: kukacos alma, Csenge imádja:

Kép

a házuk:

Kép

És egy idei kép, az első hó :)

Kép

Sajnos karácsonyra a lányok is náthásak lettek, de nem volt vészes, csak épp folyton folyt az orruk :(
De ahogy olvastam ez most általános.
Karácsonyi zenét sajnos nem sikerült hallgatni, mert nem engedték kicserélni a zeneovi cd-jüket, így karácsonykor is a mit ettél báránykámat hallgattuk :oops:
A fa nagyon tetszett nekik, de nem nagyon bántották, egyszer-kétszer leloptak pár szaloncukrot, de mivel nálunk kb. 6-8 éve vannak ugyanazok a szaloncukrok (nem szoktuk megenni, és praktikusan rajta hagytuk az akasztóját, így minden évben a díszekkel együtt felkerülnek a fára :P ) nem engedtem, hogy megegyék, így kaptak 1-2 perc kiállítást fadézsmálásért és utána már nem nyúltak hozzá. 2 díszt ugyan eltörtek, de ez még belefér az éves amortizációs keretbe :)
A nagy kedvenc az égősor, az a szokás alakult ki, hogy reggel ők ébresztik a fát (megfognak egy-egy égőt én addig bedugom a konnektorba), este pedig ők altatják el :)

Szilveszterkor itthon voltunk, nem csináltunk semmi különöset, a férjem elsején ügyelt, úgyhogy az éjfélt megvártuk, aztán 1 körül lefeküdtünk. Petárdázás, tüzijáték feléni is volt, de szerencsére jól aludtak a törpök, pedig féltem, hogy felébrednek.

Még régebben kérdeztétek, csak még nem értem rá válaszolni: a nyeremény wellness hétvégére visszük a csajokat is. Nincsenek hozzáaszokva máshoz, nem tudnám itthon hagyni őket. Anyuék ugyan felajánlották, hogy vigyáznak rájuk, de nem hiszem, hogy kibírnának 3 napot összezárva :shock: Karácspnykor néhány óra kikészítette őket. Ja, igen, mert Csenge kb. 2 hete bilibe kakil, azóta viszont folyton a bili a sláger, és ha Csenge megy, Petra is azonnal kitalálja, hogy neki is kell. És mivel jó móka, hát napjában tucatszor szólnak, hogy bilizni akarnak (mert azt találtam ki, hogy ha sikerül valami, akkor ők boríthatják a wc-be, meg ők húzhatják le. Így aztán mindig pisilnek egy evőkanálnyit és már szaladnak is, hogy akkor borítsunk :D ) Ehhez persze állandóan öltözni-vetkőzni kell , néha már a hajam tépem tőle :twisted: Hát még anyukámék, nekik pláne nincs türelmük hozzá.
Meg belegondoltam, hogy 3 napig nem lennék velük, és elképzelni sem tudtam :oops: Túlzottan összenőttünk :P
Szóval a lényeg, hogy visszük a csajszikat is, de nekem már az is kész kikapcsolódás lesz, hogy nem egész nap egyedül leszek velük :)
Valaki azt is kérdezte, hogy hány pályázatot küldtem (bocs, már nem emlékszem ki, az elmúlt hetekben olvasó üzemmódra volt csak időm :oops: ) szóval kb. 20-at. Szerencse kellett hozzá :)

kisasztal: nálunk nem nagyon használják, leginkább vagy a földön ülnek, vagy a konyhában a rendes asztalnál. Bár lehet, hogy az is baj, hogy a szobájukban van, lehet, hogy jobb lenne a konyhába tenni, én úgyis ott vagyok a legtöbbet, mellettem téblábolnak folyton.

Már megint hosszú lettem...
Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Edit:)
Jól van már Dávid? Remélem :) Nálatok bejött a műanyag szék? Most már nálunk is de korábban mindig felbillentek vele igy én sima fehér fa - IKEAS - asztalt és széket vettem és nagyon massziv. Mondjuk mostanra kinőttük az asztalt, de bútorlap szabászatnál vágattam rá fehér kerek lapot és ez most nagyon kényelmes és tágas a gyurmákkal is :)

Vikó :)
Nagyon édik a Kicsik igy bebugyolálva is a fentin meg látszik milyen kis kópék:) Gratula a fogakhoz :)

Nem, nálunk már több mint egy éve kizárólag alváshoz kapták meg a cumit, de Lilcsikének nehéz volt megválni tőle.

A cumi"leépités" nálunk is olyasmi ütemekben zajlott mint Nálatok. Mondjuk én egy éve határoztam úgy, hogy kizárólag alváshoz adom oda, mert a folyamatos betegeskedések miatt szinte egész nap a szájukban lógott és ezt károsnak éreztem. Aztán elfogadták az alvás+cumi variációt és mivel nagyon gyakran és nagyon sok cumit rágtak szét fél éve eldöntöttem nem veszek többet és ezt meg is beszéltem velük. Úgy állapodtunk meg, hogy ez az utolsó pár cumi - 1-1 db fejenként - ami ha tönkremegy nem pótoljuk :) Nagyon vigyáztak rá és meglepő módon szét sem rágták. Nos a megállapodásunkal ellentétben most úgy döntöttem végleg elbúcsuzunk a cumitól. Azért most, mert két ünnep között Siófokon voltunk a Hotel Azúr-ban és egy ágyban aludtam velük. Borzasztó volt hallgatni a folyamatos cuppogást és nagyon kimeritő volt már itthon is, hogy egy éjszaka többször is mentem visszadugdosni a kiesett cumikat főleg Lilikénél. Valahogy úgy éreztem, hogy pici már a szájukba - Avent legnagyobb cumija volt - és ezért a fogukkal kell tartani szóval természetellenesnek láttam. Igy megbeszéltem velük, hogy ne haragudjanak, de attól félek kiferditi előre a fogaikat és a maradandóra is hatással lesznek és lehet, hogy a fognyűvő manók igy könnyebben kikezdik majd azokat. :) Sokat beszéltünk meg beszélünk még róla de Lilike is egyre inkább elfogadja a dolgot, inkább pici pityergés van esténként de komoly sirás már nincs miatta:)

Ditke :)
Nagyon szépek a Lányok és a lakásotok is :) A Wellness hétvége igy is nagyon klassz lesz :) Mi most voltunk a gyerkőcökkel és hihetetlenül élvezték a medencézést, a sókamrát, meg az illatkamrát :) De persze a pacsálás volt a legjobb :) Az étteremben meg olyan kis ügyesen és jól ettek szóval klassz volt :)

doris

Sziasztok!

Doris!
Mi is Avent cumit használunk és nekem is az a tapasztalatom,hogy már kicsi nekik.Meg állandóan rágják.Most dobtam ki kb. 9-t.Kaptak 6-ot helyette,de ha elkezdenek beszélni,akkor mi odaadjuk a kukásautónak.Én ezt kb. valamikor a nyárra "ütemezem".A Dáviddal is így szabadultunk meg a cumisüvegtől (ő nem cumizott,de az üvegétől nem akart megszabadulni). Így sok-sok beszélgetés után megegyeztünk,hogy egyik nap megvárhatja a kukásautót (nagy sláger volt)-mert mindig ebéd után jött és már aludnia kellett olyankor- ha odaadja neki az üvegét. Így is lett,a kukás legények tök arik voltak,mert megengedték,hogy ő dobja bele az autóba a cumisüveget. Így este amikor sírt az üveg után,csak emlékeztettem,hogy hova tette.2nap nyüszi volt,de aztán nem hiányolta.
Ja és az éjszakai cuppogás (mi egy szobában alszunk velük) engem is tisztára megőrjít! Sokszor azt hiszem,hogy kirágta valamelyik a cumiját,de nem!!!! :twisted: :roll:
Dávid még itthon van.Már nem vagyok benne biztos,hogy ez csak gyomorrontás,mert 4.napja van hasmenése.Nekem meg fáj a torkom,a fiúk meg taknyosak lettek.
Ha holnapig nincs változás,újra elviszem a dokihoz.
A kisszék anyós ajándéka :wink: :roll: ! Csak azért szuperál,mert az asztal mögött és jobbra fal van,balra meg a hütő. Így csak 1székre kell nagyon figyelni.Bár néha felborulnak vele,de még nem ütötték meg magukat nagyon. Majd az udvarra akarok a nyárra valami maszívabbat venni.Az Ikeás letörölhető vizes ronggyal?Milyen árrban van? Vagy van valakinek ötlete?

Ditke!
Gyönyörű volt a fátok,a lányok pedig nagyon helyesek. Jók lesznek még azok a ki nem bontott ajándékok a hosszú téli estéken! :wink:
Olyan kukacos almánk nekünk is van,a Télapó hozta.Szintén nagy sláger.
Többektől hallottam már ezt a Thomas mozdonyt.Bocs,a tudatlanságomért,de mi ez? Mit tud,hogy annyira szereti mindenkinek a gyereke?
Gratula a bilizéshez,menni fog!Mikor wellneseltek?

Edit

Kép

Kép
edit73

Nagyon aranyosak a csajok a képeken! Ez a Thomas vonat engem is érdekelne, hogy miért szeretik ezt jobban mint a sima favonatot? Ismerik a mesefilmet? Az enyémek nem néznek sosem Tv-t, így sosem fogják megismerni Thomast. :D

Látom micimackós csomagolópapír is volt a fa alatt. :D :wink: Nálunk is kaptak a fiúk 1-1 micimackós-tigrises plüss pizsit, le sem akarják venni, úgy kell kicsempésznem a mosásba. Imádják. :D

Ez a cumileszoktatás nagyon tetszik amit Dávidnál kitaláltát. :D Hány évesen volt ez?

Nálunk cumival sosem beszélnek szerencsére, ha mondani akarnak valamit, akkor kiveszik a cumit a szájukból. A dévényesünk mesélte, hogy az O fia úgy tanult meg beszélni, hogy a cumi a szájában volt, és az oviban is csak az anyukája értette, hogy mit mond. A kortársai meg mind csúfolták. Na én onnantól nem engedtem cumival beszélni oket, és szerencsére szót is fogadnak.

Doris :)
Remélem nálunk is megy majd olyan ütemben a leszoktatás mint nálatok. :D Tök jó, hogy így elfogadták. Engem mondjuk a cumi "röfögtetése" nem izgat, így hívjuk ahogy rágják, de annál inkább az, hogy éjjel is be kell menni ha kiesik, mert sírnak utána. Szóval ennek a "cumitúrának" véget szabnék.

Érdekes egyébként ez a cumi dolog, mert nálunk ez is személyekhez kötheto. Például a bébiszitter megmondta, hogy tole nem kapnak cumit a kölkök, és ezt el is fogadták, ha a Kriszta van velük, tole nem is kérik. Apósom is megmondta nekik, hogy nem szereti a cumit,meg ne lássa a szájukba, így ha hozzájuk megyünk, akkor kidobják automatikusan a kocsiban a cumit, és nem is hiányolják nála. Bezzeg ahogy én hazaérek, tolem rögtön kérik. Persze nem adom oda, csak ha vészhelyzet van, de nekem hisztiznek érte. :? Az a baj, hogy gyenge szülo vagyok. :cry:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Boldog Új Évet mindenkinek!

Ha lesz időm visszaolvasok, és írok (hisz olyan kedvesen hívtatok :oops: )
csak egy kép Edit-nek!
Szia!
Összejött a libikóka karácsonyra: Kép mamáéknál
Enikő
Ágoston+Ábel és Zsófi
roen

Sziasztok!

Hú, amióta feldobtam a képeket nem is tudtam jönni, de ez nem mehet így az új évben!! :wink: :lol:
Rá kell szánomm az időt!
Olyan sok mindenre akarok reagálni,mert olvasni benneteket azért volt szerencsém, de hogy ez sikerülni is fog-e?

Szóval...

A Thomas kismozdony:
Én sem szeretem, ha Tv-t bámulnak, s nem is engedem. De, ezt a kis mesét ( ami most nem is megy már a minimaxon) egyszerűen imádják, főleg Zsombor. Belenéztem persze én is, és rá kellett ébredjek, hogy egy édes kis mese, nagyon aranyos kis story-kat anak elő ezek a kis mozdonyok. Ezért karácsonyra kaptak is 1-1 darabot belőle. Zsombor Thomas-t, Zsófi Lady-t. Darabja 1.700.- ft... :roll:

A cumizás:
Mivel anno én szoktattam őket rá, így most tolerálom is rendesen! Nálunk is odáig fajult a dolog, hogy itthon szinte állandó üzemmódban szerették volna. Aztán meguntam, hogy mindig a szájukban volt, s tudatosan leépítettem, alváshoz ill. ha tényleg nagyon fáradtak, nyűgihez.
Nálunk is elrágják, de hogy mikortól jó lenne, ha már nem lenne, nem terveztem be.

Cat!

Ez a "gyenge szülő" ugye érzed te is, hogy csak viccként fogadom???
Nálunk meg Thomas-os sapkát kellett éjjel Zsombika fejéről levadászni!
Minden gyerek tud kötödni valamihez, s ez a jó. Érzelmileg tudnak adni.

Ditke!

Zsombikám elbűvölve nézte lányaidat, s nem csak a Thomas miatt. Azt mondta, olyan szépek mint " Gogo". Így hívja Zsófit.
Veszekedés téma enyhűl?
A bilizés nálunk ugyanígy kezdődött. Na, most ha kitartó vagy, 1-2 hét és mindkettő kiscsaj nappali szobatiszta lesz! Persze lesznek visszaesések, de az se tévesszen meg, KITARTÁS!!!
Írtad, hogy hova mentek a nyereményútra?

Edit!

Boldog névnapot Benikédnek! ( bocsi, hogy ismét késve, de annál nagyobb szeretettel)
Dávidnál nem vírus lehet?
Nálunk kari előtt Kristóf volt benne, de csak 1 napig.
Amúgy nagyfiam megkapta a gépét, most is erről írok, nagyon örült neki.
Láttam nálatok is a lego duplo-ból a vonatosat. Nekünk is meg volt, s most Zsombi megkapta a nagyobb dobozost is, amibe elem kell, nem tudom fejből a számát. Nem gondoltam volna, hogy ennyire imádni fogja.
Ja, és karácsonyfánkon egy darab törékeny dísz sem volt! Nem gondolod, hogy enyémek ennyire angyalok!
:wink:
Nagyon jó minőségű műanyagból készültek, s tényleg üvegnek tűnnek. Ha leejtik pattanás után a kezünkben van ismét!! :lol:

Doris!

De jó, hogy itt vagy!!!!!!
Nekem is boldognak, s ami még fontosabb kiegyensúlyozottnak tűnsz a képeiden!
Gratula a nagy és okos cumi nélküli gyerekeidhez!
Hol voltatok pihizni?

Felébredtek, mennem kell!!!!!
Bocsi, akinek nem írtam, este még megpróbálok jönni.

Edit, ugye te írtad, hogy elcsodálkozol, hogy mennyire más a kettő gyerekem? Hát, még mi is elcsodálkozunk, sokszor megy a poénkodás, hogy még tesóknak sem tudnánk őket eladni, nemhogy ikreknek!!!!
Vikóka, meg Lilla, igaz, hogy vegyes páros van nálatok is, de legalább valamennyire hasonlítanak!!!!

Na, Zsombesz már itt trónol nálam. ghggjgkggdfsg ( Ezt neki engedtem, de már bírkózunk...)

Pusz:

Meme
szinta

Csajok és Kiliman!

Egy fontos kérdésben van családi (értsd párom és én) dilemmánk, ezért a véleményeteket szeretném kérni.

Lényeg: keresztszülő választás előtt állunk, és nem tudjuk eldönteni, hogy egy ikerpár esetében mi a jobb: azonos keresztszülő mindkét gyerkőcnek vagy külön-külön keresztszülő?

Mindkét verzió mellett vannak érzelmi és racionális érvek is, de nem tudunk dönteni.

Lécci segítsetek! Mind a véleményetek, mind a tapasztalatotok érdekel! Ezer hála!

Vikóka
vikóka

Vikóka!

A mi történetünk a következő.

Kristóf születésénél már felvoltunk kérve keresztszülőnek, Lacikám egyik barátja kisfiának. De, mivel még nem tartották meg náluk, mi 4 hónaposan megkereszteltük Kristit, s őket kértük. Bár a feleségét nem igazán bírtam, belementem. Azóta sem volt " keresztfiúnk" megkeresztelve, szülei pedig elváltak, s nagyfiam azt sem tudja ki a keresztanyja. ( saját gyerekét az apjánál hagyta). LAci barátsága is megkopott az új barátnő érkezésével, az esküvőjükre sem hívtak el, pedig állítólag évekig a legjobb barátok voltak.

Ekkor döntöttem, hogy a második gyereknek csak a családból, s onnan is nővéremék lehetnek.
Mikor kiderült, hogy ikrek, öcsémék is egyből jelentkeztek erre a posztra! Persze csak olyan félig komolyan szinten.

De!!!!

A kérdésedre a válasz:

Külön keresztszüleik vannak, s ezt csak azért tartom praktikusnak, mert a templomban fogták őket szépen külön-külön.
Valamint mindkét testvéret érdemesnek tartom keresztszülőnek, ha csak egyiket gondoltam volna fele ennyire jónak!!!!
HIhetetlen egyébként, mert Zsombika imádja, csodálja öcsémet, állandóan sikít örömében ha meglátja.
Zsófi pedig a nővéremért rajong ilyen szinten. S, a vicc hogy tesóim nem tesznek különbséget, csak azért, hogy az ő keresztgyerekük.

Érzelmi és racionális döntés is volt, de szerintem csak akkor legyen külön keresztszülő, ha mindkettőt egyformán jónak tartod!
Nagyon rossz lenne, ha nagyfiam példája szerint egy rosszul megválasztott baráti pár lenne az egyiké, a másik meg egy tökéletesen jó tesómé!!!

Nagyfiamnak pedig az ikrek keresztelőjében jelképesen felkértem unokanővéremet, akivel mint az ikrek úgy nőttünk fel, s bár később a távolság kicsit elválasztott, de nem lelkileg. Azóta sajnos már ő sincs velünk... De a tudat akkor is velünk van.

Remélem tudtam segíteni.
Nagyon hulla vagyok, ha valami kicsit kusza, kérdezz rá nyugodtan, mert ma egész nap egyedül nyomtam a 3-mal, s kész lettem....

Ja, és azért az én tesóim lettek, mert Lászlókám kapcsolata is nagyon-nagyon jó velük. Valamint neki saját testvére nincs, egy féltestvére, akivel csak miattam tartja a kapcsolatot.

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát!
Cumisoknak remélem nem sokat kell menni visszaadni! :wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Először is mindenkinek Boldog Új évet kívánok!!!!!!!!!!

Megvagyunk mi is.Sajna eddig is keveset tudtam jönni, most pedig egy hónapig tuti még ennyit se, ugyanis ma végre aláírtuk a szerződést a bankkal :) , jövőhéten pedig megkapjuk a kulcsot a házhoz, így ezerrel indul a munka és a pakolás.

Karácsony:
Nálunk Atika szó szerint lázba jött a karácsonytól, ugyanis 39 fokos láza lett délután 2-re mikor felkelt. :( Ennek ellenére örült mindennek, csak kicsit bágyadt volt szegénykém.Másnapra szerencsére elmúlt a láza.Nagyon örültek az ajándékoknak.A sláger a pick-nick asztal+pad volt.Állandóan ott akartak ülni, ott játszottak, sőt az ebédet is oda kérték.Sok játékot kaptak, Én se adtam oda mindegyiket, majd fokozatosan előveszem.
A karácsonyfa nagyon bejött nekik, már egyszer sikerült is nekik felborítani, pedig ki volt kötve.

Szilveszter:
A tesómékkal voltunk egy sportcsarnokban megrendezett buliban, kb. 250 fős volt.Nagyon szuperül éreztük magunkat.A fiúk is jól elvoltak Anyóséknál.Ez volt az első alkalom, hogy nélkülünk feküdtek le.

Nagyon szuperek a képekm sugárzik a boldogság!!!!

Bocsika előre is, hogy nem tudok mindenkinek személyre szólóan írni.

Cat!
Sajnálom, hogy Oli lebetegedett. :(

Doris!
De jó, hogy jelentkeztél!!!Mennyire sokat nőttek a gyerkőcök!!!
Ja és el ne felejtsem Te is nagyon jól nézel ki!!!!

Vikóka!
Röviden: nálunk egyértelmű volt, hogy 2 keresztszülő lesz, mivel 2 húgom van.

Lilla!
Húúú de jól néztek ki!!!!!

Edit!
Jó kis módszer a kukás autó. :)
Igaz nálunk kezdettől fogva nem cumiznak a srácok, pedig Én anno nagyon akartam, de sehogy sem akarták.Max. a cumisüvegről, kell majd leszoktatnom őket.Igaz már isznak a csőrös pohárból is, de még igénylik az üveget is.

Ditke!
Nagyon édik a csajaid. :) Annyira kis csajszisok!!!!!

Kiliman!
Tetszik a rácsodálkozós kép!!!

Ja és végül rólunk egy kép:
Kép

Judyt
KépKép
judyt

Meme!

Kösz!
Igen,kaptak duplo vonatot is.De a duplo kukásautója ( :lol: ) nagyobb sláger lett.Ezt Benike kapta a névnapjára.
Amúgy nekünk is van elemes vonatunk,sínpályával,sorompóval,híddal stb.Még anno a Dávid kapta.Szépen bedobozolva vár a fiúkra a padlástérben.Még nem mertük elővenni,mert sokszor dobolják a játékaikat.Csak úgy unalomból vagy ha nem sikerül valami. Ilyenkor gyakran röpülnek a dolgok a lépcsőfeljáróba is! :roll: Sajnálnám,ha tökretennék az elemes vonatot. Talán a 2.szülinapjukra megkapják,addigra csak megérnek rá! Ha nem,akkor jövő karácsonyra! Remélem,még léteznek hozzá kiegészítők (pl. alagútunk az nincs).
Jó ötlet az ugrálós karácsonyfadísz! :twisted:

Roen!
Tök jó ez a libikóka!!!Gyerekek élvezik?

Cat!
Olyan 2,5éves volt. Remélem, most is bejön!!!Olyan szép terv! :P :wink:

Vikóka!
Nálunk egyértelmű volt,hogy a Dávidnál,hogy csak a családból kerülhet ki keresztszülő,mert ez a hagyomány. Így mivel az én testvéreimmel szorosabb a kapcsolat,mint a férjem öcséékkel,így az én nővérem lett az!!
Az ikrek még nincsenek megkeresztelve,talán a tavasszal vagy a nyáron.De egyenlőre az a terv,hogy 3 különböző keresztszülő lesz,hogy ne legyen harag.A férjem öccse+a felesége, az én öcsém+az élettársa és a nővérem. Így az összes tesó részesül eme "örömből"! :wink: Aztán ki-ki vérmérséklete szerint gyakorolja ezt.
Bár szerintem a keresztszülők és a keresztgyermek közötti kapcsolat szempontjából ez a formaság lényegtelen (mint a szerelem és a házasság közt).Ha valaki igazán szereti a fiaimat,enélkül is szereti!!! Ez inkább szülőknek,nagyszülőknek fontos!

Edit

Kép

Kép
edit73

Leírom én is a keresztelos tapasztalatomat, mert mi ugyanilyen dilemma miatt csak 13 hónapos korukra jutottunk dulore, akkor lettek megkeresztelve.

Mi azt szerettük volna, hogy olyanok legyenek a keresztszulok, akik megérdemlik, még ha nem is családtag az. Nálunk az elso évben a család behúzta fülét-farkát, hogy ne kelljen segíteni nekünk, pedig nekem és a páromnak is van testvére, viszont a barátok rengeteget segítettek. Páromnak van egy gyerekkori barátja, akire bármikor számíthatunk és viszont, Ok a barátnojével nagyon sokat jottek hozzank. Szintén a páromnak van egy unokahúga, aki imádja a fiúkat, rajta éreztük, hogy nagyon örülne ennek a tisztségnek, és ez így is lett, mai napig jön, segít, ha kérjük. Én nem akartam hogy a testvérek közül bárki is keresztszülo legyen, mert 3 percnél tovább egyik sem foglalkozott még a fiúkkal. De anyám olyan hadjáratot indított az öcsém nevében, hogy neki "illik" a keresztszülonek lenni, hogy végül engedtünk neki, és a Zoli unokahúgával párban O lett a 2. keresztapa. Viszont azt kikötöttük, hogy nem mondjuk meg, hogy melyik keresztszülo párnak ki a keresztfia, tekintsenek mindkettore mind a négyen keresztgyerekként. Ha valahova viszik oket vigyék mindkettot, ha vesznek valamit, akkor vegyenek mindkettonek stb.
Végül sajnos beigazolódtak a félelmeim, és rosszul választottuk az öcsémet, mert le sem tojja a fiúkat, csak az volt a fontos neki, hogy elmondhassa, hogy van keresztfia. Ellenben Zolinak egy másik gyerekkori barátját kiütötte ezzel a keresztszüloségbol, aki a mai napig változatlanul imádja a fiúkat, és remekül bánik/játszik velük.

Összegezve, ne hallgassatok senkire, ha barátot éreztek a legalkalmasabbnak rá, akkor legyen barát, ha rokont, akkor legyen rokon. Én ugy gondolom, hogy keresztszulonek választani valakit az megtiszteltetés, és csak olyat érdemes választani, aki megérdemli.

Cat
Kép
cateye

Hirtelen milyen sokat írtatok. Tök jó!!
Nálunk ma történt az első baleset a karácsonyfával, bár nekünk fenn van asztalon. De eddig semmit nem szedtek le róla. Ennyire jók lennének????

Cumi:
Én eddig nem tartottam túl vészesnek ezt a kérdést, nem is gondolkodtam rajta. Valahogy nálunk mindig megoldódtak maguktól ezek a dolgok. Bár lehet, hogy a nappali cumiról le kell építenem Borkát (nálunk csak ő cumizik). Én valahogy viccesnek éreztem és nem tragikusnak, hogy neki elalváshoz három cumi is kell. Egy a szájába, és mindkét kezébe egy. Aztán azokat cserélgeti. De ő pl. nem ébred fel, ha kiesik a cumi, illetve visszateszi magának. Ebből csak reggel van probléma, ha meglátja a kiságyból kiesett cumit, mert hiába van nála a másik kettő, a harmadik is kell. :roll:
De ő egy cumit se rágott el. Nálunk elveszve fogynak a cumik. Volt, hogy egy hét alatt kettő. Szerencsére most éppen már hónapok óta tartanak.

Keresztelő:
Sztem nem számít olyan sokat a gyerekeknek, mint amennyit mi agyalunk rajta.
Nálunk a barátnőm lett volna mindkét gyereké, ha rajtam múlik, de a sógornőm megsértődött volna, és én nem akartam a férjem családját megbántani. Így "elosztottuk" őket. Sztem ez egy eléggé vegyes felállás (nem két barát, nem két rokon) mégis elég jól működik egyelőre. A keresztelőre megbeszélték, hogy mit adnak, és biztos a többi alkalommal is megoldják, hogy egyik gyereknek se legyen oka panaszra. És itt elsősorban az ajándékokra gondolok. Mert ha meg csak látogatóba jönnek, akkor természetesen semmilyen formában nem jelenik meg, hogy ki kinek a keresztgyereke. Ha felmerült volna, hogy akármelyik csak a saját keresztgyerekével törődne, akkor őt automatikusan levettem volna a listáról.
Memének tökéletesen igaza van. Csak akkor legyen két keresztszülő, ha mindkettőt egyformán jónak tartod.

Gyönyörűek a lányok! Nem is tudom fokozni.
Tök ügyik vagytok a bilizéssel. Nálam már többször bejött a panaszkodás egyébként. Éppen néhány napja jegyeztem meg az anyósomnak, hogy nem igazán akarnak beszélni. Hablatyolás szinten sem. Inkább önálló szavakat mondanak. Na, azóta be sem áll a szájuk, egyfolytában magyaráznak.
A kisház tök szupi. Bár én már biztos nem tudnám hová tenni. Anyósom is kérdezte ezt a sátras dolgot, mert látta, hogy az ikeában imádják, dehát nincs hely.
De majd a kertes házunkban. :lol: :lol: :lol:

Judyt :)
Végül úgy látszik mégis egy időben intéződnek el a dolgaink. Bár nekünk még ott van a felújítás. De pont a héten jelezte a vevőnk, hogy sínen van a bankkal és február elején már fizetni is tudna. De én még nagyon félek a felújítástól, mert a férjem folyamatosan suliban van, meg dolgozik és nem tudom, hogy lesz ideje tervezni, szervezni, meg minden.
A fiúk nagyon helyesek.

Na majd este írok a lányokról is, mert olyanokat produkáltak a héten, de most nincs energiám. Tegnap jöttünk haza és takarítanom kellene.

Puszi mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ditke!
Jobb lenne, ha a gyerekekre mégis tudna valaki vigyázni. Ui. a fürdőbe nem lehet piciket bevinni, csak ha jól emlékszem 12 éves kor felett. Sajnos gyerekvigyázó sincs ott :( Ráadásul mindenféle kényeztetést is nyertél, és valószínűleg oda sem viheted be őket. Mikor mentek?
Ez nem igazán családbarát, mint amilyen pl. a Kolping.
Nekünk ez volt az első (és azóta is egyetlen) szabad hétvégénk. Fiúkra addig anyukám vigyázott nálunk. :)

Cumi: Ők nem cumiztak, csak a ciciről szoktak le nehezen. De az legalább nem volt mindig a szájukban. ;)

Keresztszülő: Nekik nincs. Nem is tudom kit választanánk. Egyik család sem az igazi.

Eri
simones

Sziasztok!

Sajnos egyik felvetett témához sem tudok érdemben hozzászólni: cumit nem adtam nekik, nekem ez volt az egyik elvem még a születésük előtt, hogy nem fognak cumizni, és ez kivételesen olyan volt, amit sikerült betartani. Cumisüveget is ritkán kaptak és ahogy a csőrös pohár bejött fél éves koruk után az volt a sláger, így maguktól elhagyták a cumisüveget.
Keresztelőnk nem volt és nem is lesz mivel nem vagyunk vallásosak (igazából én nem, a férjemnek minegy), mindenesetre a család próbálna rádumálni a dologra, de ezzel is úgy vagyok mint a templomi esküvővel: csak azért mert divat, vagy mert jól mutat a fotókon nem csinálom.
Viszont azzal értek egyet, hogy olyan legyen a kersztszülő, aki ettől függetlenül is szereti a gyerekeket, foglalkozik velük, mert nem sok értelme van egy olyannak, akit akkor látnak először és utoljára. Én sem vagyok megkeresztelve, de apukám egy testvérét keresztanyámnak hívtam ( mert anyuékat így hívták unokatesómék, de mondjuk ők tényleg kereztszülők voltak) és nagyon jóban voltunk attól függetlenül, hogy tulajdonképen nem volt az.

Nekem inkább az a gondom, hogy nálunk a télapó hozza az ajándékokat nem Jézuska, viszont a nagyszülők ragaszkodnak a Jézuskához, így nem tudom mit fogunk később mondani a gyerekeknek. Idén még nem nagyon foglalkoztak vele, mindegy ki hozta, csak legyen :lol:

Edit, Cat!

Thomas a Minimaxon megy, kis mozdonyokról szóló mese. Nálunk sem néznek tv-t, de voltunk valakinél akinél épp be volt kapcsolva, ott látták és még napok múlva is emlegették. Megnéztem pár rászt és tényleg nagyon aranyos mese. Egy narrátor van, ő a mesemondó és a mozdonyok hangja is, tényleg olyan, mintha valaki mesélné a történetet. Mindig valami feladatot kapnak a mozdonyok és az sül ki belőle, hogy milye jó, ha összefognak, együtt, egymást segítve oldják meg a feladatot, meg hogy mindenki nagyon hasznos, akármilyen munkát is végez... szóval igazi kis "tanmese", de nekem nagyon tetszik, a csajok meg egyenesen megőrülnek érte. Mivel nem nagyon sikerült kitalálni, hogy mikor szokott lenni, mást meg nem nézünk, így megvettem dv-n a részeket és délutánonként szoktunk leülni 1-2 részt megnézni. Egyébként ezek a kismozdonyok amiket kapta nem tudnak semmit, simán gurulnak és kész, de nagyon sokat játszanak velük, meg mondják a mesét: Thomas hasznos mozdony, viszi a szenet :wink:
Valamelyik nap mikor takarítottam, a lányok közölték: Anya hasznos :lol:

Meme!

Hőgyészre megyünk, az Apponyi kastélyszállóba. A férjem már volt ott egy konferencián, szerinte szuper!

Remélem igazad lesz és tényleg néhány hét múlva szobatiszták lesznek, legalább nappalra, nagy könnyebbség lenne. Bár inkább csak Csengénél reális a dolog, Petra magától ne szokott szólni, csak majmolja Csengét, ha Csenge megy akkor ő is :)
Ha nyár lenne sokkal könnyebb lenne, mert ha nincs rajtuk pelus akkor szaladgálás közben is kimennek pisilni, de ha fel vannak öltözve akkor csak a kaki miatt szólnak.

Csenge még mindig fél Pepétől, bár ő mindentől félősebb, de mostanában már támadni is szokott :P

Brigi!

Szerintem akkor panaszkodjuk jó sokat aztán akkor csak nem lesz velük semmi gond! :lol:
Mondjuk most a hisztire panaszkodhatnék, Csenge mostanában lépett be a nagybetűs DACkorszakba :evil: Mindent csak egyedül, ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné akkor ordít :shock: Ma reggel már fél 9-kor vártam, hogy vége legyen a napnak :(
Szülinapi zsúrra mentünk, időre kellett volna készülni, de csak borogatták a játékokat, rohangásztak, vetkőztek, egyszerűen nem bírtam velük :( Aztán persze az idegen helyen meg úgy viselkedtek, mint a kisangyal :D

Edit!

Játékdobálás nálunk még mindig van. Részben az én hibám, mert újabban van egy olyan hülye szokásuk, hogy kezükbe vesznek valamilyen plüsst és ijesztgetik vele a másikat, a szegény megijesztett meg rohan, hogy védjem meg. (Persze mikor melyik a ludas) Egyszer elegem volt és a plüss madarukat eldobtam jó messzire, majd közöltem, hogy elrepült, vége a játéknak. Na, azóta repül minden :twisted:

Eri!

Január utolsó hétvégéjén megyünk. Gyerekvigyázóval nem tudnánk mit kezdeni, úgysem maradnának el egy idegennel, egyébként meg úgy terveztük, hogy míg az egyikünk megy valahová addig a másik vigyáz a gyerekekre, aztán csere. Meglátjuk milyen lesz, ha a végére fáradtabbak leszünk mint előtte akkor legközelebb nem csinálunk ilyet :D
Márciusban egyébként úgy néz ki megyünk Münchenbe, a férjem megy egy konferenciára és ha minden jól megy csatlakozunk :) Akkor is vinnünk kell őket, az 6 nap lesz, úgysem hagynám őket annyi időre itthon. Szóval ez lesz a főpróba :)

Lakásfelújítóknak kitartást, sok energiát és alkotókedvet kívánok! (Meg sok pénzt hozzá :) )

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Nekünk ma olyan kis lusta napunk volt, de ez az abnormális időjárás lehet az oka!
Bár, legalább kimehetünk kedvünkre. :wink:
Ma voltunk pótolni a készleteket, a nagy bevásárlásokat csak Apával együtt merem még bevállani. A tescoban is voltunk, s ZSófi olyat alakított, hogy csak néztünk egymásra, nem hittünk a szemünknek!
A 2 éves kislányunk mit akart megvetetni magának? Sminkkészletet!
A legnagyobb poén, hogy tökéletesen tudta, hogy ez kislányoknak való, és azt is hogy mire!!!
Komolyan, én sminket csak akkor dobok, ha megyünk valahova, akkor is csak nagyon szolidat.
Kire ütött ez a gyerek?????

Ditke!

Hőgyész? Tolna megye!!!
Nem messze lesztek tőlünk!
Ahogy olvasom ami nálatok történik, ha kicserélnénk Zsófit Csengével, lehet észre sem vennénk! :wink:
Mintha Zsófiról írnál!
EZ a támad dolog tetszik!!! :lol: Nálunk is ez volt, egy idő után már nem tűrt Zsófi, s azóta elviselhetőbb a helyzet, szinte nincs bunyó, harc...
Szobatisztaságról csak annyit, az első 2 hétben, Zsombi sosem szólt, még kakinál sem, csak elcsíptük... Most szinte ügyesebb!

Brigi!

Várom a produkciókat! :wink:
Sokat kell felújítani? ( hú, ez "szép" magyaros lett)

Judyt!

Hihetetlen milyen nagyfiúsak a srácok!!!!
Meg sem ismertem volna őket, ha csak úgy dobsz fel képet, név nélkül!
Nyári képekre emlékszem, s azóta....
Neked is kitartás a felújítási munkákhoz!!!!
Mi most fejeztük be a 1,5 évig tartó tetőtér beépítést, de a végére kész lettem én is!

Jó éjszakát mindenkinek, szép nyugodt hétvégét!
A túrázóknak pedig kívánhatnék ennél szebb januári időt???

Pusza:

Meme
szinta

Sziasztok!

Ditke!
Akkor ti is akkor mentek,amikor mi???!Majd mesélj,milyen volt,hogy bírtáttok (főleg a férjed) és hogy tetszett a lányoknak?!
Nálunk is a játékdobálás sajna tőlünk indult.Mivel sokszor az útban levő játékokat csak feldobtuk az ágyra.Vagy ha valamin összebalhéztak,az is oda került.De ki gondolta volna,hogy ők így összekombinálják a dolgokat!
A másik gond nálunk,hogy régebben ha ledpbtak valamitt a lépcsőfeljáróban,anyós mindig megjelent( :evil: mondván,hogy azt hitte leesett valamelyik :roll: ).Na ezt is szépen összekombinálták a kis drágáim!!!

Tegnap beszéltem az ANDAA-val.Kb. egy hete otthon vannak,de nem jut gépközelbe,mert minden idejét kitöltik a picik. Jól vannak,eddig szopiztak.De csak bimbóvédővel tudott szoptatni és a rossz testtartás miatt nagyon fájt a háta.Így a férje tanácsára most lefeji a tejet és cumisüvegből kapják meg.Rengeteg teje van,így jut bőven a fagyóba is belőle. A férje még otthon van velük,sokat segít neki.Éjszaka is!
Szavaiból úgy tűnt,hogy nagyon boldogok a fiúkkal.Sajna,nem tud netezni.De ígérte,hogy néha küld 1-1 sms-t,hogy hogy vannak.

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Még egy képet felteszek, csak hogy megmutassam, mitől kapok idegbajt: így néz ki az én gyermekem indulás előtt :evil: :shock: :lol:

Mert ugye ő egyedül öltözik :lol:

Kép

Meme!

Mondtam én mindig, hogy Zsófi meg Csenge jobban hasonítanank mint a saját tesók :wink:

Edit!

egyszerre megyünk? Ti hová? (Tudom, hogy írtad, de már elfelejtettem :oops: )
Hát, a férjemre én is kíváncsi vagyok :lol: Bár lekopogom, ahogy nőnek, egyre jobban megtalálja velük a közös hangot. Szóval még van remény :D

Andának kitartást!
Mondjuk szerintem ha nem szoptat csak fejni fog, nem fogja bírni tejjel, az azért nem olyan inger. Ha kiscsit javul a háta, szerintem érdemes visszatérni a szoptatásra, inkább próbáljon meg fekve vagy más pozícióban szoptatni.
Gyakran eszembe jutnak egyébként, bár mindig a harmadik baba is. Nem is tudom hogy lehet ezt feldolgozni :cry:

Na, tényleg jó éjt, megyek inkább hímezni :wink:
Ezt tegnap este csináltam annak a kisfiúnak akinek a szülinapjára mentünk ma. Verdás piros autót kért, de olyat nem tudtam, de ez is tetszett neki :)

Kép

Ditke
ditke62

sziasztok!

Meme!
csuda jóképű a nagyfiad!
EDité is szemrevaló! (van egy 7 és féléves lényom, azért figyelgetem itt a kínálatot) :)

többi gyermekre most nem reagálok külön, de kigyönyörködtem magam bennük!
most viszont nem jönnek be a képek, mert férj laptopjáról nyomulok...

keresztszülőség:
HA én lennék érintett, mármint, hogy milyet választanék...
elsősorban annak feleljen meg, ami az elsődleges jelentése ennek a dolognak. tehát amiért vannak a keresztszülők. nem igazán ismerem alaposan, de valami olyasmi a feladatuk, hogy egyfajta felelősséget vállalnak ezzel, a szülőkön túl egyfajta támaszt nyújthatnak adott esetben.
ma úgy tudom megszigorította ismét az egyház, azaz, el kell járniuk oktatásra, nem is egyszer. a katolikusoknál biztos, a többinél nem tudom.
gyakorlatilag a keresztgyermek egész életének főbb eseményein asszisztálnak: keresztelő, első áldozás, bérmálás, esküvő stb..
tehánt nem kis feladat. anyagilag sem.
mikor kislány voltam, a barátnőm keresztanyja ilyen eseményekre aranygyűrűt stb. adott. nyilván az ajándékok értéke nem kötelező jellegű. de én tudom magamról, hogy én kínosnak érezném, ha olyan valakinek "kellene" ilyesmit áldoznia, aki nem teheti meg. persze kettőn áll mindig a dolog, tehát felkérik, ő meg vagy elvállalja vagy nem.
én amúgy is úgy vagyok az ajándékozással, hogy inkább hárítok, mondván vegyenek valami nem túl drága, de használható dolgot. de ez most nem ide kapcsolódik...
nálunk elég spéci a család: 1 húgom van. férjnek nincsenek nagyon rokonai, vagy idősek. de van két nagyfia, így ha minket érintene a keresztelés-dolog, akkor is őket mégsem lehetne felkérni, így barát jöhetne szóba.
summa summárum:ha figyelembe veszem, amit az elején írtam, akkor nagyon nagy dilemmát jelentene nekem egy ilyen dologban dönteni.

ajándék: karácsonykor nálunk angyalkák járnak.
persze mindenki más a Jézuskát emlegeti a családban. erre azt mondtam, hogy hozzánk angyalok jönnek, másokhoz meg lehet, hogy a Jézuska jár.

cumi_: nálunk nem volt egyiknek sem.

wellnes: én is arra gondoltam Ditke, hogy felváltva mehetnétek élvezni a szolgáltatásokat :)
kaját is fizetik?

Meme!
smink: nyugi a génjeikben van
nálunk is már a 3. sminkészlet fogy... :)

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

egy darab smiley sem ment át...na mind1 gondoljátok hozzá

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

egy darab smiley sem ment át...na mind1 gondoljátok hozzá

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Csak röviden, mert a tíz ujjamból, most csak 5 beszámítható, és az is az ügyetlenebb kezemen.
Tegnap éjjel elnyaltam és eltört a könyököm. De én nem kispályázom, mindjárt elsőre egy műtétes sikerült, mert elmozdult a letört darab. Jobban már nem tudtam volna időzíteni, így költözés előtt. Meg férjnek vizsgaidőszak, még a munka mellett. :roll:
Egyelőre még nem tudom hogy fogjuk megoldani a köv. 10 hetet.
Semmit nem tudok csinálni a dirigáláson kívül, de abban jó leszek. :lol: :lol: :lol:
Úgy néz ki, hogy kedden megműtenek Pécsen. (Itt csak pénteken csinálnák meg.) Holnap még utazunk is. :roll:

Na most ennyi. Majd még jövök.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Húúúú, ez borzasztóan hangzik!
Kívánunk neked gyors és fájdalom mentes gyógyulást!( ami ebben a helyzetben lehetséges)

Reni!

Köszi nagyfiam nevében is. Most edzésen van, ha hazajön átadom neki!

Ditke!

Nálunk is Zsófi szenved ebben az egyedűl csinálok mindent vírusban! :lol:
Még jó, hogy Zsombor lusta férfi, átengedi anyukájának! :wink:
November elején voltunk egy ilyen wellnes hétvégén gyerekekkel, s mi is azt a megoldást választottuk, hogy felváltva mentünk szauna, pezsgőfürdő stb...
Nagyon jó volt így is. Apa is kivette a részét.

Most egy kicsit kimegyünk levegőzni, mert már itt nyüzsiznek körülöttem, nem találják fel magukat!

Meme
szinta

Sziasztok!

Ditke!
Mi Sárvárra megyünk gyerekmentesen!!!! :lol: Én már nagyon várom.Lehet,hogy önzőnek tűnök,de most annyira szeretnék egy kicsit egyedül lenni!Megkérdezte az uram,hogy tervezem azt a hétvégét,mit csináljunk. Nahát én kerek perec megmondtam,hogy aludni és olvasni szeretnék.Semmilyen kultúrális program nem érdekel.Esetleg egy kis fürcsibe benne vagyok,mert van 1-1 ingyen masszázsunk is,azt nem kellene kihagyni. Amúgy max. a kaja idejére vagyok hajlandó felkelni. Olyan régen nem volt részem ilyen édes semmittevésben! :P
Bezzeg a terhesség végefelé már nagyon úúúútáltam a fekvést és a semmittevést :twisted: :roll: !
Ez a kép!!!Tényleg erős idegrendszert kíván!!!Nálunk a Marci lesz ilyen,már most is vannak dolgai,amit más nem csinálhat (pl: cipőt levenni).Meg a rendrakás a mániája!Ami néha nagyon jó,de pl. amikor át kellene öltözni és a kikészített cipőket visszapakolja a szekrénybe!Brrr!!! :wink:
Andával kapcsolatban igazad van,de valahogy úgy érzem,nem igazán kíváncsi a véleményemre(véleményünkre),mert azért igazán dobhatott volna egy sms-t,hogy itthon vannak,mindenki jól van.Most is én kerestem!

Reni!
Kösz,de én nem ajánlom az enyém kölköt,mert nagyon útálna a lányod! ( a menyem val.szeg fog is). Még egy ilyen válogatós,rossz evő gyerek nincs a földön. Ma is sikerült kiakasztani ebéd közben! :evil:

Brigi!
Jaj,ez a rosszabbnál is rosszabbkor jött!!!!Ha babonás lennék,..... (ugye nem vagy az?) Jobbulást neked!
A dirigálás azért jó elfoglaltság! :lol: :lol: :twisted: :wink:
Hogy sikerült ezt összehoznod?

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi:)
Nagyon sajnálom és gyors felépülést kivánok...nem is tudom hogy birnék létezni fél karral...?

Keresztelő témához sajna nem tudok hozzászólni, mert a mieink nincsenek megkeresztelve. Én megvagyok, de apa nincs és nem is vagyunk vallásosak.

Elhiszem, hogy nagyon várod ezt a gyerekmentes hétvégét:) Kivánom, hogy érezzétek majd nagyon jól magatokat és ki tudd pihenni magad úgy igazából:)
Mi többször is voltunk már Wellnes-es helyen és nálunk mindig én voltam a kicsikkel de igy is hihetetlenül élveztem és pihentető is volt mert az egész napos lubickolás révén nagyon jókat aludtak délutánonként és nagyon jókat ettek a svédasztalos kinálatból :) Most két ünnep között a Hotel Azúr-ban voltunk Siófokon és ez is csudaklassz hely volt 30C-os élménymedencével és 32C-os gyerekmedencével. Itt már be tudtunk együtt ülni a sókamrába és az illatkamrába is ami nagyon tetszett nekik :) A Csendszobával nem próbálkoztunk :P :P :P

Két napja délelött kint voltunk egy játszótéren amit nagyon szeretnek és egy lélek sem volt rajtunk kivül :shock: Gerinek sikerült olyan kis vagányan lecsúsznia a csúszdán, hogy az egész kis arcát,szemcsijét beteritette a homok :) Az overáljuk nagyon jól csúszik igy élvezték a kis gazfickók, nagyokat kacagtak. Otthon aztán észrevettem, hogy valamelyik landolás következtében teljesen eldeformálódott az egyébként elnyűhetetlen szemcsije :lol: :lol: :lol: Igy tegnap az optikusnál indult a napunk. Azt mondta februárig még kibirja ezzel a kerettel, akkor megyünk újra szemészeti kontrolra :) Nagyon jó kis szemcsi, több mint egy évet kibirtunk vele:)

A pihenni készülőknek nagyon jó kikapcsolódást, feltöltődést kivánok a költözőknek, felújitóknak pedig sikeres munkát:)

doris

Hűha, először is egy óriási sajna Briginek! Belegondoltam, hogy én mit tennék ha a helyedben lennék... de hát szerintem úgyis meg fogod oldani, mint ahogy eddig is mindent! ;-) (Egy ikresanyun nem lehet csak úgy kifogni...)

Ami a keresztszülős témát illeti, köszi csajok, hogy ilyen részletesen és őszintén válaszoltatok! Sokmindenben megerősítést kaptunk! A döntés még nincs meg, de majd beszámolok a végeredményről na meg majd később a dolog "működéséről" is! A döntési helyzetet azért nem taglalom, mert egyrészt nagyon kacifántos, másrészt azt gondolom, hogy ennél sokkal jobb témáink vannak! Ja, amúgy azért dilemmázunk ennyit, mert amíg a párom kb. 15 éve nem beszélt a keresztszüleivel, addig engem viszont kvázi ők "neveltek" 23 éves korom után!

Jó volt most visszaolvasgatni, mert végre nem csak betegségből betegségbe esik át a csapat! Remélem ez tart egy darabig még! Luca és Bencus két napja másztak ki egy jó kis takonykórból!

Ja, mi is megyünk wellness-elni! Irány Visegrád! A Pockokkal megyünk, és mi is a váltott pihenést fogjuk bedobi, bár lehet, hogy ez nem teljesen így lesz, mert mint kiderült az egyik legkedvesebb baráti párunk is pont oda megy és pont azon a hétvégén. Nekik van egy kislányuk, és nagyon belelkesedtek, hogy legalább ő sem lesz pajti nélkül.

Na megyek, mert Apa lassan szedi ki a kádból Őket!

Szép vasárnapot mindenkinek!
Vikóka
vikóka

Judyt!

Atikádnak boldog névnapot kívánunk!

Meme
szinta

Sziasztok!

Szilveszter körül voltam utoljára, egy hétig nem néz be az ember és még a fonalat is elveszíti :)
Szilveszter:
Egy bíráti pár átjött majdnem koccintani, de a lánynak pont elmet a magzatvize, és 23.16-kor meg is szülte császárral a kisfiát :)

Edit!
Az e-mail címed átadtam, ha problémája van majd jelenkezik :) Aktuálisnak biztos aktuális, mert még mindig terhes hármasikrekkel (és spontán... na ez a kemény :))

Mi is megyünk welness hétvégére, ezt kapta a feleségem tőlem karira... ráadásul gyerekek nélkül :) A feleségem még nem volt 6 óránál többet gyerekektől távol...

Mi is Sárvárar megyünk. Február első hétvégéjén. Edit ti melyik szállodába mentek?

Ditke!
Nálunk is Thomas nagy kedvenc, főleg a zenéje. Hol vetted meg a DVD-t?

Vikóka!
Az én keresztzsülőm engem le se sz... szóval válassz ügyesen :)
Én a bátyám lányának vagyok a keresztapja, de nem hiszem, hogy emiatt máshogy viszonyulnék hozzá. Mondjuk Don Corleonénak hívatom magam 8)

Ma olyan szép idő volt, hogy kertben olvastam a napozószékben... na ez hiányzik a gyerektelen időkből, fogni egy könyvet és napközben (!) olvasni :lol: Vannak dolgok, amik hiányoznak :cry:

Bocs hogy megint képet teszek fel, de egy rendeltetésszerűen használt játékot és két alvós képet fel kell tennem :shock:

Kép Ambrus a teknős Kép Bernát és a vizilova Kép Ambrus és a macija

Ennyit a szórakozásról, folytatnom kell az éves üzleti terv készítését :(

Kiliman

KépKép
kiliman

Brigi,
szegénykém, hogy sikerült ezt összehozni? Műtétet hogy bírtad? Fáj? Gyors gyógyulást kívánok!!!!

Edit,
asszem te kérdezted, hogy tetszett a csajoknak a fa? Nagyon nem érdeklődnek affelé, de ha meggyújtunk rajta egy csillagszórót, akkor csak ámulnak! :lol:

Mostanában sok időt töltenek a járókában, mindketten forognak-pörögnek, dumálnak egymásnak, a játékoknak, cukik. Csak egy-két szépséghibája van a dolognak, Anna számtalanszor bukik, ahogy forog, sokszor még Zsófit is lehányja :oops: :lol: . Zsófi meg, ha nyűgös, azt sem bírja elviselni, ha Anna hozzáér, márpedig a 100x100-as helyen azért van "bodycontact" bőven. :lol: De olyan visítós hisztit le tud vágni azért, mert Anna mondjuk megfogja a rugija ujját, vagy hozzáér a buksijához.. :evil: Ő bezzeg markolássza kiméletlenűl, üti-vágja, ahogy kapálózik a nagy hisztiben, Annának egy szava sincs, csak nézi, meg dumál neki. Egyik nap is már csak akkor tört ki a sírás, mikor Zsófi rendesen belemarkolt az arcába.

Lilla,
nálatok mikor kezdődött a fogzás?
Brutál mód ömlik a nyáluk.

Képek tündériek!

Kép
baba888

Sziasztok!

Brigi

Hú, ez nagyon rosszul hangzik! Jobbkor nem is jöhetett volna, mi?!! :evil: Remélem műtéttel minden simán megy majd. drukkolok! Amúgy gratula, hogy végre költöztök! Ha egyszer végre mi is, Te csinálhatof a kertünket. :wink:

Edit, Ditke, Meme

De jó egyeseknek! Még gyerekkel is elmennék szívesen én is wellnesselni. Vártam én is ilyen kari-ajándékot, de úgy látszik, nem érdemeltem meg. :? Bár én inkább vhová külföldre mennék, ahol jó meleg van, meg homok, meg tenger.... Kipróbálni ám mindent!!!

Edit, Kiliman

Én is erről ábrándozom: olvasni napközben, ágyban fetrengve.... délben kelni, stb. Na, majd 10 év múlva...

Baba

Fogzás... de rég is volt! Azt tudom, hogy már nagyon vártam, sokat nézegettem a szájukat, hogy van-e vmi. Talán 7 hónaposan jött ki az első, utána elég gyorsan kijött még a többi első pár foguk. De nem viszik túlzásba most se. Na jó, Nikinak már 16 van kint, de 10-ről az utóbbi másfél-2 hónapban javította így fel magát. Dávidnak meg most van 11-12. A nyáluk hónapokig folyt nagyon, aztán abbamaradt és mikor kijött az elős pár, nem is folyt igazán. Abból lehet jobban látni, hogy púpos-e az ínye. Bár ez is inkább csak a rágóknál jön ki, én hiába néztem naponta az elsők már csak akkor tűntek fel, mikor ínyen át lehetett érezni a cakkokat. :lol:

Kiliman, Ditke

Jók a képek. :D Ditke. szerintem Niki is ilyen öltözködős lesz, ha leveszem a szandiját, rögtön húzza vissza a lábára, meg a csizmát, sapkát is. Sálat is próbálja a nyaka köré tekerni. :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?