Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Botond olyan gyönyörű!... néha ő is emlékeztet kicsit Áronra... :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek az együtt érző sorokat. Kicsit már jobban vagyok. Most azon agyalok, h miként jutok haza. Pénteken lesz Mamikám temetése :(

Nézegetem a képeket. Annyira édes rajta mindenki! De főleg a törpikék! ;)

Nah, nem tudom mit akartam, mert közben Apa bírót játszott Alex vs Álommanó mérkőzésen. Alex nyert. Aztán nekem sikerült elaltatnom. Most alszik remélem reggelig. :?

Nem toom mi lelte. Komolyan néha nem igazodok el ezen a kis mihasznán.:) Ma semmi hiszti, semmi nyűglődés. Egész nap vigyorgott, meg dumált magában. Tudjátok a Dopeman hogyan nyög? Nah Alex pont azt csinálja. Úgyhogy azt mondjuk neki, h Dopeman Sanyi :D Olyan édes volt. Remélem így marad, mert kicsit idegelt, h ennyire megváltozott. Pedig nem jött újabb foga ki, szal nem toom. Lehet a spenót? :D

Ha vannak beteget, gyógyuljanak hamarhamar!!!
Most asszem én fáztam meg. Fáj a fejem, de valami brutál módon. Torkom is. Orrom bedugulva, és „recseg” a fülem, amikor nyelek.
Szal szilveszteri program: TVzünk…

…dobnék pár képet, de nem engedi ez a dög. :( Se IE alól, se Mozilla….:? Talán holnap…

Kép

Kép
nancsika
 
 


Hiszti:

Kép

Térdelés:

Kép

Ácsorgások:

Kép
Kép

Kép

Kép
nancsika
 
 

 
 

Sziasztok!

Hű, de feszült a hangulat :roll: .

Nem feszíteni akarom a húrt :roll: . Cory, Te nem tudtad szopiztatni Zsombort? Ő koraszülött volt igaz? Nálad hogy történt? Én annak idején Toncsit csak majd egy hónapos korától tudtam szoptatni, mert előtte a kórházban nem sikerült. Nagyon sárga volt és folyton csak aludt. Nem akartam kifárasztani a szopival, így üvegből etettem. Aztán otthon már az első naptól szopizott. Mindenki csodálta (még az LLL-s tanácsadó is). Eszembe sem jutott, hogy nem szoptathatnám. Én szerencsés voltam, barátnőmnek ugyanakkor született a koraszülött babája, ő nem tudta szoptatni. Soha eszembe se jutott volna bántani, vagy hangot adni rosszallásnak emiatt. Gyönyörűen fejlődik az ő kisbabája is.
Hozzá képest nagyon sokáig tudtam szoptatni a kislányom, hozzátok képest pedig már csak naponta egyszer. Ez így alakult.

Mamacka, Zsuzsáékat is az internetről ismerem, az egri topikban szoktunk beszélgetni, bár nyáron személyesen is találkoztunk egy babatali alkalmával.

Én is teszek fel képeket:
Anyával hancúrozva:
Kép

Apával hancúrozva
Kép

Toncsi tévét néz :lol:
Kép

Ajándékok közt turkálva
Kép

Fekvőtámaszozás közben :lol:
Kép

Ha már nem jönnék nagyon boldog új évet kívánok minden apróságnak és családjának!

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Nancsika!
Nagy-nagy gratula a felálláshoz! Keve is itt tart, máshol még ő sem próbálkozott, csak rajtunk, de azt már három hete. Haladás azóta semmi! :roll:

Drev!
Nem értem, mi értelme ennek a vitának, amit áthoztál ide is (a tápszeres topikot is olvasgattam, de nem tetszett az ottani általános gyűlölködő hangulat). Én a magam részéről itt lezártam, ezzel kapcsolatban nem fogok a továbbiakban írni, remélem, mások sem, úgy talán visszatér ide az a kellemes babázgatás, ami nekem itt megtetszett.

Én is elkaptam a fej- és torokfájós vírust, éjszaka lázam is volt. Tegnap bevettem 3X fél Panadolt, de nem sokat számított, csak 1-1 órára lett jobb.

Fölteszek én is pár képet, ha sikerül, mi még úgysem voltunk láthatóak. Kép Apucival Kép Anyucival Kép Egy elcsent szaloncukor elfogyasztása után Kép A Déditől kapott taxin Kép Nagyon nevetős

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Sziasztok!

Nancsi: nagyon édes Alex, ahogy áll :D

ANita: édes lehet Boti a járással :)

Csilla: 2 hét kórház után hoztam haza, és itthon kiderült, hogy Zsoma cumizavaros. Egyáltalán nem fogadta el a mellemet, és mindehhez nem is volt hajlandó ébredni az éhségre. 9 napig ment az ébresztgetés, próbálkozás, kiskanalazás, fejés, nyelvtorna naponta 8-szor, mire megtanult szopizni.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Azt akartam még írni, hogy Liza persze fogügyben sem olvasta a nagykönyvet, és az alsó két egyese után a jobb felső 1-est és 2-est sikerült kinövesztenie. Dumál ezerrel. A kö (köszi), ké (kérek), hammam (enni) már tökéletesen megy.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok! :D

Ezer éve már, hogy nem írtam, és csak olvaslak Titeket, de azt bizony az elmúlt hónapok alatt szorgalmasan tettem. :)

Nem szeretném én sem szítani a szoptatással kapcsolatos "vitát", de van néhány dolog, amit le szeretnék írni.

Akik még emlékeznek ránk, tudják, hogy két kisfiam van, Máté 4,5 éves, Marci pedig 3-án lesz 10 hónapos.

Az első fiamnál a szoptatás nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna. Nem voltam én sem kellően felkészült ebben a témában, és igazán használható segítséget sem kaptam. Kéretlen "jó" tanács azonban akadt bőven, mint például, hogy szoptassak 3 óránként, stb. Sajnos nem bíztam kellően magamban, és lévén, hogy először voltam ilyen szituban, hallgattam én minden tanácsra, amiről azt gondoltam, hogy segíthet. Nem sikerült sajnos, mert a tejem csökkenni kezdett, egyre több lett a tápszer, az anyatej pedig egyre kevesebb, míg végül elapadt.Így Mátékám kb. 3 hónapig szopizott. :(

Amikor Marcikámat vártam, tudatosan készültem a szopira. "Jó" tanácsot most is kaptam bőven, de már tudtam, mi az, ami a hasznomra válhat, és mi az, ami nem.
A lényeg, hogy Marci 10 hónapos lesz,és még mindig szopik, ettől függetlenül szívesen eszik gyümölcsöt, főzeléket is.

Így én ismerem, milyen "tápszeres" és "szoptatós" anyukának is lenni.
Ami a legfuribb, hogy most sokkal több "furcsán-nézést"kapok, mint amikor nem ment a szoptatás. Mindennaposak az olyan nekem szegezett kérdések, mint például: "még mindig szopik???, hát ezért nem fog később elfogadni új ízeket(ezt sokszor megkaptam a baba 6 hónapos kora előtt), miért szoptatok még mindig éjjel, egyesek szerint csak kórosan magamhoz kötöm, régen is felnőttek az emberek, most akkor mi baja lenne, ha kapna tehéntejet, ezt meg azt", stb., stb.

Szóval furcsa ez az egész. :shock: Én addig fogom szoptatni a kisbabámat, amíg Ő ezt ígényli-természetesen Marci is eszik már sok-sok mást is.
Soha nem ítéltem el azokat az anyukákat, akik nem tudnak valamilyen oknál fogva szoptatni, hisz én is jártam így annak idején. A szoptatás ugyan a világ legtermészetesebb dolgainak egyike, de annyi sok nehézség merülhet fel ez alatt az időszak alatt... de ezeket általában egy jókor jött, és igazán jó tanáccsal orvosolni lehet.

Én ebben a topicban soha nem éreztem azt, hogy le lettek volna nézve anyukák csak azért, mert nem ment a szoptatás. Én itt sok-sok segítséget kaptam, és ki merem jelenteni, hogy Cory és Borcsa tanácsai nélkül nem biztos, hogy még mindig szopizna a fiam. Köszönöm Nekik.

Sajnos én is tapasztaltam annak idején, hogy vannak olyan anyukák, akik kicsit másképp beszélnek az emberrel, ha kiderül, hogy ő bizony tápszerrel eteti a gyermekét, az első fiamnál időnként én is tapasztaltam ezt :( (de NEM ebben a topicban) de a világ sajnos ilyen, vannak emberek, akiknek semmi sem jó.
:( Akkor a tápszer miatt néztek furcsán, most meg azért, mert még mindig szoptatok.

De ez az egész akkora butaság! Mi az, hogy "tápszeres" meg "szoptatós" anyuka?? Az anyuka, az ANYUKA, ÉDESANYA, és nem attól lesz valaki rossz anya, mert tápszerrel eteti a kisbabáját, de pusztán a szoptatástól sem vált még senki mintaanyává. Az etetés csak egy picike töredéke a gyerekekkel kapcsolatos teendőknek, a gyereknevelésnek, annyi minden van még ezen kívül!!!!! Feltételezhetően mindenki a legjobb tudása, tapasztalata szerint próbál cselekedni, mert a legjobbat akarja a gyerekének, és ez itt a lényeg!

Nem lenne szabad ezen vitakozni, nyílván mindenki a legjobb belátása szerint cselekszik, és még egymástól is tanulhatunk! Hiszen sajnos megtörténhet, hogy akinek most megy a szopi, legközelebb valamilyen oknál fogva nehézségbe ütközik, és akinek most nem sikerül, annak legközelebb sikerülhet!!!!

Remélem, nem voltam túl hosszú :oops: , és nem írtam semmi sértőt, bántót, mert nem állt szándékomban senkit megbántani.

Mindenki Babája csoda édes :D , és hogy megnőttek már! Annyira szalad az idő!!!! Ha időm engedi, szeretnék majd ismét csatlakozni hozzátok, remélem,nem lenne gond... :oops:

Addig is, MINDENKINEK KÍVÁNOK NAGYON-NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET, SIKEREKBEN, CSODÁKBAN BŐVELKEDŐT! :D :D :D

Szandra és Marcika :D Kép
foria
 
 


Sziasztok!

Végre beenged ez a dög. :D:D

Anita!

Annnnnnnyira nagy Botond, hogy kéééééész vagyok!!!!!! MÁrmint nem magasságilag gondoltam csak. A tartása, az arca. Tiszta nagy már!!! (Ehhez hozzá járul,h ogy rég láttam... :D)
És tök ügyi!!! Gondlom élvezed a vele töltött időket! :D Hány fognál tartotok??? :)
Minden vizsgád sikerült?

Mamacka!
Gondoltam rátok, de akkor folyatatom! :D Remélem jobban lesz apukád a kezelésektől!!!!!
Nincsen sok szerencsétek ezzel a lakással. :(:( Nem tudnak hosszabb időre részletet adni méltányossági alapon az önkormányzatnál??? Csak kell lennie valami megoldásnak!
Mindenesetre drukkolok!
És ne írj olyan picike betűkkel, légyszi, mert nem tudom elolvasni... :D Pedig van rajtam szemüveg is. :D:D:D

Kövecske!
Én úgy tudom,h ogy több fájadlom csillapítót is bevehetsz. Egy fél panadol egy 12 éves adagja. Te azért annál nagyobb valaki vagy. :D Vagy ott az algopyrin. Sajnálom a betegséget! :( Én még mindig csak kifele lábalok az előzőből. Igaz, ez az asztmámnak köszönhető inkább, semmint a megfázásnak. :D
Ja... a lényeget kihagytam: Naaaaaaaaaaaaaaagyon cuki a törpéd!!!!! :D Hanna is próbálkozott szalon cukor ellopással, de még sikerült időben elkérnem tőle. :D:D

Szandra!
Jöhetnél ám tényleg sűrűbben is. :D:D
Hannának ugyan ilyen motorja van, csak épp rózsaszín-kék! :D
És örülök, hogy te is így gondolkodsz a topikról.

Livi!
Hanna nagyátlagban este 7kor már alszik, de cserébe nappal 2x fél órát szokott csak aludni. Tagnap 1x aludt kb 1 órát (kcsivel többet), ezért nem aludt semmit délután, de fél 7kor már nyomta a szunyát. :D
Kik jönnek hozzátok? :)

Csilla!
Toncsi is nagyot nőtt! :D És ügyik voltatok, hogy ilyen ügyesen megtanult szopizni Toncsi!
Azért olyan furcsa, hogy ugyan úgy becézitek, mint a fiú nevet. :D El kell ám erősen gondolkozzak iyenkor, mire rájövök, hogy jaaaa Antónia. :D:D De ez ugye bár csak az én agyi kapacitásomat jelzi. :D:D:D:D:D

Rólunk: Hanna kimondta az első szavát: Tiniti. Ez Trinity akart lenni. És közben gőz erővel mutogat a görényre. :D Szóval levagyunk mi tojva magasról. A Görény az első. :lol: :lol: :lol:
Olyan fura, mert, amikor tegnap előtt nálam mondta, azt hittem csak bele magyarázom,d e tegnap itthon hagytam a két Kiszlt és így az apjánál is mondta, de 3x egymás után. :D Szóval tuti, hogy tudatos! :D

Na, megyek, mert már nagyon régóta írom ezt is. Hanna meg közben néha szól, hogy ugyan már menjek oda hozzá, mert uncsizik. :D

Puszka és ha már nem tudnék jönni BUÉK!!!!!!!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Jó reggelt!

Anita, de jóóóóó képek!! Már nagyon szeretném látni Botit, úgyhogy januárban ha ti nem is jöttök, mi tuti elnézünk felétek!!! :wink:
Már ennyi mindent mond Boti? Meg Liza is??? Meg Hanna is?? Tyűha, az én kisfiam még mindig a baba-nál van leragadva, de azt gyakran és sokszor. Azon kívül mindent elmond, amit akar, de inkább nyögdécsel hozzá, semmint szókezdeményeket mondana. :roll: De azért édes. És hasonlóan Botihoz, már mindent tud, hogy mi micsoda. Nála is a lámpa a nagy kedvenc, ezen kívül a képek a falon, és van már kedvenc könyve, a kakasos, ezen már megmutat szinte minden állatot, a kukacot, a kiscsibét, a kakast, a tyúkot és a csigabigát. :) Hihetetlen látni ezt a fejlődést, szívet melengető. :)
Anita hogy lesz a szilveszter?? Mentek valahova bulizni?

Nancsi, remélem hazajuttok. És szerintem ez bizony ácsorgás a javából, tyűha, szuper jó! :)

Kövecske, nagyon jó képek. :)

Szandra, amit leírtál, azt szívemből írtad, egyetértek veled! :) Én sem éreztem soha, hogy itt bárki is megvetne bárkit is, viszont én is nagyon sok segítséget kaptam, nagyon sok mindenkitől. :D

Mamacka, esetleg feltehetnéd azt a két képet Áronról és Benyófiról, amin úgy hasonlítanak. :wink:

Csilla, nektek is jók a képek. :)

Mi itthon szilveszterezünk, anyukámék nem érnek rá, így nem tudjuk itthon hagyni Bencét. De nem is bánom. Tegnap moziba mentünk volna, de nem tartották meg a jegyeket, amiket lefoglaltunk, mert 5 percet késtünk, és már csak az első 3 sorba volt jegy...... :twisted: Kicsit mérges voltam, de aztán végül beültünk egy helyre, végülis jó volt ez is. :wink: 8)

Bencikém az ünnepek alatt elkezdte hanyagolni a napközbeni szopikat, most ráállt a napi kettőre, este és reggel, már nappali alváshoz sem igényli. Én nem erőltetem neki, innentől kezdve úgy lesz a szopi, ahogy ő szeretné. :wink:

Többiek, hol vagytok???
Vendég
 


Rakok fel én is képeket. :D

Kép Mi ketten :D

Kép Így kell ülni az etetőszékben, ugye?

Kép Hanna és a szaloncukrok

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Na, igen, ha már itt BUÉKozok ezerrel...

Annácska!
Tudnánk január végén vagy februárban egy nagy talit csinálni az oviban????

VasIldi!
Hozzád hányan férünk be? És mikorra szervezed a talit? :D

Remélem most már nem hagytam ki semmit, mert velem lesz tele az oldal. :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Vitához csak annyit, h a minap áttelefonált a párom a szomszédba, h megkérdezzen valamit a szomszédasszonytól és rákérdezett, h épp mit csinál: Danoninót etetet kekszel :shock: az 5 hónapos lányával, de már kap narancslevet is c vitamin pótlásként. Próbáltam másnap beszélni vele, de elhárított azzal, h ő már a második lányát neveli és az előzővel sincs semmi baja.

Mindenki úgy neveli a gyerekét,ahogy akarja.

Enyém gyerek szopizik, kap este pótlást is és gyümin kívűl semmi mást nem hajlandó megenni. Mégsem hiszem, h valakinek ebből derülne ki, h jó anya vagyok.


Azt nem is meséltem, h kari előtt szelektáltunk bizonyos dolgokat, ruhákat, amik már nekünk nem kellenek és oda akartun adni egy szegény családnak. Ez a bizonyos család a festőink lettek és pofátlanul, nem h megköszönnék, h kaptak valamit, de a márciusra várandós őnagysága aki mellesleg fiut vár megkérdeze, h nem adom neki a Boglárka ruháit. :twisted:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:


Aki Pempörszözik és nem kell neki a csomagoláson található Macika, nem postázza el nekem???
Köszönöm
Vendég
 


Ezekről a Macikákról beszélek
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Hát, a karácsony is eltelt, sajnos. Martin nagyon élvezte, az ajándékok kibintását. Igaz, annyi "nagy" ajándékot kapott, hogy kinőttük a szobát :( .
Néhány fotó!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
PAKOLANDUSZ
Kép

SZOPTATÁS:
Részemről, először és utoljára!!!!
Szelivihez hasonló képpen, ha elmondom, hogy még mindig szoptatok, tőlem is azrt kérdezik: Még mindig? MINEK? Már abba kellene hagyni!! stb. Sőt, a gyerekorvosunk, már 5 hónaposan akart adni a Martinnak tápszert, hiába mondtam neki, hogy ömlik a tejem és Martin is szépen fejlődik.
A barátnőim, 80%-a tápszert adott a babájának, és semmivel nem tartom különbnek őket, igaz, ŐK, sosem érezték magukat sem különbnek!!!
Szerintem, sokan örülnénk, ha legalább már tápszerrel is etethetnénk a babájukat, ha már végre lenne természetes úton, vagy lombikként, de már babájuk lenne!!!! Szóval, ezeket a hozzászólásokat ezért, nem is értem........!
Cory, sajnálom, hogy mindig megtalálnak. Pedig, mint már írtad, nem neked kell megfeleni!!!!
TE, csak tanácsot adsz, ha kérnek, vagy esetleg leírod a véleményed!
Szóval, ezen felül kerekedve.....


Szilveszter alkalmából, nem kívánok egyebet, csendes lépteid, kísérje szeretet.

Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom,

LÉGY NAGYON BOLDOG

a következő 365 napon.

EZt kívánjuk, minden fórumozónak és a "csak" olvasgatóknak is!!!

ERA és kis családja

KépKép

KépKép
lingelera
 
 


Teszek még két képet

Ilyen lett a kari fillinges erkély
Kép

Itt meg apjáját utánozza
Kép



Még jövök! Ezt vegyétek fenyegetésnek :mrgreen:
Vendég
 


Kép

BUÉK
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!!!
Cilla, Kövecske, Meli
nagyon jók a karácsonyos képek!
Nancsi,
Alexnek gratula az ácsorgáshoz!
Anita,
Boti tényleg nagyon nagyfiús már. Cuki lehet a járással és a dumával. Köszi szépen a kérdésed, már jól van a család.
Petri,
Ti hogy vagytok?
Eszti,
cuki nagyon Benyó!! Jó Nektek, hogy megy az alvás cici nélkül. Mit néztetek volna a moziban?
Vok,
gratula az első szóhoz! Nagyon nagyot nőtt Hanna is.
Era,
jó kis játszóház van nálatok! Mennyire nagy már Martin. :)
Gyöngyi,
a sorstársam vagy nemalvás ügyben. Lidi lassan 11hónapos lesz és még egyetlen éjszakát se aludt végig. 1 hónapja már csak 1* ébredt, aztán jött a fog, nátha, most a betegség... Szóval én megértelek.
Drev,
az én lányom 3 hónapos kora óta kap tápit is és szopizik is. Most már a vacsi beiktatása óta tápit elhagyjuk, de eddig 7 hónapon keresztűl ment mindkettő. Eleinte 2-3 pótlás, majd csak az esti kellett. Nekem szerencsém van a lányommal, mert nem lett cumizavaros. Szóval én aztán mindkét oldalt ismerem.

Rólunk: Lidi után apa is lebetegedett. Így két fárasztó napon vagyunk túl. Szerncsére meggyógyultak. Lidi annyira lóg rajtam most, hogy állandóan cipelnem kell a majd 10 kilós popóját. Ő is nagyban totyorászik, már az egész szobát átszeli így.

Teszek képeket karácsonyról:

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
angi79
 
 


Kép

BUÉK!
angi79
 
 


Meli :)

Én pamperst használok, ki tudom vágni Neked a macit zacsiról, szívesen el is küldöm. Ezt hova tudnám megtenni?

E-mailemre is írhatod: foria@freemail.hu

Szandra
foria
 
 


Sziasztok!
Először is nem kezdem azzal az írásomat, hogy nem akartam beírni bla-bla, mert az olyan sablonos. Pedig valóban nem akartam, de mivel úgy látom nem megy lezárni a az anyatej-tápszer témát mégis hozzászólok. Mert ahogy elnézem mindig akad valaki aki felhozza egy hsz-ben.

Először is. Ugye kezdődött azzal, hogy a Cory egy sok ember által látogatott helyen drevet (a férjemet) információhiányos, szoptatás ellenesnek nevezte. Persze nem név szerint, de tök egyértelmű volt. (Ugyanis akkoriban a tápos topikban is volt egy kis témázgatás erről, a vita szerintem túlzás.) Erre asszem jogosan kicsit bedurrant az agya. Én se tolerálnám teljesen ha valaki a hátam mögött a megkérdezésem ill. az értesítésem nélkül irogatna rólam bármit és nem a kockás füzetében, hanem a neten amit ugye sokan sőt akár az egész világ elolvashat. Erre egy ottani netes hozzászólásban reagált amire (miután a dátum nagyon nem mai volt) itt is felhívta a figyelmet. Elsősorban Corynak címezve. Vok, én a múltkor is vártam még tőled hsz-t. Ugyanis nem tudom feltűnt-e, de írtam hozzád is. Igaz, hogy írtál valamit amit kérdeztem és ezt köszönöm is. Ennek ellenére a témát úgy zártad le, hogy eltűntél a sötét lukban. Írtad még, hogy nem érted miért mindig(ezt te írtad) a Coryt támadja. Hát jelen esetben talán a fent leírtak miatt.

Cory nem nagyon értelek. Meg lettél szólítva, te meg kitérsz a válasz elől. Sőt törölsz egy egész blogot (tudom utolsó csepp), ez azért valljuk be tényleg fura. A múltkor a másik topikban (gondolom) direkt nem szóltál hozzá, mégis velünk/vele példálóztál. Szerintem ez sem volt teljesen fair.

A múltkor a másik topikban pont erről beszéltem. A szavak használatáról. Valaki írta: drev sértettségből, sérültségből vagdalkozik. Na most ugye a szó hogy sérült. Ez -nekem legalábbis - azt jelenti: mozgásában korlátozott, valamilyen fogyatékkal élő (értelmi, fizikai). Amire te gondoltál (legalábbis remélem) a LELKI sérült. Ezt azért írtam, mert valaki kérdezte, hogy ki nevezi sérültnek. Hát talán ez a pár szó? Neveket DIREKT nem írok. Aki akar visszaolvas. És köszönjük szépen mi tök jól túltettük magunkat a témán. Sebeink akkor begyógyúltak amikor láttuk a lányainkat tápszeren is szépen nőni, fejlődni. Viszont igenis felháborít amikor egy a témát nehezebben feldolgozó anyuka kiborul, mert kiborítják.

Sokszor olvasom, hogy ha nem tetszik valami, ne olvassuk a fórumot. Ez nagyon szép kis semmitmondó dolog. De ha valakinek nem tetszik pl. a drev írása akkor miért olvassa el? Megjelenik bal oldalt, hogy jé írt a drev na akkor szépen tovább olvasok és kész. Ezt konkrétan annak írom aki azt írta, hogy ne olvasgassa ezt a fórumot.

Szintén itt írta valaki: mi értelme ennek a vitának, amit áthoztál ide is (a tápszeres topikot is olvasgattam, de nem tetszett az ottani általános gyűlölködő hangulat). Bocsika, de szerintem ott marhára nincsen gyűlölködő hangulat. Ha folyamatosan olvasol minket akkor talán lejön, köszönjük szépen jól vagyunk, mint gondolom itt is mindanniyan. Ott miért lett gyülőlködő a hangulat? Mert drev (na ugye már megint a drev!) írt valamit. Érdekes mert mi ottaniak mind értettük, hogy mit akart mondani nekünk. De páran akik csak (hogyan is fogalmazzak, hogy ne legyek bántó) átjöttek a témában hozzászólni írtak valamiket. Speciel nekem egy két ilyen felhasználó szófogalmazásával volt a bajom, ugyanis néhány szava bántó volt ott abban a topikban. Aki megértette, hogy én ezt mire értem, az a mai napig is ír oda és semmi de semmi bajunk nincs egymással. Akik meg nem értették meg, (vagy mégis, ezt nem tudom csak remélem, hogy igen) azok legfeljebb "nem olvasnak oda". Tehát köszönjük szépen ott nincsen gyülölködő hangulat.

Tudjátok csak azt nem értem, hogy páran leírtátok, hogy ti nem néztek le senkit azért mert nem tud szoptatni. Oké. DE akkor miért veszitek magatokra? Ezennel tudatosítom bennetek: ha ti nem néztek le emiatt senkit miért veszitek magatokra, hisz nem hozzátok szól. Csak tudjátok ezt elég nehéz elhinni akkor, ha egyesek (természetesen nem mindenki) a tápszert folyton műkajának hívják és az aki akar az tud szoptatni kifejezés oly sűrűn használódik(habár most már egy ideje nem, de egy időben sűrűn előfordult). Az ilyen embereknek azt szeretném mondani, hogy ha a tápszer műkaja - ami mellesleg a gyermekeim életét mentette meg a puszta voltával - akkor remélem hogy a gyerekeik életében soha, de még csak egy alkalommal sem fog szerepelni a sárgaruhás-piroshajú-bohóccal szimbolizáló gyorsétkezde. Na, mert az ilyen jellegű gyorsétkezdékben is előfordul a műkaja. Az aki akar az tud is szoptatni kijelentésűeknek üzenem, hogy nagyon nem így van. Akkor ezek szerint én nem akartam szoptatni? Biztos féltettem a mellem szépségét (és kb még sok anyuka velem együtt). Habár mivel soha nem kellett megélnem a testem szépségéből, mert soha nem voltam modell meg ilyesmi ez tuti nem mozgatott. Nekünk a csajoknál nem jött össze. Ha valakit érdekel a miért, szívesen leírom neki, de most nem akarok ezzel senkit se fárasztani. Ezek nem mai témák, nem a napokban keringett a topikban, de biza előfordult sűrűn.

Hát ennyi. Most többre nincs időm, de szerintem felesleges is lenne. Az anyatej jó, a tápszer jó. Kinek ez adatott, kinek az.

Arra kérlek titeket (persze ha nektek is úgy tetszik) fejezzük be a témát. Ugyanis ez úgy működik, hogy én írok, erre valaki ír, arra még valaki, arra esetleg megint én. És így szépen körbejár a labda. Szóval remélem hogy az év utolsó napján az én hsz-em lesz az utolsó és záró hsz a témában. Ha valakinek kommentje lenne, van mailem, pü-m, szóval meg tudjuk egymást találni. És remélem ha másra nem is de legalább arra jó volt ez a kis eszmecsere, hogy mielőtt bárki beír valamit valahova kétszer is átgondolja, hogy vajon nem írt-e bántóan. Én is próbáltam így tenni, de biztos nem sikerült 100 %-an mert hát nem vagyunk egyformák. Ezért bocsi.

Mindenkinek jó babázást és kellemes új évet kívánok/kívánunk.

KépKép
kgiulia
 
 


kgiulia: azért nem reagáltam a tápszeres topicban arra, amit írt drev, mert biztos voltam abban, hogy nekem támadna, mint ahogy a többieket el is hajtottátok onnan.
Nem azt írtam, hgoy információhiányból írt valamit, hanem azt, hogy nem tudhat valamit, mert sosem tapasztalta. Mint, ahogy én sem tudhatom, milyen autót vezetni, mert sosem próbáltam, de hozhatnék ezer más példát is. Direkt nem írtam a kezdeti nehézségekről, csak arról, hogy mikor már adott egy helyzet egy 8-9 hónapos babánál, akkor mennyire más az élet. Nem jobb vagy rosszabb, hanem MÁS.
Az, hogy mennyire nem nézek le valakit azért, mert tápszerrel táplálja a gyerekét, jól példázza az is, amit bmo-nak írtam az első itteni írására:

[quote]S írta:zia Bmo! Üdv itt :)
Ha most minden ok, akkor semmi mással ne foglalkozz, csak figyeld a pelusokat! És legyen az előtted, hogy a nagyobbik gyerkőc is csodaszép lett, pedig nem kaphatott anyatejet. Próbálj minél többet kimozdulni és másra figyelni!
Mikor született? Hogy hívják? Mekkora? Mesélj :)
cory

Lehet, hogy időnként rosszul fogalmazok, nem vagyok elég figyelmes, de bizotsan nem a bántás vezérel. Mindenkinek megvan a maga harca az életben.
A blogról meg annyit, hogy olvastam a másik topicban valamit, ami egy csomó más gondolatot is felhozott bennem. Leírtam. Ez szerintetek baj, mert a háta mögött tettem. De amire reagáltam, az pont az itteni topicról szólt, ha úgy tetszik, a hátunk mögött. A törlés régóta felmerült már, a legfőbb oka az volt, mikor az egyik blogoló lakását feltörték, miután megírta, hogy elutaznak.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


ehhez mit szóltok?
KépKép
...pedig csak a dokijuk ugyanaz az apjuk nem! :) :D :lol: :oops:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok

Hát, Boldog Békés Új esztendőt kívánunk Mindenkinek

Mekkorát nőtek a Babók, el se hiszem, hogy nemsokára meg lesz az első szülinaposunk :)

Vok: Hannának akkora haja van, hogy be lehet fonni :) Le ne merd vágni :)

Meli: Bogi nagyon ügyesen segít azzal a villáskulccsal :)

És hát a fiúkról ne is beszéljünk....lesz miért hajba kapni a jányoknak :)

Era: Ezek a szemek, nem semmi

Nancsika: Jó kis hiszti :) , már a Lili is kezdi nálunk

Cory: Eddig nem mertem írni, mert azt hittem nem fogjátok elhinni nekem, hogy a Lili próbál "beszélni", de látom, hogy másnál is már működik ez a program :) . Van egy nagy oroszlánunk, de mi csak azt mondjuk rá, hogy cica, és már a Lili is próbálgatja így: sziszi. Ha kérdezem, hol a lámpa, vigyorog 1000-el és mutogat fel a csillárra. A szélharangot (csingi-lingi) simán megtalálja és mutogat arra is.

drev: Nem is tudom mit írjak neked még. Örülök, hogy nem skatyujázol (hát ezt nem bizti, hogy így írják bocsi) be egy helyre minden szoptatós anyukát :) , viszont úgy érzem, lassan feleslegessé vállik a két tavaszi topik, mivel nem a szoptatás, táplálkozás szerepel már a központi helyen, hanem sokkal inkább a beszéd, mozgás fejlődése, és ezen a ponton a két topik témailag azonossá válik. Szeretnék nektek is boldog új évet kívánni, és, hogy kicsit legyél te is elnézőbb mások íránt, ne legyél ennyire hirtelen, "ami a szívemen a számon". Ezenkívűl nagyon szeretném, ha legközelebb benézel, arról írnál, hogyan fejlődnek a kicsik, mit csinálnak, nem csinálnak...stb. Azt hiszem ez sokkal inkább érdekel itt mindenkit, minta a meddő viták.

Mindenkit puszilunk: Gyöngyi, Lili, Imi

Kép

Kép
pgyöngyi
 
 


Cory, köszönöm szépen, hogy nem akarod lezárni a témát. Gondoltam akkor legyen vége, kezdődjön el az új év. De te tudod. Ennek ellenére köszönöm, hogy reagáltál. Írni nem szeretnék semmit rá, mert mint írtam le akarom zárni a dolgot. Mert az jött le, hogy mások is. De mindegy.

KépKép
kgiulia
 
 


ehhez mit szóltok?KépKép
...pedig csak a dokijuk ugyanaz az apjuk nem! :) :D :lol: :oops:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


...bocs a dupláért...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka, ezen mindig jót mosolygok, és remélem a másik topicon megnézte Dokink is. :) :)
Vendég
 


[quote="pgyöngyi"]d írta:pgyöngyirev: Nem is tudom mit írjak neked még. Örülök, hogy nem skatyujázol (hát ezt nem bizti, hogy így írják bocsi) be egy helyre minden szoptatós anyukát :) , viszont úgy érzem, lassan feleslegessé vállik a két tavaszi topik, mivel nem a szoptatás, táplálkozás szerepel már a központi helyen, hanem sokkal inkább a beszéd, mozgás fejlődése, és ezen a ponton a két topik témailag azonossá válik. Szeretnék nektek is boldog új évet kívánni, és, hogy kicsit legyél te is elnézőbb mások íránt, ne legyél ennyire hirtelen, "ami a szívemen a számon". Ezenkívűl nagyon szeretném, ha legközelebb benézel, arról írnál, hogyan fejlődnek a kicsik, mit csinálnak, nem csinálnak...stb. Azt hiszem ez sokkal inkább érdekel itt mindenkit, minta a meddő viták.

Mindenkit puszilunk: Gyöngyi, Lili, Imi


Amennyiben kíváncsi vagy a lánykáinkra, a másik topicban olvashatsz róluk érdemben. A napokban tapasztaltak alapján úgy vélem, sajnos van létjogosultsága a két külön topicnak. Mint már említettem, az a szomorú, hogy anno létre kellett jönnie a "tápos" topicnak... Boldog új esztendőt neked is!
Vendég
 


Foria!

Most bátor leszek! Leírom ide a címemet:

Nyitrai Melinda
Str. Arany János Nr.2 Ap.10
410211 Oradea
Ro

Köszi szépen!

(ha még akar valaki ide legyen szives)




Benyó és Áron mintha csak ikrek lennének :D




Mikor kigyúlnak a fények, pajkos tündérek zenélnek.
Huncut mosollyal egy rád kacsint, kicsi kendőből csillámport hint.
Így adja át az üzenetet: Boldog új évet neked!


Kép


KÍVÁNOK NEKTEK:
12 hónap egészséget,
52 hét szerencsét,
365 nap nyugalmat,
8760 óra szerelmet,
525600 boldog percet,
és 31536000 másodperc szexet!



Én már idén nem leszek, találkozunk jövőre!



U.i. egy tanács

Kép
Vendég
 


Kép
vas
 
 


(Nem kell valakinek iwiw-re meghívó?)

Kép

Kép
nancsika
 
 


Sziasztok,

A gyerkők egytől-egyig gyönyörűek. A fiúk hatalmasak :shock: , a lányok pedig nagyon bájosak :)

Minden anyukának, babócának és persze az egész családnak nagyon Boldog Új Évet kívánok!
Kép

Puszi,

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET!!!

Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Stégerék :)

Kép Kép

Kép

Kép
nancsika
 
 


Boldog új évet mindenkinek :)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!!!!!!!
Vendég
 


Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk minden családnak!!!

Sarkadi család


Szülinaposoknak boldog szülinapot! :D (ha jól emlékszem tavalyról /idénről...)

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Nagyon boldog új esztendőt mindenkinek!
Ez egy kis megkésett karácsonyi ajándék. :) Nagyon jó mondókák.
http://marci.co-net.hu/kedvenc/allat.htm

Gergő nagy kedvence a Töröm-töröm a mákot... Lelkesen tapsol rá :lol:

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 



Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek
Edit ,Levente és Laci

UI: És kívánok mindenkinek legalább egy éjszakát,hogy végre kialudja magát. :wink: :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Egy angyalt küldök nektek, tegye szebbé az életetek. Tegyen pénzt a zsebetekbe, vigyen boldogságot a szívetekbe. Vegyenek körül barátok, boldog új évet kívánok!

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra
 
 


Sziasztok :)
Mindenkinek Nagyon Boldog Új Esztendőt!


Kép
Kép

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 



Boldog Újévet kívánunk!!!!!

KépKép
csema
 
 


buék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vas
 
 


SZIASZTOK!

MINDEN BABÁNAK ÉS CSALÁDJÁNAK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

LIDKE, ATTILA, KEVE

(Nekem eddig a tavalyi volt a legboldogabb :lol: :lol: :lol: )

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Sziasztok!

Nálunk a megszokott időben, azaz 7 előtt kezdődött a nap. Én meg ugye fél 1ig, ha nem továbbfent kukorékoltam, mert nem tudtam elaludni a durranásoktól... Alig vagyok hulla. :D:D És elfogyott a kappucsínóm is. Jól fogok ma kinézni. hihi :D

Tök jól elvoltunk. Ádival először gazdálkodj okosant, majd Hotelt játszottunk. Testvériesen megosztva a nyeréseket mindegyik játékban mind a ketten nyertünk 1x. :D Aztán Ádi megunta.

Éjfélkor én Kristály keserűvel, Ádi pezsivel koccintottunk, lementünk anyóshoz. Én eltettem magam mára, Ádi meg átment szomszédolni. Ő most feküdt le, ert eddig játszott. (Azt hiszem említettem már egy párszor, hogy szegénykém csöppet játékfüggő... :D)

Ennyit rólunk. Most ti jöttök!!! :D

Én meg még adós vagyok egy-két dologgal:

BUÉK mindenkinek!

Cory!!!!
Nagyon boldog szülinapot!!!! :D:D

Puszi nektek

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Erhardték

Kép
tildiko
 
 


BUÉK!!!!!!!!!!!!!!

Cory,
boldog szülinapot Neked!
angi79
 
 


Sziasztok!


Bújjjjék!!!! :D


Ma reggelre úgy megtaknyosodtam, mint hat! Bocsi!

Boglárkám meg szerintem jól aludt. Szerintem! :D Apa szerint 3-tól 4-ig nem bírta elaltatni. Ebből én annyit tudok, h 3-kor szopikált és letettem, és elaludtam (jelzem este ittam 1-2 korty pezsgőt, ez árthatott meg????) Majd 6-kor megint szopika és alcsi 9-ig. És szinte mostanáis lusti-bustiztunk. Babcika meg ismét alszik :D
Vendég
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot Cory!


Kép

Nekünk tök jó volt a szilveszter!
Ala szokásához híven fél 11 körül kidőlt. Egész este a szokásos durrogás, de nem hatotta meg. Még a szomszédba is buli volt. Ezerrel nyomták Máté Petyát, de ez sem izgatta. Aztán jött az éjfél. Gondoltuk, ha eddig nem ébredt fel, akkor most fog. Koccintottunk apával, benyomtunk kőkemény fél pohár pezsit. Aztán kimentünk az erkélyre, volt mit nézni. Mögöttünk a réten rögtönzött tűzijátékot rendeztek. Mókás volt. Tök sötét, majd egy felvillanó valami, és valaki kiabál, h „Futáááááás!!!” Majd durrdurr… Még a bébiőrbe is behallatszott, Alex fel is sírt. De nem kelt fel. Biztos bejött neki a durrogás. :( De jól bírta, és csak fél 9-kor kelt fel. Cserébe most borult csúnyán a napirendünk. Most kellene kelnie, de vagy 10 perce tudtuk lenyomni. Érdekes napunk lesz. Aztán megyünk Anyósékhoz lencsét zabálni. Tavaly is ettünk, mégsem lettünk gazdagok. Talán majd most :) Csak nem merek sokat enni, mert félek Alex elszáll :)

Nah, megyek, nézünk valami filmet.

Pusza!

Kép

Kép
nancsika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?