BÚÉK Mindenkinek!
Mi szerencsére kisebb orrszüttyögéssel megúsztuk az ünnepeket, egyből infráztam orrszívtam Danit, ennyivel megúsztuk, most már teljesen ok. Meg kaptam karira sólámpát, amibe mécsest kell tenni és a sókristályokat szórja szét a levegőbe, jó légúttisztító. Meg ment a citrom és a levendula.
Szentestét itthon töltöttük, másnap jöttek anyukámék és tesómék vendégségbe, karácsony másnapján meg mi mentünk a párom szüleihez. Ismét itt volt a bécsi nagynéni. na mit kapott tőle Dani? Mikroszkópkészletet... Tiszta üveg az egész, abszolute de nem a korának felel meg. Így a párom és én mutogatjuk neki, de inkább csak magunknak szórakozás még... El tudtam volna mást is képzelni.
Idén kivételesen nem kellett senkivel egyeztetni, nagyon jó kis ajikat kapott Dani. társasjátékokat, na itt ő sem bírja ha nem ő nyer, sőt néha még csal is... hogy honnan látja ezt? de jókat vidulunk rajta, ahogy mérgelődik.
kaptunk nagyitól Fogtündéres könyvet, na, mióta elolvastam belőle az okítást, azóta még jobban gondozza a fogait, folyton kérdezi mikor esik ki az első foga. de hát az még egy picikét odébb van. nagy puzzle is jó kis közös porgram, matricás könvyek, és hát a minikonyha, na az nagon bejött, ezt tőlünk kapta. majd igyekszem képet róla feltenni. meg még egy csomó minden, el van látva egy időre
életem első beiglije nagy siker aratott, 8 rúddal lett, azt hittem sosem leszek készen vele, de megérte. a párom csinálta a zserbót, Bea sajna már elfogyott, de ha jöttök, csináltatok vele
nálunk idén a nappali bútor volt egymásnak az ajándék, lassan 1 évvel a beköltözés után igazán időszerű volt.
Viszont amiket ajándékba adtam keresztszemes képekkel elég pipa voltam, mert most máshol tudtam kereteztetni az idő rövidsége miatt, és azt mondtam, soha többet oda. szerencsére a kép hátulján látszik csak, hogy kontármunka, az elején szerencsére nem. csak olyan méreg...
anyósomák voltak itt előszilveszterezni nálunk, sütöttünk pogácsát, pontosabban sajtos lepkeszárnyakat, uis pogiszaggató hiányában, dani gyurmakészletével szaggattunk
kókuszcsók, hidegtálak. egy csomó gyertyával csináltunk jó kis meghitt hangulatot. előtte nap pedig kirándultunk Normafára, rétest ettünk és forraltbort ittunk, felgyalogoltunk a libegőig és vissza, Dani nagyon élvezte, mert ott volt legalább annyi hó, hogy hógolyót tudott csinálni. egy szava nem volt, hogy fájna a lába.
a szilvesztert itthon töltöttük, nem volt kedvünk jönni menni, éjfékor kimentünk a dombra sétálni, megnézni a tüzijátékot, de akkor aköd volt, hogy nem sokat láttunk. trombitáztunk, óbégattunk hárman. Dani nagyon élvezte, 2 után feküdt le, persze 8kor már felkelt, de csendben játszott, míg mi kómáztunk. most alszik, kíváncsi leszek meddig nyomja. holnap már megy oviba, mi csak pénteken dolgozni.
Amikor kiköltötztünk ide, majdnem 3 hónapig jött fel belőlünk a trutyi, köhögtünk, fújtuk az orrunkat, jött fel a jó kis belvárosi trutymó (olyan volt, mint amikor leszoktam a cigiről). Hozzá kellett szokni a jó levegőhöz. Nálunk pl. egyre több fejlesztés van, most újítják fel az Erzsébetligetet, lesz új uszoda, sportcentrum, és ott is van színház, Dani már járt is ott az ovival. a Pólus is közel van, de mégsem a szánkban, végülis minden van, ami kell, akár hétvégén is. A sulikat is már nézegettem és nagyon jók vannak, többféle profil, és sok az egyéb lehetőség, nemcsak sport, hanem zenei téren is. Ezért egyáltalán nem sajnálom a belvárost. Most is mikor mentünk vendégségbe, egyszerűen a halálom, amikor kilépek a kapun és a jó kis kutyahugy gőzt tüdőzöm le, vagy éppen akkor turházik valaki, brrr...
zsuzsa
tanya
nagyiméknak volt, imádtam ott lenni. egy csomó állat volt, még boci születését is láttam. a párom mondja mindig, hogy ő néha kiköltözne az ausztrál sivatagba, lenne egy bazi nagy dzsipünk, kutyánk, és ott jól ellennénk, no stressz.hát nem is tudom
földrengés
mi is éreztük, bent anyósomék is a Városligetnél. Én éppen varrtam, és mozgott alattam az asztal, meg a lámpa mellettem, a párom alatt meg a kanapé. összefutottunk mi is. gondolkodtam, hogy beüljünk-e a kádba matraccal a fejünk felett, de aztán nem volt semmi. Dani aludt az ágyában, semmit nem érzékelt, tesómék éppen kocsiban utaztak, ők nem éreztek semmit. kb. 400 hasonló erejű földrengés van évente Mo-on, ez most pont itt volt. a mosogatóban lévő vízzel teli lábas is Jurassic parkos volt.
pusza
g