Új privát üzeneted érkezett!

Nyuszi,
Nagyon boldog szülinapot kívánok!
Kép

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Na én is készen vagyok a sütéssel (beigli, rácsos, sajtos) és még megsütöttem a tórósnak és a finommézesnek a lapjait. Holnap már csak be kell tölteni. :P Pont most fejeztem be a szaloncukor kötözését apa is segített. Mi úgy döntöttünk, miután Lili már nem mindig alszik délbe, így 23-án este mikor lefektettük őket feldíszítjük a fát, hogy reggel mikor felkelnek már ott legyen az ajándékokkal együtt. Így megmarad az az illúzió, hogy a Jézuska hozza. :P

Petra! Nagyon szépek lettek a sütik. :) És tényleg ötletes volt, hogy egyiket másikat úgy vágtad ki. Én pont ma akartam ilyet sütni, de miután nem találtam a formáimat, lemondtam róla. :? Majd Ünnepek után biztos előkerül. :roll:

Mléna! Én is így vagyok mostanában a Lilivel. Egyszerűen akárhova megyünk, mindig azt kérdezi, hogy mi is ott leszünk-e. Pedig tényleg csak ha nagyon nem tudom másként megoldani akkor hagyom másnál, mert nálunk meg mindenki dolgozik anyu is, nővéremék is. Párom anyukája meg húga messze lakik.

Ilke nagyon szép lett, és guszta. Tök jó ajándékötlet. :P

Ha holnap nem tudnék bekukkantani, illetve már ma akkor
Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Kép

Andi
andrea27

Ja és Nyuszika Boldog születésnapot kívánok!

Kép

Andi
andrea27

Sziasztok

Nem valószinű, hogy tudok még jönni, igy most kívánnék mindenkinek nagyon boldog, békés és EGÉSZSÉGES ünnepeket!

Betegeskedőknek további gyors gyógyulást! Nálunk már Gergőci is ramatyul van... :evil: :cry:

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

Tegnap mi is sütéssel töltöttük a napot, bár én nem tudom, hogy hogyan sikerült volna, ha anyukám nem jön és segít. Így is egész nap le se ültünk, csak a konyhában voltunk és csináltuk. Én meg fél percenként rohangáltam a gyerekekhez, mert mindig volt valami.

Ma a holnapi vacsinak valót készítjük elő sógornőmmel, a salátákat, meg a husokat, hogy holnap amit lehet már csak be kelljen dobni a sütőbe. Szeretném, ha holnap már csak be kellene tenni a sütőbe a húst, a zöldségeket megpárolni még és kész. A 24-ét inkább a jó hangulatban zajló karácsonyfa díszítéssel tölteném, meg a gyerekekkel és nem a konyhában, rohangálva a szobába... hogy most megint mi ez a visítás!?

Ezúton kívánok mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket!
Kép

Kép
sasha

Ági!
A sütik nagyrásze egyszerű, csaka amákos macerás egy kicsit. ettől félek is, mert még nem csináltam soha, nehogy elrontsam. De megcsinálom ma, és ha nem jó, lesz helyette valami egyszerű :wink: .

Ilke!
Szépek a sütik! Én mégsem csináltam meg tegnap, mert majdnem éjfélig ajándékot csomagoltam. Már itt van nálunk az öszzes ajándék (mindenkitől mindenkinek :P és rám vár a nemes feladat, hogy becsomagoljam), de nem tudtam végezni mindennel, mert vannak olyan dolgok, amiről nem tudom, hogy kitől kinek lesz :lol: . ezeknem még utána kell járnom, és akkor lesz méegy kör csomagolás.

Mivel a mai napunk elég sűrű lesz, nem tudom, járok-e még erre karácsonyig, ezért én is mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!
Kép xtree16.gif

Panda

panda
Halásztelek

Hali, még gyorsan bejelentkezek.

Én is nagyon békés, boldog szeretetteli ünnepeket kívánok Mindannyiótoknak! Legfőképpen gyógyuljanak meg a kis betegek!

Mi is ma kezdjük a sütést, a párom a zserbót, én meg életem első beiglijeit, meglátjuk milyen lesz  Délután előkészítek a holnapi és a hétfői naphoz, amit lehet, és már csak be kell dobálni a sütőbe. Tegnap sütöttem 2 adag mézeskalácsot, magokkal, habbal feldíszítettem. Kicsit máshogy csináltam, mint a bea receptje, de csak a fűszerezést. Én valahogy a mézeskalácsos fűszermixet nem annyira csípem, talán az ánizs miatt. Helyette sima őrölt szegfűszeget és fahéjat tettem kóstolgatva, + reszeltem bele 1 egész citrom héját. A habdísztést meg nem nejlonzacsisan csináltam, mert vagy kicsi lett a lyuk és azért nem folyt, vagy nagy és ömlött. Hanem előszedtem a jó kis tűecseteimet és azzal díszítettem. Sokkal gyorsabb és szebb is lett.

Bea
A méz miatt keményedik fel másnapra, szerintem pár nap és jó lesz. Nem nyújtottam vékonyra és túl sem sült. Mindegy szép, a tegnapi puhát már megettük 
Béres csepp_ mi ilyenkor szedjük, teljesen ok. 2x5 csepp kell reggel és este + C-vitamint kell hozzá bevenni, mert úgy szívódik fel.

Tegnap az első vendégség már meg is volt. Gimis barátnőimmel találkoztunk, hazajött a londoni csajszi is a férjével és a 6 hós pici fiúcskával. A nagyobb fiúk (Dani és egy 2,5 éves) teljes egyetértésben játszottak, mentek egymás után, mint a kiskutyák, sütihegyek, kész gyeremekálom  Én is olyan jót babáztam, annyira édes volt a barátnőm kisfia, azért még nem felejtettem el, hogyan is kell csinálni. Párom is etette almapürével, szóval igazán jöhetne már ketteske  Rengetegen voltunk körülötte, de annyira mosolygós volt, semmi nem zavarta, nagyon érdeklődő volt. A férje is olyan volt, mintha mindig ismertük volna, szerintem biztosan jó érzés lehet, hogy mindenki tud angolul és nemcsak a felesége fordít neki, ki mit mondott, hanem bárkivel ottmaradt mindig volt beszélgetőtársa.

Kataa
Szerintem ez nem így van, hogy aki kiköltözik ki sem jön a házból. Szinte a legtöbb ismerősöm mondja, hogy sokkal emberibb, vidékiesebb a hangulat mióta kiköltözött, sok a gyerek, és a kisboltban is ismerik (ez nálunk is így van, pedig nem lakunk annyira kint), nem úgy mint bent, rohan mindenki, meg az az óriási kosz, kutyagumi, hajléktalan.. bűz. Innen tőlünk a domról látni mekkora szmogfelhőben van a belváros. Én ha válaszhatok sosem megyek vissza a belvárosba.

Petra
Én is ilyen vagyok, hogy egyedül mindent. De azért néha kérek segítséget. Meg ha akarják vinni Danit a nagyik, nagynénik, hát vigyék. Később nem lenne jó, ha folyton a szoknyám mellett ülne. Kell nekik az önállóság, meg otthon egészen másképp viselkednek, mint „vendégségben”, ezt is meg kell tapasztalniuk. Gondolj a későbbiekre, hogy ha majd koleszosok lesznek, akkor nem lehetsz mindig velük. Attól még, hogy nincsenek minden pillanatban veled, még lehet nagyon szuper kapcsolatotok!

na, pusza- megyek készülődni

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Judy
Persze,en is videki vagyok :D
Remele mar meggyogyultataok ti is :wink:

Bea
Hat igen ,Dubaiba szuletin kell a,z jar a legojbban,minden szempontbol :wink: Azta klimat lehetetlen megszokni,meghat gyerekekkel,hogy is lehetne mindig bent lenni,pedig kint ugye az 50fokban nem lehet.Apanak volt ott allaslehetosege,de hagytuk ,pont emiatt :?
Jo a kepeket :wink:

Ilke
Szepek a mezeseid neked is.
jo otlet a gyerek ruha olog,arra mindig van kereslet :wink:
Balanak jobbulast,Lili meg szuper hogy jobban van :wink:

Agi
Szepek a sutik nagyon.
Igen ma diszitjuk,mert Alex tudja hogy mi vettuk a fat,sot O is ott volt.Ez legalabb egy jo kis kozos program :wink:
A nagyszulokre ha bizod,az szerintem nem szivesseg keres,ok orulnek neki,de nagyon.Planeha a ferjed reszerol okaz egyetlen unokak,tuti nagyon varjak a lehetoseget.
Anyuek nagyon unokasak lettek,minidg vinnek Alexet,miota Leon megvan,de en tartom magam a havi egy hetvegehez,hogy Ok is pihenjenek,Igy hogy feljat hetkozben ,az nagyobb segitseg.
A masik oldala hogy a gyerekeknek is maradano elmeny a nagyszulovel lenni.

Nyuszi
Nagyon boldog szulinapot!!!!

Gumicukor
Ezt mar megbeszeltuk parszor,mi is lakhatnank onallo nagy hazban valahol kint,de nem vonz a dolog.Itt ez egy uj resz a IX.kerben,tele fiatalokkal,uj hazakkal es a tisztasagra is ugyelnek jobban mint mashol szerencsere.Regi kelkaposztaszagu lepcsohazbol nyilo lakasban tuti nem laknek en sem... :lol:
Nalatok mas,mert tarsashazi lakasban laktok,nem hazban,de pl Ilkeek ahol laknak,az oreg hazas resz,ott azert nehezebb ismerkedni.
Tudom, mert anyuekhoz is akik bekoltoznek nem igen illeszkednek be egyszeruen.
Tesomek is a XVI-ban laknak,sorhazban, az nagyon szepen meg van csinalva,ott is vehetnenk akar,mert mindig van elado,de uramnak a munkaba tobb mint egy ora lenne,nekem meg masfel.

Mindenkinek Boldog,Szep,Nyugodt,Gyerekmosolytol gazdag unnepeket kivanunk csaladilag!

Kataek

Kép
Kép
kataa

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, BÉKÉS, NYUGODT KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!!!!! ÉS SOK MOSOLYT!!!!!

pussz:

Magdi, Gyuri, Nóri, Márk

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Boldog karácsonyt kívánunk Mindenkinek:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Haliho

Koszi a koszonteseket, aranyosak vagytok.:)

Gumicukor

A parod sut Zserbot?:) En is megprobalkozom vele asszem.

Kataa

AMugy Gumicukorral ertek egyet, nem feltetlen gubozik be senki a hazaba, lasd minket. Foleg ha kisgyerekeid vannak. Nem kell, hogy a szomszeddban lakjanak, ovin, babaklubon keresztul sok mindenkit meg lehet ismerni. En is ugy tettem szert egy csomo uj baratra az elmult 2 evben. Meg ahogy irtad Te magad sem vagy olyan fajta. Szoval rolad sem hinnem, hogy beguboznal.:) Pl. az egyik legjobb baratom a szomszedasszonyom, akinek nalam csak kicsit fiatalabb a lanya, de meg nincsenek unokai. Nagyon fiatalos es imadja a gyerekeket. Barmikor rabiznam az enyimeket. A ferje is nagyon jo fej. A tobbi kisgyerekes ismerosom kozul egy sem lakik az utcaban, de nem tul messze. Szerintem nem igaz, hogy videken behuzodnak az emberek, sot, ennyit meg eletemben nem voltam vendegsegben, meg ennnyi vendegunk meg az eletben nem volt, mint az elmult evekben. Persze nagy segitseg a kisgyerek, rajtuk keresztul konnyebb ismerkedni...:)
Szoval nagy mertekben az embertol fugg, nem attol, hogy hol lakik szerintem. Videken is lehet tarsasagi eletet elni, az mas kerdes, hogy valakit ez az eletforma nem vonz. Van aki jobban szereti a moziba, szinhazba jarast, az marad a varosban.:)

na bedugulok, mindenkinek

Nagyon Boldog Karacsonyt kivanok!

Kép [/img]

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Holnap biztos nem tudok jönni, ezért ma kivánok minden kedves topiktársamnak és családjuknak nagyon boldog békés karácsonyt :D

Nyuszi, Neked boldog szülinapot is! :D

Betegeknek mielőbbi gyógyulást kivánok!

Sajnos nem az otthoni gépről vagyok, pedig azon vannak frankó karácsonyos gifjeim, na mindegy.

Puszi[/img]

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Ági,
A diós hókiflinek fel tudnád tenni a receptjét, úúúúúúgy megkívántam :) .

Kataa,
Öreg házas részen jót nevettem :lol: , na ja a miénk tényleg nem tegnap épült :roll: .

Gyerekek lassan de javulgatnak, Bala tegnap éjszaka már nem lázasodott be, hurrá és Lili is eszik hurrá-hurrá :D ! Apa viszont egyre jobban kezd belemászni a betegségbe, szegénykém pont az ünnepek alatt lesz a legcarabbul.

Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok!
Kép
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Petra, Olivér, Richi és Ági

Kép
petra2

Sziasztok!

Mindnekinek Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet is kívánunk! Mi holnap elutazunk, úgyhogy már csak 2007-ben jövök :lol:

Ilke!

Tényleg kár:( Pedig mi is jól kint lakunk. Igazából azért lenne jó neki is kerületi gyerkőc, mert ott meg lehet oldani hogy szólnak és fél óra múlva ott is van. De úgy látszik a 17. kerületieknek nem kell baby-sitter. :o Most vállal más kerületből is gyerekekket , mert mást nem tud tenni, csak ott nem tud olyna rugalmas lenni, meg hát drágább is az óradíj :oops: Igazság szerint olyan jelentkező lett volna neki, ahol mindne nap kellett volna 6 órát vigyázni gyerkőcre, ami anyagilga jó lett volna, de már nem akar ilyen rendszeres munkát (meg akkor mikor vigyázott volna Emmára :D , pl ő hordja heti 1x balettra), szóval nem könnyű megfelelőt találni a másik oldalról nézve sem.

Egyébként érdeklődj körbe szerintem, mert még itt nálunk a világ végén is van pl tőlünk pár utcára egy családi napközi, ahol lehet ott is hagyni gyerkőcöt, de lehet szülővel is menni, meg bentébb Keresztúron is most nyílt egy ilyen, 800 Ft/óra azt hiszem, pedig szerintem a 17. kerület sok szempontból jobban el van vágva a világtól mint a 18. kerület.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ja, öreg házas rész :lol: , ez tényleg vicces, igazából a miénk is az volt, de most már sorra nőnek ki itt is a lakóparkok m,eg új sorházak, pl velünk szemben is egy egész lakópark épült. Úgyhogy változnak a dolgok, csak lassan.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Mindenkinek kívánunk nagyon boldog, békés és egészséges ünnepeket!!!!!!!!!

KisSzilcsike, Tomika, Szilcsi és Zoliapu
szilcsike

Kép

Mindenkinek Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!

Forti család (Kriszta, Laci, Levente)

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Én NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KIVÁNOK .

Mi ma imi szülinapoztunk kapot ,ajándékot,tortát ,voltunk mekibe :D .mi holnap karácsonyozunk fiuk is holnap kapják meg az ajándékokat .most készült el a bejgli ,és most diszitem a fát is . :D

Pusz Csics ,imike,petike,
csics

Sziasztok!

Csics!
Bodlog születésnapot Imikének!!!4

Petra!
Milyen kó lett az a kép a gyerekekről!!!

Forti!
Nagyon jó lett a mézeskalács házikó! De ügyi vagy!

Majd később jövök képekkel, addig is egy kis töténet, hogy ne unatkozzatok :wink: Persze, hogy rólunk, nem egy unalmas az életünk 3 gyerekkel... na!

Szóval az úgy kezdődött, hogy a fát díszítettük közösen. Gyerekekkel együtt. Gergit leraktam a földre, a háta mögött egy kazal szennyesruha aminek még nem találtam meg a dugi helyét, mert a tartóba már nemfért. Gergi mögé feküdt a Gabi, de a Dani is helyet követelt magának a szennyesen, a lényeg, hogy összevesztek. Gabi elvonult vísitozni, a Danit nem engedtem utána, mert ilyenkor a Gabi undok és verekszik, mondtam neki, hogy majd akkor jöjjön ki, ha békében tudunk tovább ünnepelni. Na a Dani megpróbált bemenni, az ujjai az ajtó és a keret között a Gabi meg belülről nyomta. Szegénynek nagyon randán odacsípte 3 ujját. Üvöltöttem egyet és benyomtam az ajtót. Az ajtónk úgy néz ki, hogy derékmagasságtó felfelé kis üvegablakok vannak. Na az én kezem lecsúszott az ablakocskák közötti végony falécről és átment az üvegen. Össze-vissza kaszabolta a bal kezemet, de nagyon csúnyán. A hüvelyk ujjam alatti részen 2 hatalmas seb, a tenyeremen felületi karcolások, a csuklómon egy picike, de annál mélyebb seb. Meg is ilyedtem rendesen, hogy valami vénát eltalát, de nem. Emelett tiszta üvegszilánk volt az egész kezem, de olyan kis minikék. Ez volt kb fél 2-kor. Áthívta a párom a szomszédasszonyt, aki áploónő, hogy ápoljon le. Ő úgy gondolta, hogy ügyelet és varrni kell, én meg úgy, hogy karácsony van és nem. Le lett tisztítva, fertőtlenítve, reménykedem, hogy üvegszilánk nincs a sebben.
A karácsonyi vacsora és előkészületek következtében elhalmozódott szennyes edények sorsa már látszik... egy ideig így maradnak.

Szegény Gabi úgy sajánltam, teljesen a szívére vette, főleg mert a párom úgy összeszídta, hogy amiért így viselkedett, odacszípte az öccse kezét, elvágtam a kezem, de párom is úgy megijedt, mert nagyon vérzett eleinte.
Dani is kis megszeppent volt.

Aztán minden jó lett, az én karácsonyi hangulatomat ez se bírta elrontani. Csak kimentem a garázsba rápillogtam a szépen becsomagolt ajándékokra amik halmokban álltak és egyből jobb lett:) Húúú és aztán a fa alatt ami nagy kupac ajándék volt!!!

Anyukámék fritőzt kaptak. anyósom lábpezsgő füdőt, vagy mi a szöszt. A gyerekek meg? Felsorolni is sok lenne. Kaptak várat amit már sose lehet összerakni, mert összevesztek rajta és eltörött egy -két alkatrésze. Szerencsére ez az egyetlen amin összevesztek... Kaptak kis orvosi és barkács kocsit, kirakót többfélét, Tescos favonatot két szettet és kiegészítőket, nagy traktort, Ráülős kis autót (nem bébitaxi, hanem annál jóval nagyobb 30 kg-ig jó) Tigrises takarókat, készségfejlesztő játékokat, mamuszt, ruhákat, mesekönyveket többfélét, nagy, többszintes garázst kisautóknak. Tele van a lakás játékokkal, pedig tegnap az összes "régi" játékot elraktuk, hogy legyen elég helyünk és nem is tudták még kijátszani magukat mindennel. Most elő se veszem a régi játékokat egy darabig:)))) Hogy ez jó avagy sem... hát a gyerekek arcára ránéztem és tudom, hogy jó, nekik biztosan.

Továbbra is minenkinek békés karácsonyt kívánok.

Kép
sasha

Képek karácsonyi ajándékbontogatás, miegymás itt:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 43#1249443

Ne hari, de nem volt kedvem felrakni ide is a képeket... majd azért megpróbálom... :oops: :lol:

Kép
sasha

Sziasztok
Sasha
hát nem semmi ami veletek történt :? de azért örülök hogy jol telt a karácsony :) .Képek is jok letek :) .

Pusz Csics
csics

Sziasztok, csak ezt az oldalt tudtam olvasni, mert lépcsőzök is tovább..... gyerekprogizunk, így az oviszünetben. :)

ja, amúgy nyusz vannak más előnyei is a belvárosnak, akár ha csk a gyerekprogikat nézzük: bábszínházak, állatkert, múzeumok, stb... én pl. a kinti barátnőimmel nem is tudok progit tervezni, mert csak nagy nehezen szánják rá magukat, hogy bejöjjenek gyerekkel, aztán ha mégis, simán késnek akár egy órát is... szóval a fél nap mehet a kukába ilyenkor.
gumicukor azért rajtad is mosolyogtam egy kicsit, szép, ha úgy gondolod, ti már nem vagytok a szmogban, de ez csak ábránd... én repülök, hidd el, látom is, de Bp "vonzáskörzete" ilyen szempontból is nagy, és ha jól tudom nem a pilisi hegyekben laktok.:) nyílván nem olyan tömény, mint itt bent, de monjuk egy légúti betegnek, mint pl. nálunk apa asztmás - akkor is sok. Neki ilyen szempontból mindegy, Csillaghegyen is ugyanannyi gyogyót fogyaszt, mint itt bent :(
személy szerint én is kint laknék, de mi pont a gyerekek miatt nem. Én nem óhajtok sofőrré vedleni pár év múlva, mikor ők mennének különböző tanfolyamokra, szakkörökre, szórakozni. Sőt van olyan vidéki környék is, ahol pl.nincs is bölcsi - szóval ugyanúgy hordják be a gyereket már most a munkahely környékibe.

meséljek édes mikulás sztorit??? átmentünk a nagyiékhoz, jóól eljátszottunk, később ajándékkeresés, majd irány haza. Dodi megszólal itthon: "mami én olyan szomorú vagyok, hogy a nagyi télapója nem hozott a tesónak semmit" - mondom, ez van kicsim, biztos nem tudta, hogy van tesó, mert neki még nincs cipője ott és nem látta.... kész, elkendőztem... De most ugyanez a sztori karácsonykor!!! Egyrészt nem is értem, engem is bántott, bárcsak inkább én ne kaptam volna semmit! Másrészt ezt már megmagyarázni sem tudtam, persze ő is tőlem kérdezi este a lefekvés előtti traccspartyn és nem a nagyitól..... :(

a sütik gyönyörűek!! - nálunk most puszedli tésztából lett a mézeskalács, kicsit duci, így nem annyira látványos, de annyira finom!!!!

rit
anemona7

Na, nálunk is megvolt az első itthoni karácsony :lol: ! Nagyon jó volt, bár volt kellemetlen meglepetés is, de ezt majd a végén.

Sasha!
Ti aztán tényleg nem semmi banda vagytok :) . Veletek is mindig történik valami, de azért nem lett komoly baj, ez jó. Nem akarsz esetleg könyvet írni az életetekből :wink: ?

Rit!
Én tudom, milyen "vidéken" lakni. Vannak előnyök is, de egyelőre több hátrányt látok, mint előnyt, de ennek ellenére nagyon szeretek itt lakni. A férjem viszont nem szeret itt élni, de nem volt jobb lehetőség. Neki nagyon hosszú a napi közel 2x2 óra utazás a munkahelyére (bár, mostanában gyakran jár autóval), de itt a közelben egyáltalán nincs munkalehetőség.
Ha én valahová akarok menni a gyerekekkel, az rengeteg idő, mire bárhová elérünk, már elfáradnak. Arról nem is beszélve, hogy mennyibe kerül az utazás :roll: . Ha tömegközlekedek a gyerekekkel, akkor a programra szánt összeget meg kell szoroznom 2-vel, hogy az utazás is benne legyen...
Gyerekprogramok is csak Pesten vannak, még egy játszóház sincs a közelben, sőt játszótér is csak 1.

Ajándékok :cry: . Anyósod hihetetlen :x .

Nálunk is volt hasonló, de csak nekem tűnt fel, a gyerekeknek nem. Meg senkinek a családból... A gyerekek ált. mindenkitől kapnak ajándékot a családban, a felnőttekkel már nem ez a helyzet. Viszont sokan csak ideadják a pénzt, hogy vegyem meg a cuccot, és tegyem a fa alá. Most előre gondolkodtam, és a "pénzes" családtagok nevében megvettem előre az ajándékokat, elkerülve a kellemetlen szitut, hogy 24-én megkapom a pénzt, és már nincs időm ajándékot venni.
A nagybátyám ilyen, ő mindig 24-én lep meg bennünket... Gondoltam, az idén is így lesz, főleg azután, hogy a tesóm mondta, hogy milyen kellemetlen volt neki, mikor a nagybátyám Xezer Ft-tal odaállt elé. Még vissza is utasította, csak annyit fogadott el, amiből a kisfiának vett valamit. Én előre megvettem az ajándékot (CSAK a gyerekeknek), be is csomagoltam, felcímkéztem. Arra gondoltam, ha esetleg mégse kapnának semmit, majd átcímkézem. Persze, erre nem volt már idő, és naná, hogy Noémi pont AZT a csomagot találta meg először... Nagyon kellemetlen volt, mikor a férjem mondta, hogy köszönje meg a Misinek az ajándékot :oops: .
Azért nagyon rosszul esett, hogy az én gyerekeim nem kaptak semmit, pedig mi mindig adunk neki minden alkalomra ajándékot (ő nem), most is kapott karácsonyra. Évekig fizettük a számláit, egy évig, amíg nem dolgozott, gyakorlatilag eltartottuk, és most, hogy már van egy jó állása (jobb, mint az enyém...), még mindig hozzám jön, ha nincs pénze (most is van tartozása felénk).
A családból nem tudja senki, nem is akarom elmondani. Még a férjem is úgy tudja, hogy az ő nevében becsomagolt ajándékok tőle vannak. A tesómnak nem mondom el, anyukámnak sem akarom. Szegénykém most is itt van, elvileg HOZZÁNK jött. De még nem is találkoztam vele, csak a nagybátyám mondta, mikor átjött a köcsön asztalokért, hogy nála van az anyu, és majd jön, de most "adott neki munkát". Mos neki... Azt azért hozzáteszem, hogy szegény anyukám tök beteg, alig tud beszélni, úgy köhög, tegnap is egész nap feküdt. Meg akartam kérni, hogy vigyázzon a gyerekekre, mert meglátogatnám a barátnőmet a kórázban, de nem akartam, hagy pihenjen inkább. Ez a .... meg képes dolgoztatni :evil: .
Na, mindegy, ez van.

A férjem sajna dolgozik az ünnepek között :cry: , így egyedül vagyunk a gyerkőcökkel. Egész nap társasozunk meg ilyesmi, jó egy kicsit felszabadulni.

Megyek is, mert kezdenek hangosak lenni, ki tudja, mi a baj....

További jó pihenést és ünneplést,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Sasha! Még jó hogy nem lett nagyobb bajod. Azóta voltál orvosnál?

Panda!Ez tényleg nem szép dolog a nagybátyádtól. Én biztos nem falaznék neki. Sőt valószínű ajándékot sem vennék neki. Biztos venné a lapot. Azt meg pláne szóvá tenném, hogy az anyukámat ne dolgoztassa, pláne betegen. Lehet hogy ez durva amit írtam, remélem nem sért meg, de nekem a gyerekeim, a férjem és a szüleim, testvéreim............és majd utána a többi családtag.

Hát 25.-én mi is megjártuk az ügyeletet! 23.-án este feldíszítettük a fát, úgy gondoltuk, hogy reggel majd ha felkelnek a gyerekek a feldíszített fát, és az ajándékokat ott találják. :) De Bálint reggelre betegebb lett mint valaha. Délutánra belázasodott se kúp se hűtőfürdő nem vitte le a lázát , egész este lázcsillapítottunk, míg végül a priznic levitte annyira, hogy elaludt. Már az ügyeletet is felhívtam. Ma elmentünk a dokinénihez, és megint valami baci megtámadott minket. :( Csak azt nem tudom mikor. Nem is voltunk sehol, és az antibiotikumot is két napja hagytuk abba. De Bálint hősiesen tűrte, és még megpróbálta jól is érezni magát.

Raktam fel karácsonyi képeket:

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=11231&page=3

Andi
andrea27

Andi!
Jók a képek! Bálint a fésülködőasztalnál :lol: !
Igazándiból az nem zavar, hogy nem kaptunk ajándékot (nem vártam), de mivel a család összes ajándékát nekem volt szerencsém becsomagolni, tudom, hogy MINDENKI kapott tőle valamit (az unokatesóim, a tesómék, anyu...). Legalább a gyerekeimre gondolhatott volna. Vagy mondja azt, hogy az idén nem tud adni semmit, én komolyan nem vettem volna zokon, tudom milyen, mikor az embernek nincs pénze. Na, mindegy.

Ráadásul jól el is szomorodtam, mert nagyon szerettem volna meglátogatni a barátnőmet valamelyik nap a kórházban, de nem jön össze :cry: . Anyukámat akartam megkérni, hogy vigyázzon a gyerekekre egyik délután, de holnap megy Pécsre a tesómékhoz. A férjem dolgozik, szóval itthon vagyok bezárva a két gyerekkel. Ami önmagában nem rossz, de már kezdek bedilizni a végeláthatatlan "Csupa csupasz tyúkeszű" nevű társasjátéktól :lol: . Ki kell találni valami mást is, de most ez az új játék (nagyon jóóóóóó), szóval, ez a favorit.

Panda

panda
Halásztelek

Hali!

Rit!
Még mindig elámulok, hogy milyen nagyitok van! :x És ámulok-bámulok, hogy Dodi milyen okos és jószívű kislány!

Panda!
Jó fej lehet ez a Misi! Kíváncsi lennék az ő reakciójára is, mikor megköszönte neki a kicsi az ajándékot! Én a helyében biztos a föld alá süllyedtem volna, de mint tudjuk vannak olyan emberek akiknek jó sok bőr van a képükön... :?
Méghogy könyvet?!:) A címe: A Demeter család hétköznapjai... vicces lenne, de szerintem mindenki elunná magát.

Andi!
Nem voltam orvosnál vele, ugyanis másnap már nem csinálnak vele semmit. Gondolj bele, egy friss pár órás sebet még összevarrnak, de egy olyat, ami már varrasodik, mert ez másnap már kezdett azzal nem tudnak mit tenni, hacsak fel nem szakítják újra... brrr. Egyébként már egész szépen néz ki, már le is vettem a kötést és csak a legnagyobb sebre tettem ragtapaszt. Sajna az jó mély volt, a többi inkább felületes.

Panda!
Jól hangzik ez a társasjáték! Már úgy várom én is azt a korszakot amikor lehet társasozni. Gabi egyelőre csak rosszalkodni tud a Danival, másban nem igazán partnerek. Illetve általában ellenségek, de ha ellenem kell szövetkezni, vagy rosszaságot csinálnak, na akkor cinkosok!

Dancika 25-e este óta a Nagyijánál van (párom anyukája, de az én szüleimnél szoktak általában lenni...). Apósom szerette volna, ha most a Dani van ott, mert mindig csak a Gabit vállalja anyósom. Na hát úgy meg vannak lepődve a Danin. Ugye nincs ott a kis rosszcsont bátyja akit általában leutánoz mindenben és így nagyon jó kisfiú. Egész nap beszélget a papával, tévéznek, kutyátsétáltatnak együtt alszanak ebéd után. Anyóst is letaglózta, hogy nem kell a gyerekkel veszekedni, hogy egyen, hogy aludjon, hogy pelenkát kell cserélni. MErt a Gabi ugye nem eszik, hajnalig tévézne, ha hagyják, és ha véletlenül nem ér időben a wc-re akkor kergetni kell, hogy le lehessen cserélni a ruháit... és mindenben ellenkezik. Úgyhogy most kiunokázzák magukat az ő elképzeléseik szerint, bár tudom úgyse vallaná be anyósom, hogy megváltozott a kedvenc unoka sorrend. (eddig a GAbi volt a kedvenc, de szeirntem ez most változik)
Gabi itthon meg tök nyugodt, nem is kereste az öccsét. Egészen tegnap estig. Azt hiszem kezd rájönni, hogy egy tesó nem átok, hanem jó dolog. Úgy láttam, hogy hiányzott neki az esti futkorászás, mert próbált ő egyedül szaladgálni, de hamar abbahagyta, nem volt vicces egyedül.

Na megyek felkeltem a hétalvót, mert mostanában alszik akár délig is ha hagyom, aztán meg most is éjjel fél 1-kor audt el... én meg persze Gergivel kelek 7 körül, mint most.

Kép
sasha

Panda
Hát igen, a nagybátyád már akkor sem volt semmi, mikor nem volt munkája, de hogy nem is javult?!! Én is, akárcsak Sasha, elsüllyedtem volna a helyében.... tényleg, hogy reagált a köszönetre??
A no segítség ismerős. Nekem sincs kire hagyni a csajokat, bár az ex szomszédaink ilyen szempontból jobbak, mint az összes nagyszülő együtt - csak ők meg nagy bagósok, így inkább nem kérem meg őket. Képtelenek kibírni cigi nélkül, voltunk náluk is karizni, az alatt a 2-3 óra alatt a hajunktól a ruhánkig minden totál cigibüdi lett, az egészségünkről nem is beszélve. Akkor jó, ha ők jönnek hozzánk, nálunk szigorúan csak az erkélyen vagy a bejárati ajtó előtt gyújthatnak rá. (ja, az egyszem nagyapját nem is meséltem: karikor végül is eszébe jutottunk egy sms erejéig. Ajándékot nem is várunk tőle, sosem szokott még az egy szem fiának sem, de hívtuk, hátha eljön... persze nem. Mit is vártam, Dodit még csak fel sem hívta a szülinapján sem..)
MI is társasozunk itthon, már unom a gyerektársast, most tanítjuk apával Dodeszt Catanozni :)

Sasha
a korán kelés ismerős - bár én a reggel 7nek is örülnék. Dodi aludna sokáig, de Rege baba hajnali ébredő - remélem nem kukásnak vagy újságosnak készül :):):)
Én sem varrattam még soha össze magam, egyébként szépek is az ilyen hegek :)

rit
anemona7

Na ja, a nagybátyám is elggé meglepődött, de mondta a gyereknek, hogy szívesen. Aztán, a buli vége felé meg nekem, hogy akkor majd kifizeti az ajándékokat. Én meg köszöntem szépen, de nem kértem belőle. Ennyiben maradtunk...

Rit!
Felnőtt Catannal játszotok Dodival, vagy a gyerek változatával? Mi gondolkodtunk a férjemmel, hogy megvesszük nekik a gyerek varációt, de Ádámot még túl kicsinek találtuk hozzá. Ez a Csupa csupasz... viszont nagyon bejött, élvzeik rettenetesen, és hihetetlen jók benne. Simán megvernek minket, pedig komolyan nem hagyjuk győzni őket.
Még az is lehet, hogy Rege pék lesz, vagy buszsofőr :wink: .

Én most a szabi alatt nem kelek korán, mindig 7 után, mikor a gyerekek kelnek, de a dolgos hétköznapokon viszont 1/2 6-kor, és ugyanígy este 11 után fekszem le. Most nagyon élvezem a lustálkodást :lol: , bár ma már vasaltam 3 órát. Csak most húztam ki egy kicsit a vasalót, de aztán folytatom. Ha már itthon vagyok, legalább legyen valami haszna, és tűnjön el a vasalatlan ruhák böszme nagy halmaza.

További jó pihenést mindenkinek,

Panda

panda
Halásztelek

Panda, nem a felnőtt verzió van meg csak, de én nem is hiszem, hogy meg fogjuk venni a gyereket: annyira érdekli, hogy szerintem hamar beletanul, főleg így, hogy ő a bankos és a dobókocka felelős :) A gyerekkel max én játszanék vele, de apa nem szívesen, neki meg pont az tetszik, hogy így együtt játszik az egész család, sőt néha még haverok is.

Pék :D buszsofőrnek nem hiszem, ő a csini cipőkre bukik, de azt nagyon. Úgy kell eldugni minden cipőt és papucsot, különben megrágja mint egy kiskutya :)
Na megyek és rákeresek erre a csupa csupaszra, kíváncsivá tettél :)
Amúgy Dodesz meg a memóriában ver le mindenkit, pedig nem hagyjuk. Egyrészt szerencsésen is húz, de amúgy iszonyú jól megjegyzi, mi hol van :)

rit
anemona7

Mindenkinek kívánok nagyon boldog úgy esztendőt!!!
Meg egy kis hóesést.... :wink:
Kép

Kép
sasha

Sziasztok!

Mindenkinek kívánok: Nagyon boldog új évet!

Kép

Andi
andrea27

Hahó

Megjöttünk a nagyszülőktől.
Karácsony felemásra sikerült. Szenteste Gellért kruppos lett, annyira fulladt, hogy beadtam a szteroidos kúpot. így megúsztuk a kórházat. Neki ez volt az első. Még "JÓ", hogy már rutinróka vagyok Gergő miatt :(
Aztán mind2 torokgyulladást kapott, Gergőnek 40 fokos láza volt, az ügyeletes még skarlátra is gyanakodott.
Már jobban vannak, mot én vagyok náthás.

Látom másoknál is voltak zűrök :(

Még a légszennyezettséghez kartam írni, hogy nem ilyen egyszerű azért a dolog, mrt tényleg vannak Bp-en belül is nagy különbségek, pl. Kőbánya és Budai kerületek között kimutatható több évnyi különbség átlagéletkorban a levegő miatt. Most tanultam környezetvédelmi jogból :roll: :roll:
És először a jó levegőn is rosszabbodnak a tünetek, most mondta a dokkernő Sopronban, hogy mindig befulladnak Sopronban a pestiek.

na, megyek, pakolok, mosok, stb....

BUÉK MINDENKINEK :!:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Bocs a hibakert,de Leon itt szunnyad az olemben.

Megjottunk ma delelott a nagyitol,ahol karacsony ota voltunk elszallasolva :lol: Vegulis bevallaltam a dolgot,mert apa dolgozott a heten es igy egyserubbnek tunt.
Hat elvittuk a fel lakast,gondolhatjatok :roll:
Leont nem viselte meg a dolog,ugyanigy evett,alust rengeteget mint itthon.
Alex viszont az ido miatt be volt zarva ott is,kod volt soxor meg a mindennel futo szomszedok is ontottak a fustot,ugyhogy azert sem mehetett ki :shock:
Penteken a hoban azert szankozott egy nagyot,legalabb ennyi.
Anyukam most latja hogy mennyire igenyli a tarsasagot,a programot mert semmit nem tudtunk a gyerkocoktol csinalni csak egesz nap jatszottunk meg babaztunk :lol:
Ja es a diotores a dedivel volt a fo attrakcio,azzal elvolt egy orat :lol:

Karasony jol telt,Alex imadta a jatekokat,itthon a var+csocso+konyvek varta.Anyueknal/dedieknel playmobil meg Lego dolgok.O is mindig figyelt hogy a teso is kapjon valamit :D
Vegulis bazsalikomos fogas volt a menu hagymas krumplival.Minden olyan jo bekes meghitt volt es csak neztuk a mi ket gyonyorusegunket,ennel tobb nem is kellett.
Apatol en ruhakat kaptam,konnyu dolga volt bement a kedvenc boltomba es ott barmi tetszik :wink:
Anyueknal a zajos csaladi karacsony is jo volt,de a harom gyerek azert mar adta az alap hangulatot :lol:

Szilveszter itthon lesz,ezert is voltunk tavaly puccos helyen,mert tudtam iden mar szoptatok inkabb itthon :wink:
Baratok jonnek,de a vacsit is hozzak,ugyhogy jo dolgom lesz :D :wink:

Nyuszi
En sem a mozi/szinhaz maradtam itt,csak latom a hatranyait is hosszu tavon a kint lakasnak.Ha nem kene be jarni naponta,mar Esztergomiak lennenk,kisvaros nekem jobban bejon mint pest kornyeki falu.Pont ami Rit irt az oktatasi es kulturalis lehetosegek miatt.
Egyebkent nalunk minden hetvegen vendegek jonnek,de ezek regi baratsagok,csak a kisgyerek miatt nem szeretek ujakat kotni.
persze ti itt atopicaban kivetelek vagytok,de talan azert is mert nem csak a gyerekekek miatt ertjuk meg jol egymast,mas temakat is tudunk megbeszelni. :D
A kinti ismeroseim tenyleg nehezen mozdulnak be,es meg is ertem.Igy tobbszor van az hogy en megyek hozzajuk,es bevalljak osztodott a barati kor a tavolsagok miatt.Nem indenkinek van kocsija ugye vagy penze a benzinre/buszjegyre....
Ettol fuggetlenul megvan mara kovetkezo hely ami terveinkben szerepel majd koltozni es nem belvaros :lol: Nem a penz miatt nem tesszuk most hanem addog meg megjarunk par utat....

Agi
edes a kepetek,es Oli frizkoja nagyon kiraly :lol:

Sasha
Hat ez tenyleg rossz lehetett,latom azert meg van erod :)

Rit
Anyos mindig uberel :cry:
Enyem apos sem kuld soha semmit,meg Leon szuletesere sem..de mar megszoktam.sot eszembe sem jut....

Andi
Jobbulast.
Edesek a kepek.

Panda
Nagybatyad sem semmi.
Tarsas nalunk is megy,de nehezen turi ha nem o nyer,de en probalom tanigatni hogy viselje a veszteseget is,de szerinte az ugy nem vicces :lol: Hat igen igaza is van. :D

Judy
Fiuknak jobbulast.Latom csak a szokasos.

Na mennem kell.
pusza es BUEK mindenkinek!!!

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Megjöttünk Kőszegről. Gyönyörű időnk volt, Írottkőnél plusz 10 fokban sétálgattunk, szuper volt a szállás, finomakat ettünk, nagyokat kirándultunk. Gyerekek egészségesek, a friss levegő tényleg gyógyító hatású. Most próbálom magam utolérni, holnap megyünk Nagymarosra és a barátainkhoz mulatozni.

Jövőre alaposan visszaolvasok!! :wink:

MINDENKINEK KÍVÁNOK EGÉSZSÉGBEN, BOLDOGSÁGBAN, ÖRÖMÖKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT!!!!!!!!

Pussz:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Par kep az unnepekrol:
Nagy csalad :wink:
Kép

Kezi baba Leon :D
Kép

Anyueknal nagy betlehem volt:
Kép

Kép
Kép
kataa

Zsuzsa!
Igen, ma estére végre sikerült MINDENT kivasalnom :lol: . De ez a 3 nap alatt kb. 7-8 órámba telt, mert folymatosan mostam is közben.

Hulla fárdt vagyok, 3 félét főztem, takarítottam, mostam, vasaltam, 8-kor hagytam abba a vasalást, aztán hajmosás a gyerekeknek, mégegy társas, és kész vagyok... Kiszámoltam, ma kerek 11 órát álltam a tűzhely és a vasalódeszka mellett felváltva (ebbe azért a porszívózás is beletartozik), gyakorlatilag pihenés nélkül.
Egész nap a férjem gardírozta a gyerekeket, én meg melóztam, de legalább az idén már nem sok mindent kell csinálnom :lol: !!!

Kataa!
Tök jók a képek! Jó, hogy bevállaltad az utazást. Az én férjem is dolgozott a héten, de mi itthon voltunk...
Ádám is mindig visít, ha nem ő nyer, de fél perc múlva akkor is követeli a következő játékot. Aztán megint visít :wink: .

Judy!
Krupp :cry: . Miért kell mindig valaminek lennie? Azért jó, hogy legalább a kórházat megúsztátok, de gyógyuljatok, mehogy már betegen kezdjétek az újévet!

Magdi!
Egészség :) . Rátok fér... Jó mulatást!

Jövőre kívánok mindenkinek boldog, békés, egészséges, minden jóban bővelkedő évet!

Panda

Kép

panda
Halásztelek

Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek!
Bea&co.

Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!

KisSzilcsi, Tomi, Szilcsike, Zoliapu
szilcsike

Sziasztok,

Kívánom, hogy hozzon mindenkinek az új év örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikerekből mit csak lehet és jó egészséget! :D

Szeretettel,
Lili, Bálint, Ilke, Tomi

KépKép
KépKép
ilke

Anna alszik, Z nincs itthon. Telefonon nem érek el senkit. Ti is éreztétek a földrengést? :cry:

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Halacska
Én is éreztem meg apa is. Ültem az ágyon és olvastam és szinte az ágy is megmozdult. Én annyira megijedtem, hogy mondtam apának, hogy felkeltem a gyerekeket és menjünk el itthonról, ő meg csak kinevetett. Ti hol is laktok Kerepestarcsa környékén?

Hát a karácsony nekünk sem telt valami jól. 24-én laraktam őket ebéd után és gyorsan feldíszítettük a fát. Mindennel elkészültünk és mikor az Olivér felkelt és kijött tiszta láz volt. Az egész karácsony betegséggel telt még az ügyeletet is megjártuk. Sajnos nagyon nyügi volt végig, szinte egésznap az ölemben volt. A Petra szerencsére nem kapta meg. Pedig annyi programot terveztem mert apa nem dolgozott a két ünnep között.

Kataa
Hát kicsit béna lett az Olivér haja de egyszerűen nem lehet neki normálisan levágni. Izeg-mozog, üvölt, lemászik közben a székről.
Látod Leon még bárhol elalszik, neki csak a kaja és az anya fontos.

Ilke
Bocs, hogy nem írtam le a hókifli receptjét de csak most vettem észre, ha kell előkeresem.

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok és mindenkinek nagyon boldog új évet!

Ági
petra2

Sziasztok!!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kivánunk :D :D :D :D
Főleg jó egészséget, és minden jót amit csak lehet. :D

Mi is éreztük itt a 18.kerben a földrengést. hosszú másodpercekig morajlott a föld, rezegtek a szekrények. Az asztalomon volt egy üveg viz, rezgett rendesen. Amikor a Berhidai volt annó, akkor épp sátoroztunk, na az aztán megdobta a matracot, pedig mi az Alföldön voltunk akkor, jóval odébb. Hajnalban, frankó volt.

Karácsony jól telt, képek majd később, mert nincs jól a saját gépem, amin tudnék formázni. Bettinek folyik az orra, de ahogy látom, ezért ne szóljak egy szót se :(

Puszi

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok
Zsuzsa
nincs hari :lol: amugy jó volt a szülinap ,volt torta 20 szeletes ,ajándék ,és mekibe ebédeltünk :D .este meg páromal fát diszitetünk mikor már a gyerekek aludtak és oda tetük az ajándékokat is és sütötem bejglit is nálunk 25 járt az angyalka :wink: fiuk nagyon örültek az ajándékoknak én meg anak hogy a párom végre leült a gyerekekel vonatozni mai napig minden regel össze rakja nekik változatosan a favasutjukat :lol: kaptak ,oktatojátékot,és verdás mesekönyvet minden tetszet nekik :D ,én meg kaptam új digifényképezögépet,és leptop táskát :) a gyerekek a hugomtol autokat és puzzlet kaptak anyukámtol ruhát ,+imike kisautot és csokit szülinapjára mi meg ajándékcsomagokat.és végre nem érdekelt hogy kész lesz e minden 24 re igy nem is lettem idegbajos etöl :D ,betegségek nélkül megusztuk az ünnepeket .

Sasha
mi se usztuk meg balesett nélkül 2 ünnepközt petike neki ment szándékosan a focipálya keritésének motoral :roll: imike meg szintén a focipályán le esett a motorol mert megbotlott egy lyukban szegény szerzett magának egy csuny sebbet :roll: .

Lányok
Nem tudok lassan sehová bemeni a fiukal mert idáig 2 üzletben jártam ugy hogy eltörtek valamit és utána nekem még ki is kelett fizetni :? spárban kubut tört el multkor imike ,petike ma meg véletlenül levert egy pici kaspot amit szintén kikelet fizetnem :? ilyenkor mindig ugy szégyelem magam :cry: .

Pusz Csics

BUÉK
csics

BÚÉK Mindenkinek!

Mi szerencsére kisebb orrszüttyögéssel megúsztuk az ünnepeket, egyből infráztam orrszívtam Danit, ennyivel megúsztuk, most már teljesen ok. Meg kaptam karira sólámpát, amibe mécsest kell tenni és a sókristályokat szórja szét a levegőbe, jó légúttisztító. Meg ment a citrom és a levendula.

Szentestét itthon töltöttük, másnap jöttek anyukámék és tesómék vendégségbe, karácsony másnapján meg mi mentünk a párom szüleihez. Ismét itt volt a bécsi nagynéni. na mit kapott tőle Dani? Mikroszkópkészletet... Tiszta üveg az egész, abszolute de nem a korának felel meg. Így a párom és én mutogatjuk neki, de inkább csak magunknak szórakozás még... El tudtam volna mást is képzelni.
Idén kivételesen nem kellett senkivel egyeztetni, nagyon jó kis ajikat kapott Dani. társasjátékokat, na itt ő sem bírja ha nem ő nyer, sőt néha még csal is... hogy honnan látja ezt? de jókat vidulunk rajta, ahogy mérgelődik.
kaptunk nagyitól Fogtündéres könyvet, na, mióta elolvastam belőle az okítást, azóta még jobban gondozza a fogait, folyton kérdezi mikor esik ki az első foga. de hát az még egy picikét odébb van. nagy puzzle is jó kis közös porgram, matricás könvyek, és hát a minikonyha, na az nagon bejött, ezt tőlünk kapta. majd igyekszem képet róla feltenni. meg még egy csomó minden, el van látva egy időre :)
életem első beiglije nagy siker aratott, 8 rúddal lett, azt hittem sosem leszek készen vele, de megérte. a párom csinálta a zserbót, Bea sajna már elfogyott, de ha jöttök, csináltatok vele :)
nálunk idén a nappali bútor volt egymásnak az ajándék, lassan 1 évvel a beköltözés után igazán időszerű volt. :lol:
Viszont amiket ajándékba adtam keresztszemes képekkel elég pipa voltam, mert most máshol tudtam kereteztetni az idő rövidsége miatt, és azt mondtam, soha többet oda. szerencsére a kép hátulján látszik csak, hogy kontármunka, az elején szerencsére nem. csak olyan méreg... :evil:

anyósomák voltak itt előszilveszterezni nálunk, sütöttünk pogácsát, pontosabban sajtos lepkeszárnyakat, uis pogiszaggató hiányában, dani gyurmakészletével szaggattunk :) kókuszcsók, hidegtálak. egy csomó gyertyával csináltunk jó kis meghitt hangulatot. előtte nap pedig kirándultunk Normafára, rétest ettünk és forraltbort ittunk, felgyalogoltunk a libegőig és vissza, Dani nagyon élvezte, mert ott volt legalább annyi hó, hogy hógolyót tudott csinálni. egy szava nem volt, hogy fájna a lába.

a szilvesztert itthon töltöttük, nem volt kedvünk jönni menni, éjfékor kimentünk a dombra sétálni, megnézni a tüzijátékot, de akkor aköd volt, hogy nem sokat láttunk. trombitáztunk, óbégattunk hárman. Dani nagyon élvezte, 2 után feküdt le, persze 8kor már felkelt, de csendben játszott, míg mi kómáztunk. most alszik, kíváncsi leszek meddig nyomja. holnap már megy oviba, mi csak pénteken dolgozni.

Amikor kiköltötztünk ide, majdnem 3 hónapig jött fel belőlünk a trutyi, köhögtünk, fújtuk az orrunkat, jött fel a jó kis belvárosi trutymó (olyan volt, mint amikor leszoktam a cigiről). Hozzá kellett szokni a jó levegőhöz. Nálunk pl. egyre több fejlesztés van, most újítják fel az Erzsébetligetet, lesz új uszoda, sportcentrum, és ott is van színház, Dani már járt is ott az ovival. a Pólus is közel van, de mégsem a szánkban, végülis minden van, ami kell, akár hétvégén is. A sulikat is már nézegettem és nagyon jók vannak, többféle profil, és sok az egyéb lehetőség, nemcsak sport, hanem zenei téren is. Ezért egyáltalán nem sajnálom a belvárost. Most is mikor mentünk vendégségbe, egyszerűen a halálom, amikor kilépek a kapun és a jó kis kutyahugy gőzt tüdőzöm le, vagy éppen akkor turházik valaki, brrr...

zsuzsa
tanya :) nagyiméknak volt, imádtam ott lenni. egy csomó állat volt, még boci születését is láttam. a párom mondja mindig, hogy ő néha kiköltözne az ausztrál sivatagba, lenne egy bazi nagy dzsipünk, kutyánk, és ott jól ellennénk, no stressz.hát nem is tudom :D

földrengés
mi is éreztük, bent anyósomék is a Városligetnél. Én éppen varrtam, és mozgott alattam az asztal, meg a lámpa mellettem, a párom alatt meg a kanapé. összefutottunk mi is. gondolkodtam, hogy beüljünk-e a kádba matraccal a fejünk felett, de aztán nem volt semmi. Dani aludt az ágyában, semmit nem érzékelt, tesómék éppen kocsiban utaztak, ők nem éreztek semmit. kb. 400 hasonló erejű földrengés van évente Mo-on, ez most pont itt volt. a mosogatóban lévő vízzel teli lábas is Jurassic parkos volt.

pusza
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok, remélem mindenki jól mulatott vagy pihizett :). Mi itthon voltunk, de csak gyerekbuli volt: 5 gyerek randalírozott, jó nagy ricsajjal, de hamar vége lett, mert a másik családban is a kicsi nagyon kicsi, így mentek haza fürdeni, aludni. Aztán maradtunk kettesben apával :D

Judy
Ezt nem akarom elhnni, hogy ilyen baromságot tanítanak! Valóban több évnyi korkülönbség van kerületenként de nem a légszennyiezettség miatt (ez egyébként mint ilyen nem lenne mérhető - mármint hogy kinek mennyire játszott közre a halálában), hanem az életszínvonal beli különbségek miatt. Pl. a mi kerületünk elég szar helyen áll, proli környék, sok a fizikai munkás, kevés lé, alkohlizmus, dohányzás, stb. Bár ez is módusul, hiszen egyre több az új építésű ingatlan, és ne ez a réteg tudja megfizetni ezeket a kecókat... Amúgy a páromék csináltak légszennyezettség méréseket Bp-en, ha akarod előkerítem neked az adatokat. Megdöbbentő: D és DK Bp. pl. nagyon szar adatokkal rendelkezik főleg Csepel, Soroksár - de kimutatható a város hatása egész Ráckevéig K-re meg Pécelig. Egyszerűen olyan az uralkodó szélirány, hogy a város mocskát oda viszi és ott kavarja lefelé.

Magdi
De jó lehetett Kőszegen! Még gyerekkoromban túráztam arra jókat, azóta sem valahogy, de most meghoztad a kedvem!!

Kataa
Édik vagytok! Milyen kis csöpp még Leon, hihetetlen, hogy nem is olyan rég még mi is ekkorák voltunk!!

Zsuzsa
Passzolsz a páromhoz :D ő is szívesen tanyázna vagy lakna egy erdő közepén. Én kb. első héten kihalnék szívinfarktusban, félős vagyok :) De vidéki város jöhet, csak ne kelljen sokat utazgatni :) Ne érts félre, a tanyát is imádnám (kecskefejésben amúgy is profi vagyok :) ) csak ne legyen este... Valahogy a sötét kihalt utcák, bokrok brrr... minimum 3 kutyával épp elsétálnék ott is, de amúgy. ..Vicces, más meg épp a belvárosban fél :D

földrengés
mi csak a virágok mozgó leveleiből vettük észre, amúgy nem éreztük

Csics
:( a múltkotr Rege is leszerelt egy üveget a polcról, tiszta mák, hogy műanyagos kölyökpezsgő volt... azóta nem parkolom közel a kocsit ilyesmihez

Rit
anemona7

Rit
Köszi, annyira nem szeretnék elmélyedni a témában :roll: :roll: nem tervezem a beköltözést Bp-re. Mondjuk itt Érden sincs jó levegő.
Igen számít az életszínvonal is de azért ne álltassuk magunkat hogy mindenhol ugyanolyan a levegő csak a szél ide oda söpri.
elég csak ha a forgalom nagyságát nézzük, vagy azt hogy mennyi gyár van az adott környéken.

Város-vidék
tényleg mindenkinek más jön be, aki nyüzsgő annak bent, aki otthonülő, annak máshol.
Én a 2. gyerekkel már otthonülőbb lettem, de azért itt is van bábszínház, mozi, klubok, lesz sportcentrum is meg vannak már bevásárlóközpontok is. de kocsi nélkül nagyon gáz. ha meg már van kocsi, akkor messzebb is elmegy az ember.
bejárás szerencsére nekünk nem gáz, mert mind2 munkahely közel van. Bp-en belül is lehetne még 2-szer ennyit is utazni.

Szilveszter nyugdíjasan telt itthon, szomszédok jöttek át.
Gergő nyakalta a gyerekpezsgőt meg a lencsefőzeléket 8)

ezt a januárt már annyira nem csípem, no meg kezdődnek a vizsgák is...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Remelem mindenki atveszelte a szilvesztert es ujult erovel megy az uj evbe :wink:
Nalnuk lightos buli volt,baratok jottek,egyik parnak sincs meg gyereke,ugyhogy Alex produklata megat ezerrel,szokas szerint.
Nem voltak sokaig,Alex is aludt mar 9-kor ,mert nagyon elfaradt,en nem akarom meg ot sokaig fent tartani,kicsi O meg ehhez,meg amugy is reggel ekelne es nyugi ha nem alussza ki magat.
Leon azert atvissztott elunk az uj evbe,negyed egykor aludt el :lol:
Tegnap is baratok jottek,ugyhogy jol telt a hetvege.
Meg mindig nem kezdetem a babalatogato rahamot a rokonoknak,lassan arra is nyitotnak kene lenni...

Zsuzsa
Hat azert az uj lakas is Budapest tablan belul lesz,csak epp nem ezen a kornyeken,viszont zoldebb helyen.
Mi bar ez tenyelg belvaros csendes utcaban lakunk most is.Laktam en Rakoczi uton egy rovid ideig,na az zajos volt tenyleg :lol:

Panda
Te aztan vasalasban is hos vagy :lol:
Hat igen gondolotam majd a jo levegon ellesz kint Alex,na ebbol az lett hogy olyan hideges kodos volt hogy nem is akart kimenni....

Bea
Mi nem ereztuk a foldrengest,pedig epp szoptattam akkor :D

Agi
Szerintem nem bena inakbb vicces,olyan kis gombafej Oliver tole.

Csics
Nektek tenyelg dupla unnep karacsony. :)

Gumicukor
Erdekes mi sosem kohogunk vagy ilyesmi ha hosszabb idore megyunk videkre, pedig az tenyleg az a Pilisi hegyek kozepe ahol anyuek laknak.
Teljesen igazad van,a sok kutyapisi amig meg kikeszit,merthat ugye sajnos csak 20% aki felszedi a nagydolgat a kutyajanak,ami magaban is szomoru,de a folyost azt nem lehet...Megint jon reszemrol a koltoi kerdes,hogy miert en szenvedjek es kerulgessem babakocsival,gyerekkel a foltokat,azert mert mas kutyat tart a varosban??? :roll:
A mi keruletunkben buntetni fogjak a kutyatulajokat akik nem takaritanak el maguk utan ezevtol,hat kivancsi leszek,menyire lesz ez hatasos.
Bar az en higieniamba nem ferne bele hogy a kutya a kinti koszbol bemegy a lakasba es a firssen masra hasznalt hatso felet leteszi a szonyegre/vagy a kanapera...bbbbrrr. Vagy a varosi kutyak ulnek a szonyegukon egyhelyben?? :lol: Mert ha igen akkor meg sajnalom,mert egy alltanak elsosorban mozgasara van igenye.
Amikor menhelyeken kenebe zarjak oket azt elitelik az allatvedok,pedig egy lakas majdnem ilyen....

Rit
En meg anyueknal is felek egyedul este a nagy hazban,nagyon sotet tud lenni.Tanyat pontezert nem vallanek be.
Bar a noveremek is farmon laknak,(persze allat az csak hobby szinten :lol: )ott valahogy mas,annyira biztonsagos kornyek,ott ilyen nem jut eszembe.

Judy
Gellert jobban van?

Na pusz,
Kata

Kép
Kép
kataa

Ja a lenyeget elfelejtettem,Leon baby mar 3800 gramm,30 dkg-t hizik hetente. :!: Ugyhogy baratnom bemondasa alapjan: erezzem magam felistennonek :lol: :lol:
Hat valahogy ugy :wink: :lol:

Kép
Kép
kataa

Kataa
Na ugye megy ez!!! Gratula...
Mi tegnap kimentünk ebben a csodás időben, pedig először egyikünk sem akart, csak aztán gondoltuk, nehogy már falak között kezdjük az új évet - végül Orczi park lett belőle, rajtunk kívül 1-2 lézengővel csak és tök jót fociztunk :):)
Most viszont meglepően meleg van kint, ennyit a hóról?? MIkor lesz már??!

rit
anemona7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?