Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na, megcáfolom magamat ill. gyerekeimet.
Egész délelőtt ez ment.Gyűrték, bírkózták egymást, sírás nélkül, nevetve, játékosan.
Határok elfelejtve?! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép

Majd még jövök..

Meme
szinta

Sziasztok :)

Szinta :)
Naaagyon aranyosak a gyerekeid. A múltkor enyémek is bírkóztak. JÓkat vihogtak közben. Ők szeretnek egymással bohóckodni. Csak néha civakodnak, hogy ne menjen oda a másik. Egyelőre :) :)

Ditke :)
Nem először érzem, hogy kicsit alábecsülöd a gyerekek intelligenciáját. Egyrészt ők pontosan tudják, hogy anya más kategória. Egy csomó dolgot anya megcsinál, amit nekik nem lehet. Szerintem, ha te is csak kéred, hogy adja oda, akkor ő irányít és ezt pontosan érzi is. Nem az van benne, hogy oda kell adni, mert ilyet nem szabad csinálni, hanem, hogy ha akarom odaadom, ha akarom nem adom. Én bizony elveszem, ha összevesznek. Ez is a büntetés része, hogy nem kérem szépen, hanem egyszerűen elveszem, mert rosszat csinált. De én kicsit régimódi vagyok.
Úgy gondolom nem lehet mindent szép szóval elintézni. Van, hogy kell az erőfitogtatás. (Nem fizikailag, hanem szóban akár.)

Na majd folytatom. Rohanok a fodrászhoz. Most van pesztra a lányokhoz.
Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok Kedves mamik!

Azért írok pár sort, mert lelkiismeret furdalásom van!

Régen, még a terhességem alatt sokat segítettetek, aztán az első pár hónapban is irogattam, de aztán elhavaztam, elmaradtam és már nem találtam illőnek a be-be kapcsolódást, mert csak nagyon ritkán tudtam volna írni. (egy jó időre nem is tudtam bejelentkezni, valami gáz volt az e-mail címemmel - na mindegy).

Talán emlékeztek páran. Viktával egyidőben szültem, bár ő is tök rég írt. Két fiam van, 15 hósak, Ágoston és Ábel, a nővérük Zsófi 6 éves.

Na a lényeg, hogy a szülővárosi egyik topikunban kitört valami "pánik" a nem író, csak olvasó "kukkolók" ellen, és el is mentek valami zárt helyre. Ahova én írok néha, az maradt itt.
Mivel titeket is olvastalak közben, most szar érzésem támadt, hogy akkor kukkolok? Szóval utólag elnézést, néha olvasgatlak benneteket, annyira jó tudni más ikrekről, annyira jó olvasni a hasonló örömöket, gondokat...

Üdvözöllek benneteket és a csemetéiteket!

Enikő
roen

Sziasztok!

Hol vagytok / vagyunk? :lol:
Remélem nem az előző hsz miatt van, mert szerintem teljesen benne van a "pakliban", hogy olvasnak bennünket olyanok is akik nem írnak a topicba.

Enikő!

Még, ha ritkán is, de ha van időd, miután olvasol bennünket írjál véleményt nyugodtan.
Nálam is előfordul, hogy csak arra van időm, hogy gyorsan bekukkantok, írni már nem tudok. De, azért szakítok ídőt, mert nagyon jó tapasztalatokat gyűjtök be 3 gyerekes anyuka létemre. :oops:

Brigi!

Voltál fodrásznál? Irigyellek. Komolyan, nálam már kezdi a vicc kategóriát súrolni a hajam. de, a poén, hogy anyukám fodrász, aztán mégis.... VAgy én, vagy ő nem ér rá!
De, legalább Zsombikát sikerült megnyíratni, meg ZSófika fru-fru-ját.

Ditke!

Egyetértek Brigivel abban, hogy szerintem a gyerekeknek igenis meg kell érteniük, hogy anya az anya, neki sokkal többet és máshogy lehet.
Remélem nem sértelek meg ezzel, úgy látszik ebben eltér a véleményük.
Nekem is az jön le, hogy Pepe iszonyatosan okos, s kijátsza a helyzeteket!!! Szóval, ha egy gyereknek ennyire sok " sütnivalója" van, néha az sem jó!
Meglátod, és jussak eszedbe, hogy pár év múlva, úgy fogtok társalogni, mint egy felnőttel!!!

Többiek????
Ünnepi készülődés van már?

Pusza:

Meme
szinta

Enikő :)
Engem nem zavar, ha csak olvasol, bár kíváncsi vagyok a kismanóidra és örülnék neki, ha írnál néha. Ez egy nyilvános fórum és a hozzászólásaimat bárki előtt vállalom, akár szokott írni, akár nem.

Meme :)
Hát én is talán a nyáron voltam utoljára fodrásznál, de a frufrum már rémesen nézett ki, meg nagyon utáltam, hogy a szemembe lóg. Szerencsére a fodrásszal jóban vagyok, így az utolsó pillanatban is bevállalt.

A lányok egyébként betegek. Takony, köhögés. Most sajnos nekem is muszáj orrcseppezni, legalábbis doki bácsi kiokosított. De lehet, hogy kipróbálom a disznózsírt. Ártani biztos nem fog. Éjszakára kell azt felrakni, vagy inkább nappalra? Bevallom kicsit aggaszt az ágynemű, matrac állapota egy disznózsíros kezelés után. Szegény Rékusnak estére már jó kis láza is volt, és nem is eszik. Pedig eddig olyan jól elvoltak. :cry:

Megvan a jelzálogtörlés, legalábbis széljegyen, és ezzel már lehet szerződni, úh. holnap megyünk az ügyvédhez. Szegény lányokat kénytelen leszek így betegen itthagyni, de muszáj megcsinálni.

Puszi Mindenkinek. Remélem mások már jobban vannak.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Sajnálom a kis csajokat! :cry:
De, nem is írtam mi is azok vagyunk. Pontosan Zsombika náthás, mit ki nem szívattam!!! :roll:
Zsófika meg köhög!
Gyógymódom a következő volt ( mivel láz nem volt, így dr néninél nem volunk) : Zsombi orr spray, szivatás, éjszakára disznózsír. Zsófinál ugyanez, csak orrszívás elmaradt, mert nem volt semmi.
A disznózsírnál a félelmeim ugyanezek voltak, mint neked, aztán semmit nem maszatoltunk össze, mert jól bekentem őket, s beszívta a kis bőrük.
Zsófinál már annyi lerakódás távozott, hogy az hihetetlen. Nála pont ez a baj, hogy ritkán beteg, s mivel őneki nem tudom kiszivatni, mert azonnal lerakódik, antibigyó jön. De, most hátha...
Edit, örök hála!!!! Pedig nagyikám is mondta, de már kiment a fejemből... :oops:

Edit!

Írd le pontosan légyszi, ha lesz egy kis időd te pontosan , hogyan, hova ( mekkora területre) és mennyit. Csak este?

köszi.

Jó éjt:

Meme
szinta

Sziasztok!

Brigi, Meme!

Köszi, biztos igazatok van :oops: Nem azt mondom, hogy soha nem vagyok erőszakos velük, de azért tényleg elég ritkán - és majd a fejemre nőnek :? Viszont néha meg azt látom, hogy van értelme: pl. a múltkor is megjegyezte egy anyuka a játszóházban, hogy na az ő gyereke tuti nem mondaná, hogy kérem szépen, hanem elvenné amit akar - én meg olyan büszke voltam :D

Ja, és még egy sztori: voltunk a Corában, és kifelé jövett az egyik autón a parkolóban A Pesti est... felirat volt, végig nagy betűkkel. Pepe rögtön kiszúrta, odament és elkezdte fogdosni a kocsin a betűket, hogy Anya betű, Petra betű, Csenge betű (Az s és a c is az, neki mindegy, hogy egyben látja vagy külön :) ) Erre megszólalt mögöttem egy fickó (kiderült, hogy övé a kocsi), hogy mekkora ez a gyerek, hogy már ismeri a betűket?? Hisz alig egy éves, nem? Mondom, á, már kettő múlt, csak olyan pici :shock: )
Na jó, eldugulok a sztorikkal, csak olyan aranyos volt, nem bírom magamban tartani 8)

Meme
jók a képek, az enyémek is szoktak néha bírkózni, de többnyire nyávogás a vége, ilyen összeborulás nincs. Mindig gyi-te-pacizni akarnak a másik hátán, de röhögnöm kell mikor Csenge a 11 és fél kilójával ráül az alig 9 kilós Petrára, az meg szegény alig bír megmozdulni alatta...

Fodrász: az enyém ősszel elment, mert terhes és nem dolgozik tovább, azóta nincs fodrászom :( Pedig már rám férne...

Ünnepi készülődés: mézest megsütöttem, remélem megpuhul vasárnapig, mert most még nem az igazi :oops: , halat bepanírozva lefagyasztottam, az ünnepi menüt nagyjából kitaláltam, de még be kell vásárolni, a lakás félig van csak kitakarítva :oops: de még hol van a reggel :wink: , az adventi koszorúm vasárnapra épp kész lett :P , az ablakmatricákat megcsináltam, ajándékok még nincsenek becsomagolva... szóval félig-meddig vagyok kész, de már elhatároztam, hogy jövőre előbb nekikezdek (ahogy ezt tavaly is eldöntöttem :oops: ) és akkor nem lesz rohanás a végén...
Ja, és még fánk sincs :(

Betegeknek jobbulást!

Enikő!

Engem egyáltalán nem zavar, sőt, én is bele szoktam olvasni más topikokba, ha olyan a téma címe, hogy engem is érdekel. Némelyikbe hónapok -évek óta nem is írt senki. Nem gondolom, hogy mindenhová be kellene jelentkezni, hogy beleolvastam. Ez egy ilyen fórum, ami nem ide való azt írom priviben. Amit ide beírok, azt meg bárki elolvashatja. :)

Ditke
ditke62

Nagyon jók a birkózós képek! Na nálunk is szerintem bőgés lenne a vége az ilyen játéknak, mert bedurvulnak. :shock:

Sajnos mi is betegek vagyunk. Péntek este felment Samu láza 39,8-ig. A hétvégén a Bethesda ügyeletén kötöttünk ki. Csak vírusos torokgyuszija van, de nagyon magas lázzal párosult. Tegnap végre lement a láza, erre kijött rajta csalánkiütés, ami az egész testén szóródik, és borzasztóan viszket. Kapott ma a dokinéninél injekciót, mert egész éjjel nem aludtunk, vakartatta magát, és nagyon kellene neki aludni. Estére meg Rectodelt kúpot kap majd, amit a krupposok kapnak, hogy tudjon aludni, na meg tej és tojásmentes diéta van előírva neki 2 napig. Hát még egy betegségünk sem merített ki ennyire mint egy sima csalán kiütés, nagyon rosszul viseli a pali. Áldom az eszem, hogy beoltattam bárányhimlő ellen őket, mert akkor mi lett volna itt, ha az beüt. A bölcsiben most felütötte a fejét a múlt héten.

Brigi,Meme :)
Jobbulást nektek is!

Enikő :)
Engem sem zavar, ha olvasgatod a fórumot, hiszen ez nyílvános. Én is beleolvasgatok más topikokba, amik érdekelnek, vagy valaki érdekel onnan, mégsem tartom magam kukkolónak. :D Szerintem itt sem te vagy az egyedüli olvasó üzemmódos. Azért ha van egy kis időd, írhatnál a gyerkőcökről.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mi se maradjunk ki a sorból: mi is betegek vagyunk. Hörghurut és sajna nem javul. Ma írt fel nekünk drnéni antibigyót is. Nem is emlékszem mikor aludtunk utoljára. Szegény Dávcsi úgy köhög fekve, hogy öklendezik is. Persze iszonyat nyűgösek. Én meg holnap vizsgázok. :shock: Na, szerintetek mennyit tanultam rá?!! Rám férne ha szorítanátok!!!! Remélem karácsonyig azért meggyógyulunk. Én is beteg vagyok. Robinak meg a foga gyulladt be. Mi jöhet még?!!!

Most talán tudnak aludni, megpróbálok én is. Mindenkinek jobbulást!!!

Enikő

Emlékszem rátok. Nem zavar ha olvasol, de én is örülnék ha írnál is néha.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

sziasztok!
én már sajnos olvasó üzemmódban sem.
sokat gondolok rátok, de az olvasás, meg topik követés már nem fér bele a napjaimba :( alig van időm netezni, de akkor vadászom az ajándékokat online boltokban, vaterán, teszveszen és utána izgatottan várom, hogy megérkezzen a csomag, akár egy kisgyerek.
velünk minden rendben.
újra összedobtam (lementettem a microsoft oldaláról) a szokásos új évi (2007) naptárt. talán még van időtök, hogy megszerkesszétek, saját izlésre formázzátok, és képekkel feltöltsétek, aztán nyomtatás és kész a nagymamik ajándéka... nálunk ezt követelik évek óta :)
puszi, marcsi

1166529580.53.ppt

KépKép

KépKép
2in1

Csak, hogy mi se maradjunk ki: kb. két hete küzdünk mindenféle betegséggel. Már antibio is volt :-(. Azzal bíztatom magam, hogy így talán megússzuk a karácsonyi betegséget. Ha már anno a Húsvétunk és most a Mikink is elúszott miatta!

Mindenkinek jó betegápolást és egyben jó kari készülődést!

A vizsgázóknak két zsákkal!

Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Én is rég voltam.
Látom sokan betegeskednek, mi is megint taknyosak vagyunk. :( Most is Anna kezdte, és engem fertőzött meg, Zsófi szerencsére még nem állt be a sorba. Szegény prüntyim, ha csak fele annyira fáj a torka, mint nekem...
Szóval mindenkinek jobbulást kívánok, hogy az ünnepekre ne legyen baj!

Olyan helyesek a lurkók, jó volt nézegetni a képeket, mindenkiét, aki tett fel!

Történt pár előrelépés, olyan jó látni, ahogy fejlődnek! Anna két hete forog a hasára, ami szuper lenne, csak mivel ő bukós, így rögtön jön is ki minden, szóval kaja után hordi. Nem nagyon van oda érte. :? Zsófi is próbálgat, de ő még csak az oldaláig jutott.

Pár hete sokat küzdöttem a tejemmel, eléggé megcsappant. Így egy kicsit hamarabb megpróbálkoztam mással. Délelőtt egy szopi előtt alma, estefelé (de nem az utolsónál) tejpép. Zsófi eleinte mindkettőre rápattant, Anna egyikre sem. :) Azóta viszont az alma iránt esett az érdeklődés, ezt most egy ideig pihentetem is, a tejpép viszont annyira ízlik neki, hogy szinte lapátolni kell belé. :lol: És olyan kis ügyesen nyitja már a száját. :P

Nem is tudom ki írta, hogy még örülni fogok, ha kelnek éjszaka szopizni, hát most örülök. Amikor elkezdett kevesebb lenni a tejem, újra keltek éjszaka, és most megint több a tejem. Csak megmaradt a kelés. De már nem bánom, olyan gyorsan megvannak vele, és legalább nem a fejőgép társaságában kell kókadoznom az éjszaka közepén. Ha csak az egyikük kel, a másikat szinte álmában etetem meg, hogy mindkét cici rendben legyen, és úgy tűnik ez így működik.

Egymással is szépen alakul a kapcsolatuk, már hangosan röhögnek a másiknak, ha egymásra néznek.

Még nem nyúlnak a tárgyakért, de Zsófi, ha valamit a mellkasára teszek, megfogja és behúzza a szájába. :lol:

Kisnagy dolgok ezek, nagyon élvezem őket, és ezt most olyan jó volt megosztani veletek!
Ja és Anna 6, Zsófi 5kg.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
baba888

Baba :)
Nagyon ügyesek a lurkók. Nálunk az sem használt Rékánál, hogy vigyáztam, hogy ne forduljon hasra, mert akkor fél órával később bukott. De ez azért hamarosan el fog múlni.

Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor én azt javaslom, hogy szopi után add a másfajta kaját. Így nem fog a tejed elfogyni. Fordítva akkor kell csinálni, ha ki akarod váltani azt az étkezést teljesen. Nektek sztem ez még nagyon korai. Őszintén, én inkább maradnék még a szopinál, de végülis a te dolgod. Viszont, amit írtam az ettől függetlenül is hasznos. Előbb szopi, aztán tejpép. Igaz így kevesebb fogy majd a tejpépből, de ez nem baj. Sőt! Sztem azért volt egy ideig kevesebb a tejed, mert kisebb volt a "kereslet". Most megint nagyobb, ezért több is termelődik, csak volt egy átmeneti időszak, amikor a szervezetednek vissza kellett állnia.

Jobbulást Annának! Meg neked is!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
mi még nem vagyunk betegek: kopp-kopp...
de épp az előbb hallottam Felíciát köhögni, olyan ugatásszerű... :?
szegény már várja a szünetet, holnap az uccsó nap....

Meme!
nagyon aranyosak, ahogy játszanak! :lol:

Cat! sajnálom a torokgyuszit...:(

többi beteg babának is gyógyulást kívánok...

Baba! csatlakozom Brigi javaslatához a szopi sorrrendben..
mennem kell, mára időzítettem a beiglit....

Ha nem jönnék addig, akkor betegségmentes békés karácsonyi ünnepeket kívánok...

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!
Tényleg jólesett, hogy nem róttatok meg!
Főleg azért nem írtam, mert sokáig be sem tudtam jelentkezni.

Akkor lehet néha jövök és írok is!

(bár ez a hosszú csend a hsz-em után megijesztett, de nyilván csak a karácsony előtti utolsó roham...meg a betegségek. Jobbulást a piciknek!)

Puszi!
Enikő Kép Ágoston és Ábel
roen

Brigi, Reni,
köszi a tippet, sorrend fordul. :)
Azt sajna nem hiszem, hogy kisebb lett volna a kereslet, sőt! Zsófi többet is evett volna, szopi után már egy órával nyomta az éhes nyűgit.
Amúgy nálunk is úgy van, mint nálatok Rékánál, hogy még sokkal később is kijön belőle, csak azért teszem a hordiba, hogy legalább ne rögtön... :? :roll: Ma délután is, az egyik szopi után vagy 4-5-ször bukott hason, már a tesó is olyan volt nyakig. :shock:

Fincsi vaníliás kiflit sütöttem ma, elvállaltam karira. A hetekben többször is csináltam, gyorsan megvan és nagy a sikere. :D

Ja, és ha már téma volt a fodrász, én a héten kaptam kényeztetést, hétfőn kozmetikusnál, tegnap fodrásznál voltam. Most rendben vagyok az ünnepekre. :wink:

Kép
baba888

Sziasztok!

Itt vannak velem a gyerkőccök, így nem tudom, hogyan fog menni. Eddig is itt szoktak lenni, csak nem az ölemben akartak " olvasni".

Enikő!

De cuki kis pasijaid vannak!!!Tök jó, hogy látszik, hogy ikrek, mert tök hasonlítanak, de "csak" ( :lol: ), annyira, hogy meglehet őket különböztetni.
15 hónaposak? Sokkal többnek tűnneK!

Reni!

4 gyerek mellett beigli stb???

Baba!

De, jó, hogy te is tudtál jönni!
Szóval beindultak a csajok! Na, innentől egyenes az út oda, hogy az ember vissza sírja, mikor csak nyugodtan feküdtek, nézelődtek időszakot! :wink:
A pótláshoz csak annyit, hogy csatlakozom az előttem szólokhoz. Szopika és a tejpép.

Lilla!

Vizsgázni voltál? Aztért szorítottam neked, bár én lehet el sem mentem volna....
Próvbáljátok ki az Edit által javasolt disznózsírt! Nekünk nagyon bejött. Zsófit nagyon jól kipucolta!

Cat!

Ez a csalános nyavalya olyan rosszul hangzik! Remélem már sokkal de sokkal jobban vagytok!
Szóval a bandavezéreket sem tiszteli a betegség? :wink:

Most ennyi, mert gyanúsan csend honol... Mi lehet?

Pusza:

Meme
szinta

Sziasztok!

Baba!

Gratulálok, szépen fejlődnek a babák :) Ezután jön a java :D
Bukás nálunk egyáltalán nem volt, így ehhez nem tudok hozzászólni, a szopi-tejpép sorrendet meg csak megerősítem :)

Cat!

Rémes lehet a csalánkiütés, szerencsére mi még eddig megúsztuk. Remélem gyorsan gyógyultok!

Enikő!

Helyesek a fiúk, tényleg hasonlítanak:)
De az egyikük nálad is nagyobb súlyú, igaz?

Jajj, mennem kell, most ennyi. De azt még elújságolom, hogy ma jött az értesítő, nyertem egy wellness hétvégét mindenféle kényeztetéssel, félpanzióval a gróf Apponyi kastélyszállóba!! :D :D

Ránk fér! :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Én idénre kivizsgáztam magam, uh. marad a gyereknevelés :)

A srácok most jönnek ki a betegségből, ami hasonló volt mint itt mindenkinek :(, torokgyuszi amit antibiotikummal kezeltünk (mikulás csomag helyett :) majd egy kis bronhitisz aszmatikus beütéssel Bernátnál. Éjszka Bernát hangosabban lélegzett mint Darth Vader :) Mi ez a disznózsír dolog? Hogy működik? Elég vadnak tűnik.... (ugyanis mi mindent először kipróbálunk, utána adjuk a gyerekeknek, legyen ez rinatiol salvemar vagy éppen orrszívó :?

Amikor a bilizésről írtatok, felületesen olvasgattam, nekünk az még messze van... de most történt valami. Bernát eleinte kaki után, mostanába pedig kaki előtt rámutat a pelenkájára és azt mondja pű. Ez náluk a piszkos pelusra és a papírzsepire vonatkozik 8)
Szóval úgy értelmeztük jelez. Nagy lendülettel vettünk is két bilit (amit kisautónak használnak jelenleg :) Ti hogy kezdtétek? ráültettétek és kész?

Amúgy nálunk Ő a domináns és nálunk is volt egy időszak amikor Ambrus félt tőle, mert megharapta. Ez szerencsére sokat szelidült, de mi is kivesszük a Bernát kezéből ha valamit elszed Ambrustól (én még hozzáteszem: Ambrus ne légy már ilyen töketlen, ne hagyd magad :))

Szerencsére a betegség a hangulatukra nem nyomta rá a bélyegét, az alvásról meg úgy is leszoktunk :)

Kép Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Eniko :)
Nagyon helyesek a pasik. A képen már legalább 2 évesnek tunnek, nem 15 hosnak. Biztos nem unatkozol Te sem mellettük.

Lilla :)
Nagyon rosszul hangzik ez a hörghurut. Szegény Dávid jól kikapta. Remélem azért karácsonykor ki tudjátok aludni magatokat.

Ezt a disznózsírt hogy használtad? Dunszt kötésbe, vagy csak úgy a body alá? Nem kent mindent össze a zsírral? :shock:

Kiliman :)
Szerintem minden fürdés elQtt a fürdQszobában ültessétek rá a fiúkat a bilire, hogy abból szertartás legyen. Nem kell eroltetni, ha felpattannak rögtön az sem baj, a lényeg a rendszeresség. Nálunk Oli hallani sem akar róla, a WC-rol sem, mutatja, hogy neki pelus kell. Ilyenkor patt helyzet van, mert nem lehet mit csinálni. :?

Ma már mentek a fiúk bölcsibe, elmúlt ez a hülye csalán, az injekció csodát tett. Én viszont dögrováson vagyok, Amanda Lear hangjával vetekszik az enyém. Úgyhogy csak reménykedni tudok, hogy karácsonyra helyre jövök.

Cat
Kép
cateye

csak benéztem :oops:
Enikő!
nagyon aranyos a két férfi! :) olyan férfiasak! :)

Kiliman! neked meg a kismedvéid! ez a teli száj :lol:

Meme!
igen sütök, ezt szeretem..., de a takarítás :evil:
még hátravan...
vendégek lesznek 25-én délután, majd 26-ától 27-ig...
mindegyikre komplett menü kell..
tegnap realizáltam...
24-én pedig csak mi leszünk, mármint hatan.

DItke!
"sajnállak" a WEllnes-hétvége miatt :lol:
ketten mentek?

ANikó! feldobhatnád a kiflicske receptedet, persze ha van rá időd.

betegek remélem jobban vannak!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Mi is gyógyulgatunk...

Ami a rekedtséget illeti, én se vagyok semmi: kb. 3 hete olyan a hangom akár egy varjúnak (mások szexi báréénekesnősnek mondják, de ők még nem hallották, ahogy mostanában énekelek a Lurkóknak!). Szóval küzdök vele, és valaki azt javasolta, hogy nyomassam a Calcimuskot.

Ami a kari készülődést illeti: lassan, de biztosan van idén is...remélem a szokásos finish elmarad! Egyelőre haladok: van már némi sütike, megvan minden ajándék már csomagolásra előkészítve, a lakásban is akad egy kis díszités...Kitartás mindenkinek! Én készülődés közben mindig a csillogó szemű gyerkőcökre gondolok (amikor éjjel ajándékot csomagolok pl. alvás helyett) és máris erőre kapok!

Vikóka

Ja, valamit elfelejtettem a disznózsír utána kiszedhető a cuccokból, amit összekent, vagy azok egyszerhasználatossá válnak? Bocsi, a hülye kérdést, csak gondoltam jobb úgy készülni!
vikóka

Kiliman,
mindig elámulok, hogy mennyire helyesek a fiaid! Kire hasonlítanak? :wink: :D

Reni,
ezt a receptet a mindmegette.hu-n találtam, de nagyon bevált.

Porhanyós vaníliás kifli
Hozzávalók:
42 dkg liszt
30 dkg margarin
22 dkg darált dió
15 dkg porcukor
vaníliás porcukor

Elkészítés: A puha margarint összedörzsöljük a liszttel, hozzágyúrjuk a diót és a porcukrot. Ha jól összedolgoztuk, vágjuk dió nagyságú darabokra, ezeket formázzuk csinos kis kiflikre, majd gyenge tűznél süssük világosra. Vaníliás porcukorban melegen átforgatom.
Megjegyzés:
Minél tovább áll, annál finomabb.

Jómagam a "gyenge tűznél"-t 180-200 fokos sütőre értelmeztem át, 15-20 percre teszem be, meg szoktam szúrkálni, hogy mennyire ragad még. Akkor veszem ki, mikor még kicsit puha, ahogy belenyomom a villát, mert utána még kint is keményedik.

Kép
baba888

Sziasztok!

Szóval, a disznózsír: :lol:
Mivel nálunk házi zsír van ( nem tudom honnan, valakitől kaptunk, de sajna már el is kenntem), így lehet más a helyzet, de én a következő képpen alkalmazom:
- este fürdés után használjuk, bár szerintem napközben sem rossz, ha nagy a baj.
- olvadt állapotában kenem csak fel, így könnyebben felszívódik, s nekünk még nem hagyott nyomot. Viszont, ha úgy egyben hagynám, akkor meg mindenképpen ruhazsepit ajánlok ( régebben, mikor ZSófi 4 hónapos volt, így működött). Ezt úgy, hogy 4-be hajtom, közé teszem a zsírt, s ezt a bady alá.

Szerintem mindkettő jó.

Minden kicsi és felnőtt betegnek jobbulást!!!!
Nálunk most mindenki rendben van, s izgulok is, hogy a múltkori nem volt ütős, s lehet ünnepek alatt leszünk kész!!! Hülye vagyok, mi?

Ma este megyünk az elhunyt barátnőm ikreihez, gondoltam most meglátogatjuk őket, ünnepek alatt nem menne. Erős akarok maradni, s ez napközben megy is, viszont éjjel rémálmok gyötörnek. Állítólag ilyenkor dolgozom fel, mert ezt engedem meg magamnak, ilyenkor nem tudok az eszemnek semmit parancsolni. Ha valakinek volt ilyen gondja, szívesen veszem privibe a tapasztalatait,csak, hogy ne erről szóljon ez a topic.

Tudjátok mi jó még náthára, ill. köhögésre a gyerkőceimnek?
Bioptron lámpa!

Megyek, mert még sajnos mindig van lemaradásom az ünnepekre!

További szép napot, pusza:

Meme
szinta

Sziasztok!

Csak gyors bekukk,mert fél 5-re karácsonyi műsorra megyünk a Dáviddal a suliba.Így még regeteg a dolgom,csak a manók alszanak. Mi még nem vagyunk betegek,de a Dávid elég szarul néz ki.(épp aludni készül- ugye,csak fáradt??? :cry: )

Disznózsír: ahogy mi használjuk!!!
először is semmin,de semmin nem hagy nyomot!!!Ha mégis,40fokon ki lehet mosni még a legcsinibb,legkényesebb ruciból is!!!! Nekem most sima boltban kapható disznózsírom van,mert nem tudtam házit venni.Ez is épp olyan jó,csak kicsit fehérebb és keményebb. Én mielőtt bekeném őket,10perccel korábban kiveszem a hűtőből. Egy kisebb diónyit felmelegítek egy picit a tenyeremben és azzal kenem be a hátat és a hasat illetve a nyakát.Kb. ott ahol a tüdő,a légcső és a torok van.Ha nagyobb területre osztjátok el,az sem gond. Én a jobb hónalj alá is kenek. Rá a body,aztán meg ami még kell (éjszaka pizsi,nappal hosszú újjú felső).Bodynál ilyenkor jobb a feszülős.
Ha nagy a gond,akkor akár éjszaka még egyszer is megismétlem illetve nappal is lehet többször.Pelenkázásnál érdemes,mert akkor úgyis le kell legalább alulról vetkőzni.Délutáni alváshoz meg mindenképp kenem őket,ha betegek.
Nagyon gáznak néz ki a felnőttek számára,de a gyerekek ezt könnyedén veszik! Ne féljetek tőle!!! Felszívja a bőrük,így nem kentek vele össze semmit és a letapadt trutyit felszaggatja,illetve csökkenti a köhögési ingert! Egy betegségnél megfizethetetlen,ha legalább aludni tudtok!!!
Mindenkinek ajánlom próbálja ki!Vesztenivaló nincs!

Jobbulást mindenkinek és jó készülődést!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,
nagyon régen jártam már erre, de a disznózsír praktikára felfigyeltem!
Nagyon jól hangzik, köszi Edit a részletes leírást, ki fogom próbálni a gyerekeken!

Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánunk! :lol: :lol: :lol:

Betegeknek jobbulást! Sajnos mi is kicsit náthásak vagyunk.
Ezt a disznózsírt majd kipróbáljuk. Köszi a tippet :)

Ditke!
Gratulálok! Megérdemled :)
Biztos jól fogjátok érezni magatokat, és finom ott a kaja is ;)
Hány beküldésből nyerted?

Mostanában már én is inkább csak kukkoló vagyok itt :wink:

Eriék
simones

Kedves Lányok és Kiliman!

Szeretnék mindenkinek nagyon békés, boldog karácsonyt kívánni! Remélem a fa alatt ott fog lapulni mindenki álma, és sok fénykép fog készülni a ragyogó gyerekarcokról, amint rácsodálkoznak az ünnepre!

Kép

Cat
Kép
cateye

Anikó!
köszi a receptet! :lol:

Én is kívánok békés karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

[color=darkredKedves Mindenki![/color]

"Karácsonyi ötleteim: az ellenségednek megbocsátás, az ellenfelednek türelem, a barátodnak szeretet, a partnerednek szívesség, mindenkinek jóindulat, minden gyermeknek egy jó példa, és végül magadnak tisztelet."

Békés, boldog, szép karácsonyt mindenkinek!

Kép

Meme
szinta

Sziasztok:)
Sajnos képtelen vagyok rendszeresen követni a fórumot ezért nem is szoktam irni mert nem szeretnék senkit sem megbántani, hogy az Ő hozzászólására nem reagálok viszont olvaslak Titeket amikor időm engedi és Veletek örülök vagy épp aggódom ha olyan hireket olvasok.
Ezúton szeretnék Békés, Boldog Ünnepeket Kivánni és leginkább egészséget Mindannyiunknak az Új Esztendőben :P

Puszi:Timi, Lili, Geri

Kép

Kép
doris

Sziasztok!

Először is, mi is mindenkinek BOLDOG KARÁCSONYT kívánunk!!!!

Szerencsére már elég jól vagyunk, még szedjük hétfőig az antibigyót, de már alszanak rendesen, nincs lázuk és vidámak, rosszak. :lol: A zsírt is szertartásosan kenegetjük rájuk lefekvés előtt. :wink: Én is elkezdtem kenni őket, mikor betegek lettek, de sztem nekik már késő volt, így csodát nem tett. De azért tutira segített vmit, magamon is kipróbáltam mikor nagyon szarul voltam. Ezentúl ha felüti a nátha a fejét, ezzel fogom kezdeni, hogy ne is legyen belőle nagyobb betegség. Köszönjük mindenkinek, aki gondolt ránk. :) (a zsír amúgy csak a body-t keni össze és nyomtalanul ki lehet mosni belőle)

Enikő

Édesek a kispasik. Hogy csináltad, hogy ilyen nyugodtan ültek egymás mellett és még a fényképezőgépre se indultak rá? :lol:

Betegeskedők

Remélem már mindenki jobban van, úgy mint mi!

Kiliman

Nagyon jók a képek!!!

Ditke

Lehet, hogy nekem is el kéne kezdeni játszani? Olyan tök jó dolgokat nyersz mindig. Gratula a hétvégéhet, biztos nagyon jó lesz. Kettesben mentek?
Doris

Azért írhatnál nyugodtan, nem baj, ha nem sokat. Én olyankor mindig elnézést kérek a többiektől, akiknek nem írtam. Sztem ezt itt mindenki megérti, senki sem időmilliomos. Viszont én személy szerint mindig szívesen olvastam szavaidat, mindig érdemes volt odafigyelni a mondanivalódra. :) Én szeretném, ha legalább néha jönnél.
A gyerekek gyönyörűek, nagyot nőttek és teljesen megváltozott a külsejük. És Lilike fülében csak nem fülbevalót látok? :wink:

Most mennem kell, én vagyok az ügyeletes orrszívó. :wink:

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Szia Lilla:)
Köszi a kedves sorokat, igyekezni fogok irni is néha, hogy ne csak olvasó üzemmódba működjek :)
Jobbulást kivánok, tudom milyen kimeritő ha egyszerre betegek.
Nálunk hetek óta vissza-visszatérő középfülgyulladás van soron. A nagy szerencse - ha lehet ilyen irni egy fülfájás kapcsán - hogy a Tétényi úti korházban egy nagyon lelkiismeretes fülészorvost sikerült kifognunk igy most már Hozzá járunk vissza és nagyon alapos :)
Egyébként nagyon lelkesen készülődünk a Karácsonyra, idén együtt sütögettük a mézeskalácsokat a héten már harmadszorra mert mindet megettük vagy elosztogattuk eddig :wink:
Szobatisztaság terén úgy állunk, hogy lilike nappalra teljesen szobatiszta. Ez annyit jelent, hogy nem szól ugyan magától ha pisilnie kell, de ügyesen vissza tudja már tartani és minden alkalommal pisil mikor rákérdezek, hogy menjünk-e pisilni :) Ha utcára megyünk ill. alváskor adok még rá pelcsót :)
Gergőt az egész téma nem érdekli pontosabban ha rá akartam ültetni bilire, vagy WC-re vagy mondjuk álva pisilnénk...stb.egész egyszerűen zokogó sirásba tör ki. Épp ezért egyáltalán nem eröltetem. Mikor Lilcsikével pisilni megyünk mindig jön lelkesen és megnyitja a csapot, hogy könnyebben csurogjon a pisi Lilinek, segit kiönteni a bilijét meg alaposan meg is tapsolja Lilikét de részéről ennyi :lol: Sokat beszélgetünk már az óvodáról, hogy milyen lesz ott az élet, tudják, hogy csak akkor tudunk oviba járni ha szobatiszták lesznek, érdekli és foglalkoztatja Őket az egész dolog de Geri úgy tűnik görcsöen elutasitja a bili-WC kérdést. Októberben múltak 3 évesek és mivel minden téren picit későbben értek meg úgy gondolom ez sem probléma még.

Más:
Most hirtelen egy téma ugrik be amit mostanában tárgyaltatok, de bocsánat már nem tudom kinél is jelentkezett pontosan. Ez a maszturbálás ami tényleg egy normális és természetes dolog. Nálunk is megjelent és igen fiatalon, Lilike 13 hónapos volt akkor. Anno irogattam a dologról mert nálunk nem egyértelműen erre gyanakodtak, sokkal inkább epilepsziával gondolták összefüggésbe hozni. Végül Svájcban a neurológián egyértelműen ezt diagnosztizálták. (Lilcsike a hátán fekve vitte előre a karjait és úgy mozgott de kicsit görcsösnek tűnt...)
Ez megközelitőleg egy éve teljesen magától szünt meg. Igyekeztem nem tudomást venni a dologról és soha nem szóltam rá vagy nem hivtam fel a figyelmét a dologra de ha láttam, hogy gyakran csinálja igyekeztem inkább mellette maradni és játékkal elfoglalni. Az orvosi vélemény erről az, hogy ez egy egészséges érési folyamat :)

Most hirtelen ennyire futotta, szaladok készülődni :)

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Míg sül a süti egy gyors bekukk:

Doris!

Nálunk jött elő a téma, köszi, hogy írtál :)

És egyébként is örülök mindenkinek aki, ha néha is, de ír pár sort. Nem baj, ha nem szólsz hozá mindenhez, vgy akár ha semmihez sem, az sem baj, csak írj magatokról pár sort. Nekem is van, hogy szinte minden nap jövök, máskor meg van, hogy a-2 hétig csak olvasok, vagy azt sem, de ezt mindenki megérti :)

Megyek, mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok! :)

Kép

Ditke
ditke62

bocs a rengeteg elgépelésért, sietek :oops:
ditke62

Sziasztok!

Ditke!

De jó lenne, ha már így esne a hó :lol: Az enyémek már alig várják, de még mindig nem mondanak havat. :cry:
Nálunk már volt egy kis karácsonyozás, mert Apa holnap dolgozik, így nekünk most lesz a szenteste. A karácsonyfát tegnap éjszaka feldíszítettem, hogy reggelre "meghozza" nekik a Jézuska. Most az ajándékokat várják, hogy mikor jár erre újra Jézuska. De még egy kicsit várunk. Viszont volt már gyertya, csillagszóró, ünnepi ebéd.

Teszek fel képet, és mi is nagyon kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk mindenkinek

Kép

Kis és nagybetegeknek jobbulást kívánunk.

Andi

Ui: Gergőt én is kenem 2 napja zsírral, jó váladékosan köhög. Az jó? :oops: Akkor hat? :oops: Közben valami homeós golyót is szed, és az hat? Már magam sem tudom. :roll: De nem olyan vészes a helyzet :)

Kép
gandi75

Sziasztok!

Teljesen kész vagyok!!! :twisted: Már a fa is feldiszítve!

Andi!
Zsír: nem minden esetben és nem mindenkinél hat,de próbálkozz,hátha!!!Ártani nem árt! És nálunk ha már annyit segít,hogy kevesebbszer köhögik fel magulat éjszaka,akkor szerintem már érdemes bekenni vele.

Doris!
De jó,hogy jelentkeztél!Régen hallottunk rólad! Csatlakozom az előttem szólokhoz! Csak pár szór írj néha magadról,ha másra nincs is időd!

Ditke!
Gratula a nyereményhez!Majd mesélj róla,hogy s mint "szerezted"?!Milyen volt a "wellnes"?stb.

KEDVES TOPICTÁRSAIM!
MINDEN PICINEK ÉS NAGYNAK,ANYUKÁNAK,APUKÁNAK,BABÁKNAK,MANÓKNAK,FIÚKNAK ÉS LÁNYOKNAK KELLEMES ÜNNEPEKET,SOK BOLDOGSÁGOT,PIHENÉST ÉS FINOM ÉTKEKET KÍVÁNUNK EZEN SZÉP ÜNNEPEN!!!!

Edit+a fiúk

Kép

Kép
edit73

Mindenkinek nagyon boldog karacsonyi unnepeket kivanunk!

Eme, Reka es Gyongyi

bgy

Babucik, Anyucik, Apucik :)

Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk. Legyen nagyon szép az ünnepetek!

Réka, Borka és Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csatlakozom Edithez! KÉSZ VAGYUNK! Holnap már csak egy kis utsó takarítás, ünnepi vacsikészítés és indulhat a karácsony!

Nálunk is reggelre hozza a Jézuska a fát, aztán majd a délutáni alvás alatt lesz az ajándékok becsempészése. Olyan cuki Andi pizsis-karis képe, remélem holnap én is elcsípem majd ezt a pillanatot itthon!

BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK és drukkolok, hogy a nagy nyüzsiben azért tudjunk pihenni is! Szerintem ránkfér, Csajok és Kiliman!

Vikóka, Luca és Bence
vikóka

Mindenkinek nagyon szép, békés karácsonyt kívánunk!

Kép

Anikó, Laci, Anna, Zsófi.

Kép
baba888

Sziasztok!

Mindenki eltűnt???Semmi karácsonyi élménybeszámoló? és hol vannak a szebbnél szebb képek???Vagy még nem sikerült kiheverni azt a nagy eszem-iszom-ot? Pedig itt a következő mindjárt! :twisted:

Akkor gyorsan elsőként pár kép a mi karácsonyunkról:

(megjegyzem nem sikerült újfent betegség nélkül megúsznunk:Benike 24-én délután 39fokos lázzal ébredt.Azóta már túl vagyunk a herpeszvírus okozta torokgyuszin).

Oli és a karácsonyfa
Kép

Marci és a karácsonyfa
Kép

anya,ezt megeszem!!!
Kép

Beni és a karácsonyfa
Kép

ajándékbontás a fa alatt
Kép
Kép

Oli és az új játékok
Kép

Dávid az ajándékok közt
Kép

a legjobb ajándék : a csúszda a mamáéktól
Kép

Oli a csúszdán
Kép

Marci a csúszdán
Kép

Beni a csúszdán
Kép

Kép

Kép
edit73

Ezeket pedig karácsonyi készülődés közben csináltam.Annyira édesek,hogy meg kell mutassam nektek az én dolgos gyerekeimet:

így készültek a karácsonyi sütik:

akkor munkára fel! (Beni és Marci)
Kép

na nézzük,mi a helyzet
Kép

anya,készen van!
Kép

Szép estét!Várom a képeket!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)
Na végre valaki! Nagyon helyesek a fiúk.

Mi anyuéknál voltunk három napot. Ott nincs internet. Azóta meg valahogy elmaradtam.
De most bepótolom és teszek fel én is képeket. A lányok nagyon élvezik az új játékokat. Sok apróság, de egyelőre leköti őket. Meg kaptak kisasztalt székekkel és azzal is jól elvannak. Azóta csak azt nem tudom eldönteni, hogy a nagy asztalnál, vagy a kicsinél egyenek. :lol: Ez legyen a legnagyobb problémám.
Szerencsére a karácsonyfát tisztelik. Csak a labdákat (gömbök) akarták leszedni. Az elején kicsit meg voltak illetődve, de később feltalálták magukat. És tömték a szaloncukrot. Amit mellesleg még sztem húsvétkor is enni fogunk, mert apa "bevásárolt". De ő legalább szereti.
Egyébként egyre több új szót mondanak, csak tudni kell kitalálni, hogy ugyanaz a "ba" melyik "szövegkörnyezetben" mit jelent. Rékánál lehet pl. lába, labda, leesett, banán, és még valami, de az most nem jut eszembe.

Na de beszéljenek a képek.

az új asztalnál
Kép

Kép

szeletelhető zöldségek vizsgálata anyával
Kép

itt nem tudom mit ügyködtek, de nagy az egyetértés
Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kép

Kép

Sziasztok!

Egyszer már próbálokztam ezeknek a felrakásával, de az utolsó piilanatban valamelyik drágaságom lenullázta. Remélem most sikerül....

amúgy minket a fosós vírus kerülget Apa személyében..... eddig még sikerült megúszni, de karanténban tarom Robit, így mindent egyedül kell csinálnom még este is.

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)

Nagyon boldog névnapot kívánunk Dávidnak!
Olyan helyesek a képeken. Nikinek olyan bájos kislányos arcocskája van. Dávid meg tiszta apja sztem. :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek nagyon boldog és örömökben gazdag új évet kívánok! Sok türelmet, több pihenést és rengeteg szép élményt a gyermekeinkkel!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Úgy tűnik a karácsonyi jókívánságokról lemaradtam, így boldog új évet mindenkinek! :)

A karácsony klassz volt a gyerekekkel és a családlátogatással is megvagyunk. (Néhány száz km igazán semmiség... :evil: )

Lilla, irigykedve néztem a hatalmas karámot. de megnyugtat, hogy a gyerekek nem bent, hanem kint játszottak :) Mi nem tudjuk, mivel kerítsük el a kanapét, mert egyfolytában fenn vannak rajta. És persze akkor vége a laptopnak, telefonnak, vagy bárminek amihez hozzáférnek :( Én legszívesebben magamat keriteném körbe egy karámmal :lol:

Brigi, mi is gondolkodunk kisasztalon meg széken. Az Ikeában élvezik, de ez nem garancia arra, hogy itthon is fogják...

Edit, a csúzda jó ötklet volt, mi megvárjuk vele a nyarat, mert a nappaliba már semmi nem fér... Mi sátrat kaptunk szülőktől, az is megtölti a fél szobát, de a kölkök szeretik...

Baba, a sapkás képek zseniálisk :)

Én is csatolok néhányat:

A karácsonyfával
Kép
Rudolf a rénszarvas (Ambrus)
Kép

Bernát
Kép

És ha valaki nem otthon töltené a szilvesztert, várva, hogy mikor sírnak fel a gyerekei akkor az NEM FAIR.... :)
(Bár ha szép lesz holnap az idő akkor kimegyünk a lovira 8) )

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok :D
Nagyon szépek a gyerkőcök a fotókon, jó volt ennyi boldog babát látni :P
Nagyon Boldog Új esztendőt kivánunk Mindenkinek :D
Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

BUÉK minden sorstársnak! Mi délután azért rendezünk egy kis bulit. átjönnek Robi tesójáék a 3 hónappal idősebb uncsitesóval. :P Petárda tegnap is szólt bőven, nem ébredtek fel rá- remélem ma se fogunk egész éjjel hozzájuk szaladgálni emiatt. Meg más miatt se. :twisted:

A képek tényleg szuperek mindenkiről. 8)

Brigi

Köszi a jókívánságokat, de mi márciusban tarjuk Dávid névnapját. Egyrészt, mert Karácsony után kiszúrás lenne szerintem, másrészt, mert Niki-nap is van márc-ban, így egyikük se marad ajándék nélkül. 8)

Kiliman

A karám Robi gyártmánya. Jelenleg a karácsonyfa állomásozik benne- nem mertük a kecskére a káposztát...... :wink: Amúgy hiányzik nekik, mert amíg nyitva az ajtaja, nagyon szívesen játszanak benne, most már akár egyedül is. Nekem is hiányzik, mert így semmi nem állítja meg a játékokat a terjeszkedéstől... :twisted: Amúgy az se megoldás, ha magadat keríted el, hiszen őket ígyis-úgyis korlátozod vele- amit nem tűrhetnek. :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja, még annyi, hogy a Megabloks játékok szuperek! Kaptak csomó félét belőle és nagyon szeretik. Egyáltalán nem nehéz belőle építen, még a többes elemeket is simán egymásra pakolják. Karácsoníkor az egész család ezzel játszott, még a dédmama is. :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?