Drev!
Nem erre a válaszra számítottam, de gondlom pont ezért írtad így.
Én azért éreztem személye ellenei támadásnak mert olyan szavak, mint "patkány természet" avagy "önimádó seggfej" (ebből a seggfejre emlékszem tisztán, az önimádó helyett lehet, hogy szinoníma szó szerepelt) nekem nem egy elv elleni "érvnek" tűnnek. És azt se értem igazán, hogy miért csak a Cory-t támadod folyton. Rajta kívül még sokan segítettek szopi ügyében, szintén az LLL-es nézeteket vallva.
Az LLL-hez. Lehet, hogy itt Pesten jó az áramlás, DE, mint ahogy az Kövecske is írta: nem tudnak segíteni az orvosok, a védőnők, a csecsemősök. Van ahol pontosan az az elvárás,hogy NE szopizzon a gyerek. Pont itt mesélte még annó az egyik lány (Szelivi), hogy miután megszületett a rokonának a gyereke és ő szoptatni szerette volna a csecsemős ránézett: "Miért, maga szoptatni akarja a gyereket??" és automatikusan tápszert adnak az anya megkérdezése nélkül a gyereknek. Az én védőnőm többször kifejtette,h ogy 4 hónapos kortól adhatok gyümit Hannának. Meg se próbált a WHO ajánlásához igazodni. A dokim is kifejtette, hogy csak 4 óránként szoptassam Hannát.
Szóval ha nincsen net, akkor Hanna már rég nem szopizik, mert mindenki lebeszélt volna róla. És én csakis annak köszönhetem, hogy sikerült midnen, MERT segített a Cory és a Borcsa. Mindkettőjüket felhívhattam. De hozzá kell tegyem, ÉN kérdeztem. Ha valaki nem kérdez, csak olvas, annak nem tudnak segíteni. És erről ismételten nem a topik tehet.
És pont ezért érzem úgy, hogy nem jó helyen támadsz.
ÉS ha toleranciáról van szó, szerintem ennek visszafele is élnie kéne. Én még soha,d e soha nem érzetem azt, hogy lenéznék BÁRKIT, aki tápszerezi a gyerekét akármilyen okból. Van, aki azért adja, mert tudatlan (személyesen éltem át a gyógyszertárban), van, aki azért mert FÉL attól,h ogy kevés a teje, van, akinek tényleg az. És én készséggel elhiszem,h ogy szerinted a kudarc szó nem jó kifejezés, de nagy valószínűséggel én is annak élném meg. És igazad van, nem tudom átérezni, hogy milyen lehet az, amikor nem elég a tej, de ettől még együtt tudok érezni azzal, akinél ez van.
Mint már többször felhoztam a szomszédomat. Az első gyerekük nem szopizott rendesen, ezlrt korán elkezdték a hozzátápit, mert a Zsófinak nem kellett a tápszer. A második babánál megint bajok voltak, de ott mint kiderült Peti lenőtt nyelve volt a baj, amit SENKI se vett észre, pedig szegény Viki mindenkit megkeresett itt Gyálon, akit lehetett. Szartak rá. Így lett Peti tápszeres. És a Viki nem utál senkit azért, mert másnak siekrült. Sőt. (ez most egy picit kusza lett, sorry, reggel van. )
Nem tudom mióta olvasod folyamatosan a topikot, de nem mindig a szopi a válasz mindenre. Sőt. De mindegy. Eleinte azért nyomták annyir a lányok a pisi-kakis pelus részt, mert mindenkit nyaggattak, hogy a gyerek éhen, meg szomjan hal, ha csak tejet kap és nem kap mellé rendes kaját. És ezért nagyon sokan izgultak, főként azok, akiknek nem "megfelelő" ütemben hízott a gyereke.
Abban egyet értek, hogy nagy nyomás nehezedik ránk, de ez eddig is így volt. Már anyám korában is. Szóval ez nem az LLLtől függ. A félretájékoztatás se az LLL hibája, én azt mondom. Hanem a dokik, nővérek, védőnők hibája, akik az esetek 80%ában NEM TUDNAK segíteni, mert nincsenek rá felkészítve. Ők még ott tartanak, hogy igen, jó a tej, de ha BÁRMI gond van, azt nem megoldani próbálják, hanem odaadják a tápszer receptet.
Itt nem emlékszem olyanra, hogy bárkinek is hazudnia KELLETT volna azért, mert tápszerezi a babáját. (A Zsunál se ez volt a gond). Kaptak babák kiegészítésként tápit és még máig itt vannak az anyukák és nem hiszem,h ogy bárki is sértette volna őket.
ÉN voltam az egyetlen olyan hülye, aki 1szer rátámadtam a Nikicára, mert 4 hónaposan elkezdte a hozzátáplálást. Én és nem a Cory. Azóta ezt már nagyon sokszor megbántam, mert nem volt hozzá jogom.
És ha valaki bántásnak veszi azt a kérdést, hogy miért kell tápszert adnia a gyermekének, akkor nagyon sajnálom. Szerintem az egy teljesen normális kérdés. Máskülönben honnan tudnám, hogy mi történt?????
Egy utolsó megjegyzés:
Árpi! Attól, hogy valaki nem reagál valamire, még nem azt jelenti, hogy nicsenek érvei. Nem tudom, miért hiszed ezt. (Említeném, hogy az exem hasonlóan gondolkozott, szóval lehet, hogy a te stílusodhoz ez a fajta gondolkodás tartozik, nem tudom). És nem miattad tűnt el a blog. De mivel ezt úgy fogod fel, ahogy te akarod, így nem is győzködlek róla.
Szerintem mindenki megtanul azzal élni, amit kap. ez legyen tápszer, vagy asztma, vagy cukorbaj, vagy veseelégtelenség, vagy bármi. Idővel mindenkinek sikerül, mert különben nem bírná ki a másnapot. Szerintem.