Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok :)
Mindenkinek Nagyon Békés Boldog Ünnepeket!

Kép
Kép

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok,

nekünk is ez volt a legszebb karácsonyunk. Főleg a 24.e, mert akkor hármasban ünnepletünk. Lidi teljesen odáig volt a fáért és kapott tőlünk egy babafotelt (amiben képes akár 1 percig is ülni), és egy hintalovat (azt a műanyagot). Aztán jött az utazás. Hétfőn anyóséknál az uncsitesókkal. Ott egy motort kapott Lidi. Tegnap óta meg itt vagyunk anyuéknál. Ma megyünk haza. Itt kapta a babataxit, cd-t, ruhákat stb.
Az éjjel hányt 1*szegénykém, megijedtünk, de más baja nincs és azóta se történt meg.
Mi meg kaptunk jó pár dolgot, de mindent nem akarok felsorolni.

Bosco,
nekünk Concord ülésünk van. Ultimax. Ez 2 irányban beköthető és menetirányban meg lehet dönteni, ha alszik. Így nagyon jókat alszik Lidi benne. Láttam a múltkor a Kikában volt leértékelve egy, Maxi Cosi.
Cory,
tetszett a baba?
Vok,
akkor nálatok is volt ajándékdömping. Szilveszterkor mi nem megyünk sehova, nem vágyunk rá. Utálom azt a "kényszerbulizást". Kenesére mehettünk volna, de semmi kedvünk utazgatni. Ti?

Puszi Mindenkinek! Írjatok, ha van kedvetek a karácsonyról!
angi79

Sziasztok!

„Végre” haza jöttünk! :) Rendesen hiányzott a kis lakásunk :)
Remélem mindenkinek jól telt a karácsony, kaptak a törpék, mamák, papák soksok ajándékot! Nekünk ilyen felemás lett, majd elmesélem. Most olvasok vissza, meg pakolászok a lakásba.
Majd jövök!

Puszkányok!

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok

Karácsony:

Kép

Kép

Mi ezt kaptuk a Jézuskától (Lili felállt végre :D )

Kép

Mindenkinek puszi

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok

Hát hamar vége lett a karácsonynak. Nekünk is jól sikerült. Kaptunk sok mindent ,de nem fárasztalak titeket vele. Levi kapott taxit, egy pingvint, kreatív játékokat, amihez még kicsit fejlődnie kell ,de hamarosan tud vele majd játszani.

Gyöngyi
Gratula Lilinek. Szép ajándék volt tőle. :D

Angi
Dobjál képet a mociról, és persze Lidiről is. :D

Szilvesztert szerintem mi is itthon töltjük, mert nekünk sincs sok kedvünk menni sehova.

Nancsi
Ezt mi is megállapítottuk, hogy milyen jó itthon, pedig csak pár órára mentünk el. :lol:

Dobok pár képet

A két szerelmem

Kép

Kép

Kép

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta
Levi tiszta anyja! :)
Nagyon aranyos kis fácskátok van!

Angi
Jó ez a kényszerbulizás... :lol:
Mi lehet elmegyünk gyerekestül sógorékhoz!
Remélem jól fog elsülni! :)
Persze semmi nagy daj-daj csak beszélgetünk borozgatunk tv és minden ereszdelahajamat nélkül. :)

Lili
Gratula nagyon ügyi vagy!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Sajnos nem bírtam visszaolvasni, de a képeket megnéztem. Nagyon boldog rajta mindenki! Örülök, h szép Karácsonyotok volt!

Szóval Alextől kaptuk a mászást, ülést. Ettől nagyonnagyon boldogságosak vagyunk. Szegénykém nagyon hisztis volt otthon a szüleimnél. Alig bírtunk vele. A Karácsonyfa nem nagyon érdekelte, de az ajándékok annál jobban. Édes volt nagyon, ahogy bontogattuk közösen az ajándékokat.
Aztán 25.-én hajnalban arra ébredtem, h iszonyatosan reszketek a takaró alatt, és a bal mellem iszonyatosan fáj. Kellemes kis 39,3-as lázam lett pikk pakk. Valszeg elfeküdtem valamit, és fincsi mellgyulladásom lett. Délután elmentünk az ügyeletre, h mégis nézze meg valaki. Kaptam szurit akkor este, majd másnap még kettőt. Most már nem fáj, egy picike csomó van benne, remélem már rosszabb nem lesz.
A másik örömteli dolog ami történt, h Alexnek kibújt alul a foga, bal egyeske. Kocogtatta a poharát. Aztán örömömben körbetelefonáltam mindenkit, meg esemes. Teljesen boldog voltam. Majd egész este a szájában matattam, h biztos legyek benne, h tényleg a foga. Aztán addig matattam, h felül is éreztem valamit. És igen a középső kettő is kint van. Szal így pikkpakk növesztett gyorsan 3 fogat a fiacskám. Most várjuk a következő 3-at, és akkor megvan az „egyszerre 6 fogunk”.

Történt még valami, ami miatt nagyon padlón vagyok, de majd rendbe jövök valamikor. :cry:

Most megyek, pancsi idő van.
Jók legyetek!

Puszi!

Kép

Kép
nancsika

Nancsika
Gratulálunk a fogakhoz a mellgyuszit meg sajnálom! :(
Nekünk még nem volt egyik sem :( :)
...mi történt hogy padlót fogtál? :(

Bartika
Megkaptam a nyuszkókat és a kedves soraidat!
Nagyon köszönöm olyan jól esett
Puszi

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nem akartam írni...
Sajnos ma délelőtt meghalt az egyetlen Nagyim. :(:(:(:(:( 85 éves volt. Beteg volt szegénykém, talán jobb is így. Nem szenvedett. Álmában történt. :(
Nagyon szerettem, de sajnos májusban láttam utoljára. Karácsonykor akartunk elmenni meglátogatni az otthonba, de a mellgyuszi közbe szólt. Talán a sors akarta így...

Próbálok nem rá gondolni, de nem megy. Most is potyognak a könnyeim :(:(:(:( Remélem alszok egyet, és jobb lesz. Minden energiámat Alexre fordítom majd, és a Gabira. Talán úgy könnyebb lesz...

Jó éjt!

Kép

Kép
nancsika

Nancsi
Nagyon sajnálom :( írtam püt!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok,

Mi is nemrég értünk haza a nagyszülőzésből, még szerencse, hogy Szolnok és Debrecen egy útvonalra esik, így viszonylag könnyebb végigjárni a családot.
Ugyanazt éreztem, mint itt sokan mások, az volt az első gondolatom, mikor beléptem a lakásba, hogy húúúúú de jó végre itthon lenni :)

Nagyon szépek a karácsonyi képek, és persze a babák is rajtuk :D

Szilveszter: Mi is itthon leszünk, nekem nincs kedvem Alizt elrángatni bárhova is, nélküle meg még nem tudunk menni.

Boscó: Nekünk is Concord Ultimax autósülésünk van, tényleg nagyon jó, és nem utolsósorban nagyon biztonságos.

Nancsika: Sajnálom a nagymamádat :(
Gratula Alexnek a fogacskákhoz :)

Mindjárt jövök én is pár képpel :wink:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Na akkor a képek (nem lesz kevés :lol: ) :

A Szentestét itthon négyesben töltöttük.

Végre sikerült elcsenni egy szaloncukit :)
Kép

A fiúk fát díszítettek:
Kép

Ajándékbontás:
Kép

Együtt a család :)
Kép

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Ezek a képek pedig Szolnokon a mamáéknál készültek.

Barnabással, az uncsitesóval :)
Kép

Barnus ajándék Porchéjával :)
Kép

Egyfogú hajcsattal :D
Kép

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Már én is rég jártam erre. Szerencsére Toncsi baba betegsége egy hányásból és egy hasmenésből állt láz nélkül, úgy hogy sikeresen megúsztuk az első betegségét :roll: . Bár most az első dudriját is összeszedte, mikor lefejelte a laptopot, apa "vigyázott" rá :? , persze velem is ugyanúgy megtörténhetett volna, és meg is fog :( .

Remélem, mindenkinek jól telt a karácsony!
Toncsinak is nagyon tetszett a karácsonyfa, bár a tévével nehéz felvenni a versenyt :shock: . A csillagszóró viszont maga volt a csoda, ahogy csillogó szemekkel nézte, imádnivaló! Kapott ő is sok játékot, bár a csomagolópapír és a doboz volt a favorit :lol: .
Különben szuper volt a karácsony, nyugis és békés.

Mamacka, jól láttam, hogy Zsuzsáékkal töltöttétek a karácsonyt?
Marcikát ismertem fel először :D

Egy kép a mai fürdésről, most tértünk át a gyógyszertáriról és imádja a habokat:
Kép

Majd még teszek fel karácsonyi képet is.

Jó éjt!

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok,

csak gyorsan. Lidi sajnos benyelte a vírust. Tegnap kijött a vacsi és utána jött a hasmenés. Éjjel jól aludt. Szörnyű, hogy nem tudok rajta segíteni... Remélem hamar meggyógyul. Most csak szopizik (ami persze nagyon tetszik neki) és kap krumplit.

Mamacka, Babetta, Gyöngyi, Vali,
nagyon klasszak a karácsonyi képek!!!! Milyen sokat nőttek már ezek a gyerkőcök.
Lilinek gratula az álláshoz!
Nancsi,
sajnálom...
angi79

Csilla
Zsuzsi a sógornőm. 13 éves korunktól kezdve ismerjük egymást... ugyanaz a gimnázium, egyetem... végül a férjeink testvérek... így ugyanaz a család :) :D :lol:
Marci Áron unokatestvére.
Te honnan ismered őket?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Kívánunk mindenkinek áldott, békés ünnepeket!

Kép

Kép

Kép

Erhardt család
Kép[/img]
tildiko

Hello Mindenkinek! :D

Az ünnepek nálunk is gyorsan elteltek..
24.-én itthon volt a kis családunk-hármasban- A karifa nem annyira jött be Timinek, mint azt gondoltam. Az ajándékoknak azért örült (bébi taxi, golyótologató, rucik) de legjobban a masnik hozták lázba és a ruhák címkéi. :? :lol:
Másnap a nagyszülőknél voltunk, harmadnap újra itthon akkor a nagyszülők jöttek.
Sajnos ma a dokinál voltunk, mert reggelre 39fokos láza lett Timinek. :cry: :cry: A doki szerint a múlt heti takonykor utózengéje..jobb oldali középfülgyulladás. :cry: Kapott antibigyót,kapja a lázkúpot és ismét orrcseppezünk-pedig éppen h csak szipog, :? van szép fülmelegítős sapink és felszúrták a fülét is. :cry: Ja fogzunk is. :cry: Akinek van ebben tapasztalata attól kérdezném h szúrás után mindig folyik trutyi? :?: :?: :?: Mert Timinél nem jön semmi.
Röviden ennyi rólunk.

Nancsika
Részvétem. :cry: :cry: :cry:
Kiváltottam a Sinlacot. Tegnap adtam is Timinek de nem sokat evett belőle de lehet h csak a betegség miatt. Egyébként ma is még csak szopizott nem igazán van étvágya.

A babák és a kis családok gyönyörűk. Olyan jó ezeket a karácsonyi képeket nézegetni.

A betegeknek jobbulást! :!:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Nancsika
Részvétem :cry:
Felteszek én is pár képet a karácsony estéről, és délutánjáról
Ma voltam dokinéninél, és mától nem szopizhatunk:( nem tudom hogy fog az éjszakánk telni.....

Kép

Kép

Kép

KépKép
csema

És még
Kép

Kép

KépKép
csema

Kép

KépKép
csema

Jaj és a karácsonyfa:)

Kép

KépKép
csema

"Kedves" Cory,

Van számodra, és a személyedre oly kíváncsi emberek részére egy hozzászólásom a blogodban. Tudod, azért szeretem, ha valaki egy helyen megszólít, legalább értesít, hogy elmondhassam az érveim.

http://blogol.hu/comment.php?log=542169
Vendég

Drev!

És te tisztában vagy azzal, hogy miket írsz???? És hogyan???? És egyáltalán tudod te, hogy miről beszélsz??? Néha, de csak nagyon néha elgondolkozol azon, hogy TE kinek-mit okozol???
És egyáltalán vetted magadnak a fáradságot és legalább megkérdeztél valakit, hogy MIÉRT íta azt Cory, hogy megküzdött a szopiért????? Tudod azt, hogy Cory Zsombora koraszülött volt és nem tudta szoptatni? És hogy mennyit küzdött ő azért, hogy szoptatni tudjon??????? Nem, mert erről fogalmad sincsen. Csak ítélkezel. De milyen jogon????????

És már írtam neked: akár tetszik,akár nem, MI is anyák vagyunk és TÖK MINDEGY!!!, hogy szoptatunk vagy sem, a legjobbat akarjuk adni a gyerekünkek azon határokon belül, ami lehetséges számunkra!!!!!!! ÉS EZÉRT MINDENKI TISZTELETET ÉRDEMEL, AKI ÍGY PRÓBÁLJA MEG NEVELNI A GYEREKÉT!!!!!! És akár tetszik, akár nem, ebbe Cory is bele tartozik.
Eddig visszafogtam magam, mert úgy gondoltam abba hagyod, de nem. TE kezdted az egészet, nem mi. TE írogatsz sértő megjegyzést a szoptatós anyákra, de az nem baj, ugye?????? Neked lehet??? Hogy gondolod, hogy csak úgy sértegethetsz bárkit???? Ki a jó fene vagy te????

És nem azért nem írtam többet a tápos topikba, mert kifogytam az érvekből (szeretted volna, gondolom), csak nem láttam értelmét tovább ragozni olyas valamit, amit nem AKARSZ megérteni. TE úgy gondolod, hogy innen BÁRKIT elűztünk és OTT segítségre talált??? Mi?? Persze!!! Ugyan úgy kikezted a Zsut, amikor olyat írt, ami szerinted nem volt "helyes". Akkor te jót tettél????????

Én nagyon elhiszem, hogy szar volt, amikor küdzöttetek Julcsival, de erről NEM Cory tehet, sőt, ez a topik se tehet, de alapvetően senki se!!! És akár elhiszed, akár nem, mire 1 évesek lesznek a kicsik senkit, de senkit se fog érdekelni, hogy mit evett előtte.... Nem fog senki se okos tanácsokat adni, se kérdezni hülyeségeket.

És most jöhet a személyeskedő, sértő válaszod. Mert erre úgy is azt fogok kapni.

Eszter
Kép
Kép
vok

vok, bár látom, hogy téged a tények sosem zavartak, de azért én elmondanám, hogy soha nem bántottam Cory-t, mint anyát, és amit leírtam, az Corynak, mint itteni usernek szólt, és ne magyarázz bele semmit. Én direkt nem hoztam fel más neveket, de ez, hogy más nézetem van, mint egy másik szülőnek, nem egyenlő a Cory-féle boszorkányüldözéssel. Köszönöm.

Az pedig mindennél beszédesebb, hogy az érintett blogbejegyzés a lehető legrövidebb időn belül el lett tüntetve, a bloggal együtt. Hát ennyit az érinthetetlenekről...

Az én gyerekeim pont egy hónap múlva lesznek egy esztendősek, és valóban nem érdekel, hogy tápszeren nőttek fel. Engem nem ez bánt, és nem hibáztatok érte senkit, mert szerintem mi megadtunk mindent, amit kaphattak.

De azt én nem fogom eltűrni soha, és ennek hangot is fogok adni, hogy a mai világban a szoptatás melletti lobbi miatt tisztességes és rátermett anyáknak okozzanak egy életre szóló lelki törést minden lelkiismeretfurdalás nélkül tapintatlan, önző vagy egyszerűen csak ostoba emberek. Az nem normális dolog, hogy az egyik anyának hazudnia kell mások előtt, mert fél a közmegvetéstől, a másik idegileg készül ki, mert rossz anyának állítják őt be, miközben éppen elég problémát okoz neki az, hogy nem táplálhatja a saját gyermekét anyatejjel.

Hidd el, ez nem az én családomról szól, minket szerencsére ez nem érintett súlyos mértékben. Mi megtanultunk ezzel együtt élni, de mi csak egyek vagyunk a sok szülő közül, akiknek semmilyen segítség, tolerancia vagy tisztelet nem jut.

A környezetünkben súlyos téveszme terjeng a szoptatást illetően. A LLL és a bigott elveket vallók nem ismerik fel, hogy a probléma túllépett rajtuk. Az anyák hihetetlen nyomásnak vannak kitéve a média, az ezzel fertőzött rokonság, és a csecsemőosztályon dolgozók részéről. Ma már senki nem vitatja az anyatej hatalmas szerepét, de tévedésben vannak. Átestek a ló túloldalára és az okok keresése helyett az anyáknak azt vágják a képükbe, hogy gyengék, ők tehetnek a kudarcukról. De ez nem kudarc, ez nem mérhető statisztikával. Ez egyedi probléma, amit meggyőződésem, hogy pont az LLL féle nézetek homogenizáltak egy fantomképpé. Az anyák nincsenek felkészítve arra, hogy ennek a hatalmas megfelelési kényszernek meg tudjanak felelni, és félre vannak tájékoztatva a megoldási lehetőségek tekintetében. Az LLL maga generálja és teremti meg újra a probléma táptalaját. Amelyet itt a topicban is tovább táplálnak a mérvadó userek. Itt a szoptatás a válasz mindenre, és ez szinte minden már nem szoptató anyának tőrdöfésnek számít. A szeretet, a gondoskodás, a figyelem, a tolerancia, az önzetlenség kósza gondolatok csak a mindent uraló szopi-mánia mellett. Ez nem helyes, és sokak számára igenis fájdalmas. Számomra pedig döbbenetes, hogy ezt egyesek támadásnak veszik. Itt mindenki szívesen venné, ha a gyermeke anyatejen nőne fel, de akiknek ez nem adatott meg, annak a világ másról szól, és előbb-utóbb rájön, hogy a szopisoknál sem szabadna erről szólnia, és akkor nem érezné a csalódást az sem, akinek hosszabb ideig adatott meg az anyatejes táplálás lehetősége.

Lehet hisztérika módjára reagálni, személyeskedéssel vádolni engem, de ettől még mi változik? A szülők egyelőre nem kapnak teljeskörű támogatást ahhoz, hogy nyugodt körülmények között próbálkozzanak a szoptatással. Elvárások vannak, de ehhez nem sok segítség, és még kevesebb információ társul. Az LLL módszere nem megfelelő, sok esetben árt és a sztereotípiák ezt még inkább erősítik.

Az egészben pedig a legszomorúbb számomra az, hogy egy anyának nekem, egy apának kell elmagyaráznom, hogy lelkileg hogyan érint ez az egész egy olyan anyát, aki a fenti nézetek áldozata. Tolerancia. Ennyi kell hozzá. Semmi több. Ha ez megvan, akkor okafogyottá válik az, hogy tőlem várd el.
Vendég

A fentiekhez annyit tennék még hozzá, hogy a mai hozzászólásaim abból fakadnak, hogy Cory a saját blogjában idézett tőlem olyan, a szöveg- és témakörnyezetéből kiragadott nézetet, amelyre két hét elteltével, közvetve lett tudomásom. Én erre ott reagáltam, hogy a nézőpontom érthető legyen, és ide belinkeltem, mert igen sokan a véleményüket az én meghallgatásom nélkül alakították ki.

Sajnálom, hogy az ott kifejtett nézeteim annyira kellemetlenek voltak Coryra nézve, hogy el kellett távolítania. Valószínűleg az érvei voltak kevesek vagy valóban tilos a nézeteit (igen vok, nem őt magát, mint belemagyaráznád) támadni, az egoja védelmében.
Vendég

Sziasztok!

Már karácsony előtt is írtam ide egyszer, de úgy látszik, eltűnt a sok jókívánság között az üzim.

Csema! Doktor néni adott valami tanácsot, hogy hogy lehet könnyebb a kislányodnak a kényszerű elválasztás? Mi szoptatási ambulancián is jártunk, mikor gondok voltak a szopival. Szerintem ti is megpróbálhatnátok, hátha mondanak valami okosat. Telefonszámot tudok adni, ha érdekel.

Az előző üzenetekhez is szólnék, bár az előzményeket nem ismerem, így csak saját tapasztalat a témáról: Nálunk is komoly gondok voltak, a kisfiam két hónaposan tápszert is kapott néhány hétig, aztán sikerült rendbehozni a dolgokat. Nekem is nagyon fájt a dolog, haragudtam azokra, akiknek simán ment minden.
Az LLL nekem sem jött annyira be, és az orvosok és a védőnők sem elég felkészültek a ezekben a dolgokban, tanácsot nem tudtak adni, volt, akit nem is érdekelt!!! :evil: :evil: :evil: Akiket foglalkoztatott az orvosok közül, azok utólag kifaggattak, hogy hogyan sikerült, fénymásolták maguknak a tanácsokat, amiket követtem.
Ma már nem érzem magam kevesebbnek emiatt, de akkor nagyon össze voltam törve lelkileg.

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Drev!

Nem erre a válaszra számítottam, de gondlom pont ezért írtad így. :) Én azért éreztem személye ellenei támadásnak mert olyan szavak, mint "patkány természet" avagy "önimádó seggfej" (ebből a seggfejre emlékszem tisztán, az önimádó helyett lehet, hogy szinoníma szó szerepelt) nekem nem egy elv elleni "érvnek" tűnnek. És azt se értem igazán, hogy miért csak a Cory-t támadod folyton. Rajta kívül még sokan segítettek szopi ügyében, szintén az LLL-es nézeteket vallva.

Az LLL-hez. Lehet, hogy itt Pesten jó az áramlás, DE, mint ahogy az Kövecske is írta: nem tudnak segíteni az orvosok, a védőnők, a csecsemősök. Van ahol pontosan az az elvárás,hogy NE szopizzon a gyerek. Pont itt mesélte még annó az egyik lány (Szelivi), hogy miután megszületett a rokonának a gyereke és ő szoptatni szerette volna a csecsemős ránézett: "Miért, maga szoptatni akarja a gyereket??" és automatikusan tápszert adnak az anya megkérdezése nélkül a gyereknek. Az én védőnőm többször kifejtette,h ogy 4 hónapos kortól adhatok gyümit Hannának. Meg se próbált a WHO ajánlásához igazodni. A dokim is kifejtette, hogy csak 4 óránként szoptassam Hannát.
Szóval ha nincsen net, akkor Hanna már rég nem szopizik, mert mindenki lebeszélt volna róla. És én csakis annak köszönhetem, hogy sikerült midnen, MERT segített a Cory és a Borcsa. Mindkettőjüket felhívhattam. De hozzá kell tegyem, ÉN kérdeztem. Ha valaki nem kérdez, csak olvas, annak nem tudnak segíteni. És erről ismételten nem a topik tehet.

És pont ezért érzem úgy, hogy nem jó helyen támadsz.

ÉS ha toleranciáról van szó, szerintem ennek visszafele is élnie kéne. Én még soha,d e soha nem érzetem azt, hogy lenéznék BÁRKIT, aki tápszerezi a gyerekét akármilyen okból. Van, aki azért adja, mert tudatlan (személyesen éltem át a gyógyszertárban), van, aki azért mert FÉL attól,h ogy kevés a teje, van, akinek tényleg az. És én készséggel elhiszem,h ogy szerinted a kudarc szó nem jó kifejezés, de nagy valószínűséggel én is annak élném meg. És igazad van, nem tudom átérezni, hogy milyen lehet az, amikor nem elég a tej, de ettől még együtt tudok érezni azzal, akinél ez van.
Mint már többször felhoztam a szomszédomat. Az első gyerekük nem szopizott rendesen, ezlrt korán elkezdték a hozzátápit, mert a Zsófinak nem kellett a tápszer. A második babánál megint bajok voltak, de ott mint kiderült Peti lenőtt nyelve volt a baj, amit SENKI se vett észre, pedig szegény Viki mindenkit megkeresett itt Gyálon, akit lehetett. Szartak rá. Így lett Peti tápszeres. És a Viki nem utál senkit azért, mert másnak siekrült. Sőt. (ez most egy picit kusza lett, sorry, reggel van. )

Nem tudom mióta olvasod folyamatosan a topikot, de nem mindig a szopi a válasz mindenre. Sőt. De mindegy. Eleinte azért nyomták annyir a lányok a pisi-kakis pelus részt, mert mindenkit nyaggattak, hogy a gyerek éhen, meg szomjan hal, ha csak tejet kap és nem kap mellé rendes kaját. És ezért nagyon sokan izgultak, főként azok, akiknek nem "megfelelő" ütemben hízott a gyereke.

Abban egyet értek, hogy nagy nyomás nehezedik ránk, de ez eddig is így volt. Már anyám korában is. Szóval ez nem az LLLtől függ. A félretájékoztatás se az LLL hibája, én azt mondom. Hanem a dokik, nővérek, védőnők hibája, akik az esetek 80%ában NEM TUDNAK segíteni, mert nincsenek rá felkészítve. Ők még ott tartanak, hogy igen, jó a tej, de ha BÁRMI gond van, azt nem megoldani próbálják, hanem odaadják a tápszer receptet.

Itt nem emlékszem olyanra, hogy bárkinek is hazudnia KELLETT volna azért, mert tápszerezi a babáját. (A Zsunál se ez volt a gond). Kaptak babák kiegészítésként tápit és még máig itt vannak az anyukák és nem hiszem,h ogy bárki is sértette volna őket.
ÉN voltam az egyetlen olyan hülye, aki 1szer rátámadtam a Nikicára, mert 4 hónaposan elkezdte a hozzátáplálást. Én és nem a Cory. Azóta ezt már nagyon sokszor megbántam, mert nem volt hozzá jogom.
És ha valaki bántásnak veszi azt a kérdést, hogy miért kell tápszert adnia a gyermekének, akkor nagyon sajnálom. Szerintem az egy teljesen normális kérdés. Máskülönben honnan tudnám, hogy mi történt?????

Egy utolsó megjegyzés:
Árpi! Attól, hogy valaki nem reagál valamire, még nem azt jelenti, hogy nicsenek érvei. Nem tudom, miért hiszed ezt. (Említeném, hogy az exem hasonlóan gondolkozott, szóval lehet, hogy a te stílusodhoz ez a fajta gondolkodás tartozik, nem tudom). És nem miattad tűnt el a blog. De mivel ezt úgy fogod fel, ahogy te akarod, így nem is győzködlek róla.

Szerintem mindenki megtanul azzal élni, amit kap. ez legyen tápszer, vagy asztma, vagy cukorbaj, vagy veseelégtelenség, vagy bármi. Idővel mindenkinek sikerül, mert különben nem bírná ki a másnapot. Szerintem.

Eszter
Kép
Kép
vok

Nem fogok reagálni, mert semmi értelme. Úgy tűnik, én vagyok maga a sátán. A blogot pedig nem ezért töröltem. Ez csak az utolsó csepp volt.

A kit mi bánthat meg dolog nagyon nem egyszerű. A férjem nagymamája súlyos beteg, az orvosok szerint max 1-2 hónapja van még. A karácsonyt is kórházban kellett töltenie. Mikor az egyik ápolónő boldog karácsonyt kívánt neki, teljesen kiborult. Nagyon bántotta.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

vok, ismételten csak azt tudom kérni, hogy ne magyarázz félre semmit abból, amit írok. Egyetlen szóval sem állítottam, hogy én haragudnék bárkire csak azért, mert szoptat. Azt sem értem miért te reagálsz, ha más a címzett. Pláne, hogy másról beszélsz.

Az véleményem szerint, ha valakinek a nézeteit kezdik ki, és erre nem válaszol, az nem képes megvédeni magát érvekkel. Ja igen, és ha személy szerint te mondod, hogy csütörtök késő éjjel egy igen kritikus hangvételű beírás után nem amiatt tűnik el a blog, biztosan bennem van a hiba.

De egy dologban megnyugtatlak. Nem tudod átérezni és felfogni ma sem, miről beszélek. Ugyanis akkor senkinek nem rónád fel azt, hogy tudatlanságból tápszert ad. Egyrészt mivel nem tehet róla, eleve nem ő a hibás, másrészt meg miért lenne baj a tápszer adása ebben az esetben? Haljon éhen a gyerek? Ő a nézetek és az információhiány áldozata, és te egy rossz szót sem szólhatsz. Mint azt már korábban kifejtettem a másik topicban, semmilyen negatív dolgot nem tartok ildomosnak felhozni a tápszerrel kapcsolatban. A tápszer megoldás, és semmitől sem kevesebb az, aki ezzel táplálja a gyerekét. A miértekre kell választ találni, hogy következő gyerekénél vagy másoknál több esélye legyen a szopinak. Amíg azonban a tápszer negatív felhangot kap, és egy anyukák által látogatott topicban a szopi a központi megoldás és kiindulási pont, addig minden hasonló beírás ez ellen hat.

Az LLL-nek egyrészt a rendszer és a nézetek ellen kéne fellépni, másrészt el kéne ismerniük a saját rendszerükből fakadó hibát, hogy valakik pont miattuk nem tudnak szoptatni. Utána pedig el kéne végre fogadni, hogy a tápszer is egy megoldás. Képzeld magad egy anya helyébe, aki szeretne, de nem tud szoptatni és ellátogat az LLL honlapjára. Az első pár mondat segítség helyett lelki törést okoz.

Az anyatej jó, a tápszer jó. Van aki szerencséjére az előzővel eteti gyermekét, van aki utóbbira kényszerül. Ettől még mindketten egy helyzetet reagálnak le. A tápszerest azonban miért illeti akár egy aprócska negatív felhanggal is az, aki szerencsésebb volt?
Vendég

Hát szép jó napokat mindenkinek!

A gyűlölködőknek, veszekedőknek is!

Jó témába csöppentem bele.

Cory!
Nagyon szépek a karácsonyi Képek!

Mamacka!
Szintén! Áront ezer meg egy éve nem láttam, és határozottan állítom, hogy változik! És egyre jobban hasonlít az apukájára!

Vok!
Nálunk mi tartunk egy kis szilveszteri bulit. Szendvics lesz és virsli. Meg pezsgő. Ja és tévézés!

Babetta!
Levi alatt elvész az a kisautó! Édes!

Nancsika!
Sajnálom a felemás karácsonyt! llletve a rosszabbik felét sajnálom, a jobbik feléhez meg gratulálok!

Vanillka!
Nagyon huncut szeme van Hannának a szaloncukros képen!

Csillala!
Ez a fürdős kép nagyon király! Ez a mosoly!

Tildikó!
Apával az a kép csodálatos!

Csema!
Milyen volt az éjszaka? Hogy bírtátok?

Drev!
Lehet, hogy már nem olvasod, de remélem észrevetted, hogy az egyébként nyugodt, békés, karácsonyi eseményekről szóló topic-unkat egy gyűlölködő, egymásra mutogató semmivé változtattad? Köszönöm szépen így karácsony és újév alkalmából. Ha nem haragszol, legközelebb, ha valakinek szánsz valamit, akkor írj neki privát üzenetet és minket - vagy inkább engem - hagyj ki az egészből. Köszi!

A témáról: személy szerint pont az ellenkezőjét tapasztalom: sokan megkérdezik, hogy még szoptatsz? Minek? Már nem kéne! Hagyd abba! Még van tejed? És a másik változat: ha megkérdezek valakit, akinek egy év körüli babája van, hogy szoptat-e (mert tudom, hogy korábban szoptatott), akkor gúnyosan visszakérdez: Minek? A tied is jobban hízna, nem lenne ekcémás, ha abbahagynád, stb. Szóval személy szerint én meg úgy érzem, hogy lenéznek mert szoptatok. Ennyi! Hagyjuk abba a témát!

Karácsony után a párom volt kollégájáéknál:
Kriszta eteti Petrát:
Kép

A férjem eteti Tüncit:
Kép

Gabi eteti Kingát:
Kép

Anyukák séta előtt a járgányokkal:
Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok

Hűha..., már megint témánál vagyunk úgy látom. Csatlakozom Livihez, légyszi az ilyen ügyeket priviben intézni. köszi
Na ennyi, mert el is ment a kedvem egy kicsit

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok! :D

Ma is jó húzós napunk volt. :D Voltunk a dédinél. Ádi reggel bement a kocsival, mi meg 10 fele be bkv-ztun, aztán elmentünk a kocsiért és fel budára. Hulla vagyok. De legalább ott is jártunk. :)

Közben apám kórházban van. Nem elég, hogy eltűnt 4 hónapra, hírtelen megint felbukkan, ezek után még úgy be is vizesedik, hogy kórházban köt ki. :( Ennyit az alkohol tartósító hatásárol. :D De legalább már jobban van.

Hanna viszont megtanult mutogatni a mutatóujjával. :D Annyira cuki, hogy csak na. :D:D

Livi!
De jó nektek!! :D Tuti jó lesz. :D
Nálunk most úgy néz ki, hogy kettesben leszünk Ádival, mivel Hanna már 7kor alszik... :D

Csema!
Remélem jól vagytok!!! A lányod nagyon cuki és nagyon hasonlít a tesóira (no meg rád) :D:D:D
Sikerült beszerezni az Ulticát?

Angi!
Szilveszter itthon. Egyrészt nincsen kedvem elmenni, másrészt Hannát se citálnám ezért máshova, mert szilveszter van.

VasIldi!
Hogy fogytad le azt a 4,5 kilót? Mennyi idő alatt ment le? Adj please infót, mert szülinapom után nekem is el kell kezdjek csinálni valamit. :oops:

Gyöngyi!
Ne menjen el a kedved! Inkább azt meséld, hogy hogy van a lány? Alszik már éjjel??? Nagyon édi-bédi ám a képeken. És már olyan nagy!!

Vali!
Tök sokat változott Alíz arca. :D Te viszont nagyon jól nézel ki, ha szabad megjegyezni. :D:D

Mamacka!
Hogy álltok a lakással? Apud?

Edit!
Azért azt meséld el nekem, hogy kettőtökből hogy lett egy ilyen óriás baba, mint Levi???? :lol: :lol: :lol: A párod vékonyka, te se vagy azért 2 méter... Levi viszont hatalmas pasi. :D:D Még mindig! :D:D

Annácska!
Hogy vagytok? Csináltak valamit a házban a fűtéssel?

Tünde!
És nálatok hogy telt a kari? Mit kaptak a csajok? Képek?

Boscó!
Hogy vannak a kutyuk? Mi lett a kanok szemével?

Na, megyek, mert fürcsi lesz. :D

Puszi minenkinek és tessék felébredni a téli álomból. (Még csak most jön a java) :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Pedig olyan jó kedvem volt
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Sziasztok!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Cory!
Egy egész blogot törölni egy- egy- egy.........

Teszek inkább pár képet. Ok!!!

:) Piror kismanó :)
Kép

:) Uncsitesók :)
Kép

:) Össznépi fülfogás :)
Kép

:) Dédnagymamával :)
Kép

:) Mamával :)
Kép

:) Nagyszülők :)
Kép

:) Betlehemnél :)
Kép

:) Angyalkák :)
Kép

Közben hazajött az URAM és széjelestek a gondolataim.
Vendég

Na még teszek egyet

:) Melyik a kakukktojás? :)

Kép

Van egy aranyos kisvideom, csak az a baj vele, h nagyra sikerült. Mármint csak 55mp, de 95Mb. Ezt lehet valahogy csökkenteni?
Már megpróbáltam feltölteni poénvideokhoz is, de egy idő után kidob.
Vendég

drev
Én értem és szerintem nem vagyok egyedül, hogy miről beszélsz. Valóban sok hibát és bűnt követnek el egymással szemben az emberek nem odafigyelésből, gőgből a jószándék álcájába bújtatva.
A Liga sem tökéletes szerintem sem, de egyenlőre a legjobb segítség a szoptatáshoz. Az embernek az életben szortíroznia kell, hogy mi az amit a saját életére alkalmazhat nem lehet mindent felölteni mint egy ruhát (aztán mást hibáztatni ha nem passzol) , át kell szabni hiszen különbözőek vagyunk.
Te sértetségből, sérültségből vagdalkozol és leírsz mindent ami másnak valóban segítség lehet a szoptatáshoz. ill. mindenkit aki mindent megtesz, hogy másoknak segítsen... nemgondolod, hogy így ugyanazt teszed mint azok akik téged bántottak meg?
Vannak emberek akik ha a fejük tetejére állnak sem fognak tudni szoptatni, de ahhoz, hogy ez kiderüljön első körben mindent meg kell tenni a szoptatásért... és ebben segítenek a liga módszerei.

Cory a saját megharcolt élményeit próbálja átadni, hogy másoknak segítsen és sokaknak segített is.

Nemtudom mi szükséged erre a szélmalomharcra ez nem fogja megoldani a te személyes problémádat és begyógyítani a sebeidet.

A hazugságról meg annyit, hogy ... hazudok aztán a másikat hibáztatom, hogy belekényszerített... hááát nekem ez nem gömbölyű... :(

Vok
Aranyos vagy, hogy kérdezed...
Apum dec 23.á- jött haza a kórházból, jól viselte leszámítva, hogy a szobatársa haldoklott... Jöttek betlehemesek énekeltek a betegeknek nagyon élvezte egészen feél volt dobva. Otthon egy kicsit rosszul lett hajnalban magára rántotta a WC-ben a tartájt mert elájult a hideg víz a nyakába ömlött... :(
tizenvalahanyadikán megy vissza újabb kezelésre... reméljük használni fog..
A lakás most áll majd januárban belevágunk... most még ott tartunk, hogy nemtudjuk miből fizetjük ki az illetéket... (a havi törlesztője több lenne mint a lakás így azt nemtudjuk felvállalni) eladjuk a kocsit... meg megpróbálunk rokonoktól kölcsönt kérni...

Szelivi
...azért már rám is hasonlít...
Nagyon jó a gyereksereg... :)
Tünde baba is nagyon nagylány már! :)
Nemsokára egy évesek lesznek pedig mintha csak tegnap találkoztunk volna a szülőszobán! :)

Na megyek mert ordítás van odalenn... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ahhoz képest, hogy szerintetek ezt pü-ben kellene megvitatni elég jól beleszóltok abba, ami szerintetek csak rám és Coryra tartozna...

Ha valaki emiatt az egész miatt rosszul érzi magát, az szerintem nem baj, mert akkor van értelme. Mert ugye minek venné magára az, akit nem szólítottam meg, ha nem lenne hasonló a megszólítotthoz.

Kedvesek vagytok, hogy sérültnek neveztek, látszik hogy számotokra ismeretlen az önzetlen felháborodás. Családunkban bár jó lett volna szoptatni a lányokat, megtanultuk megbecsülni a tápszert, és ebből fakadóan semmiféle ellenérzet nincs bennünk, de ennek ki kellett volna derülnie korábbi soraimból. De ismerek sokakat, akik nem értek el erre a pontra.

Végezetül arra kérnélek titeket, háborgók, hogy olvassatok figyelmesen, ne magyarázzatok bele olyat soraimba, ami nincsen benne. Akkor nem írnátok olyan hülyeséget, hogy én haragudnék a szoptató anyukákra, mert ők szoptatnak, haragudnék a segítőkész LLL-es anyukákra, és támadnám Coryt, mint anyát. Ellenben azt kiolvashatjátok, hogy elvárom a szoptató anyukáktól, hogy ne nézzék le és ne sértsék meg a tápszeres szülőtársaikat, a jelen helyzet egyik fő gerjesztőjének az LLL módszereit és hadjáratát tartom, és Cory nézeteivel és egoista, más kárán élősködő nimbuszával, a téma iránti érzéketlenségével, valamint az érveimmel szembeni némaságával és az azt követő hátbatámadásával nem értek egyet.
Vendég

Látom minden baba örült az ajándéknak, vagy a csomagolásának! :lol:
Nagyon cukik!!!! :)

Meli: én nem tudom melyik a kakukktojás :lol:

Nálunk a lányok kaptak:
Megabloks, Playmobil, micimackós zenélő, favonat, Barbie, kirakósok, társasjáték (Rummikub, Alhambra), beszélő baba...

Mi ma "szilveszterezünk", nálunk lesz az egész család :D
Holnap itthon fogunk tv-zni.

Csema: mesélj, hogy alakulnak a dolgok???

Nancsika: részvétem :cry:

Majd teszek fel képeket jövőre :)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok

Vok: köszi, hogy érdeklődsz. Hát az éjszakák nem valami jók. Egyik éjjel összeszámoltam, 9x voltunk fennt, elég kiborító. Kb. 3 napja, hogy úgy, ahogy alszunk (3-4 keléssel). Úgy látszik nekem ez jutott, ráadásul tegnap este, úgy ráharapott a Lili egy játékra, hogy vérzett az innye. Azt még nem tudtam leellenőrizni, hogy a foga áttört-e, mert nem hagyja, hogy belenézzek, belenyúljak a szájába

drev: Nem akartam eddig beleszólni ebbe a kimeríthetettlen vitába, mert nem szeretek pártot foglalni. (Lám én se privizek :) ). Mind két oldalnak meg van a maga igaza. Csak annyit akarok neked írni, hogy bár én is a szoptatós anyukák táborába tartozok, és az egyik nagyon jó barátnőm tápszert ad a kislányának. Én soha, de soha nem éreztettem vele, hogy lenézném, nem is teszem. Tudom, hogy egy szoptatni nem tudó anyukának mekkora traumával jár ennek az egésznek a feldolgozása (úgy érzi, hogy a külvilág őt nem fogadja el teljesmértékű anyának). Ha esetleg van egy kis időd és vissza tudsz olvasni régebbi oldalakat, láthatod, hogy többen is vagyunk itt, akik már majdnem feladták a szopit különböző lelki, vagy külső okok miatt. Nekem pl. lelki okok miatt volt problémám, Zsuzsófival küzdöttünk rengeteget, nekem sikerűlt, neki nem, de ettől még semmivel se lett a szememben kevesebb, mint egy szoptatni tudó anya. Na ezt lehetne ragozni 1000 évig, a lényeg, hogy légyszi ne általánosíts, én soha nem néztem le a tápszeres anyukákat, sőt egy ideig aktívan olvastam is őket, csak hát most már erre a topikra se nagyon van időm. Remélem semmi bántót nem írtam, nem akarok újabb lavinát indítani

Azt szeretném kérdezni, hogy vérző innyre rá lehet kenni a Dentinoxot? Én nem mertem

Kép

Kép
pgyöngyi

"Ahhoz képest, hogy szerintetek ezt pü-ben kellene megvitatni elég jól beleszóltok abba, ami szerintetek csak rám és Coryra tartozna... "
Nem azt írtam, hogy csak rátok tartozik, hanem azt, hogy ne itt vitatkozzatok. Egyébként szerintem beleszólhat bárki. Csak magát az egész itteni vitát el lehetett volna kerülni, ha ezt privátban teszitek. Az első itteni hozzászólásod pont olyan volt, ami privát üziben jobban érvényesülhetett volna. De így itt rád kiabált egy pár ember. Csak szítottál ide is egy vitát. De jó!

"Ha valaki emiatt az egész miatt rosszul érzi magát, az szerintem nem baj, mert akkor van értelme. Mert ugye minek venné magára az, akit nem szólítottam meg, ha nem lenne hasonló a megszólítotthoz. "
Én nem érzem rosszul magam... Miben hasonlítok/hasonlítunk Coryra? Igen szopiztatjuk a babánkat és ezt felvállaltuk és azt is, hogy ha lehet, akkor segítünk egymásnak a szopi körüli problémák leküzdésében. Csak Corynak több gyakorlata van, ezért ő többször ad tanácsot.

"Kedvesek vagytok, hogy sérültnek neveztek,"
Ki nevezett sérültnek?

"Ellenben azt kiolvashatjátok, hogy elvárom a szoptató anyukáktól, hogy ne nézzék le és ne sértsék meg a tápszeres szülőtársaikat,"
Én nem nézek le senkit, bárhogy is táplálja a babáját, vagy a nagyobb gyermekét. Maximum én nem így csinálnám és ezt megmondom neki, ha akarom. Megsérteni meg pláne nem szeretnék senkit.

Üdv mindenkinek!

A mi karácsonyfánk:

Kép

Kép
szelivi

Sziasztok!

Sztem, ezt a vitát le kellene már zárni. Már egy ide túl kellene lenni ezen az egészen. Szomorú vagyok így is, gondoltam jövök nézem mi van veletek, és még csakazértis azt kell olvasnom, h a fekete az fehér, és fordítva. Senki nem néz le senkit, ha valaki úgy érzi, arról már senki nem tehet. Bazira senki nem tehet róla, se a Cory se senki, ha valaki szoptat vagy sem. Pont.
Csak mellékesen, az Unakatesóm 2 fia is tápszeres. A kisebbik 1 hónappal fiatalabb, mint Ala. Most nézzem le??? Vagy mit csináljak? 2 csodálatos kissrác, és bazira nem érzik magukat hátrányos helyzetűnek. Szilvi is megtett mindent, h tudjon szoptatni. Neki anatómiailag nem ment a szoptatás…

Csajszik, ha Alex megmássza apát, és áll mellette, közben ezerrel kapaszkodik, akkor az már állás? :)

Majd olvasom még a lényeget, mert most csak az apró betűs részt sikerült... ;)

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok,

újra fedélzeten egy mozgalmas, csudajó karácsony után. :)

Remélem minél hamarabb visszajön a topic vidám hangulata!

Dobok pár képet rólunk.

Puszi

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Mindenkinek Boldog Újévet kívánunk!

http://www.elfyourself.com/?userid=2268 ... fG06123006
Vendég

Vok!
De jó lenne, ha Tündi is aludna éjfélkor. De nem mindig sikerül ezt elérni. Szóval holnap se fog, főleg, hogy ennyi néznivalója lesz. Apukádat sajnálom!

Meli!
Nagyon jók a képek! Nálunk tegnap ment a tévében, hogy Debrecenben jégszobrok készítésébe lehetett betekinteni. Már aki arra járt.
A kakuktojást jelentem megtaláltam! Kapok ötöst? :D

Mamacka!
Persze hasonlít rád is, de kezd "férfiasodni" Áronka (hiába, közeledik az egy év) és az apukája arcvonásait vélem felfedezni.

Gyöngyi!
Konkrétan nem találtam adatot sehol, hogy szabad-e vagy nem a nyílt sebre kenni a dentinoxot.

Nancsika!
Mi az ilyet már állásnak hívtuk. Úgyhogy gratulálok! :D

Esztipeszti!
Az alvós kicsike nagyon édes!

Rólunk: Tündike jól van, állandóan rendetlenkedik. Például ma már becsócsálta a zsíros testápolóját. Fel is tűnt, hogy nagyon csendes, de nem gondoltam, hogy éppen kajázik. :D
Nekem két napja fáj a fejem. Ha így folytatódik, akkor majd nem tudom, hogy a másnaposság miatt fog-e fájni a fejem elsején, vagy csak szimpla fejfájás. :D Még jó, hogy nem szoktam inni.

Kép
szelivi

Kedves Gyöngyi,

Sajnálom, ha soraimból azt vetted ki, én ezt minden itteni anyukáról gondolom. Természetesen nem így van, ezt csupán próbálják egyre inkább elbagatellizálni, olyat belemagyarázni, ami nincsen benne. A válasz csupán ennyi az érveimre. Pontosabban az sem válasz, mert akit megszólítottam, az csak a saját háza táján, mögöttem mer erre bármit is reagálni. Kibic viszont van számos, és az általánosítás eme userekre vonatkozik, ők a hangulatformálók. Sajnos a magadfajta, érdemi kommunikációra hajlandó userek kisebbségben vannak vagy csak csendes szemlélődök. Tőlük elnézést kérek, ha akaratlanul pár sorommal megbántottam volna őket, nem állt szándékomban.

Szép estét!
Vendég

Halihóóóó!

Itt vagyunk, szokásos indokkal tűntem el ...:?

Szenzációsak a karifotók :D, olyan nagyot nőttek a bébik. Nagyon jó látni őket, hiszen már olyan régen láttunk ennyi babafotót.

Lili (nagy gratula a felálláshoz :D), Levi (bár Editkém, én sem vágom, hogy lett ekkora bébitek :lol:), Aliz bébi azzal a csudaédes pocok pofijával, Áron, Fülcsi, Toncsi, Szófi, Tünde, Boglárka, Benyófi :D (jajjj, remélem, nem maradt ki senki)

Nancsi: részvétem :(
Alának nagy gratula!

Petri: Hogy van Timi??? Én sajna, nem tudok válaszolni, mert megúsztuk a múltkor a fülfelszúrást.

Vok Eszter: Akkor megvolt a körötök tegnap :D Papádnak jobbulást!

Tünde: Már nagyon várok rólatok képeket! Jó bulizást mára!

Livi: Azért édes lehetett Tündi, ahogy csócsálta a testápolót! Jajjj, Botond is annyira tud rosszalkodni, és mindig meglepően hatalmas a csend olyankor :D

Angi: HOgy van a család?

Botondkámról: Már 9 lépés megy önállóan! Nagyon cuki. Mindig alaposan kifigyeli, hova akar eljutni. Koncentrál, kezeit a magasba emeli, vagy maga elé (talán így egyensúlyoz), és indulás! Közben meg vigyorog, és ha célba ért, sikongat! Megzabálom, és mindig meghatódom, hogy milyen nagy már.....
Közben meg ezerrel dumál, legújabbak: bbba (ez a fa). Ez szól a karácsonyfának, vagy ha kint sétálunk,minden fának mondja :D Pppa = lámpa, bárhol mondja, ha felnéz a plafonra, vagy felkapcsolódik a villany :D Meg a baba, mama, apa, ananyanya (talán anya, én annak értem :lol:), hamnyam, addddide, deeeide (gyere ide?), daaaddda (labda)... hát, meg iyenek, amiket mi kiértünk a gagyarászásból :D
Na, meg rengeteg dolgot megért: ideadja az ismert dolgokat, ha kérem, meg ilyenek. Nagyokat lehet már vele kacagni, és kapható is nagyon a mókára. Meg kergetőzni szeret. Felénk jön, majd megtorpan, és elkezd irtózatos tempóban teperni a másik irányba, közben vigyorog, és furi hangokat hallat :lol:

Na, jól van, bocsi a litániáért! Bírnék még ömlengeni, de hát melyikőnk nem.... :wink:

Holnap lehet szánkózni visszük (már, ha nem lesz lázas, mert megint az volt.... most úgy tűnik, "csak" a fogától), mert itt azért szépen megmaradt a hó!
Aztán buli apával :wink:

Na, jövök a képekkel, de szólok előre, hogy sokkkkk lesz belőlünk :lol:

Puszi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Kép Kép

Kép Kép

Kép

Nem is olyan sok, mert a többit egyelőre nem engedi vmiért... :?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na, most talán....

Kép Kép

Kép Kép

Kép

és még lógok vízalatti fotókkal, meg a karácsony előtti stúdiófotózásunkkal :wink:

Eszti: Neked akartam még, hogy köszönöm Benyovszkinak (ha nem baj, a megnevezés :oops:) ezt a csodás táncot! Tuti volt :wink:
Nem semmi, mikre bukkansz rá :D

Megyek, mert már velünk lesz tele az oldal!

Szép éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

drev
Én írtam, hogy sérült vagy de ebben semmi bántó szándék nem volt... akit megsértenek, megbántanak az sérült lesz... így értettem... nemgondoltam, hogy ezt magyarázni kell....
Én is rengeteg sérültséget hordozok sőt nemhiszem, hogy van olyan ember a földön aki nem, a kérdés az, hogy felismeri-e és képes-e a helyén kezelni...
Tudod arról van szó, hogy itt senki nem néz le senkit azért mert szoptat vagy nem szoptat... csak te ebből a sérültségedből, megbántottságodból kifolyólag mindenből így érzed ki, és ezen mi nemtudunk segíteni. :( ha ennyire felhergel ez az egész akkor ne olvasgasd ezt a fórumot... ezt magadban kellene elrendezned ahelyett, hogy lövöldözöl magad körül.
Persze biztos vannak olyan emberek is akik ezért lenéznének egy anyát nagy az Isten állatkertje :( de azt sem gondolom, hogy egy ilyen emberen segítene ha jól megmondjuk neki a magunkét (persze nekünk néha jól esik) a probléma annál sokkal mélyebb ha valaki így gondolkodik... Biztos vannak olyan emberek is akik engem néznek-néznének le azért mert még mindig szoptatok (és még szeretném ha ez így is maradna jó pár hónapig) és ott szoptatok ahol épp a gyerek megéhezik.... de ez engem nem érdekel (persze bizonyos emberi megnyilvánulások bántóak lehetnek) az a fontos, hogy a gyerekemnek ott legyek amikor szüksége van rám, ha cicire van szüksége akkor azzal ha másra akkor azzal.... és ezt a te feleséged is biztos ugyanígy teszi...

Anita
De jó nektek! :)
Nyíregyen mindig sokkal több hó van! :)
Milyen ügyes ez a kislegény! Gratulálok!
Várom a képeket...ha sikerülén is teszek fel...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?