Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Melcsi!

Nem írtam el, nálam az arányszám valóban 1:76 lett. Korom alapján ez, ha jól emlékszem 1:376 (talán). De a vérvétel eredmény és a kérdésekre adott válaszok alapján ez jött ki, az UH teljesen rendben volt.

Többen kérdeztétek Barni fiamat is. Hát még folynak a kivizsgálások, de az asztma még nem teljesen biztos. Ami most kiderült, az az, hogy parlagfűre és poratkára allergiás. Ezt vérvételes vizsgálatból állapították meg. Ez azért is furcsa, mert a nyáron amikor a parlagfű virágzik, akkor szinte teljesen tűnetmentes, ősztől tavaszig vannak problémáink, ezért a poratka allergia az logikusnak tűnik. Most megint vettek torokváladékot, és vizsgálják, hogy hátha mikoplazma okozza a bajt. Átállítottak minket másik gyógyszerre, és a jövő héten kedden este megyünk megint. Ez sajnos alkalmanként 7 e. forint, de az nem lehet, hogy minden hétfőn hiányozzon a suliból, mert ez a doki csak hétfőnként rendel a kórházban, ezért választottuk a magánrendelését.

Nyanyus!

Hú, nem egyszerű a helyzet. De szerintem más, Balázs számára is örömöt okozó mozgás, elfoglaltság is biztosan nagyon hasznos lehet.

Melinda!

Beni csuda helyes minden fotón.

Bea!

Hogy vagytok?

Mandula!

A Judit név azért lett, mert Judit napon született a baba? Vagy egyébként is.

Jó hétvégét mindenkinek!

Én nagyon drukkolok, hogy megjöjjön a hóesés, és fehér karácsonyunk legyen. A havat nagyon szeretem, még a hólapátolás is a szeretem munkák közé tartozik (pedig elég kevés házimunka tartozik ide).

Gabi
paga

Sziasztok!

Most csak ennyi telik az időmből!

Köszönöm a gratokat, nagyon boldogok vagyunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!: !

Szép napot mindenkinek! Kép

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!
Gyönyörűek vagytok mindketten! :) Igazán édi Manócska! :)

Vadvirág
Vendég

Mandulácska!
Szivből gartulálok pici Emeséhez! Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és sok tejecskét kivánok Nektek!
Gyönyörüek vagytok!
Várom a beszámolót, de tudom milyen zürösek az első napok.
Vadvirág!
Az nem senni, amit ki kellett állnotok! Akkor Te tudod, miről beszél Nyanyuska!
Paga!
Az az arányszám akkor Neked nagyon rossz lett! Mikor elment, mit mondtak, egészséges volt?
Itt azt irták a tájékoztatóban, hogy 1:150 feletti szám tekinthető negativnak. Nekem csak a korom alapján 1:139 a kockázat, ezt módositotta a vizsgálat szerencsére.
Nyanyuska!
Szerintem ne bánd, hogy mulik az idő, azért az tényleg nem 100% hogy csak és kizárólag a torna segit! Egyáltalán mi is a probléma a dühkitöréseken kivül?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Mandula nagyon nagyon gratulálok :!:

Kép
zsenge

Sziasztok!

Ígérem lesz beszámoló is, most had büszkélkedjek egy kicsit :lol: ! Kép
Kép
Kép

Puszi

KépKép
mandula35

Mandula!
Nagyon helyes és hogy vigyorog. Nem is láttam még ilyen pici babát ekkora vigyorral. Mintha hangosan kacagna.

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Mandula!

Gyönyörű Emese baba. És ahogy nevet,nagyon édes. Büszke lehetsz rá.
Boldog, örömteli napokat Nektek!

Bea
beátab

Mandulácska!
Milyen édes pici Emese! És hogy mosolyog! Mge az a pici nyelvecske! Csuda aranyos kislány! Gyerkőcöket is elbüvölte már?

melcsi1967

Mandula!

Nagyon szép a pici lány . Hatalmas lehet az örömötök. Csatlakozom Krisztához, ilyen széles mosolyt ennyire apró gyerektől még én sem láttam. Gratulálok még egyszer!

Melinda
fermel

Mandula!

Nagyon nagy szeretettel gratulálok én is, jó egészséget kívánok nektek és sok tejcsit! Nagyon örülök hogy minden rendben van :lol:
Édes a pici lány, gyere máskor is büszkélkedni :lol:
Sok boldogságot!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi!
Nagyon bíztató az arányszám, igazán meggyőző. Bár én amnio-párti vagyok, ilyen eredmény lehet hogy engem is meggyőzne :lol:

Kriszta
Megértem a keserűségedet a HRG-vel kapcsolatban, de sajnos a szülők jó része ( más időpont híján) vagy elfogadja a kényelmetlen időpontot, vagy más fejlesztőt keres, mert ők sem tudnak mindenki igényéhez alkalmazkodni. A csoportos foglalkozások megszabott időpontokban vannak, akinek megfelel megy, akinek nem, annak marad az otthoni torna vagy máshol más módszer. De szerintem is csak azt érdemes bevállalni amit el tudsz fogadni, nem éri meg ha a béke és nyugalom rovására megy... Neked kell döntened, mi az amit elbír a családi harmónia és mi az amit nem :wink: Mindenkinek más a tűrőképessége, ezt csak Te tudhatod, magadra hallgass :!:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nem arról van szó, hogy kényelmetlen az időpont, hanem egyszerűen lehetettlen, mert csak úgy tudnám vinni, ha nem alszik aznap, akkor pedig pont a torna időpontjára kezd el nyűgös, hisztis lenni és azt gondolom kidobott pénz lenne.
Amúgy kicsit bosszús is vagyok, mert én megértem, hogy sok csoport van mert fogyatékosság és korosztályszerint kell kialakítani a csoportokat, de van 3 tornatermük és egy nap legaláb 10 órát leadhatnának megfelelő számú oktatóval ez 3 teremben 30 óra/nap azaz 30 csoport naponta , de ezt nyilván nem nekem kell kitalálnom. Az viszont úgy érzem jogos elvárás lenne, hogy ha már elkezdtem náluk valamit tudjuk folytatni is és ehhez a megfelelő feltételt biztosítsanak. Ezt viszont nem tették meg, mert Balázsnak L. Kati szerint heti 2 alkalom szükséges de csak a csütörtököt és pénteket tudja biztosítani, kész passz. Ez nem fair. Kissé átverve érzem magam. Olyan, mint ha egy kezelést félbehagytak volna, ráadásul úgy beállítva a dolgot, hogy a beteg lépet le a kezelés közepén. Na mindegy hagyjuk, Te amúgy is elfogult vagy Lakatos Katival.
Az otthoni torna meg L. Kati szerint se működik Balázsnál, de a Madarász utcai fejlesztő szerint az amúgy is eredménytelen. Úgyhogy eddig is felesleges volt. Marad a más fejlesztő trorna választása.
Ha esetleg tudsz ajánlani valami mást azt megköszönném.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

Kriszta!

Lehet hogy elfogult vagyok L.Katival, de csak azért, mert láttam testközelből, milyen hihetetlen erőbedobással dolgozik és milyen túlterheltséget képes vállalni, ami sokszor így is kevés. Nem védeni akarom őt, csak - a teljesség igénye nélkül – néhány információt megosztok veled a működésükről:
Tornaterem: én 1 rendes tornateremről tudok, a másik két fejlesztő szoba csoportos tornára nem alkalmas ( lehet hogy rosszul tudom de én ennyit láttam)
Megfelelő számú oktató: az sajnos nincs.
Napi 10 csoport termenként: lehetetlenség. Egy egy csoportos foglalkozás a hozzá kapcsolódó szervezési feladatokkal ( eszközök elő és elpakolása, szülőkkel való megbeszélés, adminisztrációs feladatok elvégzése, pénzbeszedés, haladási napló megírása, következő foglalkozás megtervezése, szellőztetés-teremátalakítás az új csoportnak stb.) sokkal több időt vesz igénybe mint maga a torna időtartama, nem beszélve arról hogy a foglalkozást vezető embernek is kell a csoportok között pihenés ( aki nem próbálta, el sem tudja képzelni milyen idegi-fizikai megterhelés egy ilyen csoportos foglalkozást vezetni, végigbeszélni, mindenre és mindenkire figyelni), szóval ez nem megy „futószalagon”, erre rá kell készülni, és időt kell hagyni.
A meglévő tornateremben nem csak csoportok vannak, hanem súlyosan fogyatékos gyerekek egyéni fejlesztése is történik itt, ha olyan eszközökre van szükség amelyek csak itt vannak.
A meglévő ember- és időkapacitásból az uszodai csoportok szervezését is meg kell oldani. Szóval naponta néhány csoport fogadását tudják ellátni, többet nem.
Mellesleg, csoportba nem nagyon szoktak bevenni olyan gyereket aki nem működik együtt, mert ezt látva a többi gyerek is „kedvet kaphat” arra hogy kilépjen a feladatból, ellenálljon, rendetlenkedjen stb., lassítva és ellehetetlenítve a hatékony munkát. Az ilyen nevelési feladatok megoldása nem ennek a csoportos tornának a feladata, erre itt nincs idő. Ezért szokták minden gyereknek az egyéni terápiát javasolni először, és ha abban már tud együttműködni, akkor veszik be a csoportba. A Madarász utcai csoportban – ha tényleg van büntetés – ez lehet az oka, 1 rendetlen gyerek nem teheti tönkre 20 gyerek foglakozását. Elhiszem hogy szülőként ez nem tetszik – nekem sem tetszene - de aki nem ért a szép szóból, azt valahogy fegyelmezni kell. A toleráns pedagógiai módszerekre ilyen helyen nincs idő, mert haladni kell.
Summa summárum, egyszerűbb és sokkal olcsóbb az otthoni torna, és hatékony is, ha rendszeresen és jól csinálják.
Megnéztem az oldalt amit Vadvirág belinkelt, elég jónak látszik. Konkrét ötletem nincs, amit ajánlhatnék.

Melinda
Az erőszakosság kialakulásának okáról nem tudok sokat, én már csak a „kész” problémát szoktam látni az oviban, és nagyon hosszú folyamat ennek a finomítása. De azt gondolom hogy a személyiségfejlődés adott pontján minden gyerek átéli hogy szeretné a saját akaratát érvényesíteni a másikkal szemben, és ez rendben is van. Az a meghatározó szerintem, hogy ilyenkor mit reagál a környezet, és elsősorban a szülő. Aki erről nem vesz tudomást, vagy még meg is erősíti a gyereket ( „lám, milyen talpraesett, életrevaló!”) az adja a gyerek alá a lovat aki hamar megtanulja hogy így is lehet. Az sem eredményesebb ha a szülő vasszigoral lép fel, kiabál, büntet, abból nem fog kiderülni a gyerek számára hogyan kell megoldani az ilyen konfliktust. Szelíd terelgetés, magyarázat, és alternatívák felkínálása – ami meghagyja a gyerek saját döntési jogát – a legeredményesebb. Pl. Dönthet úgy hogy odaengedi és játszanak együtt, vagy úgy hogy most egy picit csak ő játszik de hamarosan odaadja a másiknak. Ezt meglepően jól tolerálják a gyerekek, és az sem árt ha a másik gyerek megtanul egy picit várni. Az is fontos dolog, hogy aki a játékot kéri, képes legyen késleltetni vágyai kielégítését. Ez néha jobban bejön mint az együttjátszás, mert így mindketten kizárólagosan birtokolhatják a játékot, egymás után, de itt fontos hogy pár percnyi várakozással és nem félórással. A közös együttjátszás akkor működik ha a gyerekekben van szimpátia egymás iránt és alkalmazkodókészség. Egyébként mindkét megoldásnak van pedagógiai haszna és értelme.
A konkrét esetben amit leírtál ott mindenképp az apa beavatkozására lett volna szükség, én is dühös lettem volna rá. Benji hogy viselte az elutasítást? Végül is megoldódott valahogy a helyzet?
Szerintem egyáltalán nem ciki fiúnak babakonyhát venni. Biztos örülni fog neki.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Persze én látom, hogy erőn felül teljesít, nem is ez a problémám. Akkor a szervezéssel van baj. Amiket írtál azok jogosak, bár a szellőztetés, elpakolás szerintem nem egy nagy feladat a takarítónéninek sem, nem kell hozzá képzett gyógytornász és még sok más dolog van amiket nem neki kéne. Pl az adminisztráláshoz akár egy titkárnő is elég. Ezeket hiányolom és ezzel megy el az idő. Amúgy a csoportos tornát nem én kértem, hanem L. Kati ajánlotta, hogy az kéne, mivel nem együttműködő az otthoni tornában. Ez még nem jelenti azt, hogy kilép a feladatból a csoportnál is, mivel idegennek sokkal jobban szótfogad. Már az ovodában sincs vele probléma. Igazából itthon se. Nagyon kedves, aranyos szelíd, bár nem szófogadó gyerek. Ami még probléma, hogy mozgásában nem hozta be a korosztályát és elég szétszórt.
Otthoni tornával még az is a baj, hogy sose tudtuk, hogy jól csináljuk e. Erről a kupiról nem beszélve. Jönnek az ünnepek és még a fa se fér be.
Találtam egy számunkra majdnem megfelelőt. Jónak tűnik és nagyon közel van. A majdnem az árra vonatkozik ugyanis 2700Ft/óra. Jövőhéten megnézem, aztán eldöntöm mi legyen.
A fegyelmezésbe már beletörődtem, végül is igazad van, hogy nem teheti tönkre a többiek foglalkozását.

Kép

KépKép
nyanya67

Vadvirág linkjét én is megnéztem és tényleg jónak tűnik. Már írtam is nekik. Gondolom majd hétfőn elolvassák.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Mandula!
Bátran büszkélkedj, szívesen nézegetjük mindannyian ennek a gyönyörű nőcipalántának a fotóit. :)

Azért a történetre is kíváncsiak vagyunk, mégha egyelőre (kevés szabadidőd lévén) csak vázlatosan is. :) Aztán persze ha lehet, később mindenre kiterjedő részletességel is... :)

Nyanya!
HAJRÁ, csak optimistán, sikerülni fog, minden OK lesz hamarosan! KITARTÁS:)

Mi meg gyerekorvost váltottunk múlthéten.
Az eddigihez nem szívesen mentek a gyerekek és én sem.

Múltkor megkértem Attilát menjen Ő most az egyszer, hogy legalább egy alkalmat megússzak, de neki sem volt szimpatikus.

Aztán végül én mentem Jázminnal fél órával korábban, mint ahogy a rendelési idő elkezdődött volna, hogy legalább elsők legyünk.

Amig várakoztunk, mindig belestem a rendelőbe amikor nyílt az ajtó... A mi doktorbácsink előtt rendelő doktornő folyamatosan mosolygott, adott matricát mindenkinek és a gyerkőcök örömmel jöttek-mentek. :)

A rendelési ideje végén még kijött és megkérdezte vár-e még rá valaki. Mi gyorsan bementünk és megkérdeztük átvenne-e minket.
Szerencsére igent mondott és nem csalódtam benne. :)

Enyhén volt piros Jázmin torkincája és nem írt fel azonnal antibiotikumot, azt mondta várjunk 2-3 napot, valószínűleg magától elmúlik majd, ha nem akkor vár vissza minket és felír valamit.

Ahogy sejtette, úgy is volt, 2 nap múlva teljesen virgonc lett a csajszi és nyoma sem volt az étvágytalanságnak, az esténként visszatérő láznak. :) HURRÁ! :)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Még nem is reagáltam az előző hozzászólásodra. Vagy olvasok vagy írok, ritkán van mindkettőre időm. Nem semmi amit leírtál a tortúrátokról. Azért az én problémám közel se ekkora, csak én problémázok sokat. Amit most kinéztem az Újpesten van csak drága. Köszi a drukkokat.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Persze-persze, de hát mindenkinek a saját maga problémája a legjelentősebb, hiszen azt kell megoldania a lehető legjobban. :)

Inkább legyen picit drágább ha egybként megfelelőbb minden szempontból, annyit igazán megér. :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Most van egy kis időm, ha el nem alszom közben (Mesike este 9-től hajnal 4-ig szórakoztatott) megírom a sztorit :lol: !

Szombat este zuhanyzásnál elment a nyákdugó (legalábbis szerintem az volt), de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mert az ugye napokkal szülés előtt is lehet.
Vasárnap kimentünk a piacra lángosozni, de azért közben felhívtam a sógornőmet, hogy szerinte este az volt-e amire gondoltam? Szerinte is, és ügyel az orvosom ha bármi van menjek be.
Na, gondoltam ha pont ügyel az orvos akkor biztos nem szülök, biztos valami lehetetlen időpontban fogok bemenni :lol: .
Hazajöttünk, lepihentem és már épp indultunk volna ebédelni az anyósékhoz amikor elkezdett folyni a magzatvíz.
Telefon, be a korházba.
Az orvos megvizsgált, egy újnyi, a férjem nyugodtan menjen ebédelni, mert itt csak éjszaka v. hajnalban lesz valami.
Délután visszajött a férjem a tesómékkal ( úgy volt megbeszélve, hogy a sógornőm jön be velem) , de mondtam nekik menjenek haza minek ülnek ott, majd az orvos telefonál ha jönni kell.
De már este 7 felé már annyira fájt, hogy kértem epidurált, ekkor még két újnyi voltam. 3/4 8-kor beadta az orvos az érzéstelenítőt amikor még mindíg két újnyi voltam.
Kb. 10 perc múlva hallottuk, hogy megy el a baba szívhangja, mindenki csodálkozva-izgatottan nézett, és nyugtatott engem, hogy nincs semmi baj. (persze rögtön elkezdtem sírni, nagyon féltem :( )
Az orvos megvizsgált és azonnal szétszedték az ágyat, uis. hirtelen 4 újnyi lettem, és már látszott a baba feje.
És a 4. nekifutásra, 20 óra 35-re meglett Emese Judit, teljes szépségében, egészségesen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

Szóval amilyen lassúnak indult olyan gyorsan meglett :lol:

Ja, még az hozzátartozik, hogy fél nyolckor az orvosom azt mondta a tesóméknak, hogy ráérnek bejönni, mert még sok van hátra. De azért a férjem mondta, hogy jöjjenek be, mert milyen rossz lehet nekem. Hát a sógornőm épp, hogy át tudott öltözni, már benne is voltunk a közepében :lol: !

Hát ennyi....

Valaki kérdezte, hogy azért lett-e Judit mert Judit napon született?
Nem, a keresztanyja Judit, és Őt kapta névnapjára ajándékba :lol: !

Más: Lányok ! Eddig olyan jó kislány volt Mesi, de most két napja felvan éjszaka. Előző éjszaka csak két órát volt fenn, és mint írtam most 9-től 4-ig.
Azt mondta a védőnő, fürdessük hamarabb biztos felébreszti az esti fürdés ( fél kilenckor fürdettük). De ennyire felébreszti :shock:
Nem hiszem, hogy fáj a hasa, szerintem unatkozik :shock: :lol: . Ez lehet?

Na, mostmár befejezem, gondolom elég is ennyi belőlem, belőlünk :lol: .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!

Csodaszép ez a kishölgy. Én nagyon-nagyon várom, hogy jelentkezz a beszámolóval, de nem türelmetlenkedem, mert most neked nagyon sok elfoglaltságot hozott az életedbe ez a kis csöppség, plusszban még itt van a karácsonyi készülődés is.

Melcsi!

Hogy mennyire rohan az idő, te már túl vagy a legkritikusabb első harmadon. Csak így tovább!

Nyanyus!

Jól látom, ma van Balázs szülinapja?! Nagyon boldog szülinapot neki. Milyen meglepit kap?

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Látom Mandula egyszerre írtunk!

Ügyes voltál nagyon! És jó, hogy a köldökzsinór problámák ellenére természetes úton meg tudott születni a baba!

Minden jót nektek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Mandula!
Köszönjük szépen hogy ilyen gyorsan szakítottál időt arra, hogy megoszd velünk is a történetet. :)

A kis ijedtséget leszámítva, igazán siker sztori!!! :) GRATULÁLOK, ügyesek voltatok mindketten! :)

Szerintem a Csajszidnak csak annyi a problémája, hogy egyelőre még picit furcsa, szokatlan neki idekint. :) Majd szépen lassacskán hozzászokik és akkor minden rendben lesz. :)

Vadvirág
Vendég

Paga!
Csak mindig elfelejtem megszerkeszteni a vonalzót. Dec 2.-án megállt a 4-esen, pedig már haladnia kéne 5 felé :)

Vadvirág!
Felhívtam azt az alapítványt. Nagyon kedvesek szimpatikusak, de Ők is csak 5 éves kortól foglalkoznak gyerekekkel.

Végül egy barátnőm adott egy nevet, aki lehet, hogy elvállal és közel is van (XV. ker) Barátnőmnek beteg kislánya van és vele is ez a lány foglalkozott. Hangja alapján szimpatikus és képzett jó terepauta, csak még azt nem tudjuk, hogy az Ő programja jó e nekünk. Ehhez személyes találka kell, ami január elején lesz.
Mindketten a HRG-t ajánlották. Nem csoda mert tényleg jók, de most már végképp nem értem, hogy ha más alapítványtól is ennyire dícsérik, miért nem bővülnek? Mert igény szerintem lenne.

Kép

KépKép
nyanya67

Ja és már a 3. szakember mondja, hogy az itthoni torna nem jó, nem eredményes, mert szülőnek nem fogadnak szót.

Kép

KépKép
nyanya67

Mandulácska!
Köszi hogy leirtad a szülésed történetét. Azért a végén igazán gyorsan ment! Tényleg, a köldökzsinór végül semmi problémát nem okozott?
Szerintem sem unatkozik Mesi, ebben a korban azért ilyen még nem lehet, inkább szoknia kell az uj helyzetet, az életet. Remélem nem tart sokáig a kukorékolás.

Pörikét vasárnap elvittük a Camponába karácsonyi fényeket nézegetni. Teljesen el volt büvölve. Mutogatta a gömböket meg a diszeket, nagyon mondta a magáét, amiben sokszor szerepelt, hogy ápa,ápa (lámpa) na meg dadda (labda). Szabadon engedtük, azt a boldogságot látnotok kjellett volna. Futott egyik kirakattól a másikig, sikongatott, meg akarta fogni amit lát, és nem értette, hogy miért nem sikerül... Bebujt a hirdetőtáblák alá, kukucskált, és persze futott egyfolytában. Megnéztük a mozgó Mikulást is a rénszarvasával, el is kezdett klaffogni mint a ló. Szóval nagy örömet szereztünk Neki, bár mondtam Apjának, hogy választhattunk volna kevésbé fárasztó kikapcsolódást is. Mert mi leizzadtunk a séta végére rendesen, de Pörinek nagyon tetszett. Elmegyünk a két ünnep között is, hadd örüljön.
Megbeszéltük már a kisbaba érkezését is, mutatom Neki, hogy ott van a pocakomban a baba. Erősen nézi, nézi, magyaráz valamit Pöriül, beledugja az ujját a köldökömbe, majd azt mondja: dadda (labda) :lol:

Nyanyuska!
Utólag is, boldog Születésnapot kivánok Balázsnak!

Fanni, nem jelentkezel mostanában...

melcsi1967

Sziasztok!

Nyanya!
Húúúúúú, ez mindg jól hangzik! :) Új év, új hely... :) HURRÁ!

Melcsi!
Édi lehetett a Csajszi, amint elvűvölte az ünnepi forgatag. :)

Vadvirág
Vendég

Na végleg eldőlt, hogy januártól visszük Balázst, csak még kérdéses hová. A billenő padot ma elvittem az ovodába a trambulint holnap viszem és a nagylabdát leengedtem és be a szekrény aljába. És mindenki örül :lol: Az oviban a cuccoknak, mi a rendnek Balázs meg annak, hogy nem cseszegetjük a torna miatt, de januártól biztos fogja élvezni a csoportos tornát. Trambulint csak kölcsönbe vittem el, hogy télen mikor nincs annyiszor udvar tudjanak ugrálni. Talán így Balázs is kedvet kap, mert itthon le se szarta.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Azt hiszem ez volt a legjobb amit tehettél, legalább béke van, és ez nagyon fontos szempont!

melcsi1967

Sziasztok!

Nyanya!
Én is GRATULÁLOK, szerintem is nagyon szuper döntést hoztál rövid idő alatt. :) HURRÁ! :) Ügyesek vagytok! :)

Csajok!
Szeretnék mindannyiotoknak nagyon Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni.

Kép

Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék a két névnaposunknak, Fannynak és Vadvirágnak boldog névnapot kívánni!

Kép

És mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!

Kép

Azért ha még lesz egy kis időm, akkor jövök karácsony előtt! Holnaptól szabadságon vagyok!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok....

nagy a hajtás a meloban de azért szemem "rajtatok" :lol:

Minden kedves babának,mamának,papának nagyon szép és boldog
karácsonyt kivánok.... zsenge Kép

Kép
zsenge

Kép

Kép

Kép

csak mert rég volt foto csajszimrol :lol:

Kép
zsenge

Sziasztok!

Zsenge!
Klasszak a fotók! :)

Paga!
Köszönjük szépen a névnapos jó kívánságot. :)

Nahát! :) Ez igazi meglepetés volt számomra! :) De jóóóóóóóóóóóó! :)

Képzeld általában megfeledkeznek a névnapomról (kivéve persze a barátokat, családot) hiszen ilyenkor év végén az utolsó napokban már mindenhol nagy a hajtás, óriási a sürgés-forgás, elképesztő a kapkodás, mindenki a karácsonyra koncentrál teljes erővel. :)

Utána meg az Új Évre... :)

Szóval nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy. :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Mostanában nem volt sok időm írni, de be-benéztem, de látom nincs nagy pörgés. Mindenki készül a karácsonyra.

Nálunk - el ne kiabáljam - nyugodtabbak az esték, bár fogacska nincs még, mostanában nincs olyan nagy keserves sírás, csak nyugtató éjszakai cicizés, 3x :wink: :shock: , mint pici korában...

Mandula, biztos felejthetetlen lesz az idei karácsonyotok a várva várt csöppséggel :D Ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphattál volna a Sorstól...

Melcsi, nálatok Pörikének ez lesz az első igazi karácsonya, amit már élvezni fog. :lol: , majd írd meg hogy tetszett neki és mit kapott.

És mindenki másnak, akiknél a gyerekek ámulata teszi olyan felejthetetlenné a pillanatot... :lol: áldott, boldog, békés karácsonyt kívánok :!:

"... Egy kisgyermek mosolyában megérzed a pillanat varázsát,
Tekintetében meglátod a jövő ígéretét
Érintésében megérzed a szeretet csodáját..."

Kép

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

MINDENKINEK NAGYON BÉKÉS, MEGHITT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!!!!!
Nagyon vártuk a havat, de úgy tűnik mostanában nem lesz, kislányom nagy bánatára. :cry:

Kép
regina3

Kép
regina3

Csatlakozom Pagához és Fannynak és Vadvirágnak boldog névnapot kívánok!(Fanny merre jársz?)

Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok! Pihenjétek ki magatokat és legyetek nagyon sokat a gyerekeitekkel, családtagjaitokkal!!

Melinda
fermel

Kedves Fanny és Vadvirág!
Boldog Névnapot kivánok Nektek!
Mindenkinek békés, boldog Karácsonyt, az angyalka nemsokára csenget, és amit kivántok, Jézuska elhozza Nektek!

melcsi1967

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! A névnaposoknak boldog névnapot!

Kép

KépKép
nyanya67

Képzeljétek felállítottuk a fát, mert holnap ebédre megyünk anyukámékhoz és mire visszajövünk itt vár minket Jézuska. Balázst ma átvittük és holnap (azaz már ma :)) délelőtt cirkuszba megy papával. Na szóval felállítottuk a fát és macskapisi szagú, ráadásul ferde is, de az kevésbé zavar. Fenyőillatt helyett ezt szagolhatjuk. :evil: Így még sose jártunk. És fogalmam sincs, hogy lehetne ezt kiűzni ezt a szagot. Valószínű idén rövid lesz a karácsonyfa élete nálunk, mert ezt sokáig nem szagolom.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Először is a névnaposoknak nagyon boldog névnapot!!

Kriszta! Ez elég kellemetlen lehet :shock: :!:

Mi tavaly vettünk egy "vödrös" fenyőfát, azt díszítettük. Ami a nyarat a telken töltötte és most megint bekerült. Nálunk csak 2-3 napig van bent, mert nem akarjuk, hogy tönkre menjen.

Lányok! Én még mindíg nem hiszem el, hogy ilyen kegyes volt hozzánk a sors és itt lehet velünk Emese! Annyira boldog vagyok el sem tudom mondani.
Biztos nagyon el lesz kényeztetve a kiscsaj, de azt sem bánom :lol: !

Kívánom mindenkinek aki egy ilyen csodára vágyik, hogy minél hamarabb sikerüljön!!

Mindenkinek békés boldog karácsonyt :!: :!:

KépKép
mandula35

már kicsit enyhült a szag, de még érződik

Kép Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kép
beátab

Kép
beátab

Bocsi,türelemetlen voltam.
Majd jövök,ha lesz egy kis időm.

Puszi Mindenkinek!

Bea
beátab

Nyanyuska!
Micsoda pech!
Bea!
Marcell hogy boldogul a karácsonyfával?
Mandulácska!
El is hiszem, hogy most nagyon boldog és hálás érzések töltik ki a sziveteket, és kivánom, hogy mindig emlékezzetek erre a Karácsonyra!

Nálunk is megjött a Jézuska, csengőszóval meg csillagszóróval, Emese teljesen meglepett arccal, átszellemülten nézett először, majd felfedezte az Ő mélységébe helyezett törhetetlen gömb diszeket, azóta azzal van elfoglalva, hogy azokat nézegeti kézközelből. A fához nem nagyon nyul, időnként megsimogatja, viszont Freddyke reggel majdnem felboritotta, mivel begurult alá a labda, és sürgős volt kiszednie :lol:
Az ajándékok közül 2 fergeteges sikert aratott, az egyik egy akkora medve, hogy ülve akkora, mint Pöri, na azt azonnal legyürte, ráült és lovagol rajta. Valamint hozott a Jézuska 1 sátrat, aminek van 1 henger alaku része, tehát mászásra alkalmas. Hamar rájött, hogy én soha nem fogok abba beleférni, ugyhogy bebujik és onnan kacag kifelé, kijönni hivásra esze ágában sincs. Majd teszek fel képeket is, csak Máté uj gépet kapott és még nincs rajta a fényképező programja.
Ma családi ebéd volt, ajándékosztással és nagyon felszines "meghitt" hangulattal a szüleimnél, de majd holnap kipihenjük, mert csak magunkban leszünk, a szomszédságot fogjuk meglátogatni.
Kinél hogy sikerült az ünnep?

melcsi1967

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a névnapos jó kívánságokat, aranyosak vagytok! :)

Nálunk szuper jól sikerült a karácsony mindkét nap. :) 24-én Attila bátyja és két nagyobb gyerkőce vendégeskedett nálunk késő délutánig, másnap pedig Anyukám és a két öcsikém jöttek hozzánk. :) Mindannyian remekül éreztük magunkat, isteni volt a hangulat, rengeteget nevettünk, jókat beszélgettünk és mindenki fantasztikus ajándékokat kapott. :) Az étkek is kiválóan sikerültek, mindenki elégedett volt. :) HURRÁ! :)

A karácsonyfát 23-án éjjel az angyalkák díszítették fel csudaszépen. :)

Vannak klassz fotók is, majd szilveszter után küldök, addig a gépem asztalát a karácsonyfa birtokolja, a gép pedig az asztal alatt egyelőre. Onnan írok... Hihi!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nálunk is lezajlottak a karácsonyi összejövetelek. Ma magunkban vagyunk itthon, amit nagyon élvezek. Nem sietünk sehová, Benji nagyokat játszik a testvéreivel és főképp az édesapjával, amire sajnos ritkán van idő.
Szombaton voltunk a Lurdy házban, ahol ingyenes karácsonyi műsor volt. A fő attrakció szerintem Levente Péter volt, akit nagyon sokra tartok.
Vasárnap este az összes nagyszülővel együtt karácsonyoztunk. Sikerült Benji délutáni alvása alatt megoldani a fa feldíszítését, így hatalmas meglepetés volt a karácsonyfa. Az ajándékok közül legnagyobb sikere egy játékmagnónak volt. Benji egész este a mikrofonba beszélt, nagyon élvezte, hogy hallja a saját hangját.
Tegnap a húgoméknál voltunk, ott megkapta a játékkonyhát. Jól gondoltam, hogy nagyon jó választás volt. Most is éppen ezzel tevékenykedik.
Holnap Bence keresztszülei jönnek hozzánk két kisgyerekkel.
Remélem nálatok is jól teltek eddig az ünnepek.

Teszek fel képeket.

Melinda
fermel

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?