Karácsony este ...Ada alszik,a férjem dolgozik,így gondoltam most írok egy hosszút,talán már menni fog!
Bali-gyönyörű a kisfiad,nagy gratula hozzá!
Tontica-Biztosan nem az ismerősötök miatt mondta Rate.A gyermekek érzik ezt.Ahogyan Ada is érezte illetve nem érzte a tesót.Pár hetes koromig mindig a hasamon aludt volna,aztán tudomást sem vett többé a dologról.Ő már akkor tudta...szóval meglátod kétcsíkos lesz az eredmény!
Zsóka-Nagyot nőttetek!Gratula!
Angyalka-Láttam, 3-s ikreket szombaton a TV-ben.Cukik voltak!Kívánom Nektek is!
Anyapoc-gondolom lefoglal a salád,és a tanulás!Nézz be néha azért
Monyoka-Sajnos olvastam,hogy nem maradt meg a baba!Együttérzek veled!
Athiz,Robcsi,Ildi-Remélem a kismamik jól vannak,és boldogan karácsonyoznak.
Magamról,még önzően:
Nem hagyott nyugodni a dolog,miért történt ez a babánkkal,és kutakodtam-kutakodtam.Aztán ma este olvastam,pont itt a babaneten,hogy a 7.héten záródik a velőcső hátsó szakasza.Emlékeztek rá,pont akkor mennyire meg voltam fázva?Szétizgultam a fejem,hogy baja lesz a babának.Sajnos igazam is lett.Hiába,de az ember megérzi.
Mondjuk ehhez kell az öröklés is,az meg tőlem pont van
Érdekes,de Ada ia ettől fogva fordult el a hasamtól,éa hiába említettük neki a tesót,értetlenül nézett.Azt hittem féltékeny,de úgy látszik nem ez volt a gond.
Most,hogy ezt tudom,megnyugodtam kicsit,bár jobban okolom magamat ,mint valaha.Végülis ezzel a vetéléssel megöltem a babámat,akit annyira vártam.Hiába tudom,hogy nem élhetett volna ezen a világon még napokat sem,és hogy a méhlepény olyan rossz állapotban volt,hogy 40 hetes terhesség sem lett volna,mégis....amíg a szív dobog,addig él,és addig reménykedik az ember.M?ég kedden reggel,amikor befeküdtem is reménykedtem,hogy az UH-n azt mondják,"jajj,tévedtünk,nincs is semmi gond!"Milyen őrült az ember,még a szalmaszálba is kapaszkodik,hátha elbírja.
A lamináriák felrakásánál olyan véglegessé vált a helyzet.Amit annyira hessegettem,kénytelen voltam elhinni....hát mégis igaz!
A baba is érezte,biztos vagyok benne,és ezt soha nem tudom megbocsájtani magamnak.Pedig annyira,de annyira szeretem még most is!
.Addig volt jó,amíg fájt .A fizikai fájdalom enyhítette a lelki bajaimat.Amíg a szülőszobán voltam két baba is megszületett.Olyan jó,és olyan szörnyű volt hallani,ahogy felsírtak.Egy élet elment,jött helyette kettő.Így igazságos!
Reméelm a következő karácsonyt is a szülőszobán fogom várni,de 40 terhességi héttel a hátam mögött,és egészséges babával a pocakomban.Ezt kívánom magamnak,és Nektek is az újévre!