Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!
Bárki aki most fenn van itt!!!
Nektek is az jelenik meg a hozzászólásomnál, hogy 16.14 óra-perc?
És ha ti írtok nektek is a régi egy órával későbbi időt írja ki a hozzászólás?

Edit
Kép

Kép
reditke

Móni :)
szóval ittvan a minimál-minimál-minimál projekt adventi "koszorúnk" :lol:

Kép

Ez az adventi naptárunk, de csak bugyornak hívjuk:

Kép

És ez egy kamerának eljátszott műöröm a bugyor tartalma miatt:

Kép

Úgy látszik, ha fiúk alszanak itt rontom a levegőt és levelezgetek magammal, ahelyett hogy házimunkáznék :twisted:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Reditke!
A skorpió és az oroszlán jellemzőit is bemásolod ? köszi.
Kérdésedre válaszolva egészem jól birom a kiképzést. Simon 10 hetes kora óta átaludja az éjszakát, így én is kipihent vagyok. A két kölök közösen megy ágyba 9 órakkor, addigra mindkettő kellően fáradt, altatni nem kell őket. Reggel 7 körül ébresztem Simont, hogy cicitime, utána még alszunk 8-ig. Annyira mákom van a két kölök alvókájával, hogy panasz nem hagyhatja el a számat :lol: Napközben Áron azért rendesen tépázza idegeimet, most a csakazértmesszebbszaladok korszakunkat éljük. Napi egy vergődös hiszti is befigyel, de délután is alszanak, akkor ismét rendezem soraimat. Kedden délelőttönként bébiszitteré az Áron, kirándulnak stb..., akkor jutok el kozmetikába, fodrászhoz, shoppingolni... Most jutottam el odáig, hogy nem hiányzik a munka, nagyon gyorsan peregnek a hónapok, a kicsi is már óriás (4 hós, 6700 kg, 65 cm) és élvezem az anyaságot. Betegségek jönnek mennek, de összességében nem szoktuk sokáig hozni a takonykórt sem (kopp-kopp).

Macsek!
Márk is olyan vékony legényke mint az én fiam, nagyon helyes. Versmondás :D Gyorsan gyógyuljatok!

Bocs mindenkinek, mennem kell, cicitime, de még jövök
Andrea

KépKép
Áron

Andrea :)
Neten millió van, de nekem ez van lementve.

Oroszlán:
Mottó:
Én akarok. Jellemzői az önmegvalósításra való törekvés, az erő és a szabadság. Természetes tekintélye azon alapul, hogy tisztában van saját értékével. Újításra törekszik, gyakorlatias és érdeklődik a filozófiai gondolatok iránt. A szellemi munkára nagyobb hangsúlyt fektet, mint a fizikaira. Inkább vezetőként, mint szolgaként tekint magára. Méltósága megtámadhatatlan. Szeret a középpontban lenni, igényli, hogy mások szeressék. Nagylelkű, segítőkész, fontos számára a tisztességes viselkedés és mindig támogatja a gyengéket. Bár néha szenvedélyes, azért meggondoltan cselekszik.

Jellemző tulajdonságai:
Nagylelkűség, segítőkészség, bátorság, szabadságvágy, vitalitás, erő, tisztesség, széles látókör, hiszékenység.

Skorpió:
Mottó:
Én vágyakozom. A Skorpió egy olyan vezéralakot, vagy ideált keres, akinek mintájára saját életét modellezheti. Cselekedetei gyakran rituális jellegűek, nehéz rájuk hatást gyakorolni, vagy nehéz őket megváltoztatni. Eszméihez hű marad, és másoktól is ezt várja el. Példaszerű az, ahogy a dolgokat átgondolja, terveket készít és végigkíséri őket a megvalósulásig. Fanatikus idealizmussal képes átadni magát a közösség érdekeinek. Az olyan határtudományok mint a mágia, az okkult és extraszensz érzékelés - elbűvölik. Ez a jegy az élet és a halál alapfolyamatát jelképezi.

Jellemző tulajdonságai:
Aszketizmus, hűség, célirányosság, fanatizmus, okkultizmus, idealizáció, lelkesedés, szertartásosság.

Örülök, hogy nem horror a duplamutterság nálad :wink:

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, horoszkóp: tökéletes jellemzés!
A hozzászólásodnál 15.14 van.

Kép

Kép
liv

Aki beadatta a bárányhimlő elleni oltást: volt utána hőemelkedés vagy pöttyök?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Meg elek! :lol: Amugy a homeros topikba szoktam irogatni ott megtalaltok (aki meg nem tudja) :lol:
Azt hittem ez a topik mar nem nagyon megy de most szepen produlkaltok, Reditke minden elismeresem, a ket kicsi mellett meg topikelesztgetesre is van idod! :lol:

Gyonyoruek a gyerekek, de most komolyan irto szepek egytol-egyig, Kormi Levente irto jokepu legeny lesz, hatalmas kek szemei vannak es ahogy latom furtos kis hajacskaja ugye? Olyan edes!!!

Reditke: nalunk mindket fiu szuz es tokeletesen illik Rajuk a leiras, koszi! Megvan Neked a bika is?

Ratico is mar szepen beszel, Thomas manias, egesz nap azt a meset nezi, ha nem akkor Thomasosat jatszik a vonatokkal vagy futosgal a lakasban es fujtat mint egy vonat, tolat meg parkol es kozben mondja is hogy: Thomas leparkol Elmily melle. :lol: Ugyanolyan szinten beszeli a ket nyelvet, O is rendszereto, sorba rakosgatja az autokat. Szerelmesek vagyunk egymasba, simizi az arcomat, mondja hogy O a mami babaja meg cuppanos puszikat osztogat egesz nap. :D
En most varom az utolso menzit /harom menzit kell kivarni a veteles utan/ es a jovo ciklusban mar elkezdhetunk probalkozni, remelem nem varat sokara a kisteso mert mar igy is 3 ev kulonbseg lesz. :roll:

Par kep:
Buta anya kislanyt csinalt belollem: :lol:
Kép
Mami babaja:
Kép
Vigyori:
Kép
Kis bolcsis:
Kép

Ti is rakjatok meg kepeket, Liv, Te is Davidrol, olyan kivancsi vagyok milyen nagyok a topikbabak!!!

KépKép
KépKép
tontica

Tontica, szia! :) :) :) :)
A kedvedért: :)
Kép
Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Reditke,
Köszönjük meggyógyultunk, már egy hete egészségesek a fiúk, jó lenne, ha decemberben így is maradna.
Málnás dolgon én is gondolkodtam már, hogy hogyan is lehet ez, és arra az egy megoldásra jutottam, lehet átszűrik, vagy átpaszírozzák, így az allergizáló magok nem kerülnek bele. De nem biztos, ki tudja?
Bálintnak nagyon jó szövege van, Bernát még nem mond ilyen vicceseket.
Adventi "koszorú" is nagyon ötletes. :D
Nálunk Thomasos mozdonyt kaptak a fiúk a Mikulástól, akkora volt az öröm, hogy azt leírni nem tudom, viszont jól megjártuk, mert azóta Donát hallani sem akar Lego-ról, annál inkább a mesefilm összes szereplőjéről. Persze a Lego már megrendelve, keret meg már nincsen Thomasos figurákra, így a család többi tagjának fogjuk majd feladatba adni.
A modell.hu- n egyébként az a jó, hogy meg lehet rendelni, amit szeretnél, és szólnak ha megvan. Most ahogy néztem semmijük sincsen sajnos a fa változatból, de remélem karácsonyig még érkezik árujuk.

Móni,
Lili nagyon helyes. :)
Képeket majd tegyél fel az elkészült művekről, ha lesz egy kis időd?
Mi hír nálatok a kórházban, nálunk senki nem tud semmit, mi lesz velünk, így eljött az idő, hogy az eü-ben is félni kell, hogy állás nélkül maradunk. :(

Macsek,
Márk nagyon csinos fiú. :)
Jobbulást kívánunk neki!
Ehinaceát abbahagytuk, nem mertem a betegség alatt adni, nem tudtam milyen hatást vált ki. Bernát nagyon fulladt, szörnyű volt hallani, ahogy vette a levegőt, így nem mertem kockáztatni. Majd a napokban elkezdem neki adni megint.

Andi,
nagy szerencséd van a fiúkkal, a jó alvókájuk miatt! :)

Liv,
Dávid jöhetne ide megtanítani a fiúknak a rendrakást. :D
Nálunk semmi nem volt a bárányhimlő elleni oltás után (csendben megjegyzem ez volt az egyetlen, ami után semmilyen tünet nem volt).
Dávid is nagyon szép kisfiú!

Kormi,
De nagy már nálatok is Levente, Ők is nagyon szépek!

Tontica,
nagyon drukkolok neketek, hogy mielőbb összejöjjön a kistesó.
Eleinte én is féltem a nagyobb korkülönbségtől, mi is kisebbet szerettünk volna, de az élet így akarta. Mostmár nem bánom, így jobban van időm mindkettővel foglalkozni. Bernáttal ugyanúgy tudok foglalkozni míg Donát oviban van, mint anno Donáttal foglakoztam mikor még egyedül volt, igaz Ők lassabban nőnek össze, de majdcsak elérkezik annak is az ideje. Szerintem minden korkülönbségnek megvan a maga előnye. Meg azért így talán nem is annyira megterhelő, én nagyon csodálom azokat akiknél pici a két gyerek közti korkülönbség, nem lehet egyszerű feladat.
Rate is hatalmasat nőtt, nagyon kis csinos legény!

A Prevenart valaki beadatta a gyerkőcének? Aki kérdezte gyerekorvostól, annak javasolták?
Kicsit utánaolvasgattam és van egy sokkal olcsóbb, nem reklámozott változata is, ami ugyanúgy a pneumococcus ellen véd (Pneumovax 23), hallottatok már róla?

Dino

Kép

Kép
dino

most csak rövid 1kezes időm van:

bari elleni megvolt: semmi tünet
prevenar megvolt semmi tünet, nekünk szt lászló tanácsadóban javasolták milán szíve miatt, ráadásul ő 2-4-6 hónaposan kapott 3-t, ami 48 rugó volt - jujjj!!! bálintnak már csak 1 kellett, mert elmúlt 2 éves.
tünet nem volt utána, de hogy mennyire hatásos, ezt ugye sose tudom meg....

tontica, jó hogy kerestelek és írtál...

majd jövök, most csak ennyi

Edit
Kép

Kép
reditke

Tontica :)
Bika:
Mottó:
Nekem van. Rendelkezik azzal a gyakorlatias adottsággal, hogy kezelje a materiális dolgokat, biztonságra, vagyonra törekszik, minden energiáját felhasználja, hogy elérje ezeket a célokat. Elszántan halad az útján, legyőzve minden akadályt. A megszerzett dolgokhoz erősen ragaszkodik. A Bika nagyra értékeli az élet örömeit és kényelmét, szereti a szépséget, a jó ételt és italt. Körülményes, majdnem hogy flegmatikus és nem bízik az újításokban. Mivel mások érzéseire úgy tekint, mintha a saját tulajdona lenne, hajlamos a féltékenységi rohamokra.

Jellemző tulajdonságai:
Célorientált, birtoklási vágy, flegmatikusság, makacsság, konzervativizmus, kényelmesség, ingerlékenység, következetesség, vidámság jellemzi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok Lányok!
Mi is élünk csak egy nagy rohanás az életünk.Pedig én még nem is dolgozok.Mi lesz akkor?
Adrienn elég sokat beszél,igaz néha csak én értem.Utánozza Ágotát mindenben és mindíg.
Ki hol tart a szobatisztasággal?A napokban találkoztam egy egykorú gyerkőc anyukájával aki elmondta,hogy az ő csemetéje már éjjel-nappal pelus nélkül van.Én csak annyit mondtam,hogy Ágota is javában szobatiszta volt ennyi idősen,de szerintem nem vagyunk elkésve.Én nem tudok olyan férjhez menni készülő 18-20 éves lányról aki pelenkát visel.
Utánna még fitogtatta a gyermeke egyébb csodás dolgait de az engem nem érdekelt.Az az egészben az érdekes,hogy ennek az anyukának a negyedik gyereke ez a pici.
Tudjátok (nem akarok senkit megbántani) az első gyereknél még "hajtja "az anyuka az időt.A másodiknál már tudja,hogy mindent megcsinál a picúr mert ha egészségesen fejlődik nem hagy ki semmi csodál a saját és szülei életéből.Értem ezalatt,hogy felül,feláll,beszél és természetesen szobatiszta lesz.

Más:
Sajnos apukámnál megint találtak egy daganatot.Az "érdekessége"csak annyi a dologak,hogy ez az anyajegy elváltozás már az első műtétkor is ott volt és szóltak is a dokink de nem foglalkoztak vele.Tehát lehet,hogy ez a kiinduló daganat és a többi volt az áttét.Reménykedünk és összeszorul a szivem ha rágondolok.

Már szinte teljesen kész vagyok a karácsonyi bevásárlással.Mind a két lány akus mocit kap és beszélő,nevető pónit.Póni őrület van.Mindenből kettő kell mert ha különböző biztos,hogy két napig zeng a ház.

Mára ennyit kellemes napot mindenkinek!
Puszi GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Reditke: koszi, ez is igaz ram. :lol: Kiveve a feltekenysegi rohamok. :wink:

GneKriszti: sajnalom az apukadat sajnos a dokikban nem mindig lehet 100 %-osan megbizni, sok, sok erot kivanok Neki es gyogyulast!!!
Teljesen igazad van, minek siettetni, majd megtanulja, en is igy vagyok ezzel, a nagymamam allandoan kerdezi hogy meg mindig nem szobatiszta a gyerek? Nahat, meg kell tanitani minnel elobb de szerintem majd megtanul magatol ha eljon az ideje! Beszeddel is igy vagyok bar eleg jol nyomja mar :lol: azert nalunk is inkabb csak en ertem. :lol:

Tegnap csinaltunk kepeket a csaladnak karacsonyra:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=11279

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a Márkos dícséreteket! :)

Tontica,
a képek nagyon jól sikerültek, szépek vagytok mindannyian, a táj meg csak hab a tortán!!! :D Tesó projekthez drukk!!!! Talán mi is belevágunk jövő év második felében.

Kriszti,
apukád :( , de azért remélem, hogy minden jóra fordul!
Szobatisztasággal mi pl. sehogysem állunk, de nem is erőltetem.

Reditke,
nem semmi az energiád a két lurkó mellett! Minimál adventi koszorú abszolút jó, hiszen a minimál divat manapság! :D

Áron-Andi,
igen, vékony az én törpöm is, de annál erősebb! :D Mekkora lett már Simon is, szalad az idő, nem?

Dinó,
azért legonak is bizti sikere lesz, mit kapnak meg belőle?

Liv,
Márknak is ilyen a pizsije csak pirosban! Jó a virágos kép! :)

Rohanok is tovább!
Gyertek sokan hírt adni magatokról!

M.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok! :)

Vagyunk am mi is, csak ido hianyaban ritkan tudok benezni :( , akkor is csak olvaso uzemmodban. Most kivetelessen elaludt elobb igy tudok irni par sort. Elegge meg van fazva, folyik az orra es csunyan kohog, meg pici laza is van. Szenvedunk az orrszivassal, hiaba mutogatom neki Benedek kepet, hogy milyen ugyessen szivja az orrat, azt mondja "Elisa nem akarja ugy csinalni mint Benedek".
Szeptemberben elkezdtem dolgozni, este 6-kor erek haza akkor viszont jatek, vacsora, pancsi es 10-11 mire Elisa elalszik.
Kis lotyi lett, meg nem tokeletes a mondat osszeallitasa de azert sokat fejlodott. Habar igazabol inkabb olaszul beszel, pedig en magyarul beszelek vele de akkor is olaszul valaszol, csak ha raszollok akkor szol vissza magyarul.
Nem dicsekedni akarok, de nalunk mar nehany honapja nincs pelus, csak ejszaka de akkor is szol ha pisilni kell. Azert balesetek meg akadnak neha, de ez termeszetes.

GneKriszti: Apukadnak sok erot es jobbulast kivanok.

Gyonyoruek a gyerkocok a kepeken es milyen nagyok mar.

Bocs, hogy nem irok nev szerint de nem valami jol vagyok, kerulget engem is valami nyavalya,megyek is tusolni es elteszem magam holnapra.

Sok puszi mindenkinek.

Tcis
tcis

Csak egy sor, mert már nagyon késő van:
Tcis :), nagyon örülök, hogy hírt adtál magatokról, már hiányoltalak téged is, Tonticát is (és még többeket) sokszor, de úgy látszik, Editre jobban hallgattok. :) Nem baj; csak gyertek máskor is!
És ha lesz energiád, tegyél fel nekünk 1-2 képet!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Szia Tcis: en is nagyon orulok Neked, azt hittem azert nem irsz mert elkoltoztetek es nincs netetek (azt hiszem utoljara errol volt szo). Sajnalom hogy Elisa is beteg sajnos ez egy ilyen idoszak, Rate is lazas, kohog stb. Gondolom Elisa egesz napra bolcsiben van ugye? Azert beszel olaszul szivesebben, itt van egy magyar kisfiu akinek a szulei egesz nap dolgoznak (mindketten magyarok) es a kisfiu egesz nap a bolcsiben van es irto rosszul beszel magyarul, nagyon keveri, az en fiam mivel csak napi 4 oraban van bolcsiben egesz jol beszel magyarul is.
Te hogy vagy? Mit dolgozol?

Macsek: koszi, ezek a kepek lesznek a karacsonyi ajandek a csaladnak, szepen beleteszem egy albumba es ugy kuldom oket.
Ti hogy vagytok?

Liv: David nagyon nagy fiu mar es nagyon edi!!! :D

KépKép
KépKép
tontica

Hali

Reditke
Én túlszárnyaltalak :lol: :lol: a csomagocskák nálam egyszerúen karácsonyi szalvétába vannak csomizva, ráadásul a két kölöké egy csomiba az adventi naptáron 8) továbbá az adventi koszorúm évek óta állandó, fekete kerámiából van, csak a gyertyákat kell rajta újítani 8) 8) a Tiéd viszont nagyon dizájnos :) :)

Tcis, Tontica
Jó újra hallani Rólatok:)
Jobbulást Elisának és Tontica hajrá babaprojekt

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Sajnos csak olvasásig bírtam eljutni eddig, de most végleg rászántam, magam, hogy írok is. (már jó párszor neki lendültem, de mindig van valami. :? Nem rég karis készülődés vette el az időmet.

Betegeknek jobbulást! :)

Judy! Nekem a szívzörej van, de csak enyhe, így tegnap voltam szív Uhon, a szívbillentyű nem záródik rendesen, de semmi komoly, majd 1-2 műtétnél, ha lesz ilyen akkor kell figyelembe venni.
Viki meg kúszik mászik magától is, így remélem majd el múlik.
Remélem már nem beteg a gyerkőcök. :)

Maccs! Szépül már a lakásotok/házatok? (Bocs, de nem tudom mibe költöztetek.)
Nagyon ügyi vagy („hozott anyagból” készítette dolgok). Vikinek csak egy kis gesztenye emberkére futotta energiámból, de attól sem volt elájulva, mert ő csak a gesztenyéket akarta.
Cisztám szerencsére eltűnt, mi jól vagyunk. Viki nem érti, hogy kistesó van anya pocijában, pedig többször is mondtam már. A kistesó sem akarta magát megmutatni tegnap, mert rúgott, de mire odatettem Viki kezét lapított egyet. :roll:
Homeósszer: Viki is egy időben korrencsált édes kis bogyókat, és kamillát kapott is, mert épp megfázásban voltunk.
Szerintem jó lett a hajad. Én is készülök fodrászhoz, talán a következő csemete születése előtt el is jutok oda. :)

Nagyon szépek a gyerkőcök.
Kislányos anyukák, mit csináltok, hogy a leányzó haja ilyen szépen nő? Vikié mindig pici baba haj. :D

Reditke! Édes nagy fiaid van! És ezek a dumák Bálintnak….. :D :lol:
Fürdős fütyi sztori: :D :D :D
Adventi koszorú: Ha nagyon vékony a gyertya, akkor melegítsd meg a gyertyatartó pöcköt a gázon, vagy hasonlón, akkor nem fog eltörni. Én mindig így csinálom kivéve az idei évet, amikor nem volt kedvem így szórakázni vele, és mivel vastag gyertyát vettem, így nem volt gondom.
Tetszik az új adventi koszorútok. :)

Csirkesz! Nagyon nő a csöpplányod, és mekkora lett Boti. :)
Hogy sikerült a vizsga?

Kata! Nagyon ügyes Marci! Nálunk még nem megy a szobatisztaság. :?

Liv! Rendmániás Dávid: :) Viki is néha az, ő leginkább takarításban rendmániás, de néha olyan kupit csinál…. Jobb nem beszélni róla, méltó a nevéhez, a Viktória hurrikánhoz. :lol: :twisted:

Tontica!
Örülök, hogy jelentkeztél. Már gondoltam rád, hogy mi lehet veled.
Küldök egy gólyát, hogy hamarabb megérkezzen. :)

Kép

Kriszti! Szorítok, hogy apukádnál minden rendben legyen.

Tcis! Nagyon ügyi már Elisa, hogy már éjszakára is szobatiszta. :)

Rólunk :
Megpróbálom összekapni majd magam, és frissítem végre a táblát, ha meg írjátok melyik gyerkőc hány kiló, hány cm. Ha gondoljátok összegyűjtöm, hogy kinek mi a mail címe, és könnyebb lenne elérni egymást. Priviben, vagy itt a fórumban írjátok meg.
Jó régen írtam, de mozgalmas hónap után egy újabb ilyen hónapba csöppentem.

Múlt hónapban Viki 2 hetet is itthon volt – nem folyamatosan – betegen. Első héten minden lakás körüli nyűgöt intéztem, mint vízóra csere stb. Utána Viki volt beteg, így net közelébe alig kerültem, majd vizsgálat hegyek, és még a táppénzes papírokat intéztem, majd újabb 1 hét mikor Viki ismét beteg volt. És utolsó héten megpróbáltam magam utolérni. :roll:
Én naív, azt hittem, hogy ha Viki délelőtt bölcsiben lesz időm még pihenni is. Hát sajna nincs. Bár könnyebb intézkedni, hogy nem kell még Vikire is figyelni, de napi 3 óra kevés, mert reggel csak 9re megyünk bölcsibe, és ebéd után jön haza. Reggel így apával is találkozik egy picit, mert este apa sokszor fürcsire (8-ra) épp beesik, és szinte már nem is tudnak játszani, mert alvás (9.) Mikor próbáltuk korán vinni akkor meg ott nem reggelizett, így duplán van indok, hogy ne korán vigyem.
Bár mostanában itthon sem eszik reggel. :( :roll:
Déli alvás nem ment, mert 1-kor felébredt (max ¾ órát aludt jó esetben) és nem aludt vissza, este meg nagyon nyügi volt. Itthon meg 2 órát alszik.
Múlt héten elkezdtem írni a hozzászólásom, de igen lassan haladtam. Múlt hét kedden Viki beteg lett hasmenéses vírussal, (eddig köhögés, és náthaszerű bacikat szedett össze). Szerencsére a héten már jól van, így bölcsibe is megy, csak én jutok nehezen -az intézni valók miatt- gép elé.
Szobatisztaság: Sajna nem állunk túl jól vele, de nem is erőltetem. A bölcsiben a szülőin azt mondták, hogy ott ráül a bilire, és ott marad. Itthon csak rövid ideig hajlandó ráülni, és csak ruhástól. :( :cry:
De cserébe egyre többet beszél, bár már babanyelves szavakkal, azaz a szavak néha 1-2 szótagból állnak. Pl.: kanál =ka De a ka jelent katicát is stb. Ilyenkor barkóbázunk apával, ha nem tudjuk, mit akar. :) :lol: Már sok szót mond. :)
A kistesót még nem érti, de biztos, hogy felfogta, mert kb 1,5 -2 hónapja nagyon bújós lett.
Az utolsó Uh-on azt mondta a doki, hogy 150%-ig kislány. Így várjuk a hugit. :) Aki nagyon mozgékony odabent, sokkal többet mocorog, mint annak idején Viki. :)
Kari: végre megvettünk mindenkinek mindent, és Viki névnapi ajándékai is megvannak. Már feladtam a sajátkészítésű képeslapokat is.
Most kicsit befogom, de még teszek fel 1-2 képet.

KépKép
Kép
moszmota

És a képek:

Kép
Veresegyházi medve otthonban etettük a macikat.

Kép
Az én pillangókisasszonyom. :D

Kép
Karácsonyi képeslapokhoz készült, háttérben a saját készítésű üvegmatricáim.

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok csajszik :)
Megint szinkron alvást nyomnak a fiúk, úgyhogy bekukkantok :)

Olyan szar érzésem van, mert elkezdtem írogatni Milán hónapos topikjába és úgy, de úgy pörög a topik és nagyon rossz érzés, hogy ide meg van, hogy napokig senki nem ír.

Nnna, de nem rinyálok, inkább írok :lol:

Tcis :) , Tontica :)
Örülök, hogy jelentkeztetek.
Jobbulást a törpéknek. Tessék gyakrabban jönni.
Mi sehogy nem állunk ismét a szobatisztasággal.
Azaz szólunk, hogy kakilok meg hogy pisilek, de csak és kizárólag a bilibe vagyok hajlandó. nem akarok wc-be és bilibe sem, anya, majd ha ovis leszek :roll:
nna, erre varrjatok gombot :lol:

Tontica :) babaprojekthez nagy drukk tőlünk is!!!!

Judy :) Jól van nyertél :lol: :lol: :lol:

Moszi :)
De jó hogy írtál.
Viki nagyon csinos lány.
Az üvegmatricáktól meg padlót fogtam. Hogy mikre nincs érkezésed.
Pici hugi? Hát, ruhákat tuti nem kell majd venned.
Nálunk is alig, csak 1-2 hosszú újjú bodyt, mert pont évszak csúszásban vannak ugye 1,5 év.
Az én zabás Bálintom is mostanában csak kakaót eszik-iszik reggel, aztán délelőtt gyümölcs és délben jól bezabál. Ez egy ilyen kor, én nem erőltetem, a szél úgysem fújja el.

Húúú csajok. ma megyünk céges vacsira, aztán ha úgy alakul, akkor belecsapunk a lecsóba és ereszd el a hajamt.
Bébiszitty csajszi jön, mondtam ittalvósra tervezze, aztán max előbb megjövünk.
Már nagyon ki vagyok éhezve egy jó kis mocorgásra :lol:

Nyakunkon a karácsony. Süttök jó kis mézeskalácsokat meg ilyenek.
Meséljetek, minden érdekel, ki hogy készül.
nekem van egy bazi egyszerű, de finom fűszeres mézeskalács receptem, svéd eredetű 8olyan ikeás fajta :lol: ).
Leírom, de a feltétel, hogy tessék jönni és mesélni pár mondatban magatokról, kölkökről!!!! Hajrá!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Már milliószor nekiugrottam, hogy írok, szépen ki is írkáltam a válaszokat név szerint - kb. 2 héttel ezelőtt, de aztán mindig közbe jön valami... Év végi utolsó nekifutásos nagyhajrában és teljes végkipurcanásban vagyok...

Úgyhogy bocsi, de most akkor csak névhez és szívhez szóló szép üzenetek helyett, Edit felszólításának engedve egyszerűen csak röviden bejelentkezem :)

Részemről ez a hónap teljes anyagi csőd, /még a lakásvásárlásból kifolyólag most jött ki egy csomó extra kiadás - kb. 2 havi bére kettőnknek összesen/ - szóval én idén nagyon minimálra veszem a figurát.

Ajándékok max. 3000, de inkább 2000Ft/fő a családtagoknak.
Anyuék Van Gogh ajándékjegyet kaptak /már odaadtam, hogy le tudják fixálni az időpontot/.. /akit érdekel az ötlet: www.jegymester.hu/
Kicsit gáz, hogy kiírják rajta az árat, de úgyis megtudták volna a kasszánál, no meg érvényesíteni is kell, tehát úgyis kiderült volna.

Hugi meleg papucsot kap, mert már szétjárta a sajátját, a pasija - bocs már férje!- meg magyar címerrel hímzett törölközőt /kicsit nacionalista a szentem/.

Egymást nem ajándékozzuk meg, mert most ment tönkre a hűtőnk is -szegény embert még az ág is húzza !?-, a hétvégén veszünk újat, és az "beszámítjuk".
Egyedül Lili kap kicsit többet, de azt már októberben megvettem, mintha csak éreztem volna, hogy decemberben már nem lesz rá lehetőségem, hogy megvegyem ! :) Kap egy jópofa szerszámkészletet, mert állandóan az apja csavarhúzóival püfföli a holmijainkat, meg van benne jó pofa balesetvédelmi sisak. Kicsit fiús ajándék, de sosem hagytam magam ilyen sztereotípiákkal befolyásolni.:) Meg kap nagy /60 cm/ plüss Micimackót+ Malackát, mert minket is utolért az MM-láz :) és kifejezetten ezt kért a Jézuskától - a Metro meg jól leakciózta novemberben, szóval miért ne.

24-én megint nálunk lesz az össznépi megmozdulás, bár idén már szerettem volna én menni megint anyámékhoz, de megelőzött a család és bejelentkezett. Eddig még nem volt alkalmam azt sem végig gondolni, hogy mi a szöszt főzzek. Mivel 22-én még dolgozok, foggggalmam sincs, mikor és hogy fogok ezzel boldogulni, egy cél vezérel csupán túlélni az ünnepeket! :)

A két ünnep között szabin vagyunk. - Végre.

Tovább forszíroznám a szeptember óta erőltetett témámat: a tali kérdését.

[font=bold]Nincs kedvetek a 2 ünnepk között együtt relaxálni egy fél napot kicsikét - apástul kicsistől, nagyostől, akár, ha úgy alakul?[/font]

A másik kérdésem: nekünk nincs bébiszittyó lehetőség a láthatáron, úgyhogy csendes otthoni szilveszterre számítunk. Van valakinek kedve csatlakozni???

Aptyuk nagyon rosszul volt a héten, szívpanaszai voltak. Nagyon gáz lehetett, mert MAGÁTÓL szerzett ismerőst és időpontot!!
Ma volt a kivizsgáláson, kiderült, hogy valami nem 100%-as nála /nem mintha eddig ezzel nem lettem volna tisztában :):) - engem választott/ de azért nem olyan vészes a dolog ahogy gondolta, legalábbis, nem volt szívinfarktus, és műteni sem kell, de további vizsgálatokra szükség lesz.

Mindkettőnknek ma lesz a karácsonyi buli, már hívnak is az évzáró megbeszélésre, úgyhogy most léptem, bocs, ha hiba lesz a szövegben, nincs időm átolvasni!!!

Mindenkinek mindkét oldali agyonpussz!

Macs
maccs

A manóba, tiszta panasznap lett a szövegemből, pedig nem is akartam...
bocsesz!
Macs
maccs

Sziasztok!

Maccs :)
Kitartást az ünnepekhez, jó hogy legalább két ünnep között lesz időtök pihenni. Aptyuknak minden jót, kívánom hogy a vizsgálatok pozitív eredménnyel záruljanak. Mi az ünnepek alatt nagyszülőzünk, nem vagyunk Bp-en, talihoz így nem tudok csatlakozni.

Reditke :)
Én kérném a recepetet. A héten sütöttünk Áronnal mézeskalácsot, jól néz ki, de nem az igazi az íze. Pasijaidat megnéztem a másik topicon, bomba pasik. Amikor a mi kölykeink voltak 9-10 hónaposak, akkor még ez a topic is pörgött ezerrel. Jó szórakozást!

Moszi :)
Látom nálatok is repül az idő, hogy a picuritok már 22 hetes. Kislányra írigy, bár két fiúval is gyönyör az élet. Kreatív dolgaid szuperek, nekem sajnos nincs türelmem ilyeneket csinálni. Mindig megveszem a hozzávalókat, de alig csinálok valamit belőlük. Áron szülinapjára egy barátnőmtől könyvet kapott ajándékba. Címe Kistestvér születik, Anna és Peti sorozat, Bartos Erika írta. Nekem nagyon tetszik, ajánlom Vikivel való nézegetésre kistestvér ügyben (ha még nincs meg.) Viki pillangó jellemezben nagyon édes kislány.

Tontica:)
Sok drukk a babához! Képek szuperek, a budapesti szürkeség után felüdülés nézegetni. Ratico kislánynak is gyönyörű lenne:)

Tcis:)
Elisa nagyon ügyes, hogy már nem hord pelust. Képet tegyél fel, ha van időd. Régen láttunk már Elisáról képet. Jobbulást!

Kriszti:)
Ebben az időhajtásban van igazság. De én a második gyereknél is ugyanúgy nézem nap mint nap, hogy mit csinál és várom hogy forogjon.
Apukádnak sok pozitív energiát küldük.

Dino!
Prenevalt én nem adattam be, várok még lemegy az ára. Áron Neisvacot és bárányhimlő elleni oltást kapott eddig. A bari elleni oltás után egy héttel nyűgösebb volt, de nem lázasodott és pöttyösödött be.

Kormi:)
Enyém kicsi is kékszemű, a nagy meg barna. Nagyon szép gyerekek:)

Sunimum:)
Lili nézése teljesen lenyűgöz, olyan nagylányos:) és ha még a dumát is hozzágondolom...

Rólunk: Mi szerencsére jól vagyunk, remélem betegségek elkerülnek minket az ünnepek alatt is. Már várom, hogy menjünk nagyszülőzni. Mostánában férjem sokat dolgozik, többnyire fürdetésre sem ér haza. Áron ezt rosszul tűri, nagyon apás. Két-három napig még elvan, de utána folyton hiányolja az apucikát. Különben zajlik az élet. Áron egyre szófogadatlanabb, számomra elég nagy kihívás ez a gyereknevelés. Sok minden mint a falra hányt borsó, de azért reménykedem. Kicsi egy tünemény, nagyon édes baba. Áron sajnos néha rásóz egyet, akkor összeszorul szívem, mit ki nem kell bírniuk ezeknek a kistesóknak. Simon mostanában már éhesebben és korábban ébred reggel, januárban elkezdem a hozzátáplálást. Ti mivel kezdenétek és melyik etetésnél? Mi anno Áronnál nyers almával kezdtük, de az nekem nem tűnt jónak. Savas gyümölcs tejre, akkor inkább almakompót.

Andrea

KépKép
Áron

Hello csajok :)
Macs :)
Jó, hogy jelentkeztél.
Mi dec 24től január 1-ig nagyiknál, így a randi és a szilveszteri felvetés sajnos nekünk nem játszik.

Embernek a legjobbakat, remélem semmi komoly. Rosszul lett vagy folyamatosan érezte hogy nincs jól?

Készülődéshez, ünnepek túléléséhez egy kalappal. Én ilyen szempontból kényeztetve leszek, mert mi megyünk, csak a másik oldala az éremnek, hogy már előre rühellem a nonstop pakolás, utazás, gyerekek alvás és evés idejéhez alakítani minden megmozdulásunkat. Szóval már emésztem a sátoros cigányok feelinget előre.

Andrea :)
Tudom én hogy pörgött anno a topik, ezért hiányzik, hogy most már nem igazán.
Hozzátápi: mivel Milán alapban marhára székrekedéses baba, így én őszibarackkal nyomattam legelőször, persze akkor még sok finom friss gyümi volt. Aztán pikk pakk adtam neki a krumpli-répa-sütőtök zöldségeket, meg a kaki hiányból adódóan a szilvát is.

Íme a recept, ami fontos, hogy tényleg nem szavbad 5-6 percnél tovább sütni, mert olyan kis vékony tészta, hogy azonnal odaég. Remélem ízleni fog, nekem bejön, mert olyan forralt boros ízesítése van :lol:

Karácsonyi svéd sütemény különlegesség
Pepperkakor

Hozzávalók:
55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 db tojás sárgája
10 dkg porcukor vagy darált barna cukor
10 dkg méz
½ evőkanál szegfűszeg
½ evőkanál fahéj
½ kiskanál szerecsendió
½ kiskanál gyömbér
1 kiskanál sütőpor
4 dkg kakaó

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük minimum 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180-200 celsius fokon 5-6 percig sütjük. Kihűlés után tálalhatjuk.

Na megyek aludni, mert apa itthagyott és elment éves szülinapi buliját megtartani Győrben a haverokkal, két kis kölköm már ágyban, én meg hulla, mert az esti kiruccanás olyan jól sikerült, hogy hajnal 5-kor sikerült hazaérni. Fél hatkor lefeküdni, de Milán kelt 3/4 6-kor, Bálint meg 6-tól pörög.
Szóval 10 percet ha aludtam, mert apa szuszált, hogy ne legyen gáz az esti autóvezetéssel és mint ünnepelt is megállja a helyét a mai buliban.
Úgyhogy 10 perc alvással, nem hiszem hogy most baromi nehéz lesz elaludnom :lol:
Lépek is. Jó éjt!

Edit
Kép

Kép
reditke

az a fura &frac12 az azt jelenti fél

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

A változatosság kedvéért ismét betegség tombol nálunk.

Milánnak ismét hörghurutja van (már 4. a kis 9 hónapja alatt), úgyhogy újra antibiotikum kúrát nyomatunk.
Bálint meg becsípett valami vírusos hólyagos-sebes torok francot, 39-39,5 fokos lázcsillapítás melletti lázzal.
Csodával lesz határos, ha Milán nem kapja el, mert tegnap mikor még nyoma nem volt B bajának, de már hordozó volt, szerte széjjel nyalták egymás játékait.

Megyek, mert már zombi vagyok.

Edit
Kép

Kép
reditke

Jajj, Reditke
Akkor jobbulást 8) 8) remélem karira meggyógyultok :!: :!: :!:
meg hogy nem kapja el Milán....

nekem is fáj a torkom :roll: :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy :) köszi, igyexünk gyógyulni.
Te meg meg ne gödhösödj!

Tegnap este becsomagoltam az összes karácsonyi ajándékot, olyan jó volt, kicsit már kezdett karácsonyi érzésem lenni, mert egyébként nagyon nincs. Valahogy nincs időm ráhangolódni az ünnepekre a 2 kis beteg mellett.
Ma délelőtt betettem egy karácsonyi CD-t, hogy kicsit spanoljam magam, erre Bálint megállapította, hogy az a bácsi aki énekel, az mérges, ő ezt nem szereti és különben sincs benne kakas kukorékolás, ez nem jó zene :roll:

Csajok, lehet hogy már írtam korábban, de nem baj. Viszont én nagyon-nagyon ajánlom mindenkinek Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozatot. Ha nem ismeritek érdemes megnézni-megvenni (pagony adta ki, de Alexandra, libri is árulja). Bálint él-hal értük és ő meséli. Szerintem tüneményesek, a rajzok is nagyon helyesek.
Már rég akartam kérdezni, hogy ti milyen meséket olvastok? mit szeretnek a manók?
Nálunk még bejönnek Marék Veronika Boribon sorozat, A csúnya kislány. Csípi a kisvakondosokat meg V. Szutyejev Kispipi Kisréce, 3 kiscica.
Ezek a rövidebb, általa is olvasottak.
Aztán vannak a komolyabb lélegzetvételűek, de azt csak én olvasok1-1-t.

Szóval kinél mi a menő? ötleteket várok.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Ígértem, hogy gyakrabban jelentkezem, és tessék. :lol:

Reditke! A üvegmatrica festést a pihenő időm rovására tettem meg, mert már kezdtem bezsongani sok intézni valótól. Így sokszor este 1/2 10 után mikor végre Viki elaludt, akkor csináltam, amíg kedvem volt.
Ruhát tényleg nem kell venni, de mivel mindent elraktam Vikiről, így csak 3 dologra lesz szükségünk: kiságy, új modernebb babakocsi és testvérfellépő (ülős-állós, Litaf). Az utóbbi kettőt már meg is vettem.
Kajálást nem erőltetem, csak zavar, ha nem eszik sem reggel, sem délbe, azaz csak tízórai valamit a bölcsiben, és késő du-án uzsifélét itthon. Szerencsére most javulóban van Viki evése. :P Kop-kop, gyorsan le is kopogom, mert végre örülök, hogy eszik valamit, rendesen, sőt a bölcsis főzelékekből is, amit néha én sem ennék meg. :(
Én is utálom a pakolást, semmi ne maradjon itthon játékot, de ilyenkor arra gondolok, hogy Viki imád nagyinál lenni, - mert anyukáméknál lesz a főbázis-, és ott macskázhat kedvére. :) Szerencsére megúszunk 2 rokonlátogatást, mert ők jönnek le anyukámékhoz. Így csak a két nagyihoz kell utazni. :)
Fininek tűnik a leírt sütid, de én csak mézest merem ilyenkor bevállalni, mert annak nagyrészét szétosztogatom a nagyiknak és nővéremnek, és csak a vásárol marcipános beigli (ez fogy csak asok beigli közül :wink: ) marad enni. Nem igen fogy a süti nálunk.
Jobbulást a fiúknak! Remélem karácsonyra meggyógyulnak. :)
Könyvek: Vikit nem igen érdeklik. Néha tudom csak rávenni 1-2 mesekönyv nézegetésére, eddig a kisvakondos jött be, amiből 2 is van, egy simogatós fajta, és egy sima leporellós. A 3 kiscica is tetszett neki, és van egy amit sokat nézegettet már, az Ablak a tanyára, Katharina Brenner, Bakó Krisztina fordításában a Kangaroo kiadótól. (én az Auchanban vettem anno).Nagyon sok házi állat képe, aranyos szöveggel.
Hosszú meséket nem szereti, inkább nézni szereti.

Maccs! Lakásvásárláshoz annyit, hogy remélem tudod, hogy az illetékhivataltól kérhető részletfizetés. Mi anno 2 éves kamatmenteset kaptunk. :)
Mi is kb annyit értékben vásároltunk, mert mi a kistesós költségekre gondolva, takarékoskodunk.
Egymásnak mi sem szoktunk venni semmi, csak valamit a lakásban, így lett tavaly új ágy, idén egy páramentesítőt akartunk, meg is van rendelve, csak még nem érkezett meg.
Nálunk a nővéremék szóltak, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot, nekik ne vegyek, de addigra megjött várt DVD, amit régóta szeretne a nővérem, így csak jövőre él majd ez.
Anyukám kap a legnagyobb értékben ajándékot nálunk, mert januárban van a szülinapja, és összefogva a nővéremmel mikrot vettünk neki, nem túl márkásat, de grillezős.
Viki is fiús ajándékot kap. Kisvonatot, ami elemmel működik, egy nyávogós elemes kiscicát, mert most cicamániás, és könyvet. De névnapjára nagy adag legót, az apróbból. Imád vele játszani a Pólusban, és nyáron sikerült megcsípnem nagyon jó áron, bár akkor szülinapjára szántam, de szerintem jobb, hogy most kapja meg.
Mit mondtak a férjednek, mi a baja? Jobbulást a férjednek. :)

Andi! Még nem vettem ilyen dolgokat, gondoltam, majd januárban, erre a hónapra elég a karácsony.
Venni akarok még egy olyan babát is, ami nem plüss jellegű, a hanem igazi játék baba, és akár majd tudja pelenkázni is. Plüss jellegű, anyagból készült babáink vannak, de nem érdekli egyik sem. Szerintem ez sem fogja áprilisig. 8) :lol:

Kari: Mi hétvégén öltöztettük fel a fát, mert szombaton már elutazunk a nagyszülőkhöz. Viki is segített, szerintem élvezte. Vasárnap délelőtt sütöttem mézeskalácsot, aminek a kb. felét Viki szaggatta és segített díszíteni. :D Ezt turira élvezte, de a tészta második fele rám maradt, addigra megunta.
Tegnap csomagoltam be én is az ajándékokat. Viki sok apróságot kap. A héten is már megkezdődött, de ezek nem a karis ajándékok részei. Hétfőn a vett pelus mellé kapott teknőcöt kapta meg, tegnap egy kisautót a vásárlásnál, ma a bölcsiben kapott egy játéktelcsit, amiben cukorka is van és szétnyithatós fajta. Míg ahazaértünk szinte mindig „telefonált”, és dumált bele. Sokszor mutatta, hogy még 1-et telefonál, és nyomta a sódert, és gesztikulált a kiskezével, megállt az út szélén telefonálni, mint egy elfoglalt üzletasszony. Közben húzta a kiskukacot maga után… :) :lol: Kár hogy nem volt nálam fényképező, de egész úton rajta kacagtam.

Karis hangulatom nekem sincs még, de remélem most már lesz, mert nincs annyi intézni valóm, ma végre a táppénzes papírt is elintéztem erre az évre. 8)

Lányok! Thomas gőzmozdony rajongó gyerkőcöknek ajánlom a neten a vaterán árulnak 26 részből készített DVD-t (Minimaxos felvétel) 500-1000-ért, ha licitálsz, de 2e, liciti nélkül.
http://www.vatera.hu/listings/index.php ... masmozdony
Nézzétek meg, bár most csak két ajánlat van fent, de kb 1 órája 10-15 is volt. (Az egyikre én is licitáltam, remélem nem licitáltok majd rám. :lol: )

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Reditke: Nálunk is ugyanezek a a könyvek a favoritok. Amit nem említettél az a Bartos Erika Anna és Peti sorozata, illetve Alexandrától A ház Körül, Játszótéren könyvek.

Áronnak még gondoltam karácsonyra diafilmet venni. Van vetítőnk és szerintem már élvezni is. Mikulás ünnepségen volt bábozás, az is teljesen lekötötte a figyelmét, így apával valamelyik szombatra bábszínházba szóló jegyet is kapnak majd.

Képzeljétek Áron reggel elsírta magát. Kérdeztem mi a baj? Apucika nem szeret. Fogggalmunk sincs honnan szedte, miből vonta le ezt a következtetést. Apja imádja, tényleg rengeteget foglalkozik vele. Talán az lehet az oka, hogy karácsony miatt sokszor nem ért haza fürdetésre, ami nálunk mindig apás szokott lenni. Olyan rossz érzés, pedig amióta a kistesó megszületett különösen figyelünk rá.

Ünnepi hangulatom még nekem sincs. Nem csoda, hiszen ma is a nap sütött. Áron pedig már nagyon várja a havazást. Reggel ébredéskor felül az ágyában és elkezdi a monológot. Karácsony lesz, lesz sok ajándék, gyertya is lesz, óriási karácsonyfa is lesz. Bizony. Télen nem az eső esik, hanem a hó. Szóval ő már teljesen oda van, amit még ajánlok az a Zeneovi Karácsonyi dalso Cd-je.

Juti, Reditke jobbulást!

Andrea

KépKép
Áron

Mindenkinek és családjának Boldog, békés karácsonyt kívánunk Vikivel.

Kép

Kép

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Kis panaszkodás: mintha magamat látnám kiskoromban, Márk az ünnepek alkalmával visszaesett a torokgyulladásos nyavalyába. Én is mindig jeles alkalmakkor voltam beteg. Bízunk benne, hogy vasárnapig javul és jó közérzettel tudja majd élvezni a karit.
Még ma is melóznom kellett, meg két ünnep között is, emiatt kicsit szét vagyok esve, de most már próbálok ráhangolódni az ünnepekre.
:roll:

:D :D :D

Kívánom, hogy minden manó egészséges legyen, vigyázzatok magatokra és gyönyörű Karácsonyban legyen részetek!

Puszilunk mindenkit: Macsek + Márk

Kép

Kép
macsek11

Edit, Szutyejev három cicája nálunk is menő, és minden cicás történet és mese, meg Dávidnak a karácsonyos, angyalkás, mikulásos mesék még a kedvencei.

Macsek, remélem, Márk jókedvű, vidám lesz vasárnap, (vidám vasárnap - erről nektek is az jut eszetekbe, ami nekem? :):)), na szóval, vissza az eredeti tárgyhoz, azt kívánom, gyógyuljon meg nagyon hamar.

Békés, boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek, ha holnap már nem írnék.

Liv

Kép

Kép
liv

Edit, Szutyejev három cicája nálunk is menő, és minden cicás történet és mese, meg Dávidnak a karácsonyos, angyalkás, mikulásos mesék még a kedvencei.

Macsek, remélem, Márk jókedvű, vidám lesz vasárnap, (vidám vasárnap - erről nektek is az jut eszetekbe, ami nekem? :):)), na szóval, vissza az eredeti tárgyhoz, azt kívánom, gyógyuljon meg nagyon hamar.

Békés, boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek, ha holnap már nem írnék.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Látom azért gyakrabban írtok, mint amikor utoljára erre jártam.Novembertől lemondtuk a netet, de azért a férjem szerzett egy modemet, így betárcsázóssal nyomom.
Jó látni, hogy közben Kormi is megkerült és Tcis és Tontica is. Maccs remélem uradnak semmi baja. Betegeskedőknek jobbulást, sajnos mi is csak gyógyulgatunk. Bálint is átesett egy antibiotikum kúrán 3 hónaposan és most is taknyos, már 10 napja. Remelem a nagy csaladi banzájra meggyógyulunk.

Vikinek boldog névnapot!
Áldott karácsonyt mindenkinek!

Régóta szerettem volna írni magunkrol. Talán tanulságos is lehet. Mikivel, bizonyára emlékeztek semmi komoly nem volt, csak éppen meglepően hamar kezdte a hisztikorszakot és kimondottan erős akarata van. Azonkívül a terhességem végére (nyári nagy meleg) már alvásproblémák is előjöttek. Aztán megszületett Bálint. Na innentől elviselhetetlen lett. Eleinte a látványát sem türte, aztán már bevihettem a szobába, ahol ő van, de 3 hónapos volt már B és még mindig életveszélyben voltunk, ha szoptattam. Ezt a közelséget nem tűrte, annyira hogy tettlegességé fajult a dolog mindannyiszor. Ököllel ütött mindkettönket, beleharapott a lábunkba, vagy dudált sikitozott és örjöngött. Ha B-t levettem a ciciről, akkor megnyugodott. Persze beszereztem könyveket és olvastam a neten és kaptam ezer tanácsot, de nem jöttek be (nem akarom felsorolni őket, de tényleg sok mindent megtettünk). Akkor besokaltam, mert B sem fejlödött úgy, mint a dokibá elvárná (450g 5 hét alatt, szerintem nem rossz) és lassan Mikit is kezdtem „megutálni”. Remélem nem értetek félre, de már nem éreztem azt mint régen. Ekkor voltunk egy babamama klubban, ahol a védőnő is ott volt és ő javasolta a nevelési tanácsadót. Persze szerinte túlságosan ragaszkodik hozzám Miki, szerintem akkor csak álmos volt, de megragadtam az alkalmat és elmentünk. Ugyanaz történt, mint már annyiszor, valahogy megérezte, hogy nincs tovább és tőlük függetlenül, hagyja hogy szoptassak. Szóval megérezte, hogy kész vagyok. Nevelési tanácsadóban sok fiatal jó szakember van és azért mondtak pár dolgot. Nem tudok úgy fogalmazni, mint Csirkesz, Liv vagy a többiek, de a lényeg, hogy a gyerek normális, mi is mindent jól csinálunk, csak türelem és korlát kell a gyereknek. Nem írom le mely könyvek nem jöttek be nekem, de fegyelmezésre igen jó a „Kell a gyereknek a korlát”, Jan-Uwe Rogge írta. Most még mennünk kell párszor, sajnos betegek voltunk, amikor a babával való kapcsolatát vizsgálták volna, az majd januárban lesz.

Karácsonyra annyi mindent kapnak a nagyszülőktől, hogy bevallom itthon csak egy sál lesz a fa alatt….Meg nem is tudtam vásárolni, meg aztán miből? Ugyhogy a férjemmel kineveztük a karácsonyt a szeretet ünnepének és nem lesz ajándékozás. Remélem ha nagyobbak lesznek, azért jut időm vásárolni….Persze kapott már új játékokat, a baufixes szerelők a kedvencei, drágák ugyan, de megvesszük neki szép lassan. A legjobban zsírkrétázni szeret és apával szerelni a műhelyben. A műhely a varázsszó, az neki aranybánya. Szerintem egy extraméretű lomtár, de a férfiaknak ez kell.

Picurinak nagyon örük, egy tündéri jókisfiú. Alszik nevetgél, még mindig 8-10 naponta kakil, de amugy egy angyal. Tudjátok Miki ide vagy oda, el sem hiszem, hogy létezik ilyen jó kisfiú….
Most 4 hónaposan 69cm és 6900g, persze ezt kakilás előtt mérték.

Borinak, Moszinak és a többi (vajon ki lehet aki nem ír azok közül) babásnak ugyanilyen kis tündért kívánok:

Beatrix

Bevallom egy éve írtam ide Launak, hogy bármi is lesz ne gondoljon arra, hogy talán ez az utolsó karácsonya a gyerekekkel.
Vendég

Csengő, sok okosat sajnos nem tudok mondani, remélem, megoldódnak a problémák, és minden rendben lesz a két tesó között. Szoptatáskor nem ajánlottad föl Mikinek, hogy ő is szopizhat?

Lau... olyan, de olyan szomorú ez... Hihetetlen, hogy tavaly ilyenkor még itt volt, és már nincs. Hogy tényleg az utolsó volt...

Kép

Kép
liv

Csengő
Jó hallani Rólatok :) Ez tényleg durván hangzik :( de alényeg, hogy kaptok segítséget és nincs gond :) Nálunk csak egy ilyen volt, rögtön az első fürdetéskor hozzávágta Nagygé az üvegekt Kisgé fejéhez. Később sosem bántotta. Én mindig mesét olvastam neki szoptatás alatt. de gondolom ezt próbáltad.

Moszi
képek :) ügyi vagy :) Boldog névnapot Vikinek :)

Macsek
gyors jobbulást :roll:

Reditke
Kisgét még nem kötik le a mesék, a nagynak most a Mindennapra egy mese van napirenden esténként.

Mindenkinek Kellemes ünnepeket :)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok :)
Nagy sokára vagyok én is :)
Sikeresen átköltöztünk az ideiglenes lakásba ami kb 40 m2. De élvezzük, igaz egy szobában alszunk mindhárman de ez van . Net kb 1 hónapja van ,de azóta is szenvedünk mert nem működik igazán és van hogy oldalakat nem tudok megnyitni. Remélem ezt el tudom küldeni.
A munka még mindig rengeteg, 6-7 nél előbb sose tudok Bandóért menni és reggel is 6 -7 körül indulok. Szerencsére két ünnep között nem dolgozom.
A héten anyósom vigyázott Bandóra, kedden apa hívott hogy már kétszer hányt a legénykém,én persze Kecskeméten. Mire felértem már többször fosizott is.Anyós mondta, ez biztos influenza ,aztán kiderült hogy már szombat óta hasmenése van elég durva szinten,de nem szólt !!!! Kedd este mindhárman hánytunk és a wcre rohangáltunk felváltva. Azóta is tart. Szegény Bandó nagyon bágyadt szinte egész nap alszik.Szóval a karácsonyunkat sikerült elég rendesen elrontani,
mennem kell felébredt majd folytatom

Kép
Kép
nikk0830

Nagyon Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
A törpéknek nagyon sok szép ajándékot!
Millió puszi:
Móni

Kép
sunimum

Most csak azért jöttem, hogy

békés, meghitt, egészséges gyermek kacajtól hangos karácsonyi ünnepeket és nagyon-nagyon boldog új évet
kívánjak mindannyiotoknak!

Mi holnap reggel el mamákhoz és csak januárban jövünk. ott nincs netünk.

Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

a békés meg a gyermek kacajos valahogy elég ellentmondásos...... de mindenki ossza be magának időben :lol: :lol: :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Kívánunk mindenkinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket! :D

Puszi,

Dino

Kép

Kép
dino

Mi is kivanunk mindenkinek bekes, bolgod karacsonyi unnepeket!!!

Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Ez a Mi karacsonyfank:
Kép
Ez pedig amit Apa hozott ajandekba:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Békés ünnepet nektek. És még vmi: még mindig jó ehhez a topikhoz tartozni.

Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Mi is eltűnünk január elejéig nagyszülőkhöz, így
Mindenkinek kívánunk Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket és BUÉK!!!

Kép Kép

Kormi és a fiúk

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!!

BETTY

Kép
kbernadett

Kormi: GYONYORUEK A GYEREKEK!!!

Remelem nem baj de meg egy-ket kep:
Kép
Kép
Kép
Ez a kis ruhacska a bolcsodei unnepsegre keszult ahova vegulis nem mentunk el mert pont beteg volt szegenykem de nagyon edes benne igy megorokitettuk. :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?