Sziasztok!
Sajnos csak olvasásig bírtam eljutni eddig, de most végleg rászántam, magam, hogy írok is. (már jó párszor neki lendültem, de mindig van valami.
Nem rég karis készülődés vette el az időmet.
Betegeknek jobbulást!
Judy! Nekem a szívzörej van, de csak enyhe, így tegnap voltam szív Uhon, a szívbillentyű nem záródik rendesen, de semmi komoly, majd 1-2 műtétnél, ha lesz ilyen akkor kell figyelembe venni.
Viki meg kúszik mászik magától is, így remélem majd el múlik.
Remélem már nem beteg a gyerkőcök.
Maccs! Szépül már a lakásotok/házatok? (Bocs, de nem tudom mibe költöztetek.)
Nagyon ügyi vagy („hozott anyagból” készítette dolgok). Vikinek csak egy kis gesztenye emberkére futotta energiámból, de attól sem volt elájulva, mert ő csak a gesztenyéket akarta.
Cisztám szerencsére eltűnt, mi jól vagyunk. Viki nem érti, hogy kistesó van anya pocijában, pedig többször is mondtam már. A kistesó sem akarta magát megmutatni tegnap, mert rúgott, de mire odatettem Viki kezét lapított egyet.
Homeósszer: Viki is egy időben korrencsált édes kis bogyókat, és kamillát kapott is, mert épp megfázásban voltunk.
Szerintem jó lett a hajad. Én is készülök fodrászhoz, talán a következő csemete születése előtt el is jutok oda.
Nagyon szépek a gyerkőcök.
Kislányos anyukák, mit csináltok, hogy a leányzó haja ilyen szépen nő? Vikié mindig pici baba haj.
Reditke! Édes nagy fiaid van! És ezek a dumák Bálintnak…..
Fürdős fütyi sztori:
Adventi koszorú: Ha nagyon vékony a gyertya, akkor melegítsd meg a gyertyatartó pöcköt a gázon, vagy hasonlón, akkor nem fog eltörni. Én mindig így csinálom kivéve az idei évet, amikor nem volt kedvem így szórakázni vele, és mivel vastag gyertyát vettem, így nem volt gondom.
Tetszik az új adventi koszorútok.
Csirkesz! Nagyon nő a csöpplányod, és mekkora lett Boti.
Hogy sikerült a vizsga?
Kata! Nagyon ügyes Marci! Nálunk még nem megy a szobatisztaság.
Liv! Rendmániás Dávid:
Viki is néha az, ő leginkább takarításban rendmániás, de néha olyan kupit csinál…. Jobb nem beszélni róla, méltó a nevéhez, a Viktória hurrikánhoz.
Tontica!
Örülök, hogy jelentkeztél. Már gondoltam rád, hogy mi lehet veled.
Küldök egy gólyát, hogy hamarabb megérkezzen.
Kriszti! Szorítok, hogy apukádnál minden rendben legyen.
Tcis! Nagyon ügyi már Elisa, hogy már éjszakára is szobatiszta.
Rólunk :
Megpróbálom összekapni majd magam, és frissítem végre a táblát, ha meg írjátok melyik gyerkőc hány kiló, hány cm. Ha gondoljátok összegyűjtöm, hogy kinek mi a mail címe, és könnyebb lenne elérni egymást. Priviben, vagy itt a fórumban írjátok meg.
Jó régen írtam, de mozgalmas hónap után egy újabb ilyen hónapba csöppentem.
Múlt hónapban Viki 2 hetet is itthon volt – nem folyamatosan – betegen. Első héten minden lakás körüli nyűgöt intéztem, mint vízóra csere stb. Utána Viki volt beteg, így net közelébe alig kerültem, majd vizsgálat hegyek, és még a táppénzes papírokat intéztem, majd újabb 1 hét mikor Viki ismét beteg volt. És utolsó héten megpróbáltam magam utolérni.
Én naív, azt hittem, hogy ha Viki délelőtt bölcsiben lesz időm még pihenni is. Hát sajna nincs. Bár könnyebb intézkedni, hogy nem kell még Vikire is figyelni, de napi 3 óra kevés, mert reggel csak 9re megyünk bölcsibe, és ebéd után jön haza. Reggel így apával is találkozik egy picit, mert este apa sokszor fürcsire (8-ra) épp beesik, és szinte már nem is tudnak játszani, mert alvás (9.) Mikor próbáltuk korán vinni akkor meg ott nem reggelizett, így duplán van indok, hogy ne korán vigyem.
Bár mostanában itthon sem eszik reggel.
Déli alvás nem ment, mert 1-kor felébredt (max ¾ órát aludt jó esetben) és nem aludt vissza, este meg nagyon nyügi volt. Itthon meg 2 órát alszik.
Múlt héten elkezdtem írni a hozzászólásom, de igen lassan haladtam. Múlt hét kedden Viki beteg lett hasmenéses vírussal, (eddig köhögés, és náthaszerű bacikat szedett össze). Szerencsére a héten már jól van, így bölcsibe is megy, csak én jutok nehezen -az intézni valók miatt- gép elé.
Szobatisztaság: Sajna nem állunk túl jól vele, de nem is erőltetem. A bölcsiben a szülőin azt mondták, hogy ott ráül a bilire, és ott marad. Itthon csak rövid ideig hajlandó ráülni, és csak ruhástól.
De cserébe egyre többet beszél, bár már babanyelves szavakkal, azaz a szavak néha 1-2 szótagból állnak. Pl.: kanál =ka De a ka jelent katicát is stb. Ilyenkor barkóbázunk apával, ha nem tudjuk, mit akar.
Már sok szót mond.
A kistesót még nem érti, de biztos, hogy felfogta, mert kb 1,5 -2 hónapja nagyon bújós lett.
Az utolsó Uh-on azt mondta a doki, hogy 150%-ig kislány. Így várjuk a hugit.
Aki nagyon mozgékony odabent, sokkal többet mocorog, mint annak idején Viki.
Kari: végre megvettünk mindenkinek mindent, és Viki névnapi ajándékai is megvannak. Már feladtam a sajátkészítésű képeslapokat is.
Most kicsit befogom, de még teszek fel 1-2 képet.