Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Mi is voltunk UH-n hétfőn. Szonjussal is minden rendben :D
Finoman szólva rosszul szervezik a vizsgálatokat a második emeleti UH-n. Délelőtt 11-től negyed óránként 2 babaát berendeltek "kívülről", majd 11 óra 3 percker letoltak 9 babát a csecsemő osztályról. Nem sokkal 12 előtt jutottunk be. Ott már tovább tartott levetköztetni és felöltöztetni, mint az egész vizsgálat. Nem igazán értem, hogy miért pont akkor hozzák le a manókat az osztályról, amikorra már vannak előjegyezve vizsgálatok. Ezt meg is kérdeztem a doktornőtől, de ő sem tudta rá a válszt :?
Megkaptam Edinától a bejgli receptet (Nagyon köszi neki!), holnap kipróbálom. Majd beszámolok az eredményről.
Danca egyre rosszabbul viseli, hogy itt van Szonjus. Egyre agresszívabb. Ma közölte szoptatás közben, hogy most már elég, Szonja menjen aludni. Éjszaka is egyre többször felriad, és úgy üvölt, hog képtelenség megnyugtatni. Ha ottmaradok vel akkor is csapkod és kiabál. Nem hajlandó lefeküdni, csak úgy lehet visszaalatatni, ha magamhoz szorítva lefekszem vele együtt. Ilynekor még kb. 15 percig üvöltve dühöng, majd belealszik... Elég riasztó. Majd megszakad érte a szívem. 27-ére kaptunk időpontot az alváslaborba a Madarász utcai kórházban. Kíváncsi vagyok, mit fognak javasolni. Bár szinte biztos, hogy ott nem fogja produkálni.
Szonjával nálunk is alakulnak az éjszakák. Tegnap reggel fél hatig aludt. Lehet, hogy előre ittam a medve bőrére, mert ma megint 4-kor kelt :cry: Bár szinte mindegy, valamelyik gyerek miatt úgyis kelnem kell :(

Teszek fel újabb képet, bár most már ennél is pufókabb. Szerintem már 4,5 kg is megvan. Majd vasárnap lemérem.

Jó éjszakát és jó karácsonyi készülődést mindenkinek!

Judit Kép

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Judit! nagyon szépséges a lányka. milyen letisztult már a tekintete.
rohan az idő. Hát Dancával nem lehet könnyű. Nagyon sok energia és türelem kell hozzájuk nagyokhoz. De ne aggódj megszokja majd az új helyzetet. Szegénynek biztos most kopogott le hogy osztoznia kell.
Remélem a bejgli ízleni fog. érthető volt, mert elég össze-vissza írtam.

Zsuzsa! akkor a fiúig meg sem álltok? :D max lesz egy női kézilabda csapatotok :D

Bejgli recept: 1kg .iszt, 35 dkg margarin, 15dkg zsír, 1,5dkg élesztő, 3tojás sárgája, 1dkg só, 9dkg porcukor, 2dl tej
anyósom így csinálja: összegyyúrja cipóformára, 1napra beteszi a hűtőbe, másnap megkelszti, nyújtja, megtölti megkeni tojásfehérjével majd megint hűtőbe /Erkélyre, teraszra/ rakja lehűti. mikor lehűlt szobahőmérsékletűre melegíti és utána teszi a sütőbe. sütő aljába tesz vizet tálba.
nagyon finom szokott lenni és nem megy szét mikor vágjuk.

Dóri! mi volt a dokinál? minden ok?

Ezviccről tud vki vmit? teljesen eltűnt.

Brigi! sztem nem fogod megbánni ha a JF kh-ba szülsz. egymástól elkülönített szülőszobák vannak, nagyon jól felkészült és aranyos szülésznőkkel. sztem a legtöbb kh sokkal lepukkantabb mint a JF.
Kórtermek tágasak, wc fürdő bent van. Egyásban kérheted a 24órást bár sztem azért jó egy kicsit pihenni legalább éjszaka.
de azt is kérheted hogy éjszaka vigyék ki neked ha sír és szopni szeretne a baba.
Gratulálok a 4.babához és a nagyokhoz is.

Tibicsoki! örülök hogy megismertelek Titeket. Fanni egy tünemény.

Szandra! örülök hogy jók lettek az uh eredmények.

Adra! jól vagy? CTG-k mennek? remélem még 3in1 kariztok apával kettesben.

Zsófi, Fricky! ti hogy vagytok? hányinger megszűnt már?
jó éjt mindenkinek :D
sidney

Sziasztok!
Zsuzsa, Sidney! Köszi nektek is az infókat!
Hát sajnos ahogy látom maradok a régi kórházamnál és a sok utazásnál :roll: Pedig jó lett volna egy közelebbi kórház, dehát nekem fontos, hogy a baba melettem legyen, meg az is, hogy a nagyobb tesók láthassák ne csak egy üvegablakon keresztül :cry:
Zsuzsa! Gratula a 3lányhoz! Ezek szerint próbálkoztok a fiúval? Remélem nekünk most kislány lesz, bár eléggé kétlem :shock: Nálunk is volt aki azt mondta felelőtlenség meg hülyék vagyunk már a 3. nál, de engem nem érdekel más véleménye, és ezt meg is szoktam mondani. Addig mig én nevelem senkinek semmi köze hozzá hány gyerekem van :lol:
Judit! Nagyon édi a kislányod! Sajnállak Danca viselkedése miatt, de nyugi, el fog múlni. Tudom nehéz és sok türelem kell hozzá, de neki most nehéz, valószínű most jött rá, hogy a tasó marad és neki oztoznia kell. Próbálj meg napközzben sokat foglalkozni csak vele, mikor a pici alszik. Vagy menjetek együtt sétálni míg a picire apa vigyáz. Nem akarok okoskodni, de nálunk is volt hasonló, de az segített, hogy Marci érezte ott vagyok neki, voltak csak közös programjaink! Kitartás!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Helló Csajok!

Szandra!
Örülök, hogy mindent rendben találtak Edónál! :)

Judit!
Gratula nektek is, nagyon édes Szonja baba! :)
Sajnálom, hogy Dancával most nehéz, de biztos vagyok benne, hogy megoldódik a helyzet. Nagyon szorítok!

Sid!
Ma du. megyünk CTG-re, majd este v. holnap beszámolok!
Remélem én is, hogy a karit még 3 in 1-ban töltjük. Sőt a legjobb az lenne, ha csak januárban születnének meg. Ez az első év, hogy a családból mindenki szabin lesz a kép ünnep között, s így alakom adódna mindenkivel együtt lenni.

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Na, itt vagyok!
Judit! Ne harqagudj, hogy nem írtam fel a repcetet, de nagyon hosszú lett volna, és hát a szülinapi zsúr elvette minden időmet 8) :D Gondolom mostanra már túl vagy a bejglin :D
Dancának kitartást, meg persze neked is, szerintem hamar tú lesztek a féltékenykedésen, értelmes, okos gyermek ez a kisfiú, gyorsan rájön, hogy ez a helyzet nem fog változni. Szerintem ez elkerülhetetlen.

Nálunk minden rendben, csak ez a pár nap agyament volt, ma volt először időm kicsit leülni, ill. elmentem fodrászhoz. Majd csak jan 3-án kell mennem a kh-ba, már az AFP-t csinálják :o Rohan az idő...

Mindenkinek boldog ünnepeket, ha addig esetleg nem "találkoznánk", legyetek jók!

Eszti

Kép Kép
fricky

Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket!

Kép Kép

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Judit!
Szonjus eszméletlen gyönyörű hajasbaba. Nagyon tündéri formás kis manócska :) . Majd én is csinálok az Edóról képet és akkor felteszem.
Én is nagyon sajnálom, hogy Danca ilyen kis féltékeny: nagyon nagy kitartást és türelmet kívánok neked hozzá!
Szintén nem akarok okoskodni de amikor szopizik Szonjus akkor csalogasd oda magad mellé Dancát egy mesekönyvvel és akkor mesélj neki hátha akkor nem érzi annyira a féltékenységet (bár gondolom már minden féle trükköt bevetettél). Karira akár az egyik ajándékot adhatná Szonjus Dancának talán akkor jobban "megszereti".
Nagyon örülök, hogy minden oké volt az UH-on, így utólag örülök, hogy mi nekünk nem a koházba kellett visszamenni mert annak ellenére, hogy nem időpontra mentünk a Tűzoltó utcába kb fél órát kellett csak várnunk mire bejutottunk és az tuti, hogy tetőtől talpig jól átvizsgálták a drágát mert volt bent két orvostanhallgató akik most tanulták amiket pont vizsgáltak a gyerekeken így mindent ezerrel magyarázott nekik a doki ilyen-olyan nézetből.

Brigi!
Nekem éjszakára nem hozták ki a bébit mikor kértem, hogy hozzák ha éjszaka felébred és éhes lesz. :( .
Mondjuk nagyon függ attól, hogy ki az éjszakás mert mindenki másképp áll hozzá.

Fricky!
Nagyon boldog születésnapot így utólag is Bencusnak. Remélem jól sikerült a buli! :)

Adra!
Szorítok hogy egyben maradjatok amíg csak szeretnéd. Várom én is a CTG beszámolót.

Sid!
Neked is minden jót!

Szandra
szandrakiss

Sziasztok!

A régebbiek közül, talán még emlékszetek rám! :D
Meglepődve olvasom, hogy milyen sokan újra babát vártok, és nagyon örülök neki!
Az újakat üdvözlöm!
Szeretnék nektek nagyon boldog, békés Karácsonyi ünnepeket kívánni!
És egy kép Zsófiról!
A kórház dolgozóinak is szeretnék boldog ünnepeket kívánni!

Kép

kizsó

Sziasztok Lányok!

Már egy ideje olvasgatom a topicotokat, és most jutottam el a végéig, de látom, jó kis csapat ez! :P
Szeretnék én is csatlakozni hozzátok, mert mi is hamarosan szeretnénk egy második babócát a kisfiunk mellé és én is a JFK-ban szeretnék majd szülni. Először viszont orvost szeretnék választani, akivel megbeszélném a felkészülést. Így a válaszai alapján nagyon szimpi nekem Gyuridoki, nem tudom viszont, hogy mikor van a rendelési ideje. Ti tudnátok ebben segíteni? Vagy esetleg még Dr. Séra Péter-t ajánlott nekem egy ismerősöm. Róla mit tudnátok elmondani?

Köszi szépen és mindenkinek sok boldog percet az Ünnepekre! :roll:
cserika

Helló Csajok!

Megvolt a tegnapi vizsgálat. Az UH kb. 25 perces volt. Alaposan megnézte a babókat. Szépen fejlődnek, nőnek, sokat mozognak és nagyon jól vannak. :D
Ezután következett a CTG, itt is minden OK volt azt leszámítva, hogy az egyik babó nem volt vevő a dologra, mert állandóan elmászkált és nem győztük követni.
Velem minden OK: zár méhszáj továbbra is. :)
Legközelebb jövő hét pénteken megyek, akkor a fentieken túl nekem lesz vér- és vizelet vizsgálat is.
Most már kezdem felfogni, hogy egyre közelebb a szülés ideje. Egy kicsit már izgulok, hogy mi lesz. :oops:

Fricky!
Már AFP? Tényleg nagyon rohannak a napok!

Finike, Dóri és Többiek!
Veletek miújs?

Látom sokan készülődtök az ünnepekre, így ezúton szeretnék Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt, és Boldog Újévet kívánni!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Finike!

Boldog névnapot Viki babának! :)

Adri

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

SZiasztok!

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek.

Adra! örülök, hogy minden rendben volt. ügyi vagy még legyen is zárva a méhszáj egy pár hétig. Rendes szülésre készültök? készülődsz Te is vagy csak már inkább irányítod a dolgokat.
2éve mikor Bulcsúval voltam várandós én ilyenkor már inkább csak irányítottam a takarítást. Szegény férjem csinált szinte mindent.

Dóri! hogy vagy? bírod még?

Edina
sidney

VIki baba! Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából!!

Edina
sidney

Sidney!
De kedves Toled, hogy erdeklodsz irantam :) Nehezen viselem mar a dolgokat :) Rengeteget foglalkozom Attival, mindig viszem valahova pl. jatszohaz a szomszed bolcsiben, baratok, stb. Kihasznalom meg az idot. Felek, hogy nem sokara nem lesz ezekre idom. Szinte lelkiismeretfurdalasom van. Estere olyan faradt vagyok, hogy csak bezuhanok az agyba, viszont aludni mar nem tudok. Tegnap elott is reggel 6ig forgolodtam. Mar hanytam reggel a faradsagtol. Szoval nehez, es egyre nehezebb lesz. Foleg, ha megszuletik a kicsi :)
Amugy minden rendben, leszamitva, hogy meg surun hanyok, minden eves utan rosszul vagyok.
A kicsi mar tobb, mint 1kg, de meg nem fordult be, ul a feneken szo szerint :)

Teszek fel egy kepet, ezzel szeretnek nektek Kellemes Unnepeket kivanni. Ezt most fejeztuk be a fiuknak :) Apaval ketten csinaltuk

Kép

Judit!
Gyonyoru a kislanyod! A babasban gratulaltam, de megragadom itt is az alkalmat: GRATULALOK!

Magunkrol kepet majd unnepek utan teszek fel, mert nincs friss most :(

Kellemes unnepeket!

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Dóri!
Mi van Veletek? Megneztem az utolso hozzaszolasod dec 15. Ugye meg egybe vagytok? Szerintem Dori kinotte mar a bodyt, amit itt hagytatok :) Sok puszi es kitartas!

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok Csajok!

Már rég írtam, mert mert ez a karácsonyi készülődés elvette minden időmet, de most már ráérek. Így utólag is mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Velünk minden oké. Köszönjük a névnapi köszöntőket! Viki nemrég megkapta az első oltását, egy kicsit sírt, de még a szobában elkezdett mosolyogni. Most egy picit meg van hűlve, megy ezerrel az orrszívás, amitől majd megszakad a szívem, de muszáj, nem szeretném, ha bármi szövődménye lenne. Már egy hete szívjuk neki, de még mindig szörcsög. Kap orrcseppet, C vitamint, de nem nagyon javul. Annyira sajnálom szegénykémet. Amúgy már szépen beállt a négyóránkénti evésre, és egész éjszaka alszik. Este 9 -től reggel fél 8 -ig. Olyan aranyos, ügyes kislány. Már vannak napok, amikor sokat gagyarászik, olyan édes hangja van. :D :D

Kizsó, Judit!

Gyönyörűek a lányok! Judit, nagyon nehéz lehet neked, hogy nyugodtan tudd szoptatni Szonjust, de Dancával is törődj, hát nem könnyű a helyzeted! Sajnos ebben nem tudok tanácsot adni, de szerintem amit a többiek javasoltak, az beválhat! Kitartás, majd helyrerázódnak a dolgok!

Adra!

Jó sokáig csinálta a dokid az uh-ot, de legalább mindent megnézett. Még mindig az egyikük farfekvéses? Örülök, hogy a CTG-d jó lett, remélem kihúzzátok januárig, akkor már sokkal erősebbek a babák. Szorítok! Mikorra is vagy pontosan kiírva? Nehéz már mozogni? Már mindent megvettetek?

Brigi!

Én csak ajánlani tudom a kórházat! Amikor voltam szülőszobalátogatáson akkor mondták, hogy van 24 órás rooming-in, ha egyágyas szobába kerülsz. Nekem jó volt, hogy este elvitték, mert így én is tudtam pihenni egy kicsit, mert nagyon el voltam fáradva a szüléstől, és jól esett az alvás. A csecsemősökről inkább nem nyilatkozom, de a szülésznők nagyon kedvesek, aranyosak. Szerintem az, hogy néhány napig csak ablakon keresztül láthatják a picit a rokonok én nem bántam, nehogy elkapjon valamit valakitől, ilyenkor még nagyon nincs védettsége a picinek, de ezt Te is jól tudod. Hozzánk az első hat hétben csak anyukám jöhetett át.
Bárki bemehet a szülésre, de csak egy személy lehet benn veled. Bemehetsz szülőszobalátogatásra, felhívod a kórházat és megkérdezed a szülészeten, hogy mikor van. Ott mindent elmondanak,megmutatnak neked.

Remélem mindenkinek azt hozott a Jézuska, amire a legjobban vágyott!!! :D :D :D
Finike
finike

Sziasztok,

Remélem, mindenkinek jól telt a karácsony!
Nálunk jólsikerólt a nagy családi vacsi, bár nagyon elfáradtam. 11-en voltunk felnőttek, éjjel kettőkor feküdtem le... Viszont minden jól sikerült, még a bejgli is :D Köszi Sid!
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy Danca javulófélben van az alvásproblémákat illetően. Ma délután is, és este is sírás nélkül aludt el. Remélem, az éjszaka is nyugodtan fog telni. Mostanában Szonjuska is egyre nagyobbakat alszik éjszaka, ma már csak reggel hatkor kelt fel. Remélem, ezek a tendenciák maradnak, és nem fordulnak vissza.
Egyébként minden rendben, Szonjus már szinte gurul :D

Szandra,

Köszi az ötleteket, a legtöbben már túl vagyunk. Néha bejön nála, hogy szopi közben meséljünk, rajzoljunk, néha szabályosan elmenekül. Lassan csak megbékél a dologgal...

Örülök, hogy minden pocakos jól van, bár Dórit én is hiányolom!

Ha addig nem tudnék jönni, akkor mindenkinek nagyon boldog új évet!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Így utólag is mindenkinek boldog karit és mégboldogabb kari utáni extra pihit :lol: :lol: .
Komolyan mondom én már semmire nem vágyom (minekután mindent megkaptam amit szerettem volna :lol: :) :lol: ) csak egy nagy adag nyugalomra!!!

Judit!
Nagyon örülök, hogy kezdenek alakulni a dolgok, remélem nem vetted okoskodásnak amit írtam :oops: gondoltam, hogy mindenféle trükköt bevetettél már de hidd el sokkal könnyebb tanácsot adni mint ténylegesen orvosolni a problémát ezért voltam ennyire okos :shock: .
Ha Szonjus is olyan turbókajagép mint az Edó akkor elhiszem, hogy lassan gurul mert nálunk is lassan be lehet iratni szumósnak a csöppet :D .

Felébr...
szandrakiss

Helló Csajok!

Örülök, hogy többeknek is jól telt a Karácsony! :)
Annak pedig méginkább örülök, hogy a legifjabbak ilyen szépen fejlődnek!

Judit!
Le a kalappal előtted, hogy egyedül, két pindurka mellett komoly karácsonyi vacsit adtál! 8)
Nagyszerű, hogy Dancánál javul a helyzet. Remélem, hogy ez a tendencia folytatódik továbbra is nálatok!

Finike!
Mielőbbi javulást kívánok Vikinek, remélem hamarosabb jobban lesz!
Már minden készen áll a babák fogadására kb. 1 hónapja. A pocakom folyamatosan nő, és egyre nehezebben viselem az állapotom. :( Sajnos már fáj a hátam, a derekam, a bordáimat is nyomják időnként, a hasamat pedig nagyon nehéznek érzem. Az alvás is kezd problémás lenni, mert nehezen találom meg a megfelelő alvási pozíciót, plusz levegőt is nehezebben kapok fekve. Az az igazság, hogy most már egyre rosszabbul viselem az állapotomat, s várom, hogy mielőbb megszülessenek a babák. Néha haragszom is magamra, hogy nem vagyok elég türelmes. :oops:
Január végére vagyok kiírva. Az egyik baba továbbra is farfekvéses, de a másik fejvégű. Kérdeztem is a dokit, hogy szerinte mire számíthatok, de azt mondta, hogy előre nem lehet semmit sem mondani. Úgy vettem ki a szavaiból, hogy inkább császárra kell készülnöm, de ezt ilyen egyértelműen nem mondta ki.
Holnap reggel megint megyek megint UH-ra és CTG-re :D , amiről majd beszámolok!

Dóri!
Mi van veletek? Hogy telt az ünnep?

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Helló Csajok!
Helyzetjelentés: szerencsére eddig minden OK, azt leszámítva, hogy Bence mára belázasodott, de már most sokkal jobban van :)
Pocaklakó szerintem fejlődik, de az első hasméret (alig fértem a gatyáimba 6 hetesen) ijedtségek ellenére ma már azt nézem, hogy nincs is hasam... Emlékeimben úgy él, hogy Bencével 16 hetesen már jócskán volt pocim. Nem is tudom.

Judit!
Tényleg igazán nagy voltál a két pindur + családi hepaj! Gratula!

Adra!
Örülök neked, és ezt a hátralévő időt már guggolva is kibírod 8) Nemsokára karjaidban a babák! Annyira izgi! Majd írj, hogy mi volt!

Zsókuci!
Helyzet nálatok?

Dóri!
Merre vagy!?

Finike!
Remélem már jól vagytok, és a gyarapodás is megy!

És a Többiek!
Remélem nálatok is minden rendben, végre pihiztetek is kari után!

Aztán ha nem "taliznánk" Mindenkinek BUÉK!

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Vagyok, csak a karácsonyi készülődés...

Már zömmel csak pihizek, mert megrövidült nálam is a méhnyak. A legutolsó Uh szerint viszont 1 héttel előrébb jött a terminus, így most február 13-ra módosult a végdátum.

Mindkét baba faros, garantált csaszi, beszéltem a dokival. Őszintén szólva nem bánom, így kevésbé kockázatos a babákra nézve.

Most, hogy sokat pihenek, így annyira nem vészes a helyzet, még bírom. Pocakom már hatalmas, de érdekes, hogy a derekam most nem fáj, míg Ágival szinte végig fájt.

Most azon drukkolok, hogy ne éjszaka induljon majd mega szülés, hanem napközben, így el tudok majd búcsúzni Ágitól, ha csak rá gondolok, hogy nélkülem lesz sírok, de szinte végig bőgtem az összes megható történetet karácsonykor, hiába a hormonok...

Babaszoba már majdnem kész, igyekszünk még idén befejezni mindent.
Január végéig szeretném kihúzni, remélem nem nyílik ki a méhszáj és akkor talán sikerül.

Január 8-án megyek a kórházba, akkor lesz minden, és már kezdjük a CTG-et is, mert akkor leszek 35 hetes.
Vendég

És BUÉK! ha addig nem jönnék!

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok!

Minden duplababót és szimplababót várónak egy nagy kitartást így kari utánra szilveszter utánra meg amíg csak kell!!! Sok pihi, nem pakolás, takarítás csak egy kis ez meg csak egy kis az hanem PIHI!!! :shock: Aláírás: Dr szandrakiss :D

A már babóval rendelkezőknek meg csodálatos fejlődést és jó egészséget!

Judit!
Hogy vagytok? Mi egészen kezdünk belerázódni a dolgokba, Edóka szépen kitölti a 3 órás kajcsiszüneteket alvással. Persze csak zömmel nappal alszik ilyen fergetegesen jókat éjszaka meg kukorékolás van :? dehát nem lehet minden 100%-an tökéletes. :lol: . Pont hétfőn lesz Szonjus 7 hetes? Nagyon rohan az idő, Taminál sokkal lassabban telt de szerintem akkor sokkal többet stresszeltem és emiatt nem "rohant" az idő!
Na ezt most jól megfogalmaztam de úgyis vágod, hogy miről beszélek :wink:

Én is szeretnék mindenkinek nagyon boldog újévet kívánni és kívánom minden álmotok teljesüljön
Kép

Szandra

szandrakiss

Helló Csajok!

Tegnap szokás szerint megvoltak a vizsgálatok: UH szerint nőttek a babók és továbbra is egyikük fej-, a másikuk farfekvéses. A CTG is OK lett. :) Persze az egyik babó megint nagyon unta a banánt, mert ismételten elmászkált a CTG alatt, úgyhogy egész végig fogni kellett az érzékelőt a hasamon.
Volt vérvétel és vizelet vizsgálat. Minden eredményem jó lett! :)

Továbbra is a császár a valószínű a fekvésük miatt és úgy néz ki, hogyha addig nem indul meg a szülés, akkor valószínűleg január 15-én meg fognak császározni.

Úgyhogy mostmár tényleg kezdhetek izgulni!

Mindenkinek nagyon Boldog Újévet kívánok!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Szandra,

Köszi szépen jól vagyunk! Szonjus tényleg hétfőn lesz 7 hetes. és már átalussza az éjszakát. Lehet, hogy elkiabálom, de már két napja reggel 7-kor kell az esti 11-es szopi után :D
És tényleg rohan az idő... Dancánál nálam is más volt, bár én ismeretlen okból nem nagyon paráztam semmin, kivéve a szoptatást... Anyukám gyerekorvos, így szinte babák között nőttünk fel a tesómmal. Már egész kicsi koromban rendszeresen volt a kezemben baba, sőt többször még fürdettem is. Anyu mindig elvitt olyan családokhoz, ahol már nem az első baba volt, és tudta, hogy nem paráznak, ha én is megfogom.
Dancánál még mindig tart a javulás, remélem, így is marad! Ha SZonjus produkál még néhány ilyen szuper éjszakát, ésDanca is jól fog aludni, végre beteszem aludni a gyerekszobába, és visszaadjuk a mózeskosarat. Már úgyis szinte kinőtte.
Ma megyünk a Demjén koncertre, jó lesz egy kicsit kimozdulni. Egyébként már kezdek belejönni a 2 gyerekkel elmenni vásárolni projektbe. Egyelőre még csak a kezdő szintet nyomjuk: csak oda megyünk, ahol van bevásárlókocsi. Dancát beleültetem, Szonjust pedig hordozóstul ráteszem a tetejére.
A szopik közti időszakokat Szonjus is jobbára átalussza, bár nagyon sokat fáj a pocija :( Remélem, nemsokára vége lesz ennek az időszaknak.

Mindenkinek nagyon boldog új évet!

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szandra,

Köszi szépen jól vagyunk! Szonjus tényleg hétfőn lesz 7 hetes. és már átalussza az éjszakát. Lehet, hogy elkiabálom, de már két napja reggel 7-kor kell az esti 11-es szopi után :D
És tényleg rohan az idő... Dancánál nálam is más volt, bár én ismeretlen okból nem nagyon paráztam semmin, kivéve a szoptatást... Anyukám gyerekorvos, így szinte babák között nőttünk fel a tesómmal. Már egész kicsi koromban rendszeresen volt a kezemben baba, sőt többször még fürdettem is. Anyu mindig elvitt olyan családokhoz, ahol már nem az első baba volt, és tudta, hogy nem paráznak, ha én is megfogom.
Dancánál még mindig tart a javulás, remélem, így is marad! Ha SZonjus produkál még néhány ilyen szuper éjszakát, ésDanca is jól fog aludni, végre beteszem aludni a gyerekszobába, és visszaadjuk a mózeskosarat. Már úgyis szinte kinőtte.
Ma megyünk a Demjén koncertre, jó lesz egy kicsit kimozdulni. Egyébként már kezdek belejönni a 2 gyerekkel elmenni vásárolni projektbe. Egyelőre még csak a kezdő szintet nyomjuk: csak oda megyünk, ahol van bevásárlókocsi. Dancát beleültetem, Szonjust pedig hordozóstul ráteszem a tetejére.
A szopik közti időszakokat Szonjus is jobbára átalussza, bár nagyon sokat fáj a pocija :( Remélem, nemsokára vége lesz ennek az időszaknak.

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szandra,

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szandra,

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szandra,

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok,

én is bocsi, hogy így eltűntem, de a karácsony miatt nekem sem volt sok időm írni. Örülök, hogy mindenkinek jól teltek az ünnepek! :D

Fricky,
köszönjük, jól vagyunk! Ma mondjuk eléggé fájdogált a pocim, de gondolom ez azért van, mert nő a méhem - hát nem volt kellemes, de végül a magneB6 segített. Néha még mindig van hányingerem, főleg fogmosáskor, de szerintem ez már meg is fog maradni...
Poci növöget, és már néha érzem, hogy Kisborsó mocorog :D
Te is már érzel ilyeneket?
Kedden (01.02.) megyünk mi is AFP-re + kiharcoltam egy UH-ot is, mert már rég láttuk Kisborsót, és persze ha lehetne itthonra is vennék egy UH-készüléket :D:D:D
Te fogsz szülésznőt választani?

Többiek? Nektek van/lesz szülésznőtök? Én még nem tudom, de hajlok afelé, hogy legyen... Várom tanácsaitokat.

Szerintem idén már nem írok, úgyhogy: Holnapra jó bulizást - aki megy :lol: - és természetesen nagyon boldog, egészséges babákkal teli Új esztendőt kívánok mindenkinek!!!! :D

Puszi!

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!
Mindenkinek szeretnék Boldog új évet kívánni.
Zsuzsa
Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Továbbra is hű olvasó vagyok, úgyhogy "szem előtt" vagytok.
Jövő évtől jelentős változásokat vezetünk be az osztály munkájában, ezeket majd folyamatosan leírom, és várom a véleményeteket.
Ezután az izgatás után
Mindnkinek Boldog Újévet

gyuri
gyuri
Szeged

Sziasztok,

Zsuzsa,
irtó édi ez a Malacka! :D Neked is BUÉK! :D

Gyuri,
várjuk a híreket, reméljük csupa jó dolog lesz :D
Neked is Boldog Új Évet!

Képzeljétek, kb. fél órája földrengés volt Bp.-en, amit itt is lehetett érezni... Persze eléggé megijedtem, éppen egy kis délutáni szunyókára készültem, amikor éreztem, hogy valami nem stimmel... Most olvastam a neten utána, és 4,1-es földrengés volt... Remélem nem lesz folytatás.

Puszi mindeninek.

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog újévet kívánunk!!!!!

Judit!
Örülök, hogy Danca kezdi megszokni az új helyzetet de akkor te is ügyes vagy mert ezek szerint sikeresen "kezelted" a problémát :lol: .
Nálunk is most kezd belerázódni az élet a rendes kerékvágásba egyedül a délutáni alvásokkal van még mindig probléma mert a Tama nagyon nehezen akar elaludni de biztos van rá szüksége mert ha elalszik akkor 1,5-2 órát is szundít és este 9 körül ugyanúgy megy aludni és ha nem alszik akkor nagyon nehéz vele mert eszméletlen hisztis.
Tamánál én is csak a szopi miatt paráztam aztán rájöttem, hogy akkor is felnő ez a gyerek ha "csak" 2 hónapig szopizik meg ha két évig akkor is. :shock: .

Zsókuci!
Bár én nem választottam szülésznőt de a következőnél majd biztos fogok. Mind a két szülésem ebben a kórházban volt és egyiknél sem volt választott szülésznőm. Más volt a Taminál és más most az Edónál ezért van összehasonlítási alapom még akkor is ha egyik sem volt választott (igaz a végén mind a kettő megkapta az általunk neki ítélt "ajándékját"). Most azt mondom, hogy fogok választani mert a kettő (mondjuk nem volt köztük akkora extra nagy különbség) de mégis fogalmazok így az egyik kedves volt a másik pedig nagyon kedves!
Én mindenképpen javaslom, hogy válassz szülésznőt és ha gondolod akkor a dokidat is kérdezd meg, hogy ő kit ajánl mert lehet, hogy van olyan szülésznő akivel nagyon jól megértik egymást fél szavakból is de lehet ennek az ellenkezője is (nem a legjobb "barátok") és akkor hiába bízol meg külön külön bennük a végén mégis "feszült" a hangulat az nem jó.
Remélem érted, hogy mit akartam írni mondjuk egy kicsit zavarosra sikerült. Na nem baj ez így akart kijönni belőlem :) :) .

Duplababósok hogy vagytok?

Szandra

szandrakiss

Szandra,

nagyon szépen köszönöm a tanácsot, szerintem meg fogom fogadni. Holnap reggel megyek UH-ra, meg vérvételre, és úgyis találkozom a dokimmal, úgyhogy lehet, hogy már most rá is kérdezek. De lehet, hogy majd csak akkor, ha meg lesz az AFP eredménye.

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Kedves Gyuridoki,

Megkérdezhetném, mikor van a rendelési időd és hol? Mert a lányok itt nemigen vették észre a kérdésemet :roll:

Köszönöm szépen és mindenkinek BÚÉK!
Erika
cserika

Kedves Gyuri!

Várjuk a tájékoztatást, remélem, hogy alapjában véve pozitív dolgok lesznek, főleg mivel reményeim szerint 3-4 hét múlva személyesen is tiszteletünket tesszük a babákkal, előbb remélem nem.

Vendég

Sziasztok!

Boldog új évet kívánok!

Földrengést mi is éreztük, elég ijesztő volt.

Cserika! sajna én nem tudok Neked segíteni ezért nem írtam, bocsi!!
üdv köztünk. mikorra várjátok a bébit?

Gyuri! én is kíváncsian várom a fejleményeket, bár már több gyerköcöt nem tervezünk.

Edina
sidney

Sziasztok! Remélem nem haragszotok,hogy idepofátlankodom.De ahogy látom ti mind a Dél-pestiben fogtok szülni?Mert én igen és nem igazán találok semmit a neten erről a kórházról.Ha valaki tud valami infót akkor azt megosztaná velem? Az érdekelne hogy itt hogy működnek a dolgok?Van baba mama szoba stb? Elöre is köszönöm a segítséget! BÚÉK
Vendég

Sziasztok,

voltunk ma UH-n, minden rendben! :D
Sajnos nem derült ki, hogy kislány vagy kisfiú rejtőzik a pociban, talán majd legközelebb, vagy majd a 4D-n.

CRL: 100 mm
BPD: 34 mm

Sajnos nem sikerült fotót kapni, mert nem volt jó a nyomtató :(, de aranyosan boxolt odabent Kisborsó :D

Szép napot mindenkinek!

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Helló Csajok!

Zsókuci!
Örülök, hogy minden rendben a pocidban. :) Az AFP-s vérvétel is ma volt? Ha igen, akkor ne felejts el majd beszámolni az eredményről!
Sajnos nekem sincs az UH-król fotóm :( , ezért javasolom neked, hogy az UH vizsgálatokrra vigyél üres videokazit, mert videofelvételt mindig tudnak csinálni! :D

Bacsbern!
Üdvözöllek közöttünk! Ha egy picit visszaolvasol a fórumban, akkor a hsz-ek között a kórházzal kapcsolatosan sok infót megtalálsz. Ha van még azon túl is kérdésed, akkor szerintem bármelyikünk szívesen válaszol rá.

Kedves Gyuridoki!
Izgatottan várom én is a híreket! Remélem, hogy ezek általában kedvező dolgok lesznek!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Bacsbern!

Szívesen leírom most hogyan működnek a dolgok, de valószínű, hogy változni fpog, mint minden az eü-ben idén.

Van 5 db egyágyas szoba, saját fürdővel itt elérhető saját kérésre hogy 24 órában együtt legyetek.
A kétágyasban is, de itt már a szobatárssal egyeztetni kell.

A többi szoba 4 ágyas, innen éjjelre elviszik a babót, hogy tudjál pihenni (11 és reggel 7 között).

A látogatás 17:30-18:30-ig van ekkor a család egy üvegfalon keresztül megnéheti a picit, amúgy senki nem látogathat, te mehetsz ki a folyosóra látogatót fogadni.

Császárosoknál egy ember, ha beöltözik első nap bemehet (amikor nem tudsz kijönni).

Egyszülőszoba teljesen szeparált, bordásfallal, labdával stb... a többi fallal el van választva, de elől csak egy függöny van rajta.

Egy ember veled lehet szüléskor.

Röviden ennyi.

Vendég

Sziasztok!

Blodog új évet mindenkinek!!!

Zsókuci. Örülök, hogy minden rendben volt az uh-n.

Én ma telefonáltam a védőnönek, hogy megkapta e már az AFP eredményt. Sajnos kicsit alacsony lett az érték, így most eléggé bevagyok tojva. 0,76 lett, és 0,8-tól jó. (Gergővel 1,5 volt). Azt mondta ne aggódjak, mert nem kértek ismétlést, meg nem is néztek több mindent. Holnap este megyek uh-ra. Izgulok nagyon, hogy minden ok legyen.

Közben készülődünk a költözésre. Egész héten vásárolgatunk, aztán szombaton irány ausztria. Remélem minnél hamarabb sikerül bekötni a netet ott kinnt.

Na, megyek is, mert nem bírok tovább itt ülni. Szurkoljatok légy szíves, hogy minden ok legyen az uh-n.

Ja, még azt akartam írni, hogy kb. 3 hete érzem mocorogni a babát. El is felejtettem milyen fantasztikus érzés. :D

Szép napot!

jucus1

Sziasztok!

Sidney,
Köszi az érdeklődést. Nekem sajna még nincs baba a pocómban (már volt egyszer és van most egy kétéves kisfiam), most szeretnénk majd másodikat. De már most szeretnék orvost választani itt a Dél-Pestiben, mert nemrég ide költöztünk. Jó lenne vele előre is beszélni, hogy amikor majd már két kék csíkot látok, akkor rögtön legyen kihez mennem :-)))))

Dóri79,
A napi egy óra családi látogatási idő nekem rettenetesen kevésnek tűnik :-(( De ugye, ha bejön a férjem, meg a Kisfiam, akkor én kivihetem hozzájuk megmutatni a babócát?

Köszi és szép napot:
Erika
cserika

Cserika!

A gyermeket, nem viheted ki, még a látogatási időben sem, akkor oda kell állni az üvegablak elé, bemondani a nevét és kb. 2 percre felmutatják.

Nappal is fogadhatsz látogatót, csak akkor nem tudom, hogy hová teszed addig a picit...
Ha van szobatárs akkor ő tud rá figyelni, vagy elvileg a csecsemősökhöz is be lehet vinni, habár én ezt soha nem próbáltam.

Lehet, hogy furán hangzik, de nekem ez jó volt, senki nem zavart, tudtunk pihenni, nyugodtan szoptatni stb...

Jucus!

Izgi dolog a költözés és szorítok, hogy UH-n minden ok legyen.

Zsókuci, Fricky!

Majd beszámolni milyen lett az afp!

Adra!

Neked kitartás, már nincs sok hátra...És holnap várjuk a beszámolót!

ÜDv D:óri
Vendég

Sziasztok Csajok!

Jucus!
Ne izgulj, tutira minden OK lesz, és várjuk az eredményeket a holnapi uh-ról! Nem lehet, hogy kicsit későn v. korán vették le a vért az AFP-hez? Ez okohat eltérő eredményt...
Sógornőmnek lett 0,8 a MOMja, ami éppen az alsó határ, de ő már azóta volt genetikai vizsgálaton, meg vérből is vizsgáltak neki vmit (talán Down-szűrés :? ) és minden OK náluk is. Az a 0,04 század meg szerintem egyáltalán nem eltérés.

Cserika!
NEM, te sosem viheted ki a babát! A rokonok csak az üvegen keresztül láthatják. Ez óvintézkedés, hogy nehogy vmit is összeszedjenek a külvilágból. Hivatalosan az az egy óra a látogatási idő, de ha több ágyasban vagy, és meg tudod beszélni a szobatársakkal, hogy tartsák szemmel az éppen alvó picit, akkor gyakorlatilag téged egész nap látogathatnak. Látni a család csak abban az egy órában láthatja.

Zsókuci!
Én is örülök, hogy minden rendben nálatok, én holnap megyek laborba, de nekem nem lesz holnap uh :cry: Hétfőn megyek dokihoz, majd akkor adja a beutalót, szóval val.szeg a 15-ei héten megyek majd csak. Az meg már a 18 hetes lesz ugyebár :D

Gyuri!
Kíváncsian várom a "fejleményeket" :lol:

Adra!
Hűűű, azért ez már tökre izgi, hogy tudni, hogy ha nem történik semmi két hét és tutira babázol!

Remélem többiek ti is jól vagytok, üdv az újaknak nálunk!

Egyébként nálunk minden rendben, azt leszámítva, hogy kedves sógoromtól kaptunk karácsonyra egy kis vírust, amiből Bence és én is már kifele, apa meg befele van :x

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Nagy örömmel olvasom, hogy mindenki jól van!! :P :P

Jucus!
Ez olyan mini eltérés, hogy tuti minden okés lesz :lol: .

Kicsit örülök, hogy minden visszatért a rendes kerékvágásba így kari és szilveszter után. Mi már a fától is megszabadultunk mert a Taminak az volt a fő elfoglaltsága, hogy "fáramászott" meg leszedte a díszeket és piszkálta az égősort :? :) persze ez valahol viccccces is volt de veszélyes is ezért úgy döntöttünk apával, hogy "vége a bulinak".

Gyuri!
Én is nagyon várom a részletes infót a változásokról!
Kérdésem is lenne ha tudsz segíteni akkor köszi:
Szeretnék elvégezni egy sulit ami csecsemőgondozó felsőfokú szakképesítést ad mert ilyen munkát szeretnék végezni. Konkrétabban szeretnék csecsemős lenni egy kórházban (azt még nem tudom, hogy melyikben csak rájöttem :shock: hogy nekem ezzel kell foglalkoznom, jobb később mint soha..... :lol: ).
A kérdésem pedig az, hogy egy ilyen képzettségi szint elég ahhoz hogy ilyen osztályon dolgozzak vagy kell hozzá a diploma, vagy a bértáblában való besorolás miatt jobb a magasabb végzettség?
Nekem már van egy közgazdász diplomám de rájöttem, hogy nem az íróasztal mellett akarom leélni az életemet sokkal inkább érdekelne ez a dolog.
Előre is köszönöm.

Lányok!
Tudom, hogy a csecsemősöktől nem mindenki volt elragadtatva :oops: (én sem mindig) ezért szeretném fellendíteni az "ipart" :) , mert úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb kedvességet törődést és odafigyelést kell szentelni egy kismamának és újszülött picinyének főleg ha az az első baba mert akkor extrán elkel a segítség.
Persze tisztelet a kivételnek itt a kórházban is vannak azért rendi csecsemősök de némelyiken azért lenne mit csiszolni :wink: .
Most jól megmagyaráztam a bizimet :) .

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Lányok! Köszönöm az infot,nagyon aranyosak vagytok hogy ilyen hamar válaszoltatok! Nagyon jó hogy a baba ott lehet veled.Ezt nem is tudtam ,és akkor neki is van 1 ágy a szobába? Akkor még apa se láthatja a babát csak a falon keresztül? Ti apás szülést szeretnétek? Én nagyon bár nem tudom milyen érzés lehet hogy apa ott áll mellettem nekem meg bámulnak befelé a dokik :oops:
Vendég

Jucus!

Én úgy tudom, hogy az AFP önmagában nem számít, azt a B-hcg-vel együtt kell nézni (rajta van ez is a papíron amit kaptál).

Nekem az AFP MOM 0,7 volt a B-hCG MOM pedig 0,3. Mint látod mind a kettő nagyon alacsony, elküldtek genetikára és hál istennek semmi baja nem lett a babánknak. Ott mondták, hogy ezt a két értéket együtt kell nézni és az a baj, amikor az egyik alacsony a másik magas, általában akkor szokott baj lenni a babával de ez sem 100%.

Bocsi, nem akartam itt okoskodni, csak leírtam amit nekem mondtak annak idején. Egyébként az én értékem még alacsonyabb mint a tiéd, nyugi nem lesz semmi baj. Azt is szokták mondani, hogy a lányoké álltalában alacsony hi-hi-hi.

Mennyi időre mentek, vagy talán végleg kiköltöztök vagy csak hosszabb időre? Hogy fogsz akkor itt szülni?

Bocsi, hogy hosszú voltam.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok,

Hogy belelendültetek :D , alig győztem visszaolvasni...
Ma reggel Szonjus 7.10-ig aludt, alig hittem el, amikor ránéztem az órámra. Már 3 napja bent alszik Dancánál, és eddig minden rendben volt. Sőt, ma Szonjus sírdogált egy kicsit, amikor Dancát lefektettem. 10 perc alatt elaludtak mind a ketten...

Adra,

Nagyon izgulok értetek. Mindenképpen értesíts valakit, ha elindultok, ill. amikor már meglesznek a manócskák.

Eszti,

Remélem, gyorsan túl lesztek azon a fránya víruson!

Jucus,

Ne izgulj, biztosan minden rendben van a manóval! Kitartás a költözéshez!

Szandra,

Irigyellek az elhatározásodért. Én is közgazdász vagyok, de egyelőre elképzelni sem tudom, hogy hol fogok tudni elhelyezkedni. A munkahelyek többsége nem kifejezetten családbarát. Mostanában sokat töröm a fejem, hogy milyen irányban mozduljak, de még nem találtam ki semmi használhatót.

Bacsbern,

A babák kosárban alszanak a mamik mellett a szobákban. Papa csak az üvegen keresztül nézheti meg a kismanót, téged látogatni viszont egész nap lehet. Többágyasban tényleg egyszerű, mert a szobatársak biztos szívesen figyelnek a te manódra is. Többnyire úgyis alszanak. Mármint a babák. Én egyágyasban voltam. Ha látogatási időn kívül jött hozzám látogató (nem sokszor), akkor beadtam a babát a csecsemőosztályra.
Szerintem nagyon nagy élmény a papáknak a szülés, persze nem szabad erőltetni. Az a lényeg, hogy úgy történjen minden, ahogyan ti szeretnétek. Nálunk is úgy indult, hogy bent lesz a férjem, de a császá miat sajna mindkét esetben a folyosóra szorult. Mivel engem elaltattak, ő látta előbb a manókat. A neveket is tőle kérdezték meg. Ha jól belegondolok, jól megviccelhetett volna, ha valami mókás nevet mond..

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?