Új privát üzeneted érkezett!

Hello Mindenkinek!

Logi - igen első baba! :) A Kaszás doktor úr tényleg nagyon szimpi bácsi és csak bízom abban, hogy nála is szülhetek majd.

Te mint gyakorlott anyuka tudsz-e valamit arról, hogy esetleg nem túl jó a gyakori UH a picinek?
fatima
 
 


Szia Fatima!

Engem Marcival elég sokat ultrahangoztak és én is feltettem ezt a kérdést anno.
Nekem azt mondták, hogy nem okoz problémát a babának, csak egyszerre nem szabad soáig kukucskálni, mert állítólag felmelegszik tőle a magzatvíz.

zsóka

KépKép
logi
 
 


Köszi Zsóka!

Én teljesen megbízom Kaszásban (jó hülye név egy nődokinak) és ő havonta amikor megyek hozzá mindig megultrahangozza a picinket. Mondjuk én igénylem is, hogy lássam, mert egyelőre csak olyankor tudatosul bennem a jelenléte. Mi 14 hetesek és 4 naposak vagyunk, így még nincsen óriási pocim és még nem érzem a mocorgását. Úgyhogy ha láthatom, az csak jó!

Nagyon szépek a gyermekeid! Gratula hozzájuk!
Mindkettő a Jánosban született???
fatima
 
 

 
 

:lol: :lol: :lol: ja ja...

Köszi!! :P

Csak Marci született a Jánosban, Borcsi Margitos.
Ez utóbbi sokkal szebb, felszereltebb szülészet mint a János, de most már tudom, hogy ez egy másodlagos szempont. Első a doki!!!

KépKép
logi
 
 


Nekem semmi összehasonlítási alapom nincsen még, de azon az elven vagyok, hogy ha az orvosom jó, akkor minden más is. :)
Legalábbis remélem... :)

Még annyira nem tudom elképzelni, hogy milyen hangulata van egy kórházi szülészetnek, mert világ életemben magán rendelőbe jártam és ott ugye minden olyan szép és jó!

Január 3-án megyek AFP-re, úgyhogy akkor mindenképp belelátok majd egy kicsit a Jánosba!

És ki volt a te orvosod?
fatima
 
 


sziasztok lányok

hát itten most alszik a kis kuci de az elmúlt napok megint tök nehezek voltak én nem tudom mit csinálok rosszul, de mindig sir Beni baba .... lehet hogy rossz anya vagyok ???? vagy mi a gond mit csinálok rosszul ? eleinte három óránként evett mostmár kettő kettő és fél kedves anyukák segitsetek? mit lehet kezdeni egy három hetes babával?????

ha sikerül akkor kép benikéről :
http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata. ... ID=8589412

Kép
kki
 
 


hát azt hiszem nem sikerült

Kép
kki
 
 


Verus: a főmenüben a 'szülészetek-kórházak' alatt alulról a második a 'szerkesztő' topik. APA néven van az adminisztrátor :) Oda a fórumba is írhatsz, vagy privát üzenetben is kérheted a törlést.

Kki: Ha vígasztalhatatlan és sokat sír, akkor valósznűleg hasfájás lesz. Gyerekorvos :arrow: Infacol. Pár anyukának segített. Gyere át az anyukás topikba, ide már úgyis túlkorosak vagytok szerencsére :) És kitartás. Az eleje nagyon gáz, de mindig egy kicsivel könnyebb lesz.

M.
mircike
 
 


nem vagy rossz anya! az első pár hónap eszetlen nehéz. sztem azért sír mert álmos, de nem tud elaludni. bugyoláld be. nekünk az segített!
ha nem alszik akkor túl éhes lesz h aludjon és túl álmos h egyen.
kerekpocak
 
 


Hello kki!

Én még nem vagyok gyakorló anya, így nem tudok okosat mondani! Mindenesetre ne add fel! Majd belejössz!

Drukkolok!
fatima
 
 


Szia Kki!
dehogy vagy rossz anya, sőőőőőőt!!!
Meg tudtam nézni a képeket, rákattintottam a szövegre és behozta az iwiwes oldalt :wink: .
Csodaszép gyönyörűség a kisfiad! Eszméletlenül szép!!!!!!
Valszeg fájhat a pocija,vagy amit Zsófi mond.. szerintem is kérdezd meg a gyerekorvost,esetleg a védőnőt, biztos fognak segíteni. ...és NYUGI!!!!!!!mindent jó csinálsz!!!!!!!!
puszi nektek,

Fatima, dr Sóvágó László az orvosom :wink: .

KépKép
logi
 
 


Iza és tényleg napról napra könnyebb lesz, majd meglátod!!!
Gyere át a másik topikba!!! :wink:

KépKép
logi
 
 


szia kki!

én is megkuksoltam a képeteket, csodaszép a babátok!gratulálok!!!!
az első egy hónapban ákos is nagyon sokat sírt, és nálunk az volt az oka, h sajnos nem volt elegendő a tejem, hiába tettünk meg mindent...... miután megkapta pótlásban a hiányzó mennyiséget, minden szépen, békésen ment. jókat aluszikált:)
az is sokat segíthet, h milyen tipusú a sírása. olvastad tracy hogg:
a suttogó
titkai I-et? ebben részletesen leírja a kül. sírástípusokat és a baba testbeszéde is sokat elárulhat az állapotáról. ugye ezekre idővel magad is rájösz, de mint kezdő kismamának az első hónapokban elkel az ilyenfajta útmutatás:)
drukkolok, h minél előbb megfejtsd a sírás okát, de az meg ne forduljon a fejedben, h veled van a gond!!!!! csak halgass a belső hangra:)

zsóka!!
ákos 9 hónapos korától fogadta el a darabos ételeket, előtte egyáltalán nem foglalkozott vele. egyszerűen imádja azóta és ha vmilyen pépeset adok neki, kaján vigyorral kinevet, h ne már, hiszen ő nagy fiú :lol:
mi a haspókod kedvence? képzeld ákos szinte csak olyan főzeléket hajlandó megenni, amibe belekeverek egy kis paradicsomot. spenót, burgonya, répa csak magában........szóba se jöhet. remélem azért megváltozik!

puszi mindenkinek!
niki
Vendég
 


Lányok, köszönöm a kedves szavakat Emmát illetően!

Ahogy látom, itt már elég sokatoknak van tapasztalata, a szülést és nevelést illetően.
Kki! Nekem ugyan egy fikarcnyi tapasztalatom sincs, de azt gondolom, ezt nem lehet rosszul csinálni. Valószínű időbe tellik, míg összehangolódik az anya a babával.
Én is drukkolók Neked, hogy minden gördülékenyebben menjen! Biztos, hogy csak idő kell hozzá.
Pont tegnap beszélt ezekről a dolgokról a torna tanár (kismamatornán), hogy nem szabad feladni és egy percig se gondoljuk majd - ha valami nem megy túl egyszerűen -, hogy rosszul csináljuk.
Szóval kitartást!
Valaki tud mesélni Dr. Serfőző Lászlóról? Ő az orvosom. De hogy szülésnél milyen, arról szívesen hallanék.
Köszi

Puszi
Niki
niki30
 
 


Niki-Nikolett a suttogó nagyon jó! nekem is az segített. pl h samu éjjel alszik.
Iza várunk az anyukás topikban!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Kati és Nóra! Szívből gratulálok mindkettőtöknek kisbabátok születéséhez!

Niki, az én orvosom Serfőző, fürdetés után jövök, és mesélek.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Na itt vagyok...

Hát jól megindult a topik :) Egyelőre én is zavarban vagyok, nem nagyon tudtam mindenkit megjegyezni, de idővel meglesz ígérem.

Látom minden Mami bemutatkozott, így én is: Szóval, Farkas nevű kisfiunk május 1-jén született, természetes úton, elég rövid idő alatt. A szülésznő Anikó szerint a málnalevél tea miatt amit a 36. héttől ittam. Nem tudom, de ajánlom mindenkinek, mert hátha tényleg bejön. Persze nekem 19. héttől kinyílt a külső méhszáj, és a vége felé már a belső is lazulgatott, úgyhogy lehet, hogy emiatt is volt. Mi kistesót nem akarunk még, ha lesz, akkor kb. 5-6 év múlva. (legalábbis remélem, hogy nem csúszik be véletlenül).

Niki, Serfőzőt gondolom nem kell bemutatnom. :) Engem végig szekált a kilókkal, de gondolom téged is. (most voltam nála 6 hós kontrollon, egy kismama jött ki előttem, és hallottam ahogy diétás boldog karácsonyt kívánt :) hú, azért örültem, hogy nem nekem mondta most :). Tavaly többé-kevésbé betartottam. ).
Én 16 kilót híztam a terhesség alatt, ebből kb. 4-et a legvégén.
Én nagyon nagyon féltem tőle, és majdnem ott is hagytam, mert egyszer nagyon megsértett (sírva jöttem ki a rendelőből), akkor mindent elolvastam itt róla amitr valaha vki is írt, és mindenki istenítette. Meg váltani se akartan már a végén. Aztán jött a szülés. Ugye május 1, munkaszüneti nap. Meg is kérdeztem a szülésznőt, hogy nem mérges-e a doktor úr, hogy be kell jönni. Azt mondta nem. És akkor bejött (kb. 40 perc alatt ért be, pedig azt mondták, hogy egy óra múlva lesz ott), és nagyon nagyon nagyon kedves, és rendes volt. Semmit nem úgy csináltam ahogy kellett volna, szerintem hisztis is voltam, de nagyon türelmesen és kedélyesen beszélt hozzám, és végig bent volt. Egy percre sem ment ki. Szülés után, pedig egy nap többször is bejött, és olyan dolgokat mondott, amik azóta is eszembe jutnak és amik nagyon sokat segítettek lelkileg az első hetekben.
Gondolom neked is elmondja százszor, hogy minden a baba miatt van, hogy ő egészséges legyen. Ezt nekem terhesen nagyon nehéz volt elfogadni, mert persze, hogy vigyáztam én a babára, de én is jól akartam magam érezni. Hát mostmár tudom, hogy ebben a dologban mi nem számítunk egyáltalán, csak az a kis picúr aki a szívünk alatt van.
Na, most " röviden " ennyi, bocs ha összevissza voltam, de ilyenkorra már elfáradok mindig.
Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz, szívesen válaszolok.

Iza, nagyon nagyon édes kis cukorfalatotok van!
De ne emészd magad, semmit nem csinálsz rosszul. Az első időszak tényleg ilyen nehéz. Engem az orvosom úgy engedett ki a kórházból, hogy életem legnehezebb hat hete következik. Hidd el tényleg hamarosan könnyebb lesz, és aztán még könnyebb és még könnyebb. Hasfájásra van egy csomóféle csepp (mi SAB SIMPLEXet használtunk), és egyéb megoldás (pl. popsikrémmel bekent hőmérőt (az ő hőmérőjét) forgasd meg a fenekében, és pár perc múlva jön a puki, amitől megkönnyebbül).
Szóval kitartás, és gyere gyakrabban ha tudsz, majd mi lelket öntünk beléd. Ja és ami fontos, aludj vele napközben, az csodákat tesz Veled!

Nikolett, Ákos nagyon édes, tényleg jó lenne, ha feltennéd nagyban is a képet! (nem a vonalzón, hanem csak ide, hogy megnézzük, úgy engedi a nagyobb méretet).

Fatima, Verus üdvözöllek Titeket is!!!!! :)

Na, jó most megyek, átnézek a másik topikba is, jó éjt.
Nóri

Ja, és bocs a hosszú írásért... :oops:

Kép
nóri8
 
 


sziasztok lányok

köszönöm a tanácsokat azt tudjuk hogy hasfájós de van hogy a fél du át sirja.....a suttogó megvan akármit csinál rohanok a könyvért de nem tudom megkülönböztetni a sirásokat

zsófi mi az hogy a suttogó segitett abban hogy samu átaludkjs az éjszakát leirnád akár privibe ha nem baj hogy te mit hogy csinálsz

ja átlépek a másik topikba csak a megszokás...

Kép
kki
 
 


Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!

Zsóka, köszönöm a kedvességed. Nem a feje felett van a kezecskéje (de egyébként a fotón tényleg kicsit úgy tűnhet). Nem egy akrobata a lányom, csak szégyenlős:) Az ultrahangon szinte végig keresztefonta a lábait, alig-alig mozgolódott.

Nóri, köszönöm Neked is az infókat Serfőzővel kapcsolatban.
Nahát, valóban engem is a kilókkal nyúz, esküszöm ez a gyengéje. Mindig azt hangoztatja, hogy mennyi cukros kismama van és h. a hűtőre se járjak rá, stb....Első pár alkalommal én ezt szívesen is vettem, legyen is szigorú, nem is baj az, ráadásul ő kedvesen az.
Legutóbb viszont mikor voltam nála, hát én is elpityeredtem, de még bennt a rendelőben. Úgy jöttem ki, h. semmit sem csinálok jól. Letolt, mert az utolsó egy hónapban híztam 2 kg-ot. Egyébként meg az első 3 hónapban fogytam, szóval semmi gond nincs szerintem a kilóimmal. Aztán azért, mert a magnéziumhiány miatt bekeményedett a hasam. Jó ez jogos is volt, tényleg nem szedtem. Aztán jött ez az afp mizéria, hogy már el kellett volna mennem, mert ő szerinte ekkor töltöttem be a 16. hetet, szerintem meg nem. Na szóval semmi nem volt jó. És ő úgy vette, hogy én ezt az egészet ellinkeskedem. Pedig nagyon odafigyelek mindenre, tényleg.
Persze mindezt finoman tette, csak ilyenkor ugyebár az ember olyan borzasztóan érzékeny.
Sokan mondták is, váltsak orvost, de mindezek ellenére, én jó orvosnak tartom.
Szóval akkor a szülésen kedves? Jól van, ez megnyugtat.
Szülés után az ember biztos sok mindent másképp lát.

Köszi mégegyszer!

Niki
niki30
 
 


Niki, ugyanez volt velem is. Nekem ugye kinyílt a méhszájam, feküdnöm kellett. Feküdtem is rendesen, és én is nagyon vigyáztam. De mégse volt jó, mindig azt mondta, hogy lázadó vagyok. Nagyon kevés édességet ettem, de iszonyúan kívántam.Mindig csináltam 2-3 hét teljes édesség szünetet, aztán mondjuk egy hétig eszegettem egy kicsit. Mégis 5 ször voltam terheléses cukron. Már az sztkban meg is jegyezték, hogy minek küldenek engem ide, ha rendben van a cukrom, mert mindig rendben volt.
Mindegy ragozhatnánk még, nagyon szigorú. De ne hagyd ott!!! A szülésen tényleg nagyon jó és utána is!!!! Tényleg minden a baba miatt van, neki nincsenek is koraszülőttei, mert halálra szekál mindenkit, így eléri hogy tényleg vigyázzunk magunkra.
Ha majd mégegyszer szülök,akkor is nála fogok szülni az tuti.

Hanyadik hétben is vagy?
Nem csinálsz vonalzót?

Vki kérdezte hogy kell vonalzót csinálni: rákattintasz vmelyikünk vonalzójára, bejön egy oldal, ott kiválasztod a neked tetsző vonalzót és ábrát, leokézod és megnézed az email címed. Oda kapsz egy URL címet, meg egy nem tudom milyen címet, vmelyiket be kell másolni a profilodba az aláíráshoz, és ki kell pipálni, hogy mindig mutassa az aláírást. (Ha az URL-el nem működik, akkor a másikkal kell).
Hú, érthető voltam?
Üdv, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri, nem fogom lecserélni:)
Szóval fekészülhetek többször cukorterhelésre? Nagyszerű:(

Én a 18. hétben vagyok. Jövő héten megyek hozzá genetikai uh-ra.

Jajj, a vonalzóval már én is megszenvedtem. Azt hittem tök egyszerű. Ugyanúgy csináltam, ahogy Te is leírtad, mégsem sikerült. Türelmem meg ugye most 0. Ha lesz, akkor megcsinálom:)

Puszi
niki30
 
 


Nóri, nem fogom lecserélni:)
Szóval fekészülhetek többszöri cukorterhelésre? Nagyszerű:(

Én a 18. hétben vagyok. Jövő héten megyek hozzá genetikai uh-ra.

Jajj, a vonalzóval már én is megszenvedtem. Azt hittem tök egyszerű. Ugyanúgy csináltam, ahogy Te is leírtad, mégsem sikerült. Türelmem meg ugye most 0. Ha lesz, akkor megcsinálom:)

Puszi
niki30
 
 


Lehet, hogy sikerült a vonalzóm?

Kép
niki30
 
 


Nóri, még csak annyit Serfőzővel kapcsolatban, hogy az volt nála elég furcsa, hogy nem ő utalt el vérvételre, hanem a körzeti orvosomhoz küldött, h. ő majd beutal. Pedig elvileg az ő feladata lett volna.
Máshol így működik.
Nálad hogy járt el?

Kép
niki30
 
 


SZiasztok!

Talán az lesz a legegyszerűbb, ha én is egy iwiw-es hivatkozást illesztek be, h megnézhessetek néhány képet rólunk:
http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata. ... ID=8924167

Remélem sikerült:)

Már régóta szerettelek volna megkérdezni benneteket- akik már szültek a jánosban- hogy mennyire veszik komolyan a szoptatást a csecsemősök? ugye nem adnak a babának tápszert vagy cukrozott vizet????!!!!

Niki, nekem nagyon szimpatikusnak tűnik az orvosod, még ha egy kicsit már túlzásnak is tűnik amit csinál....de inkább ilyen legyen, mint ne törődjön veled!!!! kincs egy ilyen doki
:lol: egyébként egy ismerősöm is jár hozzá és nagyon dícséri.

kki!!!

KITARTÁS!!!! lehet, h ez csak ilyen időszak, amit túl kell élni.......hűűű, később is lesz még ilyen, h nem tudod miért sír, nyűgös...stb:)


EDUS???? merre jársz? csaknem rosszalkodnak a pasik?? :twisted:

puszi mindenkinek,
niki
Vendég
 


Niki, ha megadod a teljes neved, akkor meg tudunk keresni és megnézzük a képeket.
Mert ez a link sajna nem jó.

Kép
niki30
 
 


Ajjja, én nem tudtam a hivatkozást megnyitni :(
valaki meg tudta nézni a képeket?
Vendég
 


Niki! neked mi jött be a linkre kattintva?

tóth nikolettaként rám tudtok keresni az iwiw-en, tuti többet fog kiadni, az adatlapomon a leánykori nevem surányi nikoletta. remélem most már sikerrel jártok:) aztán ha vki fent van a fórumról az iwiw-en, jelöljön be, mert én is szívesen megnézegetném a képeiteket:)

most rohanok, mert az úrfi már nagyon csábít egy kis kukuccsolós játékra :lol:


pusssz
Vendég
 


stellina niki cukrosvíz meg egyebek: egy korábbi hozzászólásomból idekopizva:

sztem is meg kell beszélned, mindenki nagyon készséges. a gátvédelem az orvosodon múlik (a felkészítőn nekünk azt mondták h általában nincs gátvédelem) sztem amúgy a korház nem az alternativ kórházak közé tartozik, tehát általában szívnak nyákot, mosdatnak, köldökzsinórt vágnak (van beöntés és borotválás is-mondjuk sztem ez nem gáz.)

az h kicsit konzervatív az abból is látszik h 1 db 1 személyes szülőszoba (itt is csak labda és magnó van semmi más nincs, pl zuhanyzó, bordásfal, kád sincs) van a másik 4 ágyas ahol az ágyak függönnyel vannak elválasztva egymástól (kb 4 nm egy függönyös hely) és ez egyben a vajúdó is. (tehát mindent hallasz, ami melletted folyik.) ez persze nem gáz ha már csak a kitolásra érsz oda, de mondjuk 11 órát ott nyomni annyira nem volt vidám...

mivel engem végül császározni kellett nem igazán tudom h mi megvalósítható és mi nem de a kórháznak vannak állandó rutinjai és nem tudom h min lehet változtatni.

a rooming-in pedig azon múlik h egyszemélyes szobában vagy e vagy h milyenek a szobatársaid. samu 3 este bent volt a negyedik napot pedig velem töltötte.

sztem nem lehet azt kivitelezni h ne adjanak neki cukrosvizet de így utólag azt kell h mondjam h nem árt nekik egyáltalán, sőt! segíti a magzatszurok gyors távozását és beindítja a vesét. samu csaszis volt, cukrosvizet is kapott, mégis már a 3 . napon 3 óránként szopizott (és azóta is keményen)

amiket leírtál nekem kicsit alternatív kórház feeling tehát istván, szt Imre a jános ennél vonalasabb.

ettől függetlenül ott szertném szülni a köv. babát is (valszin csaszi lesz az is- így a szülés része nekem mindegy) mert a hangulat, a csecsemős nővérek és a kórházi közönség nagyon jó volt!
kerekpocak
 
 


Niki ha éjszakára beadod a babát és nem tudsz neki tejet lefejni akkor fog cukros vizet, vagy tápszert kapni. Nem fogják hagyni egész éjszaka hogy sirjon.
Szerintem az az egy két alkalom nem fogja befolyásolni a szopit. Legalábbis Armi uyganugy rácuppant a cicire.
Én vittem saját cumisüveget de biztos nem abból adtak neki mert itthon lukat kellett rá csinálni mert nem jött belőle semmi olyan pici volt az eredeti.
Gátvédelem csak az első babásoknál van mindenképp.
Egy zuhanyzó tényleg jó lett volna mert akkor a beöntés után nem kellett volna végigmászni az egész folyosón.

Utólag én egyágyas szobára szavazok,a következő babábnál tuti nem fogok másba menni. Sikerült megcsipnem egy ötágyas szobát ahol volt egy kismama akinek 16 hetes babát kellett megszülnie aki meghalt. Gondolhatod neki milyen érzés lehetett mikor a családom fülig érő szájjal robbant be a szobába a babával. Őt másnap haza is engedték. Volt egy szobatársam, ő mondta hogy ne hagyjam kint a babát éjszakára mert ő nem tudja kipihenni magát,ha én becsuktam az ablakot ő tuti rányitotta a babára.
Sajna nekem ezért nem sok pozitiv élményem van.

Szülés után kétszer elájultam és a nővérnek annyi volt a reakció hogy 6 óra eltelt és már felkellene kelnem,külömben meg ő is szült már 2 gyereket.

Második éjszaka arra keltem hogy a cicim olyan mint a beton és tiszta tej volt mindenem. Bementem a csecsemőshöz hogy mit csináljak erre mondta hogy a korterembe van a fejő keressem meg. Felkeltettem a nővért aki bement hozzá hogy valami hiányzik a fejőhöz erre a válasz az volt hogy éjszaka nincs fejés. A nővérrel a wc-be masziroztuk a csomókat.
Bennem nagyon keserű szájizt hagyott.

yniki
 
 


Niki, nekem is minden beutalót a védőnő adott, és az sztkba mentem, de jó volt így,mert ha reggel 7-re fel kellett volna másznom a Jánosba, biztos megőrülök. Én először a 36. héten mentem "hivatalosan" a Jánosba, addig meg csak a szülésfelkészítőre.

Nikolett, megnéztem a képeket, nagyon nagyon édi Ákos!!!Majd bejelöllek, csak pont jöttek hozzánk és fel kellett ugranom a gép mellől....

YNiki, hát nem semmi "élményeid" voltak! Ájulás nálam is így volt, én csak majdnem ájultam kétszer, a másodiknál rámripakodtak, hogy üldögéljek az ágy szélén, és otthagytak (egyedül az egyszemélyesbe). Utána már nem mertem elájulni. Végül is ez volt a cél. :)

Jó éjt!
Hú, három NIKINK is van :).

Nóri

Kép
nóri8
 
 


YNiki, Zsófi Nóri !!!

Köszönöm a cukrosvízzel kapcsolatos részletes beszámolótokat! kicsit elbizonytalanítottak a sorok, főleg, amiket a csecsemősökről írtatok. mindennek ellenére azt hiszem mégiscsak az orvos személye a legfontosabb!!!! de azért remélem nem katasztrófa a kórház. azt pedig egyáltalán nem tudom elképzelni, h közös szülőszobában hozzam világra a babámat. lehet h ez csak azért van, mert ákosnál egyágyasban voltunk, kedvenc cd-nket hallgatva, családiasabb körülmények között. ráadásul azon a hajnalon csak én szültem, igy tényleg csend és nyugalom uralkodott a szülészobában:)
most egy kicsit elbizonytalanodtam a jánossal kapcsolatban....írjatok vmi nagyon-nagyon pozitívat is, lécci!!!!!!

más: pár napja erősebb folyásom van, ami bizonyos mértékig normális. de mától egyéb tünettel is párosult. sztetek várjak még, v kezdjek el használni pimafucort v. esetleg csörögjek rá a sóvágóra? a napokban beszéltünk más miatt, és akkor megemlítettem neki, de akkor még nem volt ennyire intenzív és azt mondta, h a 12. hétig nagyon nem adhat rá semmit.
akkor várom a véleményeket!

kki!
helyzet változatlan?

puszilok mindenkit!
niki
Vendég
 


Sziasztok!

Stellina-Niki, nekem CSAK pozitív véleményem van a János szülészetéről. Biztos mázlim is volt, én is hajnalban szültem ,senki nem volt a szülőszobán csak mi, teljesen meghitt, családias légkör vett körül, és nekem a csecsemősökkel sem volt semmi problémám (mondjuk sokat nem zargattuk egymást).
Egyágyas szobában voltam, én döntöttem el, hogy beadom-e éjjelre Marcit (a többágyasban be kell adni a babókat) vagy kint marad velem. A cukrosvizes cuclisüveg minden kiskocsi végében ott van, eldöntheted, adsz-e a gyerkőcnek, vagy sem. Én adtam, mert anno Bori iszonyatosan besárgult, több mint egy hétig bent voltunk vele, és még legalább két hós koráig sárga maradt...
Marci szerintem a víznek köszönhetően nem sárgult be egyáltalán, (de hangsúlyozom, én adtam neki a vizet a neonatológus doktornő javaslatára!) és tudod, a mai napig szopizik, semmilyen problémát nem okozott Marcinál..olyannyira nem, hogy nem tud :!: inni a cumisüvegből, csak pohárból hajlandó elfogadni a folyadékot (nagy ritkán). Éjjel szerintem is adnak vizet a babáknak.
Tény, hogy biztos más lenne a véleményem a kórházról, ha a függönyökkel elválasztott ágyak valamelyikén kellett volna világrahoznom a fiamat, de megmondom őszintén, engem ezen része soha nem foglalkoztatott, csak az orvosom személye volt maximálisan fontos, több igényem nemigen volt. Engem jobban foglalkoztatott ennél pl hogy lesz-e egyágyas szoba, mert a látogatók hada rettenetesen zavart volna..
Szóval biztosan van a Jánosnál sokkal jobb, szebb szülészet, ez egy eléggé konzervatív "vonalas" (idézve Zsófit) intézmény, de én ha mégegyszer szülnék,biztosan maradnék a Jánosban. No nem annyira a körülmények miatt, mert az valóban nem a legjobb, de az orvosomban ezer százalékig rábízhatnám (és rábízhattam) magam, és nekem ez az elsődleges szempont.
Hát sokat nem segítettem...
puszi

Iza, hogy vagytok? Mit mondott a gyerekorvos?

KépKép
logi
 
 


Niki,

nekem a szülés halál volt, viszont maga a kórház, a csecsemősök, a nővérek a szervezettség ANNYIRA SZUPER SZUPER SZUPER!!!! olyan jó a hangulat, családias, tényleg MINDENT lehetett- hozhattam vihettem samut, én 2 ágyasban voltam, mégis bent aludhatott volna, ha akarom az elején is, csaba (a férjem) bármikor bejöhetett, nem volt látogatási idő, ha más jött, akkor egyszerűen kimentünk a folyosóra, szal én nagyon a jánosban szeretném a következőt is annyira pozitív volt a szülészetes élmény. mindenki segített, segítőkész volt. hárman muatták meg , h hogy kell szopizni, simán hazajöhettünk 4 nap után, mert én szerettem volna pedig csaszival 5 nap kell 8amúgy sztem a 3. napnak már nem volt értelme... de mindegy fő a biztonság).
szal a szülészet sztem nagyon klassz. (vajúdás szülés- nekem rossz volt de ez orvos, személy, helyzetfüggő.)
kerekpocak
 
 


ja hívd fel a dokidat és kérdezd meg!
kerekpocak
 
 


Niki, én este szültem (1/4 8- éjfélig). Én is az 1 ágyas szülőszobában voltam. Nagyon meg voltam elégedve mindennel. Cd-t is lehetett volna hallgatni, de nem érdekelt. Az egy ágyas szerintem elég szép, az ágy is jó. Szülés után rendbe tettek, behozták Farkast és bejöhetett a családom és anyósom.
Cukros víz: próbáltam adni, de nem nagyon itta. Nem is tudom miből élt az elején, mert tejem is későn indult be. Kicsit besárgult, de hazaengedtek. Otthon még két hétig sárga volt, de a gyerekorvos azt mondta ne foglalkozzak vele.
Én is ott szülnék legközelebb, mert már mindent tudok, de a kérdezésnek nem örültem. A szoptatást senki nem mutatta meg. De erről már írtam.
Az egy ágyas szoba tök jó, tényleg akkor jöhettek látogatni amikor akartak. Nekem nagyon sok látogatóm volt, ezért is volt jó, mert tudtam, hogy nem zavarunk másokat, (csak ők zavartak engem :) )
Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Niki, szerintem is beszélj Sóvágóval!!

KépKép
logi
 
 


Köszönet nektek Zsóka és Zsófi :))))))) nagyon megnyugtattatok a pozitív élményeitekkel!!!!!! persze tudom, h minden kórház esetében akad bőven pro és contra, csak jánostól kicsit jobban tartottam. a volt védőnénink nagyon leakart beszélni róla, amikor nagy örömmel újságoltam neki, h végre rátaláltam az álomdokira és hozzátettem a kórház nevét. de nem számít, tényleg a doki a lényeg! a csecsemősökkel kapcsolatban pedig nincs mese, ki kell nyitni a szánkat :lol:

zsóka most vettem csak észre, h marcinak 2 napja hónapfordulója volt:)))) kicsit késve is sok boldogságot kívánok neki!!!!!!!

nem vártam, felhívtam a problémámmal sóvágót, egyből meg is nyugodtam, mindent megbeszéltünk. jól sejtettem, kenőcs, max ha romlik a helyzet kúpocskák.......

puszi,
niki
Vendég
 


nóri,

egyébként hiába ment a kedvenc cd-nk, olyan volt, mintha nem is szólt volna :)
pedig annyira elterveztem, h majd figyelni fogom, h melyik dalra bújik ki.......na de hol érdekelt engem akkor a zene és egyebek, annyira megszűnt létezni az egész külvilág, csak őőőőőő számított:) kis naívan áltam az első szüléshez:) de ki nem?!!! :lol:
Vendég
 


Stellina Niki, köszönöm a hiányolást, vagyok is meg nem is, utazás, aklimatizálódás, meg vendégsereg.., szal folytathatnám, de próbálok majd ide is többet írni! 8)

Pocakosok, üdv Mindenkinek, és gratulálok a babákhoz!!!!!!!!! :P :lol:

Magamról röviden: 2 pasim van, 1, és 3 évesek, mind2-en természetes úton, Kaszás dr bácsinál születtek a jánosban. Ha bármi kérdésetek van, lesz, szívesen segítek én is! 8)

ha visszaolvastam, akkor reagálok majd külön is,ha lesz olyan.. :wink:

Pusszok, és vigyázzatok Magatokra+Pocaklakókra! :P
mazsolák
 
 


NIKI (stellina) KÖSZI A KÖSZÖNTÉST!!!!!!!!! :wink:

puszi Mindenkinek, zsóka

KépKép
logi
 
 


BÉKÉS ÉS ÁLDOTT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK AZ ÖSSZES POCAKOSNAK, POCAKLAKÓNAK, ANYUKÁNAK ÉS GYERKŐCEIKNEK- na és az apukákról se feledkezzünk meg :lol:

"Minden szívből szóló karácsonyi énekben,
A kandalló ropogásában és melegében,
Az ünnepi ebéd közben,
a beszélgetésben és nevetésben,
Minden képeslapban amit egy barát,
vagy a család küldött,
Minden amit ebből meghallunk,
és ami elgondolkodtat bennünket…


az maga a SZERETET"

Sok puszi mindenkinek!
Vendég
 


Kazsás doktor valóban egy nagyon kedves bácsi, egészen addig ameddig a szülésnél nincs valami komplikáció, mert akkor megretten és tehetetlen.Az én kislányom élete is ezen múlott, aki immáron most dec 31-én lesz 6 éve, hogy a föld alatt nyugszik.
Ezért kellett a mélyen tisztelt doktor úrnak eljönnie a BM kórházból és ezért ultrahangoz minden kismamát ezerrel, hátha lát valamit, de aki tehetségtelen az tehetségtelen. Olyan orbitális genetikai rendellenességet nem vesz észre, amelyet a szülésznők már az NST-n láttak a baba szívénél. Mint késöbb kiderült a gyermekem szíve jobb oldalt volt, a tüdeje félig hiányzott, és a belei a nyakában voltak.
Ha egy baba egészséges, akkor magától is megszületik. Ha komplikáció van akkor kell az orvos, de Kaszás Tibor nem az.
Ha egészséges babát akar valaki akkor nem hozzá jár.
Én nem feküdnék fel a szülészeti ágyára én még élni szeretnék.
Üdv mirci001
mirci001
 
 


öööööööööööööööööööööööööööööööööööööö?????
kerekpocak
 
 


ja kedves mindenki, csak egy nagyon nagyon apró és igen igen zárójeles megjegyzés--- tapasztalatból tudom, h a jánosos orvosok olvassák a fórumot, szal kedves pockosok, óvatosan a véleményekkel.....
kerekpocak
 
 


Sziasztok kedves Újak és vissza-vissza térő Anyukák!

Anaci-Nóra, Übi-Kati, Kki-Iza!
Gartulálok a babákhoz! Sok boldogságot és egészséget kívánok Nektek!
Kép


Kedves Újak!

Sok szeretettel üdvözlök mindenkit ebben a remek csapatban! :)

Timtomból én a Timi vagyok :) Szemünk fénye, azaz Bala 2005. május 12-én született császárral a Jánosban. Dr. Sóvágó Lászlónál. Miért lett csaszi? 12 napos túlhordás után tablettával indított szülésnek néztünk elébe, de a vajúdás alatt nem tágultam, s a magzatvízbe kakilt Bala, így a műtő felé kellett mennünk. Mint utóbb kiderült Bala nyakán kétszeresen rajta volt a köldökzsinór, ezért nem is tudott rásegíteni a tágulásra a buksijával.
Bala azóta egy huncut kópé. Kistesó még min. egy-két évet várat magára, ha rajtunk múlik. Ha meg nem, akkor jöhet nyugadtan :)
Képeket a www-re kattintva láthattok rólunk.

Verus!
Üdv itt! Ugye Téged csábítgattalak ide.

Judit!
Nekem ugyan hasznos volt a felkészítő, s nagyon élveztem, de ha jó a védőnőd, s jó vele a kapcsolatod, akkor Ő is nagyon sokat tud neked majd segíteni, s megtartja neked a "magán órákat" :)

Bebi!
Írok privit!

Fatima!
Háááááááát! Nem irigyellek! Mirci ezerrel elvehette a kedvedet a dokitól. Ennek ellenére én csak pozitívumokat tudnék róla írni, bár csak egyszer voltam nála (szabi volt a doki, s hozzá irányított) Sajnos hibázni bárki hibázhat, még akkor is, ha az orvostudomány terén ez akár életeket is jelenthet. Mirci véleményét is megértem, hiszen elveszítette a babáját, s lelkileg az ember egy ilyen traumát nem hever ki sosem.

Mirci!
Sajnálom, hogy ez történt veletek. :(


Iza!
Gyönyörű Benibabátok van!!!
Dehogy vagy rossz ANYA!
Bár nehéz ezt elhinni, mert az embernek ilyenkor egész nap ezen kattog az agya. "Biztos én csinálok valamit rosszul, hogy a gyerek nem érzi jól magát. ; Mit csináljak vele, egész nap sír vagy "végre" alszik.; Biztos unatkozik, de hogy játszak vele, hisz alig merem megfogni. ..." Ilyen gondolatokkal vívódtam anno én.
Bízz magadban, s szép lassan ugyan, de hidd el egyre könnyebb lesz (azaz más gondok lesznek :) pl.: hiszti).
KITARTÁS!


Nikoletta!
Sóvágó zargatása: remélem azóta Te is megtapasztaltad, hogy nyugodtan fel lehet hívni őt, bármi jellegű kérdésed merül fel. Örülök, hogy megtaláltad Te is benne a megfelelő dokit, akire rá mered bízni magatokat. Ahogy Zsóka is írta, a doki a lényeg, nem a kórházi körülmény. Anno én is sirattam a Margitot, mert azt legalább a barátnőim elmesélései alapján ismertem, s "vágytam" oda. A Jánosról már nem mondhatom ezt el, de a következő Picúrt is itt fogom szülni, hiszem nekem csak jó tapasztalataim voltak mindennel kapcsolatban. Az azonban biztos, hogy alternatívák nincsenek a szülésnél, s a konzervatívabb kórházak közé tartozik, de ezt őszintén így utólag nem is bánom. Volt aki úgy véleményezte a szülésem, hogy az Istvánban biztos hagytak volna még vajúdni, s akkor természetes úton is megszülethetett volna Bala, hiszen ott annyira a természetes szülés hívei. De kérdem én: Bala nyakára tekeredett kördökcsinórral mi lett volna? Valszeg oxigénhiány, ami ugye ha egyszer már fennáll, akkor visszafordíthatatlan károkat tud okozni. Ennek ellenére a következő szülésnél is ezerrel fogok izgulni, hogy kifogjam az egyágyas szülőszobát.

A cukros vízzel kapcsolatban pedig azt tudom csak írni, hogy ha nincs elég anyatejcsi kell a babának. A szobánkban ketten voltunk csaszisok, egy nap különbséggel születtek a fiúk: A másik mama elvből elutasította a cukrosvizet, prdig a csecsemősök győzködték, hogy sárgul a gyerek, itassa, mert nem lesz jó vége. Szegény pci úgy besárgult, hogy átvitték az intenzív része. Én ezerrel döntöttem Balába a cukros löttyött, félve ugyan, de a sárgaságtól való félelmem nagyobb volt. A sárgaságot megúsztuk, s nem okozott semmi gondott a szopinál, hogy az első napjait így kezte Bala. De ha ennek ellenére ellenzed a dolgot, a csecsemősök rádbízzák. Ha van elég tejcsid, s éjszakára is tudsz lefejt tejcsit adni (márha visszatolod), akkor nem kap se tápszert, se cukros vizet.
A fürdetést szintén meg lehet beszélni a csecsemősökkel, bár én örültem, hogy ők fürdetik. Én még bizonytalan lettem volna magamban. Volt anyuka, aki bent volt minden fürdetésnél, s készséggel magyaráztak neki.

Elköszönök, mert már nagyon késő van. S még a másik topikban is utol akartam érni magam, de ez megint nem fog összejönni.
:oops: :(
Bocsánat a hosszú levélért, de remélem mindenkinek tudtam valamiben segíteni.

VIGYÁZZATOK MAGATOKRA ÉS A POCAKLAKÓKRA!

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKT!

Kép

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!
NAGYON KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJÉVET KIVÁNOK NEKTEK ÉS KEDVES CSALÁDJAITOKNAK IS .
VERA ÉS A SRÁCOK

Kép
Kép
vera70
 
 


Legelőszöris: Mirci001 nem én vagyok!!!!!

Kedves Mirci001: szomorú, ami veled történt. Már régebben beírtad ide egyszer, ha jól emlékszem.
Ha eleve beteg volt a baba, akkor nem hinném, hogy akármelyik orvos csodát tudott volna tenni. Ne haragudj magadra se, és ne hibáztasd az orvosodat.

***

Pocakosoknak: horror-történeteket ne nagyon olvasgassatok. Ha mégis, akkor olyat, ahol van orvosi kontroll az interneten. Nyilván szomorú, ha valakinek elmegy/meghal a babája. Ha megtörténik, akkor szinte biztos, hogy nem volt egészséges a baba. Nem volt megfelelő a környezet. Az ő szervezete, vagy az anya szervezete. Nem hinném, hogy az orvosok istenek.

***

Majdnem mindenről mi magunk tehetünk. A bizalom és a hozzáállás is kétirányú utca. Lásd pl. nővérek hozzáállása. Velem mindegyik kedves volt. Hozzátenném, hogy pl. ha semmi probléma nincs, akkor is alaposan fel kell készülni (szerintem), hogy magunkat legalább ne hibáztathassuk. (Pl. be kell vinni saját mellszívót a kórházba. Ez alap.)
Ha tényleg mindent megtettem az ügy érdekében, csak akkor lehet szerintem másokat hibáztatni.

***

Egyéb témában csak cizellálni tudom a pozitívan nyilatkozó anyukákat. A János azért jó, mert felnőttként kezeli a kérdést. Nem határoznak meg felesleges bürokratikus szabályokat. Azok tudják leginkább elvenni az ember életkedvét. Itt a szülés után szabadon azt teheted - természetesen a józan ész határain belül!!! - ami a legjobb a babának és a legjobb a mamának. A szülés körülményei az orvossal és a remek szülésznőkkel adottak, de semmi luxus nincs, aki ezt szeretné, az tényleg máshol érdeklődjön.

Végezetül kívánok mindenkinek boldog karácsonyt!

M.
mircike
 
 


SZIASZTOK!

MINDEN POCAKOSNAK ÉS POCAKLAKÓNAK BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!

ZSÓKA, BORKA, MARCI


Kép

KépKép
logi
 
 


Húúú mircike, ez a hozzászólásod nagyon-nagyon ott van....legalábbis az én véleményemmel maximálisan egyező...

KépKép
logi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?