Új privát üzeneted érkezett!

Kezicsókolom Bogancsi!Kép
Tomi nevû kisfiának mi is boldog 11.hónapfordulót kívánunk!Kép És a néninek meg boldog szülinapot!Kép
Tavaly ilyenkor én még nem nagyon gondolkodtam a szülésrõl, ugyanis január 4-re voltam kiírva!
Tényleg jó a kép a profilodban!Kép

Pussz,
Zafi

ui:jajj, bocs, hogy mégis letegeztelek!Kép
zafi

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönjük a gratulációkat a babóhoz! Kép Én is remélem, hogy minden a legnagyobb rendben fog zajlani. És persze eszem ágában sincs itthagyni ezt a jó kis topikot! KépKépKép Persze, azért lehet, hogy elõbb-utóbb felvetetem magunkat a másikba is, mert nem akarom, hogy az állandó nyafizásommal együtt (itt csíp, ott szúr, stb. Kép) kiutáljatok innét!

Ármin szülinapjáról (egyszer majd) teszek fel képet, de lehet, hogy csak a jövõ héten, mert holnapután reggel András elutazik, addig nem tudom, lesz-e ideje és én egyedül nem vagyok túl jó képfelrakásban.

Ágci! Szegény Cumi! Kép REmélem, mihamarabb meggyógyul, vagy legalább lemegy a láza! Kép Mi is most estünk át hasonlón Árminnal, megértem, ha aggódsz!

Menta! Helenka hogy van? Vannak már új leletek? SZorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen! KépKépKép

Edit! Én is a Chamomillát javasolnám! Ha anyukád Bp-rõl megy, akkor talán a legjobb a SZervita téri patikában (a Deák tér mögött, a Rózsavölgyi zenemûbolt mellett) beszerezni, ami kell homeopátiás dolog, legalábbis én eddig ott mindig mindent találtam, és elég központi helyen is van! De van egy jó homeos gyógyszertár a Teréz krt-on is, a Nyugatitól kicsit visszafelé (1-2 sarok) az OKtogon felé!

Bogancsi! Ha lenne már négy gyerekem, mint neked, a fene se bánná, hogy hanyadik szülinapomat ünneplem! Kép Boldog szülinapot és irígylés a négy gyerekért! Kép (persze, bármennyi is jó, de én úgy szeretnék hármat... és hát, hogy mennyi lesz????)

Zafi! SZerintem jók az ötleteid Réka szemének tornáztatására, meg amit Cory írt, azok is! Biztos, hogy nem könnyû rávenni egy ilyen kisbabát (nagylányt Kép), hogy együttmûködjön, de szerencsére az anyai találékonyság elég jól mûködik nálatok is! Kép

Judit! KÖszi a szájpenész-tippet, utánanézek! Kép

Bubu! Lilinek nagy gratua a közlekedéshez! És a szájpenész sikeres leküzdéséhez is - remélem, hamarosan mi is gyõzünk!

Cory! REmélem, látom ma Balut gyalogolni!

BOcs, mennem kell, mert úgy hallom, Ármin ébredezik - ez már a délelõtti alvás volt, ugyanis tegnap 9-kor aludt el, mint a rendes gyerekek Kép, ma hajknalban viszont már fél hatkor kukorékolt! Kép Én még nagyon tudtam volna aludni!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Örültem a bogyómnak csütörtökön, hogy utólértem végre magam, mostmár naprakészen fogom tudni követni itt az eseményeket. Erre csütörtök este telefonált az Anyósom, hogy teljesen el van már unokátlanodva, úgyhogy csomagolnak, és jönnek szombaton. Ne értsetek félre, semmi bajom a férjem szüleivel, sõt, határozottan kedvelem õket. Viszont 2,5 hete nem alszunk, így kicsit megviselt vagyok már, és a lakás rendje is meglehetõsen leamortizálódott... és akkor még finoman fogalmaztam. Szóval volt egy napom és két éjszakám, hogy rendbe tegyem a lakást, bevásároljak, kiszellõztessem és áthúzzam a vendégágynemût, stb., szóval felkészüljek a vandéglátásra. Hát, elég húzós volt.
Lacika, mint aki tudja, hogy most aztán helyzet van, úrifiú volt. Pénteken viszonylag kevés arénázással tudomásul vette, hogy most nem õ körülötte forog a világ. Hol a kiságyában csövezett, hol az etetõszékébõl nézte, hogy takarítok, és amikor éppen nem használtam veszélyes vegyszereket, és elég magasan is volt, amin dolgoztam, akkor eljátszott a padlón a lábamnál. Egész nap alig aludt valamicskét, ezek után éjjel csak kétszer volt fenn, és egész könnyen visszaaludt.
Szombaton megjöttek a nyagyszülei. Tartottam tõle, hogy megint elõadja a "csak anya kell" mûsort, mint a multkor, mikor mi voltunk náluk, de nem. Édes, aranyos volt, nagyokat sétáltak nélkülem, és semmi baj nem volt akkor se, ha kimentem a konyhába. Vigyorgott, dumálgatott, odabújt, és megölelte a Mamáját, kegyesen hagyta magát kényeztetni, sétáltatni "gyalog" és babakocsiban, szóval tündéri volt, mindenkit elbõvölt.
Persze szombaton se aludt egész nap 1,5 óránál többet, és szombatról vasárnapra virradó éjjel egyetlen egyszer sírt fel! Azt hittem, hogy most aztán feltaláltuk a spanyolviaszt, nem kell napközben hagyni aludni, akkor alszik éjszaka. Erre, miután vasárnap is csak 1,5 órát aludt, ma éjjel 2 órakor elkezdte a mûsort, és reggelig nem hagyta abba. Ha most panaszkodnék, Anyósom el se hinné... Viszont ma reggelre elõbújt az ötödik fogacska, úgyhogy mikor 2,5 héttel ezelõtt elkezdõdött a nemalvás, és én azt mondtam, hogy 8-10 nap nemalvás után egy hét béke, és lesz egy új fogunk, akkor csak az egy hét békében tévedtem. KépKép Azt hiszem, az lehetett a baj, hogy a 8-10 nap nemalvás idején elállítódott Lacika belsõ órája, mert délelõtt teljesen kikészülve én is lerogytam vele, és hozzámbújva persze õ is jókat (vagy legalábbis az éjszakainál jobbakat) aludt, így szépen átállt a délelõtti nagy alvásra. Jól megfigyelhetõ volt, hogy eleinte fájdalmas sírással ébredt és nyöszörögve nem aludt, utána meg hisztizõsen sírt alvás helyett. Remélem, mostmár hamarosan visszabillen a napszaknak megfelelõ alvási szokásokra.
Ma éjjel viszont olyan mûsor ment, mint még soha. Elaludt, egy nagyon felületes szendergésnyire, és közben úgy csinált, mint aki akciófilmet álmodik. Csapott, vágott, rúgott, forgolódni próbált már az ölemben is, felült vagy éppen felsírt csukott szemmel, egyszerûen nem tudott elmélyülni az álma, és nem tudtam letenni. Többször felébredt ebbõl a laza szendergésbõl is, és olyankor szopit kért, pedig már elég régen nem szopizik éjszaka. Szopizás után átmenetileg kicsit nyugodtabb lett, de 5-10 perc múlva újra kezdõdött a mûsor. Tapasztalt már valaki hasonlót? Ez az "akciófilm-álmodós" alvás mitõl lehet?

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Egész hétvégén nem jutottam géphez, úgyhogy most sürgõsen pótolok:
és

Sajnos csatlakoztunk a bretegekhez. Luca náthás-köhögõs lett.
Borcsa
UI:reszkessetek, még jövök!!

Borcsa
KépKépKép
borsts

No!
Megfõztem a doki által rendelt antibigyót Lucának, az elsõ részletet be is adtam, most szundikál. Szerencsénkre nem lázas, de szívettépõen köhög, és szörnyen szörcsi az orra.
Dokibácsink igen használható javaslata: szopi elõtt orszippantás, aztán egy pötty orrkenõcs a "bajszára", így nem dugul olyan hamar vissza az orra.

A szemüvegem sajnos ennyi, 10 dioptriás lencsébõl kell kicsiszolni (cilindrikus),hogy ne húzza le az orrom, muszáj vékonyítottnak lenni, és hogy az elsõdleges hazsnálatot (hogy Luca rágicsáljaKép) is bírja, karcmentes bevonat is kell rá.

Jaj-jaj! Még egy csomó mindenfélét akartam írni, de mit?

Bogancsi néni!Kép Boldog szülinapot!

Minden betegnek gyógyulást!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

WOW! Mirõl maradtam le?!

BOLDOG SZÜLINAPOT ÁRMIN! BOLDOG POCAKOSODÁST MÁRTI! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Nézegetem a táblázatot, BGabi kislányának pont ma van a szülinapja. Olyan régen nem írt BGabi, tud róluk valaki valamit? Azért, ha BGabi nem is olvas bennünket mostanában,

BOLDOG SZÜLINAPOT NOÉMINEK!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Elõször is minden betegeskedõnek gyors gyógyulást kívánunk! Sajnos mi is visszaestünk a náthába Kép

Másodszorra pedig nagyon nagy örömmel szeretnénk Mártinak gratulálni a kistesóhoz! Tényleg mit szólt a család? És Ármin? És Márti, te hogy viseled lelkileg a 2. terhességedet? Jut idõ a picire (mármint lelkileg)? Tanulmánnyal hogy állsz?

Az utóbbi kérdéseket Laurának is feltehetném, szóval bármelyikõtök válaszolhat, nagyon kiváncsi vagyok, hogy megy ez a gyakorlatban. Lehet, hogy mi is elõre hozzuk a kistesó projektet, nem várunk 3 évet, hanem .... ki tudja...

BGabinak azaz Noéminek mi is gratulálunk az elsõ szülinaphoz, hiszen Noémi is 30.-ra volt kiírva, mint Dorka.Kép

Tegnap voltunk egy barátnõmnél, kis 6 hetes kislányát és 20 hónapos nagylányát látogattuk meg. Hihetetlen érzés volt ismét egy picike kisbabát tartani kezemben Kép

Mindenkinek kellemes hetet kívánunk!

üdv: zsuzsiék
zsu26

Bogancsi!
BOLDOG SZÜLINAPOOOT!
Csi
No meg a többi babónak is!
Csi
csii

Sziasztok!

Bogancsi: boldog szülinapot! KépKépKépKép (Én már most depis kezdek lenni a szülinapomtól Kép)

Borcsa: Lucának jobbulást!

Zsuzsi: jobbulást Dorkának!

BGabi: boldog szülinapot Noéminek! Kép

Rebi: Csengének is jobbulást! Kép

Tali: jó volt, bár kevesen voltunk. Lucán és Balun már kezdenek kiütközni az 1 éven túli szoptatás jelei (Luca autózott, Balu babázott (mentségére legyen mondva, közben berregett is Kép)). KépKép Tök jó volt Mártit újra látni Kép

Balu a hosszú alvásnak köszönhetõen ma "csak" 3/4 10-kor dõlt ki Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok

Nézzenek oda eltévedtem?
Ez itt a nyugdijjas klubb?
Szeretve tisztelt BOGANCSI NÉNINEK ez úton is kívánunk boldog születésnapot!!! KépKépKépKépKép /Hányadikat is? /
Családról tuti a kép!

BGabi Nomémiének
is sok boldogságot az elsQ szülinap alkalmából! KépKépKép

Márti
Csatlakoznék Judithoz, valóban a Diflucan volt amit kaptunk, és még a tapasztalatai is ugyan olyanok Juditnak mint nekem ár és orvos hozzá állás ügyben. Szerintem ne dörzsölgess és egyebek tovább mert ha eddig nem hatott valószínqleg egy erQsebb szert kell be vetni, ettQl viszont ha minden igaz megszabadultok a gondtól. A gyógyszerekre a mellékhatásokat sok esetben azért vésik rá mert nem vállalják a gyártól a felelQsséget így minden kártérítést ki kerülhetnek hiszen rajta volt hogy bizonyos esetekben nem csak használhat!
Sajna nem mindenki olyan szerencséd hogy a gyengébb készítmény használ, persze hogy ezekkel kezdünk de ennyi idQ után már ... Rám is furcsán néztek a patikában hogy miért kell egy pici babának ilyen gyógyszi annak ellenére hogy ez a dózis gyermekeknek készül, hiszen több baba már szülés alatt átesik a Candida fertQzésen. Napocskámnak ameddig kenegettem a száját /nem dörzsöltem mert az orvosom szerint ennek nem a bQrön át kell felszívódnia hanem lenyeli a babák, leszopizzák és így hat/ addig foltos volt a kis zsája amikor abba hagytam olyan csúnya lett neki megtámadta az ínyét is, sQt állítólag ez tovább terjed a nyelQcsöbe is.Hát én nem vártam meg inkább az erQs de hatékony és gyors segítség.
Remélem már gyógyultok KépKépKépKép így vagy úgy és ti is elfelejthetitek hogy ilyenetek is volt.

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Megint én tettem fel a szeretteimrQl egy újabb montázst, a profilomba.

Pusssz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!
Marti!
Gratulalok a pocaklakohoz! Kép Kép Kép Hogy birod a terhesseget? Nem vagy rosszul? Arminnal turelmesen tudsz tovabbra is banni?

Laura! Remelem, Te is jol viseled a pocakod. Lehet, hogy irtad, de nem olvastam megint par napot. Remelem, nem lett gond a barna folyasbol...

BMarti! Valamennyire hasonlit az altalad leirt akciojelenet a mi mostanaban szokasos esti musorunkhoz. Par napja nem tudjuk Danit hiszti nelkul letenni aludni. Korabban belealudt a szopiba, majd szepen betettuk az agyaba. Mostanaban olyan feluletesen alszik, hogy egybol felebred ha be akarjuk tenni es olyankor jon a hiszti... Ilyenkor befekszem melle a szonyegre, beteszek egy andalito zenet es simogatom amig el nem szenderedik(ez neha eleg hosszu ido). Ott hagyom es kicsit kesobb megyunk be betenni az agyaba, amikor mar melyen alszik. De nem tudom, miert alakult ez ki nala az utobbi idoben...

BGabi! Boldog szulinapot Noeminek! Kép Kép
Hogy rohan az ido!!!!!!!

Sziasztok, Danimama
danimama

Szia Andysj!
Gratula Madikenek az elso szohoz. Kép Te kulonben mindig kovetkezetesen magyarul beszelsz a lanyaiddal? Pl. a jatszoteren is ha tobb (angol nyelvu) kismama van a kornyeken? Fatime jol beszel magyarul?

Menta! Mi ujsag Helenaval? Megkaptatok a leletet?
Danimama
danimama

Sziasztok!

Azonnal el kell dicsekednem: Lacika az EGÉSZ éjszakát átaludta!!! KépKépKép Este bealudt a szopizásba (ez már elég régen nem fordult elõ vele) 9 óra körül, és egy kukkja se volt, amíg reggel hatkor az Apja zuhanyozni nem ment. Ez még soha, de soha nem fordult elõ vele! Legkevesebb 2-3 alkalommal megébredt minden éjszaka, volt, hogy beérte egy cumi visszaadással, és buksi simogatással, de mostanában inkább hosszú dajkálás kellett, hogy visszaaludjon (ha visszaaludt egyáltalán). Ezek szerint mégse arról volt szó, hogy aludni nem tud (nem tudja hogyan kell), hanem arról, hogy nem tudott aludni valami miatt. Valószínûleg az a bizonyos 5. fogacska lehetett a bûnös. Remélem, hogy ez a békés alvás mostmár tendencia lesz, és nem csak egyszeri ajándék volt nekem, hogy alhattam. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Jó sokáig tartott, míg behoztam magam. Múlt héten temettük el a nagypapámat, úgyhogy otthon voltunk anyuéknál pár napig.Kép Kép Kép

A jó hír viszont, hogy Peti túljutott a véget nem érõ nappali nyûglõdésen, de fog még sehol. Éjszaka viszont gyakram felébred. Most mát több mint 1 hete csak anyatejet hajlandó enni. Egy kanálnyi gyümit sem eszik.Kép Mikor térünk vissza a rendes kerékvágásba?

Márti
Boldog szülinapot kívánunk Árminnak! Gratulálok a kistesóhoz!KépKépKép
Vagy 2 hete mi is voltunk az állatkertben. A csúcs az volt, amikor simizés közben a teve bekapta(benyalta) Peti kezét.Kép Kicsit meglepõdött a kölyök.Kép

Megnéztem az új képeket és minden baba nagyon édi.Kép

Norci
Nekünk végül nem kell könyv, mert az Auchanban megvettük. Köszi.

Puszi
Gorsi és Peti
gorsi

Sziasztok!

Cory!
Balu nagyon ugyes! KépKépKép Mar kesz nagy fiu.

Bubu!
De jo hogy elokerultel! Kép Mar olyan reg hallottunk rolatok.

Bogancsi!
Boldog Szuletesnapot!
Megneztem a profilod! Nagyon aranyos a kep. (Na meg a rajta levo gyermekeid is Kép )

Boldog hofordulot a hofordulos babaknak! KépKép

Dzsili!
Megneztem a profilodat neked is. Nagyon tetszik KépKép

BMarti!
Gratula Lacikanak az ataludt ejszakahoz! KépKép

Danimama!
Mi ugy allapodtunk meg a ferjemmel, hogy mindket nyelvet hasznaljuk. Igaz Fatimevel mindketten csak magyarul beszelunk, mivel o a suliban tanulja az angolt es nem akarom hogy feledesbe meruljon neki a magyar. Igy a jatszoteren, bevasarlokozpontba,..mindenhol magyarul beszelek vele. (na jo vannak kivetelek, de otthon csak magyarul beszelunk, es persze magyar tankonyvekbol tanitom neki a nyelvet) Madike meg tobbet van csak velem, igy o tobbet hallja a magyart, de este az apuci csak angolul beszel vele. Majd meglatjuk mi sul ki a dologbol.

Nalunk sajna valtozatlan a helyzet Kép Azaz nem igaz, kicsit inkabb romlott. Kép Hetfo reggelre begyulladt a balszeme, igy reggel miutan elvittuk a noveret suliba elmentunk a doki bacsihoz. Kapot szemcseppet, amit nem igazan szeret. Meg este volt egy kis hoemelkedese. S ha mar ott voltunk lemertek Madiket, a merleg 10,3 kg-ot mutatott es 72 cm hosszu mar. A doktor bacsi megdicserte milyen szep nagy lany mar. Es hogy hogy repul az ido, hisz 3 nap mulva mar 8 honapos lesz Kép

Minden kis betegeskedonek jobbulast kivanunk!

Na most mennem kell,
Andysj
andysj

Sziasztok!

Én is frissitettem a profilomat, megnézhetitek Dorka legfrissebb képét. Most vasárnap készült, Tatán voltunk, jó volt, de jól megfáztunk Kép

Andysj:
Dorka 71 cm és még mindig 8 kg és ugye most lesz 1 éves! Szép nagy lehet Madike. Ne érts félre, irigyellek, én annyira aggódom, amiatt, hogy Dorka nem akar hízni, olyan kis soványka Kép Úgy szeretnék egy kis gömbölyded formát látni !
Na tessék, édes kicsi lányom az összes tiszta, összehajtott ruhát szétdobálta a földre! Kép Most hajtogathatok újra össze!

Mi mikor Németországban éltünk a férjemmel, akkor önkéntelenül is sok mindent németül mondtunk, még egymás között is, mert így könnyebb volt. Gondolom ti is ilyen vegyes magyart beszéltek, mert van olyan szó, amit egyszerûen nem lehet lefordítani. Elég borzasztóan hangzik kivûlrõl és biztos van káros hatása, de mi így gyorsabban kommunikáltunk.
És milyen nyelven énekelsz a lányaidnak?

na üdv: zsuzsiék

megnézem a profilokat!
Dzsili: a tiéteket már megnéztem, szépek vagytok így 3 gyerkõccel, Napsi nem a férjedre hasonlít?
zsu26

Sziasztok Lányok!

Tikk szólt (köszönöm Kép), hogy sokan köszöntöttétek Noémit. Így gondoltam, szánok rá kis idõt, és benézek ide.
Mostanában szinte egyáltalán nem járok a babanetre, sajnos annyi idõt, amire nekem ehhez szükségem lenne, nem tudok rászánni. Most azért pár órát eltöltöttem azzal, hogy pár napot végigolvassak, így nagyjából képeben vagyok, kivel mi van. Megnézegettem a profilokat is, és elismerésem, minden baba nagyon szép, és rengeteget!!! nõttek Kép

Danimama, Dzsili, Cory, Zsuzsi, BMárti, Menta, Andysj
Köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat, igazán jól esett Kép

Márti!
Árminnak nagyon sok boldog születésnapot kívánok! A Pocaklakóhoz pedig gratulálok, kívánok jó egészséget, és problémamentes terhességet, szülést.

Mindenkit puszilok:
BGabi

Menta, BMárti, fogok írni, ígérem, csak idõ kérdése!
bgabi

BGabi!

Noéminek én is nagyon sok boldog szülinapot kívánok! Kép És köszi a nekünk szólókat!

A talin én is nagyon jól éreztem magam, már nagyon ideje volt eljutnunk! Itthon lemértem a kicsi kocsit, amit vettünk, és amivel tudok majd a városban is, jármûvekkel is könnyedén közlekedni: 4,2 KG!!!! Kép A régi után nagy megkönnyebbülés, pedig az is csak 10 kg és nagyon bevált - csak a babó nem szereti, ha emelgetek! Kép

Norci! Akkor most írásbabn is megerõsíteném Kép, hogy érek könyveket: tanyásat, erdõset és házasat is! András tényleg a Katona I. osztálytársa volt, megkérdeztem!

ZSuzsi! A második terhesség nekem egyelõre teljesen más, mint Árminnal volt! Elég keveset hányok (Árminnal 9 hónapig naponta 100x, most heti 2-3), viszont többet fájdogál a hasam, gondolom, az állandó hajolgatás-emelgetés-cipekedés miatt. SAjnos sokkal terebélyesebb is vagyok Kép és kevesebb idõm van csak a babóval foglalkozni. SZerintetek az létezik, hogy néha már érzem??? Mert olyan, mintha néha már érezném! Kép Ármint a 16. héten éreztem elõször, az is elég korán volt - de most meg csak most kezdem a 12. hetet! JÖvõ kedden megyek UH-ra, nagyon izgulok! REmélem, rendben lesz minden!

KÉpzeljétek, Ármin fél egy óta alszik! Nem tudom, mit gondoljak errõl...talán Balu "fertõzte meg"? Sosem szokott napközben 2 óránál hosszabbat! REmélem, nem beteg, csak átszokott a napi egy alvásra! Megnézem!

Márti+Ármin+Kép
márti

Márti! Milyen babakocsit vettetek? Graco City Sportot? Szerintem érezheted a picurit! Kép Amikor még nem evett rendesen Ármin, de már elmúlt 9 hónapos, akkor mennyi pisis pelusa volt teli egy nap?

BGabi! De jó hallani felõled! Kép Noémi egy kis tündér a narancs pólójában! Nagyonhasonlít a bátyusra! Kép

Dzsili! Nagyon-nagyon helyesek a gyerkõcök! Kép Szép család vagytok ti! Kép

Andisj! Remélem Madike szeme gyorsan meggyógyul! Nem akar néhányunknak babájának kölcsönadni 1-2 kilót? Csak a méricskélés idejére, hogy ne kapjunk a fejünkre a dokinéniktõl. Kép

GOrsi! Átérzem a problémádat! Helena viszont még soha nem is volt a "rendes kerékvágásban". Ráadásul neki egyre kevesebb a pisije is és mégse fogad el gyakorlatilag semmit-de semmit. Ne aggódj! majd csak elõjön egy fogacska, vagy valami ilyesmi és és ismét enni fog rendesen ez a Peti gyerek!

BMárti! Nagy-nagy gratula és írígy-írígy!!! Kép Kép Kép

Zsuzsi! Dorka nem tûnik ebben a pufikabátban vékonynak! lehet, hogy õ ilyen típusú! Ne aggódj! (Bagoly mondja verébnek Kép)

Danimama! A torokváladékból színtiszta Staphylococcus tenyészett ki, a hüvelyváladék tenyésztés még nincs meg. Holnap próbálok ismét pisit leadni. És 26-án lesz a hasi UH. Köszi, hogy érdeklõdsz!

Cory! Elfelejtettem írni a kérdésedre: a felfázásom nagyon gyorsan megszûnt. Ittam napi 3 liter ásványvizet. Tudtam, hogy velem nem lesz semmi baj, én inkább mindig Helenkát féltem.

Rebi! Csenge hogy van?

Menta
menta

Sziasztok!

Mi is csatlakoztunk a taknyosokhoz Kép , Vilike is köhög, meg taknyos Kép . Ma elvittem dokihoz, aki egy mézes-mázos valaki, csak szopi ügyben nem értettünk anno egyet, de most több jó pontot is szerzett nálam: 1. Megdicsérte Vilit, hogy milyen nyugodt (erre nem mondtam, hogy igen talán mert nem hallgattam rá, hogy nyugodtan hagyjam ordítan 5 hetesen, hanem mellre tettem mindig)
2. Én megdicsértem Vilit, hogy éjjel sokat alszik egyhuzamban, erre õ megdicsért engem, hogy ügyesen tudom szoptatni (erre se mondtam, hogy mert nem hallgattam rá "az igény szerinti 3-4 óránkénti szopi, max. 35 percig és fokozatosan csökkenteni az idõtartamot")
3. Azt mondta Vili olyan gyönyörû, hogy érdemes lenne reklám fotózásra vinni.
4. Nem írt fel antibiotikumot, mert az anyatej megvédi úgyis Vilit, így csak köptetõt, cebion cseppet és orrcseppet kaptunk.
Sajna v.mi vírus, de szerencsére nem támadta meg nagyon, láza nincs, torka is picit piros.

Borcsa!
Nektek rögtön antibiotikumot adtak?

Márti!
Balu Vilit is megfetõzte alvás ügyileg, õ is vagy két órája húzza a lóbõrt, pedig az elõbb a szomszédban még ütvefuróztak is.

Azóta rájöttem, hogy nem csak a mi családi ismerõsünkkel való névrokonság miatt volt ismerõs a férjed neve, hanem volt egy barátnõm aki anyósodat emlegette mindig, mint Imola néni, v.mi családi ismeretség folytán, de ez itt nagyon off.

A rendelést vettem!

Mindenkinek jobbulást!

Lányok nálatok lesz majd karácsony elõtti nagytakarítás?
Tök ciki nálunk tavaly sem volt, túl nagy, de akkor már el volt adva az a lakás. Itt csak kellene, de hát jó esetben megcsinálom a körletrendet, még jobb esetben ki is takarítok, legjobb esetben mindenhol sikerül kitakarítanom, no de nagytakarítás?

Remélem Balu álomkór fertõzése tartós lesz, akkor van esély Kép
norci

Tettem fel új képet Vilikérõl a profilomba!

Menta!
Nagyon szívesen adok kölcsön pár kilót, ha a mérés egybeesik azzal mikor én épp Vilit a kendõben cipelem Kép

Andi!
Reggel vettem fel a farmeromat, erre hátul egy fehér foltot, vagy inkább egy kisgyerek kéznyomot látok rajta Kép a farzsebemnél (magyarázkodhatok itthon) ki evett a talin falat, meg kefirt aztán ütögette a hátam, meg ezek szerint a farzsebemet is Kép Kép ?!

Még pár kérdés hozzátáplás ügyben: (bocs, hogy ideírom, de már sokan nem olvassátok a hozzátápláls topicot)
Mikor elkezdtétek mennyi ideig próbálkoztatok csak egyféle kajával?
Naponta hányszor kináltátok meg a babát vele?
Mikor új ízt adtatok, akkor azt magába, vagy a már adottal keverve?

Elõre is köszi.

Norci és a takonypóc Vili
norci

Norci!
Megnézte a torkát, és egybõl. Optimista alkat vagyok, ezért úgy gondolom, a torkán látta, hogy ezek bacik. (Rékának nem szokott helybõl antibigyót írni)
Amúgy mi az a nagytakarítás?KépKép
Gyógyuljatok gyorsan!! KépKép
Menta! Ti is!!KépKép
És Csenge is!KépKép
Madike is!KépKép
Irrgum-burrgum! Mikor legközelebb nem akarok beteget találni!!! KépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
BMarti!
Gratula Lacikanak az ataludt ejszakahoz! Kép Remeljuk ez valoban mostantol altalanos lesz!
Nalunk teljesen valtozo. Tegnap elotti ejszaka este 10-tol (elotte volt a hiszti) aludt reggel 1/4 9-ig egyhuzamban. Most ejszaka pedig felkelt 3/4 5-kor(szopi), majd 7-kor (szopi) es 8-kor teljesen...

Marti! Megkaptam az e-mailt! Kép Szerintem lehet a pocaklako mozgasa! Azt olvastam tobb helyen is, hogy masodik terhessegnel sokkal elobb megerzi a kismama, mint az elsonel! Kép Drukkolok az UH-ra!!!! Kép Nagyon izgi! Kép

Danimama
danimama

Sziasztok!

Vili azóta belázasodott Kép , kár volt örülni a nagy délutáni alvásnak Kép adtam be kúpot, másfél órára rá, már csak hõemelkedése volt. Dokinéni azt is mondta, hogy úgy néz ki a foga bármelyik pillanatban kijöhet. (Bár két hónapja is ezt mondta) azért én reménykedem, hogy a láz csak amiatt van.

Borcsa!
Hát én sem tudom csak az eredményét szeretném látni, mikor pl. tiszta a csempe, meg az összes ajtó, ablak is. Bár lehet, hogy gyerkekkel az is nagytakarítás számba megy, ha sehol nincs egy pókháló Kép

Gyógyuljatok ti is. (Tegnap nálam volt Réka üvegmatricája)

Sziasztok:
Norci
norci

Sziasztok!

Csak nagyon röviden tudok írni, mert Csenge mostanság igen-igen kevés idõt bír ki cici nélkül... még mindig nincs teljesen jól, és persze minden a foga miatt van... a felsõ középsõ metszõje ma áttört... de ott van még a kettõ másik. Ma megint megnézte a doki.. D vitamin minden nap, orrcsepp, meg kúp, ha lázas... és az szokott lenni Kép éjjel már a frász jött rám, mert újra nagyon lázas lett, és elkezdett köhögni is... De szerencsére nincs gond, tüdeje is rendben van, a füle is... Tejem annyi lett, hogy akár hármasikreket is bevállalhatnék... ez azért nagy szerencse, mást úgysem nagyon akar enni (kivéve a túrórudi belseje... Kép)... alvásrekordokat döntögetünk - pontosabban Csengus... tegnap egész nap szinte aludt... de csak cicin... Ma újra rengeteg alvás... Az ébrenlétei alatt persze ugyanolyan csibész, mint amilyen lenni szokott... KépKépKépKép ... a mostani éjszakára kíváncsi vagyok... remélem, még maradt benne alvóka....Kép ... hisztizik, mint egy 2 éves (ezt a doki mondta Kép)

... nagyon hiányzott a hétfõi tali... remélem, jövõ héten már tudunk menni - bár reggel megyünk dokihoz (remélem addig nem lesz rá szükség)

.. nagytakarítás???... örülünk, ha egy kicsire futja ... KépKépKépKépKépKép

... ja .. kapott játéktartó dobozt.. kipakolni már remekül tud (sokszor derékig eltûnik benne, a játékok meg repülnek jobbra-balra)... Kép

... és már nem ordít, ha megtöröljük az orrát, hanem jön vigyorogva, amikor azt mondjuk neki, hogy meztelencsiga-riadó.. Kép

minden gyengélkedõnek gyógyulást, minden fognak gyors kíbújást, és hiányoztok ám!!!

pusssz
Rebi

.. ilyen az, ha röviden írok .. Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok

Bókokat köszönjük a családdal! KépKépKép

Zsuzsi
Nem tudom igazán kire hasonlít Napocs de van benne apja az ugye bizti különössen a kék szeme. Van aki szerint apukámra hasonlít leginkább, aki egy elég férfias, bajszos emberke! Hát??????KépKépKép

Gorsi! Menta!
Mi van ezekkel a babákkal hogy mindegyik az anya tejcsit szereti?
Napsugár is inkább szopizni szeret és ha eszik is keveset és nagyon válogat, csak a cici, azt szereti. Ha kérdezem töle, hogy megyünk szopizni?- már megy is a székhez a szopis párnáját keresi és ugra-bugrál örömében annyira édi!
Ráadásul nekem a dokink is mondogatja éppen tegnap is hogy hiába nem akar enni már muszály neki mert nagy. Nem tudom most hány kiló mert nem mértem már egy jó honapja, de szerintem jól néz ki és abban bízok hogy ha éhesebb lesz mivel kínálom azért rendszeresen majd csak többet is elfogad. A nagy fiam ennyi idQsen már szinte mindent evett és már csak este szopizott,akkor mondjuk még ez volt az álltalános. Napocs meg kezd rászokni hogy fel kel éjjel kétszer is szopizni.Ö szerencsére a teát elfogadja már!

Helena, Peti, Napsugár tessék szépen eszegetni!!!!KépKépKépKép
Anyuknak kitartás!

Norci
Vilike nagyon aranyos, ha a képet kisebb felbontásba tennéd fel gyorsabban meg tudnánk nézni így a modemes csodákon is KépKépKépKép
Gyógyulgasatok gyorsan küldjük a gyógy fejecskéket KépKépKépKépKépKépKép
Nagy takarítás nálam olyan nagy mint mindíg és ha valami kimarad én már régen nem problémázom rajta, három gyerek mellett soha nincs pipec rend nálunk! Tudod olyan mint amire azt mondják hogy látszik hogy lakják olyan kis "otthonos"!

Képzeljétek kivételesen idöben neki álltam Karácsonyra ajándékokat venni. Ti mit szántok a babáknak nekem momentám ötletem sincs, fiuké már meg van, meg az unoka tesóké is de Ök mind nagyobbak.

Puszancs: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Hú, de jó sokat írtatok, alig bírom behozni, de azért megpróbálom.

Tikk, pihenj sokat! És nagyon klassz a kép Hannáról. Fura fogas babát mosolyogni látni (még) fogatlan Hangusom utánKép

Henke,
Barni nagyon ügyiKép!

Norci,
Vili is nagyon ügyes!Kép És gyógyuljon meg hamar! KépKépKép Én amikor elkezdtük a hozzátáplálást, egy kaját nagyjából egy hétig adtam neki, mielõtt újat kóstoltattam volna meg vele. És egy nap csak egyszer próbálkoztunk, legelõször délelõtt, aztán ebéd, aztán a tízórai (amit azóta kicseréltünk a vacsorával, mert így sokkal jobban jött ki). És szerintem az új ízt elõször magában, aztán ha nem nagyon ízlik esetleg, a megszokottal lehet keverni. Pl. külön õszit nem lehet kapni (legalább is bébikajából én nem láttam), így ette az õszi-almát. A sütõtök-alma mai napig nagy kedvenc.Kép

Beja,
Bálintnak is mennek ám a gyógyok: KépKépKépKép.

Andysj,
Madike is gyógyuljon meg mihamarabbKépKépKép! "baba"... és ez még csak a kezdet...Kép

Cory,
Balu ügyilistájához: KépKép

Menta,
többnyire este hobbizok, amikor már Hanga alszik. Különben nem lehetneKép.

Bogancsi néni,
kezitcsókolom, és boldog szülinapot kívánunk a néninek!Kép Én is megnéztem a profilt, és tényleg csudaklassz!Kép

Ágci,
megérkezett a könyv? Képzeld, a védõnõ le szeretné másolni, hogy a rendelõben meglegyen. Sõt, egy pár nálam látott könyvet is beszerzett a rendelõbeKép.

Márti,
amúgy hogy viseled a 2. pocaklakót? Tényleg, milyen babakocsit vettél?

BMárti,
hétvége: Kép. Az átaludt éjszakához gratulaKép Biztos sok ilyen lesz majd ezutánKép. Ugye milyen jó volt egy egész éjszakán át aludni?

Borcsa,
Lucának is gyógyok: KépKépKépKép

BGabi,
Noéminek boldog elsõ szülinapot!Kép

GOrsi,
nagypapád miatt KépKépKép. Foggal ugyanígy vagyunk mi is. Még egy szál sincsen, viszont szerintem be van dagadva ezer helyen az ínye, úgyhogy valszeg nem is egy foga jön egyszerre (de igazándiból én ezt nem tudom, mert még soha nem láttam fogzó babát), úgyhogy türelmesek vagyunk. Bár nálunk is sok extra nyûgi van.

És képzeljétek, az elmúlt két napban a megszokott kajamennyiségének nagyjából csak a felét eszi meg (bár ma rendesen vacsorázott), sok folyadékot iszik, és ezek mellett a tízóraija és az ebédje után/közben átnyúL(t) az asztalkája felett és rángatja a pólómat, benyúl a dekoltázsba, meg ilyenekKép és persze cicizik. (nagyjából 6 szopi volt maKép + a kajái). És ha bármit eszünk elõtte, odajön és kunyerálKép. Múltkor sonkás kenyeret evett velem, mert ha meglátja, hogy kaja van, nem bír magával. Bezzeg a nekivaló kaja...

Jön a foga???????????

Dzsili,
karácsonyi ajándékokon már én is vadul gondolkodom. Unokatesóknak persze hogy mevannak már az ötletek! Lehet most kapni a Corában 5000 forintért olyan babázós készletet, hogy csak na! Kenguru, pelenka, ruhák, egyéb babaápolási eszközök is vannak hozzá. Tényleg nagyon klassz. Hangának szeretnék Legot/Duplót vagy olyan szobasátrat vagy hintát vagy nemtommit.Kép Annyira sokmindent, de hát a keret ugye véges. A gyerkõceid szuperek nagyon, egyszer szeretnék én is ilyen családot!Kép

Rebi,
a D vitamin mindennapi szedése miért kell? Eddig nem minden nap volt? Nekünk másnaponta kell egy csepp? Szedjünk mi is minden nap? Én valószínûnek tartom, hogy a fogai miatt vannak az extra nyûgik, meg a keze is egész nap a szájában van. Már tiszta pötty a szája körül a nyáltól a bõre.

nagytakarítás: hát már egy ideje gondolkodom az ablakpucoláson...meg a többin...

Zsuzsi,
Hanga is 8 kiló nagyjából (ehhez kb. 74 centi). Viszont tök jól van, nem erõltetek neki semmi kaját, de igen szeret a mi kajánkból enni. Mondjuk ez még azért nem számottevõ mennyiség, de azért remélem, nem lesz kaja-gond vele (hogy pl. nem akar majd enni, mint az uncsitesó).

Edit,
fürdéskor nálunk is úszik a fürdõszobaKép Mit úszik, árvíz vanKép!

Na, most már elbúcsúzom, mert így is kisregény lett, ja és én is tettem fel új képet Hangáról.

üdv
Szila

ui.: remélem, nem hagytam ki senkit!
szila

Sziasztok!

Menta
1-2 hete nálunk is kevés a pisi. Ma 3x cseréltünk pelenkát, de nem voltak tele.Kép
Amúgy Peti most fogy, visszament 9 kg alá.Kép Persze még így is jól néz ki. Kép

Szila
Szerintem nálunk is sok fog jön. Totál be van dagadva az egész ínye alul és fölül is.
Mi a D vitamint heti 5x szedjük. Miért nem egységes mindenkinél?

A függönyünk már szinte szürkének mondható, úgyhogy mosáskor muszáj lesz ablakot is pucolni. Mostanság jó, ha havonta 1x portörlésre is jut idõm, inkább csak heti 1x-2x porszívozok. Kép

Mennem kell. Jó éjt!
Gorsi
gorsi

Szila
A 2. kép szuper.Kép

Gorsi
gorsi

SZiasztok!

Minden betegnek és minden csak kicsit szörcsögõnek, fogzónak gyors gyógyulást/éles fogacskákat kívánok! Kép

MOst, hogy ilyen hajnalban sok idõm volt Kép, végignéztem mindenki profilját! Hát, én is csak az elcsépelt "minden baba nagyon gyönyörû!"-t tudom mondani Kép, de hát mit csináljak, ha így van???? KépKépKép

ABC Mini nevû kocsit vettem, olyan, mint az esernyõre csukhatóak, csak ez lapra csukódik és vállra akasztható. Nem dönthetõs az ülése, de ezt nem is a hosszú sétékra szánom, csak BKV-zni és városban jönni-menni, a rendes sétákra ezentúl is a nagy kocsival megyünk, amiben tud aludni is! De úgy látom, ebben sem érzi magát kényelmetlenül - én meg teljesen kivirultam, hogy milyen könnyen lehet lépcsõzni vele!

Menta! Nálunk is vannak olyan idõszakok, mikor Ármin kevesebbet pisil, de nem nagyon tudom, hogy milyen okra vezethetõ vissza, mert látszólag nem iszik kevesebbet (vagyis nem szopizik kevesebbet - mert inni csak néhány hete iszik rendesebb mennyiséget, mondjuk egyszerre 1/2-1 dl-t is!) Eddig nem szeretett inni, valószínûleg a rendesebb kajálástól lett rá igénye, mert így azért mindenképp több sóhoz jut, mint a tejbõl, gondolom, emiatt szomjasabb is! SZerintem lényegesen nem tartottunk elõbbre 9-10 hónaposan az evéssel, mint most Helena, illetve a kenyérrágás lett "mániájává" ezidõ tájt, de mást még nem akart, csak rágicsálni (akkor jöttek ki az elsõ fogai).

Norci! Eleinte én is egy-egy hetet hagytam az új kaják közt, most már csak kb. 3 napot - de nálunk roppant lassan indult be az evés, mikor viszont igen, akkor azonnal mindent szeretne, amit mi eszünk (de persze nem kap, csak cenzúra után) Fél évesen próbáltam elõször az almát, sütõtököt, krumplit, õszit - egyik sem kellett, szóval, itt betartottam az egy-egy hetet, de aztán nagy pauza következett, mert csak fintorgott mindegyiken. Kb 9-10 hónaposan kenyérhéj, kb. 11 hónaposan kezdett mérhetõeket enni, most meg már néha sokat! Kíváncsi leszek az "OFF"-odra a következõ talin! Kép

Laura! HOl vagy? Hogy vagy? REmélem, minden a legnagyobb rendben! Kép

Takarítás: hát, én már lassan azt sem tudom, hogy néz ki egy tiszta lakás Kép Örülök, ha a fõzés-mosogatás-mosás-teregetés-néha porszívózás/felmosás-ig eljutok hetente egyszer-kétszer, ablakot már nem is szándékozom mosni Kép (pedig de jó lenne kilátni rajtuk! Kép) és hát van még néhány dolog (szekrények kimosása, selejtezés, ennek-annak a megvarrása), amikre csak néha gondolok, hogy hát igen, régen ezekre is volt idõm ... De legalább ennyire fáj, hogy nincs idõm olvasni, rajzolni/festeni, társasjátékozni, stb., csak hát ezeket nem "kéri számon" senki, pedig legalább annyira kellenének a jó közérzetemhez, mint a tisztaság!

D vitamin: nekünk eddig napi egy csepp kellett, most, hogy elmúlt Ármin egy éves, heti 3 cseppet mondtak.

Karácsony: miért, lesz idén is?????? KépKépKép (na, jó, Andrásnak már vettem 1 vmit és már néhány ötletem van másnak is)

Mától vasárnapig egyedül leszek Árminnal Kép Már most hiányzik András, pedig csak 2-3 órája ment el KépKépKép (azért vagyok ébren ilyenkor)

Márti+Ármin+Kép
márti

Szép jó reggelt mindenkinek!

GOrsi és Szila!
Mintha magunkat olvasnám az írásaitokban. Nekünk sincs még fogunkKép, de már nagyon várjuk. Doncinak is a szájában van a keze egész nap, mint Hangának. Csak az alsó ínyét túrja állandóan, 1 hónapja már totál olyan dudorok voltak rajta, hogy azt mondták max. 1-2 hét, és itt a fog. Hát nemKép Donci mostanság nagyon élvezi, ha tanulmányozhatja a mi szánkat. Belülrõl. Megfogdossa a fogsorunkat, de olyan erõvel tépi kifele, hogy azt hiszem, kiszakad a számból. Látszik, hogy nagyon érdekli, mik azok a fehér kemény dolgok, amik neki nincsenek.
Én most már fogakat akarok, de punktum!!!!

Norci!
Te jó ég, mit nevezel te nagytakarításnak???? Te kis maximalistaKép Én csak Donci ablakait mostam le, a többire nem volt energiám, idõm... Szerintem most már úgy maradnak.

Márti!
Én is szeretettel gratulálok a PocaklakóhozKép Nagyon irigykedünk ám!!!! Tök jó lesz az UH, meglátod!!!!

Mi holnap megyünk egy éves kontrollra a kórházba, kíváncsi vagyok. Lesz méreckedés isKép
Donci nagy újdonsága: a hétvégétõl már egyedül felül!!!!! Nagyon élvezi, hogy vége a háton-hasonfekvésnek, oldalt kitámasztós egykezes ülésnek, és végre mindkét kezét tudja játszásra használni.

Puszi mindenkinek!! Gyerkõcök meg gyógyuljanak meg!!!!KépKép
Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

BMárti: Lacika hogy aludt???

Márti: Tomi is sokat alszik újabban napközben, viszont amikor fent van, akkor azt észre lehet venni Kép
Én a 2. és 3. terhességnél szinte azonnal (kb. az 1. héten!) tudtam, hogy babát várok, pedig nem voltam rosszul. Valahogy éreztem. Biztos vagyok benne, hogy meg lehet érezni, hogy egy kis Élet van az emberben! Tominál viszont se kép, se hang nem volt. Sõt, azt hittem, beteg vagyok, azért érzem olyan furcsán magam. Ja, és a melleim fájtak, azt hittem rák lesz... Na, ennyit a tapasztalatról Kép

Dzsili: a számból vetted ki a szót "kis otthonos" Kép Óriási hírem viszont, hogy férj és apa (legeslegjobb Kép ) beleegyezett, hogy legyen egy nénink hetente 1x4 órára, aki takarít !!! Már alig várom!!!

Szila: nagyon jó a kép!!!

Köszönöm az összes jókívánságokat! Na jó, azért tegezhettek továbbra is Kép

Tomival most épp Stinget hallgatunk és jókat kajabált hozzá, talán tetszik neki - vagy épp ellenkezõleg Kép Nekem tetszik.
Újfent szétment a fa járókája Kép Most az egyik oldalról teljesen kiszedtem a rudakat, ott ki-be tud közlekedni, a vele szemközti oldalon is kijöttek a rudak, de az egy szekrénynél van. A másik két oldal még tartja magát. De amint romlik a helyzet, megszüntetem a járókát. Úgysem akar már naagyon benne maradni.
Zsófinak ma egész nap orosz órája van, készülnek az OKTV-re! Angolból továbbküldték a versenydolgozatát, de még nem biztos, hogy tovább is jut (pontok, stb.). Juli pedig igazgatói és osztályfõnöki dícséretet kapott a Fazekasban szervezett Ludas Matyi-verseny rendezése miatt Kép
Ma megyünk úszni Tomival, remélem, nem lesz olyan õrült hideg a víz, mint a múlt héten!

Javulást az összes betegnek ! Kép Kép Kép

Szép napot mindenkinek!

bogancsi és Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Gyorsan megpróbálok pár sort írni, hátha Luca is úgy akarja. Õ sajnos nem kapta el hétfõn az álomkórt, alig alszik valamit. A foga is kínozza rendesen, ráadásul ma megyünk a 15 hónapos oltásra. Az evésrõl nem is beszélek, szinte csak szopik, meg néha elfogad pár falatot is, ha éppen úgy akarja.

Márti! Ne szomorkodj, majd holnap felvidítalak (én is majdnem András vagyok....Kép) Én is éreztem már ilyenkor Lucát, igaz, én elõtte nem is tudtam, hogy babát várok, így alig hittem el, hogy nem a gyomrom...Kép

Norci! Kimossam a nadrágodat? Lehet, hogy ez a kézfolt egyszer még sokat ér, ki tudja? Kép Nagytakarítás??? Én ezt nem értem... Valaki megmagyarázza, mi az???
Vilinek gyógypuszik! Kép

Nyuszimanó! Gratula a felüléshez! Kép Hihetetlen, hogy már ti is az 1 éves kontrollra mentek!

Rebi! Jobbulást Csengének! Kép
Borcsa! Lucának is!Kép

Ja!!! Bogancsi néni! Boldog szülinapot!!Kép Ugye nem tetszik még átmenni a nyugdíjas klubba? (Csatlakozom a többiekhez, ha 4 szép gyerkõcöm lenne, nem érdekelne a korom. Különben is, nem fáj az...Kép)

Luca lehet, hogy tudja, mi a nagytakarítás? Éppen nyálas fogkefével sikálja a teraszajtó üvegét.

Karácsonyi ajándék....Hát, az üvegképek készülgetnek, a többi pénzkérdés, amibõl sajnos mostanában nem sok van. Zsófinak szülinapja is lesz...
Szila, mi is szülinapozunk dec. 25-én.Kép Eddig egész jól sikerült elkülöníteni a két dolgot, de figyelek is rá. (Nekem a születésnapom a névnapomon van, utálom is, sohasem figyeltek rá, amikor kicsi voltam. Most András napon tartom a névnapomat, de csak úgy magamnak.Kép)

Most elküldöm, mert Luca a fogkeféjével a monitort vette célba...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Nagytakarítást hagyjuk. Amire idõm jut, az a naponta egyszeri felporszívózás. Idõnként még ez is kevésnek bizonyul. Viszont a konyhára rá lehet csukni az ajtót Kép

Mikor adhatok szerintetek fogkrémet Balunak? Lassan 1 hete a normál fogkeféjével mosnak fogat fürdéskor, de még csak vízzel. Ja, és mikor tér rá az ember arra, hgoy naponta többször mosson a gyerkõc fogat?

Tegnap gyalog voltunk játszóterezni. Azért az út nagyrészén cipeltette magát a fiatalember Kép
Nem akarom elkiabálni, de egész komoly napirendünk van már egy ideje Kép
Teljesen kómás vagyok. Pedig aludtam 8 órát, de nem elég. Csak ülök, bambulok ki a fejembõl, és kész. Remélem, a séta jó hatással lesz rám. Vagy ha az nem is, a délutáni alvás mindenképpen Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Zsuzsi!
Ahogy elneztem a profilodban Dorkat, szerintem nagyon szep igy ahogy van. Nekem nem tunik sovanynak. Minden baba mas alkatu. Hidd el ha ehes biztos eszik. Ha meg nem akkor eleg neki szerintem. Amig egeszseges nem kell aggodni a suly miatt.
En csak magyarul eneklek (bar nincs jo hangom), meg meset is magyarul olvasok nekik. Angolt hallanak eleget ezert fontos nekem szinten tartani a magyart nekik.

Szila!
Nagyon szep Hanga a kepeken! Kép

Nyuszimano!
Gratula Doncinal a feluleshez! Kép

Madike lassan, de gyogyulgat, mar nem kell naponta 100-szor csak 50-szer hasznalni az orrszivot, igaz jobb is, mert elegge harcias tud lenni a kisasszony mikor kozelitek fele az orrszivoval. A szemcsepprol meg mar nem is beszelve. Epp a minap mondta a szomszedunk, hogy nem is hallani, hogy van itt egy ilyen pici. Sebaj, most mar biztosan hallja mindenki. Kép

Marti!
Egyutterzek veled, a ferjem csak csutortokon este jon haza, en is egyedul vagyok a ket lannyal.

Mar megint egy kisregenyt irtam KépKép

Sziasztok
Andysj
andysj

Sziasztok!

Hát, az átaludt éjszaka egyszeri eset volt, ma magint ment a cirkusz hajnali fél 3tól. Kép

Márti! Engem is érdekelne, hogy milyen kocsit vettetek! Nagyon kellene már vennünk valami kicsi és könnyû járgányt, amivel BKV-zni is tudnék. Sokat megnéztem már, de nem nagyon tudtam dönteni. Egy utalásból sejtem, hogy október második felében (ami nekem kimaradt) kitárgyaltátok ezt a kérdést, remélem elõbb vagy utóbb eljutok oda, hogy visszaolvassak.

Norci! Én reménykedek benne, hogy karácsony elõtt sikerül összehoznom a nagytakarítást, különösen azért, mert nálunk akkor lesz a nagy szülinapi buli, jönnek a nagyszülõk, és más közeli rokonok, szóval nem lesz mindegy, hogy hogy néz ki a lakás. Ráadásul akkor már több, mint egy éve lesz annak, hogy utoljára elõfordult az otthonunkkal egy alapos takarítás, úgyhogy rá is férne. Úgy tervezem, hogy hamarosan hozzáfogok Kép, akkor talán készen lesz. Kép A jövõ héten jönnek végre az ablakosok, és beépítik a mûanyag ablakokat és erkélyajtót. Utána azokat mindjárt megtakarítom, és kimosom a függönyöket is. Az kibír egy hónapot tisztának nevezhetõen. Utána jön a szekrények rendbetétele, ruhák elrendezése, gardrob szekrényekben tárolt lim-lomok kiselejtezése, Lacika cuccainak kiválogatása, rendbetétele, stb. Ez simán megtart 2 hétig, amilyen tempóval haladni tudok. Utána a nagy végsõ hajrában talán lesz egy kis segítségem, Laci megígérte, hogy már a karácsony elõtti pénteket is kiveszi szabinak, de az már inkább a sütés-fõzés idõszaka lesz nálunk. Szóval így tervezem, aztán majd kialakul valahogy. Kép

Amióta ezt írom, Lacika azóta az ágyában van, hiányosan öltözve. Ugyanis össze-vissza rugdosott, forgolódott, és nem hagyta magát tisztába tenni és felöltöztetni. A kedvenc játékait is hiába próbáltam a kezébe adni, mindent nagy ívben eldobott, és csak a rugjunknagyotanyába játékot akarta játszani. Bepöccentem, és miután nagy nehezen a pelenkát rögzítettem rajta, betettem az ágyába. Most ott dumálgat, deréktól lefelé szátpatentolt ruházatban, már több, mint 20 perce, és még csak most kezdett el elégedetlenkedni. Ti mit csináltok ilyenkor? Vagy más kisbabák hagyják magukat pelenkázni? Na jó, megyek, megkönyörülök rajta... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Köszi mindenkinek a hozzászólást hozzátápláls ügyben, meg Vilinek a gyógy Kép -ket!
Már nincshõemelkedése se Kép , viszont nagyon taknyos és levert, magától elaludt Kép

Majd még jövök, most csak egy gyors kérdés. Amit ti pempõztetek a babának az eltartható másnapig a hütõben szerintetek? Vagy minden nap csináltatok frisset?

Köszi.
Norci
norci

Sziasztok!

BMárti,
mi ABC Design Pilot kocsit vettünk, és tényleg annyira könnyû, hogy még Békáson is le/fe tudtam simán vinni a lépcsõn, a hévre is könnyû felpakolni, szóval nagyon könnyû a kocsi. Én nagyon szeretem. A GRACO-val meg bevásárolni járunk.

Pelenkázás: idõnként nálunk is elkolbászol pucér fenékkel (amikor a szõnyegén pelenkázzuk)Kép.

Norci,
szerintem (mivel úgysem nagy adagokról van szó) csinálj mindig frisset. Én ami megmaradt, betettem a fagyasztóba.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Márti! Köszönöm az érdeklõdést, élünk még, jól vagyunk, csak takarítással voltam elfoglalva. És Romola is változtatott egy nagyot a napirendjén (ill. ez még mostanság van kialakulóban), ugyanis mi is elérkeztünk az egy alvás kevés - kettõ sok dilemmájához. Megpróbálom ehhez igazodva átalakítani a napirendünket, de nem könnyû.

Zsuzsi! A család örült (bár még csak a nagyszülõk tudják, a többieknek majd karácsonykor), párom kicsit korainak tartotta, Romolának elmagyaráztam (úgyhogy most már mindent ért Kép Kép Kép). Lelkileg én nagyon jól viselem (testileg is, csak ne lennék állandóan álmos), a picire viszont alig-alig tudok gondolni, szegénykém, mintha nem is lenne... Kép .
Ja, és olvasgatom az Egy kicsi és egy pici... topicot, de írni (kérdezni) még nem jutottam el.

Danimama! A barnás folyásból eddig még nem lett gond, bár nem szeretném elkiabálni. A szoptatásról természetesen mindenki (doki+védõnéni) le akar beszélni, én meg természetesen nem hagyom magam.

Cory! Én is mindig álmos vagyok!!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Lányok! Bocsánat, hogy nem írok külön-külön mindenkinek, de mennem kell.
Csak még annyit, hogy a betegeskedõknek jobbulást kívánok!!!

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Vilinek megint felment a láza Kép Kép , megint adtam neki kúpot, hívtam a dokinkat, de ma már nem volt ott Kép . Azt mondták, csillapítsam a lázat (jó vicc) , ha nem megy le a láz akkor vigyem le a másik dokihoz délután, vagy vigyem el holnap délelõtt a saját dokinkhoz. Az utóbbi egyenlõ lenne újabb 2 óra várakozással Kép , ami alatt még összszedhetjük a rendelõben elõforduló összes egyéb vírust is Kép . Kicsit most átmentem önmarcangolásba, mert biztos voltam benne hogy a doki azokat fogja adni Vilinek amit múltkor, no úgy is lett, csak én mint lelkiismeretes anyuka orvosi rendelvény nélkül nem mertem köptetõt se adni. Lehet ha adok és nem a rendelõben várakozunk egy órát (direkt inkább sétáltam és a rendelés végére mentem oda, mert az elején láttam mennyien vanak és még így is várnunk kellett), akko lehet kisebb bajjal is megússzuk.
Ma már nem létezik olyan, hogy az orvos jön ki a csecsemõhöz? Nem csak azért, mert az én gyerekemrõl van szó, de ha rajtma múlna kötelezném az orvosokat, hogy egy éves korig õk menjenek ki a babához, de hát sajna ez csak álmamim egészésgügyi ellátása.

Szila!
De pl. fagyasztott barackból ha csinálok, akkor fagyasszam újra vissza?

Andi!
Már kimostam a nadrágot! Kép

BMárti!
Ablakot nálunk is mostanában cserélnek majd, én azt gonodltam hogy a vadi új ablakot csak nem kell lemosni, de rádöbbentettél, hogy bizony azt is össze fogják fogdosni, igaz addig se kell lemosni a meglévõt Kép

GOrsi!
DE jó, hogy emlékeztettél a függöny mosásra, az ki is ment a fejembõl!

A nagytakarítással nem akartam borzolni a kedélyeket, és pont ilyesmit vártam amit írtatok, így megnyugodtam, hogy nem csak én adtam aláb az igényeimet mióta anya vagyok Kép

Ha nem haragszotok lenne még egy kérdésem: nálatok hogy zajlik majd a családi karácsony? Fõleg a szentestére gondolok. Nálunk mindig szent volt, hogy csak négyesbe (tesó+szülõk+én) ünnepeltük (ill. nagypapám halála után ott volt nagymamám is), aztán mikor férjhez mentem úgy képzeltem, hogy édes kettesben ünnepelünk, csak hát apósomékhoz kellet(!) mindig menni. Ebbõl elegem lett én is akartam készülõdni sütni, fõzni így bevezettük, hogy 23-én csináltunk kettõnknek karácsonyt, fával, gyertyával, az én fõztömmel, stb. Most viszont olyan jó lenne ha csak hármasban lehetnénk aznap.

Bogancsi néninek elfeljtettem gratulálni! Boldog szülinapot!

Cory te méirt is kezdesz depis lenni a szülinapod miatt?

Sziasztok:
Norci
norci

Sziasztok!

KépKépKép Nagy újság van! Asszem Hangának mintha ki bújt volna az elsó két foga!!!!!!!KépKép Ebédnél iszonyatos visítás volt (de tényleg, ilyen még soha nem fordult elõ), ha felálltam, és hoztam neki a köv pötidanont (miután megette a spenótot a tojássalKép) sikított, úgyhogy biztos lettem, hogy az a fránya fog kínozza. Ebéd után bedögöltem neki a dentinox-szal, és közben éreztem vmi érdeset.Kép És hát amennyire engedte, próbáltam megnézni. És láttam kis fehér recéketKép. Innentõl kezdve mennyi idõbe telik, míg mások által is láthatóvá válik a fogacska?

Norci,
a fagyasztottat nem szabad visszafagyasztani (legalábbis én már nem tenném).
Karácsony: 24-én mindig itthon vagyunk, 25-én egyik szülõknél, 26-án másik szülõknél. Bár most nem tudom hogy lesz, mert Hanga szülinapja miatt, amit én nagyon szeretnék elkülöníteni a karácsonytól, nem tudom, mi lesz. De majd csak kitalálunk vmi okosat.Kép

Andi,
ti hogy oldjátok meg?

A dokit ki lehet hívni telefonon is, nem? Vagy nem jön ki? A cebion cseppet próbáltad adni Vilinek? Küldünk sok-sok gyógyot KépKépKépKépKép!

Alvás: nálunk is kevés az egy, sok a kettõ. Általában már olyan 6 körül álmos, de csak akkor hagyom aludni, ha már nagyon nem lehet lekötni semmivel, és akkor is egy 3/4 óra után felkeltem. Aztán kajál egyet, fürdés, és aztán hancúrkaKép, amíg el nem álmosodik.

Szila
szila

Sziasztok!

Norci: hát negyed évszázados leszek, rettenetes!

Karácsony: 24-e nálunk, és átjönnek a szüleim az öcsémmel. 25-én hajnalban pedig vonatra ülünk, és lemegyünk 2-3 napra anyósékhoz Nagykanizsára. Tavaly még õk jöttek, mert 3 hónapos Baluval nem álltam neki vonatozni, de húsvétkor már mentünk. Most is ez várható.
Ez ügyben csak attól félek, hgoy december közepén kapja a Balu 15 hónapos oltást, és úgy hallottam ehhez a tünetek csak 7-10 nap után jelentkeznek. Akkor remek karácsonyunk lesz. Kép

cory

cory
Budapest

Norci!
Saját, Rékánál bevált ötletem: a maradékot megettem! Feltaláltam a spanyolviaszt, mi?KépKép

De mostmár gyógyuljatok! Mi tyúklépésben, de javulgatunk. Az ábrázatom ugyan ki van dekorálva az utolsó maori divat szerintKépKép, mivel Luca utálja az orrszívást.
Viszont hurut+antibigyó=nagyon piros popsi. És napi 1200 kakli n n n nnnnnnnnnnnnnn. ( Luca kö zb e szóltKép ) cgf

asssem elíyküldöm, mielõtt eléri az escape-t.
Borcsa
borsts

Sziasztok!

Márti! Teljes együttérzésem, tegnap az én Életem Párja is azzal jött haza, hogy csomagol, és kiküldibe megy, péntek estig ne várjuk. Kép Teljesen be vagyok gazolva, hogy hogyan fogom egyedül megfürdetni Csibészkét... Kép

Bogáncsi! Klasszak a gyerekeid, büszke lehetsz rájuk! Kép

Norci! Én simán el szoktam tenni másnapig, amit fõzök Lacikának. Különösen amióta naponta kétszer kap fõzeléket, azóta gyakori, mert naponta kétszer babakaját fõzni az nekem már sok. A védõnénink szerint egyszer kell fõzni, és ugyanazt adni neki délben és este. Én viszont sokszor nem akarom azt adni neki vacsorára, amit délben, mert pl. puffaszthat, vagy Laci utálja, és este mindig õ eteti Lacikát (ha itthon van Kép). Én is sok mindent lefagyasztok, pl. amikor az ember megvesz egy brokkolit, az finoman szólva sok egy babakajának. Ugyanakkor kicsit furcsán néznének a piacon, ha kérne az ember 10 dkg. brokkolit, vagy egy fél marék spenótot. Kép Ami már fagyasztva volt, azt én soha nem fagyasztom vissza, még akkor se, ha a két fagyasztás között megfõztem.
A családi karácsonyra nálunk még nincsenek szokások, mert eddig csak kettõ volt, amit már együtt töltöttünk Lacival, és abból a másodikat én kórházban töltöttem. Kép Nálunk gond, hogy egyszerre mindkettõnk szüleihez nem tudunk menni, az egyik 150 km.-re van, a másik meg 220.-ra, és ellenkezõ irányban. Azt terveztük, hogy karácsonykor az egyikünk szüleihez megyünk, szilveszterkor pedig a másikhoz. De a szenteste szent, akkor kettesben leszünk, és 25.-én indulunk családlátogatni. Viszont ezeket a terveket eléggé keresztülhúzta ez a karácsonyi szülinap. Kép Valószínûleg lehetetlenné fogja tenni a szûk családi karácsonyozást. 23.-án úgyis minden évben jönnek majd az összes nagyszülõk, és mégsem küldhetem haza õket... Kép Szóval szerintem ezentúl úgy lesz, hogy nálunk lesz a karácsonyi családi buli is, a szülinappal összekötve. Persze nem fogom összevonni, mindig két "buli" lesz Lacika szülinapja és a karácsony.

Szila! Gratulálok az új fogacskához Hangának! Kép Ettõl kezdve meglepõen gyorsan fog nõni, ma még csak mintha kinn lenne, holnap már határozottan érezhetõ lessz, ha a szájába nyúlsz, és egy hét múlva látszani fog, ha mosolyog. Legalábbis Lacikánál így volt. Most is kíváncsian várom a holnapot, mert a 6. fogacska is mintha... Reggel már tuti lesz! Kép Lehet, hogy megint ez volt a baj az éjjel?!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Köszi megint a hozzászólásokat a kérdéseimre.

Szila!
Igen ki lehet hívni a dokit, de amikor határeset az egészséges meg a betegrendelés között, akkor mi van. Szerinted kijönazért mert a gyerek kicsit köhög?
Cebiont azt szedi Vili, szereti Kép
Sajna még mindig van hõemelkedése Kép , holnap reggel beszélek a dokival és kihívom ha nem javul Vilike. Beteg rendelésre pedig soha többet nem megyek, inkább adok pénzt a dokinak és mindig kihívom!

Minden rosszban van v.mi jó, Vili annyit alszik, hogy mégis csak elkezdtem v.miféle, nagytakarítást (na jó inkább még csak takarítást), de már csillognak a tükrök meg a parketta Kép .

Vilit ha hasra leteszem nem fekszik le teljesen egy jó darabig, hanem négykézláb hintázik Kép , már amikor ébren van-

Szila!
Gratula a fogakhoz!

Borcsa!
Fel Kép

Ha hétfõig meggyógyulnánk, amit nagyon remélek, akkor lesz mindenkinek könyv igény szerint, csak pénzet is hozzatok!

Cory!
Hát tényleg én meg már a 30-hoz leszek közelebb, mint a negyedszázadhoz, hú ezek már generációs különbségek Kép
Ja ezt múltkor is érzékeltem, neked sokkal közelebb vannak az egyetemi bulis idõszakaid még, mint nekem Kép ezért kicsit írigy vagyok (velem azótaannyi minden történt)

Üdv.
az aggógód Norci és a takonypóc kisfia
norci

Szila
Gratulálunk az elsõ fogakhoz!Kép

Norci
Gyógyuljatok!

Üdv:Gorsi
gorsi

Sziasztok!

BMárti!
Gratulálok az átaludt éjszakához, reméljük Lacika rendszert csinál belõle!

Bogancsi!
Kicsit megkésve, de én is szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni neked!
Nagyon jó az új kép a profilodban!

Andysj!
Gratulálok Madike elsõ szavához! Nem semmi méretekkel rendelkeztek, én is beálltam a kölcsönkérõk sorába!

Zsuzsi!
Dorkáról is nagyon jó a kép!

Cory!
Meglátogathatnátok minket is, elkellene nálunk is egy kis fertõzés(mármint alvás ügyileg), Peti mostanában napi 1,5 órákat alszik összesen és azt is három részletben. Nem kevés az még egy ilyen korú babának?

Norci!
Remélem most már mi is eljutunk egy talira és akkor meg tudom nézni én is a könyveket!
Mi a nagytakarítást kissé elõrehoztuk, most hétvégén csináltuk, hát Peti nem igazán értékelte, hogy egész nap mással foglalkoztunk. Végigszenvedte az egész napot (velem együtt).
Nagyon jó a kép Vilikérõl!
Mi is most kezdtük a hozzátáplálást, ha gondolod (Edittel átmentünk magánba, hogy a többieknek ne kelljen a hosszú írásainkat végigolvasnia) szívesen megosztom veled is az eddigi tapasztalataimat. Írj a címemre, ha érdekel!

Minden betegeskedõ gyógyuljon hamar!

Képzeljétek, most már nem csak emelgetjük a fenekünket és hintázunk, hanem elkezdtünk hátrafelé „mászni”. Persze Peti lepõdik meg a legjobban, ha sikerül.
Tettem fel friss képeket a profilomba!

Tikk!
Hannának elõre is NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK! Sajnos még mindig nem tudok Smile-t alkotni)

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

SZiasztok!

Ármin hányt és hasmenése volt, most kidõlve alszik Kép REmélem, láza nincs, de nem mértem meg, mert elaludt szopi közben. Lehet, hogy a tegnapi nagy alvás is ennek az elõzménye volt? Ráadásul épp anyósom volt itt vele, mert én elmentem a szellemnek (tudomány) hódolni! Most meg tök lelkiismeret furdalásom van, hogy nem voltam vele! Ugye nem lesz megint beteg????? Ráadásul itt állunk kettesben, András nélkül! KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?